Notat vedrørende Glostrup Kommunes eventuelle omkonstituering. 1. Baggrund. 2. Faktuelle omstændigheder NOTAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat vedrørende Glostrup Kommunes eventuelle omkonstituering. 1. Baggrund. 2. Faktuelle omstændigheder NOTAT"

Transkript

1 Notat vedrørende Glostrup Kommunes eventuelle omkonstituering 1. Baggrund Glostrup Kommune har anmodet KL-konsulenterne om et notat om, hvorvidt det vil være i overensstemmelse med kommunestyrelsesloven 1, hvis kommunalbestyrelsen i funktionsperioden foretager nærmere bestemte foreslåede ændringer i kommunens styrelsesvedtægt, og om dette i givet fald indebærer, at der skal ske omkonstituering af kommunens økonomiudvalg og de stående udvalg. 2. Faktuelle omstændigheder KL-konsulenterne har fra Glostrup Kommune modtaget udateret notat, som indeholder en beskrivelse af et forslag om ændring af kommunens styrelsesvedtægt, herunder baggrunden for forslaget. Dato: LRHLRH S Side 1 af 7 Det fremgår af forslaget, at det forventes vedtaget af kommunalbestyrelsen på møder henholdsvis den 15. og den 22.. Af notatet fremgår, at den nuværende styrelsesvedtægt senest er behandlet på møde i kommunalbestyrelsen den 8. februar Det fremgår, at der for tiden er nedsat følgende udvalg: Økonomiudvalget Miljø- og Teknikudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Børne- og Skoleudvalget Social, Sundhed- og Seniorudvalget Vækst- og Beskæftigelsesudvalget Om baggrunden for forslaget om ændring af kommunens styrelsesvedtægt fremgår bl.a., at der har vist sig en række snitflade-problemer mellem Vækstog Beskæftigelsesudvalget og Børne- og Skoleudvalget, særligt omhandlende unge under 25 år uden ungdomsuddannelse. Videre fremgår bl.a., at Børne- og Skoleudvalget i den nuværende struktur varetager bl.a. den umiddelbare forvaltning af EGU - erhvervsgrunduddannelse/pau pædagogisk assistent uddannelse og STU Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb, mens Vækst- og Beskæftigelsesudvalget varetager forvaltningen af FGU-uddannelsen. 1 Lovbekendtgørelse nr af 6. juli 2018:

2 Det anføres, at dette giver snitfladeproblemer, som ønskes løst, og at det derfor foreslås, at Vækst- og Beskæftigelsesudvalget nedlægges og opdeles i to nye udvalg: Vækst- og Byudviklingsudvalget Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Notatet indeholder endvidere bl.a. en beskrivelse af det foreslåede Vækstog Byudviklingsudvalgs organisering, arbejdsform og opgaveportefølje. Videre fremgår bl.a. følgende: "Endvidere er det Samarbejdsgruppens vurdering og anbefaling, at Vækstog Beskæftigelsesudvalget i sin nuværende form nedlægges. I forhold til de opgaver, muligheder og udfordringer, der både på kort og på lang sigt ligger indenfor områder som uddannelse til arbejdsmarked, efter- og videreuddannelse, aktivering, integration, samt Samarbejdsgruppens ønske om yderligere at sætte fokus på kommunens unge, vurderer vi, at dette kan gøres meget bedre, end det er tilfældet med den nuværende struktur, organisering og opgaveportefølje. Dato: LRHLRH S Side 2 af 7 Samarbejdsgruppen har tillige noteret sig, at der i en årrække ikke har været en klar og fokuseret politisk indsats på erhvervsområdet i Glostrup. Samarbejdsgruppen ønsker, at der fremadrettet gøres langt mere i forhold til tiltrækning og fastholdelse af det etablerede erhvervsliv og iværksættere. Der skal skabes et endnu mere attraktivt erhvervs- og iværksættermiljø i Glostrup, og fokus skal både være på de små og mellemstore samt de helt store virksomheder. Vi ønsker, at kommunens fokus og samarbejde med det lokale og regionale erhvervsliv bliver prioriteret i langt højere grad end i dag. Samtidig ønsker vi et yderligere fokus på at tiltrække EUD- og AMU-uddannelser til Glostrup, og på den baggrund anbefaler og indstiller Samarbejdsgruppen, at der nedsættes et stående udvalg kaldet Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Notatet indeholder endvidere bl.a. en beskrivelse af det foreslåede Erhvervsog Arbejdsmarkedsudvalgs organisering, arbejdsform og opgaveportefølje. Der er herefter udarbejdet forslag til tekniske ændringer i Glostrup Kommunes styrelsesvedtægt. Forslagene omfatter ændringer i kommunens udvalgsstruktur i form af oprettelse/nedlæggelse af udvalg, ændringer af medlemstallet i visse af de stående udvalg samt ændringer i udvalgenes opgaveområder. Der er endvidere foreslået ændringer af de bestemmelser, der omhandler vederlæggelsen af 1. og 2. viceborgmesteren samt udvalgsformændene.

3 3. Retsgrundlag 3.1. Kommunalbestyrelse, styrelsesvedtægt mv. Det følger af kommunestyrelseslovens 2, stk. 2, 1. pkt., at de nærmere regler om kommunens styrelse fastsættes i en styrelsesvedtægt, der vedtages af kommunalbestyrelsen. Det følger af lovens 11, stk. 3, at beslutninger træffes ved stemmeflertal, hvor intet andet særligt er bestemt. Beslutninger om ændring af en kommunes styrelsesvedtægt træffes således ved stemmeflertal. Forslag til styrelsesvedtægt samt til ændringer i vedtægten skal undergives 2 behandlinger i kommunalbestyrelsen med mindst 6 dages mellemrum, jf. lovens 2, stk. 2, 2. pkt. Dato: LRHLRH S Side 3 af 7 Det følger af kommunestyrelseslovens 6, at den nyvalgte kommunalbestyrelse vælger sin formand borgmesteren og at valget, jf. bestemmelsens stk. 6, har virkning for funktionsperioden Økonomiudvalget og stående udvalg, valgregler mv. Det følger af kommunestyrelseslovens 17, stk. 1, at der til varetagelse af den umiddelbare forvaltning af kommunens anliggender nedsættes et økonomiudvalg samt et eller flere stående udvalg, hvis sammensætning og myndighedsområde fastsættes i styrelsesvedtægten. Det følger af kommunestyrelseslovens 17, stk.3, 2. punktum, at valg af medlemmer til udvalg har virkning for kommunalbestyrelsens funktionsperiode. Det følger af lovens 18, stk. 1, 2. pkt., at borgmesteren er født formand for økonomiudvalget. De stående udvalg vælger selv deres formand, jf. lovens 22, stk. 1. Det følger af kommunestyrelseslovens 24, stk. 3, at kommunalbestyrelsens medlemmer ved forholdstalsvalg inddeles i de grupper, hvori medlemmer har anmeldt at ville stemme sammen. Det fremgår endvidere af denne bestemmelse, at der ved valg til økonomiudvalg og stående udvalg skal foretages samme gruppeanmeldelse. Ifølge lovens 25 foretages kommunalbestyrelsens valg af to eller flere medlemmer til udvalg, kommissioner, bestyrelser og lignende ved forholdstalsvalg for hvert udvalg for sig.

4 3.3. Konstitueringsspørgsmål Bestemmelsen i 17, stk. 3, 2. punktum, afskærer ikke kommunalbestyrelsen fra i funktionsperioden at gennemføre ændringer i kommunens udvalgsstruktur eller udvalgenes medlemstal. Dette skal i givet fald ske i overensstemmelse med procedurereglerne i 2 om styrelsesvedtægtsændringer. Hvis kommunalbestyrelsen i funktionsperioden opretter eller nedlægger stående udvalg, sker der en så væsentlig ændring af forudsætningerne for valg til stående udvalg, at der, såfremt det begæres af blot et enkelt medlem, skal finde en fornyet konstituering sted af alle de stående udvalg. Der vil ved den fornyede konstituering være adgang til om ønsket at anmelde en ny gruppedeling. Begrundelsen herfor er, at de forudsætninger, der ligger til grund for gruppedannelsen ved en given udvalgsstruktur, ikke nødvendigvis er de samme, når udvalgsstrukturen ændres. Der er således ikke mere tale om det samme valg, jf. lovens 24, stk. 3. Dato: LRHLRH S Side 4 af 7 Ved nedsættelse eller forhøjelse af medlemstallet i de stående udvalg skal der også foretages en omkonstituering af alle de stående udvalg med en ny samlet opgørelse af pladserne. Det må endvidere antages, at væsentlige ændringer i udvalgenes opgaveområder vil kunne medføre, at der skal ske omkonstituering af alle udvalg. Som nævnt følger det af lovens 24, stk. 3, 3. pkt., at der ved valg til økonomiudvalget og stående udvalg foretages samme gruppeanmeldelse. Dette indebærer, at økonomiudvalget skal medinddrages, hvis der på grund af ændringer i de stående udvalg skal ske nyvalg til disse, og der i den anledning anmeldes nye valggrupper. Der må ikke ved en styrelsesvedtægtsændring forfølges usaglige formål, og en ændring, som alene gennemføres med henblik på at reducere et eller flere bestemte kommunalbestyrelsesmedlemmers politiske indflydelse på et bestemt sagsområde, vil ikke være lovlig. Der henvises til Lov om kommunernes styrelse med kommentarer, 2010, Hans B. Thomsen med flere, side 184 f. Kommunalbestyrelsen har vide rammer ved vurderingen af spørgsmålet om, hvorvidt den ønsker at træffe beslutning om en ændring af kommunens styrelsesvedtægt. Blandt de hensyn som lovligt kan indgå er bl.a. ønske om en hensigtsmæssig opgavefordeling og at undgå snitfladeproblemer 2. 2 Se f.eks. Statsforvaltningen Syddanmarks udtalelse af 13. juli 2012: Fil/1091.pdf

5 Der foreligge forskellig (tilsyns- og doms) praksis vedrørende spørgsmålet om en kommunalbestyrelses beslutning om ændring af kommunens styrelsesvedtægt og omkonstituering i forbindelse hermed, herunder Højesterets dom af 18. marts 1987 i sagen om Villo Sigurdsson (U ) samt senest dom af 5. april 2018 afsagt af Retten i Randers, hvor et flertal af byrettens tre dommere efter en samlet vurdering af sagens omstændigheder fandt det godtgjort, at den afgørende reelle begrundelse for kommunalbestyrelsen i Randers' beslutning om at ændre styrelsesvedtægten var, at man ønskede en omkonstituering af de stående udvalg, således at der i disse blev skabt flertal for i medfør at kommunestyrelseslovens 22, stk. 1, at kunne afsætte tre kommunalbestyrelsesmedlemmer fra deres udvalgsformandsposter og derved fratage dem politisk indflydelse. Retten fandt endvidere, at dette ikke lovligt kunne begrunde en ændring af styrelsesvedtægten, og at kommunalbestyrelsens beslutning herom derfor var ugyldig Vederlagsregler Reglerne om kommunalbestyrelsesmedlemmers vederlæggelse er fastsat i kommunestyrelseslovens 16 samt i vederlagsbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr af 9. december 2016 om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv). Dato: LRHLRH S Side 5 af 7 Der er fastsat i vederlagsbekendtgørelsens 7, stk. 2, at kommunalbestyrelsen i styrelsesvedtægten kan fastsætte bestemmelse om, at der ydes vederlag til formænd for stående udvalg, næstformænd for økonomiudvalget og stående udvalg, formanden for børn og unge-udvalget og formænd for udvalg, som kommunalbestyrelsen har henlagt opgaver til efter 35, stk. 2, i folkeoplysningsloven. Det følger af bestemmelsens stk. 5, at formandsvederlaget højst kan udgøre indtil 40 pct. af vederlaget til borgmesteren i den pågældende kommune, dog således, at vederlaget til formanden for børn- og ungeudvalget højst kan udgøre indtil 10 pct. af borgmestervederlaget, jf. stk. 6, 1. pkt. (kommuner under indbyggere), og vederlaget til formanden for folkeoplysningsudvalget højst kan udgøre 10 pct. af borgmestervederlaget, jf. stk. 7. Det følger af vederlagsbekendtgørelsens 12, stk. 1, 1. pkt., at kommunalbestyrelsen forud for og med virkning for mindst ét regnskabsår ad gangen kan træffe beslutning om, at kommunalbestyrelsens næstformand skal oppebære et vederlag på indtil 10 pct. af formandens vederlag. Efter stk. 1, 2. pkt., kan en nyvalgt kommunalbestyrelse dog i første kvartal af funktionsperioden træffe beslutning herom med virkning fra den 1. i måneden efter beslutningens vedtagelse. Er der valgt flere næstformænd for kommunalbestyrelsen, kan kommunalbestyrelsens beslutning efter 1. og 2. pkt. omfatte første og anden næstformand, der tilsammen kan tillægges vederlag på indtil 10 pct. af formandens vederlag. Dette følger af vederlagsbekendtgørelsens 12, stk. 1, 3. pkt.

6 4. KL-konsulenternes vurdering 4.1. Vurdering af spørgsmålet om lovligheden af den påtænkte ændring af styrelsesvedtægten Som beskrevet ovenfor under pkt. 3, følger det af kommunestyrelseslovens 17, stk. 3, 2. pkt., at valg af medlemmer til kommunens udvalg har virkning for kommunalbestyrelsens funktionsperiode. Som det også fremgår afskærer bestemmelsen imidlertid ikke kommunalbestyrelsen fra i funktionsperioden at gennemføre ændringer i kommunens udvalgsstruktur eller udvalgenes medlemstal. Dette skal i givet fald ske i overensstemmelse med procedurereglerne i 2 om styrelsesvedtægtsændringer. Dato: LRHLRH S Side 6 af 7 Som anført må der ikke ved en styrelsesvedtægtsændring forfølges usaglige formål, og en ændring, som alene gennemføres med henblik på at reducere et eller flere bestemte kommunalbestyrelsesmedlemmers politiske indflydelse på et bestemt sagsområde, vil ikke være lovlig. Det fremgår, at baggrunden for det stillede forslag om ændring af Glostrup Kommunes styrelsesvedtægt er uhensigtsmæssigheder ved den gældende udvalgsstruktur, herunder i form af snitfladeproblemer mellem det nuværende Vækst- og Beskæftigelsesudvalg og Børne- og Skoleudvalg, særligt omhandlende unge under 25 år uden ungdomsuddannelse. Det fremgår, at det er forventningen, at en ændring af udvalgsstrukturen som foreslået vil understøtte en bedre opgaveløsning på nærmere angivne opgaveområder, herunder vedrørende unge og vedrørende erhvervsområdet. Der er KL-konsulenternes vurdering, at de således angivne begrundelser for de foreslåede ændringer i Glostrup Kommunes styrelsesvedtægt er saglige og derfor lovligt kan danne baggrund for ændringer i kommunens styrelsesvedtægt Vurdering af spørgsmålet om, hvorvidt der skal ske omkonstituering Som beskrevet ovenfor under pkt. 3 sker der, hvis kommunalbestyrelsen i funktionsperioden opretter eller nedlægger stående udvalg, en så væsentlig ændring af forudsætningerne for valg til stående udvalg, at der, såfremt det begæres af blot et enkelt medlem, skal finde en fornyet konstituering sted af alle de stående udvalg. Tilsvarende gælder ved nedsættelse eller forhøjelse af medlemstallet i de stående udvalg og i tilfælde af væsentlige ændringer i udvalgenes opgaveområder. KL-konsulenterne konstaterer, at de foreslåede ændringer i Glostrup Kommunes styrelsesvedtægt i givet fald vil indebære nedlæggelse og oprettelse

7 af stående udvalg, ændringer i opgavefordelingen mellem udvalgene og ændringer i medlemstallet i visse af kommunens stående udvalg. På denne baggrund er det KL-konsulenternes vurdering, at der, hvis det begæres af blot et enkelt medlem af kommunalbestyrelsen, skal ske omkonstituering af kommunens stående udvalg samt hvis der i den anledning anmeldes nye valggrupper af økonomiudvalget. Der skal herefter i de enkelte udvalg vælges udvalgsformænd, dog således at der ikke for så vidt angår posten som formand for økonomiudvalget sker nogen ændringer, jf. pkt nedenfor Vurdering af øvrige spørgsmål Som beskrevet ovenfor under pkt. 3 følger det af kommunestyrelseslovens 6, stk. 6, at valget af borgmesteren har virkning for kommunalbestyrelsens funktionsperiode, og af lovens 18, stk. 1, 2. pkt. at borgmesteren er født formand for økonomiudvalget. Dato: LRHLRH S Side 7 af 7 En eventuel styrelsesvedtægtsændring og omkonstituering har således ingen indvirkning på disse poster. KL-konsulenterne har noteret sig, at der endvidere foreslås ændringer af de bestemmelser, der omhandler vederlæggelsen af 1. og 2. viceborgmesteren samt udvalgsformændene. Det er KL-konsulenternes vurdering, at de foreslåede ændringer ligger inden for de under pkt. 3 omtalte vederlagsregler. Dog bemærkes, at ændringerne for så vidt angår vederlæggelsen af viceborgmestrene først kan få virkning for næste regnskabsår, jf. vederlagsbekendtgørelsens 12, stk. 1. Endvidere bemærkes, at der ikke stilles krav om, at beslutning om vederlæggelse af viceborgmester/viceborgmestre indføres i styrelsesvedtægten.

Notat. Sammenfatning. Sagens baggrund

Notat. Sammenfatning. Sagens baggrund Notat Vedrørende: Notat om forslag til ændringer i Styrelsesvedtægten Sagsnavn: Klage fra Bjarne Overmark til Statsforvaltningen over Venstre og Dansk Folkepartis vedr. strukturændringer Sagsnummer: 00.01.00-K02-5-15

Læs mere

Ekstrakt af telefonreferat om konstituering

Ekstrakt af telefonreferat om konstituering Enhed KOMJURA, Kommunaljura Sagsbehandler DEPLRH Koordineret med Sagsnr. 2012-00713 Doknr. 39066 Dato 14-12-2012 Ekstrakt af telefonreferat om konstituering Baggrund En kommune har kontaktet ministeriet

Læs mere

Vurdering af organisatorisk ændring - overflytning af Betaling og Kontrol

Vurdering af organisatorisk ændring - overflytning af Betaling og Kontrol KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 14. december 2017 Vurdering af organisatorisk ændring - overflytning af Betaling og Kontrol 1. Baggrund I forbindelse med

Læs mere

Den 17. januar 2018 godkendte kommunalbestyrelsen et kommissorium for et 17, stk. 4-udvalg for udvikling af bymidten.

Den 17. januar 2018 godkendte kommunalbestyrelsen et kommissorium for et 17, stk. 4-udvalg for udvikling af bymidten. 1. Klagen og sagens genstand Venstre og Dansk Folkepartis kommunalbestyrelsesgrupper i Glostrup Kommune har ved brev af 5. oktober 2018 klaget over kommunens beslutning af 22. august 2018 om ændring af

Læs mere

Styrelsesvedtægten beskriver nærmere Økonomiudvalgets og de stående udvalgs ansvar og kompetenceområder.

Styrelsesvedtægten beskriver nærmere Økonomiudvalgets og de stående udvalgs ansvar og kompetenceområder. Ændring af Styrelsesvedtægten. Styrelsesvedtægten er den overordnede ramme for styrelsen af Glostrup kommune og beskriver den politiske organisation, herunder opgavefordeling og vederlag til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI)

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Ekstraordinært Udvalgsmøde FI Torsdag den 09. november 2017 Kl. 16:00 Lokale Strandvolden, Hornslet Medlemmer Jesper Yde Knudsen (Ø) Jørgen Brøgger (C)

Læs mere

Anmodning om optagelse af punkt på dagsordenen

Anmodning om optagelse af punkt på dagsordenen Kommunalbestyrelsen 15-08-2018 Anmodning om optagelse af punkt på dagsordenen Sagsnr. i ESDH: 18/17599 Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen RESUMÉ Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Socialdemokratiet,

Læs mere

Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C. Henvendelse fra (navn udeladt) om vederlag til 2. viceborgmester kommunens sagsnr

Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C. Henvendelse fra (navn udeladt) om vederlag til 2. viceborgmester kommunens sagsnr Randers Kommune Laksetorvet 8900 Randers C 2014-209809 Dato: 27-06-2017 Henvendelse fra (navn udeladt) om vederlag til 2. viceborgmester kommunens sagsnr. 00.07.00- K00-82-14 (Navn udeladt) har den 12.

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 19-12-2016 Økonomiudvalget - 19-12-2016 19.12.2016 kl. 16:45 Mødecenter C, Lokale 29 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Social- og Indenrigsministeriet har telefonisk besvaret spørgsmål med følgende indhold fra en kommune:

Social- og Indenrigsministeriet har telefonisk besvaret spørgsmål med følgende indhold fra en kommune: Enhed Kommunaljura og Valg Sagsbehandler LBH Koordineret med Sagsnr. 2015-8007 Doknr. 285071 Dato 06-11-2015 Ekstrakt af telefonnotat til besvarelse af en kommunes spørgsmål om økonomiudvalgets sammensætning

Læs mere

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Byrådet 2014 Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 19.45 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie

Læs mere

Spørgsmål/svar i forbindelse med kommunalbestyrelsens og regionsrådenes konstituering (KRV17)

Spørgsmål/svar i forbindelse med kommunalbestyrelsens og regionsrådenes konstituering (KRV17) Spørgsmål/svar i forbindelse med kommunalbestyrelsens og regionsrådenes konstituering (KRV17) 1) Er en konstitueringsaftale bindende? Nej, en konstitueringsaftale er ikke juridisk bindende og kan ikke

Læs mere

Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 15 Pensionsnævn fremtidig sammensætning 369804 Indstilling: Arbejdsmarkedscentret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, 1. at det nuværende kommunale pensionsnævn formelt nedlægges

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt 19-12-2016 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen 19-12-2016 17:00 1 (Åben) Meddelelser fra formanden...3

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv Side 1 af 9 BEK nr 1537 af 13/12/2013 Gældende (Vederlagsbekendtgørelsen) Offentliggørelsesdato: 20-12-2013 Økonomi- og Indenrigsministeriet Ændrer i/ophæver BEK nr 1224 af 21/10/2013 Oversigt (indholdsfortegnelse)

Læs mere

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus FURESØ KOMMUNE Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl. 19.00 Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus Alle medlemmer mødt REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning 1. Sammenlægningsudvalgets

Læs mere

Organisatorisk ændring: Københavns Borgerservice og Københavns Ejendomme

Organisatorisk ændring: Københavns Borgerservice og Københavns Ejendomme KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 11-11-2013 Organisatorisk ændring: Københavns Borgerservice og Københavns Ejendomme Baggrund Borgerrepræsentationen besluttede den 13. december 2012, at der som opfølgning på Strukturudvalgets

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNE 2015

STYRELSESVEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNE 2015 STYRELSESVEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNE 2015 INDLEDNING Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for ledelse og styring af Gentofte Kommune. Gentofte Kommunalbestyrelse har besluttet en politisk organisering

Læs mere

Notat om borgmesterpension til en tidligere borgmester, der senere bliver fungerende borgmester i en ny kommune

Notat om borgmesterpension til en tidligere borgmester, der senere bliver fungerende borgmester i en ny kommune Enhed Forvaltningsjura Sagsbehandler Mette Kryger Gram Sagsnr. 2019-2259 Doknr. 92705 Dato 09-05-2019 Notat om borgmesterpension til en tidligere borgmester, der senere bliver fungerende borgmester i en

Læs mere

IKAST-BRANDE BYRÅD KONSTITUERING, HVERV OG VEDERLÆGGELSE.

IKAST-BRANDE BYRÅD KONSTITUERING, HVERV OG VEDERLÆGGELSE. IKAST-BRANDE BYRÅD KONSTITUERING, HVERV OG VEDERLÆGGELSE KONSTITUERING Det konstituerende møde Mellem 1.-15. december i valgåret fastsat til den 9. december kl. 18.30-21.30 Byrådsmedlem med højst anciennitet

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-33822 Dato: 27-11-2017 Kommunens sagsnr. 15/34881 Ankestyrelsen Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommunes fastsættelse af vederlag til stedfortrædere

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 21

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 21 Titel Bek. 1224 af 21-10-2013 om vederlag, diæter, pension m.v. for Status Gældende Ikrafttrådt 01-11-2013 Type Bekendtgørelse Nummer 1224 Publiceret 21-10-2013 Udgiver Økonomi- og Indenrigsministeriet

Læs mere

Dagsorden til Ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til Ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til Ekstraordinært møde i Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt 04-12-2017 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen 04-12-2017 18:00 1 (Åben) Forslag

Læs mere

Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018)

Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018) Regulativ for vederlag m.v. (gældende pr. 1. februar 2018) Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. VEDERLAG... 3 2.1. Borgmesteren... 3 2.2. Viceborgmester... 3 2.3. Udvalgsformænd og næstformænd...

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune Sekretariatet Bjarkesvej 2 Allerød

NOTAT. Allerød Kommune Sekretariatet Bjarkesvej 2 Allerød NOTAT Allerød Kommune Sekretariatet Bjarkesvej 2 Allerød http://www.alleroed.dk Retslige rammer for den kommunale styrelsesvedtægt, modeller for udvalgsstruktur for den kommende byrådsperiode samt modeller

Læs mere

Styrelsesvedtægter og omkonstituering

Styrelsesvedtægter og omkonstituering Glostrup Kommune Kommunalbestyrelsen Rådhuset Rådhusparken 2 2600 Glostrup Styrelsesvedtægter og omkonstituering 9. oktober 2018 Ankestyrelsen har modtaget vedlagte henvendelse af 5. oktober 2018 fra Printz

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 15:00-15:50 Mødested: Kantinen Hedensted Rådhus Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind, Jesper T. Lund,

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til Sydtrafik. Vedrørende Deres j.nr. 06/2934.

Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til Sydtrafik. Vedrørende Deres j.nr. 06/2934. Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til Sydtrafik Vedrørende Deres j.nr. 06/2934. Den forberedende trafikbestyrelse for Trafikselskabet Sydtrafik har den 8. november 2006 anmodet om godkendelse

Læs mere

Dagsorden for Byrådet

Dagsorden for Byrådet Dagsorden for Byrådet 10.12.2013 Kl. 19:00 A: Socialdemokratiet B: Det Radikale Venstre C: Det Konservative Folkeparti F: Socialistisk Folkeparti I: Liberal Alliance O: Dansk Folkeparti V: Venstre Ø: Enhedslisten

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 13. januar Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 13. januar Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat mandag den 13. januar 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. KB - 2. behandling af ændring af styrelsesvedtægt mhp oprettelse af UET...2

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv BEK nr 793 af 25/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 5. oktober 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2014-15290 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ankestyrelsens brev til et kommunalbestyrelsesmedlem. Henvendelse vedrørende Gentofte Kommune om ændring af mødeplaner

Ankestyrelsens brev til et kommunalbestyrelsesmedlem. Henvendelse vedrørende Gentofte Kommune om ændring af mødeplaner Ankestyrelsens brev til et kommunalbestyrelsesmedlem 2015-41041 Dato: 07-11-2017 Henvendelse vedrørende Gentofte Kommune om ændring af mødeplaner Du har den 23. juni 2015 rettet henvendelse til Statsforvaltningen.

Læs mere

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG

VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG VEDTÆGT FOR DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSUDVALG Nedsat iht. Lovbekendtgørelse nr. 924 af 5. oktober 2000 om støtte til folkeoplysning. I henhold til kapitel 9 i lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Billund Kommune

Styrelsesvedtægt for Billund Kommune Styrelsesvedtægt for Billund Kommune Byrådet Økonomiudvalget Teknik og Miljø Børn Unge og Kultur Voksne Den 1. januar 2018 Indholdsfortegnelse KAPITEL I Byrådet... 3 KAPITEL II Borgmesteren... 3 KAPITEL

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv Kommunaludvalget KOU alm. del - Bilag 42 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato: 11. november 2005 Kontor: 2.k.kt. J.nr.: 2005-2201-4 Sagsbeh.: mkg Fil-navn: Bekg./Bekg.om vederlag til kom.best.

Læs mere

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE. 1. januar 2015 REGULATIV FOR VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE 1. januar 2015 (version 2) 1 Indledning: Reglerne om kommunalbestyrelsesmedlemmernes vederlæggelse findes i 16 stk. 1 i Lov om kommunernes styrelse (Lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv UDKAST TIL NY Enhed Forvaltningsjura Sagsbehandler MKG Sagsnr. 2012-00767 Doknr. 137174 Dato 06-09-2013 Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv I medfør af

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til FynBus. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-72-2006.

Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til FynBus. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-72-2006. Statsforvaltningens brev af 17. april 2007 til FynBus Vedrørende Deres j.nr. 8-16-72-2006. Den forberedende trafikbestyrelse for Trafikselskabet Fyn- Bus har den 12. oktober 2006 anmodet om godkendelse

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv BEK nr 1530 af 09/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 22. december 2016 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-3481 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006.

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg 22-03- 2007 Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik har i brev af 30. november 2006 anmodet om Statsamtet Århus godkendelse af Regler for vederlag,

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Lovforslag nr. L 166 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. april 2012 af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne,

Læs mere

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE

REGULATIV FOR. VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE REGULATIV FOR VEDERLAG m.v. LANGELAND KOMMUNE 1. januar 2015 1 Indledning: Reglerne om kommunalbestyrelsesmedlemmernes vederlæggelse findes i 16 stk. 1 i Lov om kommunernes styrelse (Lovbekendtgørelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Indledning Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for ledelse og styring af Gentofte Kommune. Gentofte Kommunalbestyrelse har besluttet en politisk organisering

Læs mere

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 17:10 Medlemmer: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans Fisker

Læs mere

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen.

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen. NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Parlamentariske aspekter ved arbejdet som borgmester i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence

Læs mere

En kommune har rettet telefonisk henvendelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet med følgende spørgsmål:

En kommune har rettet telefonisk henvendelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet med følgende spørgsmål: Sagsnr. 2014-19232 Doknr. 170593 Dato 21-10-2014 Telefonnotat Baggrund En kommune har rettet telefonisk henvendelse til Økonomi- og Indenrigsministeriet med følgende spørgsmål: 1) Kan et byrådsmedlem få

Læs mere

13. november 2017 EM 2017/106. Ændringsforslag. Til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om den kommunale styrelse. Til 6.

13. november 2017 EM 2017/106. Ændringsforslag. Til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om den kommunale styrelse. Til 6. Ændringsforslag Til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om den kommunale styrelse Fremsat af Naalakkersuisut til 3. behandlingen. Til 6 1. 6 stk. 1 og 2, affattes således: På det konstituerende

Læs mere

Referat af møde i Kommunalbestyrelsen

Referat af møde i Kommunalbestyrelsen GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt 04-12-2017 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18:05 Tilstede: Hans Toft, Søren B. Heisel, Pia

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv I medfør af 11, stk. 3, og 36 c, stk. 2, i lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd

Læs mere

Dagsorden. Byrådet Konstituerende møde Torsdag den 07. december 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Dagsorden. Byrådet Konstituerende møde Torsdag den 07. december 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Dagsorden Byrådet 2018 Konstituerende møde Torsdag den 07. december 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A) Laila

Læs mere

Vederlag og godtgørelser. Byrådets medlemmer 2014-2017

Vederlag og godtgørelser. Byrådets medlemmer 2014-2017 Vederlag og godtgørelser Byrådets medlemmer 2014-2017 Revideret og godkendt af Byrådet 28. januar 2015. Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Indledning Regler om byrådsmedlemmernes vederlæggelse

Læs mere

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Om generelle satser for befordringsgodtgørelse og godtgørelse af bestemt type kollektiv transport

Om generelle satser for befordringsgodtgørelse og godtgørelse af bestemt type kollektiv transport Enhed Forvaltningsjura Sagsbehandler Henrik Villum Jensen Koordineret med Sagsnr. 2018-626 Doknr. 28628 Dato 23-10-2018 Om generelle satser for befordringsgodtgørelse og godtgørelse af bestemt type kollektiv

Læs mere

Aalborg Kommunes styrelsesvedtægt

Aalborg Kommunes styrelsesvedtægt #BREVFLET# Aalborg Kommunes styrelsesvedtægt Kapitel I Byrådet 1 Aalborg Byråd består af 31 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester efter reglerne i Styrelseslovens

Læs mere

Kandidatuddannelse Byrådets arbejde

Kandidatuddannelse Byrådets arbejde Kandidatuddannelse 2017 Byrådets arbejde Konstituering Mellem 1.-15. december i valgåret fastsat til den 4. december 2017 kl. 18.30 Byrådsmedlem med højst anciennitet indkalder og leder mødet indtil borgmester

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 3. marts 2011 til Varde Kommune

Statsforvaltningens brev af 3. marts 2011 til Varde Kommune Statsforvaltningens brev af 3. marts 2011 til Varde Kommune 03-03- 2011 Statsforvaltningen Syddanmark udtalte den 27. november 2009, at Varde Kommune ikke varetager en kommunal interesse ved at give de

Læs mere

Referat. Byrådet Konstituerende møde Torsdag den 07. december 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådet Konstituerende møde Torsdag den 07. december 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Referat Byrådet 2018 Konstituerende møde Torsdag den 07. december 2017 Kl. 16:00 Byrådssalen Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A) Laila Sortland

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 18. oktober Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 18. oktober Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 18. oktober 2005 Vederlagsordning til formænd for og medlemmer af faste udvalg og Udvalget for børn og unge (tvangsforanstaltninger

Læs mere

Randers Kommunes spørgsmål om byrådsmedlemmers inhabilitet i forbindelse med retssag anlagt mod kommunen.

Randers Kommunes spørgsmål om byrådsmedlemmers inhabilitet i forbindelse med retssag anlagt mod kommunen. Randers Kommunes spørgsmål om byrådsmedlemmers inhabilitet i forbindelse med retssag anlagt mod kommunen. Ved mail af 7. maj 2017 har Randers Kommune rettet henvendelse til KL, idet Randers Kommune ønsker,

Læs mere

Udvalgsstyre i Region Nordjylland: En præsentation af rådgivende udvalg, stående udvalg efter Skanderborg modellen og traditionelle stående udvalg.

Udvalgsstyre i Region Nordjylland: En præsentation af rådgivende udvalg, stående udvalg efter Skanderborg modellen og traditionelle stående udvalg. Version 27. marts 2014 Udvalgsstyre i Region Nordjylland: En præsentation af rådgivende udvalg, stående udvalg efter Skanderborg modellen og traditionelle stående udvalg. Baggrund Det er aftalt, at gruppeformændene

Læs mere

NOTAT. Handicaprådet - Reglerne for tabt arbejdsfortjeneste m.v. Spørgsmål:

NOTAT. Handicaprådet - Reglerne for tabt arbejdsfortjeneste m.v. Spørgsmål: Handicaprådet - Reglerne for tabt arbejdsfortjeneste m.v. NOTAT RÅDHUSET Økonomi- og Stabsforvaltningen Borgmesterkontoret Jurist: Helene Tranderup Olesen Spørgsmål: Handicaprådet vil gerne tage emnet

Læs mere

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed:

Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: REFERAT Byrådet Konstituering Møde nr.: 1 Mødedato: 15. december 2009 Mødevarighed: 18.00-18.25 Fraværende: Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 Valg af borgmester 2 Valg af 1. og

Læs mere

KANUKOKA s vedtægter. Navn, formål og hjemsted

KANUKOKA s vedtægter. Navn, formål og hjemsted Udkast til nye vedtægter (Grundlag: Delegeretforsamlingen nedlægges. Bestyrelsen er herefter KANUKOKA s højeste myndighed. Bestyrelsen består af en fast fuldtidsformand samt borgmestre og 1. viceborgmestre/lederen

Læs mere

Budget Fase 3 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" (ØK) S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: ØK

Budget Fase 3 - behandling af spareforslag til Katalog 2017 (ØK) S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: ØK Budget 2017-2020 - Fase 3 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" (ØK) 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: ØK Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på mødet den 21. januar 2016,

Læs mere

Der har ved sagens afgørelse deltaget 3 dommere, jf. retsplejelovens 12, stk. 3, nr. 4.

Der har ved sagens afgørelse deltaget 3 dommere, jf. retsplejelovens 12, stk. 3, nr. 4. RETTEN I RANDERS Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 5. april 2018 i sag nr. BS 2-338/2017: Bjarne Overmark Østervold 15, 2. th. 8900 Randers C og Kasper Fuhr Christensen Vestervold 17, 5. sal 8900 Randers

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægt. for Solrød Kommune

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægt. for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE Styrelsesvedtægt for Solrød Kommune Januar 2018 SOLRØD KOMMUNE Solrød Byråd består af 19 medlemmer. Kapitel I Byrådet 1 Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester,

Læs mere

Vederlag og godtgørelser. Byrådets medlemmer

Vederlag og godtgørelser. Byrådets medlemmer Vederlag og godtgørelser Byrådets medlemmer 2018-2021 Godkendt af Byrådet 30. januar 2019 Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Indledning Regler om byrådsmedlemmernes vederlæggelse findes i 16

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR GLOSTRUP KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR GLOSTRUP KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR GLOSTRUP KOMMUNE 2018 Indhold Kapitel I Kommunalbestyrelsen Kapitel II Borgmesteren Kapitel III Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed m.v. Kapitel IV Økonomiudvalget

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune

SOLRØD KOMMUNE. Styrelsesvedtægten. for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE Styrelsesvedtægten for Solrød Kommune Januar 2010 Solrød Byråd består af 19 medlemmer. Kapitel I Byrådet 1 Byrådet vælger en Borgmester og en første og anden Viceborgmester, jævnfør 6 i

Læs mere

Konst. møde. Dagsorden Kommunalbestyrelsen. Indkaldelse. Mødedato: 4. december Tidspunkt: 20:00. Mødenr.:

Konst. møde. Dagsorden Kommunalbestyrelsen. Indkaldelse. Mødedato: 4. december Tidspunkt: 20:00. Mødenr.: Konst. møde Dagsorden Kommunalbestyrelsen Mødedato: 4. december 2017 Tidspunkt: 20:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødesalen i Faaborg - Konstituerende møde Indkaldelse Hans Stavnsager Søren Kristensen Anne

Læs mere

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv

Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af regionale hverv I medfør af 11, stk. 3, og 36 c, stk. 2, i lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd

Læs mere

Kommunalbestyrelsen REFERAT

Kommunalbestyrelsen REFERAT Kommunalbestyrelsen REFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 22. december 2016 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 18:00 Medlemmer: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans Fisker Jensen

Læs mere

Forretningsorden for KL s bestyrelse

Forretningsorden for KL s bestyrelse Forretningsorden for KL s bestyrelse c KL 2014 Forretningsorden for KL s bestyrelse I henhold til KL loves 7, stk. 3, 4. punktum, fastsættes herved følgende forretningsorden for KL s bestyrelse: 1 Straks

Læs mere

Kommunalbestyrelsens konstituerende møde 01/2017, den 26. april 2017

Kommunalbestyrelsens konstituerende møde 01/2017, den 26. april 2017 Oversigt: Indledning Punkt 01 Godkendelse af dagsorden Punkt 02 Ansøgning om orlov fra kommunalbestyrelse Henrik Fleischer Punkt 03 Ansøgning om orlov fra kommunalbestyrelse Erik Jensen Punkt 04 Valg af

Læs mere

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 28. november 2017 Start kl.: 17:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Fraværende: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans

Læs mere

Diætreglement. for. Allerød Kommune

Diætreglement. for. Allerød Kommune 29. november 2005 Diætreglement for Allerød Kommune Indholdsfortegnelse Fast vederlag til byrådsmedlemmer side 3 Udvalgsvederlag side 3 Tillægsvederlag side 4 Erstatning for tabt arbejdsfortjeneste side

Læs mere

Klagere: Bjarne Overmark, medlem af Randers Byråd, og Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd

Klagere: Bjarne Overmark, medlem af Randers Byråd, og Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd Til det kommunale tilsyn v. Ankestyrelsen 21. august 2018 Klage til det kommunale tilsyn v. Ankestyrelsen over Randers Byråds beslutning af 13. august 2018 vedr. retsvirkningerne af Randers Byrets dom

Læs mere

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=124591

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=124591 Side 1 af 19 Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel I Almindelige bestemmelser Kapitel II Kommunalbestyrelsen Kapitel III Udvalg m.v. LBK nr 581 af 24/06/2009 Gældende (Kommunestyrelsesloven) Offentliggørelsesdato:

Læs mere

FORRETNINGS- ORDEN FOR KL S BESTYRELSE

FORRETNINGS- ORDEN FOR KL S BESTYRELSE KL S VALGPERIODE FORRETNINGSORDEN FORRETNINGS- ORDEN FOR KL S BESTYRELSE 2 Forretningsorden for KL s bestyrelse FORRETNINGSORDEN FOR KL S BESTYRELSE I henhold til KL s loves 7, stk. 3, 4. punktum, fastsættes

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler

ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler ANSØGNINGSSKEMA UDFORDRINGSRET - statslige og lokale regler Mere information på www.oim.dk Ansøgningen udfyldes af initiativtager til udfordringen og/eller den relevante kommune, region eller statslige

Læs mere

Telefonnotat Erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med formøder med deltagelse af borgmester og gruppeformænd

Telefonnotat Erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med formøder med deltagelse af borgmester og gruppeformænd Enhed Forvaltningsjura Sagsbehandler KUB Koordineret med Sagsnr. 2013-11230 Doknr. 187075 Dato 06-01-2014 Telefonnotat Erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med formøder med

Læs mere

Til gruppeformandskredsen. Sagsnr Dokumentnr Gennemgang af ØIM udtalelse

Til gruppeformandskredsen. Sagsnr Dokumentnr Gennemgang af ØIM udtalelse KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til gruppeformandskredsen Gennemgang af ØIM udtalelse I det følgende gennemgås konklusionerne i Økonomi- og Indenrigsministeriets generelle udtalelse af 30. juni 2017 om den kommunale

Læs mere

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Side 1 af 9 1. Tabt arbejdsfortjeneste Medlemmer af Byrådet kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. Ordningen er

Læs mere

NOTAT. Notat vedr. Vederlag, diæter og godtgørelse ved varetagelse af komunale hverv.

NOTAT. Notat vedr. Vederlag, diæter og godtgørelse ved varetagelse af komunale hverv. Notat vedr. Vederlag, diæter og godtgørelse ved varetagelse af komunale hverv. Sag: 81.14.10-A10-1-07 Ulla Kubach 26-03-2008 Formanden for Klagerådet vedr. hjemmehjælp har ved brev af 5. februar 2008 anmodet

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse

Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse LBK nr 47 af 15/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 5. april 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2019-228 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse om standardvedtægt m.v. for produktionsskoler

Bekendtgørelse om standardvedtægt m.v. for produktionsskoler BEK nr 695 af 01/07/2009 Udskriftsdato: 26. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j. nr. 130.38C.031 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE

STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE STYRELSESVEDTÆGT FOR FREDERIKSBERG KOMMUNALBESTYRELSE Som vedtaget af Frederiksberg Kommunalbestyrelse den 7. og 28. september 1981 og stadfæstet af Indenrigsministeriet den 11. december 1981 med senere

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af regionsloven

Forslag. Lov om ændring af regionsloven Lovforslag nr. L 38 Folketinget 2013-14 Fremsat den 9. oktober 2013 af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager) Forslag til Lov om ændring af regionsloven (Regioners nedsættelse af stående

Læs mere

K K R H O V E D S T A D E N

K K R H O V E D S T A D E N D AG SORDEN 2014 K K R H O V E D S T A D E N Dato: 29-01-2014 Tidspunkt: 10:30 Sted: Pharmakon, Milnersvej 42, 3400 Hillerød Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune

Vedtægter. for. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune Center for Byråd, Personale og Strategi Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 84.12.00-P21-1-18 Ref.: Caspar Halbye chalb@mariagerfjord.dk

Læs mere

K K R S Y D D A N M A R K

K K R S Y D D A N M A R K D AG SORDEN TIL KONSTITUERENDE MØDE 2010 K K R S Y D D A N M A R K Dato: 19. januar 2010 Tidspunkt: 10.30 Sted: Fredericia Uddannelsescenter, Mosegårdsvej 2, Fredericia KL s mission Varetage demokratisk

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse

Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse Herved bekendtgøres lov om kommunernes styrelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 483 af 21. juni 1991 med de ændringer, der følger af 38 i lov nr. 337 af 14. maj

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Mandag den 2. december Mødetid: 18:00-18:15

Byrådet. Referat. Dato: Mandag den 2. december Mødetid: 18:00-18:15 Referat Dato: Mandag den Mødetid: 18:00-18:15 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut (A), Flemming Andersen (V), Flemming Hansen

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Styrelsesvedtægt

Kommunalbestyrelsen. Styrelsesvedtægt Kommunalbestyrelsen Styrelsesvedtægt Indholdsfortegnelse KAPITEL I Kommunalbestyrelsen... 3 KAPITEL II - Borgmesteren... 3 KAPITEL III - Nedsættelse af udvalg og almindelige regler om disses virksomhed...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Hørsholm Kommune

Styrelsesvedtægt for Hørsholm Kommune Styrelsesvedtægt for Hørsholm Kommune December 2009 Indhold Kapitel I... 3 Kommunalbestyrelsen... 3 Kapitel II... 3 Borgmesteren... 3 Kapitel III... 3 Nedsættelse af udvalg og almindelige regler for disses

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt. Kommunalbestyrelse. Styreform. Umiddelbar forvaltning 64B INDLEDNING

Udkast til. Styrelsesvedtægt. Kommunalbestyrelse. Styreform. Umiddelbar forvaltning 64B INDLEDNING Udkast til Styrelsesvedtægt 2017 Styreform Kommunalbestyrelse Umiddelbar forvaltning INDLEDNING 64B S INDLEDNING Styrelsesvedtægten for Faaborg-Midtfyn Kommune beskriver rammerne for den politiske styreform

Læs mere

K K R S Y D D A N M A R K

K K R S Y D D A N M A R K D AG SORDEN 2018 K K R S Y D D A N M A R K Dato: 25-01-2018 10:30 Sted: Comwell Hotel Kolding Skovbrynet 1 6000 Kolding Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af de kommunale anliggender i Aarhus Kommune

Vedtægt for styrelsen af de kommunale anliggender i Aarhus Kommune Vedtægt for styrelsen af de kommunale anliggender i Aarhus Kommune Byrådet KAPITEL I 1 Aarhus Byråd består af 31 medlemmer. Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en 1. og 2. viceborgmester. 2 De nærmere

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse

Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse LBK nr 769 af 09/06/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 15. januar 2017 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-3732 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Forretningsorden. for. Fredensborg Byråd

Forretningsorden. for. Fredensborg Byråd Forretningsorden for Fredensborg Byråd 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog beslutte at behandle enkelte sager for lukkede døre. Stk. 2. Byrådet behandler følgende sager for lukkede døre, medmindre

Læs mere