Aftenskole i programmering sæson Watch Me. Sæson 2 - Lektion 19

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftenskole i programmering sæson Watch Me. Sæson 2 - Lektion 19"

Transkript

1 Watch Me Sæson 2 - Lektion 19

2 I sidste uge I sidste uge tog vi en lille maraton, for at få lavet version 0.5 af ugesedel appen, og lektionen blev 2.5 timer lang. Undskyld! Vi brugte tiden på: At lave en UIDatePicker som erstattede tastaturet så vi kunne sætte et tekstfelt på og styre input. At lave modellen til ugesedel viewet så den hentede timeregistrerings summer fra databasen ud for den uge som en dato indgår i At kunne få appen til at sende en (copy paste fra online dokumentationen)

3 Spørgsmål til sidste uge? Aftenskole i programmering

4 I aften Scope for de sidste 2 lektioner Grundlæggende Watch apps dele Hvordan vi får Watch ind i vores ugesedel Watch Me eksempel app vi kan eksperimentere i.

5 Husk at række hånden op 1. Skriv dit spørgsmål. 2. Ræk hånden op 3. Jeg holder flere spørge pauser undervejs

6 Scope for lektion 19 og 20 Watch delen kan sagtens i sig selv tage 20 lektioner, så vi er nød til tage en praktisk vinkel hvor i kan eksperimentere efter aftenskolen er slut. Derfor er fokus for mig at give jer noget grundlæggende watch viden de sidste 2 lektioner. For at holde det simpelt, laver vi en ny app WatchME som ikke er knyttet til vores ugesedel app Jeg viser jer dog hvordan i får Watch ind i jeres ugesedel app, så kan i senere kopiere jeres kode over fra WatchME appen når i kommer der til.

7 Spørgsmål til scope? Aftenskole i programmering

8 Grundlæggende Watch Watch er ikke en erstatning for en iphone, det er et forlængelse af en app på din iphone. Watch har et lille batteri, og er begrænset af fysisk størelse, så det er en meget begrænset enhed. (Det er selvfølgelig vildt spændende at være begrænset) Watch apps kører på uret, uden at iphonen behøver at være i nærheden. Det kræver dog en iphone for at installere appen på uret. Installation af Watch Apps foregår via Watch Appen på din iphone hvor du aktiverer apps på telefonen og fjerner dem igen. Du kan også afinstallere direkte fra uret på samme måde som du sletter apps på din iphone.

9 Urets hoveddele Komplikationer, på din urskive Notifikationer fra din app. Appens brugergrænseflade En hurtig launch brugergrænseflade En mere avanceret brugergrænseflade (ofte i form af et tabel view)

10 Komplikationer anbefales Komplikationer er ment som små ikoner der viser aktuelt info. Din trænings cirkler Vejr info mm Når man dapper på en komplikation åbnes appen. Hvis en komplikation anvendes på en urskive så holdes appen kørende i hukommelsen = hurtig launch af appen når du skal bruge den Fordi komplikationen giver værdi og som minimum kan bruges som genvej til din app så anbefaler Apple at man laver en komplikation til sin app.

11 Notifikationer anbefales Fordi Watch ikke er en aktive device som din iphone men noget du lyn hurtigt kigger på så anbefales det at man laver notifikationer når der er noget vigtigt at kigge på. Notifikationer og Komplikationer kæder din app sammen med watch os. De udvider uret med muligheder for at tale sammen med din app. De er et interface til din app.

12 En Watch App består af: Selve Watch Appen. En WatchKit Extension En iphone app. Link til dokumentation

13 Watch App er et Target til din ios app I vores Ugesedel app vælger du File New Target. Her vælger du WatchOS / WatchKit Her angiver du så et navn til dit produkt (din bundle) Og VIGTIGT sæt flueben i disse 2 Det viser jeg jer lige i xcode

14 Spørgsmål? Aftenskole i programmering

15 Watch Me app Vi laver en meget simpel Watch Me App til brug for oprettelse af tekst. Det kunne være tidsregistrering, det kunne være navne det kunne være alt muligt vi registrerer, så jeg har valgt at det er korte notater. Appen laver vi som en Watch OS med ios App Tid til at Create new Project in xcode.

16 Hvad så vi i xcode Jeg oprettede WatchMe appen. Jeg ændrede Schemaet til at være iphone mm ( i kan vælge hvad i vil) Jeg kørte appen og vi fik så startet 2 simulatorer. En Watch Simulator og en iphone simulator I vores projekt er der 3 WatchMe foldere WatchMe = Ios App som vi kender det WatchMe WatchKit App = selve Watch appen (herunder interface) WatchMe WatchKit Extension = filer der bruges til at forbinde watch app med watch os. (groft fortalt)

17 Brugergrænsefladen Vi laver en liste (en tabel over noter) og en knap til at oprette en ny note med. Listen (Tabellen) er lidt anderledes end UITableViewController, i og med at der ikke er logik til at genbruge celler som vi kender det fra ios. En tabel er en fast tabel, og rækkerne i tabellen er strong linket. Og fordi der er begrænset ressourcer at gøre godt med så skal vi helst holde os omkring 20 rækker Tid til Xcode.

18 Hvad så vi i xcode En tabel indsætter en enkelt række Brugergrænsefladen (storyboardet) ligger i WatchKit App, men classerne vi linker sammen med brugergrænsefladen placerer vi i WatchKit Extension Vi lavede en Strong outlet fra vores Tabel til InterfaceController.swift classen (vores ViewController ) så vi har en tabel outlet vi kan smide output i Vi lavede en ny classe der nedarvede fra NSObject som vores note row controller skulle bruge. (NoteRow) Vi gav vores NoteRow controller (celle controller) identifier strengen tablerow, lige som du kender det fra ios. Vi oprettede en outlet til vores row i den nye NoteRow Vi oprettede en knap Ny Note Bemærk at vi ikke frit kan bestemme hvor knappen skal være. Vi oprettede en Action fra knappen til InterfaceController.swift classen, som vi kaldte createnewnote, og smed en print i den så vi kunne se at den blev kaldt.

19 Sammenligning ios Vi har en tableviewcontroller som nedarver fra UITableViewController WatchOS Vi har en tabelcontroller som nedarver fra WKInterfaceTable Vi har en celle i vores tabel som nedarver fra UITableViewCell Vi har en row i vores Tabel som nedarver fra NSObject Vores Celle har en identifer streng, så controller kan styre den Vores Row har en indentifier streng så vores controller kan styre den Vores viewcontroller nedarver fra UIViewController Vores InterfaceController nedarver fra WKInterfaceController

20 Spørgsmål? Der er lidt forskelle mellem Watch og ios udvikling, men der er også mange ligheder!

21 Vi smider noget dummy data i. Tabellen på Watch er statisk. Dvs der er ikke noget ReuseCellWithIdentifier ligesom vi har på ios. Man udfylder tabellen med data og så er alt data i hukommelsen så når man scroller så er det alt data der scrolles mellem Derfor anbefaler Apple omkring max 20 rækker i en tabel. For at vi kan se hvordan det kører med en Watch tabel smider vi noget dummy data i. Note 1, note 2 osv. Tid til xcode.

22 Hvad så vi i Xcode Aftenskole i programmering Vi skal selv fortælle hvor mange rækker vi har på tabellen Tabellen (WKInterfaceTable)har en metode der heder.rowcontroller som kan give os den controller classe der er ansvarlig for en bestemt række med det index vi ber om. Der er ikke noget Section for row at indexpath. Der er kun en meget simpel fast række tabel. Bemærk at rowlabel teksten angives med en funktion settext() og ikke bare rowlabel.text =, et spørgsmål om stil :-)

23 Vi smider en simpel model ind Vi skal ikke have hardcodet værdier i vores række så vi laver et array af strenge i stedet for at bruge faste værdier. Og så flytter vi logikken om at placere rækker ned i updateui() som vi kender det. Så det gør jeg lige i xcode..

24 Spørgsmål til den meget simple tabel

25 Indtastning på Watch På Watch har vi ikke et tastatur. I Watch 3 kom der et bogstave skrive system kaldt Scribble, men det fås ikke i DK endnu I stedet for at tastatur har vi nogle faste værdier, eller vi kan tale til uret som oversætter til tekst. Dette ser vi bla i messenger appen I vores WatchMe app laver vi det så man kan vælge en fast værdi, indtale sin note, eller bruge en emoji.

26 Tale kræver at du tester på Watch Ligesom sidste uge hvor vi ikke kunne sende en med mindre vi kørte vores app på vores iphone, så kan du heller ikke bruge tale funktionen på uret med mindre du tester på dit ur. Modsat sidste uge, kan jeg ikke vise det for det er ikke muligt (endnu) at fange skærmen fra uret. Så i er nød til at prøve det selv hvis i vil. Løsningen er den samme som i sidste uge. Du sætter din iphone til din mac og vælger at køre appen på din iphone + Watch Det kan tage lidt tid for din mac at finde ud af at tale sammen med dit ur og sende koden over, så hav lidt tålmodighed og lås dine devices op. Hvis du får fejl, som i sidste uge, med profiler mm. Så følg den vejledning xcode giver dig.

27 presenttextinputcontroller WKInterfaceController har en funktion der smider en textinputcontroller op som et modalt view til input. TextInputControlleren, giver os mulighed for at vælge blandt faste værdier, indtale en tekst, vælge en emoji eller vælge en animeret emoji Metoden tager en Closure til at sætte de valgte værdier. Tid til at se på den funktion i xcode.

28 Hvad så vi i xcode presenttextinputcontroller, tager et array med faste værdier (dem kan vi sætte til nil En enum om hvilke features vi vil tilbyde, plain = tale, emoji og animeret emoji Completion er en closure, der som parameter skal tage et optional array (vores valgte tekst / emoji) og ikke returnerer noget Vores closure skrev vi [unowned self] <parameter> in foran, og det betyder at vi ikke holder en reference til self. [unowned self] er det vi kalder en capture liste.

29 Spørgsmål? Aftenskole i programmering

30 Til næste uge Prøv at lave koden selv, og leg med de forskellige muligheder. I stedet for note kan det være en TimeEntry beskrivelse eksempel

31 Planen for næste uge Kigger vi på hvordan vi laver segue på Apple Watch, så vi kan skifte til andre skærme med mere info Kigger lidt på hvordan vi kan gemme data på uret (ikke Core Data) Og så runder vi aftenskolen af.

32 Spørgsmål på falderebet? Aftenskole i programmering

33 På gensyn i næste uge. Aftenskole i programmering

Aftenskole i programmering sæson Flere registreringer. Sæson 2 - Lektion 8

Aftenskole i programmering sæson Flere registreringer. Sæson 2 - Lektion 8 Flere registreringer Sæson 2 - Lektion 8 I sidste uge Vi så hvordan vi kan navigere med en UINavigationController Vi så hvordan vi lavede nogle hjælpe klasser med funktioner vi skulle bruge flere steder

Læs mere

Opdatering i tabellen

Opdatering i tabellen Opdatering i tabellen Sæson 2 - Lektion 10 Sidste uge Sidste uge gennemgik jeg hvordan jeg kunne løse opgaven om at tiden i vores model skulle initieres til 0:00, og hvordan i kan huske at eksperimentere

Læs mere

Aftenskole i programmering sæson Core Data del 2. Sæson 2-13

Aftenskole i programmering sæson Core Data del 2. Sæson 2-13 Core Data del 2 Sæson 2-13 Sidste uge I sidste uge lavede vi en ny simpel app til brug for at lære Core Data Vi brugte kun elementer i har lært så i burde kunne lave den selv og skulle også helst lave

Læs mere

Aftenskole i programmering sæson Registrering af tid. Sæson 2 - Lektion 5

Aftenskole i programmering sæson Registrering af tid. Sæson 2 - Lektion 5 Registrering af tid Sæson 2 - Lektion 5 Før jul Vi har designet og bygget en model til håndtering af en timeregistrering Vi har kigget på hvordan vi håndterer fejl Vi har kopieret koden over i Bents x-code

Læs mere

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad

PlejeNet på iphone telefoner. Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Vejledning til PlejeNet på iphone og ipad Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...4 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...8 4. Oprettelse af Apple-id... 9 I denne

Læs mere

1c. Udfyld felterne for Opret en gratis konto det er meget vigtigt at skrive mailadresse samt adgangskoden KORREKT Klik på den blå knap (Opret.

1c. Udfyld felterne for Opret en gratis konto det er meget vigtigt at skrive mailadresse samt adgangskoden KORREKT Klik på den blå knap (Opret. DROPBOX vejledninger: 1 oprettelse af konto 2 installation 3 afinstallation 4 deling af mapper 5 deling via link 1a. For at oprette en konto skal du først notere på et stykke papir: - Mailadressen, som

Læs mere

Du kan også bruge Dropbox sammen med din Iphone, Android telefon eller anden smartphone.

Du kan også bruge Dropbox sammen med din Iphone, Android telefon eller anden smartphone. Dropbox Introduktion til Dropbox Dropbox er en online tjeneste, hvor man ganske gratis kan få noget lagerplads til sine dokumenter, billeder og meget mere. Der er mange muligheder med Dropbox, som bliver

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

Programmering for begyndere Lektion 2. Opsamling mm

Programmering for begyndere Lektion 2. Opsamling mm Lektion 2 Opsamling mm God tone Der er indlagt spørge sessioner Lektion 2 - Agenda Programmering for Lidt ændringer til teknikken, herunder hvordan du genser en lektion Lidt generelle tilbagemeldinger

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Kom godt i gang med I-bogen

Kom godt i gang med I-bogen Kom godt i gang med I-bogen At åbne bogen Det allerførste, du skal gøre, for at kunne arbejde med i-bogen, er at aktivere den. Det gøres ved at oprette en konto på systime.dk og derefter aktivere bogen

Læs mere

M Mobility Mobil IP. Installations- & brugervejledning Desktop version Windows 12. august 2014

M Mobility Mobil IP. Installations- & brugervejledning Desktop version Windows 12. august 2014 M Mobility Mobil IP Installations- & brugervejledning Desktop version Windows 12. august 2014 Indhold Introduktion Download program software Installation af M Mobility Mobil IP Softphone program Åbningsskærm

Læs mere

mobile112 Ltd 2013 Index

mobile112 Ltd 2013 Index Index Start 2 Installation 5 Android 4 11 Version 3.037 14 DropBoks 16 Blokerende ord 18 Filemanager 21 Filemanager fortsat 22 Sara 26 Sara forsat 28 Svox indstillinger 30 Userdictionaryupdater 33 Scandinavian

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

DM507 Algoritmer og datastrukturer

DM507 Algoritmer og datastrukturer DM507 Algoritmer og datastrukturer Forår 2018 Projekt, del II Institut for matematik og datalogi Syddansk Universitet 13. marts, 2018 Dette projekt udleveres i tre dele. Hver del har sin deadline, således

Læs mere

Oversættelse af LibreOffice. Adressen er https://translations.documentfoundation.org/da/

Oversættelse af LibreOffice. Adressen er https://translations.documentfoundation.org/da/ Oversættelse af LibreOffice Adressen er https://translations.documentfoundation.org/da/ Wiki Vi har en wikiside, hvor du kan finde flere oplysninger om Pootle: http://wiki.documentfoundation.org/da/pootle

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

DM507 Algoritmer og datastrukturer

DM507 Algoritmer og datastrukturer DM507 Algoritmer og datastrukturer Forår 2018 Projekt, del II Institut for matematik og datalogi Syddansk Universitet 20. marts, 2019 Dette projekt udleveres i tre dele. Hver del har sin deadline, således

Læs mere

DM507 Algoritmer og datastrukturer

DM507 Algoritmer og datastrukturer DM507 Algoritmer og datastrukturer Forår 2019 Projekt, del I Institut for matematik og datalogi Syddansk Universitet 27. februar, 2019 Dette projekt udleveres i tre dele. Hver del har sin deadline, således

Læs mere

#Alle Kan Kode. Lektion 25 - Enums

#Alle Kan Kode. Lektion 25 - Enums #Alle Kan Kode Lektion 25 - Enums Disclaimer / Ansvarsfraskrivelse Alt du deler og siger mm bliver optaget. Lad være med at dele privat oplysninger, adgangskoder, kreditkort oplysninger osv. Andre vil

Læs mere

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0 Dansave Online Backup Dansave Home Guide Version 6.9.0.0 01-01-2013 1 Indhold Om Dansave Home... 3 Minimums system krav - Windows... 3 Minimums System krav - MAC... 3 Download Dansave Home... 3 Krypteringsnøglen...

Læs mere

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC...

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC... Manual cloudco HOME 01. feb, 2014 Indhold Installation af Cloudco HOME...1 Minimums systemkrav - Windows...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Installation af Cloudco HOME - Windows...2

Læs mere

VEJLEDNING 0. Velkommen til Randers HF & VUC IT

VEJLEDNING 0. Velkommen til Randers HF & VUC IT VEJLEDNING 0 Velkommen til Randers HF & VUC IT Randers HF & VUC 2018 Som studerende på Randers HF & VUC har du adgang til flere IT-tjenester, som du har brug for i dit studie. LUDUS LUDUS-web er stedet

Læs mere

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin Mendeley er et program til håndtering af PDF er og referencer, som frit kan downloades fra internettet. Der er fri lagringskapacitet for en enkeltbruger op til en vis mængde data. Du kan hente programmet

Læs mere

Start af nyt schematic projekt i Quartus II

Start af nyt schematic projekt i Quartus II Start af nyt schematic projekt i Quartus II Det følgende er ikke fremstillet som en brugsanvisning der gennemgår alle de muligheder der er omkring oprettelse af et Schematic projekt i Quartus II men kun

Læs mere

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.12. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.12 Original skrevet af: Sidst opdateret 15-11-2016 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

HumanWare Brailliant punktdisplay med en ios enhed. En produktiv kombination.

HumanWare Brailliant punktdisplay med en ios enhed. En produktiv kombination. HumanWare Brailliant punktdisplay med en ios enhed. En produktiv kombination. DANSK OVERSÆTTELSE AF INSTRULOG A/S - Alle af Apples ios enheder, det vil sige MAC, ipod Touch, iphone samt ipads, har indbygget

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til

Læs mere

PID2000 Archive Service

PID2000 Archive Service PROLON CONTROL SYSTEMS Herstedvesterstræde 56 DK-2620 Albertslund Danmark Tlf.: (+45) 43620625 Fax: (+45) 43623125 PID2000 Archive Service Bruger vejledning Juni 2002 Denne manual beskriver brugen af softwaren

Læs mere

M Mobility Mobil IP. Installations- & brugervejledning Smartphone version Mac OS X 12. august 2014

M Mobility Mobil IP. Installations- & brugervejledning Smartphone version Mac OS X 12. august 2014 M Mobility Mobil IP Installations- & brugervejledning Smartphone version Mac OS X 12. august 2014 Indhold Introduktion Download program software Installation af M Mobility Mobil IP Softphone program Hovedskærm

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

UCSJ IT - Teknologi & Metode PRINT

UCSJ IT - Teknologi & Metode PRINT UCSJ IT - Teknologi & Metode PRINT Table of Contents fra computer...3 fra egen computer (webprint)... 4 fra egen computer (driverprint)... 8 fra ipad...15 Hvordan printer jeg fra ipad? ( via email)...

Læs mere

Keepit Mobile til iphone & ipad

Keepit Mobile til iphone & ipad Keepit Mobile til iphone & ipad Hent Keepit app Gå til itunes og hent Keepit app på http://appstore.com/keepit Log ind Ved log ind, kan du konfigure, hvad du ønsker at tage backup af. Stryg knapperne til

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

Kapitel 8 Tilpasning af OpenOffice.org:

Kapitel 8 Tilpasning af OpenOffice.org: Migreringsvejledning Kapitel 8 Tilpasning af OpenOffice.org: OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Fonden for faglig udvikling i speciallægepraksis

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Fonden for faglig udvikling i speciallægepraksis Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Fonden for faglig udvikling i speciallægepraksis Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt.

Læs mere

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling):

Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): Kom godt i gang med CoinDB programmet fra PetriSoft (Holder styr på din Mønt- seddel- eller frimærkesamling) Kort om CoinDB (Mønt- og seddelsamling): CoinDB er et Windows program, der anvendes af mønt-

Læs mere

Ny iphone X gendan fra tidligere telefon

Ny iphone X gendan fra tidligere telefon Ny iphone X gendan fra tidligere telefon Forberedelse Du skal være på en WIFI forbindelse Du skal have brugernavn og koder klar til det/de Apple-id er du bruger Du skal have koden til SIM-kortet klar Du

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

GUIDE KOM GODT I GANG MED GTS ANSØGNINGSSKEMA 2015

GUIDE KOM GODT I GANG MED GTS ANSØGNINGSSKEMA 2015 GUIDE KOM GODT I GANG MED GTS ANSØGNINGSSKEMA 2015 Dette skal du gøre: 1) Opret bruger: Har du ikke oprettet dig som bruger, skal du først oprette dig: (Når man herefter er oprettet kan man efterfølgende

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

DM507 Algoritmer og datastrukturer

DM507 Algoritmer og datastrukturer DM507 Algoritmer og datastrukturer Forår 2016 Projekt, del I Institut for matematik og datalogi Syddansk Universitet 29. februar, 2016 Dette projekt udleveres i tre dele. Hver del har sin deadline, således

Læs mere

Overgang til Elis mail for PC & iphone/ipad

Overgang til Elis mail for PC & iphone/ipad Overgang til Elis mail for PC & iphone/ipad PRINT DENNE GUIDE FØR WEEKENDEN. CHECK AT DU HAR OUTLOOK 2016/2013 INSTALLERET Følg pkt. 1 allerede fredag den 18/5. - Pkt. 7-10 skal først udføres tirsdag morgen

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app.

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. En kort intro Version 1.2 22/11/2012 Danske Tegneserieskabere har lavet appen for at give medlemmer og andre en nem adgang til at publicere

Læs mere

Typo3 vejledning BMI af 1 Typo3 vejledning for redaktører og skribenter i BMI

Typo3 vejledning BMI af 1 Typo3 vejledning for redaktører og skribenter i BMI af 1 side 1 Typo3 vejledning for redaktører og skribenter i BMI GENERELT...3 LOGIN...3 STARTSIDEN...4 SIDE...5 SIDE ELEMENTER...6 SIDE LAYOUT...7 STJÆL MED ARME OG BEN HEL SIDE...8 STJÆL MED ARME OG BEN

Læs mere

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Om Seas-Nve Citrix Reciver 2015 Tidligere kunne Citrix kun tilgås fra en Browser (eks. Internet explorer, Safari,

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse

RefWorks en vejledning fra UCL Biblioteket. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Hvad er RefWorks?... 2 Opret dig som bruger... 2 Inden du går i gang... 3 Klargøring af computer til download af Write-N-Cite v. 4.2... 3 Installation af Write-N-Cite... 4 Installation

Læs mere

Patientlister. Tilføj / rediger eksisterende lister. VEJLEDNING Patientlister

Patientlister. Tilføj / rediger eksisterende lister. VEJLEDNING Patientlister Patientlister Tilføj / rediger eksisterende lister Patientlister benyttes til at holde styr på, hvilke patienter der f.eks. har fået lavet et implantat, skal have narkose eller på anden vis, skal figurere

Læs mere

Når du har hentet disse programmer installerer du dem alle og følger guiden herunder.

Når du har hentet disse programmer installerer du dem alle og følger guiden herunder. Debranding af Nokia mobiler! For at komme i gang skal du have din computer forbundet til nettet, have et datakabel der kan forbinde din Nokia telefon med din computer og hente disse her 3 programmer :

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Lav video til nettet med din smartphone

Lav video til nettet med din smartphone Lav video til nettet med din smartphone Guide til SINDs lokalafdelinger, regioner og aktiviteter Sådan kan du nemt skabe korte videoer med undertekster til Facebook Indhold Sådan optager du video:... 3

Læs mere

W6 - Model- og Tegningskomposition

W6 - Model- og Tegningskomposition W6 - Model- og Tegningskomposition Introduktion Dette er en kort introduktion til de nye værktøjer for tegningskomposition i 3D. Du vil komme til at arbejde med Clip Volume, Dynamic Views, Saved Views,

Læs mere

Kom godt i gang med Fable-robotten

Kom godt i gang med Fable-robotten Kom godt i gang med Fable-robotten 1. Først skal du installere programmet på din computer. Gå ind på shaperobotics.com og under support vælger du download: Her vælger du, under PC App om du kører Windows

Læs mere

Ofte stillede spørgsmålm om Eee Pad TF201 DA6915

Ofte stillede spørgsmålm om Eee Pad TF201 DA6915 Ofte stillede spørgsmålm om Eee Pad TF201 DA6915 Administration af filer... 2 Hvordan får jeg adgang til mine data, som er gemt på microsd, SD-kortet eller USB enheden?... 2 Hvordan flytter jeg den valgte

Læs mere

Brug af MeOS til VTR-løb (baseret på version 3.3 af MeOS med support for dansk sprog)

Brug af MeOS til VTR-løb (baseret på version 3.3 af MeOS med support for dansk sprog) Brug af MeOS til VTR-løb (baseret på version 3.3 af MeOS med support for dansk sprog) 2016: klubber har nu samme ID som i O-service Der er tilføjet tip om bedre stræktids-layout MeOS er af Østkredsen udvalgt

Læs mere

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for ios - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på ios modeller fra App Store. Der kan være mindre afvigelser alt efter, hvilken

Læs mere

JSP, Tomcat. Tutorial lavet af Jákup W. Hansen TSU semester 10.october 2007

JSP, Tomcat. Tutorial lavet af Jákup W. Hansen TSU semester 10.october 2007 JSP, Tomcat Tutorial lavet af Jákup W. Hansen TSU 2006 3.semester 10.october 2007 Hvad er JSP(Java Server Pages): Det er en teknik som er bygget ovenover Servlets teknikken, men fidusen er at det skal

Læs mere

Indledning. Hvorfor det forholder sig sådan har jeg en masse idéer om, men det bliver for meget at komme ind på her. God fornøjelse med læsningen.

Indledning. Hvorfor det forholder sig sådan har jeg en masse idéer om, men det bliver for meget at komme ind på her. God fornøjelse med læsningen. Indledning...2 Variabler...13 Eksempel: 1...13 Eksempel 2:...13 Eksempel 3:...15 Eksempel 4:...16 Metoder...17 Metode (intet ind og intet ud)...17 Metode (tekst ind)...18 Metode (tekst ind og tekst ud)...19

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Installations guide. Online harddisk (Chili Cloud) til PC og Mac

Installations guide. Online harddisk (Chili Cloud) til PC og Mac Installations guide Online harddisk (Chili Cloud) til PC og Mac 2 Indhold PC installations guide 04 Sådan administrerer du Chili Cloud 11 Gendan filer der er blevet slettet 16 Mac installations guide 18

Læs mere

Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere).

Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere). Panopto første gang Adgang til folder hvor I uploader film Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere). Panopto er det program som vi skal bruge til at I uploader præsentationer.

Læs mere

Udvikling af hardware prototyper Introduktion øvelser Region Midtjylland, Aarhus,

Udvikling af hardware prototyper Introduktion øvelser Region Midtjylland, Aarhus, Udvikling af hardware prototyper Introduktion øvelser Region Midtjylland, Aarhus, 15.08.2019 Physical.io, 2019 1 Udvikling af hardware prototyper Intro Physical.io, 2019 2 Videoer, øvelser m.m. på http://physical.io/rm

Læs mere

Adobe Elements Lektion 2

Adobe Elements Lektion 2 Adobe Elements Lektion 2 Så er det igen tid til at lege lidt med billeder. Jeg går ud fra, at du nu har fået opsat Elements efter de anvisninger du fik i sidste lektion. Start Elements op Gå ind i Edit

Læs mere

Vejledning til Forum på Foreningens Hjemmeside. Skrevet af Carl Andersen Vemmelev Webdesign

Vejledning til Forum på Foreningens Hjemmeside. Skrevet af Carl Andersen Vemmelev Webdesign Vejledning til Forum på Foreningens Hjemmeside Skrevet af Carl Andersen Vemmelev Webdesign 1 Anvendelse af vejledning: Vejledningen fortæller hvordan du bruger og formaterer indlæg på Korsør Roklubs Forum.

Læs mere

EasyIQ ConnectAnywhere Release note

EasyIQ ConnectAnywhere Release note EasyIQ ConnectAnywhere Release note Version 2.4 Der er over det sidste år lavet en lang række forbedringer, tiltag og fejlrettelser. Ændringer til forudsætningerne: o Klienten skal ved førstegangs login

Læs mere

PHP Crash course. Databaser

PHP Crash course. Databaser PHP Crash course Databaser PHP Intro PHP er et server scripting sprog der kan bruges til at lave aktivt indhold på hjemme sider. Der er to betingelser som skal opfyldes for at serveren fortolker PHP koden.

Læs mere

ipad for let øvede modul 7 FaceTime

ipad for let øvede modul 7 FaceTime 02092015 ipad for let øvede modul 7 Dette modul omhandler video/og telefon-samtaler via internettet. Bruger man en Wi-Fi-forbindelse, er det en gratis mulighed. Bruger man telefonforbindelse, skal man

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

Vejledning. Trådløst netværk med private enheder

Vejledning. Trådløst netværk med private enheder Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 07.02.2018 Redigeret 20.05.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Trådløst netværk med private enheder UCL Dokumentnummer

Læs mere

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram 1... 2... Indhold Twitter Opret Twitter Indstillinger og Twitter Skriv en Tweet Brug af Twitter Brug af flere Twitter konti Vine Opret Vine Optag

Læs mere

Guide til PlaNet v1.11. Original skrevet af:

Guide til PlaNet v1.11. Original skrevet af: Guide til PlaNet v1.11 Original skrevet af: Sidst opdateret 20-08- 2015 1 INDHOLD Generelt... 4 Login... 4 Roller... 4 Planlægger... 4 Afvikler... 4 Roller og moduler... 5 Planlægger... 5 Afvikler... 5

Læs mere

Brugervejledning SkyHost Jobs app IOS og Android

Brugervejledning SkyHost Jobs app IOS og Android Installation (Bemærk: for at kunne bruge app en skal du have et aktivt abonnement fra SkyHost) 1: Gå ind i Appstore eller Google Play Butik og søg på Skyhost (hvis ikonet ikke er på skrivebordet findes

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

Malwarebytes en guide. Hanne B. Stegemüller 9. juni 2015

Malwarebytes en guide. Hanne B. Stegemüller 9. juni 2015 Malwarebytes en guide Hanne B. Stegemüller 9. juni 2015 Hvad kan/gør Malwarebytes? Malwarebytes Anti-Malware er ikke et traditionelt antivirusprogram til bekæmpelse af traditionelle virusinfektioner og

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor Installation af App Inventor... 10 Trådløs installation... 11 Installation af emulator (Windows)...

Læs mere

Byg web sider. Introduktion:

Byg web sider. Introduktion: Introduktion: Du kender nu nogle enkle HTML tags, så nu er det på tide, at du kommer i gang med at lave din første side! Når du har nogle HTML-sider klar skal du have dem lagt op, så dine venner kan se

Læs mere

Citrix Receiver guide til Mac, Iphone, Ipad Version 1.4 18-05-2015

Citrix Receiver guide til Mac, Iphone, Ipad Version 1.4 18-05-2015 Citrix Receiver guide til Mac, Iphone, Ipad Version 1.4 18-05-2015 Om Seas-Nve Citrix Reciver 2015 Tidligere kunne Citrix kun tilgås fra en Browser (eks. Internet explorer, Safari, Crome) via Seas-Nve

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

Anvendelse af metoder - Programmering

Anvendelse af metoder - Programmering Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Anvendelse af metoder - Programmering En forhåbentlig rigtig god forklaring på hvad metoder er og hvordan de anvendes. Lidt om private og public, retur

Læs mere

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner Hvad er VELUX Tilbudsberegner Anmod om adgang Opret password Opret din brugerprofil 2 veje til et kundetilbud Dine tilbud 1 VELUX TILBUDSBEREGNER HVAD ER VELUX

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

Installationsvejledning. SALUS Smart Home

Installationsvejledning. SALUS Smart Home Installationsvejledning SALUS Smart Home Download app Download fra App Store eller Google Play. App navn Salus Smart Home Bemærk på IPad, kan det være nødvendigt at begrænse søgning til Kun IPhone for

Læs mere

Bootstrap Tutorial LAV EN SIMPEL RESPONSIVE SIDE MED BOOTSTRAP MATHIAS HERSKIND GROTRIAN

Bootstrap Tutorial LAV EN SIMPEL RESPONSIVE SIDE MED BOOTSTRAP MATHIAS HERSKIND GROTRIAN 2015 Bootstrap Tutorial LAV EN SIMPEL RESPONSIVE SIDE MED BOOTSTRAP MATHIAS HERSKIND GROTRIAN I denne tutorial kommer du til at I denne tutorial vil du lære hvad Bootstrap er, hvordan det fungerer og hvordan

Læs mere

Printer Driver. Installationsvejledning. I denne vejledning beskrives, hvordan du installerer printerdriveren til Windows Vista.

Printer Driver. Installationsvejledning. I denne vejledning beskrives, hvordan du installerer printerdriveren til Windows Vista. 3-876-169-11 (1) Printer Driver Installationsvejledning I denne vejledning beskrives, hvordan du installerer printerdriveren til Windows Vista. Før softwaren tages i brug Læs "ReadMe"-filen, før du tager

Læs mere

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system My Shop Online shop system Infusion name: My_Shop Ajax baseret, online SHOP system Vejledning til installation og brug -------------------------------------------------------- Author: Egon Jessen, webmaster@myphp.dk

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

ECdox som favorit. Indledning 1. Internet Explorer 2. Chrome 4. Safari 5. Favorit på mobile enheder 6 Android 6 IOS 7. ECdox på mobile enheder 7

ECdox som favorit. Indledning 1. Internet Explorer 2. Chrome 4. Safari 5. Favorit på mobile enheder 6 Android 6 IOS 7. ECdox på mobile enheder 7 ECdox som favorit Indledning 1 Internet Explorer 2 Chrome 4 Safari 5 Favorit på mobile enheder 6 Android 6 IOS 7 ECdox på mobile enheder 7 Indledning Dette dokument beskriver hvordan man opretter og arbejder

Læs mere