ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- OMRÅDET"

Transkript

1 PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. MAJ 2015 ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- 19. maj 2015 Detail & Distribution 15/01397 RESUMÉ 1. Denne sag forelægges Energitilsynet med henblik på, at Energitilsynet tilkendegiver, at der fremadrettet ændres praksis for sager om nødvendige nyinvesteringer, herunder at der fastsættes frister for indsendelse af ansøgninger. 2. Et elnetselskab kan ansøge Energitilsynet om at få forhøjet sin reguleringspris og dermed indtjeningsmulighederne som følge af en såkaldt nødvendig nyinvestering. En nødvendig nyinvestering kan eksempelvis være, at luftledninger lægges ned i kabler i jorden. SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET Carl Jacobsens Vej Valby Tlf post@energitilsynet.dk 3. Sekretariatet har hidtil fortolket indtægtsrammebekendtgørelsen på den måde, at der ikke var hjemmel til at fastsætte frister for netselskabernes ansøgning om nødvendige nyinvesteringer. Det har medført, at der ikke har været nogen forældelsesfrist for ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer, og netselskaberne har derfor ikke haft et incitament til at indsende deres ansøgninger løbende efter hvert reguleringsår. 4. Konsekvensen af denne fortolkning af reglerne og deraf følgende praksis har været, at elnetselskaberne til en hver tid har kunnet indsende ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer, hvorefter Sekretariatet for Energitilsynet været nødsaget til at genberegne elnetselskabernes reguleringspriser og indtægtsrammer bagud i tid for de år, som investeringer vedrørte. Det har derfor reelt aldrig været muligt at afslutte elnetselskabernes indtægtsrammer endeligt, hvilket har været administrativt uhensigtsmæssigt. Endvidere har den manglende forældelsesfrist medført, at netselskaberne har haft mulighed for at akkumulere historiske differencer. 5. Sekretariatet indgik i marts 2015 et samarbejde med Kammeradvokaten med henblik på bistand til sekretariatets administration på indtægtsrammeområdet, herunder en fornyet vurdering af mulighederne for at fastsætte frister for netselskabernes ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer. 6. Efter Kammeradvokatens fortolkning af indtægtsrammebekendtgørelsen samt henvisning til almindelige forvaltningsretlige principper, vurderer sekretariatet imidlertid, at det er muligt at fastsætte en frist for netselskaberne til at indsende deres ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer.

2 Side 2/14 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- 7. Praksis vil herefter være, at der fastsættes en frist til den 31. december 2015 for ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer idriftsat i perioden For 2015 og fremadrettet vil fristen være den 31. maj i året efter reguleringsåret med mulighed for fremsendelse af korrektioner eller nye oplysninger til indsendte ansøgninger indtil den 31. august i året efter reguleringsåret. 8. Ansøgninger modtaget efter de fastsatte frister vil blive underlagt en væsentlighedsvurdering. Ansøgninger modtaget efter fristen er væsentlig, hvis den medfører en forøgelse af reguleringsprisen med minimum 10 % i et af de år, korrektionen vedrører eller en forøgelse af forrentningsprocenten med mindst et procentpoint. 9. Såfremt en ansøgning ikke er væsentlig, vil det have den konsekvens, at historiske differencer opstået som følge af tidligere års forhøjelsen kan være bortfaldet. Fristen afskærer således ikke selve forhøjelsen, men har alene betydning for muligheden for at opkræve tidligere års differencer, som måtte være opstået som følge af forhøjelsen. TILKENDEGIVELSE 10. Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering: at fristen for indsendelse af ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer idriftsat i peioden fastsættes til den 31. december For 2015 og fremadrettet vil fristen være den 31. maj i året efter reguleringsåret med mulighed for fremsendelse af korrektioner til indsendte ansøgninger indtil den 31. august i indsendelsesåret, jf. 21, stk. 2. at ansøgninger modtaget efter de fastsatte frister vil blive underlagt en væsentlighedsvurdering, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 21, stk. 3 og 4. SAGSFREMSTILLING 11. Nødvendige nyinvesteringer er investeringer, som er omfattet af indtægtsrammebekendtgørelsens 2, nr. 19, og er eksempelvis kabellægning af luftledninger. Energitilsynet kan efter ansøgning forhøje reguleringsprisen for et selskab for at sikre mulighed for forrentning og afskrivning af den kapital, der finansierer nødvendige nyinvesteringer, under hensyn til forventede fremtidige omkostninger til drift af anlægget og indtægter som følge af anlægget, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 15, stk. 1. Af samme bestemmelse fremgår, at forhøjelsen af reguleringsprisen sker fra idriftsættelsestidspunktet for investeringen. 12. Sekretariatet for Energitilsynet har hidtil fortolket indtægtsrammebekendtgørelsen på den måde, at der ikke var mulighed for fastsættelse af en frist for netselskaberne til at indsende deres ansøgning om forhøjelse af reguleringsprisen som følge af nødvendige nyinvesteringer.

3 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- Side 3/ Som praksis er i dag kan et netselskab eksempelvis i 2015 indsende ansøgninger om forhøjelse af reguleringsprisen som følge af en nødvendig nyinvestering idriftsat tilbage til 2005, uden at forsinkelsen får processuel skadesvirkning for selskabet. 14. Virkningen for selskabets økonomi af en ansøgning om en nødvendig nyinvestering idriftsat i 2011 er illustreret ved et eksempel i figur 1 nedenfor. FIGUR 1 FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN OG INDTÆGTSRAMMEN SOM FØLGE AF EN NØDVENDIG NYINVESTERING Difference Indtægtsramme efter forhøjelse Indtægtsramme Driftsmæssige indtægter Investeringens levetid Note: En forhøjelse af reguleringsprisen (øre/kwh) er ensbetydende med en forhøjelse af indtægtsrammen (kr.), idet indtægtsrammen beregnes som produktet af reguleringspris og leveret mængde el i pågældende reguleringsår. 15. Selskabet har i hvert af årene fra og med 2011 til og med 2015 opkrævet driftsmæssige indtægter svarende til størrelsen af sin indtægtsramme. 16. Når reguleringsprisen og dermed indtægtsrammen i 2015 forhøjes med virkning fra 2011, opstår der som følge heraf differencer i selskabets favør i hvert af årene svarende til de årlige forhøjelser for den nødvendige nyinvestering. 17. Differencer skal som udgangspunkt korrigeres (dvs. afvikles) senest ved udgangen af det reguleringsår, der følger efter det pågældende års regnskabsaflæggelse, jf. 29, stk. 3, i indtægtsrammebekendtgørelsen. 18. Fx skal en difference i selskabets favør opstået i 2011 som udgangspunkt opkræves senest ved udgangen af 2013.

4 Side 4/14 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- 19. Som praksis er i dag, beregnes fristen for opkrævning af differencer som følge af ændrede forhold (herunder forhøjelser for nødvendige nyinvesteringer) fra det tidspunkt, hvor der er truffet afgørelse om grundlaget herfor Dvs. at såfremt sekretariatet træffer afgørelse om en nødvendig nyinvestering i 2015, som er idriftsat i 2011, skal differencerne opstået i opkræves senest ved udgangen af 2016, differencen opstået i 2015 skal opkræves senest ved udgangen af 2017, differencen opstået i 2016 skal opkræves senest ved udgangen af 2018, osv. 21. Selskabet har således mulighed for at opkræve tidligere års forhøjelser fremadrettet, uanset hvornår ansøgningen indsendes. 22. Sekretariatets praksis har haft den konsekvens, at netselskaberne ikke har haft et incitament til at indsende ansøgninger og således ikke løbende har indsendt ansøgninger om forhøjelse af reguleringsprisen som følge af nødvendige nyinvesteringer. Derved har det reelt ikke været muligt for Sekretariatet for Energitilsynet at afslutte elnetselskabernes indtægtsrammer endeligt i tidligere år, hvilket har været uhensigtsmæssigt for både elnetselskaberne og for sekretariatet. 23. Derudover har sekretariatets praksis haft den konsekvens, at de akkumulerede differencer som følge af forhøjelser i tidligere år potentielt kan føre til markante tarifstigninger for forbrugerne, hvis selskabet ønsker at opkræve de historiske differencer fremadrettet inden for en kort årrække. 24. Som eksempel på akkumulation af differencer illustrerer figur 2 herunder, hvordan differencerne for (se figur 1) bortfalder i Hvis selskabet ønsker at opkræve forhøjelserne for er den derfor nødt til at hæve sine tariffer markant i Herefter vil det ikke længere være muligt for selskabet at opkræve forhøjelserne for FIGUR 2 TIDSPUNKT FOR BORTFALD AF DIFFERENCER SOM FØLGE AF FORHØ- JELSER FOR EN NØDVENDIG NYINVESTERING IDRIFTSAT I 2011 OG ANSØGT I Investeringens levetid 1 Princippet svarer til pkt. 1.a.ii. i Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger (rammenotat) af 27. juni 2013.

5 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- Side 5/ Efter bistand fra Kammeradvokaten finder sekretariatet imidlertid anledning til at ændre praksis fremadrettet, således at der fastsættes frister både med hensyn til behandlingen af de bagudrettede ansøgninger for nødvendige nyinvesteringer, dvs. investeringer idriftsat i perioden , samt fremadrettet for investeringer idriftsat fra og med LOVGRUNDLAG 26. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser m.v., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, der fremgår i det efterfølgende kapitel, hvor sagsfremstillingen vurderes i lyset af lovgrundlaget. Gennemgangen er tilrettelagt kronologisk og med udgangspunkt i retskildehierarkiet. Gennemgangen afspejler også hvilken betydning, retskilden har for den samlede vurdering. 27. Elnetvirksomhedernes indtægtsrammer samt priser fastsættes i overensstemmelse med reglerne i bekendtgørelse nr. 335 af 15. april 2011 om indtægtsrammer for netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder omfattet af lov om elforsyning (indtægtsrammebekendtgørelsen), som er udstedt med hjemmel i 70, stk. 2, i lovbekendtgørelse nr af 25. november 2013 (elforsyningsloven) 28. Elforsyningslovens (lovbekendtgørelse nr af,25. november 2013 med senere ændringer) 1, finder, at lovens formål er at sikre, at landets elforsyning tilrettelægges og gennemføres i overensstemmelse med hensynet til forsyningssikkerhed, samfundsøkonomi, miljø og forbrugerbeskyttelse, 29. Elforsyningsloven finder anvendelse på produktion, transport, handel og levering af elektricitet, jf. lovens 2, stk En difference defineres i indtægtsrammebekendtgørelsen 2, stk. 1, nr. 2: 2) Differencer: Afvigelser opgjort pr. 31. december i et reguleringsår mellem en virksomheds driftmæssige indtægter, jf. nr. 3, og dens indtægtsramme. For høje indtægter i forhold til indtægtsrammen udgør differencer i forbrugerens favør. For lave indtægter i forhold til indtægtsrammen udgør differencer i virksomhedens favør. 31. Energitilsynet skal efter udgangen af et reguleringsår udmelde en bagudrettet reguleringspris, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 8: " 8. Efter udgangen af et reguleringsår udmelder Energitilsynet bagudrettet for det forgangne reguleringsår en årlig reguleringspris, jf. 2, nr. 25, til hver virksomhed og til regionale transmissionsvirksomheder tillige et årligt rådighedsbeløb, jf. 2, nr. 26. Disse priser og beløb kan senere ændres, jf. 12 og 13. " 32. Om regnskabsaflæggelsen bestemmes i indtægtsrammebekendtgørelsens 28, stk. l-2: " 28. Virksomheden skal aflægge årsrapport for de bevillingspligtige aktiviteter til Energitilsynet. Årsrapporten skal udarbejdes i overensstemmelse med principperne i årsregnskabsloven. Herudover skal årsrapporten indeholde dokumentation som nævnt i 29 efter Energitilsynets nærmere anvisninger. Det i årsrapporten indeholdte regnskab samt den nævnte dokumentation revi-

6 Side 6/14 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- deres af en statsautoriseret eller registreret revisor, der herunder skal påse, at virksomheden har oplyst alle forhold. Der efter kapitel 4 kan påvirke reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet. Stk. 2. Årsrapporten fremsendes til Energitilsynet senest den 31. maj i året efter reguleringsåret" 33. Om de nærmere krav til regnskabsaflæggelsen bestemmes videre i bekendtgørelsens 29: 29. Ved regnskabsaflæggelsen redegør den enkelte virksomhed for: [...] 4) Ændrede forhold, som bevirker at reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet skulle have været hævet, jf ) Ændrede forhold, som bevirker at reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet skulle have været sænket, jf. 13. [...] Stk. 3. Såfremt der er en difference, jf. 2, nr. 2, eller der er ændrede forhold. som Bevirker, at reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet skulle have været ændret, jf. stk. 1, nr. 4 og 5, vedlægges årsrapporten et forslag til justering af virksomhedens priser, således at den opståede difference er korrigeret senest ved udgangen af det reguleringsår, der følger efter tidspunktet for regnskabsaflæggelsen. Ved opgørelsen af differencer i et reguleringsår indgår ikke beløb, der hidrører fra afviklingen af differencer fra tidligere reguleringsår. [...] Stk. 6. Såfremt der er en difference, jf. stk. 3, i virksomhedens favør, vedlægges årsrapporten et forslag til justering af virksomhedens priser med henblik på afvikling af differencen eller dele heraf. Ønsker en virksomhed ikke at justere sine priser som følge af differencen, anses virksomhedens prisfastsættelse som en midlertidig prisreduktion. Virksomheden redegør for denne midlertidige prisreduktion i sin årsrapport. Reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet ændres ikke ved midlertidige prisreduktioner. Midlertidige prisreduktioner kan ikke efterfølgende begrunde en overskridelse af reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet. 34. Ændrede forhold, som bevirker at reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet skulle have været hævet, jf. indtægtsrammebekendtgørelsen 29, stk. l, nr. 4, er f.eks. afskrivning og forrentning af nødvendige nyinvesteringer, jf. 12, stk. l, nr. l: " 12. Energitilsynet kan forhøje reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet for en virksomhed som følge af 1) Afskrivning og forrentning af nødvendige nyinvesteringer, jf. 15. [...] Stk. 2. Forhøjelse af reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet sker efter ansøgning. Stk. 3. Energitilsynet kan i medfør af 76, stk. 5, i lov om elforsyning, fastsætte nærmere regler om ansøgning og dokumentation med henblik på at sikre en hensigtsmæssig og effektiv administration af afgørelser efter stk Nødvendige nyinvesteringer defineres i indtægtsrammebekendtgørelsen 2, stk. 1, nr. 19: Nødvendige nyinvesteringer: Anlæg som er idriftsat, jf. nr. 9, efter den 1. januar 2005, og som omfatter: a) Nye anlæg, som tilfører det samlede anlæg nødvendig øget kapacitet og ydeevne, dvs. investeringer i helt nye forsyningsområder, eksempelvis i forbindelse med større byudviklingsprojekter, eller tilslutning af konkrete meget store nye forbrugere eller produktionsenheder. b) Væsentlige ændringer i den overordnede netstruktur, der er nødvendige for at sikre forsyningssikkerheden, jf. de planer for det fremtidige behov for transmissionskapacitet, som Energinet.dk udarbejder i medfør af 28, stk. 2, nr. 7, i lov om elforsyning. c) Kabellægning af luftledninger, der gennemføres af hensyn til forsyningssikkerheden d) Kabellægning af luftledninger, der er godkendt i henhold til 21, stk. 1, i lov om elforsyning e) Udskiftning og ændring af tilknyttede anlæg, i det omfang udskiftningen eller ændringen er nødvendig for anvendelsen af det nye kabelnet

7 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- Side 7/ Om afskrivning og forrentning af nødvendige nyinvesteringer bestemmes i indtægtsrammebekendtgørelsens 15, stk. 1: " 15. Energitilsynet kan efter ansøgning forhøje reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet for en virksomhed for at sikre mulighed for forrentning og afskrivning af den kapital, der finansierer nødvendige nyinvesteringer, jf 2, nr. 19, under hensyn til forventede fremtidige omkostninger til drift af anlægget og forventede fremtidige indtægter som følge af anlægget. Forhøjelsen af reguleringsprisen eller rådighedsbeløbet sker fra idriftsættelsestidspunktet for nyinvesteringen. 37. Korrektioner til oplysningerne i virksomhedernes årsrapporter kan efterfølgende fremsendes til Energitilsynet efter bestemmelserne i indtægtsrammebekendtgørelsens 21: " 21. Netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder kan fremsende korrektioner til oplysningerne i virksomhedernes årsrapporter, såfremt disse har betydning for opgørelsen af reguleringsprise n, rådighedsbeløbet eller forrentningsprocenten, herunder som følge af pålæg fra Energitilsynet, jf. stk. 5. Stk. 2. Virksomhederne kan indsende korrektioner til oplysningerne i årsrapporten frem til den 31. august i indsendelsesåret. Stk. 3. Virksomhederne kan efter den 31. august i indsendelsesåret alene fremsende væsentlige korrektioner i forhold til de afgivne oplysninger i en årsrapport. Sådanne væsentlige korrektioner vil indgå i beregningen afreguleringspris, rådighedsbeløb eller forrentningsprocent i det følgende reguleringsår. Stk. 4. En korrektion, jf. stk. 3, er væsentlig hvis denne vil medføre: l) en ændring af den udmeldte reguleringspris eller det udmeldte rådighedsbeløb på 10 pct. i det reguleringsår, korrektionen vedrører, 2) en ændring af den opgjorte forrentningsprocent på mindst 1 procentpoint i det reguleringsår, korrektionen vedrører. Stk. 5. Energitilsynet pålægger virksomhederne at korrigere konstaterede fejlagtige oplysninger eller at berigtige ulovlige forhold. Stk. 6. Korrektioner i henhold til Energitilsynets eller Energiklagenævnets afgørelser, jf. stk. 3 og 5, har virkning for beregning afreguleringsprisen, rådighedsbeløbet eller forrentningsprocenten fra og med det reguleringsår, korrektionen vedrører. Eventuelle justeringer af virksomhedernes priser som følge af sådanne afgørelser sker fra afgørelsestidspunktet. VURDERING 38. Som praksis er i dag er der ikke incitament for netselskaberne til at få indsendt ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer løbende efter hvert reguleringsår henset til den manglende fastsatte frist. 39. Potentielt er der mulighed for, at der over årene i selskaberne er akkumuleret en stor mængde nødvendige nyinvesteringer, som selskaberne ikke har ansøgt om forhøjelse af reguleringsprisen for. 40. En forhøjelse af reguleringsprisen med bagudrettet virkning til eksempelvis 2005 kan medføre, at der opstår såkaldte differencer i selskabernes favør i hvert af årene. Den akkumulerede sum, jf. figur 2, af differencer opstået siden 2005 kan potentielt føre til markante tarifstigninger for forbrugerne, hvis selskabet ønsker at opkræve de historiske differencer fremadrettet inden for en kort årrække.

8 Side 8/14 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- 41. Kammeradvokaten har bistået sekretariatet med at fastlægge en mere hensigtsmæssig og effektiv praksis for administrationen af indtægtsrammebekendtgørelsens bestemmelser, herunder sekretariatets praksis for nødvendige nyinvesteringer. 42. Kammeradvokaten vurderer i den forbindelse: Det ville være i god overensstemmelse med indtægtsrammebekendtgørelsens overordnede formål og principper at fastsætte en kadence, hvor ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer indsendes årligt, og hvor historiske differencer afskæres således, at virksomhederne ikke kan spare differencer op. Dette ville også sikre forbrugerne mod efterfølgende (opsparede og urimelige) prisforhøjelser. Netop forbrugerbeskyttelse er et af elforsyningslovens overordnede formål. 43. Kammeradvokaten redegør endvidere for: Forvaltningsmyndigheder kan i almindelighed fastsætte frister for indgivelse af ansøgninger. Om fastsættelse af frister anfører Jens Garde m.fl. i Forvaltningsret Almindelige emner, 5. udgave, side 205, med henvisning til Østre Landsrets bemærkninger i U Ø: Det ligger forudsætningsvis i disse bemærkninger, at der ikke kræves nogen særlig lovhjemmel, når fristen i øvrigt er sagligt velbegrundet. På den anden side vil en overskridelse af fristen have væsentlig betydning for sagsøgeren, og det er derfor af afgørende betydning, at fristen er kendt. 44. Om processuel skadesvirkning vurderer Kammeradvokaten: Selv om det kan være besværligt for netvirksomhederne at fremskaffe de nødvendige oplysninger om foretagne nyinvesteringer, er der tale om oplysninger, som virksomheden er i stand til og de eneste der reelt kan oplyse om. Hvis netvirksomhederne er blevet klart og fyldestgørende oplyst om, at oplysninger om nødvendige nyinvesteringer skal fremlægges indenfor en nærmere fastsat frist, og at manglende fremlæggelse vil medføre, at SET træffer afgørelse på det foreliggende grundlag, vil SET efter almindelige forvaltningsretlige principper kunne tillægge manglende fremlæggelse processuel skadesvirkning, således at investeringen ikke indgår i fastsættelsen af virksomhedens bagudrettede reguleringspris 45. På baggrund af bidrag til fortolkning af indtægtsrammebekendtgørelsen, finder sekretariatet det hensigtsmæssigt fremadrettet at ændre praksis, således at der fastsættes en frist for bagudrettede ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer for reguleringsårene såvel som frister for de fremadrettede ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer, dvs. investeringer idriftsat fra og med reguleringsåret Netselskabernes årsrapporter over de bevillingspligtige aktiviteter skal revideres af en revisor, der skal påse, at selskabet har oplyst om alle forhold, der efter kapitel 4 i indtægtsrammebekendtgørelsen kan påvirke reguleringsprisen, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 28, stk. 1, samt 29, stk. 1, nr Eftersom forhøjelser af reguleringsprisen, som følge af nødvendige nyinvesteringer, er omfattet af indtægtsrammebekendtgørelsens kapitel 4 samt 29, stk. 1, nr. 4, vurderer Kammeradvokaten, at der kan fastsættes en frist for ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer, som svarer til fristen for indsendelse af selskabernes årsrapporter, dvs. den 31. maj i året efter reguleringsåret, jf. 28, stk. 2, i indtægtsrammebekendtgørelsen.

9 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- Side 9/ Kammeradvokaten understøtter sin vurdering og anbefaling om frist for ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer med indtægtsrammebekendtgørelsens 12, stk. 3, hvorefter Energitilsynet kan fastsætte regler med henblik på at sikre en hensigtsmæssig og effektiv administration. 49. På baggrund af Kammeradvokatens bidrag, vurderer sekretariatet, at det med hjemmel i indtægtsrammebekendtgørelsens 12, stk. 3, kan fastlægges, at selskaberne er forpligtet til at oplyse om idriftsatte nødvendige nyinvesteringer, der kan påvirke reguleringsprisen, ved aflæggelse af årsrapporten, hvis investeringen skal medtages ved fastsættelse af reguleringsprisen. 50. En korrektion efter den 31. maj til den indsendte årsrapport kan indsendes senest den 31. august i året efter reguleringsåret, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 21, stk. 2. Efter denne dato kan selskaberne alene indsende væsentlige korrektioner, jf. 21, stk. 3 og 4. En ansøgning om nødvendige nyinvesteringer modtaget efter den 31. august er væsentlig, hvis den medfører en forøgelse af reguleringsprisen med minimum 10 % i et af de år, korrektionen vedrører eller en forøgelse af forrentningsprocenten med mindst et procentpoint. Såfremt en ansøgning ikke er væsentlig, vil det have den konsekvens, at tidligere års differencer opstået som følge af forhøjelsen kan være bortfaldet. 51. Med udgangspunkt heri og i overensstemmelse med Kammeradvokatens vurderinger, vil sekretariatet fremadrettet anvende fristerne og væsentlighedskriterierne fastsat i indtægtsrammebekendtgørelsens 21, for sager omhandlende nødvendige nyinvesteringer. 52. For sent indsendte ansøgninger, som er væsentlige i henhold til indtægtsrammebekendtgørelsens 21, vil blive behandlet som under sekretariatets nuværende praksis, hvor alle bagudrettede differencer opstået som følge af forhøjelsen kan opkræves fremadrettet. 53. Praksis for ansøgninger, som er indsendt efter fristen, og som er uvæsentlige i henhold til indtægtsrammebekendtgørelsens 21, stk. 4, vil fremadrettet ændres. I disse tilfælde vil opståede differencer som følge af bagudrettede forhøjelser ikke forventes at kunne opkræves fremadrettet som under den hidtidige praksis. 54. Differencer opstået som følge af forhøjelser fra nødvendige nyinvesteringer bortfalder i disse tilfælde ved udgangen af det år, der følger efter tidspunktet for det pågældende års regnskabsaflæggelse for den nødvendige nyinvesterings idriftsættelsesdato, ligesom det er tilfældet for selskabets øvrige differencer i egen favør. Tidspunktet for bortfald regnes dog fra ansøgningstidspunktet og ikke fra det tidspunkt, hvor sekretariatet træffer afgørelse i sagen. 55. Sekretariatet understreger, at reguleringsprisen fortsat forhøjes med virkning fra idriftsættelsestidspunktet. Fristerne for ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer fastsættes således med henblik på at give sekretariatet mulighed for en effektiv sagsbehandling og har alene betydning for selskabernes mulighed for at

10 Side 10/14 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- opkræve historiske differencer, hvorimod investeringerne fortsat vil give selskaberne mulighed for en fremadrettet forhøjelse af deres indtægtsrammer. NØDVENDIGE NYINVESTERINGER IDRIFTSAT I PERIODEN Henset til, at det ikke tidligere har været praksis, at der har været udmeldt frist for ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer, finder sekretariatet det rimeligt at give selskaberne mulighed for at indsende disse ansøgninger med en rimelig frist, før den nye praksis endeligt effektueres. Denne frist fastsættes til den 31. december 2015 under henvisning til almindelige forvaltningsretlige principper, jf. punkt For ansøgninger indsendt inden den 31. december 2015 vil opståede bagudrettede differencer som følge af en forhøjelse kunne opkræves fremadrettet, ligesom det har været tilfældet under sekretariatets nuværende praksis. 58. For ansøgninger indsendt efter den 31. december 2015 kan opståede bagudrettede differencer som følge af forhøjelsen ikke forventes at kunne opkræves fremadrettet. Differencerne vil da bortfalde ved udgangen af det år, der følger efter tidspunktet for det pågældende års regnskabsaflæggelse, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 29, stk. 3, medmindre ansøgningen er væsentlig i henhold til indtægtsrammebekendtgørelsens 21, stk. 4. I figur 3 og 4 herunder illustreres fristens virkning og konsekvens for ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer idriftsat i Figur 3 illustrerer en rettidig ansøgning, mens figur 4 illustrerer konsekvensen af at indsende en ansøgning efter fristen den 31. december FIGUR 3 EKSEMPEL PÅ RETTIDIG ANSØGNING OM FORHØJELSER FOR NØD- VENDIGE NYINVESTERINGER IDRIFTSAT I Nødvendige nyinvesteringer idriftsat i december 2015: Ansøgninger indsendes Differencer som følge af forhøjelser i årene skal være opkrævet inden udgangen af 2017, hvorefter de bortfalder

11 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- Side 11/ Såfremt selskaberne overholder fristen (den 31. december 2015) for indsendelse af nødvendige nyinvesteringer idriftsat i , kan selskaberne opkræve alle historiske differencer fremadrettet inden udgangen af 2017 ligesom under sekretariatets nuværende praksis, som beskrevet i sagsfremstillingen. FIGUR 4 EKSEMPEL PÅ FOR SEN ANSØGNING OM FORHØJELSER FOR NØDVEN- DIGE NYINVESTERINGER IDRIFTSAT I Nødvendige nyinvesteringer idriftsat i januar 2016: Ansøgninger indsendes Differencer som følge af forhøjelsen i 2015 bortfalder ved udgangen af Differencer som følge af forhøjelser i er bortfaldet i Differencer som følge af forhøjelsen i 2013 er bortfaldet ved udgangen af 2015 Differencer som følge af forhøjelsen i 2014 bortfalder ved udgangen af 2016 Såfremt selskaberne ikke overholder fristen for indsendelse af nødvendige nyinvesteringer idriftsat i , afskæres selskaberne fra at opkræve de akkumulerede historiske differencer som følge af forhøjelserne for fremadrettet, mens perioden for opkrævning af forhøjelsen for 2014 reduceres. Hvis ansøgningen imidlertid er væsentlig i henhold til indtægtsrammebekendtgørelsens 21, stk. 4, afskæres de bagudrettede differencer ikke. NØDVENDIGE NYINVESTERINGER IDRIFTSAT 2015 OG FREMADRETTET 60. Fremadrettet, dvs. for ansøgninger vedr. reguleringsåret 2015 og fremefter, ændres praksis således, at der med hjemmel i indtægtsrammebekendtgørelsen 12, stk. 3, fastsættes en frist for, at ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer skal indsendes i forbindelse med selskabernes regnskabsaflæggelse senest den 31. maj i året efter reguleringsåret. Selskaberne er netop forpligtede til i forbindelse med regnskabsaflæggelsen at indsende dokumentation for ændrede forhold for et reguleringsår, fx nødvendige nyinvesteringer, der kan bevirke, at reguleringsprisen skulle have været hævet, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 29, stk. 1, nr Der kan dog fremsendes korrektioner med nye eller ændrede oplysninger frem til den 31. august i året efter reguleringsåret. Som nævnt, kan differencer opstået som følge af forhøjelser for ansøgninger modtaget efter denne dato dog ikke forventes at medføre en forhøjelse af reguleringsprisen, medmindre den resulterede

12 Side 12/14 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- forhøjelse er væsentlig, jf. indtægtsrammebekendtgørelsen 21, stk. 4, samt pkt I figur 5 og 6 herunder illustreres fristens virkning for ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer idriftsat i 2015 og fremefter. Figur 5 illustrerer en rettidig ansøgning, mens figur 6 illustrerer en ansøgning, som er indsendt efter fristens udløb. FIGUR 5 EKSEMPEL PÅ RETTIDIG ANSØGNING OM FORHØJELSE FOR NØDVEN- DIG NYINVESTERING IDRIFTSAT I 2015 Nødvendig nyinvestering idriftsættes 31. maj 2016: Ansøgning indsendes Forhøjelsen for 2015 skal være opkrævet inden udgangen af 2017, hvorefter den bortfalder Såfremt selskaberne overholder fristen (den 31. maj 2016) for indsendelse af nødvendige nyinvesteringer idriftsat i 2015, kan selskaberne opkræve differencen for 2015 indtil udgangen af Differencen for 2016 kan opkræves indtil udgangen af 2018, osv.

13 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- Side 13/14 FIGUR 6 EKSEMPEL PÅ FOR SEN ANSØGNING OM FORHØJELSE FOR NØDVEN- DIG NYINVESTERING IDRIFTSAT I 2015 Nødvendig nyinvestering idriftsættes Januar 2018: Ansøgning indsendes Forhøjelsen for 2015 er bortfaldet ved udgangen af 2017 Forhøjelsen for 2016 bortfalder ved udgangen af Figur 6 illustrerer en ansøgning om forhøjelse for en nødvendig nyinvestering idriftsat i 2015, som indsendes i januar Selskabet har derved ikke mulighed for at opkræve forhøjelsen for år 2015, da den tilhørende difference er bortfaldet ved udgangen af Forhøjelsen for 2016 kan opkræves indtil udgangen af Selskabets opkrævningsperiode for så vidt angår forhøjelsen for år 2016 afkortes således som følge af den sene ansøgning. Hvis ansøgningen imidlertid er væsentlig i henhold til indtægtsrammebekendtgørelsens 21, stk. 4, risikerer selskabet ikke at bagudrettede differencer bortfalder eller har kortere opkrævningsperiode. 64. Den processuelle skadesvirkning ved at overskride fristen (når ansøgningen ikke er væsentlig) består således af en kortere periode til afvikling af tidligere års differencer. Jo senere en ansøgning indsendes, desto flere differencer fra tidligere år er bortfaldet. 65. På grund af denne processuelle skadesvirkning må det forventes, at selskaberne fremadrettet, modsat hidtil, indsender ansøgninger om forhøjelse af reguleringsprisen som følge af nødvendige nyinvesteringer løbende efter hvert reguleringsår.

14 Side 14/14 ENERGITILSYNET ÆNDRET PRAKSIS VED BEHANDLING AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER PÅ EL- TILKENDEGIVELSE 66. Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering: at fristen for indsendelse af ansøgninger om nødvendige nyinvesteringer idriftsat i peioden fastsættes til den 31. december For 2015 og fremadrettet vil fristen være den 31. maj i året efter reguleringsåret med mulighed for fremsendelse af korrektioner til indsendte ansøgninger indtil den 31. august i indsendelsesåret, jf. 21, stk. 2. at ansøgninger modtaget efter de fastsatte frister vil blive underlagt en væsentlighedsvurdering, jf. indtægtsrammebekendtgørelsens 21, stk. 3 og 4.

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering

Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering 21. januar 2014 Sag 12 /14378 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse vedrørende nødvendig nyinvestering Sekretariatet for Energitilsynet har den 24. september 2012 modtaget en henvendelse fra SEAS-NVE Net

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden.

Forsyning Helsingørs ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger som følge af forsyningssikkerheden. Forsyning Helsingør El Net A/S Haderslev vej 25 3000 Helsingør 2. marts 2015 Detail & Distribution 13/07349 BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR EL NET A/S Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 2. januar 2014 Sag 12/04756 & 12/04946 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Sekretariatet for Energitilsynet truffet afgørelse om, at:

På baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering har Sekretariatet for Energitilsynet truffet afgørelse om, at: Østkraft Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 30. september 2015 Detail & Distribution 12/09088 MBK AFGØRELSE UDMELDING AF ØSTKRAFT NETS BAGUDRETTEDE REGULERINGSPRIS 1. INDLEDNING Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg

Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme. 1. Afgørelse. SEF Net A/S Fåborgvej Svendborg SEF Net A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg Dato: 25. november 2014 Sag: 12/04947 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse SEF Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet en ansøgning

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Bornholms El-Nets bagudrettede reguleringspris er 27,65 øre/kwh i 2015. Bornholms El-Net A/S Skansevej 2 3700 Rønne 11. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06071 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BORNHOLMS EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Priser for net- og transmissionsvirksomhedernes ydelser er bl.a. reguleret af elforsyningslovens 70. Den gældende bestemmelse har følgende ordlyd:

Priser for net- og transmissionsvirksomhedernes ydelser er bl.a. reguleret af elforsyningslovens 70. Den gældende bestemmelse har følgende ordlyd: 23. august 2016 Detail & Distribution 16/06527 AE BILAG 1 LOVGRUNDLAG I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for afgørelsen om opgørelse af Brenderup Netselskab A.m.b.a.s

Læs mere

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8,

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8, LOVGRUNDLAG 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, der fremgår i det efterfølgende kapitel, hvor sagsfremstillingens fakta vurderes

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg Dato: 12. september 2014 Sag: 13/13508 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net).

FFV El er pr. januar 2016 opkøbt af Energi Fyn Net A/S (herefter Energi Fyn Net). Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 6. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06069 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGI FYN FAABORG NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015. HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HEF NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede

Læs mere

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER

INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER RETNINGSLINJER, MARTS 2015 INDBERETNING AF AFVIKLINGS- PLANER FOR DIFFERENCER ENERGITILSYNET INDBERETNING AF AFVIKLINGSPLANER FOR DIFFERENCER Side 1/1 INDHOLD INDLEDNING... 1 LOVGRUNDLAG... 2 OPSTÅEN

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

At Brenderup Netselskabs bagudrettede reguleringspris for 2013 er 9,47 øre/kwh, jf. 8 i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011, jf. afsnit 6.4.

At Brenderup Netselskabs bagudrettede reguleringspris for 2013 er 9,47 øre/kwh, jf. 8 i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011, jf. afsnit 6.4. Brenderup Netselskab A.m.b.a. Bøgelundvej 10 5464 Brenderup 23. februar 2015 Sag 12/09019 / AE Deres ref. Udmelding af bagudrettet reguleringspris til Brenderup Netselskab A.m.b.a. for reguleringsåret

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej 35 7400 Herning 27. januar 2015 Sag 13/08585 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Priser for net- og transmissionsvirksomhedernes ydelser er bl.a. reguleret af elforsyningslovens 70. Den gældende bestemmelse har følgende ordlyd:

Priser for net- og transmissionsvirksomhedernes ydelser er bl.a. reguleret af elforsyningslovens 70. Den gældende bestemmelse har følgende ordlyd: HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB BILAG 1 LOVGRUNDLAG I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for afgørelsen om

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at NRGis bagudrettede reguleringspris NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Århus N 3. august 2016 Detail & Distribution 16/08185 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NRGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede indtægtsramme

Læs mere

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger

Som det fremgår af Energitilsynets tilkendegivelse om principper for indtægtsrammeudmeldinger 25. april 2014 / MAPA, TS Deres ref. Retningslinjer for indberetning af afviklingsplaner for differencer 1. Indledning I det følgende specificerer Sekretariatet for Energitilsynet retningslinjer for, hvorledes

Læs mere

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Net A/S indtægtsramme

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Net A/S indtægtsramme Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 8. januar 2014 Sag 12/12088 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Tillægsafgørelse om ændring af DONG Energy Nord Elnet A/S og DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme

Tillægsafgørelse om ændring af DONG Energy Nord Elnet A/S og DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme DONG Energy Eldistribution A/S Kraftværksvej 53 Skærbæk 7000 Fredericia Dato: 23. april 2014 Sag: 12/10277 & 14/03127 /CHN Deres ref. Tillægsafgørelse om ændring af DONG Energy Nord Elnet A/S og DONG Energy

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

Bilag 1: Lovgrundlag. 1. Indledning. 2. Forvaltningsretlige emner

Bilag 1: Lovgrundlag. 1. Indledning. 2. Forvaltningsretlige emner Bilag 1: Lovgrundlag 24. november 2014 Sag 12/09029 /LRN & MBK 1. Indledning I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser m.v., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, som fremgår

Læs mere

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE

AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE Nr. Broby-Vøjstrup Netselskab a.m.b.a. Søbjergvænget 80 5672 Broby 30. maj 2016 Detail & Distribution 12/09056 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NR. BROBY- VØJSTRUP NETSELSKAB A.M.B.A. FOR REGULERINGSÅRENE

Læs mere

I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for afgørelsen om opgørelse af Radius Elnet A/S reguleringspris.

I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for afgørelsen om opgørelse af Radius Elnet A/S reguleringspris. 21. november 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05704 MSS BILAG 2 RETSGRUNDLAG I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for afgørelsen om opgørelse af Radius Elnet A/S

Læs mere

Østjyst Energi A/S Knudsminde Odder. Afgørelse om forhøjelse af Østjysk Energi A/S indtægtsramme (delafgørelse 1 af 2)

Østjyst Energi A/S Knudsminde Odder. Afgørelse om forhøjelse af Østjysk Energi A/S indtægtsramme (delafgørelse 1 af 2) Østjyst Energi A/S Knudsminde 10 8300 Odder 23. januar 2014 Sag 12/04933 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Østjysk Energi A/S indtægtsramme (delafgørelse 1 af 2) Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Kongerslev Elnet ApS Danmarksgade Kongerslev AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR KONGERSLEV ELNET APS FOR REGULERINGSÅRENE

Kongerslev Elnet ApS Danmarksgade Kongerslev AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR KONGERSLEV ELNET APS FOR REGULERINGSÅRENE Kongerslev Elnet ApS Danmarksgade 52 9293 Kongerslev 28. september 2016 Detail & Distribution 12/09046 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR KONGERSLEV ELNET APS FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station.

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station. Ravdex A/S Strandvangen 2 5300 Kerteminde 2. november 2015 Detail & Distribution 12/06451 KSB AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF RAVDEX A/S INDTÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet ansøgningen

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S.

Netvirksomheden skiftede den 16. maj 2018 navn fra Frederikshavn Elnet A/S til ELINORD A/S. ELINORD A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn CVR-nr.: 25615581 Afgørelse Reguleringspris for ELINORD A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af ELINORD A/S (herefter Elinord)

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene

Denne afgørelse vedrører Konstants ansøgninger om kabellægning af luftledninger samt dertilhørende opsætning af kabelskabe i årene Konstant Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR-nr.: 21262498 12. juni 2018 Detail & Distribution 18/04698, 18/04704, 18/04863, 18/05388 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF KONSTANT NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 17. februar 2015 Sag 14/06475 / MFR Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens

Læs mere

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: Industrivej Aars

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: Industrivej Aars Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: 6881 2828 Industrivej 91 9600 Aars 3. marts 2017 Detail & Distribution 16/00483 NOJ AFGØRELSE AFSLAG OM FORHØJELSE AF NIBE ELFORSYNINGS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Grindsted El-net A/S CVR-nr. 25 98 84 77 Tårnvej 24 7200 Grindsted 5. april. 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05691 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR GRINDSTED EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04652 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for afgørelsen om opgørelse af El-net Kongerslev A/S reguleringspris.

I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for afgørelsen om opgørelse af El-net Kongerslev A/S reguleringspris. BILAG 2 RETSGRUNDLAG I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for afgørelsen om opgørelse af El-net Kongerslev A/S reguleringspris. Forsyningstilsynet vil i det følgende

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme

Energi Fyn Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 30. januar 2014 Sag 12/09099 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04713, 18/04834, 18/05746 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Energi Fyn City Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn City Net A/S indtægtsramme

Energi Fyn City Net A/S Sanderumvej Odense SV. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn City Net A/S indtægtsramme Energi Fyn City Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 30. januar 2014 Sag 12/09101 / CHN Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Energi Fyn City Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret El-net Kongerslev A/S c/o Verdo Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr.: 39 65 94 92 Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Videbæk Elnet A/S indtægtsramme med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk 3. november 2015 Detail & Distribution 15/04534 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Verdo Randers El-net A/S Agerskellet Randers NV. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Randers El-net A/S indtægtsramme

Verdo Randers El-net A/S Agerskellet Randers NV. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Randers El-net A/S indtægtsramme Verdo Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV 25. november 2014 Sag 14/00343 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Randers El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

RAH Net A/S Ndr. Ringvej Ringkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

RAH Net A/S Ndr. Ringvej Ringkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE RAH Net A/S Ndr. Ringvej 4 6950 Ringkøbing 30. maj 2016 Detail & Distribution 12/09060 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR RAH NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de

Læs mere

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016 CVR-nr. 25 70 69 00 Udarbejdet efter bekendtgørelse nr. 195 af 4. marts 2016 Indhold Ledelsespåtegning vedrørende reguleringsregnskab 2016 - mængdebaseret 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Anvendt

Læs mere

Bårdesø og Omegns Elforsyning Thygesensvej Otterup

Bårdesø og Omegns Elforsyning Thygesensvej Otterup Bårdesø og Omegns Elforsyning Thygesensvej 9 5450 Otterup 17. november 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09020 Initialer ksb AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR BÅRDESØ OG OMEGNS 1. INDLEDNING Denne

Læs mere

Nord Energi Net A/S Ørstedsvej Hjørring AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NORD ENERGI NET A/S IND- TÆGTSRAMME

Nord Energi Net A/S Ørstedsvej Hjørring AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NORD ENERGI NET A/S IND- TÆGTSRAMME Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 27. maj 2015 Detail & Distribution 15/02653 AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF NORD ENERGI NET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer NAKSKOV ELNET A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov CVR-nr. 29 60 30 81 Afgørelse forhøjelse af Nakskov Elnet A/S reguleringspris som følge af nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet (tidligere Energitilsynet)

Læs mere

Ikast Værkerne Net A/S AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR IKAST VÆR- KERNE NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE INDLEDNING

Ikast Værkerne Net A/S AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR IKAST VÆR- KERNE NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE INDLEDNING Ikast Værkerne Net A/S 12. august 2016 Detail & Distribution 12/09041 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR IKAST VÆR- KERNE NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de bagudrettede

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Kibæk Elværk A.m.b.A. CVR-nr. 13 54 98 18 Kastanie Allé 10 6933 Kibæk 28. juni 2018 Detail & Distribution 18/05695 ENJE AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR KIBÆK ELVÆRK A.M.B.A. FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af 0,5 km 0,4 kv kabelforbindelse og 6 stk. kabelskabe. Der er i den forbindelse demonteret 0,5 km 0,4 kv luftledning.

Anlægsinvesteringen består af 0,5 km 0,4 kv kabelforbindelse og 6 stk. kabelskabe. Der er i den forbindelse demonteret 0,5 km 0,4 kv luftledning. Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk 2. juni 2015 Detail & Distribution 15/04533 & 15/04449 MFR AFGØRELSE FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S INDTÆGTS- RAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Aal El-Net A M B A CVR-nr. 22188410 Industrivej 18 6840 Oksbøl 5. april 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05711 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR AAL EL-NET A M B A FOR REGULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

Denne afgørelse behandler alle fire ansøgninger, da de alle drejer sig om udskiftning af oliekabler med pex-kabler.

Denne afgørelse behandler alle fire ansøgninger, da de alle drejer sig om udskiftning af oliekabler med pex-kabler. Nakskov Elnet A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov 24. august 2016 Detail & Distribution 15/12049, 15/12124, 15/12125, 16/00657 NOJ AFGØRELSE AFSLAG OM FORHØJELSE AF NAKSKOV ELNETS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Nakskov Elnet A/S CVR-nr. 29 60 30 81 Stavangervej 13 4900 Nakskov 13. februar 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06886 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR NAKSKOV ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET Denne

Læs mere

Indtægtsrammeudmelding for FFV EL A/S for reguleringsårene

Indtægtsrammeudmelding for FFV EL A/S for reguleringsårene 24. november. 2014 Sag 12/09029 /MBK & LRN Indtægtsrammeudmelding for FFV EL A/S for reguleringsårene 2005-2013 1 Indledning Denne afgørelse indeholder en opgørelse af de bagudrettede indtægtsrammer og

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 12. september 2014 Sag 13/13507 / KBS, AE Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af ELROs/EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER VEJLEDNING VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Side 1/1 INDHOLD INTRODUKTION... 1

Læs mere

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber I medfør af 69 b, stk. 3, i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 1009 af 27. juni 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Denne

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke SK Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør CVR: 26863899 23. februar 2018 Detail & Distribution 17/06898 MGHJ AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR SK ELNET A/S FOR REGU- LERINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Industrivej Aars

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Industrivej Aars Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Industrivej 91 9600 Aars 3. august 2016 Detail & Distribution 16/00480, 16/00481 NOJ AFGØRELSE AFSLAG OM FORHØJELSE AF NIBE ELFORSYNINGS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF UDSKIFTNING

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at EnergiMidts bagudrettede reguleringspris er 22,48 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at EnergiMidts bagudrettede reguleringspris er 22,48 øre/kwh i 2015. EnergiMidt Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 29. juli 2016 Detail & Distribution 16/09073, 14/11026, 16/01707 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR ENERGIMIDT NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Ikke-mængdebaseret Vejledning til indberetning af reguleringsregnskab 2011

Ikke-mængdebaseret Vejledning til indberetning af reguleringsregnskab 2011 April 2012 Ikke-mængdebaseret Vejledning til indberetning af reguleringsregnskab 2011 Generel vejledning Til indberetning af reguleringsregnskabet for 2011 skal selskaberne benytte de udsendte indberetningsskemaer.

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER TREFOR El-net A/S Kokbjerg 30 6000 Kolding CVR-nr. 20 80 63 97 AFGØRELSE FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Forsyning Helsingør Elnet A/S CVR-nr. 32 65 42 15 Haderslevvej 25 3000 Helsingør 18. april 2018 Detail & Distribution Sags nr. 18/05690 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S FOR

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER VEJLEDNING, APRIL 2018 VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM GODKENDELSE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Side 1/1 INDHOLD INDLEDENDE

Læs mere

Det bemærkes, at basisindtægtsrammen er den varige del af indtægtsrammen. For at beregne den årlige indtægtsramme korrigeres basisindtægts-

Det bemærkes, at basisindtægtsrammen er den varige del af indtægtsrammen. For at beregne den årlige indtægtsramme korrigeres basisindtægts- DONG Energy Eldistribution A/S Kraftværksvej 53 Skærbæk 7000 Fredericia 1. maj 2014 Sag 13/12233 Deres ref. JST & LRN Afgørelse om genoptagelse og omgørelse af indtægtsrammeudmelding for DONG Energy Nord

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Verdo Randers El-net A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr. 29312435 14. februar 2018 Detail & Distribution 17/06905 KAAS AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR VERDO RANDERS FOR RE- GULERINGSÅRET Denne afgørelse

Læs mere

EnergiMidts ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger af hensyn til forsyningssikkerheden

EnergiMidts ansøgning vedrører kabellægning af luftledninger af hensyn til forsyningssikkerheden EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 12. september 2014 Sag 14/00348 / AE Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber

Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber Bekendtgørelse om netvirksomheders reguleringsregnskaber I medfør af 69 b, stk. 3, i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 114 af 9. februar 2018, fastsættes: Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme

Verdo Hillerød El-net A/S Askvang Hillerød. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Verdo Hillerød El-net A/S Askvang 4 3400 Hillerød 27. august 2014 Sag 13/09344 / KBS Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Verdo Hillerød El-net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Afgørelse om forhøjelse af Syd Energi Net A/S indtægtsramme

Afgørelse om forhøjelse af Syd Energi Net A/S indtægtsramme Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Dato: 18. december 2014 Sag: 12/05418 /KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Syd Energi Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej Silkeborg. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 12. september 2014 Sag 12/05533 / AE Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af EnergiMidt Net A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

1520/2004, jf. hhv. 33, stk. 4 og 8, i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011.

1520/2004, jf. hhv. 33, stk. 4 og 8, i indtægtsrammebekendtgørelse 335/2011. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør 5. november 2015 Detail & Distribution 12/09030 MBK, AE mbk AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S 1. INDLEDNING

Læs mere

Nibe Elforsyning Net A.m.b.a. Industrivej Aars

Nibe Elforsyning Net A.m.b.a. Industrivej Aars Nibe Elforsyning Net A.m.b.a. Industrivej 91 9600 Aars 19. december 2016 Detail & Distribution 12/09053 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NIBE ELFORSY- NING NET A.M.B.A. 1. INDLEDNING Denne afgørelse

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015.

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 6. juni 2017 Detail & Distribution 16/06167 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet

Læs mere

BILAG 1 LOVGRUNDLAG TIL INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR VIDEBÆK ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

BILAG 1 LOVGRUNDLAG TIL INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR VIDEBÆK ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRENE 11. november 2016 Detail & Distribution 12/09081 AE BILAG 1 LOVGRUNDLAG TIL INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR VIDEBÆK ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRENE 2005-2015 I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser

Læs mere

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse,

Etablering af 2,6 km 10 kv-kabelforbindelse, 1,9 km 0,4 kvkabelforbindelse, DONG Energy Eldistribution A/S c/o DONG Energy Nesa Allé 1 2820 Gentofte 21. december 2015 Sag 12/05700 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af DONG Energy Eldistribution A/S indtægtsramme Sekretariatet

Læs mere

Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder omfattet af elforsyningsloven

Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder og regionale transmissionsvirksomheder omfattet af elforsyningsloven Det Energipolitiske Udvalg 2004-05 (1. samling) EPU alm. del Bilag 65 Offentligt UDKAST af 15.11.2004, Energistyrelsens j.nr.0211001/21004-0002 Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder og regionale

Læs mere

MES Net A/S Dørslundvej Brande AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR MES NET FOR REGULERINGSÅRENE INDLEDNING

MES Net A/S Dørslundvej Brande AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR MES NET FOR REGULERINGSÅRENE INDLEDNING MES Net A/S Dørslundvej 44 7330 Brande 13. maj 2015 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09049 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR MES NET FOR REGULERINGSÅRENE 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder

Læs mere

BILAG 1 LOVGRUNDLAG TIL INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR IKAST VÆRKERNE NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

BILAG 1 LOVGRUNDLAG TIL INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR IKAST VÆRKERNE NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE 12. august 2016 Detail & Distribution 12/09041 AE BILAG 1 LOVGRUNDLAG TIL INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR IKAST VÆRKERNE NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE 2005-2015 I dette bilag gennemgås de love og bekendtgørelser

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF L-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

AFGØRELSE FORHØJELSE AF L-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER L-Net A/S Nupark 51 Måbjerg 7500 Holstebro CVR nr. 10 07 69 51 AFGØRELSE FORHØJELSE AF L-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER Forsyningstilsynet har færdigbehandlet ansøgningen

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer EnergiMidt Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 23. oktober 2015 Detail & Distribution 14/13276 /BEJ AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGIMIDT NET A/S IND- TÆGTSRAMME SOM Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme

Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej Herning. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Vestjyske Net 60 kv A/S Ydunsvej 35 7400 Herning 13. marts 2015 Sag 13/08953 og 13/08758 / KSB Deres ref. Afgørelse om forhøjelse af Vestjyske Net 60 kv A/S indtægtsramme Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Evonet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Evonet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Evonet A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N CVR-nr.: 25 15 41 50 Afgørelse Forhøjelse af Evonet A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3.

Sekretariatet for Energitilsynet forhøjer derfor Energi Fyn Net A/S reguleringspris med de årlige beløb, som er angivet i Tabel 4, kolonne 3. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV 8. december 2015 Detail & Distribution 15/07863 KAAS AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S IND- TÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Nakskov Elnet A/S. Indberetning af reguleringsregnskab

Nakskov Elnet A/S. Indberetning af reguleringsregnskab Nakskov Elnet A/S CVR-nr. 29 60 30 81 Indberetning af reguleringsregnskab for regnskabsåret 2014 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900

Læs mere

Hjerting Transformatorforening A.m.b.a. Bytoften 8, Hjerting 6710 Esbjerg V

Hjerting Transformatorforening A.m.b.a. Bytoften 8, Hjerting 6710 Esbjerg V Hjerting Transformatorforening A.m.b.a. Bytoften 8, Hjerting 6710 Esbjerg V 29. september 2016 Detail & Distribution 12/09039 BEJ AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HJERTING TRANSFORMATORFORENING A.M.B.A.

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk CVR nr. 25140656 22. november 2016 Detail & Distribution 16/05225 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet for

Læs mere

LEF Net A/S Spodsbjergvej Rudkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR LEF NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE

LEF Net A/S Spodsbjergvej Rudkøbing AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR LEF NET A/S FOR REGULERINGSÅRENE LEF Net A/S Spodsbjergvej 141 5900 Rudkøbing 28. september 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09047 Initialer KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR LEF NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder

Læs mere

GEV Net A/S Tårnvej Grindsted AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF GEV NET A/S INDTÆGTSRAM- ME SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER

GEV Net A/S Tårnvej Grindsted AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF GEV NET A/S INDTÆGTSRAM- ME SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERINGER GEV Net A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 18. november 2015 Detail & Distribution 13/00508, 13/12429 /KSB AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF GEV NET A/S INDTÆGTSRAM- ME SOM FØLGE AF Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Dinel A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR-nr. 25 70 69 00 8. maj 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05687 MSS/MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR DINEL A/S FOR REGULE- RINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer L-Net A/S Nupark 51 Måbjerg 7500 Holstebro CVR-nr.: 10 07 69 51 Afgørelse Forhøjelse af L-Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

AFGØRELSE AFSLAG PÅ FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERIN- GER

AFGØRELSE AFSLAG PÅ FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERIN- GER TREFOR EL-NET A/S Kokbjerg 30 6000 Kolding CVR-nr. 20 80 63 97 AFGØRELSE AFSLAG PÅ FORHØJELSE AF TREFOR EL-NET A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF NØDVENDIGE NYINVESTERIN- GER Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. N1 A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg CVR-nr. 28 33 18 78 4. juli 2018 Detail & Distribution 18/04905, 18/05745 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF N1 A/S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for Energitilsynet

Læs mere

Frederikshavn Elnet A/S Knivholtvej Frederikshavn

Frederikshavn Elnet A/S Knivholtvej Frederikshavn Frederikshavn Elnet A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn 30. juni 2016 Detail & Distribution Sagsnr. 12/09031 /AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR FREDERIKS- HAVN ELNET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Frederikshavn Elnet A/S CVR-nr. 25 61 55 81 Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn 7. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr.: 17/06871 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR FREDERIKSHAVNS ELNET A/S FOR Denne

Læs mere

SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden Svinninge AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF ETABLERING AF RINGFORBINDELSER

SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden Svinninge AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF ETABLERING AF RINGFORBINDELSER SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 2. september 2016 Detail & Distribution 16/00628, 16/00629 og 16/00630 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for

Læs mere