Uddannelsesplan for journalistpraktikanter i Udenrigsministeriet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsesplan for journalistpraktikanter i Udenrigsministeriet."

Transkript

1 Uddannelsesplan for journalistpraktikanter i Udenrigsministeriet. Udenrigsministeriet ønsker fortsat at være et attraktivt og efterstræbt uddannelsessted for studerende i praktik fra de tre journalistuddannelser. Målet er fortsat at have over 15 ansøgere ved hver af de to halvårlige ansøgningsrunder for at have et bredt felt af studerende i ansøgningsfeltet til de to seks-måneders praktikstillinger. Praktikanterne skal under opholdet i Presseenheden i Danmarks mest internationale ministerium tilbydes en uddannelse, der giver dem det bedst mulige afsæt til en fortsat journalistisk løbebane. Praktik i Udenrigsministeriet er adgang til udenrigspolitik og administration på nært hold og med rigeligt rum til journalistisk udfoldelse med skrivning af artikler til trykte medier og Udenrigsministeriets netsteder samt deltagelse i informationsarbejde. Praktiktidens tilrettelæggelse Du skriver til Danidas magasinet Udvikling til Eksportrådets blad Eksportfokus og til Focus Denmark. Praktikanternes tilknytning til de tre blade aftales med praktikvejleder og redaktører i begyndelsen af praktikperioden samt løbende. Du skal forberede, optage og redigere videoindslag til UM s web-tv i samarbejde med TVMpraktikanten. Du skriver og redigerer nyheder til Udenrigsministeriets hjemmeside. Du deltager i ad hoc informationsmedarbejder-opgaver i PRS/PDK og Internationalt Presse Center, IPC, med hjælp til udenlandsk og dansk presse ved arrangementer, pressekonferencer, udenlandske besøg etc. Praktiktiden er seks måneder og indeholder så vidt muligt en uges udenlandsophold i forbindelse med en konference, reportagerejse eller lignende. Den ugentlige arbejdstid er 37 timer. Med mindre andet aftales er arbejdstiden kl mandag til torsdag og fredag. Der er mulighed for at flexe. Praktikanten har tre ugers ferie. Se i øvrigt overenskomsten Journalister i statens tjeneste og aftale for praktikanter der under deres uddannelse til journalister ansættes i staten på

2 Praktikvejleder Praktikanterne er tilknyttet praktikvejlederen, pt. journalist Bo Simonsen. Det er praktikvejlederens ansvar i koordination med PRS-chefen og medarbejdere at tilrettelægge praktikanternes arbejdsopgaver. Det er PRS-chefens ansvar i koordination med praktikantvejlederen at sikre forudsætningerne for at målene i praktikanternes uddannelsesplan opnås. Introduktion af nye praktikanter Inden for de første to arbejdsdage: Praktikanterne hilser på PRS/PDK s medarbejdere og hører om de forskelliges arbejdsopgaver og introduktion til forretningsgangen i Udenrigsministeriet. Gennemgang af generel uddannelsesplan. Udarbejdelse af individuelle uddannelsesplaner, der sendes til Journalisthøjskolen. Introduktion til Udenrigsministeriet Introduktion til Intranet, herunder kalendersystem og oversigt over UM s medarbejdere Introduktion til Udenrigsministeriets netsteder. Introduktion til Udvikling, Eksportfokus og Focus Denmark Gennemgang af Testamente fra tidligere praktikanter. Få udleveret adgangskort og adgang til UM s net Rundvisning i UM bl.a. for at kendeservicefunktionerne (Kom-centeret, Papirforvaltningen, Postafsendelsen m.m.). Fordeling af arbejdsopgaver mellem de to praktikanter Marie er de første måneder primært tilknyttet Eksportfokus og Josephine er de første måneder primært tilknyttet Focus Denmark og Udvikling. I løbet af de seks måneders praktik roterer praktikanterne så de får skrevet for de forskellige magasiner, får produceret web-tv m.m. Coaching og efterkritik Den forholdsvis lange produktionstid på Udvikling, Eksportfokus og Focus Denmark gør det muligt for praktikanterne at få kritik og omskrive/tilrette artikler inden de bliver trykt. Praktikantvejlederens og de respektive redaktørers coaching vil derfor være koncentreret om tiden inden bladene går i trykken.

3 Udenrigsministeriets web-tv er en blanding af hurtige nyhedsindslag og længere produktioner/reportager. Der produceres primært til men også ved specifikke anledninger til intranet. Praktikanterne er involveret i hele produktionen fra ideudvikling, historiopbygning, optagelse, speak, musik, redigering,upload på 23video (inkl. beskrivelse, tags m.m.) og kvalitetskontrol inden offentliggørelse. Der aftales i løbet af praktikforløbet opsamlende efterkritik hvor udvalgte produktioner gennemgås og praktikantvejledere og redaktører giver tilbagemeldinger på, hvordan uddannelsen skrider frem og herunder målopfyldelse af kernekompetencer. (se nedenfor). Praktikanterne er medansvarlige for, at de får tilstrækkelig respons på deres arbejde. Praktikanterne deltager i og giver feedback i forbindelse med magasinernes korrekturgange. Kernekompetencer (generel uddannelsesplan) Praktikudvalget med repræsentanter fra arbejdsgiverne og de tre uddannelser har udpeget en række kernekompetencer, som praktikanterne bør lære i deres praktiktid på et eller flere praktiksteder. Den samlede liste over kernekompetencer kan læses på Følgende kernekompetencer skal praktikanterne træne og nå væsentlige fremskridt inden for i løbet af de seks måneders praktik i Udenrigsministeriet: Opsøge, få og udvikle ideer I starten af et praktikforløb er det helt i orden, at praktikanten får opgaver på redaktionsmøderne, men efter kort tid bør praktikanten selv byde ind med ideer. Visse opgaver skal have tid til anderledes løsninger end de umiddelbart oplagte. Sikkerhed og sproglig akkuratesse er vigtige mål for praktikforløbet, men praktikanten skal også tvinges ud i kreative løsninger frem for produktsikkerhed hver gang. Løssluppen ide-battle er en velkommen disciplin. Praktikanter, der selv kommer med ideer, bør belønnes med tid og opmuntring. Arbejde fokuseret, præcist og inden for afgrænset tid Praktikanter kan i starten have svært ved at afgrænse et emne dette øves bedst ved korte og faktuelle, orienterende journalistiske produkter med korte deadlines. Derefter bør opgavernes omfang og sværhedsgrad øges. Efterhånden skal praktikanten kunne have flere bolde i luften ad gangen og udnytte tiden mellem de hurtige opgaver til research på større opgaver. Korrekt, præcist og kreativt sprog Ingen er fuldkomne, men der bør ikke være stave- eller syntaksfejl i en journalistisk tekst ligesom navne altid bør tjekkes for korrekt stavning. Sproget er journalistens vigtigste redskab.

4 Det skal leve og fodres, vokse og gro. Man bliver aldrig færdig med at lære sprog og blive bedre og mere sikker til at anvende det. I forbindelse med coachingen vil praktikanten blive bedt om at skrive passager om, ændre vinkling og disposition og om at være omhyggelig med sit udtryk. Research- og analysemetoder Praktiktiden bør indeholde flere større opgaver, hvor indsamling af oplysninger kræver både skriftlige og mundtlige kilder og hvor materialet kan være svært tilgængeligt. Interviewteknik (såvel tlf. som i marken) Praktikanter bør hurtigst muligt tilskyndes til at kontakte mennesker både i telefon og face to face. Det bør overvejes at lytte med engang imellem, så man sikrer, at praktikanten både forstår at præsentere sig selv og spørge og lytte effektivt. Udenrigsministeriets politik for godkendelse af citater og artikler til gennemsyn/godkendelse skal overholdes. Opbygge kildenet Praktikanten bør fra første dag være aktiv og udadvendt i forhold til at opbygge kildenet både i og uden for Udenrigsministeriet. Via jævnlig kontakt med sine kilder, bliver praktikanten i stand til hurtigere at vurdere, hvornår der er noget interessant. Brug tiden fuldt ud Praktikanten opfordres til at deltage i seminarer, konferencer og offentlige arrangementer, der har med udenrigspolitik at gøre - at være nysgerrig 24 timer i døgnet. Seks måneders praktik i Udenrigsministeriet er en unik lejlighed til at lære en masse om verden i almindelighed og dansk udenrigspolitik i særdeleshed. Praktikanten kan selvfølgelig ikke pålægges mere end de ugentlige 37 timers arbejde, men man får ulig mere ud af sit praktikophold, hvis tiden bruges fuldt ud og enhver lejlighed til at blive en mere vidende og en dygtigere journalist udnyttes. Informationsjournalistik Praktikanten skal have rutine i at forfatte/redigere en pressemeddelelse og lave nyheder til hjemmesiden. Ad hoc fotoopgaver i forbindelse med still-fotos til nyhedshistorier på Udenrigsministeriets netsteder Praktikanten skal deltage i produktion af tekst, video og fotos til eller en underside Fortælleteknik (brug af mange genrer) Praktikanten bør veksle mellem opgaver, der kræver forskellige genrers fortælleteknikker (note, forsidenyhed, indblik, analyse, reportage, baggrund).

5 Forholde sig til fairness og etik Gode etiske beslutninger kræver individuelt ansvar og redaktionel opbakning. Praktikanten bør forholde sig respektfuldt over for både stoffet og kilderne. Praktikanten bør stilles over for dilemmaer /konflikter og kunne redegøre for sine valg. Kommunikation i politisk styret organisation Faldgruber som propaganda, skønmaleri og utroværdighed bør løbende indgå i dialogen mellem praktikanten og de øvrige medarbejdere i PRS/PDK. Praktikanten skal have en indsigt i grundvilkårene for at arbejde med kommunikation i en politisk styret organisation. Modtage og give coaching, efterkritik og feedback At forholde sig til egen og andres journalistik er en effektiv produktudvikling. Derfor bør praktikanten opmuntres til at forholde sig til andres historier, ligesom han/hun bør kunne arbejde videre på en konstruktiv rettende feedback. samarbejde i team og med kolleger i hverdagen have forståelse af Udenrigsministeriets og herunder den eksterne kommunikations målgrupper Omgangsform og attitude Praktikanten aftaler med vejleder eller de respektive redaktioner, såfremt kilder fra kontorchefsniveau og opad skal kontaktes. Udenrigsministeriets Presseenhed 6. august 2012

6

Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende

Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling og

Læs mere

Styr(k) praktikanterne Praktik for journaliststuderende

Styr(k) praktikanterne Praktik for journaliststuderende Styr(k) praktikanterne Praktik for journaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling og

Læs mere

Styr(k) praktikanterne Praktik for fotojournaliststuderende

Styr(k) praktikanterne Praktik for fotojournaliststuderende Styr(k) praktikanterne Praktik for fotojournaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling

Læs mere

Uddannelsesplan DR. DR Danmark. DR Oplysning

Uddannelsesplan DR. DR Danmark. DR Oplysning DR DR er Danmarks store medievirksomhed med omkring 3.000 medarbejdere chefer, journalister, programmedarbejdere, teknik, service-og administrationsmedarbejdere. Vi er en flermediel medievirksomhed, der

Læs mere

Overordnet målsætning for praktikforløbet for online-praktikanter på TV 2 ØSTJYLLAND

Overordnet målsætning for praktikforløbet for online-praktikanter på TV 2 ØSTJYLLAND Overordnet målsætning for praktikforløbet for online-praktikanter på TV 2 ØSTJYLLAND Den overordnede målsætning er, at den enkelte online-praktikant udvikler sig mest muligt indenfor rammerne af sit eget

Læs mere

Nyheder. TV 2/Fyn vil i løbet af 2014 lave endnu flere nyheder på vores egen kanal. Det vil også give nye muligheder for vores praktikanter.

Nyheder. TV 2/Fyn vil i løbet af 2014 lave endnu flere nyheder på vores egen kanal. Det vil også give nye muligheder for vores praktikanter. TV 2/Fyn har ry for at være et rigtig godt praktiksted. Det har vi, fordi vores praktikanter får lov at arbejde. De får lov at lære. De får udviklet sig som journalister og de får ikke lov at gemme sig.

Læs mere

Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikanten med i strategiske overvejelser

Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikanten med i strategiske overvejelser Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikperioden er 6 måneder - med mulighed for at forlænge til 12 måneder. Hovedudfordringen for journalistpraktikanten i Egmont

Læs mere

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter på magasinet Arbejdsgiverne

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter på magasinet Arbejdsgiverne Uddannelsesplan for journalistpraktikanter på magasinet Arbejdsgiverne 12 måneder Læs praktikantens egen beskrivelse af praktikstedet nederst i dokumentet. Arbejdsgiverne er en arbejdsgiver- og brancheforening

Læs mere

Overordnet målsætning for praktikforløbet på TV 2 ØSTJYLLAND

Overordnet målsætning for praktikforløbet på TV 2 ØSTJYLLAND Overordnet målsætning for praktikforløbet på TV 2 ØSTJYLLAND Den overordnede målsætning er, at den enkelte praktikant inden for tv- og web-nyhedsjournalistik udvikler sig mest muligt indenfor rammerne

Læs mere

XXXXXXX XXXXXX XX. Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere XXXXX XXXXXX. Vejledning for praktiksteder

XXXXXXX XXXXXX XX. Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere XXXXX XXXXXX. Vejledning for praktiksteder XXXXXXX XXXXX XXXXX XXXXXX XX XXXXXMEDIEHØJSKOLENXXXXXXXX Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere Vejledning for praktiksteder XXXXXX Kære praktiksted Som leder af professionsbacheloruddannelsen

Læs mere

Mål: At være det uomgængelige midtpunkt for al betydende nyhedsformidling og meningsdannelse

Mål: At være det uomgængelige midtpunkt for al betydende nyhedsformidling og meningsdannelse Uddannelsesplan Århus Stiftstidende K/S (Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis og Århus Onsdag) Målsætning Århus Stiftstidende er byens første avis grundlagt 3. januar 1794 og den position agter vi hver

Læs mere

Aftalen omfatter praktikanter, der efter bestået første del på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole beskæftiges i DR som praktikanter.

Aftalen omfatter praktikanter, der efter bestået første del på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole beskæftiges i DR som praktikanter. Marts 18 Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning 2018 OVERENSKOMST mellem DR og DANSK JOURNALISTFORBUND Om Løn- og arbejdsvilkår for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste pr.

Læs mere

Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning

Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning 2018 OVERENSKOMST mellem DR og DANSK JOURNALISTFORBUND om Løn- og arbejdsvilkår for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste pr. 1. marts

Læs mere

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt.

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt. Marts 18 Bilag 6: TV2 Danmark A/S - Nyt protokollat 5 PROTOKOLLAT 5 Journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste efter 1. marts 2018. For praktikanter,

Læs mere

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt.

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt. Marts 18 Bilag 5: Foreningen af TV2 Regioner - Nyt protokollat 6 PROTOKOLLAT 6 praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste

Læs mere

Uddannelsesplan. Personlige oplysninger

Uddannelsesplan. Personlige oplysninger Uddannelsesplan Dette er en individuel uddannelsesplan, som i løbet af dit praktikforløb skal evalueres, justeres og diskuteres mellem dig og dine ansvarlige mentorer/den praktikantansvarlige. Den generelle

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR PRAKTIKANTER PÅ WOMAN.DK

UDDANNELSESPLAN FOR PRAKTIKANTER PÅ WOMAN.DK UDDANNELSESPLAN FOR PRAKTIKANTER PÅ WOMAN.DK PRAKTIK PÅ WOMAN.DK Web, konceptudvikling og markedsføring i en benhård online-verden på woman.dk bliver du en haj til alle tre ting på en gang. Tænder du på

Læs mere

Praktikantaftale (ny ordning)

Praktikantaftale (ny ordning) Praktikantaftale (ny ordning) Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn- og arbejdsvilkår for journalistpraktikanter for de i 1

Læs mere

PROTOKOLLAT 6: praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter

PROTOKOLLAT 6: praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter Bilag 5: Foreningen af TV2 Regioner - Nyt protokollat 6 PROTOKOLLAT 6: praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste

Læs mere

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt.

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt. Bilag 6: TV2 Danmark A/S - Nyt protokollat 5 PROTOKOLLAT 5 Journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste efter 1. marts 2018. For praktikanter,

Læs mere

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående).

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående). Bilag 1: DMA Praktikantaftale for praktikanter på gl. ordning Praktikantaftale Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn- og arbejdsvilkår

Læs mere

Stk. 2. Praktikperioden kan eventuelt deles mellem 2 virksomheder.

Stk. 2. Praktikperioden kan eventuelt deles mellem 2 virksomheder. Marts 18 Bilag 2: DMA Praktikantaftale for praktikanter på ny ordning Praktikantaftale Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn-

Læs mere

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående).

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående). Bilag 2: DMA Praktikantaftale for praktikanter på ny ordning Praktikantaftale Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn- og arbejdsvilkår

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Fagredaktionerne. Kultur:

Fagredaktionerne. Kultur: TV 2/Fyn er et rigtig godt praktiksted. Det er vi, fordi vores praktikanter får lov at arbejde. De får lov at lære. De får udviklet sig som journalister og de får ikke lov at gemme sig. Praktikanterne

Læs mere

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune.

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune. Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedsassistentuddannelse Lovgrundlag BEK nr 616 af 31/5/2017 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedsassistent Uddannelsesordning for Social- og sundhedsassistentuddannelsen,

Læs mere

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedshjælperuddannelse Lovgrundlag BEK nr 1117 af 18/08/2016 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedshjælper Uddannelsesordning for Social- og sundhedshjælperuddannelsen,

Læs mere

Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj

Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj Uddannelsesplan for praktikanter i Børnegården Rundhøj Institutionstype: Inst. navn: Inst. adresse: Integreret Børnegården Rundhøj Rundhøj Allé 2, 8270 Højbjerg Tlf.nr: 87138154 og 87138107 Evt. e-mail:

Læs mere

Uddannelsesplan Experimentariums Nyhedsafdeling

Uddannelsesplan Experimentariums Nyhedsafdeling Uddannelsesplan Experimentariums Nyhedsafdeling Experimentariums Nyhedsafdeling sætter fokus på aktuel dansk og udenlandsk forskning, for derigennem at belyse samspillet mellem menneske, natur og teknologi

Læs mere

Det stilles som krav, at den studerende/praktikvejlederen bruger DREJEBOGEN og kommer med en tilbagemelding, via praktikgruppemøderne.

Det stilles som krav, at den studerende/praktikvejlederen bruger DREJEBOGEN og kommer med en tilbagemelding, via praktikgruppemøderne. Drejebog for studerende og praktikvejledere FORORD: Formålet med denne DREJEBOG i forbindelse med praktikforløbet for den studerende er at få klarlagt, hvilke opgaver som ligger i at have en studerende

Læs mere

Praktikperiodens faser

Praktikperiodens faser Praktikperiodens faser Din praktikperiode på botilbuddet Ørbæklund er opdelt i tre faser: Introduktionsfasen: Oplæringsfasen: Selvstændighedsfasen: to uger. fem syv uger. fem syv uger. De forskellige faser

Læs mere

Uddannelsesplan Great Communication

Uddannelsesplan Great Communication 1 Uddannelsesplan Om praktikpladsen: er en virksomhed, som laver moderne kommunikation for organisationer og virksomheder. Omdrejningspunktet er som regel levende billeder i forskellige afskygninger spændende

Læs mere

Uddannelsesplan. for studerende i Dussen på Langholt Skole. Velkommen.

Uddannelsesplan. for studerende i Dussen på Langholt Skole. Velkommen. Uddannelsesplan for studerende i Dussen på Langholt Skole. Velkommen. Rigtig hjertelig velkommen som studerende i Idrætsdussen på Langholt Skole. Det er altid en glæde at byde studerende velkommen i vores

Læs mere

Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA

Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA 2 FOA Fagbladet FOA Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA Som praktikant i FOA kommer du til at arbejde med gennemarbejdet magasinjournalistik i Fagbladet FOA. Her får du tid til grundig research og

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedsassistentuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedsassistentuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedsassistentuddannelse Lovgrundlag LBK nr. 789 af 16/06/2015 Erhvervsuddannelsesloven BEK nr. 500 af 22/4/2015 Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning

Læs mere

Social- og sundhedsassistentuddannelsen

Social- og sundhedsassistentuddannelsen Ydelsesbeskrivelse 2015 Social- og sundhedsassistentuddannelsen Praktik 3 Indledning Center for Sundhed og Omsorg i Egedal kommune har en uddannelsesmæssig forpligtigelse i forhold til det dimensionerede

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedshjælperuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedshjælperuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedshjælperuddannelse Lovgrundlag LBK nr. 789 af 16/06/2015 Erhvervsuddannelsesloven BEK nr. 500 af 22/4/2015 Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning

Læs mere

02 PLS vejleder om: 2. PRAKTIKPERIODE. - den pædagogiske institution

02 PLS vejleder om: 2. PRAKTIKPERIODE. - den pædagogiske institution 02 PLS vejleder om: 2. PRAKTIKPERIODE - den pædagogiske institution PLS PLS Pædagogstuderendes Pædagogstuderendes Landssammenslutning Landssammenslutning Bredgade Bredgade 25 25 X 1260 1260 København København

Læs mere

Praktikperiodens faser

Praktikperiodens faser Praktikperiodens faser Din praktikperiode på botilbuddet Social Psykiatrisk Center Syd er opdelt i tre faser: Introduktionsfasen: Oplæringsfasen: Selvstændighedsfasen: ca. to uger. fem syv uger. fem syv

Læs mere

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Dato: 27/11 2013 Ref. Lars Haase Indhold Indledning... 1 Fordeling af de studerende i CenterCampo... 2 Forbesøget... 2 Roller og ansvar... 3 Vejledning...

Læs mere

Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten

Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten Stillingsbetegnelse Journalistisk redaktør Organisatorisk placering Danske Fysioterapeuters sekretariat, afdelingen Marketing

Læs mere

KORRESPONDENTSKOLEN: LÆRINGSFASEN, EFTERÅR 2018

KORRESPONDENTSKOLEN: LÆRINGSFASEN, EFTERÅR 2018 KORRESPONDENTSKOLEN: LÆRINGSFASEN, EFTERÅR 2018 VERSION 6. 21.8.2018 Modul Kategori Viden (info + materiale) Færdigheder (info + øvelser) Kompetencer (produkter/opgaver + feedback) 1 Masterclass 1 Torsdag

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

Social- og sundhedshjælperuddannelsen

Social- og sundhedshjælperuddannelsen Ydelsesbeskrivelse 2015 Social- og sundhedshjælperuddannelsen Indledning Center for Sundhed og Omsorg i Egedal kommune har en uddannelsesmæssig forpligtigelse i forhold til det dimensionerede antal elever.

Læs mere

03 PLS vejleder om: 3. PRAKTIKPERIODE. - den pædagogiske proffession

03 PLS vejleder om: 3. PRAKTIKPERIODE. - den pædagogiske proffession 03 PLS vejleder om: 3. PRAKTIKPERIODE - den pædagogiske proffession PLS PLS Pædagogstuderendes Pædagogstuderendes Landssammenslutning Landssammenslutning Bredgade Bredgade 25 25 X 1260 1260 København København

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse. Postnr. og by. Tlf.nr. Mail-adresse. Hjemmeside og øvrige muligheder for at finde information via internettet Praktikstedets

Læs mere

Mellem. Dansk Journalistforbund, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, Foreningen af TV2 Regioner, TV2 Danmark A/S.

Mellem. Dansk Journalistforbund, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, Foreningen af TV2 Regioner, TV2 Danmark A/S. Forside til praktikantaftaler Mellem Dansk Journalistforbund, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, Foreningen af TV2 Regioner, TV2 Danmark A/S og Danmarks Radio har der været forhandlinger om parternes

Læs mere

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Via Ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Læs mere om Via Ritzau på ritzau.dk/home/via-ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Af Ritzau Fokus Hvad er det, der gør, at en

Læs mere

studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/ Journalistisk formidling Om kurset Fag Hjemmeside Kursustype Den Humanistiske Bacheloruddannelse Http://www.ruc.dk/om-universitetet/organisation/regelsamling/uddannelse/ studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

Læs mere

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD 11. DECEMBER 2006 1. STRATEGISK MÅLSÆTNING FINANSFORBUNDET KOMMUNIKATIONSSTABEN Magasinet Finans er et værdibaseret blad, der

Læs mere

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN

Journalistik. 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Journalistik 7. 20. marts 2016 VÆR KLAR TIL OPTAGELSES- PRØVEN Drømmer du om at blive journalist? Drømmer du om at blive journalist? Så er dette 14-dages intensive kursus lige noget for dig. Her kan du

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Pædagogisk assistentuddannelse - PAU Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse. Postnr. og by. Tlf.nr. Mail-adresse. Hjemmeside og øvrige muligheder for at finde information via internettet Praktikstedets

Læs mere

Praktikmappe. For Pæd. Stud. Socialrådgiver stud. SSA elever

Praktikmappe. For Pæd. Stud. Socialrådgiver stud. SSA elever Praktikmappe For Pæd. Stud. Socialrådgiver stud. SSA elever Indledning Kraftcentrets vision, mission og formål Denne praktikmappe er et redskab for studerende, elever og de daglige praktikvejledere I Kraftcentret.

Læs mere

Profil. Mine kompetencer

Profil. Mine kompetencer c u r r i c u l u m v i t a e Mikkel Drejer Bertelsen Ivar Huitfeldts Gade 79, 1. mf. 8200 Aarhus N Telefon: 61 70 21 40 mail: mikkel.drejer.bertelsen@gmail.com Profiler: linkedin.com/mikkelbertelsen Artikel-eksempler:

Læs mere

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, teamleder samt uddannelseskoordinator.

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, teamleder samt uddannelseskoordinator. Social-og sundhedshjælper elever; Udfyldes af elev senest 14 dage inden afslutning i både 1. og 2. praktikforløb. Gennemgås mundtligt efterfølgende sammen med praktikvejleder. Social- og sundhedsassistent

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

Master i. journalistik

Master i. journalistik J o u r n a l i s t i k f o r k o m m u n i k a t i o n s f o l k Master i journalistik 2 Journalistik for kommunikationsfolk Arbejder du med kommunikation eller formidling? Savner du at kende de journalistiske

Læs mere

Pensionatet som praktiksted - socialpædagoger

Pensionatet som praktiksted - socialpædagoger Pensionatet som praktiksted - socialpædagoger 1) Beskrivelse af praktikstedet, herunder formål, karakteristik af brugergruppe og arbejdsmetoder. 2) Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet

Læs mere

Praktikforløb på Østerled

Praktikforløb på Østerled Praktikforløb på Østerled Følgende er beskrivelse på den handleplan praktikvejledere og praktikanter skal følge i forhold til de forskellige praktikperioder på Østerled- Første Besøg. Sammen med én af

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE ADMINISTRATIV ELEV I LOLLAND KOMMUNE?

KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE ADMINISTRATIV ELEV I LOLLAND KOMMUNE? KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE ADMINISTRATIV ELEV I LOLLAND KOMMUNE? ANSØGNINGSFRIST: 22. marts 2015 ANSÆTTELSESSAMTALER: 8. april 2015 KLIK PÅ OVENSTÅENDE LOLLAND KOMMUNE LOGO FOR AT SE JOBOPSLAG VI GLÆDER

Læs mere

Videns og færdigheds mål A. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - SFP. Institutionens navn: Bramdrup SFO

Videns og færdigheds mål A. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - SFP. Institutionens navn: Bramdrup SFO Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - SFP Institutionens navn: Bramdrup SFO Vi er en SFO med ca. 160 børn, fordelt fra 0.-3. klasse. Som studerende følger man sin vejleder (som udgangspunkt

Læs mere

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage.

Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage. Kære kursusdeltager. Vi ser frem til at møde dig til kurset Praktikvejledning af PAU- og sosu elever som består af 10 kursusdage. På de næste sider ser du programmet for kurset, samt støttespørgsmål for

Læs mere

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde.

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde. Uddannelsesplan for Modul 4 - Praktikperiode 1 Institutionens navn: Bramdrup SFO Vi er en SFO med ca. 160 børn, fordelt fra 0.-3. klasse. I perioden 1.4-30.6 har vi Glidende overgang, hvor det også kan

Læs mere

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE 11. ok tober 2017-3. mar ts 2018 Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles sportsjournalistlinje kan hjælpe dig med at få drømmen om journaliststudiet til at gå i opfyldelse.

Læs mere

Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær

Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær LARS KJÆR 1 Indhold Om valgfaget Nyheder for Unge...3 Fælles Mål... 4 Webredaktion... 4 Sociale medier... 4 Søgemaskineoptimering (SEO)...4 Multimodalitet

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse. Børnehaven Gl. Struervej

Praktikstedsbeskrivelse. Børnehaven Gl. Struervej Praktikstedsbeskrivelse Børnehaven Gl. Struervej Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Institutionstype...2 Arbejdsmetoder...2 Arbejdsforhold for den studerende...2 Uddannelsesplan...2

Læs mere

Experimentarium: Reporter i videnskabens tjeneste

Experimentarium: Reporter i videnskabens tjeneste Experimentarium: Reporter i videnskabens tjeneste I år søger Experimentarium en journalistpraktikant til at servere fascinations- og nyhedshistorier fra videnskabens verden primært på print, sociale medier

Læs mere

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8.

PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE. den pædagogiske assistentuddannelse. Buerup Skole og SFO. Buerupvej 19. 4450 Jyderup. Ca.52. 5 12 år. Kl. 6.30 8. PAU-studerende PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE den pædagogiske assistentuddannelse Buerup Skole og SFO BESKRIVELSE AF PRAKTIKSTEDET: Praktikstedets navn Adresse Postnr. og by. Tlf.nr. Mail- adresse. Hjemmeside.

Læs mere

Områdecenter Søhusparken Afd.: Afd.: Afd.: Afd.:

Områdecenter Søhusparken Afd.: Afd.: Afd.: Afd.: Kopi afleveres til vejleder samt uddannelseskoordinator Navn: Dato: 1) Hvilken uddannelse er du i gang med? (Sæt et kryds) Hjælperuddannelsen: Praktik 1 Praktik 2 Assistentuddannelsen: 2) Hvor er du i

Læs mere

Finansøkonom (AK) Erhvervsakademiuddannelsen inden for finansområdet. Speciale 2013

Finansøkonom (AK) Erhvervsakademiuddannelsen inden for finansområdet. Speciale 2013 Finansøkonom (AK) Erhvervsakademiuddannelsen inden for finansområdet Speciale 2013 Septemberoptag 2011 1 Specialebeskrivelsen gælder for studerende med studiestart pr. september 2011 og er fælles for følgende

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Jf. Bekendtgørelse nr.1518 af 13/12/07 om erhvervsuddannelser (hovedbekendtgørelsen) Lov om bekendtgørelse nr. 1244 af 23. oktober 2007 Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250 Tlf. 96 284250 INFORMATION TIL PRAKTIKANTER Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til kommende studerende med det formål at give nogle konkrete oplysninger

Læs mere

Praktikant - hva så?

Praktikant - hva så? Praktikant - hva så? Indhold Sådan til tillidsrepræsentanten...1 Sådan til praktikanten med tillidsrepræsentant..2 Sådan til praktikanten uden tillidsrepræsentant.3 Sådan er reglerne...5 Uddannelsesaftale

Læs mere

Introduktion til 4. praktik

Introduktion til 4. praktik Introduktion til 4. praktik CPF15o Oplæg på studiedag November 2017 1 Hvad er 4. praktik? Ifølge uddannelsesbekendtgørelsens 8, stk. 4 Tilrettelægges 4. praktik som en ulønnet praktik på 7. semester I

Læs mere

I praktikuddannelsen afsættes tid til vejledning, fordybelse og refleksion i forbindelse med de udførte arbejdsopgaver.

I praktikuddannelsen afsættes tid til vejledning, fordybelse og refleksion i forbindelse med de udførte arbejdsopgaver. Praktikuddannelsen Formål I praktikuddannelsen skal eleven tilegne sig erhvervsfaglig kompetencer i et fagligt funderet praksisfællesskab gennem udførelse af og refleksion over daglige arbejdsopgaver inden

Læs mere

Villa Ville Kulla Salgerhøjvej 36, Flade 7900 Nykøbing Mors Tlf. 99 70 65 58

Villa Ville Kulla Salgerhøjvej 36, Flade 7900 Nykøbing Mors Tlf. 99 70 65 58 Praktikbeskrivelse Velkommen som studerende på Villa Ville Kulla. Vi sætter en stor ære i at være med til at uddanne nye pædagoger, og vi håber, du vil få meget med herfra, ligesom vi også håber, du kan

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Elverhøjs uddannelsesplan:

Elverhøjs uddannelsesplan: Grønnedalsvej 8 8660 Skanderborg Tlf. 87942421 E-mail: elverhoj@skanderborg.dk www.skanderborg.dk/elverhoej.dk Elverhøjs uddannelsesplan: Elverhøj er en kommunal daginstitution oprettet i 1996. I 2007

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

B. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode b) Skole- og fritidspædagogik

B. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode b) Skole- og fritidspædagogik B. Uddannelsesplan for anden og tredje praktikperiode b) Skole- og fritidspædagogik Skole- og fritidspædagogik 2. Praktikperiode Kompetenceområde: Udvikling og læringsrum Området retter sig mod pædagogisk

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 3 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Avisindstik og kundeudgivelser

Avisindstik og kundeudgivelser Avisindstik og kundeudgivelser Få fortalt om din virksomhed eller organisation - gennem stærke redaktionelle avisindstik og udgivelser. MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Sæt ord og fortælling på din virksomhed

Læs mere

Virksomhedsophold på grundforløbet. Forventninger til institutioner, der møder grundforløbselever fra SOSU Nord i virksomhedsforløb

Virksomhedsophold på grundforløbet. Forventninger til institutioner, der møder grundforløbselever fra SOSU Nord i virksomhedsforløb Virksomhedsophold på grundforløbet Forventninger til institutioner, der møder grundforløbselever fra i virksomhedsforløb 2 Indledning 3 Jeres institution skal have en grundforløbselev fra i virksomhedsophold.

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Social- og sundhedsuddannelsen. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med

Læs mere

BYTOFTEN AKTIVITETSCENTRET Uddannelsesplan. 2. Praktikperiode Den pædagogiske institution (3. semester) Uddannelsesmål:

BYTOFTEN AKTIVITETSCENTRET Uddannelsesplan. 2. Praktikperiode Den pædagogiske institution (3. semester) Uddannelsesmål: BYTOFTEN AKTIVITETSCENTRET Uddannelsesplan 2. Praktikperiode Den pædagogiske institution (3. semester) Faglige kompetencemål for 2. praktikperiode, jf. bilag 7: Uddannelsesmål: Målet for 2. praktikperiode

Læs mere

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet

Videns og færdighedsmål. Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP. Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet Uddannelsesplan for Modul 9 - Praktikperiode 2 - DTP Institutionens navn: Daginstitutionen Skovbrynet Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder,

Læs mere

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, nærmeste leder samt uddannelseskoordinator.

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, nærmeste leder samt uddannelseskoordinator. Social-og sundhedshjælper elever; Udfyldes af elev senest 14 dage inden afslutning i både 1. og 2. praktikforløb. Gennemgås mundtligt efterfølgende sammen med praktikvejleder. Social- og sundhedsassistent

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014. A. Beskrivelse af praktikstedet Skriv i de hvide felter nedenfor PRAKTIKBESKRIVELSE 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for første praktikperiode, herunder studerendes læringsmål

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på Handelsøkonomuddannelsen

Information til virksomheden om praktik på Handelsøkonomuddannelsen Information til virksomheden om praktik på Handelsøkonomuddannelsen Kære virksomhed Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores handelsøkonomer. Her har vi samlet information

Læs mere

Vejledning til feedback-samtaler Ekstra Bladet

Vejledning til feedback-samtaler Ekstra Bladet Vejledning til feedback-samtaler Ekstra Bladet Lidt om feedback-modellen side 2 Indkalde medarbejderen side 3 Fokus fra sidste feedback-samtale side 4 Mere af det tre gode eksempler fra skuffen side 5

Læs mere

studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/ Journalistisk formidling Om kurset Uddannelse Hjemmeside Kursustype Den Humanistiske Bacheloruddannelse Http://www.ruc.dk/om-universitetet/organisation/regelsamling/uddannelse/ studieordninger-knyttet-til-faellesreglerne-fra-2012/

Læs mere

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever

Forventninger til et godt praktikforløb. - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Forventninger til et godt praktikforløb - for social- og sundhedselever og deres vejledere Gælder kun for SOPU Nordsjællands elever Indledning Denne pjece har til formål at bidrage til at skabe optimale

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Uddannelsesplan for klubben Rosenhøj 2016

Uddannelsesplan for klubben Rosenhøj 2016 Uddannelsesplan for klubben Rosenhøj 2016 Klubben Rosenhøj (Fritids og ungdomsklub) Søndervangs Alle 40 8260 Viby J Telefon: 51235934 www.uiaa.dk Fritidsleder: Merete Poulsen Mobil: 29209083 Mail: mpou@aarhus.dk

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014

PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 PRAKTIKBESKRIVELSE Dagtilbudspædagogik anden og tredje praktikperiode 2. udgave - Pædagoguddannelsen 2014 Praktikbeskrivelsen består af 2 hoveddele: A. Beskrivelse af praktikstedet B. Uddannelsesplan for

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere