Tahiti & South Sea perler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tahiti & South Sea perler"

Transkript

1 Tahiti & South Sea perler

2

3 en fortælling om perler

4

5 Ingen glimtende ædelsten, ingen funklende juvel har i den grad fascineret og tryllebundet mennesker som perlen, siden den blev omtalt første gang ca år før Kristus. Mange myter og sagn fortæller om perlens Tilblivelse. Og det smukke ved alle disse historier er, at hver gang vi belønner os selv med perler, bliver vi centrum i vores eget perleeventyr. Velkommen til en verden af perler. Torben Skov

6

7 Guddommelige myter og legender Ligesom sandkornet inde i perlen er omspundet af perlemor, er perlen selv omspundet af adskillige myter. Frem til 1900-tallet kendte man ikke den virkelige årsag til perlers Opståen. Ifølge persisk mytologi var "stenene" fra havet gudernes tårer. De gamle grækere og romerne troede, at den skumfødte kærlighedsgudinde Afrodite opstod i en østers. Perler blev dermed set som gaver fra denne forførende gudinde. Kineserne derimod mente, at perler stammede fra en enkelt dugdråbe i en østers. Om natten åbnede østersen sig og lod på mirakuløs vis månelyset smelte sammen med dugdråben.

8 Kongen af perler Egentlig perleproduktion begyndte i 1920 erne, da det endelig lykkedes japaneren Kokichi Mikimoto at fremelske perler ved at dyrke dem. Han døde imidlertid i 1954, inden han nåede at fuldføre projektet, men japanerne Tatsuhei Mise og Tokichi Nishikawa videreførte og videreudviklede Mikimotos metode, der stadig bruges den dag i dag. Kokichi Mikimoto er dermed også den retmæssige bærer af titlen: Kongen af perler. Takket være den japanske kulturperle kom de eftertragtede smykker inden for økonomisk rækkevidde hos langt flere end blot de allermest velhavende, og lange ekstravagante perlekæder kom dermed til at pynte datidens kvinder. Coco Chanel var bare én af de mange modefolk, der fuldendte sit design med perlekæder.

9 Kongen af perler

10

11

12 Perledyrkningens svære kunst Generelt kræver det stor teknisk kunnen, omhyggelig pleje og umådelig tålmodighed at dyrke South Sea perler. Kernen kommer fra en amerikansk Mississippi østers og vævet fra en donor-østers. Vævet er vigtigt, da østersen ellers omgående vil udstøde kernen. Begge implanteres i en moderøsters, der efter operationen sættes tilbage i havet. Herefter danner østersen perlemor omkring kernen. En moderøsters kan opereres tre-fire gange. Den første perle er oftest den mest glansfulde, mens de efterfølgende ofte bliver større. Nogle gange sker det, at østersen udstøder selve kernen men beholder vævet. Resultatet bliver en såkaldt Keshi perle. Keshi perler er meget kostbare, da dem uden kerne er det tætteste man kommer naturperler. Operationen kan synes enkel, men mange farer lurer. Østersen er et følsomt dyr, der kræver rent vand uden nogen form for forurening. Storm, sygdom, iltmangel og temperaturskift hører også til perlens fjender. Derfor skaber meget få østers reelt en brugbar perle.

13

14

15 De lokale eksperter En dygtig tekniker kan pode ca. 350 østers om dagen med en såkaldt kerne. De podede østers spændes herefter fast på store rammer, som hænger i havet i minimum 18 måneder. Ca. 50 af dem skaber en brugbar South Sea perle. I dag dykkes der ikke længere tilfældigt efter naturperler. På perlefarmene sørger dykkere for at holde de fastspændte østers rene for alger og parasitter, ligesom de podede østers ved store temperaturændringer skal flyttes. Ca. hver anden uge bliver rammerne taget op og de enkelte østers gjort rene. I enkelte tilfælde bliver østersen endog røntgenfotograferet, så udviklingen kan følges.

16

17

18 South Sea De hvide og gyldne South Sea perler dyrkes på farme mange steder i hele Det indiske Ocean og Stillehavet. Den største produktion foregår i Australien, men også i Indonesien og i Filippinerne ligger der meget store perlefarme. South Sea perler hører til de mest kostbare perler i verden. Disse perler bliver alle dyrket i den cm. store østers, Pinctada Maxima. South Sea perler er blåhvide, hvide, cremefarvede eller gyldne. Prisen på perler styres altid af perlens naturlige farve, form, størrelse og ikke mindst glans. Hvide og gyldne South Sea perler er mere værd end f.eks. de sorte Tahiti perler.

19

20

21 Blacklip Farven på South Sea- og Tahiti perler bestemmes af den læbe, der sidder inde i østersen. South Sea perler dyrkes i Pinctada Maxima, som har en hvid eller gylden læbe. Den lidt mindre Pinctada Margaritifera østers har en sølvgrå eller sort læbe. Heri dyrkes de sorte Tahiti perler. Det er dermed farven på østersens læbe, der styrer perlens farve, mens vandtemperaturer og plankton bestemmer kvaliteten af perleglans og farvenuance. Tahiti perler 90 pct. af alle sorte perler dyrkes i Tahiti, men også i laguner i Fransk Polynesien, Fiji og Cook Islands dyrkes der sorte perler. Det er dog kun perler, der er dyrket på de store perlefarme i Tahiti, der må benævnes Tahiti perler. Den naturligt sorte perle får sin perlemor fra østersen Pinctada Margaritifera. Sorte perler er ikke altid sorte men kan variere fra lysegrå over sølvfarvet til peacockgrøn og sort. Den helt sorte perle fra Tahiti, også kaldet Nattens Dronning, er en af de mest eftertragtede perler, selv om både gyldne og hvide South Sea perler er mere kostbare.

22 Kvalitet Det er og bliver vanskeligt at værdisætte perler, idet nogen lader størrelsen komme før glansen andre omvendt. Næsten alle perler har et eller flere naturlige mærker som huller, fordybninger eller riller i overfladen. Den perfekte perle er uhyre sjælden, og at samle et collier af perler er noget af en udfordring, når både farve, størrelse, form og kvalitet skal matche. Det kan tage flere årtier at samle et collier hvor farve, glans og størrelse går op i en højere enhed. En bestræbelse, der tydeligt ses på prisen. Det bedste råd, når det drejer sig om kvalitet og pris, er i virkeligheden at vælge den eller de perler, DU synes bedst om. Perler bliver delt ind i 6 forskellige former: Rund, næsten rund, dråbeformet, knapformet, barok og cirkel. Det er dog størrelse og glans, der er de væsentligste faktorer, når en perle skal værdisættes.

23

24 Tahiti Perler

25 Dråbeformet Barok Rund Næsten rund Knap formet Med cirkler

26 Med cirkler Rund Næsten rund Næsten rund Barok Knap formet

27 South sea Perler

28

29 Tendens Hver eneste perle er naturens eget unikke design, som fremhæver bærerens personlighed. Interessen for perler har altid været stor. I perioder har interessen samlet sig om de barokke, d.v.s. de knudrede og muterede former, mens det til andre tider har været de klassiske runde perlers symmetri og perfektion, der er blevet anset som de mest Attraktive. Perler har altid været på mode og vil formentlig altid være det takket være det ekstremt feminine udtryk. Så selv om ingen længere tror på fortællinger om gudernes tårer, dugdråber eller månelys, er gaven fra havet uden tvivl guddommelig og smuk.

30

31 Pleje og pasning/opbevaring Perler er, uanset om vi taler om South Sea- eller Tahiti perler, et levende smykke. Perlens værste fjende er sæbe, deodorant, hårlak og parfume. Husk derfor: Først makeup, hårlak og parfume og til sidst de smukke perler. Når perler ikke er i brug, bør de opbevares i en blød velour- eller stofpose. Ligger de sammen med andre smykker, kan de blive ridset. Hvis et perlecollier ligger gemt og glemt i et smykkeskrin i årevis, tørrer det ud. Det betyder, at perlens overflade mister glathed, farve og glans. Forsømte perler kan til en vis grad genoplives ved at blive gnubbet med uparfumeret babyolie, men det allerbedste for perlers vedligeholdelse er at blive båret på huden så ofte som muligt. Det siges, at dronning Ingrid reddede perlerne i de danske kronjuveler ved at sove med dem om natten. Det svageste ved et perlecollier er oftest silkesnoren, som perlerne er trukket på. Derfor bør du jævnligt få efterset dine perlecolliers hos guldsmeden og om nødvendigt få dem omtrukket.

32 Historiske perler Øverst på Isabella og Ferdinands ønskeliste, da de sendte Columbus på færd til den nye verden, stod der perler. I år 1223 blev det i Venedig ved lov bestemt, at kun medlemmer af kongefamilien måtte bære perler. Ligeledes var der i England en periode, hvor kun kongefamilien havde tilladelse til at bære perler. En af verdens største perler er Hope perlen. I det 19. århundrede blev den fem centimeter lange perle købt af Henry Philip Hope. Man kan se alle 11,4 glansfulde cm. i diameter udstillet på British Museum of Natural History. Cartier købte i 1917 en bygning på Fifth Avenue i New York for en toradet perlekæde til en værdi af en million dollars. Bygningen er den dag i dag firmaets hovedkvarter.

33 La Peregrina perlen eller The Pilgrim er en stor pæreformet hvid perle, som oprindeligt blev givet til dronning Mary i bryllupsgave af kong Phillip II. Senere ejere tæller blandt andre dronning Margaret af Spanien og kejser Napoleons søn. Men den mest kendte ejer i nyere tid er nok Elisabeth Taylor, som i 1969 fik perlen foræret af Richard Burton. Torben Skov solgte i 2005 en af Skandinaviens største perler med en vægt på 14,2 gram. Størrelsen var 22,45 x 35 mm. Verdens dyreste collier af Black Pearls blev i 1997 solgt på auktion for dollars, og i 1991 blev der på Sotheby s solgt et South Sea collier til 2,3 millioner dollars.

34 Udgivet af Torben Skov Pearls / Foto: Nils Holm Christensen / Grafisk tilrettelæggelse: Edith Hegedüs & Christian Ramsø /

VÆRD AT VIDE SMYKKER

VÆRD AT VIDE SMYKKER VÆRD AT VIDE OM SMYKKER S MYK DIG SMUK Det kan være svært at købe smykker. Hvad skal jeg se efter? Hvad bør jeg vide? De fleste kan fornemme, hvad der klæder dem bedst skulle dette ikke være tilfældet,

Læs mere

Et langt liv med tæpper. Tekst og fotos: JAN ANDERSEN. Tæpperne har været hans liv i mere end 60 år.

Et langt liv med tæpper. Tekst og fotos: JAN ANDERSEN. Tæpperne har været hans liv i mere end 60 år. Et langt liv med tæpper Tekst og fotos: JAN ANDERSEN Tæpperne har været hans liv i mere end 60 år. Erling Wiinstedt, 94, er æresmedlem af Selskabet for Orientalsk Tæppekunst og han driver trods sine høje

Læs mere

Guide. Er din PENIS normal? Penisforlænger, penispumpe, penis-sleeve eller operation? sider Jo længere des bedre

Guide. Er din PENIS normal? Penisforlænger, penispumpe, penis-sleeve eller operation? sider Jo længere des bedre Foto: Scanpix Guide Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 10 sider Jo længere des bedre Er din PENIS normal? Penisforlænger, penispumpe, penis-sleeve eller operation? INDHOLD: Jo længere

Læs mere

SJÆLDNE OG EXCEPTIONELLE DIAMANTER ER STADIG UHYRE EFTERTRAGTEDE

SJÆLDNE OG EXCEPTIONELLE DIAMANTER ER STADIG UHYRE EFTERTRAGTEDE SJÆLDNE OG EXCEPTIONELLE DIAMANTER ER STADIG UHYRE EFTERTRAGTEDE BREDGADE 4. 1260 KØBENHAVN. TELEFON 33 33 09 63. HARTMANNS.COM Det er ganske spændende at være diamanthandler i disse tider. Der sker virkelig

Læs mere

S d MA on E am DR Di

S d MA on E am DR Di Diamond DREAMS Forsiden: Argyle fem-stensring med i alt 2,24 ct. kr. 49.500,- Argyle vedhæng med i alt 0,69 ct. kr. 16.900,- Argyle dråbeørehængere med i alt 1,73 ct. kr. 39.500,- Argyle dråbering med

Læs mere

PERLER - Kongelig Pragt og Moderne Design. Udstilling på ROSENBORG SLOT

PERLER - Kongelig Pragt og Moderne Design. Udstilling på ROSENBORG SLOT PERLER - Kongelig Pragt og Moderne Design Udstilling på ROSENBORG SLOT 11. februar 28. maj 2012 DAG & NAT. To lysestager. DAG udført i højblankt guld 750 og hvide South Sea perler. Nat udført i matsort

Læs mere

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright Skak Regler og strategi Version 1.0 1. september 2015 Copyright Forord At lære at spille skak er ikke svært. Det tager få minutter. At blive dygtig tager som regel årevis. Om man er dygtig eller ej, er

Læs mere

Enjoy. diamond. your. dedication

Enjoy. diamond. your. dedication Enjoy your diamond dedication Boheme, luxury, Everyday & forever Christine Hvelplund Christine Hvelplund Christine Hvelplund er dedikeret til diamanter. Funklende, eventyrlige og eksklusive diamanter,

Læs mere

Af Thea 6. kl. 22/5 Coco Chanel

Af Thea 6. kl. 22/5 Coco Chanel Af Thea 6. kl. 22/5 Chanel Coco Indledning Coco Chanel var en af det 20. århundredes mest berømte modeskabere. Hun grundlagde det franske modehus Chanel, der især er kendt for parfumen Chanel No 5 og cocktail-kjolen,

Læs mere

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Hvem har designet produktet? - Flowerpot er designet af Verner Panton i 1968 Hvordan fungerer produktet? - Flowerpot er en lampe. Der findes både spisebordslamper, gulvlamper

Læs mere

Studie. Frelsens erfaring

Studie. Frelsens erfaring Studie 4 Frelsens erfaring 27 Åbningshistorie Der fortælles om en missionær, som var blevet gode venner med en indisk perledykker. De to havde tilbragt mange timer sammen med at diskutere frelsen, men

Læs mere

Perler. kongelig pragt, moderne design

Perler. kongelig pragt, moderne design 28 Perler kongelig pragt, moderne design Sammen med guldsmed Bodil Binner og kongelig hofjuvelerer Flemming Hertz har AuClocks redaktør Nina Hald været initiativtager til og medarrangør af en udstilling

Læs mere

dit personlige smykke kharisma kollektionen

dit personlige smykke kharisma kollektionen dit personlige smykke kharisma kollektionen mellem kharisma øreringe, sølv kharisma kollektionen Grundformen i de originale Kharisma øreringe er et svunget stykke ædelmetal, der starter sin bevægelse et

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Vikar-Guide. Venlig hilsen holdet bag Vikartimen.dk. Hjælp os med at blive bedre - besøg vikartimen.dk - vikartimen.dk

Vikar-Guide. Venlig hilsen holdet bag Vikartimen.dk. Hjælp os med at blive bedre - besøg vikartimen.dk - vikartimen.dk Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Historie 3. - 4. klasse Tutankhamon 1. Fælles gennemgang: Læs teksten sammen med eleverne. De kan følge med, mens du læser op. På den måde, bliver alle klar over, hvad

Læs mere

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t År 1700 f.v.t. 500 f.v.t 1 Bronzealderen Bronzealderen er tiden lige efter bondestenalderen. Den varede fra 1700 f.v.t. til 500 f.v.t og hedder Bronzealderen på grund af det nye metal bronze. Da bronze

Læs mere

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

Daring Dandelion Sort oxyderet sterlingsølv med sort zirkon

Daring Dandelion Sort oxyderet sterlingsølv med sort zirkon 5 6 7 Daring Dandelion Sort oxyderet sterlingsølv med sort zirkon 1 69 11 00 kr. 195 69 15 91 kr. 5 70 15 91 kr. 75 70 1 91 kr. 850 5 70 1 00 kr. 695 6 165 00 kr. 95 7 69 1 00 kr. 195 Floral Dust I et

Læs mere

HIMLEN ER RIGTIG NOK

HIMLEN ER RIGTIG NOK Lektie 10 HIMLEN ER RIGTIG NOK Har du nogensinde tænkt på Himlen? Nogle mennesker forestiller sig, at de kommer til at sidde på en sky og spille på harpe. Andre tror, at de vil spadsere på gader lavet

Læs mere

FØRSTE KATTEBOG. Se alle kattebøgerne på www.atelier.dk

FØRSTE KATTEBOG. Se alle kattebøgerne på www.atelier.dk Dette er den første introduktion til kattens verden, skrevet og tegnet til alle børn, der elsker katte. Børnene får indblik i katteverdenen fra katteguder og rottejægere i fortiden til nutidens huskatte

Læs mere

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

fairytale My life as a drømmen der med ét design er skabt af ildsjæle. Vores unikke smykker fortæller deres egen historie og indbyder til at

fairytale My life as a drømmen der med ét design er skabt af ildsjæle. Vores unikke smykker fortæller deres egen historie og indbyder til at My life as a fairytale Et stjålent øjeblik, tiden der står stille, drømmen der med ét bliver til virkelighed det er hemmeligheden bag vores smykker. Passionen for håndværket afspejles i hvert smykke, som

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org 2019

Læs mere

WHEN DEKTON BECOMES NATURE

WHEN DEKTON BECOMES NATURE WHEN DEKTON BECOMES NATURE Dekton R imiterer naturen - og genskaber den i 4 klassiske, ultrarealistiske farver. Revolutionerende kvalitetsoverflader med smukke, levende linjer og teksturer kombineret med

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

Pink forgyldt sterlingsølv eller antik oxyderet sterlingsølv

Pink forgyldt sterlingsølv eller antik oxyderet sterlingsølv 1 Lively Curves - der dragende smyger sig langs kroppen og udsmykker huden med et let strejf af bevægende detaljer. Bølgende linjer, der udmundes i legende blade, som afbalanceres langs de kurvede silhuetter

Læs mere

Diamanter er en god alternativ investering

Diamanter er en god alternativ investering MANDAG 5. JANUAR NR. 2 / 2015 Får du nok ud af din formue? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 - pb@landbobanken.dk Diamanter er en god alternativ investering Efterspørgslen stiger på de små smukke

Læs mere

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen 1 Evighedens sange Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2012. Erik Høegh-Andersen Herre, dit rige er dér, hvor man død byder trods, det komme til os. Amen. Det er høstgudstjeneste

Læs mere

Man skal ikke samle gods eller guld man skal. samle erfaring. beboermagasinet BoDanmark

Man skal ikke samle gods eller guld man skal. samle erfaring. beboermagasinet BoDanmark Man skal ikke samle gods eller guld man skal samle erfaring Friheden, fagligheden og lysten til eventyr er nogle af de kerneværdier, der binder Karl-Heinz, Jens og de andre navere sammen i et helt særligt

Læs mere

Smykkerne og urene færdigproduceres i Danmark, men de fleste af materialerne købes i udlandet.

Smykkerne og urene færdigproduceres i Danmark, men de fleste af materialerne købes i udlandet. BA. ØKONOMI-STUDERENDE Sommereksamen 2013 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4621010083 International Handelsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Den anførte vægtning af opgaverne er vejledende Baggrund

Læs mere

Vintertilbud i Auping Plaza concept store i Hillerød. Alt til soveværelset 15% SALE. Auping Auronde Design: Frans de la Haye, 1973

Vintertilbud i Auping Plaza concept store i Hillerød. Alt til soveværelset 15% SALE. Auping Auronde Design: Frans de la Haye, 1973 Vintertilbud i Auping Plaza concept store i Hillerød Alt til soveværelset 15% SALE Gælder Auronde, Match, Essential, AVS sengebunde og madrasser Auping Auronde Design: Frans de la Haye, 1973 Auping concept

Læs mere

THE THREE BROTHERS HVORDAN SER VI PÅ DØDEN?

THE THREE BROTHERS HVORDAN SER VI PÅ DØDEN? The Tale of the Three Brothers Punkt 1 Se filmen i gruppen. Punkt 2 Tal om filmen i gruppen. Punkt 3 Se dokumentaren Døden er som at køre på cykel (følg linket) og læs artiklen Vi har ikke lært at dø (lidt

Læs mere

Himlen, Guds smukke hjem

Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org BFC

Læs mere

På www.teinfo.dk finder du en masse information om te og teens geografi, der kan bruges som baggrundsviden til at løse opgaverne.

På www.teinfo.dk finder du en masse information om te og teens geografi, der kan bruges som baggrundsviden til at løse opgaverne. Biologi På www.teinfo.dk finder du en masse information om te og teens geografi, der kan bruges som baggrundsviden til at løse opgaverne. Teksterne finder du under punktet Undervisning på teinfo.dk. Derudover

Læs mere

DRAGTERNES FARVER. Louise Schelde Jensen, Ringkøbing-Skjern Museum/Bork Vikingehavn

DRAGTERNES FARVER. Louise Schelde Jensen, Ringkøbing-Skjern Museum/Bork Vikingehavn DRAGTERNES FARVER Louise Schelde Jensen, Ringkøbing-Skjern Museum/Bork Vikingehavn Et evigt ønske om at skille sig ud! Oldtidens og nutidens mennesker ønskede via dragt og udstyr at skille sig ud. Både

Læs mere

Pernille Corydon Jewellery 2016

Pernille Corydon Jewellery 2016 pernillecorydon.com Pernille Corydon Jewellery 2016 2 pernillecorydon.com Ny sæson. Nye smykker. Foråret, sommeren, lyset, varmen og optimistiske farver er udgangspunktet for den nye sæson, som rummer

Læs mere

KVK Mark. 16, Hvad er opstandelse egentlig? Hvis vi sådan i vores dagligdag tager ordet i vores mund, så handler det oftest om uro og oprør.

KVK Mark. 16, Hvad er opstandelse egentlig? Hvis vi sådan i vores dagligdag tager ordet i vores mund, så handler det oftest om uro og oprør. KVK Mark. 16,1-8 2015 Hvad er opstandelse egentlig? Hvis vi sådan i vores dagligdag tager ordet i vores mund, så handler det oftest om uro og oprør. Opstandelse kan opleves som et menneskehav, der skyller

Læs mere

Mary Thomas mange ansigter. Af Rikke Lie Halberg, 2019.

Mary Thomas mange ansigter. Af Rikke Lie Halberg, 2019. Mary Thomas mange ansigter Af Rikke Lie Halberg, 2019. Der findes ikke nogen kendte fotografier eller portrætter af Mary Thomas. Selvom det var almindeligt at tage billeder af kvindefanger i Danmark i

Læs mere

TYPE FORTRYLLENDE FORLOVELSESRINGE FIND HENDES ONLINE MAGASIN EKSKLUSIVE DIAMANTER & SMYKKER JANUAR De 10 mest populære forlovelsesringe

TYPE FORTRYLLENDE FORLOVELSESRINGE FIND HENDES ONLINE MAGASIN EKSKLUSIVE DIAMANTER & SMYKKER JANUAR De 10 mest populære forlovelsesringe ONLINE MAGASIN EKSKLUSIVE DIAMANTER & SMYKKER JANUAR 2019 68 FORTRYLLENDE FORLOVELSESRINGE FIND HENDES TYPE Se side 6 De 10 mest populære forlovelsesringe Læs mere på side 18 SIG DET, SÅ HELE VERDEN KAN

Læs mere

Oceaner af klasse og stil

Oceaner af klasse og stil Oceaner af klasse og stil 80 cm MOVE Kom godt igang Når du får lyst til at udsmykke dit hjem med et dekorativt akvarium, bør du starte med at vælge den bedst egnede plads. Placeringen skal være der, hvor

Læs mere

Analysemodeller og -metoder

Analysemodeller og -metoder Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Analysemodeller og -metoder TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen

Læs mere

Opgave 3) Forestil dig, at du var konge i det gamle Egypten. Beskriv din dag som konge:

Opgave 3) Forestil dig, at du var konge i det gamle Egypten. Beskriv din dag som konge: Tutankhamon For ca. 3300 år siden blev Tutankhamon farao i Egypten. Hans far, der også var farao, var død, og derfor skulle han nu være den nye farao. Tutankhamon var kun ni år gammel, og han skulle nu

Læs mere

Prædiken 23. s.e trinitatis Mk ; Jer ; Fil Salmer: 745, 301, , 448, 321 (alterg.), 13

Prædiken 23. s.e trinitatis Mk ; Jer ; Fil Salmer: 745, 301, , 448, 321 (alterg.), 13 Prædiken 23. s.e trinitatis Mk. 12 38-44; Jer.7 1-11; Fil. 3 17-21 Salmer: 745, 301, 68--750, 448, 321 (alterg.), 13 Lad os alle bede! Kære Herre. Vi beder om at du vil gå i hjertet på os, og gøre os til

Læs mere

Argyle Pink diamanter er så uhyre sjældne, at kun meget få mennesker nogensinde får lov at opleve dem. Du er nu én af dem

Argyle Pink diamanter er så uhyre sjældne, at kun meget få mennesker nogensinde får lov at opleve dem. Du er nu én af dem Allianceringe med pink diamanter fra kr. 24.500,- Argyle Pink diamanter er så uhyre sjældne, at kun meget få mennesker nogensinde får lov at opleve dem. Du er nu én af dem HARTMANN S ARGYLE PINK DIAMOND

Læs mere

UDSØGTE ALLIANCE- OG RÆKKERINGE

UDSØGTE ALLIANCE- OG RÆKKERINGE ONLINE MAGASIN EKSKLUSIVE DIAMANTER & SMYKKER MAJ 2018 UDSØGTE ALLIANCE- OG RÆKKERINGE MIX & MATCH DINE FAVORITTER EN TIDLØS ALLIANCE Hos Hartmann s har vi gennem årene oplevet, at allianceringen er gået

Læs mere

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Hvad Guds er Evangelium: Matt. 22,15-22 Salmer: 745, 367, 448; 728, 266 Her er en 20'er. [Vis en 20 krone-mønt frem!] I ved hvordan den ser ud, selv om I ikke kan se den ordentligt

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2017 Tekst. Lukas. 16,19-31.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2017 Tekst. Lukas. 16,19-31. 18-06-2017 side 1 Prædiken til 1. søndag efter Trinitatis 2017 Tekst. Lukas. 16,19-31. En historie om en rig mand, og en fattig mand. Man kan blive varm af kærlighed, og man kan brænde i kinderne af skam.

Læs mere

Handsker - argumenter og modargumenter

Handsker - argumenter og modargumenter Løsningsforslag www.safehair.eu Handsker - argumenter og modargumenter "Men jeg kan ikke bære handsker, fordi jeg ingen finfølelse har med dem!" Finfølelsen kommer tilbage med tiden! Læger kan sågar udføre

Læs mere

USA s neglesalonekspert. Siden 1981. vinterkollektion 2011

USA s neglesalonekspert. Siden 1981. vinterkollektion 2011 USA s neglesalonekspert. Siden 1981. vinterkollektion 2011 I like to arm myself with cocktail bling. gnisterne vil flyve! I denne sæson skal du glemme alt om det søde og vilde. Vinter-sæsonen drejer sig

Læs mere

Smykkekollektionerne sælges verden over til glæde for kvinder og mænd i alle aldre. Dansk Design Håndlavet i Danmark

Smykkekollektionerne sælges verden over til glæde for kvinder og mænd i alle aldre. Dansk Design Håndlavet i Danmark H E I R I N G J E W E L R Y D E N M A R K Heiring Jewelry Denmark blev grundlagt i 1976 af guldsmed Frits Heiring. Efter at have studeret i København købte han et lille værksted med tilhørende butik i

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

forår 2013 gavekollektion Det bedste til dig og dine kære Flotte produkter og gaver

forår 2013 gavekollektion Det bedste til dig og dine kære Flotte produkter og gaver forår 2013 gavekollektion Det bedste til dig og dine kære Flotte produkter og gaver Kærlighed, påskønnelse og taknemmelighed udtrykkes bedst med en gave. Smuk og sensuel, luksuriøs og lækker usædvanlig

Læs mere

De syv dødssynder - Elevmateriale

De syv dødssynder - Elevmateriale De syv dødssynder - Elevmateriale Juli-August 2017 Undervisningsmateriale udarbejdet til Viborg Bibliotekerne i anledning af Reformationsåret 2017 af Kristian Dysted og Bo Jensen 1 Hvad er Synd? I middelalderen

Læs mere

FANGET I BJØRNENS KLØER

FANGET I BJØRNENS KLØER FANGET I BJØRNENS KLØER OG ANDRE VILDE DYREANGREB ALVILDA INDLEDNING Hajer, tigere, slanger, bjørne Vilde dyr har altid fascineret mennesker. Men lige så smukke og majestætiske dyrene er, lige så farlige

Læs mere

UNDERVISERARK / FACIT

UNDERVISERARK / FACIT Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Blåhval Giraf Kolibri Søhest Er verdens største dyr Lever på savannen i Afrika Er en fugl Er en fisk Kan blive op til 33 meter lang Er verdens højeste

Læs mere

Test din viden om verden!

Test din viden om verden! Test din viden om verden! STORBRITANNIEN SVAR: 1. Liverpool 2. London 3. Manchester Hvor stor en del af jordarealet anvendes til landbrug? 1. 24 % 2. 53 % 3. 78 % INDONESIEN 1. Bandung 2. Jakarta 3. Surabaya

Læs mere

Tekster: Es 7,10-14, 1 Joh 1,1-3, Luk 1,26-38

Tekster: Es 7,10-14, 1 Joh 1,1-3, Luk 1,26-38 Mariæ Bebudelse Tekster: Es 7,10-14, 1 Joh 1,1-3, Luk 1,26-38 767 Tiden skrider 68 Se hvilket menneske 71 Nu kom der bud 201 Det hellige kors 477 Som korn 773 Bliv hos os Og Ordet blev kød og tog bolig

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

FRA THAILAND TIL KLITMØLLER SØSIGØJNERE I SVENSK MALLORCA

FRA THAILAND TIL KLITMØLLER SØSIGØJNERE I SVENSK MALLORCA 6 FRA THAILAND TIL KLITMØLLER SØSIGØJNERE I SVENSK MALLORCA For et par år siden sad jeg med min familie i en longtail boat i Andamanhavet i det sydvestlige Thailand. På et tidspunkt bukker jeg mig ned

Læs mere

Hverdagsliv i det gamle Egypten

Hverdagsliv i det gamle Egypten Historiefaget.dk: Hverdagsliv i det gamle Egypten Hverdagsliv i det gamle Egypten Vi kender i dag det gamle Egypten fra floden Nilen, pyramiderne, store templer, de spændende faraoer, mumierne og de mærkelige

Læs mere

Brugsanvisning til Depend GelLack

Brugsanvisning til Depend GelLack Depend GelLack En ny generation af neglelak, der hærder i LED-lampe og giver et lakresultat, som holder i 2-3 uger. Depend GelLack er et nyt revolutionerende produkt, der er lettere at påføre end almindelig

Læs mere

AFRIKAS STJERNE TJERNE

AFRIKAS STJERNE TJERNE +. / +. / AFRIKAS STJERNE AFRIKAS STJERNE ST TJERNE TJERNE / +. +. / N R E J T AFRIKAS STJERNE S S A K I R F A Spillet om jagten på kæmpediamanten Spillet om jagten på kæmpediamanten +. / æ n gte k på

Læs mere

Elevtekst A Hvor kommer Helgi fra og hvor er han på vej hen?

Elevtekst A Hvor kommer Helgi fra og hvor er han på vej hen? Kopiside 4 Break 3 - Historisk baggrund Elevtekst A Hvor kommer Helgi fra og hvor er han på vej hen? Josefine Ottesens roman om Helgi Daner er ikke bare ren fantasi. Flere af hovedpersonerne er kendt som

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

1) Der havde været nogen, for der var spor i sneen uden for døren. 2) Han nåede kun flyet, fordi han var så heldig, at det var forsinket.

1) Der havde været nogen, for der var spor i sneen uden for døren. 2) Han nåede kun flyet, fordi han var så heldig, at det var forsinket. For eller fordi For er en forklaring, dvs. en hjælp til at forstå det, der sker i helsætningen. Fordi er en årsag eller en intention, som tidsmæssigt ligger forud for helsætningen. 1) Der havde været nogen,

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

Opgaver til Kongeriget

Opgaver til Kongeriget Født i 1940 på Amalienborg Slot. Dronning af Danmark 1972. FAMILIE Datter af Frederik 9. af Danmark (1899-1972) og Ingrid af Sverige (1910-2000), Gift i 1967 med Henri de Laborde de Montpezat (1934) i

Læs mere

ENJOY DIAMOND DEDICATION YOUR

ENJOY DIAMOND DEDICATION YOUR ENJOY YOUR DIAMOND DEDICATION DIAMONDS EVERYDAY & FOREVER Christine Hvelplund 2 Christine Hvelplund Christine Hvelplund er dedikeret til diamanter. Funklende, eventyrlige og eksklusive diamanter, som i

Læs mere

LEG & LÆR SKAK MED. Dansk Skoleskak. Elevhæfte

LEG & LÆR SKAK MED. Dansk Skoleskak. Elevhæfte LEG & LÆR SKAK MED Dansk Skoleskak SMD_stud_0-2607.indd 1 Elevhæfte 26/07/16 12:29 elevhæfte 0 1. udgave - 1. oplag 2016 ISBN: 978-87-93516-01-4 Dansk Skoleskak SMD_stud_0-2607.indd 2 26/07/16 12:29 LEG

Læs mere

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er Tag det sorte kors fra graven! Plant en lilje, hvor det stod! Ved hvert skridt i dødninghaven blomster spire for vor fod! Englevinger på vor grav for den brudte vandringsstav! Palmefugl for askekrukke!

Læs mere

At gå til begravelse er noget af det vigtigste at gøre.

At gå til begravelse er noget af det vigtigste at gøre. Vi står på klipper tragedien i Nice Prædiken den 17. juli 2016 i Havdrup kirke. Salmer: 726, 634, 612, 656, 660 Evangelieteksten der prædikes over er fra Matthæusevangeliet: Jesus sagde:»mange vil den

Læs mere

#16 Himmelen. 1. Hvad bliver vi, når vi tror på Jesus, som vores frelser? Joh 1, Hvad betyder det at være et Guds barn?

#16 Himmelen. 1. Hvad bliver vi, når vi tror på Jesus, som vores frelser? Joh 1, Hvad betyder det at være et Guds barn? #16 Himmelen Gud har lovet i sit ord, at himlen er helt virkelig. Han længes efter, at vi skal være sammen med ham for altid på dette fantastiske sted. Mange mennesker har forkerte forestillinger om himlen.

Læs mere

Skattejagt på Amalienborg

Skattejagt på Amalienborg Skattejagt på Amalienborg Nr. 2 Skattejagten på Amalienborgmuseet er planlagt som en rundtur i museets værelser. Inden I går i gang med at løse opgaverne, er museet nødt til at gøre opmærksom på, at det

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Nytårsdag side 1. Prædiken til Nytårsdag Bording. Læsning. Lukas. 2,21.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Nytårsdag side 1. Prædiken til Nytårsdag Bording. Læsning. Lukas. 2,21. side 1 Prædiken til Nytårsdag 2017. Bording. Læsning. Lukas. 2,21. Godt nytår ønsker vi hinanden, og håber at det nye år bliver et godt år. For nogle år siden kaldte dronning Elisabeth året for anno horribilis.

Læs mere

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Velkommen til Kysthospitalet Du har henvendt dig til Kysthospitalet med henblik på en brystforstørrende operation. Med denne pjece vil vi gerne

Læs mere

Historisk Bibliotek. Grundloven 1849. Thomas Meloni Rønn

Historisk Bibliotek. Grundloven 1849. Thomas Meloni Rønn Historisk Bibliotek Grundloven 1849 Thomas Meloni Rønn Forlaget Meloni 2009 Serie: Historisk Bibliotek Forfatter: Thomas Meloni Rønn Redaktør: Henning Brinckmann Serieredaktører: Henning Brinckmann & Lars

Læs mere

INVESTERING I DIAMANTER

INVESTERING I DIAMANTER INVESTERING I DIAMANTER Diamanter er ikke bare forførende smukke. Diamanter har også vist sig at være en god langsigtet investering. Flere investorer vælger i dag en fysisk råvare for at inflationssikre

Læs mere

Vikingernes billedfortællinger

Vikingernes billedfortællinger Vikingernes billedfortællinger OSEBERG TAPETET Mester Roar og hans kone Svala er berømte for deres dygtighed som malere, og de lever på stadig rejse imellem konger og stormænd, hvor de tegner og maler

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Op, stemmer alle folk på jord med frydetone sammen: Halleluja, vor Gud er stor og Himlen svare: amen.

Op, stemmer alle folk på jord med frydetone sammen: Halleluja, vor Gud er stor og Himlen svare: amen. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 12. JUNI 2016 3. SETRIN AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 ØSTER HÆSINGE KL. 14 Tekster: Es.65,1-2; Ef. 2,17-22; Luk. 15,11-32 Salmer: 736,52,365,167,31 ØH: 3,365,167,31 Op, stemmer

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Overtro FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Overtro FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

En mere underspillet brillestil sætter fokus på detaljen, som de udfræsede stænger hos Fleye.

En mere underspillet brillestil sætter fokus på detaljen, som de udfræsede stænger hos Fleye. En mere underspillet brillestil sætter fokus på detaljen, som de udfræsede stænger hos Fleye. 4 Der er to stærke tendenser inden for brillemoden i denne sæson. Den ene er en flashy se-mig-stil. Den anden

Læs mere

1 Afskedsgudstjeneste Haderslev Domkirke 24. april 2016 kl søndag efter påske - Joh 8, / Dette hellige

1 Afskedsgudstjeneste Haderslev Domkirke 24. april 2016 kl søndag efter påske - Joh 8, / Dette hellige 1 Afskedsgudstjeneste Haderslev Domkirke 24. april 2016 kl. 10 4. søndag efter påske - Joh 8,28-36 15-338 - 679 / 492-476 - 426 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Jesus sagde da til

Læs mere

luxus wellness Vil du gerne have smukke skinnende ben der ikke er fedtede, så kan du komme lidt babyolie i din bodylotion. Det giver en flot glans.

luxus wellness Vil du gerne have smukke skinnende ben der ikke er fedtede, så kan du komme lidt babyolie i din bodylotion. Det giver en flot glans. Vil du gerne have smukke skinnende ben der ikke er fedtede, så kan du komme lidt babyolie i din bodylotion. Det giver en flot glans. Solcreme kan blive for gammel, i stedet for at smide den ud, kan du

Læs mere

Klassesamtale om begreberne slægt og familie. Hvad betyder de for eleverne i dag og hvad betød de i middelalderen?

Klassesamtale om begreberne slægt og familie. Hvad betyder de for eleverne i dag og hvad betød de i middelalderen? ABSALON OG HANS TID PÅ 8 LEKTIONER Lektion Indhold Mine noter 1. lektion Udvalgte aktiviteter som foreslået under I gang med forløbet Drøftelse af mål og undervisningsaktiviteter. 2. lektion Magtens mænd

Læs mere

KUNSTEN AT BÆRE SMYKKER

KUNSTEN AT BÆRE SMYKKER KUNSTEN AT BÆRE SMYKKER Indhold : Baggrundsfarver Ansigter & Halsudskæringer Lag på lag Brochen fuldender værket Leg med tiden Din personlige stil Se helse smykker på http://www.energetix.tv/nytimage 1

Læs mere

Vikar-Guide. 3. Yderligere information: Svar på rebus: Asterix og Kleopatra

Vikar-Guide. 3. Yderligere information: Svar på rebus: Asterix og Kleopatra Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Geografi 7. - 9. klasse Verdens Syv Underværker 1. Fælles gennemgang: Kan det lade sig gøre, er det en god idé, at der er computere til rådighed til denne opgave, men

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest)

Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Blåhval Giraf Kolibri Søhest Er verdens største dyr Lever på savannen i Afrika Er en fugl Er en fisk Kan blive op til 33 meter lang Er verdens højeste

Læs mere

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING NAP Det er den danske designer Kasper Salto, der har designet NAP stolen til Fritz Hansen. NAP er en serie lette stole, armstole og barstole som er designet med henblik på optimal siddekomfort, uanset

Læs mere

lash extensions God fornøjelse, Charlotte Torpegaard ILOVEBEAUTY.DK

lash extensions God fornøjelse, Charlotte Torpegaard ILOVEBEAUTY.DK lash extensions Denne skønhedsguide handler om smukke vipper. Som i de lange, tætte og fyldige af slagsen, som vi alle sammen drømmer om. Du har sikkert været igennem et arsenal af mascaraer, vippepudder,

Læs mere

Finn Juhls "Høvdingestol": Solgt 27. september 2012 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Finn Juhls Høvdingestol: Solgt 27. september 2012 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. 8 Finn Juhls "Høvdingestol": Solgt 27. september 2012 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. investering møbler Danske designmøbler Priserne på danske designermøbler er steget eksplosivt det seneste år, og

Læs mere

SAML SELV EN LUTHERROSE DU KAN FÅ MED HJEM KREATIV

SAML SELV EN LUTHERROSE DU KAN FÅ MED HJEM KREATIV SAML SELV EN LUTHERROSE DU KAN FÅ MED HJEM KREATIV Hvordan opstod rosen, og hvad betyder de forskellige elementer i tegningen? Martin Luther kaldte selv lutherrosen for et teologisk kendetegn. Hvis man

Læs mere

Den største fejl kvinder begår, når de lægger makeup - og hvordan du undgår den

Den største fejl kvinder begår, når de lægger makeup - og hvordan du undgår den Den største fejl kvinder begår, når de lægger makeup - og hvordan du undgår den Det handler om ta-daaaa valg af den forkerte farve eller type foundation. Der er som udgangspunkt 3 helt store issues, når

Læs mere

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 1 Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl. 10.00. Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 Åbningshilsen I dag deltager mindst 14 diakoner i højmessen. I marts 1974 blev de 14 indviet her

Læs mere