BESTYRELSES- UDDANNELSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BESTYRELSES- UDDANNELSEN"

Transkript

1 BESTYRELSES- UDDANNELSEN

2 SKAB TRYGHED I BESTYRELSESARBEJDET OG ØG MÆNGDEN AF FÆLLES VIDEN Der sættes stadig større fokus på virksomheders bestyrelser ikke mindst i den finansielle sektor. Det stiller store krav til bestyrelsen, men gør det samtidig muligt proaktivt at påvirke virksomheder i en konstruktiv retning. Bestyrelsesuddannelsen er udviklet specielt til den finansielle sektor og de særlige problemstillinger, der knytter sig til den. Undervisningen fokuserer - ud over de generelle selskabsretlige krav - på de særlige krav, som bestyrelser i den finansielle sektor står overfor. Derudover klæder den bestyrelsen på til at blive direktionens kvalificerede samarbejdspartner og konstruktive sparringspartner. Uddannelsen går i detaljen med de specifikke regler på modul 1, mens modul 2 beskæftiger sig med det strategiske arbejde, modul 3 med selskabsledelse (governance) og modul 4 med risikostyring. Udbyttet er et hævet kompetenceniveau hos bestyrelsesmedlemmerne og direkte anvendelig viden og inspiration til bestyrelsesarbejdet. Undervisningen krydres med cases og konkrete forløb og er en blanding af indlæg, diskussioner og gruppearbejde. MODUL 1 Risici og regulering MODUL 2 Det strategiske arbejde MODUL 3 Selskabsledelse MODUL 4 Risikostyring

3 MODUL 1 REGLER, TILSYN OG FORRETNINGSMODEL (2 DAGE) Få redskaber til at håndtere de væsentligste lovregler og opnå en god forståelse for de forretningsmæssige muligheder og sammenhænge med de forskellige former for risici set i forhold til krav om solvens, likviditet og andre krav i lovgivningen. EMNER Aktuelle regelsæt Solvensbestemmelser og kapitalplanlægning Kreditrisici Introduktion til forretningsmodel Aktuelt fra sektoren Udfordringer for pengeinstitutsektoren DET FÅR DU MED HJEM Du får en solid forståelse for de basale og centrale elementer i driften af et pengeinstitut og bestyrelsens rolle og ansvar. Begreber som solvens, likviditet og risiko er gennemskuelige, og du er godt klædt på til at stille de rigtige spørgsmål til organisationen og på bestyrelsesmøderne og til at forstå regelgrundlaget for bestyrelsens arbejde.

4

5 MODUL 2 DET STRATEGISKE ARBEJDE (1 DAG) Bestyrelsesarbejdet bliver mindre og mindre driftsorienteret og mere og mere strategisk. Derfor ser vi på strategiarbejdet og bestyrelsens naturlige rolle i dette arbejde. Vi sætter fokus på, at bestyrelsen stadig oftere fungerer som advisory board og sparringspartner for direktionen samtidig med, at man skal udstikke retningen. Du får en kort teoretisk gennemgang af delelementerne i en strategiproces, gennemførelse og opfølgning, hvorefter fokus er på den praktiske tilgang og drøftelser. EMNER Strategi plan eller improvisation Forskelle på forretningsmodeller i sektoren Forretningsmodeller og strategi Udvikling i forretningsmodellerne i branchen hvor er vi på vej hen? Eksekvering af strategien Virksomhedens DNA DET FÅR DU MED HJEM Dagen giver dig de nyeste erfaringer og praktikker om det strategiske arbejde i bestyrelsen. Alt bliver koblet til det daglige bestyrelsesarbejde i branchen og er umiddelbart anvendeligt.

6 MODUL 3 SELSKABSLEDELSE/GOVERNANCE (1 DAG) Bestyrelsen har det overordnede ledelsesansvar. Det giver på den ene side mulighed for at påvirke virksomheden i en konstruktiv retning. Det forudsætter på den anden side kendskab til kravene til en professionelt drevet virksomhed, arbejdsgangene og virksomhedens overordnede ledelse og strategi. Samtidig er det væsentligt, at bestyrelsen forholder sig til virksomhedens etiske standarder. EMNER Bestyrelsens kompetencer og sammensætning Overordnet ledelse og strategi Bestyrelsesmøder Evaluering af bestyrelsen - værktøjer Sammenhæng mellem governance og Corporate Social Responsibility (CSR) Pengeinstitutter og forsikringsselskabers troværdighed og image Virksomhedens etik og værdier Hvad kræver anbefalingerne om god selskabsledelse, og hvordan spiller de sammen med Finanstilsynets krav om kompetencer i bestyrelser? DET FÅR DU MED HJEM Du får overblik over, hvad der kræves inden for DET governance FÅR DU i MED dag. Herudover HJEM berører vi Du mulighederne får overblik over, for at hvad bruge der god kræves selskabsledelse inden for governance aktivt i den i daglige dag. Endvidere kontakt med berører markedet vi og mulighederne kunderne. for at bruge god selskabsledelse aktivt i den daglige kontakt med markedet og kunderne.

7 MODUL 4 RISIKOSTYRING (1 DAG ) Bestyrelsens rolle er at udøve entreprenant lederskab af virksomheden inden for en ramme af fornuftige og effektive kontrolforanstaltninger, som muliggør, at risici vurderes og styres. En forståelse af de risici, som virksomheden står over for, er essentiel for virksomhedens udvikling og opnåelsen af virksomhedens strategiske mål samt for virksomhedens evne til at udnytte nye muligheder - og på den måde sikre virksomhedens langsigtede udvikling og overlevelse. Dette område er ét af de vigtigste områder for bestyrelsen at beskæftige sig med. DET FÅR DU MED HJEM Du får et overblik over kompleksiteten og elementerne i moderne risikostyring. Desuden får du den nyeste viden og værktøjer til bestyrelsesarbejdet. Det vil desuden stå klart, hvad der hører til i bestyrelsens arbejde og ansvar, og hvad der er daglige driftsopgaver. EMNER Fastsættelse af risikovillighed i forhold til opnåelsen af virksomhedens strategiske mål. Fastlæggelse af den ønskede risikokultur Integration af risikostyring og interne kontroller Identifikation af risici Afvejning af risikoelementerne mod forretningsmodellen Håndtering af risici i organisationen Virksomhedens risikoprofil

8 BESTYRELSESARBEJDET SOM FAGOMRÅDE

9 HVORFOR BESTYRELSESUDDANNELSEN? DIREKTØR JAN KONDRUP, LOKALE PENGEINSTITUTTER Bestyrelserne skal bruge mange flere kræfter på at sætte sig ind i overvågning og styring af forskellige former for risici. Det bestyrelsesarbejde, vi i dag taler om, er meget mere omfattende end tidligere. Derfor er uddannelsen af stor vigtighed. NÆSTFORMAND, MICHAEL BUDOLFSEN, FINANSFORBUNDET Uddannelsen er et udtryk for en ansvarlighed i sektoren for at løfte bestyrelsens kompetencer. Det er uddannelse på højt niveau. Jeg opfordrer til, at man i alle bestyrelser i den finansielle sektor drøfter sit eget uddannelsesniveau og forholder sig aktivt til, hvordan dette kan og skal hæves. Denne bestyrelsesuddannelse, som er skræddersyet til den finansielle sektor, er i indhold og varighed et særdeles kvalificeret bud. BESTYRELSESMEDLEM I GRØNLANDSBANKEN OG ADM. DIR I FORSIKRINGSSAMARBEJDE A/S, CHRISTINA F. BUSTRUP Under min deltagelse på bestyrelsesuddannelsen har jeg fået en grundig indføring i, hvad det vil sige at drive et pengeinstitut, og de særlige og komplekse vilkår, der er gældende for netop pengeinstitutsektoren. Den indsigt udgør et godt fundament til at varetage min opgave som bestyrelsesmedlem i en moderne bank, hvor bestyrelsen skal kunne håndtere både strategiarbejde og risikostyring på et højt kvalificeret niveau.

10 UNDERVISERE AKTIEANALYTIKER CHRISTIAN HEDE, Nordea Christian er tidligere ansat hos Jyske Bank, Danmarks Nationalbank samt Den Europæiske Centralbank. Christian gennemgår centrale elementer i driften af et pengeinstitut og krydrer dette med aktuelle temaer fra sektoren. CHEFJURIST ASTRID THOMAS, Lokale Pengeinstitutter Astrid har godt 25 års erfaring som jurist i den finansielle sektor - de seneste knap 12 år som chefjurist i Lokale Pengeinstitutter. Hun har indgående kendskab til regler og ikke mindst praktik i bestyrelsens og direktionens arbejds- og ansvarsfordeling, og hun er helt tæt på baggrunden for og indholdet af de gældende regler på ledelsesområdet for pengeinstitutterne. CHEFKONSULENT LINE BAGGER BENDIX Line er ansvarlig for bestyrelsesområdet og finansiel regulering hos Finanssektorens Uddannelsescenter, hvor hun faciliterer netværk, laver uddannelser, temadage og seminarer. Line er uddannet advokat og har siden 2007 har arbejdet i forskellige funktioner og virksomheder i den finansielle sektor, herunder med governance, bestyrelsesforhold og compliance.

11 UNDERVISERE KONSULENT HENNING BENDTSEN Henning har fra 2009 til 2014 haft ansvaret for bestyrelsesuddannelse og -evaluering på Finanssektorens Uddannelsescenter. Han har ligeledes haft ansvaret for og udviklet Master i Ledelse fra starten i 1997 til Henning er i dag tilknyttet Finanssektorens Uddannelsescenter som associate. UNDERDIREKTØR SØREN MØLGÅRD, Lokale Pengeinstitutter Søren er uddannet cand. merc. og har i 30 år været ansat i den finansielle sektor og i mere end 20 år i Lokale Pengeinstitutter, hvor han indgående har beskæftiget sig med ledelsesforhold, finansiel regulering samt pengeinstitutternes regnskabs-, kapital- og likviditetsforhold. PETER ENGBERG JENSEN, Det Finansielle Råd m.v. Peter er uddannet cand. polit. og har gennemført International Senior Management Programme fra Harvard. Han er tidligere koncernchef hos Nykredit og har i en lang årrække varetaget adskillige bestyrelsesposter blandt andet som formand for Totalkredit og næstformand for Nykredit Bank. Han er i dag medlem af Det Finansielle Råd (Finanstilsynet) og er Associate Professor ved CBS, hvor han ligeledes er tilknyttet Center for Corporate Governance. På bestyrelsesuddannelsen fokuserer Peter på brancheudviklingen og dens betydning for forretningsmodellerne.

12 UNDERVISERE DIREKTØR CARSTEN MØLLER PEDERSEN, Nem Forsikring Carsten er jurist, MBA og én af de få danskere på diplomuddannelsen i risikostyring ved The Institute of Risk Management i London. Carsten har mere end 25 års erfaring i forsikringsbranchen, heraf de seneste 23 år som direktør. Carsten trækker på sin teoretiske uddannelse, sin lange ledelseserfaring og sit arbejde med bestyrelser. Han fokuserer især på felterne strategi, risikostyring, corporate governance og compliance. JENS ERIK CHRISTENSEN formand i Skandia Liv, Alpha Insurance og næstformand i BankNordik Jens er uddannet cand.act. og er tidligere adm. dir. i Codan og tidligere formand for Forsikring & Pension. Han har arbejdet med forretnings- og strategiudvikling, herunder med fusioner og køb og salg af virksomheder i den finansielle sektor. Jens Erik behandler primært forretningsmodeller og forskelle inden for branchen. DIREKTØR HENRIK KLITMØLLER RASMUSSEN, Klitmøller Ledelsesrådgivning Henrik er partner i European Institute for Risk Management og medlem af bestyrelsen i en række virksomheder. Han er tidligere direktør i KommuneForsikring og Fair Forsikring. Henrik har betydelig erfaring med strategiarbejde, implementering, opfølgning og risikostyring på bestyrelses- og direktionsniveau og vil dele ud af sine erfaringer på dette område.

13 ADVOKAT OG PARTNER CARL ERIK SKOVGAARD SØRENSEN, Delacour Carl Erik arbejder som bestyrelsesmedlem i ca. 15 koncerner/selskaber og som rådgiver for direktioner og bestyrelser. Han har stor erfaring med fastlæggelse af strategier og ledelse på det operationelle og taktiske niveau. Han deler ud af denne erfaring på både strategi- og governancemodulerne. ADM. DIR. LASSE NYBY, Spar Nord Lasse er blandt andet lederuddannet fra INSEAD og sidder som formand i flere selskaber og som menigt bestyrelsesmedlem i andre. Spar Nord er i dag blandt de førende inden for god selskabsledelse. Lasse deler her af sine erfaringer og overvejelser i denne disciplin. KREDITDIREKTØR SIGURD SIMMELSGAARD, Sparekassen Kronjylland Sigurd har mere end 25 års erfaring med kreditgivning i den finansielle sektor. Han er uddannet HD- R(f) fra Kolding, MIL fra Skanderborg og CBA fra København. Han vil behandle emner relateret til fagområdet kredit. DIREKTØR CHRISTIAN SCHWARZ LAUSTEN, Seismonaut Christian er medstifter og direktør i det digitale strategiske konsulenthus Seismonaut, der rådgiver en lang række store virksomheder og organisationer omkring digital forretningsudvikling, kultur og ledelse. Christian er en ofte benyttet foredragsholder og optræder som ekspert i medierne omkring digitale tendenser.

14 CEO PER GRAMSTRUP, Asset Advisor A/S Per er uddannet cand. merc. og har 25 års erfaring med de internationale kapitalmarkeder, forecast af udviklingen på finansielle markeder, aktiv asset allokering og risk management. Herunder 14 år som CEO i Henton Børsmæglerselskab og 2½ år som børsdirektør i Alm. Brand Henton. Han har indgående kendskab til de finansielle markeders anatomi, beslutningsmodeller til brug for kapitalforvaltning og risikostyring. Asset Advisors kunder er forsikringsselskaber, pengeinstitutter og kapitalstærke virksomheder, der modtager uafhængig rådgivning om kapitalforvaltning og styring af værdipapirrisici. Per fokuserer på kapitalplanlægning og -forvaltning. CHIEF RISK OFFICER CARSTEN LEVRING JAKOBSEN, Spar Nord Carsten har med mere end 15 års erfaring i den finansielle sektor. Carsten er uddannet cand. oecon fra Aarhus Universitet efterfulgt af en MBA i strategisk ledelse. Carsten behandler den praktiske erfaring som CRO i et pengeinstitut, herunder three lines of defense og implementering af risikoappetit og risikomatrix på koncernniveau. ADVOKAT MADS REINHOLDT SØRENSEN, KROMANN REUMERT Mads har i en årrække rådgivet danske og udenlandske virksomheder og deres bestyrelser om ledelsesansvar. Mads har bistået Finansiel Stabilitet A/S med en række undersøgelser af nødlidende pengeinstitutter og har herigennem opbygget et indgående kendskab til den finansielle sektor og de særlige problemstillinger, der knytter sig til de krav, som sektoren, pengeinstitutterne og deres bestyrelser er underlagt. Mads fører desuden en række ledelsesansvarssager mod tidligere ledelsesmedlemmer i krakkede pengeinstitutter.

15

16 Finanssektorens Uddannelsescenter 2015 KONTAKT OS Vil du høre mere, kan du kontakte: Finanssektorens Uddannelsescenter Skovsvinget 10, 8660 Skanderborg Telefon Du kan også få mere information på

BESTYRELSES- UDDANNELSEN GRUNDFORLØB MED TILVALG

BESTYRELSES- UDDANNELSEN GRUNDFORLØB MED TILVALG BESTYRELSES- UDDANNELSEN GRUNDFORLØB MED TILVALG SKAB TRYGHED I BESTYRELSESARBEJDET OG ØG MÆNGDEN AF FÆLLES VIDEN Den finansielle sektor undergår store forandringer i disse år, og på samme måde har bestyrelsens

Læs mere

BESTYRELSESUDDANNELSEN

BESTYRELSESUDDANNELSEN BESTYRELSESUDDANNELSEN GRUNDFORLØB MED TILVALG FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING SKAB SOLIDT BESTYRELSESARBEJDE OG ØG MÆNGDEN AF FÆLLES VIDEN Den finansielle sektor undergår

Læs mere

BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER

BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER BOARD LEADERSHIP MASTERCLASS FOR ERFARNE BESTYRELSESMEDLEMMER I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER UDBYTTE Omdrejningspunktet for uddannelsen er professionelt og værdiskabende bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder.

Læs mere

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde

Bestyrelsesuddannelse. Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Bestyrelsesuddannelse Få den nyeste viden om fremtidens bestyrelsesarbejde Executive Board Programme INSEAD Skab værdi i bestyrelsen og bidrag til forretningsudviklingen På vores bestyrelsesuddannelse

Læs mere

NORDEKON MASTERCLASS

NORDEKON MASTERCLASS NORDEKON MASTERCLASS To dages kursus i hvordan du etablerer virksomhed i Afrika PROGRAM OG KURSUSINDHOLD Dette kursus giver indsigt i Afrika og skitserer forskellige forretningsmuligheder. Vi fokuserer

Læs mere

Ledelseskodeks for god selskabsledelse

Ledelseskodeks for god selskabsledelse Ledelseskodeks for god selskabsledelse Denne redegørelse er udarbejdet med udgangspunkt i Finansrådets anbefalinger, som anført i direktionsskrivelse af 22. november 2013. Denne redegørelse er en bestanddel

Læs mere

FUTURE FINANSSEKTORENS NETVÆRK FOR FORRETNINGSUDVIKLING, INNOVATION OG INDSIGT I DIGITALE TENDENSER

FUTURE FINANSSEKTORENS NETVÆRK FOR FORRETNINGSUDVIKLING, INNOVATION OG INDSIGT I DIGITALE TENDENSER FUTURE FINANSSEKTORENS NETVÆRK FOR FORRETNINGSUDVIKLING, INNOVATION OG INDSIGT I DIGITALE TENDENSER OM NETVÆRKET Finanssektorens Uddannelsescenter startede i foråret 2015 et strategisk netværk, der bringer

Læs mere

FUTURE. Finanssektorens netværk for forretningsudvikling, innovation og indsigt i digitale tendenser

FUTURE. Finanssektorens netværk for forretningsudvikling, innovation og indsigt i digitale tendenser FUTURE Finanssektorens netværk for forretningsudvikling, innovation og indsigt i digitale tendenser k for forretningsudvikling, igitale tendenser OM NETVÆRKET CENTRALE TEMAER Finanssektorens Uddannelsescenter

Læs mere

Vagn Thorsager, fhv. adm. bankdirektør (født 1948) Bestyrelsens formand

Vagn Thorsager, fhv. adm. bankdirektør (født 1948) Bestyrelsens formand Vagn Thorsager, fhv. adm. bankdirektør (født 1948) Bestyrelsens formand Vagn Thorsager er bankuddannet og har en HD i Kredit og Finansiering. Han har endvidere gennemført Managementkursus IMD, Schweiz

Læs mere

Rise Sparekasse. Redegørelse vedrørende Finansrådets Ledelseskodeks 2016

Rise Sparekasse. Redegørelse vedrørende Finansrådets Ledelseskodeks 2016 Rise Sparekasse Redegørelse vedrørende Finansrådets Ledelseskodeks 2016 1 Generelle anbefalinger: 1. Finansrådet anbefaler, at medlemsvirksomhederne forholder sig til samtlige anbefalinger fra Komitèen

Læs mere

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende - Finansrådets Ledelseskodeks 2014 - Udarbejdet 2. januar 2015

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende - Finansrådets Ledelseskodeks 2014 - Udarbejdet 2. januar 2015 Frørup Andelskasse Redegørelse vedrørende - Finansrådets Ledelseskodeks 2014 - Udarbejdet 2. januar 2015 1 Indledning: Det fremgår nedenfor, hvorledes Frørup Andelskasse forholder sig til Finansrådets

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

Politik for mangfoldighed i bestyrelsen i Foreningen Nykredit

Politik for mangfoldighed i bestyrelsen i Foreningen Nykredit Politik for mangfoldighed i bestyrelsen i Foreningen Nykredit November 2016 1 Indledning 1.1 Baggrund I Foreningen Nykredit betragter vi mangfoldighed som en vigtig forudsætning for nytænkning og udvikling

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Chefjurist: En rolle i forandring 1. Bech-Bruun Intelligence. Chefjurist: En rolle i forandring

Chefjurist: En rolle i forandring 1. Bech-Bruun Intelligence. Chefjurist: En rolle i forandring Chefjurist: En rolle i forandring 1 Bech-Bruun Intelligence Chefjurist: En rolle i forandring Analyse November 2015 2 Chefjurist: En rolle i forandring Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater 4 Data

Læs mere

Finansrådets ledelseskodeks 2014

Finansrådets ledelseskodeks 2014 Finansrådets ledelseskodeks 2014 1 Indledning: Nedenfor følger en oversigt over hvordan Sparekassen Balling forholder sig til Finansrådets Ledelseskodeks 2014. Ledelseskodekset blev udsendt den 22. november

Læs mere

JUBILÆUMSKONFERENCE KEYNOTES: FINANSTILSYNETS FORMAND, DAVID LANDO FINANSTILSYNETS DIREKTØR, JESPER BERG ERFARINGER FRA:

JUBILÆUMSKONFERENCE KEYNOTES: FINANSTILSYNETS FORMAND, DAVID LANDO FINANSTILSYNETS DIREKTØR, JESPER BERG ERFARINGER FRA: 3. OKTOBER 2019 KEYNOTES: FINANSTILSYNETS FORMAND, DAVID LANDO FINANSTILSYNETS DIREKTØR, JESPER BERG ERFARINGER FRA: NYKREDIT SPAREKASSEN KRONJYLLAND FOLKESPAREKASSEN MERKUR ANDELSKASSE SYDBANK MIDDELFART

Læs mere

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse

Toplederuddannelse. Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Toplederuddannelse Styrk din forretningsudvikling med en international uddannelse Executive Management Programme INSEAD Opnå strategisk skarphed med den nyeste viden På vores toplederuddannelse Executive

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Udarbejdet 4. januar 2017

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Udarbejdet 4. januar 2017 Frørup Andelskasse Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Udarbejdet 4. januar 2017 1 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. januar 2016 31. december 2016 Indledning: Det fremgår nedenfor,

Læs mere

Pakkeoversigt: Sparring Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film

Pakkeoversigt: Sparring Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film Pakkeoversigt: Sparring Annonce Brochure Roll-up Banner PowerPoint Film Still film (Annonce) Min advokat kender mig og min virksomhed rigtigt godt... Det gør, at jeg kan træffe beslutningerne hurtigere

Læs mere

Bestyrelsesuddannelse for finansielle virksomheder. Verden flytter sig, gør du og din virksomhed?

Bestyrelsesuddannelse for finansielle virksomheder. Verden flytter sig, gør du og din virksomhed? Bestyrelsesuddannelse for finansielle virksomheder Verden flytter sig, gør du og din virksomhed? I et stadig mere komplekst finansielt marked er det væsentligt, at bestyrelsen medvirker proaktivt i strategiudformning,

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

1) Forretningsmodel Overordnet vurdering 1 2 3 Kompetencekrav knyttet til Sparekassen Djurslands

1) Forretningsmodel Overordnet vurdering 1 2 3 Kompetencekrav knyttet til Sparekassen Djurslands Skema 1 Evalueringsskema for bestyrelsen i Sparekassen Djursland - til brug for gennemførelse af evaluering af hvert enkelt bestyrelsesmedlems relevante viden og erfaring. Spørgsmålene i dette evalueringsskema

Læs mere

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN BLIV ENDNU BEDRE TIL AT RÅDGIVE OG SPARRE MED DINE ERHVERVSKUNDER

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN BLIV ENDNU BEDRE TIL AT RÅDGIVE OG SPARRE MED DINE ERHVERVSKUNDER ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN BLIV ENDNU BEDRE TIL AT RÅDGIVE OG SPARRE MED DINE ERHVERVSKUNDER ERHVERVSRÅDGIVERUDDANNELSEN Erhvervsrådgiveruddannelsen er for dig, der er ny erhvervsrådgiver og vil lære

Læs mere

Bestyrelsesevaluering - et udviklings- og dokumentationsværktøj

Bestyrelsesevaluering - et udviklings- og dokumentationsværktøj Bestyrelsesevaluering - et udviklings- og dokumentationsværktøj OVERBLIK DOKUMENTATION UDVIKLING KORTLÆGNING OG STRATEGISK UDVIKLING Kompleksiteten og udviklingshastigheden i det at drive et moderne pengeinstitut

Læs mere

Den værdiskabende bestyrelse

Den værdiskabende bestyrelse Den værdiskabende bestyrelse Et fleksibelt kursus, der styrker dig til at skabe værdi for og med bestyrelsen Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet CERTIFICERET PROGRAM

Læs mere

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN. Bliv endnu bedre til at rådgive og sparre med dine erhvervskunder

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN. Bliv endnu bedre til at rådgive og sparre med dine erhvervskunder ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN Bliv endnu bedre til at rådgive og sparre med dine erhvervskunder ERHVERVSRÅDGIVERUDDANNELSEN Erhvervsrådgiveruddannelsen er for dig, der er ny erhvervsrådgiver og vil lære

Læs mere

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN VÆRKTØJ TIL RÅDGIVNING & SPARRING MED ERHVERVSKUNDER

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN VÆRKTØJ TIL RÅDGIVNING & SPARRING MED ERHVERVSKUNDER ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN VÆRKTØJ TIL RÅDGIVNING & SPARRING MED ERHVERVSKUNDER ERHVERVSRÅDGIVERUDDANNELSEN Erhvervsrådgiveruddannelsen er for den nye erhvervsrådgiver, der vil klædes målrettet på til

Læs mere

Sparekassen Fyn Redegørelse vedrørende Finansrådets Ledelseskodeks 2014

Sparekassen Fyn Redegørelse vedrørende Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Sparekassen Fyn Redegørelse vedrørende Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Redegørelse vedrørende Ledelseskodeks 2014 Side 1 Medlemsvirksomhederne skal forholde sig til samtlige anbefalinger fra Komitéen

Læs mere

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT 13.-14. MARTS, 31. MAJ - 1. JUNI & 30. AUGUST 2017 OG 18.-19. SEPTEMBER, 6.-7. NOVEMBER & 5. DECEMBER 2017 Bestyrelsesuddannelserne & GRUNDKURSUS

Læs mere

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Udarbejdet 31. januar 2019

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Udarbejdet 31. januar 2019 Frørup Andelskasse Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Udarbejdet 31. januar 2019 1 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. januar 2018 31. december 2018 Indledning: Det fremgår nedenfor,

Læs mere

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT 18.-19. SEPTEMBER, 6.-7. NOVEMBER & 5. DECEMBER 2017 OG 23.-24. JANUAR, 6.-7. MARTS & 18. APRIL 2018 Bestyrelsesuddannelserne & GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSES

Læs mere

FORLØB FOR BESTYRELSER I MINDRE PENGEINSTITUTTER FOR SIDDENDE BESTYRELSESMEDLEMMER I PENGEINSTITUTTER MED 60 MEDARBEJDERE ELLER DERUNDER

FORLØB FOR BESTYRELSER I MINDRE PENGEINSTITUTTER FOR SIDDENDE BESTYRELSESMEDLEMMER I PENGEINSTITUTTER MED 60 MEDARBEJDERE ELLER DERUNDER FORLØB FOR BESTYRELSER I MINDRE PENGEINSTITUTTER FOR SIDDENDE BESTYRELSESMEDLEMMER I PENGEINSTITUTTER MED 60 MEDARBEJDERE ELLER DERUNDER FORLØB FOR BESTYRELSER I MINDRE PENGEINSTITUTTER Vilkårene for at

Læs mere

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet EFTERÅR: 18.-19. SEPTEMBER, 6.-7. NOVEMBER & 3. DECEMBER 2019 FORÅR: 3.-4. FEBRUAR, 17.-18. MARTS & 28. APRIL

Læs mere

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Udarbejdet 3. januar 2018

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Udarbejdet 3. januar 2018 Frørup Andelskasse Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Udarbejdet 3. januar 2018 1 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. januar 2017 31. december 2017 Indledning: Det fremgår nedenfor,

Læs mere

Finansiel regulering set fra et bestyrelsesperspektiv. Direktør Ulrik Nødgaard 3. december 2013

Finansiel regulering set fra et bestyrelsesperspektiv. Direktør Ulrik Nødgaard 3. december 2013 Finansiel regulering set fra et bestyrelsesperspektiv Direktør Ulrik Nødgaard 3. december 2013 Udgangspunktet for Finanstilsynets syn på bestyrelsen Tostrenget ledelsessystem Bestyrelsen har det endelige

Læs mere

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet FORÅR: 3.-4. FEBRUAR, 17.-18. MARTS & 28. APRIL 2020 EFTERÅR: 9.-10. SEPTEMBER, 3.-4. NOVEMBER & 25. NOVEMBER

Læs mere

ÅRETS FINANSVIRKSOMHED PREVIEW

ÅRETS FINANSVIRKSOMHED PREVIEW ÅRETS FINANSVIRKSOMHED PREVIEW juni 2016 INDHOLD 1. Forord... 04 2. Topchefer om erhvervsklimaet... 06 3. Metode & resultater... 09 4. Kvalitative interview... 40 5. Tendenser... 53 6. Internationale tendenser...

Læs mere

Kandidater til bestyrelsen 2016 Bilag 1

Kandidater til bestyrelsen 2016 Bilag 1 Kandidater til bestyrelsen 2016 Bilag 1 Danmarks Skibskredit A/S CVR-nr.: 27 49 26 49 Sankt Annæ Plads 3 1250 København K T: 33 33 93 33 F: 33 33 96 66 E: danmarks@skibskredit.dk www.skibskredit.dk Anders

Læs mere

Fanø Sparekasses redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks 2015

Fanø Sparekasses redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks 2015 Fanø Sparekasses redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks 2015 1 Indledning: Fanø Sparekasse skal i forbindelse med indkaldelse til repræsentantskabet forholde sig til Finansrådets ledelseskodeks

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen

Læs mere

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018

Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Syddansk universitet MBA beskrivelse af valgfag forår 2018 Forår 2018 Beskrivelse af fagene: Forandringsledelse Innovationsstrategi og forretningsmodeludvikling Strategisk kommunikation Corporate Governance

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder og CBS Executive udbyder

Læs mere

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015

Spørgsmål/svar. Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde. Komitéen for god Fondsledelse Juni 2015 Spørgsmål/svar om SEKRETARIATET: ERHVERVSSTYRELSEN Langelinie Allé 17 2100 København Ø godfondsledelse@erst.dk www.godfondsledelse.dk Anbefalinger for god Fondsledelse af erhvervsdrivende fonde Komitéen

Læs mere

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER BANK & REALKREDIT Godkendt af Finanstilsynet

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER BANK & REALKREDIT Godkendt af Finanstilsynet BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER BANK & REALKREDIT Godkendt af Finanstilsynet FORÅR: 1.-2. APRIL, 5.- 6. MAJ & 9. JUNI 2020 EFTERÅR: 16.-17. SEPTEMBER, 10.-11. NOVEMBER & 2. DECEMBER 2020

Læs mere

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER PENSION & FORSIKRING

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER PENSION & FORSIKRING GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER PENSION & FORSIKRING 28.-29. SEPTEMBER, 21.-22. NOVEMBER & 12. DECEMBER 2017 Bestyrelsesuddannelserne & GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSES MEDLEMMER PENSION & FORSIKRING BAGGRUND

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

1) Forretningsmodel Overordnet vurdering 1 2 3 Kompetencekrav knyttet til Sparekassen Djurslands

1) Forretningsmodel Overordnet vurdering 1 2 3 Kompetencekrav knyttet til Sparekassen Djurslands Skema 1 Evalueringsskema for bestyrelsen i Sparekassen Djursland - til brug for gennemførelse af evaluering af hvert enkelt bestyrelsesmedlems relevante viden og erfaring. Spørgsmålene i dette evalueringsskema

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Dialog i spændingsfeltet mellem forskning og erfaring 27-11-2013 1

Dialog i spændingsfeltet mellem forskning og erfaring 27-11-2013 1 Dialog i spændingsfeltet mellem forskning og erfaring FORENINGEN TIL UDVIKLING AF BESTYRELSESARBEJDE I I DANMARK 27-11-2013 1 Afrapportering, diskussion og perspektivering i plenum FORENINGEN TIL UDVIKLING

Læs mere

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Fælleskassens afrapportering af Finansrådets ledelseskodeks sker gennem anvendelse af Skemarapportering, udviklet af Lokale

Læs mere

Dronninglund Sparekasses redegørelse vedrørende Finans Danmarks (Finansrådets) ledelseskodeks

Dronninglund Sparekasses redegørelse vedrørende Finans Danmarks (Finansrådets) ledelseskodeks Dronninglund Sparekasses redegørelse vedrørende Finans Danmarks (Finansrådets) ledelseskodeks Indledning Vores garanter, kunder og andre interesserede kan i det følgende læse mere om, hvorledes Dronninglund

Læs mere

BESTYRELSESARBEJDE i FORSYNINGSSELSKABER

BESTYRELSESARBEJDE i FORSYNINGSSELSKABER BESTYRELSESARBEJDE i FORSYNINGSSELSKABER Bestyrelsesuddannelserne BESTYRELSESARBEJDE i FORSYNINGSSELSKABER I de senere år har der været et stigende fokus på godt bestyrelsesarbejde i offentligt ejede selskaber.

Læs mere

# et godt sted at være. Lovpligtig redegørelse angående væsentlige ledelseskrav

# et godt sted at være. Lovpligtig redegørelse angående væsentlige ledelseskrav # et godt sted at være Lovpligtig redegørelse angående væsentlige ledelseskrav Lovpligtig redegørelse angående væsentlige ledelseskrav iht. FIL 80 c I medfør af Lov om finansiel virksomhed (LBK nr. 911

Læs mere

Sparekassen Sjællands Ledelseskodeks 2014

Sparekassen Sjællands Ledelseskodeks 2014 Sparekassen Sjællands Ledelseskodeks 2014 1 Finansrådets anbefaling Sparekassen følger/følger ikke Kommentarer Medlemsvirksomhederne skal forholde sig til samtlige anbefalinger fra Komitéen for god selskabsledelse.

Læs mere

ecapacity Digitale kanaler: Strategi Eksekvering Analyse

ecapacity Digitale kanaler: Strategi Eksekvering Analyse ecapacity Digitale kanaler: Strategi Eksekvering Analyse Strategi, eksekvering og analyse ecapacity tilbyder end-to-end forbedring af digital performance ecapacity har indgående erfaring med at udvikle

Læs mere

Krav til bestyrelsens viden og erfaring i kreditinstitutter

Krav til bestyrelsens viden og erfaring i kreditinstitutter Finanstilsynet 20. marts 2012 Krav til bestyrelsens viden og erfaring i kreditinstitutter Ledelsens rolle i kreditinstitutter under finanskrisen Der er mange pengeinstitutter, som er kommet i vanskeligheder

Læs mere

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER PENSION & FORSIKRING

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER PENSION & FORSIKRING GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER PENSION & FORSIKRING 22.-23. FEBRUAR, 8.-9. MAJ & 29. AUGUST 2017 OG 28.-29. SEPTEMBER, 21.-22. NOVEMBER & 12. DECEMBER 2017 Bestyrelsesuddannelserne & GRUNDKURSUS

Læs mere

Velkommen til Selveje Danmarks

Velkommen til Selveje Danmarks Velkommen til Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse Velkommen til Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse Selvejende organisationer er under pres. Kommuner hjemtager arbejdsopgaver, kravene om kvalitet

Læs mere

Gør jeres bestyrelse og ledelse klar til fremtidens krav!

Gør jeres bestyrelse og ledelse klar til fremtidens krav! Gør jeres bestyrelse og ledelse klar til fremtidens krav! DFA Uddannelses dag den 24. juni på Hotel Pejsegården, Brædstrup. DFAs uddannelsesudvalg samt Innovationsudvalget har i gennem længere tid arbejdet

Læs mere

Hvordan skaber Bestyrelsen Værdi?

Hvordan skaber Bestyrelsen Værdi? Hvordan skaber Bestyrelsen Værdi? Steen Thomsen st.int@cbs.dk Copenhagen Business School http://uk.cbs.dk/ccg Bestyrelsesudvikling som nationalt projekt Bjarne Corydon på åbningskonferencen den 7. maj

Læs mere

Kommissorium for Kredit- og risikoudvalget Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28

Kommissorium for Kredit- og risikoudvalget Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28 Kommissorium for Kredit- og risikoudvalget Danske Bank A/S CVR-nr. 61 12 62 28 1 Anvendelsesområde og formål 1.1 I dette kommissorium fastsættes Danske Banks Kredit- og risikoudvalgs opgaver og beføjelser.

Læs mere

PRIVATE BANKING AARHUS

PRIVATE BANKING AARHUS PRIVATE BANKING AARHUS Private Banking i Ringkjøbing Landbobank, Aarhus I Ringkjøbing Landbobank tilbyder vi et godt og afprøvet setup til erhvervs- og privatkunder, holdingselskaber, fonde og foreninger

Læs mere

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT FORÅR: 16.-17. JANUAR, 5.- 6. MARTS & 30. APRIL 2019 EFTERÅR: 11.-12. SEPTEMBER, 30.-31. OKTOBER & 27. NOVEMBER 2019 Bestyrelsesuddannelserne & GRUNDKURSUS

Læs mere

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse

Lederuddannelse. Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Lederuddannelse Realisér dit lederpotentiale med en international uddannelse Leadership Acceleration Programme Bliv klædt på til at videreudvikle din lederrolle På vores lederuddannelse Leadership Acceleration

Læs mere

Bestyrelseskursus i God selskabsledelse. Program for kursus (del 1) 11. & 12. juni 2019 på Hindsgavl Slot

Bestyrelseskursus i God selskabsledelse. Program for kursus (del 1) 11. & 12. juni 2019 på Hindsgavl Slot Bestyrelseskursus i God selskabsledelse Program for kursus (del 1) 11. & 12. juni 2019 på Hindsgavl Slot Dansk Energis bestyrelseskursus (del 1) d. 11. og 12. juni 2019 på Hindsgavl Slot God selskabsledelse

Læs mere

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet FORÅR: 6.-7. FEBRUAR, 13.-14. MARTS & 2. MAJ 2019 EFTERÅR: 18.-19. SEPTEMBER, 6.-7. NOVEMBER & 3. DECEMBER

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES HD i Økonomi og Ledelse HD økonomi & ledelse vejen til en karriere i erhvervslivet HD er en anerkendt diplomuddannelse med specialisering inden for det

Læs mere

Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav.

Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav. Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav. Med baggrund i 80 c i Lov om Finansiel Virksomhed skal pengeinstitutter på hjemmesiden redegøre for efterlevelse af en række centrale

Læs mere

i Djurslands Bank A/S

i Djurslands Bank A/S Djurslands Bank A/S Torvet 5 8500 Grenaa Kommissorium for Nominerings- og aflønningsudvalget Gældende fra 27. januar 2017 Erstatter version af 16. december 2016 Erstatter udgave af 28. maj 2014Erstatter

Læs mere

Velkommen til konference om Lars Rebien Sørensens tiltrædelsesforelæsning som adjungeret professor

Velkommen til konference om Lars Rebien Sørensens tiltrædelsesforelæsning som adjungeret professor Velkommen til konference om Lars Rebien Sørensens tiltrædelsesforelæsning som adjungeret professor Bestyrelsesforeningen Stiftet 7. maj 2013, 800 medlemmer 57 corporate medlemmer, 67 konferencer og seminarer,

Læs mere

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet

BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION & FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet BESTYRELSESARBEJDE I FINANSIELLE VIRKSOMHEDER PENSION FORSIKRING Godkendt af Finanstilsynet FORÅR: 6.-7. FEBRUAR, 13.-14. MARTS 2. MAJ 2019 EFTERÅR: 18.-19. SEPTEMBER, 6.-7. NOVEMBER 4. DECEMBER 2019 BESTYRELSESARBEJDE

Læs mere

SKABER STÆRKE RELATIONER OG FORTROLIG SPARRING I ATTRAKTIVE RAMMER

SKABER STÆRKE RELATIONER OG FORTROLIG SPARRING I ATTRAKTIVE RAMMER SKABER STÆRKE RELATIONER OG FORTROLIG SPARRING I ATTRAKTIVE RAMMER STÆRKE RELATIONER OG FORTROLIG SPARRING CORPORATE CLUB Corporate Club er en del af JUC Group Danmarks største private udbyder af kurser

Læs mere

Today 460 members

Today 460 members Today 460 members 20-10-2015 1 Velkommen til Selskabsledelse i mm, ejerledede og familieejede virksomheder bestyrelsens rolle i vækst og værdiskabelse 20.000 virksomheder som kan udgøre forskellen i udviklingen

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder lancerer i samarbejde

Læs mere

Præsentation af Carsten Normann

Præsentation af Carsten Normann Præsentation af Carsten Normann 51 år gammel, bosiddende i Vejle Nuværende job: CEO & Partner i Mayday Invest A/S i Åbenrå Erhvervserfaring: Tidligere CEO for: Netto i Polen, Rema 1000 Danmark, Dagrofa,

Læs mere

Torsdag den 26. april 2012 kl. 17.00, Deltaq, Agiltevej 19, 2970 Hørsholm. 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed for det forløbne år

Torsdag den 26. april 2012 kl. 17.00, Deltaq, Agiltevej 19, 2970 Hørsholm. 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed for det forløbne år Til NASDAQ OMX Copenhagen og pressen 22. marts 2011 Deltaq a/s Agiltegaard Agiltevej 19 DK-2970 Hørsholm www.deltaq.dk info@deltaq.dk T +45 7020 3534 F +45 7020 3533 Fondsbørsmeddelelse nr. 02-12 Indkaldelse

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? INVESTERING INVESTERING MED I din hverdag møder du kunder, der har mange penge stående på kontoen. Renten er lav, og i nogle situationer får kunden reelt set et negativt afkast, når der tages højde for

Læs mere

SEMINAR. Forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering

SEMINAR. Forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering SEMINAR Forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering 18. november 2019 Hvorfor holder Finanstilsynet konference? Vi har behov for en intensiv fælles indsats fra offentlige og private aktører, hvis vi

Læs mere

ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG MEDARBEJDERNES TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED

ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG MEDARBEJDERNES TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED LEAN MANAGER FINANS ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG MEDARBEJDERNES TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED Finansielle virksomheder har færre ressourcer til at løse stadigt flere udfordringer. De skal leve op til

Læs mere

BESLUTNINGSGRUNDLAG FOR IDENTIFICERING AF ANSATTE SOM KAN PÅVIRKE SKANDIAS RISIKOPROFIL FOR REGNSKABSÅRET 2014, SÅKALDTE VÆSENTLIGE RISIKOTAGERE

BESLUTNINGSGRUNDLAG FOR IDENTIFICERING AF ANSATTE SOM KAN PÅVIRKE SKANDIAS RISIKOPROFIL FOR REGNSKABSÅRET 2014, SÅKALDTE VÆSENTLIGE RISIKOTAGERE 1 (5) BILAG 1 BESLUTNINGSGRUNDLAG FOR IDENTIFICERING AF ANSATTE SOM KAN PÅVIRKE SKANDIAS RISIKOPROFIL FOR REGNSKABSÅRET 2014, SÅKALDTE VÆSENTLIGE RISIKOTAGERE Baggrund I henhold til Finanstilsynets regler

Læs mere

Fremtidens UDFORDRINGER

Fremtidens UDFORDRINGER HUB NORTH - 2ND ANNOUNCEMENT Fremtidens UDFORDRINGER skal loses nu! Hub North inviterer til målrettet forretningsudvikling under ledelse af specialiserede konsulenter. Du kan sikre dig en plads ved at

Læs mere

Business Consulting New manager programme

Business Consulting New manager programme Business Consulting New manager programme Velkommen som manager i Business Consulting Faglig specialisering, bred orientering Vi søger talentfulde managere med lederkompetencer, der trives med udfordringer,

Læs mere

Lønpolitik. for. Dragsholm Sparekasse

Lønpolitik. for. Dragsholm Sparekasse Lønpolitik for Dragsholm Sparekasse 1 1. Indledning og formål I medfør af Lov om finansiel virksomheds bekendtgørelse om lønpolitik, CRR forordningen samt oplysningsforpligtelser om aflønning i finansielle

Læs mere

Dronninglund Sparekasses redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks

Dronninglund Sparekasses redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Dronninglund Sparekasses redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Indledning Vores garanter, kunder og andre interesserede kan i det følgende læse mere om, hvorledes Dronninglund Sparekasse forholder

Læs mere

Politik for best practice for ledelse af investeringsforeninger

Politik for best practice for ledelse af investeringsforeninger Politik for best practice for ledelse af investeringsforeninger Gældende fra og med den 28. november 2014 1. Baggrund og formål Nærværende politik er fastsat af bestyrelsen i Investeringsforeningen PFA

Læs mere

BESTYRELSENS SELVEVALUERING. September 2016

BESTYRELSENS SELVEVALUERING. September 2016 BESTYRELSENS SELVEVALUERING September 2016 Selvangivelse af bestyrelsens viden og erfaring 2 Pensionsprodukter, gennemsnitsrente/markedsrente - PEF, PLJ, JOV, FFR Pensionsprodukter, forsikringsrisici -

Læs mere

Hvor meget fylder IT i danske bestyrelser. 7. september 2012 Torben Nielsen

Hvor meget fylder IT i danske bestyrelser. 7. september 2012 Torben Nielsen Hvor meget fylder IT i danske bestyrelser Torben Nielsen Baggrund 25 år i finansielle sektor 15 år i Danmarks Nationalbank Bestyrelsesposter i sektorselskaber (VP-securities, NETS, BKS) Professionelt bestyrelsesmedlem

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret 29. februar 2012 Indhold Kære aktionær Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse

Læs mere

Vejledning til evaluering af bestyrelsens viden og erfaring i kreditinstitutter

Vejledning til evaluering af bestyrelsens viden og erfaring i kreditinstitutter Finanstilsynet 4. juli 2012 Vejledning til evaluering af bestyrelsens viden og erfaring i kreditinstitutter Ledelsens rolle i kreditinstitutter under finanskrisen Der er mange pengeinstitutter, som er

Læs mere

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA LEDERE DER ER KLAR TIL FREMTIDENS UDFORDRINGER SKABER FORUDSÆTNINGEN FOR VORES SUCCES Hos DESMI har vi sendt flere nøglemedarbejdere på MBA-uddannelsen på

Læs mere

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt Bliv en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, og få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem jobcentret! Rådgivning Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne

Læs mere

Evaluering af: Karen Lisvad. Dato: 11/2014

Evaluering af: Karen Lisvad. Dato: 11/2014 Skema 1 Evalueringsskema for bestyrelsen i Sparekassen Djursland - til brug for gennemførelse af evaluering af hvert enkelt bestyrelsesmedlems relevante viden og erfaring. Spørgsmålene i dette evalueringsskema

Læs mere

SKAB EN FORBEDRINGSKULTUR

SKAB EN FORBEDRINGSKULTUR SKAB EN FORBEDRINGSKULTUR ØG KVALITETEN OG SPAR TID LEAN MANAGER FINANS ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG DIN TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED Finansielle virksomheder har færre ressourcer til at løse stadigt

Læs mere

vestjyskbanks redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks

vestjyskbanks redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks vestjyskbanks redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks 2014 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. januar 2014 til 31. december 2014 Forklaring på / anbefalingen: Generelle anbefalinger 1.

Læs mere

DIP S FORRETNINGSMODEL. September 2014

DIP S FORRETNINGSMODEL. September 2014 DIP S FORRETNINGSMODEL September 2014 1 FORRETNINGSMODEL DIP s formål: DIP er ejet af medlemmerne og formålet er at sikre medlemmerne den højest mulige pension under hensyntagen til risiko, pensionsprodukt

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT

GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSESMEDLEMMER BANK & REALKREDIT 20.-21. SEPTEMBER, 12.-13. NOVEMBER & 6. DECEMBER 2018 16.-17. JANUAR, 5.- 6. MARTS & 30. APRIL 2019 Bestyrelsesuddannelserne & GRUNDKURSUS FOR BESTYRELSES

Læs mere