Erfaringer med CPR-replikering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Erfaringer med CPR-replikering"

Transkript

1 Erfaringer med CPR-replikering Dette dokument beskriver en række overvejelser vi har gjort os i forbindelse med at vi har udviklet en Proof of Concept (PoC) af en CPR-replikeringstjeneste for KOMBIT. CPRs datamodel CPR leverer data i form af udtræk. Først leveres et statussudtræk, som indeholder det komplette datasæt. Efterfølgende leveres næsten-daglige deltaudtræk, som indeholder de records som er opstået eller ændret i CPR-systemet siden sidste udtræk. Deltaudtrækkene leveres med varierende tidsintervaller. Der leveres ikke i weekenden og på helligdage, men der leveres normalt på hverdage. Det gør det vanskeligt at overvåge præcist hvornår et deltaudtræk er forsinket. Temporale data CPRs datamodel er en temporal model. CPR-systemet indeholder altså historiske data. Ændringer i CPR-data kan ske både forud og tilbage i tid, eksempelvis er det muligt at registrere både tidligere og kommende adresser for en person. I temporale systemer arbejder man som regel med to tidsbegreber: Valid time og transaction time. Valid time angiver gyldighedsintervaller, dvs. den tidsperiode som data-record er gyldige i. Valid time tidsbegrebet afspejler altså, hvordan eksempelvis en persons adresse har ændret sig over tid. Transaction time angiver transaktionstidpunkter, dvs. hvor en data-record blev registreret af systemet. Bogen Developing Time-oriented Database Applications in SQL kapitel 2 giver en fin introduktion til disse to tidsbegreber og kan hentes gratis her: CPR-systemet indeholder valid-time historik på mange records, men ikke alle. I CPRdokumentationen er det angivet ud for hver enkelt felttype om den eksisterer kun i aktuelle records, i aktuelle og historiske records, eller kun i historiske records. For visse felttyper leveres ikke historiske data af juridiske årsager - eksempelvis i forbindelse med adoptioner. For andre felttyper virker det som en arbitrær beslutning - eksempelvis er der ikke historik på en persons adresseringsnavn.

2 Et væsentligt aspekt ved CPRs temporale data er hvordan data er grupperet i forhold til tidshistorik. CPR har grupperet data om en person i forskellige tabeller, og når en tabel udstyres med historik udtaler gyldighedsintervallet for en record sig om hele den pågældende record. Derfor vil det være vanskeligt at gemme historiske CPR-data med et andet tabellayout end det CPR anvender. Opdelingen i historiske og aktuelle records er afspejlet i udtrækkene, hvor historiske data leveres i andre, men lignende records, som de aktuelle data. Problemet med denne opdeling er at den ikke forholder sig særlig godt til fremtidige records. Spørgsmålet er, om en fremtidig record (eksempelvis en ny adresse) leveres som en aktuel record, som en historisk record, eller om den slet ikke leveres før den bliver aktuel. Vi formoder at fremtidige records leveres som aktuelle records, bare med en fremtidig gyldighedsdato. Det fremgår at CPRs dokumentation ( præcist hvilke felter der har historik. Det bør dog bemærkes at den ikke er opdateret. Eksempelvis leverer CPR historiske oplysninger om folkekirkeoplysninger, selvom det fremgår af dokumentationen at CPR ikke har historiske folkekirkeoplysninger. CPR-udtræk Det er intentionen, at replikeringstjenestens data til enhver tid afspejler CPR-systemets data, dvs. at replikeringstjenestens data er korrekte. Desværre lider CPR-udtræk af nogle uhensigtsmæssigheder, som gør at det er vanskeligt at sikre at data altid er 100% korrekte. Manglende identifikation af records Det største problem med CPRs udtræk er, at CPR ikke identificerer records unikt. Det betyder, at når vi modtager en record fra CPR, så har vi ikke nogen generel metode til at afgøre, om der er tale om en ny record, eller om der er tale om en ændring af en eksisterende record. Hvis vi har modtaget to records af samme type fra CPR for en given person, så har vi altså ingen generel måde at afgøre, om begge records er gyldige, eller den ene har erstattet den anden. For mange recordtyper er der netop én record for hvert personnummer, og i dette tilfælde erstatter den sidst tilkomne record den første (under hensyntagen til gyldighedsperiode). I andre tilfælde er der et variabelt antal records for hvert personnummer. I dette tilfælde kan man lave et kvalificeret gæt. Er der eksempelvis tale om en record af type 4 (Beskyttelse), så er det rimeligt at benytte beskyttelsestypen og personnummeret som nøgle til at afgøre, om der er tale om en ændring eller erstatning af en eksisterende record, eller om der er tale om en ny record. Men dette er ikke nødvendigvis 100% skudsikkert, det kan være at en beskyttelse er registreret med den forkerte beskyttelsestype, og at CPR derfor har ændret beskyttelsestypen for recorden og sendt den igen. Det vil vi aldrig kunne skelne fra en ny record.

3 Sletning af records CPRs udtræk indeholder ikke information om slettede records på en generel måde. De fleste recordtyper indeholder en slettedato (også for aktuelle records), men nogle recordtyper gør desværre ikke. Det drejer sig om recordtype 5 (aktuelle udrejseoplysninger), recordtype 7 (forsvindingsoplysninger), recordtype 13 (separation). For recordtype 5 kan det udledes fra personens status, om recorden skal slettes (dvs. gøres historisk), da det kun er udrejste personer som har en aktuel record af denne type. Det samme løsning er mulig for recordtype 7. For recordtype 13 kan det formentlig udledes ud fra personens civilstand, hvor der er en henvisning til den aktuelle separation, som formentlig fjernes hvis separationen slettes eller personen bliver skilt. Andre recordtyper der ikke indeholder slettedato opfylder, at der altid er netop én record af den pågældende type (eksempelvis recordtype 8, aktuelle navneoplysninger). Sådanne records slettes ikke med mindre de erstattes af en ny, og dermed er der ikke noget problem. Hændelser CPRs udtræk indeholder også hændelser, som er koder der beskriver hvilke processer en person er gennemgået. Disse hændelseskoder kan muligvis anvendes til at afgøre om records skal slettes eller rettes. Problemet er, at CPR tager stærkt forbehold for at disse hændelseskoder anvendes, da de forbeholder sig ret til at ændre dem uden varsel. Alligevel kan det være værd at undersøge om hændelseskoderne kan anvendes, såfremt der ikke er andre måder. Anbefalinger Anbefaling: Bitemporal datamodel med fuld valid-time og transactiontime historik Det anbefales, at der anvendes en bitemporal datamodel med fuld historik, som beskrevet i bogen Developing Time-oriented Database Applications in SQL kapitel 10. Det betyder, at hver tabel har fire kolonner med tidsstempler, to som angiver valid time og to som angiver transaction time. Anvendelsen af en bitemporal datamodel vil have følgende fordele: Fuld sporbarhed: For en hvilken som helst record i databasen er registreret, hvornår record en blev oprettet. Det gør det muligt at finde ud af hvilken CPR-udtræksfil der er kilde til den pågældende record. Simplere replikering: Indholdet af records ændrer sig ikke. Det kan afgøres alene ud fra recordens transaktionstidsstempler om de skal sendes til en klient eller ej. Det er simplere for klienten at vedligeholde en lokal kopi af data, da records ikke ændrer sig, de invalideres kun. Der er efter vores opfattelse ingen væsentlige ulemper ved at skifte til en bitemporal datamodel.

4 Anbefaling: Den fysiske datamodel skal afspejle CPRs udtræksmodel Det anbefales, at datamodellen ændres, så den fysiske (SQL) datamodel præcist afspejler CPRs udtræksmodel. Dvs. det anbefales, at der oprettes netop én tabel for hver recordtype, og at felterne i tabellen afspejler felterne i CPRs udtræk præcist. Dog gemmes aktuelle og historiske records i samme tabel, jvf. den bitemporale modellering beskrevet ovenfor. Dette vil have følgende fordele: Simplere implementation: Der skal ikke konverteres til en ny datamodel. Det giver en simplere løsning. Mulighed for korrekt historik: Da historikken i CPRs data følger CPRs datamodel vil det være vanskeligt at vedligeholde en korrekt historik på data med mindre CPRs datamodel følges. Stabil datamodel: Det må formodes, at formatet for CPRs udtræk er meget stabilt, da det må formodes at der er mange klientsystemer der afhænger af dette format. Muligt at implementere CPR-direkte relativt nemt: CPR-direkte benytter samme model som CPRs ændringsudtræk. Det gør det nemmere både at anvende CPR-direkte til onlineopslag (hvis det ønskes), samt at udstille CPR-direkte til systemer som er kodet til at anvende denne snitflade. Anbefaling: De views der udstilles via replikeringstjenesten afspejler fuldstændigt den underliggende fysiske model (og dermed CPRs udtræksmodel). Dermed vil der være præcist et view for hver recordtype i CPRs udtræk. Dog skal der være den forskel, at hver record unikt identificeres, samt at de alle fire tidsstempler udstilles. Dette har følgende fordele: Simplere implementation: Der skal ikke konverteres til en ny datamodel. Det giver en simplere løsning. Klientsystemer kan modtage korrekt historik: Hvis klientsystemerne skal holde styr på historikken skal modellen følge CPRs. Stabil datamodel: Det må formodes, at formatet for CPRs udtræk er meget stabilt, da det må formodes at der er mange klientsystemer der afhænger af dette format. Anbefaling: Der udføres fuldstændig kvalitetskontrol på data Det anbefales, at der jævnligt udføres en fuldstændig og automatiseret kvalitetskontrol af data. Det skal ske ved at der bestilles et nyt totaludtræk, som sammenlignes med indholdet i databasen. Alle afvigelser i dataindhold rapporteres og analyseres. Hvis de ovenstående anbefalinger følges vil det være nemt at sammenligne totaludtrækket med indholdet i databasen, da modellen er ens. Desuden vil det være muligt at føre evt. uoverensstemmelser tilbage til de relevante udtræksfiler, da der er fuld historik på alle data.

5 Kvalitetskontrollen skal munde ud i, at bugs som forårsager forkerte data kan findes og rettes. Er der tale om datafejl, som ikke skyldes fejl i systemet men derimod mangler i CPRs udtræksformat er det måske muligt at detektere disse fejl når de opstår og korrigere dem ved opslag mod CPRs online-service. Er der tale om datafejl som er helt uundgåelige på grund af mangler i CPRs udtræksformat, er det stadig relevant for klientsystemer at vide hvilke omstændigheder sådanne fejl kan opstå under og hvor tit de sker. Dermed kan man tage stilling til om man vil anvende CPRs online services hvor man sikres helt opdaterede data. Anbefaling: Replikering direkte til klientsystemets database Det anbefales, at der udvikles en komponent, som kan replikere data direkte ned i klientsystemets database. Datamodellen, som komponenten anvender, skal selvfølgelig være identisk med replikeringsservicens SQL-model. Komponenten kan evt. udvides, så den også kan vedligeholde tabeller hvor der kun er aktuelle data, så klientsystemet slet ikke behøver at forholde sig til det temporale aspekt af dataene. Disse tabeller med aktuelle data kan evt. være normaliseret. Fordele: Klientsystemet behøver ikke selv implementere den logik der skal til for at hente, gemme og vedligeholde en lokal kopi af CPR-data. Klientsystemet behøver ikke forholde sig det temporale aspekt af data, hvis klienten ikke har behov for historiske oplysninger Meget lavere barriere og implementationstid for at benytte replikeringstjenesten Kan tjene som demoapplikation for udviklere af klienter som ikke ønsker at benytte komponenten og i stedet ønsker at udvikle egen integration. Anbefaling: Opslagskomponent uden Person Part Det anbefales, at der også laves laves en opslagskomponent, som ikke anvender Person Part formatet. En opslagskomponent, der leverer data med historik, bør anvende samme datamodel som replikeringstjenesten (dvs. samme model som CPRs udtræk har). En opslagskomponent, som leverer data uden historik kan evt. anvende en normaliseret datamodel. I så fald ville det være naturligt at vælge den samme datamodel som anvendes ved replikering direkte til klientsystemers database, som beskrevet ovenfor. Fordele: Enkel og billig at implementere, da data ikke skal konverteres til en ny model Enklere format, som er nemmere for klienten at aftage (dvs. kortere udviklingstid for at tilpasse klientsystemer). Dette gør sig især gældende hvis klienten i forvejen anvender eller forstår CPRs model, eksempelvis fordi klienten i forvejen benytter CPR direkte eller CPR-udtræk. Mindre risiko for fejl, da data ikke først skal konverteres til et komplekst format som ikke er særlig hensigtsmæssigt til at repræsentere CPR-data Historik kan repræsenteres præcist og hensigtsmæssigt Alle data er med

6 Anbefaling: Klient til opslagskomponent Det anbefales, at der udvikles en klient til opslagskomponenten, som kan gemme data i en database med samme schema-layout som vi selv anvender. Denne komponent kan integreres i klientsystemer, og kan tjene som demoapplikation. Denne bør være enkel at udvikle, da datamodellen er den samme. Anbefaling: Online-opslag Hvis der implementeres funktionalitet til online-opslag af CPR-data, så anbefales det, at resultatet af disse online-opslag kan gemmes i samme database som replikeringstjenesten anvender, sådan at klienter der benytter sig af replikeringsmekanismen til at hente data kan modtage evt. opdaterede eller korrigerede data med det samme. For at kunne diagnosticere evt. kilder til fejl i data i forbindelse med kvalitetskontrol er det nødvendigt, der holdes styr på om en række er opstået på baggrund af en udtræksfil eller på baggrund af et online-opslag.

CPR 2. CPR udtræk fra CPR kontoret

CPR 2. CPR udtræk fra CPR kontoret CPR 2 Dette dokument er et ekstrakt af det grundlag der blev udarbejdet i NSI i oktober 2013, som baggrund for udvidelse af CPR datasamlingen også kaldet CPR 2. --------- NSP CPR datagrundlaget er udvidet

Læs mere

CPR Centrale Personregister Side 1 af 53

CPR Centrale Personregister Side 1 af 53 CPR Centrale Personregister Side 1 af 53 UDTRÆKSBESKRIVELSE ----- Kunde OFFENTLIG M. VALGFRIE RECORDTYPE Opgavenr. Journal nr. 001402 Udtrækstype Oprettet Ændret ÆNDRINGSUDTRÆK 12.11.2008 27.01.2011 Udtrækskriterier/formål:

Læs mere

CPR Centrale Personregister Side 2 af 50

CPR Centrale Personregister Side 2 af 50 CPR Centrale Personregister Side 1 af 50 UDTRÆKSBESKRIVELSE ----- Kunde OFFENTLIG M. VALGFRIE RECORDTYPE Opgavenr. Journal nr. 001403 Udtrækstype Oprettet Ændret STATUS UDTRÆK (EKSTERN NØGLE) 06.01.2009

Læs mere

Personnummerregister / CPR Importer

Personnummerregister / CPR Importer Personnummerregister / CPR Importer 1 Indbakke Forventer biblioteker i sin indbakke indeholdende filer kodet i tegnsættet ISO-8859-1 der overholder følgende navngivningsmønster: D.{6}\.L4311.* Filerne

Læs mere

Håndbog Til CPR services

Håndbog Til CPR services Håndbog Til CPR services CPR-kontoret Finsensvej 15, 2000 Frederiksberg E-post: cpr@cpr.dk. Tlf.: 72269735 - Fax: 72269742. Hjemmeside: www.cpr.dk Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.

Læs mere

Personnummerregister / CPR Importer

Personnummerregister / CPR Importer Personnummerregister / CPR Importer 1 Indbakke Forventer biblioteker i sin indbakke indeholdende filer kodet i tegnsættet ISO-8859-1 der overholder følgende navngivningsmønster: D.{6}\.L4311.* Filerne

Læs mere

Anvisning i aflevering af bitemporale data

Anvisning i aflevering af bitemporale data UDKAST udgivet juni 2019 Anvisning i aflevering af bitemporale data Baggrund Aflevering af data fra it-systemer til et offentligt arkiv er baseret på aflevering af en arkiveringsversion i en relationel

Læs mere

OIS - Applikationskatalog

OIS - Applikationskatalog OIS - Applikationskatalog OIS arkitekturprodukter 25. januar 2018 Indledning Dokumentationen omkring OIS er struktureret med inspiration fra OIO Arkitekturguidens arkitekturreol, således at arkitekturprodukterne

Læs mere

GDPR vejledning. 1. maj Indhold. ClientView GDPR vejledning

GDPR vejledning. 1. maj Indhold. ClientView GDPR vejledning 1. maj 2018 Indhold 1 Persondata-forordningen (GDPR)... 2 1.1 Egendefinerede felter... 2 1.2 Sletning af klienter... 3 1.3 Udskrive stamdata for private personer og enkeltmandsvirksomheder... 5 1.4 Eksport

Læs mere

It-sikkerhedstekst ST6

It-sikkerhedstekst ST6 It-sikkerhedstekst ST6 Registrering af en fysisk person med henblik på udstedelse af faktorer til et personligt login Denne tekst må kopieres i sin helhed med kildeangivelse. Dokumentnavn: ST6 Version

Læs mere

SOSI STS Testscenarier

SOSI STS Testscenarier SOSI STS Testscenarier Version 1.0.1 Status: Offentliggjort Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 2 1.1 Baggrund...2 1.2...2 1.3 Baggrundsmateriale... 2 1.4 Adgang...2 2 Test af STS Webservice... 4 2.1

Læs mere

Hvilken version af MS-SQL Server forventes løsningen idriftsat på? Hvilken version af MS SQL Server kører Aarhus kommune?

Hvilken version af MS-SQL Server forventes løsningen idriftsat på? Hvilken version af MS SQL Server kører Aarhus kommune? Notat Den 13. december 2011 Udbud vedr. etablering af en decentral persondata database spørgsmål og svar Introduktion I forbindelse med udbuddet vedr. etablering af en decentral persondata database er

Læs mere

Brugerguide til Stamdatamodulets administrator-gui KOMBIT

Brugerguide til Stamdatamodulets administrator-gui KOMBIT Brugerguide til Stamdatamodulets administrator-gui KOMBIT 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Historik... 3 3 Installation... 4 4 Tilgå Konsollen... 4 5 Opret en ny Serviceaftager... 4 6

Læs mere

DPR DA281 til Care system

DPR DA281 til Care system DPR DA281 til Care system DA281 version 1.2.0.1 CSC Danmark Copyright All Rights Reserved. Side 2 af 8 1. Indledning Denne vejledning anvendes til opsætning af DPR Ajourføring, DA205, og anvendelse af

Læs mere

Snitfladebeskrivelse. til Ferie Ind

Snitfladebeskrivelse. til Ferie Ind Snitfladebeskrivelse til Ferie Ind Version 1.1. 06-10-2007 KMD A/S 2003. Alle rettigheder forbeholdes. Dette materiale er ophavsretligt beskyttet og må ikke kopieres i videre omfang end forudsat i ophavsretsloven.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Systembeskrivelse kapitel 8 Administrationsdatabase

Indholdsfortegnelse. Systembeskrivelse kapitel 8 Administrationsdatabase Indholdsfortegnelse 5. Administrationsdatabase... 2 5.1 Metadata... 2 5.2 Administrationsdata... 3 5.2.1 Indstillingsmuligheder... 3 5.2.2 Webside... 4 5.2.3 Klikafgift (Udgået)... 4 5.2.4 Modtageboks...

Læs mere

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Dato: 10.06.2013 Projektnavn: Fælles Medicinkort Ansvarlig: Helle Balle og Thomas Sonne Olesen Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Baggrund Under implementeringen af FMK i regionerne,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Systembeskrivelse kapitel 3 Forretningslogik

Indholdsfortegnelse. Systembeskrivelse kapitel 3 Forretningslogik Indholdsfortegnelse 3. Forretningslogik... 2 3.1 Domænemodel... 2 3.1.1 BBR-domænemodel... 2 3.1.1.1 er i BBR-domænemodel... 3 3.1.2 Modtageboks-domænemodel... 8 3.1.2.1 er i modtageboks-domænemodel...

Læs mere

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele LEVERANCE 2.1 Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele Konceptet beskriver, hvordan koden forvaltes, og hvordan

Læs mere

DPR Viderestilling. Grænseflade for klient applikation

DPR Viderestilling. Grænseflade for klient applikation DPR Viderestilling CSC Danmark Copyright All Rights Reserved. Side 2 af 15 1. Generel beskrivelse Program-til-program kommunikationen foregår mellem to applikationer: DPR Viderestilling og en klient applikation.

Læs mere

ELEKTRONISK INDBERETNING ABORT 23/5 2007 VERSION 1.1

ELEKTRONISK INDBERETNING ABORT 23/5 2007 VERSION 1.1 ELEKTRONISK INDBERETNING ABORT 23/5 2007 VERSION 1.1 Indhold Indhold... 2 Introduktion... 3 Datamodel... 4 Abort XML Schema... 4 Abort Beskrivelse... 5 Abort_Grundoplysninger... 5 Abort_Besog... 6 Abort_Indgreb...

Læs mere

Håndbog Til CPR services. Bilag 6 Anvendelse af CPR Søgeservices, programmeringsvejledning

Håndbog Til CPR services. Bilag 6 Anvendelse af CPR Søgeservices, programmeringsvejledning Håndbog Til CPR services Bilag 6 Anvendelse af CPR Søgeservices, programmeringsvejledning CPR-kontoret Datavej 20, Postboks 269, 3460 Birkerød E-post: cpr@cprdk Telefax 45 82 51 10 Hjemmeside: wwwcprdk

Læs mere

NOVAX manual Indholdsfortegnelse

NOVAX manual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Nyt CPR-opslag... 2 CPR opslag og patienter med særligt sundhedskort... 2 CPR-opslag og tidligere læge... 4 CPR-opslag og forældremyndighed... 4 Forældremyndighed i familierelationer...

Læs mere

Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform

Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform Informationsmøde vedrørende Proof of concept for en integrationsplatform Dagsorden 1. Velkomst 2. Selve Løsningen 3. Visionen 4. Datamodel 5. Milepæle og prøver 6. Open source 7. Praktisk information Selve

Læs mere

Bitemporalitet. Proof of concept. Versionshistorik. Version Dato Hvem Hvad er ændret. Første udkast. Kommentarer fra KL indarbejdet undervejs.

Bitemporalitet. Proof of concept. Versionshistorik. Version Dato Hvem Hvad er ændret. Første udkast. Kommentarer fra KL indarbejdet undervejs. Bitemporalitet Proof of concept Versionshistorik Version Dato Hvem Hvad er ændret 0.9 3. sept 2014 Heidi Vanparys (GST) Flemming Nissen (GST) 0.10 9. sept 2014 Heidi Vanparys (GST) Erik Helweg-Larsen (KL)

Læs mere

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation 1. Indledning og vejledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan Anvendersystemer afsender og/eller modtager objekter til/fra

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul

BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul BRUGERVEJLEDNING TYPO3 CMS Nyhedsbrev modul TYPO3 CMS Ext:direct_mail Side 1 Indhold Tilmeldings / Afmeldings processen... 2 Manuel tilføjelse af e-mail adresser... 3 Oprettelse af nyhedsbreve... 4 Udsendelse

Læs mere

Produktbeskrivelse for

Produktbeskrivelse for Produktbeskrivelse for Service til opfølgning på behandlingsrelationer NSP Opsamling Tjenesteudbyder Opfølgning Notifikation Side 1 af 7 Version Dato Ansvarlig Kommentarer 1.0 22-12-2011 JRI Final review

Læs mere

Dataadgang & Serviceplatform

Dataadgang & Serviceplatform Dataadgang & Serviceplatform Projektchef Mahdad Fahimi og Konsulent Michel Sassene Udfordringer ved adgang til data Data findes i forskellige formater og platforme og hos forskellige leverandører (specialiserede

Læs mere

R E D C A P M A N U A L. Importér data til REDCap fra CSV-fil. Opbyg din eksisterende database i REDCap Version 1.0

R E D C A P M A N U A L. Importér data til REDCap fra CSV-fil. Opbyg din eksisterende database i REDCap Version 1.0 R E D C A P M A N U A L Importér data til REDCap fra CSV-fil Opbyg din eksisterende database i REDCap Version 1.0 Introduktion Der opstår ofte et ønske om at importere data fra andre databaser til REDCap,

Læs mere

Sortimentet angiver de mulige klasser, som er tilladte at benytte i en registrering, med andre ord en værdiliste over tilladte koder.

Sortimentet angiver de mulige klasser, som er tilladte at benytte i en registrering, med andre ord en værdiliste over tilladte koder. 8.2.27 SortimentStruktur. SortimentStruktur Et sortiment er en samling af klasser, som er udvalgt fra en eller flere klassifikationer, med et specifikt formål om at afgrænse registreringspraksis i en given

Læs mere

OS2faktor. Pseudonym API. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. Pseudonym API. Version: Date: Author: BSG OS2faktor Pseudonym API Version: 1.0.0 Date: 95.02.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Formål med pseudonym API et... 3 1.1.1 Hvordan ved man hvilke OS2faktor klienter en bruger har?... 3 1.1.2

Læs mere

Tietgenskolen - Nørrehus. Data warehouse. Database for udviklere. Thor Harloff Lynggaard DM08125

Tietgenskolen - Nørrehus. Data warehouse. Database for udviklere. Thor Harloff Lynggaard DM08125 Tietgenskolen - Nørrehus Data warehouse Database for udviklere Thor Harloff Lynggaard DM08125 Juni 2010 Indhold Beskrivelse... 3 Data warehouse... 3 Generelt... 3 Sammenligning... 3 Gode sider ved DW...

Læs mere

Anvendelse af dobbelthistorik i GD2

Anvendelse af dobbelthistorik i GD2 Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi GD2 - Adresseprogrammet Anvendelse af dobbelthistorik i GD2 Implementerings regler og eksempler på dobbelthistorik MBBL- REF: Version:

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL UDBUDDET [D ]

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL UDBUDDET [D ] SPØRGSMÅL OG SVAR TIL UDBUDDET [D. 04.07.17] 1. Engelsk udgave af udbudsmaterialet [Tender material in English] Findes udbudsmaterialet i en engelsk udgave? [Is the tender material available in English?]

Læs mere

- P-nummer medtages på niveauerne anvisning og alternativ adresse.

- P-nummer medtages på niveauerne anvisning og alternativ adresse. Notat Vedrørende: Dagtilbudsregister: Datamodel Skrevet af: Henrik Rosendahl-Kaa Version: 1.0 Fordeling: Ændringer 01-dec-2018: - Institutionsnummer (på alle 3 niveauer) dannes som et D efterfulgt af 5

Læs mere

Hvad er en relationsdatabase? Odense, den 19. januar Version 1.0

Hvad er en relationsdatabase? Odense, den 19. januar Version 1.0 Hvad er en relationsdatabase? Odense, den 19 januar 2004 Version 10 Program for 6 kursusdag: Databaser 0900-0945 Hvad er en relationsdatabase? -1045 Opgave om normalisering 1100-1145 Eksempel på database

Læs mere

Passwordvejledning PIXI udgave

Passwordvejledning PIXI udgave Passwordvejledning PIXI udgave Center for Cybersikkerhed September 2016 1 Brugernavn og password er i høj kurs hos hackere. Det er stadig en ofte anvendt og succesfuld angrebsmetode til at skaffe sig uautoriseret

Læs mere

Sortimentet angiver de mulige klasser, som er tilladte at benytte i en registrering, med andre ord en værdiliste over tilladte koder.

Sortimentet angiver de mulige klasser, som er tilladte at benytte i en registrering, med andre ord en værdiliste over tilladte koder. 2.9.27 SortimentStruktur. SortimentStruktur Et sortiment er en samling af klasser, som er udvalgt fra en eller flere klassifikationer, med et specifikt formål om at afgrænse registreringspraksis i en given

Læs mere

GERDA, Faglig følgegruppe, møde 28. aug 2008

GERDA, Faglig følgegruppe, møde 28. aug 2008 GERDA, Faglig følgegruppe, møde 28. aug 2008 Dagsorden: 1. Gruppens arbejdsgrundlag 2. Status for årets opgaver i henhold til GERDA-aftalen. 3. Ønsker fra GERDA-mødet den 30. aug. 2007 4. Historiske data/flere

Læs mere

Måske kender du nogle af de tips og tricks, guiden indeholder, men så bliver du blot bekræftet i, at du gør det rigtige.

Måske kender du nogle af de tips og tricks, guiden indeholder, men så bliver du blot bekræftet i, at du gør det rigtige. JETREPORTS TIPSOG TRICKS Indledning Jet Reports er et fantastisk rapporteringsværktøj integreret i Excel. De fleste af os bruger nok kun en brøkdel af de muligheder som Jet Reports og Excel har. Denne

Læs mere

Funktions opdatering 4.5.01 ASPECT4 QueryManager (B=fejl, S=support/Info, T=Opgave, W=Releaseønske)

Funktions opdatering 4.5.01 ASPECT4 QueryManager (B=fejl, S=support/Info, T=Opgave, W=Releaseønske) ASPEC4 QueryManager (B=fejl, S=support/Info, =Opgave, =Releaseønske) 00001289 Dags dato som standardværdi Standardværdierne for datofelter i en rekvisition kan sættes til dynamiske datoer, således at rekvisitionsfeltet

Læs mere

SERVICEPLATFORMEN. v. Stephanie Pause

SERVICEPLATFORMEN. v. Stephanie Pause SERVICEPLATFORMEN v. Stephanie Pause spa@kombit.dk Agenda En introduktion til den fælleskommunale Serviceplatform 1) Formålet med Serviceplatformen 2) Hvor er vi? 3) Afregningsmodel 4) Hvordan gør man?

Læs mere

Casper Fabricius http://casperfabricius.com. ActiveRecord. O/RM i Ruby on Rails

Casper Fabricius http://casperfabricius.com. ActiveRecord. O/RM i Ruby on Rails Casper Fabricius http://casperfabricius.com ActiveRecord O/RM i Ruby on Rails Casper Fabricius Freelance webudvikler - casperfabricius.com 9 års erfaring med webudvikling 6 år med ASP/ASP.NET/C# 3 år med

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

Sortimentet angiver de mulige klasser, som er tilladte at benytte i en registrering, med andre ord en værdiliste over tilladte koder.

Sortimentet angiver de mulige klasser, som er tilladte at benytte i en registrering, med andre ord en værdiliste over tilladte koder. 8..27 SortimentOverfør Kort beskrivelse: Denne service distribuerer ØiR Sortimenter til It-systeminstanser, der abonner på sortimentet på vegne af en myndighed. Servicen udstilles som integrationen SF_72

Læs mere

Innovative Business Software A/S

Innovative Business Software A/S Innovative Business Software A/S Technical Note Kalendermodulet 18. december 2014 ii MEDDELELSE OM OPHAVSRET Copyright 2014 Innovative Business Software A/S. Alle rettigheder forbeholdt. Oplysningerne

Læs mere

Træningsspørgsmål efter 9. forelæsning/øvelse

Træningsspørgsmål efter 9. forelæsning/øvelse Træningsspørgsmål efter 9. forelæsning/øvelse Der skal afholdes en konkurrence mellem to basketballhold, fra to konkurrerende skoler, A og B. Det skal foregå på den måde, at hver spiller har sin egen kurv

Læs mere

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling LEVERANCE 2.3 Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling Procedurerne vil omfatte: Planlægning af udfasning af gamle versioner af OpenTele Planlægning af modning af kode

Læs mere

Database optimering - Indeks

Database optimering - Indeks Database optimering - Indeks Alle kender til dette irritations moment, hvor programmet man sidder og arbejder med, bare ikke er hurtigt nok. Selvom det kun drejer sig om få sekunder man sidder og venter,

Læs mere

INDBERET TILDEL ADMINISTRATIVT PERSONNUMMER

INDBERET TILDEL ADMINISTRATIVT PERSONNUMMER INDBERET TILDEL ADMINISTRATIVT PERSONNUMMER Hændelsen Tildel Administrativt personnummer anvendes når: en person, der ikke skal eller kan folkeregistreres (bopælsregistreres) i CPR, skal have foretaget

Læs mere

Sikkerhed i Stamdatamodulet KOMBIT

Sikkerhed i Stamdatamodulet KOMBIT Sikkerhed i Stamdatamodulet KOMBIT 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Historik... 3 3 Oversigt... 4 3.1 Relevante OCES-detaljer... 4 4 Overholdelse af persondatalov mv.... 5 5 Importer...

Læs mere

I stedet for at oprette en masse medlemmer, er det muligt at importere disse når bare nogle enkle spilleregler overholdes.

I stedet for at oprette en masse medlemmer, er det muligt at importere disse når bare nogle enkle spilleregler overholdes. I stedet for at oprette en masse medlemmer, er det muligt at importere disse når bare nogle enkle spilleregler overholdes. Sidst i denne vejledning er vist et Excel dokument som det KAN se ud. Ligesom

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

Vejledning til bestilling af datapakker

Vejledning til bestilling af datapakker Version 1.0 Status Endelig KOMBIT FLIS r Copyright 2018 Netcompany. Alle rettigheder forbeholdes. Elektronisk, mekanisk, fotografisk eller anden gengivelse, oversættelse eller kopiering af dette dokument

Læs mere

Sortimentet angiver de mulige klasser, som er tilladte at benytte i en registrering, med andre ord en værdiliste over tilladte koder.

Sortimentet angiver de mulige klasser, som er tilladte at benytte i en registrering, med andre ord en værdiliste over tilladte koder. 22.3.27 SortimentStruktur. DataStructure: SortimentStruktur Et sortiment er en samling af klasser, som er udvalgt fra en eller flere klassifikationer, med et specifikt formål om at afgrænse registreringspraksis

Læs mere

Hyppige brugsscenarier

Hyppige brugsscenarier Hyppige brugsscenarier Indhold 1. Virksomhed som ønsker at henvende sig til nye potentielle kunder 2. Bruger som ønsker at abonnere på hele CVR databasen og modtage opdateringer 3. Bruger som kun er interesseret

Læs mere

Hjemsendelse af analyseresultater -

Hjemsendelse af analyseresultater - Juli 2018 Hjemsendelse af analyseresultater - Retningslinjer for Sundhedsdatastyrelsens forskermaskine Hjemsendelse af analyseresultater - Retningslinjer for Sundhedsdatastyrelsens forskermaskine Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Hvad er personoplysninger?

Hvad er personoplysninger? Hvad er personoplysninger? Personoplysninger defineres som oplysninger, der direkte eller indirekte kan identificere en person. Det kan være et navn, registreringsnummer på en bil eller oplysninger om

Læs mere

AULA SLETTEPROCEDURER OG SLETTEREGLER. 18. oktober 2019 Version 1.0

AULA SLETTEPROCEDURER OG SLETTEREGLER. 18. oktober 2019 Version 1.0 Version 1.0 Versions historik Versionsnummer Dato Int Ændringer 1.0 18. oktober 2019 Michael Petri Poulsen, Kombit Første version af dokument Side 2/8 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 4 2 FORMÅL...

Læs mere

CPR Centrale Personregister Side 1 af 20

CPR Centrale Personregister Side 1 af 20 CPR Centrale Personregister Side 1 af 20 UDTRÆKSBESKRIVELSE ----- Kunde INDENRIGSMINISTERIET Opgavenr. Journal nr. 370715 EJ-HJEMMESID Udtrækstype Oprettet Ændret STATUS UDTRÆK (UDEN NØGLE) 19.07.2007

Læs mere

Den gode Børnedatabaseindberetning fra almen praksis

Den gode Børnedatabaseindberetning fra almen praksis Den gode Børnedatabaseindberetning fra almen praksis Indholdsfortegnelse Indberetning til Børnedatabasen... 3 A: Beskrivelse... 3 Baggrund... 3 Indsamling af data fra de alment praktiserende læger....

Læs mere

Håndbog Til CPR services. Bilag 2 Liste over CPR ajourføringsservices, hændelser med oplysning om primære/ sekundære hændelser i den enkelte service

Håndbog Til CPR services. Bilag 2 Liste over CPR ajourføringsservices, hændelser med oplysning om primære/ sekundære hændelser i den enkelte service Håndbog Til CPR services Bilag 2 Liste over CPR ajourføringsservices, for hændelser med oplysning om primære/ sekundære hændelser i den enkelte service CPR-kontoret Slotsholmsgade 10-12, 1216 København

Læs mere

e-journal Suploader-funktionalitet Suploader-funktionalitet Forfatter: Erik H. Olesen Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Erik H. Olesen Kunde: MedCom

e-journal Suploader-funktionalitet Suploader-funktionalitet Forfatter: Erik H. Olesen Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Erik H. Olesen Kunde: MedCom e-journal Suploader-funktionalitet Forfatter: Erik H. Olesen Fejl! Henvisningskilde ikke fundet. Erik H. Olesen Kunde: MedCom Emne: e-journal Suploader-funktionalitet Side 1 af 12 Dokumenthistorik Revision

Læs mere

Det er en fin og gennemført opdeling i bogen med de samme spørgsmål der behandles: Hvorfor forebygge? Opsporing og Motivation Indsatser

Det er en fin og gennemført opdeling i bogen med de samme spørgsmål der behandles: Hvorfor forebygge? Opsporing og Motivation Indsatser 4. december 2014 11/030104 LPED Høringsskema Håndbog om forebyggelse på ældreområdet Når du kommenterer på håndbogen vil vi bede dig være særligt opmærksom på følgende spørgsmål i relation til det fagområde

Læs mere

ST Sortiment Informationsmodel

ST Sortiment Informationsmodel .5.27 ST Sortiment Informationsmodel .5.27. Delsortiment Delsortimentet er en obligatorisk opdeling af sortimentet i værdilister, samlinger af mulige registreringsværdier, hvor hver samling, delsortimentet,

Læs mere

SYSTEMDOKUMENTATION AF POC

SYSTEMDOKUMENTATION AF POC DIGITALISERINGSSTYRELSEN POC PÅ ORKESTRERINGSKOMPONENTEN SYSTEMDOKUMENTATION AF POC Version: 1.1 Status: Endelig Godkender: Forfatter: Copyright 2019 Netcompany. All rights reserved Dokumenthistorik Version

Læs mere

Brugermanual for OnLine

Brugermanual for OnLine Brugermanual for OnLine Hvad gør OnLine? Programmet overfører klub, medlems- og handicapinformation til en central database. Programmet bruges desuden til at hente navn- og handicapoplysninger om gæstende

Læs mere

Vejledning udvidelse af datagrundlag i LDV og Power BI

Vejledning udvidelse af datagrundlag i LDV og Power BI Vejledning udvidelse af datagrundlag i LDV og Power BI Målgruppe: IT-medarbejdere og brugere af LDV August 2018 Vejledning integration af ekstern data i LDV og Power BI Side 1 af 9 1. Indledning Vejledningen

Læs mere

Udeblivelse.dk Introduktion

Udeblivelse.dk Introduktion Udeblivelse.dk Introduktion 26 JANUAR 2015 Copyright 2014-2015, Udeblivelse Aps, Web: www.udeblivelse.dk, Email: info@udeblivelse.dk Indledning:... 2 Login... 3 Opret Klinik... 4 1. Administrator... 4

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL UDBUDDET [D ]

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL UDBUDDET [D ] SPØRGSMÅL OG SVAR TIL UDBUDDET [D. 29.06.17] 1. Engelsk udgave af udbudsmaterialet [Tender material in English] Findes udbudsmaterialet i en engelsk udgave? [Is the tender material available in English?]

Læs mere

Håndbog Til CPR services

Håndbog Til CPR services Håndbog Til CPR services Søgeservices - Servicespecifikation Stamoplysninger for en person CPR-kontoret Datavej 20, Postboks 269, 3460 Birkerød E-post: cpr@cpr.dk. Telefax 45 82 51 10. Hjemmeside: www.cpr.dk

Læs mere

OverførselsService. Recordbeskrivelser overførsler

OverførselsService. Recordbeskrivelser overførsler Recordbeskrivelser overførsler INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 HISTORIK... 3 OVERFØRSLER... 4 Overførselsarter... 4 Recordstruktur... 5 Eksempel på opbygningen af en leverance

Læs mere

Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) EDI-applikationen

Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) EDI-applikationen Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) EDI-applikationen 2009 Indhold 1 Indledning 1 1.1 Konverterede data fra Partnerskabstabellen 1 1.2 Totaludtræk 1 1.2.1 Organisering i SOR 1 1.2.2 Administrationspraksis

Læs mere

Proveniens. Datadokumentation MGR-lite

Proveniens. Datadokumentation MGR-lite Datadokumentation MGR-lite Proveniens... 1 Sammenkøring af data... 3 Rensning af data... 3 CPR-numre... 3 Håndtering af dubletter... 4 Tildeling af henvisningsnumre i CPR 1968 og 1969... 5 Sammenligning

Læs mere

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks

Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks Version 1.0 Vilkår for brug af Støttesystemet Sags- og Dokumentindeks KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/10 1. Indledning og

Læs mere

Løsningsbeskrivelse. Den fælleskommunale Serviceplatform

Løsningsbeskrivelse. Den fælleskommunale Serviceplatform Løsningsbeskrivelse Den fælleskommunale Serviceplatform Januar 2014 1 Indhold 2 Serviceplatformen... 2 3 Hjemmesiden www.serviceplatformen.dk... 3 3.1 Administrationsmodul... 4 3.2 Servicekatalog... 4

Læs mere

Integrationer imellem AX2012 og Winformatik Økonomisystem vers. 3.0

Integrationer imellem AX2012 og Winformatik Økonomisystem vers. 3.0 Integrationer imellem AX2012 og Winformatik Økonomisystem vers. 3.0 Indhold Dokumenthistorik... 1 Baggrund... 1 Oversigt over valgt løsning... 2 Proof of Concept: tre-trins raket... 3 Trin 1... 3 Opgaver

Læs mere

Det Centrale Personregister

Det Centrale Personregister Side 1 UDTRÆKSVEJLEDNING FOR PRIVATE BRUGERE Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 3 GENERELT OM UDTRÆK Beskriver kort hvad udtræk er. Side 6 GENERELT OM STATUSUDTRÆK Beskriver hvad et statusudtræk er. Side

Læs mere

Rapport om. datakvaliteten i CPR. CPR-kontoret. Juni 2017

Rapport om. datakvaliteten i CPR. CPR-kontoret. Juni 2017 Rapport om datakvaliteten i CPR CPR-kontoret Juni 217 Indhold 1 Baggrund... 3 2 Ledelsesresume... 4 3 Oplysninger optaget i CPR... 5 4 Opdatering af oplysninger i CPR... 6 5 Videregivelse af oplysninger...

Læs mere

Sortiment Informationsmodel

Sortiment Informationsmodel 2.9.27 Sortiment Informationsmodel 2.9.27. Delsortiment Delsortimentet er en obligatorisk opdeling af sortimentet i værdilister, samlinger af mulige registreringsværdier, hvor hver samling, delsortimentet,

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

24-03-2009. Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Hvad skal der til. Nicolai Karved, Betech Data A/S

24-03-2009. Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Hvad skal der til. Nicolai Karved, Betech Data A/S 24-03-2009 Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Hvad skal der til. Nicolai Karved, Betech Data A/S Problemstilling ved DBK integration i BIM Software Domæner og aspekter Det domæne, der primært

Læs mere

Performance og SLA af Stamdatamodulet KOMBIT

Performance og SLA af Stamdatamodulet KOMBIT Performance og SLA af Stamdatamodulet KOMBIT 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Historik... 3 3 Load-test... 4 3.1 Oversigt... 4 3.2 Resultat... 4 3.3 Optimeringsmuligheder... 6 4 Indlæsning

Læs mere

Anvenderguide til Stamdatamodulet KOMBIT

Anvenderguide til Stamdatamodulet KOMBIT Anvenderguide til Stamdatamodulet KOMBIT 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Historik... 3 3 Formål & Målgruppe... 4 4 Introduktion til Stamdatamodulet... 4 4.1 Forudsætninger... 4 5 Replikeringsservice...

Læs mere

AutoProces Tværkommunal procesdeling. Løsningsbeskrivelse og tilbud om udvikling

AutoProces Tværkommunal procesdeling. Løsningsbeskrivelse og tilbud om udvikling AutoProces Tværkommunal procesdeling Løsningsbeskrivelse og tilbud om udvikling Version: 1.0.1 Date: 09.04.2018 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Højniveau beskrivelse af Løsningen... 3 2 Løsningsbeskrivelse...

Læs mere

Identifikation af planer der ikke findes i PlansystemDK vha. datasættet... 9

Identifikation af planer der ikke findes i PlansystemDK vha. datasættet... 9 Vejledning i brug af Tingbogsudtrækket Version 1.0 af 1. juli 2009 Indhold Indledning... 1 Planer i Tingbogen... 2 Planer i PlansystemDK... 3 Sammenhæng mellem Tingbogen og PlansystemDK... 3 Datastruktur...

Læs mere

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Introduktion HB Bus App er et system til at indberette din arbejdstid til lønafdelingen. HB Bus App en ligger på din mobiltelefon og holdes automatisk

Læs mere

BAAN IVc. Brugervejledning til BAAN Data Navigator

BAAN IVc. Brugervejledning til BAAN Data Navigator BAAN IVc Brugervejledning til BAAN Data Navigator En udgivelse af: Baan Development B.V. P.O.Box 143 3770 AC Barneveld Holland Trykt i Holland Baan Development B.V. 1997. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Sortiment Informationsmodel

Sortiment Informationsmodel 8.2.27 Sortiment Informationsmodel 8.2.27. Delsortiment Delsortimentet er en obligatorisk opdeling af sortimentet i værdilister, samlinger af mulige registreringsværdier, hvor hver samling, delsortimentet,

Læs mere

Det Centrale Personregister

Det Centrale Personregister Side 1 UDTRÆKSVEJLEDNING FOR OFFENTLIGE BRUGERE Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 3 GENERELT OM UDTRÆK Beskriver kort hvad udtræk er. Side 6 GENERELT OM STATUSUDTRÆK Beskriver hvad et statusudtræk er. Side

Læs mere

CRM anno tendenser, du skal holde øje med

CRM anno tendenser, du skal holde øje med CRM anno 2017 4 tendenser, du skal holde øje med 4 tendenser du skal holde øje med i 2017... 3 Hvad betyder Dynamics 365 for CRM?... 4 Skal jeg bruge CRM eller ERP?... 5 Jeg skal have CRM: Hvordan tilpasses

Læs mere

Udviklingsprojekter på GEUS. Chefkonsulent Martin Hansen ATV mødet Perspektivering af digitalisering af data Schæffergården 18/6 2019

Udviklingsprojekter på GEUS. Chefkonsulent Martin Hansen ATV mødet Perspektivering af digitalisering af data Schæffergården 18/6 2019 Udviklingsprojekter på GEUS Chefkonsulent Martin Hansen ATV mødet Perspektivering af digitalisering af data Schæffergården 18/6 2019 Hvad foregår der på GEUS? Jupiter reformationen PCJupiterXL datamodellen

Læs mere

EDI-guide for Regres Bilag 2 Ajourføringshistorik

EDI-guide for Regres Bilag 2 Ajourføringshistorik EDI-guide for Regres Bilag 2 Ajourføringshistorik Version 3.3 Final Dokumentoplysninger Titel: Projekt: EDI-guide for Regres EDI kontorets branchekoordinerede dataudveksling Forfatter: Bidragsydere til

Læs mere

Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK)

Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK) Introduktion til Dosisdispensering på Fælles Medicinkort (FMK) 2019 Udgiver Team for fælles medicinkort, Sundhedsdatastyrelsen Ansvarlig institution Sundhedsdatastyrelsen Version 1 Versionsdato 30. august

Læs mere

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer)

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Klik her for at angive tekst. Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Krav og vejledning til

Læs mere

4.0 Velkommen til manualen for kanalen RSS Introduktion til kanalen Hvad er et spot? Opret et nyt spot 2

4.0 Velkommen til manualen for kanalen RSS Introduktion til kanalen Hvad er et spot? Opret et nyt spot 2 4.0 Velkommen til manualen for kanalen RSS 1 4.1 Introduktion til kanalen 1 4.2 RSS kanalside 1 4.2.1 Hvad er et spot? 2 4.2.2 Opret et nyt spot 2 4.2.3 Aktivt og inaktivt spot 4 4.2.4 Rediger et spot

Læs mere

Følgende systemer er omfattet af denne WSLA:

Følgende systemer er omfattet af denne WSLA: Indhold 1 Forord... 3 2 Definitioner... 4 3 Produktionsmiljø... 4 3.1 Oppetid på drift af webservices... 4 3.2 Overvågning... 4 4 Ændringer... 5 4.1 Styring af ændringer... 5 4.2 Varsling af ændringer

Læs mere

Vejledning i indberetning og anvendelse af ekstraordinære effektiviseringsgevinster

Vejledning i indberetning og anvendelse af ekstraordinære effektiviseringsgevinster Vejledning i indberetning og anvendelse af ekstraordinære effektiviseringsgevinster Marts 2015 Vejledning i indberetning og anvendelse af ekstraordinære effektiviseringsgevinstervejledning i indberetning

Læs mere

Vejledning til leverandører ifm. CPR-abonnement

Vejledning til leverandører ifm. CPR-abonnement Vejledning til leverandører ifm. CPR-abonnement Dette notat beskriver de forhold som man som leverandør og kommune skal være opmærksom på når man ønsker at modtage CPR-data i abonnement fra Serviceplatformen.

Læs mere