FAMILIEAFDELINGENS UDVIKLINGSPLAN. Senest revideret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FAMILIEAFDELINGENS UDVIKLINGSPLAN. Senest revideret"

Transkript

1 FAMILIEAFDELINGENS UDVIKLINGSPLAN Senest revideret

2 Udviklingsplan i Familieafdelingen i Halsnæs Kommune. I det følgende skitseres Halsnæs Kommunes udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn & unge. Udviklingsplanen tager afsæt i de anbefalinger fra Task Forcens analyserapport, der direkte vedrører Familieafdelingen: Formulere klare mål for kvaliteten i både sagsbehandlingen og indsatserne. Sikre sammenhæng mellem økonomi, indsats og kvalitet Prioritere implementeringen af ICS på alle niveauer i sagsbehandlingen, herunder i forhold til vurdering af underretninger og i samarbejdet med udførerleddet, i det personrettede tilsyn og i opdateringen af handleplaner. Prioritere kontinuerlige ledelsestilsyn, som sikrer både kvalitet og lovmedholdighed i sagsbehandlingen. Prioritere den tværfaglige og tværsektorielle indsats som grundlag for tidlig indsats. Prioritere implementeringen af DUBU. Afklare behov for kompetenceudvikling. Prioritere løbende kompetenceudvikling. Udarbejde retningslinjer og sikre en ensartet praksis for: Modtagelse og behandling af underretninger Børnefaglige undersøgelser og handleplaner Det personrettede tilsyn og inddragelse af barnet i det personrettede tilsyn Afslutning af sager. Formål: Formålet med udviklingsplanen er at højne kvaliteten i arbejdet i Familieafdelingen i Halsnæs Kommune. Udviklingsplanen er udarbejdet af Halsnæs Kommune med afsæt i Task Forcens undersøgelse af Sagsbehandlingen på Børne og Ungeområdet i Halsnæs Kommune, september 2013, Derudover ligger udviklingsplanen i direkte forlængelse af det arbejde, der er påbegyndt på området i Halsnæs Kommune og Familieafdelingens definerede kerneopgave: At skabe tryghed for de mest udsatte børn og unge i tæt samarbejde med forældre, privat og professionelt netværk.

3 Udviklingsplanen består af 14 temaer der skal sikre kvalitet og lovmedholdelighed i sagsbehandlingen på familieområdet: Temaer 1. Tema- Driftsprioritering 2. Tema Ledelsestilsyn 3. Tema Myndighedsarbejde 4. Tema Metode 5. Tema DUBU 6. Tema Styringsdokumenter 7. Tema efterværn 8. Tema Effektivitet i sagsbehandlingen 9. Tema Kompetenceudvikling af Teamledere 10. Tema Teamkultur 11. Borgerfokus 12. Samstyring med samarbejdspartnere 13. Økonomisk balance mellem forebyggelse og anbringelse. 14. Kriminelle og misbrugende unge Der er udarbejdet en Masterplan, der samler alle gennemførte og fremtidige indsatser inden for de 14 temaer. Da hvert tema rummer mange aktiviteter har hvert tema sin egen udviklingsplan som bilag til Masterplanen.

4 Resultatmål for udviklingsplanen: Alle underretninger vurderes inden 24 timer. Underretter orienteres om vurderingen inden 30 dage. Alle underretninger er afklaret inden 30 dage Alle børnefaglige undersøgelser er udarbejdet inden 4 måneder. I børnefaglige undersøgelser, hvor 4 måneders fristen mod forventning ikke kan overholdes, udarbejdes foreløbig vurdering og Familien oplyses om hvornår denne forventes afsluttet. Der foreligger handleplaner for alle børn med foranstaltninger iht.servicelovens 52. Den lovpligtige opfølgning overholder 3 og 6 måneders tidsfristen iht. servicelovens 70. Alle unge med et alvorligt misbrug tilbydes misbrugsbehandling inden 14 dage. Der udarbejdes foreløbig handleplan for unge med alvorligt misbrug inden 14 dage. Der inviteres til netværksmøde vedr. unge der har begået alvorlig kriminalitet inden 14 dage. Der foreligger skriftlige afgørelser i alle sager. Der udvikles nedskrevne arbejdsgange som understøtter ovennævnte. Der udvikles kvalitetssikring og ledelsestilsyn, som understøtter ovennævnte. Proces for implementering af udviklingsplanerne Udviklingsplanen er udviklet og konkretiseret af Familieafdelingen. Der er for hvert af de 14 temaer defineret succeskriterier, resultatmål, ligesom det er blevet beskrevet hvilke aktiviteter der igangsættes for at implementere tiltagene, herunder en plan for, hvordan der løbende udarbejdes kvalitetsmåling af opgaverne, og hvordan det sikres, at dette omsættes i læring på området. Et helt afgørende element i implementeringen af udviklingsplanen er inddragelse, medarbejdernes ejerskab og ledelsesmæssigt nærvær. I forbindelse med konkretisering og implementering af udviklingsplanen har Halsnæs Kommune besluttet at indgå en samarbejdsaftale med Socialstyrelsens og Ankestyrelsens Task Force. Arbejdet er forberedt i efteråret 2013, og påbegyndt den 1. januar 2014, da opnormeringen på 8 årsværk blev effektueret.

5 Metodisk baggrund for projekt. Udviklingsplanen understøttes af teoretikerne Kotter, Dreyfuss & Dreyfuss samt Danelund. Kotters forandringsteori udgør grundlaget for implementering af anbefalingerne fra Task Force. Teorien har sit udspring i 8 punkter: 1. Etablering af en oplevelse af nødvendighed. 2. Oprettelse af en styrende koalition. 3. Udvikling af en vision og en strategi. 4. Formidling af forandringsvisionen. 5. Styrke medarbejdernes kompetencer. 6. Generering af kortsigtede gevinster. 7. Konsolidering af resultater og produktion af mere forandring 8. Forankring af nye arbejdsmåder i kulturen. Der er fokus på medledelse med muligheder hvor medarbejderne involveres i og opfordres til at udøve medledelse for udviklingsplanen ud fra en antagelse om, at dem der er bedst til at støtte ledelsen i at træffe kvalificerede beslutninger, er dem der er tættest på driften. Der etableres strateginetværk benævnt som Pitt-Stopgrupper i forhold til hvert tema bestående af medarbejdere, der er særligt motiverede som ledelsen inddrager ved udformning af strategier og problemløsning i forhold til udviklingsplanerne. Pitt-Stopgrupperne skal være med til at skabe en styrende koalition mellem ledelse og medarbejdere. Strateginetværk har en særlig funktion forhold til implementering af nye måder at arbejde på. I udviklingsplanen er implementering formuleret som Pitt Stop, hvor medarbejderne deltager aktivt i vurderingen af om det indlærte er sikkert indlært bl.a. ved hjælp af spørgeskemaer.

6 Udviklingsplanen vil i forhold til kompetenceudvikling og kompetenceniveau tage udgangspunkt i teoretikerne Dreyfus & Dreyfuss. De har beskrevet, at man i forbindelse med kompetenceudvikling gennemgår 5 stadier: 1) Begynder 2) Øvet 3) Kompetent 4) Kyndig 5) Specialist Det er Familieafdelingens mål at medarbejderne i Familieafdelingen skal være kompetente på deres område, således at børn og deres forældre samt tværfaglige samarbejdspartnere i Halsnæs kommune oplever en professionel og kvalificeret indsats. I det omfang medarbejderne får specialopgaver, som de får særligt ansvar for, skal de være kyndige. Det er Familieafdelingens mål, at de socialfaglige teamkoordinatorer skal være faglige specialister. Det er Områdechefens mål, at familieafdelingens leder skal være kyndig som faglig, administrativ, personalemæssig og strategisk leder. Familieafdelingens leder definerer i samspil med socialfaglige koordinatorer og medarbejdere hvad de forskellige stadier rummer. Afdelingen indarbejder en række Pittstop, som er refleksionsmøder, hvor det undersøges om det lærte er indlært. Desuden indarbejdes kompetenceniveauerne i de enkelte medarbejderes udviklingsplaner, ligesom kompetenceniveauerne drøftes i de enkelte medarbejderes MUS samtaler. Faglighed: En måde at nå dette mål på, går via begrebet faglighed I Familieafdelingen arbejdes med udgangspunkt i følgende definition af sagsbehandlerens faglighed: Faglighed indebærer at man som sagsbehandler har kendskab til gældende lovgivning og formår, at anvende lovgivningen i det daglige myndighedsarbejde med børn, forældre, tværfaglige samarbejdspartnere.

7 Faglighed indebærer, at man som sagsbehandler er i stand til at inddrage familie og netværk og at man skriftligt er i stand til at dokumentere og bergrunde de sagsbehandlingsskridt man foretager sig. Faglighed indebærer, at man er i stand til at anvende metoden ICS og Signs of Safety i de skriftlige produkter: Vurdering af underretning, Børnefaglige undersøgelser, handleplaner og skriftlige afgørelser. Faglighed indebærer, at man møder borgeren med respekt. Dvs. man svarer på telefonopkald, mails og andre henvendelser inden for de angivne tidsfrister. Den Faglige superliga: Den faglige superliga er visionen om det anderledes mulige i Familieafdelingen i Halsnæs. En vision som afdelingen med succes rekrutterer ud fra. Vi forsøger på denne måde at skabe en ny og positiv historie om Familieafdelingen. Den faglige superliga refererer sprogligt til sportsverdenen, hvor Danmarks bedste fodboldspillere er at finde i netop superligaen. Kort kan man sige, at vi vil opleve, at Familieafdelingen er i den faglige superliga når resultatmålene er opnået.

8 MASTERPLAN Udviklingsplanen i forbindelse med Analyse Rapporten fra TASK FORCE Den Samlede indsats. Grøn = ok iht tidsplan Gul=ikke planlagt eller ikke igangsat, men heller ikke tidsoverskredet Rød= overskredet iht tidsplan Aktivitet Målgruppe Formål Leverandør Starttidspun Sluttidspunkt Status kt Kvalitetssikring gennem styringsdokumenter: (Se tema 6) Ledelsen udarbejder og faciliterer gennem medinddragelse At medarbejderne har guidelines i forhold til beslutningskompetence og daglig praksis. /Koordinatorer Igang Implementering af underretningsmodul i DUBU Udarbejdelse af vejledninger for aktiviteter i DUBU Modtagelsen 10 Superbrugerne 6 At sikre indberetning af underretninger, der opfylder Ankestyrelsens kravspecifikationer At give medarbejderne værktøjer, der styrker ensartet standard Superbrugergruppen Ultimo nov Intern proces

9 ICS Implementeringsseminar, koordinatorer og superbrugere At skabe basis for en god implementeringsstrategi Model for ledelsestilsyn Alle At der foreligger en model for ledelsestilsyn Ledelsestilsyn på kort og sigt koordinatorer At der er så meget ledelsestilsyn inden modellen er gennemført som muligt. Socialstyrelsen Intern og PWC Intern proces. Rummer: Opfølgning efterslæb fra forår Alle afgørelser, Børnefaglige undersøgelser og handleplaner skal godkendes af teamkoordinator Sagsgennemgang i Foranstaltning sept Sagsgennemgang Familiebehandling nov Sagsgennemgang modtagelse Marts

10 Sagsgennemgang Foranstaltning Marts Sagsgennemgang 20 specialgruppesager v. PWC Feb Gennemgang af anbringelser Juli-sept Sagsgennemgang specialgruppen Aug.- Sept Sagsgennemgang modtagelse. okt. - November Sagsgennemgang Foranstaltning Sept. okt Økonomisk ledelsestilsyn Igang Ledelsesinformation Chef og leder 2 At sikre, at chef og leder er vidende om sagsbehandlingsskridtene i forhold til lovgivning opfylder lovens krav. PWC

11 Konference om højtydende teams Drøftelse af prioriteringerne Møde hver 6.uge med Task Force (Se Tema 1) og 2 koordinatorer 4 Chef, leder og koordinator At få teori og inspiration om højtydende teams At sikre, at der er sparring mellem kommune og central myndighed om prioriteringerne. Privat leverandør 22. januar 2014 Task Force Anvendelse af ICS på teammøder Kickoff seminar 2 dage Teamkultur - Teams arbejder selvstændigt. (Se Tema 10) Gennemgang af serviceloven på børneområdet 1 dag Koordinatorer og medarbejdere Alle ansatte i Familieafdeling en 35 Alle teams ½ teamdag 35 Koordinatorer Sagsbehandlern e Familierådgiver ne. At implementere ICS i det daglige arbejde At skabe grundlaget for en teamkultur Implementering af teamkultur med fokus på kerneydelsen At sikre, at sagsbehandlerne bliver mere sikre i anvendelsen af serviceloven og derved har overblik over lovgivningens muligheder. Intern proces Intern og Chef Task Force Koordinatordag ICS Grundkursus 2 dage Teamkoordinatorer Koordinator At styrke holdningskompetencen Intern Formålet er at introducere alle sagsbehandlere til metoden. Således Socialstyrelsen

12 Ledelsesstrategi 2 dage. Familierådgiver e Sagbehandlere Ca. 30 og koordinatorer at alle er på samme kompetenceniveau At sagsbehandlingen løses så effektivt som muligt. SPUK ICS Grundkursus 1 dag Koordinator Familierådgiver e Sagbehandlere Ca. 30 Formålet er at introducere alle sagsbehandlere til metoden. Således at alle er på samme kompetenceniveau Metropol Præsentation af de udarbejdede arbejdsgange på personalemøde ved fagperson fra voksen området. Afdelingen Ca. 40 At medarbejderne i foranstaltning og handicap sikkert har indlært procedurerne og anvender dem. Intern

13 Udarbejdelse af arbejdsgang vedr. Kriminelle unge Teamledere Sagsbehandlere At implementere de lovbefalede krav i forhold til unge der begår kriminalitet Arbejdsgruppe Teamkoordinatorer 3 sagsbehandlere SSP konsulent Udarbejdelse af arbejdsgange vedr. misbrugende unge Teamkoordinat orer Sagsbehandlere At implementere de lovbefalede krav i forhold til unge med misbrug Arbejdsgruppe Teamkoordinatorer 3 sagsbehandlere SSP konsulent Udarbejdelse af arbejdsgang vedrørende mindre alvorlig kriminalitet Teamkoordinat orer Sagsbehandlere At udvikle standard for sagsbehandlingen af disse sager. Arbejdsgruppe Teamkoordinatorer 3 sagsbehandlere SSP konsulent Pittstop Driftsprioriteringer Chef, koo., leder At evaluere temaet Intern

14 Effektivitet i sagsbehandlingen: Underretninger Børnefaglige undersøgelser Opfølgninger Sagsbehandlern e At skabe basis for effektiv og sikker drift SPUK Sparring på model for ledelsestilsyn Chef, leder og teamledere At få tilbagemelding på den udviklede model fra Task Force Task Force Kursus i ICS for leverandører 2 dage Kursus at skrive en afgørelse - værkstedskursus Hvordan skriver jeg journal? Familieplejen Kontaktpersone r Familiebehandl ere Dagbehandling Trianglen Teamkoordinat orer Ca. 20 Koordinatorer Sagsbehandlern e Familierådgiver ne At sikre, at metoden også anvendes i leverandørledet. At sikre, at medarbejderne bliver i stand til at skrive en afgørelse inden for forvaltningslovens rammer At regler om journalpligt formidles og implementeres. Socialstyrelsen November 2014 Metropol

15 Aktindsigt og Partshøring 2 dage Gennemgang af børnefaglig undersøgelsesmodel 30 medarbejdere Sagsbehandlere Udvalgte borgere At anvendelsen af journalen italesættes og besluttes Udvikling af undersøgelsesmodel Intern Spørgeskema DUBU Teamdag på baggrund af HBDI-test Superbrugerne 6 Alle teams At superbrugerne får kendskab til sagbehandlernes oplevelse af deres egne kompetencer ved anvendelse af DUBU At skabe overblik over styrker i medarbejdernes tænkemåde og fokus på hvordan man som team kan supplere hinanden. Intern Proces Hermann International December 2014 Januar 2015 Pittstop - Driftsprioriteringer DUBU - PITT STOP 1 dag Pittstopgruppen mødes vedrørende efterværn Chef, koo., leder Superbrugerne 6 Chef, ledere, koordinatorer, Resourceperson er At evaluere temaet Intern Igang At superbrugerne analyserer spørgekema og deres egen funktion Sparring Kombit evt. superbruger fra anden kommune Forsinket Udvikling af fælles arbejdsgang Intern I gang DUBU Opstart implementering Superbrugene 6 At superbrugerne får udviklet et redskab, der fungerer. Intern Februar 2015 Igang

16 af indsatser så det virker gennemgang af vejledninger 1 dag DUBU Kursus indsatser 1 dag Koordinatorer Sagsbehandlern e Administrativt personale. Ca. 30 gerne på 2 hold At sagsbehandlere og de administrative kan fungere på brugerniveau Intern proces/kombit Marts 2015 Igang Teamudviklingssamtaler Alle teams At holde fokus på teamets mål Intern Marts 2015 Igang Videreudvikling af model for ledelsestilsyn Chef, leder, teamledere, nøglemedarbej At der skabes sammenhæng mellem børnepolitik og ledelsestilsyn Socialstyrelsen og Deloitte I gang Projektmidler fra dere Socialstyrelsen Projekt Styrket faglig ledelse Kursus i Børnesamtalen de 3 huse 1 dag Kursus i ICS anvendelse i skoler og, teamledere og nøglemedarbej dere. Koordinatorer Sagsbehandlern e Teamkoordinat orer, visitatorer At skabe sammenhæng mellem den sammenhængende børnepolitik og ledelsestilsynet. At medarbejderne bliver kompetente i at vurdere hvornår børnesamtalen skal finde sted. At medarbejderne bliver kompetente i at gennemføre børnesamtalen. At sikre implementering og forståelse af metoden Socialstyrelsen/ Deloitte Sikkerhedskonsulenterne.DK I gang Marts 2015 Metropol April 2015 Igang

17 daginstitutioner Pittstop Effektivitet og daglige pædagogogiske ke leder i daginstitutioner og på skoler. Chef, leder, teamledere Vurdering af om effektivitet i sagsgangene er sikkert indlært Intern I gang PITTSTOP - ICS På baggrund af ICS implementeringsbarome ter afholdes Pittstop Evaluering af Opfølgningsmodellen Pittstop - Teamkultur, koordinatorer og nøglemedarbej dere 6 Sagsbehandlere Forældre Børn Repræsentanter for skole og daginstitutioner, PPR, jobcenter. /Teamled ere At sikre, at det vurderes om implementeringen af ICS er gennemført. Formål: At skabe grundlag for forbedring af den udviklede opfølgningsmodel Intern Forsinket Intern Juni 2015 I gang Evaluere og kigge fremad HBDI I gang Projekt om bruger vurdering af Sagsbehandlere og forældre og At igangsætte initiativer, hvor vi får tilbagemeldinger på indsatsen fra Metropol I gang Udskudt til

18 Familieafdelingens arbejde børn borgerne januar 2016 Diplom i ledelse Teamledere At styrke de individuelle ledelseskompetencer Revision af Kvalitetsstandarder Medarbejderne i Familieafdeling en og eksterne samarbejdspart nere At serviceniveaet er godkendt af det politiske niveau og kendt af den enkelte medarbejder. At de nuværende kvalitetsstandarder justeres og anvendeligheden drøftes. Metropol I gang Intern proces/måske med konulent støtte fra PWC Forældreansvarsloven Gennemgang ½ dag Sagsbehandlere Familierådgiver e Familiebehandl ere Kontaktpersone r Pædagogiske ledere Daginstitutionsl edere Sundhedsplejen For at sikre, at der er kendskab til bestemmelserne tværfagligt. Ikke planlagt Ikke planlagt

19 PPR Ca. 50 Samarbejde med Metropol om borgerfokus. Sagsbehandlere og forældre og børn At igangsætte initiativer, hvor vi får tilbagemeldinger på indsatsen fra borgerne Metropol Afventer møde med leverandør oktober 2015

FAMILIEAFDELINGENS UDVIKLINGSPLAN. Senest revideret

FAMILIEAFDELINGENS UDVIKLINGSPLAN. Senest revideret FAMILIEAFDELINGENS UDVIKLINGSPLAN Senest revideret 15.11.2014 1 Udviklingsplan i Familieafdelingen i Halsnæs Kommune. I det følgende skitseres Halsnæs Kommunes udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen

Læs mere

FAMILIEAFDELINGENS UDVIKLINGSPLAN. Senest revideret 15.07.2014

FAMILIEAFDELINGENS UDVIKLINGSPLAN. Senest revideret 15.07.2014 FAMILIEAFDELINGENS UDVIKLINGSPLAN Senest revideret 15.07.2014 1 Udviklingsplan i Familieafdelingen i Halsnæs Kommune. I det følgende skitseres Halsnæs Kommunes udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen

Læs mere

Aktivitet Målgruppe Formål Leverandør Starttidspunkt Sluttidspunkt Kvalitetssikring gennem. Task Force 1.10.2013 31.12.2015 styringsdokumenter

Aktivitet Målgruppe Formål Leverandør Starttidspunkt Sluttidspunkt Kvalitetssikring gennem. Task Force 1.10.2013 31.12.2015 styringsdokumenter MASTERPLAN Udviklingsplanen i forbindelse med Analaysen fra TASK FORCE Den Samlede indsats. Aktivitet Målgruppe Formål Leverandør Starttidspunkt Sluttidspunkt Kvalitetssikring gennem Task Force 1.10.2013

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde Udviklingsplan Center for Familie og Forebyggelse 9. januar 2017 Forord Denne udviklingsplan tager afsæt i analyserapport fra Socialstyrelsens Task Force på det specialiserede børneområde, der er offentliggjort

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet.

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet. Selvevaluering Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og Social- og Integrationsministeriets Task Force på børne- og ungeområdet, vil vi bede jer beskrive og vurdere jeres praksis på børne- og ungeområdet

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGIEN I SAMSPIL MED BORGERNE SKABER VI DEN BEDST MULIGE TRIVSEL OG UDVIKLING HOS BØRN, UNGE OG FAMILIER FAMILIEAFDELINGEN

UDVIKLINGSSTRATEGIEN I SAMSPIL MED BORGERNE SKABER VI DEN BEDST MULIGE TRIVSEL OG UDVIKLING HOS BØRN, UNGE OG FAMILIER FAMILIEAFDELINGEN UDVIKLINGSSTRATEGIEN I SAMSPIL MED BORGERNE SKABER VI DEN BEDST MULIGE TRIVSEL OG UDVIKLING HOS BØRN, UNGE OG FAMILIER FAMILIEAFDELINGEN HVAD HAR VI ARBEJDET MED DE BORGERRETTEDE VISIONER EN TIDLIG OG

Læs mere

Organisering af arbejdsopgaverne i Familieafdelingen.

Organisering af arbejdsopgaverne i Familieafdelingen. Organisering af arbejdsopgaverne i Familieafdelingen. Familie af delingens kerneopgave er: At skabe tryghed for de mest udsatte børn og unge i tæt samarbejde med forældre, privat og professionelt netværk

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune November /MT Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune September Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august Bedre

Læs mere

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde.

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Børn, Unge, Kultur og Fritid Familie og Uddannelse Centrumpladsen 7, 1. sal 5700 Svendborg

Læs mere

Ledelsestilsyn i Familieafdelingen:

Ledelsestilsyn i Familieafdelingen: Ledelsestilsyn i Familieafdelingen: Dette er en beskrivelse af ledelsestilsynet i Familieafdelingen i Halsnæs Kommune. Ledelsestilsynet er drøftet med Socialministeriets Task Force og udviklet i samarbejde

Læs mere

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Indsatser Formål Resultatmål frem til 31. december 2014 Ledelsesinformation Der er etableret en fast kadence for og udvikling af skemaer,

Læs mere

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen i Esbjerg Kommune Overblik over planlagte aktiviteter i 2013 pr

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen i Esbjerg Kommune Overblik over planlagte aktiviteter i 2013 pr Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen i Esbjerg Kommune Overblik over planlagte aktiviteter i 2013 pr. 1.4.2013 Udviklingsplan 1: Kontrol og gennemgang af komplekse sager Tema 1: Kvalitetssikrin

Læs mere

Status på udviklingsplan

Status på udviklingsplan Status på udviklingsplan Tema 1: Hurtig, ensartet, lovmedholdelig sagsbehandling Status på aktiviteter: Hvad er der sket siden sidste møde? Ledelsestilsynsprakis Der er afviklet ledelsestilsyn d. 20.5.

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

1. Nødvendigt med politisk og ledelsesmæssigt fokus på underretninger... 1

1. Nødvendigt med politisk og ledelsesmæssigt fokus på underretninger... 1 GLADSAXE KOMMUNE Skole og Familie Bilag 1: Notat vedrørende KL's 12 opmærksomhedspunkter NOTAT Dato: 2. august 2012 Af: Rikke Schønning KL s 12 opmærksomhedspunkter 1. Nødvendigt med politisk og ledelsesmæssigt

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb Ansøgningsfrist d. 14. december 2016

Læs mere

Kommunens redegørelse Evaluering af Task Forcens længerevarende udviklingsforløb i Familieafdelingen i Halsnæs Kommune

Kommunens redegørelse Evaluering af Task Forcens længerevarende udviklingsforløb i Familieafdelingen i Halsnæs Kommune Kommunens redegørelse Evaluering af Task Forcens længerevarende udviklingsforløb i Familieafdelingen i Halsnæs Kommune Task Force på børne- og ungeområdet 1/44 Indhold Skabelon for kommunens redegørelse

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august Juni Bedre tværfagligt

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Børne- og Socialministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Januar Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august Bedre tværfagligt

Læs mere

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Afrapportering af genopretningsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Afrapporter af genopretnsplan for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Marts 2014/MT Mål Handl Indikatorer Status Tid/Deadline Øget faglighed og opfølgn Socialfaglig ledelse, opnormer Medio august

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Task force på handicapområdet Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende forløb i Task forcen på handicapområdet Ansøgningsfrist torsdag

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et langt analyseog udviklingsforløb, Taskforce - Handicap

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et langt analyseog udviklingsforløb, Taskforce - Handicap Børne- og Socialministeriet Socialstyrelsen Taskforce - handicap Vejledning til ansøgning om deltagelse i et langt analyseog udviklingsforløb, Taskforce - Handicap Ansøgningsfrister fremgår af Socialstyrelsen.dk

Læs mere

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 24-09-2013 1/48

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 24-09-2013 1/48 Analyserapport Task Force på børne- og ungeområdet 24-09-2013 1/48 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Læsevejledning 3 1.2 Præsentation af Task Forcen 4 1.3 Analysens temaer 5 1.4 Det videre forløb

Læs mere

Viden fra analyser og sagsgennemgange i Task Force og Partnerskabsprojektet. Temaseminar 10. november 2015

Viden fra analyser og sagsgennemgange i Task Force og Partnerskabsprojektet. Temaseminar 10. november 2015 Viden fra analyser og sagsgennemgange i Task Force og Partnerskabsprojektet Temaseminar 10. november 2015 Task Forcens erfaringer Erfaringerne er baseret på: 4 afsluttede Task Force forløb 8 igangværende

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune

Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune Indhold Baggrund... 2 Indledning... 2 Mål og aktiviteter, implementering af beredskabsplanen.... 4 Mål 1. Beredskabsplanen skal

Læs mere

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik

Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Handleplan for den sammenhængende børnepolitik Indledning Alle børn og unge i Glostup skal have mulighed for at blive i stand til at mestre deres liv og udfolde deres potentialer. Med den sammenhængende

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

Planlægning af Deloittes udviklingsforløb for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Planlægning af Deloittes udviklingsforløb for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Planlægning af Deloittes udviklingsforløb for Center Familie og Handicap, Rebild Kommune NB i det nedenstående angives involverede det skal understreges, at Deloitte deltager i alle aktiviteter og sikrer

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

Udviklingsplan for 2018 i Familieafdelingen

Udviklingsplan for 2018 i Familieafdelingen Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2018 i Familieafdelingen [Sikkert grundlag] Udviklingsplanen tager udgangspunkt i Task Force analyserapport dateret den 6. februar 2018. Målsætningerne i planen beror

Læs mere

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 12-11-2015 1/72

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 12-11-2015 1/72 Analyserapport Task Force på børne- og ungeområdet 12-11-2015 1/72 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Læsevejledning 3 1.2 Præsentation af Task Forcen 4 1.3 Analysens temaer 5 1.4 Det videre forløb

Læs mere

Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn

Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn Rigsrevisionens beretning om Indsatsen over for anbragte børn August 2016 Oplæg BSU 28.11.2016 Rigsrevisionen har afgivet beretning om indsatsen over for anbragte børn. Beretningen omhandler: - Social-

Læs mere

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Rebild Kommune Opsamling Deloitte Consulting 4. november 2013 Indhold 1. Grundlag 2. Konklusioner 3. Anbefalinger 4. Øvrige perspektiver - 2 - 1. Grundlaget Ledelsestilsyn

Læs mere

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt.

Det forudsættes, at kommunens tilbud til børn og unge med særlige behov skal baseres på aktuel viden og dokumentation af effekt. Standarder for sagsbehandlingen vedrørende opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Politisk målsætning vedr. opfølgning og evaluering af resultaterne af den konkrete indsats Det

Læs mere

Socialafdelingen. V/socialchef Hanne Manata. Resultater børn, unge og familier. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Socialafdelingen. V/socialchef Hanne Manata. Resultater børn, unge og familier. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Socialafdelingen V/socialchef Hanne Manata Resultater børn, unge og familier Organisering i familiegrupper Modtagelser X antal makkerskaber heraf 1 ungemakkerskab Hjemme-hos/støtte-kontaktpersoner Psykolog

Læs mere

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet /27

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet /27 Statusrapport Task Force på børne- og ungeområdet 04-06-2015 1/27 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Task Forcens vurdering 4 3 Bilag 1: Statusmåling af konkrete sager 11 4 Bilag 2: Halsnæs Kommunes

Læs mere

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 12-12-2014 1/74

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 12-12-2014 1/74 Analyserapport Task Force på børne- og ungeområdet 12-12-2014 1/74 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Læsevejledning 3 1.2 Præsentation af Task Forcen 4 1.3 Analysens temaer 5 1.4 Det videre forløb

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen

Standarder for sagsbehandlingen Familieafdelingen Standarder for sagsbehandlingen Indledning Standarder for sagsbehandlingen er en del af den sammenhængende børnepolitik. I henhold til Servicelovens 138 skal den politiske målsætning

Læs mere

Emne: Kolding Kommunes ansvar over for børn, unge og deres familie med behov for særlig støtte

Emne: Kolding Kommunes ansvar over for børn, unge og deres familie med behov for særlig støtte Notatark Emne: Kolding Kommunes ansvar over for børn, unge og deres familie med behov for særlig støtte 8. februar 2018 - Sagsnr. 18/2869 - Løbenr. 29817/18 I Kolding kommune er ansvaret for sagsbehandling

Læs mere

Ny børnefaglig undersøgelse iht. LSS 50

Ny børnefaglig undersøgelse iht. LSS 50 Ny børnefaglig undersøgelse iht. LSS 50 Nr. Aktør Aktivitet Beskrivelse Uge 1 1. Teamleder Sagsbehandler 2 Sagsbehandler Overlevering af ny undersøgelsessag 0,25 time Uge 1: Indkaldelse til underretningsmøde

Læs mere

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Nedenfor er angivet et eksempel på en strategi for kompetenceudvikling for den enhed i en kommune, som har ansvaret for

Læs mere

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet Rebild Kommune 21-08-2014 1/36

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet Rebild Kommune 21-08-2014 1/36 Statusrapport Task Force på børne- og ungeområdet Rebild Kommune 21-08-2014 1/36 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Task Forcens vurdering 4 Bilag 1: Statusmåling af konkrete sager 11 Bilag 2: Rebild

Læs mere

Udviklingsplan. Borgercenter Børn og Unges Udviklingsplan ifm. Taske Force-forløb Borgercenter Børn og Unge

Udviklingsplan. Borgercenter Børn og Unges Udviklingsplan ifm. Taske Force-forløb Borgercenter Børn og Unge Socialforvaltningen i Københavns Kommune Udviklingsplan Borgercenter Børn og Unges Udviklingsplan ifm. Taske Force-forløb 2017-2019 Borgercenter Børn og Unge 17-10-2018 Indhold Indhold... 2 Indledning...

Læs mere

Københavns Kommune - Socialforvaltningen. Opsummering af Kvalitet & Lærings arbejde 2011/2012

Københavns Kommune - Socialforvaltningen. Opsummering af Kvalitet & Lærings arbejde 2011/2012 Københavns Kommune - Socialforvaltningen Opsummering af Kvalitet & Lærings arbejde 2011/2012 Til Socialudvalget, september 2013 Indledning og rammesætning Et godt myndighedsarbejde har afgørende betydning

Læs mere

Projektbeskrivelse Socialrådgivere i daginstitutioner

Projektbeskrivelse Socialrådgivere i daginstitutioner Socialforvaltningen NOTAT Projektbeskrivelse Socialrådgivere i daginstitutioner Baggrund for projektet Et af fokusområderne i SOF s strategi for udviklingen af arbejdet med udsatte børn, unge og deres

Læs mere

Bedre kvalitet i sagsbehandlingen i børnesager. Ledelsens tiltag (kort version)

Bedre kvalitet i sagsbehandlingen i børnesager. Ledelsens tiltag (kort version) Bedre kvalitet i sagsbehandlingen i børnesager Ledelsens tiltag (kort version) Indledning Lejre Kommunes revisionsfirma PwC gennemførte i efteråret 2015 en sagsrevision, på det specialiserede børneområde.

Læs mere

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 22-06-2015 1/79

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 22-06-2015 1/79 Analyserapport Task Force på børne- og ungeområdet 22-06-2015 1/79 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Læsevejledning 3 1.2 Præsentation af Task Forcen 4 1.3 Analysens temaer 5 1.4 Det videre forløb

Læs mere

Statusrapport. Task Force børne- og ungeområdet

Statusrapport. Task Force børne- og ungeområdet Task Force børne- og ungeområdet september 2018 Indhold Indhold... 1 Indledning... 2 1.1 Statusrapportens datagrundlag... 3 Task Forcens vurdering... 3 1.2 Task Forcens bemærkninger til Tønder Kommunes

Læs mere

Dagplejen Skanderborg Udviklingskontrakt

Dagplejen Skanderborg Udviklingskontrakt Dagplejen Skanderborg Udviklingskontrakt 2019 NOVEMBER 2018, ELSE SALL Dagplejen Skanderborg Udviklingskontrakt 2019 Vision for Skanderborg Dagpleje Formålet med Visionen for Skanderborg Kommunale Dagpleje:

Læs mere

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn & unge i Esbjerg Kommune UDKAST

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn & unge i Esbjerg Kommune UDKAST Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn & unge i Esbjerg Kommune 1. UDKAST Forord I det følgende skitseres 1. udkast til Esbjerg Kommunes udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen

Læs mere

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 15-12-2014 1/66

Analyserapport. Task Force på børne- og ungeområdet 15-12-2014 1/66 Analyserapport Task Force på børne- og ungeområdet 15-12-2014 1/66 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Resume og anbefalinger 9 3 Afrapportering på de enkelte temaer 10 3.1 Politik og strategi 11 3.2

Læs mere

Bilag 1, Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge, 1. kvartal 2018

Bilag 1, Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge, 1. kvartal 2018 Bilag 1, Lovoverholdelsesprocenter Borgercenter Børn og Unge, 1. kvartal 2018 Dette skema viser udviklingen i lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unges ledelsestilsyn. Ledelsestilsynet har

Læs mere

Task Force analyse i Esbjerg Kommune. 26. oktober 2012.

Task Force analyse i Esbjerg Kommune. 26. oktober 2012. Task Force analyse i Esbjerg Kommune. 26. oktober 2012. 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 1.1 Læsevejledning 3 1.2 Præsentation af Task Forcen 3 1.3 Analysens formål 4 1.4 Analysens temaer 5 1.5 Det

Læs mere

Familieafdelingen hvem er vi?

Familieafdelingen hvem er vi? SSP Seminar 2017 Familieafdelingen hvem er vi? Organiseret under Børne- og kulturforvaltningen I Familie og Rådgivning sammen med PPR og udførerne. 30 socialrådgivere i psykosocial gruppe 7 socialrådgivere

Læs mere

FAGLIG LEDELSE OG STYRING

FAGLIG LEDELSE OG STYRING FAGLIG LEDELSE OG STYRING Området for børn og unge med særlige behov STYRINGSGRUNDLAG ORGANISERING OG TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE FAGLIG UDVIKLING TILRETTELÆGGELSE AF ARBEJDET OPFØLGNING LEDELSESINFORMATION

Læs mere

Rapport vedrørende undersøgelse af registreringer i BUS-systemet i Børnefamiliecenter København

Rapport vedrørende undersøgelse af registreringer i BUS-systemet i Børnefamiliecenter København Rapport vedrørende undersøgelse af registreringer i BUS-systemet i Børnefamiliecenter København Undersøgelsens rammer og indhold Formålet med undersøgelsen har været at vurdere, om der er foretaget registreringer

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Introduktion til Familiegruppearbejdet. Familiegruppen Centrum Badehusvej

Introduktion til Familiegruppearbejdet. Familiegruppen Centrum Badehusvej Introduktion til Familiegruppearbejdet Familiegruppen Centrum Badehusvej 11 16.02.18 Familiegruppernes rammer De politiske fastsatte mål og rammer: o Lovgivning (primært Serviceloven) instruktion (en myndighedsafdeling)

Læs mere

Uddybende ansøgning Frikommunenetværket "Børn som vores vigtigste ressource"

Uddybende ansøgning Frikommunenetværket Børn som vores vigtigste ressource Uddybende ansøgning Frikommunenetværket "Børn som vores vigtigste ressource" Titel på forsøg Frikommunenetværk Deltagerkommuner Fokus på inddragelse og effekt. Børn som vores vigtigste ressource. Gladsaxe

Læs mere

Ønskeforslag - Beløb angivet i kr.

Ønskeforslag - Beløb angivet i kr. Ønskeforslag 2014-2017 NR: Ø XXX Sagsbehandler-bemanding i Familieafdelingen Økonomiudvalget Politikområde Administration Aktivitetsområde Økonomiske konsekvenser Ønskeforslag - Beløb angivet i 1.000 kr.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Børne og Socialministeriet Socialstyrelsen og Ankestyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning til

Læs mere

Børn og Families Strategiplan

Børn og Families Strategiplan Børn og Families Strategiplan 2017-2019 KERNEOPGAVEN Kerneopgaven i Børn og Familie er at skabe udvikling, sundhed, læring og trivsel for børn og unge i Ringkøbing- Skjern Kommune på et højere niveau,

Læs mere

Implementering og indhentning af gevinster. Erfaringer fra DUBU

Implementering og indhentning af gevinster. Erfaringer fra DUBU Implementering og indhentning af gevinster Erfaringer fra DUBU Agenda Hvordan bidrager forandringsledelse til et vellykket projekt? Janni Bormann, Konsulent, KOMBIT DUBU implementering i praksis? Anders

Læs mere

Rollebeskrivelser i borgervisitationen

Rollebeskrivelser i borgervisitationen Rollebeskrivelser i borgervisitationen Udgangspunktet er ledelsesgrundlaget med de 4 fokuspunkter: Ta ledelse, Skab følgeskab, Ha styr på driften og Vær fornyende. Følgende roller er beskrevet: Visitator

Læs mere

Bilag 1: Hedensted Kommunes forslag til detaljeret udviklingsplan

Bilag 1: Hedensted Kommunes forslag til detaljeret udviklingsplan Bilag 1: Hedensted Kommunes forslag til detaljeret udviklingsplan 1 - Politik og strategi Beskrivelse af aktiviteter Mål medarbejder(m) og borgerniveau (B) Ansvarlig Tidsfrist Udvikling af kvalitetsstandarder

Læs mere

Lejre Kommune Side 1. Udvalget for Børn & Ungdom. BU Kvalitetsundersøgelse på det specialiserede børneområde Sagsnr.

Lejre Kommune Side 1. Udvalget for Børn & Ungdom. BU Kvalitetsundersøgelse på det specialiserede børneområde Sagsnr. 07-06-2016 Side 1 BU Kvalitetsundersøgelse på det specialiserede børneområde Sagsnr.: 16/3171 Resumé: Administrationen indgik primo 2016 en aftale med kommunens revisionsfirma PwC om at undersøge kvaliteten

Læs mere

er mere end velfærd Besøg af Folketingets Socialudvalg 15. april 2013 Social- og Sundhedsforvaltningen, socialområdet

er mere end velfærd Besøg af Folketingets Socialudvalg 15. april 2013 Social- og Sundhedsforvaltningen, socialområdet Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 226 Offentligt Besøg af Folketingets Socialudvalg 15. april 2013 Social- og Sundhedsforvaltningen, socialområdet er mere end velfærd Social- og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Infomøde om forenklingen af ICS og udredningsværktøjet

Infomøde om forenklingen af ICS og udredningsværktøjet Infomøde om forenklingen af ICS og udredningsværktøjet Velkommen 09.30-10.00 Morgenbrød 10.00 11:00 Velkomst, vision og forenklingen af ICS 11.00-11.10 Kaffepause 11.10-12.00 Præsentation af udredningsværktøjet

Læs mere

Velkommen til Workshop 2

Velkommen til Workshop 2 Velkommen til Workshop 2 Kvalitet i ressourceforløb hvad skal der til? Direktør Niels Kristoffersen, mploy a/s Afdelingschef Dorte Jarratt, Lyngby-Taarbæk Kommune Beskæftigelsestræf 2014 KVALITET I ARBEJDET

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

Handleplan for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet i forhold til Hjørring Kommunes Handicappolitik

Handleplan for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet i forhold til Hjørring Kommunes Handicappolitik Handleplan 2015-2016 for Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet i forhold til Hjørring Kommunes Handicappolitik Indholdsfortegnelse Indsatser fra Børne-, Skole- og Uddannelsesområdet Udbredelse af kendskab

Læs mere

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast)

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) Revideret 2016 Indhold Indledning...2 Målgruppe...2 Indsatser på dagtilbudsområdet...3

Læs mere

INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE UDVIKLINGSPLAN: 2018 BØRN & LÆRING. børn & læring

INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE UDVIKLINGSPLAN: 2018 BØRN & LÆRING. børn & læring INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE UDVIKLINGSPLAN: 2018 BØRN & LÆRING børn & læring Læsevejledning Denne udviklingsplan er en videreudvikling af Overordnet plan for genopretning, digitalisering og udførsel

Læs mere

PPR DE BORGERRETTEDE VISIONER. 1. Medbestemmelse. Side 1 af 8. Konkrete mål Igangværende: PPR har valgt to mål i forhold til medbestemmelse:

PPR DE BORGERRETTEDE VISIONER. 1. Medbestemmelse. Side 1 af 8. Konkrete mål Igangværende: PPR har valgt to mål i forhold til medbestemmelse: DE BORGERRETTEDE VISIONER 1. Medbestemmelse PPR har valgt to mål i forhold til medbestemmelse: PPR vil udbrede arbejdet med er, og indarbejde det som en fast metode i det forebyggende arbejde med børn

Læs mere

Socialafdelingen Familiegrupperne

Socialafdelingen Familiegrupperne Socialafdelingen Familiegrupperne Socialchef 521 årsværk 13 Sekretariat Den Centrale Visitation og Familieplejen 23 Familiegruppe Øst Familiegruppe Nord Familiegruppe Centrum Familiegruppe Sydvest Specialgruppen

Læs mere

Bilag 1, lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unge, fjerde kvartal 2018

Bilag 1, lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unge, fjerde kvartal 2018 Bilag 1, lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unge, fjerde kvartal 2018 Dette skema viser udviklingen i lovoverholdelsesprocenter i Borgercenter Børn og Unges ledelsestilsyn. Ledelsestilsynet

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2018 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

Rådgivningskatalog. Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats

Rådgivningskatalog. Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats Indledning...3 Forud for rådgivningsdagen...5 Efter rådgivningsdagen...5 1.Styringsgrundlag...6 2. Forandringsteori...7 3. Erfaringer med

Læs mere

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet /383

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet /383 Statusrapport Task Force på børne- og ungeområdet 14-06-2017 1/383 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Task Forcens vurdering 4 Bilag 1: Statusmåling af konkrete sager 11 Bilag 2: Ikast-Brande Kommunes

Læs mere

Analyserapport. Stevns Kommune

Analyserapport. Stevns Kommune Analyserapport Stevns Kommune juni 2018 Indhold 1 Indledning... 2 1.1 Læsevejledning... 2 1.2 Præsentation af analyserapporten... 4 1.3 Det videre forløb... 5 1.4 Analysens grundlag... 5 2 Resume og anbefalinger...

Læs mere

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet /43

Statusrapport. Task Force på børne- og ungeområdet /43 Statusrapport Task Force på børne- og ungeområdet 07-04-2016 1/43 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Task Forcens vurdering 4 Bilag 1: Statusmåling af konkrete sager 11 Bilag 2: Aabenraa Kommunes afsluttende

Læs mere

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed

Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Myndighedssocialrådgiverens kernefaglighed Hvilket mindset har socialrådgivere i denne kontekst? Hvilke præmisser baserer socialrådgiveren sin praksis på? I Dansk Socialrådgiverforening har vi afgrænset

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder Familieafsnittet økonomiske indsatsområder 2018-2019 Baggrund I økonomiopfølgningen til BSU/ØU i marts 2018 viser det forventede regnskab for Familieafsnittet et merforbrug på kr. 10.1 mio. kr.. Familieafsnittet

Læs mere

Faglig leder søges til Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt kommune.

Faglig leder søges til Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt kommune. Faglig leder søges til Børne- og Familierådgivningen i Jammerbugt kommune. I Jammerbugt kommune mener vi, at den faglige og direkte ledelse gør en forskel. Vi søger derfor en engageret og ambitiøs faglig

Læs mere

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet Projektbeskrivelse 2.2 Sammenhæng og viden om effekt på socialområdet 1. Formål og baggrund Kommunerne har i de senere år styrket kvaliteten i det socialfaglige arbejde gennem udvikling og implementering

Læs mere

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge i Tønder Kommune

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge i Tønder Kommune Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge i Tønder Kommune Børn og Unge, Tønder Kommune 05-08-2016 Indhold Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og

Læs mere

Handleplan for styrket myndighedsindsats og kvalitetssikring af myndighedsarbejdet i sociale børnesager i København

Handleplan for styrket myndighedsindsats og kvalitetssikring af myndighedsarbejdet i sociale børnesager i København KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge 22-08-2016 Handleplan for styrket myndighedsindsats og kvalitetssikring af myndighedsarbejdet i sociale børnesager i København 1. Baggrund

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere