PRiseR 2010 FOReVeR CLeVeR Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRiseR 2010 FOReVeR CLeVeR Danmark"

Transkript

1 PRiser 2010 FOREVER CLEVER Danmark

2 Godt nyt under solen. Solen er en evig kilde til nyt liv for alt på jorden. De varme stråler holder hele vores økosystem i gang - uden CO 2 -udslip og uden store udgifter til indvinding. SONNENKRAFTs vision er, at alle mennesker skal have råd til at udnytte solvarme som energikilde. Og det har vi stor succes med. En del af VKR-gruppen Nyt center for solvarme - Solar Academy SONNENKRAFT er datterselskab af SolarCAP, der er det operative holdingselskab for VKR Gruppens forretningsområde for termisk solenergi. VKR beskæftiger ca medarbejdere verden over og omfatter nogle af de mest kendte produkter til forbedret indeklima i huse. Siden SONNENKRAFT blev en del af koncernen i år 2000, har VKR hørt til de førende inden for solvarmeenergi var et vigtigt år i SONNENKRAFTs historie. Frem for alt grundlagde vi Solar Academy - et kompetent solvarmecenter som beskæftiger sig med uddannelse og videreuddannelse af eksperter i solvarme.

3 forever clever Med et nyt grafisk design har SONNENKRAFT fået et mere moderne udtryk, som styrker vores position som de førende inden for fremtidens solvarmeenergi. Vores nye slogan forever clever er en del af den nye identitet - og udspringer direkte af vores grundprincip: Med klog teknik til konkurrencedygtige priser gør vi hver dag vores til, at alle kan få evig glæde af solvarmeenergi. På den led er vores produkter ligeså clever som de kunder, der vælger dem. Og sammen er vi forever clever - ganske enkelt. Med faglige foredrag, seminarer og workshops sikrer Solar Academy, at vores samarbejdspartnere har know-how på højeste niveau. Selve uddannelsen i produkter og montering kan i praksis foregå på akademiet. Det gør uddannelserne på Solar Academy til en værdifuld service for alle, der arbejder med solvarme. Solar Academy er også en investering i at skabe bedre international udveksling af viden om solvarmeenergi. SONNENKRAFTs hovedkvarter i St. Veit (Østrig) hjælper til med at udnytte synergien i samarbejdet mellem andre europæiske forskningssteder. Solar Academy er dermed blevet et vigtigt omdrejningspunkt for udvikling af teknikken inden for solvarme. Vi sætter standarden Solvarme-trenden så sin spæde begyndelse i 1993, men allerede dengang indså SONNENKRAFT det enorme potentiale med solvarmeenergi. Lige siden er vi gået forrest i pionerarbejdet med at udvikle og forbedre vores produkter ved hjælp af fremtidsorienterede hightech-løsninger. Det gavner naturligvis miljøet. Bare via vores produkter er der hidtil sparet ca. 1,9 mill. tons CO 2 -emission. Vores produkter er også en stor gevinst for de mennesker, som vælger SONNENKRAFT: Intelligent teknologi og kvalitetsmaterialer gør SONNENKRAFTs solvarmesystemer ekstra lette at installere. Og de bevarer deres værdi, de har lang levetid, og de er effektive - selv under de vanskeligste vejrforhold. Vores høje standard bygger på omfattende kontrol af alle produkter, før de forlader vores logistikcenter. Det gør SON- NENKRAFT til førende i Europa inden for kvalitet og nyudvikling. Faktisk betragter vi det som vores forpligtelse over for mennesker og natur. Resultatet er derfor også, at vi altid er et skridt foran vores konkurrenter.

4 Sammen skaber vi en solvarm fremtid Stor erfaring med stærke danske rødder Der ligger mange års erfaringer med solvarme bag navnet SONNENKRAFT. I 1993 blev vi grundlagt i Østrig, og i 2006 blev vi etableret i Danmark som SONNENKRAFT Scandinavia med opkøb af Thermo-Sol og ARCON Solvarme. To danske firmaer med årelang erfaring inden for solvarme, såvel store industrianlæg som små solvarmeanlæg til private. Det betyder, at SONNENKRAFT Scandinavia reelt set har mere end 35 års erfaring i solvarmeanlæg. Professionel organisation til din rådighed SONNENKRAFT Scandinavia står for teknisk support, salg, marketing og administration i Danmark og resten af Skandinavien. Vores organisation er besat med de mest engagerede folk på alle pladser og de brænder for at stille deres ekspertise til din rådighed. Kvalitet og teknik med lang levetid Hos SONNENKRAFT er vi kompromisløse, både når det gælder teknologi, materialer og design. Vi ved, at kun den bedste kvalitet kan sikrer den holdbarhed, som giver solvarme bedre økonomi i det lange løb. Denne holdning har i årevis givet os et forspring til vores konkurrenter.

5 Komplet sortiment, enkel installation Udvalget af produkter fra SONNENKRAFT viser, at vi er din totalleverandør. Her kan du få alle produkter, der er nødvendige for at skabe den optimale solvarmeløsning. Alle produkter er gennemtestet og udviklet til at passe sammen, så udnyttelsen er optimal. Systemløsninger du kan vælge imellem 6 forskellige systemløsninger, med plug & flow komponenter, som gør det enkelt og let at installere alle vores solvameanlæg i alle slags huse. Solfangere dine kunder kan vælge mellem 4 elegante, effektive modeller. De passer perfekt til enhver type tag eller facade og giver et både harmonisk og funktionelt udseende. Beholdere vi tilbyder op til 7 løsninger inden for oplagring af energi. Fra små, kompakte varmtvandsbeholdere til store akkumuleringstanke og det gør, at det er let at finde plads til beholderen i alle huse. Hydraulikmoduler vælg f.eks. vores friskvandsmodul, som erstatter den traditionelle varmtvandsbeholder og sikrer frisk, varmt vand efter behov. Eller vores lagdelingsmodul en intelligent, kompakt veksler med automatisk styring, kontrol og levering af solenergi til akkumulerings tanke. Fokus på udvikling og samarbejde Hos SONNENKRAFT får du ikke blot adgang til de mest nyskabende produkter og systemløsninger. Vi tilbyder også alle VVSinstallatører undervisning i hvordan vi alle får større succes med solvarme. Ud fra sloganet Forever clever sætter vi fokus på at give dig know-how og erfaring. På vores solvarmekurser opnår du indsigt i de nyeste teknikker, du bliver mere fortrolig med vores produkter, og du lærer af andres erfaringer med salg af solvarme. Kun gennem samarbejde kan vi gå en solvarm fremtid i møde. Læs mere på Tilbehør Vi har det hele: Solvarmestyringer, varmevekslere, fleksible rør og reservedele. Med vores udvalg i tilbehør er det nemt at opnå et godt resultat i alle systemer. I oversigten over reservedele bagerst i dette katalog kan du let og enkelt finde de rigtige SONNENKRAFT reservedele. Med gode produkter følger god kundeservice Takket være et stærkt netværk af VVS-installatører er SONNENKRAFTs produkter ude i hele Danmark. Men én ting er top-kvaliteten på vores produkter noget helt andet er den service, der følger solvarmeløsningen til dørs. Vi yder nemlig kundeservice af professionel, høj kvalitet, så vi sikrer danskerne det ypperste inden for solvarmeanlæg.

6 Sådan findes anlæg og pris Sådan vælges det korrekte fastgøringssystem til solfangere Det første solar-aktivhus Den 10. september 2008 tog SONNENKRAFT i samarbejde med den kendte solvarmearkitekt DI Georg W. Reinberg det første spadestik til Østrigs første solar-aktivhus. Denne bygnings innovative teknik går endnu et skridt videre end de hidtidige passive huse eller lavenergihuse: Takket være den optimale forbindelse mellem intelligent arkitektur og innovativ teknik kan hele husholdningens energiforbrug til opvarmning, varmt vand og strøm dækkes af solenergi hele året rundt. Med færdiggørelsen af det solar-aktivhus er vores drøm om en fuldkommen CO 2 -neutral teknik endelig blevet til virkelighed!

7 1. Antal personer 2. Vælg solvarme system - med fastgøring/inddækning - UDEN fastgøring/inddækning --> for valg af korrekt fastgøring/inddækning se sådan vælges det korrekte fastgøringssystem 3. Vælg den ønskede solfangertype 4. Vælg det korrekte fastgøringssystem (SSP/DBP/BEFKZ) 5. Bestillingsnummer 6. Vejledende udsalgspris ekskl. moms 7. Option - fleksible rustfrie rør til forbindelse imellem solfangere og solpumpegruppen 8. Oversigt over solvarmesystemets indholdrne Alle sætkomponenter kan også leveres særskilt. Benyt farvekoderne for hurtigt at finde frem til mere info om de benyttede produkter. 1. Tagtype 2. ønsket vinkel for solfangeren på taget 3. Antal solfangere 4. Bestillingsnummer og pris(eksl. moms) Indhold SYSTEMLØSNINGER Side Brugsvand / Centralvarme CompaCt Brugsvand / Centralvarme COMPACT-Multi Brugsvand / Centralvarme Gas-Sol Brugsvand / Centralvarme Comfort Brugsvand / Centralvarme Comfort plus Brugsvand / Centralvarme VAKUUM SOLFANGERE Side Solfanger SK Indbygget modulsolfanger IDMK Facadesolfanger IFK Vakuumsolfanger VK BEHOLDERE Side Solvarmebeholder CompaCt Solvarmebeholder Compact Multi Solvarmebeholder Gas-Sol Akkumuleringstank COMBI Akkumuleringstank COMFORT Akkumuleringstank COMFORT plus Akkumuleringstank COMFORT XL HYDRAULIK Side Projektmoduler Maskinstationer...36 SOLFANGERTILBEHØR Side Styringer...37 Varmevekslere...38 SONNENKRAFT-partnere udvider hele tiden horisonten. Det nyåbnede SONNENKRAFT Solar Academy i St. Veit, Østrig er det første og eneste uddannelses- og videreuddannelsescenter inden for området solvarmeenergi. Et stort udbud af seminarer og praktisk oplæring gør vores partnere til de fremragende SOLVARMEEKSPERTER, de er. Derudover henvender den nye institution sig til planlæggere af bygningsteknik, arkitekter og offentlige uddannelsesorganisationer. Flexslanger/komponenter...39 Komponenter/ventiler m.m Kalkulation Generelle forretningsbetingelser...43

8 Brugsvand / centralvarme COMPACT COMPACT - Brugsvandsystem COMPACT-systemet fra SONNENKRAFT er en simpel og elegant løsning. Systemet giver dig til en rimelig pris en god mulighed for at udnytte solens energi. Systemfordele Op til 70 % dækning af varmtvandsforbruget Hurtig og nem installation Komponenter, der er fuldstændig afstemt efter hinanden Enkel og driftsikker teknologi Velegnet til alle huse Solfangersæt 160 L 200 L 300 L 300 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) Antal Solfangerareal m 2 2,5 2,5 5,1 5,1 Sæt MED fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N Fastgøring universaltag SSP Art. Nr Indbygget solfanger IDMK Inddækning tegltag BEFKZ Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr OPTION Forbindelsessæt flexrør EWSID 3.200, , , ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 IDMK / SK500 Art. Nr / / / / lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 IDMK / SK500 Art. Nr. - / - - / - - / - - / - DWV20 + PWT20 - PWTH + PSKR15WMS Art. Nr Sætkomponenter COMPACT-beholder Type ELB160R1E ELB200R2E-H ELB200R2E-H ELB300R2E-H Maskinstation PSKR15 inkl. SKSC Brugsvandsblandeventil TBM Ekspansionsbeholder Type AG18S AG18S AG18S AG18S Frostvæske l Funktionsskema COMPACT Brugsvandssystem NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt. Solfanger Varmt vand Merpris for rumvarmeløsning 2.900, , , ,- Maskinstation Eftervarme Varmtvandsbeholder 8 Koldt vand Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

9 Brugsvand / centralvarme COMPACT Solvarmeanlæg til opvarmning af brugsvand og centralvarme. Ved tilvalg af system bliver solvarmesystemet udvidet til et brugsvand / centralvarmesystem. Systemfordele Dækker op til 30 % af det samlede varmeforbrug til varmt vand og centralvarme Hurtig og nem installation Kan tilsluttes alle opvarmningsformer i huse med centralvarme Sikkerhed for fuld udnyttelse af solens energi via prioritering mellem opvarmning af brugsvand og centralvarme 300 L 400 L 500 L x 3 x 4 x 7,5 7,5 10, , , , , , , , , , / / / - - / - - / / , , ,- Forbindelsessæt flexrør EWSID Solfangere SYSTEMLØSINGER ELB750R2E-H ELB400R2E-H ELB500R2E-H TBM25 AG25S AG25S AG33S Funktionsskema COMPACT Brugsvand- / centralvarmesystem Beholder + RLG Flexrør af rustfrit stål inkl. tilslutningssæt og følerledning; Prisen gælder kun i forbindelse med solfangersæt. Montering uden specialværktøj! Solfanger Varmeveksler Centralvarme Varmt vand Kedel Varmespiral OBS: Ved tilkøb af rumvarmeløsning, anbefales det ved montering at placere PSKR15 maskinstation på væg istedet for på varmtvandsbeholder. Montering iøvrigt iht. skemahåndbog side 6 Koldt vand Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 9

10 Brugsvand COMPACT-Multi COMPACT MULTI - Brugsvandsystem Solvarmeanlæg til opvarmning af brugsvand Elegant beholder med høj isoleringsgrad for optimal udnyttelse af solenergien. Det rigtige valg af beholderløsning, når design og udseende skal passe sammen med god kvalitet. Solfangersæt Brugsvand 255 L 255 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) Antal Solfangerareal m 2 5,1 7,5 Sæt MED fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N Fastgøring universaltag SSP Art. Nr Indbygget solfanger IDMK Inddækning tegltag BEFKZ Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr OPTION Forbindelsessæt flexrør EWSID 3.200, ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 IDMK / SK500 Art. Nr / / lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 IDMK / SK500 Art. Nr. - / - - / - Sætkomponenter Solvarmebeholder med maskinstation uden elvarme Solvarmebeholder med maskinstation med elvarme Luftudlader ETI Ekspansionsbeholder Type - AG18S Frostvæske l NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt. Funktionsskema COMPACT-Multi Brugsvandssystem Solfanger Varmt vand Maskinstation Eftervarme Varmtvandsbeholder Koldt vand 10 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

11 Brugsvand / Centralvarme COMPACT-Multi Systemfordele Dækker op til 70 % af varmtvandsforbruget og op til 30% af det samlede varmeforbrug til varmt vand og centralvarme Effektiv og enkel styring af anlægget Kan tilsluttes alle opvarmningsformer Fuld udnyttelse af solenergien, da overskudsvarmen ledes ud på centralvarmeanlægget Kvalitetsprodukt fra yderst til inderst Bedre udnyttelse af solvarmeanlægget med rumvarmeveksler i forhold til brugsvandsanlæg Brugsvand / Centralvarme 255 L 255 L 255 L x 4 x 5,1 7,5 10, , , , , , , , , , , , , , , , / / - - / - - / / / AG18S AG25S SYSTEMLØSINGER Funktionsskema COMPACT-Multi Brugsvand- / centralvarmesystem Solfanger Varmeveksler Centralvarme Varmt vand Kedel Varmespiral Koldt vand Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 11

12 Brugsvand / Centralvarme Gas-Sol GAS-SOL - Udnytter solvarme til både brugsvand og centralvarme Den optimale løsning for den kræsne forbruger. Beholder unit med indbygget gaskedel, hvor solvarmen automatisk bliver fordelt mellem varmtvandsbeholder og centralvarmeanlæg. Solfangersæt 255 L 255 L 255 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) Antal 3 x 4 x Solfangerareal m 2 5,1 7,5 10,1 Sæt MED fastgøring/inddækning , , ,- Solfanger SK500N Indbygget solfanger IDMK Fastgøring universaltag SSP Inddækning tegltag BEFKZ Art. Nr Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr OPTION Forbindelsessæt flexrør EWSID 3.200, , ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 Sætkomponenter Solvarmebeholder inkl. gaskedel ecotec plus, VC 126 IDMK / SK500 IDMK / SK500 Art. Nr / / / - Art. Nr. - / - - / / Type Gas-Sol unit Gas-Sol unit Gas-Sol unit Luftudlader ETI Ekspansionsbeholder Type AG18S AG18S AG25S Frostvæske l NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt. 12 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

13 Brugsvand / Centralvarme Gas-Sol Systemfordele Solvarmen dækker op til 30 % af husets samlede forbrug til opvarmning af brugsvand og centralvarme Minimalt slid på gaskedel, der kun starter når solen yder for lidt Kompakt løsning, der sparer penge. Gasfyr og solvarmeanlæg er styringsmæssigt perfekt optimeret, så udnyttelsen af sol og gas giver størst mulig økonomisk gevinst Ekspansionsbeholder Trykekspansionsbeholderen optager variationerne i solvarmevæskens volumen, alt efter om det er koldt eller varmt. Beholderen skal derudover kunne optage den væske, der fordampes i solfangerne når anlægget går i stagnation. Jo lavere beholderens fortryk er, jo større er dens reelle kapacitet. Det anbefales derfor at reducere beholderens høje fortryk til 0,5 bar + 0,1 bar pr. meter, anlægget er højt. Eksempel.: Hus på 1 1/2 etage, solvarmeanlæg i kælder, samlet anlægshøjde (kældergulv - overkant solfangere på tag) 10 meter; valgt fortryk 1,5 bar. Solvarmeunit 255 L Solvarmen vil efter opvarmning af brugsvand, automatisk skifte til opvarmning af gulve og radiatorer. Gaskedel supplerer varmtvandsopvarmning på de øverste 80 liter i beholder. Alle beholdere er udstyret med blandeventil og skoldningssikring til brugsvand. GAS-SOL COMPACT 255 liter udføres med forskellige kedler, fra de førende gaskedel leverandører. Find den ønskede kedel i skemaet og tillæg denne pris det ønskede system. Funktionsskema Gas-Sol Brugsvand- / centralvarmesystem Solfanger Designmæssig ændring på beholder forventes medio Varmeveksler Centralvarme Kedel Varmt vand Varmespiral SYSTEMLØSINGER Bosch Kedel Europur 14-3E Pris 0,- Vaillant Kedel ecotec plus, VC126 Pris 1.000,- Milton Kedel CompactLine Pris 2.000,- Koldt vand Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 13

14 Brugsvand / Centralvarme COMFORT COMFORT - Solvarmesystem COMFORT-systemet fra SONNENKRAFT er den optimale løsning for alle, der ønsker et kompakt solvarmeanlæg til brugsvand og centralvarme med høj effekt. Solfangersæt 350 L 500 L 500 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) Antal 3 x 4 x Solfangerareal m 2 5,1 7,5 10,1 Sæt MED fastgøring/inddækning , , ,- Solfanger SK500N Indbygget solfanger IDMK Fastgøring universaltag SSP Inddækning tegltag BEFKZ Art. Nr Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr OPTION Forbindelsessæt flexrør EWSID 3.200, , ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 IDMK / SK500 Art. Nr / / / - 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 IDMK / SK500 Art. Nr. - / - - / / Sætkomponenter COMFORT-tank Type PSR350 PSR 500 PSR500 Maskinstation PSKR15 inkl. kappeventil KVAG20 inkl. SKSC Friskvandsmodul FWM inkl. FWMPVS FWM20 FWM20 FWM20 Ekspansionsbeholder Type AG25S AG25S AG33S Frostvæske l NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt. 14 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

15 Brugsvand / Centralvarme COMFORT Systemfordele Solfangernes dækningsgrad ved velisolerede huse: varme op til 30 %, varmt vand op til 70 % Frisk, hygiejnisk brugsvand, opvarmet via friskvandsmodul FWM Nem og hurtig montering Kompakt enhed i fyrrummet 500 L 800 L 1000 L x 5 x 6 x 10,1 12,5 15, , , , , , , , , ,- - / - - / - - / / / / PSR500 PSR800 PSR FWM35 FWM53 FWM35 AG33S AG33S AG50S Funktionsskema COMFORT Brugsvand- / centralvarmesystem Solfanger Maskinstation Eftervarme Varmefremløb Varmereturløb Koldt vand Varmt vand SYSTEMLØSINGER Beholder med centralvarmevand Friskvandsmodul Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 15

16 Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus COMFORT plus - Solvarmesystem COMFORT plus-systemet fra SONNENKRAFT optimerer effekt og forbrug og er dermed den ideelle løsning til alle, for hvem kun det bedste er godt nok. Solfangersæt 800 L 1000 L Personer Pers Antal solfangere (SK500/IDMK) Antal 5 x 6 x Solfangerareal m 2 12,5 15,1 Sæt MED fastgøring/inddækning , ,- Solfanger SK500N Fastgøring universaltag SSP Art. Nr Indbygget solfanger IDMK Inddækning tegltag BEFKZ Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr OPTION Forbindelsessæt flexrør EWSID 3.700, ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 IDMK / SK500 Art. Nr / / Sætkomponenter COMFORT plus-tank (inkl. 4 PVS**) Type PSC800 PSC1000 Friskvandsmodul FWM35 inkl. FWMPVS 4 4 Lagdelingsmodul SLM50 inkl. SLMPVS 4 4 Solvarmestyring SKSC3 4 4 Kappeventil KVAG Type KVAG20 KVAG20 Ekspansionsbeholder Type AG33S AG50S Frostvæske l NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt. 16 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

17 Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus Systemfordele Solfangernes dækningsgrad ved velisolerede huse: varme op til 30 %, varmt vand op til 70 % Frisk, hygiejnisk brugsvand, opvarmet via friskvandsmodul FWM Nem og hurtig montering Optimal systemvirkningsgrad via lagdelingsmodul og den optimerede lagdeling i PSC tanken 1600 L 2000 L x 10 x 20,1 25, , , , , , , / / PSC800 + PS800** PSC PS1000** KVAG25 KVAG25 AG80S AG100S Funktionsskema COMFORT plus Brugsvand- / centralvarmesystem Solfanger Lagdelingsmodul Kedelfremløb Varmefremløb Kedelreturløb Varmereturløb Beholder til opvarmningsvand Koldt vand Varmt vand Friskvandsmodul SYSTEMLØSINGER Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 17

18 Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus COMFORT plus - Solvarmesystem til stort varmtvandsforbrug COMFORT plus-systemet fra SONNENKRAFT er den ideelle løsning til projekter som flerfamilieshuse med op til 28 beboelsesenheder, campingpladser osv. Solfangersæt 1000 L 1500 L 1600 L Boligenheder (Dimensioneret iht. DIN Gældende for 30 liter pr. person/dag ved 60 C.) Hotelværelser (Dimensioneret iht. DIN Gældende for 50 liter pr. person/dag ved 60 C.) Brusere/Brusebade (Ved 12 brusere må bruserne maks. benyttes 55 % samtidigt! Gældende for bruserhoved med maks. udløb på 10 l/min.) Antal Antal Antal 6 /24 8/32 8/32 Antal solfangere (SK500/IDMK) Antal 6 x 8 x 8 x Solfangerareal m 2 15,1 20,1 20,1 Sæt MED fastgøring , , ,- Solfanger SK500N Fastgøring tegltag SSP Art. Nr Sæt MED fastgøring , , ,- Solfanger SK500N Fastgøring universaltag Art. Nr SSA45 Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , ,- Solfanger SK500N uden fastgøring Art. Nr Solfanger SK500L uden fastgøring Art. Nr Indbygget solfanger IDMK uden inddækning Art. Nr OPTION Forbindelsessæt flexrør EWSID 3.700, , ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 IDMK/SK500 Art. Nr / / / Sætkomponenter COMFORT plus-tank (inkl. 4 PVS**) Type PSC1000 PS1500 PSC800 + PS800** Friskvandsmodulsæt FWM70S (2 x FWM35) 1 x 1 x 1 x Cirkulationspumpe adapter Tilbageløbs spærre Overstrømsventil for parallel kobling af 2 FWM-moduler Lagdelingsmodul SLM50 inkl. SLMPVS Solfangerstyring SKSC3 + kaloriemeter Ekspansionsbeholder + kappeventil KVG25 Type AG50S AG80S AG80S Frostvæske l NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt. 18 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

19 Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus Systemfordele 2000 L 3000 L /40 15/60 10 x 15 x 25,5 37, , , , , , , , / /- PSC PS1000** 2 x PS1500** 1x 1x AG100S AG200S Frisk, hygiejnisk brugsvand, opvarmet via friskvandsmodul FWM. Friskvandsmodulet erstatter traditionel varmtvandsbeholder Funktionsskema COMFORT plus Brugsvand- / centralvarmesystem Kedelfremløb Varmt vand So l fa n ge r Mulig energireduktion på varmt vand og varme på ca. 30 % Løsningen, der garanterer en all-round maximal tilfredshed ved store anlæg SYSTEMLØSINGER Kedelreturløb Varmereturløb Lagdelingsmodul Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger Beholder til 2 x friskvandsmodul opvarmningsvand Koldt vand Varmefremløb 19

20 Varmtvandssystem VAKUUM VAKUUM - Brugsvand / Centralvarme Brugsvands- og centralvarmesystemerne VAKUUM gør det muligt at overføre varme ekstremt effektivt og virksomt til solvarmesystemet - også ved lave udendørstemperaturer. Varmtvandssæt COMPACT GAS-SOL 200 L 300 L 255 L 255 L Personer Pers Antal solfangere (VK25) Antal 2 x 2 x 3 x Solfangerareal m 2 2,5 5,1 5,1 7,5 Sæt MED fastgøring , , , ,- Vakuumsolfanger VK25 Fastgøring universaltag SSP Art. Nr Sæt UDEN fastgøring/inddækning , , , ,- Vakuumsolfanger VK25 uden fastgøring Art. Nr OPTION Forbindelsessæt flexrør EWSID 3.200, , , ,- 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16 VK25 Art. Nr lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20 VK25 Art. Nr Sætkomponenter COMPACT-beholder / Gas -Sol Type ELB200R2E-H ELB300R2E-H Gas-Sol Gas-Sol COMFORT-beholder Type Maskinstation PSKR15 inkl. SKSC Friskvandsmodul FWM inkl. FWMPVS Ekspansionsbeholder Type AG33S AG33S AG33S AG50S Vakuumsolfanger-frostvæske FS10V / FS20V l Brugsvandblandeventil TBM20 l Luftudlader ETI l Brugsvand-/Centralvarmeanlæg 4 4 NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt. COMPACT System For udvidelse med rumvarmeløsning, vælg artikel nr , side 8 OBS: Ved tilkøb af rumvarmeløsning, anbefales det ved montering at placere PSKR15 maskinstation på væg istedet for på varmtvandsbeholder. Montering iht. skemahåndbog side 6. GAS-SOL System Gas-Sol unit indeholder Vaillant VC126. Ønskes anden kedeltype, se udvalg og merpris i skema på side 13. Compact-Multi System Hvis varmtvandsbeholder skal indeholde El-patron, skal dette oplyses ved bestilling. Merpris kr ,00, ekskl. moms. 20 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

21 Brugsvand / Centralvarme VAKUUM Systemfordele Solfangernes dækningsgrad ved velisolerede huse: varme op til 30 %, varmt vand op til 70 % Korte monteringstider, brugsfærdigt system Enkel og pålidelig teknik Stort varmebidrag på grund af vakuumisolering COMPACT-Multi COMFORT 255 L 255 L 255 L 350 L 500 L 800 L x 3 x 4 x 3 x 4 x 5 x 5,1 7,5 10,1 7,5 10,1 12, , , , , , , , , , , , , , , 3.700, , 3.700, , TS255 u/el TS255 u/el TS255 u/el PSR350 PSR500 PSR FWM20 FWM35 FWM35 AG33S AG50S AG50S AG50S AG50S AG80S SYSTEMLØSINGER Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 21

22 Fastgøringssystemer oven på tag SK500 Monteringsløsninger oven på tag Solfangere antal Pris Universaltag Fastgøringssystemer med ansatsskruer Tegltag Fastgøringssystemer med tagbøjler NB! Vælg det fastgøringssystem, der passer til dit tag. Artikelnumre og priser ses i denne tabel. Yderligere fastgøringsmuligheder på forespørgsel! For udligning af den termiske længdeudvidelse skal der fra 4 SK500L solfangere i serie medregnes ekspansionsbøjninger (f.eks. IWS50). Solfangerfelt uden fastgøring SSP Tegl/plade pap hævet 20 SSA20 hævet 45 SSA45 parallel DBP hævet 20 DBA20 SK500N 4.950, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- SK500L 5.300, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- Solfangere antal Pris Bliktag Klemme-/bærepladefastgøringssystemer Fladt tag Betonballast fastgøringssystemer Solfangerfelt uden fastgøring parallel FKP hævet 20 BDA20 hævet 45 BDA45 hævet 35 BBALSK35* hævet 45 BBALSK45* SK500N 4.950, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- SK500L 5.300, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- Vægt pr. Cement ballast: 215 kg. Opsætning skal udføres på underkonstruktion med tilstrækkelig bæreevne. Kontrol af bæreevne skal udføres af sagkyndig personale. Fastgøringssystemer for SK500 pladesolfangere DBP Tagbøjler - tegltag SSP Stavbolte FKP Fals klemmer BDA Bæreplade BBALSK Betonballast 22 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

23 Solfangere monteret oven på tag udstandset alu-bagside Solfanger SK500 Til montering oven på tag eller frit opstillet er SK500 den bedste løsning. Den visuelt tiltalende højeffektive kvalitetssolfanger kan modstå alt vejr. Med SONNENKRAFT-fastgøringssystemer kan solfangervinklen vælges individuelt, uafhængigt af taghældningen SK500N Type højformat, 2,57 m 2, Vægt: 44 kg, H x B x D: 2079 x 1239 x 100 mm. Bredde (B) inkl. tilslutningsforskruning mm SK500L Type bredformat, 2,57 m 2, Vægt: 44 kg, H x B x D: x x 100 mm. Bredde (B) inkl. tilslutningsforskruning mm Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr.: SK500N 011-7S068 F sk500l 011-7S070 F Bruttoareal: 2,57 m 2 Nettoareal: 2,3 m 2 Tilslutninger: 1 N/M Kobberabsorber: Struktureret heldækkende kobberlamineret kobberabsorber, højselektiv vakuumbelægning Absorption / Emission: 95 % / 5 % Solfangerbagside: udstanset, aluminium Isolering: Mineraluld 50 mm Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 180 C plus omgivelsestemperatur Anbefalet gennemstrømning: 15 til 40 lt/h pr. m 2 Tilladt solfangerhældning: min. 15, maks. 75 Data anvendt for beregning af nominel årlig ydelse i Be06. SK500N/L - DB: D10201 Starteffektivitet h 0 : 0,770 Varmetabskoefficient a 1 : 3,494 Varmetabskoefficient a 2 : 0,017 Tilbehør SK500 IWS SDD Reservedele SK500 RG Flexrørsforbindelsesslange, isoleret, 100cm lang Silikone-taggennemføring op til ø35 mm, EPDM-rørmuffe med flange for siliconefastgøring RG-tilslutningssæt, Messing, 1 M/N, fladpakning 22mm 4.950, ,- 210,- 225,- 58,- KLINGER25 1 fladpakning SK500 og IDMK 9, Gennemstrømnings retning: SOLFANGERE OBS: Levering af fastgøringssystemer er indeholdt tilslutningssæt med 2 x 1 x CU22 loddeovergang Ekstra fastgøringskonstruktioner (1 stk. = 1 Bære element) I områder med høj sne- og/eller vindbelastning eller ved særlige underkonstruktioner anbefales det særligt ved fastgøringerne DBP og DBA20 at sikre med ekstra fastgøringskonstruktioner. Overhold også DIN 1055 eller de bestemmelser, der gælder for det enkelte land. Universaltag Fastgøringssystemer med stavbolte Tegltag Fastgøringssyst. med tagbøjler Bliktag Klemme-/bærepladefastgøringssystemer parallel SSP hævet 20 SSA20 hævet 45 SSA45 parallel DBP hævet 20 DBA20 parallel FKP hævet 20 BDA20 hævet 45 BDA45 SK500N , , , , , , , ,- SK500L , , , , , , , ,- Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 23

24 Fastgøringssystemer til indbygning i tag IDMK Inddækninger Solfangere antal Pris Fastgørings- og hydrauliksæt Uden tilslutningssæt (110012) 2x 1 /CU22 til IDMK12/25 Coppi/Romane (20-65 ) (For tegl/plade med bue-højder >65 mm) Tegl Skiffer (Tagspån) Paptag (Bæverhaler) NB! Vælg det fastgøringssystem, der passer til dit tag. Yderligere fastgøringsmuligheder på forespørgsel. Farve inddækning: RAL 7016 Solfangerfelt i én række Solfangerfelt uden inddækning Skrueforbindelse, følerrørsforlænger, fastgøringsvinkel, taglægter, skruer, tætninger, underlagskiler, forbindelseslister IDMK , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- IDMK , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- Solfangerfelter i to rækker IDMK25 IDMK , , , , , ,- IDMK25 IDMK25 (7.500,-) ( ) 1.220,- ( ) 3.909,- ( ) 3.110,- ( ) 2.900,- ( ) 2.900, , , , , , ,- 2x (15.000,-) ( ) 1.400,- ( ) 4.857,- ( ) 3.470,- ( ) 3.180,- ( ) 3.180, , , , , , ,- 3x (22.500,-) ( ) 2.300,- ( ) 6.160,- ( ) 4.240,- ( ) 3.830,- ( ) 3.820, , , , , , ,- 4x (30.000,-) ( ) 3.240,- ( ) 7.463,- ( ) 5.000,- ( ) 4.630,- ( ) 4.450, , , , , , ,- 5x (37.500,-) ( ) 4.170,- ( ) 8.845,- ( ) 5.750,- ( ) 5.100,- ( ) 5.590, , , , , , ,- 6x (45.000,-) ( ) 5.090,- ( ) ,- ( ) 6.530,- ( ) 5.770,- ( ) 5.720,- Type IDMK25 IDMK12 Antal solfangere 1 1 Bredde i mm Højde i mm Bruttoflade i m 2 2,52 1,25 Nettoflade i m 2 2,28 1,08 Transparente areal m 2 2,32 1,10 Indhold i L 1,7 1,2 Eksempel på bestilling: 1,25 1, ,25 1,25 1,25 1,25 Specialinddækninger IDMK Specialinddækninger for solfangerplaceringer, som ikke findes i tabellen, eller specialinddækninger til IDMK. OBS: Vedrørende din specialbestilling bedes du sende os en skitse over solfangernes placering specialinddækninger (tegl, tagspåner, bæverhale) NB!: Leveringstid ca. 3-4 uger Pris på forespørgsel 24 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

25 Solfangere til indbygning i tag IDMK Indbygningssolfanger Når arkitektur og solenergi skal gå op i en højere enhed, bør vælges IDMK solfangeren til indbygning i tagfladen. Systemet er designet til arkitektonisk, harmonisk og diskret integration i tagfladen, med plan overflade og ingen synlig rørføring. Fastgøringsmateriale og inddækninger, se side 24 IDMK12 Indbygget modulsolfanger 1,25 m 2, H x B x D: x x 105 mm, Vægt: 25 kg IDMK25 Indbygget modulsolfanger 2,52 m 2, H x B x D: x x 105 mm, Vægt: 49 kg Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr.: 011-7S011 F Bruttoareal: 2,52 m 2 Nettoareal: 2,3 m 2 Tilslutninger: 1 M Kobbersabsorber: Struktureret kobberabsorber i helplade, højselektiv vakuumbelægning Absorption / Emission: 95 % / 5 % Bæreflade: Træ Isolering: Mineraluld 50 mm Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 180 C plus omgivelsestemperatur Anbefalet gennemstrømning: 15 til 40 lt/h pr. m 2 Tilladt solfangerhældning: Min. 20, maks. 65 Data anvendt for beregning af nominel årlig yderlse i Be06: Starteffektivitet h 0 : 0,791 Varmetabskoefficient a 1 : 3,846 Varmetabskoefficient a 2 : 0,013 NB! Sørg for tilstrækkelig ventilation på bagsiden af solfangerne. Det anbefales at anvende undertag. Inddækninger til alle IDMK-solfangere samt fastgørings- og hydrauliksæt til IDMK12 og IDMK25 skal bestilles særskilt. Tilbehør IDMK Imellem 2 stk. IDMK solfangere CUVB CUASB IDMK Kobberforbindelsesbue. Loddet forbindelsesrør mellem solfangere der ligger ved siden af hinanden Kobbertilslutningsbue til taggennemføring fra solfangerfelt til fremløb eller returløb Rørmanchetter DM af permanent elastisk EPDM, med klæbende underside, til tæt rørføring omkring built-up-tag/dampspærre DM DM stk. tætningsmanchetter, mm, til taggennemføring EWSID 2 stk. tætningsmanchetter, mm, til taggennemføring IWS IDMK Fig.: tætningsmanchet DM Kan loddes på eller skœreringsfittings 3.000, ,- 58,- 56,- 120,- 150,- SOLFANGERE Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 25

26 Facadesolfanger Facadesolfanger IFK Især ved arkitektonisk udfordrende bygninger er SONNENKRAFT s facadesolfangere det bedste alternativ til integrering af pladesolfangere på facader. Solfangerarealet kan integreres i facaden med næsten ethvert specialmål. I kraft af frit farvevalg (RAL) af kant og mellemlisterne samt den strukturerede kobberabsorber forskønner den integrerede solfanger, IFK, alle bygninger visuelt og arkitektonisk. Fordelene ved IFK Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr.: 011-7S200 F Tilslutninger: 1 M, forbindelse af solfangerne med integrerede flexrørsslanger Kobberabsorber: Struktureret heldækkende kobberlamineret kobberabsorber, højselektiv vakuumbelægning Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 180 C plus omgivelsestemperatur Isolering: Mineraluld 50 mm, inkl. kantisolering af Solfangerkabinettet: Termisk adskilte alurammer, bagvæg af træ med diffusionsspærre Solfangermål: Højde og bredde: efter ønske OBS! Planlægning kun med assistance af SONNENKRAFT-teknik Solfangerens monteringsdybde: 120 mm Aluafdækningslister: RAL9007, specialfarver på forespørgsel Glas: 4 mm hærdet, jernfattigt sikkerhedsglas (6 mm ved behov) Glasmål: Maks. ca x x 6 mm Tilladt solfangerhældning: Min maks. 90 Data anvendt for beregning af nominel årlig yderlse i Be06: Starteffektivitet h 0 : 0,738 Varmetabskoefficient a 1 : 3,578 Varmetabskoefficient a 2 : 0,014 Innovativ rammekonstruktion af aluminium Montering direkte på facade, ingen bagsideventilation nødvendig Næsten alle specialmål mulige Solfangersammenkobling efter eget valg IFK Facadesolfanger, kant- og mellemlister i RAL 9007, 4 mm hærdet sikkerhedsglas, mål og tilkobling efter ønske, inkl. fastgøringsprofiler, pris pr. m 2 på forespørgsel SG6-IFK IFK-GL AP/IFK30 NB! Merpris for 6 mm sikkerhedsglas, pris pr. m 2 Merpris for specialfarve på kant- og mellemlister, pris pr. lbm Tillægspris for facade solfangerareal på forespørgsel under 30m 2 Leveringstid på forespørgsel Skematisk fremstilling af IFK Vertikalsnit Horisontalsnit på forespørgsel på forespørgsel på forespørgsel Informationer: Fastgørelsessystemerne skal dimensioneres efter murværket på opstillingsstedet, og der skal samtidig tages højde for vindkraften, der er fastsat afhængigt af bygningens højde i henhold til den gældende norm. Den korrekte dimensionering af fastgørelsessystemerne på murværket og valg af glastykkelse skal foretages på byggepladsen, eller bygherren skal få denne dimensionering udført af en sagkyndig. Forskrifter, som gælder specielt for det pågældende land, samt lokale foreskrifter skal overholdes. Indfatningen af solfangerfeltet udføres på byggepladsen. Facadesolfangere har et lavere solvarmeudbytte i forhold til skråt hældende solfangere. Ved den detaljerede dimensionering af anlægget hjælper SONNENKRAFT-teknikerteamet gerne. Forklaring Rammeprofil Geringsprofil Forbindelsesprofil Glasdækliste Clipliste Glasunderliste Glas Tætninger Isolering Træbagvæg Fastgøringsprofil 26 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

27 Vakuumsolfanger Vakuumsolfanger VK25 Vakuumsolfangeren er i særdeleshed sammen med centralvarme garant for højt udbytte ved skiftende udetemperaturer. Solfangeren leveres som et præfabrikeret modul kun til montering oven på tag. Den består af grundramme, samlepanel, CPC-spejl og vakuumrør inkl. kobberabsorber. VK25 Vakuumsolfanger VK25, 2,57 m 2, H x B x D: x x 107 mm, Vægt: 42 kg, 14 rør 7.300,- Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr..: 011-7S115 R Tilslutninger: 3/4 plantætnende Vakuumrør: 14 stk. Bruttoareal: 2,57 m 2 Nettoareal: 2,21 m 2 Solfangerindhold: 2,3 l Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 270 C plus omgivelsestemperatur Tilbehør VK25 SKVR1 Vakuum-reserverør 140, Fastgøringssystemer til vakuumsolfanger Tagbøjler DBPVK Stavbolte SSPVK Data anvendt for beregning af nominel årlig yderlse i Be06: Starteffektivitet h 0 : 0,605 Varmetabskoefficient a 1 : 0,850 Varmetabskoefficient a 2 : 0,010 Anbefalet gennemstrømning: lt/h pr. m 2 Dimensionering: Varmt vand: 1 1,5 m 2 pr. person Beholderkapacitet: For hver m 2 solfanger er et beholdervolumen på ca l muligt Tilladt solfangerhældning: Min. 15, maks. 75 Modultilkobling: Maks. 6 stk. forbundet i serie Fig.: VK25 snitbillede SOLFANGERE VK25 Fastgøringssystemer Solfanger antal Pris Universaltag Fastgøringssystemer med stavbolte Tegltag Fastgøringssystemer med tagbøjler NB! Vælg det fastgøringssystem, der passer til dit tag. Artikelnumre og priser ses i denne tabel. Yderligere fastgøringsmuligheder på forespørgsel! Solfangerfelt uden fastgøring parallel SSPVK hævet 20 SSA20VK hævet 45 SSA45VK parallel DBPVK hævet 20 DBA20VK VK , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,- Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 27

28 Solvarmebeholder COMPACT Fig.: ELB160R1E Plug & Flow Montering af PSKR15 Solvarmebeholder ELB ELB solvarmebeholder er indvendigt emaljeret efter DIN4753 samt udstyret med en anode for pålidelig beskyttelse mod korrosion. Modeller op til 500 liter leveres isoleret, omgivet af kappe for optimal isolering. Modeller fra 750 liter har aftagelig skumisolering med polystyrenkappe for nemmere transport og opstilling i fyrrum ELB160R1E ELB200R2E-H ELB300R2E-H ELB400R2E-H ELB500R2E-H ELB750R2E-H ELB1000R2E-H liter, højde 997 mm, ø 560 mm, bundspiral 0,72 m 2, vægt ca. 60 kg 200 liter, højde 1432 mm, ø 540 mm, topspiral 0,70 m 2 /bundspiral 1,10 m 2, tipmål 1530 mm, vægt ca. 85 kg 300 liter, højde 1834 mm, ø 600 mm, topspiral 0,81 m 2 /bundspiral 1,52 m 2, tipmål 1930 mm, vægt ca. 120 kg 400 liter, højde 1631 mm, ø 700 mm, topspiral 1,30 m 2 /bundspiral 1,95 m 2, tipmål 1745 mm, vægt ca. 140 kg 500 liter, højde 1961 mm, ø 700 mm, topspiral 1,28 m 2 /bundspiral 2,11 m 2, tipmål 2082 mm, vægt ca. 155 kg 750 liter, højde 1830 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, topspiral 2,0 m 2 bundspiral 2,20 m 2, tipmål 1892 mm, vægt ca. 195 kg liter, højde 2070 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, topspiral 2,0 m 2 bundspiral 2,20 m 2, tipmål 2125 mm, vægt ca. 210 kg ELB liter, højde 2090 mm, ø mm, ø (uden isolering) 790 mm, uden varmespiral, med 3 flanger, tipmål 2145 mm, vægt ca. 160 kg 1.060, ,- 480,- 900, , , , , , , , , , ,- Teknik: Tilberedning af varmt vand: - pr. person ca. 1,5 2 m 2 solfanger - pr. m liter lagervolumen - solfangernes hældning ca solfangernes retning SØ SV Fig.: ELBR2E-H Sådan dimensionerer du din varmtvandsbeholder rigtigt: Personer Solfanger (m 2 ) Beholder (l) 1 3 2, , ca ,5 750 ca , Ved beholderstørrelser over 500 liter er dimensioneringen afhængig af varmtvandsforbruget og af den ønskede dækningsgrad. Varmtvandstilbehør BSG BSG Varmtvandsbeholder/sikkerhedsgruppe 3/4, 6 bar Varmtvandsbeholder/sikkerhedsgruppe 1, 6 bar TBM20 Termostatisk BV blandeventil 3/4, inkl. returløbsspærre TBM25 Termostatisk BV blandeventil 1, inkl. returløbsspærre BSC BSC Beholdertilslutning/sikkerhedsgruppe* med MAG12, til varmtvandsbeholdere op til 200 liter og FWM Beholdertilslutning/sikkerhedsgruppe* med MAG18, til varmtvandsbeholdere op til 500 liter og FWM *) omfatter afspærringsarmatur, tilbageløbsspærre, sikkerhedsventil 6, 8 eller 10 bar Fig.: BSG20/25 Fig.: TBM Fig.: BSC 28 Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

29 Solvarmebeholder COMPACT-MULTI Solvarmebeholder TS-255 Det rigtige valg af beholderløsning, når design og udseende skal passe sammen med god kvalitet. Med TS-solvarmebeholderen er det nemt at integrere solenergi i boligen sam men med den kvalitet og det design, som i øvrigt præger den danske byggestil. Beholderen leveres færdigmonteret med alle de komponenter, der er nød ven dige for, at solvarmeanlægget fungerer optimalt. Alle komponenter er skjult bag en kappe således, at beholderen fremstår pæn og stilren med sin let buede front. Lagertanken opbevarer den optagede solenergi indtil der er behov for varmen. Beholderen kan sammen med solvarme tilsluttes alle opvarmningsformer som f.eks. gas, olie, el, fjernvarme eller biobrændsel. Solvarmestyringen, der er integreret i beholderen, gør det nemt og overskueligt at følge med i anlæggets produktion af solvarme. Samtidig giver styringen mulighed for at lede og fordele energien på den mest fordelagtige måde. Teknik Det kan betale sig at købe en solvarmeforberedt beholder, hvis du står over for at skulle skifte varmtvandsbeholder - også selv om du ikke i første omgang vælger at installere hele solvarmeanlægget. Så er din varmeinstallation samtidig fremtidssikret. Data for beregning i Be06 (SBi anvisning 213) samt beholders Energimærke Beholdertyper Fig.: TS255 Beholder volume (l) Spiral i top Veksler korrektion Varmetab beholder E-mærke u/sol ELB160 : D ,6 w/k B A ELB200 : D Ja 0,016 2,7 w/k B A ELB300 : D Ja 0,013 2,9 w/k B A ELB400 : D Ja 0,011 3,2 w/k B A ELB500 : D Ja 0,010 3,7 w/k B A ELB750 : D Ja 0,010 4,1 w/k E ELB1000 : D Ja 0,010 4,6 w/k E E-mærke m/sol TS255: D Ja 0,021 1,9 w/k B A+ Solvarmebeholder TS-255 SONNENKRAFT beholderen leveres i flere varianter, afhængig af den enkeltes behov og ønske. Beholderen kan leveres med og uden veksler og prioritering, så overskudsvarme fra solfangerne kan ledes ud på gulv- eller radiatorsystemet. 255 liter beholderen kan endvidere leveres med eller uden elvarmelegeme. Elvarmelegeme er ved installering i elopvarmede huse en nødvendighed, men også et fornuftigt valg, hvis den primære varmekilde i huset er olie, fjernvarme eller alle andre typer af brændsel. HxBxD: 1820 x 595 x 615 mm, Spiraler: 2 gange 0,75m 2 Vægt: ca. 150 kg TS-255, Type 3099 med 2 spiraler m/maskinstation, m/solvarmestyring TS-255, Type 3074 med 2 spiraler m/maskinstation, m/solvarmestyring, med elvarmelegeme TS-255, Type 3099 med 2 spiraler m/maskinstation, m/solvarmestyring med varmeveksler for overskudsvarme TS-255, Type 3074 med 2 spiraler m/maskinstation, m/solvarmestyring med varmeveksler for overskudsvarme med elvarmelegeme , , , ,- BEHOLDERE Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 29

PRISER 2009 FOREVER CLEVER. Danmark

PRISER 2009 FOREVER CLEVER. Danmark PRISER 2009 FOREVER CLEVER Danmark www.sonnenkraft.dk Godt nyt under solen. Solen er en evig kilde til nyt liv for alt på jorden. De varme stråler holder hele vores økosystem i gang - uden CO 2 -udslip

Læs mere

Prisforhøjelse på 6 % Pr. 01/10/2008 PRISER 2008 THE FUTURE OF ENERGY. Danmark

Prisforhøjelse på 6 % Pr. 01/10/2008 PRISER 2008 THE FUTURE OF ENERGY. Danmark Prisforhøjelse på 6 % Pr. 01/10/2008 PRISER 2008 THE FUTURE OF ENERGY Danmark www.sonnenkraft.dk Perfektion gennem innovation Forsknings- og udviklingsarbejde er de vigtigste søjler i SONNENKRAFT-filosofien

Læs mere

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft!

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! www.sonnenkraft.dk Derfor er solvarme genialt forever clever Der er masser af god energi i solen Solenergi og energireserver sat i forhold til jordens

Læs mere

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand

Condens 6000 W. Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand Condens 6000 W Kondenserende gaskedel til solvarme med buffertank til varme og varmt vand 2 Condens 6000 W Effektiv teknologi Condens 6000 W Fleksibilitet ligger til familien Vil du have en høj standard

Læs mere

Solvarme. Varmt anbefalet af energisparere

Solvarme. Varmt anbefalet af energisparere Solvarme Varmt anbefalet af energisparere Komplet ramme af aluminium presset med 200 ton, for nem håndtering og sikker fastgørelse af glasset. Glaslisten med vulkaniserede hjørner for 100 % tæthed. 3,2

Læs mere

Hoteller CAMPING SÅDAN BLIVER FORRETNINGEN EN FORNØJELSE. wellness og sport. www.sonnenkraft.dk

Hoteller CAMPING SÅDAN BLIVER FORRETNINGEN EN FORNØJELSE. wellness og sport. www.sonnenkraft.dk Hoteller CAMPING WELLNESS OG SPORT SÅDAN BLIVER FORRETNINGEN EN FORNØJELSE Solvarmeløsninger til hoteller, camping, wellness og sport www.sonnenkraft.dk DERFOR ER SOLVARME DEN BEDSTE VARMEKILDE Solen har

Læs mere

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010

SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 SOLVARMEANLÆG FORÅR 2010 The Smarthome Company, Lergravsvej 53, DK-2300 København S. www.greenpowerdeal.com Til dig der står og tænker på at købe et solvarmeanlæg I Danmark skinner solen ca. 1.800 timer

Læs mere

Solvarmeløsninger fra Bosch

Solvarmeløsninger fra Bosch Til privatforbrugere Solvarmeløsninger fra Bosch Klimavenlig energi til villa- og rækkehuse Nem besparelse gratis energi fra solen I mere end 100 år har navnet Bosch stået for førsteklasses teknik, enestående

Læs mere

SOLVARME UNITS Creating hot water YK STORMTR

SOLVARME UNITS Creating hot water YK STORMTR Creating hot water SOLVARME UNITS Solvarme beholdere Units GODKENDELSER Godkendelse type 2685 med 2 spiraler uden el-patron Prøvestationen for Solvarme: D 3077, VA nr. 3.21/DK 13836 Godkendelse type 2242

Læs mere

Solvarmeløsninger fra Bosch

Solvarmeløsninger fra Bosch Til privatforbrugere Solvarmeløsninger fra Bosch Klimavenlig energi til villa- og rækkehuse Priserne på fossil energi stiger, og udviklingen vil ingen ende tage. Stigende CO 2 -udslip truer vores klima,

Læs mere

- mere end funktionel

- mere end funktionel Bolig varmepumper - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning solvarme Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning www.hstarm.dk Tag hul på en solskinshistorie Solvarme er en god idé. Solen giver os gratis og vedvarende energi. Faktisk skinner solen 1.800 timer

Læs mere

SUN-PRO.dk. Solvarmeanlæg. Uafhængig af energipriser. Solvarme fra Q-PRO

SUN-PRO.dk. Solvarmeanlæg. Uafhængig af energipriser. Solvarme fra Q-PRO SUN-PRO.dk Solvarmeanlæg Uafhængig af energipriser SUN-PRO.dk Supplerer din primære varmekilde Med en god primær varmekilde, som f.eks. et olieeller gasfyr, er det oplagt at installere et solvarmeanlæg

Læs mere

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk

VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN. www.sonnenkraft.dk VI HAR GJORT DET UMULIGE MULIGT SOL+ LØSNINGEN SOL OG LUFT, DEN IDEELLE KOMBINATION MED DEN BEDSTE VARMEPUMPE I SIN KLASSE ET BOOST TIL EKSISTERENDE SOLVARMESYSTEMER * A2/W35 COP 4,02 i henhold til testresultat

Læs mere

Sol til vand og varme. SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning

Sol til vand og varme. SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning Sol til vand og varme SOLFANGERE til væskebaseret opvarmning Det handler i høj grad om CO 2 -udslip og hvordan vi forholder os til det. Solvarme skåner miljøet for CO 2... Udnyttelse af solens energi er

Læs mere

Solvarme i forbindelse med bygninger

Solvarme i forbindelse med bygninger Solvarme i forbindelse med bygninger Registrering og beregning Ivan Katic, SolenergiCentret Ivan.Katic@Teknologisk.dk tel. 7220 2482 1 Ivan Katic Januar 2007 Hvad kan solenergi-anlæg? Brugsvand Ventilation

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning UDGIVET april 2011 - REVIDERET JULI 2013 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger. Det er især

Læs mere

HUSETS VARME HJERTE. Beholdere og vandvarmere. kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM

HUSETS VARME HJERTE. Beholdere og vandvarmere. kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM HUSETS VARME HJERTE Beholdere og vandvarmere kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM Varmt vand til Danmark i mere end 70 år METRO THERM er landets suverænt største producent af varmtvandsbeholdere, og

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

Neotherm Solenergi Systemhåndbog. Håndbog i anlægs- og principbeskrivelse af solvarmeanlæg THE FLOW OF ENERGY

Neotherm Solenergi Systemhåndbog. Håndbog i anlægs- og principbeskrivelse af solvarmeanlæg THE FLOW OF ENERGY Neotherm Solenergi Systemhåndbog Håndbog i anlægs- og principbeskrivelse af solvarmeanlæg THE FLOW OF ENERGY Kære Solvarmekunde! Vi præsenterer dig her for et bredt udvalg af Neotherm Solenergi systemløsninger,

Læs mere

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING www.sonnenkraft.dk 1 DE 10 TRIN TIL ET LAVT ENERGIFORBRUG FOKUSER PÅ DE STØRSTE ENERGIUDGIFTER Jo større energiudgifter

Læs mere

Neotherm solenergi. Klimavenlig opvarmning af brugsvand og centralvarme

Neotherm solenergi. Klimavenlig opvarmning af brugsvand og centralvarme Neotherm solenergi Klimavenlig opvarmning af brugsvand og centralvarme THE FLOW OF ENERGY Solvarme i vores verden Solenergi en vedvarende energikilde og helt gratis til dig Selvom Danmark ligger på den

Læs mere

Drain Back-systemer. Made in Germany

Drain Back-systemer. Made in Germany Drain Back-systemer Made in Germany Førende teknologi Made in Germany Udover højtydende solfangere producerer STI Drain Back-systemer. Mange års erfaring inden for solvarme viser, at det ikke er alle solvarmeanlæg,

Læs mere

Tilbehør. Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil. 6 eller 10 bar.

Tilbehør. Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil. 6 eller 10 bar. Tilbehør Sikkerhedsaggregat Pladesæt Cirkulationssæt (top) H-stativ Elektronisk styring Sikkerhedsaggregat Med sikkerhedsventil, stilbar kontraventil og tømmeventil. 6 eller 10 bar. Sokkel Med plader der

Læs mere

Varmtvandsbeholdere. Kvalitet og holdbarhed EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND

Varmtvandsbeholdere. Kvalitet og holdbarhed EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmtvandsbeholdere Kvalitet og holdbarhed A EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Varmt vand til Danmark i mere end 60 år METRO THERM er landets suverænt største producent af varmtvandsbeholdere, og gennem

Læs mere

Vandvarmere Combi 60-110 -160 l

Vandvarmere Combi 60-110 -160 l Creating hot water Vandvarmere Combi 60-110 -160 l Combi vandvarmere 60-110 -160 liter Combivandvarmer til el og central- eller fjernvarme Konstruktion Combivandvarmeren er opbygget som en stålbeholder,

Læs mere

DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S

DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Jordvarme Væske/Vand DVI VV45/60/85 kw - endnu lavere energiforbrug DANSK VARMEPUMPE INDUSTRI A/S Intelligent & fleksibelt system Kaskadekobling Produktserien VV45-85 er udviklet med henblik på kaskadekoblig

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET JUNI 2018 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

Solvarmekatalog. Indholdsfortegnelse

Solvarmekatalog. Indholdsfortegnelse Solvarmekatalog Indholdsfortegnelse Prisliste...2 Hvorfor vælge en vakuumsolfanger med 3-lags absorber?...5 Hvorfor skal jeg vælge solfangere med Solar Keymark?...5 Dækker et solvarmeanlæg mit behov?...6

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen af den

Læs mere

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012 HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER Version 2012 ENFAMILIEHUSE Beregnet forbrug 2012 Gyldig fra den 1. juli 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 02 Solvarme 02 VARMT OG KOLDT VAND 06 Koldt vand

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

Enkel og effektiv solfanger til varmt brugsvand med god samvittighed

Enkel og effektiv solfanger til varmt brugsvand med god samvittighed Solvarme Enkel og effektiv solfanger til varmt brugsvand med god samvittighed Mød udfordringerne i det 21. århundrede Global opvarmning påvirker os alle. Som engageret og ansvarlig leverandør søger vi

Læs mere

NeoTherm Solenergi. Prisliste 2010 Systemløsninger

NeoTherm Solenergi. Prisliste 2010 Systemløsninger NeoTherm Solenergi Prisliste 00 Systemløsninger Indhold Side: Indhold 45 NeoTherm solvarmepakke Plan til brugsvand 67 NeoTherm Solfangerpakke Plan ERMR til brugsvand og centralvarme 89 NeoTherm Solfangerpakke

Læs mere

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens

Læs mere

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem - den til din Vaillant gaskedel Bevidsthed

Læs mere

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT

PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT PANNEX VANDVARMERE TIL CENTRALVARME MED SOLVARME UNIT 220 250 300 MANUAL VVS-EKSPERTEN A/S MIMERSVEJ 2 8722 HEDENSTED Tlf.: 7589 0303 Fax.: 7589 0709 e-mail: salg@vvs-eksperten.dk www.vvs-eksperten.dk

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Certificerede forhandlere Milton arbejder tæt sammen med de bedste varmespecialister i landet, der har den

Læs mere

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Til privatforbruger / villaejer Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Varme fra luften og jorden 365 dage om året I mere end 100 år har Bosch navnet stået for førsteklasses

Læs mere

- mere end funktionel

- mere end funktionel Bolig varmepumper - mere end funktionel I n d e K l i m a M i l j ø A / S IndeKlimaMiljø A/S, eller blot, drager nytte af mange års erfaring såvel internt som hos vores samarbejdspartnere og leverandører

Læs mere

fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet

fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet Kompakt fuldisoleret fjernvarmeunit med lavere varmetab og større fleksibilitet comfort 3 VXi øger komforten for dine kunder Drømmer du om endnu mere tilfredse kunder, er Redans VXi unit det oplagte valg.

Læs mere

Manual COMPACT MULTI.

Manual COMPACT MULTI. Manual COMPACT MULTI www.sonnenkraft.com www.sonnenkraft.com Indholdsfortegnelse Installationsdata 1 Generelt 2 Placering 2 Mål 2 Termostat 2 Cirkulation 2 Vedligeholdelse 2 Kalk 2 Kontrol/udskiftning

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet selv

Læs mere

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS

VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS VARMEPUMPE LUFT TIL VAND PRODUKT KATALOG 2011 DANSKSOLVARME APS 1 Hvem er Dansk Varmepumpe og vores partnere DANSKVARMEPUMPE.DK er en del af den efterhånden store familie hvor også DANSKSOLVARME.DK og

Læs mere

CeraPur 65 liter. Varmtvandsbeholder

CeraPur 65 liter. Varmtvandsbeholder CeraPur 65 liter Varmtvandsbeholder CeraPur 65 liter Varmtvandsbeholder 65 L. VVB til Cerapur VVS-nr.: 34 2189 065 850 x 512 x 360 Højde Bredde Dybde Ny Bedre og med løs kappe Monteringsvejledning for

Læs mere

FORRÅDS- OG VARMT- VANDSBEHOLDERE

FORRÅDS- OG VARMT- VANDSBEHOLDERE FORRÅDS- OG VARMT- VANDSBEHOLDERE 82 1 FORRÅDSBEHOLDERE KN forrådsbeholdere type FO er beregnet for opbevaring af varmt brugsvand i fjernvarmeanlæg og centralvarmeanlæg, hvor veksler anvendes som opvarmnings

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Den absolutte sikkerhed fra Længste erfaring og højeste kvalitet Den hollandske producent Nefit bragte verdens

Læs mere

Kondenserende oliekedel COB: På vej mod fremtiden - klar, parat, start!

Kondenserende oliekedel COB: På vej mod fremtiden - klar, parat, start! Kondenserende oliekedel COB: På vej mod fremtiden - klar, parat, start! Begejstrer kunderne på ny. Wolf ComfortLine kondenserende oliekedel COB Fremtidens varmeteknologi. En fordel for alle! Den nye kondenserende

Læs mere

Neotherm WPA302 Brugsvandspumpe Type ECO og E-LF. 7 års Garanti

Neotherm WPA302 Brugsvandspumpe Type ECO og E-LF. 7 års Garanti 7 års Garanti mod gennemtærring Neotherm WPA302 Brugsvandspumpe Type ECO og E-LF. Den særligt høje effektivitet i varmepumpen sikres af kvalitetskompressoren der gør det muligt at opnå effektiv drift og

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet

Læs mere

Weishaupt kombinationsbeholder WKS. Den færdige varmtvandsbeholder for en enkel og hurtig montage. Et sikkert valg.

Weishaupt kombinationsbeholder WKS. Den færdige varmtvandsbeholder for en enkel og hurtig montage. Et sikkert valg. Weishaupt kombinationsbeholder WKS Den færdige varmtvandsbeholder for en enkel og hurtig montage Et sikkert valg. Weishaupt kombinationsbeholder: enkel, hurtig og effektiv luft/vandvarmepumpe for opstilling

Læs mere

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter Energiløsning UDGIVET JUNI 2011 Udskiftning af varmtvandsbeholder Der kan opnås en energibesparelse ved at udskifte en ældre varmtvandsbeholder til en ny. Hvis varmtvandsbeholderen er isoleret med mindre

Læs mere

Solfanger er oplagt til at give energi til varme og varmt vand

Solfanger er oplagt til at give energi til varme og varmt vand Solfanger er oplagt til at give energi til varme og varmt vand Næsten alle har en mening om, hvad der er den bedste løsning på fremtidens energi, og de fleste er enige om, at solen vil være en væsentlig

Læs mere

HUSETS VARME HJERTE. Beholdere og vandvarmere. kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM

HUSETS VARME HJERTE. Beholdere og vandvarmere. kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM HUSETS VARME HJERTE Beholdere og vandvarmere kvalitet og holdbarhed fra METRO THERM Varmt vand til Danmark i mere end 70 år METRO THERM er landets suverænt største producent af varmtvandsbeholdere, og

Læs mere

NBE SOLVARME INDHOLD: 2 Valg af størrelse. 3 Information. 4 Installations tips. 5 Anlægs typer / el tilslutning. 11-13 Styringen. 14 Garanti.

NBE SOLVARME INDHOLD: 2 Valg af størrelse. 3 Information. 4 Installations tips. 5 Anlægs typer / el tilslutning. 11-13 Styringen. 14 Garanti. SOLVARME INDHOLD: 2 Valg af størrelse. 3 Information. 4 Installations tips. 5 Anlægs typer / el tilslutning 11-13 Styringen. 14 Garanti. SOLVARME Solfanger størrelse og tank valg. Som tommel-finger regel

Læs mere

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens

Læs mere

BOLIGKOMPLEKSER LEJLIGHEDER HOLD UDGIFTERNE NEDE PÅ STORE BOLIGBYGGERIER SOLVARMELØSNINGER TIL LEJLIGHEDER OG BOLIGKOMPLEKSER.

BOLIGKOMPLEKSER LEJLIGHEDER HOLD UDGIFTERNE NEDE PÅ STORE BOLIGBYGGERIER SOLVARMELØSNINGER TIL LEJLIGHEDER OG BOLIGKOMPLEKSER. BOLIGKOMPLEKSER LEJLIGHEDER HOLD UDGIFTERNE NEDE PÅ STORE BOLIGBYGGERIER SOLVARMELØSNINGER TIL LEJLIGHEDER OG BOLIGKOMPLEKSER www.sonnenkraft.dk DERFOR ER SOLVARME DEN BEDSTE VARMEKILDE Solen har givet

Læs mere

Solvarme units Creating hot water YK 05:060 08.03 STORMTR

Solvarme units Creating hot water YK 05:060 08.03 STORMTR Creating hot water Solvarme units Solvarme beholdere Units Styringsenhed & s Styringsenhed til system 1a, 6a og 7a METRO s solvarmeunits er udstyret med en avanceret styring som på en overskuelig og enkel

Læs mere

LUFT TIL VAND VARMEPUMPELØSNINGER

LUFT TIL VAND VARMEPUMPELØSNINGER SONNENKRAFT LUFT TIL VAND VARMEPUMPELØSNINGER SONNENKRAFT S VARMEPUMPER! www.sonnenkraft.dk Flot design! Nyeste teknologi! Webmodul er standard! Attraktive priser! Ihre Zukunft ist erneuerbar - mit uns

Læs mere

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter

Beholderstørrelse. 60 liter 110 liter 160 liter 200 liter Energiløsning UDGIVET JUNI 2011 - REVIDERET DECEMBER 2014 Udskiftning af varmtvandsbeholder Der kan opnås en energibesparelse ved at udskifte en ældre varmtvandsbeholder til en ny. Hvis varmtvandsbeholderen

Læs mere

EuroPur 65 liter Varmtvandsbeholder

EuroPur 65 liter Varmtvandsbeholder EuroPur 65 liter Varmtvandsbeholder 3 EuroPur 65 liter Varmtvandsbeholder 7 719 002 335 65 L. VVB til Europur (fast kappe) 850 x 440 x 360 34 2188 065 850 x 440 x 360 Højde Bredde Dybde Ny Mindre og dog

Læs mere

Silkeborg Varme solvarmeanlæg. Verdens største solvarmeanlæg

Silkeborg Varme solvarmeanlæg. Verdens største solvarmeanlæg Silkeborg Varme solvarmeanlæg Verdens største solvarmeanlæg Hvorfor solvarme? Solen er den reneste af alle energikilder, og den er den mest kraftfulde af de bæredygtige energikilder. Der udledes ingen

Læs mere

SOLBADNING HELE ÅRET MED WELLMORE SOLVARME

SOLBADNING HELE ÅRET MED WELLMORE SOLVARME SOLBADNING HELE ÅRET MED WELLMORE SOLVARME www.wellmore-energi.dk VARMT VAND OG RUMOPVARMNING MED SOLVARME NÅR MAN TALER OM SOLEN. SOLEN INDSTRÅLER ÅRLIGT, HVAD DER SVARER TIL 100 LITER FYRINGSOLIE PÅ

Læs mere

Komplette solvarmesystemer Højeffektive solvarmeanlæg

Komplette solvarmesystemer Højeffektive solvarmeanlæg Komplette solvarmesystemer Højeffektive solvarmeanlæg living full of energy Roth solvarmesystemer Til varmt brugsvand, rumopvarmning og swimmingpools. Solvarme Solen tilfører jorden enorme mængder energi.

Læs mere

Beholdere 200-450 l central- og FJernVarMe

Beholdere 200-450 l central- og FJernVarMe Creating hot water Beholdere 200-450 L central- og FJERNVARME 200 til 450 liter til central- og fjernvarme VA nr. 3.21/DK 16468 Farve: hvid Prøvetryk Drifttryk Varmtvandsbeholder 13 bar 10 bar Varmespiral

Læs mere

SILVAN Solenergi. Vacuum luftsolfanger. I samarbejde med ANS SOLVARME Udviklet og produceret i Danmark. Gratis varme, ventilation, affugtning.

SILVAN Solenergi. Vacuum luftsolfanger. I samarbejde med ANS SOLVARME Udviklet og produceret i Danmark. Gratis varme, ventilation, affugtning. SILVAN Solenergi. Vacuum luftsolfanger. I samarbejde med ANS SOLVARME Udviklet og produceret i Danmark Gratis varme, ventilation, affugtning. SV VacPipe. SV VacPipe er udviklet til boliger, større bygninger,

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER Milton TopLine 80/100

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER Milton TopLine 80/100 Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GASKEDLER Milton TopLine 80/100 4 stk. Milton TopLine 100 monteret på Ejby Skole. Ny generation af kompakte I særklasse til opvarmning af industri-

Læs mere

SOLENERGI TIL VARMT VAND OG OPVARMNING

SOLENERGI TIL VARMT VAND OG OPVARMNING Produktkatalog og prisliste 2014 SONNENKRAFT SOLENERGI TIL VARMT VAND OG OPVARMNING SPAR PENGE OG GØR DIG UAFHÆNGIG AF DIN ENERGILEVERANDØR UDNYT DEN GRATIS ENERGI FRA SOLEN VORES PRODUKTER ER UDVIKLET

Læs mere

Solfanger. FIN Made in Germany

Solfanger. FIN Made in Germany Solfanger FIN Made in Germany Solfangere Made in Germany Førende teknologi Made in Germany fordi kun det bedste er godt nok! Solar Technologie Internationals (STI) højtydende plan solfangere er baseret

Læs mere

Neotherm Varmtvandsbeholdere

Neotherm Varmtvandsbeholdere Neotherm Varmtvandsbeholdere Produktoversigt / Prisliste THE FLOW OF ENERGY INDHOLD Fordele ved ECO SKIN isolering 3 KDO trykfast el-vandvarmer 4 E trykfast el-vandvarmer 4 FS varmtvandsbeholder med varmespiral

Læs mere

Produktkatalog 2013 SONNENKRAFT SOLENERGI TIL VARMT VAND OG OPVARMNING

Produktkatalog 2013 SONNENKRAFT SOLENERGI TIL VARMT VAND OG OPVARMNING Produktkatalog 2013 SONNENKRAFT SOLENERGI TIL VARMT VAND OG OPVARMNING Du kan dække dit varme- og varmtvandsbehov 100 % med en SOL+ løsning Når anlægget er installeret, er varmen fra sol og luft gratis

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen

Læs mere

RING SØPARK - BRÆDSTRUP. Fremtidens fjernvarme i et bæredygtigt energisystem

RING SØPARK - BRÆDSTRUP. Fremtidens fjernvarme i et bæredygtigt energisystem RING SØPARK - BRÆDSTRUP Fremtidens fjernvarme i et bæredygtigt energisystem Ring Søpark-projektet udføres i et samarbejde mellem: Rambøll PlanEnergi ArCon Solvarme Advansor varmepumpeanlæg Danfoss SKALA

Læs mere

NeoTherm varmtvands- og akkumuleringsbeholdere. Vandvarmeren monteres som trykbeholder med sikkerhedsarmatur. 15 L 30 L

NeoTherm varmtvands- og akkumuleringsbeholdere. Vandvarmeren monteres som trykbeholder med sikkerhedsarmatur. 15 L 30 L Hent datablad på www.neotherm.dk eller via QR kode: NeoTherm KDO trykfast EL-varmtvandsbeholder Pladssparende beholder til opvarmning af brugsvand til køkken, håndvask og mindre bruser. Vandvarmeren monteres

Læs mere

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem 2 Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Nedsæt din varmeregning og nyd godt af naturens gratis energi Compress 6000 AW er en luft/vand

Læs mere

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning solvarme Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning www.baxi.dk Tag hul på en solskinshistorie Solvarme er en indlysende god idé. Solen giver os gratis og vedvarende energi. Faktisk skinner solen

Læs mere

SOLENERGI TIL VARMT VAND OG OPVARMNING

SOLENERGI TIL VARMT VAND OG OPVARMNING Produktkatalog og prisliste 2013 SONNENKRAFT SOLENERGI TIL VARMT VAND OG OPVARMNING z FÅ DÆKKET DIT OPVARMNINGS- OG VARMTVANDSBEHOV 100 % MED EN SOL+ LØSNING NÅR SYSTEMET ER INSTALLERET ER VAR- MEN FRA

Læs mere

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk

Træpillefyr M. April 2012. www.biovarme.dk Træpillefyr M April 2012 www.biovarme.dk Træpillefyr M Gør en forskel for miljøet Nemt at installere og betjene Med en virkningsgrad helt i top er Automatisk optænding og modulerende drift DENVIRO træpillefyr

Læs mere

Hvorfor Vaillant? Fordi vi tilbyder komplette varmeanlæg gaskedel og varmtvandsbeholder i én unit. Stående gaskedel

Hvorfor Vaillant? Fordi vi tilbyder komplette varmeanlæg gaskedel og varmtvandsbeholder i én unit. Stående gaskedel Stående gaskedel Hvorfor Vaillant? Fordi vi tilbyder komplette varmeanlæg gaskedel og varmtvandsbeholder i én unit ecocompact VSC 126/2 C / VSC 196/2 C / VSC 246/2 C Nye tider... varme idéer til fremtidssikret

Læs mere

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM NYHED AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM Panasonic s nye AQUAREA luft/vand-system er omkostningseffektivt og miljøvenligt og giver altid maksimal effektivitet selv ved lave temperaturer.

Læs mere

SUND VARMEØKONOMI I SUNDHEDSSEKTOREN

SUND VARMEØKONOMI I SUNDHEDSSEKTOREN SUNDHEDS- SEKTOREN SUND VARMEØKONOMI I SUNDHEDSSEKTOREN SOLVARMELØSNINGER TIL HOSPITALER, PLEJEHJEM OG ANDRE SUNDHEDSINSTITUTIONER www.sonnenkraft.dk DERFOR ER SOLVARME DEN BEDSTE VARMEKILDE Solen har

Læs mere

Jordvarme. - endnu lavere energiforbrug

Jordvarme. - endnu lavere energiforbrug Jordvarme - endnu lavere energiforbrug Vælg en unik varmepumpe Mulighed for tilslutning af solfanger Mulighed for tilslutning af energifanger Varmt vand Gulvvarme / radiator Jordslanger Varmepumpe med,

Læs mere

Teknologien. bag Quooker

Teknologien. bag Quooker Teknologien bag Quooker I denne folder Finder du de tekniske specifikationer til Quooker, samt beskrivelse på hvordan en Quooker fungerer. Haner Vores hanekollektion består af otte modeller; Basic, Classic,

Læs mere

Effektive fremtidsorienterede løsninger

Effektive fremtidsorienterede løsninger [ Luft ] [ Vand ] [ Jord ] Lavtemperaturkedler i støbejern Logano G115 Logano G215 [ Buderus ] Effektive fremtidsorienterede løsninger Varme er vort element Langtidsholdbare løsninger: Logano G115 og Logano

Læs mere

Den gode energirådgivning Varme M3 Anlægget. Kristian Kærsgaard Hansen

Den gode energirådgivning Varme M3 Anlægget. Kristian Kærsgaard Hansen Den gode energirådgivning Varme M3 Anlægget Kristian Kærsgaard Hansen Generelt - Kapitlerne 24-32 og bilagene 20-26 om: - Varmt brugsvand - Varmefordeling - Varmerør - Kedler - Fjernvarme - Fremgangsmåde:

Læs mere

Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen

Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen 6 720 614 054-00.1D Indendørs enhed for luft-/vandvarmepumpen CC 160 da Betjeningsvejledning 6 720 614 434 DK (2007/06) OSW 2 Indholdsfortegnelse DK Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhedsråd og symbolforklaring

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse

Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse 2007 2009 Leverandør af»hjertet«til vinderprojektet i Solar Decathlon 2007. I 2007 leverede Nilan A/S teknologi til vinderprojektet

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 0 1. Solvarme 0 1

INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 0 1. Solvarme 0 1 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 0 1 Solvarme 0 1 VARMEPRODUCERENDE ANLÆG SOLVARME Registrering Registreringen af solvarme omfatter alene anlæg, der leverer varme til opvarmning og/eller produktion

Læs mere

Udskiftning af varmtvandsbeholder

Udskiftning af varmtvandsbeholder Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 214 - REVIDERET DECEMBER 215 Udskiftning af varmtvandsbeholder En varmtvandsbeholder, der er utæt på grund af tæringer, bør udskiftes med en ny og velisoleret

Læs mere

DEVI gulvvarme. www.devi.dk. Optimal comfort DEVI elektrisk gulvvarme giver både lune fødder og en behagelig rumtemperatur.

DEVI gulvvarme. www.devi.dk. Optimal comfort DEVI elektrisk gulvvarme giver både lune fødder og en behagelig rumtemperatur. devimat devimat devimat devimat devimat DEVI gulvvarme 1 Optimal comfort DEVI elektrisk gulvvarme giver både lune fødder og en behagelig rumtemperatur. 2 Sund driftsøkonomi Den intelligente DEVI termostat

Læs mere

Fjernvarmeunits og vekslere

Fjernvarmeunits og vekslere Fjernvarmeunits og vekslere Nem installation og service. EKSPERTER I VARME OG VARMT VAND Er du ude efter en stabil og optimal varmeforsyning de næste mange år? Højere isolering og lavere varmeregning Længere

Læs mere

Jordvarme VV DC. - endnu lavere energiforbrug

Jordvarme VV DC. - endnu lavere energiforbrug Jordvarme VV DC - endnu lavere energiforbrug Vælg en unik varmepumpe Mulighed for tilslutning af solfanger Mulighed for tilslutning af energifanger Varmt vand Gulvvarme / radiator Jordslanger eller Energibrønd

Læs mere

Checkliste klimaskærm:

Checkliste klimaskærm: Udarbejdet af Anette Strøyer. Checkliste klimaskærm: Ydervægge: Murværk massiv Hulmur: er der tegn på hulmursisolering? Træ Udvendig efterisolering Isolering af vægge/loft mod portgennemgang Facade længde

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fælleshus Søagerpark 81 2730 Herlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 6. august 2012 Til den 6. august 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet

Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet Gas Kondenserende gaskedel med solfangere tilkoblet Gaskedel og solvarme i ét Den bedste opvarmning Der findes mange opvarmningstyper, nogle er meget energibesparende, nogle er baseret på vedvarende energi

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 28 kwh el 0,71 Ton træpiller, i pose

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 28 kwh el 0,71 Ton træpiller, i pose SIDE 1 AF 8 Adresse: Ballevej 8 Postnr./by: 8560 Kolind BBR-nr.: 706-017577-001 Energikonsulent: Aage Hjortshøj Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Med naturens egen energi

Med naturens egen energi Denmark Med naturens egen energi Solcellepaneler Solvarme www.izen.dk IZEN Energy Systems blev grundlagt i 1987, og lige siden har vores mission været "at producere vedvarende energi til alle med de bedste

Læs mere

Djurs Solvarme, Hannebjergvej 24, 8960 Randers SØ, Tlf. 8949 5857, E-mail Per@djurssolvarme.dk

Djurs Solvarme, Hannebjergvej 24, 8960 Randers SØ, Tlf. 8949 5857, E-mail Per@djurssolvarme.dk Alle priser er eksklusiv moms, fragtfrit leveret ved køb over 20.000 kr. Afhent selv og spar fragt. Er der noget du savner i prislisten, så ring venligst på tlf. 8649 5857 eller skriv på Per@DjursSolvarme.dk.

Læs mere

Din personlige. varme og varmt vand system beregning. System beregning

Din personlige. varme og varmt vand system beregning. System beregning System beregning Din personlige varme og varmt vand system beregning System label er nødvendig når der er en kombination af produkter eller når der tilføjes et produkt. Kalkulationen udføres i henhold

Læs mere