Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006)."

Transkript

1 MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej København NV Telefon: Telefax: mkn@mkn.dk Den 2. september 2009 J.nr. MKN Afgørelse efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006). I afgørelsen stadfæster Miljøklagenævnet Holstebro Kommunes afgørelse af 4. august 2008 om miljøgodkendelse af opbevaring af afgasset gylle i en beholder på Birk 12, Holstebro, med tilføjelse af et nyt vilkår: 9A. Tilsynsmyndigheden og de nærmeste naboer skal inden tømningen orienteres om, hvilke dage tømning vil foregå. Miljøklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder, jf. miljøbeskyttelseslovens 101, stk. 1. Sagens indbringelse for Miljøklagenævnet... 2 Redegørelse for sagen... 2 Klagerne... 3 Nye oplysninger... 4 Miljøklagenævnets bemærkninger... 5 Miljøklagenævnets afgørelse... 6 Afgørelsen er truffet af konstitueret nævnsformand, cand. jur. Gorm Møller uden medvirken af beskikkede medlemmer, jf. miljøbeskyttelseslovens 106, stk. 3.

2 - 2 - Sagens indbringelse for Miljøklagenævnet Den 4. august 2008 meddelte Holstebro Kommune miljøgodkendelse til opførelse af en gylletank til afgasset gylle fra biogasanlæg på ejendommen Birk 12, Holstebro, ejet af Søren Korsgaard, Birk 9, 7500 Holstebro. Afgørelsen blev annonceret den 6. august Den 2. september 2009 fremsendte Lillian Noe og Anders Bech Rasmussen, Birk 14, pr. mail en klage over afgørelsen. Klagen er modtaget rettidigt, og Lillian Noe og Anders Bech Rasmussen er klageberettigede i henhold til miljøbeskyttelsesloven 1, 98 stk. 1, nr. 2. Redegørelse for sagen Den 16. maj 2007 søgte Lemvig Biogasanlæg på vegne af gårdejer Søren Korsgaard Holstebro Kommune om tilladelse til at opføre gyllebeholderen. Ejendommen er uden dyrehold og er derfor ikke omfattet af godkendelsespligt efter husdyrbrugloven. Gyllebeholderen placeres ca. 36 m fra skel og ca. 65 m fra nærmeste nabo, som er ejendommen Birk 14. Ved tanken etableres en påfyldningsplads med betonbund og afløb til pumpebrønd, hvorfra evt. spild pumpes over i tanken. Pladsen kan evt. også benyttes som vaskeplads for tankbilerne. Gyllebeholderen er på m³ og skal årligt modtage op til t afgasset biomasse fra Lemvig Biogasanlæg til udspredning på landbrugsarealer. Tanken forsynes med tæt overdækning af kunststof. Påfyldning fra tankvognen varer 2½-3 minutter, og der påfyldes ca. 42 gange årligt og højst 2 gange på en dag. Fortrængningsluft slipper ud gennem en ventil øverst i tanken. Påfyldning af gyllevogn varer ligeledes 2½-3 minutter. Udbringning sker over få dage i perioden marts-maj. I denne periode kan der således være tale om adskillige påfyldninger pr. dag. Tanken er ikke forsynet med fast pumpe. Gyllen pumpes ved hjælp af tankvognens pumpe, hhv. en sugepumpe fra gyllevognen. Den 4. august 2008 meddelte Holstebro Kommune miljøgodkendelse af aktiviteten. Kommunen vurderede i godkendelsen, at virksomheden var underlagt listepunkt K 213 (oplagring, behandling m.v. af husdyrgødning m.v.), men på en række punkter mere mindede om beskrivelsen under listepunkt K 212. Godkendelsen blev givet på blandt andet følgende vilkår: 5. Biomassen skal opbevares i en tank, som skal være forsynet med tætsluttende fast overdækning. 6. Anlægget må ikke give anledning til lugt, støv- eller fluegener uden for bedriftens område, der er væsentlige efter Holstebro Kommunes vurdering. 1 Bekendtgørelse nr af 22. december 2006 af lov om miljøbeskyttelse

3 Tanken skal forsynes med niveaumåler. Pumpning af biomasse til og fra beholderen skal ske under overvågning. 8. Spild af biomasse skal straks opsamles. 9. Der skal på bedriften foreligge driftsinstruktioner, der beskriver, hvem der skal alarmeres ved eventuelt større udslip af gylle. 10. Anlægget må ikke give anledning til lugtgener uden for bedriftens område, der er væsentlige efter tilsynsmyndighedens vurdering. ( ) 12. Tanken skal være udført af bestandige og for fugtighed vanskeligt gennemtrængelige materialer. Tanken skal kunne modstå påvirkninger forbundet med brugen, herunder fra fyldning, omrøring, tømning og overdækning. Af- og pålæsning af biomasse må kun finde sted på et dertil indrettet omlæsningsareal. Tanken skal være i god vedligeholdelsesstand. Utætheder skal udbedres så hurtigt som muligt, efter at de er konstateret. Tanken skal være forsynet med omfangsdræn med inspektionsbrønd, der muliggør prøvetagning. 13. Omlæsningsarealer skal være udført af bestandige og for fugtighed vanskeligt gennemtrængelige materialer, der skal kunne modstå påvirkningerne fra køretøjer og redskaber ved fyldning og tømning og fra den oplagrede biomasse. Arealerne skal indrettes således - at køretøjer, der leverer og afhenter biomasse, kan være på pladsen, - at biomasse, der spildes i forbindelse med omlastning, holdes inden for pladsen og - at overfladevand fra pladsen ledes til en tæt opsamlingsbeholder. 14. Eventuel rengøring af tankbiler, der har været anvendt i forbindelse med transport af biomasse, må kun ske på impermeabelt areal med fald mod opsamlingsbeholder eller afløb, hvorfra der sker kontrolleret afledning. Ved impermeabel belægning forstås et befæstet areal, der er uigennemtrængeligt for de forurenende stoffer, som håndteres på arealet. 15. Arealer til omlæsning af biomasse og til rengøring af materiel til transport af biomasse samt opsamlingsbeholdere skal være i god vedligeholdelsesstand. Utætheder skal udbedres så hurtigt som muligt, efter at de er konstateret. Klagerne Den 2. september 2008 klagede Lillian Noe og Anders Bech Rasmussen, Birk 14, over afgørelsen, med følgende begrundelse: Vi ønsker at klage over, at tanken må placeres så tæt på vores ejendom som angivet i tilladelsen, idet vi derved må forvente: At vores ejendom mister væsentlig i værdi At vi vil kunne forvente væsentlige lugtgener mange dage om året fordelt over hele året At vi vil blive væsentlig mere generet af fluer end vi er i dag At gylletanken ligger i en sådan højde at ved uheld vil gyllen løbe ned til vores ejendom At der ved uheld/udslip i større mængder vil kunne ske skade på Albæk. Vi føler at Holstebro kommune i deres sagsbehandling ikke har vurderet de gener vi som nabo må få ved opførelsen af en beholderen så tæt på vores ejendom, men kun har set på ansøgerens ret.

4 - 4 - Da biomassen under alle omstændigheder skal transporteres til tanken med lastbil, ser vi ingen hindring i, at tanken placeres væsentlig længere fra vores ejendom. Vi mener, at tanken, jfr. Husdyrloven, bør være min. 300 meter fra nærmeste ejendom uden landbrugspligt. Der er ikke landbrugspligt på vores ejendom, da grunden er på under m². Derfor bør tanken placeres i åbent land med krav om, at der bliver beplantet omkring den. Vi købte ejendommen Birk 14 primo 2000, og valgte bl.a. på grund af Lang afstand til nærmeste højspændingsmast, vindmølle og gylletank. Nabogårdene var planteavlere uden husdyrproduktion Vi har derfor kun haft lugtgener i den periode, hvor der normalt gødes/køres gylle ud, hvilket er få dage i en begrænset tidsrum om året. Holstebro kommune har nu givet tilladelse til at der på naboejendommen må opføres en tank med en diameter på næsten 25 meter, som vi vil få frit udsyn til fra vores stue og køkken. Da afstanden fra vores ejendom til tanken kun vil være ca. 60 meter, kan vi nu forvente at få lugtgener væsentlig flere dage om året fordelt over hele året. Disse forhold vil medføre, at vi må kunne forvente et væsentligt værditab af vores ejendom. Da der er højdeforskel mellem ejendommen Birk 12 og 14 vil der ved større uheld være fare for, at gyllen vil kunne løbe ned over vores ejendom. Større uheld har været fremme i medierne, til trods for at man siger, at det teknisk er sikkert. Der tilbydes af naboen at der opføres en vold for at skærme herfor, men der stilles ikke krav herom fra kommunen. Albæk Holstebro kommune vedtog på byrådsmødet den 7. marts 2005, at blandt andet Birk 12 og 14 om få år skal tilsluttes offentlig kloakering. Dette for at reducere udledningen til Albæk jævnfør en plan udarbejdet af den gamle Ringkøbing Amt. Derfor vil det være katastrofalt om der ved uheld vil kunne løbe gylle ud i åen. Nye oplysninger Den 4. september 2009 sendte Holstebro Kommune sagen til Miljøklagenævnet. Kommunen havde en enkelt kommentar til sagen: Holstebro Kommune kan i øvrigt oplyse, at vi pr. mail har forespurgt Miljøstyrelsen, om det efter Styrelsens opfattelse ville være mere korrekt at placere lignende, fremtidige ansøgninger under listepunktet K 212: Anlæg for oplagring af ikke-farligt affald. Vi har endnu ikke modtaget Styrelsens svar. Den 14. november 2009 skrev Søren Korsgaard følgende bemærkninger til sagen: Jeg vil endnu engang fremhæve at der fra begyndelsen er taget mest mulig hensyn til naboer m.m., idet gyllebeholderen overdækkes og der laves jordvold over mod Birk nr. 14, hvilket ikke er noget krav. Desuden er alle gældende afstandskrav til naboer overholdt, som det også fremgår af sagen.

5 - 5 - Miljøklagenævnets bemærkninger Den ansøgte aktivitet er omfattet af bestemmelserne om godkendelse af forurenende virksomhed i miljøbeskyttelseslovens kapitel 5, idet virksomheden er optaget på listen over godkendelsespligtig virksomhed 2. Afstandskrav for placering af tanken er fastsat i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3 til mindst 50 m fra nærmeste nabobeboelse. Nævnet skal vurdere virksomheden i forhold til listepunkterne K212 og K213 og vurdere, om den er omfattet af standardvilkårene i bilag 5, afsnit 12 hhv. afsnit 13. Listepunkt K 212 omfatter: Anlæg for oplagring, omlastning, omemballering eller sortering af ikke-farligt affald eller affald af elektrisk og elektronisk udstyr, jf. punkterne R12 og R13 i Bilag 6B og D14 og D15 i bilag 6A til affaldsbekendtgørelsen, forud for nyttiggørelse eller bortskaffelse med en kapacitet for tilførsel af affald på 30 tons pr. dag eller derover eller med mere end 4 containere med et samlet volumen på mindst 30 m³, bortset fra de under pkt. K 211 nævnte anlæg Bilag 5, afsnit fastsætter standardvilkår for oplag af stabiliseret slam og andet stabiliseret organisk affald. Listepunkt K 213 omfatter: Anlæg for oplagring, omlastning, oparbejdning af husdyrgødning, herunder husdyrgødningskomposteringsanlæg og biogasanlæg med en kapacitet for tilførsel af animalsk eller vegetabilsk affald, herunder husdyrgødning og slagteriaffald, på 30 tons pr. dag eller derover Bilag 5, afsnit 13 fastsætter standardvilkår for biogasanlæg. Holstebro Kommune har vurderet, at anlægget er omfattet af listepunkt K 213. Miljøklagenævnet finder, at dette er en korrekt vurdering. Virksomheden er ikke omfattet af bestemmelserne om standardvilkår. Miljøklagenævnet kan konstatere, at de stillede vilkår er formuleret identisk med en række af standardvilkårene for biogasanlæg henholdsvis for slamlagring. Bilag 5, afsnit 13 indeholder følgende standardvilkår, som ikke er medtaget i afgørelsen: 17. Virksomheden skal underrette tilsynsmyndigheden og [nærmeste omboende], inden der påbegyndes planlagte reparationer, tømning af tanke og beholdere for bundfald eller andre forhold, der kan medføre biogas- eller lugtudslip fra anlægget. [Godkendelsesmyndigheden fastsætter, hvem der skal underrettes, eller inden for hvilke områder, der skal ske underretning]. Set i lyset af den korte afstand til naboen på Birk 14 finder nævnet det formålstjenligt, at der stilles vilkår om underretning af såvel tilsynsmyndigheden som de nærmeste naboer, når tan- 2 Bilag 2 til bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om godkendelse af listevirksomhed, jf. bekendtgørelse nr af 12. december 2007, bilag 2, afsnit 12 hhv Bekendtgørelse nr. 814 af 13. juli 2006 om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning, ensilage m.v.

6 - 6 - ken skal tømmes. Nævnet lader det være op til tilsynsmyndigheden Holstebro Kommune at definere, hvad der forstås ved nærmeste naboer. Med denne ændring finder nævnet, at godkendelsen kan stadfæstes. Miljøklagenævnets afgørelse Miljøklagenævnet stadfæster Holstebro Kommunes afgørelse af 4. august 2008 om miljøgodkendelse til opbevaring af afgasset gylle på Birk 12, Holstebro, med følgende ændring: Nyt vilkår 9A: 9A. Tilsynsmyndigheden og de nærmeste naboer skal inden tømningen orienteres om hvilke dage tømning vil foregå. P. N. V. Gorm Møller

7 - 7 - Denne afgørelse er sendt med elektronisk post til Holstebro Kommune, kommunen@holstebro.dk; bodil.thorsen@holstebro.dk samt pr. brev til Søren Chr. Korsgaard Pedersen, Birk 9, 7500 Holstebro Anders Bech Rasmussen, Birk 14, 7500 Holstebro

UDKAST. Forslag. til. Bekendtgørelse om miljøforhold for mindre affaldsbehandlingsanlæg 1

UDKAST. Forslag. til. Bekendtgørelse om miljøforhold for mindre affaldsbehandlingsanlæg 1 UDKAST Forslag til Bekendtgørelse om miljøforhold for mindre affaldsbehandlingsanlæg 1 I medfør af 7, stk. 1, nr. 1-3, 7 a, stk. 1, 16, 44, stk. 1, og 92, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

MILJØGODKENDELSE O P L A G R I N G A F S L A M I G Y L L E B E H O L D E R M Ø L L E H Ø J V E J 10 4660 S T O R E H E D D I N G E

MILJØGODKENDELSE O P L A G R I N G A F S L A M I G Y L L E B E H O L D E R M Ø L L E H Ø J V E J 10 4660 S T O R E H E D D I N G E MILJØGODKENDELSE O P L A G R I N G A F S L A M I G Y L L E B E H O L D E R M Ø L L E H Ø J V E J 10 4660 S T O R E H E D D I N G E 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 2 Indledning... 3 3 Stamoplysninger... 3 4 Afgørelse...

Læs mere

Afgørelse. efter 12 i lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug (lovbekendtgørelse nr af 4. december 2009).

Afgørelse. efter 12 i lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug (lovbekendtgørelse nr af 4. december 2009). MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 27. maj 2010 J.nr. MKN-130-00147 Afgørelse efter 12 i lov om miljøgodkendelse mv.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om miljøgodkendelse af oplagsplads til RDF-affald på Sydhavnsvej 21, Thyborøn Sydhavn

AFGØRELSE i sag om miljøgodkendelse af oplagsplads til RDF-affald på Sydhavnsvej 21, Thyborøn Sydhavn Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. januar 2016 J.nr.: NMK-10-00901 KlageID: 60893 Ref.: CHPAA-NMKN AFGØRELSE i sag om miljøgodkendelse af oplagsplads til

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse

Tillæg til miljøgodkendelse Furesø Kommune Natur og Miljø Tillæg til miljøgodkendelse Stena Recycling A/S Rugmarken 10 3520 Farum 5. marts 2014 1 INDHOLD: INDLEDNING... 3 MILJØGODKENDELSE... 3 VILKÅR FOR MILJØGODKENDELSEN... 3 OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

Efter aftale med Lotte sender jeg vedlagt en respons på dine spørgsmål (med rød skrift). Venlig hilsen

Efter aftale med Lotte sender jeg vedlagt en respons på dine spørgsmål (med rød skrift). Venlig hilsen From: Jan Nielsen Sent: Wed, 27 Feb 2019 13:48:23 +0100 To: Mia Engelhardt;Lotte Weesgaard (LWE) Subject: Sv: Standardvilkår 32, 33 og 38 Attachments: Svar på spørgsmål fra kommunen, 27.02.19.docx Hej

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes afgørelse om ikke VVM pligt ved etablering af 2 beholdere til afgasset biomasse på Tollerødvej 6

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes afgørelse om ikke VVM pligt ved etablering af 2 beholdere til afgasset biomasse på Tollerødvej 6 Toldboden 2 8800 Viborg Telefon: 72 40 56 00 nmkn@naevneneshus.dk www.nmkn.dk 30. januar 2017 J.nr.: NMK-34-00540 KlageID: 89812 Ref.: EVAJP-NMKN AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes afgørelse om ikke VVM

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. HedeDanmark Att.: Erik Borup Ringstedvej Roskilde

MILJØGODKENDELSE. HedeDanmark Att.: Erik Borup Ringstedvej Roskilde HedeDanmark Att.: Erik Borup Ringstedvej 20 4000 Roskilde MILJØGODKENDELSE 13. OKTOBER 2016 HedeDanmark har den 29. juni 2016 søgte om miljøgodkendelse til opbevaring af spildevandsslam eller andet organisk

Læs mere

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2)

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2) (Gældende) Udskriftsdato: 20. januar 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00045 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om påfyldning

Læs mere

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2)

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2) BEK nr 1355 af 14/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 30. september 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00037 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndtering

Bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndtering Bekendtgørelse om miljøkrav til affaldshåndtering 9. april 2019 Miljøstyrelsen Erhverv Dagsorden Bagrunden og modellen Bekendtgørelsens anvendelsesområde Anmeldelse og kommunale sagsbehandling Bekendtgørelsens

Læs mere

Klage over dyreholdet på Klintebjerg Efterskole, Klintebjergvej 195, 5450 Otterup.

Klage over dyreholdet på Klintebjerg Efterskole, Klintebjergvej 195, 5450 Otterup. MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 Klintebjerg Efterskole mkn@mkn.dk Klintebjergvej 195 www.mkn.dk 5450 Otterup Den 20. maj 2009 J.nr. MKN-130-00014

Læs mere

1. Bemærkning om manglende fremsendelse af skriftlig orientering på første levering, jævnfør vilkår 10.

1. Bemærkning om manglende fremsendelse af skriftlig orientering på første levering, jævnfør vilkår 10. TEKNIK OG MILJØ Miljøservice AS Skjernvej 151 7280 Sønder-Felding Att: [thorkild@miljoeservice.dk] CVR-nr.: 13683891 P-nr.: 1000606116 Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 www.herning.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af en hestestald på Pilgårdvej 1, 7600 Struer.

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af en hestestald på Pilgårdvej 1, 7600 Struer. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO 22. august 2017 Lykke Nielsen Hestbækvej 21 7600 Struer JOURNALNUMMER 09.17.18-P19-4-17 RÅDHUSET,

Læs mere

Miljøgodkendelse. FFV Energi & Miljøs Affaldssorteringsanlæg Korsvangen 8B 5750 Ringe

Miljøgodkendelse. FFV Energi & Miljøs Affaldssorteringsanlæg Korsvangen 8B 5750 Ringe Miljøgodkendelse FFV Energi & Miljøs Affaldssorteringsanlæg Korsvangen 8B 5750 Ringe Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler miljøgodkendelse til FFV Energi & Miljøs affaldssorteringsanlæg, Korsvangen 8 B, 5750

Læs mere

Miljøgodkendelse. Opbevaring af spildevandsslam Stubbedam 6 5600 Faaborg. Lodskovvej 27 5863 Ferritslev

Miljøgodkendelse. Opbevaring af spildevandsslam Stubbedam 6 5600 Faaborg. Lodskovvej 27 5863 Ferritslev Miljøgodkendelse Opbevaring af spildevandsslam Stubbedam 6 5600 Faaborg Vi meddeler miljøgodkendelse til Miljøservice A/S til opbevaring af spildevandsslam i beholder på Stubbedam 6, 5600 Faaborg Lodskovvej

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. HedeDanmark A/S. Oplagring af stabiliseret slam På adressen Gerringevej 3, 4970 Rødby. Til. Den 25/7-2016

MILJØGODKENDELSE. HedeDanmark A/S. Oplagring af stabiliseret slam På adressen Gerringevej 3, 4970 Rødby. Til. Den 25/7-2016 MILJØGODKENDELSE Til HedeDanmark A/S Oplagring af stabiliseret slam På adressen Gerringevej 3, 4970 Rødby Den 25/7-2016 Lolland Kommune Teknik og Miljømyndighed Jernbanegade 7 4930 Maribo Sagsnummer: 337229

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes afgørelse om ikke VVM-pligt ved etablering af to beholdere til afgasset biomasse på Ullerødvej 23

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes afgørelse om ikke VVM-pligt ved etablering af to beholdere til afgasset biomasse på Ullerødvej 23 Toldboden 2 8800 Viborg Telefon: 72 40 56 00 nmkn@naevneneshus.dk www.nmkn.dk 30. januar 2017 J.nr.: NMK-34-00601 KlageID: 123840 Ref.: EVAJP-NMKN AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes afgørelse om ikke VVM-pligt

Læs mere

Afgørelse. 1. Eventuelle samlinger af slangerne skal etableres i samlebrønde og kunne inspiceres.

Afgørelse. 1. Eventuelle samlinger af slangerne skal etableres i samlebrønde og kunne inspiceres. MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 7254 1100 Telefax: 7254 1101 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 22. september 2009 J.nr. MKN-100-00428 Afgørelse efter 19 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Marius Pedersen A/S Att.: Nicolai Boss Nielsen / Jan Kastrup Nykøbingvej 76 4990 Sakskøbing E-mail: nbn@mariuspedersen.dk; jka@mariuspedersen.dk FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 13-04-2015 Marius Pedersen

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet.

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 9 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet. Toldboden 2 8800 Viborg Telefon: 72 40 56 00 nmkn@naevneneshus.dk www.nmkn.dk 30. januar 2017 J.nr.: NMK-34-00584 og NMK-31-01996 KlageID: 101918 Ref.: EVAJP-NMKN AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes afgørelse

Læs mere

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen 4. november 2005 JKR/htk 190283 Miljøgodkendelse af slagtesvineproduktion omfattende 249 DE på ejendommen matrikel nr. 4A, Ravnebjerg by, Sanderum Ravnebjerggyden 75, 5491 Blommenslyst (CVR-nr.: 15777990)

Læs mere

Akut forurening Ring 112. Regler for håndtering og opbevaring af olie og kemikalier 2.0

Akut forurening Ring 112. Regler for håndtering og opbevaring af olie og kemikalier 2.0 Akut forurening Ring 112 Regler for håndtering og opbevaring af olie og kemikalier 2.0 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Indledning 1. Formål 3 2. Gyldighedsområde 3 Kapitel 2: Opbevaring 3. Generelle regler

Læs mere

Klage over sagsbehandlingen omkring din møddingsplads

Klage over sagsbehandlingen omkring din møddingsplads Niels Christian Blumensaadt Valdemarsgade 43 Ørslevvej 141 Postboks 200 4760 Vordingborg 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 12/14633 Dokumentnr.: 138498/13 Sagsbehandler: Ulla

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej Dronninglund BRØNDERSLEV KOMMUNE Tillæg til 12 miljøgodkendelse til kvægproduktionen I/S Kokkenborg Hønborgvej 9 9330 Dronninglund Godkendelsesdato: 11. april 2016 REGISTRERINGSBLAD Titel: Tillæg til 12 miljøgodkendelse

Læs mere

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 352 Offentligt

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 352 Offentligt Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 352 Offentligt Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. maj 2013 J.nr.: NMK-10-00587 Ref.: ribba/damoe AFGØRELSE i sag

Læs mere

Afgørelse. efter 41 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006).

Afgørelse. efter 41 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006). MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 14. september 2009 J.nr. MKN-100-00333 Afgørelse efter 41 i miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1

UDKAST. Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1 UDKAST Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1 I medfør af 7, stk. 1, nr. 1, 19, stk. 5, 21 c, stk. 6 og 7, 44, stk. 1, 67, 80, stk. 1 og 2,

Læs mere

af plantebeskyttelsesmidler.

af plantebeskyttelsesmidler. BEK nr 906 af 24/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 29. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00145 Senere ændringer

Læs mere

Afgørelse om dispensation fra afstandskravet til åbnet vandløb ved Kragelundvej

Afgørelse om dispensation fra afstandskravet til åbnet vandløb ved Kragelundvej Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 15-11-2016 Sagsnr.: 16/34252 Kontakt: Lene Kragh Møller Direkte tlf.: 7376 8235

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Patriotisk Selskab Att: Kristian Petersen Ørbækvej 276 5200 Odense SØ Sendt på mail til: krp@patriotisk.dk Landzonetilladelse til en beholder til opbevaring af afgasset biomasse/slam

Læs mere

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1) BEK nr 1401 af 26/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 27. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., j.nr. 2018-9179 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010).

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010). MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 28. september 2010 J.nr. MKN-100-00364 Afgørelse efter 33 i miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Miljøstyrelsen stadfæster Ribe Amts miljøgodkendelse af gylletank til opbevaring af spildevandsslam med tilføjelse

Miljøstyrelsen stadfæster Ribe Amts miljøgodkendelse af gylletank til opbevaring af spildevandsslam med tilføjelse [A] Jord & Affald J.nr. MST-840-00003 Ref. trile/siho Den 20. december 2006 Miljøstyrelsen stadfæster Ribe Amts miljøgodkendelse af gylletank til opbevaring af spildevandsslam med tilføjelse 1. Klage til

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg

Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge Slammineraliseringsanlæg Holbæk Forsyning Dato: 11-11-2013 Tåstrup Møllevej 5 Sagsb.: Majou 4300 Holbæk Sagsnr.: 13/49946 Dir.tlf.: 72 36 41 30 E-mail: virksomhed@holb.dk EAN.nr 5798007570675 Tillæg til miljøgodkendelse af Gislinge

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Bjørn Ø. Nielsen Vældegaard Sulkendrupvej 19 5800 Nyborg Dato: 03-07-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/1094. Vurdering af anmeldelse

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse til mellemdepot for vejjord

Tillæg til Miljøgodkendelse til mellemdepot for vejjord Tillæg til Miljøgodkendelse til mellemdepot for vejjord Vesthimmerlands Vand A/S, Tranevej 9, 9670 Løgstør Indhold Afgørelse...3 Sammendrag...5 Vilkår...5 Vilkår 2 i den oprindelige miljøgodkendelse ændres

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af kvægproduktion

Tillæg til miljøgodkendelse af kvægproduktion Dato: 11-02-2014 Tillæg til miljøgodkendelse af kvægproduktion Grindsted Landevej 56, 7200 Grindsted Februar 2014 Teknik & Miljøforvaltning Natur og Miljø Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972 7200 Uwww.billund.dkU

Læs mere

Dispensation til dyrehold på Grantoftens Fritidscenter, Platanbuen 12, 2750 Ballerup

Dispensation til dyrehold på Grantoftens Fritidscenter, Platanbuen 12, 2750 Ballerup MILJØ OG TEKNIK Klub Syd Platanbuen 12 2750 Ballerup Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato:. oktober 2013 Tlf. dir.: 4477 2323 Fax. dir.: 4477 2717 E-mail: hli@balk.dk

Læs mere

Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej Randers NØ / P Dispensation for afstandskrav til skel og krav om beplantning

Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej Randers NØ / P Dispensation for afstandskrav til skel og krav om beplantning Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej 59 8930 Randers NØ Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

Tillæg miljøgodkendelse

Tillæg miljøgodkendelse Hjørring Kommune Tillæg miljøgodkendelse af biogasanlæg på Vrejlev Møllevej 11, Vrå En ekstra reaktortank Bekendtgørelse Nr.1517 af 07.12.2016 om godkendelse af listevirksomhed Dato for gyldighed 02.05.2017

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Tillæg til miljøgodkendelse. HedeDanmark A/S Døvlingvej 6, 6933 Kibæk. Sagsnr.: 09.02.00-P19-9-15

TEKNIK OG MILJØ. Tillæg til miljøgodkendelse. HedeDanmark A/S Døvlingvej 6, 6933 Kibæk. Sagsnr.: 09.02.00-P19-9-15 TEKNIK OG MILJØ Tillæg til miljøgodkendelse HedeDanmark A/S Døvlingvej 6, 6933 Kibæk Sagsnr.: 09.02.00-P19-9-15 Dato: 18. februar 2015 Stamdata for virksomheden Virksomhedens navn Virksomhedens adresse

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering)

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) November 2013 Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) Tornved Genbrugsplads Holbækvej 167-167a, 4450 Jyderup Matrikelnumre: 7000-a Bennebo by, Skamstrup og 7000-c Tornved by CVR nr. 33033192 P. nr.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om fritliggende gyllebeholder på Rotvigvej 4A, 7490 Aulum i Herning Kommune

AFGØRELSE i sag om fritliggende gyllebeholder på Rotvigvej 4A, 7490 Aulum i Herning Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. august 2016 J.nr.: NMK-31-01816 KlageID: 90067, 89894 Ref.: BIRST-NMKN AFGØRELSE i sag om fritliggende gyllebeholder

Læs mere

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse

Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Udkast til Tillæg til Miljøgodkendelse Af Minkfarmen Bredkærvej 54, Vrå Ændring til udvidelse i etaper Husdyrgodkendelsesloven 12 Dato for gyldighed: Dag måned 2016 Journalnummer 09.17.17-P19-1-17 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Grundejer: A/S Ikast Betonvarefabrik, Lysholt Alle 4, 7430 Ikast / IBF Hedehusene, Beredskabsvej 12, 2640 Hedehusene

Grundejer: A/S Ikast Betonvarefabrik, Lysholt Alle 4, 7430 Ikast / IBF Hedehusene, Beredskabsvej 12, 2640 Hedehusene Dansk Miljøforbedring ApS Søndre Mellemvej 9 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tillæg nr. 1 til miljøgodkendelse af 15. september

Læs mere

Dispensation til etablering af gyllebeholder på matr. nr. 1i Hjortlund By, Hjortlund

Dispensation til etablering af gyllebeholder på matr. nr. 1i Hjortlund By, Hjortlund I/S Rønhave Breumvej 12 6740 Bramming Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 16. december 2016 Sagsid 15/7597 Sagsbehandler Christian D. Andersen Telefon direkte 76 16 51 24 E-mail cha8@esbjergkommune.dk Dispensation

Læs mere

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010).

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010). MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 28. september 2010 J.nr. MKN-100-00726 Afgørelse efter 33 i miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier

Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier BAGGRUND OG FORMÅL Håndtering og opbevaring af olie og kemikalier skal foregå miljømæssigt forsvarligt for at undgå forurening af jord, grundvand,

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Soil Recovery A/S Nederbyvej 12. 5800 Nyborg

Soil Recovery A/S Nederbyvej 12. 5800 Nyborg Soil Recovery A/S Nederbyvej 12 5800 Nyborg Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 6333 7000 Fax. 6333 7001 kommune@nyborg.dk www.nyborg.dk 10-03-2009 Tillægsgodkendelse for nyt 1.200 liter

Læs mere

Bundgård Svineproduktion V/Jonas Flye Thomsen Djeldvej Vinderup. Vedr. etablering af 70 m 2 klimacontainer på Djeldvej 27, 7830 Vinderup

Bundgård Svineproduktion V/Jonas Flye Thomsen Djeldvej Vinderup. Vedr. etablering af 70 m 2 klimacontainer på Djeldvej 27, 7830 Vinderup Bundgård Svineproduktion V/Jonas Flye Thomsen Djeldvej 27 7830 Vinderup Dato: 02-02-2016 Sagsnr.: 09.17.17-P19-28-15 Henv. til: Allan E. Clausen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 20 Afdeling tlf.:

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse Skælskør Haveaffaldsplads Industrivej 55, 4230 Skælskør

Tillæg til miljøgodkendelse Skælskør Haveaffaldsplads Industrivej 55, 4230 Skælskør Tillæg til miljøgodkendelse Skælskør Haveaffaldsplads Industrivej 55, 4230 Skælskør 1 Tillægsgodkendelse til opbevaring af husdyrgødning Slagelse Kommune meddeler hermed tillægsgodkendelse til opbevaring

Læs mere

Team Virksomhed og Spildevand. RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej Herlufmagle

Team Virksomhed og Spildevand. RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej Herlufmagle RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej 1 4160 Herlufmagle Team Virksomhed og Spildevand Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6170 www.naestved.dk Dato 08.09.2014 Sagsnr. 09.02.16-P19-2-14 Dokumentnr

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse. Ringevej 12, 5450 Otterup. Kvægproduktion

Tillæg til Miljøgodkendelse. Ringevej 12, 5450 Otterup. Kvægproduktion Tillæg til Miljøgodkendelse Af Ringevej 12, 5450 Otterup Kvægproduktion Ejer: Kurt Landtved Kontaktperson: Kurt Landtved Tlf. : 6486117 / 40344474 Email : landtved@adslhome.dk Cvr-nummer : 29523142 CHR-nummer

Læs mere

Dispensation til hestehold i sommerhusområde

Dispensation til hestehold i sommerhusområde Plan, Byg og Miljø 25. februar 2019 Dispensation til hestehold i sommerhusområde Dispensation til etablering af et ikke-erhvervsmæssigt hestehold på ejendommen Højgårdsvej 69, 4400 Kalundborg Afgørelse

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved at erstatte en gyllelagune med en gyllebeholder på Kjærgårdsmøllevej 7

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved at erstatte en gyllelagune med en gyllebeholder på Kjærgårdsmøllevej 7 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO 10-11-2017 Poul Nygaard Kjærgårdsmøllevej 7 Resen 7600 Struer JOURNALNUMMER 09.17.00-P19-2-17

Læs mere

Endelig afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af gødningsopbevaringsanlæg på Hadbjergvej 125, 8370 Hadsten

Endelig afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af gødningsopbevaringsanlæg på Hadbjergvej 125, 8370 Hadsten Bjarke Refsgaard Hoffman Hadbjergvej 125 Hadbjerg 8370 Hadsten Favrskov Kommune Landbrug og Natur Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Endelig afgørelse om ikke

Læs mere

Miljøgodkendelse af Baltic Shippings oplagring af RDF-affald

Miljøgodkendelse af Baltic Shippings oplagring af RDF-affald Miljøgodkendelse af Baltic Shippings oplagring af RDF-affald Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 Teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Sagsbehandler: Rune Jørgensen Mail: runjo@slagelse.dk

Læs mere

Opbevaring af spildevandsslam mm., Sorteåvej 13, 5854 Gislev

Opbevaring af spildevandsslam mm., Sorteåvej 13, 5854 Gislev Miljøgodkendelse Opbevaring af spildevandsslam mm., Sorteåvej 13, 5854 Gislev Udarbejdet af: Margrethe Nørby Madsen Dato: November 2009 Sagsid.: 09.02.26-P19-1-09 HedeDanmark a/s Jens Juuls Vej 18 8260

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse

Tillæg til miljøgodkendelse Tillæg til miljøgodkendelse Marius Pedersen A/S Ørbækvej 851, 5863 Ferritslev Fyn Faaborg-Midtfyn Kommune miljøgodkender om lastning og oplag af hestemøg. Godkendelsen er meddelt efter 33 i Lov om miljøbeskyttelse

Læs mere

AFGØRELSE i sag om påbud vedrørende opbevaring af møddingsaft på en ejendom i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om påbud vedrørende opbevaring af møddingsaft på en ejendom i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 7. september 2015 J.nr.: NMK-135-00027 Ref.: MSA AFGØRELSE i sag om påbud vedrørende opbevaring af møddingsaft på en ejendom

Læs mere

Konkret sagsbehandlingstider for virksomheder omfattet af servicedirektivet

Konkret sagsbehandlingstider for virksomheder omfattet af servicedirektivet Konkret sagsbehandlingstider for virksomheder omfattet af servicedirektivet Fastsættelse af sagsbehandlingstider er et krav i Miljøministeriets bekendtgørelse nr 1447 af den 2 december 2015 Aalborg Kommunes

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse Gemidan A/S Havnevejen 150, 5330 Munkebo

Tillæg til miljøgodkendelse Gemidan A/S Havnevejen 150, 5330 Munkebo Tillæg til miljøgodkendelse Gemidan A/S Havnevejen 150, 5330 Munkebo Ændring af vilkår i tillæg til miljøgodkendelse af 30. maj 2014, vilkår 15, 16 og 29 CVR-nr.: 1214 3370 P-nr.: 10000338596 23. september

Læs mere

Vi gør opmærksom på, at plansiloen og afløbet fra denne skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3 (se sidst i dette brev).

Vi gør opmærksom på, at plansiloen og afløbet fra denne skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3 (se sidst i dette brev). Rudbjerggaard ved Bjarne Nielsen Højrupvej 3 5750 Ringe Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Afgørelse om opførelse af plansilo

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af husdyrbruget på Ravlundvej 5, 7200 Grindsted Dato: 22. september 2017 Billund Kommune modtog den 12. juli 2017 en ansøgning

Læs mere

Miljøgodkendelse. Opbevaring af råvarer til biogasproduktion Lykkenssædevej Ringe

Miljøgodkendelse. Opbevaring af råvarer til biogasproduktion Lykkenssædevej Ringe Miljøgodkendelse Opbevaring af råvarer til biogasproduktion Lykkenssædevej 16 5750 Ringe Vi meddeler miljøgodkendelse til NGF Nature Energy Midtfyn A/S til opbevaring af råvarer til biogasproduktion i

Læs mere

Vilkårsændring: opbevaring af lysstofrør og akkumulatorer

Vilkårsændring: opbevaring af lysstofrør og akkumulatorer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse OJT Tankstore ApS G-vej 3, Prøvestenen 2300 København S CVR-nr.: 28503873 05-12-2014 Sagsnr. 2014-0255046 Dokumentnr. 2014-0255046-2

Læs mere

Vi gør opmærksom på, at fortanken samt rørføringer skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3.

Vi gør opmærksom på, at fortanken samt rørføringer skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3. NGF Nature Energy Midtfyn A/S Lervangsvej 2 5750 Ringe CVR-nr. 34734658 P-nr. 1018059424 Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Afgørelse

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30

Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30 Miljøtilsyn på Landbrug Acadresag: 07/34753 Ankomst: 9.00 Afgang: 10.30 Kultur, Miljø & Erhverv Byg, Natur & Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 1. Ejendommen Navn: Landbrug Plus APS. Kontaktperson:

Læs mere

Stena Recycling A/S Tilst

Stena Recycling A/S Tilst (TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Virksomhedens navn dd. måned 2013 TIDSBEGRÆNSET TILLÆG TIL MILJØ- GODKENDELSE Stena Recycling A/S Tilst 15. februar 2016 1 Sagsnr.: MIL/ Journalnr.:

Læs mere

Stena Recycling A/S Tilst

Stena Recycling A/S Tilst TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TIL UDVIDELSE AF DRIFTSTIDEN TIDSBEGRÆNSET TIL 31.12. 2017 Stena Recycling A/S Tilst 31. maj 2017 1 Sagsnr.: MIL/02525 Journalnr.: 16/032902 Sagsbeh.: BKS K.S.: JTA Tillæg til

Læs mere

Miljøgodkendelse af opbevaring af Soyamelasse i gyllebeholder på. Hellevej 4, 7200 Grindsted

Miljøgodkendelse af opbevaring af Soyamelasse i gyllebeholder på. Hellevej 4, 7200 Grindsted Miljøgodkendelse af opbevaring af Soyamelasse i gyllebeholder på Hellevej 4, 7200 Grindsted Dato: 2. juli 2018 Teknik & stabe Natur og Miljø Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Tlf. 7972 7200 www.billund.dk

Læs mere

Temadrøftelse landbrug NMK-udvalget 20. feb. 2018

Temadrøftelse landbrug NMK-udvalget 20. feb. 2018 Temadrøftelse landbrug NMK-udvalget 20. feb. 2018 Dilemmaer i sagsbehandlingen OPLEVEDE GENER vs. RETSKRAVET I forbindelse med behandling af sager vil der ofte være modstriden interesser, hvis husdyrbruget

Læs mere

Opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune

Opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune Opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune Forskrift Forskrift for opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune Formål og administration 1. Formålet med denne forskrift

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til udskiftning af 2 stk. 1200 L tanke

Ansøgning om tilladelse til udskiftning af 2 stk. 1200 L tanke TEKNIK & MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Uno-X Energi Kraftvej 1 3700 Rønne 13. september 2013 Ansøgning om tilladelse til udskiftning af 2 stk. 1200 L tanke 1. Indledning 1.1 Baggrund

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Frans Lange Spanggårdsvej 1 5853 Ørbæk Dato: 12-08-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/3702. Vurdering af anmeldelse om etablering

Læs mere

Eksisterende såvel som nye tanke skal mindst med et interval på 10 år kontrolleres for utætheder og korrosion.

Eksisterende såvel som nye tanke skal mindst med et interval på 10 år kontrolleres for utætheder og korrosion. Returadresse: Teknik og Miljø - Team Natur og Miljø Postboks 50, 4400 Kalundborg BRENNTAG NORDIC A/S Borupvang 5 B 2750 Ballerup DATO 1. april 2014 SAGS NR. 326-2014-3955 BETJE N D IG SELV www.kalundborg.dk

Læs mere

Miljøgodkendelse til slambeholder FMT A/S. Mullerupvej 2, 4200 Slagelse matrikel 1a Mullerup by, Drøsselbjerg. Gældende fra 5.

Miljøgodkendelse til slambeholder FMT A/S. Mullerupvej 2, 4200 Slagelse matrikel 1a Mullerup by, Drøsselbjerg. Gældende fra 5. Miljøgodkendelse til slambeholder FMT A/S Mullerupvej 2, 4200 Slagelse matrikel 1a Mullerup by, Drøsselbjerg Gældende fra 5. december 2012 Indhold Indledning... 3 Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM)...

Læs mere

5. Godkendelsespligtige landbrug

5. Godkendelsespligtige landbrug 5. Godkendelsespligtige landbrug Indledning Godkendelsespligtige landbrug har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljøet. Landbrugene

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071 Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger CVR.nr 29806071 30. maj 2013 Miljøgodkendelse Baggrund Enghavegård ApS har den 21. september 2010 fået

Læs mere

Ændring af vilkår i miljøgodkendelser for Dansk Affald A/S

Ændring af vilkår i miljøgodkendelser for Dansk Affald A/S Dansk Affald A/S Tingvejen 1 6500 Vojens Att. Bjørn Stender, mail:bls@danskaffald.dk og post@danskaffald.dk Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk

Læs mere

Lov om miljøbeskyttelse nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni

Lov om miljøbeskyttelse nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni TEKNIK OG MILJØ Albæk Sandblæsning ApS Fasterholtvej 3 7400 Herning Att.: Flemming Pedersen [flemming@albaek-sb.dk] CVR-nr.: 26144264 P-nr.: 1008563426 Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.:

Læs mere

/13105 KS: lmje. LINAK Smedevænget Nordborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41

/13105 KS: lmje. LINAK Smedevænget Nordborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41 27-09-2013 13/13105 KS: lmje LINAK Smedevænget 8 6430 Nordborg Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41 Miljøafdelingen har gennemgået virksomhedens miljøgodkendelse fra december 2011, da man på et miljøtilsyn

Læs mere

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Lille Vedbølvej 6, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav

Afgørelse vedrørende udvidelse af staldbygning på Lille Vedbølvej 6, 6500 Vojens, som følge af dyrevelfærdskrav Hendrik Jan van der Veen Lille Vedbølvej 6 6500 Vojens Dato: 17. september 2014 Sagsident: 14/23171 Sagsbehandler: aljo Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A 1.sal 6100 Haderslev

Læs mere

Stena Recycling A/S Tilst

Stena Recycling A/S Tilst TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. TIDSBEGRÆNSET TIL 31. DEC. 2016 Stena Recycling A/S Tilst 12. juli 2016 1 Sagsnr.: MIL/02525 Journalnr.: 16/032902 Sagsbeh.: BKS K.S.: AMR Tillæg til miljøgodkendelse af listevirksomhed

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Hanstholm Genbrugsstation Industrivangen 20, 7730 Hanstholm. 18. januar 2019

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Hanstholm Genbrugsstation Industrivangen 20, 7730 Hanstholm. 18. januar 2019 TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Hanstholm Genbrugsstation Industrivangen 20, 7730 Hanstholm 18. januar 2019 1 Tillæg til miljøgodkendelse Hanstholm Genbrugsstation Side 2 af 8 Stamblad for virksomheden Virksomhedens

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde

Læs mere

FORSKRIFT FOR OPBEVARING AF OLIER OG KEMIKALIER

FORSKRIFT FOR OPBEVARING AF OLIER OG KEMIKALIER Gældende fra 1. april 201 FORSKRIFT FOR OPBEVARING AF OLIER OG KEMIKALIER Motorolie Motorolie Smøreolie Smøreolie RØDOVRE KOMMUNE Indhold Formål Anvendelsesområde Opbevaring Tilsyn Dispensation Klage Straf

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune B Y G O G M I L J Ø Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: Oktober 2015 Opdateret marts 2019 Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Christian Jebsen Løjt Sønderskovvej 75 6200 Aabenraa Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Læs mere

Vi gør opmærksom på, at fortanken samt rørføringer skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3.

Vi gør opmærksom på, at fortanken samt rørføringer skal indrettes efter reglerne i husdyrgødningsbekendtgørelsen 3. NGF Nature Energy Midtfyn A/S Lervangsvej 2 5750 Ringe CVR-nr. 34734658 P-nr. 1018059424 Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Afgørelse

Læs mere

Afgørelse efter 28 i Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen om. 1 om etablering af en ensilageplads på ejendommen Ølsted Søndergård,

Afgørelse efter 28 i Husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen om. 1 om etablering af en ensilageplads på ejendommen Ølsted Søndergård, Svend Nielsen Søndergårdsvej 3 8723 Løsning Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Aino Hvam Direkte nr.: 7975 5619 aino.hvam@hedensted.dk Lok.id.: 613-L01-000091 Sagsnr.:

Læs mere

Der meddeles dispensation endvidere dispensations for afstandskrav til naboskel for udvidelsen af møddingspladsen.

Der meddeles dispensation endvidere dispensations for afstandskrav til naboskel for udvidelsen af møddingspladsen. A/S HATTING-KS Oensvej 48 8700 Horsens Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk www.randers.dk 17-05-2017

Læs mere

Nikolaj Bjerrum Ginnerupvej Spøttrup. Den 27. juli 2017

Nikolaj Bjerrum Ginnerupvej Spøttrup. Den 27. juli 2017 Nikolaj Bjerrum Ginnerupvej 23 7860 Spøttrup nikolajbjerrum@hotmail.com Den 27. juli 2017 Ginnerupvej 23 7860 Spøttrup - Anmeldeordningen 27 - Afgørelse - Gyllebeholder - Uden nabohøring Skive Kommune

Læs mere

Miljøgodkendelse Anvendelse af slagger fra affaldsforbrænding til et bundsikringslag under plansilo.

Miljøgodkendelse Anvendelse af slagger fra affaldsforbrænding til et bundsikringslag under plansilo. VEJEN KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ ERHVERVSMILJØ Dato: 01.04.2019 Gårdejer Jeroen H H Van Straaten Gammelgårdsvej 1 6752 Glejbjerg Vanstraaten89@gmail.com Sagsnr.: 18/21697 E-mail: teknik@vejen.dk Web: www.vejen.dk

Læs mere

I forbindelse med anmeldelse af, og ansøgning om byggetilladelse til en ny møddingsplads og samlebrønd er der søgt om dispensation fra afstandskrav

I forbindelse med anmeldelse af, og ansøgning om byggetilladelse til en ny møddingsplads og samlebrønd er der søgt om dispensation fra afstandskrav Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Alrøvej 17, 8300 Odder Dispensation fra afstandskravet til naboskel. I forbindelse med anmeldelse af, og ansøgning om byggetilladelse til en ny møddingsplads og samlebrønd

Læs mere

Dispensation fra afstandskrav til nabobeboelse for hundepensionen

Dispensation fra afstandskrav til nabobeboelse for hundepensionen Erik og Minna Bang Clausen Stratvej 11 6740 Bramming Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 15. november 2012 Sagsbehandler Lars Waldemar Telefon direkte 76 16 51 39 Sags id 2012-13916 Dispensation fra afstandskrav

Læs mere

Clausholm Gods v/kim Alexander Berner Clausholmvej Hadsten. Afgørelse om ikke miljøgodkendelsespligt

Clausholm Gods v/kim Alexander Berner Clausholmvej Hadsten. Afgørelse om ikke miljøgodkendelsespligt Side 1/5 Clausholm Gods v/kim Alexander Berner Clausholmvej 308 8370 Hadsten Dato: 18-06-2015 Sagsnr.: 09.17.60-K08-53-15 Henv. til: Pia Pedersen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7815 Afdeling tlf.:9611

Læs mere