Computerens Anatomi. Kommunikation/IT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Computerens Anatomi. Kommunikation/IT"

Transkript

1 2010 Computerens Anatomi Kommunikation/IT Denne rapport handler om computerens anatomi, hvad det egentlig er og hvordan computerens anatomi er sammenlignet med menneskets. Der indgår også en beskrivelse af vores forløb under udviklingen af vores produkt. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen Christine Johnsen Michael Jokil Roskilde Tekniske Gymnasium

2 Indhold Indhold... 2 Afsender... 4 Indkodning... 4 Støj... 4 Mediet... 4 Budskab... 4 Afkodning... 4 Firewall... 4 Modtager... 4 Fremgangsmåde... 5 Hvad er en computer?... 8 Motherboardet... 8 Processoren... 8 Rammene... 8 Skærmkortet... 8 Harddisken... 9 Kabinettet... 9 Netværkskortet... 9 Grafikkortet Computeren i mennesket... 10

3 Computers anatomi I forbindelse med vores produkt har vi valgt at lave en film der fortæller om anatomien. I filmen ser vi et kamera der langsomt kører mod en computere undervejs, som et tog der stopper ved hver station eller hver del af computeren. Ved hvert stop dukker der en lille taleboble op med information om lige præcis den del af computeren som vi er ved. I forbindelse med at man stopper vil teksten dukke op og man får mulighed for at læse det. I baggrunden vil der spille noget stille musik til at stimulere ørerne. Der skal være dæmpede farver eller billeder i baggrunden så øjnene ikke bliver genert under læsningen. Teksten vil være fakta, der er skrevet op på en let og forståelig måde. Det skal gerne være sådan så alle aldersgrupper kan læse og forstå det. Informationsniveauet skal dog stadig være så højt at man for en det man gerne vil, ud af at se vores film. Teksten skal også være til stede så længe at folk der læser langsomt også kan nå at læse det hele uden at mangle den sidste linje. Fremstilling af vores film ting vi skal nå i de 5 uger uge 1 uge 2 uge 3 uge 4 uge 5 infosøgning på nettet (Ra) x x kanylemodellen (Ch) x x X arbejde med blender (M) x x X skrive info ned i rapport (Ra) x den teknisk model (Ch) X x krav til produkt (M,R,C) x X skitse i Rough til produkt (M) x X test spicifikationer (M) X Bruger flade i produkt (Ch) X implementering af filmen (M) x X afprøvningen (C,R,M) X I tidsplanen ser vi alt hvad vi skal nå inden for de 5 uger.

4 Kanylemodel Afsender Afsenderne er de institutioner, arbejdspladser og andre interessegrupper der ønsker at bruge vores medie. En afsender kan være RTG-mediaLAB, der kan bruge produktet til undervisning af elever. Indkodning Information om computerens anatomi. Lave en visuel film om computerens anatomi. Vi vil bruge Blender og Word. Evt. vil vi lave noget baggrundsmusik. Støj De forstyrrende elementer er: - Teksten er for hurtig og man kan ikke nå at læse det. - Figurerne i billedet er uklar og svære at se hvad er. - Evt. baggrunds musik er generne - At filmen enten er forstyrrende og svær at fokus på filmen. Mediet Er en informations film om computerens anatomi. Hvor de forskellige ting ligger og hvordan det fungere. Vi vælger at lave en film for at få den bedst mulige kommunikation med folk der har svært ved f.eks. bøger og meget læsning eller folk der ikke bryder sig om at starte praktisk uden en basis viden. Og fordi en film kan ses igen og igen. Budskab Nu kan selv en der er helt konfus om en computer, lære hvad det er for en maskine. Nu kan du endelig komme ind i computerens verden på en nem og forståelig måde. Afkodning Vi håber at folk kan få en større forståelse af en computeres hardware. Gerne på en måde der giver støre lyst til at lærer. Firewall Vis folk ikke ønsker at lærer om hardwaret på en computer og derfor lukker af for vores film. At folk misforstår vores forklaringer og måske læser forkert. Modtager 1. Års elever på RTG, der har brug for undervisning om computeren hardware i Kommunikation og IT.

5 Fremgangsmåde Da vi havde fundet ud af hvad vores produkt skulle være og hvilke krav det skulle opfylde, gik vi i gang med at fremstille produktet. Vi havde besluttet at vi skulle bruge programmet Blender til at fremstille en 3dcomputer. Da 3d-computeren så var fremstillet brugte vi CamStudio til at optage en film om computerens anatomi. Det første vi gjorde da vi gik i gang med at fremstille produktet var at gennemgå en masse tutorials. De første omhandlede blenders brugerflade samt dets basale funktioner. Derefter gennemgik vi et tutorial omhandlende en praktisk opgave hvor man fremstillede en snemand, målet med denne opgave var at lære noget om hvordan man håndterer de forskellige objekter i blender. Da vi så var færdige med det fik jeg en henvisning til et kompendium i tre dele, lavet af Bartek og omhandlende blender, hvor man kunne lære alt det, vi havde brug for at lære om blender, for at lave vores produkt. Dette kompendium gik vi så i gang med at gennemgå, for at lære det vi skulle. I første del af dette kompendium lærte vi lidt om blenders om blenders opsætning og brugerflade. Så derefter gik vi i gang med de praktiske opgaver. Første opgave gik ud på at lave scenen man kan se til højre. Dette gjorde vi ved at skabe objekter med mellemrumstasten og flytte rundt på dem i topview med G. Derefter brugte vi F12- tasten til at rendere et billede meget lig det der kan ses her. Denne opgave havde til formål at lære nogle af genvejstasterne i blender. Dette gik de første opgaver ud på, sammen med lige at blive vant til den måde hvorpå man styrer blender. Der var nogle objekter man skulle rotere, andre skulle flyttes og nogle skulle skaleres. Så bagefter var der nogle opgaver med lyskilder, hvor man lærte lidt om hvilken indvirke lys har. Derudover var der opgaver om at ekstrudere, pålægge materialer og texturer. Da vi havde været igennem disse tutorials, begyndte vi at fremstille selve produktet. Det første vi gjorde var at tilføje en kube, og derefter lave den rektangulær og meget tynd så den så ud som en af pladerne i kabinettet. Derefter tilføjede vi en kube, som skal agere som en strømforsyning, så tilføjede vi endnu en kube og gjorde den flad,

6 så den kom til at ligne et skærmkort. Så tilføjede vi en kube, og fik den til at ligne en RAM-klods, derefter duplikerede vi den, så vi havde fire identiske RAM-klodser. Så derefter lavede vi en harddisk og et CD/DVD-ROM drev. Som der kan ses på billedet nedenunder. Så flyttede vi rundt på tingende så det kom til at ligne en computer lidt mere. Så lige et billede der viser bagpladen i solid.

7 Derefter den færdige computer, hvor der er blevet tilføjet kabinettet.

8 Hvad er en computer? Computer stammer helt originalt fra det engelske "to compute, som betyder at beregne. Og på dansk betyder computer så: beregner. Indtil midt i sidste århundrede var en computer, for de fleste, en meget klog matematiker, som arbejdede steder hvor man havde brug for komplicerede udregninger. På dansk kalder man den person for en datamatiker. En computer er dog et meget bredt begreb, da al elektronik der kan opsamle data, og aflevere dem beregnet kan kaldes en computer. Dog er den slags computer som vi vil belære om, af flere komponenter. De fleste kalder computerens kabinet for "harddisken", og kabinettet, skærmen, tastaturet og musen er "computeren." Men det er ikke lige sådan det er. Vi ved ikke hvorfor man har valgt at kalde kabinettet for harddisken, men det er nok fordi at man gemmer sine ting i den. Inde i kabinettet sidder computerens forskellige komponenter. En computer virker ikke uden et motherboard, et skærmkort, en processor, nogle ram, en harddisk og selvfølgelig en strømforsyning. Et cd-drev er også vigtigt, men computeren kan godt køre uden, når styresystemet først er installeret. Motherboardet Motherboardet (også kaldet systemkort eller bundkort) er computerens vigtigste komponent. Dette kort indeholder de fleste basiskomponenter og kredsløb, der sætter din computer i stand til at fungere. Og giver mulighed for tilslutning af andre kredsløbskort, der er nødvendige til yderligere opgaver. Processoren En processor er computerens motor. Det er frem for alt den, som bestemmer, hvor hurtig din computer er. En processors ydelse måles i MHz eller GHz. Rammene RAM står for Random Acces Memory. Det er i rammene de midlertidige data bliver gemt. Hver gang computeren bliver slukket, så bliver rammene tømt for data. Rammene er altså computerens korttidshukommelse. Skærmkortet Skærmkortet er det kort det sender signaler til skærmen. Skærmkortet fungerer, i sig selv, som en lille computer. Med både ram og processor.

9 Harddisken Harddisken er altså ikke den store kasse man har placeret under bordet, men lille massiv kasse som sidder inde i den. Harddisken er computerens langtidshukommelse, hvor du gemmer alle dine oplysninger. Disse oplysninger kan du så hente ud fra harddisken igen senere. Kabinettet Kabinettet er egentlig bare en metal kasse som man putter en masse dele elektronik ind i. Kabinettet er computerens krop. I mange år har kabinetterne bare været nogle grå, grimme og kedelige kasser. Netværkskortet Et Network Interface Card (NIC) eller på dansk "netkort" er et lille kort der gør at computeren kan skabe forbindelse til nettet, så du kan få glæde af at bruge det. Grafikkortet. For at kunne se noget på sin computerskærm, så er man nødt til at have et grafikkort. Grafikkortet laver de data, der skal vises, om til et billede inden de bliver sendt til skærmen. Alle computere har et 2D grafikkort. Det er det kort, der tegner billedet i Windows, andre programmer og spil. 2D grafikkort beregner billedet, kun ved hjælp af højden og bredden. Et anden slags grafik kort er et 3D grafikkort, der beregner billedet ved hjælp højden, bredden og dybden. Derved kan især spil, hvis de understøtter det, blive meget pænere og køre hurtigere. Hvis man investerer i et 3D grafikkort, kan man få 2 forskellige typer. Den ene, som skal arbejde sammen med det gamle 2D grafikkort, eller den anden type, hvor man skal udskifte sit 2D grafikkort med et 2D+3D grafikkort, der indeholder begge dele.

10 Computeren i mennesket Når vi ser på en computers anatomi, så kan vi, for at gøre det lettere at forstå, op som menneskekroppen. Alle de dele der er i en computer, er også i kroppen. Men selvfølgelig har vi ikke metal dele i kroppen. Vores dele er organer, men de har samme funktion. Først er der vores hoved. I vores hoved har vi harddisken, rammene, cpu en og netværkskortet. Harddisken er vores langtidshukommelse. Rammene er vores korttidshukommelse. Cpu en er vores hjerne, der styrer alle funktioner. Netværkskortet er vores kommunikations opretter, altså den del af hjernen der bruges til kommunikationen med andre. Lidt længere nede er den del hjernen, der er graffikortet tilkoblet til øjnene, her sendes alle de billeder der bliver lavet sendt videre til resten af hjernen. Vores hjerte er vores strømforsyning. Det er den del af os der sender all vores energi rundt i kroppen, så de andre dele fungerer. Og til sidst for at koble det hele sammen, så der kan sendes information indbyrdes, er vores nervesystem aka motherboardet. Motherboardet sørger for at alle vores komponenter kan kommunikerer, så de kan arbejde sammen. Billedet er selvlavet, men delene er hentet fra polfoto

11 Kravspecifikationer 1. Filmen skal let fortælle hvad en computer er, så det er til at forstå. Filmen skal være til at forstå for et så stort omfang af folk som muligt. Al info skal være i et sprog som de fleste forstår, dvs. få fag-udtryk og specifikationer. 2. Det skal vise hvad det er det fortæller om. Filmen skal vise alt det som computeren består af, og der skal være tekst der fortæller hvad det er. 3. Det skal være en film der kører af sig selv. Det skal ikke være svært at bruge vores produkt. Man skal bare kunne trykke start og så skal filmen rulle. 4. (Der skal være en ikke irriterende baggrund.) 5. (Der skal være en ikke irriterende baggrunds musik.) De sidste to krav er til videreudviklingen af vores produkt.

12 Konklusion I dette projekt har vi gjort meget ud af at lære at bruge systemudviklingsmetoden og blender. Selve processen med at skrive rapporten og lave vores produkt er gået meget roligt. Vi har sørget for at være så meget med som muligt og vi har fulgt vores tidsplan meget nøjagtigt. All den information vi har, er egen viden, som en let forklaring på hvad de forskellige komponenter i en computer er. Vores produkt er stadig kun en prototype og det kan sagtens udvikles videre.

Computerens anatomi. Safa Sarac Rami Kaddoura

Computerens anatomi. Safa Sarac Rami Kaddoura Computerens anatomi Sarac Kaddoura Dato 14.03.2010 1 Indhold Formål... 3 Indledning... 3 Tidsplan... 4 Computerens forskellige komponenter... 5 - RAM... 5 - Grafikkort... 5- - Motherboard... 6 - Harddisk...

Læs mere

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer?

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Kender du alle de her dele og hvad de gør godt for? Er du mellem 11 og 16 år, og tænker på at sammensætte din egen computer? Så er denne her guide lige

Læs mere

Computerens Anatomi KOM/IT

Computerens Anatomi KOM/IT j Computerens Anatomi KOM/IT Rapporten er skrevet af: Frederik, Jesper og Peter Gruppemedlemmer: Simon, Jesper, Frederik, Mathias og Peter Klasse: 1.3 Periode/øvelsesdato:14-02-2014 til 14-03-2014 Afleveringsdato:

Læs mere

Computerens Anatomi Af Mathias og Mark

Computerens Anatomi Af Mathias og Mark Computerens Anatomi Af Mathias og Mark Planlægning af projekt Case Størstedelen af nutidens unge har deres egen smartphone, computer og fjernsyn. Computere i alle afskygninger bliver fortsat en større

Læs mere

Computer spil Kom it Roskilde teknisk gymnasium. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen, Michael Jokil og Christine Johnsen

Computer spil Kom it Roskilde teknisk gymnasium. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen, Michael Jokil og Christine Johnsen Computer spil Kom it Roskilde teknisk gymnasium Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen, Michael Jokil og Christine Johnsen Vejleder Karl G Bjarnason 12-03-2010 Indhold Kanylemodel... 3 1.1Afsender... 3 1.2Indkodning...

Læs mere

Computerens - Anatomi

Computerens - Anatomi 2014 Computerens - Anatomi Rapporten er udarbejdet af Andreas og Ali Vejleder Karl G Bjarnason Indholdsfortegnelse Formål... 2 Indledning... 2 Case... 3 Design... 3 Skitser... 4 Planlægning... 5 Kravsspecifikation...

Læs mere

Computerens Anatomi. Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015

Computerens Anatomi. Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015 Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015 Computerens Anatomi I kom/it fik vi til opgave at opstille en case omkring computerens anatomi og ud fra dette udarbejde en kommunikationsplan. Vi har diskuteret

Læs mere

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

Computerens Anatomi. Jonas Munk-Klæsøe, Nicolaj Moberg og Daniel Retsborg. Roskilde Tekniske Gymnasium. Kommunikation / IT C. Klasse 1.

Computerens Anatomi. Jonas Munk-Klæsøe, Nicolaj Moberg og Daniel Retsborg. Roskilde Tekniske Gymnasium. Kommunikation / IT C. Klasse 1. Computerens Anatomi Jonas Munk-Klæsøe, Nicolaj Moberg og Daniel Retsborg Roskilde Tekniske Gymnasium Kommunikation / IT C Klasse 1.1 Indholdsfortegnelse: Forside Side 1 Indholdsfortegnelse og indledning

Læs mere

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen Start: 17/3 2010 slut: 30/4 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Tidsplan...4 3. Kanylemodel...5 4. Kravspecifikationer...6 4.1. Multimedia film 6-12 år...6 4.2.

Læs mere

nødvendige at vide noget om hvis man skal vide noget om det indre at en computer, de 5 emner er harddisk, RAM, grafikkort, bundkort og processer.

nødvendige at vide noget om hvis man skal vide noget om det indre at en computer, de 5 emner er harddisk, RAM, grafikkort, bundkort og processer. Computer anatomi Kommunikationsplan: Vi skriver om de 5 vigtigste komponenter i en computer, hvordan computeren er opbygget. Forklare hvad de enkelte komponenter er til. Hvem der bruger hvilke komponenter

Læs mere

Opslagsbog om computer. Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh.

Opslagsbog om computer. Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh. Opslagsbog om computer Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh. Indhold: Side 1-------------------------------------------------------------------------------------------------------------CD-Rom/disk drev/ Side

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Vi håber du nu har fået indblik i computerens hardware. Til dig som vil have et indblik i computeren Brochuren er skrevet af Anders Bøge Paulsen, Betina Kopp Pedersen, Frederik Hejgaard Andersen og Oscar

Læs mere

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Computerens anatomi --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Foredrag... 3 Formidling... 4 En computer er opbygget af... 5 Side 2 af 8 Foredrag Målgruppe 7,

Læs mere

20-01-2015 Computerens. anatomi. Vores portfolio. Marcus Niebuhr og Kevin Matin ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM

20-01-2015 Computerens. anatomi. Vores portfolio. Marcus Niebuhr og Kevin Matin ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM 20-01-2015 Computerens anatomi Vores portfolio Marcus Niebuhr og Kevin Matin ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Case: Den industrielle udvikling der har været de seneste år har resulteret i at langt de fleste

Læs mere

Klasse 1.4 Michael Jokil 03-05-2010

Klasse 1.4 Michael Jokil 03-05-2010 HTX I ROSKILDE Afsluttende opgave Kommunikation og IT Klasse 1.4 Michael Jokil 03-05-2010 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Formål... 3 Planlægning... 4 Kommunikationsplan... 4 Kanylemodellen... 4 Teknisk

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Til dig som vil have et indblik i computeren CPU RAM Netkort Lydkort Grafikkort Harddisk Optisk drev Bundkort Køling Strømforsyning Skærm Mus Tastatur Indholdsfortegnelse Fra polfoto.dk Indledning I denne

Læs mere

Guide til din computer

Guide til din computer Guide til din computer Computerens anatomi forklaret på et nemt niveau Produkt fremstillet af Nicolas Corydon Petersen, & fra Roskilde Tekniske Gymnasium, kommunikation & IT, år 2014 klasse 1.2 12-03-2014.

Læs mere

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt.

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Computerens Anatomi Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Vi startede med at snakke om modtager, afsender og budskab og blev enige om at det skulle være simpelt for at få modtagernes interesse.

Læs mere

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem.

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Computerens anatomi Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Motherboard: Motherboardet, er computerens skelet, det er her alle andre ting

Læs mere

Indholdsfortegnelse... 2. Projektplan... 3. Vores research... 4 HCI... 5. Formidlingsmetode og teori... 6. Valg af Målgruppe... 8. Layout flyer...

Indholdsfortegnelse... 2. Projektplan... 3. Vores research... 4 HCI... 5. Formidlingsmetode og teori... 6. Valg af Målgruppe... 8. Layout flyer... Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Projektplan... 3 Vores research... 4 HCI... 5 Formidlingsmetode og teori... 6 Valg af Målgruppe... 8 Layout flyer... 9 Vores flyer... 10 Kildefortegnelse...

Læs mere

Computerspil. Hangman. Stefan Harding, Thomas Bork, Bertram Olsen, Nicklas Thyssen og Ulrik Larsen Roskilde Tekniske Gymnasium.

Computerspil. Hangman. Stefan Harding, Thomas Bork, Bertram Olsen, Nicklas Thyssen og Ulrik Larsen Roskilde Tekniske Gymnasium. 10-02-2015 Computerspil Hangman Stefan Harding, Thomas Bork, Bertram Olsen, Nicklas Thyssen og Ulrik Larsen Roskilde Tekniske Gymnasium. Kom/it c Indhold Intro... 2 Indledende aktivitet... 2 Kommunikations

Læs mere

Computerens Anatomi. Af Martin Arnetoft

Computerens Anatomi. Af Martin Arnetoft Computerens Anatomi Af Martin Arnetoft Moores lov Moores lov siger, at antallet af transistorer på et stykke hardware over 18 eller 24 måneder fordobles. Denne lov bruges til at beskrive udviklingen indenfor

Læs mere

Computerens anatomi. Flashklip for børn

Computerens anatomi. Flashklip for børn Computerens anatomi Flashklip for børn Rapport der beskriver vores arbejde med at fremstille produkter, der kan formidle information om computerens opbygning til børn. Anders og Asger 11-05-2011 Indhold

Læs mere

Computerspil dokumentation. Dokumentation af spillet Rescue Me

Computerspil dokumentation. Dokumentation af spillet Rescue Me Computerspil dokumentation Dokumentation af spillet Rescue Me Indholdsfortegnelse Formål... 3 Indledning... 3 Design... 4 Planlægning... 5 Fremgangsmåde... 6 Målgruppen... 8 Et lærerigt spil... 10 Styring

Læs mere

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev:

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev: RAM Ram er en lille lagerenhed som er med til at gøre computeren hurtigere. RAM står for random acces memory. I driften i computeren bliver data behandlet og bearbejdet og det foregår i det arbejdslager

Læs mere

Lidt orientering om, hvad en computer består af

Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af...1 Introduktion...2 Skærm...2 Printer...2 Tastatur...2 Mus...3 CPU...3 Bundkort...4 Strømforsyning...4 RAM/

Læs mere

Programmering 19/03-2012 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM. Projektbeskrivelse. Programmering. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen

Programmering 19/03-2012 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM. Projektbeskrivelse. Programmering. Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Projektbeskrivelse Programmering Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Problemobservation.... 4 2.1 Egen erfaring... 4 3. Problemformulering...

Læs mere

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Virtuel PC Fordele/ulemper Fordele: Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Ulemper: Reserverer RAM (Windows 7) Problemer med at ureglementeret lukke ned Mister

Læs mere

Videregående pc-vejledning

Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 01: Introduktion Din pc 1 Vi vil behandle brugen af en god, gammel pc det kan være en stationær pc eller en bærbar pc også kaldet en laptop Vi vil ikke behandle

Læs mere

Bundkort Beskrivelse

Bundkort Beskrivelse Bundkort 2 3 4 8 5 6 7 9 0 2 3 4 5 6 20 2 7 8 9 Bundkortet er computerens midtpunkt, alle de andre hardware komponenter er tilsluttet til bundkortet. Når du skal købe et bundkort er det vigtigt at alle

Læs mere

Spil Rapport. Spil lavet i GameMaker. Kevin, Mads og Thor 03-02-2011

Spil Rapport. Spil lavet i GameMaker. Kevin, Mads og Thor 03-02-2011 Spil Rapport Spil lavet i GameMaker Kevin, Mads og Thor 03-02-2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 HCI... 2 Planlægning / Elementær systemudvikling... 2 Kravspecifikationer... 4 Spil beskrivelse...

Læs mere

CPU i7 2.2 GHz 4 kerner i5-4210u 1,7 GHz 2 kerner, 4 logiske kerner GPU integreret Nvidia GeForce 820M Ram 8GB 6 GB Harddisk HDD HDD

CPU i7 2.2 GHz 4 kerner i5-4210u 1,7 GHz 2 kerner, 4 logiske kerner GPU integreret Nvidia GeForce 820M Ram 8GB 6 GB Harddisk HDD HDD Indledning En computer indeholder forskellige komponenter. De vigtigste er CPU, GPU, RAM og harddisk. CPU en er selve hjertet, som styre processerne, og siger til hvilket komponent der skal lave hvilken

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Fejlsikret Windows Fejlsikret start

Fejlsikret Windows Fejlsikret start Fejlsikret Windows Hvis din computer ikke vil starte, eller hvis den konstant går ned, kan du bruge fejlsikret tilstand til at finde og eventuelt rette fejlen. Fejlsikret tilstand kan også hjælpe dig med

Læs mere

Kirps. computeranatomi. Overvejelser omkring hele forløbet. Pernille Ketscher, Renée Laursen, (Isabella Petersen) & Kasper Lassen

Kirps. computeranatomi. Overvejelser omkring hele forløbet. Pernille Ketscher, Renée Laursen, (Isabella Petersen) & Kasper Lassen Kirps computeranatomi Overvejelser omkring hele forløbet Pernille Ketscher, Renée Laursen, (Isabella Petersen) & Kasper Lassen 10 Case I Nysted på Lolland-Falster har kommunen bestemt at der skal være

Læs mere

Kom godt i gang med din PC - få styr på: Hvad kan internettet bruges til: Vintersæson 2011-2012. Link til Datastuens hjemmeside

Kom godt i gang med din PC - få styr på: Hvad kan internettet bruges til: Vintersæson 2011-2012. Link til Datastuens hjemmeside 126 Ældre hjælper Ældre Vintersæson 2011-2012 Link til Datastuens hjemmeside Kom godt i gang med din PC - få styr på: Kassens indhold Tænd & sluk Skrivebord Lyd Tastatur Mus Åbn programmer Programvinduer

Læs mere

Computerens anatomi-dokumentation CASE

Computerens anatomi-dokumentation CASE Computerens anatomi-dokumentation CASE Case: Kundevejledning på WEB (Popup på hjemmeside når man søger efter computer) Målgruppe? - 30 til 50+ årig, da de kan have svært ved at vælge en computer der passer

Læs mere

Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G

Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G 1 2 Case: I Århus kommune er der et stort antal kvindelige computer brugere i den offentlige sektor der ikke ved ret meget. Derfor vil kommunen starte et projekt der hjælper de ansatte med at blive bedre

Læs mere

5/11/2015. Programmering. Hussein Al-Saidi ROSKILDE TEKNINSK GYMNASIE VEJLEDER: CHRISTOFFER S.

5/11/2015. Programmering. Hussein Al-Saidi ROSKILDE TEKNINSK GYMNASIE VEJLEDER: CHRISTOFFER S. 5/11/2015 Hussein Al-Saidi ROSKILDE TEKNINSK GYMNASIE VEJLEDER: CHRISTOFFER S. 1 Contents... 0 Indledning... 3 Analyse... 3 Problemformulering... 3 Målgruppe... 3 Løsningsforslag... 3 Detaljeret beskrivelse

Læs mere

Computer Literacy. En stationær bordmodel. En Bærbar Notebook, Labtop, Slæbbar, Blærebar mm.

Computer Literacy. En stationær bordmodel. En Bærbar Notebook, Labtop, Slæbbar, Blærebar mm. Computer Literacy Computer Literacy handler om at forstå hvad computer (hardware) og software kan gøre. Denne præsentation fokuserer kun på hardware februar 2002 Computerliteracy -hardware (15 dias) 1

Læs mere

Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede Velkommen til 1. omgang af IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!!

Læs mere

Tips til figurdesign og tegneserietegning

Tips til figurdesign og tegneserietegning Tips til figurdesign og tegneserietegning Tekst og illustrationer Jakob Kramer Hero Tænk geometrisk Byg din figur op af simple geometriske former kugler, kasser, cylindre osv. Det gør den meget lettere

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 1 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? 2

Læs mere

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport DGI Esport - Uddannelse Hardware Esport hardware guide Hardwareliste Esports hardware guide Hardware er computerens hårde dele, dvs. de komponenter, som computeren er lavet af og de fysiske dele man bruger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2

Indholdsfortegnelse. Side 2 www.adesk.dk Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...3 Installation af styresystem...4 Backupprocedurer...5 Vedligehold...6 Vista / Windows 7 Recoverysystem...7 Side 2 Opsætning af computeren Det

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4

Læs mere

\ \ Computerens Anatomi / /

\ \ Computerens Anatomi / / HTX Roskilde - mat-it-prog, 1.4 \ \ Computerens Anatomi / / Introduktion En PC ( personlige computer ) eller computer er bygget op af forskellige komponenter. Vi vil hermed gennemgå størstedelen af computerens

Læs mere

Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke

Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke HTX Afsluttende projekt E-learning Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke 1.1 01-05-2013 Systemudvikling Indledende aktiviteter Kommunikationsplanlægning for projektet, Laswells fem spørgsmål. o Hvem

Læs mere

3. Computerens opbygning.

3. Computerens opbygning. 3. Computerens opbygning. Computere er konstrueret med henblik på at skulle kunne behandle og opbevare data og det er de som nævnt i noterne om Bits og Bytes vældig gode til. Som overordnet model for computere

Læs mere

Computer anatomi. Denne rapport vil omhandle hvordan en computer er opbygget. Martin V, Niels P & Jesper N Kom/It HTX Roskilde 2/5/2010

Computer anatomi. Denne rapport vil omhandle hvordan en computer er opbygget. Martin V, Niels P & Jesper N Kom/It HTX Roskilde 2/5/2010 2010 Computer anatomi Denne rapport vil omhandle hvordan en computer er opbygget Martin V, Niels P & Jesper N Kom/It HTX Roskilde 2/5/2010 2 Indholdfortegnelse - Indledning - Computerens -anatomi. o Kabinet

Læs mere

Computerens anatomi. - En gennemgang af delene i en computer. Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon. Klasse 1.

Computerens anatomi. - En gennemgang af delene i en computer. Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon. Klasse 1. Computerens anatomi - En gennemgang af delene i en computer Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon Klasse 1.3 HTX Roskilde Indholdsfortegnelse: Kort indledning... s. 2 Hardware... s. 3 Software...

Læs mere

Brugermanual 3D Webcam

Brugermanual 3D Webcam Brugermanual 3D Webcam 2 Indholdsfortegnelse Kort introduktion... 4 Installation... 4 Hardware Installation... 4 Software Installation... 5 Forklaring til knapper... 6 Linse Focus... 6 3D Justering...

Læs mere

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen Macab ST2300 IP Gert Kaae Hansen 2012 Den nye software indeholder nye funktioner som gør det muligt at afspille filer direkte fra et NAS drev, kigge på video klip fra Youtube og se eller høre POD cast

Læs mere

Ide med Diff. Mål. Tidsplan. 1.uge: 2.uge:

Ide med Diff. Mål. Tidsplan. 1.uge: 2.uge: Side 1 af 5 Ide med Diff. Min ide med differenertierings modulet er at lave et program som kan vise 3d objekter, og få lavede en konverter som kan konventer 3ds filer over til noget som flash kan bruge.

Læs mere

Problemformulering. Målgruppeanalyse

Problemformulering. Målgruppeanalyse Problemformulering Problemet er at at mange børn og unge har for usunde spisvaner, der hvor de spiser slik og kage kunne de jo tage en frugt i stedet for. Målgruppeanalyse Afsender: Vores gruppe (Matthias,

Læs mere

Byg din egen PC. Starter edition

Byg din egen PC. Starter edition Komponent Processer Processer køler Bundkort RAM moduler Grafik/video kort Harddisk DVD-brænder eller optisk drev Kabinet Strømforsyning Tjekliste Byg din egen PC Starter edition Før du starter denne guide

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Michael Jokil 11-05-2012

Michael Jokil 11-05-2012 HTX, RTG Det skrå kast Informationsteknologi B Michael Jokil 11-05-2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Teori... 3 Kravspecifikationer... 4 Design... 4 Funktionalitet... 4 Brugerflade... 4 Implementering...

Læs mere

App til museeum Af Alan Mohedeen 3.5

App til museeum Af Alan Mohedeen 3.5 2012 App til museeum Af Alan Mohedeen 3.5 Mohedeen 4/15/2012 Inholdsfortegnelse Indledning... 2 Indledende problemanalyse... 2 Projekt- og produktmål... 2 Bollemodel... 3 Kravspecifikation... 4 Løsningsforslag...

Læs mere

Dokumentation af computerens anatomi

Dokumentation af computerens anatomi Dokumentation af computerens anatomi Vi lavede en quiz som skulle lære de mindreårige om computerens anatomi og hvordan delene fungerer. Vi fordelte opgaverne og begyndte så at designe quizzen i JavaScript

Læs mere

AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig)

AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig) AstroComp en idé Version 0.2 (foreløbig) Udgangpunkt for idéen - De fleste er sikkert belastet af en frygtelig masse kabler og/eller konvertere mellem USB og de forskellige enheder man ønsker at kommunikere

Læs mere

Undervisning Windows 8(.1)

Undervisning Windows 8(.1) Undervisning Windows 8(.1) Kursusmateriale Jeg vil her forsøge at opridse de basale begreber og funktioner vi har gennemgået på kurset. Da der har været mange spørgsmål løbende, som ikke er besvaret her,

Læs mere

Computerspil. Rikke og Cecilie Computerspil Kom/IT 16/3-2015

Computerspil. Rikke og Cecilie Computerspil Kom/IT 16/3-2015 Computerspil Planlægning I Kommunikation IT, har vi fået stillet til opgave at fremstille en prototype af et computerspil. Til at lave vores spil, har vi valgt at benytte os af programmet scratch. Formålet

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT]

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] 2010 Pernille Ketscher & Kasper Lassen [AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] Indhold Skema over fordeling af opgaver.... 3 Kommunikationsplan.... 4 Overvejelser for kommunikationsplanen.... 5 Overvejelserne for

Læs mere

Mode og design et ressourcespild

Mode og design et ressourcespild ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Mode og design et ressourcespild Informationsteknologi Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 11-05-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Indledende afsnit... 5 2.1 Problemobservation...

Læs mere

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold

Projekt beskrivelse. Indledning. Målgruppeanalyse. Metoder til research. Kampagne indhold Projekt beskrivelse Indledning Vi vil gerne lave en kampagne hvor vi har RTG som kunde. Målet med kampagnen er at få flere elever på RTG og finde ud af hvilke fordomme der er omkring RTG iblandt vores

Læs mere

Infographic Klasse arbejdsmiljø

Infographic Klasse arbejdsmiljø Infographic Klasse arbejdsmiljø Skitse af vores tidlige design Rapport af : 1/7 Målgruppen Målgruppen for vores infographic er generelt eleverne som der går på ZBC i Vordingborg, dog skal det ikke undlades

Læs mere

computerens_udvikling

computerens_udvikling Computeren består af. ---------------------- En computer består af mange ting. Der er det samme i næsten alle computere, men der er en forskel - størrelsen på tingene. Dette er ikke fysisk, men f. eks.

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4 Vedligehold...5

Læs mere

Rapport på Kommunikation IT projekt

Rapport på Kommunikation IT projekt Rapport på Kommunikation IT projekt Dato: 06.05.2011 Skrevet af Martin Jensen Fag: Kommunikation IT Vejleder: Bartlomiej Rohard Warszawski Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 1.4 Studieretning: Matematik

Læs mere

Velkommen til IT for let øvede

Velkommen til IT for let øvede Velkommen til IT for let øvede Kursus er hjælp til selvhjælp og I får mest ud af det, hvis I også derhjemme afsætter nogle timer til øvelser på jeres computer. Vi sørger for hjemmeopgaver!! Der er masser

Læs mere

Sådan laver du en animationsfilm

Sådan laver du en animationsfilm Sådan laver du en animationsfilm i Animtoon Først skal du åbne Animtoon. I start menuen trykker du på Film Værkstedetikonet, som er billedet af et ben der går, se figur 1. Figur 1: Film Værkstedetikonet.

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Projektbeskrivelse Informationsteknologi Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen 19-03-2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Problemobservation.... 4 2.1 Egen erfaring...

Læs mere

Manual for Synkron hjemmesider

Manual for Synkron hjemmesider Manual for Synkron hjemmesider Denne manual tilhører: Brugernavn: (username) Adgangskode: (password) 1 Start med sitetræet: Sitetræet er centralt. Det er her, dit website er. Det er her, du bygger dine

Læs mere

Kampagne Kommunikation/it Eksamens opgave. 30-04-2010 Roskilde Tekniske Gymnasium Mette Møller Jensen

Kampagne Kommunikation/it Eksamens opgave. 30-04-2010 Roskilde Tekniske Gymnasium Mette Møller Jensen Kampagne Kommunikation/it Eksamens opgave 30-04-2010 Roskilde Tekniske Gymnasium Mette Møller Jensen Indhold Indledning... 3 Budskab... 3 Målgruppe... 4 Medie... 4 Kommunikationsmodel... 5 Produkt... 6

Læs mere

Tillykke med din nye Føniks computer!

Tillykke med din nye Føniks computer! Tillykke med din nye Føniks computer! Vi er glade for at kunne levere din nye computer og håber du får mange gode timer med den. For at gøre det lettere for dig, har vi lavet denne guide, der måske kan

Læs mere

Lysets hastighed. Navn: Rami Kaddoura Klasse: 1.4 Fag: Matematik A Skole: Roskilde tekniske gymnasium, Htx Dato: 14.12.2009

Lysets hastighed. Navn: Rami Kaddoura Klasse: 1.4 Fag: Matematik A Skole: Roskilde tekniske gymnasium, Htx Dato: 14.12.2009 Lysets hastighed Navn: Rami Kaddoura Klasse: 1.4 Fag: Matematik A Skole: Roskilde tekniske gymnasium, Htx Dato: 14.1.009 Indholdsfortegnelse 1. Opgaveanalyse... 3. Beregnelse af lysets hastighed... 4 3.

Læs mere

Erik Hougaard Bestyrelsesformand, Duka Group A/S eho@dukapc.dk 23 24 11 55

Erik Hougaard Bestyrelsesformand, Duka Group A/S eho@dukapc.dk 23 24 11 55 Erik Hougaard Bestyrelsesformand, Duka Group A/S eho@dukapc.dk 23 24 11 55 Udgangspunkt & Værdier Historien om dukapc og værdierne Historien Værdier Enkelt Nærhed Tryghed Troværdighed Glæde Livsglæde ganske

Læs mere

- Hvad har målet været? - Hvad har der primært været fokus på?

- Hvad har målet været? - Hvad har der primært været fokus på? Undervisningsdifferentiering v.h.a. IKT: Mercantec (levnedsmiddel) Dokumentation af læringsproces via PhotoStory inden for levnedsmiddel 1. Introside PR-side om forløbet. - Hvad er det vigtigt at slå på?

Læs mere

Fredericia Realskole. er førende indenfor IT-integreret undervisning. Vision for IT. Klar med IT?

Fredericia Realskole. er førende indenfor IT-integreret undervisning. Vision for IT. Klar med IT? Fredericia Realskole er førende indenfor IT-integreret undervisning Vision for IT Klar med 2018-19IT? På Fredericia Realskole, skal elever fra 5. klasse arbejde med computer. Generelt for elevcomputere

Læs mere

Windows XP. Tilpasning af computeren

Windows XP. Tilpasning af computeren Side 1 af 12 Windows XP Tilpasning af computeren Indhold Indhold...1 Indledning...2 Mus...2 Venstrehåndet...2 Dobbeltklikke...2 Musemarkøren...3 Musens følsomhed...3 Scrollehjul...4 Indstilling af Skærm...4

Læs mere

Guide til elektronisk retning

Guide til elektronisk retning Guide til elektronisk retning Jens Sveistrup, Gl. Hellerup Gymnasium Elektronisk aflevering er med elevernes større anvendelse af computer i undervisningen og med Lectios store udbredelse blevet mere og

Læs mere

Sug det op. Sug det op. Ingeniørens udfordring Elevhæfte. Materialet er udarbejdet i forbindelse med EU- projektet;

Sug det op. Sug det op. Ingeniørens udfordring Elevhæfte. Materialet er udarbejdet i forbindelse med EU- projektet; hu6 1 Sug det op Sug det op Ingeniørens udfordring Elevhæfte Materialet er udarbejdet i forbindelse med EU- projektet; Engineer. Tekst og redaktion: Læringskonsulent, Experimentarium: Mette Rehfeld Meltinis

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

Brug af Word til matematik

Brug af Word til matematik Flex på KVUC, matematik C Brug af Word til matematik Word er et af de gængse tekstbehandlingssystemer der slipper bedst fra det at skrive matematiske formler. Selvfølgelig findes der andre systemer der

Læs mere