DIGITAL TRANSFORMATION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIGITAL TRANSFORMATION"

Transkript

1 DIGITAL TRANSFORMATION 018

2 GODT NYTÅR! DER ER MANGE MENINGER OG HOLDNINGER, MEN ÉN TING ER SIKKERT. Digitaliseringen ændrer adskillige forretningsmodeller og industrier. Nye digitale spillere slår igennem på markederne, før man når at stave til r-o-b-o-t, og de etablerede brancher halser efter i kapløb med udviklingen. For fortsat at skabe værdi for kunder, medarbejdere og aktionærer er det nødvendigt, at organisationer forholder sig til de nye spilleregler på markederne. Kommer man for sent i gang, er det svært at indhente en ny agil spiller, der ikke er tynget af en stor organisation og etablerede beslutningsstrukturer, og som har digitaliseringens logik forankret i sit DNA. I dette årsskrift får du vores perspektiver på, hvad der skal til, for at organisationer kan udnytte potentialet i den digitale udvikling. Vi håber, det vil inspirere og gøre jeres arbejde med digital transformation fokuseret og værdiskabende. H&B Hildebrandt & Brandi Nytår 2018

3 DIGITAL TRANSFORMATION SKAL DRIVES AF STRATEGI IKKE TEKNOLOGI DIGITALISERING BETYDER FORANDRING. Når vi i H&B arbejder med digitalisering, fokuserer vi på digital transformation. Det vil sige: Organisationers evne til at udnytte teknologi til at transformere forretningen, så den følger med den digitale udvikling og er i stand til at gribe de muligheder, der viser sig. Opskriften på succes findes ikke i den rene teknologi, men i en veleksekveret strategi hvor teknologiske muligheder sættes i spil. Det er ikke nok, at topledelsen sætter sig ind i de seneste digitale trends og tendenser. Der skal handling bag for verden venter ikke på, at vi får diskuteret alverdens scenarier til bunds. En god digital strategi opbygger digital bevidsthed i organisationen. Den giver en forståelse for branchens udvikling, konkurrentbilledet, digitale muligheder, ændringer i kundernes behov og påvirkninger af den eksisterende forretningsmodel. Og for at skabe reel forankring skal strategien eksekveres på en måde, der sikrer agilitet på tværs af strukturer, kulturer og lederskab. Uden agilitet er det umuligt for organisationer at vinde på markeder, der befinder sig midt i digitaliseringsorkanen.

4 HVOR DIGITALT MODEN ER DIN ORGANISATION? SUCCES I DET DIGITALE LANDSKAB HANDLER IKKE KUN OM AT INVESTERE I DIGITALE KOMPETENCER. Det handler lige så meget om en ændring af kulturen, som kun stærkt lederskab fra topledelsen kan inspirere til. Organisationer med stærke digitale kompetencer er ofte gode til at skabe toplinje, mens organisationer med en stærk og agil kultur er gode til at øge profitabiliteten. Organisationer, der kombinerer de to, er i stand til at skabe en konkurrencemæssig fordel og udvikle både top- og bundlinje. Som navnet indikerer, har modellen Digital modenhed til hensigt at hjælpe topledere med at definere, hvor digitalt modne deres organisationer er i dag og identificere muligheder for at udvikle deres digitale lederskab. Akserne i modellen viser organisationens digitale bevidsthed og organisatoriske modenhed. Digital bevidsthed er et mål på, hvor langt organisationen er med at indsamle informationer om, tage stilling til og handle på digitale, strategiske muligheder, og organisatorisk modenhed relaterer sig til organisationens agilitetsniveau.

5 KONSERVATIVE Disse organisationer har stor viden om den digitale udvikling og har ofte også en digital strategi. Men de agerer ikke så hurtigt som konkurrenterne i markedet. Inden for organisationens fire vægge er forandringshastigheden lav, og den digitale strategi udmønter sig derfor sjældent i præcis det, der var visionen. DIGITAL MODENHED DIGITALE LEDERE Her er organisationerne fuldt ud digitalt kørende og kan formodentlig høste frugterne af deres indsatser i form af gladere medarbejdere, kunder og aktionærer. De digitale ledere har ofte en klar digital vision kombineret med et stærkt digitalt lederskab og skaber derfor effektfulde forandringer. De arbejder hele tiden målrettet på at forbedre organisationens performance via nye teknologier, som de hurtigt og effektivt implementerer gennem agile processer og mindset. DIGITAL BEVIDSTHED Grad af forståelse & stillingtagen HØJ LAV Konservative Begyndere Digitale ledere Zigzaggere LAV HØJ ORGANISATORISK MODENHED Grad af agilitet & kreativitet BEGYNDERE Her ser vi organisationer, der som regel ikke er i gang med den digitale transformation. Ofte er de ikke bevidste om den indflydelse, den digitale udvikling kan få på deres organisation, og derfor ignorerer de trusler fra nye digitale forretningsmodeller. Toplederne i disse organisationer bør spørge sig selv, om de ønsker at drive forandring eller lade forandring drive dem. ZIGZAGGERE En stærk organisation med lav digital bevidsthed resulterer i, at organisationen zigzagger og skifter fokus fra trend til trend. Den stærke, agile kultur gør, at organisationerne ofte vil kunne handle hurtigt på digitale muligheder, men fordi de ikke har en langsigtet strategi, mangler de fokus på at udleve mulighederne på effektiv vis. Tiltag drives ikke til ende og ender som halve løsninger.

6 DIGITAL TRANSFORMATION ATION I FIRE PERSPEKTIVER KUNDEOPLEVELSERNE SKAL ENDNU MERE I CENTRUM. Kunderne er mere opmærksomme end nogensinde og forventer hurtig respons og digital opmærksomhed. De vender hurtigt ryggen til virksomheder, som ikke harmonerer med deres værdier og behov. En konsistent ste og positiv kundeoplevelse er en god måde at sikre, at kunderne er engagerede og involverede og loyale. Men det er en omfattende proces, fordi kunder i dag kan interagere med organisationen på alle tider af døgnet på et hav af kanaler. Derfor er det nødvendigt med nye end-to-end-strategier for kundeoplevelser. ev Hvert kontaktpunkt tæller, og de organisationer, der vil i front på kundeoplevelsen, skal konstant spørge sig selv, hvordan de fjerner friktion og gør det nemmere e at være kunde gennem hele kunderejsen. Sværest kan det være at træffe beslutninger om at trække stikket på eksisterende løsninger, systemer stemer og processer er men det er ofte nødvendigt. I digitaliseringens tidsalder er der ikke plads til at have darlings. Det, der ikke skaber værdi, bør stoppes med det samme. Tænk hellere på, hvad der kunne være i stedet. et.

7 FORBEDRINGSPOTENTIALE I DE INTERNE PROCESSER. Det kan være fristende kun at se på de direkte kundevendte funktioner, når man arbejder med digital transformation. Men det kan være mindst lige så værdifuldt at transformere de interne processer. Transformationen bør fokusere på: NEDBRYDNING AF SILOER AUTOMATISERING DATADREVNE BESLUTNINGER Siloer kan være hæmmende for ethvert samarbejde, og i tilfælde, hvor man internt i en organisation ikke formår at dele information og data på tværs, stiller man sig selv dårligt i forhold til konkurrenterne. Automatisering af repetitive opgaver, for eksempel gennem anvendelse af robotter, kan gøre organisationer i stand til at fokusere på strategiske og udviklende opgaver, da det frigør tid til kreativitet og innovation. Datadrevne beslutninger er en nødvendighed, hvis man vil slå konkurrenterne. Men data i sig selv skaber ingen værdi. Data skal kvalitetssikres, og beslutningsprocesserne skal være agile, så organisationen kan handle fra dag til dag. DEN ORGANISATORISKE AGILITET ER ALFA OG OMEGA. I relation til digital transformation er seks designprincipper relevante at skele til: AGILITET SKALERBARHED KUNDEFOKUS DATAORIENTERING INNOVATION ÅBENHED En organisation, der besidder disse kvaliteter, vil have gode forudsætninger for hurtigt at kunne mobilisere samarbejde på tværs, have hurtige beslutningsgange, være åben over for at lære af fejl og dermed kunne eksekvere. Store organisationer med traditionelle strukturer, processer og systemer arbejder som regel med omfattende projekter, der kører over længere tid med faste tidslinjer og faste budgetter. Fremadrettet er vi nødt til at bruge sprints og andre scrum-metoder til at få gennemført projekter hurtigt, med mindst muligt spild og med åbenhed for at ændre beslutninger undervejs, hvis det viser sig fornuftigt.

8 VI MÅ IKKE GLEMME DEN MENNESKELIGE DIMENSION. Som i de fleste andre transformationer spiller ledelse en afgørende rolle for succes. Det gælder også, når vi taler digital transformation. Den menneskelige dimension af digital transformation kan beskrives gennem fire tætforbundne og grundlæggende elementer: TOPLEDER MED TYDELIG VISION DIGITALT T MINDSET LEDELSESMODEL SMODEL BASERET PÅ TILLID KULTUR CENTRERET OM ÅBENHED OG AUTONOMI En topleder med en tydelig vision og åbenhed over for digitale muligheder sætter organisationen i stand til at agere. Toplederen kan træffe beslutninger i kaos og kommunikere visionen klart til sin organisation. Det digitale mindset kommer til udtryk, når vi ser organisationens medarbejdere handle på mulighederne og ved egen kraft arbejde i retning ng af visionen. En ledelsesmodel baseret et på tillid fremmer åbenhed, autonomi og samarbejde og skaber plads til, at medarbejderne kan eksperimentere. Hvis man lader nye digitale værktøjer understøtte ledelsesmodellen, vil medarbejderne rne være digitalt forbundne snarere end defineret af kontorfællesskaber. Mindset og kultur er afgørende for, at en digital transformation bliver en succes. Det kræver ofte fokus på digitale kompetencer, agile principper r og kulturændringer i organisationen.

9 TALER DU DIGITALT? TOP 10 TEKNOLOGIER FOR DIREKTØRER MACHINE LEARNING En computer, der genkender mønstre ud fra eksempler og data, lærer at generalisere, finde nye eksempler og træffe intelligente beslutninger. INTERNET OF THINGS (IOT) Objekter, der bliver forbundne og kan styres via internettet. Teknologien har tre modenhedsniveauer: Monitorering og kontrol, optimering og autonomi. ROBOTAUTOMATISERING Robotsoftware, der udfører regelbaserede opgaver på en computer. Der er to typer robotautomatisering: Robotics Process Automation (RPA) og Robotics Desktop Automation (RDA). ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI) Programmerede maskiner, der i større eller mindre grad kan efterligne ét eller flere aspekter af menneskelig intelligens, for eksempel evnen til at tænke abstrakt, analysere, problemløse og genkende mønstre. BIG DATA ANALYTICS Analyser af enorme mængder ustrukturerede data (computergenererede og menneskeskabte), der hyppigt ændrer sig og opdateres. DRONER Ubemandede luftfartøjer, der er udstyret med sensorer, som kan udskiftes alt efter opgavetype. Droner er i Danmark især udbredte i mediebranchen, hvor de anvendes til produktion af film, video og tv-programmer. CLOUD COMPUTING En fællesbetegnelse for softwareydelser (applikationer), der leveres over internettet af en tredjepart og således ikke er direkte installeret på din enhed. Der findes tre typer af cloud computing: Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) og Infrastructure as a Service (IaaS). INTELLIGENTE ASSISTENTER (BOTS) Et artificial intelligence-software, der er designet til at automatisere simple opgaver, man normalt selv ville udføre. Dette kunne eksempelvis være bestilling af take-away, udarbejdelse af to-do-lister, mødeindkaldelser, public service-informationer eller kundeservice. BLOCKCHAIN OG BITCOIN En digital valuta, der kan bruges til at betale for varer eller opbevare værdi. Bitcoin handles på børser og er ikke styret af en central organisation eller centralbank. Prisen bestemmes udelukkende på baggrund af udbud og efterspørgsel. 3D-PRINT En additiv produktionsmetode, der lag på lag bygger et tredimensionelt objekt. Der findes allerede nu en række forskellige printere, der kan printe med alt fra plastik og metal til gips og cement.

10 ÅRET DER GIK I ÅRETS LØB HAR VI LØST OPGAVER INDEN FOR OMRÅDER SOM: 2017 I H&B KONCERNSTRATEGI Udvikling af koncernstrategi, der skaber tydelige koncernfordele for porteføljeselskab og ejere og sikrer en tydelig governance og styring. TRANSFORMATION Understøttelse af intern transformation i forbindelse med implementering af strategi og operating model. DIGITALISERINGSSTRATEGI Udvikling af digitaliseringsstrategi, der skaber nye muligheder for at udvikle forretningen og giver virksomheden en markedsmæssig førerposition. AKTIVT FAMILIEEJERSKAB Gennemførelse af program, der sikrer et fortsat godt og aktivt familieejerskab. KUNDESTRATEGI Udarbejdelse af kundestrategi og kundeorienteret lederudvikling, der skaber værdi, sammenhæng og fælles retning til glæde for både kunder og medarbejdere. OPEX-STRATEGI Udvikling og eksekvering af program, der reducerer virksomhedens omkostninger.

11 ÅRETS UDGIVELSER NYT SAMARBEJDE MED NOVARO For at hjælpe organisationer sikkert igennem arbejdet med digital automatisering, har vi etableret et samarbejde med NOVARO. NOVARO er specialister i robotautomatisering. Vores fokus er at sikre en værdiskabende implementering og transformation af organisationen.

12 H&B Vi er topledelsens rådgiver. Vi hjælper organisationer til at opnå toppræstationer ved at løse komplekse udfordringer og skabe succesfulde transformationer, fra analyse og strategi til eksekvering og forankring. For mennesker og med mennesker. hildebrandtbrandi.com

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 2 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side

Læs mere

Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet

Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet Væsentlige iagttagelser: Hvad driver moderne virksomheder til at gennemgå en digital transformation? Hvordan kan BPM-værktøjer hjælpe digitale

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

What s Hot 2018 Survey

What s Hot 2018 Survey What s Hot 2018 Survey Hvordan ser vores digitale fremtid ud? kaastrup andersen Marts 2018 BAGGRUND Den digitale fremtid giver virksomhederne mulighed for at skabe nye forretningsområder og indtjening.

Læs mere

Er din kollega en robot?

Er din kollega en robot? Er din kollega en robot? Danske virksomheders brug af robotsoftware til at automatisere arbejdsprocesser Brugen af softwarerobotter eksploderede i 2017 Manglende gevinstrealisering er en ubegrundet frygt

Læs mere

Digital Transformation Hvad kan universiteter og innovationsnetværk bidrage med? Kim Guldstrand Larsen (AAU InfinIT)

Digital Transformation Hvad kan universiteter og innovationsnetværk bidrage med? Kim Guldstrand Larsen (AAU InfinIT) Digital Transformation Hvad kan universiteter og innovationsnetværk bidrage med? Kim Guldstrand Larsen (AAU InfinIT) Kim G Larsen Virksomheders Digitale Transformation 1 INFINIT konsortium Kim G Larsen

Læs mere

Disruption by Deloitte 4 intense videnssessioner om den digitale revolution. Side 1

Disruption by Deloitte 4 intense videnssessioner om den digitale revolution. Side 1 Grab Disruption by Deloitte 4 intense videnssessioner om den digitale revolution Side 1 Side 2 Velkommen til den digitale revolution Alle taler om den digitale revolution. Om de nye eksponentielle digitale

Læs mere

Danmark i vækst erhvervslivets input. Et indblik i erhvervslivets perspektiver på og ambitioner for Danmarks digitale omstilling

Danmark i vækst erhvervslivets input. Et indblik i erhvervslivets perspektiver på og ambitioner for Danmarks digitale omstilling Danmark i vækst erhvervslivets input Et indblik i erhvervslivets perspektiver på og ambitioner for Danmarks digitale omstilling Vi skal have fokus på viden og uddannelse samt politisk sikre de rette rammer

Læs mere

Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men...

Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men... Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men... Foto: Colourbox LEDELSE & ORGANISATION Af Jesper K. Jørgensen 7. sep. 2018 Kl. 9:45...de este har alt for få, konkrete, effektive indsatser!

Læs mere

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter Indsigt går i dybden med et aktuelt tema. Denne gang om digitalisering. Du kan abonnere særskilt på Indsigt som nyhedsbrev på di.dk/indsigt Af Christian Hannibal, chhn@di.dk Fagleder Anja Skadkær Møller,

Læs mere

Agenda. Kort præsentation Introduktion til Robotic Process Automation (RPA) Demo Hvordan understøtter det forretningen? Hvordan kommer man i gang?

Agenda. Kort præsentation Introduktion til Robotic Process Automation (RPA) Demo Hvordan understøtter det forretningen? Hvordan kommer man i gang? Agenda Kort præsentation Introduktion til Robotic Process Automation (RPA) Demo Hvordan understøtter det forretningen? Hvordan kommer man i gang? INDLEDNING En stor del af de adm. og finansielle processer

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Hanne Merete Lassen, chefkonsulent, haml@di.dk, 3377 3868 Mille Munksgaard, konsulent, mimu@di.dk, 3377 4631 NOVEMBER 2018 Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Virksomhederne arbejder

Læs mere

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING Business casen er rygraden i ethvert forretningsprojekt. Om det handler om at købe et nyt IT system, en virksomhed eller om at outsource dele af sin IT-drift, ja, så

Læs mere

AU S IT-ORGANISATION OM 5 ÅR

AU S IT-ORGANISATION OM 5 ÅR AU S IT-ORGANISATION OM 5 ÅR Økosystemer, robotics, cloud, data, Artifical intelligence, Virtual reality, Augmented Reality, machine learning, nye forretningsmodeller (og alt det vi endnu ikke kender).

Læs mere

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløbet Sæt kunden i centrum - hvorfor deltage? Kursusforløbet Sæt kunden i centrum, som Dansk Erhverv arrangerer i samarbejde med Networked Business Initiative

Læs mere

De nye standarder for kundeengagement

De nye standarder for kundeengagement De nye standarder for kundeengagement : Sammenfattende rapport April 2015 www.decisioningvision.com Indledning Hvordan kan du vide, om din forretningsmodel er velegnet i dag, og om fem år? Den teknologiske

Læs mere

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed?

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed? Business & Technology Innovation Industrialisering 4.0 - Hvad betyder det for din virksomhed? Tom Togsverd, Ph.D., partner Indesmatech ApS Hvem er Tom Togsverd? Civilingeniør og Ph.D. fra DTU Compute 18

Læs mere

Tech-tarium 2.0. Den 19. juni 2019 i Valencia

Tech-tarium 2.0. Den 19. juni 2019 i Valencia Tech-tarium 2.0 Den 19. juni 2019 i Valencia Program - formiddag 09.00-09.30 Tjek in og morgenmad + mulighed for besøg hos leverandører 09.30-10.00 Indsigt i nye teknologier og brugen heraf ved digitaliseringschef

Læs mere

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier Thomas Qvortrup Christensen, seniorchefkonsulent, TQCH@DI.DK, 3377 3316 Anders Michael Tetens Hoff, chefkonsulent, AHOF@DI.DK, 3377 3899 NOVEMBER 2018 Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Læs mere

StyringsAgenda. 5 digitaliseringstrends inden for økonomi- og virksomhedsstyring

StyringsAgenda. 5 digitaliseringstrends inden for økonomi- og virksomhedsstyring StyringsAgenda 5 digitaliseringstrends inden for økonomi- og virksomhedsstyring D. 6. september 2017 Teknologiens indflydelse Den teknologiske udvikling er i dag afgørende i forhold til, hvordan styring

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

RIGSREVISIONENS NATIONALE KONFERENCE EFFEKTIV FORVALTNING MED DIGITALISERING

RIGSREVISIONENS NATIONALE KONFERENCE EFFEKTIV FORVALTNING MED DIGITALISERING RIGSREVISIONENS NATIONALE KONFERENCE EFFEKTIV FORVALTNING MED DIGITALISERING TENDENSER OG BEDSTE PRAKSIS TORSDAG DEN 5. NOVEMBER 2015 EJVIND JØRGENSEN DIREKTØR EJJ@RAMBOLL.COM +45 5161 7871 1 TEKNOLOGIEN

Læs mere

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver?

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Der tales meget om digitalisering, nye forretningsmodeller og en lang række andre forandringer og tendenser i erhvervslivet. Mange

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark Introduktion til PropTech

Ejendomsforeningen Danmark Introduktion til PropTech Introduktion til PropTech PwC s Financial Services Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 01 MARKEDSTRENDS OG DEFINITION AF PROPTECH Smartbuildings, shared economy & Real Estate FinTech 02 TEKNOLOGIER Introduktion

Læs mere

Den digitale virkelighed

Den digitale virkelighed Hvem er vi What is hot 2018 undersøgelse Resultat og top scorer Trends indenfor top scorer Den digitale virkelighed Jannik Andersen kaastrup andersen Erfaringer og trends vi oplever Teknologiske aspekt

Læs mere

4 sekunder. 20 sekunder. 1-3 timer. 14% hurtigere. 5-6% bagud. 30/70 split. Vejen til succes med Hybrid Cloud v/cso, Poul Bærentsen, Atea

4 sekunder. 20 sekunder. 1-3 timer. 14% hurtigere. 5-6% bagud. 30/70 split. Vejen til succes med Hybrid Cloud v/cso, Poul Bærentsen, Atea 4 sekunder 1-3 timer 20 sekunder 14% hurtigere 5-6% bagud 30/70 split Vejen til succes med Hybrid Cloud v/cso, Poul Bærentsen, Atea Emnerne jeg vil tale om Brændende platforme versus brændende ambitioner

Læs mere

DIGITALISERING. Aktuelle indsatser på AU og i Økonomi og Bygninger AARHUS NIELS JØRGEN RASMUSSEN UNIVERSITET 24. JANUAR 2018 VICEDIREKTØR

DIGITALISERING. Aktuelle indsatser på AU og i Økonomi og Bygninger AARHUS NIELS JØRGEN RASMUSSEN UNIVERSITET 24. JANUAR 2018 VICEDIREKTØR DIGITALISERING Aktuelle indsatser på AU og i Økonomi og Bygninger STØRRE PROJEKTER PÅ AU Workzone/ESDH Bedre blanket-løsninger Nyt system til eksamens- og undervisningsplanlægning Nyt studieadministrativt

Læs mere

HVAD VIL VI MED AL DEN ADGANG

HVAD VIL VI MED AL DEN ADGANG HVAD VIL VI MED AL DEN ADGANG DIGITALISERING & DELEØKONOMI EN TRUSSEL ELLER EN MULIGHED FOR DIN VIRKSOMHED? Source: Diamandis & Kotler 2012 Jesper Bove-Nielsen CEO, CPH Skunkworks +45 30 91 92 93 https://www.linkedin.com/in/bovenielsen

Læs mere

Topledernes forventninger til 2018

Topledernes forventninger til 2018 Topledernes forventninger til 20 Januar 20 Resume Topledernes forventningerne til 20 er positive. 72 pct. forventer øget salg mod kun 4 pct., der forventer reduceret salg. To tredjedele forventer medarbejdervækst,

Læs mere

Bestyrelsens bidrag til den teknologiske agenda og påvirkning af forretningsmodeller

Bestyrelsens bidrag til den teknologiske agenda og påvirkning af forretningsmodeller www.pwc.dk Bestyrelsens bidrag til den teknologiske agenda og påvirkning af forretningsmodeller Revision. Skat. Rådgivning. Opdrag Robert Bo Jensen vil sætte fokus på, hvordan bestyrelsen kan sikre at

Læs mere

KONFERENCE D. 30. OKTOBER 2019 ARKEN, KØBENHAVN. Digitale forretningsløsninger 2019 Processer og teknologier, der øger bundlinjen

KONFERENCE D. 30. OKTOBER 2019 ARKEN, KØBENHAVN. Digitale forretningsløsninger 2019 Processer og teknologier, der øger bundlinjen KONFERENCE D. 30. OKTOBER 2019 ARKEN, KØBENHAVN Digitale forretningsløsninger 2019 Processer og teknologier, der øger bundlinjen Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

NATIONALT INDEKS FOR KUNDEORIENTERING. Hovedresultater

NATIONALT INDEKS FOR KUNDEORIENTERING. Hovedresultater NATIONALT INDEKS FOR KUNDEORIENTERING Hovedresultater 2 Nationalt Indeks for Kundeorientering INDLEDNING Positive og differentierede kundeoplevelser har udviklet sig fra at være nice-to-have til at være

Læs mere

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemer 2016 24. november 2016 Torben Storgaard og Søren B. Sørensen Digital Transformation Den itunderstøttede Eksisterende forretningsmodel

Læs mere

ROBOTAUTOMATISERING (RPA) 1. I GANG MED RPA 2. RPA FOR EXECUTIVES 3. LEDELSE AF RPA-TRANSFORMATION 4. RPA-UDVIKLER LEVEL 1 5. RPA-UDVIKLER LEVEL 2

ROBOTAUTOMATISERING (RPA) 1. I GANG MED RPA 2. RPA FOR EXECUTIVES 3. LEDELSE AF RPA-TRANSFORMATION 4. RPA-UDVIKLER LEVEL 1 5. RPA-UDVIKLER LEVEL 2 ROBOTAUTOMATISERING (RPA) 1. I GANG MED RPA 2. RPA FOR EXECUTIVES 3. LEDELSE AF RPA-TRANSFORMATION 4. RPA-UDVIKLER LEVEL 1 5. RPA-UDVIKLER LEVEL 2 KOM SIKKERT GENNEM AUTOMATISERINGSREJSEN I H&B og NOVARO

Læs mere

Den digitale kundebank

Den digitale kundebank Den digitale kundebank PwC - Finanskonferencen 2016 København d. 11. oktober 2016 Jesper Nielsen, Head of Personal Banking Papal inauguration 2005 1 Papal inauguration 2013 2 A dual-track strategy CLASSICAL

Læs mere

Din næste kollega er måske en robot

Din næste kollega er måske en robot NAVN NAVNESEN KLIK FOR AT REDIGERE TEKSTTYPOGRAFIERNE I MASTEREN Din næste kollega er måske en robot 13.09.2018 I Mikkel Hempel & Per Andreasen Hvem vi er! MIKKEL HEMPEL LØSNINGSARKITEKT 9389 2900 mhe@globeteam.com

Læs mere

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag. INTRODUKTION Dette dokument beskriver forslag til fire moduler, hvis formål

Læs mere

Investering i digitalisering 9. maj

Investering i digitalisering 9. maj Investering i digitalisering 9. maj Direktør, DI 2 Storyline Trends Potentialer Barrierer Cases Hvor langt er danske virksomheder Hvad gør vi politisk Digitale trends der rykker virksomheder og samfundet

Læs mere

Diskussionsoplæg: Regulering af virksomhedernes

Diskussionsoplæg: Regulering af virksomhedernes Diskussionsoplæg: Regulering af virksomhedernes dataanvendelse Disruptionrådets sekretariat September 2018 Bør det være nemmere for virksomheder at høste og genanvende data til udvikling af nye innovative

Læs mere

DIGITAL. viden Kursuskatalog. Hvad revisor skal vide om digitalisering.

DIGITAL. viden Kursuskatalog. Hvad revisor skal vide om digitalisering. DIGITAL viden 2018 Hvad revisor skal vide om digitalisering Kursuskatalog www. Hvad skal revisor vide om digitalisering? Den digitale verden er accelereret af den teknologiske udvikling, og man kan let

Læs mere

Sammendrag af seminaret

Sammendrag af seminaret Sammendrag af seminaret Metier inviterede til seminar om innovation og porteføljestyring 3 centrale statements fra seminaret: Poor Coordination and control of multiple initiatives in organisation er en

Læs mere

Virksomheder: 2018 står i digitaliseringens tegn

Virksomheder: 2018 står i digitaliseringens tegn Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 JANUAR 18 Virksomheder: 18 står i digitaliseringens tegn Hver anden virksomhed har planer om at investere i it til næste år. Både store og små

Læs mere

Retail i transition fra salgskanal til oplevelsesunivers

Retail i transition fra salgskanal til oplevelsesunivers Retail i transition fra salgskanal til oplevelsesunivers Arbejdet i spændingsfeltet mellem forretning og IT Digital forretningsudvikling og strategi Kunder, kundeoplevelser, kunderejser E-commerce, CPH

Læs mere

Succesfuld Digital Transformation

Succesfuld Digital Transformation Succesfuld Digital Transformation Analyse af succesfulde digitale transformationsprocesser i SMV er HANNE SHAPIRO Futures Hovedresultater HANNE SHAPIRO Futures Den digitale transformationstrappe Digitalisering

Læs mere

Digital Transformation og digital modenhed

Digital Transformation og digital modenhed Digital Transformation og digital modenhed Udviklingsgruppen for Kommuner Aarhus den 10. maj 2019 Anja Reinwald ar@dinst.dk Følg os på LinkedIn, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller betjen dig selv på CURICO.DK

Læs mere

Hvad vil det sige at være datadrevet, og hvilken rolle spiller master data i en datadrevet organisation?

Hvad vil det sige at være datadrevet, og hvilken rolle spiller master data i en datadrevet organisation? Hvad vil det sige at være datadrevet, og hvilken rolle spiller master data i en datadrevet organisation? Intro Master data s rolle i en datadrevet organisation. Hvordan bruger I data i jeres organisation?

Læs mere

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services "Transforming your business" Canon Business Services I et landskab, hvor kundeadfærden hele tiden ændrer sig, ændrer det også den måde, virksomheder arbejder på, samt hvordan de

Læs mere

HD alumni: Transformation

HD alumni: Transformation Klik på ikon for at indsætte billede HD alumni: Transformation Indsæt klient-logo i midten af denne ramme. Klientlogo må ikke gå ud over rammen. 8. maj 2019 kl. 08:00-08:30 TOPLEDELSENS RÅDGIVER REAL VALUE.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi i Vejle Kommune

Digitaliseringsstrategi i Vejle Kommune Digitaliseringsstrategi i Vejle Kommune 2017-2021 2 KOMMUNIKATIONS DIGITALISERINGS Digitaliseringsstrategi Forord Digitalisering er et vilkår i dagens samfund. Nye digitale teknologier har præget samfundets

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

QUICK GUIDE. Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online

QUICK GUIDE. Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online QUICK GUIDE Skab operationel effektivisering med Microsoft CRM Online Som erhvervsdrivende ved vi, hvor vigtigt det er at differentiere sig. For at overleve har vi i de seneste årtier set eksempler på,

Læs mere

Den Digitale Transformation Hans Peter Lybæk, CIO, Redmark

Den Digitale Transformation Hans Peter Lybæk, CIO, Redmark 1 Den Digitale Transformation Hans Peter Lybæk, CIO, Redmark Agenda Baggrund Den digitale udvikling Teknologitrends Robotterne kommer Hvad skal Redmark? 2 Min baggrund Jeg er ikke revisor 15 år som leder,

Læs mere

Forstå de vigtige tech-trends. Forstå de vigtige teknologier og tendenser

Forstå de vigtige tech-trends. Forstå de vigtige teknologier og tendenser Forstå de vigtige tech-trends Forstå de vigtige teknologier og tendenser - og- og hvordan forretning hvordande depåvirker påvirker din din forretning Bemærk: Dette er en forkortet udgave af præsentationen.

Læs mere

Tjekliste med 13 anbefalinger til strategisk lederskab

Tjekliste med 13 anbefalinger til strategisk lederskab liste med 13 anbefalinger til strategisk lederskab En vindervirksomhed er en virksomhed, der igennem sit strategiarbejde og handlekraftig eksekvering af sin Vinderstrategi sikrer sig som morgendagens vinder,

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Event: Digital Transformation og Forandring

Event: Digital Transformation og Forandring Event: Digital Transformation og Forandring Det er ikke nok bare at tale om Digital Transformation. Brug en formiddag sammen med os og få et indblik i, hvad Digital Transformation er, hvad du kan gøre

Læs mere

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Support og service Hvilke temaer er helt centrale at lave pejlemærke for inden for jeres hovedområde? T1 T2 TEMA 1 På professionshøjskolen

Læs mere

Mannaz Executive Leadership Program - VL90

Mannaz Executive Leadership Program - VL90 Mannaz Executive Leadership Program - VL90 Verden er i forandring. Er du? Som en del af virksomhedens øverste ledelse oplever du i højere grad end nogensinde før, hvordan de ændrede spilleregler medfører

Læs mere

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation

Forretningssystemers rolle i den digitale transformation Forretningssystemers rolle i den digitale transformation 14. marts 2017 Torben Storgaard Digital Transformation Den itunderstøttede Eksisterende forretningsmodel forretningsmodel Digital Transformation

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

Indledning. Derfor er Ankestyrelsens ambition for den kommende femårige periode:

Indledning. Derfor er Ankestyrelsens ambition for den kommende femårige periode: 2 Indledning Ankestyrelsen har de seneste fem år gennemgået en transformation, som startede med reformen af klagestrukturen på social- og beskæftigelsesområdet i 2013, der gjorde Ankestyrelsen til klagemyndighed

Læs mere

Nytænk din kundestrategi. Knaphed på kunder & kapital. From Share of Wallet to Share of Life. Per Østergaard Jacobsen Mandag den 6.

Nytænk din kundestrategi. Knaphed på kunder & kapital. From Share of Wallet to Share of Life. Per Østergaard Jacobsen Mandag den 6. Nytænk din kundestrategi Knaphed på kunder & kapital From Share of Wallet to Share of Life Per Østergaard Jacobsen Mandag den 6. maj 2013 Hvordan er jeg egentlig endt her? Erfaring & baggrund Ekstern lektor

Læs mere

Teknologiradar. KLs projekt Automatisering af manuelle processer. November 2017

Teknologiradar. KLs projekt Automatisering af manuelle processer. November 2017 Teknologiradar KLs projekt Automatisering af manuelle processer November 2017 1 1 Hvad kommer efter RPA et bud på en teknologiradar for kommunerne 2 HVORDAN SER TEKNOLOGIUDVIKLINGEN UD HVAD KOMMER EFTER

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden IDA Driving 3D - Betydningen Agenda 1 Introduktion 2 AR, MR og VR - Teknologi status 3 Betydningen 4 Strategisk tilgang 5 Case INTRODUKTION Introduktion

Læs mere

Vi præsenterer. Talent Management

Vi præsenterer. Talent Management Vi præsenterer Talent Management Der findes desværre ikke en opskrift på vellykket Talent Management, men solidt HR-håndværk, kombineret med intelligente og effektive løsninger giver resultater. Vi deler

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder og CBS Executive udbyder

Læs mere

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER En bog til håndværkeren der er klar til at tage det digitale skridt og dermed optimere sin dagligdag. Koster det at skippe digitaliseringen? Flere og flere virksomheder

Læs mere

Digital ledelse muligheder og udfordringer

Digital ledelse muligheder og udfordringer www.pwc.dk Digital ledelse muligheder og udfordringer Inspirationsoplæg på DDB Strategidag 2016 1. juni 2016 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1. Mulighederne: Kort om fremtidens digitale udvikling Det

Læs mere

Lederskab i en turbulent verden. Niels Duedahl, CEO, SE

Lederskab i en turbulent verden. Niels Duedahl, CEO, SE Lederskab i en turbulent verden Niels Duedahl, CEO, SE Markedet ændrer sig med stor hastighed Vi er nødt til at revidere vores samfundsmodel på mange områder Ny Teknologi og konstant Innovation er det

Læs mere

Digitaliserings- AKADEMI. Hvad revisor skal vide om digitalisering

Digitaliserings- AKADEMI. Hvad revisor skal vide om digitalisering Digitaliserings- AKADEMI 2019 Hvad revisor skal vide om digitalisering Hvad skal revisor vide om digitalisering? Hvad er bare snak? Hvad er relevant? Og hvad betyder det for revisors arbejdsopgaver, hverdag

Læs mere

Robotics Process Automation (RPA)

Robotics Process Automation (RPA) Robotics Process Automation (RPA) Effektivisering af regnskabsprocesser i Statens Administration Trolle Klitgård Andersen CXO Konferencen, 18. maj 2017 AGENDA 1 Kort om Statens Administration 2 Hvad er

Læs mere

PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD

PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD DIGITALISERING, NY TEKNOLOGI OG DATA MARTS 2019 STRATEGI PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD STRATEGI FOR KL S ARBEJDE MED DIGITALISERING, NY TEKNOLOGI OG DATA 2 Forord Hvad kan jeg hjælpe dig med? Den digitale

Læs mere

Strategiimplementering denne gang skal det lykkes!

Strategiimplementering denne gang skal det lykkes! ARTIKEL Strategiimplementering denne gang skal det lykkes! Der er skrevet et hav af bøger og artikler om vigtigheden af at sikre en effektiv implementering, når man som virksomhed har gjort sig umage og

Læs mere

PERFORMANCES KULTUR 17. APRIL 2012. Anders Nørgaard, Hildebrandt & Brandi A/S Tegninger: Sketches ved Ivan L. Kristensen

PERFORMANCES KULTUR 17. APRIL 2012. Anders Nørgaard, Hildebrandt & Brandi A/S Tegninger: Sketches ved Ivan L. Kristensen PERFORMANCES KULTUR 17. APRIL 2012 Anders Nørgaard, Hildebrandt & Brandi A/S Tegninger: Sketches ved Ivan L. Kristensen Om Hildebrandt & Brandi Vi arbejder med: Det, der er vigtigst for topledelsen Vores

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

Smart Greater Copenhagen

Smart Greater Copenhagen Smart Greater Copenhagen Vision for fremtidens "Smart Greater Copenhagen" Greater Copenhagen er en grøn og innovativ metropol, hvor ny teknologi og data anvendes i partnerskaber på en sikker og etisk måde

Læs mere

HER ER FORLØBET, DER ACCELERERER DINE DIGITALE FORRETNINGSMODELLER OG GIVER VÆKST PÅ BUNDLINJEN

HER ER FORLØBET, DER ACCELERERER DINE DIGITALE FORRETNINGSMODELLER OG GIVER VÆKST PÅ BUNDLINJEN HER ER FORLØBET, DER ACCELERERER DINE DIGITALE FORRETNINGSMODELLER OG GIVER VÆKST PÅ BUNDLINJEN Er du leder i en offentlig eller privat virksomhed? Kom med i et digitalt forretningsudviklingsforløb i et

Læs mere

Servitization via IoT i industrien nr.:

Servitization via IoT i industrien nr.: Aktivitetsplan (titel): Servitization via IoT i industrien Aktivitetsplan nr.: S7 Resumé Danske maskinproducenter er udfordrede i forhold til at udnytte digitaliseringspotentialer til at skabe nye services

Læs mere

Program. Kommunernes Digitaliseringstræf 2019

Program. Kommunernes Digitaliseringstræf 2019 Kommunernes Digitaliseringstræf 2019 Program Kl. 9.00 10.00 Morgenmad og check-in Kl. 10.00 10.35 På forkant med fremtidens velfærd Kl. 10.35 11.20 Nye digitale platforme, den digitale brugeradfærd, disruption,

Læs mere

QUICK GUIDE. IT-chef - skab forandring og indflydelse

QUICK GUIDE. IT-chef - skab forandring og indflydelse QUICK GUIDE IT-chef - skab forandring og indflydelse I disse dage gennemgår mange organisationer store forandringer, fordi måden at drive forretning på har ændret sig markant. Konkurrencen er stigende

Læs mere

Tag føringen i. en uvis fremtid. Løsninger til mellemledelse. Torsdag den 21. juni 2018

Tag føringen i. en uvis fremtid. Løsninger til mellemledelse. Torsdag den 21. juni 2018 Tag føringen i en uvis fremtid Løsninger til mellemledelse Torsdag den 21. juni 2018 Program The future of work nye vilkar for ledelse v/ Tune Hein, strategi og ledelsesrådgiver Udfordringer og anbefalinger

Læs mere

Automatisering i den offentlige sektor: Robotterne kommer! Mød din nye virtuelle arbejdsstyrke. Michael Theill

Automatisering i den offentlige sektor: Robotterne kommer! Mød din nye virtuelle arbejdsstyrke. Michael Theill Automatisering i den offentlige sektor: Robotterne kommer! Mød din nye virtuelle arbejdsstyrke Michael Theill I industrien: Fra mennesker, der betjener maskiner 2 I industrien: Fra mennesker, der betjener

Læs mere

Automatisering af manuelle processer Dybdescreeningworkshop Slides til workshop 1 Oktober 2017

Automatisering af manuelle processer Dybdescreeningworkshop Slides til workshop 1 Oktober 2017 Automatisering af manuelle processer Dybdescreeningworkshop Slides til workshop 1 Oktober 2017 Indhold Værktøj Output Screeningsprocessen Oversigt over forløb 1. Forberedelse 2. Ledelsesworkshop 3. Dybdescreening

Læs mere

Fremtidens teknologier

Fremtidens teknologier Fremtidens teknologier Juni 2016 Indledning Fremtidens produktion omfatter en grundlæggende ændring af produktion, som rækker langt udover fabrikkerne, ind i serviceerhverv, hen til slutbrugeren og tilbage

Læs mere

PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION. Foråret 2019

PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION. Foråret 2019 PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION Foråret 2019 DEL 1: DIGITAL TRANSFORMATION LEDELSE AF DIGITALE PROCESSER Modul 1: Digital transformation Før-forløb Introduktion til Del 1 og Modul 1 Selvevaluering

Læs mere

Digitalt lederskab. Vækstmuligheder og udfordringer

Digitalt lederskab. Vækstmuligheder og udfordringer Digitalt lederskab Vækstmuligheder og udfordringer SE er Et af Danmarks største energiselskab og teleselskaber Et moderne andelsselskab Ca. 1.600 medarbejdere over hele Danmark Driftsresultat (EBITDA)

Læs mere

Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion

Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Væksthusenes rolle : - operatør på tilskudsprogrammet Tilskudsordning TILSKUD TIL EKSTERN UVILDIG BISTAND 100.000

Læs mere

Derfor bør du have en strategi

Derfor bør du have en strategi Derfor bør du have en strategi Strategi handler grundlæggende om at afklare, hvordan virksomheden kommer op på næste niveau. Og om, hvordan den kan skabe yderligere værdi for kunderne og for virksomheden

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI. DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes. Organisation Uddannelse Coaching Foredrag

PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI. DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes. Organisation Uddannelse Coaching Foredrag PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes Organisation Uddannelse Coaching Foredrag Alle ydelser er baseret på Emotionel Intelligens (EI), kommunikation og selvledelse. Organisation

Læs mere

FACILITY SOLUTIONS FOR AND BY PEOPLE WHO CARE. More than a job

FACILITY SOLUTIONS FOR AND BY PEOPLE WHO CARE. More than a job FACILITY SOLUTIONS FOR AND BY PEOPLE WHO CARE More than a job 3 "ENHVER KAN FEJE ET GULV ELLER SKRÆLLE EN KARTOFFEL." Du har måske oplevet lignende fordomme om rengøring, catering og andre servicefunktioner.

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder lancerer i samarbejde

Læs mere

Det bedste værktøj. er det der bliver brugt. RISMAstrategy

Det bedste værktøj. er det der bliver brugt. RISMAstrategy Det bedste værktøj er det der bliver brugt RISMA Vi er dedikeret til din succes Pålidelig rettidig information spiller en nøglerolle for succes i dagens omskiftelige forretningsverden. Samtidigt har vi

Læs mere