Passagerernes brug af og tilfredshed med Pendlerkortet og Pendler Kombi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Passagerernes brug af og tilfredshed med Pendlerkortet og Pendler Kombi"

Transkript

1 Passagerernes brug af og tilfredshed med Pendlerkortet og Pendler Kombi Maj 2018

2 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger Resumé Anbefalinger Kommentarer fra Bus & Tog Kundestyregruppe til anbefalingerne 8 3 Resultater Brug af forskellige kort-/billettyper Vigtigheden af at kende rejsens pris og prisens betydning Profil af brugerne af Pendlerkort og Pendler Kombi Tilfredshed med Pendlerkort og Pendler Kombi Brugernes forslag til forbedringer 23 4 Om undersøgelsen Om deltagerne i undersøgelsen Spørgeskema 28 5 Om Passagerpulsen 31 6 Appendiks åbne besvarelser 32

3 Side 3 1 Baggrund og formål Nogle pendler dagligt med bus, tog eller metro, mens andre bruger kollektiv transport sjældnere. Uanset behov er det vigtigt, at kollektiv transport er tilgængeligt for alle. Cirka hver 8. bruger af kollektiv transport rejser dagligt med bus, tog og/eller metro. Og cirka hver 12. benytter i dag en eller anden form for periodekort. Det er måske ikke så mange af brugerne, men de står til gengæld for rigtig mange af rejserne med den kollektive transport. Denne rapport er en opfølgning på Passagerpulsens to tidligere rapporter om henholdsvis Passagerernes brug af andre billettyper end Rejsekort og Passagerernes brug af og tilfredshed med Rejsekortet. Rapporten undersøger, hvor tilfredse brugerne er med Pendler Kombi og Pendlerkortet alt i alt, og vedrørende forhold ved brug og anskaffelse. Tidligere var et periodekort noget, man fik på pap. I dag er det blevet suppleret med elektroniske versioner til mobiltelefonen, og to versioner af rejsekort. Først lancerede Rejsekort A/S et Pendlerkort (det grønne plastikkort til rejsekortsystemet), der i realiteten fungerer på samme vis som det gamle pap-kort. Brugerne af Pendlerkortet kan kun rejse indenfor det forudbetalte område. Det vil sige, de skal tilkøbe en ekstrabillet, hvis rejsen skal gå et andet sted hen. Til gengæld slipper man for check ind og check ud. Senest har selskaberne bag Rejsekort A/S introduceret det såkaldte Rejsekort med Pendler Kombi. Et kort, der tillader brugerne at rejse udenfor deres forudbetalte pendlingsområde uden at skulle købe en ekstra billet, idet Pendler Kombi i disse tilfælde fungerer som et almindelige rejsekort. Man skal bare huske at checke ind og ud. Forinden introduktionen af de nye Pendlerkort og Pendler Kombi lavede Passagerpulsen en undersøgelse 1 af passagerernes interesse i de to kort, herunder ønsker til check ind og check ud. Den rapport viste, at passagererne var delte i deres holdning til tvungen check ind/ud, men at flest godt kunne acceptere, at det var nødvendigt for at rejserne kan beregnes med Pendler Kombi. Datagrundlaget for denne rapport er dels en undersøgelse blandt godt brugere af kollektiv transport, som er gennemført på Norstats befolkningspanel (hvoraf ca. 2 % benytter Pendler Kombi eller Pendlerkortet) og dels en tilsvarende undersøgelse i Passagerpulsens Passagerpanel med besvarelser, hvoraf 189 er brugere af enten Pendlerkortet eller Pendler Kombi. Formålet med undersøgelsen er at supplere den eksisterende viden om rejsekortet, der kan medvirke til at øge brugervenligheden for Pendlerkortet og Pendler Kombi. God læselyst. 1 Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud, Passagerpulsen, aug. 2016

4 Side 4 2 Resumé og anbefalinger Denne undersøgelse er den tredje og sidste undersøgelse, som fokuserer på passagerernes brug af forskellige billettyper, rejsekort og periodekort i den kollektive transport. Den første rapport havde fokus på andre billettyper end rejsekortet, mens den anden rapport havde fokus på Rejsekort Personligt, Flex og Anonymt. 2.1 Resumé Denne undersøgelse viser, at de fleste brugere af kollektiv transport mener, at det er nemt at købe deres foretrukne billet. Kendskabet til prisen på billetten har stor betydning. 75 % svarer, at det er vigtigt for dem at kende prisen på deres rejse. Stort set ligeså mange (73 %) svarer, at prisen er vigtig for deres valg af billettype. Blandt brugerne af Pendler Kombi og Pendlerkortet er prisen endnu vigtigere. 85 % svarer, at det er vigtigt for dem at kende prisen, og 90 % svarer, at prisen er vigtig for deres valg af billettype. Undersøgelsen viser også, at der er en klar sammenhæng mellem, hvor ofte vi rejser, og hvilken billettype vi køber. Dem der rejser mest bruger pendlerkort, mens mellemfrekvente brugere primært benytter rejsekort. Dem der rejser mindst bruger kontantbilletter. Cirka 2 % af brugerne af kollektiv transport benytter et Pendler Kombi eller Pendlerkort som deres foretrukne billettype. Ser man alene på dem, der rejser 4 eller flere dage om ugen er det 10 %, der benytter en af de to nye billettyper. De fleste (55 %) af brugerne af Pendler Kombi supplerer ikke deres brug af kollektiv transport med andre billettyper. Det indikerer, at Pendler Kombi opfylder et længe næret ønske fra pendlerne om at få det hele på et kort, så de ikke længere skal springe ud på en station for at foretage et supplerende check ind på deres rejsekort, når de har brug for at rejse ud over deres forudbetalte område. 22 % supplerer med Orangebilletter, hvilket både understreger prisens betydning for denne brugergruppe, men også at rejsekortpriserne ikke altid er de billigste. Ca. 6 ud af 10 brugere af Pendlerkortet supplerer deres Pendlerkort med et Rejsekort Personligt, når de har behov for at rejse andre steder hen, end deres rejsekort giver adgang til. Ca. 2 ud af 10 rejser kun på den strækning, de har forudbetalt. Knap 8 ud af 10 er tilfredse med deres Pendler Kombi eller Pendlerkort. Blandt brugerne af Pendlerkortet er der dog 16 %, der er utilfredse. Utilfredsheden skyldes ofte, at fornyelsesproceduren opleves som besværlig, og at man er nødt til at kombinere med andre billettyper, hvis man vil rejse udenfor sit forudbetalte område, hvilket også opleves som besværligt. Årsagen til at disse brugere alligevel vælger Pendlerkortet kan være, at de ønsker at undgå check ind og check ud. Deres valg af Pendlerkort giver altså nogle gener, som de er utilfredse med. De færreste brugere af Pendler Kombi og Pendlerkortet har automatisk fornyelse.

5 Side 5 FAKTABOKS: Hvilken billettype bruger passagererne til kollektiv transport? 52 % bruger mest et rejsekort på deres rejser. 2 % bruger primært pendlerkort på rejsekort. 6 % benytter mest periodekort enten som app eller som pap-kort. 30 % kører mest på kontant- eller sms-billet. 40 % bruger mindst én anden billettype ud over den de bruger mest. FAKTABOKS: Kendskab til prisen har stor betydning og prisen er vigtig for valg af billettype Godt 8 ud af 10 brugere af Pendler Kombi og Pendlerkortet svarer, at det er vigtigt for dem at kende prisen på deres rejse. Og 9 ud af 10 brugere af Pendler Kombi og Pendlerkortet svarer, at prisen er vigtigt for valg af billettype. FAKTABOKS: Brugerne af Pendler Kombi har ikke så stort behov for at supplere med andre billettyper. Brugerne af Pendlerkortet supplerer ofte med et Rejsekort 55 % af brugerne af Pendler Kombi svarer, at de ikke bruger andre billettyper. 22 % supplerer med Orangebilletter. 58 % af brugerne af Pendlerkortet svarer, at de supplerer med et Rejsekort Personlig. 19 % supplerer ikke med andre billettyper. FAKTABOKS: Tilfredsheden med Pendler Kombi og Pendlerkortet er generelt høj, men brugerne af Pendlerkortet er ikke så tilfredse med muligheden for at anskaffe kortet 79 % af brugerne er alt i alt tilfredse eller meget tilfredse med deres Pendler Kombi. 76 % af brugerne er alt i alt tilfredse eller meget tilfredse med deres Pendlerkort. 78 % af brugerne af Pendler Kombi var tilfredse eller meget tilfredse med muligheden for at købe kortet. 54 % af brugerne af Pendlerkortet var tilfredse eller meget tilfredse med muligheden for at købe kortet.

6 Side 6 FAKTABOKS: Brugerne af Pendlerkortet er mindre tilfredse med fornyelsesprocessen end brugerne af Pendler Kombi Det er de færreste brugere af Pendlerkortet og Pendler Kombi, der har automatisk fornyelse af deres kort, men det viser sig, at der ikke er nogen større forskel i deres tilfredshed med fornyelsesprocessen hvad enten de får kortet automatisk fornyet eller ej. Til gengæld er dem, der har valgt Pendlerkortet mindre tilfredse med fornyelsesprocessen (22 % utilfredse), end dem der har anskaffet Pendler Kombi (10 % utilfredse). FAKTABOKS: Brugerne, der er skiftet fra pap-periodekortet til Pendlerkort eller Pendler Kombi, er mindre tilfredse med deres nye kort Ca. 1/3 af brugerne af Pendlerkortet og Pendler Kombi synes, at deres nye kort er mere besværligt at anvende end deres gamle kort/billettype 46 % af dem, der er skiftet fra et pap-periodekort synes, at deres nye kort er besværligere end det gamle 11 % af dem, der er skiftet fra et Rejsekort Personligt synes, at deres nye kort er besværligere end det gamle FAKTABOKS: Passagerernes forslag til forbedringer Flere passagerer har benyttet muligheden for at komme med forslag til, hvad der skal til for at forbedre køb, fornyelse og brug af rejsekortet. Alle forslagene kan læses i resultatafsnittet og rapportens appendiks. Et par gennemgående temaer er: Brug: At der slet ikke skal checkes ind/ud (Pendlerkortet). At der ikke skal checkes ind og ud i forudbetalt område (Pendler Kombi) At det bliver muligt at tage andre passagerer, en cykel eller hund med på kortet. Køb/fornyelse: At der kan benyttes andre betalingskort end Dankort ved køb/fornyelse. At det bliver muligt at forny kortene i automaten på stationen. At den telefoniske service bliver bedre. At hjemmesiden bliver bedre. At det bliver muligt at sætte en fra- og til-dato ved fornyelse, så man ikke skal tælle dage, med mulighed for fejl. At der sendes en mail eller sms med info om fornyelse. At fornyelsesperioden bliver mere fleksibel.

7 Side Anbefalinger Passagerpulsen mener, at rejsekort-systemet grundlæggende er et godt produkt, som på flere måder medvirker til at gøre det nemmere for danskerne at rejse med kollektiv transport, idet vi kan rejse på den samme billet på tværs af trafikselskaber overalt i Danmark undtagen Bornholm. Det er derfor glædeligt, at brugerne også i vid udstrækning tilkendegiver, at de er tilfredse med deres rejsekort, og at tilfredsheden generelt er stigende. Denne undersøgelse viser, 2 % af brugerne af kollektiv transport benytter et Pendler Kombi eller Pendlerkort som deres foretrukne billettype. Pendlerkortene i rejsekort-systemet er en helt ny type periodekort sammenlignet med de traditionelle pap- og mobil-periodekort, som danskerne har været vant til at benytte. Modsat tidligere skal passagererne huske at bruge rejsekortstanderne til at checke ind og ud. Brugere af Pendlerkortet skal huske det for at aktivere en ny periode, mens brugere af Pendler Kombi skal huske det på alle rejser. Derudover skal passagererne vænne sig til at udløbsdatoen ikke står på kortet, samt at fornyelse og optankning sker ved selvbetjening på rejsekortets hjemmeside. Pendler Kombi giver mulighed for, at man kan rejse udenfor det forudbetalte område, hvilket stiller større krav til, at passagererne sætter sig ind i priser og holder øje med saldoen på deres rejsekort. Denne procedure kan give anledning til utryghed hos nogle passagerer, hvis priserne er anderledes end forventet. Omvendt giver Pendler Kombi passagererne en række fordele i form af blandt andet frihed til at rejse udenfor det forudbetalte område uden at skulle købe en ny billet. Grundlæggende går det igen for begge produkter, at brugerne oplever, at fornyelses,- og købsprocedurerne kan forbedres. Dertil peger brugerne også på et par produktspecifikke udfordringer. Blandt de største udfordringer for brugerne af Pendlerkortet er fornyelsesproceduren og problemer med manglende check ud. Hvad angår fornyelse angiver flere, at risikoen for at betale for dage, hvor de ikke skal bruge kortet, er en hæmsko. Den manglende mulighed for at vælge til og fra dato ved fornyelse, hvor kunden i stedet skal tælle dagene manuelt, besværliggør fornyelsen unødigt. På Pendlerkortet skal du hverken checke ind eller ud undtagen når du rejser med bus, hvor du skal checke ind, men ikke ud ved rejsens slut. Dermed registrerer systemet et check ind og et glemt check ud. Kunden har handlet rigtigt, men i rejsehistorik fremgår manglende check-ud og lyden ved næste check ind angiver fejl. Det strider imod hele systemets opbygning, hvor kunden er dybt afhængig af standernes lydsignaler og overblikket i rejsehistorikken. Passagerpulsen anbefaler: Pendlerkortet 1. Problemer med manglende check-ud og Rejsekort Pendlerkort bør løses hurtigst muligt. Nuværende set up (beskrevet ovenfor) strider

8 Side 8 imod hele systemets opbygning og brugernes tillærte adfærd med Rejsekortet generelt. 2. Fornyelsesproceduren for Pendlerkortet kan forbedres. For eksempel ved at: Indføre gratis uger, som dækker for helligdage og ferier Gøre det muligt at tilknytte andre betalingskort til fornyelse 3. Mere fleksibel abonnementsperiode for eksempel ned til 20 dage Pendler Kombi 1. Fornyelsesproceduren kan forbedres. For eksempel ved at gøre det muligt at: Tilknytte andre betalingskort til fornyelse Vælge til og fra -datoer ved fornyelse Mulighed for at forny kortet på stationen, så det kan bruges med det samme 2. Mulighed for tilkøb til ekstra rejsende, hund eller cykel. Det nuværende set up fordrer, at Pendler Kombi-kunder skal administrere flere billetter på én gang, hvis de har en ven, hund eller cykel med. 2.3 Kommentarer fra Bus & Tog Kundestyregruppe til anbefalingerne Passagerpulsen har sendt rapporten til Bus & Tog, som er kommet med følgende kommentarer til undersøgelsen: Kundestyregruppen takker for gennemførelsen af undersøgelsen. Vi er glade for, at kunderne generelt er meget og stigende tilfredse med rejsekortet. Undersøgelsen synes at bekræfte, at det var rigtigt at tilbyde to variationer af pendlerprodukter på rejsekort, hvor kunderne selv vælger, om det er vigtigst at have ét kort til alle rejser, eller om det er vigtigst at undgå den daglige check ind og check ud. Vi vil også kvittere for, at I viderebringer en række forslag til, hvordan produkterne kan forbedres. Vi kan oplyse, at vi allerede bl.a. arbejder med at det bliver muligt at medtage andre passagerer, cykel eller hund at der kan benyttes andre betalingskort end Dankort ved køb og fornyelse påtrykning af udløbsdato på rejsekortet udvidet anvendelse af Check Udvej at forbedre rejsekort.dk og rejsekortautomaten Endvidere kan vi oplyse, at kunderne får besked på sms om udløb af periode.

9 Side 9 3 Resultater I den følgende resultatgennemgang benytter vi data fra to delundersøgelser: En repræsentativ befolkningsundersøgelse (via Norstats web-baserede Befolkningspanel) og en tilsvarende undersøgelse gennemført i passagerpulsens Passagerpanel. Resultaterne fra den sidste undersøgelse bruges primært til at øge antallet af besvarelser fra brugere af Pendlerkortet og Pendler Kombi. Se mere i afsnit 4 Om undersøgelsen. Det er i resultatgennemgangen markeret, hvilken delundersøgelse besvarelserne stammer fra. 3.1 Brug af forskellige kort-/billettyper Som en væsentlig del af undersøgelsen bad vi brugerne af kollektiv transport om at fortælle, hvilken billettype de bruger mest. Passagererne i undersøgelsen bruger kollektiv transport forskelligt, så disse resultater er ikke et udtryk for, hvor mange rejser der foretages på de forskellige billettyper. Tallene viser, hvor stor en del af de adspurgte passagerer, der bruger de forskellige billettyper. Figur 1 - Hvilken billettype bruger du mest, når du rejser med kollektiv transport? 52 % 30 % Base: Norstat danskere, der benytter kollektiv transport mindst 1 gang årligt.

10 Side 10 Når vi ser på tværs af alle besvarelser, er det traditionelle rejsekort den foretrukne billettype. 52 % kører på enten Rejsekort Personligt, Flex eller Anonymt. Se figur 1. De nyere pendlerkort-typer på rejsekortet anvendes af 2 % og periodekort på app eller pap af ca. 6 %. 30 % eller næsten 1/3 af de adspurgte passagerer benytter primært en kontantbillet. Flest køber kontantbilletten på nettet eller på stationen. Ser vi på brugen af de forskellige billettyper, sammenholdt med brugernes rejsefrekvens, tegner der sig et tydeligt billede. Se tabel 1. Tabel 1 - Hvilken billettype bruger du mest, når du rejser med kollektiv transport? (Krydset med brugsfrekvens) 4 dage om ugen eller oftere 2-3 dage om ugen 1 dag om ugen 1-3 dage om måneden 1-2 dage i kvartalet 1-2 dage hvert halve år 1 dag årligt Rejsekort Personligt (uden pendlerkort) 24% 56% 69% 61% 51% 32% 17% Rejsekort Flex 1% 4% 1% 2% 3% 2% 3% Rejsekort Anonymt 1% 5% 4% 9% 7% 6% 3% Rejsekort Pendlerkort (det grønne) 5% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Rejsekort Pendler Kombi 5% 1% 0% 0% 1% 0% 0% Periodekort på app/mobiltelefonen 19% 3% 1% 0% 0% 1% 0% Periodekort på pap 14% 1% 1% 0% 0% 0% 1% Kontantbillet/enkeltbillet (købt på internettet, i billetsalget eller i en automat) 1% 3% 6% 7% 17% 30% 44% Kontantbillet/enkeltbillet (købt på app/mobiltelefon) 1% 4% 2% 7% 8% 10% 8% Orangebillet 1% 1% 2% 3% 4% 7% 15% Klippekort på app/mobiltelefon 1% 8% 5% 5% 4% 4% 2% SMS-billet 1% 0% 0% 1% 1% 1% 2% Pensionistkort 6% 11% 9% 3% 2% 4% 2% Ungdomskort, studiekort 16% 4% 0% 1% 1% 0% 0% Andet 4% 1% 1% 1% 2% 2% 3% Base: Norstat

11 Side % af dem, der benytter kollektiv transport fire eller flere dage om ugen, kører mest på et periodekort. Heraf benytter 10 % - eller knap hver fjerde et af de nye pendlerkortprodukter på rejsekortplatformen. 26 % af de højfrekvente brugere benytter et af de oprindelige rejsekortprodukter. Det er interessant, at en relativt stor del af periodekortbrugerne allerede er gået over til at benytte Pendlerkortet eller Pendler Kombi. Det tyder på, at det er produkter, der giver mening for brugerne. Pendlerkortet tilbyder ikke noget nyt for brugerne sammenlignet med de gamle periodekortmuligheder, men Pendler Kombi betyder, at pendlerne ikke længere behøver at have flere kort og billetter, hvis de en gang imellem rejser ud over det område, de har forudbetalt for. Det er der tilsyneladende allerede mange, der har taget til sig. Dem, der rejser med kollektiv transport mindre end fire dage om ugen, kører mest på Rejsekort Personlig. Det er særligt dem, der rejser mellem en dag om måneden og to-tre dage om ugen. I disse grupper er der også en del brugere, der primært kører på Rejsekort Flex og Anonymt, og en del der mest benytter kontantbilletter. Dem, der kører mindst med kollektiv transport altså fra 1 dag årligt til 1-2 dage halvårligt, vælger oftest at benytte kontantbillet-typerne. 71 % af brugerne i den gruppe svarer, at de mest benytter kontantbillet/sms-billet/klippekort på app, når de benytter kollektiv transport. Når vi ser på brugen af billettyper fordelt på køn og alder (se tabel 2), er der ingen markant forskel - bortset fra den forskel, der automatisk følger alderen. De unge kan benytte Ungdomskort og de ældre et pensionistkort. Og så benytter de ældre i mindre grad almindelige periodekort, hvilket kan hænge sammen med, at der er færre erhvervsaktive i gruppen på 61+ år.

12 Side 12 Tabel 2 - Hvilken billettype bruger du mest, når du rejser med kollektiv transport? (Krydset med køn og alder) Mand Kvinde år år år 61+ år Rejsekort Personligt (uden pendlerkort) 42% 47% 46% 40% 44% 47% Rejsekort Flex 2% 2% 2% 4% 2% 1% Rejsekort Anonymt 5% 6% 4% 7% 8% 4% Rejsekort Pendlerkort (det grønne) 0% 1% 1% 2% 1% 0% Rejsekort Pendler Kombi 1% 1% 1% 1% 1% 0% Periodekort på app/mobiltelefonen 4% 3% 5% 4% 4% 1% Periodekort på pap 2% 3% 3% 2% 3% 2% Kontantbillet/enkeltbillet (købt på internettet, i billetsalget eller i en automat) Kontantbillet/enkeltbillet (købt på app/mobiltelefon) 19% 11% 10% 18% 18% 17% 8% 4% 8% 9% 4% 3% Orangebillet 3% 5% 3% 5% 4% 5% Klippekort på app/mobiltelefon 4% 4% 4% 6% 4% 2% SMS-billet 1% 1% 2% 0% 1% 1% Pensionistkort 4% 6% 0% 0% 2% 16% Ungdomskort, studiekort 3% 4% 9% 0% 0% 0% Andet 2% 2% 1% 2% 3% 2% Base: Norstat Cirka 40 % af brugerne benytter sig desuden også af andre billettyper end den, de bruger mest. Det kan for eksempel være periodekort-brugere, der kører på rejsekort eller kontantbilletter, hvis de rejser uden for deres normale rejserute. Eller det kan være rejsekortbrugere, der fra tid til anden køber en Orangebillet, fordi den er billigere. 3.2 Vigtigheden af at kende rejsens pris og prisens betydning Undersøgelsen viser, at det er vigtigt for brugerne at kende prisen for deres rejse. Og prisen er også vigtig for valget af billettype. 75 % mener, at det er vigtigt eller meget vigtigt for dem at kende rejsens pris. 73 % svarer, at prisen er vigtig eller meget vigtig for deres valg af billet. Se figur 2 og figur 3.

13 Side 13 Figur 2 - Hvor vigtigt er det for dig at kende prisen for din rejse? 5% 1% 19% 36% 39% Meget vigtigt Vigtigt Mindre vigtigt Ikke vigtigt Ved ikke Base: Norstat danskere, der benytter kollektiv transport mindst 1 gang årligt. Figur 3 - Hvor vigtig er prisen for dit valg af billettype? 5% 3% 19% 37% 36% Meget vigtig Vigtig Mindre vigtig Ikke vigtig Ved ikke Base: Norstat danskere, der benytter kollektiv transport mindst 1 gang årligt.

14 Side 14 Tabel 3 - Hvor vigtigt er det for dig at kende prisen for din rejse? (Krydset med dem, der mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Norstat Passagerpanelet Pendler Kombi Pendlerkort Pendlerkort Pendler Kombi Meget vigtigt 40% 37% 44% 39% Vigtigt 45% 57% 42% 45% Mindre vigtigt 8% 0% 12% 13% Ikke vigtigt 7% 6% 3% 3% Ved ikke 0% 0% 0% 0% Total Base: Norstats Befolkningspanel (lille base) og Passagerpulsens Passagerpanel Tabel 3 viser, at det er vigtigere for brugere af Pendlerkort og Pendler Kombi, at kende prisen på rejsen, end det er for alle passagerer som gennemsnit. I gennemsnit er det 75 %, der synes, at det er vigtigt eller meget vigtigt. For brugerne af Pendlerkort og Pendler Kombi er det ca. 85 %, der har samme opfattelse. Denne andel er i øvrigt stort set identisk, uanset om man mest benytter det ene eller det andet kort, og uanset om vi ser på svarene i Befolkningspanelet eller i Passagerpanelet. På spørgsmålet om, hvor vigtig prisen er for valg af billettype, ser vi præcis samme tendens: Flere brugere af Pendlerkort og Pendler Kombi angiver, at prisen er vigtigt eller meget vigtigt (fra 89 % til 96 %) sammenlignet med gennemsnittet på 73 %. Se tabel 4. Tabel 4 - Hvor vigtig er prisen for dit valg af billettype? (Krydset med om de mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Norstat Passagerpanelet Pendlerkort Pendler- Kombi Pendlerkort Pendler- Kombi Meget vigtigt 40% 63% 60% 51% Vigtigt 53% 33% 33% 38% Mindre vigtigt 0% 0% 4% 7% Ikke vigtigt 0% 0% 2% 3% Ved ikke 7% 4% 1% 1% Total Base: Norstats Befolkningspanel (lille base) og Passagerpulsens Passagerpanel

15 Side Profil af brugerne af Pendlerkort og Pendler Kombi Sammensætningen af besvarelser i Norstats befolkningspanel og Passagerpanelet er tæt sammenfaldende på en række nøglespørgsmål (se afsnit 4.1 Om deltagerne i undersøgelsen ), hvilket indikerer, at de to undersøgelser repræsenterer den samme målgruppe. Vi har i dette afsnit derfor valgt at benytte resultater fra delundersøgelsen, der blev gennemført på Passagerpanelet, da denne giver det største datamæssige grundlag. Ved at krydse flere af undersøgelsens spørgsmål får vi et indtryk af, hvilken type passagerer der har valgt at skifte til Pendlerkortet og Pendler Kombi. Af tabel 5 fremgår det, at brugerne af Pendlerkortet og Pendler Kombi adskiller sig på et væsentligt punkt: Dem, der mest anvender Pendlerkortet, supplerer ofte deres Pendlerkort med andre billettyper. Det er således kun 19 % af Pendlerkort-brugerne, der kun benytter Pendlerkortet. 58 % supplerer med er Rejsekort Personligt. Omvendt er det 55 % af brugerne af Pendler Kombi, der ikke benytter andre billettyper. Blandt dem, der fra tid til anden alligevel benytter andre billettyper, er Orangebilletten den mest benyttede. 22 % af brugerne af Pendler Kombi supplerer med en Orangebillet fra tid til anden. Dette resultat viser, et brugerne har taget de to billetprodukter til sig, og anvender dem, som man på forhånd ville forvente. Pendler Kombi, der er det fulde og fleksible produkt, betyder, at brugeren i realiteten ikke behøver at kombinere med andre billettyper. Når det så alligevel sker ved nogle lejligheder, kan det for eksempel skyldes, at Orangebilletter i visse situationer er billigere end rejsekort-priserne, eller at brugerne har behov for at tage andre personer med på rejsen, hvilket ikke kan lade sig gøre med Pendler Kombi, der jo tager udgangspunkt i et fastpris-produkt til indehaveren af kortet. Pendlerkortet er på den anden side et simpelt og begrænset produkt. Og hvis brugerne for eksempel ønsker at rejse ud over det forudbetalte område eller at tage andre passagerer med på rejsen, så kan det ikke lade sig gøre på Pendlerkortet, og der må suppleres med andre billettyper. Hvilket altså også sker. Tabel 5 Bruger du også andre billettyper? (Krydset med om de mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Pendlerkortet Pendler Kombi Rejsekort Personligt 58% 8% Rejsekort Flex 6% 5% Rejsekort Anonymt 9% 1% Kontantbillet / enkeltbillet 4% 11% Kontantbillet / enkeltbillet (app/mobil) 6% 4% Orangebillet 7% 22% Nej 19% 55% Total Base: Passagerpanelet

16 Side 16 Pendlerkortet blev lanceret september 2016 og Pendler Kombi blev introduceret i juni Vores undersøgelse indikerer, at hovedparten af brugerne af de to korttyper har taget dem til sig ganske hurtigt efter introduktionen. Således har 86 % af brugerne af Pendlerkortet haft det i mere end 4 måneder og ligeledes 66 % af brugerne af Pendler Kombi. Med tanke på at hovedparten af periodekort-brugerne stadig benytter papperiodekort eller mobil-periodekort (i alt ca. 8 % mod ca. 2 % brugere af Pendlerkortet/Pendler Kombi), så er der noget, der tyder på, at der er en vis modstand mod at tage de nye produkter til sig. Ydermere er der, som det fremgår af tabel 6, brugere, der er kommet til indenfor de seneste måneder, så noget tyder på, at overflytningen sker om end langsomt. Årsagerne til dette kan være mange. For eksempel vanens magt, frygt for overvågning, manglende lyst til check ind/ud, bestillingsproceduren, betaling på 50 kr. for kortet eller andet. Vores undersøgelse giver ikke svar på det spørgsmål, men det må være oplagt for selskaberne at afdække årsagerne, så produkterne kan forbedres for at være mere attraktive og tiltrække flere brugere. Tabel 6 Hvor længe har du brugt [Pendlerkortet/Pendler Kombi] som din primære billettype? (Krydset med om de mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Pendlerkortet Pendler Kombi Mindre end 1 måned 3% 4% 1-2 måneder 4% 9% 2-3 måneder 4% 12% 3-4 måneder 3% 9% Mere end 4 måneder 86% 66% Total Base: Passagerpanelet Når det kommer til fornyelse af Pendlerkortet og Pendler Kombi, tyder det på, at brugerne har fastholdt deres vaner fra deres tidligere periodekort på pap eller mobiltelefonen. Selv om produkterne på rejsekort-systemet lægger op til automatisk fornyelse/optankning, så er det faktisk de færreste, der benytter sig af det. Tabel 7 Har du automatisk fornyelse på dit [Pendlerkort/Pendler Kombi]? (Krydset med om de mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Pendlerkortet Pendler Kombi Ja 23% 34% Nej 76% 64% Ved ikke 1% 1% Total Base: Passagerpanelet

17 Side 17 Som det fremgår af tabel 7 er det ca. 3 ud af 4 brugere af Pendlerkortet og 2 ud af 3 brugere af Pendler Kombi, der ikke har automatisk fornyelse af deres kort. Vi er ikke bekendt med den nøjagtige fordeling mellem automatisk fornyelse og fornyer selv på de tidligere pap-periodekort, men vurderer, at der for mange brugere er tale om, at de har videreført deres tidligere praksis til det nye kort. Måske fordi de tidligere fik en rabat (et antal gratis uger pr. år), hvis de automatisk fik deres kort fornyet hver måned. Denne ordning er nu bortfaldet, og det får sandsynligvis flere brugere til selv at forny kortene, så de kan planlægge i forhold til ferier mv., og dermed ikke kommer til at betale for perioder, hvor de ikke skal benytte kortet. 3.4 Tilfredshed med Pendlerkort og Pendler Kombi De fleste af brugerne af Pendlerkortet og Pendler Kombi er alt i alt tilfredse eller meget tilfredse med deres kort. Særligt bemærkes det, at 47 % af brugerne af Pendler Kombi er meget tilfredse alt i alt. For Pendlerkortet er det kun 27 %, der er meget tilfredse. Blandt brugerne af Pendlerkortet er der også ca. 16 %, der er utilfredse eller meget utilfredse. For Pendler Kombi er gruppen af utilfredse kun halvt så stor. Se tabel 8. Tabel 8 Hvor tilfreds er du alt i alt med dit [Pendlerkort/Pendler Kombi]? (Krydset med om de mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Pendlerkortet Pendler Kombi Meget utilfreds 4% 3% Utilfreds 12% 5% Hverken/eller 8% 11% Tilfreds 49% 32% Meget tilfreds 27% 47% Ved ikke 0% 3% Total Base: Passagerpanelet Det er nærliggende, at antage, at Pendlerkortets begrænsede anvendelsesmuligheder, sammenlignet med Pendler Kombi, er en væsentlig del af forskellen i andelen af utilfredse. Vi har spurgt de brugere, der er meget utilfredse eller utilfredse med deres Pendlerkort eller Pendler Kombi, hvad utilfredsheden skyldes. Og besvarelserne viser, at nogle af brugerne af Pendlerkortet oplever, det er besværligt, når de er nødt til at købe tillægsbilletter eller supplere med check ind på deres rejsekort, men reelt er det jo det samme, som de har været nødt til at gøre, da de havde et pap-periodekort eller tilsvarende. Årsagerne til utilfredsheden blandt nogle af Pendlerkort-brugerne er da også væsentligt mere nuancerede (alle besvarelser kan læses i rapportens appendiks):

18 Side 18 Flere oplever, som nævnt, at være nødt til at supplere med ekstra billetter eller en anden version af rejsekortet. For eksempel hvis der skal rejses ud over det forudbetalte område, medbringes cykler eller lignende. Flere har oplevet fejl på kortene, som har gjort, at kontrollørerne ikke har kunnet aflæse kortene, og de er blevet bedt om at få dem udskiftet. Det er besværligt. Og de føler sig mistænkeliggjort, når kontrolløren ikke kan registrere kortet korrekt. Flere synes, at bortfaldet af alle-zoner i Hovedstadsområdet har gjort det dyrere og dårligere for dem. Flere synes, at fornyelsesproceduren for eksempel valget af zoner og periode (tælle dage i stedet for at indtaste datoer) er alt for kompliceret. Der mangler desuden nem information om gyldighedsperioden på kortet, så nogle oplever ikke at forny kortet i tide. Endelig føler nogle sig mistænkeliggjorte, når systemet brummer fordi de har tjekket ind i en bus, men ikke tjekket ud igen (hvilket de jo heller ikke skal). Blandt de relativt få utilfredse brugere af Pendler Kombi nævnes følgende årsager til utilfredsheden: Forøgede udgifter til rejser i Hovedstadsområdet på grund af bortfald af alle-zoners princippet. At der sker mange fejl i prisudregningen, og at de derfor et nødt til at kontrollere deres rejser meget grundigt. At de oplever at få pludselige prisstigninger, som ikke kan forklares. At det ikke er muligt at tage andre rejsende med på kortet. At det er bøvlet at skulle checke ind/ud, for eksempel ved indrejse fra Sverige. Det fremgår af ovenstående, at en del af utilfredsheden med såvel Pendlerkortet som Pendler Kombi hænger sammen med bortfaldet af alle-zoners princippet i Hovedstadsområdet. Disse pendlere skal nu forholde sig til, hvilke zoner de rejser i, hvilket de ikke havde behov for før. Det skal understreges, at det gældende takstsystem gælder for alle billet- og korttyper, og altså ikke er særligt for Pendlerkortet og Pendler Kombi. Men brugerne har tilsyneladende en tendens til at forbinde de to ting med hinanden. Det generelle tilfredshedsspørgsmål har vi suppleret med spørgsmål om anskaffelse og fornyelse af Pendlerkortet og Pendler Kombi. Det fremgår af tabel 9, at de fleste af brugerne var tilfredse med muligheden for at købe deres kort, første gang de anskaffede det. Tilfredsheden er dog væsentligt højere hos brugere af Pendler Kombi (78 % tilfredse eller meget tilfredse ) end hos brugere af Pendlerkortet (54 %).

19 Side 19 Tabel 9 Hvor tilfreds er du med muligheden for at købe et [Pendlerkort/Pendler Kombi]? (første gang du skulle købe kortet) (Krydset med om de mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Pendlerkortet Pendler Kombi Meget utilfreds 9% 3% Utilfreds 19% 12% Hverken/eller 14% 7% Tilfreds 35% 37% Meget tilfreds 19% 41% Ved ikke 4% 1% Total Base: Passagerpanelet Dette kan hænge sammen med, at brugerne af Pendlerkortet har været nødt til at bestille et helt nyt kort, mens brugerne af Pendler Kombi har haft mulighed for at få lagt deres forudbetalte pendlerstrækning ind på deres eksisterende Rejsekort Personlig. De har med andre ord ikke oplevet at skulle anskaffe et nyt kort til formålet. Vi ser da også, at 28 % af brugerne af Pendlerkortet er direkte utilfredse med muligheden for at anskaffe kortet. Fornyelsesproceduren giver også anledning til utilfredshed blandt en del brugere af særligt Pendlerkortet. 22 % er utilfredse med fornyelsesproceduren. Til sammenligning er det kun 10 % af brugerne af Pendler Kombi, der er utilfredse med proceduren. Der er dog stadig den overvejende del af brugerne, der er tilfredse eller meget tilfredse. Ca. ¾ af brugerne af Pendler Kombi og 6 ud af 10 brugere af Pendlerkortet. Se tabel 10. Tabel 10 Hvor tilfreds er du med procedurerne omkring fornyelse af dit [Pendlerkort/Pendler Kombi]? (Krydset med om de mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Pendlerkortet Pendler Kombi Meget utilfreds 6% 1% Utilfreds 16% 9% Hverken/eller 17% 13% Tilfreds 35% 41% Meget tilfreds 24% 33% Ved ikke 3% 3% Total Base: Passagerpanelet Af tabel 11 kan vi se, at der er en svag sammenhæng mellem automatisk fornyelse af kortene og tilfredsheden med fornyelsesproceduren. Således er 19 % af dem, der ikke har automatisk fornyelse utilfredse, mens det kun er 14

20 Side 20 % af dem, der har automatisk fornyelse. Omvendt er der selvfølgelig flere af brugerne med automatisk fornyelse, der er tilfredse, men alligevel også 63 % af dem der ikke har automatisk fornyelse, så alene det at få flere over på automatisk fornyelse kan altså ikke forbedre tilfredsheden markant. Tabel 11 Hvor tilfreds er du med procedurerne omkring fornyelse af dit [Pendlerkort/Pendler Kombi]? (Krydset med om brugeren har automatisk fornyelse) Automatisk fornyelse Ikke automatisk fornyelse Meget utilfreds 8% 3% Utilfreds 6% 16% Hverken/eller 10% 18% Tilfreds 21% 44% Meget tilfreds 52% 19% Ved ikke 4% 1% Total Base: Passagerpanelet De nye pendlerkorttyper kræver selvfølgelig en tilvænning for brugerne. Vi spurgte, hvilken billet-/korttype brugerne tidligere havde benyttet, og der er en tydelig forskel mellem brugerne af de to pendlerkorttyper. De nuværende brugere af Pendlerkortet har for de flestes vedkommende benyttet pap-periodekort tidligere (62 %) og næst flest et Rejsekort Personlig (21 %). For brugerne af Pendler Kombis vedkommende kommer flest fra et Rejsekort Personlig (41 %) og næst flest fra pap-periodekortet (38 %). Se tabel 12.

21 Side 21 Tabel 12 Hvilken type billet/kort rejste du primært på, før du anskaffede [Pendlerkortet/Pendler Kombi]? (Krydset med om de mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Pendlerkortet Pendler Kombi Rejsekort Personligt (uden pendlerkort) 21% 41% Rejsekort Flex 1% 1% Rejsekort Anonymt 2% 0% Rejsekort Pendlerkort (det grønne) 0% 0% Rejsekort Pendler Kombi 0% 0% Periodekort på app/mobiltelefonen 5% 7% Periodekort på pap 62% 38% Kontantbillet/enkeltbillet (købt på internettet, i billetsalget eller i en automat) Kontantbillet/enkeltbillet (købt på app/mobiltelefon) 0% 0% 0% 0% Orangebillet 0% 0% Klippekort på app/mobiltelefonen 0% 1% SMS-billet 0% 0% Pensionistkort 0% 0% Ungdomskort, studiekort 1% 0% Andet 3% 11% Benyttede ikke kollektiv transport tidligere 4% 1% Ved ikke/husker ikke 2% 0% Total Base: Passagerpanelet Af hensyn til brugernes samlede tilfredshed med den kollektive transport er det så også relevant at vide, om de finder de nye pendlerkort lettere eller besværligere at anvende end deres tidligere billettyper. Det fremgår af tabel 13, at ca. 1/3 af de nuværende brugere af såvel Pendlerkortet som Pendler Kombi synes, at disse kort er besværligere eller meget besværligere at benytte end deres tidligere form for billet/kort. Ca. 1/3 svarer, at det er det samme og knap 1/3, at det er lettere eller meget lettere. Her er der således tilsyneladende ingen forskel mellem de to korttyper.

22 Side 22 Tabel 13 Hvordan synes du, det er at benytte dit [Pendlerkort/Pendler Kombi] i forhold til din tidligere form for billet/kort? (Krydset med om de mest anvender Pendlerkortet eller Pendler Kombi) Pendlerkortet Pendler Kombi Meget besværligere 7% 5% Besværligere 26% 30% Det samme 33% 33% Lettere 12% 9% Meget lettere 20% 17% Ved ikke 2% 5% Total Base: Passagerpanelet Opdeler man i stedet på, hvilken billet/korttype svarpersonerne anvendte inden de gik over til Pendlerkortet eller Pendler Kombi, så viser der sig en tydelig forskel. Af dem, der er skiftet fra et Rejsekort Personlig synes 53 %, at det er lettere med deres nye Pendlerkort eller Pendler Kombi, kun 11 % synes, at det er besværligere. Blandt dem, der er skiftet fra pap-periodekortet forholder det sig lige omvendt. 46 % synes, det er besværligere med deres nye Pendlerkort eller Pendler Kombi end tidligere, og kun 15 % synes, at det er lettere. Se tabel 14. Der kan selvfølgelig være mange årsager til denne forskel, men det forhold, at de tidligere brugere af Rejsekort Personlig er vant til at checke ind og ud gør, at disse brugere næsten kun får fordele, når de skifter til et af pendlerkort-produkterne. De tidligere pap-periodekort brugere skal vænne sig til en helt anden måde at rejse på, hvilket i sagens natur tager længere tid. Når det er sagt vil det være oplagt at undersøge disse forhold dybere ved en senere lejlighed. Tabel 14 Hvordan synes du, det er at benytte dit [Pendlerkort/Pendler Kombi] i forhold til din tidligere form for billet/kort? (Krydset med hvilket billettype de benyttede før) Rejsekort Personlig Pap-periodekort Meget besværligere 2% 11% Besværligere 9% 35% Det samme 35% 36% Lettere 18% 5% Meget lettere 35% 10% Ved ikke 2% 2% Total Base: Passagerpanelet

23 Side Brugernes forslag til forbedringer Brugerne af Pendlerkortet og Pendler Kombi er som tidligere nævnt for de flestes vedkommende tilfredse med deres pendlerkort alt i alt. Vi har tidligere set på årsagerne til eventuelle utilfredsheder. I dette afsnit vil vi se på brugernes forslag til forbedringer af Pendlerkortet og Pendler Kombi. Forbedringer, der forhåbentlig kan føre til større brugertilfredshed. Nogle af forbedringsforslagene er en afspejling af årsagerne til utilfredshederne, men de fleste er nye konstruktive bidrag. I dette afsnit fremhæves nogle af de mest fremtrædende forslag. Alle bidragene kan læses i rapportens appendiks. Brugerne af Pendler Kombi peger på følgende forbedringsforslag: At det bliver muligt at tilknytte andre betalingskort til sin betaling/automatiske fornyelse. Det kunne for eksempel være MasterCard, VISA Elektron eller andre. At der ikke skal checkes ind/ud, hvis man kun rejser i den forudbetalte zoner. Personalet vil ved billetkontrol kunne konstatere, at man rejser inden for sit forudbetalte område på samme møde som med Pendlerkortet. At det bliver muligt at lave et tilkøb til for eksempel en ven, cykel eller hund, så man ikke skal købe og vise flere forskellige billetter/kort eksempelvis ved indstigning i bussen. At det bliver muligt at sætte en fra- og til-dato ved fornyelse, så man ikke skal tælle dage, med mulighed for fejl. At det bliver muligt at forny Pendler Kombi i automaten på stationen, så det kan benyttes med det samme. Opdateringstiden er for lang ved fornyelse på nettet. At den telefoniske service bliver bedre. At hjemmesiden bliver bedre. Oprettelse af kortet er for eksempel meget dårligt beskrevet. Opsætningen af selvbetjeningssiden er ikke intuitiv. At det gøres lettere at skifte zoner. At det gøres lettere at gennemskue priserne og kontrollere ekstrabetalinger. Brugerne af Pendlerkortet peger på følgende forbedringsforslag: At man ikke bliver præsenteret for glemt check ud, hver gang man checker ind i en bus. At man slet ikke skal checke ind i bussen. At man kan benytte andre betalings- og kreditkort til fornyelsen. At man kan lave en automatisk fornyelsesaftale og tilknytte det til betalingsservice. At abonnementsperioderne bliver mere fleksible. For eksempel helt ned til 20 dage. At man selv kan sætte fra- og til-dato og ikke skal tælle dage. At man kan forlænge den købte periode inden den udløber, med for eksempel 17 ekstra dage, hvis ens vagtskema er blevet lavet om. At man får en mail- eller sms-alert, når det er tid til at forny kortet. Man kan ikke se udløbsdatoen på kortet, og det er besværligt at skulle kontrollere det på nettet. (Passagerpulsens kommentar: Det er allerede i

24 Side 24 dag muligt at få en notifikation om fornyelse på sms, hvis man har registreret sit telefonnummer i sin profil. Men det er tydeligvis ikke alle, der er klar over det.) At man kan tilmelde sig en glemt-kort ordning. At hjemmesiden til bestilling og fornyelse gøre bedre. At man kan forny via sms eller mobil. At alle-zoners princippet genindføres. (Passagerpulsens kommentar: Zonesystemet, herunder bortfaldet af alle-zoners princippet i Hovedstadsområdet, er ikke specifikt for Pendlerkortet og Pendler Kombi. Så dette ønske skal ses som en mere generel holdning til zonesystemet snarere end et forbedringsønske i relation til de to korttyper.) Det ses, at der er et ret udtalt sammenfald mellem forbedringsforslagene fra brugerne af Pendler Kombi og Pendlerkortet.

25 Side 25 4 Om undersøgelsen Dataindsamlingen til denne rapport er gennemført ved hjælp af online spørgeskemaer på to webbaserede paneler. Dels en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, gennemført af Norstat for Passagerpulsen. Deltagerne er medlemmer af Norstats webpanel og repræsentative for befolkningen på køn, alder og geografi. Og dels Passagerpulsens Passagerpanel, der har fået stillet præcis de samme spørgsmål som Norstats panel. Passagerpanelet er rekrutteret blandt brugere af kollektiv transport i hele Danmark. Passagerpanelets medlemmer har en højere gennemsnitlig brug af kollektiv transport end i landet som helhed. Vi kan derfor få besvarelser fra flere højfrekvente brugere (særligt pendlerkort/periodekort brugere) ved at spørge i Passagerpanelet. Ved sammenligning af besvarelserne vedrørende Pendlerkortet og Pendler Kombi i de to delundersøgelser konstaterer vi, at der ikke er store forskelle i svarmønstrene. Vi har derfor valgt at benytte besvarelserne fra Passagerpanelet uvejet i denne undersøgelse, da vi ikke i Norstats delundersøgelse kunne etablere et sikkert vejegrundlag pga. de relativt få besvarelser fra brugere af Pendlerkortet og Pendler Kombi i denne undersøgelse. Fakta Norstats befolkningspanel: Data er indsamlet: marts Målgruppe: Brugere, der rejser med kollektiv transport i Danmark mindst 1 gang årligt. Spørgeskema er udsendt til et udsnit af Norstats panelmedlemmer med samme fordeling som befolkningen på køn, alder og region ifølge Danmarks Statistik. I forbindelse med besvarelsen er de personer, der ikke passer i målgruppen, blevet sorteret fra. Opnåede besvarelser brutto: Frasorteret fordi de ikke passede i målgruppen (ungdomskort): 46 Frasorteret fordi de ikke passede i målgruppen (rejsefrekvens): 708 Nettostikprøve: Heraf brugere af Pendlerkortet eller Pendler Kombi: 38 Data er vejet på køn, alder og region. Vejningen er sket på bruttostikprøven Passagerpanelet: Data er indsamlet: marts Målgruppe: Brugere, der rejser med kollektiv transport i Danmark mindst 1 gang årligt.

26 Side 26 Spørgeskema er udsendt til et udsnit af Passagerpanelet panelmedlemmer. I forbindelse med besvarelsen er de personer, der ikke passer i målgruppen, blevet sorteret fra. Udsendte invitationer: Opnåede besvarelser brutto: Svarprocent: 32,6 % Frasorteret fordi de ikke passede i målgruppen (ungdomskort): 17 Frasorteret fordi de ikke passede i målgruppen (rejsefrekvens): 16 Nettostikprøve: Heraf brugere af Pendlerkortet eller Pendler Kombi: 189 Data anvendes uvejet i undersøgelsen. Kvalitetssikring af data Alle Passagerpulsens undersøgelser følger en række faste procedurer for at sikre en høj datakvalitet. Kodning af åbne spørgsmål Svar på undersøgelsens åbne spørgsmål anvendes ukodet. De fremgår af appendiks i afsnit 6.

27 Side Om deltagerne i undersøgelsen Personer, der bruger Pendlerkortet eller Pendler Kombi som deres mest brugte billettype. Tabel 15 Køn Norstats Panel Passagerpanelet Respondenter Procent Respondenter Procent Kvinde 24 63% % Mand 14 37% 81 43% I alt % % Tabel 16 - Alder Norstats Panel Passagerpanelet Respondenter Procent Respondenter Procent % 14 7% % 52 28% % 89 47% % 34 18% I alt % % Tabel 17 Region Norstats Panel Passagerpanelet Respondenter Procent Respondenter Procent Hovedstaden 13 34% 62 33% Sjælland 10 26% 75 40% Syddanmark 9 24% 41 22% Midtjylland 2 5% 4 2% Nordjylland 4 10% 7 4% I alt % % Tabel 18 Pendlerkort eller Pendler Kombi Norstats Panel Passagerpanelet Respondenter Procent Respondenter Procent Pendlerkort 18 47% % Pendler Kombi 20 53% 76 43% I alt % %

28 Side Spørgeskema [Q1] Hvor ofte kører du med kollektiv transport i Danmark? (Med kollektiv transport mener vi bybusser, regionalbusser, tog, S-tog, lokalbaner og Metro, men ikke langtursbusser som fx Flixbus) 4 dage om ugen eller oftere 2-3 dage om ugen 1 dag om ugen 1-3 dage om måneden 1-2 dage i kvartalet 1-2 dage hvert halve år 1 dag årligt Sjældnere (afslut) Aldrig (afslut) Ved ikke (afslut) [Q2] Hvilken billettype bruger du mest, når du rejser med kollektiv transport? Rejsekort Personligt (uden pendlerkort) Rejsekort Flex Rejsekort Anonymt Rejsekort Pendlerkort (det grønne) Rejsekort Pendler Kombi Periodekort på app/mobiltelefonen Periodekort på pap Kontantbillet/enkeltbillet (købt på internettet, i billetsalget eller i en automat) Kontantbillet/enkeltbillet (købt på app/mobiltelefon) Orangebillet Klippekort på app/mobiltelefonen SMS-billet Pensionistkort Ungdomskort, studiekort (afslut) Andet [Q3] Bruger du også andre billettyper? Rejsekort Personligt (uden pendlerkort) Rejsekort Flex Rejsekort Anonymt Rejsekort Pendlerkort (det grønne) Rejsekort Pendler Kombi Periodekort på app/mobiltelefonen Periodekort på pap Kontantbillet/enkeltbillet (købt på internettet, i billetsalget eller i en automat) Kontantbillet/enkeltbillet (købt på app/mobiltelefon) Orangebillet Klippekort på app/mobiltelefonen SMS-billet Pensionistkort Ungdomskort, studiekort Andet Nej

29 Side 29 [Q4] Hvor vigtigt er det for dig at kende prisen for din rejse? Meget vigtigt Vigtigt Mindre vigtigt Ikke vigtigt Ved ikke [Q5] Hvor vigtig er prisen for dit valg af billettype? Meget vigtigt Vigtigt Mindre vigtigt Ikke vigtigt Ved ikke Spørgsmål til brugere af Pendlerkort på Rejsekort (det grønne) og Pendler Kombi [Q6] Hvor længe har du brugt [indsæt svar fra Q2] som din primære billettype? Mindre end 1 måned 1-2 måneder 2-3 måneder 3-4 måneder Mere end 4 måneder [Q7] Hvor tilfreds er du alt i alt med dit [indsæt svar fra Q2]? Meget utilfreds Utilfreds Hverken/eller Tilfreds Meget tilfreds Ved ikke [Q8] Hvorfor er du alt i alt meget utilfreds med dit [indsæt svar fra Q2]? (Åbent spørgsmål) [Q9] Hvor tilfreds er du med muligheden for at købe et [indsæt svar fra Q2]? (første gang du skulle købe kortet) Meget utilfreds Utilfreds Hverken/eller Tilfreds Meget tilfreds Ved ikke [Q10] Har du automatisk fornyelse på dit [indsæt svar fra Q2]? Ja Nej Ved ikke

30 Side 30 [Q11] Hvor tilfreds er du med procedurerne omkring fornyelse af dit [indsæt svar fra Q2]? Meget utilfreds Utilfreds Hverken/eller Tilfreds Meget tilfreds Ved ikke [Q12] Hvor tilfreds er du med muligheden for at få information om brugen af dit [indsæt svar fra Q2]? Meget utilfreds Utilfreds Hverken/eller Tilfreds Meget tilfreds Ved ikke [Q13] Har du forslag til forbedringer, forenklinger eller andet, der kan gøre det lettere at købe, forny og benytte dit [indsæt svar fra Q2]? (Åbent spørgsmål) [Q14] Hvilken type billet/kort rejste du primært på, før du anskaffede [indsæt svar fra Q2]? Rejsekort Personligt (uden pendlerkort) Rejsekort Flex Rejsekort Anonymt Rejsekort Pendlerkort (det grønne) Rejsekort Pendler Kombi Periodekort på app/mobiltelefonen Periodekort på pap Kontantbillet/enkeltbillet (købt på internettet, i billetsalget eller i en automat) Kontantbillet/enkeltbillet (købt på app/mobiltelefon) Orangebillet Klippekort på app/mobiltelefonen SMS-billet Pensionistkort Ungdomskort, studiekort Andet Benyttede ikke kollektiv transport tidligere Ved ikke/husker ikke [Q15] Hvordan synes du, det er at benytte dit [indsæt svar fra Q2] i forhold til din tidligere form for billet/kort? Meget besværligere Besværligere Det samme Lettere Meget lettere Ved ikke Tak for dine svar.

31 Side 31 5 Om Passagerpulsen Kort om Passagerpulsen Passagerpulsen er passagerernes uafhængige stemme i bus, tog og metro. Vi arbejder for forbedringer i den kollektive transport. Og vi informerer passagererne om deres rettigheder og hjælper dem til at træffe et godt valg. Vi lytter til passagererne, laver undersøgelser og indsamler viden på tværs af transportformer, selskaber og geografi. Udgangspunktet er altid passagerernes samlede rejse, deres ønsker, behov og rettigheder. Vi synliggør passagerernes oplevelser og behov, og vi skaber forbedringer ved at gå i dialog med selskaber, operatører og politikere. Passagerpulsen startede 1. oktober Eksempler på tidligere undersøgelser Passagerernes brug af og tilfredshed med rejsekortet (maj 2018) Passagerernes brug af andre billettyper end rejsekort (april 2018) Passagerernes oplevelse af sammenhæng i køreplaner (februar 2018) 4. Nationale Passagertilfredshedsundersøgelse (tog) (december 2017) Buspassagerers rettigheder ved forsinkelser (oktober 2017) Punktlighed for tog og metro (oktober 2017) Rettidighed for busser (september 2017) Notat: S-togpassagerernes oplevelse af arbejdet med nye signaler på Nordbanen (september 2017) 3. Nationale Passagertilfredshedsundersøgelse (tog) (Juni 2017) Passagerpulsens Kundeservicepris 2017 (Maj 2017) Danskernes holdning til kollektiv transport (April 2017) Hvad har betydning for passagerernes tilfredshed med deres togrejse? (Marts 2017) Rejsekortet: Udvikling i kundetilfredshed (Marts 2017) Kendskab til Passagerpulsen (Februar 2017) Hvordan passagererne kontakter togselskaberne (December 2016) 2. Nationale Passagertilfredshedsundersøgelse (tog) (December 2016) Passagerernes ønsker til stationer (December 2016) Redaktion Analyseansvarlig: Lars Wiinblad Analysemedarbejder: Anders Albrechtsen Politisk medarbejder: Niels Martin Madsen Kommunikationsmedarbejder: Astrid Grunert Rantorp Ansvarshavende redaktør: Laura Kirch Kirkegaard Foto: Getty Images Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk Fiolstræde 17B Postboks København K Tlf.: Mail: passagerpulsen@fbr.dk Web: passagerpulsen.taenk.dk

Pendlernes oplevelse af forsinkelser NPT NOTAT

Pendlernes oplevelse af forsinkelser NPT NOTAT Pendlernes oplevelse af forsinkelser NPT NOTAT September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resultater 4 2.1 Resumé 4 2.2 Pendlernes oplevelser af forsinkelser 4 2.3 Konsekvensen af forsinkelser

Læs mere

Passagerernes brug af og tilfredshed med rejsekortet. (Personligt, Flex og Anonymt)

Passagerernes brug af og tilfredshed med rejsekortet. (Personligt, Flex og Anonymt) Passagerernes brug af og tilfredshed med rejsekortet (Personligt, Flex og Anonymt) Maj 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 7 3 Resultater

Læs mere

Kontakt til togselskaberne

Kontakt til togselskaberne Kontakt til togselskaberne En undersøgelse af, hvordan passagererne vil kontakte togselskabet, hvis de, når de står på perronen, er i tvivl om noget i forbindelse med deres rejse, f.eks. om deres billet

Læs mere

Passagerernes brug af andre billettyper end rejsekort

Passagerernes brug af andre billettyper end rejsekort Passagerernes brug af andre billettyper end rejsekort April 2018 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 6 3. Resultater 8 3.1 Passagerernes brug af forskellige

Læs mere

Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af rejsekort rejsekort Maj 2018 Summary for brugerundersøgelsen Mulighed for at købe rejsekort, for at tanke op, tilgængeligheden af kortlæsere i busser og på stationer

Læs mere

Passagerernes oplevelse af Takst Sjællandreformen

Passagerernes oplevelse af Takst Sjællandreformen Passagerernes oplevelse af Takst Sjællandreformen September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Metode og resumé 4 2.1 Resumé 4 3. Passagerpulsens anbefalinger 6 4. Resultater 8 4.1 Kendskab

Læs mere

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Baseret på undersøgelser foretaget af Epinion A/S for Rejsekort A/S fra 2013 til 2016 Marts 2017 1 2 Indhold 1. Materiale..3 2. Sådan har vi gjort 4 3. Passagerpulsens

Læs mere

Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud

Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud Periodekort på rejsekort Check Ind og Check Ud En undersøgelse af passagerernes ønsker til Check Ind og Check ud i forbindelse med Periodekort på rejsekortet August 2016 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål

Læs mere

Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af. Rejsekortet. Rejsekortet. 18. november 2016

Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af. Rejsekortet. Rejsekortet. 18. november 2016 Rejsekort-undersøgelse blandt brugere af Rejsekortet Rejsekortet 18. november 2016 Summary for brugerundersøgelsen Mulighed for at købe rejsekort, for at tanke op, tilgængeligheden af kortlæsere i busser

Læs mere

Kundeanalyse 2014. Rejsekortkunder. Nordjyllands Trafikselskab

Kundeanalyse 2014. Rejsekortkunder. Nordjyllands Trafikselskab Kundeanalyse 2014 Rejsekortkunder Nordjyllands Trafikselskab Målgruppe Analysen er foretaget via elektronisk spørgeskema og udsendt til alle rejsekort kunder, der har sagt ja tak til at modtage servicebeskeder

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen Februar 2017 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 7 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen December 2017 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 6 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen April 2016 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 7 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

TAKST SJÆLLAND MIDTVEJS-MÅLING

TAKST SJÆLLAND MIDTVEJS-MÅLING TAKST SJÆLLAND MIDTVEJS-MÅLING MOVIA EPINION MARTS 24/03/17 BAGGRUND OG FORMÅL METODE Trafikselskabet Movia har i tæt samarbejde med DSB, Metro, Trafik- og Byggestyrelsen og Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed

Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Rejsekortet Udvikling i kundetilfredshed Baseret på undersøgelser foretaget af Epinion A/S for Rejsekort A/S 2012 til 2015 4. april 2016 0. Indhold 1. Materialet 3 2. Sådan har vi gjort 4 3. Passagerpulsens

Læs mere

Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed

Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed Tilbringer-transportens indflydelse på togpassagerernes tilfredshed Notat baseret på NPT data oktober 2016 Side 2 1. Indledning En stor del af passagererne i den kollektive trafik benytter mere end et

Læs mere

Rejsekort kundetilfredshed

Rejsekort kundetilfredshed Rejsekort kundetilfredshed Komparativ analyse baseret på Rejsekort A/S egne undersøgelser fra 2012, 2013 og 2014 (foretaget af Epinion A/S) Revideret april 2015 0. Indhold 1. Materialet 3 2. Sådan har

Læs mere

Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger kollektiv transport mindst 1 gang i kvartalet

Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger kollektiv transport mindst 1 gang i kvartalet Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger kollektiv transport mindst 1 gang i kvartalet Rejsekort 15. dec 2014 Summary for befolkningsundersøgelse! I forhold til 2013, synes en større

Læs mere

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort 4. februar 2 0 15 Summary for brugerundersøgelsen Brugernes holdning til rejsekortet er overordnet på niveau med sidste års undersøgelse. Dette

Læs mere

Rettidighed for busser NOTAT

Rettidighed for busser NOTAT Rettidighed for busser NOTAT September 2017 Side 2 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé 4 3. Rettidighedstal for busser 6 3.1 Movia 6 3.2 Fynbus 8 3.3 Sydtrafik 10 3.4 Midttrafik 10 3.5 Nordjyllands

Læs mere

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til

Læs mere

Undersøgelse om Rejsekortet i den del af befolkningen, der bruger offentlig transport mindst 1 gang i kvartalet

Undersøgelse om Rejsekortet i den del af befolkningen, der bruger offentlig transport mindst 1 gang i kvartalet Undersøgelse om Rejsekortet i den del af befolkningen, der bruger offentlig transport mindst 1 gang i kvartalet Rejsekort 18. nov 2016 Summary for befolkningsundersøgelsen bruger offentligt transport Omkring

Læs mere

Mar ts Sådan bruger du PENDLERKORT

Mar ts Sådan bruger du PENDLERKORT Mar ts 2018 Sådan bruger du RE JSEKORT OG PENDLERKORT SAMMENLIGN OG PENDLERKORT 2 3 PERSONLIGT FLEX ANONYMT PERSONLIGT MED PENDLER KOMBI PENDLER KORT = J A = NEJ PRIS FOR KORT FORUDBETALING FORUDBETALING

Læs mere

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 09 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

Rejsekort. DSB/Rejsekort A/S. Internetundersøgelse foretaget december respondenter

Rejsekort. DSB/Rejsekort A/S. Internetundersøgelse foretaget december respondenter Rejsekort DSB/Rejsekort A/S Internetundersøgelse foretaget 14. 29. december 2011 1801 respondenter 1 01. Hvor ofte rejser du med kollektiv trafik? 1801 respondenter, samtlige besvarelser 11% 7% 9% 18%

Læs mere

Passagerernes 11 bud til Rejsekortet

Passagerernes 11 bud til Rejsekortet Passagerernes 11 bud til Rejsekortet Forord Siden rejsekortet blev indført, har rigtig mange danskere taget kortet til sig. Rejsekort A/S egen brugerundersøgelse viser også, at tilfredsheden er høj, og

Læs mere

Sådan bruger du rejsekort

Sådan bruger du rejsekort Tre hurtige om rejsekort Hvad kommer mine rejser til at koste med rejsekort? Med rejsekort har hver rejse en pris. Og skal du have rabat, får du det helt automatisk. Prisen for din rejse afhænger af din

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015

Passagerpulsen. Mette Boye TØF 1.10 2015 Passagerpulsen Mette Boye TØF 1.10 2015 Formål: Konkrete forbedringer for passagererne i den kollektive transport tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse

Læs mere

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort 19. dec 2012 Summary Brugere defineres som brugere af rejsekort, der har en rejsefrekvens på 1-2 dage i kvartalet eller mere Generelt: 79 %

Læs mere

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015

Passagerpulsen. Mette Boye. Trafikdage Ålborg 2015 Passagerpulsen Mette Boye Trafikdage Ålborg 2015 Formål: Bedre kollektiv transport for passagererne tager udgangspunkt i passagerernes behov og ønsker fokus på passagerernes samlede rejse fra dør til dør

Læs mere

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget

Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 365 Offentligt Orientering om rejsekortet 12 juni 2012 Transportudvalget Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S

Læs mere

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 10 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 10 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere

Guide til dig der ønsker at rejse på pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi

Guide til dig der ønsker at rejse på pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi Guide til dig der ønsker at rejse på pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi I denne folder finder du hjælp til de vigtigste trin når du køber et pendlerkort, og hvordan du bestiller pendler kombi

Læs mere

Driftsforstyrrelser og årsager i Metroen

Driftsforstyrrelser og årsager i Metroen Driftsforstyrrelser og årsager i Metroen NOTAT August 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Passagerpulsens ønsker og anbefalinger 4 3. Resultater 6 3.1 Udvikling

Læs mere

PRISER 2018 GÆLDER FRA 18. MARTS 2018

PRISER 2018 GÆLDER FRA 18. MARTS 2018 PRISER 2018 GÆLDER FRA 18. MARTS 2018 1 Velkommen i bussen hos Sydtrafik Tak, fordi du rejser med os. I 2018 ændrer vi på vores måde at give rabatter på. Det betyder, at vi indfører rabattrin på rejsekort.

Læs mere

PENSIONIST FÅ RABAT NÅR DU REJSER

PENSIONIST FÅ RABAT NÅR DU REJSER PENSIONIST FÅ RABAT NÅR DU REJSER 1 Kære pensionist Rabat Når du er 65 år eller derover, kan du få rabat, når du rejser. Det samme gælder også hvis du er førtidspensionist. Hvilken billettype der er bedst

Læs mere

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport.

Danskernes holdning til kollektiv transport. Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. Danskernes holdning til kollektiv transport Undersøgelse af danskernes holdning til, brug af og tilfredshed med den kollektive transport. December 2014 Side 2 Indhold 1. Kære læser 3 2. Baggrund og målsætning

Læs mere

Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området

Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området Undersøgelse blandt brugere af rejsekort I HT området Rejsekort 28. maj 2013 I de følgende spørgsmål bedes du vurdere en række forhold vedr. kollektiv trafik. Du bedes svare på en skala fra 1-5, hvor 1

Læs mere

Side 2. Danskernes holdning til klima- og miljøvenlig transport

Side 2. Danskernes holdning til klima- og miljøvenlig transport Side 2 Danskernes holdning til klima- og miljøvenlig transport Marts 2019 Side 2 Indhold 1. Forord...3 2. Resumé... 4 3. Konklusion og anbefalinger... 6 3.1 Konklusion... 6 3.2 Anbefalinger... 6 4. Resultater...

Læs mere

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved busstoppesteder og i busser

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved busstoppesteder og i busser Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved busstoppesteder og i busser Juli 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 5 3 Resultater

Læs mere

Målrettede turistbilletter Enkeltbilletter Mobilklippekort Rejsekort. - CityPass - 24-timer billet - Flex Card og. Notat. Til: Transportministeriet

Målrettede turistbilletter Enkeltbilletter Mobilklippekort Rejsekort. - CityPass - 24-timer billet - Flex Card og. Notat. Til: Transportministeriet Notat Til: Transportministeriet Kopi til: DSB, Metroselskabet I/S, Trafikselskabet Movia, Rejsekort A/S Sagsnummer Sagsbehandler PEJ Direkte +45 36 13 18 28 Fax 36 13 18 96 PEJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29

Læs mere

TAKSTER GÆLDER FRA DEN 18. JANUAR 2015 TA MIG MED I TASKEN

TAKSTER GÆLDER FRA DEN 18. JANUAR 2015 TA MIG MED I TASKEN TAKSTER GÆLDER FRA DEN 18. JANUAR 2015 TA MIG MED I TASKEN Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af forskellige ting. På rejseplanen.dk finder du let den billigste billet. Når du vælger din rejse,

Læs mere

Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers tilfredshed

Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers tilfredshed Forsinkelsers indflydelse på togpassagerers hed Notat baseret på NPT data oktober 2016 Side 2 1. Indledning Der har i de senere år været meget snak om togselskabernes rettidighed i pressen og på de sociale

Læs mere

September 2016 S Å D A N BRUGER DU RE J SEKOR T

September 2016 S Å D A N BRUGER DU RE J SEKOR T September 2016 S Å D A N BRUGER DU RE J SEKOR T 2 3 Kortpris Forudbetaling lokal /national rejse (kundetypen 'Voksen') Kan købes online Adgang til online selvbetjening Giver mulighed for størst rabat ift.

Læs mere

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved stationer og i tog/metro

Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved stationer og i tog/metro Ældre passagerers ønsker og behov for faciliteter ved stationer og i tog/metro Juli 2018 Side 2 Indhold 1 Baggrund og formål 3 2 Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Anbefalinger 6 3 Resultater 7

Læs mere

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort

Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort undersøgelse blandt brugere af rejsekort Rejsekort 12. dec 2013 100% 70% 60% 50% 5% 5% 0% Personligt Flex Anonymt 100% 70% 60% 50% 15% 5% 0% Voksen (16 år) Pensionist Andet 100% Klippekort (pap)

Læs mere

KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE

KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE KUNDETILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE MIDTTRAFIK OVERORDNEDE RESULTATER JULI 2016 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN BAGGRUND Midttrafik administrerer den kollektive trafik i Region Midtjylland og ønsker at få et indblik

Læs mere

Kundetilfredshed i den kollektive transport

Kundetilfredshed i den kollektive transport Kundetilfredshed i den kollektive transport Afrapportering af resultater for 2018 November, 2018 Indhold Forord Executive summary Kollektiv transport Tæt på regionerne Anbefalingsvillighed Selskabsspecifikke

Læs mere

Sporarbejder sommeren passagerernes evaluering

Sporarbejder sommeren passagerernes evaluering Sporarbejder sommeren 2018 - passagerernes evaluering NOTAT November 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 5 2.1 Resumé 5 2.2 Passagerpulsens anbefalinger 6 3. Resultater 10 3.1

Læs mere

PRISER 2019 GÆLDER FRA 20. JANUAR 2019

PRISER 2019 GÆLDER FRA 20. JANUAR 2019 PRISER 2019 GÆLDER FRA 20. JANUAR 2019 1 Velkommen i bussen hos Sydtrafik Vigtig viden Tak, fordi du rejser med os. Sydtrafik er en del af et fælles takstsystem, der dækker rej ser i Jylland og på Fyn.

Læs mere

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen Notat Danskernes e-julehandel i 2013 Traditionen tro er julehandlen gået i gang, og danskerne bruger meget tid og mange penge på at købe julegaver til familie og venner. Dansk Erhverv har, på baggrund

Læs mere

Kundeundersøgelse uge 40 2012

Kundeundersøgelse uge 40 2012 Kundeundersøgelse uge 40 5 Vejledende kvalitetsindeks - Lokalbanen 4 3,75 3,78 3,79 3,95 3,99 4,09 4,07 4,08 4,09 3 2 1 2003 2004 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Indholdsfortegnelse Baggrund for undersøgelse...

Læs mere

Udviklingen i togpassagerers tilfredshed i Danmark og UK

Udviklingen i togpassagerers tilfredshed i Danmark og UK Udviklingen i togpassagerers tilfredshed i Danmark og UK Data fra vinteren 2015/16 til vinteren 2017/18 (Danmark) Og efterår 2015 til efterår 2017 (UK) Juni 2018 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Resultater...

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Administrerende direktør Bjørn Wahlsten. Møde med IDA Rail 7. december 2016

Administrerende direktør Bjørn Wahlsten. Møde med IDA Rail 7. december 2016 Møde med IDA Rail 7. december 2016 Administrerende direktør Bjørn Wahlsten Status: Der er solgt over 2,4 mio rejsekort, heraf er næsten 2 mio rejsekort i brug Rejsekort systemet har 320 mio rejser på rejsekort

Læs mere

Passagerernes ønsker til kundeservice

Passagerernes ønsker til kundeservice Kundeservice i kollektiv transport Maj 2015 Passagerernes ønsker til kundeservice Foto: Ulrik Jantzen Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund og formål 4 3. Resume og anbefalinger 5 4. Hvordan påvirker kundeservicen

Læs mere

SYDTRAFIKS TAKSTER GÆLDER FRA DEN 19. JANUAR

SYDTRAFIKS TAKSTER GÆLDER FRA DEN 19. JANUAR SYDTRAFIKS TAKSTER GÆLDER FRA DEN 19. JANUAR 2014 Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af mange forskellige ting. Den letteste vej til den billigste billet er rejseplanen.dk. Når du vælger din rejse,

Læs mere

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Tværgående rapport en - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportministeriet Januar 2013 Baggrund for undersøgelsen Transportministeriet ønsker, at

Læs mere

Passagerernes ønsker til Kundeservice

Passagerernes ønsker til Kundeservice Passagerernes ønsker til Kundeservice Maj 2016 Side 2 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund og formål 4 3. Resume og anbefalinger 6 4. Resultater 9 4.1 Hvorfor kundeservice? 9 4.2 Brug af kundeservice? 11 4.3

Læs mere

priser 2017 Gælder fra den 15. januar 2017

priser 2017 Gælder fra den 15. januar 2017 priser 2017 Gælder fra den 15. januar 2017 1 Tjek rejseplanen.dk Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af forskellige ting. På rejseplanen.dk finder du let den billigste billet. Når du vælger din

Læs mere

Tiltrådt, idet vilkår og muligheder for udvidet cykelmedtagning i busser evalueres inden for et år.

Tiltrådt, idet vilkår og muligheder for udvidet cykelmedtagning i busser evalueres inden for et år. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 13. september 2012 Mads Lund Larsen 08 Cykelmedtagning i busserne Indstilling: Administrationen indstiller, At muligheden for cykelmedtagning fra køreplanskiftet

Læs mere

Orientering om rejsekort 14. maj 2014 Kunden i fokus

Orientering om rejsekort 14. maj 2014 Kunden i fokus Orientering om rejsekort 14. maj 2014 Kunden i fokus Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S :: Orientering om rejsekort :: 1 Hvorfor rejsekort? - Visionen Modernisering af de nuværende og udslidte

Læs mere

Status for Takst Sjælland

Status for Takst Sjælland Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 205 Offentligt Status for Takst Sjælland Møde med medlemmer af Transportudvalget 22. februar 2017 1 Movia og Incentive Agenda Baggrunden

Læs mere

På rejser, der foretages inden for et amt, anvendes det amtslige trafikselskabs takst- og billetsystem.

På rejser, der foretages inden for et amt, anvendes det amtslige trafikselskabs takst- og billetsystem. Indlæg på Trafikdage på AAU, 24. aug. 1998 Af Jens Elsbo, COWI DSB og de regionale kollektive trafikselskaber uden for hovedstadsområdet indledte pr. 28. september 1997 et takstsamarbejde, der gør det

Læs mere

Forsinket. Det er faktisk ikke i orden Hvad kan vi gøre ved forsinkelser?

Forsinket. Det er faktisk ikke i orden Hvad kan vi gøre ved forsinkelser? 0 Forsinket. Det er faktisk ikke i orden Hvad kan vi gøre ved forsinkelser? Passagerpulsens Løsningskatalog December 2017 Side 2 Indhold 1. 2018 bliver udfordrende for passagerer 3 2. Passagernære forbedringer

Læs mere

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017

Markedsanalyse. Danskernes forhold til naturen anno 2017 Markedsanalyse 22. maj 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes forhold til naturen anno 2017 I en ny undersøgelse har landbrug & Fødevarer

Læs mere

Togselskabernes rejsetidsgarantier

Togselskabernes rejsetidsgarantier Togselskabernes rejsetidsgarantier DEL 1 - KENDSKAB: En kvantitativ undersøgelse af passagerernes kendskab til og brug af togselskabers rejsetidsgarantier. DEL 2 - INFORMATION: Mystery shopping af togselskabers

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2017 (April til september 2017)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2017 (April til september 2017) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2017 (April til september 2017) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 Udredning og rehabilitering

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 Udredning og rehabilitering BRUGERUNDERSØGELSE 2016 Udredning og rehabilitering Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2016:Udredning- og rehabilitering 1 Brugerundersøgelse 2016 U&R Brugerundersøgelsen er udarbejdet

Læs mere

Svar på de 20 påståede rejsekort fælder i Ekstra Bladet den 21. november 2014

Svar på de 20 påståede rejsekort fælder i Ekstra Bladet den 21. november 2014 Svar på de 20 påståede rejsekort fælder i Ekstra Bladet den 21. november 2014 Bilag 2. december 2014 1. Glemmer at checke ud Folk bliver konstant pålagt bøder på 50 kr. for at glemme at checke ud. I hundredvis

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

Undersøgelse om Rejsekortet i den del af befolkningen, der bruger offe ntlig transport minds t 1 gang i kvartalet

Undersøgelse om Rejsekortet i den del af befolkningen, der bruger offe ntlig transport minds t 1 gang i kvartalet Undersøgelse om Rejsekortet i den del af befolkningen, der bruger offe ntlig transport minds t 1 gang i kvartalet Rejsekort November 2017 Summary for befolkningsundersøgelsen bruger offentligt transport

Læs mere

GÆLDER FRA DEN 20. JANUAR

GÆLDER FRA DEN 20. JANUAR takster GÆLDER FRA DEN 20. JANUAR 2013 Prisen for en rejse med Sydtrafik afhænger af mange forskellige ting. Den letteste vej til den billigste billet er rejseplanen.dk. Når du vælger din rejse, kan du

Læs mere

Rejsekortet. kommer til Sjælland i 2008

Rejsekortet. kommer til Sjælland i 2008 Rejsekortet kommer til Sjælland i 2008 Nemt og trygt Indhold Trafikselskabernes mål med det kommende rejsekort er, at kunder nemt og trygt kan rejse med bus, tog og Metro til hver en tid - uden først at

Læs mere

Guide til dig der ønsker at rejse på Pendlerkort i DSB app

Guide til dig der ønsker at rejse på Pendlerkort i DSB app Guide til dig der ønsker at rejse på Pendlerkort i DSB app I denne folder finder du hjælp til, de vigtigste trin når du køber et pendlerkort for første gang og hvordan du skal forny dit kort fremadrettet.

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 2 Indholdsfortegnelse Formål med undersøgelsen 4 Sammenfatning af resultater fra undersøgelsen 5 Præsentation af undersøgelsens resultater

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredshed og muligheder for at få flere borgere til at bruge selvbetjeningsløsninger

Undersøgelse af brugertilfredshed og muligheder for at få flere borgere til at bruge selvbetjeningsløsninger Undersøgelse af brugertilfredshed og muligheder for at få flere borgere til at bruge selvbetjeningsløsninger Brugerundersøgelse i Borgerservice nov. 2011 2012 Side 1 Præsentation 11. januar 2012 Lars Wiinblad

Læs mere

Undersøgelse om produktsøgning

Undersøgelse om produktsøgning Undersøgelse om produktsøgning Tabelrapport 24.09.2013 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

Tjek om dit kort skal ændres. & zone. Nye takster og nyt zonesystem

Tjek om dit kort skal ændres. & zone. Nye takster og nyt zonesystem Tjek om dit kort skal ændres Takst & zone Nye takster og nyt zonesystem Nye zoner & nye takster Den 15. januar ændrer Sydtrafik sit zonesystem. Mange zoner ændrer størrelse, og i nogle områder bliver der

Læs mere

Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder

Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder Der er kommunalvalg den 19. november 2013. I den forbindelse har Håndværksrådet i samarbejde med en række Håndværker-

Læs mere

Banekonferencen Takst Sjælland. Forretningchef Eskil Thuesen

Banekonferencen Takst Sjælland. Forretningchef Eskil Thuesen Banekonferencen 2017 Takst Sjælland 1 Forretningchef Eskil Thuesen Dagens tekst - seks spørgsmål 1. Hvorfor Takst Sjælland? 2. Hvad er Takst Sjælland? 3. Hvad betød det for passagererne? 4. Hvordan reagerede

Læs mere

Af- og påstigning i bus, tog og metro

Af- og påstigning i bus, tog og metro Af- og påstigning i bus, tog og metro NOTAT August 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Passagerpulsens ønsker og anbefalinger 6 3. Resultater 9 3.1 Bus 10

Læs mere

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik.

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik. Information Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230 pris er20 13 midttrafik.dk Indhold Side Priser Øst, Syd og Midt 3 Favrskov Hedensted Horsens

Læs mere

Lektiebusser. Evaluering af gratis internet i busser. December 2013

Lektiebusser. Evaluering af gratis internet i busser. December 2013 Lektiebusser Evaluering af gratis internet i busser December 2013 1 Indhold 1 Baggrund og formål... 3 2 Facts og metode... 4 2.1 Repræsentativitet og validitet... 5 3 Respondenter... 6 4 Konklusioner...

Læs mere

FØDEVARESTYRELSEN KUNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FØDEVARESTYRELSEN KUNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FØDEVARESTYRELSEN KUNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE August 2013 1 Om undersøgelsen Læsevejledning til rapporten. Advice A/S har på vegne af Fødevarestyrelsen gennemført en måling af tilfredsheden hos styrelsens

Læs mere

Resultater af prototypetesten

Resultater af prototypetesten Resultater af prototypetesten Vi har prototypetestet use casene 1, 2, 4 og 5 1. For at undersøge, om vores prototypetest var forståelig for brugerne afholdt vi først en pilottest med en testperson for

Læs mere

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING DET SKAL VÆRE NEMT Det skal være nemt at rejse med FynBus. Det er visionen i FynBus nye strategi for årene 2018-2020. FynBus ledelse har i samarbejde med trafikselskabets mange interessenter og medarbejdere

Læs mere

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser

De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser De Nationale Passagertilfredshedsundersøgelser (tog) Vinter 2016 (Januar til marts 2016) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741 E-mail:

Læs mere

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE)

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) INDHOLD 01 02 03 04 05 06 07 08 09 Indledning Dataindsamling Deltagernes baggrundsdata Sammenfatning Læsevejledning

Læs mere

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem ANALYSENOTAT Streaming boomer frem AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Nye tal for streaming Andelen af forbrugerne som streamer fortsætter med at stige. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at andelen som

Læs mere

Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet

Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet Virksomhedernes brug af og tilfredshed med Jobnet Capacent Epinion for Arbejdsmarkedsstyrelsen November 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning og formål... 4 1.1 Rapportens opbygning... 4 1.2 Respondentgrundlag...

Læs mere

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog)

De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) De Nationale Passagertilfredsheds -undersøgelser (tog) Sommer 2016 (April til september 2016) 1 NORDISK MILJØMÆRKNING Forbrugerrådet Tænk Passagerpulsen Fiolstræde 17B 1017 København K T +45 7741 7741

Læs mere

TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE SUNDHED OG OMSORG

TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE SUNDHED OG OMSORG TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE SUNDHED OG OMSORG HJEMMEPLEJE 2019 INDHOLD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. BAGGRUND OG METODE..... 3 OPSUMMERING OG SAMMENLIGNING AF RESULTATER.... 8 SAMLET TILFREDSHED MED HJEMMEPLEJEN.......

Læs mere

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014 Eniro Krak Produktsøgning Tabelrapport Oktober 2014 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

REJSEKORT INTRODUKTION

REJSEKORT INTRODUKTION 9/5/2013 SHS REJSEKORT INTRODUKTION Mod fuld Udrulning I 2015 05-09-2013 Titel på præsentation 3 REJSEKORT PÅ 30 SEKUNDER (EFTER UDFASNING) Anskaf et rejsekort personlig med tankop-aftale en gang for alle

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt

Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt Velkommen i Metroen Metroen binder byen sammen døgnet rundt, alle ugens dage. Med Metroen har københavnerne og byens besøgende en mulighed for at komme nemt og hurtigt rundt på en bæredygtig måde. Billetter

Læs mere

Rejsekort A/S Borgergade 14, 3. sal DK-1300 København K. Rejsekort rejseregler Gældende fra den 1. juli 2012

Rejsekort A/S Borgergade 14, 3. sal DK-1300 København K. Rejsekort rejseregler Gældende fra den 1. juli 2012 Rejsekort A/S Borgergade 14, 3. sal DK-1300 København K Rejsekort rejseregler Gældende fra den 1. juli 2012 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er rejsereglerne?...2 2. Hvad er rejsekort?...2 3. Hvad skal du vide

Læs mere