Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018"

Transkript

1 Initiativbeskrivelse Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Baggrund Reglerne for, hvornår og hvor mange samtaler der skal afholdes i jobcentret, er komplicerede og varierer meget på tværs af målgrupper. For flere målgrupper er der detaljerede regler for, hvornår samtalerne skal holdes. Både kommuner og borgere oplever derfor, at nogle af de samtaler, der stilles krav om, ikke har værdi. For de fleste målgrupper er der regler om, hvornår den første samtale skal være afholdt. Efter første samtale er der for nogle målgrupper krav om en særlig samtalekadence i den første del af ledighedsforløbet. Herefter er der også meget forskellige kadencekrav. For nogle er der krav om mindst 4 samtaler hver 12. måned, mens det for andre er 6 samtaler hver 12. måned. Regeringen og KL har som led i Aftale om kommunernes økonomi for 2018 (ØA18) aftalt, at der skal være et forenklet kontaktforløb i jobcentrene, der i udgangspunktet er ens på tværs af målgrupper, og hvor der alene stilles krav til et bestemt antal samtaler i starten af ledighedsforløbet. Det er desuden aftalt, at initiativet om et forenklet kontaktforløb ikke skal medføre et markant fald i kontakten med de ledige og sygemeldte. Initiativ Reglerne for kontaktforløbet forenkles og effektiviseres med udgangspunkt i, at samtaler skal holdes på det tidspunkt, hvor det giver mening, og at lovkravene endvidere skal bygge på evidens. Der er solid evidens for, at tidlig og intensiv opfølgning får ledige i arbejde. Det indebærer, at: Borgere i de målgrupper, der i dag skal have samtaler, skal have mindst 4 samtaler i løbet af de første 6 måneder. Hvis en ledig skifter ydelse, fx fra dagpenge til kontanthjælp eller fra sygedagpenge til ressourceforløb, betragtes det som et nyt forløb, hvorefter der skal afholdes 4 samtaler indenfor de første 6 måneder på den nye ydelse. Se tabel 2 for en illustration af initiativet for de respektive målgrupper. Herudover gælder, at: o Kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere 1 fortsat skal have første samtale indenfor en uge efter henvendelse med henblik på visitation. o Sygedagpengemodtagere fortsat skal have den første samtale tidligt i forløbet inden udgangen af 8. sygefraværsuge. 1 Reglerne for kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere omfatter også integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet efter integrationsloven

2 Side 2 af 5 o Dagpengemodtagere udover de 4 samtaler fortsat skal have 2 fællessamtaler med deltagelse af jobcenter og a-kasse i løbet af de første 6 måneder. Kravene hertil forenkles, så den første samtale frit kan tilrettelægges inden for de første 3 måneder og den anden inden for 6 måneder. Derudover skal dagpengemodtagere fortsat have en fællessamtale med jobcenter og a-kasse senest efter 16 måneders ledighed med henblik på at tilrettelægge den særlige intensive indsats i den sidste del af dagpengeperioden. Borgere med mere end 6 måneder på en offentlig forsørgelse får et kontaktforløb efter behov, som aftales individuelt mellem jobcentret og borgeren. Borgeren har ret til samtaler, hvis pågældende ønsker det. Samtidig skal kommunen holde samtaler med borgeren, når den vurderer, der er behov for det. Det vil betyde et enklere kontaktforløb mellem borger og jobcenter. Der er evidens for, at tidlig og intensiv opfølgning får ledige i arbejde, og der tages derfor udgangspunkt heri. Det bliver lettere for jobcentre og borgere at fokusere på samtaler, der har værdi. De logistiske udfordringer ved det fælles kontaktforløb mindskes for både jobcentre og a-kasser, som har kritiseret de snævre frister og manglende fleksibilitet.

3 Side 3 af 5 Bilag Tabel 1: Hovedregler i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) om tidspunkter for kontaktforløb Arbejdsmarkedsparate ledige Første samtale Dagpengemodtagere Når CV-samtalen i a- kassen er afholdt (senest efter 2 ugers ledighed), og senest når pgl. har været ledig i 6 uger. A-kassen deltager, hvis a- kassen ud fra en helhedsorienteret vurdering af den pgl. ledighedssituation finder, at pgl. har behov herfor, eller hvis jobcentret eller den pgl. anmoder herom. Samtaler efter den første samtale Herefter i de første 6 måneder: Mindst en samtale hver gang personen har været ledig i en måned. A-kassen deltager i en samtale, der afholdes tidligst efter 4 måneders ledighed, og senest når pgl. har været ledig i 6 måneder, med mindre den pgl. ikke ønsker a-kassens deltagelse. Herefter mindst hver gang personen har været ledig i 3 måneder. Dvs. mindst 4 samtaler inden for 12 måneder. Herudover en "16-måneders samtale". Senest når pgl. har været ledig i 16 måneder. A-kassen deltager i denne samtale, med mindre den pgl. ikke ønsker a-kassens deltagelse. Kontanthjælpsmodtagere Jobparate Inden for 1 uge fra 1. henvendelse om hjælp. Herefter mindst 2 gange inden for de første 3 kalendermåneder fra 1. henvendelse om hjælp. Herefter mindst 4 gange inden for hver 12 kalendermåneder. Uddannelseshjælpsmodtagere: Åbenlyst uddannelsesparate Inden for 1 uge fra 1. henvendelse om hjælp. Herefter i det omfang det er nødvendigt for at sikre uddannelsesfokus og fremdrift i arbejdet med uddannelsespålægget. Ikke krav om personligt fremmøde. Uddannelseshjælpsmodtagere: Uddannelsesparate Inden for 1 uge fra 1. henvendelse om hjælp. Herefter mindst 2 gange inden for de første 3 kalendermåneder fra 1. henvendelse om hjælp. Herefter når det er nødvendigt for at sikre uddannelsesfokus og fremdrift i arbejdet med uddannelsespålæg. Ikke krav om personligt fremmøde. Ikke krav om personligt fremmøde. Ledighedsydelsesmodtagere Senest 3 uger efter personen har opnået ret til ledighedsydelse. Senest hver gang personen i 3 måneder har modtaget ledighedsydelse regnet første gang fra visitationen til fleksjob.

4 Side 4 af 5 Udsatte ledige Første samtale Samtaler efter den første samtale Kontanthjælpsmodtagere Aktivitetsparate Inden for 1 uge fra 1. henvendelse om hjælp. Herefter mindst 4 gange inden for hver 12 kalendermåneder. Uddannelseshjælpsmodtagere Aktivitetsparate Inden for 1 uge fra 1. henvendelse om hjælp. Herefter senest hver gang personen i 2 måneder har modtaget offentlig forsørgelsesydelse eller deltaget i tilbud efter kap. 12. Revalidender Ressourceforløb Jobafklaringsforløb Senest hver gang personen i 3 måneder har modtaget offentlige forsørgelsesydelser eller deltaget i tilbud efter kapitel Holdes løbende og mindst 6 gange inden for 12 kalendermåneder. Holdes løbende og mindst 6 gange inden for 12 kalendermåneder. Efter 3½ år følges op mindst 6 gange inden for 6 kalendermåneder, hvis kommunen vurderer, der er risiko for, at personen fortsat vil være uarbejdsdygtig efter 4 år. Sygedagpengemodtagere (Når forventet sygefravær er mere end 8 uger) Inden udgangen af 8. sygefraværs uge. Herefter følges op mindst hver 4. uge. *Det bemærkes, at der ikke er regler for kontaktforløb for dimittender med handicap, unge under 18 år og selvforsørgende. For førtidspensionister gælder, at de har ret til tre samtaler, hvis de efterspørger det. Kontaktforløb for personer i fleksjob indgår ikke i skemaet, idet denne gruppe ikke er ledige.

5 Side 5 af 5 Tabel 2: Illustration af indholdet i det forenklede kontaktforløb: Første halvår Dagpengemodtagere 4 samtaler de første seks måneder som afholdes løbende (inklusiv en første samtale tidligt i forløbet). Den første samtale holdes efter CVsamtalen i a-kassen. De to fællessamtaler med deltagelse af både jobcentret og a-kassen fastholdes. Den første fællessamtale senest, når personen har været ledig i 3 måneder, og den anden senest, når personen har været ledig i 6 måneder. Efterfølgende opfølgning Samtaler efter behov. Både borger og jobcenter kan kræve samtaler. Herudover som i dag én ekstra fællessamtale med a-kassen senest efter 16 mdr. som led i den særlige langtidsledighedsindsats. Kontanthjælpsmodtagere Uddannelseshjælpsmodtagere 4 samtaler de første seks måneder som afholdes løbende (inklusiv en første samtale tidligt i forløbet). Samtaler efter behov. Både borger og jobcenter kan kræve samtaler. Jobafklaringsforløb Ressourceforløb Sygedagpengemodtagere Revalidender Herudover gælder følgende regler om første samtale: For kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere skal den 1. samtale afholdes inden for 1 uge fra 1. henvendelse om hjælp. Ledighedsydelsesmodtagere For sygedagpengemodtagere afholdes den første samtale inden udgangen af 8. sygefraværsuge. Anm.: Midlertidig arbejdsmarkedsydelse og kontantydelse er ikke medtaget, idet der er tale om midlertidige ordninger.

6 Initiativbeskrivelse Alle målgrupper omfattes af standby-ordningen August 2018 Baggrund For visse målgrupper i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) kan jobcentrets opfølgning foregå uden kontakt til sygemeldte personer, hvis der er tale om alvorlig sygdom, og kontakt til borgeren ikke er hensigtsmæssig eller mulig på grund af borgerens helbredssituation (stand by-ordningen). Hvis personen er fritaget for personlig kontakt, skal der i stedet ske en anden form for opfølgning. Det kan fx være ved hjælp af kontakt til læge, sygehuslæge eller andre kommunale forvaltninger for at skaffe oplysninger om borgernes helbred og behandlingsforløb. De målgrupper, der er omfattet af standby-ordningen, er aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere 1, aktivitetsparate uddannelseshjælpsmodtagere, revalidender, personer på ledighedsydelse og personer i jobafklaringsforløb. De resterende målgrupper er ikke omfattet, og reglerne er beskrevet forskellige steder i LAB. Det opleves ulogisk og uhensigtsmæssigt, at der ikke gælder samme regler for alle alvorligt syge borgere. Det er i ØA18 aftalt, at der i forbindelse med forenklingen af den aktive beskæftigelsesindsats skal ske en udvidelse af den nuværende standby-ordning, så den fremover omfatter alle målgrupper, dog ikke sygedagpengemodtagere, der har en særlig stand-by-ordning. Initiativ Der formuleres én regel om standby-ordningen, der omfatter alle målgrupper, når betingelserne er opfyldt, dog bortset fra sygedagpengemodtagere, som fortsat vil have en særlig standby-ordning. Dagpengemodtagere vil ikke blive omfattet af ordningen, da de ved sygdom overgår til sygedagpenge og dermed vil blive omfattet af den særlige standby-ordning for sygedagpengemodtagere. Det vil gøre det nemmere for sagsbehandlerne at overskue reglerne på området. Herudover vil det medføre en indholdsmæssig harmonisering af reglerne om standby-ordningen, idet ordningen også kommer til at omfatte: Personer i ressourceforløb Jobparate kontanthjælpsmodtagere Åbenlyst uddannelsesparate og uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere Det betyder, at alle alvorligt syge borgere kan undtages fra samtaler på jobcenteret. 1 Reglerne for kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere omfatter også integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet efter integrationsloven

7 Side 2 af 3 Bilag Målgruppe/regler LAB 18, stk. 6 Opfølgning kan foregå uden kontakt til sygemeldte personer, hvis der er tale om alvorlig sygdom, hvor kontakt til den sygemeldte ikke er hensigtsmæssig eller mulig på grund af den sygemeldtes helbredssituation (standby). Ved vurdering af, om en sygdom er alvorlig, indgår navnlig, om sygdommen er livstruende. De omfattede målgrupper er aktivitetsparate kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere 2, revalidender og personer i jobafklaringsforløb. LAB 73 a, stk. 5 Opfølgning kan foregå uden kontakt til sygemeldte ledige fleksjobvisiterede, hvis der er tale om alvorlig sygdom, hvor kontakt til den sygemeldte ikke er hensigtsmæssig eller mulig på grund af den sygemeldtes helbredssituation (standby). Ved vurdering af, om en sygdom er alvorlig, indgår navnlig, om sygdommen er livstruende. Ikke fastsat regler SDP 13 b, stk. 5 Hvis der er tale om alvorlig sygdom, hvor kontakt til den sygemeldte ikke er hensigtsmæssig eller mulig på grund af den sygemeldtes helbredssituation, foregår opfølgningen uden kontakt til den sygemeldte (standby). Ved vurdering af, om en sygdom er alvorlig, indgår navnlig, om sygdommen er livstruende. (Der knytter sig en diagnoseliste til denne bestemmelse) Målgrupper omfattet af forslag 3 Dagpengemodtagere x (omfattes af sygedagpenge-regler) Ikke omfattet (skifter ydelse og omfattes af sygedagpengeregler) x Kontanthjælpsmodtagere x Jobparate Kontanthjælpsmodtagere x x Aktivitetsparate Uddannelseshjælpsmodtagere x x Uddannelsesparate Uddannelseshjælpsmodtagere x x Aktivitetsparate Revalidender x x Sygedagpengemodtagere x Ikke omfattet Ressourceforløb x x 2 Reglerne for kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere omfatter også integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet efter integrationsloven 3 For nogle af de målgrupper, der omfattes af forslaget, vil det være absolut undtagelsen, at bestemmelsen anvendes, fordi de ofte vil blive omvisiteret i forbindelse med alvorlig sygdom fx fra jobparat kontanthjælpsmodtager til aktivitetsparat kontanthjælpsmodtager.

8 Side 3 af 3 Jobafklaring x x Ledighedsydelsesmodtagere x x Selvforsørgende x Ikke omfattet Kontantydelse x x

9 Initiativbeskrivelse Forenkling af reglerne for indholdet i den individuelle samtale August 2018 Baggrund Der er i dag detaljerede regler for indholdet i de individuelle samtaler. Flere kommuner, blandt andet Silkeborg, har givet udtryk for, at reglerne kan stå i vejen for en meningsfuld og målrettet samtale. Efter gældende regler gælder visse krav for, hvad der skal drøftes på den enkelte samtale. Fx skal der for dagpengemodtagere og jobparate kontanthjælpsmodtagere følges op på den lediges jobsøgning, påses at CV'et på Jobnet er fyldestgørende og drøftes muligheder for tilbud. Emner, der er relevante, men som det ikke nødvendigvis giver mening at vende ved hver eneste samtale, og som derfor kan gøre det svært at målrette samtalen med den ledige. Initiativ De særlige regler om indhold i de individuelle samtaler forenkles, så det i højere grad bliver op til den enkelte sagsbehandler at fastlægge indholdet af hver samtale, herunder hvilke emner der drøftes under samtalen, og hvornår emnerne skal indgå i samtalen. Konkret betyder det: De eksisterende regler om indhold i samtalerne mellem jobcentret og den ledige ophæves. Opfølgningen på indholdet sker efter behov i modsætning til i dag, hvor det skal indgå i hver eneste individuelle samtale. Formålet med kontaktforløbet fastholdes, og det skal fremgå generelt af loven, at kommunerne løbende skal understøtte, at borgeren får en aktiv indsats og har et fyldestgørende CV. Der skal fortsat være fokus på jobsøgning. Der skal således indgås aftale om jobsøgning med jobparate kontanthjælpsmodtagere og åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere 1 for at sikre jobsøgning og sikre gennemskuelighed for både borger og sagsbehandler, hvis der efterfølgende sker en sanktion. Af hensyn til retssikkerheden vil det fortsat være en betingelse, at der ved samtalerne skal vejledes om konsekvenser af 225-timersreglen for kontanthjælpsog uddannelseshjælpsmodtagere omfattet af 225-timersreglen. Reglerne om indhold i jobsamtalerne, som knytter sig til uddannelsespålægget til uddannelseshjælpsmodtagere, bibeholdes, da der i 2018 gennemføres en samlet analyse af ungeområdet. 1 Reglerne for kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere omfatter også integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet efter integrationsloven

10 Forenklingen giver den kommunale sagsbehandler friere rammer til at tilrettelægge de individuelle jobsamtaler, og gør det lettere for jobcentre og borgere at holde samtaler, som giver reel værdi. For at understøtte afholdelsen og tilrettelæggelsen af indholdet i samtalerne vil der som led i den nye lov om en aktiv beskæftigelsesindsats blive udstedt vejledning med information om samtalerne. Side 2 af 2

11 Initiativbeskrivelse Mere ansvar til a-kasserne August 2018 Baggrund I dag er kontaktforløbet primært forankret hos kommunerne, mens a-kasserne deltager i fællessamtaler med den ledige og kommunen og står for CV-samtalen og rådighedssamtaler. Der er på nuværende tidspunkt et begrænset vidensgrundlag om betydningen af placeringen af kontaktforløbet, herunder effekterne af at give a-kasserne ansvaret for kontaktforløbet tidligt i ledighedsperioden. Initiativ Udvalgte a-kasser får derfor i en 4-årig periode ansvaret for kontaktforløbet for dagpengemodtagere i opsigelsesperioden og de første 3 måneder af ledighedsforløbet. Initiativet udmøntes med forsøgshjemmelen i Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB). Initiativet forventes at omfatte ca forløb årligt, svarende til ca forløb over den aftalte periode. Dog skal initiativet omfatte mindst 25 pct. af de nyindplacerede på dagpenge årligt. A-kasserne skal som minimum afholde en CV-samtale, rådighedssamtaler og 1. fællessamtale. Derudover skal a-kasserne afholde kontaktforløbssamtaler med de ledige efter behov, og disse samtalers form og indhold skal tilpasses den enkelte lediges situation og behov. Danske A-kasser skal inddrages i implementeringen af initiativet. A-kasserne skal foretage en indledende afklaring af de ledige, der indgår i initiativet. Det skal ske med henblik på, at ledige med komplekse udfordringer, som derfor er i risiko for langtidsledighed, overgår til et kontaktforløb i jobcentret og får en tidlig indsats, der skal forebygge langtidsledighed. Unge under 25 år, der skal have et uddannelsespålæg, får ligeledes et kontaktforløb i jobcentret. Screening sker ved CV-samtalen i a-kassen, der senest skal finde sted senest efter 2 ugers ledighed. A-kasserne skal til selve afklaringen af de ledige anvende et digitalt profilafklaringsværktøj. Værktøjet skal anvendes som et input til a-kassernes faglige vurdering af, hvornår en ledig er i risiko for langtidsledighed.. Med beskæftigelsesreformen blev der udviklet et digitalt værktøj med henblik på at styrke den tidlige indsats for nyledige i risiko for at blive langtidsledige, som a-kasserne kan benytte. Der vil fortsat være tale om et frivilligt tilbud til de ledige.

12 Side 2 af 3 Initiativet indebærer ikke, at jobcentret er udelukket fra at kontakte den ledige i perioden, men jobcentret deltager som udgangspunkt kun i fællessamtaler med a- kassen i perioden. Udvælgelsen af a-kasserne sker i følgende tre trin. Trin 1: Aftalepartierne fastsætter i september 2018 kriterier for udvælgelse af a- kasser, der kan deltage i initiativet. Kriterierne kan fx være: Kapacitet, herunder til at levere samtaler Geografisk forankring Indsats for medlemmer i opsigelsesperioden Aktiv jobsøgning og jobservice/jobformidling ud fra a-kassernes konkrete viden om jobåbninger samt deres kendskab til det lokale og regionale arbejdsmarked. Afklaring af den arbejdsløses risiko for langtidsledighed på baggrund af profilafklaringsværktøjet Vejledning om uddannelsestilbud inden for a-kassens faglige område Alle a-kasser kan herefter søge om at deltage i initiativet. Trin 2: På baggrund af a-kassernes ansøgninger udpeger Beskæftigelsesministeriet de a-kasser, som lever op til de centralt fastsatte kriterier, samt geografisk udstrækning for den enkelte a-kasse (kommuner, regioner, landsdækkende 1 ). Der vil efter ansøgningsfristen være et dialogmøde med arbejdsmarkedets parter om Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings fortolkning af udvælgelseskriterierne for at skabe åbenhed om udvælgelse. Trin 3: Derefter udvælger aftalepartierne et antal a-kasser blandt de, som lever op til kriterierne. Det er den politiske intention, at a-kasserne skal afspejle et repræsentativt udsnit af a-kasserne ift. faggrupper, størrelser, sektorer mv. Ved udvælgelsen skeles dels til initiativets volumen, antallet af a-kasser og dels til muligheden for en solid effektevaluering af initiativet. Når a-kasserne er udvalgt, får de deltagende a-kasser en periode til den nødvendige forberedelse, herunder eventuelle it-tilpasninger, hvorefter initiativet forventes at kunne træde i kraft medio Implementeringsperioden skal sikre tid til at udvikle it-understøttelsen og give a-kasserne mulighed for at tilrettelægge de nye sagsgange. Der vil i implementeringsperioden være dialog mellem a-kasser og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering om implementeringen af initiativet. Hvis ledigheden stiger markant, mødes aftalepartierne og drøfter initiativets omfang. Initiativet udformes, så det er muligt at foretage en solid effektevaluering, som kan afdække, om der er forskel på, hvor hurtigt ledige afgår til beskæftigelse i 1 Frikommuner, der gennemfører forsøg med kontaktforløbet kan ikke indgå i initiativet, da de ikke skal efterleve samme regler som de øvrige kommuner

13 Side 3 af 3 forhold til, om kontaktforløbet er fælles eller alene er i a-kassen. Det indebærer bl.a., at a-kasserne skal kunne dokumentere deres aktiviteter samt registrer, hvilke formål der er dækket af de samtaler, de holder. Initiativet evalueres inden afslutningen af perioden. For at sikre ens forståelse af evalueringen af modellen afholdes der et møde med arbejdsmarkedets parter og a-kasserne, herunder om, hvordan a-kasserne kan levere den fornødne dokumentation. Aftalepartierne forpligter sig til løbende at drøfte initiativets fremdrift. Herudover vil Beskæftigelsesministeriet følge op på a-kassernes afholdelse af kontaktforløbet. Hvis ikke a-kasserne lever op til kravene til kontaktforløbet, vil de udgå af initiativet. Halvvejs i perioden gennemføres en midtvejsevaluering, som aftalepartierne skal drøfte. Derudover skal aftalepartierne inden udløbet af perioden drøfte evalueringen, og hvad evalueringen giver anledning til. Der gennemføres også en tilfredshedsmåling af ledige, der deltager i initiativet, ift. øvrige ledige.

14 Initiativbeskrivelse Registreringskrav til ledige lempes August 2018 Baggrund Dagpengemodtagere, jobparate kontanthjælpsmodtagere og åbenlyst uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere samt jobparate/åbenlyst uddannelsesparate integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet, skal mindst hver 7. dag gå på Jobnet for at tjekke jobforslag. Det dokumenteres ved, at den ledige kvitterer digitalt på Jobnet (ved at logge på og klikke på et ikon). Reglerne blev indført som led i udmøntningen af aftalen om fremtidens velstand og velfærd fra juni 2006, med henblik på at øge den enkelte lediges fokus på jobsøgning. Herefter er der indført krav om, at den ledige også skal dokumentere sin aktive jobsøgning ved joblog. Det fremgår af integrationsloven, at jobparate udlændinge, der er under integrationsprogrammet, og som modtager integrationsydelse, har samme pligt til hver 7. dag at tjekke jobforslag. Konsekvensen af manglende tjek af jobforslag mindst hver 7. dag er, at ledige kan blive afmeldt som arbejdssøgende på Jobnet. De første to gange inden for 12 måneder, hvor de ikke tjekker jobforslag, får de en påmindelse med en ny frist på syv dage, og hvis de inden for den nye frist fortsat ikke tjekker jobforslag, afmeldes de. Tredje og senere gange inden for 12 måneder, hvor de ledige ikke tjekker jobforslag mindst hver 7. dag, bliver de afmeldt uden påmindelse og frist. Ledige, der er blevet afmeldt, kan ikke få ydelse, før de igen er tilmeldt. Der er også krav om, at ledige skal registrere jobsøgning i deres joblog, og om at dagpengemodtagere selv skal booke jobsamtaler på Jobnet. Proceskravet om, at ledige digitalt skal dokumentere tjek af jobforslag, er derfor i en vis grad overflødigt, da den lediges aktive jobsøgning dokumenteres ved joblog mv. Initiativ Kravet om, at ledige skal gå på Jobnet mindst hver 7. dag for at tjekke jobforslag og bekræfte, at de fortsat er arbejdssøgende, afskaffes. De øvrige digitale pligter og rådighedskrav opretholdes. Det gælder bl.a. kravene om, at ledige løbende skal dokumentere deres jobsøgning i jobloggen, dagpengemodtageres pligt til selvbooking af samtaler, samt at ledige selv skal gøre sig bekendt med tilbud mv. i»min Plan«. Det skal ses i lyset af, at der også er et initiativ om obligatorisk selvbooking for jobparate kontanthjælpsmodtagere, sygedagpengemodtagere og sygemeldte i jobafklaringsforløb.

15 Side 2 af 2 Ledige vil opleve det som en stor lettelse og afbureaukratisering, at de ikke vil blive afmeldt og miste ydelse i en eller flere dage, fordi de har glemt at tjekke jobforslag. Det vil dermed være de lediges eget ansvar at huske dagligt at gå på Jobnet og se frister for selvbooking, indkaldelser til samtaler, tilbud mv. Ledige kan dog fortsat tilmelde sig huskeservice, hvor de får besked via sms eller mail, når der er nyt på Jobnet, fx en indkaldelse til samtale. Initiativet giver også en administrativ lettelse for jobcentre/a-kasser, som fremover ikke skal partshøre og træffe afgørelser om manglende ret til ydelse i få dage, fordi en ledig har glemt at tjekke sine jobforslag og dermed er blevet afmeldt. Det afklares nærmere med Udlændinge- og Integrationsministeriet, om reglerne om tjek af jobforslag i integrationsloven ændres tilsvarende. Hvis reglerne ikke ændres i integrationsloven, vil der være færre administrative lettelser for jobcentrene, da de fortsat vil være tvunget til at opretholde samme procedure som nu overfor ledige omfattet af denne lovgivning.

16 Initiativbeskrivelse Systematiske henvisningsforløb afskaffes August 2018 Baggrund I tilfælde, hvor en dagpengemodtager eller en jobparat kontanthjælpsmodtager bliver henvist til et arbejde på over fem dages varighed, og ikke får stillingen, skal jobcentret hurtigst muligt og løbende henvise til andre job i tre måneder. 1 Hvis personen herefter ikke er kommet i arbejde, skal jobcentret give et aktivt tilbud til personen. Det kaldes systematiske henvisningsforløb og har til formål at øge lediges motivation til at medvirke positivt i rekrutteringen. Muligheden for at give systematiske henvisningsforløb blev indført i 2007 som led i udmøntningen af forliget om Velfærdsreformen. Det særlige proceskrav kan medføre, at nogle personer risikerer at få en intensiveret indsats, uden at jobcentret vurderer, at der reelt er behov for det. Fx vil personer, som ikke får et henvist job, automatisk blive omfattet af et systematisk henvisningsforløb, selvom de aktivt deltog i ansættelsesforløbet de fik bare ikke jobbet. Samtidig har jobcentrene også mulighed for at holde flere samtaler, henvise til arbejde, pålægge personerne at søge konkrete job og give flere tilbud, end hvad der stilles som mindstekrav, hvis det vurderes relevant. Jobcentrene har dermed altid mulighed for at give en intensiveret indsats, hvis der er tvivl om en persons rådighed eller jobparathed. Initiativ Reglerne om systematiske henvisningsforløb afskaffes. Det betyder færre proceskrav for jobcentrene og mere tillid til den kommunale medarbejder. Dermed skal personerne alene have en indsats, når jobcenteret vurderer, at der er behov for det. Jobcentrene har altid mulighed for at holde flere samtaler, henvise til arbejde, pålægge personerne at søge konkrete job og give flere tilbud, end der stilles som mindstekrav, hvis jobcentret vurderer, at det er relevant, fx ved tvivl om en persons rådighed/jobparathed. 1 Reglerne for jobparate kontanthjælpsmodtagere omfatter også jobparate integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet efter integrationsloven.

17 Initiativbeskrivelse Ét krav til ret- og pligttilbud August 2018 Baggrund Reglerne om, hvornår og hvor ofte jobcentret som minimum skal give aktive tilbud til dagpenge-, kontant- og uddannelseshjælpsmodtagere (ret- og pligttilbud), er indviklede og begrænser kommunernes handlerum. 1 Det kan medføre, at jobcentrene har mere fokus på at opfylde de tidsmæssige krav end på at give de relevante tilbud på de tidspunkter, hvor det bedst kan hjælpe borgeren i arbejde. Initiativ For at give jobcentrene et større handlerum og ansvar for at give en individuelt tilpasset indsats til den enkelte forenkles reglerne: Dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere skal have ét ret- og pligttilbud senest efter 6 måneders ledighed. Dermed bliver reglerne harmoniseret på tværs af ydelser samtidig med, at særregler for bestemte aldersgrupper af dagpengemodtagere og reglerne om gentaget aktivering for kontanthjælpsmodtagere bortfalder. Udover det ene ret- og pligttilbud bliver det op til jobcentret at vurdere, hvornår den enkelte borger har brug for yderligere indsats. Lovteksten skærpes, så det fremgår, at jobcentret er forpligtet til løbende at vurdere behovet for den rette indsats, især med fokus på virksomhedsrettet indsats. Jobcentret kan altid give en indsats tidligere, hvis der er behov for det. Fremover kan jobparate kontanthjælpsmodtagere også få vejledning og opkvalificering som deres ret og pligt-tilbud, hvis det vurderes at være relevant. Der gennemføres en analyse af mulighederne for at forenkle reglerne for uddannelseshjælpsmodtagere. Mentorstøtte skal gives til borgere, der har behov for det. Mentorstøtte bortfalder som ret og pligt-tilbud, og som tilbud. Mentorstøtte kan fortsat bruges til at understøtte indsatsen eller som en selvstændig indsats, til at borgeren bliver klar til en anden type indsats. For borgere, som ikke er i stand til at deltage i aktive tilbud, vil jobcentret i særlige tilfælde få en mulighed for at udskyde tidspunktet for afgivelse af ret og pligt-tilbuddet. I så fald skal kommunerne overveje, hvilke tiltag der skal til for at få borgeren i gang med en indsats, herunder mentorstøtte. Der gennemføres en evaluering af den aktive indsats 2 år efter ikrafttrædelse af de forenklede regler. 1 Reglerne for kontanthjælps- og uddannelseshjælpsmodtagere omfatter også integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet efter integrationsloven.

18 Side 2 af 3 Initiativet udgør en markant forenkling og afbureaukratisering af reglerne om aktivering og giver kommunerne større mulighed for at give den ledige en individuelt tilpasset indsats. Jobcentrene får dermed større frihed til at tilrettelægge indsatsen efter en konkret og individuel vurdering. For borgerne betyder initiativet, at de ikke vil opleve, at jobcentret giver et tilbud alene, fordi der er krav om aktivering på bestemte tidspunkter, men at jobcentret i stedet løbende vurderer, hvad der vil være den rette indsats. Forenklingen skal bl.a. ses i lyset af refusionsreformen, hvor kommunerne selv bærer størstedelen af den økonomiske byrde, hvis jobcentret ikke giver en indsats, der virker. Initiativet skal også ses i sammenhæng med ændringerne i kontaktforløbet, hvor et bærende princip bliver, at alle skal have 4 samtaler de første 6 måneder af ledighedsforløbet, fordi der er evidens for, at samtaler tidligt i forløbet har høj effekt. Dertil kommer, at der først kan gives privat løntilskud efter 6 måneder, og det er ét af de aktiveringstilbud, der har den største effekt. Samlet set vil ændringerne dermed understøtte, at kommunerne får mere frihed og tilskyndelse til at give en effektiv beskæftigelsesindsats.

19 Side 3 af 3 Bilag Tabel 1. Gældende regler om tidspunkter for ret og pligt til tilbud Første tilbud Efterfølgende tilbud Under 30 år 1) Senest efter 13 uger.* Ingen regler år Senest efter 6 måneder.* Ingen regler Over 50 år Senest efter 13 uger.* Ingen regler Dagpengemodtagere Kontanthjælpsmodtagere Jobparate Aktivitetsparate 2) Senest efter 6 måneder.** Uddannelseshjælpsmodtagere Uddannelsesparate Senest efter 3 måneder.** Senest hver 6. måned.** Senest hver 12. måned.** Senest efter 1 måned.** Kontinuerligt - max 4 uger mellem tilbud. Aktivitetsparate 2) Senest efter 1 måned.** Kontinuerligt - max 4 uger mellem tilbud. Anm.: 1) Beskæftigelsesministeren kan fastsætte regler om, at dagpengemodtagere under 20 år skal have tilbud efter 4 ugers ledighed. Bemyndigelsen er ikke udnyttet. 2) Aktivitetsparate, som ikke kan deltage i et aktivt tilbud på grund af personlige forhold, har ret og pligt til at have tilknyttet en mentor, indtil de bliver i stand til at deltage i tilbud. * Sammenlagt ledighed. ** Sammenhængende ledighed. Tabel 2. Forenklede regler for ret og pligt Første tilbud Efterfølgende tilbud Dagpengemodtagere Senest efter 6 måneder* Efter en konkret vurdering i jobcentret. Jobparate kontanthjælpsmodtagere Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Senest efter 6 måneder** Senest efter 6 måneder** Efter en konkret vurdering i jobcentret. Efter en konkret vurdering i jobcentret. * Sammenlagt ledighed ** Sammenhængende ledighed Anm.: Det bemærkes, at der i forslaget ikke indgår forenklede regler for uddannelseshjælpsmodtagere. I initiativet indgår, at der gennemføres en analyse af mulighederne for at forenkle reglerne for uddannelseshjælpsmodtagere.

20 Initiativbeskrivelse Udvidelse af reglen for mindre intensiv indsats August 2018 Baggrund Personer i nogle målgrupper, som skal påbegynde fuldtidsjob, fleksjob, skal på barsel, efterløn, fleksydelse eller folkepension inden for 6 uger, er omfattet af reglerne om en mindre intensiv indsats. Det samme gælder, hvis de er omfattet af en arbejdsfordelingsordning eller kan dokumentere, at de er hjemsendt på grund af vejrlig eller materialemangel. Det betyder, at personerne ikke har pligt til aktivering, og at samtaler holdes uden personligt fremmøde, fx telefonisk. Reglerne gælder for dagpengemodtagere, jobog aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, integrationsydelsesmodtagere, som ikke er omfattet af integrationsprogrammet, samt fleksjobvisiterede. Personerne skal dog fortsætte med at søge relevante job som fx vikar- eller afløserjob frem til, de går i fuldtidsjob, på efterløn eller barsel mv. Nogle borgere oplever, at jobcentrenes og a-kassernes krav til jobsøgning ikke tager hensyn til, at man inden for kort tid skal begynde på fuldtidsjob, på efterløn eller barsel mv. Forslag Det er aftalt at alle, jf. bilag, fritages fra pligten til at møde personligt til samtaler og tilbud, hvis de inden for 6 uger skal fx påbegynde et fuldtidsjob, barsel mv., eller hvis de er omfattet af en arbejdsfordelingsordning eller kan dokumentere, at de er hjemsendt på grund af vejrlig eller materialemangel. Dvs. reglerne om mindre intensiv indsats udvides til at omfatte alle relevante målgrupper. Som det gælder i dag, vil jobcentret også fremover ud fra en konkret vurdering kunne beslutte, at en person stadigvæk skal være omfattet af pligten til at møde personligt op til samtaler og af pligten til at deltage i tilbud, hvis jobcentret vurderer, at: 1) der er tale om misbrug af eller spekulation i muligheden for at blive undtaget fra at møde personligt op til samtaler og deltage i tilbud, 2) der er gode muligheder for beskæftigelse inden for personens fagområde, eller 3) det fortsat vil være til fordel for personen at være omfattet af pligten til at møde personligt op til samtaler og deltage i tilbud. Det er endvidere aftalt, at personer, der er omfattet af mindre intensiv indsats, ikke selv aktivt skal søge arbejde. Personer, som er omfattet af arbejdsfordeling, der kan have en betydelig varighed, fritages for pligten til at søge arbejde i de første 6 uger af arbejdsfordelingen. Det betyder, at de fritages for jobsøgning i en periode, der svarer til den, der gælder for personer, som skal i fuldtidsjob, på efterløn eller barsel mv. Det betyder også, at pligten til at være arbejdssøgende efter de almindelige regler genindtræder efter

21 Side 2 af 3 de 6 uger. Pligten til at være arbejdssøgende kan således indtræde inden udløbet af arbejdsfordelingen. I de tilfælde, hvor jobcentret ud fra en konkret vurdering beslutter, at en person ikke skal være omfattet af en mindre intensiv indsats, skal personen også fortsat være aktivt jobsøgende efter de almindelige regler. I det omfang jobcentrene eller a-kasserne kan henvise personerne til vikariater mv. i perioden, vil personen være forpligtet til at søge disse job. Forventningen er, at det vil blive brugt i begrænset omfang. Jobcentre og a-kasser skal vurdere personernes rådighed og eventuelt træffe afgørelse om sanktion, hvis der ikke er en rimelig/gyldig grund til, at personerne ikke påtager sig det henviste arbejde. Personerne vil opleve det som en afbureaukratisering, at de ikke selv aktivt skal søge arbejde i perioden, hvor de er omfattet af en mindre intensiv indsats. For nogle virksomheder kan det også opleves som en lettelse, at de ikke får jobansøgninger til fuldtidsjob fra personer, som samtidigt oplyser, at de inden for kort tid skal begynde i et andet fuldtidsjob el. lign.

22 Side 3 af 3 Bilag: Målgrupper omfattet af mindre intensiv indsats Reglerne om mindre intensiv indsats omfatter i dag følgende målgrupper: 1 Dagpengemodtagere Kontanthjælps- og integrationsydelsesmodtagere (som er omfattet af LAB) (Det gælder både jobparate og aktivitetsparate) Ledige fleksjobvisiterede Sygedagpengemodtagere 2 (Særlige regler, der fremgår af sygedagpengeloven) Udvidelse af reglerne om en mindre intensiv indsats til at omfatte alle relevante målgrupper i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB): Dagpengemodtagere Kontanthjælps- og integrationsydelsesmodtagere (som er omfattet af LAB) (Det gælder både jobparate og aktivitetsparate) Ledige fleksjobvisiterede Sygedagpengemodtagere 3 Uddannelseshjælps- og integrationsydelsesmodtagere (som er omfattet af LAB) (Det gælder både uddannelses- og aktivitetsparate) Revalidender Personer i ressourceforløb Personer i jobafklaringsforløb Dimittender med handicap 4 1 I integrationsloven er der en henvisning til, at reglerne i LAB om en mindre intensiv indsats finder tilsvarende anvendelse for udlændinge, som får tilbudt et integrationsprogram. 2-4 Sygedagpengemodtagere har særlige regler om mindre intensiv indsats, der i dag findes i sygedagpengeloven. I forbindelse med gennemskrivningen af LAB, vil der blive set på grænsefladen til øvrige lovgivninger, herunder om der er behov for en klarere snitflade mellem LAB og fx kompensationsloven og sygedagpengeloven, fsva. visse indsatsregler, herunder om nogle regler skal flyttes ind eller ud af LAB.

23 Initiativbeskrivelse Særskilt mentorkontrakt afskaffes August 2018 Baggrund Der er krav om, at der ved mentorstøtte skal indgås en skriftlig aftale mellem jobcentret og den person, der får støtten. Den skriftlige aftale kaldes en mentorkontrakt. Baggrunden for indførelse af mentorkontrakten var, at nogle ikke var klar over, at de havde fået bevilget mentorstøtte. Kravet om en mentorkontrakt skal sikre, at alle, der havde fåret tilkendt mentorstøtte, er bekendte hermed, og sikre det fornødne ejerskab til mentorstøtte for personen. De oplysninger, som fremgår af mentorkontrakten, skal også fremgå af borgerens Min Plan, som blev indført i 2014 (Jobplaner er afskaffet og erstattet af én forenklet plan, Min Plan ). Der foregår dermed en dobbeltregistrering af mentortilbud, som er administrativ tung. Det vurderes, at der ikke er behov for en særskilt mentorkontrakt, idet borgerne bliver bekendt med tilbud om mentor igennem deres Min Plan og via Jobnet. Initiativ Reglerne i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) præciseres, så det fremgår, at den skriftlige kontrakt mellem borger og jobcenter indgås via Min Plan. Herved bortfalder kravet om, at der skal indgås en særskilt mentorkontrakt. Kontrakten findes dermed stadig, men fremgår af Min Plan. Det er endvidere aftalt, at designet for Min plan for de borgere, der modtager den via digital post, forbedres, så mentoraftalen deri er mere fremtrædende og tydelig.

24 Initiativbeskrivelse A-kasser kan deltage i videosamtaler August 2018 Baggrund Samtaler i kontaktforløbet skal foregå ved personligt fremmøde. Intentionen er at kombinere jobfokus med en tillidsfuld relation mellem sagsbehandler og borger. I den eksisterende litteratur findes der stærk evidens for, at samtaler har positive beskæftigelseseffekter i tiden efter afholdelse af samtaler for jobparate ledige. Flere a-kasser og kommuner efterspørger særligt i forbindelse med fællessamtaler at samtalerne kan holdes uden personligt fremmøde, fx som videosamtaler. Initiativ For at fremme større fleksibilitet er det aftalt, at: Det bliver muligt for a-kasser at deltage i alle fællessamtaler med dagpengemodtagere digitalt ved brug af video. Borgeren kan dog stille krav om personligt fremmøde fra a-kassen. Jobcentret og borgeren skal dog fortsat deltage ved personligt fremmøde. Hermed lempes reglerne for a-kasserne. Der udarbejdes en litteraturgennemgang, som samler viden om effekten af personligt fremmøde ved samtaler. På baggrund af litteraturgennemgangen kan det overvejes, om reglerne kan lempes yderligere. Initiativet vil imødekomme dele af a-kassers og kommuners efterspørgsel på færre formkrav til samtaler. Muligheden for digital deltagelse fra a-kasser forventes desuden at give en ressourcemæssig besparelse for a-kasserne, der skal bruge mindre tid på hhv. transport og logistik. Jobcentrene forventes ligeledes at skulle bruge færre ressourcer på planlægning og koordinering med a-kasserne. Endelig støtter en gennemgang af litteratur op om en evidensbaseret beskæftigelsespolitik ved at udbygge eksisterende viden om betydningen af personligt fremmøde og derved klarlægge, om en yderligere lempelse af formkrav til samtaler er hensigtsmæssig.

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018

Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Initiativbeskrivelse Færre proceskrav til samtaleforløb August 2018 Baggrund Reglerne for, hvornår og hvor mange samtaler der skal afholdes i jobcentret, er komplicerede og varierer meget på tværs af målgrupper.

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Regel Indhold Berørte målgrupper Vurdering Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Ensrettet samtaleforløb på tværs af målgrupper Fire samtaler i jobcenteret det første halve år (også ved ydelsesskift) herefter individuelt tilrettelagt Kontant- og

Læs mere

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats P r æ s e n t a t i Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Opgør med en kompleks lovgivning Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats er siden 2003 ændret 60 gange Et regelsæt fyldt med knopskydninger

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Præsentation Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. oktober 2018 Aftalen overordnet 2 Beskæftigelses- og Integrationsudvalgsmøde 2. oktober 2018 1. Færre,

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016

Landssupporten 8. december 2016 Vejledningstekster til planer Gældende pr. 8. december 2016 Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 8. december 2016. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst i dokumentet.

Læs mere

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018.

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december juni 2018. Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 11. december 2017 19. juni 2018. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst

Læs mere

Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler

Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret m.v. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler Bilaget er opdateret med de ændringer, som er sket til og med releasen den 10. oktober 2016

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 198 Bilag 4 Offentligt Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 2015-000899 Ændringsforslag til L 198 til 2. behandlingen af Forslag

Læs mere

Analysenotat om vejledning og opkvalificering Arbejdsmarkedspolitik

Analysenotat om vejledning og opkvalificering Arbejdsmarkedspolitik N o t a t April 2017 Analysenotat om vejledning og opkvalificering Arbejdsmarkedspolitik Indledning Dette notat indgår i analysematerialet vedrørende forenkling af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Læs mere

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019

Underviser: Susanne Wiederquist, STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 Underviser: Susanne Wiederquist, susanne@wiederquist.dk STATUS PÅ REGLERNE OM BESKÆFTIGELSESINDSATSEN FOR DS 2019 1 Udkast til ny beskæftigelseslov 2 Aftalen bygger pa følgende grundelementer: Færre og

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats August 2018 Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk

Læs mere

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM INDHOLD Andel på offentlig forsørgelse...3 Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob.4-5 Nøgletal for kontanthjælpsreformen...6-7 Nøgletal

Læs mere

Notat 29. oktober Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Notat 29. oktober Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Notat 29. oktober 2018 Gennemgang af den politiske aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Den 23. august offentliggjorde Beskæftigelsesministeriet, at der er indgået aftale mellem Regeringen,

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Bemærkninger til lovforslaget. Specielle bemærkninger

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Bemærkninger til lovforslaget. Specielle bemærkninger UDKAST Forslag til Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Bemærkninger til lovforslaget Specielle bemærkninger Indhold Til 1... 8 Til 2... 10 Til 3... 11 Til 5... 12 Til 6... 13 Til 7... 15 Til 8... 16

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland August 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Status på indsats RAR Bornholm

Status på indsats RAR Bornholm Status på indsats RAR Bornholm Juni 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med fordel

Læs mere

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen

Forenkling af beskæftigelsesindsatsen Forenkling af beskæftigelsesindsatsen v. Jørgen Erlandsen Beskæftigelse og Sundhed KSB-møde den 7. november 2018 Hovedelementer i aftalen Færre og mere enkle proceskrav Ens regler på tværs af målgrupper

Læs mere

Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning

Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning Vurdering af forenklingsforslag fra Regeringens udspil til en forenklet beskæftigelseslovgivning Nedenstående er de enkelte forenklingsforslag, som fremgår af udspillet Mere frihed. Mindre bureaukrati.

Læs mere

DECEMBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HELE LANDET

DECEMBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HELE LANDET DECEMBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HELE LANDET INDHOLD Andel på offentlig forsørgelse...3 Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob.4-5 Nøgletal for kontanthjælpsreformen...6-7

Læs mere

Regelforenkling og Sammen med borgeren en helhedsorienteret indsats

Regelforenkling og Sammen med borgeren en helhedsorienteret indsats Regelforenkling Som led i sammenhængsreformen er regelforenkling det ene af 6 spor. Denne vil indebære, at der blive udarbejdet en ny LAB lov. Loven forventes at træde i kraft den 1. juli 2019 med få undtagelser,

Læs mere

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Temadrøftelse. / En forenklet beskæftigelsesindsats. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Temadrøftelse / En forenklet beskæftigelsesindsats Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 16.04.2018 Formål På udvalgsmødet d. 12. marts bad Socialdemokratiet om at få en gennemgang af regeringsudspillet

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland Februar 2019 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 10. december 2018.

Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 10. december 2018. Dette dokument indeholder vejledningsteksterne til Min plan. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med den 10. december 2018. Oversigt over vedledningstekstsituationerne findes til sidst i dokumentet.

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR JAMMRBUGT KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Formkrav ved lovpligtige samtaler Forsøg med formkrav ved lovpligtige samtaler 1. juli 2017-31. december 2021. Jobcenter Jammerbugt

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Henvendelse af 23. januar 2019 fra 6- byerne.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Henvendelse af 23. januar 2019 fra 6- byerne. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 222 Offentligt NOTAT Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Henvendelse af 23. januar 2019 fra 6- byerne. 19. februar 2019

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Januar 2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune I indeværende notat beskrives hvordan forskellige elementer i beskæftigelsesreformen

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Øst. Status på indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst. Status på indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst Status på indsats RAR Hovedstaden August 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret januar 2019 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Februar 2019 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland November 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland August 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret november 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

Status på indsats RAR Hovedstaden

Status på indsats RAR Hovedstaden Status på indsats RAR Hovedstaden Maj 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE

FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE FRIKOMMUNEVEDTÆGT FOR AALBORG KOMMUNE Kapitel 1: Igangværende forsøg Mikrolån Forsøg med mikrolån til jobparate kontakthjælpsmodtagere, uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere og jobparate selvforsørgede.

Læs mere

OKTOBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I REBILD

OKTOBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I REBILD OKTOBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I REBILD Overblik og udvikling, REBILD OKTOBER 2017 Jobcenteroverblik NR. 7 AF 12 JOBCENTRE I KLYNGEN Reform af førtidspension og fleksjob: Flest muligt

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret februar 2019 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

Bilag 2: Krav fra staten

Bilag 2: Krav fra staten Bilag 2: Krav fra staten Lovgrundlag Beskrivelse af regel/krav Hvorfor er regel/krav unødvendig Hvad vil en afskaffelse betyde Evt. økonomisk betydning LAS 13, stk. 8+ 9 + 11 (kontanthjælp) LAS 54a (revalidering)

Læs mere

FØP 50 % før 1. januar Der forventes 8 helårspersoner mere på ordningen end budgetlagt.

FØP 50 % før 1. januar Der forventes 8 helårspersoner mere på ordningen end budgetlagt. Arbejdsmarkedsudvalget (Hele 1.000 kr.) Korrigeret Forventet års- Tekst budget 2018 forbrug 2018 Afvigelse Bemærkninger Center for Job, Unge og Borgerservice: Integrations- og introduktionsprogram, statsrefusion

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Udkast juni 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Opdateret august 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 12. december 2013 Tine Hansen og Ebbe Holm 1. Indledning Kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar 2014. Det overordnede

Læs mere

MAJ 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LEMVIG

MAJ 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LEMVIG MAJ 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LEMVIG Overblik og udvikling, LEMVIG MAJ 2017 Jobcenteroverblik NR. 11 AF 27 JOBCENTRE I KLYNGEN Reform af førtidspension og fleksjob: Flest muligt skal

Læs mere

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser Bilag 1 Paragrafnøgle Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats jf. lovbekendtgørelse nr. 1342 af 21. november 2016 med senere ændringer (og bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats BAB og Bekendtgørelse

Læs mere

AMK Øst / 25. maj 201. Status på indsats RAR Hovedstaden

AMK Øst / 25. maj 201. Status på indsats RAR Hovedstaden AMK Øst / 25. maj 201 Status på indsats RAR Hovedstaden Maj 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles videns grundlag for RAR-medlemmerne.

Læs mere

FEBRUAR 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I EGEDAL

FEBRUAR 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I EGEDAL FEBRUAR 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I EGEDAL Overblik og udvikling, EGEDAL FEBRUAR 2017 Jobcenteroverblik NR. 6 AF 6 JOBCENTRE I KLYNGEN 芶 Samme placering som sidste opgørelse Reform af førtidspension

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig kontaktperson

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Bekendtgørelse af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats LBK nr 990 af 12/09/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 19. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 2014-0025949

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 20-08-2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 7. marts 2018 Svar til spørgsmål 10 Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder

Læs mere

Høringssvar vedr. udkast til lovforslag om ny hovedlov på beskæftigelsesområdet: Lov om aktiv beskæftigelsesindsats samt udkast til konsekvensforslag

Høringssvar vedr. udkast til lovforslag om ny hovedlov på beskæftigelsesområdet: Lov om aktiv beskæftigelsesindsats samt udkast til konsekvensforslag Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering star@star.dk cc: gyk@star.dk, sar@star.dk og hes@star.dk 11. februar 2019 asd Høringssvar vedr. udkast til lovforslag om ny hovedlov på beskæftigelsesområdet:

Læs mere

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet

Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet Bekendtgørelse om frikommuneforsøg på beskæftigelses- og sygedagpengeområdet I medfør af 55 i lov nr. 1482 af 23. december 2014 om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v., 116 i

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på indsats RAR Hovedstaden

Status på indsats RAR Hovedstaden Status på indsats RAR Hovedstaden Februar 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland

Status på reformer og indsats RAR Sjælland Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på, at ledige hurtigere

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret oktober 2017 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

Reformer og Rummelighed. Vejledningsjura. Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk

Reformer og Rummelighed. Vejledningsjura. Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk Reformer og Rummelighed Vejledningsjura Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk Kontanthjælpsreformen Grundlag og baggrund for reformen Målgrupper i LAB 2 Uddannelseshjælp og kontanthjælp efter

Læs mere

Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med.

Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med. Mere frihed. Mindre bureaukrati. Alle skal med. En forenklet beskæftigelsesindsats Beskæftigelsesministeriet NOVEMBER 2017 EN FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS 3 Forord Denne gang skal det lykkes. Regeringen

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 09-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 13.08.2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats Østjylland Februar 2016 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Øget monitorering og skærpet opfølgning på kommunernes indsats August 2018

Øget monitorering og skærpet opfølgning på kommunernes indsats August 2018 Initiativbeskrivelse Øget monitorering og skærpet opfølgning på kommunernes indsats August 2018 Baggrund Med aftalen om en forenklet beskæftigelsesindsats får kommunerne større mulighed for fleksibelt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Almindelige bemærkninger

UDKAST. Forslag. til. Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Almindelige bemærkninger UDKAST Forslag til Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Almindelige bemærkninger Indhold 1. Indledning... 6 1.1. Baggrund for lovforslaget... 6 1.1.1. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats... 6

Læs mere

BEK nr 1225 af 03/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1225 af 03/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. oktober Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1225 af 03/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. oktober 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/13157

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst Marts 2017 Forord Dette notat beskriver status på indsats og resultater for de sidste par års reformer på beskæftigelsesområdet. Notatet giver data for,

Læs mere

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16 Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF 189 15/16 Med ikrafttrædelse 1.7.2016 Ændring i reglerne vedr. helbredsmæssig vurdering Ændringen indebærer, at kommunalbestyrelsen

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats Vestjylland Marts 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats Nordjylland Februar 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 22. august 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 11. juni 2018

Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 11. juni 2018 Releasenote til Det fælles Datagrundlag - DFDG pr. 11. juni 2018 Version: 1.0 Oprettet den 6. juni 2018 Den 11. juni 2018 vil der være foretaget følgende ændringer i Det fælles Datagrundlag: 1. KONTAKTFORLØB...

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Maj 2017 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Bekendtgørelse af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats LBK nr 1342 af 21/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 2018 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/10910

Læs mere

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 26. april 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland April 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været længe på vej.

Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været længe på vej. 180827 Foreløbig vurdering af Aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen Den 23. august indgik regeringen, S, DF, R og SF en politisk aftale om forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Aftalen har været

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Skrivelse om ændring af bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats pr. 23. april april 2012

Skrivelse om ændring af bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats pr. 23. april april 2012 Til kommunerne, jobcentrene m.fl. Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 Fax 35 36 24 11 ams@ams.dk www.ams.dk CVR nr. 55 56 85 10 Skrivelse om ændring af bekendtgørelse om en

Læs mere

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS

/ AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS / AFTALE OM FORENKLET BESKÆFTIGELSESINDSATS Oplæg til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 24. september 2018 v. kontorchef Marianne Becker Andersen Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti,

Læs mere

Sygedagpengereformen 2014

Sygedagpengereformen 2014 Sygedagpengereformen 2014 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Den 10. september 2014 v/teamleder Charlotte Palkinn, Fastholdelse og ressourceudvikling Regeringen siger: Regeringen vil føre en aktiv

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland August 2017 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 16. september 2014. Bekendtgørelse af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. 12. september 2014. Nr. 990.

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 16. september 2014. Bekendtgørelse af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. 12. september 2014. Nr. 990. Lovtidende A 2014 Udgivet den 16. september 2014 12. september 2014. Nr. 990. Bekendtgørelse af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats Herved bekendtgøres lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere