Rosborg Gymnasium & HF Afrapportering af resultatlønskontrakt 2017/18

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rosborg Gymnasium & HF Afrapportering af resultatlønskontrakt 2017/18"

Transkript

1 Rosborg Gymnasium & HF Afrapportering af resultatlønskontrakt 2017/18 Resultatmål A. Basisrammen Visionen for Rosborg Gymnasium & HF er Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber. I skoleåret skal der være et særligt fokus på: A1. Professionelle læringsfællesskaber A2. Feedback og formativ evaluering A3. Progressionsplan for tværfaglige forløb (SRP forberedelse) B. Ekstrarammen Ud over, de i basisrammen nævnte fokusområder, skal der i skoleåret arbejdes med: B1. Løfteevne B2. Frafald B3. Lærerne skal være mere sammen med eleverne B4. Medarbejdertilfredshed Basisrammen A1. Professionelle læringsfællesskaber Indikatorer: - Etablering af styregruppe for projekt Vi arbejder sammen og udarbejdelse af mål for projektet, herunder afdækning af hvordan professionelle læringsfællesskaber kan implementeres på Rosborg - Afholdelse af 1-2 pædagogisk eftermiddage om fx lectios forløbsdeling og implementering i faggrupperne som tema - Etablering af vidensbank for alle faggrupper I skoleåret har vi på Rosborg arbejdet med professionelle læringsfællesskaber. Vi har valgt, at den centrale enhed for læringsfællesskabet er faggrupperne, hvor fagkollegerne samarbejder på et praktisk plan, fx med fælles undervisning, feedback til eleverne og fremmer læring og udvikling i fagfællesskabet.

2 At lærere arbejder sammen er ikke noget nyt, men nye krav i læreplaner, besparelser på det gymnasiale område og behov for kulturændring i nogle faggrupper har gjort, at vi har fundet det givtigt at italesætte nødvendigheden af de faglige fællesskaber. Som optakt til projektet deltog hele ledelsesgruppen i efteråret 2017 i et internt kursus om professionelle læringsmiljøer med input fra en universitetsforsker. Ledelsen afholdte oplæg på PR-møde i december 2017 om professionelle læringsfællesskaber og brugte i den forbindelse koordineringsudvalget som sparringspartner. Det oprindelige oplæg og projektplan blev kvalificeret i dette forum inden PR-mødet. Fra lærernes side blev det påpeget, at mange faggrupper var godt i gang med arbejdet allerede, men der var også en anerkendelse af, at ikke alle faggrupper var lige langt. Fra ledelsens side blev det understreget, at udviklingen af læringsfællesskabskultur er en lang proces, som er afgørende for skabelsen af arbejdsglæde, overholdelse af de økonomiske rammer og opretholdelse af kvalitet. Dette er blevet understreget i vores dialog med lærerne. På mødet i koordineringsudvalget blev det også fastslået at tilgangen til projektet med oplæg på PR-møde og efterfølgende rundtur i faggrupperne fra ledelsens side var en god måde at gribe projektet an på. På PR-mødet i december fik alle faggrupper en opgave, som skulle besvares og afleveres til rektor og vicerektor. Vi valgte en meget praksisnær tilgang, med konkrete spørgsmål, som vi kunne følge op på til møder rundt i faggrupperne. Denne tilgang, mener vi, har været medvirkende til projektets succes. Der er et hierarki i spørgsmålene til faggrupperne, da der er stor forskel på, hvor langt faggrupperne er i udviklingen af professionelle læringsmiljøer. 1. Hvilke af nedenstående tiltag har vi i gang i i faggruppen og hvor langt er vi? 1. Har faggruppen etableret en vidensbank og deles forløb 2. Anvender faggrupperne IT didaktiske hjælpemidler i undervisningen. 3. Anvender faggruppen Kollegial supervision 4. Hvordan evalueres de skriftlige opgaver. Samarbejder faggruppen om evalueringsmetoder? 5. Diskuterer faggruppen fagets kvalitetsnøgle? 2. Hvilke af emner skal vi arbejde med i faggruppen og skal vi dele os op og arbejde med det samme eller flere forskellige emner?(primært for store faggrupper)? Rosborg havde i foråret 2018 besøg af Lectios forløbsdeling. På et efterfølgende PR-møde samt ved ledelsens rundtur i faggrupperne, havde vi en dialog med lærerne om, at Google også er et meget anvendt delingsværktøj.

3 Vi har i foråret besøgt faggrupperne og konstateret, at på Rosborg er vi langt med udviklingen af professionelle læringsfællesskaber. De er bedst udviklet i de mindre faggrupper, som er rigtig gode til at dele viden og erfaringer med hinanden og flere af faggrupperne har gennem længere tid diskuteret kvalitetsnøglen i faget (fx hvilke emner giver mening at gennemgå på hvilke tidspunkter, hvordan evaluerer vi opgaver ). Inspireret af arbejdsmiljøgruppens arbejde med professionel kapital fortsætter vi i skoleåret med udviklingen af professionelle teams, igen i faggruppe regi. Det kan fx være - Fagkolleger, der alle underviser i matematik A niveau. - Fagkolleger, der alle har historie i 1g. - Fagkolleger, der alle har religion i en naturvidenskabelig studieretninger Der er forskel på hvilke vidensdelingsværktøjer man anvender i faggrupper, men alle faggrupper er nu i gang. Nogle anvender Google, andre lectio og en enkelt faggruppe har udviklet deres egen hjemmeside til deling af viden. På ledelsens rundtur i faggrupperne så vi flere gode eksempler herpå. De fag der indgår i grundforløbet har alle udarbejdet fælles forløb. Nogle gør i lectio og andre bruger som ovenstående skrevet Google Grundlæggende kan vi konkludere, at alle faggrupper nu er i gang, men at faggrupperne ikke er lige langt, og derfor skal de ikke arbejde med det samme. Vi har opnået et godt resultat, haft en god proces og fået taget hul på en svær men også interessant pædagogisk problemstilling. Der er en udvikling i gang i alle faggrupper, som også på længere sigt vil kunne bidrage til et kvalitetsløft og en faglig pædagogisk udvikling på Rosborg. A2. Feedback og formativ evaluering Indikatorer - 2 ledere og 2 lærere deltager i kurser om formativ evaluering og feedback - forskellige evalueringsmodeller drøftes i koordineringsudvalget og i en særlig nedsat arbejdsgruppe med ledelse, lærere og elever - der udarbejdes en Rosborg-model som afprøves i 4 klasser og evalueres (den sidste indikator blev revideret/udsat efter bestyrelsesmødet i februar) I Rosborgs koordineringsudvalg samt i særlig arbejdsgruppe med deltagelse af ledelse, lærere og elever er der i skoleåret blevet arbejdet med at udvikle en systematisk tilgang til feedback og formativ evaluering.

4 Ledelsen startede med at afsøge brugbare værktøjer til formativ evaluering, herunder en udvidet anvendelse af det edderkoppespind, som vi allerede kender fra mindset-metoden. Vi talte med flere skoler, der havde afprøvet dette, men som ikke kunne anbefale det. Fire fra ledelsen deltog i konferencen Tegn på dannelse på Rysensteen Gymnasium. Konferencen omhandlede det aktionsforskningsprojekt, som gymnasiet havde været en del af men ledelsen vurderer ikke, at formativ evaluerings -delen er egnet til implementering på Rosborg. Der hører en bog til projektet, som flere fra ledelsen har læst og efterfølgende stillet til rådighed for koordineringsudvalget. Ledelsen undersøgte herefter CLARA, som er et forskningsbaseret evalueringsværktøj omhandlende fokus på læring. CLARA bruges i udlandet og på Kalundborg Gymnasium. CLARA blev præsenteret for og drøftet med koordineringsudvalget, der ikke umiddelbart var begejstrede for CLARA. Koordineringsudvalget blev derfor opfordret til at komme med brugbare alternativer - og efter at CLARA bliver præsenteret igen med 2 repræsentanter fra Kalundborg Gymnasium, besluttede vi, at CLARA ikke skal igangsættes på Rosborg. I stedet skulle en arbejdsgruppe med lærere, leder og elever arbejde videre med faglig formativ evaluering. Processen blev vendt på bestyrelsesmødet i februar, og det blev godkendt at køre videre med modellen med faglig evaluering og en arbejdsgruppe, der skulle have tid til at undersøge forskellige alternativer, inden en egentlig Rosborgmodel udformes. 2 lærere og en leder deltog i heldagskursus om formativ evaluering i foråret I koordineringsudvalget er der blevet fremlagt forslag til model for arbejdet med formativ evaluering, og den nedsatte arbejdsgruppe har arbejdet videre med at udvikle en Rosborgmodel. Arbejdsgruppen har afprøvet modeller for formativ evaluering og feedback. På baggrund heraf er det planlagt, at arbejdsgruppen i efteråret 2018 indhenter yderligere info fra lærerene om erfaringer og praksis ift. formativ evaluering og feedback-former og bruger dette i det videre arbejde med at udvikle en Rosborgmodel. Den nye deadline for dette er februar A3. Progressionsplan for tværfaglige forløb (SRP forberedelse) Indikatorer: - der er udarbejdet en progressionsplan for tværfaglige forløb (SRP forberedelse) Med den nye gymnasiereform er AT erstattet af tværfaglige forløb, der blandt andet tjener til forberedelse af SRP. På Rosborg har vi i skoleåret udarbejdet en progressionsplan for hvordan de digitale, globale, karriere og innovative kompetencer kommer i spil på skolen. Vi har lavet en overordnet plan for samtlige SRP-forløb på Rosborg og planlagt SRP-forløbene for 1.g og 2.g: kaldet SRP 1-6. De erfaringer, vi gjorde os på baggrund af SRP 1-3 skoleåret

5 , har medført enkelte ændringer til skoleåret Sådan vil det også være i skoleår, hvor SRP 4-6 skal gennemføres og evalueres. Emnerne for de enkelte forløb er: SRP 1: Introduktion til studieretningsfagene SRP 2: Globalt forløb SRP 3: DHO SRP 4: Digitalt forløb SRP 5: Innovativt forløb SRP 6: SRO SRP 7: Viden og Sandhed SRP 8: Karriereforløb SRP 9: SRP Vi afholdte i slutningen af januar 2018 en pædagogisk dag, hvor faggrupperne i forskellige workshops fik mulighed for at komme med inputs til de enkelte forløb. Grundlæggende kan man sige, at der er nogle overordnede retningslinjer for hvert SRP forløb, men med en høj grad af frihed for de deltagende lærere i planlægningen af de enkelte forløb. DHO og SRO adskiller sig her, hvor der er flere planlagte ting, der er fælles for alle. Vi har valgt en model med faste forløb for at sikre det tværfaglige samarbejde. Vi har valgt ikke at detailplanlægge SRP 7-8 endnu, da vi vil høste erfaringerne fra SRP4-6 fra dette skoleår. Der er et skarpere metodisk fokus i 2g, og det skal vi have nogle flere data på, inden de sidste SRP-forløb detailplanlægges. Desuden mangler vi endnu præcise udmeldinger fra ministeriet om forskellige detaljer til den afsluttende eksamen. Ekstrarammen B1. Løftevne Indikatorer - Rosborg har en positiv løfteevne på HF - Rosborg har en positiv løfteevne på STX - Ledelsen understøtter en databaseret dialog om løfteevne i faggrupperne - Rosborg Gymnasium og HF har et mål om altid at have en positiv løfteevne samlet set for skolen. Vi arbejder konsekvens med læringskulturen på skolen, hvor vi ved hjælp af bl.a. mindset-metoden arbejder med at flytte fokus fra en præstationskultur til en læringskultur. Vi har videreført arbejdet fra skoleåret med at skabe et risikofrit miljø med mindre fokus på karakter i læringsprocessen. I HF-klasserne har vi arbejdet målrettet med at skabe lyst til

6 at læse bøger og har faciliteret denne læseindsats for eleverne med succes. I matematik er der afsat ekstra lærer-ressourcer til HF matematik, og vi har udarbejdet en model (130/80 timers pulje) med opkvalificerende tiltag. Derudover har vi iværksat en særligt indsats ved SRP/SSO for de elever, der i særlig grad havde brug for ekstra hjælp og støtte. Som det ses i tabel 1 er gennemsnittet på HF 6,2 og det er helt som forventet efter socioøkonomisk reference. I tabel 2 kan man se, at især skriftlig matematik og skriftlig engelsk skiller sig positivt ud. Bemærk: Der er ingen negative afvigelser, der er statistisk signifikante. Tabel 1 1 : Tabel 2: I tabellen angiver *, at forskellen på det faktuelle karaktergennemsnit og den socioøkonomiske reference er statistisk signifikant 1 Data er fra

7 Som det ses i tabel 3 så ligger gennemsnittet på STX på 7,3, som er 0,2 under den forventede karakter efter socioøkonomisk reference. Bemærk dog igen, at ingen af de negative afvigelser der er statistisk signifikante. Tabel 3 Tabel 4

8 Ledelsen har været på rundtur i faggrupperne og diskuteret vidensdeling, kvalitetsnøgle, evalueringsformer, supervision etc, og i enkelte faggrupper diskuterede også præstationerne (blandt andet blev der diskuteret karakterer i spanskfaggruppen). På PR mødet i maj iværksatte vi et faggruppearbejde i forbindelse med de professionelle læringsfællesskaber om hvilke indikatorer,der findes for kvalitet i de enkelte fag, herunder karakter, socioøkonomi og løfteevne.: Hvordan skal undervisningen i faget bygges op i 1.HF og 2. HF/ 1,2 og 3g? Hvordan bruger vi formativ feedback i det skriftlige arbejde? Hvad forstår vi med kvalitet i faget og hvad er en god indikator herfor? o Karakter o Løfteevne o Fravær o Rekruttering til højere niveau (Fx C til B, B til A) o Rekruttering til videregående uddannelser Hvilke andre relevante indikatorer for kvalitet i undervisningen, er det relevant at arbejde med? Dette kvalitetsarbejde videreføres i skoleåret B2. Frafald Indikator: - at frafaldet i de nye studieretningsklasser ikke er større end det gennemsnitlige frafald i 1g de sidste tre år På Rosborg arbejder vi målrettet med introduktionsforløb for de nye elever, og forsøger at sikre 3 ting. At eleverne kender Rosborgkulturen, at elever bliver afklaret med sit studieretningsvalg og at eleven lærer nye studievaner. Vi har et introduktionsmateriale til vores 1g og 1HF og har et fast introduktionsforløb med mange faglige og sociale initiativer, og anvender Mindset-metoden. Derudover gør vi også eleven opmærksom på, hvilke forventninger vi har til dem gennem oplæg om skolekultur. I skoleåret havde vi to introduktionsperioder pga. det nye grundforløb, og det er glædeligt at konstatere at frafaldet er mindre end det gennemsnitlige frafald de seneste 3 år.

9 Elevopgørelse Start Slut Frafald Frafald i pct. af startende 2014/2015 1g % 2015/2016 1g % 2016/2017 1g % I alt % 2017/2018 (kun studieretningsklasser) % 2017/2018 (inkl grundforløb) % 2014/15 1 HF % 2015/16 1 HF % 2016/17 1 HF % 2017/18 1 HF % B3. Lærerne skal være mere sammen med eleverne Indikatorer - der er udarbejdet en model for anvendelse af den særlige timepulje på STX og HF - modellen indeholder relevante tilbud til såvel de svageste elever som talenterne og midtergruppen Med vedtagelsen af den nye bekendtgørelse for de gymnasiale uddannelser blev der indført en individuel timepulje på henholdsvis 80 timer på HF og 130 timer på STX. I samarbejde med koordineringsudvalget og en mindre arbejdsgruppe er der lavet en model for anvendelsen af de 80 timer på HF og de 130 timer på STX. Modellen er efterfølgende blevet præsenteret på et PR-møde. Anvendelsen af timerne kan inddeles i følgende tre kategorier Formativ feedback Øvrige aktiviteter Særlige forløb HF STX Timerne til formativ feedback er tillagt fagene: matematik, dansk, kultur og samfundsfag, engelsk på hf dansk, engelsk, matematik, 2. fremmedsprog, studieretningsfagene på STX. Timerne er lagt ind som moduler på holdene, således at den enkelte lærer kan bruge dem til at give eleverne individuelt feedback eller feedback i små grupper, når det giver mening i forhold til undervisningen, fx i forbindelse med skriftlige afleveringer.

10 De øvrige aktiviteter er aktiviteter, hvis formål er at hjælpe vores elever med at udvikle sig fra elev til studerende eksempler på aktiviteter er læsekursus, studiedag, introduktion til opgaveskrivning, undervisning i mindset-metoden. De særlige forløb er forløb af hver10 timers varighed - 1 forløb for 2hf og 2 forløb for 2g. Den første runde afholdes i efteråret, hvor både 2hf- og 2g-elever deltager og 2. runde i foråret, hvor det kun er 2g-elever, der deltager. De særlige forløb er forløb, som lærere har meldt ind, at de gerne vil udbyde der er forløb målrette alle elever talent forløb, interesseforløb og opkvalificerende forløb de opkvalificerende forløb er særligt tiltænkt elever, som har brug for ekstra hjælp til at tilegne sig vigtige kompetencer i deres uddannelsesforløb på Rosborg. Planen for anvendelsen af 130/80 timers puljen evalueres i foråret 2019, hvorefter planen justeres. B4. Medarbejdertilfredsundersøgelse Indikatorer: - Deltagelse i medarbejdertrivselsundersøgelsen er på mindst 85 %. - Der opnås mindst 75% i spørgsmålet Er god til at inddrage medarbejderne i beslutningsprocesserne (MTU tabel 9.6). - Der opnås mindst 75% i spørgsmålet Fagteamet har en konstruktiv dialog med ledelsen (MTU tabel 12.5). Medarbejdertilfredshedsundersøgelsen(MTU) blev gennemført i slutningen af maj og begyndelsen af juni. I selve undersøgelsen deltog 132 medarbejdere ud af 142 mulige, hvilket giver en svarprocent på 93,04%. I spørgsmålet Er god til at inddrage medarbejderne i beslutningsprocesserne er det opnåede resultat, som det også fremgå af nedenstående udsnit fra den gennemførte MTU, på 50%, som svarer I høj grad eller I nogen grad. I spørgsmålet Fagteamet har en konstruktiv dialog med ledelsen er det opnåede resultat, som det også fremgå af nedenstående udsnit fra den gennemførte MTU, på 77%, som svare meget enig eller enig.

11 Bestyrelsens vurdering af målopfyldelsen af de enkelte mål udtrykt i procent: A1 Professionelle læringsfællesskaber 100% A2 Feedback og formativ evaluering 90% A3 SRP-forløbsplan 100% B1 Løfteevne 40% B2 Frafald 100% B3 Lærerne skal være mere sammen med eleverne 100% B4 MTU 67% styregruppe/af dækning pædagogisk eftermiddag vidensbank kursus drøftelse evalueringsmodeller afprøves progressionsplan positiv på HF positiv på STX ledelsen understøtter databaseret diskussion mindre frafald i studieretningsklasser model for anvendelse af 130/80 timers pulje tilbud til svage, talenter og midtergruppe deltagelse punkt 9.6. punkt 12.5 Dvs. den samlede målopfyldelse bliver: Basisrammen: 97% Ekstra rammen: 77%

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber.

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber. Rosborg Gymnasium & HF Resultatlønskontrakt 2018-19 Formål Formalet med resultatlønskontrakten er at understøtte dialogen mellem bestyrelsen og gymnasiets daglige ledelse om hvilke indsatser, der skal

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2013 2014

Resultatlønskontrakt 2013 2014 Resultatlønskontrakt 2013 2014 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling.

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling. KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU Selvevaluering Opfølgningsplan KLASSENIVEAU Evaluering Opfølgning i klasseteams Evalueringer og dataindsamling Implementering ELEVNIVEAU Feedback Undervisning Evalueringssamtaler

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien skal understøtte skolens arbejde med at opnå de retningsgivende mål jf. gældende love og bekendtgørelser samt

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2017-18 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

SELVEVALUERING GHG

SELVEVALUERING GHG SELVEVALUERING GHG 2017-18 I forbindelse med gymnasiereformen er der indført et nyt krav om, at gymnasierne som led i det samlede kvalitetsarbejde skal udarbejde en selvevaluering. Det fremgår af BEK nr.

Læs mere

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium 2018 2021 Overordnet beskrivelse af opgaven Denne RADAR er udarbejdet for HBTGYM, på baggrund af RADAR 2015-18. RADARen for gymnasiets udvikling udarbejdes og implementeres

Læs mere

Resultatmål 2017/ 18

Resultatmål 2017/ 18 Resultatmål 2017/ 18 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2015

Rektors Resultatlønskontrakt 2015 Rektors Resultatlønskontrakt 2015 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2016

Rektors Resultatlønskontrakt 2016 Rektors Resultatlønskontrakt 2016 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien skal understøtte skolens arbejde med at opnå de retningsgivende mål jf. gældende love og bekendtgørelser samt

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2016-17 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret 2017-18 Baggrund og indledning Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og Undervisnings

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2017-2018 29.09.2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

PG Kvalitetsplan

PG Kvalitetsplan PG Kvalitetsplan 2016 18 Præambel Formål: Filosofi: Områder: Struktur: Skoleåret 2016 17 Skoleåret 2017 18 Præambel Formål: Paderup Gymnasiums kvalitetsplan fungerer som styrings og monitoreringsredskab

Læs mere

Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium

Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium Bestyrelsens resultatlønskontrakt med rektor ved Christianshavns Gymnasium 2017-18 Bestyrelsen for Christianshavns Gymnasium har formuleret 5 indsatsområder i rektors resultatlønskontrakt gældende for

Læs mere

Sønderborg Statsskole

Sønderborg Statsskole Sønderborg Statsskole Alment Gymnasium og HF-kursus Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2018-2019 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret -2016. Indsatsområder A.

Læs mere

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Formålet med kvalitetssystemet på Rungsted Gymnasium er at medvirke til at skabe en åben evalueringskultur som er praktisk anvendelig. Hensigten er,

Læs mere

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 Indledning Den årlige selvevaluering er skriftlig og drøftes i bestyrelsen. Selvevalueringen offentliggøres efterfølgende på skolens hjemmeside. Selvevalueringen

Læs mere

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 Side 1 Bestyrelsens vurdering af målopfyldelse af de enkelte mål. Basisramme 2017: 1. Flere elever

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Bilag 3 Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2015-2016 Indikatorer og målopfyldelse De enkelte resultatmål i kontrakten måles ved hjælp af indikatorer,

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret 2016-2017. Indsatsområder

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret Rektor Tønder den 11. august 2016 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2016 2017 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for

Læs mere

Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium

Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2018-2019 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatkontrakter med institutionens

Læs mere

Strategiplan for Viborg Gymnasium & HF 2020

Strategiplan for Viborg Gymnasium & HF 2020 Strategiplan for Viborg Gymnasium & HF 2020 Indledning Strategiplan 2020 for VGHF er et udtryk for en række valg og prioriteringer, der er fremkommet gennem samtaler og møder i en gennemsigtig og demokratisk

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2014-2015 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønkontrakt

Læs mere

2i innovationsklassen og 2y karakterfri klasse & makkerklassen 1a

2i innovationsklassen og 2y karakterfri klasse & makkerklassen 1a 1 Fra forsøgsarbejde til praksis og handleplaner for skoleåret 2016-17 Resumé Sprogprojekt: Elevernes internationale kompetencer Projekt : I skoleåret 2015-16 har vi afsluttet vores fællessproglige projekt

Læs mere

1. en skoleevalueringsplan, der er en beskrivelse af, hvordan den overordnede evaluering af kvalitet og resultater på institutionen foregår.

1. en skoleevalueringsplan, der er en beskrivelse af, hvordan den overordnede evaluering af kvalitet og resultater på institutionen foregår. Kvalitetssikringssystem for Fredericia Gymnasium Kvalitetssikringssystemet Kvalitetssikringssystemet på Fredericia Gymnasium skal sikre gode resultater og fortsat skoleudvikling. Det indebærer, at mange

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2015/20 16. B asi srammen (60.000 kr.)

Rektors Resultatlønskontrakt 2015/20 16. B asi srammen (60.000 kr.) Rektors Resultatlønskontrakt 2015/20 16 Resultatlønskontrakten er opdelt i en basisramme (B) og i en ekstraramme (E), Derudover er der sat procenttal for målene. Basisrammen er ved fuld udbetaling 60.000

Læs mere

Frederiksborg Gymnasium & HF

Frederiksborg Gymnasium & HF Bilag D Strategiplan 2015-17 Frederiksborg Gymnasium & HF Behandlet på bestyrelsesmødet den 2/6 2015 Uddrag til brug på PR-møde d. 9/9 2015, (konfirmeret af bestyrelsen d. 29/9 2015) Grundsynspunkt En

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2015-2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

Kvalitetssystem Marts 2019

Kvalitetssystem Marts 2019 Kvalitetssystem Marts 2019 1. Indledning Dette dokument beskriver Erhvervsgymnasiet Grindsteds (EGG) system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering. Det fremgår heraf, hvordan EGG bidrager til opfyldelse

Læs mere

Strategi for læring på Egtved skole

Strategi for læring på Egtved skole 1 Strategi for læring på Egtved skole Hvem er vi på Egtved skole På Egtved skole ønsker vi til stadighed at udvikle os for at give elevene de bedste forudsætninger for at nå sit læringspotentiale. Derfor

Læs mere

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Horsens Gymnasiums system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering omfatter systematiske og regelmæssige selvevalueringer,

Læs mere

Resultatlønskontrakt Aalborg Katedralskole 2017

Resultatlønskontrakt Aalborg Katedralskole 2017 Resultatlønskontrakt Aalborg Katedralskole 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten er udformet på baggrund af retningslinier for anvendelse af resultatløn for ledere ved selvejende uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2017-18 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Resultatløn 2014/2015 en afrapportering i forhold til resultatmålene

Resultatløn 2014/2015 en afrapportering i forhold til resultatmålene Resultatløn 2014/2015 en afrapportering i forhold til resultatmålene Basisrammen: 1. Masterclass vægt 10% Det igangværende talentarbejde (Forskerspirer og Talentelever på ATU) suppleres med et tilbud om

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: A. Indsatser der skal udvikle undervisningens indhold og form. Gymnasiet: 1. Almen studieforberedelse. Den nye organisering af almen studieforberedelse

Læs mere

Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17

Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17 Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17 Nøgleområder vedr. undervisningsevaluering for skoleåret 15/16 1. Elev-/ kursistrollen, herunder a. motivation (fra elev/kursist til studerende)

Læs mere

Bilag 3. Målopfyldelse for resultatkontrakt for rektor Marianne Dose Hvid i perioden

Bilag 3. Målopfyldelse for resultatkontrakt for rektor Marianne Dose Hvid i perioden Bilag 3. Målopfyldelse for resultatkontrakt for rektor Marianne Dose Hvid i perioden 1.1.2018-31.12.2018. A. Basisrammen kr. 70.000 A.1. Læring og didaktik, herunder implementering af den nye gymnasiereform.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til At skabe synlighed og gennemskuelighed omkring gymnasiets

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 1. oktober 2015 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2015-2016 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 10 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed

Læs mere

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på stx 2015 Baggrund: Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF har efter drøftelser med to af Undervisningsministeriets læringskonsulenter gennemført

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

SKurser. kolebaserede

SKurser. kolebaserede SKurser kolebaserede IKV s SKOLEBASEREDE KURSUSUDBUD 2018-19 IKV udbyder 4 centrale kurser omkring Reform 17 og tilpasset de lokale skoleforhold: Desuden udbydes kurserne Lær at tænke ved at tale og IT-didaktik

Læs mere

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Indledning BG s kvalitets- og evalueringsplan udgør den overordnede ramme for arbejdet med kvalitets- og evalueringsarbejdet. Arbejdet

Læs mere

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Rødkilde Gymnasium og rektor Kristine Kortnum for skoleåret

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Rødkilde Gymnasium og rektor Kristine Kortnum for skoleåret Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Rødkilde Gymnasium og rektor Kristine Kortnum for skoleåret 2018-2019 Baggrund og indledning: Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og undervisningsministeriets

Læs mere

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Årlig selvevaluering Indledning Gefion Gymnasiums kommissorium tilsiger, at der skal laves en årlig selvevaluering hvortil der skal udarbejdes handleplaner. Handleplanerne

Læs mere

Basisrammen ( kr.) Inden for basisrammen er indgået aftale om mål i forhold til skolens strategiske indsatsområder.

Basisrammen ( kr.) Inden for basisrammen er indgået aftale om mål i forhold til skolens strategiske indsatsområder. Horsens, 14. juni 2018 Hermed opgørelse af resultatkontrakt indgået mellem Bestyrelsen for Horsens HF & VUC og rektor Dinna Balling 19. september 2017 for perioden 1.8.2017 til 31.7.2018. Skolens vægtede

Læs mere

Opfølgningsplan. Det Blå Gymnasium, Business College Syd. Eksamensresultat hhx

Opfølgningsplan. Det Blå Gymnasium, Business College Syd. Eksamensresultat hhx Opfølgningsplan Det Blå Gymnasium, Business College Syd Eksamensresultat hhx 2015 Opfølgningsplan Baggrund for de iværksatte indsatser Elevernes eksamensresultater ved Det Blå Gymnasium, Business College

Læs mere

Resultatmål 2015/ 16

Resultatmål 2015/ 16 Resultatmål 2015/ 16 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

NYHEDSBREV. Uge marts 2018

NYHEDSBREV. Uge marts 2018 NYHEDSBREV Uge 12 2018 23. marts 2018 1. Nyt fra rektor 2. Fagkoordinatormøde 3. Brobygning Øhavsskolen 4. Stemningsbilleder fra Faaborg Gymnasiums studieture 1. Nyt fra rektor Det har været en begivenhedsrig

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Trine Rhein-Knudsen Læringskonsulent STUK trine.rhein-knudsen@stukuvm.dk Dagsorden Lovkomplekset og reformens intentioner Hvad

Læs mere

Strategi for læring på Egtved skole

Strategi for læring på Egtved skole 1 Strategi for læring på Egtved skole Hvem er vi på Egtved skole På Egtved skole ønsker vi til stadighed at udvikle os for at give elevene de bedste forutsætninger for at nå sit læringspotentiale. Derfor

Læs mere

Rektors resultatkontrakt Basisramme. Udviklingsstrategi 60%

Rektors resultatkontrakt Basisramme. Udviklingsstrategi 60% Rektors resultatkontrakt 2017-18 Basisramme Udviklingsstrategi 2016-2020: Udvikling af nye undervisnings former med henblik på elevernes læring 1. Logistik og styring Den særlige udviklingsindsats for

Læs mere

At lære for at lære. Den karakterfri klasse - mindset og formativ evaluering som fælles arbejdsredskaber. Heidi Andersen, Odder Gymnasium

At lære for at lære. Den karakterfri klasse - mindset og formativ evaluering som fælles arbejdsredskaber. Heidi Andersen, Odder Gymnasium At lære for at lære Den karakterfri klasse - mindset og formativ evaluering som fælles arbejdsredskaber Heidi Andersen, Odder Gymnasium Oplæggets fokuspunkter 1. Formålet med karakterfrihed på Odder Gymnasium?

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2011-2012 Studieparathed. Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes til UVM. Da Odder Gymnasium

Læs mere

Strategi Horsens Statsskole

Strategi Horsens Statsskole Strategi Horsens Statsskole 2017-18 Indledning På Horsens Statsskole tilstræber vi i vores daglige arbejde, udvalgsarbejde og projekter har fokus på formål, værdier, strategi og mål. Vores formål tager

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 26. september 2018 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2018-2019 Basisramme 70.000 Indsatsområde Mål Indikatorer A: Implementering af gymnasiereformen 25% af basisrammen

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august 2017-31. juli 2018 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at tjene følgende overordnede formål

Læs mere

Kvalitetsplan for Paderup Gymnasium 2018/19

Kvalitetsplan for Paderup Gymnasium 2018/19 Kvalitetsplan for Paderup Gymnasium 2018/19 Grundforløbet På Paderup Gymnasium har vi en vision om at opstille ambitiøse mål og holde opmærksomt øje med vores fremskridt på vej mod disse mål gennem en

Læs mere

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Vejledning til lov og bekendtgørelse Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Gymnasie- og Tilsynskontoret

Læs mere

Rapport: Resultatlønskontrakt for rektor Allan Friis Clausen

Rapport: Resultatlønskontrakt for rektor Allan Friis Clausen Bilag 6.2. Rapport: Resultatlønskontrakt for rektor Allan Friis Clausen 2017-18 GYMNRSIUM Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse

Læs mere

Generelt. 1.8 Individuel kompetencevurdering - evaluerings- og kvalitetssikringsstrategi

Generelt. 1.8 Individuel kompetencevurdering - evaluerings- og kvalitetssikringsstrategi 1.8 Individuel kompetencevurdering - evaluerings- og kvalitetssikringsstrategi Evaluerings- og kvalitetssikringsstrategi på Hasseris Gymnasium Fokus i evalueringsstrategien er at sikre kvalitet og udvikling

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse resultatløn for ledere

Læs mere

Baggrund og formål for projektet

Baggrund og formål for projektet Baggrund og formål for projektet Løfteevnen på Høje-Taastrup Gymnasium er generelt god, men skolen har nogle udfordringer i forhold til løfteevnen i eksamenskaraktererne i de udtrukne skriftlige fag. Udfordringerne

Læs mere

Bilag B: Konkrete indsatsområder for Aalborg Handelsskole i skoleåret 2017/2018

Bilag B: Konkrete indsatsområder for Aalborg Handelsskole i skoleåret 2017/2018 Bilag B: Konkrete for Aalborg Handelsskole i skoleåret 2017/2018 Basisrammens 1. Overholdelse af skolens budget for 2017 Overholdelse af det budget for skolen, som bestyrelsen har godkendt, er væsentligt

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2017/18

Rektors resultatlønskontrakt for 2017/18 Rektors resultatlønskontrakt for 2017/18 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Claus Niller

Resultatlønskontrakt for rektor Claus Niller Resultatlønskontrakt for rektor Claus Niller 1.8.2019 31.7.2020 Formål med kontrakten Kontrakten er indgået mellem bestyrelsen for Roskilde Katedralskole ved formand Kasper Nyholm, næstformand Sune Lægaard

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Struktur omkring klassen teamleder, lærerteam og studievejleder Teamleder: Der er knyttet en teamleder

Læs mere

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg

RESULTATLØNSKONTRAKT. for. Rektor Anders Kloppenborg BIRKERØD GYMNASIUM, HF, IB & KOSTSKOLE SØNDERVANGEN 56 - POSTBOKS 220-3460 BIRKERØD DANMARK RESULTATLØNSKONTRAKT for Rektor Anders Kloppenborg 17. december 2018 Grundlag og rammer Jf. skrivelse fra Ministeriet

Læs mere

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet

Læs mere

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen Resultatlønskontrakt: - og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse 1. Undervisning 1.1 Lektieintegreret HF Basisrammen Formålet med udviklingsarbejdet er at styrke læringen i HF-uddannelsen

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier

Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Indsigter fra evaluering af projektet Fra performancekultur til læringskultur på 7 gymnasier Om evalueringen Der er foretaget en kvantitativ baselinemåling ved projektets start ultimo 2015, hvor elever

Læs mere

Skriftligt arbejde. hf2 hhx stx htx

Skriftligt arbejde. hf2 hhx stx htx 50. Kursets leder sikrer fordeling af de afsatte ressourcer til at stille skriftlige opgaver og til at evaluere kursisternes skriftlige arbejde. Lederen kan som led heri tilgodese oprettelse af vidensbanker

Læs mere

Netværk om ny praksis

Netværk om ny praksis 7. februar 2011 Netværk om ny praksis Opfølgning på evaluering og revision af studieretningsgymnasiet I) Formål Nørresundby Gymnasium og HF, Faaborg Gymnasium og Odder Gymnasium ønsker gennem fortsat samarbejde

Læs mere

Resultatlønskontrakt. Basisramme

Resultatlønskontrakt. Basisramme Resultatlønskontrakt Vedr. realisering af de angivne mål i resultatlønskontrakt indgået mellem bestyrelsen for Varde Gymnasium ved formand Torben Rosenørn og rektor Finn Olsen for skoleåret 2015-16. Basisramme

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2015-2016 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt

Læs mere

Handlingsplan HHX Indsatsområde/nyt initiativ: overordnet

Handlingsplan HHX Indsatsområde/nyt initiativ: overordnet Handlingsplan HHX Indsatsområde/nyt initiativ: overordnet Handelsgymnasiet ved Campus Vejle vil øge kvaliteten og med moderne og innovativ pædagogik fremstå som det førende gymnasium i Vejle hvor vore

Læs mere

Efteruddannelsestilbud

Efteruddannelsestilbud Efteruddannelsestilbud GLOBALE GYMNASIERS 2015/2016 Interkulturel kommunikation sprog og medier Ved deltagelse af 10 hold à to lærere og to elever er prisen pr. hold 40.000 kr. Over tre adskilte kursusdage

Læs mere

1. Resume side Projektets formål side Praktisk tilrettelæggelse, produkter og to evalueringer side 3. 4.

1. Resume side Projektets formål side Praktisk tilrettelæggelse, produkter og to evalueringer side 3. 4. Projektrapport. Fagligt samarbejde om progression i det skriftlige arbejde. Projektnummer 127760 Periode: 1. januar 2011 1. december 2012. Indhold. 1. Resume side 2 2. Projektets formål side 3 3. Praktisk

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2017-2018 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt

Læs mere

EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE

EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE EN EKSTREMT KORT INTRO Beskrivelse af indsatsens metode Socioøkonomiske referencer og skolernes løfteevne Detaljeret programbeskrivelse Kontrollerede forsøg Beskrivelse af forsøgsprogram

Læs mere

Strategi Horsens Statsskole

Strategi Horsens Statsskole Strategi Horsens Statsskole 2018-19 Indledning På Horsens Statsskole tilstræber vi i vores daglige arbejde, udvalgsarbejde og projekter har fokus på formål, værdier, strategi og mål. Vores formål tager

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2012 2013

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2012 2013 Bestyrelsesmøde den 4. december 2012 Dagsordenens pkt. 4, bilag 3 27. september 2012 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2012 2013 1. Formål med og gyldighedsperiode for

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere