Bilag 2. Høringssvar. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar fra:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2. Høringssvar. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar fra:"

Transkript

1 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Bilag 2. Høringssvar Sagsnr Dokumentnr Høringssvar fra: Høringssvar fra Engvej 88 Høringssvar fra Engvej 94 Høringssvar fra Kaldæavej 2 Høringssvar fra Engvej 92, st. Høringssvar fra Engvej 92, 1.

2 Fra: Connie Eifeldt Til: TMFKP BA CBY Bygninger Emne: ~003 modt Hørreringssvar fra Erik Eifledt vedr. opførelse af dobbelthus ( med lodret skel ) Kaldæavej 4 Dato: 21. februar :55:55 Til Center for Bygninger Ang. sagsnummer: , Ejendomsadresse: Kaldæavej 4, 2300 Kbh. S.. Undertegnede gør herved indsigelse over byggeriets højde. Dette på baggrund af, hvor tæt på skellet der bygges og at bygningen/bygningerne ligger stik syd for mit hus d.v.s. jeg vil miste størstedelen af sol og lys både i mit hus og på min teresse, som ligger imellem mit hus og skellet til Kaldæavej 4. Venlig hilsen Erik Eifeldt Engvej 88, 2300 S.

3 Fra: Lisbeth Kroer Til: TMFKP BA CBY Bygninger Emne: ~004 modt Hørringssvar fra Lisbeth og Søren Kroer vedr. opførelse af dobbelthus ( med lodret skel ) Kaldæavej 4 Dato: 23. februar :40:37 Høringssvar vedrørende Kaldæavej 4, 2300 København S Kommunens sagsnummer Først og fremmest byder vi vores nye naboer velkommen. Vi følger med i det spændende projekt, som et nyt nabohus jo er. Det er vigtigt for os at få et godt naboskab. Vi vil dog gerne tage imod muligheden for at komme med bemærkninger i forbindelse med høringen. Det nye hus kommer nemlig til at få konsekvenser for os. Inden byggeriet gik i gang havde vi en behagelig samtale med den nye ejer, og der fik vi det indtryk, at det skulle være et hus uden 1. sal. Vi er derfor noget overraskede over at se tegningen til det planlagte byggeri. Vi er overraskede over omfanget af byggeriet, særligt højden og længden sammenholdt med placeringen. Da vi købte vores hus i 2015 var der på Kaldæavej4 et lavt og et relativt lille hus på den ene side af grunden. Resten var have. Vi havde en helt ugeneret have med eftermiddagssol og aftenssol. Det nye hus, der er under opførelse er markant større end det oprindelige hus. Huset ligger meget tæt op af vores grund og husets længde involverer hele vores grund. Ifølge tegningen bliver det også højere end det oprindelige hus. Allerede nu (hvor murene er opført men 1. salen og taget endnu ikke lavet), virker byggeriet voldsomt, fordi det er så stort og ligger så tæt op af hele vores grund. Hvis det nye hus bliver opført efter tegningen, så vil det væsentligt reducere solen i vores have. Vi vurderer, at vores have primært kommer til at ligge i skygge hele eftermiddagen og formentligt også aftenen. Det vil medføre, at vores have mister herlighedsværdi, og at vores hus mister reel værdi. Vi er en børnefamilie, og købte vores hus netop på grund af den solrige have. Vi er oprigtigt kede af, at der er udsigt til, at vores grund vil blive forringet. Kunne en løsning være, at huset ikke bygges helt så højt, som det ifølge tegningen er planen?

4 I er meget velkomne til at komme forbi og kigge, så I kan få et indtryk af, hvad det nye hus kommer til at betyde for vores grund. Med venlig hilsen Lisbeth og Søren Kroer Engvej København S. Telefon:

5 Fra: Tobias Wandrup Til: TMFKP BA CBY Bygninger Cc: Pernille Vinderskov Emne: ~005 den Høringssvar, Pernille Vinderskov & Tobias Wandrup Dato: 24. februar :21:39 Vedr. Høring af bygge sag nr om opførelse af et dobbelthus på Kaldæavej 4. Iforhold til byggeprosessen undrer det os at vi nu får et hørings brev, da vi kan konstatere at vores nye nabo allerede har bygget hele stueetegen samt dæk til første sal uden godkendt bygge tilladelse. I forbindelse med byggesagen har vi følgende punkter vi gerne vil gøre opmæksom på. 1. Bygherre Jan Palby har gravet ud til en stor kælder under hele huset og lavet en nedkørselsrampe, hvor han har gravet ud op til skæld ind mod os (Kaldæavej 2). Vi gjorde ham opmæksom på at vi er usikre på om vores tilbygning i samme skæld kan være sikker når den ikke har tilstrækkelig understøtning. Jan forsikrede os om at det nok skulle holde og har fortalt at han påtænker P kælder under huset og at rampen skal være op mod skeld ind mod os. På tegningerne kan vi se at der er påtænkt 2 P pladser ved siden af huset som vil være ok for os, men Jan har lavet en rampe så vi ved ikke hvad hans endelige plan er. Vi gør hermed indsigelse mod en en rampe ind mod vores grund da vi gerne vil være sikker på vore mur kan holde vægten i fremtiden. 2. Mht. selve huset har vi følgende bemærkning. Vi er ikke positive for et så langt byggeri som vil betyde at vi kun kan se et meget langt sort tag når vi kigger mod syd, set fra både stuen og første sal. Vi vil ikke kunne se andet end tag og mister også aftensol da den nye bygning er ret høj. Vi mener ikke at et så stort/langt hus passer ind i kvateret som er præget af sharme og ældre huse. Vi ser hermed frem til afgørelsen fra jer, og vil gerne modtage indformation om hvordan det endelig hus og P plads skal se ud. Mvh. Pernille Vinderskov & Tobias Wandrup Kaldæavej København S

6 Mob

7 Dato 24. februar 2017 Side 1 af 3 Byens Anvendelse, Center for Bygninger, Byggetilladelser Syd Njalsgade København S. bygninger@tmf.kk.dk Høringssvar vedrørende bebyggelse på matrikel 2788 SØ Kbh. Kære Københavns Kommune Vi takker for muligheden for at kommentere på sagsnummer , der omhandler bebyggelse på Kaldæavej 4, 2300 København S. Vi er i høj grad berørt af byggeriet, idet vi bor på nabogrunden. Vi har til vores store frustration kunne følge byggeriet, der hastigt skrider frem til trods for, at der endnu ikke er givet tilladelse i sagen. Vi har følgende bemærkninger og bekymringer ift. byggeriet, som vi håber og forventervil blive inddraget i den videre behandling af sagen: Bygningens omfang og placering på grunden Af BR stk.1 fremgår det, at nabobebyggelse skal sikres tilfredsstillende lysforhold samt sikres mod væsentlige indbliksgener. Idet vi bor på nabogrunden, er vi selvsagt meget bekymret over bebyggelsens omfang og placering på grunden. Huset på Kaldæavej 4 fylder stort set hele grundens længde, og ifølge høringsmaterialet er der søgt om tilladelse til, at bygningen skal være hele 7,6 m. høj. Kombinationen af husets længde og højde vil medføre alvorlige skyggegener i vores have og skærme betydeligt for lysindfaldet i vores hjem. Vores grund er placeret på østsiden af den meget lange og høje bygning, derfor vil vores grund være henlagt i massiv skygge fra denne store dele af dagen. Bygningen vil derfor forringe kvaliteten og værdien af vores hjem og have væsentligt. Af BR stk.1, omhandlende fritliggende enfamiliehuse, tofamiliehuse og dobbelthuse, fremgår det, at: kommunalbestyrelsen kan ikke nægte at godkende bygningshøjde og afstandsforhold, når betingelserne i nr. 1 og 2 er opfyldt.

8 Side 2 af 3 1. Maksimal højde: 1,4 x afstanden til skel mod nabo og sti. 2. Mindste afstand til skel mod nabo, vej og sti: 2,5 m. Bygningen opfylder muligvis lige akkurat de ovennævnte minimumskrav til højde og afstand til skel. Men idet bebyggelsen strækker sig over hele den lange grund i 7,6 meters højde, vil den dække for solens bane fra tidlig eftermiddag til aften og dermed være til stor gene for de østvendte naboer. Naboer, der har købt huse med vestvendte haver i den tro, at de kunne få glæde af eftermiddagssolen. Københavns Kommune bør derfor ikke godkende ansøgningen om byggetilladelse i sin nuværende form. 7,6 m er for højt bygningens længde taget i betragtning. Indbliksgener mv. Qua husets længde, højde og placering er indbliksgener for de omkringlæggende naboer uundgåelig. Jf. BR er indbliksgener et af de elementer, der skal vægtes i forbindelse med en helhedsvurdering. Foruden indbliksgenerne, så er udsigten til at se direkte ind i en massiv mur af beton og tagpap så langt øjet rækker langt fra er opløftende. Bebyggelsen bryder med kvarterets karakter Ifølge BR tilstræbes det, at kvarterets helhed og fremtoning opretholdes. Det fremgår således, at bebyggelsens samlede omfang skal svare til det sædvanlige i karréen, kvarteret eller området eller til det, der tilstræbes i område. Kældeavej og omegn er et typisk villakvarter kendetegnet af klassiske murermestervillaer og lave et-etages huse med dertilhørende haver. Bygningen, der er søgt om tilladelse til at opføre på Kaldæavej 4, vil skille sig markant ud fra de omkringlæggende huse, og den vil bryde kvarterets karakter både i størrelse, udformning og materialevalg (beton og tagpap). Manglende overholdelse af gældende regler og servitutter Afslutningsvis må vi henlede opmærksomheden på de regler og servitutter, der er blevet overtrådt i forbindelse med byggeriet på Kaldæavej 4. Vi har været i dialog med Københavns Kommune, og vi er blevet oplyst, at der ikke er blevet givet nogen form for tilladelse i den pågældende byggesag ikke desto mindre er hele husets stueplan opført, og arbejdet med etageadskillelse er i fuld gang. Nedrivningen af det hus, der stod på grunden ved overtagelsen, blev effektueret uden kommunens nedrivningstilladelse. Ligeledes er opførelsen af det nye hus påbegyndt uden byggetilladelse.

9 Side 3 af 3 Desuden har Københavns Kommune oplyst, at der er tinglyst en servitut på matrikel 2788 SØ, Kbh., der foreskriver, at to-familieshuse kun kan opføres med vandret skel dvs. ovenpå hinanden. Bygherre har valgt at opføre én lang bygning indeholdende to boliger i forlængelse af hinanden, dvs. at servitutten ikke er overholdt. Processen indikerer, at bygherre agerer ud fra devisen, det er lettere at søge om tilgivelse end om tilladelse. Som naboer og som borgere i Københavns Kommune er vi foruroliget og fortørnet over forløbet og den manglende hensyntagen og respekt for såvel gældende lovgivning, kommunens beslutningsprocesser og kommende naboer. Med afsæt i ovenstående opfordrer vi Københavns Kommune til at give afslag på ansøgning om tilladelse til opførelse af dobbelthus på adressen Kaldæavej 4 i den nuværende form. Bebyggelsens højde og placering taget i betragtning, og med Bygningsreglementets bestemmelser i mente, bør der kun gives tilladelse til opførelse af én etage. Dvs. at det samlede etageareal ikke bør overskride det samlede bebyggede areal på 216 m 2. En eventuel 1. sal vil være til stor gene for de omkringboende naboer. Vi håber, at Københavns Kommune vil tilgodese Bygningsreglementet og sine bysbørns interesser og ikke bukke under for anarkistisk selvtægt. Med venlig hilsen Gry og Martin Klitmose Holm Hansen Engvej 92, stuen 2300 København S

10 Fra: Martin Til: TMFKP BA CBY Bygninger Cc: Helle Julie Stoltz Hansen; Mette Rasmussen Emne: ~006 Høringssvar fra Gry og Martin Klitmose Holm Hansen Dato: 24. februar :43:26 Vedhæftede filer: høringssvar kaldæavej docx Kære Københavns Kommune Vi har vedhæftet vores høringssvar. Med Venlig Hilsen Gry og Martin Klitmose Holm Hansen Engvej 92, stuen 2300 København S

11 Fra: Susanne Guttorm Jensen Til: TMFKP BA CBY Bygninger Emne: ~007 modt Hørreingssvar fra Allan V Nielsen og Susanne G Jensen veder. opførelse af dobbelthus ( med lodret skel ) Kaldæavej 4 Dato: 1. marts :35:50 Høringssvar vedr. sagsnummer Kaldæavej 4, 2300 København S Vi ejer en del af huset på Engvej 92 og har have, der grænser op til grunden på Kaldæavej 4. Vi har fulgt byggeriet fra vores lejlighed på 1. sal og overraskede og urolige over, hvor meget af grunden der bebygges i forhold til grundens størrelse og i forhold til, hvor lidt der tidligere var bebygget på grunden. Af de fremsendte tegninger kan vi nu forstå, at der ansøges om at bygge en høj tagetage. Der står dog intet om, hvor højt det bliver. Det savner vi nogle tal på, for vi er alvorligt bekymrede for, hvilken udsigt vi fremover får fra vores have og fra vores førstesal. Det kunne tyde på, at byggeriet bliver en massiv klods, som kommer til at skygge for udsyn og ikke mindst eftermiddagssolen. Vores have en meget lille og havde tidligere et lille hus og masser af beplantning som nabo på Kaldæavej 4. Nu tegner det til, at vi i stedet mister flere timers sol og får en høj og bred bygning meget tæt på skellet. Det bekymrer os. Mvh. Allan Voldbjerg Nielsen og Susanne Guttorm Jensen Engvej 92, København S

Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 19. juni 2017, at der skal gives afslag på et ansøgt dobbelthus på Kaldæavej 4.

Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 19. juni 2017, at der skal gives afslag på et ansøgt dobbelthus på Kaldæavej 4. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Sagsnr. 2017-0250829 Bilag 1 Kaldæavej 4 Teknik- og Miljøudvalget besluttede den 19. juni 2017, at der skal gives afslag

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 8 Koreavej 8 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 23. august 2017 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32.

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 29. oktober 2015 edoc: 2015-0086554 Høring i henhold til forvaltningsloven Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse.

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 17-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 11 Knuthenborgvej 11 Teknik- og Miljøudvalget har den 27. marts 2017 besluttet, at der skulle

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 10 Tybjergvej 61 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 6. august 2017 modtaget en ansøgning

Læs mere

Som det fremgår af vedlagte brev, har vi i dag skrevet til de berørte parter og givet dem mulighed for at komme med eventuelle bemærkninger.

Som det fremgår af vedlagte brev, har vi i dag skrevet til de berørte parter og givet dem mulighed for at komme med eventuelle bemærkninger. BILAG 1 Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Oliver Alexander Brennecke Grundahl Niels Hemmingsens Gade 4, 2. 1153 København K Orientering Kære Oliver Alexander Brennecke Grundahl Vi har modtaget

Læs mere

PARTSHØRING EFTER FORVALTNINGS- LOVEN

PARTSHØRING EFTER FORVALTNINGS- LOVEN Teknik og Miljøforvaltningen Kasper Michael Wagner Læstedet 3 2500 Valby PARTSHØRING EFTER FORVALTNINGS LOVEN Vi skriver til dig, fordi vi gerne vil høre din mening om et kommende byggeri, hvor vi vurderer,

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning.

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning. 1 - Partshøring TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Vedr.: Matrikel nr.: Sagsnr.: Partshøring Ejendommen Bredgade

Læs mere

Tanja Troelsen. Hej Tanja. Hermed svar.

Tanja Troelsen. Hej Tanja. Hermed svar. Tanja Troelsen Fra: Oliver Grundahl [oliver@oga.dk] Sendt: 27. februar 2017 14:16 Til: Tanja Troelsen Cc: Liv Mørk Johannessen Emne: SV: Nyt dobbelthus ved tilbygning til eksisterende enfamilieshus, Knuthenborgvej

Læs mere

FORELØBIG HELHEDSVURDERING

FORELØBIG HELHEDSVURDERING FORELØBIG HELHEDSVURDERING Sagsnummer: 02.34.02-P19-60-19 Ejendommen: Adresse Matrikel nr.: Ejendomsnr.: Sorøvej 23A, 7400 Herning 1ARL, Herningsholm, Herning Jorder 282313 TEKNIK OG MILJØ Byggeri og Ejendomsdata

Læs mere

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. maj 2015 Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Teknik og Miljø bemyndiges til at meddele de fornødne tilladelser til

Læs mere

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2015 Etagebyggeri i Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen, 8000 Aarhus C.

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 31. maj 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 9 Sundbyvestervej 105 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 21. juli 2017 modtaget en ansøgning

Læs mere

Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk

Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk Kirsten og Ivan Holm Vejen, den 4. maj 2015 Venusvej 4 6600 Vejen Tlf.: 75363202 ivan@homvenusvej.dk Til Vejen Kommune Teknik og Miljø Højmarksvej 20 6670 Holsted Bemærkninger til Lokalplan 271, Boligformål

Læs mere

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Byggesagsnr.: 20154860 Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Adresse: Bebyggelsens art og omfang: Tilbygning til etageboligbebyggelse Første ansøgning: 15-10-2015 Fyldestgørende ansøgning: 02-09-2015 Partshøring:

Læs mere

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. november 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en fritliggende

Læs mere

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel TR Boligbyg ApS Rådyrvej 49 8722 Hedensted Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kirsten Olsen Dir: +4579755685 Mob: e-mail: Kirsten.Olsen @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-3-18 23.8.2018 Helhedsvurdering

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 22. marts 2018 Sagsnummer: 703525 Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Høringssvar Vedr. Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 367 Sadolin & Holmblad. Ad A): Rækkehusene bør tages ud af Tillæg til lokalplan

Høringssvar Vedr. Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 367 Sadolin & Holmblad. Ad A): Rækkehusene bør tages ud af Tillæg til lokalplan Høringssvar Vedr. Forslag til tillæg nr. 2 til lokalplan nr. 367 Sadolin & Holmblad Overordnet set, er vi positivt stemte for de nye tanker omkring mere byliv, caféliv etc., der argumenteres for i den

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. maj 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en tilbygning og foretage

Læs mere

Generelle forhold for den ansøgte bebyggelses samlede omfang og indvirkning på omgivelserne: Grundens bredde er ca. 22 meter.

Generelle forhold for den ansøgte bebyggelses samlede omfang og indvirkning på omgivelserne: Grundens bredde er ca. 22 meter. Internt notatark Carsten Christensen Dalsgårdsvej 18 9000 Ålborg Dato: 29-11-2018- Sagsnr.: 2018-1636 - Journal.nr: 18/24244 Helhedsvurdering, sags nr. 2018-1636 Vedr. : Fastlæggelse af niveauplan og overskridelse

Læs mere

Bebyggelsens omfang samt dens indvirkning på omgivelserne skal fastlægges efter Bygningsreglement 2010 (BR10) kap. 2.

Bebyggelsens omfang samt dens indvirkning på omgivelserne skal fastlægges efter Bygningsreglement 2010 (BR10) kap. 2. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o MinAltan A/S att.: Ryan Hald Nordre Fasanvej 39B 2000 Frederiksberg 6. oktober 2014 edoc: 2014-0137758 AFSLAG OG BYGGETILLADELSE

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26.

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Bilag 9 Nebraskavej 26 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et

Læs mere

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr NOTAT Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne Forvaltningen har modtaget to indsigelser mod byggeprojektet på Knuthenborgvej 11 fra henholdsvis naboerne og lokaludvalget. På baggrund af

Læs mere

Boligbebyggelse på Jægergårdsgade / Montanagade

Boligbebyggelse på Jægergårdsgade / Montanagade Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 14. januar 2015 Jægergårdsgade / Montanagade Den 19. februar 2014 godkendte Aarhus Byråd et kombineret bolig- og butiksprojekt på hjørnet

Læs mere

Bilag 4. Teknik- og Miljøforvaltningens redegørelse og vurdering. Dobbelthuse i områder med villaservitutter vurdering af praksis og praksisændring

Bilag 4. Teknik- og Miljøforvaltningens redegørelse og vurdering. Dobbelthuse i områder med villaservitutter vurdering af praksis og praksisændring KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 4. Teknik- og Miljøforvaltningens redegørelse og vurdering 09-05-2017 Sagsnr. 2017-0201748 Dokumentnr. 2017-0201748-5 Dobbelthuse

Læs mere

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale.

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 3. maj 2019 Bilag 5 til høringssvar I forbindelse med byggeansøgning om indretning af i alt 32 ungdomsboliger og etablering tagterrasse

Læs mere

Att.: Michael Fjord Esbjerg den 27. april 2015

Att.: Michael Fjord Esbjerg den 27. april 2015 Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Michael Fjord Esbjerg den 27. april 2015 Partshøring Sags id 14/23 678 Vedr. inddragelse af eksisterende baggårdsbygning til beboelse på matr. Nr. 765, Esbjerg

Læs mere

BILAG 1 BYP 4. december Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.B1.1 for et boligområde ved Nørrevang i Sunds INDHOLD

BILAG 1 BYP 4. december Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.B1.1 for et boligområde ved Nørrevang i Sunds INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra Nørrevang 35 Indsigelse fra Nørrevang 37 Indsigelse fra Præstegårdvej 14 Indsigelse fra Præstegårdvej 16 Indsigelse fra Præstegårdvej

Læs mere

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. marts 2014 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opførelse af rækkehuse på Tålforvej 15 Teknik og Miljø bemyndiges til

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 3. november 2017 Bilag 2 Høringsbrev Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Indstilling. Erik Bøghs Vej 12, 8230 Åbyhøj nedrivning af eksisterende bebyggelse opførelse af nye boliger. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Erik Bøghs Vej 12, 8230 Åbyhøj nedrivning af eksisterende bebyggelse opførelse af nye boliger. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Erik Bøghs Vej 12, 8230 Åbyhøj nedrivning af eksisterende bebyggelse

Læs mere

Bygherre/ejer af ejendommen: Zeshan Ali Ansøger: DPO Holding Aps

Bygherre/ejer af ejendommen: Zeshan Ali Ansøger: DPO Holding Aps GLADSAXE KOMMUNE Rådhus Allé 7 2860 Søborg Byggesags afdelingen Sag: Skovtoften 17 Sagsnr: 1415 Fase: Ansøgning om byggetilladelse Dato: 30-11-2014 Princip ansøgning Hermed ansøges venligst om principiel

Læs mere

Att. Pernilla Mathisen Risskov 13. juli 2014

Att. Pernilla Mathisen Risskov 13. juli 2014 1 of 7 Syddjurs Kommune Team Byggeri Hovedgaden 77 8410 Rønde Att. Pernilla Mathisen Risskov 13. juli 2014 Holme Bygade 12 B Ebeltoft Det fremgår at matrikel 9p flere gange bliver inddraget i bemærkningerne

Læs mere

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen

Høringsnotat. Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning af eksisterende bolig, Jeckelsvej 22, Skagen Ansøgning har været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Jeckelsvej 11 og 20, Jens Rasmussens Vej 16, Jens Bergs

Læs mere

Herning kommune Torvet Herning

Herning kommune Torvet Herning Statsforvaltningen, Østergade 41, 6950 Ringkøbing Herning kommune Torvet 5 7400 Herning 2016-50035 Dato:10-11-2017 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Søren Ekmann, vedrørende ejendommen beliggende

Læs mere

FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade Frederiksberg

FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade Frederiksberg FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade 1 2000 Frederiksberg 2015-55601 Dato: 22-10-2016 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Reza Katebi, Nordre Fasanvej 37B, 2. th., 2000 Frederiksberg, vedrørende dennes

Læs mere

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse.

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse. Teknik- og Miljøforvaltningen Høring i henhold til forvaltningsloven Københavns Kommune har modtaget en ansøgning om dels nedrivning af en del af eksisterende bebyggelse på ejendommen matrikelnr: 28 Emdrup,

Læs mere

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. juni 2014 Ny Munkegade 74 Tilladelse til at indrette 10 boliger i eksisterende erhvervsbygninger i baggården på ejendommen 1. Resume

Læs mere

Indstilling. Cort Adelers Gade 17A-19, Århus N opførelse af etageboligbebyggelse i 5 etager. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Cort Adelers Gade 17A-19, Århus N opførelse af etageboligbebyggelse i 5 etager. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. december 2008 Cort Adelers Gade 17A-19, Århus N opførelse af etageboligbebyggelse i 5 etager Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik

Læs mere

Indstilling. Frederiksgade 52, Århus C opførelse af tilbygning til boligformål. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13.

Indstilling. Frederiksgade 52, Århus C opførelse af tilbygning til boligformål. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2006 Frederiksgade 52, Århus C opførelse af tilbygning til boligformål Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume

Læs mere

Dear sirs, With best regards, Edgar Arturo Duque Gutierrez Guldagergårdsvej 53C

Dear sirs, With best regards, Edgar Arturo Duque Gutierrez Guldagergårdsvej 53C Edgar Duque Emne: Sagnr 14/7714 Guldagergårdsvej 53B Dato: 4. april 2014 17:07:46 Dear sirs, In regard to the dispensation request for the project at Guldagergårdsvej 53B (Sagsid 14/7714), we hereby oppose

Læs mere

Kommunen kan med hjemmel i planlovens 43 vælge at håndhæve servitutterne, men er ikke forpligtet til det.

Kommunen kan med hjemmel i planlovens 43 vælge at håndhæve servitutterne, men er ikke forpligtet til det. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 10. oktober 2017 Bemyndigelser i tilknytning til villaservitutter Borgerrepræsentationen har den 24. august 2017 godkendt: at Magistratens

Læs mere

Bemyndigelser fra 1992 og 2013 om dobbelthuse i områder med villaservitutter

Bemyndigelser fra 1992 og 2013 om dobbelthuse i områder med villaservitutter KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Borgerrepræsentationen Bemyndigelser fra 1992 og 2013 om dobbelthuse i områder med villaservitutter Borgerrepræsentationen skal

Læs mere

Hej Annemarie. Høringssvar fra Birgitta Madsen: Trafikmængden Bygaden:

Hej Annemarie. Høringssvar fra Birgitta Madsen: Trafikmængden Bygaden: Hej Annemarie Jeg har modtaget vedhæftede høringssvar og skal herved fremsende mine kommentarer til de enkelte modtagne svar som følger, idet nedenstående er fremsendt på vegne ejeren af Bygaden 28, Gårdhave

Læs mere

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. februar 2017 Etageboligbebyggelse, Nørre Allé 78/Lollandsgade 3, Aarhus C Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet

Læs mere

Vi ønsker som grundejerforening ikke at deltage i høringen om evt dispensation

Vi ønsker som grundejerforening ikke at deltage i høringen om evt dispensation Fra: Jane Kollerup Sendt: 11. september 2016 19:48 Til: [SPAM] Re: VS: Høring vedr. ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. S-1.2 om facadehøjde på Strandvænget 24 Hej Dorit Vi

Læs mere

DIN ANSØGNING ER SENDT I HØRING

DIN ANSØGNING ER SENDT I HØRING Teknik- og Miljøforvaltningen Amstrup & Baggesen Att.: Susanne Osborne Lumbyvej 11B, 1. th 5000 Odense C DIN ANSØGNING ER SENDT I HØRING Kære Susanne Osborne Vi har modtaget din ansøgning fra den 10. december

Læs mere

Byggesag -2013-0228 på ejendommen Gartnervænget 22, 8680 Ry

Byggesag -2013-0228 på ejendommen Gartnervænget 22, 8680 Ry 04-08-2013 Skanderborg Kommune Byggesagsafdelingen Knudsvej 34 8680 Ry Mail: byggesag@skanderborg.dk HØRINGSSVAR: Byggesag -2013-0228 på ejendommen Gartnervænget 22, 8680 Ry 1. Indledning: På vegne af

Læs mere

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. december 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at ombygge ejendommen Randersvej

Læs mere

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2009 Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og

Læs mere

Indstilling. Høegh-Guldbergs Gade 33 ny beboelsesejendom. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål

Indstilling. Høegh-Guldbergs Gade 33 ny beboelsesejendom. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. oktober 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume E + N Arkitektur A/S har søgt om principiel tilladelse til at opføre en

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. april 2005 via Magistraten J.nr. JTK/04/00762 Den Ref.: Tlf.nr. hj/ar 8940 2519

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Hvidovre Kommune Multihuset Høvedstensvej Hvidovre Att: Sarah Adnan Hamid Aljumaily. Den 22. december 2016

Hvidovre Kommune Multihuset Høvedstensvej Hvidovre Att: Sarah Adnan Hamid Aljumaily. Den 22. december 2016 Hvidovre Kommune Multihuset Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre Att: Sarah Adnan Hamid Aljumaily Den 22. december 2016 Naboorientering vedr. nyt enfamiliehus i to etager, Hvidovre Strandvej 59 Tak for det tilsendte

Læs mere

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens

8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens 8. 15/12827 Lovliggørelse af tagterrasse på Blomstervænget 1A, 5610 Assens Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller til Miljø- og Teknikudvalget, at der gives lovliggørende byggetilladelse

Læs mere

Partshøring. Opførelse af nyt enfamiliehus, integreret garage /udhus og kælder. Gade/vej Fredheimvej 3 13e Smidstrup By, Rungsted

Partshøring. Opførelse af nyt enfamiliehus, integreret garage /udhus og kælder. Gade/vej Fredheimvej 3 13e Smidstrup By, Rungsted Center for Teknik Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm Navn CONavn Adresse Postnr og By Felterne ovenfor erstattes af tilsvarende flettefelter i regneark. Vis koder med og husk ved brevfletningen at

Læs mere

Vi har modtaget dine mails fra den 7. og 9. november Du forespørger om muligheden for at bebygge ejendommen Højstrupvej 69.

Vi har modtaget dine mails fra den 7. og 9. november Du forespørger om muligheden for at bebygge ejendommen Højstrupvej 69. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Københavns Kommune 1070 Københavns Ejendomme Att. Kristina Meier Risbjerg Nyropsgade 7, 6. 1602 København V 16. november 2016 Sagsnummer: 602372~001 edoc:

Læs mere

C.F. Richs Vej 60 - Skema over høringssvar i forbindelse med naboorientering juli 2015 Høringssvar kort refereret fordelt på emner

C.F. Richs Vej 60 - Skema over høringssvar i forbindelse med naboorientering juli 2015 Høringssvar kort refereret fordelt på emner Nr. C.F. Richs Vej 60 - Skema over høringssvar i forbindelse med naboorientering juli 2015 Høringssvar kort refereret fordelt på emner Ansøgers kommentar til høringssvar: De fleste indsigelser går på følgende

Læs mere

Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning fra den 24. april 2017 på adressen Heklas Alle 10.

Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning fra den 24. april 2017 på adressen Heklas Alle 10. Teknik- og Miljøforvaltningen Til ansøger c/o VISBY INVEST ApS Rasmus Brøndholt Visby 29. maj 2017 edoc: 2017-0194396 AFSLAG PÅ ANSØGNING Kære VISBY INVEST ApS Vi skal hermed meddele afslag på din ansøgning

Læs mere

Indsigelse imod lokalplan nr. 11.C31.2

Indsigelse imod lokalplan nr. 11.C31.2 Indsigelse imod lokalplan nr. 11.C31.2 Jf. fremsendte annoncering d. 30. august 2018 omkring lokalplan 11.C31.2, fremsender jeg hermed min indsigelse imod lokalplanen. Grundet den nye maksimale bebyggelsesprocent

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNE Stengade Helsingør

HELSINGØR KOMMUNE Stengade Helsingør HELSINGØR KOMMUNE Stengade 59 3000 Helsingør 2015-39833 Dato: 27-04-2016 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Jesper Rasmussen, Kristinehøjvej 29, 3000 Helsingør, vedrørende ejendommen matr.nr 51es,

Læs mere

Syddjurs kommune Lundbergsvej Ebeltoft

Syddjurs kommune Lundbergsvej Ebeltoft Syddjurs kommune Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft 2015-43277 Dato: 16-06-2016 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Grethe og Hasse Hoffmann, Søholtvej 11, 8400 Ebeltoft, vedrørende ejendommen beliggende

Læs mere

Notat - Vurdering af indsigelser

Notat - Vurdering af indsigelser Notat - Vurdering af indsigelser Laulundgade 3, 7400 - Opførelse af etageboliger Adresse: Laulundgade 3, 7400 Herning Dato: 16-05-2018 Sagsnr: 02.34.02-P19-107-18 Sagsbehandler: Sussi Munch Jensen Projektet

Læs mere

Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 "Teglværkshavnen.

Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 Teglværkshavnen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Niels E. Bjerrum, MB Henvendelse vedrørende dispensation fra tillæg nr. 3 til lokalplan nr. 310 "Teglværkshavnen. 4. oktober 2017 Sagsnr.

Læs mere

Sagsnr Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune. Dokumentnr

Sagsnr Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 08-02-2017 Dobbelthuse på villagrunde i Københavns Kommune Størstedelen af de københavnske villagrunde er i forbindelse med udstykning ved århundredets begyndelse blevet pålagt

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 19. september 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr.

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 8 Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

Det betyder, at du ikke får ret i din klage og kommunens afgørelse står ved magt.

Det betyder, at du ikke får ret i din klage og kommunens afgørelse står ved magt. Dato: 26-02-2018 Afgørelse, sagsnummer 2016-78639 Statsforvaltningen har behandlet din klage af 20. oktober 2016 over, at Herning kommune den 6. oktober 2016 har tilladt byggeri af en tilbygning på grunden

Læs mere

Idé: Svømmehal og rekreative områder - Sundheds- og rekreationsakse

Idé: Svømmehal og rekreative områder - Sundheds- og rekreationsakse Mogens og Marianne Emne: Gøteborg Allé 5 - svømmehal Dato: 1. maj 2014 12:55:38 Kære udvalg vedr. udnyttelse af område omkring Gøteborg Allé 5 Idé: Svømmehal og rekreative områder - Sundheds- og rekreationsakse

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Indstilling. Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7.

Indstilling. Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 7. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse med parkeringskælder

Læs mere

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar.

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. Høringssvar Høringsnotat vedrørende lokalplan 095 og kommuneplantillæg nr. 10. I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. 1. Til Næstved Kommune Miljøstyrelsen

Læs mere

1 Bygningens størrelse. Der klages over bebyggelsen voluminøse karakter, at bygningen har 3 etager og parkeringskælder og elevator

1 Bygningens størrelse. Der klages over bebyggelsen voluminøse karakter, at bygningen har 3 etager og parkeringskælder og elevator Skema over indsigelser og bemærkninger Nr. Indsigelserne kort refereret Ansøgers kommentar til indsigelser. By- og Miljøområdet har følgende bemærkninger til indsigelserne 1 Bygningens størrelse Der klages

Læs mere

FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade Frederiksberg Orientering om afgørelse

FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade Frederiksberg Orientering om afgørelse FREDERIKSBERG KOMMUNE Smallegade 1 2000 Frederiksberg 2015-53377 Dato: 30-11-2016 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Winsløw Advokatfirma vedrørende ejendommen matr.nr. 16L af Frederiksberg, beliggende

Læs mere

I 8.5 i lokalplanen fastlægges det, at der må bygges i 2 etager på den pågældende ejendom.

I 8.5 i lokalplanen fastlægges det, at der må bygges i 2 etager på den pågældende ejendom. Grundejerforeningen Gartnervænget v/ Grethe Seekjær grethe@sary.dk Dato: 8. august 2013 Byggesagsnr.: BYGGESAG-2013-0228 Journalnr.: 13/14668: 622270 Vedrørende tilbygning til rækkehus Vedrørende opførelse

Læs mere

Indstilling. Nyt byhus i 2 etager i Ole Rømers Gade 50, Aarhus C. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nyt byhus i 2 etager i Ole Rømers Gade 50, Aarhus C. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 12. oktober 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C 1. Resume Der er søgt om tilladelse

Læs mere

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32.

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32. NOTAT - Indkomne bemærkninger til ansøgning om dispensation til opførelse af bolig, dalgade 34 Teknik & Miljø 9. januar 2019 Sags-ID: 18/6147 Sagsbehandler: Helle Aarre Notatet indeholder et resumé af

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Forslag til lokalplan , Udvidelse af Industrimuseet Gasvej, samt boliger Ny Havnegade, Horsens

Forslag til lokalplan , Udvidelse af Industrimuseet Gasvej, samt boliger Ny Havnegade, Horsens Plan og By Teknik og Miljø Sagbehandler: Jens Nedergaard Sagsnr. 01.02.05-P16-21-16 Dato: 18.4.2018 Notat om høringssvar Forslag til lokalplan 2016-28, Udvidelse af Industrimuseet Gasvej, samt boliger

Læs mere

Skal du bygge? Enfamiliehus, dobbelthus med lodret lejlighedsskel, sommerhus samt om- og tilbygninger TEAM BYGGESAG

Skal du bygge? Enfamiliehus, dobbelthus med lodret lejlighedsskel, sommerhus samt om- og tilbygninger TEAM BYGGESAG Skal du bygge? Enfamiliehus, dobbelthus med lodret lejlighedsskel, sommerhus samt om- og tilbygninger TEAM BYGGESAG Hej! I denne vejledning kan du læse, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal bygge

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 07-04-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 07-04-2016 17:00 1 (Åben) Lokalplan 376 for Hellerupvej

Læs mere

Sara Studsgaard. Til Teknik og miljøcenter, Høje Taastrup kommune. Indsigelse. Vedr. Udhus ved Bygade 36

Sara Studsgaard. Til Teknik og miljøcenter, Høje Taastrup kommune. Indsigelse. Vedr. Udhus ved Bygade 36 Robin de Nijs Sendt: 28. oktober 2017 20:31 Cc: Maria Vedel Emne: Indsigelse Vedr. Udhus ved Bygade 36 Til Teknik og miljøcenter, Høje Taastrup kommune Indsigelse Vedr. Udhus ved

Læs mere

Opførelse af etageboligbebyggelse, Skt. Pauls Gade 42

Opførelse af etageboligbebyggelse, Skt. Pauls Gade 42 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. februar 2015 Opførelse af etageboligbebyggelse, Skt. Pauls Gade 42 Tilladelse til at opføre en etageboligbebyggelse på ejendommen

Læs mere

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Byplanlægger: Christian Jacob Brammann Sagsnr.: 17/30181 Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 Dato: 20-03-2018/cjb I

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Heidi Friis Jerichausgade 32 1777 København V Matr.nr. 878 Udenbys Vester Kvt. 26-10-2015 Sagsnr. 2015-0241563 Dokumentnr. 2015-0241563-2

Læs mere

Grundejerforeningen Korsørvej har tidligere ytret ønske om at etablere Korsørvej som en lukket vej, for at sikre en bedre skolevej.

Grundejerforeningen Korsørvej har tidligere ytret ønske om at etablere Korsørvej som en lukket vej, for at sikre en bedre skolevej. Indsigelser fra berørte parter Vedr. byggesag 02.34.02-P19-527-18 Vi henvender os til jer i forbindelse med byggesag på matrikel 4AI, Korsørvej 29A. Grundejerforeningen Korsørvej har erfaret at der skal

Læs mere

Bilag 4 Naboorientering

Bilag 4 Naboorientering Bilag 4 Naboorientering Multihuset, Høvedstensvej 45, 2650 Hvidovre «navn» «conavn» «adresse» «postdistrikt» Sendt i naboorientering hos naboer: Strandhavevej 47 og Hvidovre Strandvej 16 Center for Plan

Læs mere

Center for Bygninger, Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks København V Att. Kirsten Søie

Center for Bygninger, Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks København V Att. Kirsten Søie Center for Bygninger, Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks 416 1504 København V Att. Kirsten Søie Indsendt via http://www.blivhoert.kk.dk/node/12734/svar Med henvisning til det modtagne materiale

Læs mere

Bilag 4. Fra: Til: Emne: Dato:

Bilag 4. Fra: Til: Emne: Dato: Bilag 4 Fra: Til: Emne: Dato: TMFKP BA CBY Bygninger; TMFKP BA Dialogteam 703862 Fælles henvendelse vedr. Parkeringsnorm ifbm. byggesag på Kongovej 14 9. marts 2018 11:21:29 Kære Teknik og Miljøforvaltning.

Læs mere

Indstilling. Orientering om afgørelser i april kvartal 2006. Til Århus Byråd. Teknik og Miljø. Den 15. februar 2007. Århus Kommune

Indstilling. Orientering om afgørelser i april kvartal 2006. Til Århus Byråd. Teknik og Miljø. Den 15. februar 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Teknik og Miljø Den 15. februar 2007 Orientering om afgørelser i april kvartal 2006 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Absalonsgade 25, Århus C,

Læs mere

Madsen Liga Lejniece. LIGMA

Madsen Liga Lejniece. LIGMA Madsen Liga Lejniece. LIGMA Fra: Peter Hillerup Sendt: 2. september 2015 20:01 Til: Esbjerg Kommune - Plan Emne: Sagsid 15/14102: Partsudtalelse vedrørende opførelse af nyt enfamiliehus

Læs mere

Det forudsættes, at dagslyset i de nye tagboliger opfylder kravene i BR18.

Det forudsættes, at dagslyset i de nye tagboliger opfylder kravene i BR18. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 4 Notat om lysforhold Notatet skal oplyse nærmere om lovgrundlaget for at regulere tagboliger ud fra den byggelovmæssige helhedsvurdering

Læs mere