Deltagere: Kristian Thorn, Ditte Jessing, Gitte Gjøde, Louise Kold-Petersen, Mette Bøj Brodersen, Pernille Christiansen, Signe Osbahr (referent)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deltagere: Kristian Thorn, Ditte Jessing, Gitte Gjøde, Louise Kold-Petersen, Mette Bøj Brodersen, Pernille Christiansen, Signe Osbahr (referent)"

Transkript

1 AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. november 2017 kl Mødelokale: Kristians kontor (videolink ) Møde i LAMU for AU Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Ditte Jessing, Gitte Gjøde, Louise Kold-Petersen, Mette Bøj Brodersen, Pernille Christiansen, Signe Osbahr (referent) Afbud: Annette Graae, Gitte Pedersen Viftrup, 1. Godkendelse af dagsorden 2. Justering af arbejdsmiljøorganisationen efter AUL s overdragelse Der afholdes valg til arbejdsmiljø-organisationen i vinteren Med AUL s overdragelse til KB er der behov for en justering af arbejdsmiljøorganisationen i AU Uddannelse inden valget. Ledelsen indstiller at der oprettes én arbejdsmiljøgruppe i AU Uddannelse, der samtidig udgør LAMU forretningsordenen for LAMU tilpasses hertil Side 1/2 3. Status på arbejdsmiljø-arbejdet i enhederne Der medsendes status udarbejdet i enheder. 4. God omgangstone Status på AU Uddannelses indsat på området (se medsendte notat) Drøftelse af, hvordan AU Uddannelse kan arbejde videre med temaet 5. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Den årlige arbejdsmiljødrøftelse skal være afsluttet 15. januar Der drøftes: Evaluering af arbejdet i 2017 Planlægning af arbejdet i 2018 Der medsendes den årlige arbejdsmiljødrøftelse 2017 og udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse Supplerende arbejdsmiljøuddannelse Som forberedelse bedes alle se på materialet om supplerende arbejdsmiljøuddannelser på arbejdsmiljøenhedens hjemmeside: i lyset af den årlige arbejdsmiljødrøftelse (2017-drøftelsen er bilagt som 5a). Aarhus Universitet

2 AARHUS UNIVERSITET 7. Temperaturmåling i 1445 Der har i september måned været målt temperatur og luftfugtighed på loftet over bygning 1445 (udskrift er bilagt). BSS bygningsservice vurderer på den baggrund, at der ikke har været særlig stor temperaturudsving på loftet, men minder om at dette skal ses i lyset af, at sensommeren ikke har været særlig varm. Side 2/2 8. Gensidig orientering Bordrunde, hvor alle kort orienterer om evt. sager/emner der har været behandlet lokalt. 9. Eventuelt

3 Notat AARHUS UNIVERSITET Signe Osbahr Dato: November 2017 Side 1/6 Modtager(e): LAMU og LSU i AU Uddannelse Status på arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø I forbindelse med afholdelse af psykisk APV 2015 vedtog LSU og LAMU, at arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø skulle forankres så tæt på medarbejderne, som muligt, dvs. i de enkelte funktionsområder, og tilrettelægges som en vedvarende indsats. Nærværende notat giver status på arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø i AU Uddannelses enheder pr. november Endvidere afsluttes med et afsnit om, hvad der har været arbejdet med på tværs af AU Uddannelse Som en del af den universitetsbredde indsats vedr. god omgangstone, er der udarbejdet særskilt notat om AU Uddannelses arbejde med dette område. International Uddannelse De væsentligste aktiviteter vedr. psykisk arbejdsmiljø ved IU har været følgende: Oplæg den 29/11 af faglige konsulenter fra HK omkring Kontrolcirklen Indført og afholdt mini-mus ca. ½ år efter MUS for alle medarbejdere Løbende og tæt dialog med medarbejdere på hhv. 1:1 møder og afsnits-statusmøder, hvor der planlægges og følges op på prioritering af opgaver Nogle medarbejdere har benyttet muligheden for sidemandsoplæring i andre afdelinger for at kompetenceudvikle ift. nuværende opgaver Medio oktober evalueredes kontormødet, som afholdes hver 14. dag ift. indhold og mulighed for medarbejderindflydelse på emner, struktur og indhold/ input på møderne Prioritering af sociale aktiviteter både i forbindelse med faglige events, men også i hverdagen med fx fælles morgenmad én gang om ugen og elastikøvelser 2 gange om ugen. Gitte Viftrup har været inviteret til Kontormøde ift. at holde oplæg om kollegial sparring ; dette er grundet sygdom udskudt på ukendt tid. Netop modtaget bekræftelse på, at vi har fået bevilget midler (kr ) af Kompetencesekretariatet til at køre et PAS forløb - Planlægning, Adfærd, Struktur (et grundkursus i at arbejde - effektivt), som vi forventer at køre for hele enheden over foråret 2018 Uddannelse Stab Aarhus Universitet Fredrik Nielsens Vej Aarhus C Tlf.: Fax: indskriv@au.dk Web:

4 Notat AARHUS UNIVERSITET Signe Osbahr Dato: November 2017 Side 2/6 Studenterrekruttering og Optagelse Vejledning og Studieinformation Arbejdsmiljøet er udviklet løbende i Vejledning og Studieinformation, bl.a. med følgende initiativer Fast 1:1-snak med alle medarbejdere hver måned (30 min), hvor både faglige og trivselsmæssige emner diskuteres. Ny teamstruktur i afsnittet (herunder undervisning fra AU HR om det gode team) Teams tilknyttet alle større opgaver, så ingen oplever at sidde alene med opgaver Ny struktur på afdelingsmøder 2 årlige afsnitsarrangementer (af en halv dag), hvor faglige og trivselsmæssige emner kan være på dagsordenen. Et eksempel: I en afsnit hvor vi bruger hinanden meget, hvordan opnås så blokke af uforstyrrethed 2 specialkonsulenter på kursus i planlægning af tid. Dette er videreformidlet til afsnittet og bruges aktivt Introduktion til it-værktøjer, der hjælper med at skabe overblik over opgaver og noter. Optagelse Vi har arbejdet med omgangstone i forhold til forskellige områder. Herunder gives eksempler herpå. I forhold til samarbejde med fakulteter: Fremhæve eksempler på gode og anerkendende samarbejder på fælles møder i Optagelse holde møder med samarbejdspartnere (VIP og adm.) på fakulteterne om konkrete "arbejdsfællesskaber" I forhold til ansøgere: Fremhæve eksempler på god og anerkendende kommunikation med ansøgere på fælles møder i Optagelse Møde med vejledere om hvordan man bedst håndterer skuffede / vrede ansøgere lige før ansøgerne får fik svar på deres ansøgning Generel opmærksomhed på at få talt om ansøgere som reagerer meget negativt. Internt i Optagelse: Afholde sociale aktiviteter i Optagelse, min. 2 pr. semester Forløb om anerkendelse af kolleger Igangsat forløb om intern kultur på fælles møder Desuden har der i optagelse været særlig fokus på stress forebyggelse:

5 Notat AARHUS UNIVERSITET Signe Osbahr Dato: November 2017 Side 3/6 Arbejde med konkrete stress cases på fælles møder, m.h.p. at understøtte en kultur, hvor der tales åbent om stresshåndtering Tilbud om deltagelse i "Resilio" Studiestøtte Både i lederkredsen og i hvert afsnit har der det forgangne år fortsat været fokus på arbejdsmiljø og trivsel med ophæng i APV-handlingsplan for funktionsområdet. Hele funktionsområdet: Siden to-dages seminar på Vejle Fjord november 2016 har der været korte månedlige workshops på tværs af funktionsområdet, hvor der er arbejdet videre med relevante temaer og emner: 1) Selvorganisering og personlig effektivitet, 2) Mødekultur, 3) Bevidst nærvær, 4) Vidensdeling om ha ndtering af stress, 5) Den svære samtale studerende i krise Afsnitsledere: Lederkredsen har gennemgået en række lederudviklingsforløb med deres funktionschef, hvilket har løftet den enkelte leder betydeligt. Der er brugt moderne teori såvel som øvelser i forløbene. Studievalg Østjylland: Arbejdsmiljøet er løbende udviklet i Studievalg, bl.a. med følgende initiativer Fast 1:1-snak med alle medarbejdere hver måned (30 min), hvor både faglige og trivselsmæssige emner diskuteres. Teams tilknyttet alle større opgaver, så ingen oplever at sidde alene med større opgaver Omlægning af tid på skoler, så vi i højere grad er afsted sammen med kollegaer, og ikke længere er så meget alene afsted. Løbende kollegial sparring, hvor vi bruger de redskaber vi lærte af Harboehus. Vi har en fast makker, som roterer ca. hver 2. måned. Faglig dag om prioritering af arbejdsopgaver og udvikling af en oversigtstavle, hvor hver medarbejder og hvert team løbende opdaterer tavlen, så der altid er overblik over hvem der laver hvad. Tavlen er stadig under udvikling. Ny struktur på afdelingsmøder 2 årlige afsnitsarrangementer, hvor faglige og trivselsmæssige emner kan være på dagsordenen. Et eksempel: Fokus på Stress og Trivsel, hvor HR i samarbejde med os planlagde to arbejdsdage, hvor vi både arbejdede med vores APV og vi udarbejdede en Stressberedskabsplan. AU Dual Career: Individuelle samtaler hver 3. måned med fokus på faglige emner, faglig udvikling og trivsel.

6 Notat AARHUS UNIVERSITET Signe Osbahr Dato: November 2017 Side 4/6 Etablering af AU Dual Career som ét team, så alle kan få relevante input og sparring i opgaveløsning. Afdelingsmøder hver anden uge. 2 årlige arrangementer i enheden med fokus på faglige emner, faglig udvikling og trivsel. Afsøgning af bedre it-løsninger (software) i forhold til opgaveløsningen. SU og SPS: Vi arbejder med frustrationshåndteringskompetence, da effektive medarbejdere har det dårligt med systemfejl specielt når de skaber utilsigtede SUstop. Det giver sig bl.a. udtryk i, at vi ved tilbagevendende store opgaver (aktivitetskontrol, overgang BA => KA) arbejder med at forudse, hvor utilsigtede hændelse kan opstå, så vi fanger dem fra starten. Her er specielt det gode samarbejde med Bjarke med til at begrænse utilsigtede SU-stop (der bliver rettet op manuelt inden stoppet genereres). Der er en generel åbenhed om, at vi selvfølgelig skal være i front med de muligheder, som digitalisering kan give i forhold til administrative procedurer og processer. Fastholdelse af twin-team princippet, så alle kan få kvalificeret sparring ved opgavehåndtering og procedure-tilpasninger. Vidensbank for SU med beskrivelser af de enkelte opgave-procedurer er under udarbejdelse Udarbejdelsen af vidensbanken er samtidig med til at øge den faglige vidensdeling og kendskabet til hinandens arbejdsopgaver. Indføringen af Workzone hos SU er gået godt, selv om det har krævet tilpasning af procedurerne og er mindst lige så arbejdskrævende som hidtil det skyldes en tæt og åben dialog såvel internt i afsnittet som med de systemansvarlige. Fokus på den enkelte medarbejders kompetencer i relation til nuværende og kommende opgaver. Her bruges bl.a. kompetenceweb i den løbende dialog og i udviklingssamtalerne med medarbejderne om opgavehåndtering og kompetenceudvikling. I drøftelsen af hændelser, opgaver og processer er medarbejderne gode til at argumentere ud fra, at vores fornemste opgave er at understøtte de studerendes faglige fokus det gælder f.eks. hurtig støtte i forbindelse med funktionsnedsættelse, og utilsigtede SU-stop. Rådgivnings- og Støttecentret: Fælles faglige dage, hvor vi har arbejdet med forståelse af vores fag og faglighed på tværs af teams. Skabt en samlet uddannelseskompetencemodel for centret, for dermed at give en fælles forståelse af vores arbejde og de unge vi arbejder med. Arbejdet med centrets strategiske mål og hvilke fokus områder, vi ønsker centret skal have for det kommende år.

7 Notat AARHUS UNIVERSITET Signe Osbahr Dato: November 2017 Side 5/6 På baggrund af interviews med alle medarbejdere blevet oprettet en Interessebank, hvor alles stærke sider og interesse er beskrevet. Ud fra denne har vi af to omgange indgået i makkerskaber, valgt ud fra interesser, for at lære hinanden bedre at kende på tværs af teamene og for at finde mest relevante sparringspersoner. Sekretariatet har afholdt et halvdags seminar om faglig sparring for at blive bedre til at udnytte hinandens ressourcer og kompetencer. Alle medarbejdere har været til en trivselssamtale hos funktionschef Gitte Viftrup Studiesystemer I Studiesystemer er vi fokuseret på at en tæt dialog omkring opgaver og prioriteringer skaber de bedste rammer for god trivsel. Via 1:1-samtaler vendes den enkelte medarbejders opgaveportefølje, og eventuelle udfordringer håndteres inden de vokser sig store. Der er fokus på afdelingens behov for at føle sig som én enhed, og på afdelingsmøder er der gensidig orientering om status på aktiviteterne i forvaltningsområderne og på projekterne. Herudover prioriterer vi at give plads til diverse præsentationer, og har det sidste år haft større oplæg omkring Robotics, Undervisningsevaluering, Digital Eksamen, Proof of Concept, Digitaliseringsstrategi, mm. I november 2016 var afdelingen afsted på et konferencedøgn på Sandbjerg, hvilket havde været meget efterspurgt blandt medarbejderne i afdelingen. Det var en god tur, der udover det faglige indhold, også skulle forstærke sammenhængskraften i afdelingen, og det lykkedes til fulde via forskellige lege og øvelser, som HR orkestrerede. Bl.a. lavede vi Markedspladsen, hvor hver enkelt skulle forberede en præsentation af sig selv med interesser, faglige kvalifikationer og skjulte talenter, og der har sidenhen været en god dialog omkring de forskellige præsentationer, vi var vidner til. Herudover arbejder vi meget med gennemsigtighed både på opgaver og på mål/prioriteringer, og har en digital leveranceplan, som alle har adgang til og skal orientere sig i. Samtidig bruger vi et elektronisk værktøj, JIRA, hvor den enkelte medarbejders opgaver er synlige for hele afdelingen, hvilket har været et ønske fra medarbejderne, da man således har kunnet byde ind med viden og know-how til opgaveløsningen. Uddannelsesstrategisk Sekretariat Som opfølgning på APV har Uddannelsesstrategisk Sekretariat været på seminar d november 2016 med udgangspunkt i temaerne: identitet, opgaveportefølje, roller og kommunikation med konsulentbistand fra HR. Efterfølgende er der afholdt opfølgende møde i december 2016 med samme HR-konsulent som opfølgning på kommunikation.

8 Notat AARHUS UNIVERSITET Signe Osbahr Dato: November 2017 Side 6/6 Derudover er der arbejdet med teamet synliggørelse af driftsopgaver og videndeling på forskellig vis. Bl.a. er der udarbejdet årshjul for hvert enkelt team og udarbejdet en generel skabelon til produktbeskrivelser for nye opgaver, mens der er sket tilpasning af afdelingsmødernes indhold, så der er generel opmærksomhed på videndeling på tværs af teams. De enkelte teams arbejder også internt med videndeling f.eks. ved at lave flydende dagsordner og have fokus på deling af relevant information med kolleger til såvel teammøder som i den daglige sparring med kolleger. Status på APV handlingsplanen er blevet opdateret og senest gennemgået og drøftet på Uddannelsesstrategisk Sekretariats afdelingsmøde d. 16. juni 2017, og der blev fra medarbejderside udtrykt tilfredshed med de iværksatte tiltag. Der er løbende fokus på arbejdsmiljøet, hvilket også tages op løbende på de tre teams interne møder. Tværgående indsatser Psykisk APV Mere agil proces, hvor det ikke var handleplanen, der kom i fokus, men det kontinuerte arbejde med psykisk arbejdsmiljø Bedre lokal forankring, mindre central indsats Fremtidsudsigter Etablering af kompetenceportal Indførsel af to MUS-understøttende værktøjer (impact map og kompetence web) mhp. strategisk kompetenceudvikling, Indførsel af synligt og ensartet kompetencebudget i alle afsnit Kontinuert arbejde med økonomien, så der i AU Uddannelse kun afskediges i 2016 og igen i 2020 trods besparelseskrav på 2% pr. år. God ledelse i dagligdagen Der er etableret forum for samlet ledergruppe for alle med personaleledelse Oplæg om primadonnaledelse for alle personaleledere Arbejde i de enkelte funktionsområder med ledelse temadage for ledergrupperne i Studiesystemer & Optagelse, Vejledning & Studiestøtte og IU Punkt på ledermøder om Dagens ledelsesdilemma

9 Notat AARHUS UNIVERSITET Signe Osbahr Dato: November 2017 Side 1/3 Modtager(e): LSU og LAMU i AU Uddannelse God omgangstone Som opfølgning på den seneste APV har HSU og HAMU sat fokus på den gode omgangstone. Nærværende notat opsummerer de forskellige indsatser, der har været i AU Uddannelse inden for dette område. Selv om AUL er på vej ud af AU Uddannelse, er erfaringerne fra AUL Arts Aarhus medtaget i dette notat, da projektet er i værksat i regi af AU Uddannelse, ligesom der kan hentes inspiration i tilgangen, såfremt andre enheder i fremtiden måtte stå i en lignende situation. Generelt 2 arbejdsmiljørepræsentanter deltager i workshop om god omgangstone 6. december Herefter påtænkes deres viden delt med det øvrige LAMU og LSU. Optagelse Vi har arbejdet med omgangstone i forhold til forskellige områder. Herunder gives eksempler herpå. I forhold til samarbejde med fakulteter: Fremhæve eksempler på gode og anerkendende samarbejder på fælles møder i Optagelse holde møder med samarbejdspartnere (VIP og adm.) på fakulteterne om konkrete "arbejdsfællesskaber" I forhold til ansøgere: Fremhæve eksempler på god og anerkendende kommunikation med ansøgere på fælles møder i Optagelse Møde med vejledere om hvordan man bedst håndterer skuffede / vrede ansøgere lige før ansøgerne får fik svar på deres ansøgning Generel opmærksomhed på at få talt om ansøgere som reagerer meget negativt. Uddannelse Stab Aarhus Universitet Fredrik Nielsens Vej Aarhus C Tlf.: Fax: indskriv@au.dk Web:

10 Notat AARHUS UNIVERSITET Signe Osbahr Dato: November 2017 Side 2/3 Internt i Optagelse: afholde sociale aktiviteter i Optagelse, min. 2 pr. semester forløb om anerkendelse af kolleger igangsat forløb om intern kultur på fælles møder Uddannelsesstrategisk Sekretariat Omgangstone blev ikke adresseret som et problem hos USS, men der er fokus på kommunikation generelt. Det var et emne på afdelingsseminar medio november 2016 med konsulentbistand fra HR, ligesom der har været afholdt opfølgende temamøde i december 2016 med samme HR-konsulent for at give alle medarbejdere gode og de samme redskaber til at bevare god kommunikation og omgangstone. Derudover er der på afdelingsmøde d. 16. juni 2017 gennemgået status herfor, og der blev fra medarbejderside udtrykt tilfredshed med de iværksatte tiltag. Der blev givet udtryk for, at der ikke var udfordringer af betydning med kommunikation og derfor ikke yderligere ønske om fokus på dette. Vejledning og Studieinformation: Enheden har kontinuert arbejdet på at fremelske en anerkendende omgangstone, så dét ligger dybt i kulturen. Arbejdet afspejles i resultaterne i de psykiske APV er. Studiestøtte, International Uddannelse og Studiesystemer Der har ikke været arbejdet specifikt med omgangstonen, da denne ikke blev identificeret som et indsatsområde i forbindelse med den psykiske apv for disse enheder. Arbejdet med den gode omgangstone er dog en naturlig del af det generelle arbejde med trivsel i disse funktionsområder. AUL Arts Aarhus: AUL Arts Aarhus har henover sommeren 2017 arbejdet med projektet "Styrk samarbejdskompetencerne" (støttet med fra FUSA). Projektet tager afsæt i at der i mange år har været et problem med relationen i mellem kollegaerne ved AU Library i Nobelparken. Synligt ved bl.a. de psykiske APV undersøgelser i 2012 og 2016, hvor spørgsmålene i gruppen "relation til kollegaer" er markant ringere vurderet end i resten af AUL. Konsulentfirmaet Harbohus har interviewet samtlige medarbejdere og udfærdiget et notat om problemstillingerne, og der har efterfølgende været afholdt 5 gruppesparringer (og 3 ledersparringer), hvor man bl.a. har arbejdet med konflikttrappe/konfliktskytrappen, med/mod- og passpillere og feminine og maskuline kulturer. Målet har været at skabe en fælles forståelse af, hvad der er på spil i gruppen og en forståelse af, hvornår man overskrider grænser og skabe uhensigtsmæssige reaktionsmønstre så alle kan sige fra, hvis man oplever såkaldte "hverdagskrænkelser". Med andre ord genfinde kammertonen og undgå passpilleri.

11 Notat AARHUS UNIVERSITET Signe Osbahr Dato: November 2017 Side 3/3 Lige nu står enheden der, hvor arbejdet skal internaliseres. Det kræver at alle er på tæerne for ikke at falde tilbage i gamle mønstre og en stærk ledelsesopbakning. Der er lavet en mini-apv i september, og der skal laves en igen inden årsskiftet, hvor der måles på 3 relevante spørgsmål fra den psykiske APV. Endelig er der opsamlingsmøder i november og december.

12

13

14

15 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø. Drøftelsen skal foregå på udvalgsniveau i arbejdsmiljøorganisationen. De skal vurdere, om det foregående års mål er nået, ligesom der skal sættes mål for det kommende års samarbejde. Herudfra skal udvalget lægge en plan for, hvordan de i det kommende år vil samarbejde for at sikre et godt arbejdsmiljø. Drøftelsen er lovpligtig. Læs mere på Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet Aarhus Universitet Udvalgsmedlemmer [Dato for udarbejdelse] LAMU, AU Uddannelse Formand: Kristian Thorn Næstformand: Mette Bøj Brodersen Medlemmer: Annette Graae, Ditte Jessing, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen, Pernille Christiansen Status på det forudgående års arbejdsmiljøsamarbejde [2017] Styrkelse og kvalificering af LAMU s arbejde og samarbejde LAMU har etableret en forretningsorden, og rollerne i LAMU har været drøftet på flere møder. Arbejdsmiljørepræsentanterne ønsker mere samarbejde med LSU og evt. en sammenlægning til MEDudvalg. Der er indledt dialog med TR om dette. LAMU s medlemmer havde ikke mulighed for at deltage på Universiteternes arbejdsmiljøkonference i Det undersøges, om konference gentages i LAMU har løbende modtaget tilbud om efteruddannelse for arbejdsmiljørepræsentanter. AUL har fået observatørposter i arbejdsmiljøorganisationen på KB, ligesom AUL er involveret i dialogen om KB s kommende arbejdsmiljøorganisation. Kontinuert arbejde med det psykisk arbejdsmiljø ved AU Uddannelse LAMU har indsamlet status på arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø og specifikt på indsatsområdet God omgangstone. [Her indsættes konklusion efter mødet 24/11.] Der har pågået kontinuert dialog med AUL s medarbejdere om overdragelsesprocessen. To LAMU-medlemmer deltager i AU s seminar om god omgangstone d. 6/ mhp. efterfølgende forankring af den opnåede viden i AU Uddannelse. Opfølgning på Karin Rosengaards oplæg på gå-hjem-mødet i september 2016 Afdelingerne skal selv tage kontakt til Karin Rosengaard mhp. på at få besøg om ergonomi. Der er udsendt reminder til den samlede ledergruppe med information om tilbuddet. [dette blev aftalt på seneste møde, men er det sket?] Livredende førstehjælpere LAMU har besluttet, at tilbyde et kursus i livredende førstehjælp til LAMU- og LSU-medlemmer, og at der ved ledige pladser sikres bred repræsentation fra Fredrikshus og Dale T. Mortensen-bygningen. Kurset forventes afviklet primo [Signe har endnu ikke en aftale med HR om dette] Når kurset er gennemført, sættes navnene på deltagerne på hjemmesiden, så kollegaerne ved, hvem man kan henvende sig til. Status på evakueringsøvelser (Fredrikshus og Dale T. Mortensen-bygningen den 8. Maj 2017 og AUL Arts Emdrup den 12 juni 2017) Der har i det forgangne år været foretaget evakueringsøvelser hos hhv. AUL Arts Emdrup (Bygning B.7211 og D.7220), i Fredrikshus (Bygning ) og i Dale T. Mortensen-bygningen (Bygning ). Evakueringsøvelsen i Fredrikshus og Dale T. Mortensen-bygningen: Evakueringen fandt sted den 8. maj 2017, om formiddagen.

16 LAMU, AU Uddannelse havde vurderet, at der på daværende tidspunkt ville opnås størst udbytte ved at afholde en varslet øvelse. Forud for øvelsen (perioden 27. februar 7. april 2017) havde alle afsnit derfor haft besøg af en arbejdsmiljørepræsentant eller -leder, som havde gennemgået evakueringssystemet, herunder plancher og korrekt brug af veste Evakueringsøvelsen var en succes, idet alle medarbejdere blev evakueret på kort tid. Ved begge øvelser tog medarbejderne det fornødne ansvar og påtog sig rollerne som hhv. evakueringsleder og samlepladsleder. Der er behov for opdatering af både evakueringsleders og samlepladsleders plancher i begge bygningskomplekser, da flere af disse er fejlbehæftede og har forbedringspotentiale Medarbejderne vurderes at have så godt styr på beredskabsplanen, at næste øvelse kan gøres uvarslet. Evakueringsøvelsen, AUL Arts Emdrup: På DPU blev evakueringsøvelsen afholdt til den 12. juni AUL Arts Emdrup deltog i denne øvelse. Øvelsen var overordnet en succes Nogle medarbejdere udtrykte, at de ikke kendte til evakueringskonceptet. De lokale arbejdsmiljøgrupper bør sikre, at alle deres kollegaer er bekendte med evakuering og beredskab. Der opstod forvirring omkring, hvorvidt biblioteket var med i øvelsen, hvilket bør forbedres til næste øvelse. Desuden er det kun bibliotekspersonalet, der kan tilgå bibliotekskontorgangen. Det viste sig derfor at være en udfordring at varsle dem. Bygningsservice vil sørge for omkodning af adgangskort. I forbindelse med evakueringsøvelsen bad projektlederen for øvelsen medarbejderne om at gå et andet sted hen end til den officielle samleplads. LAMU AU Uddannelse finder, at dette udvander effekten af øvelsen, og der er derfor sendt opfordring til, at der fremadrettet anvendes den officielle samleplads. Mål for det kommende års fokusområder, indsatsområder og specifikke arbejdsmiljøopgaver XXX XXX Påkrævede aktiviteter for at opnå mål (tiltag og initiativer) XXXX XXXX Samarbejde vedr. ovenstående mål (organisering/samarbejde/hvem skal involveres/mødefrekvens) LAMU ønsker at samarbejde med LSU om forbedring af arbejdsmiljøet. Dette tænkes gjort via fælles møder, hvor relevant.[tekst fra sidste år skal den gøres stærkere?] LAMU vil samarbejde med de enkelte afsnit om forbedring af arbejdsmiljøet. Dette tænkes gjort via dialog med medarbejderne i AU Uddannelse. Plan for kompetenceudvikling (behov for uddannelse/kurser/anden kompetenceudvikling) Alle medlemmer af LAMU har været på Paragraf 9-uddannelse, og har således den lovpligtige uddannelse. LAMU vil modtage de lovpligtige tilbud om supplerende uddannelse fra LAMU s sekretær Det drøftes løbende gennem året, om der er behov for anden kompetenceudvikling for at udfylde de foreslåede aktiviteter. Økonomi og andre ressourcebehov til at opfylde strategiens mål Dato: Kurser dækkes af afsnittenes budget til kompetenceudvikling efter aftale med pågældende funktionschef. Øvrige nævnte aktiviteter forventes at kunne dækkes af Stabens budget. Dato:

17 Arbejdsgiverrepræsentant (Formand) Medarbejderrepræsentant (Næstformand)

18

Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen, Pernille Christiansen, Signe Osbahr (referent)

Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen, Pernille Christiansen, Signe Osbahr (referent) AARHUS UNIVERSITET Møde den: 12. januar 2018 kl. 11.30-12.30 Mødelokale: 1445-025 Møde i LAMU for AU Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen, Pernille

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Økonomi. 3. Status fra arbejdsgruppen vedr. tilbagevendende medarbejdere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Økonomi. 3. Status fra arbejdsgruppen vedr. tilbagevendende medarbejdere Dagsorden Dato: 20. november 2017 Side 1/2 Mødedato: 27. november 2017, kl. 10.00-12.00 Mødested: 1445-017/023 - videolink 1445017 Mødeemne: AU Uddannelse LSU Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen,

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): LAMU. Rapport om evakueringsøvelse i AU Uddannelse d. 8. maj Dato for øvelsen: 8. maj 2017, formiddag.

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): LAMU. Rapport om evakueringsøvelse i AU Uddannelse d. 8. maj Dato for øvelsen: 8. maj 2017, formiddag. Modtager(e): LAMU Notat Rapport om evakueringsøvelse i AU Uddannelse d. 8. maj 2017 Dato for øvelsen: 8. maj 2017, formiddag. Involverede bygninger og afsnit: Fredrikshus (1445-1448), dvs. følgende afsnit:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. maj 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. august 2015 kl. 13.00-15.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Møde i arbejdsmiljøudvalget, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit

Læs mere

IC Dorm, der er placeret over bygning 1651, var ikke omfattet af øvelsen, da der gælder særlige regler for beboelse.

IC Dorm, der er placeret over bygning 1651, var ikke omfattet af øvelsen, da der gælder særlige regler for beboelse. Modtager(e): LAMU Notat Rapport om evakueringsøvelse i AU Uddannelse d. 15. juni 2018 Dato for øvelsen: 15. juni 2018, formiddag. Involverede bygninger og afsnit: Fredrikshus (1445-1448), dvs. følgende

Læs mere

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 De primære psykiske APV-handleplaner i Enhedsadministrationen ligger på administrationscenter- og vicedirektørniveau samt underliggende enheder.

Læs mere

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S.

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S. HEALTH Møde den: 10. november 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen,

Læs mere

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl Møde den: 18. januar 2017, kl. 09:30 11:00 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther

Læs mere

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Bilag 6.3 tillæg. LAMU-ernes. Årlige Arbejdsmiljødrøftelser

Bilag 6.3 tillæg. LAMU-ernes. Årlige Arbejdsmiljødrøftelser Bilag 6.3 tillæg LAMU-ernes Årlige Arbejdsmiljødrøftelser 2013 Bilag 5 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne

Læs mere

Møde den: 13. juni 2019 kl Mødelokale: Møde i LAMU for AU Uddannelse inkl. fællesmøde med LSU ( )

Møde den: 13. juni 2019 kl Mødelokale: Møde i LAMU for AU Uddannelse inkl. fællesmøde med LSU ( ) AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. juni 2019 kl. 13.30-16.00 Mødelokale: 1445-017 Møde i LAMU for AU Uddannelse inkl. fællesmøde med LSU (13.30-15.00) Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise

Læs mere

Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen, Pernille Christiansen, Signe Osbahr (referent)

Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen, Pernille Christiansen, Signe Osbahr (referent) AARHUS UNIVERSITET Møde den: 12. marts 2018 kl. 9.30-11.00 Mødelokale: Kristians kontor Møde i LAMU for AU Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen,

Læs mere

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger.

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger. Møde den: 18. august 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Thomas R. Vestergaard,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ADMINISTRATIONSCENTER ARTS. Udarbejdet 15. september 2016 Opdateret 19.

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ADMINISTRATIONSCENTER ARTS. Udarbejdet 15. september 2016 Opdateret 19. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ADMINISTRATIONSCENTER ARTS Udarbejdet 15. septemb Opdateret 19. septemb - Forebyggelse af stress - Forebygge stress via videndeling og anerkendelse - At reducere eventuelle

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV 2015-2016 FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den INDSATSOMRÅDE: FOREBYGGELSE AF STRESS MÅL: At reducere antallet af medarbejdere der føler

Læs mere

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning

Bygning. Trafik. Stiger og trapper. Fald. Arbejdsstillinger, løft og flytning. Husdyr/forsøgsdyr. Laboratorie. Maskiner og værktøj. Psykisk påvirkning Bilag 3.2c Grupperede registreringer over nærved ulykker og anmeldte arbejdsskader i ST opgjort fra d. 01/01 2013 til d. 27/11 2014 Gruppering: Antal ulykker i alt: 2013 2014 Bygning 4 3 1 Trafik 5 3 2

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. august 2016 kl Mødelokale: (videolink ) Møde i LAMU for AU Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. august 2016 kl Mødelokale: (videolink ) Møde i LAMU for AU Uddannelse Møde den: 18. august kl. 11.00-12.00 Mødelokale: 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LAMU for AU Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Annette Graae, Ditte Jessing, Gitte Gjøde, Gitte Pedersen

Læs mere

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år.

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år. Møde den: 8. maj 2015 kl. 10.30-12.30 Mødelokale 1431-021/023 (videolink 1431021) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anders Nyegaard

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik

Arbejdsmiljøpolitik. Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Arbejdsmiljøpolitik Dit arbejdsmiljø vores fælles politik Indhold Indledning 3 Baggrund 3 Målsætninger for arbejdsmiljøet 3 Ambitioner 3 Kendetegn 4 Arbejdsmiljøorganisationen 4 Arbejdsmiljø og kommunikation

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Forventningsafstemninger ift. opgaver. opgave-beskrivelser (kunne evt. ske ved MUS-samtaler) O: August 2014 Påbegyndt.

Forventningsafstemninger ift. opgaver. opgave-beskrivelser (kunne evt. ske ved MUS-samtaler) O: August 2014 Påbegyndt. Psykisk APV Handlingsplan for CUDiM Udarbejdet 04.07.2013 Koder: Grøn = igangsat Blå = afsluttet Ajourført: den 18.11.2013 - den 28.05.2015 - den 30.06. Indsatsområder Behov Tiltag Ansvar (og evt hjælper)

Læs mere

2012-2015 2012-2015. Kompetenceudvikling. Kompetenceudvikling. i Helsingør Kommune

2012-2015 2012-2015. Kompetenceudvikling. Kompetenceudvikling. i Helsingør Kommune 2012-2015 2012-2015 Helsingør Kommunes Strategi for Kompetenceudvikling Kompetenceudvikling i Helsingør Kommune Kompetenceudvikling i Helsingør Kommune 2012-2015 Indholdsfortegnelse Kompetenceudvikling

Læs mere

Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen, Pernille Friis, Signe Osbahr (referent)

Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen, Pernille Friis, Signe Osbahr (referent) AARHUS UNIVERSITET Møde den: 5. december 2018 kl. 10.00-11.30 Mødelokale: Kristians kontor Møde i LAMU for AU Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Gitte Pedersen Viftrup, Louise Kold-Petersen,

Læs mere

Lokal APV-proces i UCL 2014

Lokal APV-proces i UCL 2014 VEJLEDNING TIL APV-GRUPPEN Lokal APV-proces i UCL 2014 Udarbejdet af HR og Kommunikation Indledning Arbejdsmiljøloven kræver, at der gennemføres en arbejdspladsvurdering (APV) af det fysiske og psykiske

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne.

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Kultur og Samfund Udkast udarbejdet 9. august 2016 Opdateret [dato] Ved Institut for Kultur og Samfund vil handleplanens fem indsatsområder indgå i den årlige

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger:

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger: Referat Dato: 3. oktober 2017 Side 1/5 LSU-møde Mandag den 25. september 2017 kl. 11-12.30 i Rektoratets mødelokale Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen, Jette

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Odontologi og Oral Sundhed 2016 BILAG 1 Udarbejdet [28/09 2016] Opdateret [1/11 2016] Forebyggelse af stress MÅL: At hjælpe medarbejdere og ledere til at

Læs mere

(Evt. hjælper) Tydelig prioritering af arbejdsopgaver via dialog mellem leder Leder/Opgaveansvarlig Løbende Vælg status

(Evt. hjælper) Tydelig prioritering af arbejdsopgaver via dialog mellem leder Leder/Opgaveansvarlig Løbende Vælg status HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV - AU ØKONOMI OG BYGNINGER Udarbejdet: Opdateret: INDSATSOMRÅDE: - Forebyggelse af stress MÅL: - 1) Der skal ske en reduktion i antallet af stressrelaterede sygemeldinger ENHED

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse

VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR Den årlige arbejdsmiljødrøftelse den årlige arbejdsmiljødrøftelse 1 Årlig arbejdsmiljødrøftelse En gang om året skal I holde et koordinerende arbejdsmiljømøde,

Læs mere

Styrk det strategiske arbejdsmiljøarbejde i Hoved-MED

Styrk det strategiske arbejdsmiljøarbejde i Hoved-MED Styrk det strategiske arbejdsmiljøarbejde i Hoved-MED Temadag for medlemmer af Hoved-MED 20. september 2018 Hvem er vi? AMR? TR? Medarbejderrepræsentant? Andet? Hvad er strategisk arbejdsmiljøarbejde?

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

Indførelse af årshjul til arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen

Indførelse af årshjul til arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen Indførelse af årshjul til arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen Direktoratet for Kriminalforsorgen har udarbejdet en fremadrettet strategi for arbejdsmiljøarbejdet i Kriminalforsorgen. Denne indbefatter

Læs mere

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV EVA KARRING KONST. INSTITUTLEDER INSTITUT FOR ODONTOLOGI 25.05. PROGRAM Velkommen: Hvad er formålet med mødet? Den overordnede proces Hvordan ser tallene ud?

Læs mere

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark

Arbejdsmiljørapport 2014. Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Arbejdsmiljørapport 2014 Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark Indhold Arbejdsmiljøorganisationen... 3 Medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen... 3 Aktiviteter for 2014... 3 Fraværshåndtering... 3 Beredskabsplaner...

Læs mere

LSU-LAU i F&U Dagsorden

LSU-LAU i F&U Dagsorden LSU-LAU i F&U Dagsorden Mødedato 16 sept 2016 Starttidspunkt 10:00 Sluttidspunkt 12:00 Afdeling/enhed Forskning og Udvikling Dokumentnavn Dagsorden LSU/LAU møde Referent Gitte Reinhard Laursen 1. Godkendelse

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Kristine Kirk Mørk (KKM) 13. juni 2018

Kristine Kirk Mørk (KKM) 13. juni 2018 LAMU-møde i ACA den 1. juni 2018 Kl. 09.00-10.00 Referat Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: A011 Mødedeltagere: Medarbejdere Lars Friis (LF) Brit Knudsen (BK) Berit Granum (BG) Kristine Kirk Mørk (KKM)

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

Planlægning er en god idé

Planlægning er en god idé Planlægning er en god idé TÆLL3R OGSÅ! Kom godt i gang med at arbejde med det psykiske arbejdsmiljø i butikken Læs mere på www.detdumærker.dk større indsats / Dialogmetoden og Gode råd undervejs BAR Handel

Læs mere

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE).

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE). Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/HZB Dato: 17. november 2017 Side 1/2 Mødedato: 10. november 2017 kl. 11-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A112 Mødeemne: LAMU-møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

Vejledning til MUS-skemaet

Vejledning til MUS-skemaet Vejledning til MUS-skemaet Denne vejledning har til formål at give inspiration til dialogen om de forskellige emner i MUS-skemaet. Vejledningen henvender sig både til ledere og medarbejdere. Hvis du under

Læs mere

Møde den: 15.september 2017 kl Dagsorden Mødelokale: Kristians kontor (videolink ) Møde i LAMU for AU Uddannelse Deltagere:

Møde den: 15.september 2017 kl Dagsorden Mødelokale: Kristians kontor (videolink ) Møde i LAMU for AU Uddannelse Deltagere: Møde den: 15.september 2017 kl. 9.30-11.30 Mødelokale: Kristians kontor (videolink 1445215) Møde i LAMU for AU Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Ditte Jessing, Gitte Gjøde, Gitte Pedersen

Læs mere

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen LSU møde: Dato: Torsdag den 30. marts 2017 Tidspunkt: Kl. 13.30-15 Sted: Rektoratets mødelokale Referat Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet 1. INDLEDNING Faxe Kommunes nærværpolitik er en del af Faxe Kommunes Personalepolitik,

Læs mere

Velkommen til Arbejdsmiljøseminar 2013

Velkommen til Arbejdsmiljøseminar 2013 Velkommen til Arbejdsmiljøseminar 2013 Velkommen til Arbejdsmiljøseminar 2013 Arbejdsmiljørepræsentant Hvad er mine opgaver, pligter og rettigheder? I skal lave jeres egen funktionsbeskrivelse: Overfor

Læs mere

Møde den: 24. februar 2017 kl Dagsorden Mødelokale: Kristians kontor (videolink ) Møde i LAMU for AU Uddannelse Deltagere:

Møde den: 24. februar 2017 kl Dagsorden Mødelokale: Kristians kontor (videolink ) Møde i LAMU for AU Uddannelse Deltagere: AARHUS Møde den: 24. februar 2017 kl. 12.00-14.00 Mødelokale: Kristians kontor (videolink 1445215) Møde i LAMU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Annette Graae, Ditte Jessing, Gitte Gjøde,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Anna Mette Morthorst, Anne Vedsted Hansen, Bjarke Parner,

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

PSYKISK APV - OPFØLGNING PÅ CRF

PSYKISK APV - OPFØLGNING PÅ CRF PSYKISK APV - OPFØLGNING PÅ CRF DAGEN I DAG Kl. 11.30-11.40: Intro ved Birgitte og Esben Kl. 11.40-11.55: Præsentation af modellen + inddeling i grupper ved Kirsten og Karina Kl. 11.55-12.20: Frokost +

Læs mere

Godkendt af HSU den 31. oktober 2011

Godkendt af HSU den 31. oktober 2011 Godkendt af HSU den 31. oktober 2011 Medarbejderudviklingssamtale (MUS) Dette MUS-skema anvendes af både dig og din leder ved forberedelsen til din MUS-samtale. Formålet med MUS er: - at give den enkelte

Læs mere

Kort og godt om den supplerende uddannelse

Kort og godt om den supplerende uddannelse Kort og godt om den supplerende indledning Den årlige supplerende inden for arbejdsmiljø er et tilbud til medlemmer af AMO og har til formål at sikre, at arbejdsmiljøledere og - repræsentanter har viden

Læs mere

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Kompetencestrategi Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Med denne beskrivelse af skolens kompetencestrategi vil vi skabe et fælles grundlag for kompetenceudviklingen af skolens medarbejdere. Vi vil bruge

Læs mere

Retningslinjer for sygefravær

Retningslinjer for sygefravær Retningslinjer for sygefravær 1. KU s arbejde med sygefravær Københavns Universitet støtter medarbejdere, der er ramt af krise, sygdom eller nedsat arbejdsevne, og er indstillet på at gøre en aktiv indsats

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

Notat. Modtager(e): LSU. Beskrivelse af Impact Map og Kompetenceweb

Notat. Modtager(e): LSU. Beskrivelse af Impact Map og Kompetenceweb Modtager(e): LSU Notat Beskrivelse af Impact Map og Kompetenceweb Kompetencearbejdsgruppen har vurderet, at der i AU Uddannelse er behov for MUSunderstøttende værktøjer, der dels gør det tydeligt for både

Læs mere

Aarhus kommune: Strategisk arbejde med sygefraværspolitik som rammesætning for retningslinjer og indsatser

Aarhus kommune: Strategisk arbejde med sygefraværspolitik som rammesætning for retningslinjer og indsatser Aarhus kommune: Strategisk arbejde med sygefraværspolitik som rammesætning for retningslinjer og indsatser v. Personalekonsulent Lærke Gelineck Berg og Fælles-AMR Rikke Gierahn Andersen Inspiration - videndeling

Læs mere

Møde den: 15.september 2017 kl Dagsorden Mødelokale: Kristians kontor (videolink ) Møde i LAMU for AU Uddannelse Deltagere:

Møde den: 15.september 2017 kl Dagsorden Mødelokale: Kristians kontor (videolink ) Møde i LAMU for AU Uddannelse Deltagere: AARHUS UNIVERSITET Møde den: 15.september 2017 kl. 9.30-11.30 Mødelokale: Kristians kontor (videolink 1445215) Møde i LAMU for AU Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Ditte Jessing, Gitte Gjøde,

Læs mere

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: I december 2009 blev der i henhold til HR-strategien nedsat flere projekt-/arbejdsgrupper

Læs mere

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov

Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Eksempel på kompetenceudviklingsstrategi for området børn og unge med særlige behov Nedenfor er angivet et eksempel på en strategi for kompetenceudvikling for den enhed i en kommune, som har ansvaret for

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde

Referat. Møde den: 6. marts 2017 kl Mødelokale Aarhus BSS FAMU møde Møde den: 6. marts 2017 kl. 10-11.30 Mødelokale 1328-120 Referat Aarhus BSS FAMU møde Deltagere: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Anita Birch Trosborg, Anette Storgaard, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted,

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi i 2018

Arbejdsmiljøstrategi i 2018 Arbejdsmiljøstrategi i 2018 Grundlag for arbejdsmiljøstrategien i Næstved Kommune er lov om arbejdsmiljø, kommunens personale- og arbejdsmiljøpolitik samt MED-aftale. Strategien er, at der med arbejdsmiljøpolitik

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtagere: Medarbejdere og ledere i AU Uddannelse. Forebyggelse og håndtering af sygefravær i AU Uddannelse

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtagere: Medarbejdere og ledere i AU Uddannelse. Forebyggelse og håndtering af sygefravær i AU Uddannelse Side 1/5 Modtagere: Medarbejdere og ledere i AU Uddannelse Forebyggelse og håndtering af sygefravær i AU Uddannelse Baggrund AU Uddannelse ønsker at være en attraktiv og socialt ansvarlig arbejdsplads,

Læs mere

VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse

VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM drøftelse af arbejdsmiljøet PÅ KONTORER Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Årlig arbejdsmiljødrøftelse En gang om året skal I holde et koordinerende arbejdsmiljømøde, også kaldet

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Susanne. Gertrud / Lone faciliterer. Arbejdsgruppe med BA og FA repræsentanter nedsættes til udarbejdelse af forslag

Susanne. Gertrud / Lone faciliterer. Arbejdsgruppe med BA og FA repræsentanter nedsættes til udarbejdelse af forslag HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR [AUL_BSS] Udarbejdet [30.06.2016] Opdateret [14.09.2016] - Bedre kommunikation Dette punkt er gentaget under Individuel anerkendelse, da dette tiltag besvarer begge behov.

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

ARBEJDSMILJØ IKM VERSUS AUH

ARBEJDSMILJØ IKM VERSUS AUH ARBEJDSMILJØ IKM VERSUS H ARBEJDSMILJØORGANISATION FORSKELLE MELLEM H OG IKM Arbejdet i H s arbejdsmiljøorganisation omfatter blandt andet Sikkerhed/Fysisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø APV og TULE

Læs mere

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune 1 Hvad er MED? 3 Hvad laver MED-organisationen? 4 4 niveauer i samarbejdet 6 Hvad

Læs mere

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29.

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. oktober 2014 Styrkelse og effektivisering af arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Evaluering af lærer-pædagogsamarbejdet Fra skoleaftalen 2010-2012, afsnit 4 Udviklingsmål for skolen er følgende initiativer og succeskriterier

Læs mere

Punkt 5 - bilag 4. Status på arbejdsmiljøet det seneste år

Punkt 5 - bilag 4. Status på arbejdsmiljøet det seneste år Oplæg til MED-Hovedudvalgets årlige arbejdsmiljødrøftelse 2012 Status på arbejdsmiljøet det seneste år Tendenser fra tal Tallene for 2011 er medtaget for at vise udviklingen. Tallene for begge perioder

Læs mere

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU Library - ST Udarbejdet -06-28 Opdateret [dato] - Skabe tryghed om fremtiden 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Udvikling og løsning af kerneopgaven, trivsel og robuste fællesskaber skal derfor ses som elementer, der gensidigt påvirker hinanden.

Udvikling og løsning af kerneopgaven, trivsel og robuste fællesskaber skal derfor ses som elementer, der gensidigt påvirker hinanden. Arbejdsmiljømål 2017-2018 Odder Kommunes mål og indsatser for at styrke et sikkert, sundt og udviklende arbejdsmiljø tager afsæt i den fælles forståelse og udvikling af kerneopgaven hvad er det for en

Læs mere

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl. 9.00-15.00 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ulla Mulbjerg Deltagere: Christian G. Hansen, Thomas Søndergaard Larsen, Gitte Stokholm,

Læs mere

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Modtager(e): AU IT, LSU Notat Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Baggrund Universitetsledelsen har d. 27. maj 2015 godkendt en rapport fra et projekt om TAPkarriereveje. Projektet konkluderer, at

Læs mere

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise Møde den: 13. januar 2015 HR LSU Referat Til stede: Louise, Lene, Alev, Sarah og Lizzi Fraværende: Gertrud og Ina Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise meddelte, at hun og Lone havde haft den årlige

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Afbud: Steen Lykke Nielsen, David Croft, Jytte Christensen, Jørgen Eriksen, Kirsten Heinrichson, Lizzie

Læs mere

INSTITUTMØDE DEN 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE; BCOM, 26. AUGUST 2016

INSTITUTMØDE DEN 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE; BCOM, 26. AUGUST 2016 INSTITUTMØDE DEN INSTITUTMØDE; BCOM, PROGRAM 09.00-09.15: Nyt fra instituttet 09.15-09.35: Udvidelse af antallet af undervisningstimer på vores fag/ uddannelser fra 2017: mulige modeller v/prodekan for

Læs mere

REFERAT. Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU

REFERAT. Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU Møde den: 22. januar 2013 Katrinebjergvej 107 AMU REFERAT Til stede: Flemming Bøge, Ole Boulund Knudsen, Thomas Degn Nielsen, Bjarne Poulsen, Henrik Lindskov, Karina Enig Dam, Anders Rasmussen, Ole Rahn

Læs mere

SAMTALEGUIDE FOR VIDENSKABELIGT PERSONALE MED LEDELSESANSVAR

SAMTALEGUIDE FOR VIDENSKABELIGT PERSONALE MED LEDELSESANSVAR SAMTALEGUIDE FOR VIDENSKABELIGT PERSONALE MED LEDELSESANSVAR Indledning En god medarbejderudviklingssamtale (MUS) begynder med en god forberedelse. Forud for samtalen læses dokumentet Vejledningen til

Læs mere

ARBEJDSFASTHOLDELSE JOB PÅ SÆRLIGE VILKÅR

ARBEJDSFASTHOLDELSE JOB PÅ SÆRLIGE VILKÅR SKAB DIALOG PÅ ARBEJDSPLADSEN OM ARBEJDSFASTHOLDELSE OG JOB PÅ SÆRLIGE VILKÅR PÅ FORKANT PÅ FORKANT Hvad er situationen? Hvad kan pjecen bruges til? Eksempel: Side 3 Trin 1 Hvad kan vi gøre i dag? Status:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere