Forslag til revision af stambogsreglement

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til revision af stambogsreglement"

Transkript

1 Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer generelt 5. Afkomskåringer 6. Bedækningstilladelser 7. Mærkning 8. Gebyrer 9. Overtrædelse af stambogsreglementet og ankemuligheder 10. Avlsværdivurdering og grundlag herfor 11. Publikationer Forslag til revision af stambogsreglement Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer generelt 5. Afkomskåringer 6. Bedækningstilladelser 7. Mærkning 8. Gebyrer 9. Overtrædelse af stambogsreglementet og ankemuligheder 10. Publikationer Begrundelser for forslag til revison af stambogsreglement 1. Avlsmål, ledelse og organisation 1.1 Avlsmål Målet for avlen af islandske heste i Danmark er med bibeholdelse af den islandske hests variationsbredde, at tilstræbe en stadig forbedring af den islandske hest: - som en alsidig og robust ridehest - som er pålidelig, modig og glad af sind - som er villig og samarbejdsvillig - som behersker mindst 4 gangarter, hvoraf én skal være tölt - som har flyvende pas, som eftertragtet 5. gangart - som er stærk, udholdende og har en lang brugsværdi. 1. Avlsmål, ledelse og organisation 1.1 Avlsmål Avlsmål for den islandske hest i Danmark følger FEIFs avlsmål. Findes på General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. Avlen skal foregå med ubetinget renracede islandske heste, der i alle slægtled kan føres tilbage til Island. Avlskomiteen ønsker at det danske stambogsreglement harmoniseres i forhold til FEIF avlsmål for den islandske hest. Tidligere punkt 1.2 lægges sammen med tidligere punkt 1.2 til nyt punkt 1.1, der dækker hele beskrivelsen af avlsmål for den islandske hest.

2 1.2 Avlen skal foregå med ubetinget renracede islandske heste, der i alle slægtled kan føres tilbage til Island. 1.3 Ledelse Avlen af islandske heste i Danmark ledes af Dansk Islandshesteforening (DI) gennem DIs avlskomite i overensstemmelse med foreningens vedtægter. Det er DI, som varetager registreringsopgaven af islandske heste i Danmark. 1.4 Organisation DI er tilsluttet den internationale føderation af islandshesteforeninger (FEIF) og er dermed underlagt det til enhver tid gældende FIZOreglement vedrørende avl og bedømmelse af islandske heste. Seneste version af FIZO forefindes på DI har den ministerielle godkendelse, som EUanerkendt stambogsførende avlsorganisation og er dermed underlagt den til enhver tid gældende national- og EU lovgivning på området. En liste herover forefindes på DIs avlskomite udarbejder og vedligeholder et "Stambogsreglement". DIs avlskomite fremlægger forslag til ændringer i reglementet til godkendelse på generalforsamlingen. 1.2 Ledelse Avlen af islandske heste i Danmark ledes af Dansk Islandshesteforening (DI) gennem DIs avlskomite i overensstemmelse med foreningens vedtægter. Det er DI, som varetager stambogsføringen af islandske heste i Danmark. 1.3 Organisation DI er tilsluttet den internationale føderation af islandshesteforeninger (FEIF) og er dermed underlagt det til enhver tid gældende reglement vedrørende avl og bedømmelse af islandske heste. Seneste version forefindes på General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. DI har den ministerielle godkendelse, som EUanerkendt stambogsførende avlsorganisation, og er dermed underlagt den til enhver tid gældende national- og EU lovgivning på området. En liste over lovgivningen kan findes på Stambogskontorets hjemmeside under Autorisation. DIs avlskomite udarbejder og vedligeholder et Stambogsreglement. DIs avlskomite fremlægger forslag til ændringer i reglementet til godkendelse på generalforsamlingen. Tidligere punkt 1.3, nu punkt 1.2. Rettet fra registreringen af islandske heste i Danmark til mere korrekt stambogsføringen af islandske heste i Danmark. Tidligere punkt 1.4, nu punkt 1.3. Administrativ rettelse fra FIZO til General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. Dette er alene en administrative rettelse, da FIZO en nu eksisterer under andet navn. Tilføjet passage om at lovgivningen altid kan findes på hjemmesiden.

3 Efter anvisninger fra DIs avlskomite har DIs stambogsførende kontor ansvaret for administrative opgaver med stambogsarbejdet herunder udstedelsen af de til stambogsarbejdet nødvendige dokumenter. Efter anvisninger fra DIs avlskomite har DIs stambogsførende kontor ansvaret for administrative opgaver med stambogsarbejdet herunder udstedelsen af de til stambogsarbejdet nødvendige dokumenter. 1.5 DI ejer og har brugsretten til samtlige dokumenter og data om islandske heste, som findes på det stambogsførende kontor. DI kan frit anvende dokumenter og data om islandske heste, deres tidligere og nuværende ejere. Registrerede data kan ikke heller ikke ved udmeldelse af DI - kræves slettet. DI har pligt til at indberette oplysninger og ændringer til relevante hestedatabaser DI ejer og har brugsretten til samtlige dokumenter og data om islandske heste, som findes på det stambogsførende kontor og i WorldFengur. DI kan frit anvende dokumenter og data om islandske heste, deres tidligere og nuværende ejere. Registrerede data kan ikke heller ikke ved udmeldelse af DI - kræves slettet. DI har pligt til at indberette oplysninger og ændringer til relevante hestedatabaser. Tidligere punkt 1.5, nu punkt Tilføjet og i Worldfengur som præcisering af hvor data findes. 1.6 DI er ansvarlig for uddannelse og videreuddannelse af nationale og internationale kåringsdommere, og følger FEIF s regler for udpegning af internationale kåringsdommere og deres uddannelse DI er ansvarlig for uddannelse og videreuddannelse af nationale officials og FEIF eksaminerede kåringsdommere, og følger FEIFs regler for udpegning af internationale kåringsdommere og deres uddannelse. Tidligere punkt 1.6, nu punkt Tidligere fandtes begrebet nationale og internationale dommere. I dag arbejdes med to andre begrebet: Nationale officials og FEIF eksaminerede kåringsdommere. Gennem de seneste år har avlskomiteen arbejdet for at professionalisere nøgle officials til de danske kåringer. Der har været afholde kurser for officials inden for målinger, registreringer, ring masters og arbejder på at få eksamineret disse løbende. Dette er en anderkendelse af at vores officials er en vigtig del af afviklingen af kåringer i Danmark, og at officials fortsat yder en professionel og serviceminded indsats til kåringerne. 2. Optagelse i Stambogen Optagelse i Stambogen 2.1

4 Alle renracede islandske heste i Danmark registreres i den internationale stambog WorldFengur. Til heste optaget i Stambogen for islandske heste i Danmark udstedes hestepas samt et ejercertifikat. Af dokumenterne fremgår blandt andet hestens navn, registreringsnummer, chipnummer, farve, evt. kendetegn, fødsels- og evt. import-år, avler, afstamning i mindst 4 led. DIs avlskomite kan dispensere fra dele af disse oplysninger, specielt hvad angår afstamningsoplysninger for heste importeret fra Island, herunder også moderlivsimport. Alle renracede islandske heste i Danmark registreres i den internationale stambog WorldFengur. Til heste optaget i Stambogen for islandske heste i Danmark udstedes hestepas samt et ejercertifikat. Af dokumenterne fremgår blandt andet hestens navn, registreringsnummer, chipnummer, farve, evt. kendetegn, fødsels- og evt. import-år, avler, afstamning i mindst 4 led. DIs avlskomite kan dispensere fra dele af disse oplysninger, specielt hvad angår afstamningsoplysninger for heste importeret fra Island, herunder også moderlivsimport. 2.2 Der kan udstedes hestepas til alle renracede islandske heste under forudsætning af at krav om afstamning er dokumenteret. 2.3 Under særlige omstændigheder kan der dispenseres fra reglerne for optagelse i Stambogen og udstedelse af hestepas. Skriftlig, begrundet ansøgning fremsendes til DIs avlskomite, som derefter fastsætter den nødvendige dokumentation, som dispensationsansøgeren skal fremlægge. Optagelse i stambogen på dispensation vil under alle omstændigheder forudsætte et bevis for anmærkningsfri afstamningskontrol ved DNA efter stambogsførte islandske heste. Alle udgifter, uanset sagens udfald, afholdes af ansøgeren. Der betales et dispensationsgebyr. Gebyret fastsættes principielt således, at dispensationsansøgeren ikke opnår økonomisk fordel ved optagelse i Stambogen på dispensation. 2.4 Islandske heste skal navngives af avleren med et islandsk navn efterfulgt af "fra (fødestedets navn 2.2 Der kan udstedes hestepas til alle renracede islandske heste under forudsætning af at krav om afstamning er dokumenteret. 2.3 Islandske heste skal navngives af avleren med et islandsk navn efterfulgt af "fra (fødestedets navn f.eks. gård, by, område). Føl skal indberettes til DIs stambogsførende kontor. Ændring af navn eller fødested følger FEIFs regler i General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. Alle navne på WorldFengurs navneliste kan benyttes. Andre navne skal godkendes af FEIFs navnekomite efter retningslinier i General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. 2.4 Under særlige omstændigheder kan der dispenseres fra reglerne for optagelse i Stambogen og For at skabe bedre sammenhæng i stambogsreglementet, så er der flyttet lidt rundt på enkelte afsnit. Tidligere punkt 2.4 er nu punkt 2.3 Punkt 2.3 omkring navngivning af islandske hest, harmoniseres til den beslutning, som er truffet i FEIF vedr navne og navngivning. Tidligere punkt 2.3 er nu punkt 2.4.

5 f.eks. gård, by, område). Føl skal indberettes til DI s stambogs-førende kontor. Navngivne heste kan ikke skifte navn og fødested uden avlerens skriftlige tilladelse. Alle navne på WorldFengur s navneliste kan benyttes. Andre navne skal godkendes af FEIF s navnekomite. udstedelse af hestepas. Skriftlig og begrundet ansøgning fremsendes til DIs stambogsførende kontor, som derefter fastsætter den nødvendige dokumentation, som dispensationsansøgeren skal fremlægge. Optagelse i stambogen på dispensation vil under alle omstændigheder forudsætte et bevis for anmærkningsfri afstamningskontrol ved DNA efter stambogsførte islandske heste. Alle udgifter, uanset sagens udfald, afholdes af ansøgeren. Der betales et dispensationsgebyr. Gebyret fastsættes principielt således, at dispensationsansøgeren ikke opnår økonomisk fordel ved optagelse i Stambogen på dispensation. Punkt 2.4 har fået korrekturrettelse med tilføjelse af et og, samt ændring fra fremsendelse til DIs avlskomite til DIs stambogsførende kontor 3. Stambogsklasser Stambogen inddeles i følgende klasser: 3.1 Registreringsklassen Omfatter alle racerene islandske heste, der ikke henhører under andre klasser (Registreringspligtige heste, som ikke opfylder Stambogsreglementets ordinære krav). 3.2 Åben klasse Omfatter alle racerene islandske heste, hvor begge forældre opfylder Stambogs-reglementet, men som ikke selv opfylder kravet til avlsklassen. Vallakker, hingste uden bedækningstilladelse, samt hoppeføl og hopper på 1 og 2 år. 3.3 Avlsklassen Omfatter alle racerene islandske hopper som i kalenderåret fylder 3 år, samt alle hingste, der har en gyldig bedæknings-tilladelse udstedt af DI s avlskomite, og hvis forældre opfylder stambogsreglementet (Hopper fra det kalenderår, de fylder 3 år, samt hingste med bedækningstilladelse). Kun hingste og hopper i avlsklassen må anvendes til avl. 3. Stambogsklasser Stambogen inddeles i følgende klasser: 3.1 Registreringsklassen Omfatter alle racerene islandske heste, der ikke henhører under andre klasser (Registreringspligtige heste, som ikke opfylder Stambogsreglementets ordinære krav). 3.2 Åben klasse Omfatter alle racerene islandske heste, hvor begge forældre opfylder Stambogsreglementet, men som ikke selv opfylder kravet til avlsklassen. Vallakker, hingste uden bedækningstilladelse, samt hoppeføl og hopper på 1 og 2 år. 3.3 Avlsklassen Omfatter alle racerene islandske hopper som i kalenderåret fylder 3 år, samt alle hingste, der har en gyldig bedæknings-tilladelse udstedt af DI s avlskomite, og hvis forældre opfylder stambogsreglementet (Hopper fra det kalenderår, de fylder 3 år, samt hingste med bedækningstilladelse). Kun hingste og hopper i avlsklassen må anvendes til avl.

6 4. Kåringer generelt DI arrangerer hvert år kåringer (bygnings- og ridebedømmelse) af hingste, hopper og vallakker med mulighed for afkomskåring af hingste og hopper. Hingste, hopper og vallakker, der er fyldt 4 år, kan fremstilles til kåring med henblik på bedømmelse af både bygnings- og rideegenskaber (betegnet fuldkåring). Ved kåring regnes en islandsk hests fødselsdag altid som 1. januar i fødselsåret. FEIF s regler for afholdelse af kåringer følges (FIZO). 4. Kåringer generelt DI arrangerer hvert år kåringer (bygnings- og ridebedømmelse) af hingste, hopper og vallakker med mulighed for afkomskåring af hingste og hopper. Hingste, hopper og vallakker, der er fyldt 4 år, kan fremstilles til kåring med henblik på bedømmelse af både bygnings- og rideegenskaber (betegnet fuldkåring). Ved kåring regnes en islandsk hests fødselsdag altid som 1. januar i fødselsåret. FEIF s regler for afholdelse af kåringer følges. 4.1 Hingste, hopper og vallakker, som er kåret i Island eller i en EU-anerkendt avlsorganisation i et andet FEIF-land i henhold til FEIF's regler for bedømmelse af avlsheste opnår samme gyldighed som en kåring opnået i Danmark og 4-års unghingste samt 3 og 4-års hopper kan fremstilles til bygningsbedømmelse. FEIF s regler for afholdelse af kåringer følges (FIZO). 4.3 Hingste, hopper og vallakker kan fremstilles ved en FEIF-kåring til bedømmelse af bygnings- og rideegenskaber. Hingste og hopper kan endvidere fremstilles til afkomskåring. For hingste 4 år og ældre gælder, at der skal forevises et bevis for at afstamningen er kontrolleret og anmærkningsfri. DI har tiltrådt FEIF s regler for racebeskrivelse, bedømmelsessystemet med karakterskala og vægtning, sådan som de er formuleret i FIZO en. 4.1 Hingste, hopper og vallakker, som er kåret i Island eller i en EU-anerkendt avlsorganisation i et andet FEIF-land i henhold til FEIF's regler for bedømmelse af avlsheste opnår samme gyldighed som en kåring opnået i Danmark og 4-års unghingste samt 3 og 4-års hopper kan fremstilles til bygningsbedømmelse. FEIF s regler for afholdelse af kåringer følges. 4.3 Hingste, hopper og vallakker kan fremstilles ved en FEIF-kåring til bedømmelse af bygnings- og rideegenskaber. Hingste og hopper kan endvidere fremstilles til afkomskåring. DI har tiltrådt FEIFs regler for racebeskrivelse, bedømmelsessystemet med karakterskala og vægtning, sådan som de er formuleret i General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. FEIFs regler for tilmelding til kåring for både hingste og hopper følges jf General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. Administrativ rettelse fra FIZO til General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. Specifikke retningslinier i tidligere punkt 4.3 er rettet til at kravene følger FEIF regler, beskrevet i General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations.

7 4.4 Der udstedes kåringscertifikat til hingste, hopper og vallakker indeholdende de ved kåringen opnåede enkeltkarakterer. En kopi af dommernes anvendte bedømmelsesskema indeholdende karakterer og kommentarer udleveres efter kåringen. Kåringsresultaterne offentliggøres på WorldFengur under kåringen. 4.4 Kåringsresultatet registreres i WorldFengur i forbindelse med kåringen. Tidligere blev der udskrevet kåringscertifikater til kåringerne, men erfaringen er at de sjældent afhentes og bruges. Kåringen er beskrevet i Worldfengur og derfor kan kåringsresultatet printes fra WorldFengur. Kåringscertifikat kan købes via sporti. 5. Afkomskåringer Hingste og hopper kan fremstilles til DI Afkomskåring. 5. Afkomskåringer Hingste og hopper kan fremstilles til DI Afkomskåring. I det omfang blup indgår som krav, gælder blup pr den dato ansøgningen modtages på DIs sekretariat. Notering af gældende blup vil ske i forbindelse med modtagelse af ansøgning på DIs sekretariat. Tidligere stod at blup var pr 1.1, men hvert andet år (Landsmót år) beregnes blup en ekstra gang, og det er ikke muligt at se hestenes tidligere blup. Det betyder at det der kan opstå uklarhed for blup henover året. 5.1 Hingste For at opnå afkomskåring i Eliteklassen skal en hingst vise mindst 12 afkom, som vises under rytter. Endvidere kræves en gennemsnit af kåringsresultatet for de kårede afkom på mindst 8,10 point på baggrund af 12 antal heste. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom, som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hingsten selv kan vises ved hånd eller For at opnå afkomskåring i 1. klasse skal en hingst vise mindst 6 afkom, som vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne for de kårede afkom på mindst 7,90 points på 5.1 Hingste For at opnå eliteafkomskåring skal hingsten opfylde FEIFs krav til eliteafkomskåring. Dette registreres i WorldFengur. For at opnå afkomskåring i Dansk Eliteklassen skal en hingst vise mindst 10 afkom, som vises under rytter. Endvidere kræves en gennemsnit af kåringsresultatet for de kårede afkom på mindst 8,10 point på baggrund af 12 antal heste. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom, som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIFs regler for bedømmelse af avlsheste. Hingsten selv kan vises ved hånd eller Ændring i 5.1 indeholder en harmonisering til FEIF beslutning om at fastholde en FEIF eliteafkomstkåring, svarende til den islandske. Herudover har avlskomiteen valgt at fastholde de tidligere Danske afkomstklasser, og navngivet disse Dansk foran klassen. Avlskomiteen ønsker mange hingste og hopper vist til Dansk afkomstkåring, og derfor anbefaler vi at for hingste ændres fra 12 viste afkom til 10 viste afkom for at blive afkomstkåret i Dansk eliteklasse.

8 baggrund af 6 antal heste. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hingsten selv kan vises ved hånd eller For at opnå afkomskåring i 2. Klasse skal en hingst vise mindst 6 afkom, som vises under rytter. Endvidere kræves et gennem-snit af kåringsresultaterne for de kårede afkom på mindst 7,50 points på baggrund af 6 antal heste. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hingsten selv kan vises ved hånd eller For at opnå afkomskåring i Dansk 1. klasse skal en hingst vise mindst 6 afkom, som vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne for de kårede afkom på mindst 7,90 points på baggrund af 6 antal heste. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIFland og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIFs regler for bedømmelse af avlsheste. Hingsten selv kan vises ved hånd eller under rytter, og skal være til stede. For at opnå Dansk afkomskåring i 2. Klasse skal en hingst vise mindst 6 afkom, som vises under rytter. Endvidere kræves et gennem-snit af kåringsresultaterne for de kårede afkom på mindst 7,50 points på baggrund af 6 antal heste. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIFs regler for bedømmelse af avlsheste. Hingsten selv kan vises ved hånd eller under rytter, og skal være til stede. 5.2 Hopper For at opnå afkomskåring i Eliteklassen skal en hoppe vise mindst 4 afkom, hvoraf mindst 3 skal vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne på mindst 7,95 points for 5 kårede afkom, hvoraf de 2 skal være kårede med mindst 8,00 points. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkoms-kåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af 5.2 Hopper For at opnå eliteafkomskåring skal hoppen opfylde FEIFs krav til eliteafkomskåring. Dette registreres i WorldFengur. For at opnå afkomskåring i Dansk Eliteklassen skal en hoppe vise mindst 4 afkom, hvoraf mindst 3 skal vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne på mindst 7,95 points for 5 kårede afkom, hvoraf de 2 skal være kårede med mindst 8,00 points. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for

9 avlsheste. Hoppen selv kan vises ved hånd eller For at opnå afkomskåring i 1. klasse skal en hoppe vise mindst 3 afkom, hvoraf mindst 2 skal vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne på mindst 7,80 points for 4 kårede afkom, hvoraf 1 skal være kåret med mindst 8,00 points. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hoppen selv kan vises ved hånd eller For at opnå afkomskåring i 2. klasse skal en hoppe vise mindst 3 afkom, hvoraf mindst 2 skal vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne på mindst 7.50 points for 3 kårede afkom. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIF s regler for bedømmelse af avlsheste. Hoppen selv kan vises ved hånd eller For både hopper og hingste gælder det at, kåringsresultatet beregnes som gennemsnittet af de bedste afkom i det krævede antal. Domsord skal omfatte en vurdering af avlsdyrets gennemslagskraft på afkommet. Der lægges ikke vægt på avlsdyrets bygning og egenskaber på kåringstidspunktet. Der udstedes afkomskåringsbevis med domsord og beregning af gennemsnitskarakterer. På beviset/certifikatet anføres de afkom med bedømmelsesresultater, som har indgået i opnåelse af afkoms-kåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIFs regler for bedømmelse af avlsheste. Hoppen selv kan vises ved hånd eller For at opnå afkomskåring i Dansk 1. klasse skal en hoppe vise mindst 3 afkom, hvoraf mindst 2 skal vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne på mindst 7,80 points for 4 kårede afkom, hvoraf 1 skal være kåret med mindst 8,00 points. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIFs regler for bedømmelse af avlsheste. Hoppen selv kan vises ved hånd eller For at opnå afkomskåring i Dansk 2. klasse skal en hoppe vise mindst 3 afkom, hvoraf mindst 2 skal vises under rytter. Endvidere kræves et gennemsnit af kåringsresultaterne på mindst 7.50 points for 3 kårede afkom. De fremviste afkom skal ikke nødvendigvis være de afkom som ligger til grund for opnåelse af afkomskåringen. Også afkom, kåret i et andet FEIF-land og Island kan indgå i afkomskåringen, såfremt bedømmelsen er foretaget i henhold til FEIFs regler for bedømmelse af avlsheste. Hoppen selv kan vises ved hånd eller For både hopper og hingste gælder det at, kåringsresultatet beregnes som gennemsnittet af de bedste afkom i det krævede antal. Domsord skal omfatte en vurdering af avlsdyrets gennemslagskraft på afkommet. Der lægges ikke vægt på avlsdyrets bygning og egenskaber på kåringstidspunktet. Der udstedes afkomskåringsbevis med domsord og

10 afkomsbedømmelsen. Det er muligt at genfremstille til afkomskåring. 6. Bedækningstilladelser 6.1 Kun hingste med bedækningstilladelse må benyttes i avlen. 6.2 Hingsteejeren/holderen skal ansøge DIs avlskomite om bedækningstilladelse, ved at indsende ansøgning til DIs stambogsførende kontor. 6.3 Hingsteejeren/holderen forpligtiger sig til kun at modtage avlsberettigede hopper til bedækning samt at følge gældende retningslinjer for indberetning af bedækningsdata. 6.4 Forudsætninger for at DIs avlskomite kan give bedækningstilladelse: - at hingsten har bevis for at anmærkningsfri afstamningskontrol er udført - at hingsten er bedømt - at hingsten er dyrlægeundersøgt og fundet fri for arvelige defekter - at hingsten efter bedømmelse og dyrlægeundersøgelse findes egnet til avl og - at hingsteejeren/holderen har indbetalt et gebyr, hvis størrelse fastsættes af DIs avlskomite beregning af gennemsnitskarakterer. På beviset/certifikatet anføres de afkom med bedømmelsesresultater, som har indgået i afkomsbedømmelsen. Det er muligt at genfremstille til afkomskåring. 6. Bedækningstilladelser 6.1 Kun hingste med bedækningstilladelse må benyttes i avlen. 6.2 Hingsteejeren/holderen skal ansøge DIs avlskomite om bedækningstilladelse, ved at indsende ansøgning til DIs stambogsførende kontor. 6.3 Hingsteejeren/holderen forpligtiger sig til kun at modtage avlsberettigede hopper til bedækning samt at følge gældende retningslinjer for indberetning af bedækningsdata. 6.4 Forudsætninger for at DIs avlskomite kan give bedækningstilladelse er: - at hingsten har anmærkningsfri afstamningskontrol. - at hingsten er bedømt - at hingsten er sundhedskontrolleret og fundet fri for arvelige defekter jf. FEIFs liste over defekter jf. General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. - at hingsten efter bedømmelse og sundhedskontrol findes egnet til avl og - at hingsteejeren/holderen har indbetalt et gebyr, hvis størrelse fastsættes af DIs avlskomite Ændring fra dyrlægekontrolleret til sundhedskontrolleret, samt fra dansk liste over defekter, til at følge FEIF liste. Begrundelsen er, at FEIF har åbnet for at sundhedskontol af hingstene kan ske ved uddannelse af officials, der fortager sundhedskontrol på kåringspladsen, og at FEIF har en procedure for at ejer i tilfælde af bemærkninger ved kåringen kan få hingsten dyrlægekontrolleret hos godkendt dyrlæge. Tidligere var det uklart hvornår en hingsteejer havde lov til at få hingsten undersøgt af anden dyrlæge, da den allerede var dyrlægeundersøgt i forbindelse med kåringen. Dette er nu helt klart, og følger FEIF procedure og tidsfrister.

11 6.5 Alle hingste skal dyrlægeundersøges og findes fri for grove defekter eller arvelige lidelser. 6.6 Bedækningstilladelser opdeles i følgende kategorier: Dansk afsnit - Hingste: Omfatter hingste, som er fuldkåret med 7,75 points eller derover senest det år, hvor hingsten fylder 7 år, og som får tilladelse til bedækning af et ubegrænset antal hopper. 6.5 Bedækningstilladelser opdeles i følgende kategorier: Dansk afsnit - Hingste: Dansk afsnit - Hingste Betingelserne for optagelse på hingstelistens danske afsnit med bedækningstilladelse til et ubegrænset antal hopper, er at hingsten har opnået følgende point ved en FEIF fuldkåring: 4 år 7,75 5 år 7,85 6 år 7,95 7 år og ældre 8,05 Tidligere punkt 6.5 fortfalder, da det allerede er nævnt i punkt 6.4 Tidligere punkt 6.6 er nu 6.5, og nummering mere logisk med underpunkter : Præcisering af en fuldkåring er identisk med bedømelse i henhold til retningslinierne i FEIF General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. Avlskomiteen har ønsket, at kravene til en hingst kan opnå bedækningstilladelse i Danmark moderniseres. Der er to områder avlskomiteen har ønsket at sætte fokus på: Fjernelse af 7 års reglen. Dette har længe været et stort ønske, og det vil med denne ændring være en realitet. Træning og erfaring tæller med i betingelserne for at opnå bedækningstilladelse. Det har ikke virket logisk at kravene til en 4 års hingst og en 6 års hingst er de samme. For langt hovedparten af alle viste hingste, så er der en de mere træning og erfaring bag en 6 års hingste end bag en 4 års hingst. Dette ønsker avlskomiteen også afspejler sig i betingelserne. Internationalt afsnit - Hingste: Omfatter hingste som får bedækningstilladelse til et ubegrænset antal hopper på baggrund af hingstens Internationalt afsnit - Hingste: Omfatter hingste som får bedækningstilladelse til et ubegrænset antal hopper på baggrund af hingstens

12 bedækningstilladelse i et andet EU-land. Hingsten opfylder ikke krav til optagelse i dansk afsnit. Unghingste: Unghingste, som er 3 eller 4 år gamle, skal bygningsbedømmes: - En 1-årig begrænset bedækningstilladelse til 8 hopper på følgende betingelser: Unghingsten skal have et afstamningsbaseret avlsindeks (BLUP pr.1.1. indeværende år) på min.120, baseret på kårede forældre, samt bedømmelsen bør genfremstilles. - En 1-årig begrænset bedækningstilladelse til 4 hopper på følgende betingelser: Mor skal være kåret med min. 7,75 og far med min. 7,90 eller unghingsten skal have et afstamningsbaseret avlsindeks på min. 110 (BLUP pr.1.1. indeværende år) baseret på kårede forældre. - En 1-årig begrænset tilladelse til bedækning af 2 hopper på følgende betingelser: Mor og far skal være kårede. Unghingsten skal opnå min. 7,75 i bygningsbedømmelse, hvor ingen delkarakter er under 7,5. bedækningstilladelse i et andet EU-land. Hingsten opfylder ikke krav til optagelse i dansk afsnit Unghingste: Unghingste, som er 2 år gamle: En 1-årig begrænset bedækningstilladelse til 4 hopper med samme ejer som hingsten (registreret i Worldfengur). Unghingste skal have en BLUP på min Bedækningstilladelsen tildeles administrativt af DIs avlskomite og ansøgning sendes til DIs stambogsførende kontor. Unghingste, som er 3 eller 4 år gamle, skal bygningsbedømmes inden ansøgning om bedækningstilladelse: - En 1-årig begrænset bedækningstilladelse til 8 hopper på følgende betingelser: Unghingsten skal have et afstamningsbaseret avlsindeks BLUP på min.120, baseret på kårede forældre og unghingsten skal opnå min i bygningsbedømmelse, hvor ingen delkarakter er under 7,5 (undtagen karakteren for hoved og hårpragt). - En 1-årig begrænset bedækningstilladelse til 4 hopper på følgende betingelser: Mor skal være kåret med min og far med min eller unghingsten skal have et afstamningsbaseret avlsindeks på min Unghingsten skal opnå min i bygningsbedømmelse, hvor ingen delkarakter er under 7,5 (undtagen karakteren for hoved og hårpragt). - En 1-årig begrænset tilladelse til bedækning af 2 hopper på følgende betingelser: Mor og far skal være kårede. Unghingsten skal opnå min. 7,75 i bygningsbedømmelse, hvor ingen delkarakter er under 7,5 (undtagen karakteren for hoved og hårpragt). Avlskomiteen vil gerne introducere brugen af 2års hingste til et begrænset antal hopper. Avlskomiteen ønsker ikke at de 2 års hingste skal bedømmes, så opnåelse af bedækningstilladelse er en administrativ proces. Avlskomiteen har vlagt at foreslå følgende ændringer for bedømmelse af unghingste: Kravene til bedømmelsen for unghingstene er hævet, da vi ser at kvalitetens af de unge hingste er steget de seneste år. Fjernet krav til karakter til hoved og hårpragt, dog indgår disse stadig i totalen. Fjernet de danske særkrav til udtalelse ( bør genfremstilles ) og alene baseret betingelserne for bedækningstilladelse til bedømmelsen og blup.

13 6.7 En aktuel hingsteliste med hingste med bedækningstilladelse og tilhørende bedækningskategori fremgår af DIs hjemmeside. DIs avlskomite er ansvarlig for vedligeholdelse af hingstelisten. 6.8 EU-godkendte hingste med bedækningstilladelse i en EU-anerkendt avlsorganisation kan opnå bedæknings-tilladelse i Danmark og får tildelt en bedækningskategori efter retningslinjerne i stk Øvrige udenlandsk kårede hingste får bedækningstilladelse svarende til reglerne ovenfor under forudsætning af, at hingsten er besigtiget af DIs avlskomite eller en repræsentant for denne. Dyrlægens bedømmelse af hesten og beskrivelse af evt. arvelige fejl og afvigende racemæssig type forelægges DIs avlskomite, som kan rådføre sig med andre eksperter. DIs avlskomite skal give en skriftlig begrundelse for eventuel optagelse/forbliven eller begrundelse og vilkår for udelukkelse. 7. Mærkning 7.1 Identitetsmærkning foregår med chip efter retningslinjer fra DIs avlskomite samt jvf 6.6 En aktuel hingsteliste med hingste med bedækningstilladelse og tilhørende bedækningskategori fremgår af Stambogskontorets hjemmeside under Avlshingste. DIs avlskomite er ansvarlig for vedligeholdelse af hingstelisten, og DIs stambogsførende kontor sikrer det administrative vedligehold. Optagelse på hingstelisten kan koste et årligt gebyr, som fastsættes af DIs avlskomite. 6.7 DIs avlskomite skal, ved afvisning ift. bedækningstilladelse eller udelukkelse fra hingstelisten, give en skriftlig begrundelse til hingsteejer. 7. Mærkning 7.1 Identifikation af føl og heste foregår jf. Fødevarestyrelsen og EU-Forordning 2015/262. Præcisering af hvem der har ansvar for vedligeholdelse af hingstelisten, og tilføjelse af at det kan besluttes at opkræve et årligt gebyr for optagelse på listen. Punkt 6.8 udgår, da dette allerede er dækket. Punkt 6.9 revideres, da kravene allerede er beskrevet. Punkt 6.7 er alene præcisering af, at avlskomiteen skal begrunde afslag skriftligt til hingsteejer. Mærkning af heste skal følge nationale og internationale regler.

14 Landsudvalg for hestes generelle regelsæt for stambogsføring. 7.2 Besigtigelse og chipmærkning udføres af dyrlæge eller autoriseret chipmærker fra Videncentret for Landbrug, Heste. 7.3 Chipmærkning udføres på føl, der fortsat går med moderhoppen og på heste, når de fremstilles til kåring, jævnfør FIZO. 7.2 Identifikation, besigtigelse og chipmærkning udføres af egen dyrlæge eller autoriseret chipmærker. 7.3 Re-chipmærkning udføres på heste med manglende eller ulæselig chip jf. gældende lovgivning nævnt i 7.1. og evt. når de fremstilles til kåring uden chipmærkning, jævnfør General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. Præcisering af hvem, der kan chippe en hest. Re-chipmærkning har ikke tidligere været beskrevet. Dette er nu blevet specificeret i FEIF General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. 8. Gebyrer For de forskellige funktioner i stambogsarbejdet opkræver DIs avlskomite eller Videncentret for Landbrug, Heste gebyrer, som i alt væsentligt skal dække de forbundne udgifter i forbindelse med avlsarbejdet. De gebyrer, som ligger under DIs avlskomites ansvarsområde, fastsættes af DI efter oplæg fra avlskomiteen. Meddelelse om gebyrernes størrelse vil fremkomme hvert år. 9. Overtrædelse af Stambogsreglementet og ankemuligheder 9.1 Overtrædelse af Stambogsreglementet eller andre af DI tiltrådte regler vedrørende avl og registrering af føl, herunder afgivelse af urigtige oplysninger, misbrug af udstedte dokumenter o. lign. samt bevidst avl med heste, som ikke er optaget i avlsklassen, kan medføre advarsel, bøde, fratagelse af bedæknings-tilladelse, eksklusion fra DI af hingsteejer eller hingsteholder efter de til enhver tid gældende 8. Gebyrer For de forskellige funktioner i stambogsarbejdet opkræver DIs avlskomite eller de autoriserede chipmærkere gebyrer, som i alt væsentligt skal dække de forbundne udgifter i forbindelse med avlsog stambogsarbejdet. De gebyrer, som ligger under DIs avlskomites ansvarsområde, fastsættes af DIs bestyrelse eller DIs avlskomite, og meddeles hvert år på DIs og Stambogskontorets hjemmeside. 9. Overtrædelse af Stambogsreglementet og ankemuligheder 9.1 Overtrædelse af Stambogsreglementet eller andre af DI tiltrådte regler vedrørende avl og registrering af bedækninger, føl og ejerskab, herunder afgivelse af urigtige oplysninger, misbrug af udstedte dokumenter o. lign. samt bevidst avl med heste, som ikke er optaget i avlsklassen, kan medføre advarsel, bøde, fratagelse af bedæknings-tilladelse, eksklusion fra DI af hingsteejer eller hingsteholder efter de til enhver tid gældende vedtægter for DI eller Rettelse fra Videncentret for Landbrug til autoriserede chipmærkere. Præcisering af ansvar for prissætning af ydelser indenfor avlen. Sproglige rettelser, men indhold er det samme.

15 vedtægter for DI eller udelukkelse af nærmere bestemte heste fra avlsklassen. udelukkelse af nærmere bestemte heste fra avlsklassen. Afgørelser om fratagelse af bedæknings-tilladelse, eksklusion og udelukkelse fra avlsklassen kan gøres livsvarig eller tidsbegrænset. Afgørelser fra DIs avlskomite kan ikke ankes og er således endelige. Afgørelser om fratagelse af bedækningstilladelse, eksklusion og udelukkelse fra avlsklassen kan gøres livsvarig eller tidsbegrænset, og er skriftlige og begrundede. Afgørelser fra DIs avlskomite efter denne paragraf, kan ikke ankes og er således endelige. 9.2 Følgende afgørelser kan ankes: - afslag på ansøgning om optagelse i stambog på dispensation - afslag på ansøgning om bedækningstilladelse - beslutning om begrænsning i bedækningstilladelse - beslutning om udelukkelse af avlsklassen - beslutning om udelukkelse af stambogen 9.2 Følgende afgørelser kan ankes: - afslag på ansøgning om optagelse i stambog på dispensation - afslag på ansøgning om bedækningstilladelse - beslutning om begrænsning i bedækningstilladelse - beslutning om udelukkelse af avlsklassen - beslutning om udelukkelse af stambogen 9.3 Anken skal ske skriftligt til DI senest 30 kalenderdage efter DI s skriftlige afgørelse er modtaget. Inden anken bearbejdes skal klageren indbetale et gebyr, der fremgår af takstbladet. 9.4 Ved modtagelse af anken skal DI-A inden 21 kalenderdage udpege et ankeudvalg på 3-5 personer til behandling af anken. Et flertal skal være medlem ad DI og én af disse kan udpeges af 9.3 Anken skal ske skriftligt til DI s Klage- og Ordensudvalget senest 30 kalenderdage efter DI s afgørelse er modtaget. Inden anken bearbejdes skal klageren indbetale et gebyr, der fremgår af takstbladet. Ankeproceduren er beskrevet på DIs hjemmeside under Klage- og Ordensudvalget. Ordens- og Klageudvalget har den endelige afgørelse. Avlskomiteen anbefaler, at behandling af ankesager overgår til behandling i Klage- og Ordensudvalget. Herved følger avlen samme procedurer i hele DI. Begrundelsen er at den tidligere procedure viste sig langsommelig og at det var svært at så samlet en ankeudvalg samt at få disse til at mødes. Punkt 9.4 udgår da proceduren nu følger DIs generelle procedure.

16 klageren. De øvrige skal være hestekyndige, have juridisk eller veterinær uddannelse. Udvalget kan indhente oplysninger eksternt. Ankeudvalget fastlægger selv behandling af anken samt fordeling af sagsomkostninger. Ankeudvalgets afgørelse træffes ved simpelt flertal og er endelig. 10. Avlsværdivurdering og grundlag for herfor Avlsværdivurderinger efter BLUP-metoden, udtrykt i avlsværdital, udregnes løbende for avlsheste ud fra kåringsresultater for afkom, andre beslægtede heste, samt hestens egne kåringsresultater. 11. Publikationer DIs avlskomite er ansvarlig for redaktion og offentliggørelse af: - et "Stambogsreglement", - en vejledning for kåring af islandske heste og bedømmelsesgrundlaget, som beskrevet i FIZO. 10. Publikationer DIs avlskomite er ansvarlig for redaktion og offentliggørelse af: - et "Stambogsreglement", - en vejledning for kåring af islandske heste og bedømmelsesgrundlaget, som beskrevet i General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations. Punkt 10 udgår, da dette dækkes af General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations Punkt 10 er en rettelse fra FIZO til General Rules and Regulations, Breeding Rules and Regulations Godkendt på DIs generalforsamling den 17. november 2012

Stambogsreglement 2012

Stambogsreglement 2012 Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer

Læs mere

stambogsreglement Dette stambogsreglement er gældende for

stambogsreglement Dette stambogsreglement er gældende for Stambogsreglement 2012 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Stambogsklasser 4. Kåringer

Læs mere

Forslag til rev. Stambogsreglement 2015

Forslag til rev. Stambogsreglement 2015 Forslag til rev. Stambogsreglement 2015 Dette stambogsreglement er gældende for avlen af renracede islandske heste i Danmark. Indhold 1. Avlsmål, ledelse, organisation 2. Optagelse i Stambogen 3. Avlsberettigede

Læs mere

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 1. Indledning A. Stambogen er opdelt i et hovedafsnit i klasse A, B og C samt et bilag hertil opdelt i F1, F2 og F3. Der er et X-afsnit for vallakker samt

Læs mere

Hingstekåringsregler

Hingstekåringsregler Hingstekåringsregler 19.03.2017 1 Selektion Selektionen af hingste består af afstamningsvurdering, eksteriørbedømmelse, materialprøve og afkomsvurdering. 2 Afstamningskrav m.m. Stk. 1 Hingsten skal opfylde

Læs mere

Hingstekåringsregler 2019

Hingstekåringsregler 2019 10.01.2019 Hingstekåringsregler 2019 Tekst markeret med rød skrift udgår. Tekst markeret med grøn skrift er ny. Tekst markeret med lilla skrift er forklaringer til medlemmerne om de opdateringer, som AU

Læs mere

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest 1 Avlsforeningen Den Jydske Hest har hjemsted hos den til enhver tid siddende formand. 2 Avlsforeningens formål er at fremme og støtte avlen og interessen for

Læs mere

Avlsmål og kåringsregler 2016

Avlsmål og kåringsregler 2016 Regler for registrering, fremstilling og kåring i Barok-Pinto afdelingen under Dansk Pinto Forening. Der gøres opmærksom på at Barok-Pinto afdelingen endnu ikke har opnået en ministeriel godkendelse. Der

Læs mere

Rapport nr. 3/2005 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring

Rapport nr. 3/2005 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Rapport nr. 3/2005 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Landscentret Heste Udkærsvej 15, Skejby 8200 Århus N Telf. 8740 5000 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 0: Almindelig orientering

Læs mere

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring

Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Rapport nr. 1/2013 Landsudvalget for Hestes generelle regelsæt for stambogsføring Heste Agro Food Park 15, Skejby 8200 Århus N Telf. 8740 5000 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 0: Almindelig orientering 4

Læs mere

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register

Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register Stambogsføring - AU s forslag til GF 2016 Fjordhesten Danmarks Register 2016-2017 Meget tidligt i foreningsåret 2015-2016 besluttede vi i avlsudvalget (AU) at vi efter den travle udstillingssæson skulle

Læs mere

Kåringsvejledning 2013

Kåringsvejledning 2013 Kåringsvejledning 2013 Vejledningen bedes grundigt gennemlæst, da der er ændringer i forhold til tidligere. Det drejer sig primært om, at hesten skal have opdateret hestepas, at der i år ikke er et kåringspas

Læs mere

Vedtægter for DSAH Shagya-, Sports- og Angloaraberafdeling.

Vedtægter for DSAH Shagya-, Sports- og Angloaraberafdeling. Vedtægter for DSAH Shagya-, Sports- og Angloaraberafdeling. Afdelingens navn er Dansk Selskab for Arabisk Hesteavl, Shagya-, Sports- og Angloaraber afdelingen. Afdelingen har til formål at fremme og støtte

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB Stambogsregler for DCPS 1. Målsætning: DCPS formål er at fremme avlen samt forbedre konkurrenceegenskaberne og kvaliteten af racen ved at: Føre en stambog med oplysninger om afstamning, status og resultater

Læs mere

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem Schæferhundeklubben`s nye avlskåringssystem Fra 01.01.2015 indføres der i Danmark 2 måder at få avlskåret sin hund. * Dansk model, godkendt i alle FCI lande (undtagen Tyskland, heller ikke for en 2- årig

Læs mere

Hesteejerbrev generelle oplysninger gældende i 2013 ved Internationale FEIF-kåringer i Danmark

Hesteejerbrev generelle oplysninger gældende i 2013 ved Internationale FEIF-kåringer i Danmark Hesteejerbrev generelle oplysninger gældende i 2013 ved Internationale FEIF-kåringer i Danmark bemærk ændringer i år markeret med (nyhed). Ejere/lejere af de tilmeldte heste er ansvarlige for at underrette

Læs mere

Avlsgodkendelse og licenshingste

Avlsgodkendelse og licenshingste Avlsgodkendelse og licenshingste Welsh hingste, som skal anvendes i avlen, skal være godkendt hertil. Der er forskellige måder at opnå en avlsgodkendelse på. Den ene er kåring (eller etårig avlsgodkendelse

Læs mere

4 KONTINGENT OG ØKONOMISK STRUKTUR

4 KONTINGENT OG ØKONOMISK STRUKTUR VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 DANSK ISLANDSHESTEFORENING (DI) er en landsorganisation. Stk. 2 Foreningens sekretariat/kontor udgør DI s hjemsted. 2 FORMÅL Stk. 1 Det fælles overordnede formål er

Læs mere

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod Kom godt i gang med Dansk Varmblod 1 Kom godt i gang med Dansk Varmblod Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Velkommen i Danmarks største hesteavlsforbund, Dansk Varmblod. Forbundet

Læs mere

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB

DANSK CONNEMARA PONY SELSKAB FORENINGENS VEDTÆGTER 1 Navn, hjemsted og bestemmelser Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Connemara Pony Selskab (DCPS) og er stiftet d. 15. januar 2011. Stk. 2. Foreningens hjemsted følger den til enhver

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2011

VEDTÆGTER OG REGLER 2011 Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark VEDTÆGTER OG REGLER 2011 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret for landbrug, Heste og ICCPS. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2015

VEDTÆGTER OG REGLER 2015 VEDTÆGTER OG REGLER 2015 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011 og 2012. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste

Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste Regler for kunstig insemination af arabiske fuldblodsheste (Januar 2000) Forord: Flere organisationer og instanser har haft indflydelse på udformningen af Reglerne for Kunstig Insemination. WAHO (World

Læs mere

FREDERIKSBORG HESTEAVLSFORENINGEN

FREDERIKSBORG HESTEAVLSFORENINGEN 1 FREDERIKSBORG HESTEAVLSFORENINGEN Indhold Kapitel 1 Foreningens navn, hjemsted og formål... 3 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 Kapitel 2 Foreningens medlemmer, kontingent... 4 3 Medlemmer... 4 4

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009.

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009. Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

"PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET" forkortes PSA. Foreningen er stiftet d Foreningens hjemsted og kontoradresse er sekretærens adresse.

PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET forkortes PSA. Foreningen er stiftet d Foreningens hjemsted og kontoradresse er sekretærens adresse. Vedtægter for PSA - 2016 1 - Navn og hjemsted "PALOMINO SPORTSHESTE AVLSFORBUNDET" forkortes PSA. Foreningen er stiftet d.24.11.2002. Foreningens hjemsted og kontoradresse er sekretærens adresse. 2 Formål

Læs mere

Undersøgelse af opgaver med stambogsføring af heste i foreningen - Version 2

Undersøgelse af opgaver med stambogsføring af heste i foreningen - Version 2 Undersøgelse af opgaver med stambogsføring af heste i foreningen - Version 2 Baggrund I DI arbejde har der gennem flere år været en diskussion om foreningen skulle overtage større eller mindre dele af

Læs mere

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt

Regler for kåring i Dansk Tinker Forening. Generelt Regler for kåring i Dansk Tinker Forening Generelt 1. Formål: Formålet med kåringsregler er, at regelsætte og systematisere avlsarbejdet i Dansk Tinker Forening, så selektionen resulterer i avlsfremgang.

Læs mere

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglementet (revideret april 2015) 1 Formål Markprøverne skal være avlsvejledende med det overordnede

Læs mere

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1)

Bekendtgørelse om avlsmæssige betingelser for omsætning af hovdyr 1) BEK nr 16 af 07/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere ændringer

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2019

VEDTÆGTER OG REGLER 2019 VEDTÆGTER OG REGLER 2019 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet SEGES, Heste

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017. Version: 20171213.

Læs mere

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber:

Registrering. DSAH benytter WAHO s definition til bestemmelse af en fuldblodsaraber: Indholdsfortegnelse: Registrering 1. Sekretariatet 2 2. Medlemskab 2 3. Ejerskifte 2 4. Bedækning af arabiske fuldblodshopper med arabiske fuldblodshingste 2 5. Bedækning af hopper af anden race med arabiske

Læs mere

O P D A T E R E T 2015

O P D A T E R E T 2015 O P D A T E R E T 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1 - FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 1 NAVN, HJEMSTED, BOMÆRKE OG ORGANISATORISK TILKNYTNING... 3 2 FORMÅL... 3 KAPITEL 2 - FORENINGENS MEDLEMMER...

Læs mere

Foreningens navn er: Foreningen Registrerede Fysiurgiske Massører, forkortet FRFM. Hjemsted er sekretærens adresse.

Foreningens navn er: Foreningen Registrerede Fysiurgiske Massører, forkortet FRFM. Hjemsted er sekretærens adresse. 1 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen 7/4 2013 Foreningen Registrerede Fysiurgiske Massører 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemskab 4 Medlemspligter og regler for god klinisk

Læs mere

Generalforsamling i Dronning Margrethehallen, Fredericia d. 20. november 2010 kl. 10.00

Generalforsamling i Dronning Margrethehallen, Fredericia d. 20. november 2010 kl. 10.00 Generalforsamling i Dronning Margrethehallen, Fredericia d. 20. november 2010 kl. 10.00 Dagsorden: A Valg af dirigent og referent B Bestyrelsen aflægger beretning C Fremlæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan?

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan? Hoppekåring Hvorfor og hvordan? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Hvert år er der mange nye avlere, som skal udstille hopper for første gang. Som ny kan det være svært at finde rundt

Læs mere

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge.

Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Referat af Generalforsamling 14/11 2009 Ølby Center, Køge. Der var mødt 36 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent og stemmetællere. Klara Hoffritz valgt som Dirigent. Inga Nielsen og Gert Padetzski

Læs mere

VEDTÆGTER. for DANSK ISLANDSHESTEFORENING

VEDTÆGTER. for DANSK ISLANDSHESTEFORENING VEDTÆGTER for DANSK ISLANDSHESTEFORENING 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er DANSK ISLANDSHESTEFORENING. Foreningens binavn er DANSK ISLANDSHESTE FORBUND. Dansk Islandshesteforening er en medlemsorganisation

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2017

VEDTÆGTER OG REGLER 2017 VEDTÆGTER OG REGLER 2017 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet SEGES, Heste

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet Dansk Beton Fabriksbetonforeningen er en branchesammenslutning, hvis formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER

FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER Sekretariat: Ashøjgade 35, 7760 Hurup Thy FARMFESTIVAL I HURUP LØRDAG DEN 23. MAJ 2015 PLAN OG REGLER Telefon på dyrskuepladsen: 51 90 16 92 Dyrskuets CHR-nummer: 077037 Indhold Almindelige bestemmelser...

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører Navn 1 Foreningens navn er Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører i Danmark" - i daglig tale kaldet "FSFI. Stk.

Læs mere

VEDTÆGTER DANSK SPORTS PONYAVL. Et Forbund For Ponyer & Fremtiden

VEDTÆGTER DANSK SPORTS PONYAVL. Et Forbund For Ponyer & Fremtiden VEDTÆGTER 2019 DANSK SPORTS PONYAVL Et Forbund For Ponyer & Fremtiden Forord Tankerne med DSP er i korte træk, at avle en dansk ridepony. Der findes ikke i Danmark noget Avlsforbund for en ridehest i en

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK

INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK INDHOLDSFORTEGNELSE FOR REGLER FOR AVLSFORENINGEN FOR DARTMOOR PONYER I DANMARK Side Moderforbundet, Dartmoor Pony Society... 2 Regler for registrering i Avlsforeningen for Dartmoorponyer i Danmark...

Læs mere

Forslag til nye: Gældende

Forslag til nye: Gældende 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er DANSK ISLANDSHESTEFORENING. 1 NAVN OG HJEMSTED DANSK ISLANDSHESTEFORENING (DI) er en landsorganisation. Foreningens binavn er DANSK ISLANDSHESTE FORBUND. Dansk Islandshesteforening

Læs mere

Fjordhesten Danmark - foreningen for avl og sport

Fjordhesten Danmark - foreningen for avl og sport Fjordhesten Danmark - foreningen for avl og sport Indkaldelse til Ordinær generalforsamling Lørdag den 22. marts 2014 Hansenberg Organia Vranderupvej 113, 6000 Kolding Fjordhesten Danmark indkalder hermed

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009, 2011, 2012, 2013 og 2014. Indholdsfortegnelse... 1 Regler om registrering

Læs mere

En introduktion til WorldFengur alle islandsheste-fans database.

En introduktion til WorldFengur alle islandsheste-fans database. En introduktion til WorldFengur alle islandsheste-fans database. Alle hovedmedlemmer af Dansk Islandshesteforening har gratis adgang til WorldFengur, som er den internet-baserede internationale islandsheste-database.

Læs mere

Guide til den nye EU Hestepasforordning (2015/262) 1. Den nationale hestedatabase udbygges med fremadrettet krav om registrering af alle heste.

Guide til den nye EU Hestepasforordning (2015/262) 1. Den nationale hestedatabase udbygges med fremadrettet krav om registrering af alle heste. Guide til den nye EU Hestepasforordning (2015/262) 1. Den nationale hestedatabase udbygges med fremadrettet krav om registrering af alle heste. Find ud af, om din hest er omfattet i dette skema: 2. Ændringer

Læs mere

Ændring af 15 Dømmende udvalg er nødvendig for at forslaget kan gennemføres.

Ændring af 15 Dømmende udvalg er nødvendig for at forslaget kan gennemføres. Ændrings forslag til 6 Nuværende: 6 Aldersgrænse Bestyrelses-, distriktsbestyrelses- og udvalgsmedlemmer samt Dansk Ride Forbunds officials fratræder senest på det førstkommende repræsentantskabsmøde efter,

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2012

VEDTÆGTER OG REGLER 2012 VEDTÆGTER OG REGLER 2012 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Videncentret

Læs mere

Vedtægter for Danske Massører og Terapeuter

Vedtægter for Danske Massører og Terapeuter VEDTÆGTER Vedtægter for Danske Massører og Terapeuter Senest revideret 5. september 2009 1 Hjemsted og formål Foreningens navn er: Danske Massører & Terapeuter, www.d-m-t.dk Foreningens adresse fremgår

Læs mere

Love, vedtægter. Regler TRAKEHNER-AVLSFORBUNDET I DANMARK

Love, vedtægter. Regler TRAKEHNER-AVLSFORBUNDET I DANMARK Love, vedtægter og Regler for TRAKEHNER-AVLSFORBUNDET I DANMARK Stiftet 8. oktober 1971. Februar 2012 1 Indeks Vedtægter 1 Navn og hjemsted...3 2 Formål...3 3 Medlemskab...3 4 Anmodning om medlemskab...3

Læs mere

2. 17 stk. 2 og stk.6 her tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten:

2. 17 stk. 2 og stk.6 her tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten: Forslag til ændring af regler ved NF generalforsamling 2016 Bemærk: I nedenstående forslag -Tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten -Ændring til forslaget skrives med grønt og understreges

Læs mere

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark

Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Regler om registrering og kåring i Avlsforeningen for New Forest Ponyer i Danmark Reglerne er gældende fra 2008 med tilføjelser fra 2009 og 2011. REGLER FOR REGISTRERING I DEN DANSKE NEW FOREST STAMBOGSDATABASE

Læs mere

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser.

Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Forslag til ændringer: Sætninger eller ord markeret med kursiv og fed udgår. Sætninger eller ord markeret med fed er forslag til erstatninger eller tilføjelser. Kapitel 1. NAVN 1.1 Unionens Organisationens

Læs mere

Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvars Forbund Godkendt af Dankollegiet den 1. marts 2015

Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvars Forbund Godkendt af Dankollegiet den 1. marts 2015 for DJSF. Indhold af reglement og bestemmelser. 1. Regler for vedligeholdelse af Gradueringsreglementet, DJSFs pensum og Retningslinjer til gradueringer til 3. 4. og 5. dan. 2. Regler for tilmeldelse til

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : 2013.08.21 Side : 1/6 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond (herefter DANAK),

Læs mere

O P D A T E R E T 2019

O P D A T E R E T 2019 O P D A T E R E T INDHOLDSFORTEGNELSE KAPITEL 1 - FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 1 NAVN, HJEMSTED, BOMÆRKE OG ORGANISATORISK TILKNYTNING... 3 2 FORMÅL... 3 KAPITEL 2 - FORENINGENS MEDLEMMER...

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

VEDTÆGTER OG REGLER 2008

VEDTÆGTER OG REGLER 2008 VEDTÆGTER OG REGLER 2008 AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Vedtægter for Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark 1. Avlsforeningen for Connemara Ponyer i Danmark er tilsluttet Landscentret

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Skanderborg BMX-Klub

VEDTÆGTER. for. Skanderborg BMX-Klub VEDTÆGTER for Skanderborg BMX-Klub Indholdsfortegnelse: Indhold 1. Navn og hjemsted.... 3 2. Formål.... 3 3. Tilhørsforhold.... 3 4. Medlemskab og eksklusion... 3 5. Drift.... 3 6. Ledelse.... 3 7. Ledergruppens

Læs mere

DANSK ISLANDSHESTEFORENING. Forretningsorden. for. Klage og Ordensudvalget

DANSK ISLANDSHESTEFORENING. Forretningsorden. for. Klage og Ordensudvalget DANSK ISLANDSHESTEFORENING Forretningsorden for Klage og Ordensudvalget 1 INDHOLD 1 HJEMMEL... 3 2 UDVALGETS KONSTITUERING... 3 3 UDVALGETS MØDER... 3 4 ADMINISTRATIVE MØDER... 3 5 SAGSBEHANDLINGSMØDER...

Læs mere

Invitation til Welsh Kåring 2. 3. august 2014 på Dorthealyst

Invitation til Welsh Kåring 2. 3. august 2014 på Dorthealyst Invitation til Welsh Kåring 2. 3. august 2014 på Dorthealyst Medlemmer af Welsh Pony & Cob Avlen i Danmark inviteres hermed til årets kåringsweekend den 2.-3. august på Dorthealyst, Knabstrup, 4440 Mørkøv.

Læs mere

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr. Nybolig Kolding A/S Bredgade 33 6000 Kolding

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr. Nybolig Kolding A/S Bredgade 33 6000 Kolding 1 København, den 4. oktober 2010 KENDELSE Klager ctr. Nybolig Kolding A/S Bredgade 33 6000 Kolding Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har begået fejl ved ikke at indgå et skriftligt tillæg til formidlingsaftalen

Læs mere

Værd at vide om Hingstekåring

Værd at vide om Hingstekåring Værd at vide om Hingstekåring Fjordhesten Danmark har i mange år haft hingstekåring i august-september. For år tilbage var det i september, i de senere år har det været i august. 2018-kåringen finder sted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF)

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) Vedtaget den 15. september 1964. Ændret den 17. april 1970, den 14. april 1972, den 26. april 1974, den 26. august 1975,

Læs mere

Registreringsudvalget for Energimærkning af Små Ejendommes. af 24. november 2005 Afslag på beskikkelse som energikonsulent

Registreringsudvalget for Energimærkning af Små Ejendommes. af 24. november 2005 Afslag på beskikkelse som energikonsulent (Energi- og vandbesparelser i bygninger) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Registreringsudvalget for Energimærkning af Små Ejendomme af 24. november 2005 Afslag på beskikkelse

Læs mere

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011

Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Propositioner for Fælles 1' dags materialprøve for heste/ponyer af forskellig race 2011 Formål Formålet med prøven er at bedømme brugsegenskaber for heste og ponyer. Deltagere Deltagere er heste/ponyer,

Læs mere

Bliver du truet med at miste din autorisation?

Bliver du truet med at miste din autorisation? Bliver du truet med at miste din autorisation? I Social- og sundhedssektoren får vi rigtig mange henvendelser, der handler om, at ledere truer med at fratage social- og sundhedsassistenternes autorisation,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til bevaring af husdyrgenetiske ressourcer for 2015 og )

Bekendtgørelse om tilskud til bevaring af husdyrgenetiske ressourcer for 2015 og ) BEK nr 1295 af 24/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-32640-000009 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere

Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere Side 1 af 6 Bekendtgørelse om en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere BEK nr 702 af 25/06/2004 (Gældende) LOV Nr. 351 af 19/05/2004 Lovgivning som forskriften vedrører Senere

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen Sektionens navn er DANSK BYGGERI, NEDBRYDNINGSSEKTIONEN. Dens hjemsted er Dansk Byggeri, Nørre Voldgade 106, 1015 København K. 1. 2. Sektionens

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016.

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. Vedtægter Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. 0 1. Foreningens navn Foreningens navn: Middelfart Firma og Familie Idræt. Initialer: MFFI Stiftelsesår: 1965 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Dansk Flygtningehjælp har modtaget ovennævnte udkast til lovforslag i høring den 22. august 2013 med frist for bemærkninger den 19. september 2013.

Dansk Flygtningehjælp har modtaget ovennævnte udkast til lovforslag i høring den 22. august 2013 med frist for bemærkninger den 19. september 2013. Justitsministeriet Asyl- og Visumkontoret asyl.visumkontoret@jm.dk 19.09.2013 Høring vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Gennemførelse af Dublin IIIforordningen) Dansk Flygtningehjælp

Læs mere

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord Kano og Kajakklubben Nord Vedtægter Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Side 1 af 7 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Klubbens

Læs mere

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1)

Bekendtgørelse om mærkning og registrering af hunde 1) BEK nr 1044 af 10/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2017-15-31-00372 Senere ændringer

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI).

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). 1. Foreningens navn og hjemsted: 1.1: Foreningens navn er Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Hjemsted er Brancheforeningens

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Dyresundhed Sagsnr.: 2013-14-221-01845/Dep sagsnr: 24371 Den 29. januar 2014 FVM 224 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE Maj 2013 1 RETNINGSLINIER FOR AVLSUDVALGETS VEJLEDNING

Læs mere

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0.

1.5 Hver land skal følge principperne i moder stambogen (i EU-landene i henhold til 92/353 bilag) som skitseret i 2,0. ICCPS Regler Draft 2 1.0 Almindelige bestemmelser 1.1 I almindelighed bør der kun være en forening i hvert land, men på grund af forskellige love i de forskellige lande, er det tilladt at have mere end

Læs mere

Hannoveraner Avlsforeningen i Danmark Vedtægter (kun vejledende se også de engelske vedtægter) Foreningens navn: Formål, Avlsmål og Opgaver:

Hannoveraner Avlsforeningen i Danmark Vedtægter (kun vejledende se også de engelske vedtægter) Foreningens navn: Formål, Avlsmål og Opgaver: Hannoveraner Avlsforeningen i Danmark Vedtægter (kun vejledende se også de engelske vedtægter) 1 Foreningens navn: Foreningens navn er Hannoveraner Avlsforeningen i Danmark. Foreningens aktiviteter omfatter

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

DI Klubmøde. Slagelse 24/10 2015

DI Klubmøde. Slagelse 24/10 2015 DI Klubmøde Slagelse 24/10 2015 Program 10.00 Velkomst og præsentation 10.30 Den nye vedtægter hvordan påvirker de lokalklubberne? Hvilke fordele har en lokalklub af at være medlem af DI? Debat 12.00 Frokost

Læs mere

Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2018

Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2018 Værd at vide om Hoppe- og vallakkåringen 2018 Juli og hoppe-/vallakkåring hører sammen, der er i år planlagt tre regionale pladser. Torsdag den 12. juli er der kåring i Aalestrup (på rideskolen). Fredag

Læs mere

4.3 Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes hvert år mellem d. 1. februar og d. 15. marts.

4.3 Ordinært repræsentantskabsmøde afholdes hvert år mellem d. 1. februar og d. 15. marts. Kapitel 1. NAVN 1.1 Organisationens navn er Dansk Frisbee Sport Union (DFSU). Kapitel 2. FORMÅL 2.1 DFSU er en landsdækkende organisation, der har til formål at fremme frisbee-sporten i Danmark bl.a. ved

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 BESTYRELSEN

2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 BESTYRELSEN Resultatopgørelse FOR PERIODEN 01.10.2013-30.09-2014 Note Regnskab Regnskab Budget Budget 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 BESTYRELSEN Kontingenter 2.454.638 2.359.163 2.438.000 2.439.000 Sponsorer

Læs mere

JUBILÆUMS KÅRING & SHOW

JUBILÆUMS KÅRING & SHOW JUBILÆUMS KÅRING & SHOW 1964-2014 FYN D. 2. og 3. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Maj 2014 Avlsforeningen for Connemaraponyer i Danmark inviterer hermed til JUBILÆUMS KÅRING & SHOW

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. Resultaterne indgår endvidere i indeksberegningen

Læs mere

Værd at vide om Hingstekåringen 2019

Værd at vide om Hingstekåringen 2019 Værd at vide om Hingstekåringen 2019 Fjordhesten Danmark har i mange år haft hingstekåring i august-september. For år tilbage var det i september, i de senere år har det været i august. 2019-kåringen finder

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som psykolog samt til anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19 i lov om psykologer m.v. som

Læs mere

Vedtægter for VikarBranchen i DI

Vedtægter for VikarBranchen i DI Vedtægter for VikarBranchen i DI Foreningens navn er VikarBranchen. Foreningens hjemsted er København. Foreningens formål er, at fremme vikar- og rekrutteringsvirksomhed markedsforhold og medvirke til

Læs mere

Hvad enten du vil købe en bil, et hus eller en hest, så har du brug for kyndig assistance, specielt naturligvis hvis du er førstegangskøber.

Hvad enten du vil købe en bil, et hus eller en hest, så har du brug for kyndig assistance, specielt naturligvis hvis du er førstegangskøber. Abc for købere Hvad enten du vil købe en bil, et hus eller en hest, så har du brug for kyndig assistance, specielt naturligvis hvis du er førstegangskøber. Uanset hvem der sælger hvad, så vil nogle sælgere

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 97 35 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2019-584 Doknr. 85659 Dato 29-03-2019 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6

Generel bestemmelse om akkreditering af virksomheder Nr. : AB 1 Dato : xx UDKAST af 3/ Side : 1/6 UDKAST af 3/6 2013 Side : 1/6 1. Anvendelsesområde 1.1 Denne generelle akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse på virksomheder, der ansøger om akkreditering af Den Danske Akkrediterings- og Metrologifond

Læs mere