Referat. Møde: Sagsnr: P Resumé

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Møde: Sagsnr: P Resumé"

Transkript

1 Møde: Socialudvalget inkl. de ikke Mødetid: 5. februar 2014kl. 16:00 Mødested: First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense C Sekretariat: Sekretariatet 6. Nyt driftsloft for aktivering af ledige, udmøntning af dette samt finansiering af øgede krav til sagsbehandling i forbindelse med kontanthjælpsreformen Sagsnr: P Resumé Med vedtagelsen af finansloven for 2014 blev det besluttet, at kommunernes udgifter til aktivering af ledige, sygedagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagerer med videre skal reduceres. Nedsættelsen af det såkaldte driftsloft betyder, at mister 7,7 mio. kr. i refusion fra staten til driftsmidler til aktivering, der konteres som kommunale driftsudgifter på konto 5. Dette indebærer, at det samlede budget på området skal reduceres tilsvarende i Samtidig medfører kontanthjælpsreformen, der er trådt i kraft pr. 1. januar 2014, at jobcentrets opgaver i forhold til kontanthjælpsmodtagere skifter karakter. Jobcentret har før den 1. januar 2014 kunnet finansiere en del af sin indsats som såkaldte kapitel 10 tilbud efter lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats. Her har medarbejderne altså været finansieret af drifstmidlerne til aktivering på konto 5, hvor fokus har været på vejledning og opkvalificering af de ledige. I fremtiden skal der i stedet afholdes langt flere samtaler af myndighedsmæssig karakter med kontanthjælpsmodtagerne. Samtidigt skal de svageste i gruppen have tildelt en koordinerende sagsbehandler. Begge typer af indsats kan ikke konteres på konto 5 (aktiveringsudgifter). De skal i stedet konteres på konto 6 (administration). står derfor overfor en dobbelt udfordring. For det første skal kommunen spare 7,7 mio. kr. på indsatsen for de ledige på konto 5. (aktiveringsudgifter) For det andet skal der skaffes midler til øgede udgifter til myndighedsopgaver (bemanding af jobcentrets administration), så man kan leve op til de nye krav i kontanthjælpsreformen. Det er afgørende nødvendigt, at denne overførsel sker. Alternativet vil være, at jobcentret ikke kan løse sine administrative forpligtigelser. Forvaltningen har udarbejdet forslag til, hvorledes besparelsen kan realiseres indenfor den samlede økonomi samtidig med, at det sikres, at man overholder kommunens ansættelsespolitik og kan leve op til de øgede administrative krav som følge af kontanthjælpsreformen.

2 Sagsfremstilling Nærværende sagsfremstilling omhandler de ændringer der på grund af kontanthjælpsreformen, sker i indsatsen til de ledige og sygemeldte borgere med flere, herunder aktiveringstilbud og ressourcer til sagsbehandling. Der vil efterfølgende blive udarbejdet en indstilling vedrørende kontanthjælpsreformens økonomiske konsekvenser for Randers kommune på budgetområdet kontante ydelser. Det vil ske, når den endelige aftale mellem staten og KL om økonomien i reformen foreligger. Nyt driftsloft Med vedtagelsen af finansloven for 2014 blev det besluttet, at kommunernes udgifter til aktivering af ledige, sygedagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere med videre skal reduceres. Nedsættelsen af det såkaldte driftsloft betyder, at s indtægter fra statsrefusion til driftsudgifter reduceres væsentligt. I det oprindelige budget for 2014, udgør refusionsindtægterne 49,35 mio. som følge af det reducerede driftsloft, reduceres refusionsindtægterne til 41,64 mio. Dette betyder en reduktion i refusionsindtægterne på 7,7 millioner. Nye krav til sagsbehandlingen i forbindelse med kontanthjælpsreformen Kontanthjælpsreformen, der er trådt i kraft pr. 1. januar 2014, medfører at jobcentrets opgaver i forhold til kontanthjælpsmodtagere skifter karakter. I fremtiden skal der lægges vægt på flere samtaler af myndighedsmæssig karakter med kontanthjælpsmodtagerne. Samtidigt skal de svageste i gruppen have tildelt en koordinerende sagsbehandler. Dette medfører et behov for at tilføre ressourcer til sagsbehandlere og dermed øgede udgifter på konto 6 (administration) i stedet for til gennemførelse af aktiveringstilbud på konto 5. Jobcentret har hidtil iværksat en del af aktiveringsindsatsen som interne tilbud, som har været bemandet med jobcentrets egne medarbejdere. Der er tale om beskæftigelsesrettede tilbud efter kapitel 10 i Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats, hvor fokus har været på vejledning og opkvalificering af de ledige. Her har medarbejderne været finansieret af driftsmidlerne til aktivering på konto 5. (Aktiveringsudgifter) Jobcentret ønsker at dække det øgede behov for sagsbehandling på myndighedsområdet ved at nedlægge en del af de interne beskæftigelsesrettede tilbud og overflytte medarbejderne til sagsbehandling på myndighedsområdet. Dette skaber et behov for at overføre en del af budgettet fra kto 5 til kto 6, hvilket betyder en overførsel fra aktiveringsudgifter til administration. Det er vigtigt at understrege, at selvom pengene budgetmæssigt flyttes fra midler til aktiveringsindsatsen (konto 5) til administrative udgifter og anvendes til flere sagsbehandler ressourcer (konto 6), er der fortsat tale om, at midlerne anvendes direkte i den aktive og borgerrettede indsats. Den samlede udfordring: står derfor overfor en dobbelt udfordring.

3 For det første skal kommunen spare 7,7 mio. kr. på indsatsen for de ledige på konto 5. (aktiveringsudgifter) For det andet skal der skaffes midler til øgede udgifter (13,5 mio.) til myndighedsopgaver (bemanding af jobcentrets administration), så man kan leve op til de nye krav i kontanthjælpsreformen. Nærværende sagsfremstilling behandler, hvordan man forventer at disse problematikker kan løses. Uddybende forklaring til det reducerede driftsloft Siden 2011 har der været fastlagt ét fælles rådighedsbeløb (driftsloft) på driftsudgifterne til den aktive indsats, hvor staten har ydet 50 % af driftsudgifterne. Den aktive indsats omfatter opgaver som vejledning- og opkvalificeringsforløb og særligt tilrettelagte projekter, som f.eks. jobcentrets interne projekt, aktiv mentor eller job- og udvikling på CBR. Beregning af rådighedsbeløbet sker på baggrund af antal helårspersoner på dagpenge, kontanthjælp, sygedagpenge, revalidering og ledighedsydelse. Der gives 50 % statsrefusion af driftsudgifterne til den aktive indsats indenfor et fastlagt driftsloft. Udgifter indenfor driftsloftet finansieres med 50 % statsrefusion, og udgifter udenfor driftsloftet finansieres 100 % af kommunen selv. Rådighedsbeløbet (driftsloftet) og de statslige refusioner er stort set blevet halveret i perioden Der er for 2014 vedtaget en budgetlov, der indebærer både en reel sænkning af driftsloftet og en opsplitning af driftsloftet. Folketinget har truffet denne beslutning på baggrund af et forventet fald i driftsudgifterne til aktivering, bl.a. som følge af kontanthjælpsreformen m.m. Driftsloftet nedsættes og opsplittes i to driftslofter i Ét driftsloft på kr. pr. helårsperson, dækker modtagere af kontanthjælp, a-dagpenge og 6 ugers selvvalgt uddannelse (konjunktur afhængig). - Ét driftsloft på kr. pr. helårsperson, dækker modtagere af sygedagpenge, revalidering og ledighedsydelse (ikke konjunktur afhængig). Indsatsen for modtagere af midlertidig arbejdsmarkedsydelse, ressourceforløb og uddannelsesydelse er udenfor dette loft.

4 Det skal bemærkes, at opsplitningen af driftsloftet og genberegningen er sket efter KL og finansministeriets økonomiforhandling er afsluttet og beskæftigelsesministeriet har først orienteret KL og kommunerne om ændringerne på et meget sent tidspunkt i den kommunale budgetproces, hvorfor ændringen ikke er med i det oprindelige budget for 2014 for. Nedenstående tabel viser konsekvenserne for af de ændrede satser - forudsat at bruttobudgettet for bliver uændret. Budget (mio.) Finansloven 2014 (mio.) Antal Brutto Refusion Netto Brutto Refusion Netto Dagpenge ,60-13,30 13,30 26,60-11,37 15,23 Kontanthjælp ,40-21,70 21,70 43,40-18,55 24,85 Gruppe 1 i alt ,00-35,00 35,00 70,00-29,93 40,08 Revalidering 100 1,40-0,70 0,70 1,40-0,57 0,83 Sygedagpenge ,00-10,50 10,50 21,00-8,57 12,43 Ledighedsydelse 450 6,30-3,15 3,15 6,30-2,57 3,73 Gruppe 2 i alt ,70-14,35 14,35 28,70-11,71 16,99 TOTAL ,70-49,35 49,35 98,70-41,64 57,06 Tabellen viser det nuværende budget sammenholdt med konsekvenserne for budgettet, efter at finansloven er vedtaget. De kommunale nettoudgifter er forøget med 7,7 mio. skal altså realisere en besparelse på 7,7. mio. kr. i forhold til det oprindeligt budgetterede for (57,1 mio. 47,4 mio. = 7,7 mio.) Uddybende forklaring til behovet for øgede ressourcer til sagsbehandlingen Kontanthjælpsreformen medfører en række ændringer for den indsats den enkelte kontanthjælpsmodtager skal have, herunder også for finansieringen af de tilbud som kontanthjælpsmodtageren kan modtage. Indsatsen for de jobparate kontanthjælpsmodtagere: Der er fra januar 2014 ikke længere muligt at lave tilbud til jobparate kontanthjælpsmodtagere jfr. Lov om en aktiv beskæftigelsespolitik kap. 10. Der skal i stedet sættes fokus på øgede samtaleforløb i forhold til jobsøgning og etablering af aktivering allerede efter 3 måneders ledighed. Der er her tale om administrative udgifter på konto 6. Jobcentret foreslår derfor at det særligt tilrettelagt jobsøgningsforløb samt særligt tilrettelagt forløb hos jobkonsulenterne nedlægges med virkning fra udgangen af 2013 og at midlerne overføres til kto 6, hvor midlerne anvendes til samtale forløb i forhold til jobsøgning etablering af relevante virksomhedspraktikker eller løntilskudsforløb jfr. lov om en aktiv beskæftigelsespolitik, hhv. kap. 11 og 12, for de jobparate kontanthjælpsmodtagere.

5 Koordinerende sagsbehandler til de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere: Fra 1. januar 2014 er der krav om at aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere skal have en koordinerende sagsbehandler. Den koordinerende sagsbehandler får til opgave at sikre kontinuitet og sammenhæng i indsatsen, som er en forudsætning for, at udsatte ledige med komplekse problemer på et tidspunkt kan opnå selvforsørgelse. Den koordinerende sagsbehandler skal således navigere mellem beskæftigelses-, uddannelses-, social-, og sundhedsområdet og binde indsatsen sammen, så borgeren flyttes i retning af arbejdsmarkedet. Da opgaven for medarbejderne bliver at lede sagen og konstant være opmærksom på, om der sker det aftalte i sagen, og om der skabes den ønskede progression hos borgeren, afholdes lønudgiften fremadrettet på konto 6. Jobcentret foreslår derfor at nedlægge det interne tilbud Aktiv mentor og flytte midlerne fra kto 5 til de nye opgaver som beskrevet ovenfor på kto 6. Der er her tale om en lønudgift til 20 medarbejdere. Jobformidling og virksomhedsserviceindsats: Virksomhedsserviceindsatsen har i 2013 været etableret i et tilbud jfr. lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kap. 10. Jobcentret oplever stigende krav i forhold til servicering af virksomhederne, jobformidling og rekruttering i forhold til jobrotation. Det hidtidige tilbud om virksomhedsindsats er ikke længere tilstrækkeligt til at leve op de nye krav og forventninger til indsatsen. Desuden ligger de nye krav til disse opgaver uden for det indhold, som kan placeres i et tilbud jfr. lov om en aktiv beskæftigelsesindsats kap. 10. Der er derfor med virkning fra den 1. januar 2014 udarbejdet ny struktur for indsatsen i tilbuddet og virksomhedsservicen i afdelingen. Der er endvidere ansat ekstra medarbejdere til at varetage den ekstraordinære indsats i forbindelse med akutindsatserne for ledige, som står til at falde ud af dagpengesystemet. Som konsekvens heraf foreslår jobcentret at midlerne fra de nedlagte kap. 10 tilbud overføres fra kto 5 til kto 6. Konsekvenser af det ændrede driftsloft samt af kontanthjælpsreformen Som nævnt indledningsvist, har Jobcentret opgjort at der er en mindre indtægt på statsrefusion til driftsudgifter på 7,7 mio. til driftsudgifterne samt at der er et behov for at tilføre 13,5 mio. til administrative udgifter på kto 6, for at leve op til kravene i kontanthjælpsreformen. Jobcentrets samlede budget til foranstaltninger består af tre områder: Driftsloft til aktivering af ledige, sygedagpengemodtagere mv. 98,7 mio. kr. Ressourceforløb 10,2 mio. kr. Mentorordning 16 mio. kr. Samlet udgør det oprindelige budget til foranstaltninger således brutto 124,9 mio. kr. og forventet statsrefusion udgør 62,5. Den reducerede statsrefusion kan dækkes ind ved at reducere brutto driftsudgifterne med 7,7 mio. Behovet for at overføre 13,5 mio. kr. til konto 6 kan dækkes ind ved at reducere brutto driftsudgifterne til aktivering yderligere med 27 mio. kr., hvilket giver en netto mindre udgift på netop 13,5 mio., der kan overføres til konto 6. Samlet er der behov for at reducere driftsudgifterne med 34,7 mio.

6 Jobcentret vurderer at aktiveringsopgaverne fremadrettet løses bedst ved at ændre indsatsen på følgende måde: Forslag til ændringer i sammensætning af tilbud Jobformidlingen, forsikrede ledige. Reduktion af interne tilbud til vejledning og opkvalificering. Ændringerne er en konsekvens af kontanthjælpsreformen, hvor visitationen er delt. Der er endvidere sket omlægning af virksomhedsindsatsen, hvor der er øget fokus på jobformidling og opsøgende virksomhedsarbejde. Reduktion af tilbud om vejledning og opkvalificering på det forsikrede område. Ændringerne er en konsekvens af det reduceret driftsloft, hvor det er udgangspunktet, at der skal tilbydes en virksomhedsrettet indsats. Budgettet vedrørende ordinær uddannelse, amu-kurser o.l. reduceres som følge heraf. Ændring -2,0 mio. -7,9 mio. Det er endvidere en forventning, at fremrykningen af retten til 6-ugersselvvalgt uddannelse vil medfører reducerede udgifter på det område. Ændringen blev vedtaget i 2013 og får helårsvirkning i Nedlæggelse af jobfokus, der er et vejlednings- og opkvalificeringsforløb for jobparate. Indsatsen er flyttet til samtaleforløb jfr. kontanthjælpsreformen. Reduktion i køb af tilbud til ledige fleksjobbere ved anden aktør, samt øget brug af fleksjobambassadør -4,4 mio. -3,0 mio. Nedlæggelse af kap. 10 tilbuddet Aktiv Mentor, der er et særligt tilrettelagt tilbud, hvor der laves individuelle planer med borgeren om indsats. Tilbuddet udføres med jobcentrets egne medarbejdere. Medarbejderne og indsatsen overføres til konto 6 (administration) på baggrund af kontanthjælpsreformens krav om dels langt flere samtaler af myndighedsmæssig karakter, og dels koordinerende sagsbehandler til de borgere, som er aktivitetsparate. -13,5 mio. Nedlæggelse af Plan B. Plan B er et særligt tilrettelagt projekt, hvor borger kunne få en indsats i forhold til problemer af social karakter. En væsentlig del af indsatsen overføres til Mentor indsats for at imødekomme kontanthjælpsreformens krav om, at særligt udsatte kontanthjælpsmodtagere, som ikke har mulighed for at deltage i almindelige aktive tilbud, skal tilbydes en mentor. Resten overføres til kto 6, (administration) til koordinerende sagsbehandlere. Forventet færre udgifter til uddannelsesrevalidering idet det har vist sig at færre har søgt om uddannelsesrevalidering. Reduktion af kap. 10 tilbud hos AOF/DHS, da der dels forventes mindre tilgang, dels vil nye tilbud på uddannelsesområdet mindske behovet for antal pladser Reduktion af kap. 10 tilbud på sygedagpenge færre tilkøb af enkeltpladser, pga. faldet i antallet af sygedagpengemodtagere. Øget brug af Uddannelsespakker, hvilket er en videreudvikling af samarbejdet med uddannelsesområdet i Randers kommune. Uddannelsespakkerne har tidligere været fremlagt som sag for det tidligere arbejdsmarkedsudvalg -2,6 mio. -2,5 mio. -3,5 mio. -0,8 mio. 3,0 mio.

7 Øgede udgifter til Forberedende Voksen Undervisning (FVU), da det ikke længere er muligt at søge centrale puljer til dette tilbud. FVU skal tilbydes den enkelte borger, såfremt test viser behov 2,5 mio. Samlet ændring af budget til kap. 10 tilbud -34,7 mio. Beskæftigelsesudvalget, 3. februar 2014, pkt. 10: Konsekvenser for økonomi, personale, handicap, sundhed, miljø m.v. Hele indstillingen handler om økonomi, så der henvises til sagsfremstillingen. Da det er økonomiudvalget som har kompetencen til omflytning fra konto til konto , vil der derfor blive indarbejdet en indstilling om, at der overføres 13,5 mio. kr. fra konto til konto i 2014 og overslagsårene, i sagen om første budgetopfølgning. Det bemærkes, at der ved denne overførsel sker en overflytning fra et ikke-rammebelagt område (konto 5 - aktiveringsudgifter) til administrationsområdet, som ligger under servicerammen. Indstillingen påvirker ikke det samlede antal fastansatte medarbejdere i Arbejdsmarkedsafdelingen. På MED-udvalgsmøde i Arbejdsmarkedsafdelingen den 27. januar 2014 er omlægningen af indsatsen blevet drøftet. Ligeledes har MED-udvalget i oktober 2013 drøftet ny organisering på jobcentret som følge af kontanthjælpsreformen. Indstilling: Forvaltningen indstiller til beskæftigelsesudvalget og socialudvalget, at at forvaltningens budget til drift på konto , nedskrives med 7,7 mio. kr. netto der i forbindelse med førstkommende sag om budgetopfølgning 2014 overføres 13,5 mio. kr. fra konto til konto i 2014 og overslagsårene.

8 Beslutning 1. at tiltrådt 2. at indstilles tiltrådt af økonomiudvalget. <p><span style="font-family:'arial';font-size:10pt; color:#000000;">anbefaling</span></p> <p><span style="font-family:'arial';font-size:10pt; color:#000000;">skabelon</span></p> <p><span style="fontfamily:'arial';font-size:10pt; color:#000000;">tekst </span></p> <p><span style="font-family:'arial';font-size:10pt; color:#000000;">tidligere Politisk Behandling</span></p> <p><span style="font-family:'arial';font-size:10pt; color:#000000;">skabelon</span></p> <p><span style="font-family:'arial';font-size:10pt; color:#000000;">tekst </span></p>

9

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 19,44 %, lidt mindre end forventet på 25 % pr. 31.03.12. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. januar 2011 Sagsbehandler Anette Thede Telefon direkte 76 16 73 55 Sagsid 2011-52 Notat Økonomiske konsekvenser af finansloven

Læs mere

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013*

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013* Regnskab Beskæftigelsesudvalget har ansvaret for alle tilbud og ydelser inden for det beskæftigelsesrettede område. Formålet er at give borgere uden uddannelse, arbejde og borgere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode.

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode. Økonomi- og lønafdelingen Notat af 3. august 2011 Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet i 2011 I forbindelse med den samlede aftale om finansloven 2011 blev der i november 2010 indgået en række aftaler

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015

Læs mere

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Agenda Arbejdsgrundlagets ressourcesyn og politiske mål Finansieringsomlægning

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2014 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Korrigeret budget 2014 Forventet regnskab 2014 (uden over- /underskud

Læs mere

Kommunal finansiering Driftsudgifter konto 5 Borgere Ansatt Brutto Netto

Kommunal finansiering Driftsudgifter konto 5 Borgere Ansatt Brutto Netto Helårs tal Nyt Driftsloft Kommunal finansiering Driftsudgifter konto 5 Borgere Ansatt Brutto Netto Jobhuset Udgifter indenfor driftloft 1 1% JobService tilbuddet 1 3.11.529 3.11.529 1% JobAgent 2 1.11.

Læs mere

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet Fokusområder Med udgangspunkt i Job og Velfærdsforvaltningens mission om at skabe sammenhæng mellem mennesker og job og de lokale udfordringer på arbejdsmarkedet udarbejdes hvert år en beskæftigelsesplan

Læs mere

Tilbud til udlændinge - drift Kontante ydelser - drift Revalidering - drift Arbejdsmarkedsforanstaltninger - drift

Tilbud til udlændinge - drift Kontante ydelser - drift Revalidering - drift Arbejdsmarkedsforanstaltninger - drift 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget Regnskabsbemærkninger...2 16.546 Tilbud til udlændinge - drift...2 16.557 Kontante ydelser - drift...3 16.558 Revalidering - drift...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 29. februar 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 Korr. Budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo januar 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift 523,2 523,3 0,1 * - =mindreforbrug/merindtægt,

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

1 of 7. Indholdsfortegnelse

1 of 7. Indholdsfortegnelse 1 of 7 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget regnskabsbemærkninger...2 16.546 Tilbud til udlændinge - drift...2 16.557 Kontante ydelser - drift...2 16.558 Revalidering - drift...4 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 2 I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 Korr. Budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Korr. Budget 2017 Forventet regnskab

Læs mere

Vækstudvalget/Serviceudgifter 0. Vækstudvalget/Overførselsudgifter Skole- og klubområdet/serviceudgifter 0

Vækstudvalget/Serviceudgifter 0. Vækstudvalget/Overførselsudgifter Skole- og klubområdet/serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Vækstudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 21 %, lidt mindre end forventet på 25 % Note Område Beløb i 1.000 kr. Vækstudvalget -6.551 Egentlige tillægsbevillinger

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.000,7 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2016 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016 p/l 1000. kr Regnskab 2014 Budget 2015 Budgetforslag 2016 Forsørgelse: Budgetgaranti ikke rammebelagt: Kontanthjælp til udlændinge

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 3 I 1.000 kr. - 2017-priser Korrigeret Budget 2017 Forventet regnskab 2017

Læs mere

Lov- og cirkulære. Budget

Lov- og cirkulære. Budget Lov- og cirkulære Budget 2015-2018 Nummer: LC102 Lov og cirkulærekorrektion vedrører: Stigning i vederlag til KB-medlemmer Indenfor serviceramme: X Udenfor serviceramme: I mio. kr. (2015 priser) 2015 2016

Læs mere

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet Fokusområder i 2015 Demokratisk medborgerskab som ståsted Viborg Kommune har de seneste par år omlagt store dele af den beskæftigelsesrettede indsats med henblik på at styrke kvaliteten i indsatsen samtidig

Læs mere

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet

Mål og Midler Arbejdsmarkeds- og overførselsområdet Fokusområder i 2014 Demokratisk medborgerskab som ståsted Viborg Kommune har de seneste par år omlagt store dele af den beskæftigelsesrettede indsats med henblik på at styrke kvaliteten i indsatsen samtidig

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 2 I 1.000 kr. - 2017-priser Forventet regnskab 2017 Bop 1 Korrigeret Budget 2017

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet Juni 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2015-priser Basisbudget 2016 Budgetforslag 2016 Gammel refusionsordning

Læs mere

1. Arbejdsmarkedsudvalgets budgetdokument 2015 2018

1. Arbejdsmarkedsudvalgets budgetdokument 2015 2018 NOTA ØDC Økonomistyring 3-11-2014 1. Arbejdsmarkedsudvalgets budgetdokument 2015 2018 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår

Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Arbejdsmarkedsudvalget Politiske forslag budget 2018 og overslagsår Forslag 1 Afkortning af ressourceforløb Medio 2017 er der i Norddjurs Kommune ca. 125 personer i ressourceforløb. Antallet af deltagere

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET

BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET VERSION 4 - pr. 24. august 2015 BESKÆFTIGELSES- OG ERHVERVSUDVALGET BILAG 1 '+ = merforbrug el. mindreindtægter / - = mindre forbrug el. merindtægter Oversigt over korrektioner - - 2019 1.000 kr./-pl (netto)

Læs mere

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune.

I dette notat opridses ændringerne i refusionssystemet kort. Desuden beskrives de umiddelbare økonomiske konsekvenser for Svendborg Kommune. NOTAT Dato: 1. december 2010 Journal nr.: 10/40876 Init.: ejcjbl/spijek mail: ejcjbl@svendborg Dir. tlf.: 6223 3917 Aftale om nyt refusionssystem V, K, DF, LA og KD har indgået aftale om at ændre refusionssystemet

Læs mere

Budget 2013 Udvalget for Job & Arbejdsmarked

Budget 2013 Udvalget for Job & Arbejdsmarked Udvalget for Job & Arbejdsmarked U d v a l g e t f o r J o b & A r b e j d s m a r k e d Side 261 Bevillingsoversigt ( -priser) overslag overslag overslag 5 UDVALGET FOR 159.275 157.855 158.067 157.362

Læs mere

I denne indstilling stilles forslag til, hvordan besparelsen kan realiseres i 2019.

I denne indstilling stilles forslag til, hvordan besparelsen kan realiseres i 2019. Sagsbeskrivelse I november måned 2017 indgik Regeringen sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en politisk aftale om en erhvervs- og iværksætterpakke. En væsentlig del af finansieringen af pakken

Læs mere

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger

Budgetforslag Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Caroline Grønheden Sagsnr. 15.00.00-Ø00-4-16 Dato:31.3.2016 Budgetforslag 2017- Beskæftigelsesudvalget Generelle bemærkninger Hovedoversigt Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme: ARBEJDSMARKED Dato: 28. juni 2019 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager Sagsid: 00.30.14-G01-3-19 Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-501 X Generel driftsreduktion af Ungdommens Uddannelsesvejledning Politikområde 502 Arbejdsmarkedsindsats Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter BF 2016 BF 2017 BF 2018 2015 Beskæftigelsesindsats 320.517.064 320.316.480

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/211 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 1 - Kontanthjælp... 7 2 -

Læs mere

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget i alt 645.060-211.591 00.32 Fritidsfaciliteter 2.441-2.265 På denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedr. drift og anlæg af fritidsfaciliteter 00.32.35 Andre fritidsfaciliteter 2.441-2.265

Læs mere

Orientering om Tilpasning af udgifterne på aktiveringsrammen

Orientering om Tilpasning af udgifterne på aktiveringsrammen Punkt 5. Orientering om Tilpasning af udgifterne på aktiveringsrammen 2015-051944 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering, at det er nødvendigt at tilpasse udgifterne på aktiveringsrammen

Læs mere

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud,

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud, Økonomi- og indkøb Marts 2013 Statens finansiering af udgifter på arbejdsmarkedsområdet Den aktive beskæftigelsesindsats finansieres delvist af staten og delvist af kommunerne. Statens finansiering sker

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.035,9 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Vækstudvalget - Beskæftigelsesindsats

Vækstudvalget - Beskæftigelsesindsats Vækstudvalget - Beskæftigelsesindsats Den samlede budgetramme 2017 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Funktion Hovedområde Netto udgifter i 1.000 kr. 2017 2018 2019 2020 Beskæftigelsesindsats

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen N O T A T Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen 1. december 2010 J.nr. 2010-0015025 HMA/CSO/PKA Beregningen af de byrdefordelingsmæssige konsekvenser består dels af beregninger

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Aktivering og beskæftigelse side 1

Aktivering og beskæftigelse side 1 Aktivering og beskæftigelse side 1 Indhold 3.44 Produktionsskoler... 2 5.60 Introduktionsprogram mv. for udlændinge... 3 5.61 Kontanthjælp til udlændinge... 5 5.75 Aktiverede kontanthjælpsmodtagere...

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet opfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 3. september 214 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1. kr. Korrigeret budget 214 Forventet regnskab 214 pr. 3.9.214 pr. 3.9.214 Forventet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Budgetområde: 722-Beskæftigelse

Budgetområde: 722-Beskæftigelse Regnskab Beskæftigelsesudvalget har ansvaret for alle tilbud og ydelser inden for det beskæftigelsesrettede område. Formålet er at give borgere uden uddannelse, arbejde og borgere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter

Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1000 kr. 2014-prisniveau Opr. budget 2014 14-pl Korr. Budgetforslag 2015 BO1 2016 BO2 2017 BO3 2018 Økonomiudvalg 187.328 185.854 185.854 185.854 185.854

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalgets nettodriftsbudget udgør i alt 1.008,2 mio. kr. Arbejdsmarkedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens beskæftigelsesmæssige og arbejdsmarkedsrelaterede

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo sep. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-60-18 regnskab pr. ultimo september

Læs mere

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet. August 2016 version 2

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet. August 2016 version 2 Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet August 2016 version 2 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 (15-pl) Opr. Budget 2016 Basisbudget

Læs mere

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Omlægningen af refusionssystemet pr. 1. januar Oplæg, Jobcentre fra BREG Nordjylland, den 16. februar 2011

Omlægningen af refusionssystemet pr. 1. januar Oplæg, Jobcentre fra BREG Nordjylland, den 16. februar 2011 Omlægningen af refusionssystemet pr. 1. januar 2011 Oplæg, Jobcentre fra BREG Nordjylland, den 16. februar 2011 Refusionsomlægningen part II De økonomiske konsekvenser - 2011 De byrdefordelingsmæssige

Læs mere

STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE

STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE STYRINGEN AF BESKÆFTIGELSESPOLITIKKEN OG EFFEKTER AF INDSATSEN FOR IKKE- ARBEJDSMARKEDSPARATE LEDIGE HVEM TALER VI OM? 350 000 300 000 250 000 200 000 150 000 100 000 50 000-1984 1985 1986 1987 1988 1989

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Ændringer (mio. kr.) Bemærkninger

Ændringer (mio. kr.) Bemærkninger Oversigt over budgetændringer for 2016 på Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets område. Konto nr. Tekst Budget 2016 Tilpasset budget 2016 Ændringer Bemærkninger Forsørgelsesydelser 05.46.61 Kontanthjælp

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne.

Beskæftigelsesplan 2011 hænger således godt sammen med regeringens hensigter i forbindelse med lovændringerne. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Oplæg til revideret beskæftigelsesstrategi som følge af ændrede økonomiske rammebetingelser NOTAT Dato: 20. januar 2011 Af: Birgitte

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 4. marts Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udvalg / Aktivitet Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo dec. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-6-19 regnskab pr. ultimo

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats DRIFTSBEVILLING Beskæftigelsesudvalget er tildelt en række nettorammer på funktion 3. niveau. Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarkedet

Udvalget for Arbejdsmarkedet Udvalget for Arbejdsmarkedet Effektmål Effektmål indarbejdes til den politiske 2. behandling. Målsætninger for effektmål Målsætning Resultatkrav 2015 2016 2017 2018 Opfølgningsmetode Politikker og strategier

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2015 BO 2016 BO 2017 BO 2018 05.46 Tilbud til udlændinge 4.824 4.824 4.824 4.824 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.824 4.824 4.824 4.824 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57 Kontante

Læs mere

Uddybning af forventet regnskabsresultat og beskrivelse af foreslåede korrektioner til budget 2016 for Beskæftigelsesudvalget

Uddybning af forventet regnskabsresultat og beskrivelse af foreslåede korrektioner til budget 2016 for Beskæftigelsesudvalget 1 Uddybning af forventet regnskabsresultat og beskrivelse af foreslåede korrektioner til budget for Beskæftigelsesudvalget 1. Indledning Budgetrevisionen pr. 30. april for Beskæftigelsesudvalgets budgetområde

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2015 - Beskæftigelsesudvalget. Økonomi og Analyse

Notat om: Forventet regnskab pr. ultimo december 2015 - Beskæftigelsesudvalget. Økonomi og Analyse Notat om: pr. ultimo december - Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 19. januar 2016 J. nr.: 16/000536-002 pr. ultimo december Beskæftigelsesudvalget Nedenfor gives

Læs mere

2.407.000 kr. Aktivitet Fritidsfaciliteter Indtægter: -2.235.000 kr.

2.407.000 kr. Aktivitet Fritidsfaciliteter Indtægter: -2.235.000 kr. Udgifter: 00.32 2.407.000 kr. Fritidsfaciliteter Indtægter: -2.235.000 kr. På denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende drift og anlæg af fritidsfaciliteter. Budgettet for 2013 fordeler

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet August 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2015-priser Basisbudget 2016 Budgetforslag 2016 version 2 BO1 2017

Læs mere

Orientering om status på implementeringen af besparelser på aktiveringsrammen i 2019

Orientering om status på implementeringen af besparelser på aktiveringsrammen i 2019 Punkt 6. Orientering om status på implementeringen af besparelser på aktiveringsrammen i 2019 2018-048371 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender en orientering til om status på implementeringen

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen - Fokus i 2015? Kontorchef Jens Erik Zebis

Status på beskæftigelsesindsatsen - Fokus i 2015? Kontorchef Jens Erik Zebis Status på beskæftigelsesindsatsen - Fokus i 2015? Kontorchef Jens Erik Zebis Hvad er på STARs program i 2015 for de udsatte Implementering!: Reform af førtidspension og fleksjob (Januar 2013) Kontanthjælpsreformen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

1. Arbejdsmarkedsudvalgets budgetdokument

1. Arbejdsmarkedsudvalgets budgetdokument NOTAT ØDC Økonomistyring 21-08- 1. Arbejdsmarkedsudvalgets budgetdokument 2015 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014

Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug 30.4.2014 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4.2014 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Forbrug 30.4.2014 %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og 624,038 207,238

Læs mere

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet Juni 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 (15-pl) Opr. Budget 2016 Basisbudget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Den 25. juni 20013 Lone Englund Stjer og Jakob Jensen Forløbet Oktober 2012 Budgetforlig for 2013 Nedsætte forbruget på området April

Læs mere

Konsekvenser af refusionsomlægningen for kommunernes økonomi og beskæftigelsesindsats ØDF. Ulrik Petersen

Konsekvenser af refusionsomlægningen for kommunernes økonomi og beskæftigelsesindsats ØDF. Ulrik Petersen Konsekvenser af refusionsomlægningen for kommunernes økonomi og beskæftigelsesindsats ØDF 25. maj 2011 Ulrik Petersen KL Arbejdsmarked og Uddannelse 1 Arbejdmarkedspolitikken* skal bidrage til at arbejdsmarkedet

Læs mere

Workshop 1 Indslusningsforløb for udsatte ledige i virksomheder

Workshop 1 Indslusningsforløb for udsatte ledige i virksomheder Workshop 1 Indslusningsforløb for udsatte ledige i virksomheder Carsten Kjærgaard og Bente Nissen ERST-konference den 27-5-2015 Det vil vi tale om 1. Hvem, hvor mange og hvilke effekter? 2. Innovation

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2018 på serviceudgifter, indkomstoverførsler og andet.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2018 på serviceudgifter, indkomstoverførsler og andet. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 218 SAU (tidligere EAU) Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 218 på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere