OK11. Resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg. Bilag til PERSONALESTYRELSEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OK11. Resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg. Bilag til PERSONALESTYRELSEN"

Transkript

1 PERSONALESTYRELSEN CENTRALORGANISATIONERNES FÆLLESUDVALG Bilag til Resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og Centralorganisationernes Fællesudvalg 2011 OK11

2 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU INDHOLDSFORTEGNELSE Bilag A Aftale om reguleringsordning... 1 Bilag B Principper for omlægning af grundbeløb... 5 Bilag C Serviceeftersyn af de overenskomst- og aftalemæssige rammer i staten.. 6 Bilag D Cirkulære om ophævelse af aftale og cirkulære om statstjenestemænds forhold i forbindelse med sygdom Bilag E Cirkulære om jubilæumsgratiale Bilag F Kompetenceudvikling Bilag G Cirkulære om betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken Bilag H Aftale om senior- og fratrædelsesordninger Bilag I Aftale om førtidspensionsfradrag Bilag J.a Ophævelse eller ændring af aftaler om pligtige afgangsaldre (OAO) Bilag J.b Ophævelse eller ændring af aftaler om pligtige afgangsaldre (CO10) Bilag J.c Ændring af aftaler om pligtige afgangsaldre (AC) Bilag K Aftale om engangsbeløb til tjenestemænd efter optjening af 37 års pensionsalder Bilag L Ændring af OAO-fællesoverenskomstens

3 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag A AFTALE OM REGULERINGSORDNING Noter til reguleringsordningen for aftaleperioden 2011 og 2012 Statistikgrundlaget for reguleringsordningen Danmarks Statistiks lønindeks for den private sektor. Lønudviklingen for fortjeneste i alt pr. time opgøres for perioden 3. kvartal 2009 til 3. kvartal 2010 og 3. kvartal 2010 til 3. kvartal Danmarks Statistiks lønindeks for den statslige sektor. Lønudviklingen for fortjeneste i alt pr. time opgøres for perioden 3. kvartal 2009 til 3. kvartal 2010 og 3. kvartal 2010 til 3. kvartal Fortjeneste i alt er inklusive lønmodtagers og arbejdsgivers andel af eventuelle pensionsbidrag, gene- og overtidstillæg, men eksklusive feriepenge og andre uregelmæssige betalinger såsom efterreguleringer i forbindelse med overenskomstfornyelse. Korrektioner ved fejl i Danmarks Statistiks indeks Eventuelle efterfølgende korrektioner af udmøntningen fra reguleringsordningen som følge af rettelser i de anvendte indeks foretaget af Danmarks Statistik, skal indarbejdes i nærmest følgende regulering(er), efter følgende principper. 1. I den tidligere beregning, hvor statistikgrundlaget er korrigeret, foretages en ny korrekt beregning af udmøntningen baseret på de reviderede tal fra Danmarks Statistik. Det vil sige, at e genberegnes. 2. I den første efterfølgende periode indgår den korrekte udmøntning som modregning for forbedringer i staten i perioden. Det vil sige, at det under pkt. 1 beregnede e anvendes i beregningen som c. 3. Differencen mellem udmøntningen fra den korrekte beregning i pkt. 1 og den faktiske udmøntning medtages i den første efterfølgende periode som korrektion for tidligere perioder. Det vil sige e korrigeres i den første efterfølgende periode med differencen.

4 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag A 4. I den anden efterfølgende periode indgår den beregnede udmøntning før korrektionen som modregning for forbedringer i staten i perioden. Det vil sige e før korrektionen nævnt under pkt. 3 anvendes i beregningen som c. Modellen foretager alene en fremadrettet korrektion, og der er ingen korrektion af lønnen med tilbagevirkende kraft. Bemærkninger Hvis procenten til anvendelse (e) er negativ, nedsættes de generelle lønstigninger tilsvarende. Ved en eventuel forhøjelse af ATP-bidraget foretages et fradrag i nærmest følgende udmøntning fra reguleringsordningen (e). Fradraget er lig med den procentvise andel, som summen af ATP-forbedringen udgør af lønsummen. Er provenuet af reguleringsordningen ikke tilstrækkeligt, fradrages det resterende i nærmeste aftalte generelle lønforbedringer.

5 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag A Reguleringsordning pr. 1. april 2011 Danmarks Statistiks opgørelse af udviklingen i fortjeneste i alt pr. time for den private sektor fra 3. kvartal 2009 til 3. kvartal Danmarks Statistiks opgørelse af udviklingen i fortjeneste i alt pr. time for den statslige sektor fra 3. kvartal 2009 til 3. kvartal Stigning, private sektor: Stigning, statslige sektor: Reguleringsordningen pr. 1. april 2010: 1 Modregning for forbedringer i staten i perioden: (a - (b - c)) a pct. b pct. c pct. d pct. Til anvendelse til generelle lønforbedringer pr. 1. april 2011 med deflatering under hensyn til forbedringer for statsansatte fra august 2009 til og med 1. april 2011: [d * 100/(100 + (123,2/119,5-1) * 100 * 1,5 + s)] * 0,8 e pct. hvor s er de aftalte forbedringer pr. 1. april Der afrundes til 2 decimaler i alle trin i beregningen og i den kantede parentes [ ]. 1 Lig med e (-1,14) året før.

6 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag A Reguleringsordning pr. 1. april 2012 Danmarks Statistiks opgørelse af udviklingen i fortjeneste i alt pr. time for den private sektor fra 3. kvartal 2010 til 3. kvartal Danmarks Statistiks opgørelse af udviklingen i fortjeneste i alt pr. time for den statslige sektor fra 3. kvartal 2010 til 3. kvartal Stigning, private sektor: Stigning, statslige sektor: Reguleringsordningen pr. 1. april 2011: 2 Modregning for forbedringer i staten i perioden: (a - (b - c)) a pct. b pct. c pct. d pct. Til anvendelse til generelle lønforbedringer pr. 1. april 2012 med deflatering under hensyn til forbedringer for statsansatte fra august 2010 til og med 1. april 2012: [d * 100/(100 + (DS- indeks 3.11/DS-indeks ) * 100 * 1,5 + s)] * 0,8 e pct. hvor s er de aftalte forbedringer pr. 1. april 2012 Der afrundes til 2 decimaler i alle trin i beregningen og i den kantede parentes [ ]. 2 Lig med e året før.

7 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag B PRINCIPPER FOR OMLÆGNING AF GRUNDBELØB Parterne er enige om at følge nedenstående principper ved omlægningen af grundbeløb: 1. Skalaløn, basisløn og intervalløn samt tillæg, der er aftalt som grundbeløb, omregnes til nye grundbeløb i niveau 31. marts 2012, idet hidtidige grundbeløb sammenlægges med procentreguleringen pr. 1. april Ved omregning til nyt årligt grundbeløb afrundes henholdsvis skalaløn, basisløn og intervalløn, inkl. procentregulering pr. 1. april 2011, til nærmeste X kr. 3. Ved omregning til nyt årligt grundbeløb afrundes tillæg, der er fastsat som årlige grundbeløb, og som inkl. procentregulering pr. 1. april 2011 er lig med eller større end en nærmere fastsat bundgrænse, til nærmeste hele 100 kr. 4. Bundgrænsen fastsættes, når den generelle udmøntning inklusiv udmøntning fra reguleringsordningen pr. 1. april 2012 kendes. Ved fastsættelsen af bundgrænsen kan der om nødvendigt tages administrative hensyn. 5. Ved omregning til nyt årligt grundbeløb foretages ingen afrunding af løndele, der er fastsat pr. ydelse eller pr. tidsenhed, eller af løndele, der er fastsat som årlige grundbeløb, og som inkl. procentregulering pr. 1. april 2011 udgør mindre end den fastsatte bundgrænse. Parternes endelige afklaring af tekniske forhold ved omlægning af grundbeløbet, herunder afklaring af implementering i aftaler og overenskomster, skal være afsluttet senest 15. december Første møde i arbejdsgruppen forudsættes afholdt senest 1. maj 2011.

8 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag C SERVICEEFTERSYN AF DE OVERENSKOMST- OG AFTALEMÆSSIGE RAMMER I STATEN Lønkommissionens undersøgelser peger på en række udfordringer og barrierer, som efter Lønkommissionens opfattelse har betydning for en fremadrettet udvikling af en dynamisk og omstillingsdygtig offentlig sektor, der er kendetegnet ved attraktive og effektive arbejdspladser, som fuldt ud inddrager og udfolder lederes og medarbejderes evner og talenter. Lønkommissionen opfordrer til, at der gennemføres et serviceeftersyn. Formålet skal være at bidrage til fremtidssikring og fornyelse i hele den offentlige sektor med respekt for den offentlige sektors grundlæggende præmisser, formål og værdier. Målet er samtidig at øge arbejdsglæde, engagement og udfoldelsesmuligheder for den enkelte medarbejder, leder, institution og virksomhed til gavn for den offentlige sektors effektivitet, opgaver, borgere og brugere. Parterne på det statslige område er enige om at imødekomme Lønkommissionens opfordring og indgå i et fælles arbejde med serviceeftersyn af de overenskomst- og aftalemæssige rammer. De økonomiske rammer for den offentlige sektor vil i mange år fremover være stramme. Det kræver fokus på at optimere og effektivisere opgavevaretagelsen. For effektivt at kunne levere opgaveløsning af høj kvalitet og bidrage til den generelle vækst i samfundet, må statslige arbejdspladser løbende arbejde med nye og bedre måder at gøre tingene på. Omstilling og forandringer vil være et grundvilkår fremover. Rammer, forventninger og muligheder ændrer sig konstant. Det kræver en omstillingsparat offentlig sektor. Den demografiske udvikling vil endvidere tydeliggøre behovet for, at staten kan rekruttere og fastholde velkvalificerede og engagerede medarbejdere. Staten skal kunne matche forventninger fra nye generationer af ledere og medarbejdere med attraktive arbejdspladser og tidssvarende løn- og ansættelsesvilkår. Generelt er lederes og medarbejderes forventninger til arbejdslivet og arbejdspladsen under forandring.

9 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag C Det er væsentligt, at overenskomster og aftaler danner den rette ramme for at kunne håndtere disse udfordringer. Parterne igangsætter derfor et udvalgsarbejde frem mod OK13. Formål Arbejdet har et sigte mod i fællesskab at pege på forskellige fremadrettede løsninger. Udvalgets formål er at levere oplæg til udvikling af de overenskomst- og aftalemæssige rammer til overenskomstforhandlingerne i 2013 på det statslige område, hvori der: Redegøres for langsigtede overvejelser Diskuteres og opstilles forskellige pejlemærker for den fremtidige udvikling Beskrives og diskuteres forskellige fremadrettede overenskomst- og aftalemæssige rammer Emnefelt Aftaleparternes kompetenceområde udgør rammerne for udvalgets drøftelser. Drøftelserne tager udgangspunkt i Lønkommissionens skitserede principper: 1) nærhedsprincip, 2) lighedsprincip, 3) præstationsprincip samt 4) effektivitets- og kvalitetsprincip. Ud fra de skitserede principper skal udvalget bl.a. adressere følgende arbejdsspørgsmål: Hvilken arbejdsdeling skal der være mellem centrale og lokale parter? Hvilke roller skal de centrale og lokale parter have i fastsættelsen af løn- og ansættelsesvilkår i staten? Hvad skal reguleres centralt og hvad skal reguleres lokalt? Er der behov for forskellighed i de overenskomst- og aftalemæssige rammer for forskellige medarbejdergrupper og forskellige arbejdsområder? Hvordan skal overenskomster og aftaler understøtte de statslige arbejdspladsers arbejde med: - udvikling og omstilling? - at fremme gode præstationer? - effektiv opgaveløsning af høj kvalitet? - at tage udgangspunkt i opgaveløsningen? - rekruttering og fastholdelse af kvalificerede ledere og medarbejdere? - fastholdelse og udvikling af attraktive arbejdspladser? - godt arbejdsmiljø?

10 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag C Hvilke rammer skal der være for dialog og samarbejde på arbejdspladsen? Hvilke balancer skal der være mellem aftaleregulering og lokalt ledelsesrum? Hvilke krav og forventninger vil der være til fremtidens løn- og ansættelsesvilkår? I udvalgsarbejdet ses bl.a. på: Overenskomst- og aftalesystemet Overenskomster og aftalers indhold og opbygning Forhandlingssystemet Lønsystemer og løndannelse Arbejdstid og arbejdstilrettelæggelse De centrale parters kompetence og styring SU og TR Ledelsesrum Organisering af arbejdet Udvalget består af følgende repræsentanter for parterne: OAO AC SKAF Finansministeriet Sekretariatschef Josephine Fock Souschef Michael Jespersen Direktør Martin Teilmann Chefkonsulent Philip Nordentoft Sekretariatschef Mariann Skovgaard Vicesekretariatschef Knud Vammen Filt Afdelingschef Marianne Brinch-Fischer Afdelingschef Carl Erik Johansen Kontorchef Søren Rotvig Erichsen Kontorchef Carsten Holm Kontorchef Mikkel Plannthin Udvalgsarbejdet sekretariatsbetjenes af repræsentanter fra parterne. Der kan etableres refererende arbejdsgrupper med henblik på konkrete bidrag. Det skal indtænkes i arbejdet, hvordan udvalgets diskussioner kan spredes til en bredere kreds.

11 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag C Aktiviteter Møder fastlægges som en seminarrække, der muliggør tid til fælles langsigtede overvejelser. Parterne lægger vægt på, at udvalget får lejlighed til sammen at indhente inspiration til nytænkning og viden om erfaring med forskellige overenskomst- og aftalemæssige rammer fra: Offentlige arbejdspladser, herunder fælles viden om ligheder og forskelle i forventninger til de overenskomst- og aftalemæssige rammer blandt tillidsrepræsentanter, ledere og medarbejdere. Udenlandske erfaringer Den private sektor Tidsplan Udvalgsarbejdet færdiggøres maj måned 2012 med henblik på, at det kan indgå i forberedelsen til næste overenskomstforhandling.

12 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag D CIRKULÆRE OM OPHÆVELSE AF AFTALE OG CIRKULÆRE OM STATSTJENESTEMÆNDS FORHOLD I FORBINDELSE MED SYGDOM 1. Finansministeriet og centralorganisationerne har som led i overenskomstforhandlingerne 2011 aftalt at ophæve aftale af 1. marts 1973 om statstjenestemænds forhold i forbindelse med sygdom med virkning fra 1. april Finansministeriets cirkulære nr. 47 af 19. marts 1992 om statstjenestemænds forhold i forbindelse med sygdom ophæves. Stk. 2. Tjenestemænd i staten følger herefter de almindelige regler om forhold i forbindelse med sygefravær, herunder delvist sygefravær. Stk. 3. Ophævelsen af aftalen og cirkulæret berører ikke tjenestemænds ret til sygeløn eller optjening af lønanciennitet og pensionsalder under sygefravær. 3. Cirkulæret har virkning fra den 1. april Finansministeriet, Personalestyrelsen Den [dato] 2011 P. M. V. E. B.

13 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag E CIRKULÆRE OM JUBILÆUMSGRATIALE 1. Ansættelsesmyndigheden udbetaler et gratiale til ansatte, der har været ansat i staten i 25, 40 eller 50 år. 2. Gratialet er kr. ved 25 års ansættelse, kr. ved 40 års ansættelse og kr. ved 50 års ansættelse (grundbeløb pr. 1. oktober 1997). Beløbet procentreguleres. Stk. 2. Ansættelsesmyndigheden kan fastsætte et større gratiale. 3. Den ansatte får en fridag med løn i anledning af jubilæet. 4. I jubilæumsancienniteten medregnes perioder med ansættelse i staten og folkekirken. Endvidere medregnes ansættelse i folkeskolen før 1. april Herudover medregnes ansættelse ved selvejende institutioner efter 1. april 2011, i det omfang de pågældende under ansættelsen har været omfattet af Finansministeriets kompetence til at fastsætte eller aftale løn- og ansættelsesvilkår. Stk. 2. Tjenestefrihedsperioder med løn medregnes i jubilæumsancienniteten. Tjenestefrihedsperioder uden løn medregnes i jubilæumsancienniteten, hvis perioden medregnes i lønancienniteten. Stk. 3. Rådighedsløn- eller ventepengeperioder medregnes i jubilæumsancienniteten, hvis den ansatte genansættes i umiddelbar forlængelse heraf. 5. Ansættelsesmyndigheden fastsætter jubilæumsancienniteten, som kan opgøres i dage eller pr. påbegyndt måned. 6. Cirkulæret har virkning fra den 1. april Finansministeriets cirkulære nr af 28. oktober 2009 om jubilæumsgratiale til ansatte i staten (Perst.nr ) ophæves.

14 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag F KOMPETENCEUDVIKLING 1. Aftale om Kompetenceudvikling Parterne er enige om at videreføre aftalen om kompetenceudvikling uændret og samtidig forenkle aftalen sprogligt og strukturelt. 2. Statens Center for Kompetenceudvikling (SCK) Parterne er enige om at prioritere arbejdet med kompetenceudvikling i staten og ønsker at videreføre parternes fælles center med et styrket fokus på kompetenceudvikling. Parterne har derfor besluttet at ændre centerets opgaveportefølje, således at centeret ikke længere skal beskæftige sig med kvalitetsudvikling. Centret skal fremover alene fokusere på kompetenceudvikling, og derfor ændres centerets navn til Statens Center for Kompetenceudvikling. Finansministeriet har endvidere besluttet at nedlægge Kvalitetsprisen for den Offentlige sektor og dermed bortfalder opgaven som sekretariat for bedømmelsesudvalget for Kvalitetsprisen for den Offentlige sektor, der tidligere har været placeret i centeret. Centerets styrkede profil på kompetenceudvikling skal understøtte parternes mål om kompetente medarbejdere samt effektive og attraktive statslige arbejdspladser. Parterne er enige om, at Statens Center for Kompetenceudvikling har følgende tre arbejdsområder og lægger vægt på, at centeret i deres indsats når bredt ud blandt statens arbejdspladser: 1. Understøtte aftalen om kompetenceudvikling Centerets hovedformål er at understøtte anvendelsen af aftalen om kompetenceudvikling, dvs. fokus på rådgivning og formidling om strategisk og systematisk kompetenceudvikling på statens arbejdspladser. Centeret skal styrke kvaliteten i arbejdet med strategisk og systematisk kompetenceudvikling særligt på arbejdspladser, der ikke er så langt i dette arbejde. Centeret skal understøtte, at der kommer mest mulig effekt ud af kompetenceudviklingsindsatsen, og at ressourcerne anvendes bedst muligt.

15 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag F 2. Videncenter om kompetenceudvikling Centeret skal være et videncenter om kompetenceudvikling. Centeret skal kende og udvikle metoder, koncepter og værktøjer inden for området. Centeret skal fastholde og udvikle et fagligt miljø omkring kompetenceudvikling og sikre videndeling og dialog mellem statens arbejdspladser. Centeret skal være sparringspartner for de arbejdspladser, der er langt fremme og sikre formidling af ny viden og inspiration bredt til statens arbejdspladser. Centeret skal følge med og opsøge ny viden og forskning inden for området og bidrage til at udvikle arbejdet med kompetenceudvikling. 3. Understøtte udvalg, fonde og bestyrelse Centeret skal sikre en effektiv administration af parternes fonde og sekretariatsbetjene bestyrelsen og parternes udvalg. Centeret skal fortsat varetage opgaver i relation til AMU-systemet og understøtte parternes rolle i forhold til det offentlige uddannelsessystem, herunder HAKL. Centeret skal desuden være bekendt med relevant lovgivning på området. Centeret er hjemsted for Kompetencefonden og Fonden til udvikling af statens arbejdspladser. Det er en prioriteret opgave i centeret at forestå en enkel og effektiv administration. Centeret ledes af en bestyrelse, hvor Personalestyrelsen og CFU hver udpeger 5 medlemmer. Bestyrelsen fastlægger centerets aktuelle indsatsområder i et årligt program. Parterne lægger vægt på løbende at være inddraget i SCK s arbejde og er enige om at videreføre ordningen vedrørende tilknytning af medarbejdere til SCK. 3. Kompetencefonden Parterne er enige om at videreføre Kompetencefonden, der yder støtte til længerevarende individuelle kompetenceudviklingsforløb. Parterne har aftalt, at fjerne minimumsgrænsen for støttede forløb på en uge, dvs. at udviklingsforløb kan være kortere end en uge. Der afsættes i perioden 80,0 mio. kr. til fonden. Midlerne fordeles til ministerområderne forholdsmæssigt efter ministeriernes lønsum. Fonden er et supplement til de økonomiske midler, der i øvrigt anvendes af statens arbejdspladser til kompetenceudvikling.

16 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag F Parterne er enige om, at udvalget for kompetencefonden i perioden skal undersøge fondens evalueringssystem med henblik på en forenkling og en større gennemskuelighed. Parterne er ligeledes enige om, at udvalget for kompetencefonden i perioden undersøger mulighederne for en enklere og hurtigere fordeling af fondens midler til statens institutioner, fx ved at fordele direkte til visse underliggende myndigheder. 4. Fonden til udvikling af Statens Arbejdspladser Fonden til udvikling af statens arbejdspladser (FUSA) videreføres. Der afsættes i perioden 40,8 mio. kr. til fonden. Midlerne forvaltes af fire udvalg: FUSA-udvalget samt OAO s og Personalestyrelsens udvalg (OPU), CO10 s/lc s og Personalestyrelsens udvalg (CLOPU) samt AC s og Personalestyrelsens udvalg (APU). FUSA-udvalget videreføres med henblik på at kunne yde støtte til udvikling og omstilling på statens arbejdspladser og forvalter årligt 10,4 mio. kr. OPU, CLOPU og APU videreføres for fortsat at understøtte udviklingen af statens forskellige personalegrupper og fremme kompetenceudviklingsindsatser på tværs af arbejdspladser. Udvalgene forvalter til sammen 10 mio. kr. årligt. Midlerne er fordelt mellem de forskellige udvalg med 3,96 mio. kr. til OPU, 2,78 mio. kr. til CLOPU og 3,26 mio. kr. til APU. Alle fire udvalg kan yde støtte til særlige indsatser besluttet af parterne. Udvalgene er hjemhørende i Statens Center for Kompetenceudvikling. Parterne er enige om, at centret har en væsentlig opgave i at sikre koordinationen mellem udvalgene. Brugerne skal opleve, at der er én indgang til at orientere sig om udvalgenes projekter og mulighederne for økonomisk støtte, og ansøgningsprocesser skal være enkle, ensartede og ubureaukratiske.

17 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag F 5. Kompetenceudvikling af kortuddannede medarbejdere i staten 1 Parterne er enige om i perioden fortsat at have et fokus på kompetenceudvikling af de kortuddannede medarbejdere i staten. Indsatsen varetages inden for rammerne af OAO s og Personalestyrelsens udvalg (OPU) og koordineres i nødvendigt omfang med CO10 s/lc s og Personalestyrelsens udvalg (CLOPU). 1 Kortuddannede omfatter AMU-målgruppen. Med kortuddannede menes således medarbejdere, som enten ikke har en formel uddannelse efter skolen, som har gennemført opkvalificering inden for deres fagområde, uden at dette er anerkendt som formel uddannelse, eller som har en erhvervsuddannelse til og med faglært niveau eventuelt suppleret med efterfølgende opkvalificering/efteruddannelse.

18 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag G CIRKULÆRE OM BETALING MV. UNDER FUNKTION I HØJERE STILLING FOR TJENESTEMÆND I STATEN OG FOLKEKIRKEN (Til samtlige ministerier mv.) Generelle bemærkninger 1. Finansministeriet og tjenestemændenes centralorganisationer har indgået vedlagte aftale af XX 2011 om betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken. 2. Ved funktion forstås, at en tjenestemand i henhold til 11 eller 41, stk. 1, i tjenestemandsloven midlertidig gør tjeneste i en anden (højere) stilling. Funktionsvederlag i henhold til funktionsaftalen må således ikke forveksles med de funktionstillæg, som i henhold til aftaler om nye lønsystemer kan ydes for særlige opgaver/funktioner, som tjenestemanden varetager som led i sin egen stilling. 3. Ved overenskomstforhandlingerne i 2011 er det aftalt, at reglerne i aftalens 4-9 kan suppleres og fraviges ved lokal aftale indgået efter 2. Bestemmelsen i 3, stk. 1, om indgåelse af lokal aftale om funktionsvederlagets størrelse videreføres som hidtil. Aftaler, der er eller bliver indgået efter 3, stk. 1, om funktionsvederlagets størrelse, berøres ikke af indgåelse eller ophør af lokalaftaler efter For at lette overblikket er cirkulærebemærkninger, der relaterer sig til en enkelt bestemmelse, nu opført som bemærkning til denne bestemmelse. Denne redaktionelle ændring medfører ingen ændringer i bestemmelsernes, henholdsvis bemærkningernes retlige status. Ikrafttræden Cirkulæret har virkning fra 1. april Samtidig ophæves Finansministeriets cirkulære nr af 13. september 2005 om betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken (Fmst. nr ).

19 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag G AFTALE OM BETALING MV. UNDER FUNKTION I HØJERE STILLING FOR TJENESTEMÆND I STATEN OG FOLKEKIRKEN Retten til funktionsvederlag 1. En tjenestemand, som i henhold til tjenestemandslovens 11 eller 41, stk. 1, efter særlig ordre eller ifølge en forud fastlagt tjenestefordeling fungerer i en højere stilling, er berettiget til funktionsvederlag efter reglerne i denne aftale, under forudsætning af at den pågældende overtager de arbejdsopgaver, der er forbundet med den højere stilling. Stk. 2. En tjenestemand, der er ansat i en stilling, hvor oprykning til højere lønindplacering ifølge lov eller anden godkendt ordning finder sted efter anciennitet og under forudsætning af tilfredsstillende tjenstlige forhold, er dog ikke berettiget til funktionsvederlag under tjeneste i en anden tilsvarende stilling. Lokalaftaler 2. Bestemmelserne i 4-9 kan fraviges eller suppleres ved lokal aftale. Stk. 2. Lokalaftaler indgås af de enkelte ministerier eller dem, de bemyndiger hertil, og vedkommende forhandlingsberettigede organisationer eller dem, de bemyndiger hertil. Stk. 3. Lokalaftaler kan opsiges til bortfald med et varsel på 3 måneder, medmindre der aftales et andet varsel. Stk. 4. Efter udløbet af den lokale aftale gælder bestemmelserne i denne aftale. Det gælder også i forhold til igangværende funktioner, medmindre andet aftales. Cirkulærebemærkninger til 2: De enkelte ministerier mv. og organisationer afgør, på hvilket niveau aftaleretten skal varetages. Finansministeriet forudsætter, at kompetencen til at indgå lokalaftaler videredelegeres i videst muligt omfang. Centralorganisationerne har tilsvarende henstillet til medlemsorganisationerne, at de videredelegerer aftaleretten til det lokale niveau. Fastsættelse af funktionsvederlag 3. Der kan lokalt indgås aftale om funktionsvederlagets størrelse. Hvis der ikke indgås en lokalaftale, gælder bestemmelserne i stk. 2 og 3.

20 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag G Stk. 2. Funktionsvederlaget udgør et beløb, der svarer til forskellen mellem lønnen i tjenestemandens egen stilling og den løn, som den pågældende ville opnå ved udnævnelse i den højere stilling på sit hidtidige tjenestested. Overføres tjenestemanden til et andet tjenestested, beregnes funktionsvederlaget dog på grundlag af lønforholdene på det nye tjenestested. Stk. 3. For tjenestemænd, der er ansat på prøve og som aflønnes med en procentdel af lønnen ved varig ansættelse, opgøres funktionsvederlaget på grundlag af forskellen mellem den procentdel af lønnen i egen stilling, som den pågældende er berettiget til, og samme procentdel af lønnen i den højere stilling. Stk. 4. Bestemmelserne i stk. 1-3 gælder ikke for tjenestemænd, som er aflønnet i henhold til intervallønsystemer, hvori der er aftalt særlige regler om fastsættelse af funktionsvederlaget. Cirkulærebemærkninger til 3: Indgås der ikke en lokalaftale efter 3, stk. 1, beregnes funktionsvederlaget som hidtil efter reglerne i 3, stk. 2 og 3, dvs. som et ikke-pensionsgivende tillæg, der udgør forskellen mellem lønnen i den højere stilling og lønnen i tjenestemandens egen stilling. For tjenestemænd, der er omfattet af et basislønsystem, indgår følgende løndele i beregningsgrundlaget: Den højere stilling: a) Basislønnen b) Funktionstillæg, der er knyttet til den højere stilling. Er tillægget tids- eller opgavebegrænset, indgår funktionstillægget i lønnen indtil det tidspunkt, tillægget ophører i overensstemmelse med de betingelser, der er aftalt om tillæggets varighed, under forudsætning af at den fungerende overtager opgaven c) Kvalifikationstillæg, der knytter sig til de særlige krav, der stilles til stillingsindehaveren på grund af stillingens særlige indhold. Tilsvarende gælder lokalt aftalte tillæg, der knytter sig til på forhånd fastsatte objektive kriterier, eksempelvis uddannelse, samt centralt aftalte tillæg d) Resultatløn kan indgå efter konkret vurdering. Tjenestemandens egen stilling: a) Basislønnen, funktionstillæg og kvalifikationstillæg samt eventuelt personligt tillæg Midlertidige tillæg, der bevares under funktionen, i den periode, hvori de ydes. Hvis en beregning efter disse retningslinjer medfører lønnedgang, bevarer tjenestemanden sin hidtidige løn. Funktionsvederlaget ydes uden for pulje uanset om vederlaget ydes i henhold til lokalaftale eller efter reglerne i funktionsaftalen.

21 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag G Karensdage 4. Retten til funktionsvederlag indtræder, når tjenestemanden har fungeret i den højere stilling i 15 dage i sammenhæng, jf. 6. Stk. 2. Er funktionen udelukkende begrundet i feriefravær, herunder afvikling af særlige feriedage, indtræder retten til funktionsvederlag først, når tjenestemanden har fungeret i 22 dage i sammenhæng. 5. En tjenestemand, der har opnået ret til funktionsvederlag, jf. 4, får betaling fra det tidspunkt, da funktionen er påbegyndt, jf. dog 9, stk. 1. Fridage 6. Fridage i funktionsperioden medregnes såvel ved opgørelsen af karensdage efter 4 som ved opgørelsen af det antal dage, for hvilke der ydes betaling, hvis tjenestemanden har fungeret i den højere stilling på den første arbejdsdag efter fridagen. Sygdom og ferie 7. Selv om funktionen har været afbrudt på grund af sygdom eller ferie, bevarer tjenestemanden dog retten til funktionsvederlag efter fraværsperiodens ophør, hvis den pågældende fortsat fungerer i den højere stilling. Tilsvarende gælder, hvis funktionen afbrydes af tjenestefrihedsperioder af op til 1 måneds varighed. Stk. 2. Er funktionen blevet afbrudt af andre grunde end nævnt i stk. 1, bevarer tjenestemanden retten til funktionsvederlaget for efterfølgende funktionsperioder, hvis den mellemliggende periode udgør 15 dage eller derunder. Særlige ydelser mv. 8. Under funktion er tjenestemanden berettiget til udgiftsdækkende ydelser efter de satser, der gælder for den højere stilling. Stk. 2. Andre særlige ydelser udbetales efter de satser, der gælder for den højere stilling, når tjenestemanden har fungeret i henholdsvis 15 eller 22 dage i sammenhæng, jf. 4, stk. 1 og 2. Længerevarende funktion 9. Under fortsat funktion ud over 6 måneder har tjenestemanden ret til funktionsvederlag under sygdomsfravær i indtil 28 dage samt under afvikling af ferie/særlige ferieda-

22 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag G ge. Betalingen beregnes som forskellen mellem lønnen i tjenestemandens egen stilling og den løn, som den pågældende ville opnå ved udnævnelse i den højere stilling, som vedkommende under den fortsatte periode har fungeret længst i. Stk. 2. En tjenestemand, der ansættes i en højere stilling i direkte forlængelse af funktion i denne stilling eller anden højere stilling af samme kategori og som har varetaget arbejdsopgaverne i stillingen gennem en sammenhængende periode på mindst 1 år, får medregnet funktionsperioden i lønancienniteten i den højere stilling. Særlige regler for udenrigstjenesten 10. For tjenestemænd i udenrigstjenesten finder bestemmelserne i 12 i normeringsog klassificeringsloven af 1958 fortsat anvendelse, jf. Finansministeriets bekendtgørelse nr. 683 af 25. juni Ikrafttræden og opsigelse 11. Aftalen har virkning fra 1. april Samtidig ophæves aftale af 13. september 2005 om betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken. Stk. 2. Aftalen kan opsiges skriftligt med 3 måneders varsel til en 31. marts, dog tidligst til 31. marts 2013.

23 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag H AFTALE OM SENIOR- OG FRATRÆDELSESORDNINGER I aftalen om senior- og fratrædelsesordninger erstattes kapitel 3 af følgende: Kapitel 3. Frivillig fratræden 12. Kapitel 3 gælder for ansatte, der selv søger sig afskediget. Stk. 2. Kapitel 3 gælder ikke for ansatte, der afskediges eller fratræder af andre grunde som f.eks. sygdom eller anden utilregnelig årsag. Stk. 3. Kapitel 3 kan anvendes i de situationer, hvor ansættelsesmyndigheden vurderer, at personalereduktioner er eller forudses at blive nødvendige, og hvor det i den forbindelse vil være hensigtsmæssigt at fremme den frivillige fratræden. Tjenestemænd 13. Ansættelsesmyndigheden kan bevilge tjenestemænd, der går på pension som led i frivillig fratræden, en årlig ydelse som supplement til pensionen indtil folkepensionsalderen. Cirkulærebemærkning til 13 stk. 1: Størrelsen af den supplerende ydelse kan aftales frit inden for de opstillede intervaller jf. 13 stk. 2 og stk. 3. Udbetaling af den supplerende ydelse ophører ved den til enhver tid gældende folkepensionsalder. Den supplerende ydelse udbetales 1 gang årligt, første gang i tilknytning til fratrædelsen. Der udbetales fuldt årsbeløb op til folkepensionstidspunktet, selv om den sidste udbetalingsperiode er mindre end et helt år. Stk. 2. Den supplerende ydelse kan udgøre følgende årlige grundbeløb (okt niveau): skalatrin 1-20: skalatrin 21-39: skalatrin 40-55: mindst kr. og højst kr. årlig mindst kr. og højst kr. årlig mindst kr. og højst kr. årlig For deltidsansatte reduceres den supplerende ydelse i forhold til beskæftigelsens omfang.

24 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag H Stk. 3. Den supplerende ydelse kan for tjenestemænd, der aflønnes efter nye lønsystemer, udgøre følgende årlige grundbeløb (okt niveau): kr.: mindst kr. og højst kr. årlig kr kr.: mindst kr. og højst kr. årlig kr. og derover: mindst kr. og højst kr. årlig Deltidsansatte indplaceres i lønintervallerne på grundlag af den aktuelle løn omregnet til fuldtidsbeskæftigelse. Den supplerende ydelse reduceres herefter i forhold til beskæftigelsens omfang. Cirkulærebemærkning til 13 stk. 3: Den løn i de nye lønsystemer, som den supplerende ydelse skal beregnes ud fra, er basislønnen samt eventuelle kvalifikationstillæg og funktionstillæg. Stk. 4. Den supplerende ydelse reguleres med den af finansministeren fastsatte procentregulering af tjenestemandspensioner. 14. Ansættelsesmyndigheden kan tillægge tjenestemænd, der kan gå på pension som led i frivillig fratræden, op til 4 års ekstraordinær pensionsalder eller op til 6 måneders løn. Cirkulærebemærkning til 14 stk. 1: Efter bestemmelsen kan der tillægges ekstraordinær pensionsalder eller fratrædelsesbeløb til både tjenestemænd, der rent faktisk går på pension, og tjenestemænd, der har mulighed for at gå på pension, men som ikke ønsker det. Stk. 2. Herudover kan ekstraordinær pensionsalder og fratrædelsesbeløb kombineres efter nedenstående regler: 1) Ved ydelse af til og med 2 års pensionsalder kan der ydes 3-6 måneders løn 2) ved ydelse af mere end 2 års og til og med 3½ års pensionsalder kan der ydes op til 3 måneders løn 3) ved ydelse af mere end 3½ års pensionsalder kan der ikke ydes et fratrædelsesbeløb. Cirkulærebemærkning til 14 stk. 2: Fratrædelsesbeløb til tjenestemænd udbetales ved fratrædelsen, medmindre andet er aftalt lokalt. Stk. 3. For tjenestemænd, der har en pligtig afgangsalder på 70 år, kan der maksimalt tillægges ekstraordinær pensionsalder for et tidsrum svarende til perioden fra

25 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag H fratrædelsen til det fyldte 70. år Ingen tjenestemand kan opnå mere end 37 års pensionsalder. Cirkulærebemærkning til 14 stk. 3: Følgende tjenestemænd har en pligtig afgangsalder på 70 år: Dommere og andre tjenestemandsansatte jurister ved domstolene samt præster, provster og biskopper. Stk. 4. Ansættelsesmyndigheden kan til tjenestemænd, der søger sig afskediget som led i frivillig fratræden uden at kunne gå på pension, yde et fratrædelsesbeløb efter nedenstående regler: 1 måneds løn efter 12 års uafbrudt beskæftigelse 2 måneders løn efter 15 års uafbrudt beskæftigelse 3 måneders løn efter 18 års uafbrudt beskæftigelse. Cirkulærebemærkning til 14 stk. 4: Fratrædelsesbeløb til tjenestemænd, der ikke kan gå på pension, udbetales ved fratrædelsen, medmindre andet er aftalt lokalt. Stk. 5. I særlige tilfælde kan de i stk. 4 nævnte fratrædelsesbeløb forhøjes og/eller de hertil knyttede beskæftigelseskrav nedsættes, dog således at der maksimalt kan ydes et fratrædelsesbeløb svarende til: 2 måneders løn efter 9 års uafbrudt beskæftigelse 4 måneders løn efter 12 års uafbrudt beskæftigelse 6 måneders løn efter 15 års uafbrudt beskæftigelse. Stk. 6. Fratrædelsesbeløb beregnes efter bestemmelsen i 15, stk. 3. Overenskomstansatte m.fl. 15. Ansættelsesmyndigheden kan yde et fratrædelsesbeløb til overenskomstansatte m.fl., der har været uafbrudt beskæftiget i staten eller folkekirken i 12, 15 eller 18 år. Fratrædelsesbeløbet svarer til: 1 måneds løn efter 12 års uafbrudt beskæftigelse 2 måneders løn efter 15 års uafbrudt beskæftigelse 3 måneders løn efter 18 års uafbrudt beskæftigelse.

26 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag H Cirkulærebemærkning til 15 stk. 1: Fratrædelsesbeløb til overenskomstansatte mfl. udbetales ved fratrædelsen, medmindre andet er aftalt lokalt. Stk. 2. I særlige tilfælde kan de i stk. 1 nævnte fratrædelsesbeløb forhøjes og/eller de hertil knyttede beskæftigelseskrav nedsættes, dog således at der maksimalt kan ydes et fratrædelsesbeløb svarende til: 2 måneders løn efter 9 års uafbrudt beskæftigelse 4 måneders løn efter 12 års uafbrudt beskæftigelse 6 måneders løn efter 15 års uafbrudt beskæftigelse. Stk. 3. Fratrædelsesbeløbet beregnes på samme måde som løn under sygdom, dog ekskl. eget og arbejdsgivers pensionsbidrag. Der indbetales ikke eget pensionsbidrag og arbejdsgivers pensionsbidrag af fratrædelsesbeløbet, ligesom der ikke betales feriepenge af fratrædelsesbeløbet. 16. Ansættelsesmyndigheden kan imødekomme en ansats anmodning om at oppebære sædvanlig løn i en tjenestefrihedsperiode af indtil 7 måneders varighed umiddelbart forud for fratrædelsestidspunktet. Stk. 2. Tilgodehavende ferie forudsættes i videst muligt omfang afholdt før eller i tjenestefrihedsperioden. 17. Alternativt til 15 og 16 kan ansættelsesmyndigheden indbetale ekstraordinære pensionsbidrag for overenskomstansatte mfl. med forsikringsmæssig pensionsordning, hvis de kan gå på pension i forbindelse med frivillig fratræden. Cirkulærebemærkning til 17 stk. 1: Efter bestemmelsen kan der indbetales ekstraordinært pensionsbidrag til både overenskomstansatte mfl., der rent faktisk går på pension, og overenskomstansatte mfl., der har mulighed for at gå på pension, men som ikke ønsker det. Stk. 2. Ansættelsesmyndigheden kan indbetale op til 4 års ekstraordinært pensionsbidrag (såvel egetbidrag som arbejdsgiverbidrag) til pensionsordningen. Stk. 3. De ekstraordinære pensionsbidrag indbetales én gang for alle og beregnes på grundlag af bidraget i den sidste normale lønudbetaling inden fratrædelsen.

27 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag H Ikke-tjenestemænd med tjenestemandspensionsret 18. Bestemmelsen i 14 kan ligeledes anvendes for tjenestemandslignende ansatte, der er ansat ved statstilskudsberettigede institutioner og er medlemmer af statsgaranterede pensionskasser, for civilarbejdere i forsvaret og for fastansatte håndværkere i DSB med tjenestemandspensionsret i henhold til lønnings- og klassificeringslovens 22, stk. 11. Stk. 2. Som alternativ til stk. 1 kan i stedet anvendes bestemmelserne i 15 og 16.

28 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag I AFTALE OM FØRTIDSPENSIONSFRADRAG 1. Når en tjenestemand i henhold til tjenestemandspensionslovens 3 anmoder om afsked med alderspension, inden den pågældende har nået folkepensionsalderen, nedsættes egenpensionen med et fradrag for førtidspensionering. 2. For tjenestemænd uden en pligtig afgangsalder er fradraget: Fratræden antal år efter tidligst mulige fratrædelsesalder Under 1 år Fra 1 indtil 2 år Fra 2 indtil 3 år Fra 3 indtil 4 år Fra 4 indtil 5 år Fra 5 indtil 6 år Fra 6 indtil 7 år Fradrag 17 pct. 14 pct. 6 pct. 5 pct. 4 pct. 3 pct. 1 pct. Stk. 2. For tjenestemænd med en pligtig afgangsalder er fradraget: Fratræden antal år efter tidligst mulige fratrædelsesalder Under 1 år Fra 1 indtil 2 år Fra 2 indtil 3 år Fra 3 indtil 4 år Fra 4 indtil 5 år Fradrag 6 pct. 5 pct. 4 pct. 3 pct. 1 pct. Stk. 3. Ved fratræden mindre end 2 år efter den tidligst mulige fratrædelsesalder, jf. stk. 1 og 2, foretages der et yderligere fradrag, der svarer til halvdelen af tillægget efter tjenestemandspensionslovens 6, stk. 3, jf. dog stk. 4. Dette fradrag falder væk, når tjenestemanden når folkepensionsalderen. Stk. 4. For tjenestemænd under Hærens Konstabel - og Korporalforenings forhandlingsområde, jf. stk. 2, foretages der ikke fradrag efter stk. 3, før den pligtige afgangsalder bliver 62 år eller derover. Der foretages fradrag ved fratræden inden det fyldte 61. år. Fradraget falder væk, når tjenestemanden når folkepensionsalderen.

29 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag I 3. For tjenestemænd i politikorpset, der er ansat inden den 1. januar 2012, og uniformeret personale i Kriminalforsorgen, der er ansat inden den 1. januar 2019, er fradraget: Alder ved fratræden Fradrag 60 år 12 pct. 61 år 9 pct. 62 år 4 pct. 63 år 1 pct. 64 år 1 pct. 65 år 1 pct. 66 år 1 pct. Stk. 2. Ved fratræden ved 60 og 61 år foretages der et yderligere fradrag, der svarer til halvdelen af tillægget efter tjenestemandspensionslovens 6, stk. 3. Dette fradrag falder væk, når tjenestemanden når folkepensionsalderen. 4. Aftalen har virkning for tjenestemænd, der fratræder den 1. januar 2019 eller senere. For tjenestemænd, der fratræder inden den 1. januar 2019, finder de hidtidige regler anvendelse. Stk. 2. Aftale af 11. august 1999 om førtidspensionsfradrag ophæves. Stk. 3. Aftalen optages til revision, hvis bestemmelserne om efterløn i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. ophæves eller væsentligt ændres. Stk. 4. Aftalen kan opsiges med 3 måneders varsel til en 31. marts, dog tidligst til den 31. marts Note: I 3, stk. 1, er indarbejdet en aftalt rettelse.

30 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag J.a OPHÆVELSE ELLER ÆNDRING AF AFTALER OM PLIGTIGE AF- GANGSALDRE (OAO) Hærens Konstabel- og Korporalforening I følgende aftale ændres den pligtige afgangsalder fra 60 til 62 år: Overenskomstaftale af 18. september 2009 mellem Forsvarets Personeltjeneste og Hærens Konstabel- og Korporalforening for konstabelgruppen af linjen og reserven, konstabelelever samt korporaler af linjen og reserven. Ændringen i den pligtige afgangsalder gennemføres således: 1. For tjenestemænd, der er født 1. januar juni 1959, er den pligtige afgangsalder 60½ år. 2. For tjenestemænd, der er født 1. juli december 1959, er den pligtige afgangsalder 61 år. 3. For tjenestemænd, der er født 1. januar juni 1960, er den pligtige afgangsalder 61½ år. 4. For tjenestemænd, der er født 1. juli december 1962, er den pligtige afgangsalder 62 år. 5. For tjenestemænd, der er født 1. januar 1963 eller senere forhøjes den pligtige afgangsalder i takt med forhøjelsen af efterlønsalderen, jf. indekseringsbestemmelsen i 74, stk. 3 og 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring mv. Ændringen har virkning for tjenestemænd, der fratræder den 1. januar 2019 og senere.

31 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag J.a Fængselsforbundet I følgende aftale ophæves den pligtige afgangsalder: Aftale af 27. november 1985 mellem Finansministeriet og Statstjenestemændenes Centralorganisation I om den pligtige afgangsalder for kriminalforsorgens uniformerede tjenestemænd. Ophævelsen har virkning fra 1. januar 2019.

32 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag J.b OPHÆVELSE ELLER ÆNDRING AF AFTALER OM PLIGTIGE AF- GANGSALDRE (CO10) Politiforbundet I følgende aftaler ophæves den pligtige afgangsalder: 1. Aftale af 1. april 1985 mellem Justitsministeriet, Dansk Politiforbund og Dansk Kriminalpolitiforening om fastsættelse af den pligtige afgangsalder for polititjenestemænd i lønramme 14, 15, 17, 22, 26 og Tillægsaftale af 29. oktober 1986 mellem Justitsministeriet, Dansk Politiforbund og Dansk Kriminalpolitiforening om fastsættelse af den pligtige afgangsalder for sysselmænd på Færøerne. 3. Aftale af 16. september 1987 mellem Justitsministeriet, Dansk Politiforbund og Dansk Kriminalpolitiforening om den pligtige afgangsalder for polititjenestemænd i lønramme Tillægsaftale af 31. marts 1989 til aftale af 16. september 1987 mellem justitsministeriet, Dansk Politiforbund og Dansk Kriminalpolitiforening om den pligtige afgangsalder for polititjenestemænd i lønramme Aftale af 17. juni 1988 mellem Det Offentlige Aftalenævn og Statstjenestemændenes Centralorganisation II om pligtig afgangsalder for polititjenestemænd i Grønland. Ophævelsen har virkning fra 1. januar Centralforeningen for Stampersonel I følgende aftaler ændres den pligtige afgangsalder fra 60 til 62 år: 1. Aftale af 31. marts 1982 mellem Forsvarsministeriet, Akademikernes Centralorganisation (tjenestemandsudvalget) og Statstjenestemændenes Centralorganisation II om aldersgrænser for afsked på grund af alder for militære tjenestemænd.

33 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag J.b 2. Aftale af 28. maj 1982 mellem Forsvarsministeriet, Akademikernes Centralorganisation (tjenestemandsudvalget) samt Statstjenestemændenes Centralorganisation II om aldersgrænser for afsked på grund af alder for militært personel, der er ansat til fuld tjeneste i hjemmeværnet. 3. Aftale af 7. juli 1992 mellem Forsvarsministeriet og Centralforeningen for Stampersonel om aflønning og ansættelsesvilkår for militære mekanikere i søværnet. 4. Organisationsaftale af 27. april 2009 mellem Forsvarets Personeltjeneste og Centralforeningen for Stampersonel om ansættelse og aflønning m.v. for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder under Centralforeningen for Stampersonel. Ændringen i den pligtige afgangsalder gennemføres således: 1. For tjenestemænd, der er født 1. januar juni 1959, er den pligtige afgangsalder 60½ år. 2. For tjenestemænd, der er født 1. juli december 1959, er den pligtige afgangsalder 61 år. 3. For tjenestemænd, der er født 1. januar juni 1960, er den pligtige afgangsalder 61½ år. 4. For tjenestemænd, der er født 1. juli december 1962, er den pligtige afgangsalder 62 år. 5. For tjenestemænd, der er født 1. januar 1963 eller senere forhøjes den pligtige afgangsalder i takt med forhøjelsen af efterlønsalderen, jf. indekseringsbestemmelsen i 74, stk. 3 og 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Ændringen har virkning for tjenestemænd, der fratræder den 1. januar 2019 og senere.

34 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag J.c ÆNDRING AF AFTALER OM PLIGTIGE AFGANGSALDRE (AC) Hovedorganisationen af Officerer i Danmark I følgende aftaler ændres den pligtige afgangsalder fra 60 til 62 år: 1. Aftale af 31. marts 1982 mellem Forsvarsministeriet, Akademikernes Centralorganisation (tjenestemandsudvalget) og Statstjenestemændenes Centralorganisation II om aldersgrænser for afsked på grund af alder for militære tjenestemænd. 2. Aftale af 28. maj 1982 mellem Forsvarsministeriet, Akademikernes Centralorganisation (tjenestemandsudvalget) samt Statstjenestemændenes Centralorganisation II om aldersgrænser for afsked på grund af alder for militært personel, der er ansat til fuld tjeneste i hjemmeværnet. 3. Aftale 21. maj 1990 mellem Civilforsvarsstyrelsen og Forsvarsgruppen i AC om aldersgrænser for afsked på grund af alder for tjenestemandsansatte faste befalingsmænd i Civilforsvarskorpset. 4. Aftale af 9. november 1987 mellem Civilforsvarsstyrelsen og Hovedorganisationen for Officerer i Civilforsvarskorpset (CO II) om aldersgrænser for afsked på grund af alder for tjenestemandsansatte befalingsmænd i graderne korpsmester og værkmester i Civilforsvarskorpset. Ændringen i den pligtige afgangsalder gennemføres således: 1. For tjenestemænd, der er født 1. januar juni 1959, er den pligtige afgangsalder 60½ år. 2. For tjenestemænd, der er født 1. juli december 1959, er den pligtige afgangsalder 61 år. 3. For tjenestemænd, der er født 1. januar juni 1960, er den pligtige afgangsalder 61½ år. 4. For tjenestemænd, der er født 1. juli december 1962, er den pligtige afgangsalder 62 år.

35 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag J.c 5. For tjenestemænd, der er født 1. januar 1963 eller senere forhøjes den pligtige afgangsalder i takt med forhøjelsen af efterlønsalderen, jf. indekseringsbestemmelsen i 74, stk. 3 og 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Ændringen har virkning for tjenestemænd, der fratræder den 1. januar 2019 og senere.

36 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag K AFTALE OM ENGANGSBELØB TIL TJENESTEMÆND EFTER OPTJENING AF 37 ÅRS PENSIONSALDER 1. Tjenestemænd, der er i tjeneste efter det tidspunkt, hvor de har optjent 37 års pensionsalder, har ret til et engangsbeløb ved pensionering. Stk. 2. Ved opgørelsen af de 37 års pensionsalder indgår forhøjelse af pensionsalderen efter tjenestemandspensionslovens 4, stk. 2, 4 a og 4 b. 2. Optjening af engangsbeløbet sker for hvert kvartals tjeneste, efter at tjenestemanden har optjent 37 års pensionsalder. 3. Engangsbeløbet udgør 15 pct. af den pensionsgivende løn på det skalatrin, som tjenestemandens pension bliver beregnet af, med de satser, der gælder på pensioneringstidspunktet. 4. Ved død udbetales optjent engangsbeløb til boet. 5. Aftalen har virkning for tjenestemænd, der har optjent 37 års pensionsalder, jf. 1, den 1. januar 2019 eller senere. Stk. 2. Aftalen kan opsiges med 3 måneders varsel til en 31. marts, dog tidligst til den 31. marts 2013.

37 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU Bilag L ÆNDRING AF OAO-FÆLLESOVERENSKOMSTENS 7 7 i OAO-fællesoverenskomsten erstattes af følgende: 7. Pension De ansatte er omfattet af pensionsordningen i SAMPENSION for overenskomstansatte under Offentligt Ansattes Organisationer Det Statslige Område. Stk. 2. For ansatte, der 1. er fyldt 25 år og 2. har mindst 4 års sammenlagt beskæftigelse i det offentlige før eller efter det 25. år indbetales et pensionsbidrag på 15,00 pct. af de pensionsgivende løndele. Af pensionsbidraget, der indbetales af ansættelsesmyndigheden til SAMPENSION, anses 1/3 for at være den ansattes eget bidrag. Lønspecifikationen skal indeholde oplysning herom. Stk. 3. For ansatte, der 1. er fyldt 20 år og har mindst 9 måneders sammenlagt beskæftigelse i det offentlige eller 2. har været omfattet af en pensionsordning som led i en tidligere ansættelse indbetales et pensionsbidrag på 10,65 pct. af de pensionsgivende løndele. Af pensionsbidraget, der indbetales af ansættelsesmyndigheden til SAMPENSION, anses 1/3 for at være den ansattes eget bidrag. Lønspecifikationen skal indeholde oplysning herom. Stk. 4. Ansatte, der er omfattet af stk. 3, overgår til pensionsbidrag efter stk. 2, når de opfylder de deri fastsatte betingelser. Stk. 5. Der indbetales pensionsbidrag af deltidsansattes betaling for tjeneste ud over den nedsatte arbejdstidsnorm, men inden for den fuldtidsnorm, der måtte være fastsat i den pågældende organisationsaftale.

Betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken

Betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken Cirkulære om Betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 046-05 PKAT nr. J.nr. 05-532-14 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU

BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU 2011 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Bilag A Aftale om reguleringsordning... 1 Bilag B Principper for omlægning af grundbeløb... 5 Bilag C Serviceeftersyn af de overenskomst-

Læs mere

Cirkulære om. Betaling mv. under midlertidig tjeneste i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken

Cirkulære om. Betaling mv. under midlertidig tjeneste i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken Cirkulære om Betaling mv. under midlertidig tjeneste i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken 2003 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...4 Funktionsvederlag for tjenestemænd

Læs mere

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 Forlig i en svær tid En to-årig overenskomst Svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling Politisk ønske om senere tilbagetrækningsalder herunder

Læs mere

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13

PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 PRÆSENTATION CFU-FORLIGET 2011-13 1 Forlig i en svær tid En to-årig overenskomst Svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling Politisk ønske om senere tilbagetrækningsalder

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger FINANSMINISTERIET Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger 1999 1 CIRKULÆRE OM SENIOR- OG FRATRÆDELSESORDNINGER (Til samtlige ministerier m.v.) 1. Indledning Finansministeriet og Centralorganisationernes

Læs mere

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger.

Nedenfor beskrives rammerne for indgåelse af aftaler om særlige vilkår i forbindelse med individuelle aftaler om seniorordninger. SENIOR- OG FRATRÆDELSESORDNINGER. Rammer for indgåelse af senior- og fratrædelsesordninger. En seniorordning kan etableres, når universitetet vurderer, at det vil være muligt og hensigtsmæssigt. Herudover

Læs mere

Informationsmøde om OK11. Torsdag d. 10. marts 2011

Informationsmøde om OK11. Torsdag d. 10. marts 2011 Informationsmøde om OK11 Torsdag d. 10. marts 2011 Velkomst og indledning Program Velkomst og indledning Økonomi og lokal løndannelse Fastholdelse og pensionsændringer PAUSE Kompetenceudvikling og samarbejde

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger

Senior- og fratrædelsesordninger Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger 2005 Cirkulære af 7. oktober 2005 Perst.nr. 050-05 PKAT nr. J.nr. 05-347-37 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning... 3 2. Generelle bemærkninger... 3

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Senior- og fratrædelsesordninger

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Senior- og fratrædelsesordninger UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Senior- og fratrædelsesordninger HSU 15. juni 2015 Indhold 1. Rammer og retningslinjer... 3 2. Fastholdelse... 3 2.1 Seniorordninger (jf. cirkulære om senior- og fratrædelsesordninger)...

Læs mere

Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer:

Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer: Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer: En to-årig overenskomst indgået i en svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling. Der er et politisk ønske

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Betaling mv. under midlertidig tjeneste i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Betaling mv. under midlertidig tjeneste i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken FINANSMINISTERIET Cirkulære om Betaling mv. under midlertidig tjeneste i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken 2000 1 CIRKULÆRE OM BETALING MV. UNDER MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING

Læs mere

12. februar 2011. SKAF sammenfatning af CFU resultatet 2011

12. februar 2011. SKAF sammenfatning af CFU resultatet 2011 1 SKAF sammenfatning af CFU resultatet 2011 2 Indhold Overenskomst/aftaleperiode:... 3 Rammen og generelle lønstigninger:... 3 Reguleringsordning:... 3 Nyt grundbeløb... 4 Serviceeftersyn... 4 Kompetenceudvikling...

Læs mere

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte lærere og souschefer ved Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 033-14 PKAT nr.

Læs mere

AFTALE MELLEM FORSVARSMINISTERIET OG HÆRENS KONSTABEL- OG KORPORALFORENING OM NYT LØNSYSTEM.

AFTALE MELLEM FORSVARSMINISTERIET OG HÆRENS KONSTABEL- OG KORPORALFORENING OM NYT LØNSYSTEM. Bilag 3 til overenskomstaftale mellem Forsvarets Personeltjeneste og Hærens Konstabel- og Korporalforening for konstabelgruppen af linjen og reserven, konstabelelever samt korporaler af linjen og reserven

Læs mere

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte lærere og souschefer ved Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse 2015 Cirkulære af 13. august 2015 Modst. nr. 040-15 PKAT nr.

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger

Senior- og fratrædelsesordninger Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger 2002 Omtryk Indhold Cirkulære 1. Indledning... 3 2. Generelle bemærkninger... 4 3. Seniorordninger... 5 3.1. Deltid... 5 3.2.1. Retræte... 6 3.2.2. Seniorordning

Læs mere

Noter til privatlønsværn for aftaleperioden 2016 og 2017

Noter til privatlønsværn for aftaleperioden 2016 og 2017 BILAG TIL FORLIG MELLEM FINANSMINISTEREN OG CFU 2015 1 Noter til privatlønsværn for aftaleperioden 2016 og 2017 Statistikgrundlaget for privatlønsværnet Danmarks Statistiks lønindeks for virksomheder og

Læs mere

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte Cirkulære om Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte meteorologer m.fl. i Danmarks Meteorologiske Institut 2008 Cirkulære af 26. juni 2009 Perst. nr. 041-09 PKAT nr. 201 J.nr. 08-402-31 2

Læs mere

Faktaark En ansvarlig lønudvikling

Faktaark En ansvarlig lønudvikling Faktaark En ansvarlig lønudvikling En ansvarlig økonomisk ramme med beskedne generelle lønstigninger. Den samlede økonomiske ramme for overenskomstperioden 2011-2013 udgør i alt 3,15 pct. Det har været

Læs mere

Førtidspensionsfradrag

Førtidspensionsfradrag Cirkulære om Førtidspensionsfradrag 2014 Cirkulære af 20. maj 2014 Modst.nr. 029-14 J.nr. 2013-7002-001 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning... 5 2. Førtidspensionering... 5 3. Førtidspensionsfradrag...

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2019 Cirkulære af 27. marts 2019 Modst. nr. 012-19 PKAT nr. 0074 J.nr. 2018-5827 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken CIR nr 9554 af 10/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 07-401-7 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2005 Cirkulære af 12. december 2005 Perst. nr. 066-05 PKAT nr. 0074 J.nr. 04-333/02-25 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken Cirkulære af 10. november 2011 Perst.nr. 059-11 PKAT nr. 0254 J.nr. 7-401-7 Cirkulære om aftale om Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Førtidspensionsfradrag

Førtidspensionsfradrag Cirkulære om Førtidspensionsfradrag 2015 Cirkulære af 26. marts 2015 Modst. nr. 010-15 J.nr. 2013-7002-001 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning... 5 2. Førtidspensionering... 5 3. Førtidspensionsfradrag...

Læs mere

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2002 Forbundet af Offentligt Ansatte Finansministeriet Overenskomsten er forenklet, både for så vidt angår systematik og sprogbrug.

Læs mere

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemands-ansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemands-ansatte. Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse Cirkulære af 17. august 2011 Perst.nr. 040-11 PKAT 201, 211 J.nr. 10-330/21-42 Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemands-ansatte lærere og souschefer ved Kriminalforsorgens fængsler

Læs mere

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftalen er indgået mellem Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og FOA Fag og Arbejde.

Læs mere

Noter til reguleringsordningen for 2018, 2019, 2020 og 2021

Noter til reguleringsordningen for 2018, 2019, 2020 og 2021 Noter til reguleringsordningen for 2018, 2019, 2020 og 2021 Statistikgrundlaget for reguleringsordningen Danmarks Statistiks lønindeks for virksomheder og organisationer. Lønudviklingen for fortjeneste

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger

Senior- og fratrædelsesordninger Senior- og fratrædelsesordninger Side 1 af 6 I denne vejledning kan du læse om, hvordan du indrapporterer samt hvilke løndele, som du kan anvende i forbindelse med senior- og fratrædelsesordninger. Du

Læs mere

Tjenestemandsansatte meteorologer m.fl. i Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Tjenestemandsansatte meteorologer m.fl. i Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Cirkulære om tillæg til og nyt lønsystem for Tjenestemandsansatte meteorologer m.fl. i Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) 2019 Cirkulære af 22. maj 2019 Modst. nr. 025-19 PKAT nr. 201 J.nr. 2018-3945

Læs mere

Nyt lønsystem for tjenestemandsansatte luftfartsteknikere i Naviair

Nyt lønsystem for tjenestemandsansatte luftfartsteknikere i Naviair Cirkulære om Nyt lønsystem for tjenestemandsansatte luftfartsteknikere i Naviair 2008 Cirkulære af 10. marts 2009 Perst. nr. 015-09 PKAT nr. 201 J.nr. 07-402-16 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter Cirkulære om organisationsaftale for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter 2004 Cirkulære af 19. februar 2004 Perst. nr. 011-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/26-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære Bemærkninger til de

Læs mere

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte inspektører m.fl. i Statens Luftfartsvæsen og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte inspektører m.fl. i Statens Luftfartsvæsen og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Cirkulære om Tillæg til og nyt lønsystem for tjenestemandsansatte inspektører m.fl. i Statens Luftfartsvæsen og Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane 2008 Cirkulære af 30. november 2009 Perst.

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære af 22. juni 2011 Perst.nr. 031-11 PKAT 0074 J.nr. 10-333/02-19 Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2011 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde).

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Foreløbig 2008 Cirkulære af 30. juni 2008 Perst. nr. 027-08 PKAT nr.

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2008 Cirkulære af 15. september 2008 PKAT nr. 0297 Cirkulære om organisationsaftale for undervisningsassistenter

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger

Senior- og fratrædelsesordninger Cirkulære af 29. august 2011 Perst.nr. 043-11 J.nr. 11-347-112 Cirkulære om aftale om Senior- og fratrædelsesordninger 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Ændringer i forhold

Læs mere

Radioekspedienter i Forsvaret

Radioekspedienter i Forsvaret Cirkulære om organisationsaftale for Radioekspedienter i Forsvaret (den tidligere Lyngby Radio) 2017 Cirkulære af 17. maj 2017 Modst. nr. 013-17 J.nr. 2015-1401-0014 Dataark Fællesoverenskomst Forhandlingsberettiget

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2008 Cirkulære af 4. juli 2008 Perst. nr. 036-08 PKAT nr. 0074 J.nr. 07-333/02-8 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og kursusvejledere ved AMU-centrene 2000 3.3.18 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 Bemærkninger til protokollat om

Læs mere

Organisationsaftale for Tilsynsfunktionærer ved eksportautoriserede slagterier mv.

Organisationsaftale for Tilsynsfunktionærer ved eksportautoriserede slagterier mv. 2011 Organisationsaftale for Tilsynsfunktionærer ved eksportautoriserede slagterier mv. Nedennævnte bestemmelser supplerer og/eller fraviger fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Offentligt

Læs mere

Aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd i Kriminalforsorgen under Fængselsforbundet i Danmarks forhandlingsområde.

Aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd i Kriminalforsorgen under Fængselsforbundet i Danmarks forhandlingsområde. Side 1 af 7 Bilag a Aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd i Kriminalforsorgen under Fængselsforbundet i Danmarks forhandlingsområde. 1. Dækningsområde Aftalen omfatter tjenestemandsansatte medarbejdere

Læs mere

2) Der afsættes en pulje på 1,4 mio.kr. til udmøntning efter nærmere aftale mellem Fængselsforbundet og Direktoratet for Kriminalforsorgen.

2) Der afsættes en pulje på 1,4 mio.kr. til udmøntning efter nærmere aftale mellem Fængselsforbundet og Direktoratet for Kriminalforsorgen. 20. januar 2011 MES J.nr. Resultatet af forhandlingerne mellem Fængselsforbundet, OAO- Stat og henholdsvis Direktoratet for Kriminalforsorgen og Finansministeriet, Personalestyrelsen om udmøntning af forliget

Læs mere

Administrative medarbejdere og aftale om nyt lønsystem for administrative tjenestemænd i Naviair under Trafikforbundets område

Administrative medarbejdere og aftale om nyt lønsystem for administrative tjenestemænd i Naviair under Trafikforbundets område Cirkulære om organisationsaftale for Administrative medarbejdere og aftale om nyt lønsystem for administrative tjenestemænd i Naviair under Trafikforbundets område 2008 Cirkulære af 26. marts 2010 Perst.

Læs mere

Cirkulære om førtidspensionsfradrag

Cirkulære om førtidspensionsfradrag CIR nr 9159 af 26/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-7002-001 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen UDKAST 28. juni 2006 Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen (Til samtlige ministerier mv.) Indledning

Læs mere

Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte ernærings- og husholdningsøkonomer

Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte ernærings- og husholdningsøkonomer Cirkulære om organisationsaftale for Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte ernærings- og husholdningsøkonomer 2014 Cirkulære af 7. maj 2014 Modst.nr.

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Løn- og ansættelsesvilkår for visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) FINANSMINISTERIET Cirkulære om Løn- og ansættelsesvilkår for visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) 1999 2.3.1 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til

Læs mere

Cirkulære om aftale om senior- og fratrædelsesordninger

Cirkulære om aftale om senior- og fratrædelsesordninger Side 1 af 9 CIR nr 9394 af 29/08/2011 Gældende Offentliggørelsesdato: 30-08-2011 Finansministeriet Oversigt (indholdsfortegnelse) Bilag 1 Bilag 2 Bilag 2a Den fulde tekst Cirkulære om aftale om senior-

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Uddannelseskonsulenter

Cirkulære om organisationsaftale for. Uddannelseskonsulenter Cirkulære om organisationsaftale for Uddannelseskonsulenter 2002 3.3.51 Indholdsfortegnelse Side CIRKULÆRE...3 1. Generelle bemærkninger...3 2. Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte bestemmelser...3

Læs mere

Aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd i Kriminalforsorgen under Fængselsforbundet i Danmarks forhandlingsområde.

Aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd i Kriminalforsorgen under Fængselsforbundet i Danmarks forhandlingsområde. Side 1 af 9 Bilag a Aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd i Kriminalforsorgen under Fængselsforbundet i Danmarks forhandlingsområde. 1. Dækningsområde Aftalen omfatter tjenestemandsansatte medarbejdere

Læs mere

Justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april 2015

Justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april 2015 Cirkulære om aftale om Justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april 2015 2016 Cirkulære af 15. juni 2016 Modst. nr. 025-16 J.nr. 2015-1621-0014 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning...

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger

Senior- og fratrædelsesordninger Cirkulære om aftale om Senior- og fratrædelsesordninger 2008 Cirkulære af 12. december 2008 Perst. nr. 075-08 PKAT nr. J.nr. 08-646-8 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Ændringer

Læs mere

Erhvervsvejledere ansat i det statslige beskæftigelsessystem

Erhvervsvejledere ansat i det statslige beskæftigelsessystem Cirkulære om organisationsaftale for Erhvervsvejledere ansat i det statslige beskæftigelsessystem 2008 Cirkulære af 4. juli 2008 Perst. nr. 037-08 PKAT nr. 134 J.nr. 07-333/51-12 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen 2006 Cirkulære af 12. oktober 2006 Perst. nr. 054-06 PKAT

Læs mere

Åremålsansættelse i staten i Grønland

Åremålsansættelse i staten i Grønland Cirkulære om Åremålsansættelse i staten i Grønland 2008 Cirkulære af 2. april 2009 Perst. nr. 027-09 J.nr. 07-233-4 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Lovgrundlag... 5 2. Personkredsen...

Læs mere

Cirkulære om aftale om. Kompetencefonden. Cirkulære af 25. februar Modst.nr J.nr

Cirkulære om aftale om. Kompetencefonden. Cirkulære af 25. februar Modst.nr J.nr Cirkulære om aftale om Kompetencefonden 2014 Cirkulære af 25. februar 2014 Modst.nr. 009-14 J.nr. 2013-1810-026 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 Ikrafttræden... 5 Aftale 1. Indledning...

Læs mere

Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte ernærings- og husholdningsøkonomer

Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte ernærings- og husholdningsøkonomer Cirkulære om organisationsaftale for Ernærings- og husholdningsøkonomer samt aftale om nyt lønsystem for tjenestemandsansatte ernærings- og husholdningsøkonomer 2005 Cirkulære af 25. januar 2006 Perst.

Læs mere

Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling

Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling Side 1 Aftale om midlertidig tjeneste i højere stilling KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område...3 2. Betalingen...3 3. Kommunaldirektørregel...4 4.

Læs mere

Transportbetjente i Kriminalforsorgen

Transportbetjente i Kriminalforsorgen Cirkulære om organisationsaftale for Transportbetjente i Kriminalforsorgen 2018 Cirkulære af 15. juni 2018 Modst. nr. 007-18 PKAT nr. 138 J.nr. 2018-125 Dataark PKAT med specifikation 138 - Transportbetjente

Læs mere

Fuldmægtige m.fl. (DTS) i ToldSkat

Fuldmægtige m.fl. (DTS) i ToldSkat Cirkulære om organisationsaftale for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i ToldSkat 2005 Cirkulære af 5. januar 2006 Perst. nr. 001-06 PKAT nr. 257 J.nr. 04-333/31-30 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende. Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds forhandlingsområde (TAT)

Nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende. Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds forhandlingsområde (TAT) Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte inden for Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds forhandlingsområde (TAT) 2008 Cirkulære af 6. april

Læs mere

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved professionshøjskoler (AC s forhandlingsområde)

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved professionshøjskoler (AC s forhandlingsområde) Cirkulære om Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved professionshøjskoler (AC s forhandlingsområde) 2008 Cirkulære af 25. august 2009 Perst. nr. 054-09 PKAT nr.

Læs mere

Cirkulære om aftale om senior- og fratrædelsesordninger

Cirkulære om aftale om senior- og fratrædelsesordninger CIR nr 9394 af 29/08/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 23. september 2017 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Personalestyrelsen, j.nr. 11-347-112 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 4. juni 2014. Modst. nr. 032-14. PKAT nr. 0151. J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 4. juni 2014. Modst. nr. 032-14. PKAT nr. 0151. J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Fængselslærere m.fl. 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 032-14 PKAT nr. 0151 J.nr. 2013-1513-080 Dataark PKAT med specifikation 0151 Fængselslærere m.fl. Fællesoverenskomst

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Cirkulære om organisationsaftale for. Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 1999 3.3.44 1 CIRKULÆRE OM ORGANISATIONSAFTALE FOR UNDERVISNINGSASSISTENTER VED FODTERAPEUTUDDANNELSEN Generelle

Læs mere

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte

Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem og arbejdstid for tjenestemandsansatte lærere og souschefer ved Kriminalforsorgens fængsler og arresthuse 2005 Cirkulære af 6. februar 2007 Perst. nr. 011-07 PKAT nr.

Læs mere

Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse og sociale højskoler

Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse og sociale højskoler Cirkulære om Tillæg til visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse og sociale højskoler 2003 Cirkulære af 30. januar 2004 Perst nr. 007-04

Læs mere

Justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april 2011

Justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april 2011 Cirkulære af 30. oktober 2012 Modst.nr. 032-12 J.nr. 12-420-95 Cirkulære om Justering af tjenestemandslønninger mv. fra 1. april 2011 2012 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Indledning... 5 2. Aftalte

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2008 Cirkulære af 11. september 2008 Perst. nr. 050-08 PKAT nr. 54 J.nr. 07-333/10-1 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst 054 Maskinmestre

Læs mere

Aftale pr. 1. april 2013 om lønninger for kommunalt ansatte O.13 32/2013 Side 1

Aftale pr. 1. april 2013 om lønninger for kommunalt ansatte O.13 32/2013 Side 1 Aftale pr. 1. april 2013 om lønninger for kommunalt ansatte KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 04.30 O.13 32/2013 Side 1 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Aftalens område... 3 1. Hvem er

Læs mere

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet.

AC og enkelte andre organisationer som for eksempel IDA og Dansk Journalistforbund forhandler særskilt med Finansministeriet. Hvem forhandler overenskomster i staten? De statslige overenskomstparter Det er finansministeren, der forhandler løn- og ansættelsesvilkår for statens ansatte med de faglige organisationer, som har organiseret

Læs mere

Bilag 1. Oversigt over pensionskassekoder, der beregnes engangsbeløb for. 11

Bilag 1. Oversigt over pensionskassekoder, der beregnes engangsbeløb for. 11 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære 1. Generelle bemærkninger... 5 2. Beregning og udbetaling af engangsbeløb... 6 3. Kvartalsvis optjening... 6 4. Udbetaling ved død... 7 5. Pensionsdækningsbidrag til finanslovens

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik 2005

Rammeaftale om seniorpolitik 2005 Foreningen af Kommunale Chefer KC jnr. 43401.8 Rammeaftale om seniorpolitik 2005 KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune KTO Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Kapitel

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 13. august Modst. nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Fængselslærere m.fl. Cirkulære af 13. august Modst. nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Fængselslærere m.fl. 2015 Cirkulære af 13. august 2015 Modst. nr. 039-15 PKAT nr. 0151 J.nr. 2014-1513-0160 Dataark PKAT med specifikation 0151 Fængselslærere m.fl.

Læs mere

Cirkulære om rammeaftale om. Nye lønsystemer. Cirkulære af 19. november 2003 Perst. nr PKAT nr. J.nr

Cirkulære om rammeaftale om. Nye lønsystemer. Cirkulære af 19. november 2003 Perst. nr PKAT nr. J.nr Cirkulære om rammeaftale om Nye lønsystemer 2002 Cirkulære af 19. november 2003 Perst. nr. 076-03 PKAT nr. J.nr. 01-400-9 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger til de enkelte

Læs mere

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt

Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt Cirkulære om organisationsaftale for Kandidater i sygepleje ansat som videnskabeligt personale med forsknings- og undervisningsopgaver ved Aarhus Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet 2002 Cirkulære

Læs mere

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter Cirkulære om organisationsaftale for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter 2008 Cirkulære af 24. september 2008 Perst. nr. 056-08 PKAT nr. 284 J.nr. 07-333/26-2 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst

Læs mere

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale

Generelle bemærkninger Undervisningsministeriet og FOA - Fag og Arbejde har indgået vedlagte organisationsaftale Cirkulære om organisationsaftale for Undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen 2005 Cirkulære af 20. september 2006 PKAT nr. 0297 Cirkulære om organisationsaftale for undervisningsassistenter

Læs mere

Jubilæumsgratiale til ansatte i staten

Jubilæumsgratiale til ansatte i staten Cirkulære om Jubilæumsgratiale til ansatte i staten 2008 Cirkulære af 28. oktober 2009 Perst. nr. 058-09 J.nr. 09-56-16 2 Cirkulære om jubilæumsgratiale til ansatte i staten Generelle bemærkninger Dette

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 7. oktober Modst.nr PKAT nr J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 7. oktober Modst.nr PKAT nr J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2013 Cirkulære af 7. oktober 2013 Modst.nr. 045-13 PKAT nr. 054 J.nr. 12-333/10-4 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst 054 Maskinmestre

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Materiale til vejledende urafstemning Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indledning Til brug for den

Læs mere

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr Cirkulære om Åremålsansættelse 2016 Cirkulære af 19. april 2016 Modst. nr. 022-16 J.nr. 2016-1718-0011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Ændringer ved OK15... 5 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Cirkulære om. Organisationsaftale for maskinmestre i land

Cirkulære om. Organisationsaftale for maskinmestre i land 1995 Cirkulære om Organisationsaftale for maskinmestre i land INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...3 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens

Læs mere

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte

Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte Aftale pr. 1. april 2005 om lønninger for kommunalt ansatte (bortset fra Københavns og Frederiksberg kommuner) KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Side 1 Side 2 Kapitel 1. Aftalens område...3

Læs mere

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark 2003 Cirkulære af 11. september 2003 Perst. nr. 066-03 PKAT nr. J.nr. 01-333/21-3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tekniske designere, byggeteknikere, produktionsteknologer,

Tekniske designere, byggeteknikere, produktionsteknologer, Cirkulære om organisationsaftale for Tekniske designere, byggeteknikere, produktionsteknologer, bygningskonstruktører, procesteknologer, konserveringsteknikere/b.sc., inventarkonduktører og tekniske designerelever

Læs mere

Cirkulære af 8. jun Perst.nr J.nr Cirkulære om aftale om. Kompetencefonden

Cirkulære af 8. jun Perst.nr J.nr Cirkulære om aftale om. Kompetencefonden Cirkulære af 8. jun 2011 Perst.nr. 025-11 J.nr. 10-610-26 Cirkulære om aftale om Kompetencefonden 2011 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Ikrafttræden mv.... 3 Aftale 1. Indledning...

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr.

Cirkulære om organisationsaftale for. Maskinmestre i land. Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr PKAT nr. 54 J.nr. Cirkulære om organisationsaftale for Maskinmestre i land 2005 Cirkulære af 30. juni 2006 Perst. nr. 041-06 PKAT nr. 54 J.nr. 04-333/10-2 Dataark PKAT med specifikation 054 Fællesoverenskomst Fællesoverenskomst

Læs mere

Statens Center for Kompetenceudvikling (SCK)

Statens Center for Kompetenceudvikling (SCK) Cirkulære af 8. jun 2011 Perst.nr. 023-11 J.nr. 10-615-8 Cirkulære om aftale om Statens Center for Kompetenceudvikling (SCK) 2011 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Ikrafttræden

Læs mere

Jubilæumsgratiale til ansatte i staten

Jubilæumsgratiale til ansatte i staten Cirkulære om Jubilæumsgratiale til ansatte i staten 2008 Cirkulære af 30. juni 2009 Perst. nr. 044-09 J.nr. 09-56-16 2 Cirkulære om jubilæumsgratiale til ansatte i staten Generelle bemærkninger Ved aftale-

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Cirkulære om organisationsaftale for. Visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Cirkulære om organisationsaftale for Visse bachelorer ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) 2002 2.3.1 1 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger til organisationsaftalens

Læs mere

Rammeaftale om seniorpolitik

Rammeaftale om seniorpolitik Rammeaftale om seniorpolitik KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte 05.21 Side 1 Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Indledende bestemmelser... 3 1. Hvem er omfattet af aftalen...3 2.

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2007 Cirkulære af 13.

Læs mere

Undervisningsministeriet har fra forskellige sider modtaget forespørgsler angående retningslinjerne for indgåelse af fratrædelsesaftaler.

Undervisningsministeriet har fra forskellige sider modtaget forespørgsler angående retningslinjerne for indgåelse af fratrædelsesaftaler. Institutioner for almengymnasiale uddannelser Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Fratrædelsesordninger

Læs mere

Pædagogiske assistenter i Kriminalforsorgen

Pædagogiske assistenter i Kriminalforsorgen Cirkulære om organisationsaftale for Pædagogiske assistenter i Kriminalforsorgen 2008 Cirkulære af 27. januar 2009 Perst. nr. 004-09 PKAT nr. 137 J.nr. 07-333/13-3 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for fuldmægtige mv. (DTS) i Told Skat

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for fuldmægtige mv. (DTS) i Told Skat FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for fuldmægtige mv. (DTS) i Told Skat 1999 INDHOLD SIDE Cirkulære Bemærkninger til organisationsaftalens enkelte bestemmelser...1 1. Til 1. Dækningsområde...

Læs mere