Studyhouse FEGU. Få lyst til at lære og vide mere for børn, teenagere eller voksne. Vi kan hjælpe. Svært ved at koncentrere sig?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studyhouse FEGU. Få lyst til at lære og vide mere for børn, teenagere eller voksne. Vi kan hjælpe. Svært ved at koncentrere sig?"

Transkript

1 Få lyst til at lære og vide mere for børn, teenagere eller voksne Svært ved at koncentrere sig? Bekymret for fremtiden? Skænderier om lektier? Bagud i skolen? Ingen selvtillid? Faglige nederlag? Føle sig dum? Vi kan hjælpe. Studyhouse FEGU l l l l Foreningen for Effektiv Grunduddannelse

2 Formål og beskrivelse: At hjælpe mennesker med at tilegne sig den viden, de ønsker, samt udvikle og styrke deres evner til at lære, bedømme og anvende det lærte. Vi går efter resultater. Det er vi kendt for Eleven skal hurtigt føle fremgang og tilfredsstillelse ved undervisningen. Vi har en lang række undervisningsværktøjer, deriblandt også mange til at forbedre elevens indlæringsevne generelt, hvis eleven og læreren sammen vurderer, at det er en god idé. Lærerne er håndplukkede efter deres dygtighed til at undervise og evne til at holde en rigtig god kontakt til eleverne. Metoden er universel, fordi den er effektiv til såvel meget hurtige elever som til elever, der mener, at de har svært ved at lære. Undervisningsmetoden kan både bruges af den enkelte elev på sig selv, men også af lærere på enkeltindivider samt grupper. Studyhouse FEGU-skolen er en selvstændig kursusvirksomhed, uafhængig af politiske og religiøse interesser. Den kan kort og forenklet beskrives som en semantisk metode (stor vægt på betydning af ord og udtryk), der samtidig tilstræber og formår at give eleven en høj grad af virkelighedsfornemmelse af det indlærte. De mange skoler over hele verden er sammensluttet i den internationale organisation Applied Scholastics. Det er sjovt at lære i FEGU, Hellerup Undervisningen er baseret på dialog og på de opdagelser om studieblokeringer, som er opdaget af videnskabsmanden og filosoffen Ron Hubbard i 1960 erne. Formålet er at hjælpe mennesker med at lære og studere, så de kan blive succesfulde i den uddannelse, de har valgt. Applied Scholastics tilbyder desuden en lang række kurser, seminarer og workshops, som lærere og pædagoger allerede har deltaget i, fra USA, Egypten, Japan, Rusland, Mexico, Kina, Venezuela, Den Dominikanske Republik, Sydafrika, Gambia, Ghana, Italien, Danmark, Pakistan, Indien og Thailand.

3 Studyhouse FEGU har 4 grene Læseskolen Sprogskolen Naturfaglig Fremtid Læsning Lektiehjælp Stavning Ordblind Grammatik Lær at lære -kursus Engelsk Fransk Tysk Spansk Italiensk Japansk Kinesisk Arabisk Russisk Matematik Fysik Kemi Biologi Tag ikke det første det bedste job, men opdag hvilken studieretning/ levevej, du virkelig brænder for - med vores nye teknikker. Læseskolen / FEGU Classic... giver børn og voksne det nødvendige skub fremad i læsning og i de fag, hvor læsefærdighed udgør et problem for eleven. Hvis et fag skal læres hurtigt, er vi specialister i at bibringe eleven det grundlæggende i faget i et intensivt forløb. Studyhouse Sprogskole... underviser alle slags elever: Forretningsfolk, folkeskole- og gymnasieelever eller de, der forbereder en rejse. Andre er blevet gift med en ægtefælle, der ikke taler dansk og meget mere. Otte lærere underviser i engelsk, fransk, tysk, spansk, dansk, japansk, kinesisk, arabisk, armensk og russisk. Studyhouse Naturfag Regning, matematik, fysik og kemi er uundværlige i vores samfund og indgår som forudsætning i rigtig mange uddannelser. Vi underviser i disse fag på niveauer fra 1. klasse til universitetet. Fremtid - Coaching Vi har en stor viden om ændring af livssituationer i retning af selvtillid, stabilitet og opblomstring. Vi har også et stort netværk af mennesker med hvert sit speciale, som vi kan trække på. NYT: Genial metode til at lade eleven finde sin erhvervsretning i livet på grundlag af sine måske undervurderede talenter, personlighed og dybereliggende formål.

4 Læseskolen / FEGU Classic Læsning Den svære læsekunst KAN læres på FEGU-skolen i Hellerup. De venlige lærere får hurtigt eleverne til at forstå, at de KAN lære og kan gøre fremskridt....og jeg synes også selv, at jeg læser hurtigere og bedre end for 3 uger siden... Max Lektiehjælp Nøglen til vores succes er, at vi aldrig løser opgaverne for eleven, men finder de misforståelser, som forhindrer eleven i selv at løse opgaven. Når de ting er ryddet af vejen, løser vores elever selv deres opgaver og så vender lysten til skolegangen og troen på egne fremtidsdrømme tilbage. Lektiehjælp tibydes i hold eller som eneundervisning alt efter problemernes størrelse og karakter. Jeg blev udkåret til en af de 3 bedste tømrerlærlinge i Nordsjælland. Vil bare sige, at det havde aldrig kunnet lade sig gøre uden din hjælp. Anders evnen og sikkerheden i at stave opbygges i et tempo, som tidligere ansås som umuligt. Tak for hjælpen med at stave og dele ord og meget andet. Det har været sjovt at gå på din skole. Venlig hilsen, Emilie ˮOrdblind Ude i samfundet har diagnosen ˮordblind en kronisk karakter, men på FEGU-skolen kan vi lære alle at læse og skrive, så vi anerkender slet ikke ordet ˮordblind. Gymnasium: Jeg KUNNE ikke lære at sætte komma, men når jeg kom til FEGU, lærte jeg mig det efter to timer. Mange tak. Stina Stavning Årsagen til besvær med stavning varierer fra elev til elev, men ofte er ondets rod helt elementære ting fra den tidlige undervisning, som smuttede for eleven. Vores store værktøjskasse finder disse ˮsmuttere og får dem forstået, hvorefter

5 Læring kan være sjovt, når den studerende har været debugged. Grammatik Grammatik er som en slags færdselslov inden for læsning og skrivning, og det er beherskelsen af grammatik, som gør én i stand til at færdes sikkert med læsning og skrivning. Den helt store gevinst ligger i, at eleven bliver bedre til at udtrykke sig og dermed også bliver bedre forstået af andre. Hej Jens,...Det går godt i politiet. Jeg ville bare lige sige tak for danskundervisningen. Den har jeg virkelige draget nytte af hilsen tidligere elev Peter ˮLær at lære - kurset Dette kursus er en af kronjuvelerne på FEGU-skolen, fordi det formidler nogle forståelses-teknikker, som styrker en elevs evne til anvende det lærte. Bliv din egen lærer. Jeg tror, at denne investering er den bedste jeg nogensinde har gjort. John

6 FEGU Sprogskole Dansk Når du forbedrer dit danske sprog, investerer du klogt i din fremtid. Det åbner op for en fantastisk verden i læsning, giver høj selvtillid i stavning og skærper evnen til at formulere sig, så du bliver hurtigt og korrekt forstået. and good friends. It takes a good teacher to start with, because many of the letters change from their original sounds. But there is a pattern, luckily, and you are going to find it. Russisk At lære russisk åbner for kontakter til et ukueligt folk og en rig kultur. Alene Ruslands størrelse gør også landet spændende handelsmæssigt og politisk. Undervisningen er foregået på det niveau, der passede til mig. Det har været meget spændende og lærerigt og jeg kan nu bruge det i praksis. Jackie Engelsk Værdien af at kunne engelsk er enorm for uddannelse, job og rejser. Vi danskere forventes bare at kunne det engelske sprog. Et sprog vi selv har haft stor indflydelse på med dansk styre i flere hundrede år i vikingernes tid. Danish for Foreigners It will be worthwhile for you to learn Danish; an entrance to humor, conversation Language is a key to other cultures. Fransk At kunne tale fransk er at få en ny identitet. Især når man er dansker. Det er som at spille på et instrument. Derfor er en god fransklærer yderst nyttig, når man skal til at føre sig frem med sit franske. Spansk De bløder toner i spansk henrykker mange af os, og det giver mange mulige kontakter. På vores jord taler nemlig 500 millioner af jordens befolkning nemlig spansk. Lær spansk, og få mere kultur, kunst, kammerater og kærlighed, hvem ved.

7 Italiensk Jo bedre du kan kommunikere, jo mere levende er du! Så lær italiensk! Så er du også tæt på latin, som er grundlaget for fransk, spansk og rumænsk. Sjældent får man så meget kultur med i købet, som når man lærer italiensk. Tysk Der er brug for tysk til at tale med vores største handelspartner. 2. verdenskrig er ovre, og 81 millioner nye tyskere venter på at blive talt med. Bliv samtidig beriget med ny og ældre tysk musik, kunst, filosofi og videnskab. Kinesisk Hvem der er ung i dag kunne med stor fordel lære sig kinesisk. For egen og for Danmarks skyld for en fredelig sameksistens skyld. I en verden, hvor styrkeforholdene i den grad skifter, er det godt at kunne tale de vindendes sprog. Japansk At begynde at tale japansk er at gå ind i en verden af skønhed, enkelhed, disciplin og gruppefølelse. Du kan ikke lade være med at vokse af det. Takako-san ikke kun oversatte min tale til japansk, men det lykkedes hende også under stort tidspres, at undervise mig i fremlæggelsen af samme, således at talen blev meget positivt modtaget og endnu vigtigere: forstået af vores japanske venner. H.P Administerende Direktør Arabisk Et godt valg er at lære sig arabisk. Den arabiske verden er tilsyneladende i opbrud og vil række ud efter hjælp, som den kan få, men har også meget at give. Godt at huske på, at én gang, i middelalderen, lå den arabiske kultur på et langt højere niveau end den europæsiske.

8 FEGU Naturfag Matematik Matematik er bare et sprog, der vil hjælpe dig til at beskrive den verden du lever i ved hjælp af tegn. Ligesom vi beskriver den indre verden ved hjælp af ord. Samtidig bliver du mere intelligent, fordi du hurtigere kan forstå sammenhænge i din hverdag. At lære sproget i matematik. Fysik Fysik fortæller dig HVAD, HVORDAN og HVORFOR om den verden du lever i. Dit liv bliver derfor nemmere med fysik, og du kan bedre undgå uforudsete situationer og ulykker. Fysik kan gøres svært, men behøver ikke at være det. FEGU ved René Steffensen har over ca. 20 enetimer formået at fjerne vores datters blokeringer over for problemopgaverne i matematik, samtidig med, at hun har tilegnet sig yderligere viden på studentereksamens B-niveau. Hanne og Kim

9 At overvinde en barriere i et fag giver de studerende en ny bølge af interesse for emnet. Det har givet mig lyst til at lære mere om et emne, som jeg har forsømt i alt for mange år. Joseph Kemi Kemi er blevet til en vigtig og uundværlig del af hverdagen på godt og ondt. For at kunne mindske forureningen af natur og egen krop må vi forstå tilværelsens bitte små byggesten og deres kombinationer. Biologi Biologi er på en måde instruktionsbogen til kroppe og giver samtidig nøglen til at forandre disse. Dette kræver etiske mennesker med stor viden om biologi for at sørge for, at det eventyr går godt uden uoprettelige, fatale konsekvenser. Hej Jesper - ang. skole-hjem samtalen: hun er blevet bedre til at abstrahere fra de andre kammeraters støj og klarer opgaverne bedre. Det var meget, meget positivt og må for en stor del tilskrives din kompetente undervisning. Mange hilsener Anne

10 Fremtid coaching Studyhouse har en stor viden om ændring af en persons livssituation i retning af selvtillid, stabilitet og opblomstring. Vi har også et stort netværk af mennesker med hvert sit speciale, som vi kan trække på, skulle det behøves. Spændende nyhed Vi kan hjælpe et barn eller voksen med at finde, hvad han egentlig vil i livet, baseret på hans evner og hans personlighed. Det kan forebygge et senere nederlag og man undgår derfor at spilde unødvendige studieår. Vi har haft virkelig gode resultater med dette. Hvor gammel eleven skal være, må tages op i hvert tilfælde. Metoden hedder Foundations of Brilliance, der kunne oversættes med Grundlaget for stor dygtighed. Succeshistorier gennem disse trin har jeg virkelig fået mange af mine gamle evner tilbage og har således styrket mit eget selvværd. Jeg har også, gennem denne proces, fået øje på en masse situationer, hvor jeg har gjort mig selv mindre uden grund. Dette vil ikke gentage sig. Jens Jeg har i dag gennemgået forløbet i FOB, Foundations of Brilliance med et rigtig godt resultat: jeg har fundet hvad jeg virkelig vil. Selve processen har været en meget positiv oplevelse, især pgr Rene, som hele tiden har holdt mig i positive tanker. Hele forløbet kan absolut anbefales. Få et mål, der er værd at gå efter. Jørn Jeg synes, at der er blevet åbnet en ny port, som jeg ikke har tænkt over før nu. Ajay Jeg har lavet FOB (Foundations of Brilliance)....Jeg fandt ud af, at jeg faktisk er god til en del ting og det var en kæmpe gevinst for mig, at klappe mig selv på skulderen. Derfra gik det meget bedre, for selvfølgelig kan jeg lige hvad jeg vil. :-) Jeg knækkede måske nakken lidt, da det kom til at lave min Personlige plan, men det var fordi, at der var så mange detaljer, som jeg aldrig har tænkt nødvendige. MEN DET ER DE!! Pludselig faldt det hele bare på plads for mig; jeg kunne se hvad jeg ville have og hvad der var perfekt for mig. Alle burde lave FOB, hvis de har den mindste tvivl, forvirring eller er på helt bar bund omkring deres valg og i livet. Kæmpe kys til min René. :-) Heidi EKSAMENSANGST Eksamensangst er ikke noget at spøge med, men heldigvis kan der gøres rigtig meget ved det. Der kan på få timer skabes en afslappethed hos eleven, der forbedrer hans eller hendes eksamenspræstation. Vi lover aldrig noget bestemt resultat, men alle vores elever, der indtil nu har prøvet det, har haft bemærkelsesværdige resultater.

11 En typisk historie på Studyhouse FEGU Jeg startede inde på FEGU-skolen i sommerferien mellem 6. og 7. klasse. Jeg var ordblind og havde altid haft svært ved at følge med i folkeskolen. Jeg havde slet ikke lyst til at få i skole og slet ikke i sommerferien. Tanken om at bruge noget af min sommerferie i skole gjorde mig rigtig gal. Alle andre kunne holde sommerferie bare ikke mig. Mange gange i folkeskolen i de mindre klasser sad jeg til langt ud på natten for at lave lektier, men det var meget sjældent jeg fik ros for, hvad jeg havde brugt hele natten på. Jeg mistede mange venner, fordi jeg ikke havde tid til at lege/være sammen med dem på grund af lektier. Så tanken om en uge ekstra i skole det var jeg ikke meget for, nu havde jeg endelig fået ferie fra skolen. Det kostede mange tårer at skulle gå på FEGU, for snart kunne jeg ikke klare mere modgang. Men mine forældre sagde, at så kunne det være jeg kunne følge med i danskundervisningen efter sommerferien med min klasse, i stedet for al det ekstraundervisning. Så kom jeg ind til René og det var jo slet ikke som at gå i folkeskolen. Den gang var jeg en meget stille pige og var bange for at sige eller gøre noget forkert, var meget genert, snakkede ikke så meget af frygt for, at folk ville gøre nar af mig. Var derfor bange for at tage egne beslutninger, ikke vant til, at lærerne havde tid til at lytte til mig, nu kom jeg til en lærer, der lyttede til mig. Og forstod mig, pauserne var gode vi snakkede om alt mellem himmel og jord, fik lidt vand eller te at drikke og noget at spise. Renés undervisning er slet ikke som i folkeskolen, han så på, hvad jeg kunne og var god til og på den måde byggede han videre på mine egenskaber, min selvtillid steg. Jeg ku jo godt stave og læse meget mere, end jeg selv troede. Havde aldrig haft en lærer, der har rost mig så meget, på den måde fik jeg mere blod på tanden til at lære endnu mere dansk. Jeg fløj hjem hele ugen, jeg er god, jeg kan godt, rettede ryggen op for nu var jeg den bedste, ingen kunne få mig ned med nakken aldrig nogen sinde igen. Ville ønske, at alle skoler var bygget op som den måde René underviser på. Hele den uge jeg var derinde var super, har aldrig haft så meget lyst til at lære mere dansk. Begyndte at være mere åben og snakkede noget mere. Nu i dag er jeg 20 år og er ved at uddanne mig som social- og sundhedshjælper. Jeg var aldrig nogen sinde nået så langt, hvis jeg ikke havde haft de timer inde hos René. Han har givet mig troen på mig selv og på samme tid lært mig en masse dansk. Skrevet af Anne Dorthe, tidligere FEGU elev.

12 Vores lærere René Skoleleder Vores lærere er udvalgt efter deres evner til at kunne lære fra sig. De skal være venlige og dygtige til at lytte og formulere sig. De er uddannet i indlæring og kommunikation. René Steffensen har drevet FEGU-skolen i Hellerup i en årrække. Han er uddannet skolelærer med en overbygning som læsepædagog på kursus under universitetet samt som FEGU-lærer. Han fortæller: Når der kommer en ny elev ind, så ved jeg bare, at vi kan lære ham det, han skal. Der er nogle fantastiske egenskaber ved liv, man kan meget mere end man selv tror. Det betyder meget, at vi ser eleven som en person en der har masse liv inden i sig. Jens Sølvig Takako Jesper Ole Antonio Khalid Ruzanna Erdal Kontakt os i dag og få et uforpligtende, gratis interview. Ring nu på Studyhouse FEGU HELLERUP Studyhouse FEGU Hellerup Bernstorffsvej 13A, 2900 Hellerup Tlf.: Copyright 2013 Studyhouse FEGU Hellerup - Foreningen for Effektiv Grunduddannelse

Hvilken betydning har det at have en guide? En interviewundersøgelse blandt brugerne af GuideProjektet

Hvilken betydning har det at have en guide? En interviewundersøgelse blandt brugerne af GuideProjektet Hvilken betydning har det at have en guide? En interviewundersøgelse blandt brugerne af GuideProjektet Udarbejdet af Majken Gøtske Marts 2005 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Fremgangsmåde...2 Kommentarer

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Bilag 1: Interviews og kodningsudtræk

Bilag 1: Interviews og kodningsudtræk Bilag 1: Interviews og kodningsudtræk Anthony Ansell -Henry Ungdoms- og Uddannelsesvejleder 18.04.2005. Har du et bud på hvornår man er vellykket integreret? Jeg har ikke stødt på sådan en entydig politik

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere

»Som lærer får lov man til at dele liv med liv«

»Som lærer får lov man til at dele liv med liv« »Som lærer får lov man til at dele liv med liv«i ægte forkyndelse tilbyder man tilhøreren muligheden for at tage imod eller at forkaste. Det andet er manipulation eller indoktrinering; det kan jeg ikke

Læs mere

Øget elevmotivation gennem positive relationer

Øget elevmotivation gennem positive relationer Øget elevmotivation gennem positive relationer Om undervisning af elever i AKT-vanskeligheder - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Indledning Hvert menneske har en historie, der er værd at høre. Dette undervisningsmateriale Brug

Læs mere

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 TEMA: Teenagere Danni Elmo, ny ambassadør Side 4 ADHD MAGASINET NUMMER 1 FEBRUAR 2015 Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 Tips og ideer til teenage-årene Side 26

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1

Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Talentfuldekvinder.dk - Erhvervscoach og psykoterapeut Lisbeth Olesen Tlf.: 2949 4588 - mail@talentfuldekvinder.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 5 Kapitel 1 Introduktion 8 Hvad vil det sige "at være leder

Læs mere

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK!

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK! 12 TR PÅ DANSK! Robert er tillidsrepræsentant eller TR på en stor brødfabrik. Han repræsenterer dem, der arbejder i fabrikkens pakkeafdeling. Mange af dem kommer fra andre lande. Robert kommer selv fra

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog Forlaget Flammen Tommy Krabbe Andersen ildsjælenes bog The most powerful weapon on earth is the human soul on fire. Ferdinand Foch Øverstkommanderende for de allierede styrker på Vestfronten under 1. Verdenskrig.

Læs mere

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen?

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Hvad skal børnene lære i skolen og som hjemmearbejde? Tekst af Solveig Gaarsmand og Helge Christiansen AKTIVE FORÆLDRE HJEMMEARBEJDE

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

VEJEN TIL INDRE FRED

VEJEN TIL INDRE FRED VEJEN TIL INDRE FRED Freds Pilgrim VEJEN TIL INDRE FRED Harmoniske principper for menneskelivet VISDOMS BØGERNE Sankt Ansgars Forlag Freds Pilgrim: Vejen til indre Fred Harmoniske principper for menneskelivet.

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Rimmer på Eksperimentarium...6 Bilag 5 Spørgeguide til

Læs mere

EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN

EVALUERING AF NYE KLASSEDANNELSER I UDSKOLINGEN Til Skovgårdsskolen Skovgårdsvej 56 2920 Charlottenlund Dokumenttype Evalueringsnotat Dato juli 2012 EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN 0-1 Dato 08.06.2012 Udarbejdet af Tobias Dam Hede,

Læs mere

Forskellige mentorordninger skal samle alle op. Læs side 7

Forskellige mentorordninger skal samle alle op. Læs side 7 Tillæg til Odder Avis d. 1. februar 2012. På Odder Gymnasium lærer man noget og bliver til noget. Læs side 2 Skolen er et rart sted at være. Læs side 3 Undervisning er i top tre i en landsdækkende undersøgelse.

Læs mere

Hvordan fremmer jeg mit barns sproglige udvikling?

Hvordan fremmer jeg mit barns sproglige udvikling? Hvordan fremmer jeg mit barns sproglige udvikling? - vejledning til tosprogede forældre Indhold Side Kære forældre 2 Flersprogethed som nøgle til verden barnemad? 3 Hvordan kan vi stimulere vores barn

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere