Studyhouse FEGU. Få lyst til at lære og vide mere for børn, teenagere eller voksne. Vi kan hjælpe. Svært ved at koncentrere sig?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studyhouse FEGU. Få lyst til at lære og vide mere for børn, teenagere eller voksne. Vi kan hjælpe. Svært ved at koncentrere sig?"

Transkript

1 Få lyst til at lære og vide mere for børn, teenagere eller voksne Svært ved at koncentrere sig? Bekymret for fremtiden? Skænderier om lektier? Bagud i skolen? Ingen selvtillid? Faglige nederlag? Føle sig dum? Vi kan hjælpe. Studyhouse FEGU l l l l Foreningen for Effektiv Grunduddannelse

2 Formål og beskrivelse: At hjælpe mennesker med at tilegne sig den viden, de ønsker, samt udvikle og styrke deres evner til at lære, bedømme og anvende det lærte. Vi går efter resultater. Det er vi kendt for Eleven skal hurtigt føle fremgang og tilfredsstillelse ved undervisningen. Vi har en lang række undervisningsværktøjer, deriblandt også mange til at forbedre elevens indlæringsevne generelt, hvis eleven og læreren sammen vurderer, at det er en god idé. Lærerne er håndplukkede efter deres dygtighed til at undervise og evne til at holde en rigtig god kontakt til eleverne. Metoden er universel, fordi den er effektiv til såvel meget hurtige elever som til elever, der mener, at de har svært ved at lære. Undervisningsmetoden kan både bruges af den enkelte elev på sig selv, men også af lærere på enkeltindivider samt grupper. Studyhouse FEGU-skolen er en selvstændig kursusvirksomhed, uafhængig af politiske og religiøse interesser. Den kan kort og forenklet beskrives som en semantisk metode (stor vægt på betydning af ord og udtryk), der samtidig tilstræber og formår at give eleven en høj grad af virkelighedsfornemmelse af det indlærte. De mange skoler over hele verden er sammensluttet i den internationale organisation Applied Scholastics. Det er sjovt at lære i FEGU, Hellerup Undervisningen er baseret på dialog og på de opdagelser om studieblokeringer, som er opdaget af videnskabsmanden og filosoffen Ron Hubbard i 1960 erne. Formålet er at hjælpe mennesker med at lære og studere, så de kan blive succesfulde i den uddannelse, de har valgt. Applied Scholastics tilbyder desuden en lang række kurser, seminarer og workshops, som lærere og pædagoger allerede har deltaget i, fra USA, Egypten, Japan, Rusland, Mexico, Kina, Venezuela, Den Dominikanske Republik, Sydafrika, Gambia, Ghana, Italien, Danmark, Pakistan, Indien og Thailand.

3 Studyhouse FEGU har 4 grene Læseskolen Sprogskolen Naturfaglig Fremtid Læsning Lektiehjælp Stavning Ordblind Grammatik Lær at lære -kursus Engelsk Fransk Tysk Spansk Italiensk Japansk Kinesisk Arabisk Russisk Matematik Fysik Kemi Biologi Tag ikke det første det bedste job, men opdag hvilken studieretning/ levevej, du virkelig brænder for - med vores nye teknikker. Læseskolen / FEGU Classic... giver børn og voksne det nødvendige skub fremad i læsning og i de fag, hvor læsefærdighed udgør et problem for eleven. Hvis et fag skal læres hurtigt, er vi specialister i at bibringe eleven det grundlæggende i faget i et intensivt forløb. Studyhouse Sprogskole... underviser alle slags elever: Forretningsfolk, folkeskole- og gymnasieelever eller de, der forbereder en rejse. Andre er blevet gift med en ægtefælle, der ikke taler dansk og meget mere. Otte lærere underviser i engelsk, fransk, tysk, spansk, dansk, japansk, kinesisk, arabisk, armensk og russisk. Studyhouse Naturfag Regning, matematik, fysik og kemi er uundværlige i vores samfund og indgår som forudsætning i rigtig mange uddannelser. Vi underviser i disse fag på niveauer fra 1. klasse til universitetet. Fremtid - Coaching Vi har en stor viden om ændring af livssituationer i retning af selvtillid, stabilitet og opblomstring. Vi har også et stort netværk af mennesker med hvert sit speciale, som vi kan trække på. NYT: Genial metode til at lade eleven finde sin erhvervsretning i livet på grundlag af sine måske undervurderede talenter, personlighed og dybereliggende formål.

4 Læseskolen / FEGU Classic Læsning Den svære læsekunst KAN læres på FEGU-skolen i Hellerup. De venlige lærere får hurtigt eleverne til at forstå, at de KAN lære og kan gøre fremskridt....og jeg synes også selv, at jeg læser hurtigere og bedre end for 3 uger siden... Max Lektiehjælp Nøglen til vores succes er, at vi aldrig løser opgaverne for eleven, men finder de misforståelser, som forhindrer eleven i selv at løse opgaven. Når de ting er ryddet af vejen, løser vores elever selv deres opgaver og så vender lysten til skolegangen og troen på egne fremtidsdrømme tilbage. Lektiehjælp tibydes i hold eller som eneundervisning alt efter problemernes størrelse og karakter. Jeg blev udkåret til en af de 3 bedste tømrerlærlinge i Nordsjælland. Vil bare sige, at det havde aldrig kunnet lade sig gøre uden din hjælp. Anders evnen og sikkerheden i at stave opbygges i et tempo, som tidligere ansås som umuligt. Tak for hjælpen med at stave og dele ord og meget andet. Det har været sjovt at gå på din skole. Venlig hilsen, Emilie ˮOrdblind Ude i samfundet har diagnosen ˮordblind en kronisk karakter, men på FEGU-skolen kan vi lære alle at læse og skrive, så vi anerkender slet ikke ordet ˮordblind. Gymnasium: Jeg KUNNE ikke lære at sætte komma, men når jeg kom til FEGU, lærte jeg mig det efter to timer. Mange tak. Stina Stavning Årsagen til besvær med stavning varierer fra elev til elev, men ofte er ondets rod helt elementære ting fra den tidlige undervisning, som smuttede for eleven. Vores store værktøjskasse finder disse ˮsmuttere og får dem forstået, hvorefter

5 Læring kan være sjovt, når den studerende har været debugged. Grammatik Grammatik er som en slags færdselslov inden for læsning og skrivning, og det er beherskelsen af grammatik, som gør én i stand til at færdes sikkert med læsning og skrivning. Den helt store gevinst ligger i, at eleven bliver bedre til at udtrykke sig og dermed også bliver bedre forstået af andre. Hej Jens,...Det går godt i politiet. Jeg ville bare lige sige tak for danskundervisningen. Den har jeg virkelige draget nytte af hilsen tidligere elev Peter ˮLær at lære - kurset Dette kursus er en af kronjuvelerne på FEGU-skolen, fordi det formidler nogle forståelses-teknikker, som styrker en elevs evne til anvende det lærte. Bliv din egen lærer. Jeg tror, at denne investering er den bedste jeg nogensinde har gjort. John

6 FEGU Sprogskole Dansk Når du forbedrer dit danske sprog, investerer du klogt i din fremtid. Det åbner op for en fantastisk verden i læsning, giver høj selvtillid i stavning og skærper evnen til at formulere sig, så du bliver hurtigt og korrekt forstået. and good friends. It takes a good teacher to start with, because many of the letters change from their original sounds. But there is a pattern, luckily, and you are going to find it. Russisk At lære russisk åbner for kontakter til et ukueligt folk og en rig kultur. Alene Ruslands størrelse gør også landet spændende handelsmæssigt og politisk. Undervisningen er foregået på det niveau, der passede til mig. Det har været meget spændende og lærerigt og jeg kan nu bruge det i praksis. Jackie Engelsk Værdien af at kunne engelsk er enorm for uddannelse, job og rejser. Vi danskere forventes bare at kunne det engelske sprog. Et sprog vi selv har haft stor indflydelse på med dansk styre i flere hundrede år i vikingernes tid. Danish for Foreigners It will be worthwhile for you to learn Danish; an entrance to humor, conversation Language is a key to other cultures. Fransk At kunne tale fransk er at få en ny identitet. Især når man er dansker. Det er som at spille på et instrument. Derfor er en god fransklærer yderst nyttig, når man skal til at føre sig frem med sit franske. Spansk De bløder toner i spansk henrykker mange af os, og det giver mange mulige kontakter. På vores jord taler nemlig 500 millioner af jordens befolkning nemlig spansk. Lær spansk, og få mere kultur, kunst, kammerater og kærlighed, hvem ved.

7 Italiensk Jo bedre du kan kommunikere, jo mere levende er du! Så lær italiensk! Så er du også tæt på latin, som er grundlaget for fransk, spansk og rumænsk. Sjældent får man så meget kultur med i købet, som når man lærer italiensk. Tysk Der er brug for tysk til at tale med vores største handelspartner. 2. verdenskrig er ovre, og 81 millioner nye tyskere venter på at blive talt med. Bliv samtidig beriget med ny og ældre tysk musik, kunst, filosofi og videnskab. Kinesisk Hvem der er ung i dag kunne med stor fordel lære sig kinesisk. For egen og for Danmarks skyld for en fredelig sameksistens skyld. I en verden, hvor styrkeforholdene i den grad skifter, er det godt at kunne tale de vindendes sprog. Japansk At begynde at tale japansk er at gå ind i en verden af skønhed, enkelhed, disciplin og gruppefølelse. Du kan ikke lade være med at vokse af det. Takako-san ikke kun oversatte min tale til japansk, men det lykkedes hende også under stort tidspres, at undervise mig i fremlæggelsen af samme, således at talen blev meget positivt modtaget og endnu vigtigere: forstået af vores japanske venner. H.P Administerende Direktør Arabisk Et godt valg er at lære sig arabisk. Den arabiske verden er tilsyneladende i opbrud og vil række ud efter hjælp, som den kan få, men har også meget at give. Godt at huske på, at én gang, i middelalderen, lå den arabiske kultur på et langt højere niveau end den europæsiske.

8 FEGU Naturfag Matematik Matematik er bare et sprog, der vil hjælpe dig til at beskrive den verden du lever i ved hjælp af tegn. Ligesom vi beskriver den indre verden ved hjælp af ord. Samtidig bliver du mere intelligent, fordi du hurtigere kan forstå sammenhænge i din hverdag. At lære sproget i matematik. Fysik Fysik fortæller dig HVAD, HVORDAN og HVORFOR om den verden du lever i. Dit liv bliver derfor nemmere med fysik, og du kan bedre undgå uforudsete situationer og ulykker. Fysik kan gøres svært, men behøver ikke at være det. FEGU ved René Steffensen har over ca. 20 enetimer formået at fjerne vores datters blokeringer over for problemopgaverne i matematik, samtidig med, at hun har tilegnet sig yderligere viden på studentereksamens B-niveau. Hanne og Kim

9 At overvinde en barriere i et fag giver de studerende en ny bølge af interesse for emnet. Det har givet mig lyst til at lære mere om et emne, som jeg har forsømt i alt for mange år. Joseph Kemi Kemi er blevet til en vigtig og uundværlig del af hverdagen på godt og ondt. For at kunne mindske forureningen af natur og egen krop må vi forstå tilværelsens bitte små byggesten og deres kombinationer. Biologi Biologi er på en måde instruktionsbogen til kroppe og giver samtidig nøglen til at forandre disse. Dette kræver etiske mennesker med stor viden om biologi for at sørge for, at det eventyr går godt uden uoprettelige, fatale konsekvenser. Hej Jesper - ang. skole-hjem samtalen: hun er blevet bedre til at abstrahere fra de andre kammeraters støj og klarer opgaverne bedre. Det var meget, meget positivt og må for en stor del tilskrives din kompetente undervisning. Mange hilsener Anne

10 Fremtid coaching Studyhouse har en stor viden om ændring af en persons livssituation i retning af selvtillid, stabilitet og opblomstring. Vi har også et stort netværk af mennesker med hvert sit speciale, som vi kan trække på, skulle det behøves. Spændende nyhed Vi kan hjælpe et barn eller voksen med at finde, hvad han egentlig vil i livet, baseret på hans evner og hans personlighed. Det kan forebygge et senere nederlag og man undgår derfor at spilde unødvendige studieår. Vi har haft virkelig gode resultater med dette. Hvor gammel eleven skal være, må tages op i hvert tilfælde. Metoden hedder Foundations of Brilliance, der kunne oversættes med Grundlaget for stor dygtighed. Succeshistorier gennem disse trin har jeg virkelig fået mange af mine gamle evner tilbage og har således styrket mit eget selvværd. Jeg har også, gennem denne proces, fået øje på en masse situationer, hvor jeg har gjort mig selv mindre uden grund. Dette vil ikke gentage sig. Jens Jeg har i dag gennemgået forløbet i FOB, Foundations of Brilliance med et rigtig godt resultat: jeg har fundet hvad jeg virkelig vil. Selve processen har været en meget positiv oplevelse, især pgr Rene, som hele tiden har holdt mig i positive tanker. Hele forløbet kan absolut anbefales. Få et mål, der er værd at gå efter. Jørn Jeg synes, at der er blevet åbnet en ny port, som jeg ikke har tænkt over før nu. Ajay Jeg har lavet FOB (Foundations of Brilliance)....Jeg fandt ud af, at jeg faktisk er god til en del ting og det var en kæmpe gevinst for mig, at klappe mig selv på skulderen. Derfra gik det meget bedre, for selvfølgelig kan jeg lige hvad jeg vil. :-) Jeg knækkede måske nakken lidt, da det kom til at lave min Personlige plan, men det var fordi, at der var så mange detaljer, som jeg aldrig har tænkt nødvendige. MEN DET ER DE!! Pludselig faldt det hele bare på plads for mig; jeg kunne se hvad jeg ville have og hvad der var perfekt for mig. Alle burde lave FOB, hvis de har den mindste tvivl, forvirring eller er på helt bar bund omkring deres valg og i livet. Kæmpe kys til min René. :-) Heidi EKSAMENSANGST Eksamensangst er ikke noget at spøge med, men heldigvis kan der gøres rigtig meget ved det. Der kan på få timer skabes en afslappethed hos eleven, der forbedrer hans eller hendes eksamenspræstation. Vi lover aldrig noget bestemt resultat, men alle vores elever, der indtil nu har prøvet det, har haft bemærkelsesværdige resultater.

11 En typisk historie på Studyhouse FEGU Jeg startede inde på FEGU-skolen i sommerferien mellem 6. og 7. klasse. Jeg var ordblind og havde altid haft svært ved at følge med i folkeskolen. Jeg havde slet ikke lyst til at få i skole og slet ikke i sommerferien. Tanken om at bruge noget af min sommerferie i skole gjorde mig rigtig gal. Alle andre kunne holde sommerferie bare ikke mig. Mange gange i folkeskolen i de mindre klasser sad jeg til langt ud på natten for at lave lektier, men det var meget sjældent jeg fik ros for, hvad jeg havde brugt hele natten på. Jeg mistede mange venner, fordi jeg ikke havde tid til at lege/være sammen med dem på grund af lektier. Så tanken om en uge ekstra i skole det var jeg ikke meget for, nu havde jeg endelig fået ferie fra skolen. Det kostede mange tårer at skulle gå på FEGU, for snart kunne jeg ikke klare mere modgang. Men mine forældre sagde, at så kunne det være jeg kunne følge med i danskundervisningen efter sommerferien med min klasse, i stedet for al det ekstraundervisning. Så kom jeg ind til René og det var jo slet ikke som at gå i folkeskolen. Den gang var jeg en meget stille pige og var bange for at sige eller gøre noget forkert, var meget genert, snakkede ikke så meget af frygt for, at folk ville gøre nar af mig. Var derfor bange for at tage egne beslutninger, ikke vant til, at lærerne havde tid til at lytte til mig, nu kom jeg til en lærer, der lyttede til mig. Og forstod mig, pauserne var gode vi snakkede om alt mellem himmel og jord, fik lidt vand eller te at drikke og noget at spise. Renés undervisning er slet ikke som i folkeskolen, han så på, hvad jeg kunne og var god til og på den måde byggede han videre på mine egenskaber, min selvtillid steg. Jeg ku jo godt stave og læse meget mere, end jeg selv troede. Havde aldrig haft en lærer, der har rost mig så meget, på den måde fik jeg mere blod på tanden til at lære endnu mere dansk. Jeg fløj hjem hele ugen, jeg er god, jeg kan godt, rettede ryggen op for nu var jeg den bedste, ingen kunne få mig ned med nakken aldrig nogen sinde igen. Ville ønske, at alle skoler var bygget op som den måde René underviser på. Hele den uge jeg var derinde var super, har aldrig haft så meget lyst til at lære mere dansk. Begyndte at være mere åben og snakkede noget mere. Nu i dag er jeg 20 år og er ved at uddanne mig som social- og sundhedshjælper. Jeg var aldrig nogen sinde nået så langt, hvis jeg ikke havde haft de timer inde hos René. Han har givet mig troen på mig selv og på samme tid lært mig en masse dansk. Skrevet af Anne Dorthe, tidligere FEGU elev.

12 Vores lærere René Skoleleder Vores lærere er udvalgt efter deres evner til at kunne lære fra sig. De skal være venlige og dygtige til at lytte og formulere sig. De er uddannet i indlæring og kommunikation. René Steffensen har drevet FEGU-skolen i Hellerup i en årrække. Han er uddannet skolelærer med en overbygning som læsepædagog på kursus under universitetet samt som FEGU-lærer. Han fortæller: Når der kommer en ny elev ind, så ved jeg bare, at vi kan lære ham det, han skal. Der er nogle fantastiske egenskaber ved liv, man kan meget mere end man selv tror. Det betyder meget, at vi ser eleven som en person en der har masse liv inden i sig. Jens Sølvig Takako Jesper Ole Antonio Khalid Ruzanna Erdal Kontakt os i dag og få et uforpligtende, gratis interview. Ring nu på renesteffensen@post.tele.dk Studyhouse FEGU HELLERUP Studyhouse FEGU Hellerup Bernstorffsvej 13A, 2900 Hellerup Tlf.: Copyright 2013 Studyhouse FEGU Hellerup - Foreningen for Effektiv Grunduddannelse

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK!

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK! 12 TR PÅ DANSK! Robert er tillidsrepræsentant eller TR på en stor brødfabrik. Han repræsenterer dem, der arbejder i fabrikkens pakkeafdeling. Mange af dem kommer fra andre lande. Robert kommer selv fra

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Efterår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

PLAN T - læsecamp for teenagere

PLAN T - læsecamp for teenagere Distriktsudvalg Tarup, c/o Tarup Ungdomsskole, Rismarksvej 80, 5200 Odense V, tlf: 63 755 755, mail: tu.buf@odense.dk Evaluering af Plan T, eleverne, opsamling Modtaget 18 ud af 24 mulige svar (svarende

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Råd og redskaber til skolen

Råd og redskaber til skolen Råd og redskaber til skolen v/ Anna Furbo Rewitz Udviklingskonsulent i ADHD-foreningen og projektleder på KiK ADHD-foreningens konference Kolding d. 4/9 2015 Temablokkens indhold De tre overordnede råd

Læs mere

Forældre information om Børnestavning

Forældre information om Børnestavning Forældre information om Børnestavning Målet med at indføre børnestavning: at give alle børn stor lyst, frimodighed og glæde ved at formulere sig skriftligt. at børnene hurtigere bliver dygtige forfattere

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

24-03-2014, 16:05:40 Louise: Ungdomsuddannelse 24-03-2014, 16:05:41 Vejleder : Velkommen til evejledning. Alle vejledere er optaget.

24-03-2014, 16:05:40 Louise: Ungdomsuddannelse 24-03-2014, 16:05:41 Vejleder : Velkommen til evejledning. Alle vejledere er optaget. 24-03-2014, 16:05:40 Louise: Ungdomsuddannelse 24-03-2014, 16:05:41 Vejleder : Velkommen til evejledning. Alle vejledere er optaget. 24-03-2014, 16:05:56 Vejleder : Alle vejledere er fortsat optaget. Du

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

GUDRUN BOOST. Styrken er inden i dig. Det har den altid været. Er du villig til at udvide din tænkemåde og vække denne styrke til live? Louise L.

GUDRUN BOOST. Styrken er inden i dig. Det har den altid været. Er du villig til at udvide din tænkemåde og vække denne styrke til live? Louise L. GUDRUN BOOST Føler du dig låst fast i livet? Tror du på at du fortjener et godt liv? Saboterer din underbevidsthed din fremgang? Trænger du til et skud kærlighed fra dig selv? Skal de pessimistiske briller

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Jeg er vejen, sandheden og livet

Jeg er vejen, sandheden og livet Jeg er vejen, sandheden og livet Sang PULS nr. 170 Læs Johannesevangeliet 14,1-11 Jeg er vejen, sandheden og livet. Sådan siger Jesus i Johannes-evangeliet. Men hvad betyder det egentlig? Hvad mener han?

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK!

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK! 12 TR PÅ DANSK! Robert er tillidsrepræsentant eller TR på en stor brødfabrik. Han repræsenterer dem, der arbejder i fabrikkens pakkeafdeling. Mange af dem kommer fra andre lande. Robert kommer selv fra

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra

Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Artikel fra Muskelkraft nr. 5, 1997 Voksne drenges mødre Om et liv som mor, kvinde og ægtefælle i en familie med en søn med muskelsvind, der er flyttet hjemmefra Af Jørgen Jeppesen Birthe Svendsen og Birthe

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Konstruktiv Kritik tale & oplæg

Konstruktiv Kritik tale & oplæg Andres mundtlige kommunikation Når du skal lære at kommunikere mundtligt, er det vigtigt, at du åbner øjne og ører for andres mundtlige kommunikation. Du skal opbygge et forrådskammer fyldt med gode citater,

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN

PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN Uge Sex, Temamateriale 6. - 7. klasse 16 AT VÆRE DEN FØRSTE I PUBERTETEN Navn: Anne Beskæftigelse: Studerende på Business College Horsens

Læs mere

At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv.

At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv. At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv. Prøv ikke at hjælpe! Skub ikke! Foreslå ingen løsninger! Vær nysgerrig på denne forunderlige historie! Vær gerne langsom! Hør hvad

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Lektiepolitik på OLF

Lektiepolitik på OLF Lektiepolitik på OLF Som en naturlig del af et skoleliv, indgår lektier også her på OLF. Det skal ikke bare være lektier for lektiernes skyld, men selvfølgelig noget der giver mening, i forhold til det

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

VALGFAG i Ungdomsskolen

VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2015/16 i Ungdomsskolen Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2015/16

Læs mere

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord havde Bodil Wellendorf svært ved at se meningen med livet. Men så fandt hun ro som nonnen Ani Tenzin Af Marie Varming, februar

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Bilag 5: Interview med Robert, der har en kriminel fortid

Bilag 5: Interview med Robert, der har en kriminel fortid Interviewer1: Kan du starte med at fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Robert: Ja, jeg er 26 år og jeg er blevet løsladt for et halvt år siden. Jeg startede på HF for halvandet år siden og bliver

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

Uddrag fra HE rapport

Uddrag fra HE rapport Uddrag fra HE rapport Tabel A viser elevernes vurdering af, om de føler de har oplevet et anderledes skoleår i forhold til deres tidligere skoleår i folkeskolen. Tabel A Føler du at du har oplevet et anderledes

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Synlig læring nøglen til læring v/ James Nottingham

Synlig læring nøglen til læring v/ James Nottingham Synlig læring nøglen til læring v/ James Nottingham konference 22.10.14 som led i plan for kompetenceudvikling i Aabenraa kommune www.challenginglearning.com www.jamesnottingham.co.uk www.visiblelearningplus.com

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Undervisningsevaluering på NÅE 2010/11

Undervisningsevaluering på NÅE 2010/11 Vi har i år gennemført en undersøgelse af skolens undervisning. Dette er foregået ved brug af spørgeskemaer, der er blevet uddelt i klasserne. På de følgende sider kan undersøgelsen gennemlæses, både statistisk

Læs mere

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum.

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. TRE GODE GRUNDE I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. Vi spurgte: Vi vil gerne høre, om du herunder i tråden vil nævne de tre

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

skolen åbnes VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE INTERESSER, STYRKER OG POTENTIALER NYE FAG X 2 lektiehjælp samarbejde lokale kultur fordybe sig

skolen åbnes VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE INTERESSER, STYRKER OG POTENTIALER NYE FAG X 2 lektiehjælp samarbejde lokale kultur fordybe sig VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE MÅL: Alle elever skal trives og blive så dygtige, de kan! 2+5 x 2 DANSK VEJEN DERTIL: En ny skoledag der er varieret, fagligt udfordrende og motiverende for den enkelte elev

Læs mere

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller Bliss er mit liv Hayla Søndergaard fortæller Præsentation Jeg hedder Hayla Søndergaard. Jeg er 20 år og har CP. Jeg bor på Østerskoven i Hobro - her har jeg boet de sidste 3 et halvt år.. Jeg er lidt brasiliansk

Læs mere

Dagbog fra Ramadan 2005

Dagbog fra Ramadan 2005 Dagbog fra Ramadan 2005 Af Astrid Fribo Så er det Ramadan, muslimernes fastemåned. Den måned, hvor muslimer over hele verden faster for at vise solidaritet med fattige og for at vise deres respekt for

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Karakterstatistik for December 2013

Karakterstatistik for December 2013 nasievej 10 December 2013 Udskrevet klokken 10:22:36 Side 1/7 nasievej 10 Januar 2014 Arabisk, niveau A - Mundtlig Arabisk, niveau A - Skriftlig Arabisk, niveau B - Mundtlig Biologi, niveau C - Mundtlig

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Forår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

På spørgsmålet; Hvordan har du oplevet dit personlige forhold til din gåmakker?

På spørgsmålet; Hvordan har du oplevet dit personlige forhold til din gåmakker? Bilag 6 I: Interviewer IPA: IPP: Interviewperson Interviewperson Den personlige relation Udskrift af Interviewsekvens I: Synes du, du kan tale om personlige ting med din gåmakker? IPA: Ikke så meget. Jo

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

John Patrick. Genetisk sygdom

John Patrick. Genetisk sygdom John Patrick Genetisk sygdom Skrevet af Eliza Martin Way, John Patrick mor. John-Patrick er en glad dreng på 10 år. Han er født med en kromosomfejl. John-Patricks fødsel var lang og svær, den endte med

Læs mere

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu):

ER DU PARAT? Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang (hvis du ved det nu): Dit navn: Skole: Dato: Klasse: ER DU PARAT? Dit valg Efter 9.klasse regner jeg med at starte på (sæt kryds) Efterskole NAVN: 10.klasse (folkeskole, privatskole) Erhvervsuddannelse, grundforløb 1 Indgang

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Samtaleteknik. At spørge sig frem

Samtaleteknik. At spørge sig frem Omkring spørgeteknikken: Brug HV-ord: hvordan kan det være / hvad skulle der til for at ændre/ hvad ville der ske hvis. Men undgå hvorfor Har du nogen fornemmelse af hvad det er der går galt? Hvis nu din

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 22.s.e.trinitatis 2014.doc 16-11-2014. side 1. Prædiken til 22. s. e. trinitatis 2014. Tekst. Matt. 18,1-14.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 22.s.e.trinitatis 2014.doc 16-11-2014. side 1. Prædiken til 22. s. e. trinitatis 2014. Tekst. Matt. 18,1-14. Prædiken til 22. s. e. trinitatis 2014. Tekst. Matt. 18,1-14. Der er noget man ikke kan tage selv. Der er i centrum af evangeliet en stærk hemmelighed, og det er at der er noget som Gud giver, og som man

Læs mere

Italien Rossella Masi, lærer Rapport om undervisningsbesøg Wien, Østrig 15.12. -19.12.2008

Italien Rossella Masi, lærer Rapport om undervisningsbesøg Wien, Østrig 15.12. -19.12.2008 Italien Rossella Masi, lærer Rapport om undervisningsbesøg Wien, Østrig 15.12. -19.12.2008 Før besøget Jeg begyndte mine forberedelser til turen med at deltage i fire fem-timers moduler i engelsk, en del

Læs mere

SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv

SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv At kunne være sig selv Katja 13 år : altså jeg bliver lidt ked af det, fordi det er sådan lidt jeg synes at det er lidt frustrerende at skifte hele

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

Ph.d. Afhandling finansieret af RUC, Metropol og Børn & Familier

Ph.d. Afhandling finansieret af RUC, Metropol og Børn & Familier Slægtskabelser - relationer mellem børn i pleje, forældre, og plejeforældre Ph.d. Afhandling finansieret af RUC, Metropol og Børn & Familier idahammen@hotmail.com Program for formiddagen Lidt om undersøgelsen

Læs mere

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING

PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING PIXIGUIDEN 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en NEDSMELTNING 5 metoder til hvordan du undgår, at dit barn får en nedsmeltning Jeg har været dér, hvor du er og ved, hvordan det føles, når

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hvad skal der til, for at undervisningen bliver vellykket Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hvad skal der til, for at undervisningen bliver vellykket Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hvad skal der til, for at undervisningen bliver vellykket Af Henrik Johansen Det er vigtigt, at vi som trænere fuldstændig forstår vores opgave og således har de bedst mulige forudsætninger

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

Velkommen! Coaching i samtalen

Velkommen! Coaching i samtalen Velkommen! Coaching i samtalen Virkelighed. Vi udelader, generaliserer og forvrænger Filter Landkort. - Værdier - Overbevisninger - Erfaringer - Sanser Følelser. Adfærd. Fysiologi. Frit efter Kommunikation,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere