Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden"

Transkript

1 Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. SOAN Dir. tlf NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 637 for Boliger på Skousbo 28. november 2016 I dette notat sammenfattes bemærkninger og kommentarer fra borgermødet og indsigelser til lokalplanen fra høringsperiode fra den 9. september til den 4. november Kommunen modtog 7 skriftlige bemærkninger. Der blev holdt borgermøde den 3. oktober, hvor der deltog ca. 50 borgere. Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Parkeringsnorm Bemærkning: På borgermødet var der flere spørgsmål om trafik og parkering. Flere borgere mente, at parkeringsnormen for lokalplanområdet er for lav (1,2. plads pr bolig). En borger stillede forslag om etablering ekstra parkeringspladser på den del af lokalplanområdet, der ligger på vestsiden af Damgårdsvej op i mod banen. Forvaltningens vurdering: Parkeringsnormen for lokalplanområdet er bevidst sat lidt lavere (1,2. plads pr bolig) end kommuneplanens generelle rammer (1,5 plads pr. bolig) for at stimulere brug af offentlig transport, som lokalplanområdets stationsnære beliggenhed ligger op til. Forvaltningen mener, at den fastsatte parkeringsnorm er tilstrækkelig til at dække områdets behov. Skulle der vise sig behov for ekstra parkering vil det i de efterfølgende lokalplaner være muligt at udlægge arealer hertil. Bemærkningerne giver ikke anledning til ændringer i kommuneplantillæg eller lokalplan. Den overordnede trafikstruktur i Viby Bemærkning: Tre høringssvar stiller forslag om en anden overordnet vejbetjening af Viby i forhold til de to løsningsmodeller der arbejdes med i forslag til Mobilitetsplan for Roskilde Syd. Forvaltningens vurdering: Løsningen af den overordnede trafikstruktur for Viby håndteres i forslag til Mobilitetsplan for Roskilde Syd, hvor der i forhold til problematikken om sydvejen er fremlagt to mulige løsninger. Lokalplanen er uafhængig af, hvilken af de to løsningsmodeller i mobilitetsplanen, der træffes politisk beslutning om at arbejde videre med. Lokalplanen kan også fungere med de alternative løsningsforslag, som indsigere stiller forslag om. Ingen af de tre løsninger skønnes dog optimale for de rekreative herlighedsværdiger i Syvmosekilen eller lokalplanen som helhed. Ingen af de to løsningsforslag er umiddelbart forenelige med Helhedsplanen for Skousbo. Bemærkningerne giver ikke anledning til ændringer i lokalplanen.

2 Side2/8 Forvaltningens forslag til ændringer i lokalplanen Under høringsperioden er forvaltningen blevet opmærksom på enkelte forhold i lokalplanen, som ønskes ændret. Det er mindre ændringer uden væsentlig betydning for lokalplanens indhold: - Redegørelsens afsnit om teledækning er fjernet. Dette skyldes, at forvaltningen er blevet opmærksom på, at de data der er tilgængelige i forhold til masteplaceringer og dækning ikke kan anvendes til at give et retvisende billede af dækningsforhold i et givent område. - Redegørelsens afsnit om varmeforsyning (side 19) er præciseret i henhold til den strategiske energiplan. Som konsekvens er bestemmelser om varmeforsyning fjernet fra lokalplanen. - Bestemmelser om udstykning ( 4.1) er præciseret i forhold til at sikre, at bebyggelsesprocenten for tæt-lav boliger i underområderne kan administreres i praksis. - Bestemmelser om veje, ( 5.1.1) er præciseret sådan, at det er tydeligt at udlæg af Syvmose Alle på 12,5 meter er en minimums bredde, og det sikres, at vejrummet kan varieres i bredde. - Bestemmelser om renovation ( 8.13) er ændret således, at det sikres at affaldshåndtering skal ske med fællesløsninger indenfor de enkelte underområder og ikke i forbindelse med fælles vejarealer. Der er konsekvens rettet på kortbilag 3. - Bestemmelser om belysning ( 8.16) er udvidet med bestemmelse, der sikrer mod blænding af naboer og omgivelser. - Bestemmelser om grundejerforening ( 10) er præciseret og samordnet med grundejerforeningsvedtægter, der aktuelt er under udarbejdelse i forhold til grundsalg. Derudover er der foretaget redaktionelle ændringer i lokalplanen.

3 Side3/8 Indsigers navn Indhold af bemærkning Evt. ændringer i planerne Kjeld Borne Gøgevej Viby Sjælland 1/ Mener, at lokalplanen er udarbejdet uden at sikre sig en overordnet funktionsdygtig infrastruktur for Viby. 1/ Ingen ændringer Se: Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden; Den overordnede trafikstruktur i Viby Stiller forslag om en trafikløsning for Viby, der baserer sig på en forlængelse af Parkvej mod nord gennem lokalplanområdet og krydsning af banelinjen nord for byen. 2/ Er skuffet over hidtidig mangel på politisk lydhørhed overfor lokale synspunkter, ønsker og faglige argumenter. Mener at man skal starte helt forfra med planlægningen af Viby for at sikre en byudvikling, der er langsigtet og sammenhængende. 2/ Ingen ændringer Byudviklingen i Viby har basis i Udviklingsprogrammet for Viby, der er resultatet af et langt dialog- og udviklingsforløb med borgere og interessenter i Viby - ZebraBy Viby, hvor lokales ekspertviden om byen blev koblet med de faglige kræfter i kommunens forvaltning. Udviklingsprogrammet for Viby og efterfølgende planer for Viby bymidte og udviklingen på Skousbo udgør et sammenhængende og lokalt forankret fundament for byudviklingen i Viby. John Christensen Viby Sjælland 1/ Under sig over, at der afsættes så store arealer til natur og stiller spørgsmål ved hvem der vil tage ansvaret for drift og vedligehold. 1/ Ingen ændringer Naturområderne er et vigtigt rekreativt element i planen, som giver adgang til bynær natur for både områdets beboere og borgere i resten af Viby. Lokalplanes bestemmelser om grundejerforening sikrer oprettelse af en grundejerforening for området og, at denne efter krav fra byrådet har pligt til at overtage og varetage drift af en række arealer - herunder naturområder indenfor

4 Side4/8 lokalplanområdet. For resterende arealer forventes driften varetaget af Roskilde Kommune og Fors. 2/ Undrer sig over at der ikke at mulighed for at etablere butikker/ forretninger/erhverv i planen til de mange nye beboere på Skousbo og Langdyssegård. 3/ Undrer sig over, at Helhedsplanen for Skousbo, når den ikke har været fremlagt som forslag til tillæg til kommuneplanen, kan være bindende for udviklingen på Skousbo - herunder at en forlængelse af Parkvej mod nord gennem lokalplanområdet og med krydsning af banelinjen nord for byen ikke længere er mulig. 4/ Spørger til hvordan helhedsplanen kan strække sig ud over arealer som kommunen ikke ejer. 5/ Fik på borgermødet det indtryk, at planlægningen af Skousbo er sket fra et byplanmæssigt synspunkt, der ikke inddrager de øvrige følger af planlægningen herunder de trafikale. 2/ Ingen ændringer Udviklingsprogrammet for Viby peger på en fortsat udvikling af Viby bymidte med både service, kultur og handel som byens naturlige mødested. Mulighed for butikker/ forretninger/erhverv på Skousbo vil ikke være foreneligt hermed. 3/ Ingen ændringer Helhedsplanen for Skousbo angiver Roskilde Kommunes vision og planer for en langsigtet udvikling af Skousbo. Helhedsplanen er ikke retligt bindende, men planen er politisk vedtaget efter en forudgående høring. Planen er således at betragte som en politisk aftale, der sammen med kommuneplanen har været rammesættende for udarbejdelsen af lokalplanen. 4/ Ingen ændringer Det står kommunen frit at planlægge på anden mands grund. Grundejere indenfor helhedsplanen er orienterede om, at udvikling af deres jord er en del af kommunens langsigtede planer. Realisering vil kræve statens godkendelse og medvirken fra grundejerne. 5/ Ingen ændringer Alle planlægningsmæssige aspekter - herunder trafikale, har været inddraget i arbejdet med Skousbo helt fra udarbejdelsen af konkurrenceprogram, den efterfølgende helhedsplan til nærværende lokalplan.

5 Side5/8 Venstre Roskilde Syd. /ved Formand, Jette Tjørnelund, Valorevej Viby Sjælland 6 / Mener, at kommenen skal vælge en trafikal løsning for Viby med omfartsvej som i blandt andet Borup, Ll. Skensved og Trekroner. (Underforstået; en bro over banen nord for byen, der forbinder sig til en forlængelse af Parkvej). Mener, at lokalplanen blokerer for en langsigtet løsning af Vibys trafikale udfordring ved viadukten. Stiller forslag om, at der som forudsætning for lokalplanen gives tilsagn om en omfartsvej, der krydser jernbanen via en bro nord for Viby, ledes tværs over Skousboarealet med tilslutning til Ørstedvej øst for lokalplanområdet. 6/ Ingen ændringer Se: Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden; Den overordnede trafikstruktur i Viby Ingen ændringer Se: Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden; Den overordnede trafikstruktur i Viby Mener at en sådan løsning vil reducere tung trafik i bykernen, øge trafiksikkerheden på Ørstedvej og skabe en god sammenhæng imellem bykernen og det nye boligområde (Skousbo). DSB Telegade 2, B2, Tåstrup 1/ Lokalplanen medtager ikke afklaring af / anvisning på, hvorledes det udvidede behov for især cykelparkering løses tæt på stationen, som grænser op til det aktuelle lokalplanområde. 1/ Ingen ændringer Tilpasninger af vej- og stisystemer i Viby, samt udviklingsmuligheder for Viby station behandles i forslag til Mobilitetsplan for Roskilde Syd, som har været i høring henover sommeren Planen forventes politisk behandlet ultimo / Med den etapevise udvidelse af antallet af boliger i Skousbo området vil det være nærliggende, at mange beboere vil arbejde / studere uden for byen og mange vil sikkert blive daglige DSB pendlere. Det vil være nærliggende at antage, at de fleste vil cykle til stationen. DSB indgår gerne dialog/ samarbejde med Kommunen om en samlet plan for i 2/ Ingen ændringer I forslag til Mobilitetsplanen for Roskilde Syd er der beskrevet udviklingsmuligheder for supplerende parkering ved Viby Station.

6 Side6/8 højere grad at kunne efterleve de fremtidige krav til pendlerparkering tæt på adgang til tog. 3/ Kommunen bør sikre stationsnært areal nord for stationen til udvidet pendlerparkering. DSB ejer alene areal syd for stationen og dette areal er disponeret til parkering. 3/ Ingen ændringer I forslag til Mobilitetsplanen for Roskilde Syd er der beskrevet udviklings-muligheder for supplerende parkering ved Viby Station. Museumskoncernen ROMU Munkebro Roskilde ROMU har i forbindelse med høringen i medfør af museumslovens 23 foretaget en arkivalsk kontrol af planområdet. Museet opfordrer til, at der i den endelige lokalplan gøres opmærksom på de i høringssvaret nævnte arkæologiske interesser og dermed forbundne vilkår. Forvaltningen vurderer at ROMU s bemærkninger er væsentlige at indarbejde i lokalplanen. Bemærkningen giver anledning til følgende ændring af lokalplanen: I redegørelsens afsnit, Tilladelser fra andre myndigheder, kulturhistorie erstattes del af tekst med følgende: Roskilde Museum har i medfør af museumslovens 23 foretaget en arkivalsk kontrol af lokalplanområdet. Der er ingen registrerede fund på selve planområdet. I lokalområdet er der indtil videre kun kendskab til spredte enkeltfund. Såfremt der udstedes en byggetilladelse kan bygherren, eller den for hvis regning et jordarbejde skal udføres, i henhold til museumslovens 25, anmode museet om at tage stilling til, hvorvidt jordarbejdet vil berøre væsentlige fortidsminder. Museet skal indenfor en frist på seks uger komme med en udtalelse, der kan være baseret på en arkæologisk forundersøgelse. Udgiften til en forundersøgelse skal afholdes af bygherren, eller den for hvis regning jordarbejdet skal udføres, jf. museumslovens 26, stk. 2.

7 Side7/8 Fors A/S Betonvej 12, 4000 Roskilde 1/ Ønsker, at lokalplanen sikrer en sammenhængende regnvandshåndtering (LAR-løsning) for hele området for Helhedsplanen for Skousbo, sådan at det anlæg vi etablerer nu også er funktionelt i udbygningen af de videre etaper. 1/ Ingen ændringer Lokalplan kan ikke regulere forhold der ligger udenfor lokalplanområdets afgrænsning. Lokalplanens principper for LAR baserer sig på Helhedsplanen for Skousbo, hvor der i grove træk er skitseret en samlet LAR løsning for hele Skousbo-arealet. 2/ Efterlyser en opdeling af ejerskabet til LAR anlægget, herunder hvilken del Fors skal eje og varetage driften af. 2/ Ingen ændringer Lokalplanen tager ikke stilling til ejerskab af de forskellige dele af LAR anlægget. Projektering af byggemodningen (som er igangsat) vil afklare dette forhold. Forvaltningen vil involvere Fors i dette arbejde, og Fors vil her få mulighed for at påvirke både projektet og deres rolle i forhold til drift og ejerskab til det færdige LAR anlæg. 3/ Påpeger at den mulighed, som lokalplanen giver for nedsivning, kræver opmærksomhed i en kommende myndighedsbehandling i forhold til, at der ikke nedsives forurenet overfladevand, som kan være potentielt skadeligt for grundvandet. 3/ Forvaltningen er enig i indholdet af bemærkningen. Bemærkningen giver anledning til følgende ændring af lokalplanen: I 8.11, præciseres bestemmelse om nedsivning, sådan det er klart at kun nedsivning af rent vand uden risiko for grundvandet er tilladt: 8.11 Ikke forurenet overfladevand fra de enkelte matrikler skal afledes via åbne vandrender og lavninger til overløbsarealet i delområde III. Alternativt og så vidt det er muligt uden risiko for grundvandet kan rent regnvand nedsives lokalt.

8 Side8/8 4/ Påpeger, at valg af miljøvenlige bygge- og belægningsmaterialer kan være med til at øge mængden af overfladevand der potentielt kan gives tilladelse til at nedsive. Stiller forsalg om at lokalplanen med bestemmelser sikrer at der anvendes om Forslag om Byggematerialer: 5/ Ønsker bestemmelser der sikrer mere lokal nedsivning hvor dette er muligt frem for, at overfladevandet ledes til fællesanlæg i Syvmosekilen. 4/ Ingen ændringer Lokalplanen regulerer anvendelsen af tagmaterialer blandt andet med henblik på at mindske omfanget af forurenet overfladevand. Jordbundsforhold betyder imidlertid, at der ikke er et stort nedsivningspotentiale indenfor lokalplanområdet. Forvaltningen har derfor ikke fundet det relevant yderligere at regulere anvendelsen af bygge- og belægningsmaterialer med henblik på grundvandsbeskyttelsen. 5/ Ingen ændringer En af lokalplanens principper er, at skabe et rekreativt naturområde i Syvmosekilen. Et vigtigt element er søer med permanent vandspejl. Dette kræver en god vandtilførsel, hvilket ikke er foreneligt med bestemmelser om lokal nedsivning. Det bemærkes samtidigt at der ikke er et stort nedsivnings-potentiale indenfor lokalplan-området, hvorfor bestemmelser i lokalplanen om lokal nedsivning vil kunne være svære at efterleve i praksis. Midt- og Vestsjællands Politi Vejteknisk kontor Tinggade Ringsted Midt- og Vestsjællands politi har ingen bemærkninger i forhold til indholdet i lokalplanforslaget eller de vejtekniske forhold. Ingen ændringer

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269243 Brevid. 2397709 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 631 for Kildegården og kommuneplantillæg

Læs mere

NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde ved Trekroner syd

NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde ved Trekroner syd Kommunaldirektøren Erhvervsafdelingen Sagsnr. 279681 Brevid. 2510331 Ref. LAHN Dir. tlf. larshn@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelse til forslag til lokalplan 645 for centerområde

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. LED Dir. tlf. 46 31 35 06 gunillasr@roskilde.dk Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal

Læs mere

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609 for seniorboliger ved Kong Valdemars Vej og Sankt Agnes Vej

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609 for seniorboliger ved Kong Valdemars Vej og Sankt Agnes Vej By, Kultur og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 196762 Brevid. 1711242 Ref. SPC Dir. tlf. 46 31 35 43 sunepc@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609

Læs mere

Resumé. Økonomiudvalget. NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 588 for erhvervsområde ved ydre Københavnsvej

Resumé. Økonomiudvalget. NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 588 for erhvervsområde ved ydre Københavnsvej Økonomiudvalget Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 205326 Brevid. 1602011 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 588 for

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57 Forslag til Lokalplan 73.2 Udstykning af Bygaden 57 1 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger 3 Redegørelse Indledning Bevaringsværdige træer

Læs mere

Resume fra borgermøde

Resume fra borgermøde Plan og Udvikling Sagsnr. 243428 Brevid. 2096731 Ref. DO Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk 7. majl 2015 NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger til lokalplan 614 for boliger ved Himmelevvej

Læs mere

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015 ØKONOMIUDVALGET Plan og Udvikling Sagsnr. 246187 Brevid. 2229089 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Almene boligprojekter i Roskilde 3. december 2015 Indledning: Der er behov for flere

Læs mere

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej

Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Høringsnotat for Lokalplan 1074 for Boliger på Højelsevej Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser. For den fulde ordlyd henvises til den enkelte

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere

Høringssvar: Kommentarer til høringssvar: Beslutning:

Høringssvar: Kommentarer til høringssvar: Beslutning: Solrød Kommune Teknik og Miljø Team og Byg Bilag 1 Side 1 af 7 HØRINGSNOTAT Dato: 17.10.2018 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget besluttede den 10. september 2018 at sende forslag til lokalplan 391.12,

Læs mere

NOTAT. Borgermøde i Askov d. 7 oktober 2019 ERHVERV & BORGERSERVICE. Dato: 10. oktober 2019 Sagsnr.: 19/9070. Kontaktperson: Louise Ulderup

NOTAT. Borgermøde i Askov d. 7 oktober 2019 ERHVERV & BORGERSERVICE. Dato: 10. oktober 2019 Sagsnr.: 19/9070. Kontaktperson: Louise Ulderup ERHVERV & BORGERSERVICE Dato: 10. oktober 2019 Sagsnr.: 19/9070 Kontaktperson: Louise Ulderup Dir. tlf.: 7996 6279 E-mail: lul@vejen.dk NOTAT Borgermøde i Askov d. 7 oktober 2019 Velkomst ved Else Flansmose

Læs mere

Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens behandling heraf

Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens behandling heraf Dato: 25. oktober 2017 Sagsb.: Line Voltzmann Sagsnr.: 16/54378 Dir.tlf.: 7236 8045 E-mail: metvo@holb.dk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens behandling heraf Forslag

Læs mere

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad

Delvis ophævelse. Lokalplan nr. 32, Isenvad Delvis ophævelse Lokalplan nr. 32, Isenvad Indhold Hvad er en lokalplan? Lokalplanen er det led i planlægningen, der udtrykker de konkrete rammer for realisering af de mål, der er indeholdt i kommunens

Læs mere

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan Bilag 5 Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni 2019 Ansøger Holbæk Kommune VBAF - Plan Nuværende anvendelse/situation i området. Bestemmelser

Læs mere

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord Til Plan- og Teknikudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 289712 Brevid. 2630599 Ref. SILA Dir. tlf. 4631 3549 siril@roskilde.dk NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ølstykke Stationsby Ølstykke Bymidte Lokalplantillæg til lokalplan 09

Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ølstykke Stationsby Ølstykke Bymidte Lokalplantillæg til lokalplan 09 09 T I L L Æ G T I L L O K A L P L A N Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ølstykke Stationsby Ølstykke Bymidte Lokalplantillæg til lokalplan 09 Hvad er et lokalplantillæg? Et lokalplantillæg er en juridisk

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget.

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget. Tillæg nr. 29 - Etageboligbebyggelse, Strømgade 19, Vrå Hjørring Kommunes Byråd/Teknik- og Miljøudvalg har på møde den XX godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. XX. Hjørring Kommune vil gerne høre

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 421 for et boligområde i Arnbjerg samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan

Forslag til lokalplan nr. 421 for et boligområde i Arnbjerg samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag til lokalplan nr. 421 for et boligområde i Arnbjerg samt tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 Sagsnr.: 12/29414 Sagsansvarlig: Anette Vinther SAGSFREMSTILLING Baggrund Byrådet vedtog den 21.

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 2 Tillæg nr. 2 Forslag Oktober 2018 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

I øvrigt skal vi altid lave en lokalplan, når det er nødvendigt for at sikre, at kommuneplanen kan gennemføres.

I øvrigt skal vi altid lave en lokalplan, når det er nødvendigt for at sikre, at kommuneplanen kan gennemføres. Tillæg 1 til Lokalplan 65 for et område ved Ll. Karlsmindevej og Spodsbjergvej September 2011 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Fra: Tina B Øelund Til:

Fra: Tina B Øelund Til: Fra: Tina B Øelund [tiboe@dsb.dk] Til: TM - Planafdelingen Postkasse [TM-Planafdelingen-Postkasse@holstebro.dk] Sendt dato: 15-08-2016 14:16 Modtaget Dato: 15-08-2016 14:16 Vedrørende: VS: Brev til fremlæggelse

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Forhøring Ændret anvendelse af en del af Ejby Mosevej 175 Kommunalbestyrelsen ønsker at afhænde den sydlige halvdel af matr. nr. 9b Ejby By, Ejby Mosevej 175, da der

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

NOTAT. Oversigt over høringssvar. Forslag til Kommuneplantillæg nr 14 og forslag til lokalplan 4.42 samt strategisk miljøvurdering

NOTAT. Oversigt over høringssvar. Forslag til Kommuneplantillæg nr 14 og forslag til lokalplan 4.42 samt strategisk miljøvurdering NOTAT Byrådscentret 17-06-2016 Oversigt over høringssvar. Forslag til Kommuneplantillæg nr 14 og forslag til lokalplan 4.42 samt strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplantillæg nr 14 og forslag

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 208124 Brevid. 1555753 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: behandling af høringssvar til forslag til lokalplan 591 for butiks- og erhvervsområde

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269649 Brevid. 2537559 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 631 for Det Høje C på Musicon 7. april

Læs mere

Udvidelse af Jyllingecenter

Udvidelse af Jyllingecenter Udvidelse af Jyllingecenter Tillæg 20 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse) Punkt 4. Godkendelse af Kommuneplantillæg 3.023 og Lokalplan 3-2-106 Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse) 2015-019780 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Til sagen Plan og Udvikling Sagsnr. 289079 Brevid. 2682827 Ref. PHF Dir. tlf. 46 31 35 67 pernillehf@roskilde.dk NOTAT: notat om behandling af høringssvar vedr. lokalplan 662 for bioliger i halområdet

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Trekroner Allé. Marbjergvej til Hedelandsvej. Lokalplan nr. 313

Trekroner Allé. Marbjergvej til Hedelandsvej. Lokalplan nr. 313 Trekroner Allé Marbjergvej til Hedelandsvej Lokalplan nr. 313 J.nr. 01.02.05 P16 Sagsid. 9701266 Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Byg- og Planafdelingen Sagsbehandler

Læs mere

NOTAT. Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger

NOTAT. Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Bilag 1 - opsummering af modtagne bemærkninger Bevaring af Tuen som naturområde De fleste indkomne henvendelser indeholder ønske om, at Tuen bevares

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017 Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg Allé 1 og Østbrovej 12 må udvides

Læs mere

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Notat Lokalplanlægning - delegation

Notat Lokalplanlægning - delegation Til: Kommunalbestyrelsen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 20. juli 2017 Tlf. dir.: 44772319 E-mail: byogbolig@balk.dk Kontakt: Steen Pedersen Notat Lokalplanlægning - delegation Indledning og resume Det fremgår

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

HVIDBOG FORUDGÅENDE HØRING TIETGENBYEN NORD

HVIDBOG FORUDGÅENDE HØRING TIETGENBYEN NORD 1 HVIDBOG FORUDGÅENDE HØRING TIETGENBYEN NORD I FORBINDELSE MED BEHANDLING AF FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 49, OMFORDELING AF BYZONEAREAL OG NYT ERHVERVSOMRÅDE VED STIGE 2 Introduktion For

Læs mere

Idéfase - Omfartsvej øst om Hedensted 2. dialogfase

Idéfase - Omfartsvej øst om Hedensted 2. dialogfase Idéfase - Omfartsvej øst om Hedensted 2. dialogfase Baggrund for dialogfase Hedensted Kommune ønsker at åbne mulighed for etablering af en omfartsvej øst om Hedensted. Hedensted Kommune har tidligere inviteret

Læs mere

Tillæg nr. 26. Forslag. Kommuneplan. Boligområde ved Tingagervej. Ullsgade. Herredsgade. Tingagervej LP nr Torstedvej.

Tillæg nr. 26. Forslag. Kommuneplan. Boligområde ved Tingagervej. Ullsgade. Herredsgade. Tingagervej LP nr Torstedvej. Tillæg nr. 26 Kommuneplan Herredsgade Ullsgade Tingagervej LP nr. 1136 Torstedvej Prins Buris ve j Boligområde ved Tingagervej Forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillæg Offentlig

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Photo: Stiig Hougesen Byudvikling i Roskilde Kommune Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Bygger på kommunens styrker og planstrategi Beliggenhed i smukt landskab Balanceret bystruktur Centralt

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED

HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD VÆKST OG BÆREDYGTIGHED HOLBÆK HAVE HELHEDSPLAN OG UDBUD Baggrund og formål Som følge af realiseringen af planerne for Holbæk Sportsby frigøres arealerne ved det nuværende idrætsanlæg ved Holbæk Have til andre formål. Det første

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss

Behandling af høringssvar De indkomne skriftlige bemærkninger kan opdeles i følgende emner: 1. Bebyggelsens højde. Planafsnittet Adam Voss Planafsnittet Adam Voss Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 47393 Brevid. 2195608 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af høringssvar lp 517 for boliger ved Dalen Viby

Læs mere

Tillæg 1 til Kommuneplan Ved Sportspladsen 14

Tillæg 1 til Kommuneplan Ved Sportspladsen 14 Tillæg 1 til Kommuneplan 2018 Ved Sportspladsen 14 R Ø D OV R E KO M M U N E Offentliggørelse Vedtagelse af Tillæg 1 til Kommuneplan 2018 Ved Sportspladsen 14 Kommunalbestyrelsen har den xx. måned 201x

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Plan og Udvikling Rådhusbuen Roskilde. Vedr. Lokalplanforslag 634, Boliger ved Langebjerg Sø

Plan og Udvikling Rådhusbuen Roskilde. Vedr. Lokalplanforslag 634, Boliger ved Langebjerg Sø Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Vedr. Lokalplanforslag 634, Boliger ved Langebjerg Sø I forbindelse med fremlagte lokalplanforslag har museet foretaget en arkivalsk kontrol. På det pågældende

Læs mere

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02 23.02.R02 Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE 23.02.R02 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2017, Varde

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Notatets indhold: 1. Resumé af høringssvar 2. Behandling af høringssvar uddybende gennemgang af høringssvar og Plan og Teknikudvalgets vurdering

Notatets indhold: 1. Resumé af høringssvar 2. Behandling af høringssvar uddybende gennemgang af høringssvar og Plan og Teknikudvalgets vurdering Erhvervsafdelingen Sagsnr. 266391 Brevid. 2133839 Ref. LAHN Dir. tlf. larshn@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 629 for Gadstrup erhvervspark, Finérvejfor Gadstrup

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde Investér i fremtidens AlleTidersRoskilde Kildegården Kraftcenter for kultur, idræt og fritid i Roskilde ved Møllehusvej Attraktivt og levende bymiljø Tæt på bymidte og station Lokalplan udarbejdes i 2018

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Tillæg 10 til Kommuneplan Rødovrevej 239

Tillæg 10 til Kommuneplan Rødovrevej 239 Tillæg 10 til Kommuneplan 2014 Rødovrevej 239 R Ø D OV R E KO M M U N E Tillæg 10 til Kommuneplan 2014 Redegørelse Rødovre Kommune ønsker at muliggøre omdannelsen af erhvervsbebyggelsen på Rødovrevej 239

Læs mere

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Resume af væsentlige emner der blev fremlagt på borgermødet

Resume af væsentlige emner der blev fremlagt på borgermødet Plan og Udvikling Sagsnr. 266937 Brevid. 2281722 Ref. DO Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk Opsamling på høringssvar: Forslag til lokalplan 626 for boliger ved Folden og Hegnet i Trekroner 21. februar

Læs mere

Køge Kommuneplan 2013 Forslag til tillæg nr. 25

Køge Kommuneplan 2013 Forslag til tillæg nr. 25 Køge Kommuneplan 2013 Forslag til tillæg nr. 25 Formålet med lokalplan 1071 er at muliggøre Køge Idrætspark, som omfatter modernisering af Køge Stadion og etablering af nye faciliteter samt mulighed for

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001 Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. maj 2009 Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan

Læs mere

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2018 til den xx.xx Udkast til tillæg nr. 1 til lokalplan nr Boligområde Mølhøjvangen, Haverslev

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2018 til den xx.xx Udkast til tillæg nr. 1 til lokalplan nr Boligområde Mølhøjvangen, Haverslev Offentlig høring Fra den xx.xx.2018 til den xx.xx.2018 Udkast til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 2.12 Boligområde Mølhøjvangen, Haverslev Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Redegørelse 2 Lokalplanens

Læs mere

Plangrund forud for lokalplansforslag

Plangrund forud for lokalplansforslag Plangrund forud for lokalplansforslag Udstillingsbygning i tilknytning til Legoland Dato: 16. Januar 2017 Forvaltning Planafdeling Lokalplangrundlag Lokalplanområdets beliggenhed Lokalplanområdet er beliggende

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 1

Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 3.2.B11 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Justering af boligområde øst for Langkær i Ugelbølle Yderligere information kan fås hos: HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? SYDDJURS KOMMUNE Plan & Udvikling Hovedpostadresse:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Planforslagene har været i offentlig høring fra den 10. maj til den 4. juli 2012.

Planforslagene har været i offentlig høring fra den 10. maj til den 4. juli 2012. Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 370 for et bolig- og centerområde ved Havrevænget i Frederiks samt forslag til tillæg nr. 23 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Screening til Cordoza

Screening til Cordoza TEKNIK OG MILJØ Screening til Cordoza Plan/programtitel: Sagsbehandler: Dato: Sagsnr: Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017-2029 Cordoza SRP 29. januar 2019 01.02.15-P16-2-18 RESUME Byrådet vedtog

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 14 Kontor ved Godsbanen Kommuneplan

Forslag til tillæg nr. 14 Kontor ved Godsbanen Kommuneplan Tjørnevej Syrenvej Rolighedsve M Forslag til tillæg nr. 14 Kontor ved Godsbanen Kommuneplan 2013-2025 August 2017 estervej Fynsgade Vestervej Sjællandsgade Jørgen Roedsvej Ha fs fs Alle Alle Jernbanevej

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Lokalplan 1084 for STC III del 1 samt udvidelse af erhvervsområde i Ll. Skensved. Indsigelser og ændringsforslag

Lokalplan 1084 for STC III del 1 samt udvidelse af erhvervsområde i Ll. Skensved. Indsigelser og ændringsforslag Lokalplan 1084 for STC III del 1 samt udvidelse af erhvervsområde i Ll. Skensved Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag.

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

Kommuneplan Kommuneplan. Forslag til Tillæg 4 til. Forslag til Tillæg 4 til. Roskildevej 340. og bevaringsværdier for Hendriksholmskvarteret

Kommuneplan Kommuneplan. Forslag til Tillæg 4 til. Forslag til Tillæg 4 til. Roskildevej 340. og bevaringsværdier for Hendriksholmskvarteret Forslag til Tillæg 4 til Hendriksholmskvarteret 11.03.2019 Kommuneplan 2018 Kommuneplan 2014 Forslag til Tillæg 4 til Roskildevej 340 Rammebestemmelser og bevaringsværdier for Hendriksholmskvarteret 4F03

Læs mere