NORDSTJERNEN For beboerne i Albertslund Nord

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NORDSTJERNEN For beboerne i Albertslund Nord"

Transkript

1 NORDSTJERNEN For beboerne i Albertslund Nord ALBERTSLUND NORD OS I NORD - AB BÆK & FOS - VA Ildsjæl i Nord. Side 5. Nu skal Grønningen og friarealer forskønnes. Side 7. Rejsen tilbage til år 900. Side 12. NR. 22. marts 2012

2 ALBERTSLUND NORD Kvidder fra redaktionen Frivilligaften Fornylig havde styregruppen i Nord inviteret til frivilligaften i hyggeligt samvær. Efter deltagerne havde taget for sig på ta selv bordet fik de til opgave at sætte ord på, hvad de havde fået ud af at udføre frivilligt arbejde i det forgangne år, Her kom mange positive tilbagemeldinger. Her er nogle af de aktiviteter som var repræsenteret på aftenen. Fællesspisning - stavgang - viseaftener - havesamvær - beboerferie - Nordstjernen-arbejdet - banko børneaktiviteter - markedsdag - pavillonaktiviteter - arbejde med at tilrettelægge udearealer nabokendskab og sådan blev endnu flere nævnt som baggrund for at deltage i de mange gøremål, der foregår i bebyggelsen, ligesom glæden ved at være sammen om arbejdet var en glæde for adskillige. Så hvis du kære nabo er blevet inspireret til at være med i sådanne frivillige sammenhænge er det blot med at henvende sig til Rikke Nords koordinator med dine ideer eller tilbud om at være med. Så velkommen i flokken af frivillige. trojor Den nye frivillighåndbog blev også udlevet i aftenens anledning NordstjernenNr. 22 marts 2012 Bækgården 17, 2620 Albertslund Ansvarshavende redaktør: Jeannette Nauta-Ridderstrøm (Subito) Redaktion Tina A. Messaoudi (TUNA) Troels Jørgensen (Trojor) Ib Eilertsen (Disco) Rikke Stougaard Olesen (RSO)) Udgivet af AB Nord,VA afd. 8 og ABC i Albertslund Nord. Bladet husstandsomdeles i Bæk-, Fos-, Dam-, Kær- og Kildegården. Næste deadline: 1. maj 2012 Tryk: VA afd. 8. Oplag: 600 eksemplarer og på bestilling. Forside: Foto af: Layout: Rikke Stougaard Olesen (RSO) Flokken af frivillige kræfter blev fejret, men der blev også tid til eftertanke. Bevæbnet med kuglepen og post-it blokke gik de igang med at nedskrive nogle af de positive oplevelser de havde haft som frivillig i løbet af Her på den mødsatte side kan du læse nogle af dem.. Har du noget på hjertet......men mangler modet eller færdighederne til at få det ned på papiret? Så hjælper redaktionen gerne. Ordblindhed, nedbrændte pc ere og knækkede blyanter er ingen hindring for at få lettet dit hjerte. Redaktionen ønsker, at alle skal kunne komme frit til orde i Nordstjernen, men forbeholder sig ret til at forkorte, redigere og afvise indlæg med personlige angreb eller anden anstødelig karakter. Anonyme indlæg er velkomne, dog skal dit navn være redaktionen bekendt.

3 Gode ting ved at være frivillig i Nord Det sagde frivillige i boligområdet til frivilligaften i Albertslund Nord... Fællesspisning. Det er hyggeligt at være med til at forberede den superdejlige menu, med til at sætte borde op. Et super dejligt arrangement. Kendskab til de mange skavanker, der bor i vore afdelinger, på godt og ondt. Jeg har set dem helbredt. Stavgang: Altid masser af frisk luft og glade stavgængere. Det er rigtig hyggeligt med det sociale samvær - og så er der kaffe bagefter. Har mødt Mikkel... Aktivitetsdage hen over sommerferien. Godt samarbejde. Glade børn. Mulighed for at udfolde sig kreativt gennem leg. Motivere/ friste andre til at dyrke sport. Fået kendskab til måske indflydelse hele vejen rundt i organisationerne og naboafdelingen. Aktivitetsgruppe, fællesspisning, viseaften, juletræstur. Glæden ved at gøre noget for beboerne. Har mødt mange dejlige mennesker, gode friaftener, når Anita er til møde! Glæden ved at hjælpe andre, et pusterum i hverdagen, hvor penge ikke er målet. Det, at blive kåret som ildsjæl, og blive belønnet med en pris, er det største, der kan varme helt ind i hjertet. Og nu har vi et stort fællesskab imellem vore afdelinger - det er stort for mig. Banko, Fællesspisning. Mange sjove timer, men også meget arbejde. Bank, Stavgang. Fællesspisning: At være sammen med mange søde mennesker Jeg syntes, det er dejligt, at være med til fællesspisning. Jeg er flyttet, men elskaer stadig, at være med til samværet i Dam-, Kær-, og Kildegården. Juletræstur og Viseaften: jeg har været utrolig glad for alle dejlige akvtiviteter, der er her, men viseaften er nu min allerbedste. Glade mennesker, dans og sang. Som bartender i Spiseklubben, er det en fornøjelse at sælge vin, øl og vand til en masse glade mennesker. Nordstjernen: Når man er med i en redaktion, får man hver gang et god motivation, man arbejder med folk, som altid slår gnister, vi går og leger, vi er journalister. Vores beboerferie - ser frem til næste gang. Det er glædeligt, en gang om måneden, når der er spisning i vort beboerhus at så mange beboere kommer - og det sociale. Stort arbejde, men det er det værd. Jeg har haft Mange gode timer i Godt selskab med diverse fra Aktivitetsgruppen. Nordstjernen: Godt arbejdsmiljø. Kommet til at kende IB. Fastelavn: At glæde børnene Bestyrelsen: Medvirke til, at området bliver pænt. Dejligt, at være kok! PakDan har vundet foreningsprisen 2011 Det var et godt år til alle i 2011 Pavillonen: Dejligt, at mødes med andre Nyttehaverne: Gode snakke med dem, der har nyttehaver. Arbejdsgruppen for udearealer: Spændende at være med til at planlægge udearealerne. Markedsdagen: Det var dejligt at holde markedsdag og lave med og arbejde sammen med de andre.

4 ALBERTSLUND NORD Nytårs reception i ABC Årets beboer Torsdag den 5. januar 2012 blev der afholdt en nytårsreception i VA s beboerhus i Bækgården. Man skulle have udpeget, hvilke kandidater der skulle kåres til Årets ildsjæl, Årets nabo og Årets brobygger. Tid til netværk og god mad Så var der dækket op til en rigtig dejlig buffet med skøn mad samt vin eller vand efter eget ønske. Resten af tiden gik så med hyggelig samvær med kendt og ukendte navne en rigtig god aften. -disco 24 nominerede Der var 24 personer, som var indstillet til de 3 priser, så der var mange at vælge imellem. Hvilke personer der skulle udpeges blev afgjort af et sommerpanel på 3 medlemmer, som givet har haft en meget svær opgave. Alle kandidaterne har gjort en strålende indsats, men man kan af forståelige grunde, ikke gøre alle til vindere. Blandt kandidaterne var der flere gengangere fra de foregående år, og det viser, at selvom de er blevet udvalgt en gang, ja, så fortsætter de deres utroligt hjælpsomme arbejde og det kræver absolut en stor tak til de personer. Mai Green Petersen indledte receptionen med at byde velkommen til seancen og gav derefter ordet til Anita Kallesø, som er formand for VA s afdelingsbestyrelse i Nord. Mødet var planlagt til start klokken 17, og efter det akademiske kvarter var overstået, kom receptionen så i gang. Og vinderene blev.. De nominerede kandidater blev derefter kaldt frem, og så blev det offentliggjort, hvem der var blevet valgt. Vinder som årets nabo blev: Holger Pedersen. Vinder som årets brobygger blev: Eva Nielsen. Vinder som årets ildsjæl blev: Anita Kallesø. Alle vinderne fik overrakt et indrammet bevis på deres indsats + en buket blomster og en æske chokolade. Alle de øvrige indstillede fik overrakt en æske chokolade. Mai Green Petersen gav derefter en orientering om ABC s aktiviteter og pointerede, at alle som har lyst, tid og lejlighed til at deltage er særdeles velkomne. Fra venstre årets brobygger Eva Nielsen fra Blokland. I Midten årets nabo Holger Pedersen fra Syd og til højre årets ildsjæl Anita Kallesø fra Nord Foto: Mai Green Petersen Stemningen var god og snakken gik lystigt blandt de nominerede og resten af deltagerne.

5 ALBERTSLUND NORD Ildsjæl i Nord En stor ære Ved ABCs årlige fest for gode naboer, brobyggere, ildsjæle og andre som er engagerede i det frivillige arbejde rundt i bebyggelserne, var der også en nominering som resulterede i udnævnelsen af en ildsjæl her fra Nord. Det blev Anita Kallesø som fik æren og både diplom og blomster.ved et lille interview med jeres udsendte udtrykker Anita med vanlig beskedenhed, at det var en stor ære for hende, og hun blev både benovet og rørt over, at det var hende der kom i rampelyset. Valgte aktivt fællesskabet i Nord Anita og hendes nu afdøde mand Kai var, allerede da de flyttede ind i Nord, bevidste om at de ville være med i fællesskabet. Det bevirkede at Kai kom i nævnet for VA8 alt imedens at Anita stadig arbejdede. De var flyttet hertil fra hus og have. Haven er stadig et lille fristed for Anita, som hun nyder sammen med hendes nye ven Jørgen. Stuelejlighedens omgivelser er blevet et blomsterog krukkeparadis for Anita - uden græs, for det skal jo slås med mellemrum. Begge nyindflyttere kom på god for med de øvrige beboere i både opgang og resten af bebyggelsen. Der var adskillige praktiske gøremål som f.eks. cykellapning, og de var glade for at kunne give en hånd med. Anitas engagement er i øjeblikket udvidet til både at være med i bestyrelsen for VA8 og den fælles styregruppe for Nord, foruden arbejdsgruppen som beskæftiger sig med de omkringliggende områder, som forhåbentlig i løbet af de næste år vil fremstå som mere tiltrækkende for beboerne. Masser af energi Hun deltager igennem styregruppen i tilrettelæggelse af banko, vise- og spiseaftener i Nord, ligesom hun også er kommet med i ledelsen af foreningen Dammen på ældrecenteret Damgårdshave. Så Anitas tid er fuldt besat. Anita er positivt indstillet over for alle beboere og møder en åbenhed hos søde og rare mennesker som gør, at hun synes, hun er landet det rigtige sted. Hvor hun kan bruge sine evner og formåen til stor glæde og fornøjelse for alle os andre beboere. Og således slutter snakken og inden Anita iler videre til et nyt møde. Anita og Lidy puster balloner op til fastelavn 2010 Foto: Hanne Degn Anita til møde i arbejdsgruppen for Nords udearealer. Foto: RSO trojor Anita bager pandekager til 60 mennesker på beboerferien 2011 Foto: RSO

6 Foreløbigt tilsagn om støtte fra Landsbyggefonden Af Mai Green Petersen Nye traktorer til Albertslund Nord! Af: Ejendomskontoret Her ser I vores nye traktorer af mærket Timan model Tool-track 245. Foreløbigt tilsagn om støtte til fra Landsbyggefonden Landsbyggefonden har nu behandlet ansøgningen fra 10 albertslundske boligafdelinger der i blandt Albertslund Nord (VA afd. 8 og AB Nord) om prækvalifikation til en ny boligsocial helhedsplan fra I det foreløbige tilsagn er 4 boligafdelinger blevet prækvalificeret; nemlig AB Nord, VA Bæk-Fosgården, VA Blokland og AKB Hedemarken. Der er meldt en bevillingsramme på 13 mio. kroner ud. Dertil kommer den lokale medfinansiering fra afdelingerne og kommunen. Tilsagnet er foreløbigt, og det endelige antal afdelinger og det endelige budget kan nå at ændre sig endnu. Forhandlingen er i gang, og boligselskaberne og Albertslund Kommune mødes med Landsbyggefonden for at finde ud af, hvilken form og hvilket omfang det boligsociale arbejde skal tage i Albertslund de kommende år. På den baggrund skal der udarbejdes en boligsocial helhedsplan i dialog mellem Albertslund Kommune og de deltagende boligafdelinger. For Albertslund Nords vedkommende betyder det, at den lokale styregruppe formentligt kan se frem til at kunne fortsætte de aktiviteter og projekter, som gavner netværket og sammenholdet i bebyggelsen. De er udstyret med en unik løftearm der giver helt nye muligheder end hvad vi har kendt til før. Maskinen til højre er udstyret med en ganske almindelig kost som I kender fra de forrige traktorer. Kosten bruges til fejning af sne, vandpytter og hvad der ellers måtte være af behov. Til venstre ser I maskinen udstyret med en skovl med overfald. Skovlen snupper snildt en bunke jord eller en vaskemaskine. Overfaldet (tænderne) kan åbnes og lukkes inde fra kabinen og gør det muligt at af- og på læsse grene nemt og hurtigt. Der er indkøbt mange andre ting til traktorerne men dem vil I få at se senere! Det er i øvrigt en dansk opfundet og fremstillet maskine ovre fra Jylland.

7 ALBERTSLUND NORD Nu skal Grønningen og friarealer forskønnes Af Laura Juvik. Miljø og Teknikforvaltningen Nu er fornyelsen af Albertslund Nords udearealer med legeområder og mødesteder på vej. Pengene er bevilget, og arbejdet med at føre ideerne ud i livet begynder her i foråret ideerne. Det er WITRAZ arkitekter + landskab der skal lave dette arbejde. De stod også for renoveringen af bygningerne under den netop overståede byggesag og kender altså området rigtigt godt. Deres landskabsafdeling har mange gode erfaringer med at anlægge opholdsområder og aktivitetsfaciliteter i boligområder. Dette har de gjort i tæt samarbejde med beboerne ved f.eks. at afholde workshops med de børn og unge der skal bruge de kommende legepladser, sportsfaciliteter etc. sådan at Infomøde for alle beboere Ud fra de oprindelige ønsker fra beboerne fra blokmøderne, vil landskabsarkitekterne sammen med arbejdsgruppen lave et udkast til en helhedsplan for friarealerne. Dette udkast vil blive præsenteret for alle beboere, hvor alle har mulighed for at komme og blive sat ind i forslagene af landskabsarkitekterne. Her kan der stilles spørgsmål og alle opfordres til at komme med input og gode ideer, der kan tages med i det videre arbejde med Helhedsplanen. Beboernes egne ønsker Områdefornyelsen tager udgangspunkt i de blokmøder der blev holdt i 2010, hvor der blev indsamlet ønsker som f.eks. en multibane, grillpladser, mødesteder, legepladser og mange andre ideer. Disse ønsker skal nu bearbejdes og prissættes, så der kan vælges imellem dem. Nogle har vi råd til i dette projekt. Nogle af ønskerne har Albertslund Nord selv nogle midler til at få udført og andre bliver sat stand by til senere, når der forhåbentlig bliver økonomisk mulighed for også at føre disse ud i livet. Alt dette bliver styret af ArGrønningen og multibanen som området ser ud dag. Foto: RSO bejdsgruppen for Udearealer der blev nedsat i forbindelse med blokmøderne i samarbeboerne er med i bejde med en projektleder fra beslutningsprocessen kommunen, driftsleder Torsten Dose Mortensen og ABC s aktivi- hele vejen. På disse workshops er tetskoordinator Rikke Stougaard der blevet malet, Olesen. modelleret, bygget og alle mulige skøre Ønskerne samles i en ideer til udformning Helhedsplan for friarealerne Der er nu hyret landskabsarkitek- de forskellige anlæg er blevet prøvet af. ter til at tegne og konkretisere Det videre forløb Planen er at mindre tiltag/events igangsættes allerede i løbet af sommer/ efterår 2012 og at de større anlæg etableres i løbet af Du kan følge med i udviklingen og læse mere løbende på hjemmesiden under Områdefornyelse.

8 ALBERTSLUND NORD På job for Nord Morten, 38 år. Mine arbejdsopgaver består i: Jeg tager mig af varmecentralen og beboerservice. Jeg står også for at vedligeholde maskinerne.vi har lige fået nye maskiner, det sparer os for fantastisk meget arbejde og tunge løft. Forleden var et klaver smidt ud til storskrald, det klarede vi med traktoren og skovlen foran. Det gør min arbejdsdag god: Masser af sol, så bliver man altid glad. Det er også godt med gode kolleger og noget fis og ballade.vi tager det sure med det søde, som man siger. Du kan møde mig: Overalt - i AB og VA - dog mest i Damgården. Når jeg ikke er på arbejde: Bruger jeg tid på ungernes sport, der går hurtigt meget tid, når svømning og gymnastik skal passes. Kay, 63 år. Mine arbejdsopgaver består i: Jeg er kontorassistent, mine hovedopgaver består i at godkende alle de regninger vi får i afdelingerne. Jeg tager mig af forsikringssager og udlejning af beboerhusene. Det gør min arbejdsdag god: Jeg synes hver dag er en god dag, men måske mest når jeg har nået alle mine opgaver. Jeg er glad for at gå på arbejde og glad for at gå hjem igen. Du kan møde mig: Jeg sidder på et kontor i relation til ejendomskontoret. Når jeg ikke er på arbejde: Er jeg i kolonihaven med min kone eller bruger tid med mine 7 børnebørn. Servet, 50 år. Mine arbejdsopgaver består mest i: At holde alt det udendørs pænt, om mandagen kører jeg storskrald, det er et stort arbejde, Ellers samler jeg affald, fejer fliserne, klipper græsset og tømmer kloarkerne så de ikke stopper til. når der kommer meget regn. Det gør min arbejdsdag god: Når jeg møder flinke beboere, jeg kender efterhånden mange efter 5 år her. En god dag er også, når jeg ikke skal i krybekælderen. Du kan møde mig: Udendørs - mest i Fosgården. Når jeg ikke er på arbejde: Slapper jeg af og besøger familie og venner.

9 Nyt fra Ejendomskontoret B-ordning Hvordan bruger man den? B ordningen er en tvungen opsparing, til vedligeholdelse af lejligheden. Følgende procedure skal anvendes, når der ønskes anvendt midler fra boligens vedligeholdelseskonto til vedligeholdelse af boligen: Inden arbejdet igangsættes skal du henvende dig på ejendomskontoret. Her får du oplyst, hvor mange penge der står på boligens vedligeholdskonto. Ejendomskontoret vil herefter besigtige lejemålet, for at godkende at forestående arbejde er dækningsberettiget af vedligeholdskontoen. Altså, arbejdet må ikke sættes i gang før man har en godkendelse fra Ejendomskontoret. Herefter har man følgende muligheder til igangsættelse af arbejdet: 1. Man kan på Ejendomskontoret få en rekvisition (max beløb iflg. Kontoen), til indkøb af materialer, for selv at udfører arbejdet, eller til en autoriseret håndværker. Her betaler Ejendomskontoret fakturaen, Arbejdet skal være udført og godkendt inden for en måned. Såfremt dette, mod forventning, ikke bliver overholdt, bliver beløbet pålagt huslejen. 2. Man kan selv handle ind, eller bestille håndværker: Her betaler man selv fakturaen. Arbejdet skal være udført og godkendt inden for en måned, herefter får man refunderet fakturaerne, dog max beløb iflg. kontoen. Såfremt tidsfristen ikke overholdes, eller arbejdet ikke godkendes, kan fakturaer ikke refunderes. Alt arbejde skal være udført håndværksmæssigt korrekt. Der refunderes kun regninger fra momsregistreret håndværker/firmaer. Der ydes ikke godtgørelse for eget arbejde. Vi håber på denne måde at gøre det nemmere for alle parter, når man ønsker at holde sin lejlighed i god stand. Skulle man have spørgsmål til dette, så kontakt os på Ejendomskontoret, vi sidder her for at hjælpe. Hvis du har spørgsmål ang. B- ordningen er du velkommen til at skrive til ejendomskontoret på mail eller ringe på

10 Børn & Unge Ny børne- og ungemedarbejder Af Stine Jespersen Stine som er børne- og ungemedarbejder i ABC, går på barsel fra d. 11. april. Hendes vikar hedder Lone Clausen, og det er fremover hende I skal kontakte hvis I har idéer til aktiviteter for børn i området. Lone har mange års erfaringer med at lave sjove aktiviteter for børn. Bl.a. har hun gennem mange år været lejrleder på Ungdommens Røde Kors sommerferielejre og hun har også været i en pigeklub. Lone får samme telefonnummer som Stine ( ) og kommer til at sidde på kontoret i Bækgården 17 sammen med Rikke. Vi håber I vil tage godt imod hende! Pigeklubben i Netværkshuset har ændret åbningstid! Husk, at pigeklubben i Netværkshuset fremover har åbent mandag og onsdag fra kl Vi er ved at undersøge om der kan blive åbent en time mere til kl. 21. Har du endnu ikke været i pigeklubben? Pigeklubben er et sjovt og hyggeligt sted for piger der er fyldt 10 år og kun for piger- hvor du kan lave forskellige aktiviteter og få hjælp til lektierne. Du er velkommen til at komme forbi en dag og se om det er noget for dig. Det er Netværkshuset, Damgårdsvej 10. Lektiehjælp i Pavillonen starter op igen! Hver torsdag mellem og kan du få hjælp til lektierne. Tilbuddet gælder alle fra 1 til 10 klasse, men du kan også få hjælp hvis du går i gymnasiet (stx, hf, hhx og htx) Kom ned i Pavillonen hvor Kim kan hjælpe med fagene matematik, fysik, dansk, engelsk, tysk, fransk og spansk foruden samfundsfag, historie og geografi. Kim arbejder til hverdag som bibliotekar og bor i Nord med sin kone. Forældre er meget velkomne til at komme forbi og hilse på Kim og se lektiecafeen. Første gang torsdag d. 29. marts (dog lukket torsdag d. 5. april pga. påskeferie) Hvis du har spørgsmål kan du ringe til Rikke på

11 Strikketøj, fnis og lektielæsning Interview med pigeklubben i Netværkshuset Jeg er i dag taget på besøg i Pigeklubben i Netværkshuset, her møder jeg syv veloplagte piger, som fortæller mig, hvorfor de kommer i klubben. Vi elsker bare at hygge med Søs, Shaia og Line og en anden tilføjer Her kan vi alle sammen være sammen, det er sjovt og man får nye venner. Melike og Kübra har gang i strikkepindene. De er begyndt at strikke i pigeklubben og Søs og Shaia giver en hånd med når maskerne ikke vil makke ret. Lektielæsning og grineflip Pigerne fortæller, at de ofte har deres lektier med og får hjælp til at lave dem af Line som er lektiehjælper. Pigerne snakker om, at det er godt at der er mulighed for lektiehjælp. Dezigborde fortæller, at hun er god til matematik, men at hun bliver bedre af at komme her i Pigeklubbens lektiehjælp. Er det fordi dine forældre siger du skal lave lektier herovre? Nej det er bare fordi jeg selv vil fortæller hun. Line lektiehjælper fortæller at hun kan mærke at pigerne bliver bedre til skolefagene, siden de startede med lektielæsning. Men tro nu ikke at det hele går op i lektielæsning! I den forholdsvis korte tid interviewet til Nordstjernen varer udløses adskillige grineflip. Af og til er det som om nogen trykker på en knap, som udløser en lavine grin. Det er tydeligt at pigerne har det sjovt og nyder et frirum fra skole, forældre og ikke mindst fra drengene. Strenge regler? Er der nogen bestemte regler her i klubben, spørger jeg pigerne. Ja, og vi synes de er strenge siger Merve med et skævt smil. F.eks. kunne vi godt bruge lidt mere slik bryder en anden pige ind og griner. Merve fortsætter Der er reglerne for at vi skal betale 5 kr. når vi laver mad og 10 kr. når vi stikker. Det er meget fair siger pigerne enstemmigt. Madhygge og sunde spisevaner Jeg spøger pigerne hvad de godt kan lide at lave i pigeklubben. Vi hygger vi os og griner. Og så laver vi mad, f.eks. lasagne og sådan noget. Vi bestemmer selv, men vi skal få lov af Søs og Shaia og Line. Vi skulle også lave mad i dag, men det blev ikke til noget. Der skete noget så det blev ikke til noget. Pigerne fniser igen. Efter lidt tid erkender pigerne at de sidste gang glemte at rydde op, og derfor ikke må bruge køkkenet i dag. Merve, Ebru, Dzigborde og Ilham. Foto: RSO I pigeklubben taler de også om sundhed og gode motions og spisevaner. Pigerne fortæller at Inga (fra cafeen i Netværkshuset) var forbi en aften med en Titanvægt, som kan vise hvor mange procent muskler og fedt din krop består af. De har aftalt at Inga kommer igen om 3 måneder, og at de i mellemtiden skal tænke på at spise frugt og motionerer. En af pigerne siger for sjov, at de bare skal spise masser af mad Mc. Donalds og Mr. Chicken. Jeg spørger pigerne, hvorfor de ikke bare kommer i en af de andre klubber, der findes for unge. Kübra slipper strikketøjet for et øjeblik og siger Det er et rart sted at komme, fordi der ikke er så mange, som i de andre klubber. Der er stille og roligt her. Hvad siger I til at der ikke kommer drenge her? spørger jeg. Vi kan ikke lide drenge, de spiller bare smarte og tror de er seje slutter pigerne. RSO 11

12 Rejsen tilbage til år 900 Jeg vågner ved at jeg hører en lyd i det fjerne, solen som skinner ind af vinduet bager på mine ben. Lyden nærmer sig i det fjerne.alhuut alhuut fiisk fiisk, min bevidsthed vågner langsomt op til en velkendt lyd af fiskehandleren, som går forbi på gaden med sin lille vogn trukket af et lige så lille æsel. Endnu en morgen i mit nye andet hjem tager sin begyndelse, og de arabiske kvindestemmer fra køkkenet summer igennem min lukkede dør, duften af msimen(marokkanske pandekager) og the med mynte møder mig så snart jeg åbner døren og smilende ansigter møder mig med et Godmorgen. Jeg kendte intet til det varme land med den blå himmel og den rustrøde jord, da jeg første gang rejste til Marokko i år Nu er det blevet mit andet hjem, et land fyldt med traditioner og en glæde som jeg ikke har mødt før. En åbenhed og umiddelbarhed, som jeg savner når jeg vender næsen hjemad til Danmark igen, efter vores årlige sommerrejse. På en af mine første rejser valgte min mand og jeg at rejse rundt i Marokko, en tur jeg næppe nogensinde glemmer. Rejsen tager sin begyndelse en tidlig morgen i en bus af ældre udgave med åbne vinduer som aircondition. Bussen er på vej til Fez i det centrale Marokko mellem Rif og Atlas bjergene, en by som er kendt for deres håndværk i skind og smukke træværker og mosaikker. Byen blev oprettet i 789 og havde sin storhedstid i 1100 tallet, og er delt op en ny og gammel bydel. Bussen kørte i et bumlende tempo ind i landskabet og standsede i alle mulige små byer. Jeg undrede mig hurtigt over hvorfor buschaufføren ret ofte smed cigaret lignende tingester ud af vinduet, jeg spurgte undrende min mand hvorfor, som grinene fortalte, at der var tale om sammenrullede pengesedler, som blev kastet ud til toldvagterne så de ikke kigger i lasten, et syn som jeg senere har været mødt af i alle mulige udformninger. Da vi endelig når frem til Fez bliver vi mødt at en ubeskrivelig varme på 56 grader på et torv i byen. Vi fir hurtigt købt os noget vand og hyret en lokal taxa til at finde os et hotel. Vores næste udfordring var at finde et Hotel, som overhovedet ville huse os, i Marokko skal ung par nemlig fremvise vielsesattest for at booke et hotelværelse. Heldigvis finder vi et Hotel, som umiddelbart ser igennem fingrene med den manglende attest. Fezes nye bydel er præget af springvand og palmepromenader, byen har indbyggere og mangler ingenting, du finder fra tøj forretninger til McDonald s og fine restauranter. Den mest charmerende del af byen er den gamle bydel den såkaldte Medina, nogle af husene er dateret tilbage til år 900 og man bevæger sig rundt i små gader, med siv måtter som tag, som beskyttelse af den varme sol. Det eneste transportmiddel er æsler og heste da vejene er smalle, stejle og belagt med sten. Fez producerer deres eget skin, fåreskind. Man kan nemt finde garverier hvor man åbent kan se fårene blive slagtet og flået. Fez er desuden kendt for de såkaldte farvekar udhulninger i jorden med forskellige farver i, skindende bliver lagt heri til farvning og Foto: TUNA 12

13 efterfølgende tørret på hustagene. Et fantastisk spændende syn, men også ret lugtende i den varme sommersol. Skindet er billigt og af god kvalitet, så hvis man har hang til skindvarer er det godt at have en fyldt pung med. Efter 4 dage i Fez vendte vi næsen mod Al Hoceima, som ligger ved middelhavskysten. Den historie må jeg fortælle en anden gang, da min plads i denne udgave er brugt. Mine rejser rundt i det støvede og varme land med de mange dufte, har været mange og spændende og jeg glæder mig til at fortsætte min fortællinger. TUNA Marokkansk tagine med lam og kikærter Ingredienser 250 g tørrede kikærter groft salt 2 spsk olivenolie 2 store løg 2 fed hvidløg 500 g lammekød i tern 2 tsk spidskommen 1 tsk tørret knust chili 1 stang kanel 1 tsk gurkemeje 1 ikke-overfladebehandlet citron ½ l vand 200 g tørrede abrikoser 1 stor håndfuld bredbladet persille Sådan laver du marokkansk gryderet. 1. Start aftenen før med at lægge kikærter i blød. Kassér vandet dagen efter og kog kikærterne i nyt vand med 2 tsk groft salt. Lad dem koge i ca. 40 min til de er møre. Sigt vandet fra. 2. Skær løgene i strimler og hvidløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde eller tagine og brun kødet godt. Tag det op af gryden og tilsæt løg. Steg løgene til de begynder at tage farve ca. 5 min ved middelvarme. Kom hvidløg i og derefter spidskommen, chili, gurkemeje og kanel. Lad krydderierne svitse med i 1-2 min og kom så kødet tilbage i gryden sammen med den saft, der er kommet ud af kødet. 3. Tilsæt kikærter og brug en kartoffelskræller til at skrælle brede strimler af skallen af halvdelen af citronen. Kom det i gryden sammen med vand, abrikoser og ca. 1 tsk salt. Kom låg på og sænk varmen til laveste blus. Lad retten simre i 30 min. 4. Smag til sidst til om der mangler salt. Hak persillen groft og riv resten af citronskallen og bland med persillen. Drys blandingen over retten ved servering. En tagine er et marokkansk lerfad med kegleformet låg, som man bruger til simreretter. her med lækker lam, kikærter og abrikoser. TIP: Du kan sagtens bruge en gryde med låg i stedet til denne ret. 13

14 Julefluen - sådan da... Jeg har sagt det flere gange før det er ikke nemt at være flue så ved I det. Det var med stort besvær, at jeg i efteråret fandt et lunt og rart sted, til at overvintre i og hvad sker der så? Jo, allerede midt i december begynder det at dufte rigtig dejligt af julebagværk og andre lækre ting, og så er det altså svært, at holde sig i ro!!! Man sidder der i sit gemme, og så løber mundvandet, eller hvad det nu hedder her i flueverdenen. Det er forfærdelig svært at holde sig stille. Nå, men jeg slumrede da lidt hen igen, så pludselig vågnede jeg. Troede, at jeg havde drømt eller sådan noget, men, næh, det var såmænd blot juletræerne, som blev transporteret op i lejlighederne. Jeg var lige ved at tro, at min personlige kalender var gået i udu, og at det var på grænsen af forår men det var det så ikke. Der blev jo spildt lidt julemad hist og her, og det var nok til at holde en Juleflue oven vande. Men så blev det til nytår og hvad dertil hører. Ja, hører fyrværkeriet er da ikke ligefrem lydløst. Man kunne nemt forestille sig, at der var brudt en lille krig ud, men det var der ikke, sagde de kloge. Det er nu mærkeligt, at der er nogle folk, der vil betale noget nær en formue for et stort BUM!, men det må de jo selv om. Jeg kan forstå, hvis det er til en raket, som folder sig ud højt oppe i luften, og ser flot ud, men det andet, også de såkaldte Heksehyl, lyder skrækkeligt, navnlig når de bliver fyret af, når klokken er sådan ca før nytårsaften! Og så er der da det med raketterne, de flyver langt bort, så skal man da ikke fjerne efterladenskaberne. Det er straks noget andet med BUM-fyrværkeriet, det efterlader en stor bunke af udbrændt pap og lignende. Men det er der ingen, der fjerner. Det burde man rent faktisk, da vore ejendomsfunktionærer har rigeligt at gøre i området. For år tilbage tilbød man børnene et mindre beløb i penge, for hver pose afbrændt fyrværkeri de kom med kan det ikke lade sig gør mere? Idéen var da ellers ret god, syntes jeg og ungerne tjente lidt lommepenge. Indtil videre er sneen udeblevet, heldigvis siger jeg, så vor kommune og boligselskaberne sparer vel en del kroner på, at de ikke skal rydde sne. Og det kan måske tydes derhen, at foråret er nær man kan vel håbe, så en ærlig flue igen kan få noget luft under vingerne, og komme ud at se sig om, der sker da immervæk noget nyt ind imellem. Det er nu ikke altid nemt at være flue. Fx da jeg forleden skulle flyve ind i Kærgården, så var det lige ved, at jeg troede jeg var fløjet forkert. Hvorfor? Jo, navneskiltet ud mod Stensmosevej var næsten overdænget med gadesnavs, jeg kunne dårligt se, hvad der stod ikke nok med det, jeg skulle dreje alle mine øjne, for at fange bogstaverne, skiltet hældede bagover i den grad, så man skulle tro, at det var blevet drukket berusede i sprit men det var det ikke! Men det kan da være, at vi får nye gadenavneskilte her efter renoveringen. Nu vil jeg så ønske GODT NYTÅR 2012, og så håber jeg da, at foråret er lige om hjørnet. - Disco 14

15 Opslagstavlen Bag ethvert problem er en frustreret drøm. David Cooperrider Spild ikke tiden på at ærgre dig over ting, du alligevel ikke har magt til at ændre. Hvis du vil vide, hvad fremtiden bringer, så vær med til at skabe den. AB -VA 40 år Hurra Smil -og verden smiler til dig! EJENDOMSKONTORET Åbningstider: Peter Drucker Alle hverdage: Tlf. henv. kl Pers. henv Onsdage: Tlf. henv Pers. henv

16 Stavgangsjulefrokost i februar Af John Borritsø 35 stavgængere mødtes en fredag aften kl i VA`s beboerhus, for at holde årets julefrokost, som altid er værd at deltage i. Det var som altid Lone der stod for maden, og det har hun virkelig forstand på. Det store kolde bord med sild i flere afskygninger, røget ål, lun leverpostej, ribbensteg, hjemmelavet sylte og andre lækkeriger. Kom med når vi går tur! Hvis du har lyst til at gå en tur en gang om ugen, så mød op tirsdage kl ved VA`s beboerhus, Du kan selv vælge hvor langt du vil gå. Vi går typisk ca. 3 km. ca. 6 km. eller endnu længere. Efter gå turen hygger vi os med kaffe og kage for 5 kr. Mød op der er plads til alle Der var sang og dans og en rigtig fin stemning hele aftenen, jeg forlod selskabet ved midnat, men der var flere der fortsatte til senere ud på natten. John Borritsø En hyggelig aften med sang, god mad og et lille glas. Foto: John Borritsø 16

17 HUSK Beboerferie Sæt kryds i kalenderen i uge 28 fra søndag d. 8. juli til tordag d. 12. juli. Her skal vi bo! Lejerskolen hedder Over Koen. Du kan se hvorfor det hedder Over Koen på Bliv frivillig - der hvor du bor! Vær med til at skabe et godt boligområde, både for dig selv og for andre. Som frivillig får du indflydelse på det område du bor i. Du er med til at planlægge og gennemføre forskellige aktiviteter. Du behøver ikke at binde dig, til noget fast, men kan være med en gang i mellem, hvis det passer dig bedst. Hvis du ikke har den store lyst til at gå til møder og planlægge, men bare kunne tænke dig at give et praktisk hånd med i ny og næ, er der masser af gode muligheder for det. Du får masser af gode oplevelser med andre engagerede frivillige. Du får indflydelse på dit boligområde. Du får udvidet dit netværk og mødt dine naboer. Du får medbestemmelse og stor indflydelse på aktiviteterne. Du får erfaringer på CV et Opgaver vi pt. mangler frivillige til: - Unge eller ældre som har lyst til at lave mad sammen med børn fra området, i et samarbejde med Ungdommens Røde Kors. Tiltaget hedder Madklubben og vil starte op i løbet af sommeren. - Beboere som af og til har lyst til at skrive en side til Nordstjernen (det blad du sidder med i hånden). - Unge eller voksne som vil bruge en time eller to i en lektiecafe for områdets børn. sammen med Kim - Beboere som vil lærer andre basal IT-kunnen - Nords årlige beboerferie i uge 28: - at indgå i planlægningsgruppen eller at være praktisk gris på selv turen mv. 17

18 Læs en bog - Nordstjernen anmelder Vi er ikke dyr, men vi er tyskere Working poor på Danmarks dørtrin. Bogen er skrevet af Mattias Tesfaye Af Paw Østergaard Jensen, kærgården 4, 2.th Når man bor i Albertslund, og som os her i Nord bor til leje, så tilhører man som regel dem Mattias Tesfaye skriver om. Det gør jeg i hvert fald!! Mit arbejde som håndværker er i farezonen, ligesom mange andres såsom butiks eller rengørings assistenters er det. I farezonen for at blive overtaget af tilrejsende til en meget lavere løn eller for at man bliver tvunget ned på en løn det er svært at leve for her i landet. Denne bog er utroligt vedkommende for alle os og også hvis man er udenfor arbejdsmarkedet af den ene eller anden grund. Den er let læst, men min anbefaling er ikke at gøre det for hurtigt. De enkelte afsnit skal nemlig have lov til at synke ind og falde på plads i ens egen indre mosaik. Hvert afsnit skal have sin egen tid til eftertænksomhed. Formålet med en debatbog er jo netop eftertænksomhed. Bogen er delt op i 4 dele: - Working poor, der beretter om dette for Danmark nye men i USA velkendte fænomen, med at kunne være relativt fattig selvom man har arbejde og måske endda en uddannelse. Globaliseringens bagside afdækkes og det romantiske slør der indimellem males over at verden er blevet mindre, tørres væk. - I Mormors velfærdsstat, handler om hvad det var der fik kapitalister og vellønnede til at betale stadigt mere i skat i årene efter 2. verdenskrig uden de helt store sværdslag. Hvorfor fik vi en velfærdsstat? Kapitalisterne sikrede sig mod det som var endnu værre. - Når skibsværftet lukker, stiller spørgsmålet om Danmarks bliver et land uden arbejderklasse hvor vi alle sammen skal være kreative fordi industriproduktionen flytter til Indien, Kina m.fl. Eller bliver flere og flere arbejdsopgaver som f.eks. hjemmehjælp hos ældre eller rengøring på skoler i virkeligheden industrialiserede? - Kulturkrigen, er en gennemgang af den danske lønmodtagerbefolkning m.fl. her efter den traditionelle industriarbejder er historie. Og et forsøg på at opstille en ny utopi, nu hvor de socialistiske og planøkonomiske samfundseksperimenter i verden viste sig ikke at du og derfor gik i graven. Chaufføreleven Rasmus der opgiver sin drøm om at køre store lastbiler, bliver levende præsenteret for os. Vi hører om Bamse, maskinarbejder gennem et helt liv og begravet med røde faner i følget. Mattias egen mor der gjorde rent i Århus om aftenen, og mormoren fortæller også dele af deres historie, ligesom en række andre personlige beretninger gør bogen nærværende. Mattias Tesfaye fortæller levende og han lægger ikke 18

19 skjul på at han ønsker vi skal skabe en deltagende kultur hvor der er plads til alle, hvor alle har værdi. Det er Mattias bud på hvordan samfundet skal udvikle sig. Forfatter til bogen Mattias Tesfaye Hvem er vi? Foreningens navn er PakDan Kulturforening med hjemsted i Albertslund. Foreningen er en selvstændig, demokratisk og partipolitisk uafhængig organisation, som udfører folkeoplysende arbejde. Hvad er vores formål? Foreningens formål er at oplyse om de danske og pakistanske mærkedage og at arrangere og iværksætte interessegrupper for medlemmerne. Foreningen driver en week-end skole, hvor der undervises i sprog og PC brug, og hvor der ydes lektiehjælp i matematik m.m. Foreningen tilstræber at samarbejde med andre foreninger i Danmark, der har samme formål. Kære læser Hvis du selv har læst en god, interessant eller rigtig spændende bog, som du vil dele med andre så skriv til: Det kan både være en ny bog eller en ældre du har haft stående på reolen i et stykke tid. Medlemskab Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål og som kan se berettigelsen i foreningens eksistens. Kontaktoplysninger Javaid Akhter Sadiq Beg Parweez Iqbal

20 OS I NORD - AB Os i Nord for beboerne i Dam-, Kær- og Kildegården 82. Udgave Telefon- og adresseliste Afdelingsbestyrelsen i AB Nord Henvendelse til bestyrelsen bedes ske inden kl Bestyrelsen mødes ikke i skoleferierne. Mail: Træffes på Tlf iflg. opslag ved beboerhuset Damgården 9. Formand Kirsten Poulsen, Kildegården 14 st. Tlf Næstformand/Kasserer Pia Christensen, Kildegården 14, 2. tv. Bestyrelsen Jeannette Nauta-Ridderstrøm, Kildegården 5, 3. tv. Winnie Duncan, Kildegården 14, 1 tv Mediha Bilgic, Kærgården 10, 1 th Per Mogensen, Kildegården 14. st. Tonny Kierulff, Kærgården 16, 3 th Ejendomskontoret Damgårdsvej 14b Tlf Træffetid: Alle hverdage: Tlf. henv. kl Pers. henv Onsdage: Tlf pers Albertslund Boligselskab/BO-VEST Malervangen Glostrup Telefon Telefax Åbningstider: mandag-fredag kl torsdag tillige kl Suppleant Anita Lykke Frandsen, Kildegården 6, 3 tv Nordstjernen Ansvarshavende redaktør: Jeannette Nauta-Ridderstrøm. Flere skribenter er meget velkomne. Aktivitetskoordinator (ABC) Rikke Stougaard Bækgården 17 Tlf Børn og unge-konsulent (ABC) Stine Jespersen Bækgården 17 Tlf

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken.

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken. Nyheder fra Titanparken Februar/ Marts 2015 Et nyt år er kommet og derfor kommer også et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere om nyheder fra Titanparken, nyt fra den sociale

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Beboer nyt LATHYRUS 1

Beboer nyt LATHYRUS 1 1 Beboer nyt Indholdsfortegnelse: Side 2: Side 3: Side 4: Side 4: Side 5: Side 6 og 7: Side 8: Side 9: Side 10 og 11: Side 12: Facebook. Bjarne Nederby Jessen. Nye beboer. Legepladsudvalget. Storskraldsordningen.

Læs mere

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige

Nr. 1 2015. Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Nr. 1 2015 Godt at vide Den lille lette Forårs fornemmelser Vi er Frivillige Indholdsfortegnelse Informa on Formandens ord 3 Kontakt informa oner 4 Konkurrence 5 Madholdet Gistrup e erår 2014 6 Forårets

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Impulsen. Marts April. Månedsplan April. Uge 14 Mandag 1-4 LUKKET Tirsdag 2-4 Magien åben hele ugen

Impulsen. Marts April. Månedsplan April. Uge 14 Mandag 1-4 LUKKET Tirsdag 2-4 Magien åben hele ugen Månedsplan April Uge 14 Mandag 1-4 LUKKET Tirsdag 2-4 Magien åben hele ugen Impulsen Onsdag 3-4 Torsdag 4-4 Kaninspring m. Mia Fredag 5-4 Kaninmøde - Uge 15 Jørgen madbar Mandag 8-4 67`er Night m. Mette

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce Fisk med stærk sauce -4 5-600 g. friskfanget eller tørret fisk (anykind) Olivenolie til stegning 2 tsk. carry 2 tsk. cayenne- chillipeber 4 fed hvidløg 1 ds. koncentreret tomatpure Evt. soyasauce 5 dl.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

VA 4 SYD NR 1 JAN/FEB 2003 Husk! Ekstraordinært beboermøde Onsdag 29. Januar

VA 4 SYD NR 1 JAN/FEB 2003 Husk! Ekstraordinært beboermøde Onsdag 29. Januar VA 4 SYD NR 1 JAN/FEB 2003 Husk! Ekstraordinært beboermøde Onsdag 29. Januar Der er intet i verden så stille som sne Betonhjertet Jan/Feb. 2003 1 INDHOLD FASTELAVN side 3 BILLETTER 4 LYSFEST PÅ BROGAARDS

Læs mere

Frivillighåndbogen FRIVILLIGES ABC. Albertslund Boligsociale Center, 2011 i samarbejde med et frivillighedsudvalg. Sidst redigeret oktober 2013

Frivillighåndbogen FRIVILLIGES ABC. Albertslund Boligsociale Center, 2011 i samarbejde med et frivillighedsudvalg. Sidst redigeret oktober 2013 Frivillighåndbogen de FRIVILLIGES ABC Albertslund Boligsociale Center, 2011 i samarbejde med et frivillighedsudvalg. Sidst redigeret oktober 2013 Frivillighåndbogen Denne håndbog er til dig, der gør en

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Nyheder fra Titanparken November/ December 2014

Nyheder fra Titanparken November/ December 2014 Nyheder fra Titanparken November/ December 2014 Vinteren er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Efteråret er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

Vi håber at kunne bringe et nyhedsbrev rundt til alle lejligheder 4 gange om året.

Vi håber at kunne bringe et nyhedsbrev rundt til alle lejligheder 4 gange om året. Året der gik Så gik der atter et år og det er blevet tid til et nyt nyhedsbrev. Vi håber at kunne bringe et nyhedsbrev rundt til alle lejligheder 4 gange om året. Vi bestræber os på at fortælle om nogle

Læs mere

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet lland: FrivilligCenter Lo r dig! Der er brug fo Bliv Frivillig Make A Wish ønskefonden får drømmene til at gå i opfyldelse! Thomas fra VELO Poul fortæller: Jeg gør det for min egen skyld Sådan hjælper

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt.

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt. Lasagne Parmesan = Parmigiano Reggiano! Fem lækre lasagner med hver deres charme gode til både hverdag fest! Klassisk lasagne 4-6 personer 3-4 gulerødder skrælles rives, 4-5 fed hvidløg knuses, 5-6 løg

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

H H. Madskoler VIL DU MED?

H H. Madskoler VIL DU MED? Madskoler VIL DU MED? 2015 FÅ EN SJOV OG LÆRERIG SOMMERFERIE MED MADSKOLERNE Madskolerne giver børn og unge i alderen 8-12 år viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde -

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3 UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Vi er kommet godt i gang med skolen efter en dejlig lang juleferie. Der har godt nok været mange børn syge her i den første uge, så influenzaen

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Nyheder fra Titanparken April/ Maj 2015

Nyheder fra Titanparken April/ Maj 2015 Nyheder fra Titanparken April/ Maj 2015 Gode lejligheder, gode venner, god at spille fodbold i - Omar 11 år Gerne flere legepladser, her er godt at spille fodbold, store lejligheder - Yahe 7 år Her er

Læs mere

Hej Nabo! i Gadehavegård 4. september. Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Søg penge til gode ideer!

Hej Nabo! i Gadehavegård 4. september. Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Søg penge til gode ideer! Hej Nabo! Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Sommeren er kommet og livet i det grønne Gadehavegård byder sig til Læs om teaterturen på De usynlige stier, streetbasket, streetdance, Åben skole, forældrenetværk,

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

SMS ER TIL BEBOERNE ER EN SUCCES

SMS ER TIL BEBOERNE ER EN SUCCES SMS ER TIL BEBOERNE ER EN SUCCES BO-VEST har henover efteråret afprøvet et nyt varslingssystem, der informerer beboerne via sms. Det har vist sig at være en succes. Projektet har resulteret i mange positive

Læs mere

NORDSTJERNEN For beboerne i Albertslund Nord

NORDSTJERNEN For beboerne i Albertslund Nord NORDSTJERNEN For beboerne i Albertslund Nord ALBERTSLUND NORD OS I NORD - AB BÆK & FOS - VA - Det første fælles bestyrelsesmøde i Nord, side 6. - Gift med fjenden - eller...? side 8. - Nyt fra ejendomskontoret,

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Hold dig opdateret på: www.ellekonebakken.dk

Hold dig opdateret på: www.ellekonebakken.dk HER PÅ BAKKEN juni 2013 Side 1 Side 2 HER PÅ BAKKEN juni 2013 HER PÅ BAKKEN Udgives af bladredaktionen, hørende under aktivitetsudvalget. Redaktion: Ansvarshavende: Christian Ostenfeld Tlf. 31 508 886

Læs mere

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar

side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Stilladsinformation nr. 64 - december 2001 side 9 manden Portræt af en 25-års jubilar Navn: Ib Hansen Bopæl: albertslund Alder: 55 Start i branchen: 1975 Firma: Tillidspost: Herlev Stilladser Fanebærersuppleant

Læs mere

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret

Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Infobrev til alle beboerne i Vangkvarteret Nr. 6 27. maj 2015 Kom til åbent fælleshus i Vangkvarteret! Torsdag den 28. maj fra kl. 14.00-16.00 Fælleshuset, Agervang 24A Kl. 14.00-16.00 - Kom og mød Vangkvarterets

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013

Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013 Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013 Det dufter af midsommer derude. Netop nu står naturen i fuld flor det dufter af et væld af blomster og nyslået hø. Lige nu er naturen på sit højeste; råen har netop

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 37 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Efter en dejlig uge med solskin er vi nu nået til at kigge lidt tilbage på ugens løb og evaluere samt kigge lidt frem på næste undervisningsuge

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Nyheder fra Titanparken Juli / august 2014

Nyheder fra Titanparken Juli / august 2014 Nyheder fra Titanparken Juli / august 2014 Sommer og sol har indtaget Titanparken. Det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233

Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 Husorden Afd. 25 Højgården Kejlstrupvej 101-233 (Revideret 28.08.2014) Vi vil gerne ønske dig velkommen til afd. 25 og håber du vil falde godt til i Højgården I denne folder vil du finde de fleste oplysninger,

Læs mere

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden.

Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø i baggrunden. TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV SEPTEMBER 2015 Kære alle, Så er vi allerede nået til september, jamen dog, hvor tiden løber. Dette sjove foto er oppe fra, hvor jeg bor. Sejerøbugten med Nekselø

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014 Nyhedsbrev Frivillig Samråd Mors Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam I dette nummer: Det Mobile Omsorgs & Aktivitetsteam på Mors Hjerneskadeforeningen - hvad er en hjerneskade? En dejlig eftermiddag...

Læs mere

Indisk mad. Indisk buffet 11. November

Indisk mad. Indisk buffet 11. November Indisk mad Indisk buffet Indisk rødløg 6 rødløg ½ l kærnemælk 1 tsk senneps frø Salt og peber Skær løgene i små stykker Læg de 5 løg i kærnemælken Sauter det ene løg og sennepsfrøene i olie Tilsæt det

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

8 lækre opskrifter på lam

8 lækre opskrifter på lam 8 lækre opskrifter på lam Lammeskank med mørk øl og lakrids 2 store eller 4 små lammeskanke ½ spsk. lakridspulver eller ½ lakridsrod 2 store mørke øl 8 fed hakket hvidløg 3 gulerødder i tern 1 løg i tern

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Bestyrelsesmødereferat Dato: 14. februar 2013 Afd. 18 Hornemanns Vænge Sted: bestyrelseslokalet Indkaldte E-mail Deltaget Afbud Ej mødt Ulla Lind (UL) formand ulihn@stofanet.dk x Inge Grønlund (IG) næstformand

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning Maj - Juni 2012 Kære ErhvervsKvinder Herning. Sommerferien står for døren og det betyder, at ErhvervsKvinder Herning holder pause i 2 måneder med arrangementer. Vi mødes igen

Læs mere

Personale! Pia K. Jensen Leder. Startede i huset i 1985.

Personale! Pia K. Jensen Leder. Startede i huset i 1985. Personale! Pia K. Jensen Leder Startede i huset i 1985. Uden forkundskaber røg jeg lige på køkkenet, og bagte hver dag til 150 børn. Siden fik jeg flere timer, og tog til sidst klubuddannelsen hvorefter

Læs mere

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik.

Vi har set frem til denne dag, hvor ca. 300 gymnaster skal i konkurrence og vi glæder os til at se en masse flot acrobatik. Side 2-6 Velkommen til Sports Acro DM2015 for Junior og Senior Kære gymnaster, instruktører og dommere. Det er en stor glæde for Slagelse Gymnastik Forening at kunne byde Jer velkommen til Sports Acro

Læs mere

Punkt 1: Gæster Ingen denne gang.

Punkt 1: Gæster Ingen denne gang. Web.referat nr. 40, mandag d. 12. januar 2015 Tilstede: Ibrahim El-Khatib, Jesper B. Jensen, Fazilet Sahin, Alice Jensen og Pia v. Benzon Det Spirer i Gadehavegård: Pernille Agerbæk Punkt 1: Gæster Ingen

Læs mere

Spørgsmål og svar i Vesterbo

Spørgsmål og svar i Vesterbo Spørgsmål og svar i Vesterbo Kære beboer august 2007 Her har vi samlet en række spørgsmål og svar, der handler om dagligdagen i Vesterbo. Det er spørgsmål, som både ejendomsfunktionærerne og afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Nyhedsbrev Den Boligsociale indsats i afdeling 5 og 6.

Nyhedsbrev Den Boligsociale indsats i afdeling 5 og 6. Nyhedsbrev Den Boligsociale indsats i afdeling 5 og 6. Hasseris Boligselskab Dette nyhedsbrev, som er udarbejdet af De Boligsociale Medarbejdere, vil give dig et aktuelt indblik i, hvad Den Boligsociale

Læs mere

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden?

3. Hvorfor fangede man nogle kvinder, tog tøjet af dem og klippede alt håret af dem på gaden? Før læsning: Introduktion til årtiet Gruppearbejde: Se på billederne i bogen side 3. Hvad kender I? Hvad tænker I? Hvad tror I kapitlet handler om? Hvad ved I om dette årti i jeres eget hjemland / verden

Læs mere