Vælg grundejere til Det Grønne Råd. Nyhedsbrevet SGH 10. Sammenslutningen af grundejerforeninger i Hvidovre Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vælg grundejere til Det Grønne Råd. Nyhedsbrevet SGH 10. Sammenslutningen af grundejerforeninger i Hvidovre Kommune"

Transkript

1 Nyhedsbrevet SGH 10. Årgang nr. 6 - December 2018 Sammenslutningen af grundejerforeninger i Hvidovre Kommune Det Grønne Råd er oprettet som et forum for dialog og samarbejde mellem borgerne, interessegrupper og kommunens politikere og administration om klima-, natur-, energi- og miljøspørgsmål. Vælg grundejere til Det Grønne Råd Valget til Det Grønne Råd i Hvidovre Kommune foregår onsdag den 12. december 2018 kl i Multihusets Cafe, Center for Plan og Miljø på Høvedstensvej 45 i Hvidovre. Grundejerforeningerne har mulighed for at få valgt fire medlemmer og fire suppleanter til rådet i perioden Grundejerforeningernes bestyrelsesmedlemmer og andre udpegede medlemmer af foreningen har mulighed for at opstille til valget. Det Grønne Råd er oprettet som et forum for dialog og samarbejde mellem borgerne, interessegrupper og kommunens politikere og administration om klima-, natur-, energi- og miljøspørgsmål. I rådet skal idéer til tiltag kunne præsenteres, behandles og videregives til udvikling af arbejdet i retning af bæredygtighed indenfor disse områder. Rådet holder møde fire gange om året. Medlemmerne sidder for en 4-årig periode. Derfor kom og stem på en kandidat fra SGHs bestyrelse, som opstiller følgende: Anders Aalund, Nørremarksvej 6, 2650 Hvidovre, Grf. Hvidovre Kirkeby, aalund@oncable.dk og Flemming Juel Mikkelsen, Menelaos Boulevard 52, 2650 Hvidovre, Grf. Bredevang, flemming.j.mikkelsen@mail.dk

2 Vil man som grundejer i kommunen have indflydelse på vigtige spørgsmål om, hvordan Hvidovre Kommune bliver en mere grøn og bæredygtig kommune, ja så er det vigtigt at stemme på en kandidat, der ønsker at præge denne udvikling på en balanceret måde, siger formand for SGH, Flemming J. Mikkelsen. Kommissorium for Det Grønne Råd findes på kommunens hjemmeside: Tyst asfalt, støjskærme, 40 km/t og stedsegrønne træer Efter SGHs opfattelse haster det med en egentlig langsigtet strategi, som blandt andet bør indeholde at få støjdæmpende asfalt på alle gennemgående veje, der har en hastighedsbegrænsning på 60 km/timen og derover - (ved hastigheder under 60 km/t virker støjdæmpende asfalt ikke). Resumé: Sammenslutningen af grundejerforeninger i Hvidovre Kommune, SGH, foreslår i et høringssvar til kommunens støjhandlingsplan en række foranstaltninger gennemført, der kan være medvirkende til at reducere støjen i kommunen: Midlerne er støjbekæmpende asfalt på veje med 60 km/t og derover, 40 km/t hastighedsbegrænsning på samtlige ikke-gennemgående veje, flere støjvolde og støjskærme samt beplantning af støjvolde med stedsegrønne træer. Nedenfor ses hele SGHs høringssvar: Høringssvar til Hvidovre Kommunes forslag til Støjhandlingsplan Hvidovre Kommune er en meget støjplaget kommune. Ifølge Vejdirektoratets opgørelse er der næsten (7.924) boliger med en støjbelastning på 58 db eller derover, hvilket er Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi for vejstøj ved boliger. I Danmark betragtes en bolig som støjbelastet, når vejstøjniveauet overstiger den vejledende grænseværdi.

3 Kommunens geografiske nærhed til København betyder, at store statsveje gennemskærer kommunen primært Amagermotorvejen og Holbækmotorvejen. Desuden er der tre jernbanelinjer, der krydser Hvidovre Kommune. Dette giver også en masse støj. Ifølge verdenssundsorganisationen WHO er støj stressfremkaldende, hvilket forøger risikoen for helbredseffekter. Ifølge WHO kan trafikstøj medføre gener og helbredseffekter som kommunikationsbesvær, hovedpine, søvnbesvær, stress, forøget blodtryk, forøget risiko for hjertesygdomme og hormonelle påvirkninger på de mennesker, der bor tæt på støjen. Tungt belastet Når Hvidovre Kommune er så belastet af trafikstøj, er der al mulig grund til at både stat og kommune lægger en langsigtet plan for, hvordan støjen bekæmpes mest effektivt. Trafikken stiger år for år, og det samme gør støjen. Lad os nævne et eksempel: Amagermotorvejen blev bygget i 1983 med to spor i hver retning og med en forventet daglig trafik på biler, når hele Amagermotorvejen og Centrumforbindelsen var anlagt. I dag viser Vejdirektoratets egne optællinger, at der dagligt kører biler på Amagermotorvejen. Samme mønster tegner der sig ved Holbækmotorvejen, hvor trafikken også stiger markant år for år. Og inden længe tages den ny jernbane mellem København og Ringsted i brug, og den krydser tværs gennem Hvidovre, hvilket betyder, at der er tre jernbaneforbindelser gennem kommunen. I et høringssvar til Vejdirektoratets Støjhandlingsplan har SGH gjort opmærksom på, hvilke støjdæmpende foranstaltninger, der er påkrævet omkring disse store infrastrukturanlæg. Det drejer sig blandt andet om støjdæmpende asfalt, nedsættelse af hastigheder til 90 km på motorveje, støjskærme og støjvolde, som også foreslås beplantet på toppen med nåletræder, der er dels støjdæmpende og dels tæller positivt i CO2-regnskabet. Når det er sagt, mener vi i SGHs bestyrelse, at Hvidovre Kommune fortsat har en lang række opgaver, som kommunen kan gennemføre på kommuneveje for at etablere et mindre støjende klima til glæde for kommunens borgere. Langsigtet strategi Efter SGHs opfattelse haster det med en egentlig langsigtet strategi, som minimum bør indeholde følgende foranstaltninger gennemført for at mindske den stigende støj fra den øgede trafikbelastning: o at få ny støjdæmpende asfalt på alle gennemgående veje, der har en hastighedsbegrænsning på 60 km/timen og derover - (ved hastigheder under 60 km/t virker støjdæmpende asfalt ikke). o at få gennemført hastighedsbegrænsning på 40 km/t på samtlige kommunens veje, der ikke er gennemgående primærveje (lav hastighed støjer mindre). o at få forhøjet de nuværende støjvolde/støjskærme. o At få etableret nye støjvolde/støjskærme der, hvor trafikbelastningen er høj, men hvor støjdæmpende foranstaltninger ikke eksisterer i dag o at få plantet store grantræer/fyrretræer øverst på alle støjvolde. Træer er støjdæmpende, og de tæller positivt i CO2-regnskabet.

4 El-biler, hybridbiler, selvkørende biler og delebiler indgår i regeringens langsigtede strategi, og den udfordring bør Hvidovre Kommune tage op allerede nu for at være bedst gearet til fremtiden. Sådan udvikles en bæredygtig trafik i Hvidovre Resumé: SGH har i november afgivet et høringssvar til Hvidovre Kommune om den fremtidige trafik, hvor der blandt andet peges på, hvordan den kollektive trafik og den individuelle trafik kan optimeres og forbedres samtidig med at miljøet skånes mest muligt. Nedenfor ses hele SGHs høringssvar: SGHs høringssvar til nye trafikstrategi Sammenslutningen af grundejerforeninger i Hvidovre Kommune, SGH, er tilhænger af en fortsat udvikling af alle former for både kollektiv og individuel trafik i kommunen. Der er behov for begge dele, og det er vigtigt, at de forskellige trafikformer supplerer/implementerer hinanden.

5 Det overordnede mål er, at trafikken skal afvikles så sikkert og effektivt som muligt, at CO2-udviklingen reduceres, og at trafikken støjer meget mindre end i dag, hvad enten man færdes til fods, på cykel eller i et køretøj forsynet med en motor. Troværdig politisk vilje til ny trafikstrategi Til brug for dette skal der udarbejdes en overordnet både kortsigtet og langsigtet trafikstrategi, hvor der både sættes faste deadlines og demonstreres politisk vilje til at afsætte penge til at gennemføre de beslutninger, som træffes på trafikområdet. Hvidovre Kommune har tidligere udarbejdet denne type strategier (i 1999), og de er alle uden undtagelser endt i en kontorskuffe, hvor ingen efterfølgende har skænket dem en tanke. Primært er der simpelthen behov for, at kommunalbestyrelsen demonstrerer en troværdig vilje til at udarbejde og gennemføre en overordnet strategi, der udvikler både den kollektive og den individuelle trafik. (1) KOLLEKTIV TRAFIK Den kollektiv trafik skal fortsat udvikles til gavn for de daglige brugere, og for dem, der bor i kommunen men som ikke nødvendigvis bruger disse transportmidler hver eneste dag. Det vil sige flere sammenhængende trafiklinjer, der forbinder hinanden i et fintmasket net. Det være sig busser, letbane, s-tog etc, og fokus skal være på, at det skal være så nemt som muligt at benytte disse trafiklinjer. Desuden skal de støje så lidt som muligt, forurene så lidt som muligt, hvorfor eldrevne busser og tog samt førerløse transportmidler med nemme tilslutningsmidler til andre trafikformer skal fremmes mest muligt. Her er det også vigtigt, at der udvikles ordentlige p-forhold til individuelle trafikanter, der kan parkere sikkert og derefter pendle videre med de kollektive systemer. (2) INDIVIDUEL TRAFIK Men SGH mener imidlertid ikke, at den kollektive trafik kan erstatte den individuelle trafik, hvorfor der fortsat skal være stor fokus på denne. Den skal udvikles yderligere. Målet må være, at få den kollektive og den individuelle trafik til at komplimentere hinanden, så kommunen bliver en infrastrukturmæssig fremtidssikret kommune. Infrastrukturen er helt afgørende for kommunens økonomiske udvikling. Mere end Hvidovre-borgere og mere end pendlere udefra færdes ifølge Cowi dagligt i trafikken her i kommunen. Hertil kommer alle de trafikanter, som transporterer sig rundt i kommunen i deres fritid, ferier, til sociale arrangementer, indkøb og lignende. På niveau med de bedste For den gående og cyklende trafik er forholdene i Hvidovre Kommune generelt gode. Fortov, fodgængerovergange og cykelstier er veludviklede, og det samme må siges om muligheden for at cykle på sikre cykelstier, belysning af disse samt parkering af cykler.

6 Hvis prognoser om, at tilflyttere til kommunen fortrinsvis er unge mennesker, der flytter fra Københavns Kommune, ankommer med en mere cementeret cykelkultur, er rigtig, skal cykelfaciliteter selvfølgelig holdes ajour, så de svarer til den til enhver tid gældende standard i de bedste cykelkommuner. Biltrafikken skal fortsat udvikles For biltrafikken, som efter SGHs opfattelse er helt afgørende for Hvidovre Kommunes fortsatte økonomiske udvikling, er der fortsat meget tilbage at ønske for at kommunen kan opfattes som optimal. SGH har i mange år plæderet for, at der gennemføres en nedsættelse af hastigheden på alle lokalveje til 40 km/t, mens hastigheden på de primære trafikveje som eksempelvis Avedøre Havnevej og Gammel Køgevej bibeholdes for at trafikken kan afvikles i et stabilt tempo. Hastighedsdæmpende foranstaltninger Men for at nedsætte hastigheden på lokalvejene, kræves det at samtlige veje bliver udstyret med hastighedsdæmpende foranstaltninger, og det betyder, at kommunen finansierer dette initiativ. Som det fungerer i dag har kommunen siden 2011 forsøgt at lægge hovedparten af udgifterne over på grundejerne, hvilket på alle måder er helt uacceptabelt. Alle borgere i det her land betaler til vejvedligeholdelse via skatten, hvilket er et godt princip. I Hvidovre tilfælde betyder den nuværende fremgangsmåde med at grundejerne skal finansiere 75 pct. af udgifterne, at trafiksaneringen sker helt tilfældigt og uden noget egentligt overordnet mål. Reelt er trafiksikkerheden på villavejene privatiseret, og det er kun er de grundejerforeninger, der har godt råd, som får trafiksanering. Det er ikke hensigtsmæssigt set med de overordnede briller på, og kommunen bør ændre dette princip hurtigst muligt, så det er muligt at lave en overordnet strategi, som kan implementeres over nogle år. Det øger trafiksikkerhede, og nedsætter både støj- og CO2-udledning. Sorte pletter prioriteres I sin overordnede trafikstrategi bør Hvidovre Kommune også fortsat fokusere på, at udbedre forholdene omkring de såkaldte sorte pletter i kommunens infrastruktur. Det vil sige anvendelse af ressourcer til en ændring af forhold og trafiksystemer de steder, hvor der sker flest uheld. Det er samfundsmæssigt en rigtig god ting. Fremtidens biler El-biler, selvkørende biler og delebiler indgår i regeringens langsigtede strategi, og den udfordring bør Hvidovre Kommune tage op allerede nu for at være bedst gearet til fremtiden. Det vil sige etablering af standere, hvor el-bilerne kan oplades, etablering af specifikke p-pladser for både el-biler og delebiler, hvor der altid er kapacitet til disse biler. Nøgleordet i disse bestræbelser skal være, at det skal være let og tilgængeligt at anvende disse nye typer køretøjer, så det bliver attraktivt at benytte dem.

7 Julen er på vej Som alle ved, nærmer julen sig med hastige skridt, så derfor vil vi i SGHs bestyrelse ønske alle foreningens medlemmer en Glædelig jul og godt nytår SGHs bestyrelse December

TRAFIKSTØJ ER DET ET PROBLEM? ER DER LØSNINGER?

TRAFIKSTØJ ER DET ET PROBLEM? ER DER LØSNINGER? TRAFIKSTØJ ER DET ET PROBLEM? ER DER LØSNINGER? Allan Jensen, afdelingsleder, Rambøll Tlf. 51615812 aaj@ramboll.dk DECIBEL OG GRÆNSEVÆRDIER 58 db udendørs ved boliger Grænseværdien er vejledende for nyt

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 99 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 99 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 99 Offentligt Til medlemmerne af Transport- og Bygningsudvalget Notat om manglende støjskærm ved Motorring 3 Rødovre Kommune Materiale forud for

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

DANSKE GRÆNSEVÆRDIER FOR VEJSTØJ

DANSKE GRÆNSEVÆRDIER FOR VEJSTØJ DANSKE GRÆNSEVÆRDIER FOR VEJSTØJ MÅLESTOK FOR VEJSTØJ Vejstøjniveauer angives i decibel db), og angives som L den, der er en fælles europæisk enhed for støj, som beskriver det gennemsnitlige støjniveau

Læs mere

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig.

Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Røde og fra interessentmøde den 2. juni 2008 Essensen fra 1. møde i interessentgruppen: Flere nævnte i deres gennemgang af de røde og grønne kort, at Politisk mod og vilje er vigtig. Ellers kan følgende

Læs mere

Samrådsspørgsmål BG og BH

Samrådsspørgsmål BG og BH Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 503 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål BG og BH Side 1 af 11 Spørgsmål BG & BH Spørgsmål BG: Hvad er årsagen til, at

Læs mere

Nyhedsbrevet SGH 9. Årgang nr. 3 - Juni 2017

Nyhedsbrevet SGH 9. Årgang nr. 3 - Juni 2017 Nyhedsbrevet SGH 9. Årgang nr. 3 - Juni 2017 Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Hvidovre Kommune Den 1. maj havde Mikkel Dencker, 1. viceborgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget besøg

Læs mere

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget

En ny Cykelpolitik. Thomas Lykke Pedersen Borgmester i Fredensborg Kommune. Lars Simonsen Formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget Cykelpolitik En ny Cykelpolitik Det er med glæde at vi på Byrådets vegne kan præsentere Fredensborg Kommunes nye Cykelpolitik. En Cykelpolitik som fortæller, hvad vi mener om cykling i Fredensborg Kommune,

Læs mere

Støjforureningen på Nørrebro

Støjforureningen på Nørrebro Støjforureningen på Nørrebro Kåre Press-Kristensen Civilingeniør, Ph.D. Det Økologiske Råd Baggrund Ca. 700.000 danske boliger er belastet med vejstøj over grænseværdien (58 db). Heraf er ca. 150.000 boliger

Læs mere

Det Grønne Råd i Hvidovre Kommune HVIDOVRE KOMMUNE BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN

Det Grønne Råd i Hvidovre Kommune HVIDOVRE KOMMUNE BY- OG TEKNIKFORVALTNINGEN Det Grønne Råd i Hvidovre Kommune Formål Forum for dialog og samarbejde mellem borgerne, interessegrupper, politikere og administration om miljø, natur og klima. Rådet præsenterer, behandler og videregiver

Læs mere

Nyhedsbrevet SGH 3. Årgang nr. 2 Marts 2011

Nyhedsbrevet SGH 3. Årgang nr. 2 Marts 2011 SGH Årsberetning for 2010 Bestyrelsens beretning for 2010 er aflagt af formanden for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Hvidovre Kommune, Flemming J. Mikkelsen, på den ordinære generalforsamling

Læs mere

2019 MOBILITET 2040 PB 1

2019 MOBILITET 2040 PB 1 2019 MOBILITET 2040 1 MOBILITET 2040 Mobilitet 2040 sætter scenen for fremtidens mobilitet i Aalborg Kommune. Vi er alle mobilister og bevæger os som aldrig før. Derfor er vores infrastruktur og miljø

Læs mere

Fra Strøbyvej Grundejerforening vil vi godt pege på Freddy Koch, fra vores bestyrelse, som kandidat til bygningsforbedringsudvalget.

Fra Strøbyvej Grundejerforening vil vi godt pege på Freddy Koch, fra vores bestyrelse, som kandidat til bygningsforbedringsudvalget. 1. Mikael Engelhardt Sendt: 9. april 2018 19:58 Cc: Freddy Koch Kandidat til Bygningsforbedringsudvalget Hej Henrik, Fra Strøbyvej Grundejerforening vil vi godt pege på Freddy Koch, fra vores bestyrelse,

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

Tilskud til forsøgsprojekter, der mindsker støjbelastning fra trafikken, og som har medfinansiering fra kommune og borgerne.

Tilskud til forsøgsprojekter, der mindsker støjbelastning fra trafikken, og som har medfinansiering fra kommune og borgerne. Bilag 1 Hvordan søger man Tilskud til forsøgsprojekter, der mindsker støjbelastning fra trafikken, og som har medfinansiering fra kommune og borgerne. Ansøgningsfrist: 1. december 2005 (senere forlænget

Læs mere

Page 1 of 1. Ulla Merete Riel

Page 1 of 1. Ulla Merete Riel Page 1 of 1 Ulla Merete Riel Fra: Henrik Lynghus (LYN) [LYN@NIRAS.DK] Sendt: 20. april 2009 08:38 Til: Cc: Emne: Teknisk Postkasse Alan Willumsen; Jesper Andersen; Mads Ventzel; Ole Kyhl, Nørreskovpark;

Læs mere

Støjhandlingsplan - høringssvar Indre By Lokaludvalg har i sit møde den 11. november 2010 besluttet følgende høringssvar vedr. støjhandlingsplanen:

Støjhandlingsplan - høringssvar Indre By Lokaludvalg har i sit møde den 11. november 2010 besluttet følgende høringssvar vedr. støjhandlingsplanen: Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, st. 1550 København V Teknik- og Miljøforvaltningen Støjhandlingsplan - høringssvar Indre By Lokaludvalg har i sit møde den 11. november 2010 besluttet følgende høringssvar

Læs mere

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften.

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Det gælder både, når en gulspurv synger og sender blid lyd mod

Læs mere

Miljø og sundhed NOTAT

Miljø og sundhed NOTAT NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Miljø og sundhed Nærværende notat

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

Støjhandlingsplan for Ballerup 2008-2013 Udkast til offentlig høring

Støjhandlingsplan for Ballerup 2008-2013 Udkast til offentlig høring Støjhandlingsplan for Ballerup 2008-2013 Udkast til offentlig høring Forord Ballerup Kommune har udarbejdet et udkast til en støjhandlingsplan for trafikstøjen i kommunen. Planen skal gælde i 5 år. Støjhandlingsplanen

Læs mere

2009/1 BSF 37 (Gældende) Udskriftsdato: 13. januar 2017

2009/1 BSF 37 (Gældende) Udskriftsdato: 13. januar 2017 2009/1 BSF 37 (Gældende) Udskriftsdato: 13. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 30. oktober 2009 af Per Clausen (EL), Line Barfod (EL), Johanne Schmidt Nielsen (EL) og Frank

Læs mere

UDKAST TRAFIKSTATEGI 2017

UDKAST TRAFIKSTATEGI 2017 UDKAST 05.05.2017 TRAFIKSTATEGI 2017 1 Kollektiv trafik Der sker store forandringer på trafikområdet de kommende år, som har betydning for Hvidovre Kommune, både når det gælder individuel og kollektiv

Læs mere

Støjkortlægning efter tiltag

Støjkortlægning efter tiltag Støjkortlægning efter tiltag Støjskærme ved Birkedalshusene Støjvold øst for Hillerødmotorvejen Hastighedsreduktion Borgmester Jespersens Vej Kollekollevej (ét kørespor) Støjreducerende asfalt på Dele

Læs mere

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at:

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at: NOTAT Dato J. nr. 15. august 2012 2012-2131 Beskrivelse af fælles projektbeskrivelser og vurderinger af løsningsforslag Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af

Læs mere

Politikermøde den 9. november med 14 partier

Politikermøde den 9. november med 14 partier Nyhedsbrevet SGH 9. Årgang nr. 5 Oktober 2017 Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Hvidovre Kommune Politikermøde den 9. november med 14 partier Lokalpolitikere fra samtlige partier, der stiller op

Læs mere

Center for Plan og Miljø har i høringsperioden modtage 20 høringssvar fra både foreninger og borgere.

Center for Plan og Miljø har i høringsperioden modtage 20 høringssvar fra både foreninger og borgere. NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Trafik- og ejendomme Sagsnr.: 16/27338 Dato: 09-05-2019/mdu Kommenterede høringssvar Hvidovre Kommune har fra 22. oktober til 18. november 2018 bedt offentligheden om

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

6.1 Trafikplanlægning Mål De overordnede mål på trafikområdet er: At virke for en overordnet trafikstruktur som sikrer, at Odense kan varetage sin rolle som regionalt center, og tilgodeser alle befolkningsgruppers

Læs mere

Støjhandlingsplan for vejtrafik 2010

Støjhandlingsplan for vejtrafik 2010 Støjhandlingsplan for vejtrafik 2010 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 3. Beskrivelse af byområdet... 4 4. Retsligt grundlag og ansvarlige myndigheder... 4 5. Grænseværdier... 4 6. Resume af støjkortlægningen...

Læs mere

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde

MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde MOTORVEJ E45 / E20 - UDBYGNING VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde Afdelingsleder BIRGITTE HENRIKSEN PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Afdelingsleder Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet VVM-redegørelse

Læs mere

Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken

Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken Bilag 4 Oversigt over høringssvar og forvaltningens bemærkninger I det følgende er de forskellige indsigelser og kommentarer samlet under

Læs mere

1/24. Vallensbæk Kommune Støjhandlingsplan 2018

1/24. Vallensbæk Kommune Støjhandlingsplan 2018 1/24 Vallensbæk Kommune Støjhandlingsplan 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 3 1. STØJHANDLINGSPLANENS VÆSENTLIGSTE PUNKTER... 4 2. KORTLÆGNINGSOMRÅDE... 4 3. MYNDIGHEDER OG DET RETLIGE GRUNDLAG... 7 3.1

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Trængsel og fremkommelighed Furesø Kommune

Trængsel og fremkommelighed Furesø Kommune Trængsel og fremkommelighed Furesø Kommune Fremkommelighedsudvalg 20. Juni 2019 Erik Basse Kristensen Markedschef, Plan og trafik 1 Agenda Lidt fakta Trængsel og kapacitet Hvorfor opstår trængsel? Trængsel

Læs mere

Albertslund Kommune Forslag til støjprojekt på Albertslundvej til udførelse i 2018

Albertslund Kommune Forslag til støjprojekt på Albertslundvej til udførelse i 2018 Albertslund Kommune Forslag til støjprojekt på Albertslundvej til udførelse i 2018 Albertslund Kommune har i 2018 afsat 500.000 kr. til udførelse af støjreducerende tiltag. Den mest effektive måde at benytte

Læs mere

Etablering af Living Lab for bekæmpelse af trafikstøj

Etablering af Living Lab for bekæmpelse af trafikstøj Gate 21 Etablering af Living Lab for bekæmpelse af trafikstøj Projektbeskrivelse for Gate 21 Living Lab: LAUST Laboratorium for Urban Støjbekæmpelse December 2014 Baggrund Mange mennesker bor i områder,

Læs mere

Møde mellem grundejerforeninger og J89 om Perimetervejen og rundkørsel

Møde mellem grundejerforeninger og J89 om Perimetervejen og rundkørsel Møde mellem grundejerforeninger og om Perimetervejen og rundkørsel Mandag 15. april 2019 kl. 19:00 21:00 Jonstruphus Til stede: Grf Jonstrupvænge Grf Nørrevangsvej/Søndervangsvej Grf Mageløse Grf Højen

Læs mere

Trafik og Veje Aarhus Kommune Grøndalsvej 1 8260 Viby J. Indsigelse vedrørende Århus Kommunes Støjhandlingsplan

Trafik og Veje Aarhus Kommune Grøndalsvej 1 8260 Viby J. Indsigelse vedrørende Århus Kommunes Støjhandlingsplan Trafik og Veje Aarhus Kommune Grøndalsvej 1 8260 Viby J Indsigelse vedrørende Århus Kommunes Støjhandlingsplan Brabrand Fællesråd har stor sympati for Kommunens planlagte indsats for at mindske generne

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Solrød Kommune Teknisk Administration Team Vej og Kloak Bilag 1 Sag: Evt. forhøjelse af støjvold ud for Ranunkelvangen Dato: 1.

Solrød Kommune Teknisk Administration Team Vej og Kloak Bilag 1 Sag: Evt. forhøjelse af støjvold ud for Ranunkelvangen Dato: 1. Side 1 af 5 Solrød Kommune Teknisk Administration Team Vej og Kloak Bilag 1 Sag: Evt. forhøjelse af støjvold ud for Ranunkelvangen Dato: 1. oktober 2008 HØRINGSNOTAT Byrådets økonomiudvalg besluttede 18.

Læs mere

Regionsanalyse Sydjydernes trafikale trængsler

Regionsanalyse Sydjydernes trafikale trængsler January 20, 2010 Vækstkampagnen Danmark som udviklingsland DI lancerer i efteråret 2010 vækstkampagnen Danmark som udviklingsland. Det overordnede formål med kampagnen er skabe synlighed om Danmarks vækstudfordring.

Læs mere

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91.

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91. 30. august 2016 - semi Notat om vejstøj langs Volderslevvej efter Energivejs forlængelse Formål Formålet med beregningerne er følgende: Metode 1. Undersøge, hvor meget støjbelastningen af boliger langs

Læs mere

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden

Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Center for Regional Udvikling Forslag til prioritering af infrastruktur i hovedstadsregionen i samarbejde med KKR Hovedstaden Møde i miljø- og trafikudvalget 1. november 2016 En stærk international infrastruktur

Læs mere

Høringssvar til Gladsaxestrategien fra. Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Gladsaxe Kommune

Høringssvar til Gladsaxestrategien fra. Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Gladsaxe Kommune Bagsværd den 17. august 2018. Høringssvar til Gladsaxestrategien 2018-2022 fra Sammenslutningen af Grundejer Det er altid godt for en kommune at ledelsen har gjort sig tanker om hvordan man ønsker den

Læs mere

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik Side 1 Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik SKANDERBORG KOMMUNES TRAFIKPOLITIK 2016 Trafikpolitik 2016 // Skanderborg Kommune Side 3 Indledning Skanderborg Kommune har vokseværk. Især flytter

Læs mere

Morten Beha Pedersen, Center for Plan og Miljø Hvidovre Kommune Anja W. Dalberg, Center for Plan og Miljø, Hvidovre Kommune

Morten Beha Pedersen, Center for Plan og Miljø Hvidovre Kommune Anja W. Dalberg, Center for Plan og Miljø, Hvidovre Kommune < Vedrørende: Referat af Grønne Råds Møde Dato: Torsdag den 16. august 2018 Dagsorden Sted: Deltagere: Multihuset, Høvedstensvej 45, Hvidovre Jann Larsen, Vestvoldens Venner Thomas Otzen, Cyklistforbundet,

Læs mere

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har nen gennemskæres af Holbækmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen samt af S-banen. De to hovedfordelingsveje i kommunen er Vallensbæk Torvevej

Læs mere

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer.

planlægningen og gennem egentlige støjprojekter mulighed for at gøre noget ved støjproblemer. Civilingeniør Lone Reiff, Afdelingen for trafiksikkerhed og miljø, Vejdirektoratet, Niels Juels Gade 13, Postbox 1569, 1020 København K, Tlf.: 33 93 33 38, Fax 33 93 07 12, E-mail: LRE@VD.DK Dette paper

Læs mere

Byrådscentret 24-07-2013

Byrådscentret 24-07-2013 NOTAT Byrådscentret 24-07-2013 Baggrundsnotat. Støj. Kommuneplan 2014 Emnet støj indgår i Kommuneplan 2010. Kommuneplan 2014 er en fuld revision, og det er derfor screenet om der er behov for nye retningslinjer

Læs mere

Efter opfordring fra borgmesteren fremsendes bemærkninger til forslaget.

Efter opfordring fra borgmesteren fremsendes bemærkninger til forslaget. Maj 2014 Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj plan-byg-miljo@ishoj.dk Høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014, Ishøj Kommune Efter opfordring fra borgmesteren fremsendes bemærkninger til forslaget.

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet TC-100046 Rev.1 Sagsnr.: T201775 Side 1 af 14 + kortbilag 1-4 17. februar 2012 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45

Læs mere

2. etape af Kalundborgmotorvejen

2. etape af Kalundborgmotorvejen 2. etape af Kalundborgmotorvejen - Referat af 1. møde i Naboforum 6. april 2016 Dato 12. april 2016 Sagsbehandler AEL Mail ael@vd.dk Telefon 7244 3621 Dokument 16/04813-1 Side 1/5 Emne Naboforum 1. møde,

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE STØJHANDLINGSPLAN

TÅRNBY KOMMUNE STØJHANDLINGSPLAN TÅRNBY KOMMUNE STØJHANDLINGSPLAN 2019-2024 1 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Det samlede byområde... 3 3. De ansvarlige myndigheder og det retlige grundlag... 3 4. Gældende grænseværdier...

Læs mere

Lokalplan nr. 620 for boliger og idrætsanlæg i Over Hornbæk og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 620 for boliger og idrætsanlæg i Over Hornbæk og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 Bilag 3: Gennemgang og behandling af høringssvar Lokalplan nr. 620 for boliger og idrætsanlæg i Over Hornbæk og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 Sagsnummer: 01.02.05-P16-27-14 Dato: 24-05-2016 Høringssvar

Læs mere

Støjbekæmpelse i Gladsaxe Kommune

Støjbekæmpelse i Gladsaxe Kommune Støjbekæmpelse i Gladsaxe Kommune Indlæg af Martin Kisby Willerup, Moe & Brødsgaard A/S, for Gladsaxe Kommune. E-mail: mkw@moe.dk Gladsaxe Kommune kortlagde i 2004 trafikstøjen langs alle veje i kommunen

Læs mere

Fremtidens Trafikudvikling - med fokus på persontransport. Susanne Krawack Trekantområdet

Fremtidens Trafikudvikling - med fokus på persontransport. Susanne Krawack Trekantområdet Fremtidens Trafikudvikling - med fokus på persontransport Susanne Krawack Trekantområdet Drivkræfterne bag. Trafikstigning Større forbrug Flere biler DK: 360 biler/1000 indb. S og D: 550 575 biler/ 1000

Læs mere

Kortlægning af vejtrafikstøj Sammenfatningsnotat

Kortlægning af vejtrafikstøj Sammenfatningsnotat Kortlægning af vejtrafikstøj Sammenfatningsnotat Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning... 3 2 Trafikstøjbelastning... 3 3 Støjgrænser... 4 4 Kilder til trafikstøj... 4 5 Støjbelastningstal (SBT)...

Læs mere

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen!

Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Sammenfatning af den nationale cykelstrategi 2014: Danmark op på cyklen! Side 1/6

Læs mere

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser:

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser: 24. april 2009 Højere hastighed og klima Susanne Krawack og Martin Lidegaard Hastigheden på de danske veje har en signifikant betydning for transportsektorens udledning af CO2. Alligevel har det ikke været

Læs mere

Kendte til Lokaludvalget i forvejen

Kendte til Lokaludvalget i forvejen Samlet data fra bydelsplanundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 2.-24. januar 217 (5 dage). Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

Persontransport - De 5 vigtigste (investerings) områder. Otto Anker Nielsen, oan@transport.dtu.dk

Persontransport - De 5 vigtigste (investerings) områder. Otto Anker Nielsen, oan@transport.dtu.dk Persontransport - De 5 vigtigste (investerings) områder Otto Anker Nielsen, oan@transport.dtu.dk Præmis (1)? Investeringer er ikke nødvendigvis det mest effektive (transportpolitiske) virkemiddel I hvert

Læs mere

Støjkortlægning og støjhandlingsplaner

Støjkortlægning og støjhandlingsplaner Støjkortlægning og støjhandlingsplaner EU-direktiv om vurdering og styring af ekstern støj (2002) Bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af handlingsplaner (nr. 717 af 13. juni 2006)

Læs mere

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2 Lokalplanforslag 19.04. Indkomne indsigelser Bilag 2 Holbæk Kommune Planafdelingen J.nr. 11 / 83563 Den 6. maj 2013 Forslag til Lokalplan 19.04 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsperioden

Læs mere

Vallensbæk Kommune Lovpligtig støjhandlingsplan 2018

Vallensbæk Kommune Lovpligtig støjhandlingsplan 2018 27. juni 2018 Vallensbæk Kommune Lovpligtig støjhandlingsplan 2018 1/25 FORORD... 3 1. STØJHANDLINGSPLANENS VÆSENTLIGSTE PUNKTER... 4 2. KORTLÆGNINGSOMRÅDE... 5 3. MYNDIGHEDER OG DET RETLIGE GRUNDLAG...

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling

Region Hovedstaden. Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Region Hovedstaden Det gode liv i hovedstadsregionen - sådan arbejder Region Hovedstaden for vækst og udvikling Det gode liv I Region Hovedstaden arbejder vi for at skabe vækst, for vækst og livskvalitet

Læs mere

Ny vejledning fra Miljøstyrelsen: Støj fra veje. Støjkortlægning og støjhandlingsplaner. Jørgen Jakobsen. Miljøstyrelsen

Ny vejledning fra Miljøstyrelsen: Støj fra veje. Støjkortlægning og støjhandlingsplaner. Jørgen Jakobsen. Miljøstyrelsen Ny vejledning fra Miljøstyrelsen: Støj fra veje Støjkortlægning og støjhandlingsplaner Jørgen Jakobsen Miljøstyrelsen Støjen dræber! 200 500 mennesker dør tidligere end ellers på grund af støj fra vejene.

Læs mere

UDVIKLING AF METRO OG LETBANER I KØBENHAVN SØREN ELLE, CENTER FOR BYUDVIKLING, KØBENHAVNS KOMMUNE

UDVIKLING AF METRO OG LETBANER I KØBENHAVN SØREN ELLE, CENTER FOR BYUDVIKLING, KØBENHAVNS KOMMUNE TØF 21.4.08 UDVIKLING AF METRO OG LETBANER I KØBENHAVN SØREN ELLE, CENTER FOR BYUDVIKLING, KØBENHAVNS KOMMUNE METROEN ØGER DEN KOLLEKTIVE TRAFIK 255.000 BUS 281.000 METRO BIL CYK 2002 2005 KOLLEKTIV TRAFIK

Læs mere

Nordforbrænding bygger en ny, effektiv og miljørigtig ovnlinje. Hvad betyder det for naboerne?

Nordforbrænding bygger en ny, effektiv og miljørigtig ovnlinje. Hvad betyder det for naboerne? N a b o i n f o r m at i o n o m O v n l i n j e 5 Nordforbrænding bygger en ny, effektiv og miljørigtig ovnlinje. Hvad betyder det for naboerne? Derfor bygger vi en ny ovnlinje Ovn, kedel og røggasrensningsanlæg

Læs mere

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG

Trafikstøjsberegninger. Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG Oktober 2014 ERHVERVSKORRIDOR OMKRING MOTORVEJ SILKEBORG PROJEKT Erhvervskorridor Silkeborg 24. oktober 2014 Projekt nr. 218536 Udarbejdet af JEK Kontrolleret af MABO NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks

Læs mere

Regionsanalyse Nordjydernes trafikale trængsler

Regionsanalyse Nordjydernes trafikale trængsler November 12, 2010 Vækstkampagnen Danmark som udviklingsland DI lancerer i efteråret 2010 vækstkampagnen Danmark som udviklingsland. Det overordnede formål med kampagnen er skabe synlighed om Danmarks vækstudfordring.

Læs mere

Selvkørende køretøjer og cykeltrafik - Fup eller Fakta

Selvkørende køretøjer og cykeltrafik - Fup eller Fakta Selvkørende køretøjer og cykeltrafik - Fup eller Fakta National cykelkonference, 2018 Bo Ekman, Vejdirektoratet Erik Basse Kristensen, COWI Søren Frost, COWI Hilse på 2 Selvkørende køretøjer forskellige

Læs mere

Banekonference Letbanen på Ring 3 Status. 5. Maj 2015 Anne-Grethe Foss Metroselskabet Letbaneselskabet

Banekonference Letbanen på Ring 3 Status. 5. Maj 2015 Anne-Grethe Foss Metroselskabet Letbaneselskabet Banekonference Letbanen på Ring 3 Status 5. Maj 2015 Anne-Grethe Foss Metroselskabet Letbaneselskabet HOVEDSTADENS INFRASTRUKTUR S- tog Fingerplanen Metro Sammenbinding af indre region Letbane Sammenbinding

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Pendlingsafstanden med kollektiv trafik og bil er stigende, og presset på motorvejene og dermed trængslen er steget.

Pendlingsafstanden med kollektiv trafik og bil er stigende, og presset på motorvejene og dermed trængslen er steget. N O T A T 21-11-2016 Sag nr. 15/1003 Dokumentnr. 32130/16 Henrik Severin Hansen Tel. E-mail: Flere danskere tager bilen på arbejde og uddannelse men de regionale forskelle er store Efter en længere periode,

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik

Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde (opsamling) Sammenlignelige uheldsstatistikker og gennemkørende trafik Orientering om omverdensindragelsen Evt. Ca. 25 uheld Nordre Frihavnsgade Ca. 17

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, 4. 1550 København V indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 33 66 54 41 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

Luft- og støjforureningen på Østerbro. Kåre Press-Kristensen Seniorrådgiver, luftkvalitet Det Økologiske Råd

Luft- og støjforureningen på Østerbro. Kåre Press-Kristensen Seniorrådgiver, luftkvalitet Det Økologiske Råd Luft- og støjforureningen på Østerbro Kåre Press-Kristensen Seniorrådgiver, luftkvalitet Det Økologiske Råd karp@env.dtu.dk www.ecocouncil.dk Luftforurening Trafikal luftforureningen øger risikoen for:

Læs mere

Samfundsøkonomiske omkostninger ved at reducere hastigheden på Køge Bugt Motorvejen og den inderste del af Holbækmotorvejen

Samfundsøkonomiske omkostninger ved at reducere hastigheden på Køge Bugt Motorvejen og den inderste del af Holbækmotorvejen Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 328 Offentligt Dato 9. februar 2015 Sagsbehandler Jakob Fryd og Jens Foller Mail JAF@vd.dk/JFO@vd.dk Telefon Dokument 15/00993-1 Side 1/7

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

Høringsbemærkninger til Forslag til Støjhandlingsplan 2013-2018

Høringsbemærkninger til Forslag til Støjhandlingsplan 2013-2018 Høringsbemærkninger til Forslag til Støjhandlingsplan 2013-2018 Journalnr. : 20130410050 Dato... : 21. maj 2013 Nr. Indsigelse fra Resume af indsigelse Forvaltningens bemærkninger. Forvaltningens forslag

Læs mere

KTC klar med nyt udspil til Trængselskommissionen

KTC klar med nyt udspil til Trængselskommissionen KTC klar med nyt udspil til Trængselskommissionen Hvis trængslen skal reduceres, så skal det være nemt og attraktivt for pendlerne at springe mellem de forskellige trafikformer og vælge alternativer til

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til idéoplæg i forbindelse med planlægning af minigolfbane i Ho samt udkast til Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til idéoplæg i forbindelse med planlægning af minigolfbane i Ho samt udkast til Byrådets vurdering af disse Dato 30.05.2018 Dok.nr. 75752/18 Sagsnr. 18/4323 Ref. Ssta/Slyn Resumé af indkomne bemærkninger til idéoplæg i forbindelse med planlægning af minigolfbane i Ho samt udkast til Byrådets vurdering af disse

Læs mere

1 Velkomst ved Hans Kjær, Esbjerg Kommune

1 Velkomst ved Hans Kjær, Esbjerg Kommune MØDEREFERAT TITEL Workshop om Esbjerg Trafik- og Mobilitetsplan DATO 20. juni 2012 STED Esbjerg Vandrerhjem, Gl. Vardevej 80, 6700 Esbjerg REFERENT Nikolaj Berg Petersen, COWI (nbpt@cowi.dk) 29. juni 2012

Læs mere

Forslag til fremtidige anlægsprojekter på Teknik- og Miljøområdet

Forslag til fremtidige anlægsprojekter på Teknik- og Miljøområdet Teknik og Miljø Sagsbehandler: Jens Heslop Sagsnr. 85.00.00-A26-1-14 Dato: 6.5.2014 Forslag til fremtidige anlægsprojekter på Teknik- og Miljøområdet I det nedenstående beskrives forslag til anlægsprojekter

Læs mere

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn.

Støjberegningernes resultater viser støjbelastningen på facaderne, samt støjudbredelsen i 1,5 meters højde over terræn. STØJNOTAT Projekt Støjberegning C.F. Richs Vej 103 Kunde TRESOR Property A/S Notat nr. 1100025914-1 Dato 2016-12-16 Til Andreas Grønbæk, TRESOR Property Fra Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Indledning

Læs mere

Søborg Grundejerforening - I front for grundejerne i mere end 100 år

Søborg Grundejerforening - I front for grundejerne i mere end 100 år Dato 28. juli 2009 Til Byrådet Britt Vorgod Pedersen, By- og miljøforvaltningen Ivan Christensen, By- og miljøforvaltningen Maj Green, By- og miljøforvaltningen Emne Søborg Hovedgade projektet Indrømmet,

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Trafiksikkerhed og lysreklamer

Trafiksikkerhed og lysreklamer Trafiksikkerhed og lysreklamer Offentliggørelse af hjælpeværktøj Carsten Henning Bitsch, Vejdirektoratet Charlotte Damén Schultz-Nielsen, Vejdirektoratet Problemet vokser Vi er Vejmyndighed for de overordnede

Læs mere

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej Oktober 2014 Indledning Transport af mennesker og varer udløser trafik på gader, veje, stier og i kollektiv trafik og har betydning for os alle. Vi skal på arbejde,

Læs mere

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91.

Trafikmængderne er baseret på en trafikprognose for år Prognosen er vist i bilag 1. ÅDT er beregnet ved at gange prognosens HVDT-tal med 0,91. 13. september 2016 - semi Notat om vejstøj langs Volderslevvej efter Energivejs forlængelse, 2. udgave Formål Formålet med beregningerne er følgende: Metode 1. Undersøge, hvor meget støjbelastningen af

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere