Vedr.: Hovedpointer fra analyser om atypiske ansættelser på det regionale område. Hovedpointer fra hver af undersøgelsens tre dele skitseres herunder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedr.: Hovedpointer fra analyser om atypiske ansættelser på det regionale område. Hovedpointer fra hver af undersøgelsens tre dele skitseres herunder."

Transkript

1 FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet Aktivitetsnr.: TSK 3. oktober 2018 Til: Forhandlingsfællesskabets medlemsorganisationer Vedr.: Hovedpointer fra analyser om atypiske ansættelser på det regionale område Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner (RLTN) har undersøgt udbredelsen og anvendelsen af forskellige atypiske ansættelsesformer, som adskiller sig ved ikke at være fastansættelser med en beskæftigelsesgrad på 37 timer om ugen på det regionale arbejdsmarked. Der har været fokus på følgende typer ansættelse: Deltidsansættelser, herunder små deltidsjob Timelønsansættelser Tidsbegrænsede ansættelser Vikaransættelser Freelancere og selvbeskæftigede Undersøgelsen består samlet set af: 1. Analysedel 1 baseret på KRL data om regionernes anvendelse af forskellige atypiske ansættelsesformer. 2. Analysedel 2 baseret på data fra forskellige registre i Danmarks Statistik om beskæftigelse/forsørgelse af ansatte i små deltidsjob (0-7 timer/uge) og timelønnede på arbejdsmarkedet. 3. VIVE s lille interviewundersøgelse med regionale HR-chefer om anvendelse af atypiske ansættelser i regionerne. Hovedpointer fra hver af undersøgelsens tre dele skitseres herunder. 1. Analyse af atypiske ansættelser på det regionale område via KRL-data Forhandlingsfællesskabet og RLTN har med udgangspunkt i statistikudtræk fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) undersøgt omfanget og udviklingen af deltidsansættelser, herunder særligt deltidsansættelser med få timer om ugen, og timelønnede i regionerne. Data fra KRL viser bl.a., at: Vedr. deltid: 34 % af de ansatte i regionerne er på deltid. Udviklingen i andelen af deltidsjob har ligget nogenlunde stabilt siden 2007, med en mindre stigning fra , som formentlig skyldes fjernelse af 8 timers reglen i overenskomster og aftaler. I 2016 udgjorde det gennemsnitlige udbetalte merarbejde ca. 3,3 timer for ansatte i små deltidsjob (0-7 timer om ugen). Vedr. timelønnede: 6 % af de ansatte i regionerne er timelønnede. Omregnet til fuldtidsstillinger udgør det ca. 1,7 % af de ansatte i regionerne.

2 -2- Omfanget af timelønsansættelser har ligget nogenlunde stabilt siden Ca. halvdelen af de timelønnede i regionerne har haft mere end 1 års beskæftigelse indenfor de seneste 5 år. Navnlig unge mellem år er overrepræsenteret i timelønsansættelser i forhold til aldersfordelingen for alle månedslønsansatte. Statistikudtrækkene viser samtidig, at der er stor variation i anvendelsen af de forskellige stillingstyper mellem faggrupperne, mellem regionerne og mellem hhv. hospitalsområdet og de sociale institutioner. Det har ikke været muligt at lave en egentlig afdækning af omfanget af tidsbegrænsede ansættelser i regionerne, da der ikke foreligger nøjagtige data herom. Rapporten Forskellige kommunale ansættelsesformer fra det nationale forsknings- og analysecenter for Velfærd, VIVE, indeholder dog enkelte tabeller, hvor regionerne fremgår adskilt fra de øvrige sektorer (se side i rapporten). Rapporten er udsendt til organisationerne den 23. marts Her ses det bl.a. at: Brugen af tidsbegrænsede ansættelser i regionerne har været svagt stigende fra 2008 til 2014 for herefter at falde igen i Tidsbegrænsede ansættelser er mere udbredt i regionerne end i den private sektor. Ovenstående er baseret på data fra Danmarks Statistiks Arbejdskraftundersøgelse (AKU) koblet med registerdata fra Danmarks Statistiks Beskæftigede Lønmodtagere (BFL) samt data fra KRL. 2. Analyse af beskæftigelsesmønstre for ansatte i små deltidsjob og timelønsbeskæftigelser i regionerne via data fra Danmarks Statistik For at få mere viden om ansatte i små deltidsjob (0-7 timer om ugen) og timelønnedes beskæftigelsesmønstre har Forhandlingsfællesskabet og RLTN undersøgt, om disse ansatte er beskæftiget andre steder, og/eller om de fx modtager supplerende offentlig forsørgelse. Herudover undersøges de pågældendes ansattes alder samt hvordan en gennemsnitlig 37 timers arbejdsuge ser ud. Analysen er baseret på data koblet fra flere forskellige registre under Danmarks Statistik (november 2015-data). Nogle af delanalysens hovedpointer oplistes herunder. Ansatte i små regionale deltidsjob - ansat 0-7 timer/uge 60 pct. af de ansatte er under uddannelse her er der således tale om, at deltidsjobbet er ved siden af studiet. 20 pct. af de ansatte har min. 18,5 timers ansættelse i et andet job ved siden af. 5 pct. er enten selvstændige, får dagpenge, er i fleksjob, på kontanthjælp mv. For de resterende 15 pct. har det ikke været muligt at identificere deres evt. beskæftigelsestype/forsørgelsesydelse. Ca. en ¼-del af disse er formentlig folkepensionister. Vedr. aldersfordelingen for ansatte i små deltidsjob: 43 pct. af de ansatte er under 25 år gamle. 32 pct. af de ansatte er mellem 25 til 39 år gamle. 25 pct. af de ansatte er 40 år eller ældre. Vedr. beskæftigelsestype ift. alder for ansatte i små deltidsjob: pct. af de unge årige er under uddannelse.

3 -3- Halvdelen af de årige er under uddannelse. 61 pct. af de årige har minimum 18,5 timers beskæftigelse i andre job ved siden af det lille deltidsjob. Ansatte i timelønsbeskæftigelse 53 pct. af de timelønnede er under uddannelse. 34 pct. af de timelønnede har min. 18,5 timers ansættelse i et andet job ved siden af. 6 pct. er enten selvstændige, får dagpenge, er i fleksjob, på kontanthjælp, får efterløn mv. For de resterende 7 pct. har det ikke været muligt at identificere deres evt. beskæftigelsestype/forsørgelsesydelse. Ca. halvdelen af disse er formentlig folkepensionister. Vedr. aldersfordelingen for timelønsansatte: 30 pct. af de ansatte er under 25 år gamle. 35 pct. af de ansatte er mellem 25 til 39 år gamle. 4 pct. af de ansatte har rundet 65 år. Vedr. beskæftigelsestype ift. alder for timelønsansatte: pct. af de unge årige timelønnede er under uddannelse. Ca. ¾ af alle årige i timelønsansættelse har minimum 18,5 timers beskæftigelse i andre job ved siden af timelønsjobbet. 3. Interviewundersøgelse med HR-chefer i regionerne om anvendelse af atypiske ansættelser For at få et indblik i brugen af de forskellige ansættelsesformer set fra regionernes side har forskningsinstituttet VIVE foretaget en lille interviewundersøgelse med i alt 7 personer på centralt HR-niveau i de fem regioner. Undersøgelsen har en række metodiske begrænsninger. Da der er tale om en lille interviewundersøgelse, er resultaterne ikke generalisérbare. Derudover er det kun personer på det centrale HR-niveau, som er interviewet, og det er dermed det centrale HR-niveaus perspektiv på problemstillingen, som belyses. Endelig er en række af beslutningerne vedrørende brugen af forskellige ansættelsestyper i regionerne i høj grad uddelegeret til lokale ledere, hvilket medfører naturlige begrænsninger i interviewpersonernes kendskab til ansættelserne i praksis. Undersøgelsen bidrager dog med ny viden om det centrale HR-niveaus syn på årsager til samt fordele og ulemper ved de forskellige ansættelsestyper. I VIVE s interviewundersøgelse peges bl.a. på: Der er i regionerne ingen direkte politik rettet mod brugen af de ansættelsesformer, der ikke er faste ansættelser. Selvom ansættelser er uddelegeret til decentrale led/lokale ledere holder HRafdelingerne øje med, at ansættelserne er lovlige og inden for overenskomsterne. Der er fokus på at fremme flere fuldtidsansættelser. Der er andre temaer/problemstillinger, som indirekte har betydning for de lokale lederes brug af de forskellige ansættelsesformer. Det gælder fx: o en livsfasepolitik, der er med til at legitimere deltid. o en sygefraværspolitik, hvis mål det er at nedbringe sygefraværet på de regionale arbejdspladser og dermed også nedbringe forbruget af tidsbegrænsede ansættelser ved langtidssygefravær.

4 -4- o budgetteringsformerne særligt aktivitetsstyring på sociale institutioner kan generere fx tidsbegrænsede ansættelser, fordi lederne skal undgå over- eller underbemanding. Brugen af de forskellige ansættelsesformer Om årsagerne til brugen af de forskellige ansættelsesformer peger interviewpersonerne på en række forskellige forklaringer alt efter ansættelsesformen: Deltid: Brugen af deltidsansatte er udbredt for en lang række af de større grupper, dog kun i begrænset omfang blandt lægerne og administrative medarbejdere. Ifølge interviewpersonerne kan årsagerne til deltidsansættelser både findes hos medarbejderne, der kan foretrække deltid frem for fuldtid bl.a. pga. ønske om at få familieliv og arbejdsliv til at hænge bedre sammen, tidsmæssig fleksibilitet ved at kunne tage ekstra vagter mv., og ønske om at mindske arbejdsbelastningen. Årsagerne til deltidsansættelser kan også være, at de lokale ledere foretrækker deltidsansættelser, fordi det bl.a. kan give en fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen, og lederen får mulighed for at bruge merarbejde og frivilligt ekstraarbejde til at sikre bemandingen frem for overarbejde, der er dyrere. I én af regionerne har man undersøgt, hvorfor der er forskel mellem afdelingernes anvendelse af deltidsansættelser. Der peges på, at de steder, hvor der er flest fuldtidsansættelser, benyttede ledere politiske argumenter fx i forhold til forsørgelse. Desuden fandt lederne det legitimt at være på deltid, mens man har små børn eller er senior. I de mellemliggende år er de ansatte som udgangspunkt på fuldtid. På arbejdspladser, hvor flest var på deltid, brugte lederne argumenter om, at deltid giver øget fleksibilitet i arbejdstilrettelæggelsen. Tidsbegrænsede ansættelser: Tidsbegrænsede ansættelser benyttes iflg. interviewpersonerne kun i begrænset omfang på hospitalerne. Det hænger bl.a. sammen med, at det kan være svært at tiltrække kvalificeret personale til tidsbegrænsede stillinger. Derudover er det typiske større afdelinger på hospitalerne, hvor personaleflowet er stort nok til fastansættelser. Når tidsbegrænsede ansættelser bruges på hospitalerne er det typisk i forbindelse med projekter/projektmidler. Tidsbegrænsede ansættelser anvendes hyppigere på de sociale institutioner, hvilket hænger sammen med, at budgetformen er aktivitetsstyring, hvor der kan være behov for hurtigt at kunne justere på antallet af medarbejdere. Tidsbegrænsede ansættelser bruges udover ovenstående i forbindelse med barselsorlov, længerevarende sygeforløb hos faste medarbejdere mv. Timelønnede vikarer og vikarer fra eksterne vikarbureauer: Interne vikarer bruges oftest på sygehusene de er timelønnede og tager typisk vikarvagterne ved siden af fastansættelse. Timelønnede tilkaldevikarer anvendes primært på socialområdet pga. akut sygefravær hos faste medarbejdere.

5 -5- Vikarer fra eksterne vikarbureauer anvendes, når der mangler specielle kompetencer i mangelsituationer primært på lægeområdet. Freelancere Interviewpersonerne har ikke kendskab til brugen af freelancere, men oplevelsen er, at de primært bruges, hvis der kræves helt særlige kompetencer.

Atypiske ansættelser på det regionale arbejdsmarked

Atypiske ansættelser på det regionale arbejdsmarked Atypiske ansættelser på det regionale arbejdsmarked Indhold Indledning... 3 Kort om tabellerne... 5 1. Beskæftigelsesmønstre... 6 2.1. Beskæftigelsesmønstre i den regionale sektor... 6 2. Deltidsbeskæftigelse...

Læs mere

Fem regionale HR-ledere om atypiske ansættelser på regionale arbejdspladser

Fem regionale HR-ledere om atypiske ansættelser på regionale arbejdspladser Rapport Fem regionale HR-ledere om atypiske ansættelser på regionale arbejdspladser Helle Holt Fem regionale HR-ledere om atypiske ansættelser på regionale arbejdspladser VIVE og forfatterne, 2018 e-isbn:

Læs mere

Forskellige kommunale ansættelsesformer

Forskellige kommunale ansættelsesformer Rapport Forskellige kommunale ansættelsesformer Udbredelse, erfaringer og udfordringer Helle Holt, Mona Larsen, Malene Rode Larsen & Asta Prescott Forskellige kommunale ansættelsesformer Udbredelse, erfaringer

Læs mere

I stedet laver de kommunale Side ledere 1 af 8»brandslukning«,

I stedet laver de kommunale Side ledere 1 af 8»brandslukning«, ATYPISK ANSATTE Chefer ser vikarer som nødvendigt onde i kommunerne Af Cecilie Agertoft Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 23. marts 2018 Det er ikke af lyst, men af nød at kommunerne i stor stil bruger

Læs mere

Forskellige kommunale ansættelsesformer

Forskellige kommunale ansættelsesformer Notat Forskellige kommunale ansættelsesformer Udbredelse af midlertidige ansættelser Mona Larsen, Malene Rode Larsen & Asta Prescott Forskellige kommunale ansættelsesformer Udbredelse af midlertidige ansættelser

Læs mere

Brugen af deltidsansatte steget i flere serviceerhverv

Brugen af deltidsansatte steget i flere serviceerhverv 1K 213 2K 213 3K 213 4K 213 1K 214 2K 214 3K 214 4K 214 1K 21 2K 21 3K 21 4K 21 1K 216 2K 216 Fakta om økonomi August 216 Ref.: Økonomi & Analyse, LO Brugen af deltidsansatte steget i flere serviceerhverv

Læs mere

Implementering af politik om fuldtid

Implementering af politik om fuldtid Notat Implementering af politik om fuldtid Danske Regioners bestyrelse har vedtaget en politik om fuldtid, som indebærer, at ledige stillinger i regionerne opslås på fuld tid. Målet er, at 80 % af de ansatte

Læs mere

Atypisk beskæftigelse. Atypisk beskæftigelse, holdninger og motiver, blandt IDAs medlemmer

Atypisk beskæftigelse. Atypisk beskæftigelse, holdninger og motiver, blandt IDAs medlemmer Atypisk beskæftigelse Atypisk beskæftigelse, holdninger og motiver, blandt IDAs medlemmer Februar 2017 Atypisk beskæftigelse Resume Analysen viser, at det typiske blandt IDAs medlemmer stadig er én fast

Læs mere

Forskere: Behov for nedre grænse for arbejdstid?

Forskere: Behov for nedre grænse for arbejdstid? Forskere: Behov for nedre grænse for arbejdstid? I løbet af de seneste femten år er antallet af danskere, der arbejder under 15 timer ugentligt, næsten fordoblet. Det rejser spørgsmålet, om der er behov

Læs mere

Udviklingen i forsørgelsesgrundlaget

Udviklingen i forsørgelsesgrundlaget Udviklingen i forsørgelsesgrundlaget i ghettoerne I analysen belyses udviklingen i andelen af offentligt forsørgede og lønmodtagerandelen blandt 1-- beboere i ghettoer (boligområder på ghettolisten). Udviklingen

Læs mere

Oversete ledige øger jobkøen med op imod personer

Oversete ledige øger jobkøen med op imod personer Oversete ledige øger jobkøen med op imod. personer Ifølge Danmarks Statistiks arbejdskraftundersøgelse er der væsentligt flere ledige, end man kan se i de offentlige registre over personer, der modtager

Læs mere

DATA FOR JANUAR 2015 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR JANUAR 2015 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR JANUAR 2015 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 15. april 2015 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 7 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

OVERENSKOMSTSTATISTIK 2015

OVERENSKOMSTSTATISTIK 2015 OVERENSKOMSTSTATISTIK 2015 19. april 2016 OVERENSKOMSTSTATISTIKKEN FOR 2015 ER UDKOMMET OG KAN SES PÅ KRL S HJEMMESIDE, KRL.DK INDHOLD Hovedtal, Kommuner Hovedtal, Regioner 1 3 Statistikken indeholder

Læs mere

Stor stigning i stillinger på mindre end 20 timer om ugen

Stor stigning i stillinger på mindre end 20 timer om ugen Atypisk ansatte Stor stigning i stillinger på mindre end timer om ugen De sidste år er der kommet godt gang i det danske arbejdsmarked. Antallet af job er steget med ca. 1. de sidste fem år. Ud af de job

Læs mere

NOTAT Udviklingen i sygeplejersker på fuld tid og nedsat tid

NOTAT Udviklingen i sygeplejersker på fuld tid og nedsat tid Cecilie Bisgaard-Frantzen Januar 2017 NOTAT Udviklingen i sygeplejersker på fuld tid og nedsat tid 2007-16 47 % af alle sygeplejersker har en aftalt arbejdstid på 37 timer eller højere. 39 % har en aftalt

Læs mere

ANALYSE AF DANSKERNES ARBEJDSTID: STOR STIGNING I ARBEJDSTIDEN DE SIDSTE TO ÅR

ANALYSE AF DANSKERNES ARBEJDSTID: STOR STIGNING I ARBEJDSTIDEN DE SIDSTE TO ÅR 18. juni 2008 Af Louise A. Hansen og Frederik I. Pedersen (tlf. 3355 7712) ANALYSE AF DANSKERNES ARBEJDSTID: STOR STIGNING I ARBEJDSTIDEN DE SIDSTE TO ÅR Resumé: Det pressede arbejdsmarked har fået danskernes

Læs mere

2019-opregningens effekt på Arbejdskraftundersøgelsens

2019-opregningens effekt på Arbejdskraftundersøgelsens 2. september 2019 TCO, TST Arbejdsmarked 2019-opregningens effekt på Arbejdskraftundersøgelsens hovedtal Baggrund I Arbejdskraftundersøgelsens (AKU s) nye opregning inddrages en række registre, der giver

Læs mere

Personaledata Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø

Personaledata Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø Personaledata 2019 Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø Forklaringstekst Kilde: Kommunernes og Regionernes Løndatakontor

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Regionshuset

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 Regionshuset Region Syddanmark Sygefravær 2012 Regionshuset 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på områder 4 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper 6 Sygefravær

Læs mere

Personaledata Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø

Personaledata Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø Personaledata 2017 Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø Forklaringstekst Kilde: Kommunernes og ernes Løndatakontor (KRL).

Læs mere

A Working Future. Atypiske ansættelser

A Working Future. Atypiske ansættelser A Working Future Atypiske ansættelser Baggrundsanalyse af atypiske ansættelser En kvantitativ registerbaseret analyse Introduktion I Djøfs strategi Form Fremtiden som løber frem til 2020 arbejder Djøf

Læs mere

Få er midlertidigt ansat i Danmark

Få er midlertidigt ansat i Danmark Få er midlertidigt ansat i I er relativt få ansat på en midlertidig ansættelsesordning. I EU er det omkring pct., der er ansat midlertidigt. I er det knap pct. Ser man på aldersgruppen -34-årige, er tendensen

Læs mere

Personaledata Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø

Personaledata Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø Personaledata 2016 Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø Forklaringstekst Kilde: Kommunernes og ernes Løndatakontor (KRL).

Læs mere

Personaledata Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø

Personaledata Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø Personaledata 2015 Antal ansatte Ansættelsestype Køn og alder Løn Overarbejde Genetillæg Lokal løn Arbejdstid Fuldtid og deltid Arbejdsmiljø Forklaringstekst Kilde: Kommunernes og ernes Løndatakontor (KRL).

Læs mere

Væksten i vikarbranchen ned i lidt lavere gear

Væksten i vikarbranchen ned i lidt lavere gear Væksten i vikarbranchen ned i lidt lavere gear Data for 1. kvartal 2015 RESUMÉ Vikarbranchen har gennem de senere år oplevet en betydelig vækst i vikarbeskæftigelsen. Der er tale om en kraftig vækst, der

Læs mere

Anvendelse af vikarer på sygehusene

Anvendelse af vikarer på sygehusene Kapitel 8 78 Anvendelse af vikarer på sygehusene Brug af vikarer er en naturlig del af det at drive et sygehusvæsen. Det kan være hensigtsmæssigt at bruge vikarer til for eksempel at lukke huller i forbindelse

Læs mere

Tidsbegrænsede ansættelser i Danmark

Tidsbegrænsede ansættelser i Danmark Side 1 af 8 Tidsbegrænsede ansættelser i Danmark BESKÆFTIGELSE OG ARBEJDSLIV Side 2 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion til tidsbegrænsede ansættelser.... 3 2. Stabilt niveau for tidsbegrænsede ansættelser

Læs mere

Deltidsansættelser i Danmark

Deltidsansættelser i Danmark Side 1 af 6 Deltidsansættelser i Danmark BESKÆFTIGELSE OG ARBEJDSLIV Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Deltidsansættelser fordelt på køn... 3 2. Deltidsansættelse blandt akademikere... 5 Hovedkonklusioner

Læs mere

DATA FOR SEPTEMBER 2017 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR SEPTEMBER 2017 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR SEPTEMBER 2017 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 23. november 2017 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt

Læs mere

Alle ledige stillinger i regionerne opslås som fuldtidsstillinger med virkning fra 1. januar 2014.

Alle ledige stillinger i regionerne opslås som fuldtidsstillinger med virkning fra 1. januar 2014. NOTAT Punkt 8 bilag 8 Til: MED-Hovedudvalget Fra: Koncern HR Dato: januar 2014 Koncern HR Alléen 15 4180 Sorø Politik om fuldtid www.regionsjaelland.dk Danske Regioners bestyrelse har vedtaget en politik

Læs mere

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation

Tabel 2.1. Sikkerhedsrepræsentanter og beskæftigede på organisation 2. HVEM ER SIKKERHEDSREPRÆSENTAN- TERNE I dette afsnit gives en kort beskrivelse af de sikkerhedsrepræsentanter, der har deltaget i FTF s undersøgelse af sikkerhedsorganisationen. Der beskrives en række

Læs mere

Notat. Danskeres normale og faktiske arbejdstider

Notat. Danskeres normale og faktiske arbejdstider R o c k w o o l F o n d e n s F o r s k n i n g s e n h e d Notat Danskeres normale og faktiske arbejdstider hvor store er forskellene mellem forskellige grupper? Af Jens Bonke Oktober 2012 1 1. Formål

Læs mere

Incitamenter til beskæftigelse

Incitamenter til beskæftigelse Incitamenter til beskæftigelse Dansk økonomi er kendetegnet ved, at mange deltager aktivt på arbejdsmarkedet. Langt de fleste i de erhvervsaktive aldre er således i job. Der er dog også mennesker, som

Læs mere

LEDELSESINFORMATION - FORÅR 2019 HR-nøgletal

LEDELSESINFORMATION - FORÅR 2019 HR-nøgletal LEDELSESINFORMATION - FORÅR 2019 1.1: Udvikling i sygefravær sammenlignet med nabokommuner 1.2: Udvikling i sygefravær Haderslev Kommune har haft faldende sygefravær (fra 2015) indtil 2017, men sygefraværet

Læs mere

DATA FOR DECEMBER 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR DECEMBER 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR DECEMBER 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 10. marts 2015 INDHOLD 2 Lønudvikling 4 Personaleforbrug 6 Personaleomsætning 7 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Analyse: Småjob på det danske arbejdsmarked November 216 1. Indledning og sammenfatning Denne analyse undersøger, hvor mange småjob der findes på det nuværende

Læs mere

Mindre tilknytning til arbejdsmarkedet før førtidspensionen

Mindre tilknytning til arbejdsmarkedet før førtidspensionen 09-0504 - 13.05.09 Kontakt Mette Langager - Tlf: 33 36 88 00 Mindre tilknytning til arbejdsmarkedet før førtidspensionen Antallet af nytilkendelser til førtidspension har ligget på samme niveau i en årrække

Læs mere

Mine krav - dine krav

Mine krav - dine krav FORBUND Mine krav - dine krav Kommunal overenskomst 2018 Indhold Kære FOA-medlem 3 Løn mest til lavtlønnede og kvindefagene 4 Uddannelse og kompetencer 6 Pension og seniorvilkår 8 Et godt arbejdsliv 10

Læs mere

DATA FOR FEBRUAR 2015 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR FEBRUAR 2015 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR FEBRUAR 2015 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 07. maj 2015 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Sygeplejerskers bijob

Sygeplejerskers bijob Louise Kryspin Sørensen og Morten Bue Rath Oktober 2009 Sygeplejerskers bijob 13 % af sygeplejersker har et bijob. Det viser de nyeste tal fra 2007. Denne andel har været svagt faldende de seneste år.

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 2 Indhold: Ugens temaer Ugens tendens Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens temaer: Overrepræsentation af indvandrere på kontanthjælp og førtidspension

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge Indhold: Ugens tema 6. grænsearbejdere i 3. kvartal 11 Ugens analyse Ugens tendenser Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked Stigende aktiveringsgrad for dagpengemodtagere

Læs mere

Fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche

Fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche ANALYSE Fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche Resumé: Der er fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche. I februar 2019 var der 854 privatdrevne kommercielle fitnesscentre i Danmark. Det er

Læs mere

Lønbarometeret. Ordbog

Lønbarometeret. Ordbog Lønbarometeret Ordbog Anciennitet For kommuner og regioner kan du indtaste antal års anciennitet. Ancienniteten regnes som det antal år, du har haft arbejde i fast stilling som sygeplejerske eller radiograf

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGERNES ARBEJDSTID

SOCIALPÆDAGOGERNES ARBEJDSTID SOCIALPÆDAGOGERNES ARBEJDSTID - Undersøgelse om arbejdstid og implementeringen af KTO-aftale om deltidsansattes ret til ledige arbejdstimer blandt medlemmer hos Socialpædagogerne December 29 Side 1 af

Læs mere

Ledige bruger samme vej til et nyt job som beskæftigede

Ledige bruger samme vej til et nyt job som beskæftigede 7. juni 2013 ANALYSE Af Jonas Zielke Schaarup Ledige bruger samme vej til et nyt job som beskæftigede Ledige benytter i vid udstrækning de samme kanaler til at få arbejde som beskæftigede, der skifter

Læs mere

atypisk ansat

atypisk ansat 1 Midlertidige stillinger og deltidsstillinger kan give frihed og mulighed for en anden balance mellem familie og arbejdsliv end regulære fuldtidsstillinger. Men de kan også være forbundet med en stor

Læs mere

Kvantitativ afdækning af deltid/heltid på SHK-området

Kvantitativ afdækning af deltid/heltid på SHK-området Kvantitativ afdækning af deltid/heltid på SHK-området I denne rapport afdækkes karakteristika for kommunalt ansatte medarbejdere på SHKområdet, med et kvantitativt fokus på fordelingen mellem deltid og

Læs mere

ARBEJDSTID PÅ HOVEDERHVERV

ARBEJDSTID PÅ HOVEDERHVERV 14. december 2006 af Signe Hansen direkte tlf. 33557714 ARBEJDSTID PÅ HOVEDERHVERV 1995-2006 Der har været stigninger i arbejdstiden for lønmodtagere i samtlige erhverv fra 1995-2006. Det er erhvervene

Læs mere

DATA FOR JUNI 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR JUNI 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR JUNI 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 11. september 2014 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Databrud i Arbejdskraftundersøgelsen i 1. kvt. 2017

Databrud i Arbejdskraftundersøgelsen i 1. kvt. 2017 24. maj 2017 TCO, SWE Arbejdsmarked Databrud i Arbejdskraftundersøgelsen i 1. kvt. 2017 Resumé Der er brud i dataserien for Arbejdskraftundersøgelsen (AKU) mellem fjerde kvartal 2016 og første kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

DATA FOR FEBRUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR FEBRUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR FEBRUAR 2011 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Beskæftigelsesgrader 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag 13. maj 2011 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede,

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge Indhold: Ugens tema Ugens analyse Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens tema: 4 ud af 1 kvinder på arbejdsmarkedet er på deltid Mere deltid i Danmark end

Læs mere

DATA FOR NOVEMBER 2017 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR NOVEMBER 2017 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR NOVEMBER 2017 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 25. januar 2018 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt

Læs mere

23.04.2008. Mere velfærd kræver mere arbejde

23.04.2008. Mere velfærd kræver mere arbejde 23.04.2008 Mere velfærd kræver mere arbejde 1 Politikerne er generelt enige om tre ting Mere velfærd Skattetrykket skal ikke stige Sammenhæng mellem indtægter og udgifter (finanspolitisk holdbarhed) Udfordringen

Læs mere

OVERENSKOMSTSTATISTIK 2014

OVERENSKOMSTSTATISTIK 2014 OVERENSKOMSTSTATISTIK 2014 20. maj 2015 OVERENSKOMSTSTATISTIKKEN FOR 2014 ER UDKOMMET OG KAN SES PÅ KRL S HJEMMESIDE, KRL.DK INDHOLD Hovedtal, Kommuner Hovedtal, Regioner 1 3 Statistikken indeholder oplysninger

Læs mere

Af Martin Laurberg Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening

Af Martin Laurberg Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening ANALYSE DA: Vi har ikke problemer med ligeløn i Danmark Torsdag den 15. marts 2018 Mænd tjener mere end kvinder. Det er, fordi de arbejder flere timer. Flere kvinder end mænd arbejder på nedsat tid, skriver

Læs mere

Hver 8. pædagogisk ansat sygemeldes i længere tid

Hver 8. pædagogisk ansat sygemeldes i længere tid Hver. pædagogisk ansat 1 procent af det pædagogiske personale i offentlige dagtilbud såsom børnehaver og vuggestuer overgik til længerevarende sygdom sidste år. Det er en stigning på procent i forhold

Læs mere

DATA FOR NOVEMBER 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR NOVEMBER 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR NOVEMBER 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 28. januar 2015 INDHOLD 2 Lønudvikling 4 Personaleforbrug 6 Personaleomsætning 7 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIK NOVEMBER MÅNED 2016

LIGESTILLINGSSTATISTIK NOVEMBER MÅNED 2016 LIGESTILLINGSSTATISTIK NOVEMBER MÅNED 2016 Ligestillingsstatistikkens forskellige rapporter er designet til at beskrive og sammenligne kvinder og mænds ansættelse, lønforhold, fravær m.m. på det kommunale

Læs mere

Kommissorium: Kortlægning af rekrutteringsudfordringer for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner

Kommissorium: Kortlægning af rekrutteringsudfordringer for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner Kommissorium: Kortlægning af rekrutteringsudfordringer for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner 21. juni 2018 Gruppen af ældre borgere i Danmark vil stige markant i de

Læs mere

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 De sociale institutioner

Region Syddanmark. Sygefravær 2012 De sociale institutioner Region Syddanmark Sygefravær 2012 De sociale institutioner 1 Indholdsfortegnelse Sammenfatning 3 Måltal 3 Sygefraværet fordelt på sygehusene 3 Sygefraværet fordelt på varighed 4 Sygefravær fordelt på faggrupper

Læs mere

Er der tegn på skjult ledighed?

Er der tegn på skjult ledighed? Er der tegn på skjult ledighed? Nyt kapitel Den interviewbaserede Arbejdskraftundersøgelse (AKU) kunne indikere, at en del af ledighedsstigningen siden tilbageslaget i 28 ikke bliver fanget i den officielle

Læs mere

ARBEJDSGIVER- POLITISKE NØGLETAL I FLIS

ARBEJDSGIVER- POLITISKE NØGLETAL I FLIS KL JANUAR 2019 FLIS ARBEJDSGIVER- POLITISKE NØGLETAL I FLIS EN INTRODUKTION 2 INTRODUKTION HVAD ER DE ARBEJDSGIVERPOLITISKE NØGLETAL I FLIS? Arbejdsgiverpolitiske nøgletal er et nyt nøgletalsprodukt i

Læs mere

Halvdelen af den danske jobfremgang

Halvdelen af den danske jobfremgang Halvdelen af den danske jobfremgang er deltidsjob Fra starten af 13 har der været fremgang på det danske arbejdsmarked. Målt i hoveder er lønmodtagerbeskæftigelsen steget markant mere end opgjort i fuldtidspersoner.

Læs mere

Singler i København KØBENHAVNS KOMMUNE

Singler i København KØBENHAVNS KOMMUNE KØBENHAVNS KOMMUNE Singler i København Indholdsfortegnelse 1. Singlernes by 2. Singlers boligforhold 3. Singlers indkomst og brug af kommunale ydelser 4. Singlers socioøkonomiske status 5. Singlers uddannelse

Læs mere

Databrud i Arbejdskraftundersøgelsen mellem 2016 og 2017

Databrud i Arbejdskraftundersøgelsen mellem 2016 og 2017 21. februar 2018 TCO, SWE Arbejdsmarked Databrud i Arbejdskraftundersøgelsen mellem 2016 og 2017 Resumé Der er brud i dataserien for Arbejdskraftundersøgelsen (AKU) mellem fjerde kvartal 2016 og første

Læs mere

DATA FOR AUGUST 2016 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR AUGUST 2016 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR AUGUST 2016 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 20. oktober 2016 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

Vikarbeskæftigelsen på kurs mod rekordniveau

Vikarbeskæftigelsen på kurs mod rekordniveau Vikarbeskæftigelsen på kurs mod rekordniveau Data for 3. kvartal 2014 RESUMÉ Da den seneste økonomiske krise landede i efteråret 2008, ramte det vikarbeskæftigelsen hårdt. Frem til slutningen af 2009 mistede

Læs mere

Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder

Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder Tilskudsmuligheder - ved ansættelse af medarbejder Indhold 1. Videnpilot 1 2. Fagpilot 2 3. Voksenlærling 3 4. Privat løntilskud 4 5. Virksomhedspraktik 5 6. Jobrotation 6 7. Mentorordning 7 8. Isbryderordning

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2010

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2010 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2010 INDHOLD Forord Kommunerne ansættelse fagområder løn Regionerne ansættelse fagområder løn Ligestillingsstatistikken beskriver og sammenligner kvinder og mænds beskæftigelse

Læs mere

Usikre vilkår på det danske arbejdsmarked illustreret ved marginalt deltidsansatte

Usikre vilkår på det danske arbejdsmarked illustreret ved marginalt deltidsansatte Oplæg CSA s Årskonference april 2018 Usikre vilkår på det danske arbejdsmarked illustreret ved marginalt deltidsansatte Trine P. Larsen, FAOS, Sociologisk Instituttet, Københavns Universitet, Danmark.

Læs mere

DATA FOR JANUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA

DATA FOR JANUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA DATA FOR JANUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Udbetaling Danmark 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag 23. april 2013 Hermed udkommer data for januar 2013. Data

Læs mere

PÅ TRÆK Mere end hvert tiende jobopslag er for et midlertidigt job Af Gitte Fredag den 29. september 2017

PÅ TRÆK Mere end hvert tiende jobopslag er for et midlertidigt job Af Gitte Fredag den 29. september 2017 S M PÅ TRÆK Mere end hvert tiende jobopslag er for et midlertidigt job Af Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 29. september 2017 Arbejdsgiverne søger efter pædagoger, lærere, sygeplejersker, håndværkere

Læs mere

DATA FOR FEBRUAR 2017 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR FEBRUAR 2017 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR FEBRUAR 2017 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 20. april 2017 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 7 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

DELTIDSANSATTE, TIDSBEGRÆNSET ANSATTE OG FREELANCERE

DELTIDSANSATTE, TIDSBEGRÆNSET ANSATTE OG FREELANCERE DELTIDSANSATTE, TIDSBEGRÆNSET ANSATTE OG FREELANCERE August 19 DELTIDSANSATTE, TIDSBEGRÆNSET ANSATTE OG FREELANCERE Dansk Arbejdsgiverforening Ansvarsh. red. Martin Laurberg Grafisk produktion: Dansk Arbejdsgiverforening

Læs mere

BESKÆFTIGELSE OG INTE GRATION 26. APRIL 2011 EFTERLØN OG NEDSLIDNING. Jan Høgelund og Lars Brink Thomsen

BESKÆFTIGELSE OG INTE GRATION 26. APRIL 2011 EFTERLØN OG NEDSLIDNING. Jan Høgelund og Lars Brink Thomsen BESKÆFTIGELSE OG INTE GRATION 26. APRIL 2011 EFTERLØN OG NEDSLIDNING Jan Høgelund og Lars Brink Thomsen Med udgangspunkt i SFI s survey fra 2006, som er indsamlet i forbindelse med rapporten Handicap

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2012

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2012 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2012 13. juni 2013 Statistikken beskriver og sammenligner kvinder og mænds beskæftigelse i kommuner og regioner med hensyn til bl.a. omfang af ansættelse, beskæftigelse, fordeling

Læs mere

Regionernes arbejdsmarked

Regionernes arbejdsmarked NOTAT Regionernes arbejdsmarked 21-11-2017 Nedenstående beskriver i tabeller, figurer og tekst en række centrale nøgletal for det regionale arbejdsmarked. Tallene stammer fra det særlige beregningsgrundlag

Læs mere

Data for august 2008

Data for august 2008 Data for august 2008 30. oktober 2008 Redigeret 31. oktober 2008 Data for august 2008 er nu tilgængelige i LOPAKS Indhold 2 Personaleforbrug 3 Lønudvikling 3 Personaleomsætning 5 Beskæftigelsesgrader Nedenfor

Læs mere

FAKTA Udviklingen i sygeplejersker på fuldtid og deltid,

FAKTA Udviklingen i sygeplejersker på fuldtid og deltid, Louise Kryspin Sørensen (mlf@dsr.dk) Januar 2019 FAKTA Udviklingen i sygeplejersker på fuldtid og deltid, - 47% af alle sygeplejersker har en aftalt arbejdstid på 37 timer eller højere. 43% har en aftalt

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 215 Offentligt NOTAT Indledning Social- og Indenrigsministeren har på baggrund af spørgsmål 215 til Socialog indenrigsudvalget

Læs mere

KAPITEL 1. INDLEDNING OG SAMMENFATNING... 1 1.1. INDLEDNING... 1 1.2. RAPPORTENS STRUKTUR... 3 KAPITEL 2. BEFOLKNING OG ARBEJDSMARKEDSDELTAGELSE...

KAPITEL 1. INDLEDNING OG SAMMENFATNING... 1 1.1. INDLEDNING... 1 1.2. RAPPORTENS STRUKTUR... 3 KAPITEL 2. BEFOLKNING OG ARBEJDSMARKEDSDELTAGELSE... KAPITEL 1. INDLEDNING OG SAMMENFATNING... 1 1.1. INDLEDNING... 1 1.2. RAPPORTENS STRUKTUR... 3 KAPITEL 2. BEFOLKNING OG ARBEJDSMARKEDSDELTAGELSE... 4 2.1. DEN SENESTE BEFOLKNINGSUDVIKLING... 4 2.2. ARBEJDSMARKEDSDELTAGELSE...

Læs mere

DATA FOR AUGUST 2018 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR AUGUST 2018 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR AUGUST 2018 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 25. oktober 2018 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 7 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

D e n p r i v a t e s e r v i c e s e k t o r i Ø s t d a n m a r k n u o g f r e m m o d

D e n p r i v a t e s e r v i c e s e k t o r i Ø s t d a n m a r k n u o g f r e m m o d D e n p r i v a t e s e r v i c e s e k t o r i Ø s t d a n m a r k n u o g f r e m m o d 2 0 2 0 RAR Hovedstaden og RAR Sjælland Dato: 23. maj 2017 COWI A/S har udarbejdet en analyse af den private servicesektor

Læs mere

Analyse: Tidsbegrænsede ansættelser i Danmark

Analyse: Tidsbegrænsede ansættelser i Danmark Analyse: Tidsbegrænsede ansættelser i Danmark Hovedkonklusioner I Danmark er der relativt få tidsbegrænsede ansættelser, og udviklingen ligger stabilt på omkring 8-9 pct. af alle ansatte i perioden fra

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 48 Indhold: Ugens tema Ugens analyse Ugens tendens Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens tema: Akutpakken giver særlig indsats til udfaldstruede Særligt jobberedskab

Læs mere

Data om beskæftigelse, arbejdsløshed og ledige stillinger

Data om beskæftigelse, arbejdsløshed og ledige stillinger 2. juni 2015 SEG Arbejdsmarked Data om beskæftigelse, arbejdsløshed og ledige stillinger Danmarks Statistik opgør beskæftigelse, arbejdsløshed og antal ledige stillinger i en række forskellige statistikker.

Læs mere

Midlertidigt ansatte i Danmark

Midlertidigt ansatte i Danmark Midlertidigt ansatte i Danmark Midlertidige kontrakter kan indbefatte øget usikkerhed for medarbejderne. Herudover finder analysen indikationer på, at midlertidigt ansatte i 2010 fik 19 pct. mindre i løn

Læs mere

DATA FOR FEBRUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA

DATA FOR FEBRUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA DATA FOR FEBRUAR 2013 ER NU TILGÆNGELIG I SIRKA INDHOLD 2 Lønudvikling 4 Personaleforbrug 5 Udbetaling Danmark 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag 08. maj 2013 Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede,

Læs mere

Der bliver færre servicemedarbejdere

Der bliver færre servicemedarbejdere Der bliver færre servicemedarbejdere pr. borger Den offentlige beskæftigelse er i dag lidt lavere end i 2. Dermed er den offentlige beskæftigelses andel af den samlede beskæftigelse mindsket. Pr. borger

Læs mere

A N A LYSE. Analyse af storforbrug af sundhedsydelser i primærsektoren blandt borgere på og uden for arbejdsmarkedet

A N A LYSE. Analyse af storforbrug af sundhedsydelser i primærsektoren blandt borgere på og uden for arbejdsmarkedet A N A LYSE Analyse af storforbrug af sundhedsydelser i primærsektoren blandt borgere på og uden for arbejdsmarkedet Af Bodil Helbech Hansen Formålet med denne analyse er at belyse storforbrug af sundhedsydelser

Læs mere

De fleste topskatteydere arbejder på fuld tid. Kun 13 pct. af FTF-topskatteyderne arbejder under 37 timer om ugen.

De fleste topskatteydere arbejder på fuld tid. Kun 13 pct. af FTF-topskatteyderne arbejder under 37 timer om ugen. Arbejdstid blandt topskatteydere 09-0016 - MELA - 23.01.2009 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 De fleste topskatteydere arbejder på fuld tid. Kun 13 pct. af FTF-topskatteyderne arbejder

Læs mere

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Maj 218 1. Indledning og sammenfatning I efteråret 216 viste en opfølgning på reformen af sygedagpenge fra 214, at udgifterne til sygedagpenge var højere

Læs mere

Databrud i ATR ved overgang til AMR

Databrud i ATR ved overgang til AMR Databrud i ATR ved overgang til AMR Den 15. september 2016 blev et revideret arbejdstidsregnskab offentliggjort for data fra og med 2008 til og med 2. kvartal 2016. Nedenfor er beskrevet baggrunden og

Læs mere

Sygefraværsstatistik for ansatte i Region Midtjylland 2007

Sygefraværsstatistik for ansatte i Region Midtjylland 2007 Sygefraværsstatistik for ansatte i Region Midtjylland 2007 Regionshuset Viborg HR Indledning HR har udarbejdet sygefraværsstatistikken for 2007. Statistikken er den første årlige fraværsstatistik for Region

Læs mere

Langt flere mænd end kvinder står uden økonomisk sikkerhedsnet

Langt flere mænd end kvinder står uden økonomisk sikkerhedsnet 12. marts 29 Specialkonsulen Mie Dalskov Direkte tlf.: 33 55 77 2 Mobil tlf.: 42 42 9 18 Langt flere mænd end kvinder står uden økonomisk sikkerhedsnet 275. beskæftigede står til hverken at kunne få kontanthjælp

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Fuldtidspersoner Fuldtidspersoner Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 27 Indhold: Ugens tema Fald i ledigheden i maj 213 Ugens analyse Ugens tendens Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked 3 ud af

Læs mere

Lemvig Kommunes ligestillingspolitik

Lemvig Kommunes ligestillingspolitik Lemvig Kommune Lemvig Kommunes ligestillingspolitik Revideret december 2014 - j. nr. 81.00.00P22-0030 05-11-2014 Indhold 1. Forord... 2 2. Ligestillingspolitikkens mål og konkrete handlinger... 2 3. Arbejdspladsudvikling...

Læs mere