Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen"

Transkript

1 Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30. Fra kl budgetseminar med deltagelse af område MED i Byrådssalen Mødet afsluttet: kl Mødested: Rådhuset, mødelokale 122, 1. sal Fraværende: Ole Ørnbøl (S) Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Budgetlægning Investeringsoversigt for BFU-området 6 3 Lokal arbejdstidsaftale på skoleområdet i 8 4 Orientering vedr. forbrug af anlægspuljer 12 5 Ansøgning om morgentilbud til 4. klasse elever 14 6 Ansøgning om helårsåbent Sindal Svømmehal 18 7 Ansøgning om ændring af navn på Vrå Skole til Løkken-Vrå Skole 20 8 Underretnings- og anbringelsesstatistik for hele 2017 samlet set samt kvartal Orientering fra formanden Orientering fra medlemmerne Forvaltningen orienterer 32

2 Side Ø Budgetlægning Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter budgettilpasninger med henblik på udarbejdelse af reduktionskatalog. Derudover drøfter Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget forslag til generelle budgetbemærkninger. Det indstilles, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets drøftelser indgår i det videre arbejde med budgetforslag samt reduktionskatalog. Sagsfremstilling Jævnfør tidsplan for budgetlægning skal Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget på mødet d. 11. juni drøfte bruttokatalog for budgettilpasninger i forhold til udarbejdelse af reduktionskatalog. Derudover behandles forslag til budgetbemærkninger samt forslag til anlægsprioriteringer. Forslag til anlægsprioriteringer for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område behandles på særskilt sagsfremstilling jf. pkt. 2 på mødet d.. Forslag til generelle budgetbemærkninger Børne- og Undervisningsforvaltningen har udarbejdet forslag til budgetbemærkninger, hvori de overordnede strategier, målsætninger samt indsatsområder for budget 2019 fremgår. Forslag til budgetbemærkninger er vedhæftet sagsfremstillingen som bilag 1. Børne- Fritids- og Undervisningsudvalget bedes drøfte forslaget til de generelle budgetbemærkninger og de heri beskrevne indsatsområder og målsætninger. På baggrund af Udvalgets drøftelser arbejder forvaltningen videre med budgetbemærkningerne. Bruttokatalog for budgetreduktioner Børne- og Undervisningsforvaltningen har med baggrund i Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets drøftelser af forskellige budgettemaer udarbejdet et samlet bruttokatalog af forslag til budgettilpasninger. Bruttokataloget fremgår af bilag nr. 2.

3 Bruttokataloget er udarbejdet som led i udmøntningen af de krav til reduktioner for årene , som Byrådet har udmeldt. Det er her meldt ud, at alle fagudvalg skal udarbejde reduktionskataloger for 1 % i 2019, 2 % i 2020 og 3 % i 2021 og de efterfølgende år. Side 3. I nedenstående skema fremgår det krav til reduktioner, der på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område skal udarbejdes reduktionsforslag for. Som det fremgår af ovenstående skema udgør 1 % af serviceudgifterne ca. 10,9 mio. kr. i 2019, mens 2 % i 2020 udgør 21,7 mio. kr. og 3 % fra 2021 og frem udgør 32,3 mio. kr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget bedes drøfte det samlede bruttokatalog i forhold til Byrådets udmelding. På baggrund af Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets drøftelser arbejder Børne- og Undervisningsforvaltningen videre med reduktionskataloget, der igen forelægges Udvalget på mødet den 25. juni Videre tidsplan forår 2018: : Mini-budgetseminar og efterfølgende drøftelse i Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. 20. juni 2018: Dialogmøde med skole- og institutionsbestyrelser 25. juni 2018: Afsluttende behandling af reduktionskatalog samt øvrigt budgetmateriale for inden sommerferien. Videre tidsplan efterår 2018: 13. august 2018: Status på budgetarbejdet med baggrund i Økonomiudvalgets rammeudmelding

4 27. august 2018: Endelig behandling af samlet budgetforslag inden fremsendelse til Økonomiudvalgets 1. behandling. Side 4. Lovgrundlag BEK nr. 180 af 25/02/2018 (Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision mv.) kapitel 2. Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Budgettilpasninger vil løbende blive drøftet med Område-MED for input i forhold til konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag Bilag 1. Forslag til generelle budgetbemærkninger Bilag 2: Samlet bruttokatalog angående reduktionsforslag Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter forslag til generelle budgetbemærkninger at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter de samlede forslag til budgetreduktioner med henblik på udarbejdelse af reduktionskatalog jf. Byrådets udmelding. at Børne- og Undervisningsforvaltningen på baggrund af Børne-, Fritidsog Undervisningsudvalgets tilbagemeldinger arbejder videre med budgetforslag og forslag til reduktionskatalog.

5 Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøftede forslag til generelle budgetbemærkninger samt de samlede forslag til budgetreduktionerne. Side 5. Udvalget bad forvaltningen om at arbejde videre med materialet på baggrund af drøftelserne. Ole Ørnbøl (S) var fraværende.

6 Side Ø Investeringsoversigt for BFU-området Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tager de indledende drøftelser om temaer til investeringsoversigten for Sagsfremstilling Investeringsoversigten for består af videreførte projekter fra Investeringsoversigt samt ændringer til de videreførte projekter. Derudover består oversigten af nye anlægsønsker samt udvidelse af videreførte projekter. På Børne,- Fritids- og Undervisningsudvalgets område har der været en del renoveringsønsker, specielt fra skoleområdet. Forvaltningen har administrativt prioriteret de projekter, der haster mest. Ved projekt Skole og børnehus i Vrå er der i ,000 mio. kr. Projektet er endnu i projekteringsfasen og cashflowet i 2019 bliver ikke så stort, som tidligere forventet. Det anbefales derfor at ændre periodiseringen således, at der flyttes 24,000 mio. kr. fra 2019 til Ved projekt Børnehus i Hjørring Øst anbefales det at fremrykke opstart af projektet til Projektet var først berammet til 75 børnehavepladser og 30 vuggestuepladser, men for at kunne dække pasningsbehovet i området, bør projektet øges med yderligere 65 børnehavepladser. Desuden ønskes specialbørnehaven Viben flyttet hertil med plads til 15 børn. Ved at flytte specialinstitutionen Viben til det nye børnehus, bliver der plads til yderligere 20 børnehavepladser i Børnehuset Bagterp. De nye anlægsønsker samt udvidelse af eksisterende, skal udvalget prioritere fra 1 til 10 på vedhæftede bilag vedr. nye ønsker og omprioriteringer. Prioriteringen skal være klar til Økonomisk Forvaltning senest 20. juni 2018, hvorefter forslag til Investeringsoversigt for hele samles til videre behandling. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr. 180 af 25/2-2018, kapitel 2 (Bekendtgørelse af om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.).

7 Økonomi Ingen bemærkninger. Side 7. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Investeringsoversigt oplæg 2. Investeringsoversigt trykprøvning 3. Investeringsoversigt ønsker - omprioriteringer 4. Kapacitet i nyt børnehus Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøfter forslag til Investeringsoversigt og at Udvalget prioriterer nye anlægsønsker. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget drøftede forslag til investeringsoversigt og godkendte bilag 3. Dog udtages forslag om renovering af klasselokale for svamp på Bagterp Undervisningssted forslaget henvises til fællespuljen på Undervisningsområdet. Ole Ørnbøl (S) var fraværende.

8 Side A Lokal arbejdstidsaftale på skoleområdet i Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget præsenteres for udkast til lokal aftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere og træffer beslutning om anbefaling til Økonomiudvalget om at godkende lokal aftale om arbejdstid. Sagsfremstilling Lov 409 blev vedtaget den 26. april 2013 og regulerer arbejdstiden for lærere m.fl. i folkeskolen. I 2015 blev der indgået ny overenskomstaftale for lærerne, men partnerne kunne ikke opnå enighed om en ny arbejdstidsaftale og derfor regulereres arbejdstiden for lærere m.fl. ansat i kommunerne fortsat ved lov nr Dog blev der udarbejdet et politisk papir om arbejdstid (Bilag 4 i overenskomsten). I arbejdstidspapiret er der 15 punkter, som sætter rammer for planlægningen af lærernes arbejdstid med særligt fokus på forberedelsen. Ved overenskomstforhandlingerne for 2018 blev der den 8. maj 2018 indgået forlig mellem KL og LC om overenskomst for lærere m.fl. inden for undervisningsområdet. Det var fortsat ikke muligt at forhandle en arbejdstidsaftale på plads, men partnerne blev enige om at nedsætte en kommission. Undersøgelseskommissionen skal undersøge lærernes arbejdsforhold og komme med forslag til nye arbejdstidsregler. Efter at de nye arbejdstidsregler for undervisningsområdet trådte i kraft 1. august 2014, har og Lærerkreds Nord haft et samarbejde vedrørende arbejdstidsreglerne. Og for at sikre en vis grad af ensartethed i skolevæsnet i udmøntningen af arbejdstidsreglerne blev der for skoleåret 2014/15 udarbejdet en fælles forståelsesramme og fra skoleåret 2015/16 til skoleåret 2017/18 er der udarbejdet et Fælles forståelsespapir. Det Fælles forståelsespapir har bindende karakter for skoleledernes arbejde med udmøntning af arbejdstidsreglerne for lærere og børnehaveklasseledere og anvendes som grundlag for en dialog mellem skoleledelsen og medarbejderne om den lokale udmøntning af arbejdstidsreglerne De centrale arbejdstidsregler for undervisningsområdet kan fraviges eller suppleres ved indgåelse af lokal aftale inden for rammeaftalen om decentrale arbejdstidsaftaler. Rammeaftalen om decentrale arbejdstidsaftaler har til formål,

9 at der decentralt kan indgås aftaler om arbejdstilrettelæggelse, som er tilpasset de enkelte arbejdspladser og personalegruppers ønske og behov. De decentrale aftaler indgås mellem Byrådet og lokale repræsentanter for den forhandlingsberettigede organisation. I foråret 2018 har der været en politisk tilkendegivelse af muligheden for at indgå lokal aftale om lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid, og forvaltningen har i samarbejde med Lærerkreds Nord udarbejdet forslag til lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere. Udkast til lokal arbejdstidsaftale tager udgangspunkt i "Fælles forståelsespapir" for skoleåret 2017/18. Side 9. I udkast til lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere er der fokus på det maksimale årlige undervisningstimetal og tid til forberedelse. Lokalaftalen sætter rammen for lærernes arbejdstid og skal være medvirkende til at sikre den til enhver tid gældende skolepolitik, da der sikres en fast ramme for forholdet mellem undervisning og forberedelse. Lokal arbejdstidsaftale med virkning fra 1. august 2018: Der er forslag om, at afsætte 0,68 forberedelsestime pr. 60 min. undervisning (det udvidede undervisningsbegreb). Tiden dækker både individuel og fælles forberedelse/evaluering i teamsamarbejde og tværfagligt samarbejde. Skolens ledelse kan i særlige tilfælde beslutte, at tildele ekstra tid til forberedelse. De økonomiske konsekvenser vedrørende 0,68 forberedelsestime pr. 60. min undervisning i udkast til lokale arbejdstidsaftale, kan indeholdes inden for skolernes nuværende ramme og aftalen om ændringen kan træde i kraft med virkning pr. 1. august 2018, uden at skolerne tilføres ekstra ressourcer. Lokal arbejdstidsaftale eventuel med virkning fra 1. januar 2019: I "Fælles forståelsespapir" for skoleåret 2017/18 er det maksimale årlige undervisningstimetal fastsat til 850 timer for lærere og for nyuddannede 750 timer i det første skoleår. For børnehaveklasseledere er det maksimale årlige undervisningstimetal fastsat til 900 timer. I udkast til lokal arbejdstidsaftale er der forslag om at nedsætte det årlige maksimale undervisningstimetal til 800 timer og for børnehaveklasseledere til 850 timer. Der er ingen ændring vedrørende nyuddannede. En nedsættelse af det årlige maksimale undervisningstimetal vil betyde, at skolerne får brug for mere personale. I beregningen af dette er det nuværende undervisningstimetal opgjort ved en gennemgang af de eksisterende opgaveoversigter. Denne opgørelse viser, at der samlet set vil mangler årlige undervisningstimer svarende til 10,40 fuldtidsstillinger. De 8.716

10 undervisningstimer udløser på nuværende tidspunkt undervisningstillæg, som vil kunne indgå som en delfinansiering. Side 10. Denne udvidelse af personaleressourcer kan ikke afholdes inden for skolernes økonomiske ramme uden, at det får negative konsekvenser for serviceniveauet og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget skal tage stilling til, om denne finansiering skal ske inden for udvalgets ramme eller om udvalget vil anmode Byrådet om en budgettilførelse. Tidsplan for behandling: - BFU 20. juni ØK Lovgrundlag Lov nr. 409 af 26/04/2013 Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler Økonomi Ved indgåelse af lokal arbejdstidsaftale sænkes det maksimale undervisningstimetal, som vil medføre en samlet medudgift på kr. 4,686 mio. kr. på sektor undervisning. antal timer antal lærerstillinger Udgift kr. Lærer alm, området ,201 4,288 mio. kr. Lærer Specialområdet ,205 1,187 mio.kr. Børnehaveklasseleder 391 0,4600 0,220 mio. kr. *Undervisningstillæg - 1,009 mio. kr. I alt ,866 4,686 mio. kr. *På nuværende tidspunkt er antal timer som udgangspunkt belagt med undervisningstillæg for undervisningstimer udover 750 timer årligt og dermed udløses 121,22 kr. pr. time svarende til en samlet udgift på 1,009 mio. kr. årligt. Dette beløb indgår som delfinansiering.

11 Side 11. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ved nedsættelse af det maksimale undervisningstimetal skal der tilføres flere personaleressourcer til undervisningsopgaven. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Udkast til lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere. Direktionen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget overfor Økonomiudvalget anbefaler, at lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere godkendes. at finansiering af merudgiften på 4,686 mio. kr. vedrørende nedsættelse af det maksimale årlige undervisningstimetal håndteres i forbindelse med de videre budgetforhandlinger. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget besluttede at anbefale overfor Økonomiudvalget og Byrådet: at lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere godkendes med virkning fra 1.august 2018 at den del af aftalen der omhandler det årlige undervisningstimetal først træder i kraft 1. januar 2019 at finansieringen af merudgiften på 4,686 mio kr. for at nedsætte det maksimale årlige undervisningstimetal fra 1. januar 2019 medtages i de videre budgetforhandlinger. Ole Ørnbøl (S) var fraværende.

12 Side G Orientering vedr. forbrug af anlægspuljer Resumé Orientering til Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget vedr. forbrug på 2 anlægspuljer Sagsfremstilling I 2014 og 2015 blev der frigivet hhv. 3,000 mio. kr. og 1,000 mio. kr. til exitstrategi under Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Exitstrategien er vedtaget for at tilpasse den kommunale bygningskapacitet til det reelle behov. Der er brugt 1,223 mio. kr. til at få samlet ungdomsklubber og SFO er på undervisningssteder og dermed enten nedrive bygninger eller videregive til salg.1,500 mio. kr. er omplaceret til Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget til etablering af én indgang ved Sundhedscentret på Bidstrupvej, jf. byrådsbeslutning juni Desuden bliver 0,600 mio. kr. administrativt overført til anlægsprojektet med etablering af Børnehus i Bindslev i forbindelse med økonomirapport 2, jf. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 23. april Puljen forventes afsluttet med et mindreforbrug på 0,036 mio. kr. (bilag 1). I 2015 og 2016 blev der frigivet hhv. 5,000 mio. kr. og 3,000 mio. kr. til anlægspuljen "Skoler i Hjørring By". Puljen er benyttet til de bygningsmæssige udfordringer der kom i forbindelse med den nye skolestruktur, med 1,500 mio. kr. på Nordvestskolen og 3,550 mio. kr. på Hjørring Ungdomscenter. Desuden er 2,250 mio. kr. omplaceret til Hjørringskolens anlægsprojekt ved Bagterp undervisningssted., jf. byrådsbeslutning juni 2017 og 0,700 mio. kr. bliver administrativt overført til samme projekt i forbindelse med økonomirapport 2, jf. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 23. april Puljen forventes afsluttet med et mindreforbrug på 0,004 mio. kr. (bilag 2). Overblik over budget og forbrug vedhæftes som bilag. Begge puljer forventes afsluttet i regnskabsår Lovgrundlag Ingen bemærkninger.

13 Økonomi Ingen bemærkninger Side 13. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Exitstrategi 2. Skoler i Hjørring By Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning. Ole Ørnbøl (S) var fraværende.

14 Side P Ansøgning om morgentilbud til 4. klasse elever Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget behandler ansøgning om morgentilbud til 4. kl. elever i skolefritidsordningen ved Løkken undervisningssted og træffer beslutning om sagen skal sendes i høring og efterfølgende til behandling i Byrådet. Sagsfremstilling Skolebestyrelsen ved Vrå Skole har sendt ansøgning om mulighed for fremover at kunne tilbyde morgenpasning i skolefritidsordning (SFO) til 4. klasse elever ved Løkken undervisningssted på samme vilkår, som der tilbydes morgenpasning i SFO til elever i 0. til 3. klasse. Begrundelsen for ansøgningen er: Der er familier, der bor udenfor gå afstand til Løkken undervisningssted og derfor må aflevere børnene på undervisningsstedet lang tid før, undervisningen påbegyndes, hvilket betyder, at eleverne ikke er under opsyn. At det for en 4. kl. elev kan være grænseoverskridende, at være alene hjemme om morgenen i den mørke periode. At det ikke er muligt, for Løkken forældre, at benytte de eksisterende klubtilbud i Hjørring og Hirtshals, grundet afstanden. Løkken er en by, med begrænsede arbejdspladser udenfor sæsonen, hvilket betyder, at forældrene skal køre efter deres jobs, og derfor skal tidligt afsted om morgenen. Skolebestyrelsen antager, at omfanget af børn, der har behovet, er omkring 3-5 elever og at tilbuddet om morgenpasning af 4. kl. elever kan rummes indenfor normeringen. Behovet for morgenpasning vil primært være i efterårs- og vinterperioden. Skolebestyrelsens ansøgning om morgenpasning til 4. kl. elever er vedlagt som bilag. Skolens ledelse er positiv overfor ansøgningen. Serviceniveau: SFO er er en del af folkeskolen og følger derfor folkeskoleloven. Hjørring Kommunes serviceniveau om pasning af børn der er optaget i skole, er et tilbud om pasning i en skolefritidsordning og omfatter 0. til og med 3. klasse.

15 SFO-tilbuddet omfatter: Heldagstilbud: på skoleuger (før/efter skole i åbningstiden) og i skoleferie i åbningstiden kl. 6:30 til 17:00, fredag til kl. 16:00 Morgentilbud: på skoleuger fra kl. 6:30 til skolestart og i skoleferie kl. 6:30 til 17:00, fredag til kl. 16:00 Eftermiddagstilbud: på skoleuger fra skoledagens afslutning til kl , fredag til kl. 16:00 Side 15. Juniorklub tilbydes fra 4. klasse til og med 6. klasse på skoledage fra kl. 14:00 til 16:30. Åbningstiden tilpasses behovet i det enkelte område. Juniorklub er oprettet efter dagtilbudsloven, og der er oprettet juniorklub ved SkoleCenter Hirtshals og Børne- og Ungehuset Lundergaard i Hjørring. Der er ikke tilbud om morgenpasning i juniorklubberne. Til og med 31. juli 2014 var der morgentilbud for børn i 0. klasse til 4. klasse på skoledage. Dette morgentilbud bortfaldt for alle 4. kl. elever i pr. 1. august 2014 i forbindelse med folkeskolereformen. Kommunen skal sørge for de nødvendige pladser i dag-, fritids- og klubtilbud og Byrådet har pligt til at tilpasse udbuddet af pladser til de lokale forhold ved løbende at foretage en kapacitetsvurdering og eventuel tilpasning af pladser, så udbuddet matcher behovet for pladser i kommunen. I forbindelse med ansøgningen fra skolebestyrelsen er der ikke udarbejdet en kapacitetsvurdering, men Pladsanvisningen har oplyst, at de ikke modtager henvendelser fra borgere om morgenpasning til 4. kl. elever. Lighedsprincippet: Efter det forvaltningsretlige lighedsprincip er kommunen forpligtiget til at behandle ensartede tilfælde ens. Kommunen må ikke gøre forskel på borgere i samme situation. Der skal være saglige grunde for at gøre forskel. Der er ikke umiddelbart en saglig grund til, at 4. kl. elever i Løkken har et andet pasningsbehov end andre 4. kl. elever i. Hvis der træffes beslutning om, at borgere med 4. kl. elever i Løkken tilbydes morgenpasning, er kommunen dermed forpligtiget til at vurdere alle inden for bestemmelsens målgruppe i overensstemmelse med det opstillede kriterium. Oprettelse af morgentilbud på skoleuger: Det foreslås, at der ved alle skolefritidsordninger (SFO'er) oprettes et morgenmodul til 4. kl. elever i, på skoleuger fra kl. 6:30 til skolestart. Tilbuddet omfatter ikke skoleferierne. Pris for morgentilbuddet er kr Betaling opkræves for 11 måneder, hvor juli måned ikke er omfattet.

16 Morgentilbuddet til 4. kl. elever oprettes pr. 1. oktober I forhold til tilmelding, udmelding m.m. følger morgentilbuddet på skoleuger til 4. kl. elever Serviceinformation for Skolefritidsordning gældende fra 1. januar Side 16. Det er Byrådet, der træffer beslutning om skolestrukturen, herunder skolefritidsordninger. Beslutningen træffes efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne ved de berørte skoler. Tidsplan for behandling vil være: 12. juni 2018 til 8. juli Høringsperiode 13. august BFU 22. august ØK 29. august Byrådet Lovgrundlag LBK nr af 14/12/ Lov om folkeskolen. LBK nr. 748 af 20/06/ Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge Dagtilbudsloven. Forvaltningsloven og forvaltningsretlige principper Økonomi Skolebestyrelsen ved Vrå Skole vurderer, at de kan rumme et morgentilbud til 4. kl. elever indenfor nuværende normering. Det er på nuværende tidspunkt ikke undersøgt om andre SFO'er kan rumme et morgentilbud til 4. kl. elever indenfor deres normering/budget. Ved oprettelse af morgentilbud til 4. kl. elever tilføres SFO'erne ikke budgetmidler, men får forældrebetalingen for morgentilbuddet. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Personalet ved SFO'en vil få flere børn i tilbuddet om morgenen på skoleuger.

17 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 17. Bilag 1. Ansøgning om morgentilbud til 4. klasse elever 2. Serviceinformation SFO gældende fra januar 2018 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids, og Undervisningsudvalget sender sagen om morgentilbud på skoleuger til 4. kl. elever i høring med henblik på behandling i Byrådet i henhold til tidsplanen. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget besluttede at sende sagen om morgentilbud på skoleuge til 4. kl. elever i høring. Ole Ørnbøl (S) var fraværende.

18 Side Ø Ansøgning om helårsåbent Sindal Svømmehal Resumé Sindal-Hallerne søger om tilskud til helårsåbent i svømmehallen. Udvalget skal tage stilling til, hvorvidt tilskud til helårsåbent kan godkendes under Haltilskudsmodellen. Sagsfremstilling Sindal-Hallerne har i 2017 renoveret Sindal Svømmehal for omkring 9 mio. kr. Renoveringen omfattede etablering af rutsjebane samt udvidelse af varmtvandsbassin, sauna og wellness med henblik på at favne målgrupper som seniorer og handicapsvømning. Dertil kommer en energirenovering med udskiftning af ventilationsanlæg, således at anlægget kan bruges til opvarmning samt afdækning af svømmebassiner med isolerende folie. Finansieringen af renoveringen bestod af en kombination mellem stor årlig energibesparelse samt lån og er godkendt til at høre under Haltilskudsmodellen. Energibesparelsen samt udløb af tidligere lån betyder, at Haltilskudsmodellen kun påvirkes negativt i 2020, og derefter fremadrettet påvirkes positivt med mere end kr. om året. Sindal-hallerne oplyser, at svømmehallen er kommet rigtig godt i gang igen. Svømmeklubben har øget deres brug af svømmehallen med 10 %, mens den offentlige svømning er steget med 30 %. Særligt varmtvandsbassinet har tiltrukket nye brugere. Der er nye hold med babysvømning, vandgymnastik, aftale med den lokale fysioterapeut om genoptræning i bassinet samt handicapsvømning. Desuden bruger Tolne Efterskole og PMU svømmehallen. Sindal-Hallerne er bekymrede for, om den fremgang, man på så kort tid har fået som følge af renoveringen forsvinder, når der skal holdes lukket i sommersæsonen. Sindal-Hallerne søger derfor om tilskud under Haltilskudsmodellen til at holde helårsåbent. Et af parametrene i Haltilskudsmodellen er netop helårsåbent, som i modellen udløser et øget tilskud på kr. om året. Svømmehallerne i Hirtshals og Løkken samt svømmesalen i Tårs får tilskud til helårsåbning under Haltilskudsmodellen. Ud fra en betragtning om at behandle lignende tilbud lige anbefaler administrationen, at ansøgningen imødekommes.

19 Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Side 19. Økonomi Tilskud for helåbent i svømmehal er i den nuværende haltilskudsmodel fastlagt til at være kr. om året. En forhøjelse af tilskuddet til Sindal-Hallerne vil i 2018 ikke have konsekvenser i forhold til budgetrammen på 9,5 mio. kr. excl. moms for Haltilskudsmodellen, da forhøjelsen vil kunne ske indenfor rammen. Denne forudsætning kan dog forskyde sig fra 2019 og frem, da Haltilskudsmodellen er baseret på parametre, der delvist er afhængig af hallernes energiforbrug samt antallet af folkeoplysende timer i den pågældende hal. Tilskud til lån og grundtilskud er faste størrelser, der kun reguleres ved udvalgsbeslutning. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Ansøgning om helårsåbent fra Sindal-Hallerne 2. Oversigt over haller i Haltilskudsmodellen Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at ansøgningen imødekommes for at sidestille Sindal Svømmehal med svømmehallerne i Hirtshals, Tårs og Løkken. Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget besluttede at godkende indstillingen. Ole Ørnbøl (S) var fraværende.

20 Side G Ansøgning om ændring af navn på Vrå Skole til Løkken-Vrå Skole Resumé Skolebestyrelsen på Vrå Skole har fremsendt ansøgning til Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget om muligheden for, at Vrå Skole kan ændre navn til Løkken-Vrå Skole. Sagsfremstilling 1. Ansøgning om navneændring fra Vrå Skole til Løkken-Vrå Skole Skolebestyrelsen på Vrå Skole har på bestyrelsesmøde den 21. marts 2018 besluttet at sende en ansøgning til Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget om at skifte navn fra Vrå Skole til Løkken-Vrå Skole. Baggrunden for ønsket om en navneændring er, at det opleves ulogisk, at man på Løkken Undervisningssted er betegnet som Vrå Skole. Dette giver ofte anledning til forvirring og uhensigtsmæssigheder i hverdagen, hvilket især opleves i forhold til tilflyttere, som ikke kan forstå, at de skal gå på "Vrå Skole" i Løkken. Bestyrelsen vurderer, at navnet Løkken-Vrå Skole vil være et mere dækkende og logisk navn end Vrå Skole, og at navnet Løkken-Vrå Skole endvidere vil lette hverdagen og mindske forvirringen. Bestyrelsen tilkendegiver, at den ønsker at bibeholde betegnelserne for skolens to afdelinger: Løkken Undervisningssted og Vrå Undervisningssted. 2. Principper for navngivning af skoler og undervisningssteder i Hjørring Kommune Byrådet i har tidligere besluttet principper for navngivningen af skoler og undervisningssteder i, som efterfølgende blev indarbejdet i afsnit 2.3 (Navngivning af skoler og undervisningssteder) i "Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i ". Heraf fremgår følgende: "Byrådet har i august 2012 besluttet, at skolers navne skal kunne henføres til deres geografiske placering, og at der skal være entydighed mellem skolenavn og skoledistrikt. Kompetencen til at beslutte navne på skoler og undervisningssteder ligger hos Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Børne-

21 , Fritids- og Undervisningsudvalget kan ikke ændre et navn på en skole eller et undervisningssted uden forudgående høring af den berørte skolebestyrelse". Side 21. Ansøgninger om navneændringer på skoler i vil således skulle ligge indenfor rammerne af ovennævnte principper, hvis Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget skal kunne imødekomme ansøgningerne. 3. Tidligere ansøgninger om navneændringer på skoler På udvalgsmødet mandag den 27. juni 2016 behandlede Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget ansøgning fra skolebestyrelsen på Hirtshals Skole om navneændring fra Hirtshals Skole til SkoleCenter Hirtshals. Udfaldet blev, at udvalget imødekom anmodningen om, at Hirtshals Skole kunne ændre navn til SkoleCenter Hirtshals. Samtidig besluttede udvalget, at de øvrige skolebestyrelser også kan fremsende ønske til udvalget om at benytte muligheden for at anvende betegnelsen skolecenter. Denne mulighed har skolebestyrelsen for Sindal Skole benyttet sig af, og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget imødekom på udvalgsmødet mandag den 5. marts 2018 bestyrelsens ønske om, at Sindal Skole ændrer navn til Sindal Skolecenter. Børne- og Undervisningsforvaltningen vurderer, at der intet er til hinder for, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget kan godkende anmodningen om navneændring fra Vrå Skole til Løkken-Vrå Skole. I navnet Løkken-Vrå Skole henvises der til de geografiske placeringer på skolens to undervisningssteder. Det nye navn holder sig således indenfor rammerne for navngivning af skoler og undervisningssteder, som fremgår af afsnit 2.3 i "Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i ". 4. Det videre arbejde med evt. navneændring af Vrå Skole til Løkken-Vrå Skole Hvis Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkender bestyrelsen for Vrå Skoles ansøgning om navneændring, så er det næste skridt i sagen, at Børneog Undervisningsforvaltningen sørger for at få gennemført navneændringen til Løkken-Vrå Skole i de relevante administrative systemer i og på landsplan. Lovgrundlag Folkeskoleloven (LBK nr af 14. december 2017). Afsnit 3.2 i "Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune". Økonomi

22 Ingen bemærkninger. Side 22. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1) Ansøgning om navneændring på Vrå Skole. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tager stilling til skolebestyrelsen for Vrå Skoles ansøgning om, at Vrå Skole ændrer navn til Løkken-Vrå Skole (bestående af Løkken Undervisningssted og Vrå Undervisningssted). Beslutning Punktet udsættes med henblik på at indgå en dialog med bestyrelsen for Vrå Skole før beslutning om navneændring. Ole Ørnbøl (S) var fraværende.

23 Side P Underretnings- og anbringelsesstatistik for hele 2017 samlet set samt 1. kvartal 2018 Resumé Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget behandler underretninger og anbringelser for 2017 samlet samt 1. kvartal Der ses fra 2013 og henover 2017 en stigning i antallet af underretninger, som fortsætter frem til 1.kvartal Samme tendens gør sig gældende for de fleste kommuner på landsplan. Ift. anbringelser er der samlet set et fald over årene Antallet af anbringelser har dog været stigende fra 1. kvartal 2017 til 1. kvartal Sagsfremstilling Nærværende sagsfremstilling indeholder statistik over underretninger og anbringelser for 2017 samt 1. kvartal Underretnings- og anbringelsesstatistikken vil fremadrettet blive udarbejdet kvartalsvis og forelagt udvalget. Underretninger 2017 samlet Grafen nedenfor viser udviklingen i antallet af underretninger fra 2012 til 2017.

24 Side 24. Antallet af underretninger er steget stødt fra 2013 frem til nu med den største stigning fra 2013 til Årsagerne til denne stigning er bl.a. indførelsen af Barnets reform (1. januar 2011) og Overgrebspakken (1. oktober 2013), som har medført skærpet opmærksomhed på pligten til at underrette fra både fagpersoner og privat personer. Derudover har flere alvorlige enkeltsager om overgreb mod børn medført en større mediebevågenhed og dermed en øget opmærksomhed på underretninger generelt. I er skolerne den aktør, som laver flest underretninger med 22 % ud af det samlede antal underretninger i I sammenligning hermed laver dagtilbud 2 % ud af det samlede antal underretninger i Således ses en markant forskel på, hvor ofte der underrettes på skoleområdet sammenlignet med dagtilbudsområdet. Denne forskel kan være et udtryk for, at der er et tættere tværfagligt samarbejde på småbørnsområdet herunder et stort fokus på tidlige og forebyggende indsatser ift. de yngste børn. Samtidig kan forskellen være et udtryk for, at børns vanskeligheder kommer tydeligere til udtryk i folkeskolens rammer med øgede krav og forventninger. Derfor er småbørnsområdet også til stadighed et vigtigt fokusområde, da det i høj grad er i disse områder, det er muligt at styrke den tidlige og rettidige indsats. Ligesom forskning viser, at børns skolegang har stor betydning for deres trivsel og udvikling, er dette ligeledes gældende ift. børns sundhed. Samtidig ved vi, at der kan opspores tidlige tegn på mistrivsel i børns sundhedstilstand. Derfor er det interessant at se nærmere på antallet af underretninger fra forskellige aktører på sundhedsområdet. Tandplejen: 1 % Sundhedsplejen: 2 % Sygehus: 3 % Læger: 3 % Psykiatrien: 7 % Øvrige sundhedsvæsen: 1 % Samlet set udgør antallet af underretninger fra aktører på sundhedsområdet ca. 17 % af det samlede antal underretninger i Dette er næsten samme omfang, som antallet af underretninger fra skoleområdet. Den fulde liste over de aktører, der har underrettet i 2017 samt antallet af underretninger fordelt herpå, ses af bilag. Underretninger 1. kvartal 2018

25 Med det høje antal underretninger er det interessant at følge det samlede sagstal. Side 25. Antal aktive sager i alt pr (øjebliksbillede) Familieafdelingen 670 (47,79%) Modtagefunktionen 259 (18,47%) Handicapafdelingen 404 (28,82%) I alt 1333 (95,08)* *Derudover er det 68 sager (4,92 %), der systemmæssigt er registreret hos administrative medarbejdere og således ikke tælles med. Det omfatter sager vedr. 54 støtteperson, socialpædagogisk friplads, økonomisk støtte til efterskoler og refusionssager, hvor Hjørring kommune ikke er handlekommune. Af ovenstående tabel ses således fordelingen af sager mellem Familieafdelingen og Handicapafdelingen pr Da det desværre ikke er muligt at trække sagstal bagudrettet i DUBU, vil det først fra 2. kvartal 2018 være muligt at fremlægge udviklingen af antal aktive sager i henholdsvis Familieafdelingen og Handicapafdelingen. Man skal dog være opmærksom på, at der er tale om et øjebliksbillede af antal aktive sager. I tabellen nedenfor vises fordelingen af underretninger i nye sager og i eksisterende sager opgjort på de seneste 4 kvartaler. I alt Antal underretninger i nye sager Antal underretninger i eksisterende sager Underretninger 1. kvartal (48,25 %) 236 (51,75 %) Underretninger 4. kvartal (38,88 %) 154 (61,12 %) Underretninger 3. kvartal (41,59 %) 184 (58,41 %) Underretninger 2. kvartal (42,36 %) 279 (57,64 %) Antallet af underretninger ligger højest i 2. kvartal 2017 og 1. kvartal 2018, hvilket kan tyde på, at antallet af underretninger er større i første halvår end i andet halvår. Når man anvender kortere intervaller (som fx kvartaler), vil der dog være en vis usikkerhed omkring tolkningen af tallene grundet risikoen for mere tilfældige udsving. Antallet af underretninger i eksisterende sager er større end antallet af underretninger i nye sager. Omfanget af underretninger i nye sager kan ses som et udtryk for et øget fokus på udsatte børn og på pligten til at underrette som

26 tidligere nævnt. Samtidig har det tættere tværfaglige samarbejde og den fremskudte socialrådgiver funktion i almenområdet den effekt, at flere børn opspores tidligere, hvilket er en positiv tendens. Side 26. Omfanget af underretninger i eksisterende sager kan ses som et udtryk for, at disse sager netop er de mest komplekse sager, hvor aktørerne omkring barnet/den unge i perioder fortsat vil opleve mistrivsel hos barnet/den unge. Der er tale om længerevarende forløb ofte med mere indgribende støtteforanstaltninger, hvor rådgiver følger hyppigt op i tæt dialog med forældre, netværk og professionelle i nærmiljø. Når der arbejdes med udgangspunkt i indsatstrappen med indsatser så tæt på et almindeligt hverdagsliv som muligt, skal flere børn og unge inkluderes i almenområdet. Dette kan medføre større bekymring blandt de professionelle omkring barnet og medfører flere underretninger på trods af, at der er iværksat støtteforanstaltning. Familieafdelingen er opmærksom på kommunikationen med de relevante aktører omkring barnet / den unge ift. at skabe ro og inddrage disse. I nedenstående tabel ses antallet af sager, hvor der er indkommet en eller flere underretninger i 1. kvartal Antal underretninger Antal sager 1 underretning underretninger 52 3 underretninger 17 4 underretninger 2 5 underretninger 1 6 underretninger 0 I alt 354 Samlet set er der kun 3 sager, hvor der i 1. kvartal 2018 er indkommet 4-5 underretninger i samme sag. Her skal der være en særlig opmærksomhed på, om der er iværksat den rette støtte til at afhjælpe vanskelighederne. Derudover kan tabellen ses i sammenhæng med de øgede krav til inklusion i nærmiljøet, der ligger i sverigestænkningen. Anbringelser 2017 samlet Samtidig med at vi følger udviklingen ift. underretninger tæt er der ligeledes fokus på anbringelsesmønstret i Hjørring kommune. Nedenstående tabel viser antallet af anbragte børn og unge i perioden

27 Side 27. Ovenstående graf viser et fald på 17 anbragte børn og unge set over årene Dette fald stemmer fint overens med målene i den nye fagstrategi Fælles børn Fælles indsats om at arbejde ned af indsatstrappen og tænke løsninger i netværket/nærmiljøet. I nedenstående tabel ses udviklingen i gennemsnitspriser for anbringelser i perioden

28 Side 28. Grafen ovenfor viser et fald i gennemsnitsprisen på døgninstitutioner. Dette skyldes en ændret bogføringspraksis fra 2016 til 2017, hvor konteringen er blevet mere retvisende ift. indplaceringer på Indsatstrappen. Ligeledes har den regionale takstregulering med virkning fra primo 2017 været en medvirkende årsag. Graferne viser en lille stigning i gennemsnitprisen pr. anbringelse fra kr i 2015 til kr i Forklaringen kan være, at der anbringes færre børn og unge, og at de der anbringes har mere komplekse problemstillinger, hvorfor anbringelserne bliver dyrere. Anbringelser 1. kvartal 2018 I nedenstående anbringelsesstatistik vises udviklingen i antal anbragte børn og unge fordelt på de seneste kvartaler.

29 Side 29. Det ses, at det samlede antal anbringelser ikke er steget nævneværdigt fra 3. kvartal 2017 til 1. kvartal 2018, men at andelen af anbringelser i plejefamilie inkl. netværk er steget, hvilket ligeledes harmonerer med målene i den nye fagstrategi Fælles børn Fælles indsats. Da der arbejdes med indsatserne jf. sverigestænkningen, illustreres nedenstående hvorledes indsatserne fordeler sig ift. Indsatstrappen (der er tale om et øjebliksbillede, som er trukket ud den ). Det er imidlertid kun Familieafdelingens indsatser, som fremgår nedenstående, men der arbejdes på at kunne lave samme optegning af indsatserne i Handicapafdelingen på sigt.

30 Side 30. Denne måde at opgøre indsatserne på er ny, hvorfor der først fra 2. kvartal 2018 vil kunne blive udarbejdet sammenligninger med tidligere målinger, således udviklingen i foranstaltningsmønstret bliver tydeligt. Udover ovenstående opgørelser arbejdes der på en afrapportering af flere nøgletal bl.a. bygget op omkring Indsatstrappen. Dette vil imidlertid komme i en separat sagsfremstilling. Som supplement til nærværende sagsfremstilling vil Børne- og Familiechef Anette Stevn Jensen på udvalgsmødet yderligere orienterer om status på arbejdet i Familie- og Handicapafdelingen. Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen om Underretnings- og Anbringelsesstatistikken tages til efterretning.

31 Beslutning Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget tog orienteringen til efterretning. Side 31. Ole Ørnbøl (S) var fraværende.

32 Side G Orientering fra formanden Intet. Ole Ørnbøl (S) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende G Orientering fra medlemmerne Tim Jensen (S) oplyste, at der først bliver indvielse af Bindslev Børnehus efter sommerferien. Ole Ørnbøl (S) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende G Forvaltningen orienterer Forvaltningen orienterede om en konkret personsag. Ole Ørnbøl (S) og Mehrsad Sadjadi (S) var fraværende

33 Side 33. Underskrifter Mai-Britt Beith Sven Bertelsen Tim Jensen Ole Ørnbøl Chelina Bagger Mehrsad Sadjadi Bjarne Mølgaard Svenning Christensen Mette Jensen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16.10 Mødested: Fraværende: Rådhuset,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:10 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Fraværende: Rådhuset,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 2 i Vandhuset,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:50 Mødested: Børnehuset Hirtshals,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den

Hjørring Kommune. 1. Beskrivelse af principper for ny skole. Til Skolebestyrelser. Hjørring den Hjørring Kommune Til Skolebestyrelser Hjørring den 08-09-2016 Sagsnr.: 17.01.04-K04-1-16 Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen 1 - Referat BFU -kopi-4.docx Hører til journalnummer: 00.22.04-A26-1-18 Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt:

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU

Hjørring Kommune. Internt notat Børne og Undervisning. Revidering af fritidsmodel BSU Hjørring Kommune Internt notat Børne og Undervisning Sag nr. 17.13.00-A00-1-15 22-05-2015 Side 1. Revidering af fritidsmodel BSU Indledning I forbindelse med implementeringen af den nye folkeskolereform

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:50 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget:

Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Budgetmateriale vedr. Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Resultat af trykprøvning af den demografiregulering,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020

Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 Forslaget til områdeinddeling fra januar 2020 er udarbejdet ud fra det aktuelle gennemsnitlige børnetal i 2018. Vuggestuebørn tæller for

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Trykprøvning demografi UV

Trykprøvning demografi UV Trykprøvning demografi UV 2020-2023 Overordnet type: DRIFT Budgettype: Demografiregulering Udgiftstype: Serviceudgift Udvalg: BFU Sektor: Undervisning Serviceområde (valgfrit): Kontonr.: 3010227002 Virkning

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 469,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Bilag 5. Oplæg angående det samlede budgetforslag. Budget Børne- Skole og Uddannelsesudvalget

Bilag 5. Oplæg angående det samlede budgetforslag. Budget Børne- Skole og Uddannelsesudvalget Budget 2018-2021 Børne- Skole og Uddannelsesudvalget DEL 1 BUDGETFORSLAG 2018-2021 Mio. kr. Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021 Sektor Undervisning 567,0 560,5 561,6 561,6 Sektor Dagtilbud

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Referat - dialogmøde 6. februar 2017 om tildelingsmodellen

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Referat - dialogmøde 6. februar 2017 om tildelingsmodellen Hjørring Kommune Internt notat Undervisning Sag nr. 00.01.00-P35-1-13 08-02-2017 Side 1. Referat - dialogmøde 6. februar 2017 om tildelingsmodellen Deltagere: SkoleCenter Hirtshals: Skolebestyrelsesformand

Læs mere

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge Erhverv og Udvikling Dato: 4. august 2016 Sagsbehandler: jote/bjha Notat Dato: 4. august 2016 Kopi til: Emne: Budgetudfordringer budget 2017-2020: Merudgifter til flygtninge Merudgifter på flygtningeområdet

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl.

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 18/6 2014 Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. 19) Afbud fra: Peter, Flemming Tilstede: Sted: Ellekildeskolen Punkter til

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 13:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Fraværende: Tårs

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet

Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet Svar til Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) på spørgsmål om udgifter til folkeskoleområdet Side 1 af 8 Peter Sporleder (V) og Almaz Mengesha (LA) har stillet de fem nedenstående spørgsmål til folkeskolernes

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Retningslinje. for håndtering af bekymrende fravær

Retningslinje. for håndtering af bekymrende fravær Retningslinje for håndtering af bekymrende fravær Forskning viser, at uddannelse er en af de vigtigste parametre i forhold til at sikre alle lige muligheder i voksenlivet. Ud fra et princip om tidlig

Læs mere