MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850."

Transkript

1 Ærmetrøje og skørt 90. SÆM Hjemsted: Ukendt. Ærmetrøje og skørt af blåt, glittet ulddamask foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har skjult snøring med 5/4 forskudte huller. Smal ryg med søm. Snøret søm i sidesøm og ærmegab. Der er stiverkanaler i snørestykkets forkant, på hver side af rygsøm og foran sidesøm, men stivere mangler. Tilsyet foeret skød bagpå, yderstoffet er stafferet på foeret. Skødet er lægget med wienerlæg midt bag. Langt, glat 1-stks ærme med albuesøm. Skørtet er lægget med slids i venstre side og linning med malle, hægte mangler. Skoning af groft ubleget hørlærred ses på retsiden, da skørtets underkant er stafferet på skoningen. Slutn. af 1700-tallet.

2

3 91. VHM 1034 A-B. Hjemsted: Tornby. Ærmetrøje og skørt af blåt uldmoiré foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har skjult snøring med 2 x 4 huller ud for hinanden. Smal ryg, 5,5cm, som går ned i afrundet spids i underkanten. Snøret sidesøm. Stivere indsyet langs rygsøm, 2 i hver side og 1 på hver side af snørehullerne. Tilsyet skød med wienerlæg, kantet med lyseblåt uldstof og med smalt lyseblåt silkebånd på forsiden. Langt, glat 1-stks ærme med albuesøm og håndlinning. Skørtet er lægget med slids i højre side og linning af sort bomuldsstof. Skoning af ubleget hørlærred. Sort agraman 5cm fra skørtets underkant og sort flettet uldbånd til slidsnor i underkant kan være nyere. Slutn. af 1700-tallet.

4 92. VHM 4411 A-B. Hjemsted: Ukendt. Ærmetrøje og skørt af taboret, bordeaux med spredte buketter, grøn, rød, hvid, gul. Trøjen har skjult snøring med 8/7 forskudte huller. Smal ryg, 5cm, som går ned i spids i underkanten, rygsøm. Snøret sidesøm. Sidestykke i yderstoffet, ikke i foeret. I halsen fra skulder til forkant er løbegang med snor til at samle halsåbningen. 9 indsyede stivere i hver side, fordelt på ryg, sidestykke, forstykke og snørestykke. Det tilsyede skød er lagt i wienerlæg, bortset fra 5cm glat stykke forrest, på bagsiden er syet 1,5cm hørlærred, på forsiden er syet en naturfarvet agraman af silke. Langt, glat 1-stks ærme med albuesøm, ved håndled er syet en agraman. Bullen er foeret med glittet, mellemblåt hørlærred, ærmer er foeret med glittet, bleget hørlærred. Skørtet er lægget med slids i begge sider, forbreddens linning er bredest på midten og er påsyet agraman, svarende til trøjens, i begge sider af bagbreddens linning er syet lærredsbændel til at binde i livet. Hægter og maller i linningen. Glittet, blåt hørlærred er anvendt til bagside af forbreddens linning, kantning af slids og skoning af skørtets underkant. Slutn. af 1700-tallet.

5

6 Bul med tilsyet skørt. 93. VHM Hjemsted: Flade. Bul af trykt kattun, mørkebrun bund med store mønstre foeret med glittet, rosa hørlærred. Rygbredde: 8,3cm. Rustpletter og tråde fra hægte og malle i forkant. Bullen har linning. Skørt af stribet hvergarn i rudret drejl, mange nuancer, som i stribet kalmank. Slids i venstre side. 3 læg i hver side, rynket tæt bagtil til 24cm. Skørtevidde: 228cm. Skørtets overkant er kastet til bullens linning. Empire.

7 94. VHM Hjemsted: Vrangbæk, Understed. Bul af trykt kattun, rødbrunt med lille hvid og sort mønster foeret med bleget hørlærred. Ingen rygsøm. Skjult snøring med stiver i snørestykkets forkant. Skørt af rødt hvergarn med lyse striber. Broderede blomster i de brede røde striber syet med silke, hør og kamgarn. Skørtets forbredde er glat bortset fra læg ved slidsen, som er placeret midt for, resten af skørtet er tæt rynket, bredden svarer til bullens rygbredde: 12cm. Skørtevidde: 158cm. Bul og skørt er kastet sammen. Empire. Bemærkning: Samme stof som mandsvest VHM 7215.

8

9 Kjoler. 95. VHM 5593 A-B. Hjemsted: Ukendt. Kjole af mørkeblåt, glittet ulddamask foeret med ubleget hørlærred. Trøjen har dyb halsudskæring, skjult snøring med 2 x 5 forskudte huller. Smal ryg, 3cm, med søm. Ryggen går ned i spids i underkant Snøret sidesøm. 2 sidestykker i yderstoffet, 1 i foeret. Stivere i ryg, side, forstykke og snørestykke, 7 i hver side. Langt, glat 1-stks ærme. Skørtet er lægget med slids midt for. Bagpå er en rouleau, som ligner et skød. Overkanten er beklædt med småternet bomuldslærred. Underkanten har skoning af bomuldsstof med storternet, trykt mønster og flettet, mørk uldsnor i kanten. Kjolen er fra slutn. af 1700-tallet, men ændret til empire, kort liv, og tilpasset en mindre person.

10

11 96. VHM Hjemsted: Mygdal. Kjole af mønstervævet hvergarn, blegrødt med sennepsgult og sort pletmønster foeret med ubleget hørlærred. Trøjen er lukket med hægter/maller. Dyb halsudskæring. Rygbredde: 19cm, rygsøm. Stort ærmegab. Langt 1- stks ærme med 6 læg i ærmekuppel. Ærmet er ikke foeret. Skørtet har glat forbredde med 2 læg i hver side. Der er slids i begge sider, derefter 10cm glat, resten er rynket tæt, den rynkede bagbredde svarer til bullens rygbredde. På bagbredden er syet en smal linning. Linning og bullens ryg er syet sammen. En snoet hørsnor er syet i begge sider af skørtets forbredde til at binde i livet. I skørtets underkant er syet smal skoning, der er ikke slidsnor. Besætning: takket sort fløjlsbånd er påsyet 8,5cm fra skørtets underkant. Empire. Bemærkning: Kjolen har tilhørt Johanne Hansdatter f

12

13 97. VHM Hjemsted: Brønderslevegnen. Kjole af stormønstret silke med pufærmer. Brun bund med blade og ranker i gule, grønne, blå og røde farver foeret med bleget hørlærred. Trøje med dyb halsudskæring. Rygbredde: 15cm, ikke rygsøm. Snøret sidesøm. Forstykke og sidestykke i yderstof, foeret er et stykke. Mange små indsnit i bullen. I forkanten er foeret løst, det bindes med bændel i siden. Yderstoffet lukkes i forkanten med hægter/maller. 1-stks pufærme med små wienerlæg i ærmekuppel, Ærmet er rynket til linning. Skørtet har indsat kile i begge sider, vidde i underkant: 248cm. Fortil er skørtets overkant bukket til løbegang. Der er påsyet 5 små silkestropper hvor en silkesnor trækkes igennem til at binde i livet. Bagbredden er rynket til 15cm, svarende til bullens ryg, og syet til rouleau, på hver side af det rynkede stykke er prenet hul. Den rynkede bagbredde er syet til bullen. Til skoning er brugt 6cm mønstret silkebånd. Empire.

14

15 98. VHM Hjemsted: Damsgård, Flade. Kjole af mørkrosa stormønstret silke med lange ærmer. Indvævede hvide ranker og store buketter. Trøjen må have været nålet, men der er ingen mærker. Dyb halsudskæring. Løbegang i halsen med flettet grøn snor. Langs halsåbningen er påsyet metalknipling. Smal ryg, 2cm, ikke rygsøm. Store ærmegab. Langt, glat 2-stks ærme, som går ned i spids ved begge sømme. Trøjen er foeret med glittet, mørkrosa hørlærred Skørtet har glat forbredde med slids midt for. Bagbredden er rynket til 12cm. Kile i begge sider. Bul og skørt er samlet i en løbegang med grøn, flettet silkesnor. Empire.

16

17 99. VHM a. Hjemsted: Ukendt. Kjole af grønt silkedamask med korte, glatte ærmer foeret med ubleget hørlærred i bul, bleget hørlærred i ærmer. Smal ryg, 3,5cm, uden rygsøm. Nakken går ned i dyb spids, stor halsåbning, store ærmegab. Forstykkernes foer er løst, som snørestykker, men uden snørehuller eller anden form for lukning. 1-stks ærme med øgning på langs. Skørtet har glat forbredde med lille læg ved slidsen, som er midt for. Vidden er samlet i læg til 12cms bredde midt bag. Underkanten har 3cm skoning med groft, ubleget hørlærred. Længden er øget med 9cm. Empire.

18

19 100. VHM A-B. Hjemsted: V.Mellerup, Jerslev. Kjole af taboret, blårødt med smalle røde striber og spredte brocherede buketter i rød, gul og hvid, Trøjen har dyb halsudskæring, smal ryg, 4cm, uden søm. Skjult snøring med 2 x 5 forskudte snørehuller. Stivere i forkant af snørestykke, langs sidesøm (mangler) og rygsøm i foer (mangler). Trøjen er foeret med ubleget hørlærred. Kort, glat 1-stks ærme. Tilhørende langt ærme VHM Skørtet er lagt i store læg med slids midt for. Overkanten er bukket og syet til linning af sort satin. Linningen har været lukket med hægter og maller (trådrester). Trøje og skørtets linning er syet sammen. Blågråt kamgarnsstof er syet på skørtets underkant som skoning, 2mm ses på retsiden. 2 fløjlsbånd, 1,2cm er syet på skørtet 7,5 og 11cm fra underkant. Empire.

20

21

22 101. VHM 1985/165. Hjemsted: Vrå. Kjole med lange pufærmer. Beige silke med indvævede striber og brocherede blomster og ranker i beige samt brocherede blomster i flere farver. Foer af hørlærred. Ryggen er uden søm. Trøjen har sidestykker. 3 indsnit i hvert forstykke. Rustpletter i bullens foer efter 2 sæt hægter/maller. Langt 1-søms ærme, ærmekuppel er rynket til en puf, som er syet til manchet i underkanten. Ved håndled er manchet med flæse. Skørtet har glat forbredde uden slids. Små indsnit i overkanten er måske reparationer. Overkanten er bukket til løbegang med snor. Bagbredden er bukket og rynket tæt til 19cm med trense på hver side. Groft lærredsbændel 1,3cm er påsyet som skoning i skørtets underkant. Trøje og skørt er syet sammen kun forbredden er fri. Empire.

23 102. VHM 1954/209. Hjemsted: Ukendt. Kjole med kort liv og skinkeærmer. Rødt bomuldsstof med trykt ternet mønster, sorte, grønne og gule striber på længden og gule striber i bredden. Foer af ubleget hørlærred. Ret dyb udskæring i hals og nakke, kort liv med buede sidesømme. Rygbredde: 7,7cm, ingen rygsøm. Ingen snørestykker, trådrester i forkant stammer formodentlig fra hægter og maller. Langt 1-søms ærme med stor vidde i ærmekuppel, skinkeærme. Vidden er samlet i mange små læg. Skørtet har slids midt for. I forbredden på begge sider af slidsen er syet løbegang med snoet hørsnor til at binde i livet. Bagbredden er tæt rynket til 16cm. Skørtets underkant har skoning af forskellige stribede bomuldsbændler. Trøje og skørt er kastet sammen. Både empire - og biedermeiertræk.

24

25 103. VHM 1966/259. Pandrup. Kjole med bådformet hals og skinkeærmer. Lærredsvævet bomuld med vævede striber, mørk- og lyslilla, cyklamen og beige. Foer af ubleget hørlærred i bul, småternet hørlærred i ærme. Rygbredde: 35cm, ingen rygsøm, men på ryggen er syet rouleauer med indlagt snor, som skal ligne buede sømme. 2 indsnit i hvert forstykke, forkanten er lukket med 6 hægter og maller. Langt 1-søms ærme med stor vidde i ærmekuppel, skinkeærme. Vidden er samlet i tætte læg, som er nedsyet med 2 rækker forsting. I trøjens underkant er syet løbegang med snor til at binde om livet. Skørtet har slids i begge sider, forbreddens overkant er bukket til løbegang med snor. Bagbreddens overkant er bukket om en strimmel hørlærred og rynket tæt til 38cm. Skoning af kipervævet, brunt bomuldsstof. Trøje og skørt er kastet sammen i skørtets bagbreddde. Biedermeier.

26

27 104. VHM Hjemsted: Ukendt. Kjole af storternet hvergarn, mørkeblåt med tern i hvid, blårød og rosa. Foer af hørlærred. Rygbredde: 38cm med rygsøm. 2 indsnit i hvert forstykke, det ene er sprættet op. Lukning med 10 hægter/ maller. Bullen går højt op i halsen. Forstykker går ned i spids i underkanten, ryggen har lige underkant. Indsyet stiver i forkant og sidesøm, bred stiver i forstykkets indsnit og midt bag. Halskant og underkant er afsluttet med skråbånd af stoffet. Tittekant i ryg- skulder- og sidesøm. Langt, glat 1-stks ærme med læg ved albue. Læg ved håndlinning. Agraman af blåt kamgarn påsyet langs forkant, ærmets læg og håndlinning. Skørtet har slids og lomme i venstre side. Forbredden har brede læg, resten er rynket. Skoning af brunt bomuldslærred. Og slidsnor i underkant. Ca.1850.

28

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. 26. VHM 19.162. Hjemsted: Heden, Elling. 1-radet kort vest med forstykker, ståkrave og lommelister af lyst bomuldsstof med indvævede striber. Forstykker, lommelister og krave med silkebroderi: smalle borter

Læs mere

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og

46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og 46 Odense Bys Museer nr.1979/93 Hjemsted: Drejø Materialer: Hvergarn, tværstribet i rød, grøn og smalle striber i flere farver. Foer af hørlærred og ryg af sort glittet hørlærred. Mønstrede metalknapper.

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850.

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA. 1780 CA. 1850. Forklæder 105. VHM 1035. Tornby. Forklæde af trykt kattun. Råhvid bund med lille tæt rødt mønster på fladen og sort/rød bort i sider og underkant. Forklædet har bredt glat stykke på midten og rynker i

Læs mere

Tørklæder Udstillingsnr.: 137

Tørklæder Udstillingsnr.: 137 Tørklæder Tørklædet blev brugt af både mænd og kvinder. Hos mændene blev det bundet omkring skjortekraven som halsklud, og hos kvinderne blev det lagt over skuldrene og puttet ned i bullens åbning foran.

Læs mere

83 Odense Bys Museer nr. 1979/95 Hjemsted: Drejø Beskrivelse: Korsklæde, snip. Det består af en trekant af fint lærred, dertil er syet et 10 cm bredt stykke fint mønstret bomuld med en 5 cm bred kant af

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X034 hovedbekl. Kvinde silke X035 hovedbekl. Kvinde silke

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X034 hovedbekl. Kvinde silke X035 hovedbekl. Kvinde silke Kasse-oversigt Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 17 043X034 hovedbekl. Kvinde silke 18 043X035 hovedbekl. Kvinde silke 32 043X036 hovedbekl. Kvinde andet 31 043X037 hovedbekl. Kvinde halvsilke

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X027 hovedbekl. Barn silke X028 hovedbekl. Kvinde silke

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X027 hovedbekl. Barn silke X028 hovedbekl. Kvinde silke Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 770 043X027 hovedbekl. Barn silke 771 043X028 hovedbekl. Kvinde silke 773 043X029 hovedbekl. Kvinde silke 772 043X030 hovedbekl. Kvinde silke Side 1 Amt

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Puldhuer 159. VHM 833. Hjemsted: Hjørring. Puldhue af silkebrokade, petroleumsfarvet med storblomstret mønster i mange farver samt metaltråd. Spids i panden af andet stof. Huen er foeret med hørlærred,

Læs mere

VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Sjaler 139. SÆM 914. Hjemsted: Hørby. Sjal af rødt, kipervævet uldstof med påsyet bort i fransk sjalsmønster, og frynsebort af rødt uldgarn. Borten er syet på retsiden i det ene hjørne og vrangsiden i

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Mandstøj.

MED SKÆG OG PANDEPUDE VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Mandstøj. MED SKÆG OG PANDEPUDE Mandstøj. Skjorter 1. BAM 21.098/1979. Hjemsted: Frederikshavn. Hørlærredsskjorte med lang halsslids. Omkring slidsebunden er syet 2 rækker bagsting med knuder imellem. Navnemærkning

Læs mere

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred.

69 Nyborg Museum nr Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. 69 Nyborg Museum nr. 1376 Hjemsted: ukendt Materialer: Bredstribet hvergarn, tomatrød med striber i flere farver. Foer af fint hørlærred. Knapper overtrukket med stof. Beskrivelse: Halvlang dobbeltradet

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Linhatte 198. VHM 1014. Hjemsted: Nejstgård, Tornby. Linhat af fint lærred. Skæggets udsmykning består i et lille læg indenfor kanten. I nakken er 4,6cm afstand mellem de 2 skæg. Skægget er syet 2cm ind

Læs mere

Bånd Udstillingsnr.: 212

Bånd Udstillingsnr.: 212 Bånd Udstillingsnr.: 212 Museums nr.: FMN 199b/1913 Hjemsted: Sydfalster Materiale: Silkebånd Tidsperiode: 1830-1850 Beskrivelse: Overbindebånd syet i sort damask vævet silkebånd. 261 Brudehovedtøj I den

Læs mere

Hovedtøj fra det nordlige område Lin Udstillingsnr.: 182

Hovedtøj fra det nordlige område Lin Udstillingsnr.: 182 Hovedtøj fra det nordlige område Hovedtøjet består af flere dele. Inderst blev lagt et strygebånd til at holde håret på plads. Derover kom det meget store stivede lin med knipling eller tylsbroderi i kanten,

Læs mere

1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast

1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast 1 Nordfyns Museum, Bogense nr. A 2640 Hjemsted: Mejlskov Materialer: Mørkeblå ulddamask. Foer af hørlærred. Beskrivelse: Rokoko kvindetrøje med fast skød og økseærmer. Den har rygsøm med stikning på retsiden

Læs mere

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA

MED SKÆG OG PANDEPUDE COPYRIGHT DanskeFolkedansere. VENDELBOTØJ, HOVEDSAGELIG FRA ØSTVENDSYSSEL CA CA Fingerhandsker 234. BAM 14.190/1969. Hjemsted: Understed. Strikkede fingervanter af hvidt bomuldsgarn med hulmønster og navnemærkning: MRACD med hulstrikning. Opslag med tvebinding. Mariane Christensdatter,

Læs mere

Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME X049 sløjfe silkebånd. 637 ME X004 bånd silke Skodsbøl

Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME X049 sløjfe silkebånd. 637 ME X004 bånd silke Skodsbøl Id kasse egnet Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted 12 ME-03 043X049 sløjfe silkebånd 11 ME-03 043X050 sløjfe silkebånd 9 ME-03 043X051 sløjfe silkebånd 10 ME-03 043X052 diverse andet 637 ME-03 044X004

Læs mere

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus:

Hæklet dukke - Sus. Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch. Sådan hækles Sus: Hæklet dukke - Sus Sådan hækles Sus: Opskrift på hæklet dukke, hæklet hund og udstyr. Designet af Ilse Charlotte Funch Tyndt hudfarvet garn, som passer til hæklenål nr. 3. Gult garn til hår. Nogle rester

Læs mere

Forord. I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne.

Forord. I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne. 1 Forord I 2010 blev det i Maribo, der skulle afholdes Danske Folkedanseres og Danske Folkedanseres Spillemandskreds Landsstævne. 2 I den forbindelse blev der, traditionen tro, indledt et samarbejde mellem

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X035 hovedbekl. Kvinde X037 hovedbekl. Kvinde fløjl

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred X035 hovedbekl. Kvinde X037 hovedbekl. Kvinde fløjl Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred 734 070X035 hovedbekl. Kvinde 736 070X037 hovedbekl. Kvinde fløjl 737 070X038 hovedbekl. Kvinde fløjl 738 070X039 hovedbekl. Kvinde fløjl Side 1 Amt Område

Læs mere

Nr er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted.

Nr er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted. Nr. 107 123 er en samling huer, som Den Fynske Landsby har modtaget. Desværre kendte giveren ikke genstandenes oprindelsessted. 107 Odense Bys Museer uden nr. Beskrivelse: Puldhue af lys silke. Nakken

Læs mere

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr 1698. kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret.

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr 1698. kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret. - dragtkursus Id 1 kategori kvinde dragtdel snøreliv matiale ulddamask storblomstret top nr 1698 Kobbup Kobbup Opdat hred Fjends Smal ryg med rygsøm, mange stive, hoftepude, udvendig snøring foran og bundne

Læs mere

Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE X041 tørklæde bomuldsstof Danmark. 42 SE X042 tørklæde silke Ukendt

Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE X041 tørklæde bomuldsstof Danmark. 42 SE X042 tørklæde silke Ukendt Id kasse egngenstand n Dragtdel Stud Materiale Område 41 SE-08 001X041 tørklæde bomuldsstof Danmark 42 SE-08 001X042 tørklæde silke Ukendt 43 SE-08 001X043 tørklæde silke Ukendt 44 SE-08 001X044 tørklæde

Læs mere

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g.

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g. Trøje strikke af flerfarvet Kauni og inspireret af de mangefarvede Fair Isle trøjer fra Shetlandsøerne og samtidig de helt enkle mønstre, som bl.a. ses i Færøtrøjerne. Fordelen ved at strikke i Kaunigarnet

Læs mere

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch

Olivia. Af Ilse Charlotte Funch Olivia Af Ilse Charlotte Funch Dukken: Materiale til dukken: Tyndt beige garn, som passer til pinde nr. 2,5. Jeg har brugt Strømpegarn. Råhvidt og lyseblåt garn til undertøj og rustrødt garn til hår. Nogle

Læs mere

TYPE - MATERIALE SNIT

TYPE - MATERIALE SNIT Flere 1 farve PRØVE lomme privat 000.jpg s nr registrering af ID 001 er nu ID 270. PRØVE. 6. januar 2015 Side 1 af 306 Lisbeth Green Ukendt 2 09-06-2010 Sen nyrokoko Silke farve blå - brun Spids - 2 Sjalskrave

Læs mere

STRIBET BABYKJOLE I FIN ULD CEMENTGRÅ PLUM STÅLGRÅ ST. TURKIS ST. GAMMELROSA

STRIBET BABYKJOLE I FIN ULD CEMENTGRÅ PLUM STÅLGRÅ ST. TURKIS ST. GAMMELROSA Babykjole Str. 0-24 mdr. STRIBET BABYKJOLE I FIN ULD 2.5 & 3 TILBEHØR: KNAP, 5 MM Ø GARN (antal ngl.) FARVE A)NYFØDT B)3 MDR. C)6 MDR. D)2/8 MDR. E)24 MDR. FIN ULD LYNG CEMENTGRÅ PLUM STÅLGRÅ ST. TURKIS

Læs mere

Amy og Alice Design Ilse Funch

Amy og Alice Design Ilse Funch Amy og Alice Design Ilse Funch Dukkerne Sidse og Amy er strikket efter samme opskrift: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Gule nuancer garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet

Læs mere

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret.

Id 1. OPMÅLINGER - dragtkursus. top nr kategori kvinde. sted. dragtdel snøreliv. by Kobberup. materiale ulddamask storblomstret. - dragtkursus Id 1 kategori kvinde dragtdel snøreliv matiale ulddamask storblomstret top nr 1698 Kobbup Kobbup Opdat hred Fjends Smal ryg med rygsøm, mange stive, hoftepude, udvendig snøring foran og bundne

Læs mere

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch

Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Strikket dukke Pernille Design Ilse Funch Sådan strikkes Pernille: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Rødbrunt uldgarn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet tyndt garn til brodering

Læs mere

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV!

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! OPSKRIFTER PÅ LIDT AF HVERT TIL DEN NYFØDTE. Jeg håber at du må få glæde af dette udpluk af OPSKRIFTSBOGen og ønsker dig god fornøjelse. Med venlig hilsen JETTE STEEN

Læs mere

HALSSLIDS (side 13 14)

HALSSLIDS (side 13 14) 13 HALSSLIDS (side 13 14) Træk en tråd ud i hver side 1 cm inde Bøj kropsstykket dobbelt og træk en tråd ud i ombøjningen Rillen, der fremkommer, danner skulderlinie I rillen klippes halshulslængden efter

Læs mere

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred. 57 001X057 krave hørlærred

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred. 57 001X057 krave hørlærred Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred 57 001X057 krave hørlærred 58 001X058 krave hørlærred 59 001X059 krave hørlærred 60 001X060 krave hørlærred

Læs mere

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang Model 4049 En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang Stofvalg: kjolestof med et godt fald, evt med stræk i (fx silke med stæk i) Derudover skal du bruge: elastik ca 0,7 cm bred, lynlås og vlieseline

Læs mere

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ Design og tekst: Pernille Albers Foto: Skovdal og Skovdal Se læserservice side 73 Sommerskønne skørter... Vi har lavet en lille, lækker børnetøjskollektion, som er let at sy. Og børnene vil elske disse

Læs mere

Nr. Genstand Museum og nr. Hjemsted Beskrivelse

Nr. Genstand Museum og nr. Hjemsted Beskrivelse Nr. Genstand og nr. Hjemsted Beskrivelse 1. Kjole Kerteminde Nr. 3579 2. Skørt Horsens historiske Nr. 3389 3. Kjole Kødstadmuseet Den Gamle By Nr. 18A-40 4. Sjal Roskilde Nr. 7-1947 5. Sjal Svendborg og

Læs mere

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang. Brug evt. den universelle syvejledning på følgende sider samt artiklerne her: pppp.

Model. En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang. Brug evt. den universelle syvejledning på følgende sider samt artiklerne her: pppp. Model 4162 En quick guide til beskrivelse af arbejdsgang Brug evt. den universelle syvejledning på følgende sider samt artiklerne her: pppp.dk/vejledning Du kan bestille mønstre i PDF eller LEK2. PDF-fil

Læs mere

119/3 Sømandsbluse Hue, Vanter

119/3 Sømandsbluse Hue, Vanter 119/3 Sømandsbluse Hue, Vanter Bluse str. : 3 mdr. (6 mdr) 12 mdr. (2 år) 4 år. Overvidde ca. : 47 cm (54 cm) 61 cm. (65 cm) 74 cm. Hel længde : 24 cm (28 cm) 33 cm (37 cm) 42 cm. Garnforbrug : 150 (200)

Læs mere

Christian 6.s brokadesdragt, 1743 Rosenborg, 31 F.1

Christian 6.s brokadesdragt, 1743 Rosenborg, 31 F.1 Christian 6.s brokadesdragt, 1743 Rosenborg, 31 F.1 Introduktion Beskrivelse, materialer, snit Mode Dragtens historie Tilstand Konservering Andre dragter som tilhørte Christian 6. Kilder, litteratur Introduktion

Læs mere

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen

Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen 1 Stingforklaringer DGIdans og musik Dragtgruppen Risting Risting: Også kaldet forsting, bruges til rining samt til stikninger feks. På skjorter, vestekraver mm. Bruges ristingene som pyntesting syes stingene

Læs mere

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg

PENGEKAT. Se mønsterark B, rød streg PENGEKAT Når man rejser, er en pengekat helt uundværlig til pas, penge, billetter, boardingpas osv. Den kan selvfølgelig også bruges som en lille taske, når man er i byen. 17 cm et langt stykke skind 20

Læs mere

Sting. Instruktøruddannelse DRAGT. Praktisk og teoretisk. uddannelse i danske folkedragter. September 2015.

Sting. Instruktøruddannelse DRAGT. Praktisk og teoretisk. uddannelse i danske folkedragter. September 2015. Sting Instruktøruddannelse DRAGT Praktisk og teoretisk uddannelse i danske folkedragter September 2015. Indhold Prøve 1 og 2 kastesting - hold 1.... 3 Prøve 3 forsting - hold 1.... 4 Prøve 4 mærkerining

Læs mere

JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920

JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920 PRISKURANT for DAMESKRÆDDERI Gældende fra 1. marts 1977 JAKETTER, FRAKKER og lign. 1. 1- eller 2-rd. jaketter 32 timer... 1920 2. (3) Ved forarbejdning af stykker uden lærred og anden belægning reduceres

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER

Vejledning i dragtsyningsteknikker - KNÆBUKSER Tekst: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer Foto: Birger Lund Redaktion: Dragtgruppen 2 SY-VEJLEDNING TIL KNÆBUKSER 1700-tallets mandsbukser var knæbukser. Bukserne var forholdsvis snævre og blev lukket foran

Læs mere

Sting. Instruktøruddannelse DRAGT. Praktisk og teoretisk. uddannelse i danske folkedragter. September 2017.

Sting. Instruktøruddannelse DRAGT. Praktisk og teoretisk. uddannelse i danske folkedragter. September 2017. Sting Instruktøruddannelse DRAGT Praktisk og teoretisk uddannelse i danske folkedragter September 2017. Indhold Prøve 1 og 2 Kastesting... 3 Prøve 3 Forsting... 4 Prøve 4 Mærkerining... 5 Prøve 5 Zig-zag

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS

Vejledning i dragtsyningsteknikker LANG BUKS 1 Syvejledning / syprøver: Anette Kvist Nielsen Redigering: Dragtgruppen Idèoplæg: Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer 2 SY-VEJLEDNING TIL LANGE BUKSER 1800-tallets mandsbukser var hovedsageligt lange bukser.

Læs mere

H Herresweater med hætte i Mayflower 1 class.

H Herresweater med hætte i Mayflower 1 class. H1710 - Herresweater med hætte i Mayflower 1 class. Str.: S (M) L (XL) XXL (XXXL) Overvidde cm: 106 (110) 114 (118) 122 (126) Længde cm ca.: 66 (68) 70 (72) 74 (76) Fv. 2082, Vinrød, ngl.: Fv. 2027, Bordeaux,

Læs mere

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling

Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling. 21 001X021 korsklæde knipling Id Genstand nr.:dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred Amt 20 001X020 korsklæde knipling 21 001X021 korsklæde knipling 22 001X022 korsklæde blonde (maskin) 23 001X023 korsklæde m. broderi 24 001X024

Læs mere

91211 TROPIK D A D B C

91211 TROPIK D A D B C 91211 TROPIK D A D C B 91211 SPORTY STRIK GARNKVALITET Tropik (50 % Bambus, 25 % Bomuld, 25 % Akryl. Nøgle ca 50 g = 123 m) STØRRELSE XS(S)M(L)XL(2XL) OVERVIDDE Model A Ca 82(90)98(106)118(130) cm Tunika

Læs mere

Tip: Vask stoffet, før det klippes ud, da det kan krympe. Overfør alle markeringer (indhakkene og indskæringer) fra mønsteret på stoffet.

Tip: Vask stoffet, før det klippes ud, da det kan krympe. Overfør alle markeringer (indhakkene og indskæringer) fra mønsteret på stoffet. Kjole Størrelse 36-46 Du skal bruge: 2 m stræksatin, 150 cm bredt Strygbart vlieseline H 180 1 usynlig lynlås, 60 cm Sytråd Bernette sy- og broderimaskine Usynlig lynlåsfod Z Yderligere ting til broderiet:

Læs mere

NISSEPIGEN NAJA OPSKRIFT

NISSEPIGEN NAJA OPSKRIFT NISSEPIGEN NAJA NISSEPIGEN NAJA Materialer Mayflower Cotton 8/4 Organic Øko: Hvid (02), Støvet rosa (07), Grå (18), Sand (25) og Brun (26) Sikkerhedsøjne: 2 stk. (6 mm.) Hæklenål: hæklenål nr. 2,5. En

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt X056 håndlinning hørlærred X057 krave hørlærred X058 krave hørlærred

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt X056 håndlinning hørlærred X057 krave hørlærred X058 krave hørlærred Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Sted Herred Amt 56 001X056 håndlinning hørlærred 57 001X057 krave hørlærred 58 001X058 krave hørlærred 59 001X059 krave hørlærred 60 001X060 krave hørlærred 61 001X061

Læs mere

BLUSE: STØRRELSER-CL 44(48)50-56(62-68)74-80(86-92) cl STØRRELSER-ALDER prematur(prematur)0-2(2-6)6-12(12-24) mdr.

BLUSE: STØRRELSER-CL 44(48)50-56(62-68)74-80(86-92) cl STØRRELSER-ALDER prematur(prematur)0-2(2-6)6-12(12-24) mdr. 91939 COLIN Version 1 91939 FØDDER OG HÆNDER BABYSÆT: BLUSE, BUKSER OG TÆPPE GARNKVALITET Colin (65 % Bomuld, 35 % Hør. Nøgle 50 g = 150 m) STRIKKEFASTHED Ca 23-24 m og 32 p i glatstrikning på p 3.5 mm

Læs mere

Månedens mønster: SY106 - Jersey Kjole Se

Månedens mønster: SY106 - Jersey Kjole Se SYSIDEN dit online symagasin nr. 6. Januar 2015 1 Månedens mønster: SY106 - Jersey Kjole Se printvejledning og samle-sketch på næste side Mønsterdelene indeholder IKKE sømrum. Dem skal du selv lægge til,

Læs mere

Sweater med kanin Sværhedsgrad:

Sweater med kanin Sværhedsgrad: Sweater med kanin Sweater med kanin Sværhedsgrad: Garn: COOP, Bambus, 50 % bambus, 50 % bomuld, 50 g = 80 m Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92 cl. Sweaterens mål: Overvidde: ca.

Læs mere

Artikelnummer: 9850100-D8239 S8239-DK. Hue, abe, kanin, jakke og tunika

Artikelnummer: 9850100-D8239 S8239-DK. Hue, abe, kanin, jakke og tunika Artikelnummer: 9850100-D8239 -DK Hue, abe, kanin, jakke og tunika i BRAVO/BRAVO COLOR Hue, abe, kanin, jakke og tunika i BRAVO/BRAVO COLOR Garn: SMC Bravo/Bravo Color, 100 % akryl, 1 ngl = 50 g = ca 133

Læs mere

Rød kjole. Str

Rød kjole. Str Rød kjole Str. 34-46 Materialer Dobbelt jersey (romanit) 150 cm bred: 1,6-1,9 m 40 til 45 x 30 til 35 cm bomuldsfór 1 usynlig lynlås, 60 cm 6 runde knapper med øje, diameter 18 mm Sytråd bernette-symaskine

Læs mere

BASISOPSKRIFT TIL BØRN I RAGGI

BASISOPSKRIFT TIL BØRN I RAGGI Version 1 14-03. BASISOPSKRIFT TIL BØRN I RAGGI GARNKVALITET Raggi (70% Uld "Superwash", 30% Polyamid. Nøgle ca 100 g = 150 m) GARNALTERNATIV Gästrike 4 tr, STØRRELSER - CL 92-98(104-110)116-122(128-134)140-146(152-158)

Læs mere

Johanna Juletrøje. Materialer: Forkortelser: lm: luftmaske km: kædemade fm: fastmaske hstm: halvstangmaske stm: stangmaske bml: bagerste maskeled

Johanna Juletrøje. Materialer: Forkortelser: lm: luftmaske km: kædemade fm: fastmaske hstm: halvstangmaske stm: stangmaske bml: bagerste maskeled Johanna Juletrøje No. 1003-184-9447 Materialer: Hæklenål nr. 5 13 (14) 15 nøgler Soft Alpaca, Deep Red 10 1 nøgle Super Kid Silk, Gran 24 1 rest Mayflower Kid Silk, Gul 04 1 rest Mayflower Kid Silk, Brun

Læs mere

PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977

PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977 PRISKURANT FOR REPARATIONSARBEJDE Gældende fra 1. marts 1977 JAKKER 1. Nyt lærred på kraven... 15 2. Nyt gylpfor på den ene side... 30 3. Nyt gylpfor på begge sider... 45 4. Nyt for i jakker uden lommer

Læs mere

Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg

Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg Christian 9.s habit og overfrakke, 1884 og 1904 A1-1763 abcdefg Introduktion Beskrivelse, materialer, snit Mode Dragtens historie Tilstand Konservering Andre dragter som tilhørte Christian 9. Kilder, litteratur

Læs mere

TRØJE OG HÆTTETRØJE MED SNONINGSMØNSTER TIL BABY

TRØJE OG HÆTTETRØJE MED SNONINGSMØNSTER TIL BABY Version 1 91540. TRØJE OG HÆTTETRØJE MED SNONINGSMØNSTER TIL BABY GARNKVALITET Nova (100 % bomuld. Nøgle ca 50 g = 180 m) STRIKKEFASTHED Ca 26 m og 36 p glatst på p nr 3 = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV Gästrike

Læs mere

Delia Bluse med hjertemønster. Partner 3.5. Str år

Delia Bluse med hjertemønster. Partner 3.5. Str år Delia Bluse med hjertemønster Partner 3.5 Str. 2-10 år Bluse Str. 2-10 år Bluse med hjerte Nr. 112-T14-071 3 TILBEHØR: 2 STK SNONINGSPINDE & MARKERINGSRINGE GARN (antal ngl.) FARVE 2 ÅR 4 ÅR 6 ÅR 8 ÅR

Læs mere

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Der skal bruges: Bitorn En kombination af et klassisk nordisk hjulmønster og Tern, et lækkert garn af 75% uld og 25% silke fra Quince & Co har dannet basis for

Læs mere

Scanbrown mink på tværs

Scanbrown mink på tværs Scanbrown mink på tværs Buntmager svendestykke Pia Christensen! " # $ % & '($ ) *+, -.. " EUC syd 2003 Læreplads: Nels Erichsen Min opgave Ud fra de 40 skind, som ses på forsiden, er det min opgave at

Læs mere

92015 LLAMA SILK G F B D A E H C H

92015 LLAMA SILK G F B D A E H C H 92015 LLAMA SILK G F B D A E H C H Version 2 92015 LUNT SÆT TIL BABY GARNKVALITET Lama Silk (70 % Blød babylama. 30 % Morbærsilke. Ca 50 g = 165 m) GARNALTERNATIV Garngruppe 3 (OBS! Garnforbrug og form

Læs mere

91433 GÄSTRIKE 1 TR C B A

91433 GÄSTRIKE 1 TR C B A 91433 GÄSTRIKE 1 TR C B A Version 1 91433 TOP, CAPE OG ARMVARMERE GARNKVALITET Gästrike 1 tr., 100 % Uld, ca. 100 g = 600 m. Gästrike 2 tr., 100 % Uld, ca. 100 g = 300 m STRIKKEFASTHED (A,B) 27,5 m og

Læs mere

91218 ELISE ELISE

91218 ELISE ELISE 91218 ELISE 91218 ELISE 69210 69208 69204 69207 69209 Version 5 91218 BASISMODEL MED RAGLAN, TIL DAMER GARNKVALITET Elise (55% bomuld, 45% Akryl. Nystan 100 g = 330 m) STRIKKEFASTHED Ca 22-23 m og 32 p

Læs mere

Svendeprøve. Mai Henriette Jensen

Svendeprøve. Mai Henriette Jensen Svendeprøve Mai Henriette Jensen 6.6.2005 1 Min svende prøve laver jeg i tonet, afganske karakullam, kåben bliver lavet skind på skind, da krøl og farve er meget forskellige. Her ses min svendeprøve syet

Læs mere

Sweater med dominostrik på forstykket i Mayflower Easy Care.

Sweater med dominostrik på forstykket i Mayflower Easy Care. 373 - Sweater med dominostrik på forstykket i Mayflower Easy Care. Str.: S (M) L (XL) XXL (XXXL) Brystvidde cm: 78 (84) 90 (98) - - Længde cm: 62 (66) 70 (74) - - Fv. 080, Sand, ngl.: Fv. 079, Mint, ngl.:

Læs mere

BABYSÆT: CARDIGAN, KJOLE, BODY OG PANDEBÅND

BABYSÆT: CARDIGAN, KJOLE, BODY OG PANDEBÅND Version 1 92168. BABYSÆT: CARDIGAN, KJOLE, BODY OG PANDEBÅND GARNKVALITET Eko Bomull (100% Økologisk egyptisk bomuld. Nøgle ca 50 g = 120 m) STRIKKEFASTHED Ca 22 m og 32 p i glatstrikning på p 3.5 mm =

Læs mere

Ca 300(325)350(375)425(475) g (Fv 60174, hvid tweed) 1 lynlås, 20 cm. Ca 68(76)82(92)104(116) cm, ca 2 cm bredt linningsbånd. 1 hægte til linning.

Ca 300(325)350(375)425(475) g (Fv 60174, hvid tweed) 1 lynlås, 20 cm. Ca 68(76)82(92)104(116) cm, ca 2 cm bredt linningsbånd. 1 hægte til linning. 91582 FUGA TWEED Version 2 91582 DRAGT I CHANEL-STIL GARNKVALITET Fuga Tweed (40 % Uld, 57 % Akryl, 3 % Viskose. Ca. 50 g = 121 m) STRIKKEFASTHED Ca 28 m og 26 p i mønster på p nr 4 = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV

Læs mere

Skind på skind kåbe i brown female

Skind på skind kåbe i brown female Skind på skind kåbe i brown female Buntmager svendestykke Af Charlotte Nørgaard Thomsen EUC-syd maj 2005 SKP elev Min kunde vil have en mink jakke i denne model, bare med en kinakrave. Det er en skind

Læs mere

SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11

SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11 SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11 16-11 BASISMODEL MED RAGLAN VED SPØRGSMÅL TIL OPSKRIFTEN ELLER GARNET Järbo Garn AB Tlf. +46-026 - 27 30 30 E-mail info@jarbo.se VEDR. EVT. RETTELSER

Læs mere

Ca 300(350)400(400)450(450) g (fv 28211, grå / 28201, hvid) Ca 250(300)300(350)350(400) g (fv 28345, rød-rosa / 28349, brun-grøn)

Ca 300(350)400(400)450(450) g (fv 28211, grå / 28201, hvid) Ca 250(300)300(350)350(400) g (fv 28345, rød-rosa / 28349, brun-grøn) 91745 MELLANRAGGI Version 2 91745 CARDIGAN MED MULTIFARVEDE STJERNER OG RAGLAN GARNKVALITET Mellanraggi (75 % Uld Superwash, 25 % Polyamid. Nøgle ca. 100 g = 260 m) STRIKKEFASTHED Ca. 24 m og 24 p i glatstrikning

Læs mere

JÄRBOMØNSTRET BLUSE OG CARDIGAN TIL BABY

JÄRBOMØNSTRET BLUSE OG CARDIGAN TIL BABY Version 2 91731. JÄRBOMØNSTRET BLUSE OG CARDIGAN TIL BABY GARNKVALITET Alpacka Solo (100 % alpacka, 1 ngl = 50 g, 167 m) GARNKVALITET Llama Silk (70% Mjuk babylama, 30% mullbärssilke. Nøgle ca 50 g = 165

Læs mere

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne Svendsen

Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne Svendsen Kasse-oversigt Id Genstand n Dragtdel Stud Materiale Område Opbevaring 20 001X020 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne 21 001X021 korsklæde knipling Sjælland Lis Sonne 22 001X022 korsklæde blonde (maskin)

Læs mere

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm 91360 nova Version 1 91360 Jakke og kjole med hæklede firkanter GARNKVALITET Nova (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 170 m) GARNALTERNATIV Mio, Baby Pascal, Gästrike 2 tr, Järbo 8/4, Skrållan, Mini Bomull STØRRELSE

Læs mere

Rykning af et skind til pels pandebånd.

Rykning af et skind til pels pandebånd. Rykning af et skind til pels pandebånd. 1. Skær skindet midt i grozen og sy Hvis skindet er for kort er der to muligheder for at forlænge det. nakkerne sammen. 2. Lave en rykning så det bliver længere.

Læs mere

Fyldevat DESIGN & TEKST Maja Karlsson E-POST OVERSÆTTELSE. Elin Kjems Nissen

Fyldevat DESIGN & TEKST Maja Karlsson E-POST OVERSÆTTELSE. Elin Kjems Nissen 90940 SOFT COTTON Version 1 90940 HÆKLEDE BOGSTAVER GARNKVALITET Soft Cotton (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 80 m) HÆKLEFASTHED Ca 15 fm og 18 omg på hæklenål nr. 4 = 10 cm GARNALTERNATIV Super Soft Cotton

Læs mere

Mayflower Cotton 8/4 Merceriseret. 100 % Bomuld Merceriseret.

Mayflower Cotton 8/4 Merceriseret. 100 % Bomuld Merceriseret. 514: Mayflower Pigekjole i Cotton 8/4 Merceriseret. Størrelse mdr./år: 6 9 12 15 18 21 Jakkens Overvidde cm: 39 44 50 54 59 64 Længde cm: 26 27 29 30 32 33 Kjolens Overvidde cm: 36 41 47 52 57 62 Længde:

Læs mere

CARDIGAN/BOLERO: OVERVIDDE. Ca 40(42)47(51)55(58)61 cm HEL LÆNGDE

CARDIGAN/BOLERO: OVERVIDDE. Ca 40(42)47(51)55(58)61 cm HEL LÆNGDE 92172 COLIN Version 2 92172 BABYSÆT: CARDIGAN/BOLERO, KJOLE, BODY, PANDEBÅND OG KRONE GARNKVALITET Colin (65 % Bomuld, 35 % Hør. Nøgle 50 g = 150 m) STRIKKEFASTHED Ca 23-24 m og 32 p i glatstrikning på

Læs mere

BABYSÆT: CARDIGAN/BOLERO, KJOLE, BODY, PANDEBÅND OG KRONE

BABYSÆT: CARDIGAN/BOLERO, KJOLE, BODY, PANDEBÅND OG KRONE Version 2 92172. BABYSÆT: CARDIGAN/BOLERO, KJOLE, BODY, PANDEBÅND OG KRONE GARNKVALITET Colin (65 % Bomuld, 35 % Hør. Nøgle 50 g = 150 m) STRIKKEFASTHED Ca 23-24 m og 32 p i glatstrikning på p 3.5 mm =

Læs mere

sommermode magasin Nr. 05 / MAJ 2010 Kr. 59,50 9 Gudeskøn DRESS EXPRESS idéer TIL kreativt HÅRpynt Romantiske flæser & blidt og delikat

sommermode magasin Nr. 05 / MAJ 2010 Kr. 59,50 9 Gudeskøn DRESS EXPRESS idéer TIL kreativt HÅRpynt Romantiske flæser & blidt og delikat INGELISE'S SY magasin Nr. 05 / MAJ 2010 Kr. 59,50 9 idéer TIL kreativt HÅRpynt - der matcher dit tøj DRESS EXPRESS - hurtige ferieoutfits fra catwalken Romantiske flæser & petit fleur blidt og delikat Gudeskøn

Læs mere

BRAZILIA/BRAZILIA COLOR/BRAZILIA GLITTER Grundmønster til barne/dametrøje og -sweater Pinde: nr. 5 Hæklenål: nr. 4 Størrelse : 2-12 år, XS-XL

BRAZILIA/BRAZILIA COLOR/BRAZILIA GLITTER Grundmønster til barne/dametrøje og -sweater Pinde: nr. 5 Hæklenål: nr. 4 Størrelse : 2-12 år, XS-XL BRAZILIA/BRAZILIA COLOR/BRAZILIA GLITTER Grundmønster til barne/dametrøje og -sweater Pinde: nr. 5 Hæklenål: nr. 4 Størrelse : 2-12 år, XS-XL Garnforbrug: 6 (7) 8 (8) 9 (10) ngl i fv. 02 (børnestr.), 9

Læs mere

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/?

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Da JEG FØRSTE GANG BLEV FARMOR, købte jeg en vaskekurv i plastik og fyldte den med lidt købt og en masse hjemmelavet. Det hjemmelavede blev forsynet

Læs mere

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug.

Dragværk. På billedet kan du se en pige eller kvinde, der står på ryggen af en hane. Pigen er syet i dragværk. Det er et lille motiv på en knædug. Dragværk Fra anden halvdel af 1700-tallet er tekstiler med såkaldt dragværk bevaret. Her trak kvinderne i brede borter tråde ud i hele stoffets bredde og syede derefter figurer som f.eks. dyr og træer

Læs mere

CITY-SÆT TIL BABY

CITY-SÆT TIL BABY Version 1 92002. CITY-SÆT TIL BABY GARNKVALITET Bambu Raggi (50 % Uld "superwash", 25 % polyamid, 25 % bambus. Nøgle ca 100 g = 400 m) STRIKKEFASTHED Ca 27-28 m og 40 p i glatstrikning på p 2,5-3 mm =

Læs mere

Opskrift på Lapsus-cardigan

Opskrift på Lapsus-cardigan Opskrift på Lapsus-cardigan Denne cardigan er en stor, løs cardigan, strikket i vævestrik i flere stykker. Vævestrik strikkes med én farve af gangen, men fordi nogle masker strikkes, og nogle tages løst

Læs mere

SNUP IDEEN - GRATIS MØNSTER

SNUP IDEEN - GRATIS MØNSTER SNUP IDEEN - GRATIS MØNSTER SKOVALF I HOBBYFILT Find flere gratis mønstre på stof2000.dk Materialer: 140 cm gørn hobbyfilt 4 træperler 12 mm 70 cm lædersnøre 2 mm 75x10 cm imiteret skind, vintage look,

Læs mere

Anna - Cardigan. Artikel: Størrelser: Øvet Design: Kirsten Nyboe Modellen på fotoet er strikket i Str. M.

Anna - Cardigan. Artikel: Størrelser: Øvet Design: Kirsten Nyboe Modellen på fotoet er strikket i Str. M. Anna - Cardigan Artikel: 511410 Størrelser: XS S M L XL 2XL Overvidde: 92 100 108 116 124 132 cm Ryglængde: 61 62 62 63 63 64 cm Garn & forbrug: 7 7 8 8 9 10 nøgler i Farve 1, Rosemary farve Asfalt 170

Læs mere

CASSIOPEIA Grundmønster til barne/dametrøje og -sweater Pinde: nr. 5½ Hæklenål: nr. 4½ Størrelse: 2-12 år, XS-XL Garnforbrug: 6 (6) 7 (8) 9 (10) ngl

CASSIOPEIA Grundmønster til barne/dametrøje og -sweater Pinde: nr. 5½ Hæklenål: nr. 4½ Størrelse: 2-12 år, XS-XL Garnforbrug: 6 (6) 7 (8) 9 (10) ngl CASSIOPEIA Grundmønster til barne/dametrøje og -sweater Pinde: nr. 5½ Hæklenål: nr. 4½ Størrelse: 2-12 år, XS-XL Garnforbrug: 6 (6) 7 (8) 9 (10) ngl i fv. 02 (barnestr.), 10 (11) 12 (13) 14 ngl i fv. 02

Læs mere

92166 BABYSÆT: CARDIGAN, BUKSER OG TÆPPE

92166 BABYSÆT: CARDIGAN, BUKSER OG TÆPPE Version 1 92166 BABYSÆT: CARDIGAN, BUKSER OG TÆPPE GARNKVALITET Colin (65 % Bomuld, 35 % Hør. Nøgle 50 g = 150 m) STRIKKEFASTHED Ca 23-24 m og 32 p i glatstrikning på p 3.5 mm = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV

Læs mere

Homemade and well fitted

Homemade and well fitted No. 9 RØNNE Homemade and well fitted Post et billede, jeg vil elske at se hvad du har kreeret. Brug en af disse sociale medier. #howtodofashion Instagram: @howtodofashion Facebook: facebook.com/howtodofashion

Læs mere

18-03 NOVA STØRRELSE: XS-2XL

18-03 NOVA STØRRELSE: XS-2XL 18-03 NOVA STØRRELSE: XS-2XL 18-03 BASISMODEL MED RAGLAN, TIL DAMER GARNKVALITET GARNALTERNATIV STØRRELSE OVERVIDDE OVERVIDDE HEL LÆNGDE HEL LÆNGDE Nova 100 % bomuld, 50 g = ca. 170 m Järbo 8/4, MiniRaggi,

Læs mere

BASISMODEL TIL BABY

BASISMODEL TIL BABY Version 1 91367. BASISMODEL TIL BABY GARNKVALITET Skrållan (70% Ekstrafin Merinould, 30% Mælkefibre. Nøgle ca 25 g = 100 m) GARNALTERNATIV Gästrike 2 tr, Järbo 8/4, Nova, Mini Bomull STØRRELSER - CL 38(44)50(56-62)68-74(80-86)/92-98

Læs mere

Burda Nordic. Size: 62-80

Burda Nordic. Size: 62-80 Burda Nordic Size: 62-80 Burda Nordic Målskema DK Klargøring af snitmønster: Det er vigtigt, at du får lavet et testprint af kontrolarket, så dit snitmønster udskrives i korrekte mål. Du finder guiden

Læs mere

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred 343 044X003 hovedbekl. Kvinde fløjl. 491 048X008 hovedbekl.

Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred 343 044X003 hovedbekl. Kvinde fløjl. 491 048X008 hovedbekl. Id Genstand nr.: Dragtdel Studieegnet Materiale Sted Herred 343 044X003 hovedbekl. Kvinde fløjl 491 048X008 hovedbekl. Kvinde andet 580 050X010 hovedbekl. Kvinde fløjl 581 050X011 hovedbekl. Kvinde silke

Læs mere

BASISOPSKRIFT MED RAGLAN TIL BØRN OG BABY

BASISOPSKRIFT MED RAGLAN TIL BØRN OG BABY Version 1 92304. BASISOPSKRIFT MED RAGLAN TIL BØRN OG BABY GARNKVALITET Lilly (70 % viskose, 30 % hør. Nøgle 100 g = ca 335 m) STRIKKEFASTHED Ca 27 m og 38 p i glatstrikning på p 3 mm = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV

Læs mere

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W 1 Montering af strik. Montering af strik er en vigtigere del af arbejdet, end mange mener. Jeg har set meget smukt udført strikkearbejde, der er monteret uheldigt. Omvendt kan strikkede ting reddes ved

Læs mere