(Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017)"

Transkript

1 Meddelelse nr. 21 (Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017) Orientering om brandsyn for så vidt angår driftsmæssige forhold pr. 1. januar Beredskabsstyrelsen kan oplyse, at den i Meddelelse nr. 20 udmeldte midlertidige bibeholdelse af Forsvarsministeriets bekendtgørelse nr. 174 af 25. februar 2008 om brandværnsforanstaltninger i hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker samt Beredskabsstyrelsens bekendtgørelse nr. 212 af 27. marts 2008 driftsmæssige forskrifter for hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker. af Beredskabsstyrelsen er besluttet forlænget til og med 31. december Denne beslutning er koordineret med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Til og med 31. december 2019 er det ved brandsyn således for så vidt angår driftsmæssige forhold fortsat de eksisterende driftsmæssige bestemmelser i beredskabslovgivningen, jf. ovenfor, der skal påses og evt. påtales. Det er ved overflytningen af de driftsmæssige regler fra beredskabslovgivningen til byggelovgivningen forudsat, at brandsyn fortsat skal gennemføres som hidtil, dvs. at brandsyn fortsat skal foretages i henhold til og med hjemmel i Beredskabsstyrelsens brandsynsbekendtgørelse, at brandsynspligtige objekter fortsat er brandsynspligtige efter overflytningen af reglerne, at der ikke er tilsigtet indholdsmæssige ændringer ved overflytningen af de driftsmæssige regler fra beredskabslovgivningen til byggelovgivningen. Af hensyn hertil er det vurderet nødvendigt at forlænge opretholdelsen af BRS ovennævnte to bekendtgørelser, indtil der er sikkerhed for, at brandsyn fortsat kan foretages som hidtil, herunder at der om nødvendigt kan udstedes påbud og nedlægges forbud ved overtrædelse af de driftsmæssige forskrifter.

2 Der er flere grunde til at forlænge bibeholdelsen af bekendtgørelserne til årsskiftet 2019/2020: Terminerne for foretagelse af brandsyn følger kalenderåret, og evt. ændringer af brandsyn bør derfor ske ved et årsskifte. Sikre tid til de kommunale redningsberedskabers planlægning af brandsyn efter ophævelsen af bekendtgørelserne. Sikre tid til udarbejdelse af en vejledning til bygningsreglementet om driftsmæssige bestemmelser. Vejledningen vil tydeliggøre sikkerhedsniveauet i kravene i bygningsreglementet og mere detaljeret beskrive, hvordan kravene konkret kan overholdes. Sikre tid til at opnå den tilstrækkelige klarhed og foretage evt. nødvendige regelændringer i brandsynsbekendtgørelsen m.v., samt udforme en ny vejledning hertil. Bekendtgørelserne om brandværnsforanstaltninger og driftsmæssige forskrifter gælder således som hidtil i 2019, og redningsberedskaberne kan således træffe de samme afgørelser som hidtil i henhold til disse to bekendtgørelser. Forinden ophævelsen af bekendtgørelserne ultimo 2019 vil Beredskabsstyrelsen i løbet af efteråret 2019 informere nærmere Vedlagt er kopi af Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 udsendt d. 22. december 2017 til samtlige kommunale redningsberedskaber og kommuner (bilag 1) og Beredskabsstyrelsens mail af d. 4. juni 2018 ligeledes sendt til samtlige kommunale redningsberedskaber og kommuner(bilag 2).

3 Bilag 1 Kopi af Meddelelse nr. 20 udsendt d. 22. december 2017: MEDDELELSE NR. 20 Orientering om brandsyn for så vidt angår driftsmæssige forhold pr. 1. januar I efteråret 2015 tilkendegav regeringen i udspillet Vækst og udvikling i hele Danmark at ville forenkle brandreguleringen, så al brandlovgivning om indretning og drift af bygninger, hvor der er et særligt hensyn til personsikkerheden, fremadrettet samles i byggeloven. Pr. 1. januar 2018 træder en række ændringer inden for byggelovgivningen i kraft (i form af et nyt bygningsreglement BR18), som bl.a. implementerer regeringens vækstudspil 2015, herunder inkorporering af reglerne vedr. driftsmæssige forhold, som hidtil har været reguleret i nedennævnte bekendtgørelser indenfor beredskabslovgivningens rammer Forsvarsministeriets bekendtgørelse nr. 174 af 25. februar 2008 om brandværnsforanstaltninger i hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker samt Beredskabsstyrelsens bekendtgørelse nr. 212 af 27. marts 2008 driftsmæssige forskrifter for hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker. Særligt i forhold til at foretage brandsyn er det forudsat, at brandsyn også efter overflytningen af de driftsmæssige regler fra beredskabslovgivningen til byggelovgivningen fortsat skal gennemføres som hidtil, dvs. at brandsyn fortsat skal foretages i henhold til og med hjemmel i Beredskabsstyrelsens brandsynsbekendtgørelse, at brandsynspligtige objekter fortsat er brandsynspligtige efter overflytningen af reglerne, at der ikke er tilsigtet indholdsmæssige ændringer ved overflytningen af de driftsmæssige regler fra beredskabslovgivningen til byggelovgivningen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har oplyst, at det med indførelsen af det nye bygningsreglement 2018 (BR18) er besluttet, at der vil være en overgangsperiode (fra 1. januar 2018 til og med 30.

4 juni 2018), hvor bygherre kan vælge mellem at anvende bygningsreglementet 2015 (BR15) og det kommende BR18, som begge er gældende i denne periode. På baggrund heraf er det i et samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen og Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen derudover besluttet, at de to ovennævnte bekendtgørelser i beredskabslovgivningen om driftsmæssige forhold foreløbig bibeholdes indtil 1. juli 2018, dvs. at disse regelsæt fortsat er gældende frem til den 1. juli 2018, og at brandsyn foreløbig indtil 1. juli 2018 for så vidt angår driftsmæssige forhold udelukkende og alene skal gennemføres ud fra de eksisterende driftsmæssige bestemmelser i beredskabslovgivningen, jf. ovenfor. Eventuelle overtrædelser af bestemmelser i de ovennævnte to bekendtgørelser i perioden 1. januar 2018 til 1. juli 2018 vil således i givet fald af de kommunale redningsberedskaber skulle påtales (eventuel i form af et påbud og/eller forbud, jf. brandsynsbekendtgørelsen) med henvisning til og med begrundelse i de to bekendtgørelser. Beredskabsstyrelsen vil inden den 1. juli 2018 vende tilbage med nærmere information om brandsyn for så vidt angår driftsmæssige forhold efter den 1. juli 2018.

5 Bilag 2 Kopi af mail sendt d. 4. juni 2018: Beredskabsstyrelsen den 4. juni 2018 Sagsnr.: 2017/ Til: Samtlige kommunale redningsberedskaber og kommuner (med kopi til KL, Danske Beredskaber, de kommunale beredskabsdirektører og chefer, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, samt blind kopi til fagcheferne på det forebyggende område i redningsberedskaberne) Som varslet i Meddelelse nr. 20 skal Beredskabsstyrelsen hermed informere om brandsyn for så vidt angår driftsmæssige forhold efter den 1. juli Beredskabsstyrelsen kan oplyse, at den i Meddelelse nr. 20 udmeldte foreløbige bibeholdelse af Forsvarsministeriets bekendtgørelse nr. 174 af 25. februar 2008 om brandværnsforanstaltninger i hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker samt Beredskabsstyrelsens bekendtgørelse nr. 212 af 27. marts 2008 driftsmæssige forskrifter for hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker. af Beredskabsstyrelsen og i et samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er besluttet forlænget til og med 31. december Til og med 31. december 2018 skal brandsyn således for så vidt angår driftsmæssige forhold udelukkende og alene fortsat gennemføres ud fra de eksisterende driftsmæssige bestemmelser i beredskabslovgivningen, jf. ovenfor. Beredskabsstyrelsen forventer imidlertid i efteråret 2018 i et samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen endeligt at have svar på en række spørgsmål vedr. foretagelse af brandsyn i forbindelse med de driftsmæssige reglers overflytning fra beredskabslovgivningen til byggelovgivningen. Beredskabsstyrelsen kan derefter påbegynde den formelle procedure med at ophæve ovennævnte to bekendtgørelser, således at regelsættet kan betragtes som værende fuldt ud overflyttet til byggelovgivningen pr. 1. januar Eventuelle spørgsmål kan sendes til brs-ktp-bfo@brs.dk.

Brandsikkerhed på hoteller Gældende regler i beredskabslovgivningen

Brandsikkerhed på hoteller Gældende regler i beredskabslovgivningen Brandsikkerhed på hoteller Gældende regler i beredskabslovgivningen IDA Brandteknik 6. december 2016 Allan Thomsen, Brandforebyggelse, bfo@brs.dk Beredskabsloven 33, stk. 6, nr. 2 Forsvarsministeren fastsætter

Læs mere

Lovtidende A 2008 Udgivet den 14. marts 2008

Lovtidende A 2008 Udgivet den 14. marts 2008 OMTRYK Lovtidende A 2008 Udgivet den 14. marts 2008 25. februar 2008. Nr. 175. Bekendtgørelse om brandsyn og offentliggørelse af resultater af brandsyn foretaget i forsamlingslokaler I medfør af 4, stk.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 5. august 2008 Lokale: 219 Tidspunkt: kl. 15.30 18.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Orientering... 26 02/23 Brandsynsstatistik...

Læs mere

NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London

NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London Branden i Grenfell Tower i London natten til den 14. juni formodes foreløbig at have kostet 80 personer livet og ifølge det engelske

Læs mere

HOVEDSTADENS BEREDSKAB

HOVEDSTADENS BEREDSKAB BM02 bilag 2 pkt. 04 HBR Høringssvar ændring af beredskabsloven HOVEDSTADENS Forsvarsministeriet [fmn@fmn.dk] Høring over udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

Definitioner. SafeExIT a/s, Herstedøstervej 19, DK 2600 Glostrup. Tel Cvr-nr

Definitioner. SafeExIT a/s, Herstedøstervej 19, DK 2600 Glostrup. Tel Cvr-nr Bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger i hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker I medfør af 33, stk. 2, og 70, stk. 4 og 5, i beredskabsloven,

Læs mere

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner,

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 04-05-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til bygningsreglement 2018 og bekendtgørelse om certificeringsordning

Læs mere

Rammerne for samarbejdet mellem beredskabet og de 6 kommuners byggeriafdelinger er fastlagt med baggrund i nedenstående aftale.

Rammerne for samarbejdet mellem beredskabet og de 6 kommuners byggeriafdelinger er fastlagt med baggrund i nedenstående aftale. Notat vedrørende den forebyggende myndighedsdel. Nedenstående notat er udarbejdet med baggrund i de ønskede kvalitets krav til model 2. EKSEMPEL Samarbejdsaftale mellem beredskabet og de 6 kommuners byggesagsafdelinger.

Læs mere

Vejledning om midlertidige overnatningslokaler efter beredskabslovgivningen

Vejledning om midlertidige overnatningslokaler efter beredskabslovgivningen Vejledning om midlertidige overnatningslokaler efter beredskabslovgivningen Brandforebyggelse Vejledning nr. 16 Vejledning om midlertidige overnatningslokaler Vejledning om midlertidige overnatningslokaler

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Sidenr. 82 Protokol Mødedato: 9. februar 2011 Mødetidspunkt: 14:30 Sluttidspunkt: 15:45 Mødelokale: Fraværende: Rådhuset Else Højsager, Henrik Nørgaard GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN: Godkendtes

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 20-09-2016 10:00 Viborg Brandstation, Industrivej 3, 8800 Viborg Afbud fra: Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig) Budgetopfølgning

Læs mere

Aalborg den 8. januar 2009.

Aalborg den 8. januar 2009. Beredskabsstyrelsen Center For Forebyggelse Fuldmægtig Bo Andersson Datavej 16 3460 Birkerød Aalborg den 8. januar 2009. Høringssvar til udkast til Bekendtgørelse om driftsmæssige forskrifter for hoteller

Læs mere

Bekendtgørelsens formål og anvendelsesområde ( 1 og 2) 1 - Formål

Bekendtgørelsens formål og anvendelsesområde ( 1 og 2) 1 - Formål REDEGØRELSE. Baggrunden for ændringerne i brandsynsbekendtgørelsen er, at der den 19. december 014 blev indgået en politisk aftale om redningsberedskabet for 01. Det fremgår af aftalen, at reglerne for

Læs mere

Østjyllands Brandvæsen, september 2017 Version 2.

Østjyllands Brandvæsen, september 2017 Version 2. Østjyllands Brandvæsen, september 2017 Version 2. Vejledning Anvendelse af lokaler til midlertidig overnatning Indhold Formål... 2 Lovhjemmel... 2 Anvendelsesområde... 2 Generelle regler... 2 Uddrag af

Læs mere

Til parterne på høringslisten, jf. bilag 1

Til parterne på høringslisten, jf. bilag 1 Til parterne på høringslisten, jf. bilag 1 Høring vedr. nye regler for brændbare faste stoffer Beredskabsstyrelsen har udarbejdet følgende udkast til nye regler og vejledning, som sendes i offentlig høring:

Læs mere

Grænsen for, hvornår en lagerbygning betragtes som et højlager, flyttes fra stabling højere end 6 m til nu 8 m.

Grænsen for, hvornår en lagerbygning betragtes som et højlager, flyttes fra stabling højere end 6 m til nu 8 m. Center for Forebyggelse MEDDELELSE NR. 10 Bekendtgørelse om tekniske forskrifter for højlagre. Indledning Beredskabsstyrelsen har udarbejdet bekendtgørelse nr. 1204 af 13. december 2012 om tekniske forskrifter

Læs mere

Vejledning for midlertidig overnatning

Vejledning for midlertidig overnatning Anvendelsesområde Vejledningen er udarbejdet til anvendelse ved midlertidige overnatninger for mere end 10 personer, (max. 5 døgn) i bygninger som ikke, i henhold til bygningsreglementet er godkendt til

Læs mere

Invitation til at afgive tilbud på teknisk bistand vedr. forbedret brandregulering

Invitation til at afgive tilbud på teknisk bistand vedr. forbedret brandregulering Invitation til at afgive tilbud på teknisk bistand vedr. forbedret brandregulering Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk Notat 1. Formål Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

VEJLEDNING OM REGLERNE FOR MIDLERTIDIG OVERNATNING

VEJLEDNING OM REGLERNE FOR MIDLERTIDIG OVERNATNING VEJLEDNING OM REGLERNE FOR MIDLERTIDIG OVERNATNING Midlertidige overnatningslokaler Virksomheder som er omfattet af Driftsmæssige forskrifter for hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler,

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) Marts 2016 1. Indledning Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

forelægges beredskabskommissionen og vedtages i de 8 kommunalbestyrelser.

forelægges beredskabskommissionen og vedtages i de 8 kommunalbestyrelser. Udarbejdelse af RBD HBR skal udarbejde en RBD for det samlede beredskabs område. Skal forelægges beredskabskommissionen og vedtages i de 8 kommunalbestyrelser. Revideret Justering RBD Udarbejdelse af beredskabspla

Læs mere

Vejledning om reglerne for midlertidig overnatning

Vejledning om reglerne for midlertidig overnatning Vejledning om reglerne for midlertidig overnatning Midlertidige overnatningslokaler Virksomheder som er omfattet af Driftsmæssige forskrifter for hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler,

Læs mere

Bekendtgørelse om brandsyn

Bekendtgørelse om brandsyn BEK nr 1000 af 9/06/016 (Gældende) Udskriftsdato: 1. februar 017 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., Beredskabsstyrelsen, j.nr. 014/034638 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Vejledning. Vejledning. Midlertidig overnatning. Nyborg Kommune

Vejledning. Vejledning. Midlertidig overnatning. Nyborg Kommune Vejledning Midlertidig overnatning Nyborg Kommune Vejledning Beredskabsafdelingen Alsvej 11 5800 Nyborg Postadresse: Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg Tlf. 63 33 70 00 Fax. 63 33 70 01 nyborg@kommune.dk www.nyborg.dk

Læs mere

BYGGELOVSÆNDRING Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Nanna Fannikke, Fuldmægtig, cand.jur

BYGGELOVSÆNDRING Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Nanna Fannikke, Fuldmægtig, cand.jur BYGGELOVSÆNDRING 2018 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Nanna Fannikke, nfa@tbst.dk Fuldmægtig, cand.jur BYGGELOVSÆNDRING 2018 ÆNDRINGER: 1. Kommunalbestyrelsen blev tildelt hjemmel til at henlægge nærmere

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Sidenr. 92 Protokol Mødedato: 13. april 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Rådhuset Dagsordnen godkendt. Indholdsfortegnelse Sidenr. 93 Sagsnr. Side 1.

Læs mere

Midlertidig overnatning

Midlertidig overnatning Thisted Brandvæsen Midlertidig overnatning Retningslinier Midlertidig overnatning: Bygninger, som ikke er indrettet til hotel eller anden overnatningsvirksomhed, kan i kortere tidsrum anvendes til indkvartering.

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde onsdag d. 18. februar 2015 kl. 16.00 til 18.00. Fraværende: Jens Erik Kistrup 1 Indholdsfortegnelse: Side: 1. Information om de igangværende sammenlægninger 3 af

Læs mere

Vejledning om brandsyn

Vejledning om brandsyn FOB Vejledning nr. 10 Vejledning om brandsyn Beredskabsstyrelsen BRS sagsnr.: 2007/000863 BRS sagsnr.: 2007/000863 1. april 2008 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Hjemmel... 2 Baggrund og indhold...

Læs mere

Vejledning. Forebyggelse af brand i forsamlingslokaler m.v.

Vejledning. Forebyggelse af brand i forsamlingslokaler m.v. Vejledning Forebyggelse af brand i forsamlingslokaler m.v. 23. september 1999 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Ændret anmeldelsespligt....2 3. Driftsmæssige foranstaltninger i lokaler til mere

Læs mere

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport Ishøj Kommune Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune December 2011 Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport December 2011 Side 2 af 13 Behandling

Læs mere

GULDBORGSUND REDNINGSBEREDSKAB. SAGSOMRÅDE BYRÅD ØU BRK ADM 1. Generelt

GULDBORGSUND REDNINGSBEREDSKAB. SAGSOMRÅDE BYRÅD ØU BRK ADM 1. Generelt DELEGATONSPLAN FOR 1. Generelt 1.1 udget Vedtagelse af budget Større indkøb indenfor budgetrammen Mindre indkøb indenfor budgetrammen 1.2 Ansættelsesforhold Ansættelse og afskedigelse af eredskabschef

Læs mere

NOTAT. Forslag til ændring af beredskabsloven m.v.

NOTAT. Forslag til ændring af beredskabsloven m.v. BM02 bilag 1 pkt. 4 Notat vedr. forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.v. NOTAT Forslag til ændring af beredskabsloven m.v. Pkt. 1: Forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om byggetilladelse med fritagelse for teknisk byggesagsbehandling - frikommuneforsøg

Vejledning til ansøgning om byggetilladelse med fritagelse for teknisk byggesagsbehandling - frikommuneforsøg Vejledning til ansøgning om byggetilladelse med fritagelse for teknisk byggesagsbehandling - frikommuneforsøg Med frikommuneloven har Klima-, energi-, og bygningsministeren efter ansøgning fra Viborg Kommune,

Læs mere

Meddelelse nr. 001/CFO af 28. november 2008 om klassifikation og afmærkning af eksplosionsfarlige områder på salgs- og forbrugstankanlæg

Meddelelse nr. 001/CFO af 28. november 2008 om klassifikation og afmærkning af eksplosionsfarlige områder på salgs- og forbrugstankanlæg Meddelelse nr. 001/CFO af 28. november 2008 om klassifikation og afmærkning af eksplosionsfarlige områder på salgs- og forbrugstankanlæg Indledning Virksomheder, hvor der er eksplosionsfarlige områder,

Læs mere

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA)

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA) INDSTILLING 17. Godkendelse af Service Level Agreements (SLA) Bestyrelsen skal med afsæt i principaftalen for Hovedstadens Beredskab godkende forslag til Service Level Agreements (SLA) for myndigheds-

Læs mere

4. møde i Udvalget for Forebyggelse blev afholdt den 19. april 2012 i Beredskabsstyrelsen,

4. møde i Udvalget for Forebyggelse blev afholdt den 19. april 2012 i Beredskabsstyrelsen, REFERAT UDKAST 6. juni 2012 Sagsnr.: 2010/019093 Sagsbehandler: AT 4. møde i Udvalget for Forebyggelse 4. møde i Udvalget for Forebyggelse blev afholdt den 19. april 2012 i Beredskabsstyrelsen, Birkerød.

Læs mere

Vejledning om sagsbehandling af nye og opgraderede skumsluknings- og overrislingsanlæg på eksisterende tankanlæg

Vejledning om sagsbehandling af nye og opgraderede skumsluknings- og overrislingsanlæg på eksisterende tankanlæg Center for Forebyggelse MEDDELELSE NR. 5 Vejledning om sagsbehandling af nye og opgraderede skumsluknings- og overrislingsanlæg på eksisterende tankanlæg 1. INDLEDNING Beredskabsstyrelsen udsendte den

Læs mere

Et type 1-brandsyn kan ikke fravige sin fastsatte termin, jf. brandsynsbekendtgørelsens bilag. Et par eksempler på et type 1-brandsyn er:

Et type 1-brandsyn kan ikke fravige sin fastsatte termin, jf. brandsynsbekendtgørelsens bilag. Et par eksempler på et type 1-brandsyn er: Bilag 5: Brandsyn Bilag 5 Brandsyn beskriver, hvordan Nordjyllands Beredskab ønsker at skabe ensartet sikkerhed i de 11 kommuner og kunne tilrettelægge brandsyn ud fra en vurdering af sted, behov og risiko.

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Torsdag den 13. oktober 2016 kl Gribskov Rådhus Lokale 505 Rådhusvej Helsinge

REFERAT. Beredskabskommissionen. Torsdag den 13. oktober 2016 kl Gribskov Rådhus Lokale 505 Rådhusvej Helsinge REFERAT Torsdag den 13. oktober 2016 kl. 08.00 Gribskov Rådhus Lokale 505 Rådhusvej 3 3200 Helsinge Mødedeltagere: Tilforordnet: Sekretær: Fraværende: Steen Hasselriis, Dorte Meldgaard, John Schmidt Andersen,

Læs mere

Ud over kapitel 5, så indeholder følgende kapitler krav, der vedrører brandsikringsforhold:

Ud over kapitel 5, så indeholder følgende kapitler krav, der vedrører brandsikringsforhold: Version: 11.12.2018 Bygningsreglements vejledning til kap 5 - Brand INTRODUKTION 0.1.0. Regulering af brandsikkerhed i byggeri Den overordnede ramme for reguleringen af byggeri er byggeloven. Byggeloven

Læs mere

Attest. Brandmyndigheden. A tt.: Tlf: Lokal: Lokale/bygning. Tlf:

Attest. Brandmyndigheden. A tt.: Tlf: Lokal: Lokale/bygning. Tlf: Attest Brandmyndigheden B randm yndighed: G uldborgsund K om m une A tt.: Tlf: Lokal: Institution/firma: P. Hatten & Co / Punkt 1 Adresse: Kystvejen 20, Guldborgsundcentret, 4800 Nykøbing F Indehaver/driftansvarlig:

Læs mere

Tillæg 1 Byggesagsbehandling til Samarbejdsaftale mellem Brand & Redning Sønderjylland og Haderslev, Aabenraa og Tønder Kommuner.

Tillæg 1 Byggesagsbehandling til Samarbejdsaftale mellem Brand & Redning Sønderjylland og Haderslev, Aabenraa og Tønder Kommuner. Tillæg 1 Byggesagsbehandling til Samarbejdsaftale mellem Brand & Redning Sønderjylland og Haderslev, Aabenraa og Tønder Kommuner. 1.1 Parter og myndighedsforhold Denne aftale omhandler samarbejdet mellem

Læs mere

HORESTA. Ib Bertelsen Direktør, master i brandsikkerhed, M.IDA. Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Dias 1

HORESTA. Ib Bertelsen Direktør, master i brandsikkerhed, M.IDA. Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut. Dias 1 HORESTA Ib Bertelsen Direktør, master i brandsikkerhed, M.IDA Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Dias 1 Hvilke regler gælder? Lovbundne regler Bygningsreglementet Driftsmæssige forskrifter Ikke lovbundne

Læs mere

Svar: Beredskabsstyrelsen er anmodet om en udtalelse til brug for besvarelsen, og styrelsen har i den anledning oplyst følgende:

Svar: Beredskabsstyrelsen er anmodet om en udtalelse til brug for besvarelsen, og styrelsen har i den anledning oplyst følgende: Forsvarsudvalget 2016-17 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 138 BM04 2017 Pkt. 5 bilag 1 Folketingets Forsvarsudvalg Christiansborg FORSVARSMINISTEREN 17. juli 2017 Folketingets Forsvarsudvalg har

Læs mere

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune Samarbejdsaftale om udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet mellem Faxe Kommune og Næstved Kommune April 2013. Kapitel 1 Aftalens parter, formål og varighed 1 Aftalen udstikker

Læs mere

Dato: Brandsynsrapport

Dato: Brandsynsrapport BLÅVANDSHUK IDRÆTSCENTER Journalnr.: Dato: Strandvejen 2, - I henhold til 1 i Forsvarsministeriets bekendtgørelse nr. 175 af 25. februar 2008 om brandsyn og offentliggørelse af resultater af brandsyn foretaget

Læs mere

Vejledning om konsekvenserne på det kommunale beredskabsområde. retssikkerhed ved forvaltningens anvendelse af tvangsmidler og oplysningspligter

Vejledning om konsekvenserne på det kommunale beredskabsområde. retssikkerhed ved forvaltningens anvendelse af tvangsmidler og oplysningspligter FOB Vejledning nr. 12 Vejledning om konsekvenserne på det kommunale beredskabsområde af lov om retssikkerhed ved forvaltningens anvendelse af tvangsmidler og oplysningspligter Beredskabsstyrelsen 1. april

Læs mere

Sønderborg Kommune Gebyrvedtægt Byggesagsgebyr Gældende fra 1. januar 2015

Sønderborg Kommune Gebyrvedtægt Byggesagsgebyr Gældende fra 1. januar 2015 Sønderborg Kommune Gebyrvedtægt Byggesagsgebyr Gældende fra 1. januar 2015 1/5 1 Formål Ved lov nr. 640 af 12. juni 2013 har Folketinget besluttet, at kommunerne skal opkræve gebyrer for byggesagsbehandlingen

Læs mere

Vejledning om. Flugtvejsplaner Etageplaner Pladsfordelingsplaner Inventaropstillingsplaner Belægningsplaner

Vejledning om. Flugtvejsplaner Etageplaner Pladsfordelingsplaner Inventaropstillingsplaner Belægningsplaner Vejledning om Flugtvejsplaner Etageplaner Pladsfordelingsplaner Inventaropstillingsplaner Belægningsplaner 1. udgave april 2010 Hvorfor skal der laves flugtvejsplaner? Flugtvejsplaner, etageplaner, pladsfordelingsplaner,

Læs mere

Der er på nuværende tidspunkt udarbejdet 2 foldere til støtte for den kommunale brandtekniske byggesagsbehandling:

Der er på nuværende tidspunkt udarbejdet 2 foldere til støtte for den kommunale brandtekniske byggesagsbehandling: Sagsgangen ved brandteknisk dimensionering December 2004 Side 1 FORORD Nærværende folder er et resultat af et samarbejde mellem: Dansk Bygningsinspektørforening Foreningen af Kommunale Beredskabschefer

Læs mere

Vejledning om belægningsplaner ved midlertidig overnatning

Vejledning om belægningsplaner ved midlertidig overnatning Vejledning om belægningsplaner ved midlertidig overnatning NORDSJÆLLANDS BRANDVÆSEN September 2014 MIDLERTIDIG OVERNATNING Mange foreninger, virksomheder og offentlige institutioner gennemfører i dag en

Læs mere

Anne-Christine Edda Friis Jørgensen

Anne-Christine Edda Friis Jørgensen Side af 7 Anne-Christine Edda Friis Jørgensen Fra: Anne-Christine Edda Friis Jørgensen Sendt: 2. oktober 2008 6:30 Til: Louise Frevert Cc: Karina Langhoff de Thurah Emne: VS: Spørgsmål fra Louise Frevert

Læs mere

Det er således valgt at gebyret skal afspejle kompleksiteten og kvaliteten af det indsendte ansøgningsmateriale.

Det er således valgt at gebyret skal afspejle kompleksiteten og kvaliteten af det indsendte ansøgningsmateriale. Januar 2018 Gebyrvedtægt for byggesagsbehandling Gældende fra 1. januar 2018 Kapitel 1 Formål 1. Efter Lovbekendtgørelse 2016-09-23 nr. 1178 28 kan kommunalbestyrelsen vælge at opkræve gebyrer for behandlingen

Læs mere

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner

Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner Bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner I medfør af 2, stk. 4, 15 A, stk. 2 og 3, og 30, stk. 2, 1. pkt., i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1178 af 23. september

Læs mere

Vejledning om pladsfordelingsplaner og inventaropstillingsplaner

Vejledning om pladsfordelingsplaner og inventaropstillingsplaner Vejledning om pladsfordelingsplaner og inventaropstillingsplaner Med til at skabe tryghed i hverdagen VEJLEDNING om pladsfordelingsplaner og inventaropstilling Pladsfordelingsplaner og inventarplaner udgør

Læs mere

Myndighedsopgaver på beredskabsområdet, som skal varetages af Kommunerne

Myndighedsopgaver på beredskabsområdet, som skal varetages af Kommunerne BILAG 2 Myndighedsopgaver på beredskabsområdet, som skal varetages af Kommunerne Lov og Myndighedsopgave Beskrivelse Beredskabsloven 23a Gebyr ved blinde alarmer Kommunalbestyrelsen kan bestemme, at der

Læs mere

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BS0400-00233 22-03-2019 Til høringsparterne Høring over udkast til tre bekendtgørelser på byggeområdet

Læs mere

side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Beredskabskommissionens møde den 23.11.2011 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 56. Orientering om udrykning med redningsberedskabet... 3 57. Økonomirapport

Læs mere

29. januar Kl. 10:00

29. januar Kl. 10:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 10:00 Brandstationen, H. P. Hansens Ve j112, Herning Fraværende: Hans Østergård Ib Lauritsen Kent Falkenvig Rasmus Norup John G Christensen

Læs mere

ODENSE KOMMUNE Flakhaven Odense C Orientering om afgørelse

ODENSE KOMMUNE Flakhaven Odense C Orientering om afgørelse Statsforvaltningen, Østergade 41, 6950 Ringkøbing ODENSE KOMMUNE Flakhaven 2 5000 Odense C 2017-59293 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Advodan Thisted, Frederiksgade 14, 7700 Thisted, som advokat

Læs mere

Brandsyn. Praksisundersøgelse

Brandsyn. Praksisundersøgelse Brandsyn Praksisundersøgelse Udarbejdet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon: 45 90 60 00 Fax: 45 90 60 60 December 2018 ISBN: REQ0029425 www.brs.dk 2 Brandsyn Praksisundersøgelse 3

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0464 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0464 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0464 Bilag 1 Offentligt FORSVARSMINISTERIET GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG EU-kommissionens Grønbog om Sikkerhed i forbindelse med turistindkvarteringsfaciliteter

Læs mere

Uhensigtsmæssighederne ved udbud og udlicitering af brandteknisk byggesagsbehandling og brandsyn

Uhensigtsmæssighederne ved udbud og udlicitering af brandteknisk byggesagsbehandling og brandsyn ! NOTAT Forum for Samfundets Beredskab (FSB) Dok. nr. PB20160316-DB01 København den 16. marts 2016 Uhensigtsmæssighederne ved udbud og udlicitering af brandteknisk byggesagsbehandling og brandsyn ATT:

Læs mere

NOTAT. Danske Beredskaber (FKB) X* Danske Erhvervsskoler. Danske Regioner Danske Universiteter. Energi- og olieforum (EOF) Erhvervsstyrelsen

NOTAT. Danske Beredskaber (FKB) X* Danske Erhvervsskoler. Danske Regioner Danske Universiteter. Energi- og olieforum (EOF) Erhvervsstyrelsen NOTAT 7. juli 2016 Sagsnr.: 2014/034912 Sagsbehandler: pej Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af tekniske forskrifter for gasser Udkast sendt i høring den 9. oktober 2015 samt

Læs mere

BR18 - BRANDKRAV OG VEJLEDNINGER. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Ersün Züfer

BR18 - BRANDKRAV OG VEJLEDNINGER. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Ersün Züfer BR18 - BRANDKRAV OG VEJLEDNINGER Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Ersün Züfer BR18 OG VEJLEDNINGER SIDEN 1. JULI 2018 GÆLDER KUN BR18 OVERGANG MED TEKNISK BYGGESAGSBEHANDLING OG CERTIFICERINGSORDNING

Læs mere

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet Medlemsudsendelse 21. august 2007 Organisationsudsendelse Til KTO's medlemsorganisationer Sagsnr.: 732.12 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 20. august 2007 Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder

Læs mere

Funktionsbaseret brandteknisk byggesagsbehandling i Lejre Kommune

Funktionsbaseret brandteknisk byggesagsbehandling i Lejre Kommune Funktionsbaseret brandteknisk byggesagsbehandling i Lejre Kommune Lejre Brandvæsen, Lejre Kommune Vintapperbuen 2, 4070 Kr. Hyllinge. Brandst., Syd: Horseager 6, 4330 Hvalsø. Brandst. Nord: Vintapperbuen

Læs mere

Dimensionering af. redningsberedskabet i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre og Rødovre kommuner. DELPLAN FOR Hvidovre Kommune.

Dimensionering af. redningsberedskabet i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre og Rødovre kommuner. DELPLAN FOR Hvidovre Kommune. Dimensionering af redningsberedskabet i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre og Rødovre kommuner DELPLAN FOR Hvidovre Kommune Side 1 af 15 Delplan Delplan for det forebyggende beredskab og arbejde

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om beskyttelsesrum

Bekendtgørelse af lov om beskyttelsesrum Side 1 af 5 Bekendtgørelse af lov om beskyttelsesrum LBK nr 732 af 20/08/2003 (Gældende) Senere ændringer til forskriften Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel

Læs mere

Vejledning om oversigtsplaner, flugtvejsplaner og pladsfordelingsplaner m.m.

Vejledning om oversigtsplaner, flugtvejsplaner og pladsfordelingsplaner m.m. Vejledning om oversigtsplaner, flugtvejsplaner og pladsfordelingsplaner m.m. NORDSJÆLLANDS BRANDVÆSEN Hvorfor skal der laves flugtvejsplaner? Flugtvejsplaner, etageplaner, pladsfordelingsplaner m.m. udgør

Læs mere

Vejledning om - Pladsfordelingsplaner - Flugtvejsplaner - Etageplaner - Inventaropstillingsplaner - Belægningsplaner

Vejledning om - Pladsfordelingsplaner - Flugtvejsplaner - Etageplaner - Inventaropstillingsplaner - Belægningsplaner Vejledning om - Pladsfordelingsplaner - Flugtvejsplaner - Etageplaner - Inventaropstillingsplaner - Belægningsplaner VEJLEDNING OM PLADSFORDELINGSPLANER M.M. Kerteminde Kommune 1. udgave 6/2011 Denne folders

Læs mere

Ét er et søkort at forstå, et andet skib at føre

Ét er et søkort at forstå, et andet skib at føre Ét er et søkort at forstå, et andet skib at føre [Den politiske kandestøber, Holberg] Lidt om mig Uddannelse: Civilingeniør, Byggeri og Anlæg (Energi og Indeklima) AAU 2007 Master i brandsikkerhed DTU

Læs mere

HOVEDSTADENS BEREDSKAB I/S ETABLERINGSGRUNDLAG BILAG 5. Forslag til SLA myndighedsog forebyggelsesområdet

HOVEDSTADENS BEREDSKAB I/S ETABLERINGSGRUNDLAG BILAG 5. Forslag til SLA myndighedsog forebyggelsesområdet Forslag til SLA myndighedsog forebyggelsesområdet 1 Indhold Forord... 3 Definition... 3 Objektkendskab... 3 Arbejdsgangsbeskrivelser... 4 1. SLA for udarbejdelse af RBD... 5 2. SLA for udarbejdelse af

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR DANSK POLITI OG REDNINGSBEREDSKABET EKSTERNE BEREDSKABSPLANER OG INFORMATION TIL OFFENTLIGHEDEN VEDR. RISIKOVIRKSOMHEDER

RETNINGSLINJER FOR DANSK POLITI OG REDNINGSBEREDSKABET EKSTERNE BEREDSKABSPLANER OG INFORMATION TIL OFFENTLIGHEDEN VEDR. RISIKOVIRKSOMHEDER +? BN466 RETNINGSLINJER FOR DANSK POLITI OG REDNINGSBEREDSKABET EKSTERNE BEREDSKABSPLANER OG INFORMATION TIL OFFENTLIGHEDEN VEDR. JUNI 2018 TIL TJENESTEBRUG MÅ IKKE KOMME TIL UVEDKOMMENDES KENDSKAB Rigspolitiet

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring om udkast til Tillæg om brandsikring af industri- og lagerbygninger til eksempelsamlingen

Høringsnotat vedrørende høring om udkast til Tillæg om brandsikring af industri- og lagerbygninger til eksempelsamlingen Høringsnotat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 30. juni 2016 Høringsnotat vedrørende høring om udkast til Tillæg om brandsikring af industri- og lagerbygninger

Læs mere

Retningslinjer for Brand- og Evakueringsøvelser

Retningslinjer for Brand- og Evakueringsøvelser Retningslinjer for Brand- og Evakueringsøvelser Baggrund For visse bygninger fastlægger byrådene én gang om året, hvorvidt der skal gennemføres en brand- og evakueringsøvelse. Formål Disse retningslinjer

Læs mere

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der:

Til høringsparterne. Den nye bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18) indeholder derudover ændringer, der: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Til høringsparterne Notat BS0400-00248 07-10-2019 Høring over udkast til bekendtgørelse om bygningsreglement

Læs mere

Oversættelse ved Rigsombudsmanden på Færøerne

Oversættelse ved Rigsombudsmanden på Færøerne Skjal B-4 Oversættelse ved Rigsombudsmanden på Færøerne AH Lagtinget Erhvervsudvalget 12. marts 2009 Lm. nr. 75/2008-skjal A Rigsombudet Postboks 12 FO-110 Tórshavn Vedrørende lagtingssag nr. 75/2008:

Læs mere

Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse

Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse Til parterne på vedlagte høringsliste Sagsnummer: 15-8025-000305 Dato: 9. februar 2016 Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse NaturErhvervstyrelsen sender følgende udkast

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Nordvestjyllands Brandvæsen I/S. DATO / STED Fredag den 8. december Klokken: 9:00-11:00

Bestyrelsesmøde i Nordvestjyllands Brandvæsen I/S. DATO / STED Fredag den 8. december Klokken: 9:00-11:00 VEDR. Bestyrelsesmøde i Nordvestjyllands Brandvæsen I/S DATO / STED Fredag den 8. december 2017 Klokken: 9:00-11:00 Businesspark Struer Fælledvej 17 7600 Struer DELTAGERE H.C. Østerby (formand), Holstebro

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 B 132 Svar på Spørgsmål 4 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 20. august 2010 Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2010-157-0112

Læs mere

Udkastet har været sendt i høring hos de myndigheder og organisationer, der er anført af bilag 1 til dette høringsnotat.

Udkastet har været sendt i høring hos de myndigheder og organisationer, der er anført af bilag 1 til dette høringsnotat. Høringsnotat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 29. marts 2016 Høringsnotat vedrørende høring om udkast til Bekendtgørelse om ændring af bygningsreglementet

Læs mere

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd:

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd: Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 22. juni 2009 J.nr. NKN-33-02991 mje Afgørelse i sagen om muligheden for at håndhæve

Læs mere

Bemærkninger vedr. ulovlig overnatning i Albertslund Kommune, jfr. budgetaftalen for 2018

Bemærkninger vedr. ulovlig overnatning i Albertslund Kommune, jfr. budgetaftalen for 2018 Notat Bemærkninger vedr. ulovlig overnatning i Albertslund Kommune, jfr. budgetaftalen for 2018 Budgetaftalen 2018 har følgende tekst: Skærpet krav til overnatning på byggepladser og overnatning i bygninger

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen 09-01-2009 Dato 9. januar 2009 Tid 16:00 Sted Beredskabsafdelingen NB. 09-01-2009 Fraværende Hans Rex Christensen Stedfortræder Medlemmer Erik Sørensen (Socialdemokratiet)

Læs mere

Vejledning. Udførelse af flugtvejs- og pladsfordelingsplaner for forsamlingslokaler til mere end 150 personer. Østjyllands Brandvæsen, november 2017

Vejledning. Udførelse af flugtvejs- og pladsfordelingsplaner for forsamlingslokaler til mere end 150 personer. Østjyllands Brandvæsen, november 2017 Østjyllands Brandvæsen, november 2017 Version 2. Vejledning Udførelse af flugtvejs- og pladsfordelingsplaner for forsamlingslokaler til mere end 150 personer Indhold Lovhjemmel... 2 Generelle regler...

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen Kommissionsmøde den 7/1 2011 Dato 7. januar 2011 Tid 16:00 Sted Brandstationen NB. 07/01 2011 Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Lars Møller (venstre) - Formand Erik

Læs mere

Sag: IO99999. Inspektionssted: Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Jernholmen 12 2650 Hvidovre Per Hansen. Kontaktperson:

Sag: IO99999. Inspektionssted: Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Jernholmen 12 2650 Hvidovre Per Hansen. Kontaktperson: Sag: Inspektionssted: Kontaktperson: IO99999 Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Jernholmen 12 2650 Hvidovre Per Hansen Inspektør: Deltog ved besøget: Telefon: Besøg aflagt den: Rapportdato: Jesper

Læs mere

Notat - Serviceniveauet nu og i fremtiden i Hovedstadens

Notat - Serviceniveauet nu og i fremtiden i Hovedstadens BM01 2017 Bilag 1 pkt. 4 Notat - Serviceniveauet nu og i fremtiden i Hovedstadens Beredskab Serviceniveauet på myndighedsområdet i dag Byggesager mv. med operative bindinger Bygningsreglementet 2015 med

Læs mere

Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug

Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug Saxo Advokater Advokat Bjarne Aarup Håndværkervej 1 7120 Vejle Ø Deres j.nr. 12-013 - Påbud om medlemskab af Bredballe Antennelaug 13. januar 2010 De har som advokat for Finn Franzen, Jesper Hyldenbrandt,

Læs mere

Style Definition: Heading 1: Font: (Default) +Body (Calibri) Service Level Agreement (SLA) Myndighedsog forebyggelsesområdet

Style Definition: Heading 1: Font: (Default) +Body (Calibri) Service Level Agreement (SLA) Myndighedsog forebyggelsesområdet Style Definition: Heading 1: Font: (Default) +Body (Calibri) Service Level Agreement (SLA) Myndighedsog forebyggelsesområdet Version 2.0. Revideret xxxx 2018 1 Indhold Forord... 3 Definition af service-

Læs mere

Vejledning for udførelse af inventarplaner for butikker

Vejledning for udførelse af inventarplaner for butikker Aarhus Brandvæsen 2013 Vejledning for udførelse af inventarplaner for butikker Tilsyn og Myndighed FORMÅL I butikker beregnet til flere end 150 personer skal inventaropstilling m.m., jfr. Bekendtgørelse

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol 09-03-2017 10:00 Silkeborg Brandstation, Kejlstrupvej 99C, 8600 Silkeborg Afbud fra:. Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig)

Læs mere

Redningsberedskabet - plan og proces 2015

Redningsberedskabet - plan og proces 2015 Redningsberedskabet - plan og proces 2015 Resumé I denne administrative information beskriver KL, hvordan vi i 2015 forventer at understøtte kommunernes arbejde med at etablere de nye beredskabsenheder

Læs mere

NOTAT OM NEDLÆGGELSE AF FORBUD EFTER PLANLOVENS 14

NOTAT OM NEDLÆGGELSE AF FORBUD EFTER PLANLOVENS 14 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155034 NOTAT OM NEDLÆGGELSE AF FORBUD EFTER PLANLOVENS 14 ANMELDELSE AF NEDRIVNING AF BYGNING PÅ SKANSEVEJ 15, HUNDESTED

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-00865 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering

Læs mere

Østjyllands brandvæsen 2017 Version 1.

Østjyllands brandvæsen 2017 Version 1. Østjyllands brandvæsen 2017 Version 1. Vejledning om Udførelse af inventarplaner for butikker Indhold Formål... 2 Lovhjemmel... 2 Generelle regler... 2 Specifikke regler... 2 Tegningsmateriale... 3 1.

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen

Referat fra møde i Beredskabskommissionen Referat fra møde i Beredskabskommissionen Mødetidspunkt 21. december 2016, kl. 10:00 Mødeafholdelse: Udvalgsværelse D, Gentofte Rådhus Mødet hævet kl. 10:30 Tilstede: Hans Toft, Jesper Würtzen, Karin Søjbjerg

Læs mere