Dette er principgodkendt af Rudersdal Kommune. (mail af 10. april 2008).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dette er principgodkendt af Rudersdal Kommune. (mail af 10. april 2008)."

Transkript

1 Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard Grundejerforeningen Ravnsnæs Rambøll Nyvig Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark T: D: F: jpd@nyvig.dk CVR nr. DK Forslag til trafiksanering af Ravnsnæs December 2008 Dato Ref JPD/jpd 1 Indledning Dette forslag er det konkrete resultat af et samarbejde mellem de 2 grundejerforeninger på Ravnsnæs og Rambøll Nyvig om udarbejdelse af et forslag til trafiksanering af det samlede Ravnsnæs-område. Forslaget har været diskuteret med begge grundejerforeninger og er nu baseret på konkrete udmeldinger fra begge foreninger med ønsker til hastighed, placering af fartdæmpere og udformning. Forslaget udarbejdes efter principperne for vejledende hastighed, som skiltes med blå zonetavler, og der skal arbejdes for at nå hastigheden 40 km/t. Dette er principgodkendt af Rudersdal Kommune. (mail af 10. april 2008). Tavle E53, vejledende hastighed 40 km/t (blå) Dette forudsætter etablering af et antal fartdæmpere, i det omfang det vurderes nødvendigt for at få trafikanternes hastighed ned på de ønskede 40 km/t. Det er aftalt, at fartdæmperne skal være bump, som er den billigste og mest effektive måde at etablere fartdæmpning på smalle lokalveje. Der skal tages højde for, at der kører skolebus gennem området.

2 Side 2 Ravnsnæsområdet jvf kort på foreningernes hjemmesider. De primære veje i området er Sjælsøvej og Herman Bangs Vej, som er indfaldsvejene til området fra Ravnsnæsvej. Jeppe Aakjærs Vej forbinder disse 2 veje. Carl Plougs Vej forløber fra Herman Bangs Vej langs Sjælsø. Endelig findes følgende mindre veje: Steen Blichers Vej, Kaj Munks Vej, Poul Martin Møllers Vej og Valdemar Rørdams Vej. 2 Eksisterende planlægning 2.1 Birkerød Kommunes Trafiksikkerhedsplan Birkerød Kommune har 21. januar 2004 vedtaget en trafiksikkerhedsplan for kommunen. Her er der opstillet en række målsætninger. Som et redskab til opnåelse af målene er der udarbejdet en trafiksaneringsplan og en hastighedsplan for kommunen. Et væsentligt element i hastighedsplanen er et forslag til oprettelse af i alt 22 hastighedszoner i kommunen. Hastighedszonerne omfatter alle kommunens boligområder og består af lokalveje, fordelingsveje og enkelte trafikveje. hastighedszonerne vil hastighedsgrænsen efter etablering være 40 km/t. Etablering af fartdæmpende zone på Ravnsnæs er i overensstemmelse med hastighedsplanen, der dog foreslår en egentlig hastighedszone.

3 Side Hastighed 40 km/t 50 km/t 60 km/t 70 km/t 80 km/t 110 km/t Hastighedszone Eksisterende hastighedszone Hastighedsplan for Birkerød Kommune. Nogle af de viste hastighedszoner er efterfølgende etableret. Ravnsnæs har nummer Rudersdal Kommunes trafikhandlingsplan Efter kommunesammenlægningen har den nye Rudersdal Kommune udarbejdet en trafikhandlingsplan, som er vedtaget af kommunalbestyrelsen den 31. oktober I planen er Ravnsnæs ikke omtalt specifikt, men under virkemidler står: Som en generel foranstaltning kan der etableres zoner med anbefalet hastighedsbegrænsning og hastighedsdæmpende foranstaltninger. Det kan f.eks. være i form af 30 eller 40 km/t zone i et boligområde. Sådanne zoner kan kun etableres efter en sammenhængende overordnet vurdering af områdets trafikale funktion og muligheder. Rudersdal Kommune har desuden oplyst, at man anser trafiksanering området som i overensstemmelse med trafikhandlingsplanen. 2.3 Lokalplan nr. 46 I lokalplanen står der i 5.3: Vejenes eksisterende tværprofil med græsbevoksede rabatter skal bevares. Dette skal dog ikke være til hinder for, at der kan etableres hastighedsdæmpende foranstaltninger i henhold til færdselslovens 40. Etablering af fartdæmpere er således i overensstemmelse med lokalplanen.

4 Side 4 3 Nuværende situation 3.1 Uheld Der er i 5-års perioden ikke sket politiregistrerede uheld inde i området. Der skal dog gøres opmærksom på, at op til 80% af alle uheld især uheld med lette trafikanter eller materielskadeuheld ikke registreres af politiet og derfor ikke indgår i statistikken. 3.2 Utryghed Birkerød Kommune har i 2001 gennemført en skolevejsanalyse. Sjælsøvej og Herman Bangs Vej er ikke overraskende de veje, der anvendes af flest skoleelever. Den yderste strækning af Herman Bangs Vej (uden for grundejerforeningerne) er angivet som utryg af enkelte elever. Risikoen for at en fodgænger dør ved påkørsel af en bil ved forskellige hastigheder. Som det fremgår, er det store fald i risiko mellem 50 og 40 km/t. 3.3 Formål med projektet Der er tilsyneladende ikke de store trafiksikkerhedsmæssige problemer i området (dvs uheld). Formålet med projektet er snarere tryghed (som ikke er det samme som trafiksikkerhed). Det kan godt være at hastighedsgrænsen på 50 km/t overholdes, men denne grænse er for høj i forhold til at det er et boligområde og vejenes indretning, herunder at lette trafikanter færdes på kørebanen. 40 km/t er almindeligt anerkendt som et fornuftigt hastighedsniveau, et passende kompromis mellem trafiksikkerhed og behovet for anlæg af foranstaltninger.

5 Side 5 4 Forslag til trafiksanering af området 4.1 Skiltning De generelle anvisninger for etablering af trafiksaneringer fremgår af Vejregler for Byernes Trafikarealer, som kan ses på nettet her: Regler for anvendelse af skiltning og afmærkning her: Specielt om tavle E53 / E54 i hæftet om oplysningstavler: D.pdf De væsentligste regler om denne tavle lyder: Tavlen angiver et område, hvor kørebanen er indrettet således, at den ikke er egnet til kørsel med højere hastighed end den angivne.. Tavlen skal opsættes ved enhver indkørsel til et område, hvor kørebanen gennem fysiske foranstaltninger på vejarealet er indrettet således, at den ikke er egnet til kørsel med højere hastighed end den angivne. Dette fortolkes sædvanligvis sådan, at tavlen ikke kan opsættes, uden at der er etableret fartdæmpere som f.eks. bump. Det er altså ikke tilladt kun at opsætte skiltet. (Undersøgelser viser i øvrigt også, at skiltning alene har en meget begrænset fartdæmpende effekt.) Da der er tale om en vejledende tavle, vil hastighedsgrænsen i området også efter opsætning af skiltet fortsat være 50 km/t. Tavlen skal i øvrigt opsættes mindst 30 m fra byzonetavlerne, hvilket er opfyldt i forslaget. Tavlerne opsættes på Sjælsøvej lige før Sjælsøstien Herman Bangs Vej ved indkørslen til grundejerforeningen Lille Eskemosegaard Tavlerne foreslås opsat i lav galge, hvilket er det pæneste.

6 Side 6 40 km/t bump (sidevej til Vasevej) 4.2 Fartdæmpere Som fartdæmpere foreslås anvendt bump. Bump vurderes at være den mest egnede og billigste type fartdæmper til formålet. I dialog med specielt grundejerforeningen Ravnsnæs har det været overvejet at etablere fartdæmpningen med præfabrikerede gummibump af typen Slow Down. Det er dog besluttet ikke at basere forslaget på disse bump, da der vurderes at være for stor usikkerhed om holdbarheden, ligesom Rudersdal Kommunes driftsafdeling, der varetager snerydning i området som entreprenør for grundejerforeningerne, har taget forbehold mod denne løsning. Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard har i 2008 indhentet tilbud på etablering af bump af chaussésten (granitsten i ca. 10 X 10 cm, lidt mindre end brosten). Efter Rambøll Nyvigs mening er denne løsning ikke egnet, da der kan forekommer støj- og rystegener, ligesom løsningen er generende for cyklister. Det modtagne pristilbud synes baseret på forkerte forudsætninger hvad angår bumpenes størrelse, og prisen for chausséstensbumpene er derfor reelt ikke konkurrencedygtige. Det foreslås derfor, at der til fartdæmpning anvendes almindelige asfaltbump. De er forholdsvis billige og meget velafprøvede. Bumpene placeres med meters mellemrum til 40 km/t. Bumpene placeres ikke mekanisk, men jævnt fordelt på de enkelte vejstrækninger, og så vidt muligt ud for ejendomsskel. Bumpene er i dette forslag desuden placeret i henhold til konkrete ønsker fra de 2 grundejerforeninger. På de blinde veje Steen Blichers Vej og Valdemar Rørdams Vej foreslås ikke bump. Normalt placeres der steler / pullerter ud for bumpene for at hindre, at bilister benytter rabatten til at passere bumpet med høj hastighed. På Ravnsnæs foreslås det, at de eksisterende store sten anvendes til dette formål. Der er således ikke medregnet steler i overslaget.

7 Side Ubetinget vigepligt i T-kryds Der foreslås etableret hajtænder i krydsene Sjælsøvej Jeppe Aakjærs Vej, Herman Bangs Vej - Jeppe Aakjærs Vej, Kaj Munks Vej Sjælsøvej og Sjælsøvej Carl Plougs Vej, Valdemar Rørdams Vej Sjælsøvej, Kaj Munks Vej Poul Martin Møllers Vej og Carl Plougs Vej Poul Martin Møllers Vej, Disse kryds har i dag højrevigepligt, hvilket er uhensigtsmæssigt i T-kryds og specielt svært at forstå for cyklister. Ændring til ubetinget vigepligt vil gøre vigepligtsforholdene entydige i krydsene og fjerne utrygge situationer. 4.4 Skolebussen Der kører skolebus gennem området. Generelt anbefales bump ikke på veje, hvor der kører bus. Rambøll Nyvig har derfor på vegne af grundejerforeningen Lille Eskemosegaard i 2007 kontaktet skoleforvaltningen i Rudersdal Kommune for at afklare om dette anses som et problem. Der er modtaget dette svar fra forvaltningen: I forbindelse med din forespørgsel vedr. skolebuskørsel og evt. etablering af vejbump i Ravnsnæsområdet kan jeg oplyse, at skoleområdet umiddelbart ingen indvendinger har imod dette. Det vil formodentlig ikke medføre meromkostninger i forbindelse med udbud af skolebuskørslen, da prisen her alene er et spørgsmål om tid. Den forøgede tid p.g.a. vejbump vil formodentlig også være begrænset. Hvis bumpene udføres korrekt vil busser kunne passere dem med 25 km/t uden gener for chaufføren, og det vurderes, at busserne alligevel ikke kan køre hurtigere end dette på vejene i området. 4.5 Godkendelse Projektet skal godkendes af politiet og Rudersdal Kommune som vejmyndighed. I kommunen skal projektet godkendes af Teknik- og Miljøudvalget. Kommunens tekniske forvaltning har oplyst, at man ikke vil anbefale forslaget med 30 km/t.

8 Side 8 5 Forslag til detailplacering af bump 5.1 Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard Herman Bangs Vej lige før Skovdiget (byzonetavlen placeres 30 m før bumpet) Herman Bangs Vej ud for nr. 10 Carl Plougs Vej ud for nr. 54 Jeppe Aakjærs Vej ud for nr. 28 og nr. 31 Jeppe Aakjærs Vej ud for nr. 13/15 og 18 Sjælsøvej ud for nr. 19/21 / Jeppe Aakjærs Vej nr Grundejerforeningen Ravnsnæs Sjælsøvej lige før krydset med Sjælsøstien (zonetavlen placeres lige før bumpet, og det sikres, at der er mindst 30 m til byzonetavlen) Sjælsøvej ud for nr. 31 og 34 Sjælsøvej ud for nr. 47 og 52 Carl Plougs Vej ud for nr. 38 og 54 Carl Plougs Vej ud for nr. 28 og 33 Carl Plougs Vej ud for nr. 9 og 10 Poul Martin Møllers Vej ud for nr. 9 og 10

9 Side 9 6 Anlægsoverslag Det nedenstående overslag er baseret på generelle erfaringspriser, samt tilbud fra Pankas dateret 7. november I sammenligning med forrige udgave er tillægget for uforudsete udgifter reduceret til 10%, da der nu foreligger et egentligt tilbud. Grundejerforeningen vil formodentligt kunne opnå den laveste anlægsudgift ved at undlade at kræve en stram tidsplan af entreprenøren, således at entreprenøren populært udtrykt kan putte opgaven ind nå det passer. Det anbefales, at der tilknyttes et uafhængigt tilsyn (ingeniør) til at styre entreprenøren og kontrollere dennes arbejde. Dette arbejde vil evt. kunne udføres af et grundejerforeningsmedlem med lidt teknisk indsigt. Overslag, 40 km/t præfabrikerede bump Antal Foranstaltning Stykpris Pris i alt 13 Asfaltbump inkl. skaktern kr kr Skilte kr kr Hajtænder kr kr I alt kr Tillæg for uforudsete / prisudsving kr Honorar til tilsyn kr I alt inkl. uforudsete og tilsyn kr I alt INKL. 25% MOMS kr Jacob Deichmann Projektleder Rambøll Nyvig 16. april 2008 Revideret 15. december 2008 Revideret 13. marts 2009

Tavle E53, vejledende hastighed 40 km/t (blå) og tavle E68, hastighedszone (rød)

Tavle E53, vejledende hastighed 40 km/t (blå) og tavle E68, hastighedszone (rød) Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard v. Christina Dahl Christiansen Herman Bangs Vej 32 3460 Birkerød Rambøll Nyvig Bredevej 2 DK-2830 Virum Danmark T: +45 4574 3600 D: +45 4574 3643 F: +45 4576 7640

Læs mere

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde CVR-NR. 18 41 18 30 BANK 3543 3534028210 DATO 2008.11.24 SAG NR. 9149 REF. FHH Vedr. etablering af

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje

Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje Indholdsfortegnelse: Indledning Om proceduren ved fartdæmpning på beboerinitiativ Om placering og udformning af fartdæmpere Ønsket hastighed

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb

UDKAST. Dragør Kommune. Hastighedszoner Analyse. NOTAT 10. september 2009 mkk/sb UDKAST Dragør Kommune Hastighedszoner Analyse NOTAT 10. september 2009 mkk/sb 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 1.2 Konklusion... 4 2 Inddeling

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land:

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Byområde December 2017 Vejarbejde i byområde I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Begrænset plads Cyklister og fodgængere Ledningsarbejde på trafikarealer Parkering Busser i rute

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By.

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By. Svendborg Kommune Hastighedsplan for Svendborg Kommune Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om trafiksanering.

Klage over afslag på ansøgning om trafiksanering. Dato 27. februar 2018 Sagsbehandler Lene Merete Priess Mail lemp@vd.dk Telefon +45 7244 3209 Dokument 17/18504-20 Side 1/8 Klage over afslag på ansøgning om trafiksanering. Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

40 km/t hastighedszoner i Gladsaxe Kommune - erfaringer og resultater. Af Martin Kisby Willerup Gladsaxe Kommune

40 km/t hastighedszoner i Gladsaxe Kommune - erfaringer og resultater. Af Martin Kisby Willerup Gladsaxe Kommune 40 km/t hastighedszoner i Gladsaxe Kommune - erfaringer og resultater Af Martin Kisby Willerup Gladsaxe Kommune 1. Resumé Gladsaxe Kommune søgte og modtog i 1998 støtte på 740.000 kr. fra Vejdirektoratets

Læs mere

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Holstebro Kommune Hastighedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro Kommune

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Roskilde Kommune. Evaluering af 2-1 vej på Bygaden i Jyllinge. Jyllinge

Roskilde Kommune. Evaluering af 2-1 vej på Bygaden i Jyllinge. Jyllinge Roskilde Kommune Evaluering af 2-1 vej på Bygaden i Jyllinge Jyllinge November 2007 Version 2 Dato 2007-11-09 Udarbejdet af HHW,BJW Kontrolleret af JRO Godkendt af HHW Rambøll Nyvig Bredevej 2 DK-2830

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Erfaringer med busvenlige bump

Erfaringer med busvenlige bump Erfaringer med busvenlige bump Forfatter: Projektleder Jacob Deichmann, Rambøll Nyvig A/S Tlf. 45 74 36 43, e-mail jpd@nyvig.dk. Indledning Bump er den mest anvendte type fartdæmper i Danmark. Bump er

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Notat. Syddjurs Kommune Trafiksikkerhed på Hovedgaden i Rønde. : Lars Bonde, Syddjurs Kommune. : Thomas Rud Dalby, Grontmij A/S. Vedlagt : Kopi til :

Notat. Syddjurs Kommune Trafiksikkerhed på Hovedgaden i Rønde. : Lars Bonde, Syddjurs Kommune. : Thomas Rud Dalby, Grontmij A/S. Vedlagt : Kopi til : Notat Syddjurs Kommune Trafiksikkerhed på Hovedgaden i Rønde Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Danmark T +45 9879 9800 F +45 9879 9857 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 17. maj 2011 Projekt: 21.2776.53 Til

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Ballerup Kommune. Beskrivelse af vejbump

Ballerup Kommune. Beskrivelse af vejbump Ballerup Kommune Beskrivelse af vejbump Center for Miljø og Teknik - Vejteamet 2015 Indhold Vejbump... 3 Godkendte vejbump... 3 Permanente bump... 4 Cirkelformede bump... 4 Kombibump... 5 Kuppelformede

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Maj 2012 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Maj 2012 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Nuværende forhold

Læs mere

Evaluering af hastighedsplan i åbent land

Evaluering af hastighedsplan i åbent land Evaluering af hastighedsplan i åbent land Erfaringer fra Trafikpuljeprojekt i Karlebo Kommune 1 1 Hvem taler? Trafikingeniør i mere end 10 år og Trafiksikkerhedsrevisor Ulrik V. Hansen uvh@viatrafik.dk

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDS TILTAG

TRAFIKSIKKERHEDS TILTAG TRAFIKSIKKERHEDS TILTAG DYBENSKÆRVEJ M.V., HVIDOVRE INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold 1.0 Bestiller og udførende 1 1.1 Hvem har bestilt opgaven 1 1.2 Hvem har udført opgaven 2 1.3 Anbefalinger 2 2.0 Grundlag

Læs mere

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Borgerhenvendelser 2013-2014 Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr.

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Til Aabenraa Kommune Dokumenttype Hastighedsplan Dato Februar 2015 AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Revision 02 Dato 2015-02-25 Udarbejdet af

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

TRAFIKSIKKERHED- FARTDÆMPNING

TRAFIKSIKKERHED- FARTDÆMPNING TRAFIKSIKKERHED- FARTDÆMPNING GRUNDEJERFORENING STRANDHAVEN, HVIDOVRE Indhold 1.0 Baggrund 1 2.0 Trafiksikkerhedsmæssig vurdering 2 3.0 Fartdæmpning i Gr.f. Strandhaven 5 4.0 Gr.f. Strandhavens forslag

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Strandjægervej - ønsket om en tryg og sikker lokalvej

Strandjægervej - ønsket om en tryg og sikker lokalvej Strandjægervej - ønsket om en tryg og sikker lokalvej 1.0 Resumé Strandjægervej er en lokalvej med en længde på 1,0 km og en kørebanebredde på 5,1 m, og den betjener udover et parcelhusområde dels et socialt

Læs mere

Arbejdsgruppe: Trafikudvalg. Gruppens mission: At reducere risikoen for uheld i vores boligområde!

Arbejdsgruppe: Trafikudvalg. Gruppens mission: At reducere risikoen for uheld i vores boligområde! Arbejdsgruppe: Trafikudvalg Gruppens mission: At reducere risikoen for uheld i vores boligområde! Trafikmåling i området. Gennemsnitshastigheden er ca. 40 km/t. Men pga. dårlige oversigtsforhold fra sideveje,

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Vejenes betydning for bilisternes valg af hastighed. Workshop Trafikdage 2012 Aalborg Oplæg ved souschef Erik Birk Madsen, Vejdirektoratet

Vejenes betydning for bilisternes valg af hastighed. Workshop Trafikdage 2012 Aalborg Oplæg ved souschef Erik Birk Madsen, Vejdirektoratet Vejenes betydning for bilisternes valg af hastighed Workshop Trafikdage 2012 Aalborg Oplæg ved souschef Erik Birk Madsen, Vejdirektoratet Vejregel for udformning af veje og stier i åbent land Grundlag

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

Vejledning om byporte m.m. i byer. Særlig råden over vejareal i Holbæk Kommune

Vejledning om byporte m.m. i byer. Særlig råden over vejareal i Holbæk Kommune Vejledning om byporte m.m. i byer Særlig råden over vejareal i Holbæk Kommune (Behandlet af Udvalget for Klima og Miljø den 20. september 2011 (gældende)) Baggrund Teknik og Miljø modtager mange henvendelser

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5.

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5. UDKAST Hørsholm Kommune Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden NOTAT 5. juli 2006 JVL/mm 1 Indledning Hørsholm Kommune har etableret en 40 km/t hastighedszone i området omkring Bolbrovej.

Læs mere

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro Hastighedsplan Sønderborg Kommune Hastighedsplan Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro 2 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1.1 Hvad er en hastighedsplan? 1.2 Målsætning 5 6 7

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

BY- OG MILJØUDVALGET,

BY- OG MILJØUDVALGET, Page 1 of 5 Forside Politik og demokrati Dagsordener og referater By- og Miljøudvalget 21-11-2011 Referat Trafiksanering af H.C. Ørsteds Vej mellem Rosenørns Allé og Thorvaldsensvej - 5.behandling BY-

Læs mere

Notat. Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A:

Notat. Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A: Notat Til: Kopi til: Fra: Vej og Trafik Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A: Der etableres en separat kørevej for bådtransporter, samt ny Næsvej med dobbeltrettet cykelsti og fortov/havnepromenade med

Læs mere

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund.

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund. Paper til Vejforum 2010 Stiplan for åbent land, Mariagerfjord Kommune Stiplanlægning i åbent land hvordan får man mest for pengene? Forfattere: Aleks Danmark, Mariagerfjord Kommune, aldan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

EKSEMPELSAMLING HASTIGHEDSAFMÆRKNING ANLÆG OG PLANLÆGNING

EKSEMPELSAMLING HASTIGHEDSAFMÆRKNING ANLÆG OG PLANLÆGNING EKSEMPELSAMLING ANLÆG OG PLANLÆGNING FEBRUAR 2016 FORORD Denne eksempelsamling omhandler hastighedsafmærkning og er udarbejdet som et supplement til håndbøgerne om Forbudstavler og Oplysningstavler. I

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej

Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej Viborg Kommune Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej Trafiksikkerhedsrevision trin 2 Status: Endelig revisionsrapport Kommenteret af Grontmij Kommenteret af Viborg Kommune Beslutning og underskrevet

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

Overordnet vurdering af rådgiveransvar

Overordnet vurdering af rådgiveransvar 8919438 Overordnet vurdering af rådgiveransvar Med henvisning til mail af 29. juni 2017 omfatter dette notat vores overordnede vurdering af, om Ringsted Kommune kan gøres erstatningsansvar gældende overfor

Læs mere

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog Trafikplan for Rønne 2011-2021 Bilag B: Virkemiddelkatalog 01 FORORD Denne vejledning indeholder det virkemiddelkatalog, som Bornholms Regionskommune har besluttet at udarbejde i tillæg til Trafikplan

Læs mere

TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT

TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT JANUAR 2012 RINGSTED KOMMUNE TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT PRIORITEREDE PROJEKTER FRA TRAFIKSIKKERHEDSHANDLINGSPLAN 2010 TEKNISK NOTAT Nørretorv 14, 4100 Ringsted JANUAR 2012 RINGSTED

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget

Trafiksikkerhedsudvalget Frederikshavn Kommune Aktivitetsplan 2018 Sags nr. EMN-2018-00019_Sbh_rlbr Målsætning Frederikshavn Kommune har valgt at følge Færdselssikkerhedskommissionens målsætning, der er lavet i handlingsplanen

Læs mere

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016

Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Resultat af borgerinddragelse for cykelstiprojekt på C.F. Richs Vej i perioden 21. marts 4. april 2016 Claude Larsen Susanne Aagaard-Kjær Casper Morell Ris Thorsten Drewes Jørn Koch Mads Krabbe Julie Løvehjerte

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter af anlægspulje for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter af anlægspulje for 2015. NOTAT Godkendte projekter af anlægspulje for 2015. Forslag til disponering af anlægspulje for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. har nu udarbejdet et revideret forslag til disponering

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i Grundejerforeningen "Lille Eskemosegaard" 30/3-2005.

Ordinær Generalforsamling i Grundejerforeningen Lille Eskemosegaard 30/3-2005. Ordinær Generalforsamling i Grundejerforeningen "Lille Eskemosegaard" 30/3-2005. Referat af generalforsamlingen og formandens beretning for året 2004. Dagsorden: 9. Valg af dirigent 10. Beretning for året

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01 Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Notat Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Vej og park har i nærværende notat nærmere beskrevet projekterne til forbedring af trafikforholdene på de kommunale veje. Der er medtaget projekter fra Vej- og Trafikplan

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.01.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830 Virum

Læs mere

SE TRAFIK NOTAT NØRBYVEJ 2-1 VEJ I ÅBENT LAND. ETABLERING AF 2-1 VEJ.

SE TRAFIK NOTAT NØRBYVEJ 2-1 VEJ I ÅBENT LAND. ETABLERING AF 2-1 VEJ. SE TRAFIK NOTAT NØRBYVEJ 2-1 VEJ I ÅBENT LAND. ETABLERING AF 2-1 VEJ. SE Trafik 28. september 2015 Vangelystvej 10, 5250 Odense SV Tlf. 6160 7260 Mail: steen@setrafik.dk CVR-nr. 3492 6093 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

Gladsaxe COWI Kommune

Gladsaxe COWI Kommune Gladsaxe COWI Kommune Trafikdage AUC 96 Hastighedsplanlægning i Gladsaxe Paper af: Emnerelation: Indholdsklassificering: Ivan Christensen, Gladsaxe Kommune, Vej- og forsyningsafdelingen Karen Marie Lei,

Læs mere

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan Trafiksikkerhedsplan 2013-2020 Dagsorden 2 10:00-10:45 1: Velkomst 2: Præsentation af mødeplan 3: Præsentation af tidsplan 4: Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan 2013-2020 5: Gennemgang

Læs mere

ULYKKER I FORBINDELSE MED VEJARBEJDE FAGLÆRERKONFERENCE VEDR. VEJEN SOM ARBEJDSPLADS 21. AUGUST 2012

ULYKKER I FORBINDELSE MED VEJARBEJDE FAGLÆRERKONFERENCE VEDR. VEJEN SOM ARBEJDSPLADS 21. AUGUST 2012 ULYKKER I FORBINDELSE MED VEJARBEJDE FAGLÆRERKONFERENCE VEDR. VEJEN SOM ARBEJDSPLADS 21. AUGUST 2012 ULYKKER VED VEJARBEJDE 2001-2010 Der har i de seneste år været udgivet en række rapporter vedr. færdselsuheld

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat 30. oktober 2018 Notat Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump Projekt nr.: 10400746 Dokument nr.: 1230125828 Version 1 Udarbejdet af MARF Kontrolleret af ACH Godkendt af BRH 1 Baggrund Nærværende

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Referat af møde med grundejerforeninger m.fl. omkring Bregnerødvej-Kajerødvej afholdt 9. april 2015

Referat af møde med grundejerforeninger m.fl. omkring Bregnerødvej-Kajerødvej afholdt 9. april 2015 Referat af møde med grundejerforeninger m.fl. omkring Bregnerødvej-Kajerødvej afholdt 9. april 2015 Mødetid og sted: 9. april 2015 kl. 16:30 i mødelokale Collosseum, Stationsvej 36, 3460 Birkerød Mødedeltagere:

Læs mere

Grundejerforeningen Ravnsnæs. Generalforsamling 24. April Valg af dirigent Peter Schäfer valgt enstemmig

Grundejerforeningen Ravnsnæs. Generalforsamling 24. April Valg af dirigent Peter Schäfer valgt enstemmig Grundejerforeningen Ravnsnæs Generalforsamling 24. April 2018 1. Valg af dirigent Peter Schäfer valgt enstemmig Dirigenten konstaterede forsamlingens lovlige indkaldelse. 2. Formandens beretning Den skriftlige

Læs mere

Indhold Side 1 Indledning 3

Indhold Side 1 Indledning 3 Indhold Side 1 Indledning 3 2 Vejstruktur 4 2.1 Overordnet trafikvej 5 2.2 Trafikvej 5 2.3 Overordnet lokalvej 5 2.4 Lokalvej 6 3 Målsætninger 7 3.1 Trafiksikkerhed 7 3.2 Uheldsudvikling 7 3.3 Tryghed

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Typer og placeringer af chikaner 2 Forslag til ændringer 3 Plan og økonomi for udskiftning

Indholdsfortegnelse. 1 Typer og placeringer af chikaner 2 Forslag til ændringer 3 Plan og økonomi for udskiftning Grundejerforeningen Nørvang Vurdering af Stillevejsforanstaltninger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Typer og placeringer

Læs mere

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen Roskilde Kommune NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen 1 Indledning I 2017 vurderede de trafikale forhold omkring Svogerslev på udvalgte fokussteder. Krydsningen mellem

Læs mere

Frederikssund Kommune Analyse af Landerslevvej indenfor byzone i Landerslev.

Frederikssund Kommune Analyse af Landerslevvej indenfor byzone i Landerslev. N O T A T Til Frederikssund Kommune Att. Wael El-Mahmoud Fra Andersen & Grønlund RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA ANDERSEN GRØNLUND ApS Dato 2017-07-07 Rev. - Initialer ABJ Sag 1729 J.nr. Notat Email abj@ag-aps.dk

Læs mere

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Indledning Supercykelstierne er et højklasset netværk af cykelruter, der især er målrettet pendlercyklister.

Læs mere

Undersøgelsen var tilgængelig på internettet fra d. 25. marts 2008 til den 22. april 2008.

Undersøgelsen var tilgængelig på internettet fra d. 25. marts 2008 til den 22. april 2008. Notat Rambøll Danmark as Rambøll NYVIG Bredevej 2 DK-2930 Virum Danmark T: +45 4574 3600 D: +45 4574 3625 F: +45 4576 7640 hhu@nyvig.dk www.nyvig.dk CVR nr. DK 3512 8417 Dato 2008-07-04 Ref hhu Skolevejsanalyse

Læs mere

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund

TRAFIKNOTAT. 1. Baggrund TRAFIKNOTAT Job GF Gimle Client HOFOR Memo no. 02 Date November 2018 To From Projektleder Claus Mouritsen, HOFOR Rambøll 1. Baggrund I samarbejde med HOFOR har en række grundejerforeninger i Københavns

Læs mere

HÅNDBOG OM STIKRYDS OG HÅNDBOG OM KRYDSNINGER MELLEM STIER OG VEJE

HÅNDBOG OM STIKRYDS OG HÅNDBOG OM KRYDSNINGER MELLEM STIER OG VEJE HØRINGSBOG BYERNES TRAFIKAREALER HÅNDBOG OM STIKRYDS OG HÅNDBOG OM KRYDSNINGER MELLEM STIER OG VEJE April 2016 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsparter...

Læs mere

FORSØG MED HØJRE- SVING FOR RØDT FOR CYKLISTER

FORSØG MED HØJRE- SVING FOR RØDT FOR CYKLISTER FORSØG MED HØJRE- SVING FOR RØDT FOR CYKLISTER HØJRESVING FOR RØDT - HVORFOR? Transportministeriet arbejder med at formulere en ny national cykelstrategi. Visionen er, at hele Danmark skal op på cyklen.

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan for København

Trafiksikkerhedsplan for København Trafiksikkerhedsplan for København af ingeniør Caroline Eiler Gotved og sektionsleder Claus Rosenkilde Vej & Park, Københavns Kommune Kort sammenfatning Københavns Kommune har i samarbejde med Københavns

Læs mere

Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 11. august 2008 til en borger

Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 11. august 2008 til en borger Statsforvaltningen Midtjyllands brev af 11. august 2008 til en borger 11-08- 2008 Vedr. Deres henvendelse om befordringstilbud TILSYNET Statsforvaltningen Midtjylland har i brev af 26. marts 2008 modtaget

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

NOTAT. Forslag til disponering af anlægspulje for 2015.

NOTAT. Forslag til disponering af anlægspulje for 2015. NOTAT Forslag til disponering af anlægspulje for 2015. Forslag til disponering af anlægspulje for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. har nu udarbejdet et revideret forslag til

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Bilagsnotat. April 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Bilagsnotat. April 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Bilagsnotat April 2015 Baggrund På Teknik- og Miljøudvalgsmødet den 4. dec. 2014 blev besluttet, at trafiksikkerhedsprojekter med en forventet pris på 100.000 kr. er der

Læs mere

Svar fra Park og Teknik vedr. trafiksikring

Svar fra Park og Teknik vedr. trafiksikring Svar fra Park og Teknik vedr. trafiksikring Til skolebestyrelsen ved Rosendalskolen Tak for jeres henvendelse vedr. trafikforholdene ved Rosendalskolen i Hobro. Grundet tilbagemelding fra politikerne har

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Ejer Bavnehøj Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Ejer Bavnehøj Skole forslag til

Læs mere

Procedure og dataindsamling. Steen Eisensee, Ingeniør og Trafiksikkerhedsrevisor, Vejdirektoratet, Vejcenter Syddanmark.

Procedure og dataindsamling. Steen Eisensee, Ingeniør og Trafiksikkerhedsrevisor, Vejdirektoratet, Vejcenter Syddanmark. Procedure og dataindsamling Steen Eisensee, Ingeniør og Trafiksikkerhedsrevisor, Vejdirektoratet, Vejcenter Syddanmark. Procedure/Process - grundlæggende Kortlægning Målsætninger Strategi Aktiviteter Implementering

Læs mere

Svendborg trafiksikkerhedsby

Svendborg trafiksikkerhedsby Svendborg trafiksikkerhedsby Projektet Udpeget i 2012 Svendborg sætter farten ned Projektleder: Bente Hansen, Svendborg Kommune Trafiksikkerhedskonference 14. november Grundlag for ansøgningen Hastighedsplan

Læs mere

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse.

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse. Nr. Lokalitet Løsning Anlægsoverslag Status Under 100.000 100.000-1 mio. Over 1 mio. 1 Egedal Kommunes skoler Afsluttede projekter på følgende skoler: Stenløse Privatskole Egedal Gymnasium Igang siden

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere