Millennials hvad vil de unge og hvor er de på vej hen? v/ Nina Preus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Millennials hvad vil de unge og hvor er de på vej hen? v/ Nina Preus"

Transkript

1 Millennials hvad vil de unge og hvor er de på vej hen? v/ Nina Preus

2 Hvad vil jeg fortælle om i dag? MILLENNIALS NU & HER: HVEM ER DE? DERES ADFÆRD OG HOLDNINGER IFT: - INFORMATIONSSØGNING & VIDENSOPBYGNING - SUNDHED OG DAGLIGDAGEN MED FØDEVARER - FØDEVAREVÆRDIER & KOMPROMISSER HVAD VIL FREMTIDEN MON BRINGE FOR MILLENNIALS? TÆNK PÅ DETTE, NÅR DU VIL NÅ DENNE MÅLGRUPPE

3 Hvem er Millennials? ,3 MIO. MENNESKER ÅR GYM. UDD (30%) L.V. UDD. (41%) 56% EGEN HUSSTAND U. BØRN 25% EGEN HUSSTAND M. BØRN 11% BOR HOS FORÆLDRE a7% BOR MED VENNER 1/5 Veluddannede (eller på vej dertil) Lavere indkomst end gennemsnittet AF BEFOLKNINGEN ¼ AF ARBEJDSSTYRKEN ÅRLIG INDKOMST U kr. (31% vs. 19%) uafhængige ift. børn og familie men: købestærk forbruger i fremtiden skal snart stifte familie Kilde: Danmarks Statistik pr. 1. januar 2017 og Kantar Gallup for Landbrug & Fødevarer nov. 2017, base 1028

4 Hvordan har vi lært Millennials at kende? EKSPLORATIV FASE Mobiletnografi over 7 dage med 32 udvalgte Fokusgrupper 2 i KBH og 2 i Aarhus Formål: Udforske og forstå deres adfærd, holdninger, motiver og værdier. Generere hypoteser. GENERALISERENDE FASE Kvantitativ undersøgelse blandt 1028 respondenter ml år, repræsentativ på køn, alder og region Formål: Be-/afkræfte hypoteser. Se bredt og generaliserende på millennials vs. andre.

5 Millennials er digitalt indfødte flasket op med digitalisering og internet

6 Mobilen er Millennials bedste ven % har brugt telefonen til at undersøge noget om én eller flere varer, da de stod i butikken for at købe mad og drikke 1% 2% 17% 11% 11% Ja, altid Ja, nogle gange Ja, en gang i mellem Ja, men kun sjældent Nej, aldrig 19% 22% 29% Total 55% Millennials 34% Kilde: Kantar Gallup for Landbrug & Fødevarer november Base (1028), Millennials år (323). Spørgsmål: Når du står i butikken og skal købe mad og drikke, bruger du da din telefon til at google eller søge i apps efter information om en eller flere varer?

7 Sundhed fylder meget hos millennials

8 Millennials er ambitiøse omkring deres sundhed 8 Ønsker du at leve sundere? Ja, jeg vil gerne motionere mere Ja, jeg vil gerne spise sundere Ja, jeg vil gerne prioritere at få mere søvn Ja, jeg vil gerne have mindre travlt Ja, jeg vil gerne forbedre min sundhed på andre måder % 20% 40% 60% Er der noget af nedenstående, du gerne vil begynde at gøre, eller gøre mere af? Være mere fysisk aktiv Spise flere grøntsager Spise mindre sukker Spise mere fisk Slukke tørsten i vand oftere Spise mere frugt % 10% 20% 30% 40% 50% 60% Ja, jeg vil gerne stoppe med at ryge Ja, jeg vil gerne drikke mindre alkohol Spise mere varieret Spise mindre mættet fedt Vælge fuldkorn oftere Nej, jeg lever allerede så sundt, som jeg har behov for Nej, andre ting er vigtigere lige nu Total Millennials Spise mindre salt Vælge magert kød og kødpålæg oftere Vælge magre mejeriprodukter oftere Total Millennials Ingen af disse Kilde: Kantar Gallup for Landbrug & Fødevarer november Base (1028), Millennials år (323). Spørgsmål: Ønsker du at leve sundere? Og Er der nogle af disse, som du gerne ville begynde at gøre eller gøre mere af?

9 men mental sundhed er lige så vigtig som fysisk sundhed % 20% 40% 60% Mental sundhed er lige så vigtigt som fysisk sundhed 52% 57% blandt de millennials For mig handler sundhed mere om livskvalitet og nydelse frem for slankekur og motion Jeg går op i at spise sundt 35% 38% 42% blandt de millennials Jeg lader mig ikke så let påvirke til at ændre mine kostvaner Jeg går op i at dyrke motion 28% 27% Det vigtigste for mig er, at det er hurtig og nem mad 20% 25% blandt de millennials Det er svært at overskue, hvad der er sundt og usundt 11% Jeg interesserer mig IKKE for sundhed Ingen af disse 4% 5% Kilde: KANTAR Gallup for Landbrug & Fødevarer, nov. 2017, base (1028) Spørgsmål: Hvilke udsagn beskriver bedst din holdning til mad og sundhed? NB: Mulighed for flere svar.

10 Der stilles høje krav til Millennials kildekritik 10 73% af Millennials vil søge viden om sundhed i relation til mad og drikke på nettet som det første Sundheds og livstilshjemmesider Myndighedernes hjemmesider Fagblade/magasiner Fødevareproducenternes hjemmesider Dokumentarprogrammer Blogs Sociale medier (f.eks. Facebook, Instagram, Avisernes hjemmesider Nyhedssites Youtube Online Forum Andre, notér: Ved ikke % 10% 20% 30% 40% Total Millennials Millennials skiller sig ud på de fleste af disse platforme Kilde: Kantar Gallup for Landbrug & Fødevarer november Base (1028), Millennials år (323). Spørgsmål: Hvis du skal søge på internettet efter information om sundhed i relation til mad og drikke, hvor vil du da lede (enten direkte eller via en Google søgning)?

11 Dagligdagen med mad

12 Millennials spiser i mindre grad morgenmad til gengæld snacker de mere! 12 Måltider og mellemmåltider i hverdagen: Måltider og mellemmåltider i weekenden: % 20% 40% 60% 80% 100% Aftensmad Frokost Morgenmad Eftermiddagssnack Aften snack Formiddagssnack Natmad % 20% 40% 60% 80% 100% Aftensmad Frokost Morgenmad Aften snack Eftermiddagssnack Formiddagssnack Brunch Brunch Andet Total Millenials Natmad Andet Total Millenials Kilde: Kantar Gallup for Landbrug & Fødevarer november Base (1028), Millennials år (323). Spørgsmål: Hvilke måltider og mellemmåltider spiser du? : Hverdag (mandag-torsdag) og weekend (fredag-søndag)

13 Værdier og kompromisser

14 Millennials er bekymrede forbrugere 69% er bekymrede over ophobning af plastic i naturen 66% er bekymrede over forurening af miljø og natur 46% er bekymrede over spild af mad, der kunne have været spist 37% er bekymrede over fødevareproduktionens belastning af klimaet Kilde: Kantar Gallup for Landbrug & Fødevarer mej Base (1018), Millennials år (301).

15 Lav indkomst gør millennials prissensitive 15 Smag Pris Økologi Friskhed Sundt produkt (f.eks. lav fedtprocent) At det er dansk produceret Sikre fødevarer (f.eks. salmonellafrie) Miljøhensyn i forbindelse med produktionen Dyrevelfærd Emballagen Andet Ved ikke 0% 10% 20% 30% 40% Total Millennials ØKOLOGI EN ETABLERET VÆRDI: Trods udpræget prissensitivitet er der en lige stor andel blandt denne forbrugergruppe som i befolkningen generelt, som siger, at økologi er det vigtigste ved valg af fødevarer Kilde: Norstat for Landbrug & Fødevarer november Base (1035), Millennials år (351). Spørgsmål: Hvad har størst betydning for dit valg af fødevarer?

16 Økologi begrundes oftere med grunde som dyrevelfærd, miljø og klima 16.og de begrunder oftere køb af økologi med miljøhensyn og bedre dyrevelfærd At jeg gerne vil undgå sprøjterester i frugt og grønt At jeg mener, at det bidrager til øget dyrevelfærd 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% At jeg mener, at det skåner miljø og drikkevand At jeg mener, at det bidrager til et bedre klima At jeg mener, at det er sundere At jeg mener, at det er bedre kvalitet At jeg gerne vil undgå farve- og tilsætningsstoffer At jeg mener, at det smager bedre At jeg mener, at det bidrager til flere vilde planter At jeg gerne vil undgå GMO-afgrøder Andet, notér Ved ikke Total Millennials Ved at købe økologi, kan Millennials handle ind efter deres grundlæggende værdier som omtanke for naturen og klimaet. Kilde: Norstat for Landbrug & Fødevarer maj Base (936), Millenials år (324). Spørgsmål: Hvad er de vigtigste grunde til, at du køber økologiske fødevarer?

17 Bæredygtighed, økologi og sundhed fylder hos Millennials 17 REDUCERET KØDFORBRUG FRA ØKOLOGI TIL BÆREDYGTIGHED KLODENS VS. EGEN SUNDHED Millennials er meget orienterede mod at reducere deres kødforbrug. Det fylder rigtig meget hos Millennials bosiddende i København. Det skyldes både fokus på klimaet, økonomi og sundhed. For en del forbrugere har økologi længe været = bæredygtighed + at gøre noget godt for både mennesker, dyr og klima. Flere millennials stiller dog spørgsmålstegn ved, hvor bæredygtigt økologi er og at der derfor sker et skifte fra økologi som ideal til bæredygtighed som ideal. Millennials begynder at skelne mellem, hvad der er sundt for en selv, og hvad der er sundt for kloden. De to ting er nødvendigvis ikke ens. Noget tyder på, at de med børn vægter egen sundhed højere af hensyn til børnene, mens de uden vægter klodens sundhed højere. Kilde: Epinion for Landbrug & Fødevarer september 2017, kvalitativ undersøgelse bestående af en kombination af mobiletnografi og fokusgrupper.

18 men Millennials går som alle andre også nogle gange på kompromis med deres fødevareværdier 18 ØKONOMI SELVFORKÆLELSE CONVENIENCE Den suverænt hyppigste grund til, at Millennials oplever at må gå på kompromis med deres fødevareværdier, er økonomi. I sidste end er pris ofte den afgørende faktor. Der forsøges at balancere ogkompensere: Fx vælge den lille økologiske variant fremfor den store almindelige. Eller ved at fravælge kategorier eller købe ind i mindre mængder. Et andet kompromis, der ofte sker, sker i stræben efter et liv i balance. Nogle kategorier, mærker mm. vælges til trods for dårlig samvittighed ved anledninger, hvor man oplever et behov for at forkæle sig selv f.eks. ved at pleje slappe af i sofaen (og pleje sin mentale sundhed fremfor den fysiske sundhed). Den travle hverdag kan komme i vejen for det gode valg. Det gælder både i forhold til sundhed og i forhold til andre værdier såsom bæredygtighed og dyrevelfærd. Når skemaet er presset, børnene råber på mad eller inspirationen mangler, så bliver det vindende valgkriterie convenience. Kilde: Epinion for Landbrug & Fødevarer september 2017, kvalitativ undersøgelse bestående af en kombination af mobiletnografi og fokusgrupper.

19 Hvad vil fremtiden mon bringe for millennials?

20 Millennials forventer at bruge flere penge på fødevarer i fremtiden % 20% 40% 60% 80% 100% Jeg vil have flere penge, end jeg har i dag Jeg vil have mere ansvar, end jeg har i dag Jeg vil bruge flere penge på fødevarer Jeg vil have et mere bæredygtigt forbrug Jeg vil arbejde mere, end jeg gør i dag Jeg vil være selvstændig / have min egen virksomhed Total Millennials Kilde: Kantar Gallup for Landbrug & Fødevarer november Base (1028), Millennials år (323) Spørgsmål: Hvilke forandringer tror du, at der vil være sket for dig selv, hvis du ser fem år frem?

21 Tænk på dette, når du vil nå millennials som målgruppe

22 Globalt orienterede Værdidrevne og fravælger hellere kategorier frem for at gå på kompromis De bekymrer sig og det smitter af på deres forbrug Har potentiale til at udfordre forbrugskulturen Digitalt indfødte flasket op med dynamisk måde at indsamle information Forventer hurtig adgang til relevant viden Mobilen er deres bedste ven og gatekeeper Internettet er deres informationsog inspirationskilde

23 Ambitiøse omkring sundhed og motion men med et stort fokus på balance og livskvalitet De laver madplaner, men handler lige så ofte som andre Færre spiser morgenmad til gengæld snacker de Tyr til nemme løsninger trods stor interesse for madlavning Bredt repertoire inden for proteinkilder og nysgerrige over for at smage nye kilder til protein

24 TAK

Er sundhedsopfattelsen under udvikling? Nina Preus, forbrugersociolog

Er sundhedsopfattelsen under udvikling? Nina Preus, forbrugersociolog Er sundhedsopfattelsen under udvikling? Nina Preus, forbrugersociolog Et kig på forskellige undersøgelser om danskernes forhold til sundheden hvor er vi på vej hen? Marts 2015 Marts 2016 Maj 2017 Juni

Læs mere

Markedsanalyse. Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse. 10. januar 2018

Markedsanalyse. Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse. 10. januar 2018 Markedsanalyse 10. januar 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse En stor del af danskerne

Læs mere

Markedsanalyse. 22. okt. 2018

Markedsanalyse. 22. okt. 2018 Markedsanalyse 22. okt. 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne vil gå langt for økologien Økologiske er populære hos danskerne, og

Læs mere

Markedsanalyse. Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte

Markedsanalyse. Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte Markedsanalyse 22. november 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Udvikling: Nu køber mænd og kvinder økologisk lige ofte Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Børn, madmod og kræsenhed

Børn, madmod og kræsenhed Børn, madmod og kræsenhed Ny analyse om madlavning i børnefamilier Nina Preus, forbrugersociolog Sunde Børn - Inspirationskonference 3-4 april 2019 Hvordan går det hos børnefamilierne i dag? Børnefamilierne

Læs mere

Markedsanalyse. Da det er femte år i træk, at Landbrug & Fødevarer gennemfører undersøgelsen om danskernes holdninger og adfærd i forbindelse med

Markedsanalyse. Da det er femte år i træk, at Landbrug & Fødevarer gennemfører undersøgelsen om danskernes holdninger og adfærd i forbindelse med Markedsanalyse 9. juni 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Langt flere danskere købere oftere økologi Siden 2013 har Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Vigtige fødevaretrends og deres samspil med økologi. Nina Preus Seniorkonsulent, sociolog Landbrug & Fødevarer

Vigtige fødevaretrends og deres samspil med økologi. Nina Preus Seniorkonsulent, sociolog Landbrug & Fødevarer Vigtige fødevaretrends og deres samspil med økologi Nina Preus Seniorkonsulent, sociolog Landbrug & Fødevarer En analyse af en masse analyser Kvalitative Egne analyser GfK ConsumerScan 3000 panelister

Læs mere

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Februar 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 11. februar 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45

Læs mere

Markedsanalyse. 30. april 2019

Markedsanalyse. 30. april 2019 Markedsanalyse 30. april 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne spiser flere æg Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes holdning

Læs mere

Sunde børn Hvad skal vi have at spise? Nina Preus

Sunde børn Hvad skal vi have at spise? Nina Preus Sunde børn Hvad skal vi have at spise? Nina Preus (npre@lf.dk) Et kig på børnefamilierne på tværs af forskellige undersøgelser Kantar Gallup for Landbrug & Fødevarer 2014 om Aftensmad 992 deltagere, heraf

Læs mere

Markedsanalyse. 11. juli 2018

Markedsanalyse. 11. juli 2018 Markedsanalyse 11. juli 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Officielle anbefalinger og kostråd ja tak Sundhedsdebatten fortsætter, og der

Læs mere

Markedsanalyse. Forbrugerne går op i bæredygtighed. 6. oktober 2017

Markedsanalyse. Forbrugerne går op i bæredygtighed. 6. oktober 2017 Markedsanalyse 6. oktober 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Forbrugerne går op i bæredygtighed Mange forbrugere tænker over bæredygtighed

Læs mere

Markedsanalyse. Smag bliver stadig vigtigere, når danskerne vælger fødevarer. 12. juli 2018

Markedsanalyse. Smag bliver stadig vigtigere, når danskerne vælger fødevarer. 12. juli 2018 Markedsanalyse 12. juli 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Smag bliver stadig vigtigere, når danskerne vælger fødevarer Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Markedsanalyse. 9. juni 2017

Markedsanalyse. 9. juni 2017 Markedsanalyse 9. juni 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Børnefamilier: Svært at leve sundt i en travl hverdag Børnefamilier føler sig

Læs mere

Markedsanalyse. 11. juli 2018

Markedsanalyse. 11. juli 2018 Markedsanalyse 11. juli 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Æg tilskrives stadigt større sundhedsmæssig værdi Landbrug & Fødevarer har igen

Læs mere

Indkøbslisten flytter over på mobiltelefonen

Indkøbslisten flytter over på mobiltelefonen Indkøbslisten flytter over på mobiltelefonen Marts 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 21. marts 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141

Læs mere

Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om

Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om November 2018 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 2. november 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45

Læs mere

MILLENNIALS FREMTIDENS FORBRUGERE

MILLENNIALS FREMTIDENS FORBRUGERE MILLENNIALS FREMTIDENS FORBRUGERE Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik INDHOLDSFORTEGNELSE MANAGEMENT SUMMERY... 3 METODISK TILGANG... 4 1. MILLENNIALS NU & HER... 8 2. HVEM ER MILLENNIALS?...

Læs mere

Markedsanalyse. Alle vil gerne leve sundt men hvordan? 5. januar 2017

Markedsanalyse. Alle vil gerne leve sundt men hvordan? 5. januar 2017 Markedsanalyse 5. januar 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Alle vil gerne leve sundt men hvordan? Danskerne beskriver deres mad og drikke

Læs mere

Mad og måltider i dagplejen. Mariagerfjord Kommune

Mad og måltider i dagplejen. Mariagerfjord Kommune Mad og måltider i dagplejen Mariagerfjord Kommune Indhold Målet med dagplejens mad og måltidspolitik er at sætte rammerne for at børnenes mad er ernæringsrigtig, og de får gode kostvaner og energi til

Læs mere

Kostpolitik. Om aftenen er der mulighed for at få et mellemmåltid i form af knækbrød, frisk presset juice, frugt eller lign.

Kostpolitik. Om aftenen er der mulighed for at få et mellemmåltid i form af knækbrød, frisk presset juice, frugt eller lign. Kostpolitik 2017 Indhold Måltiderne... 3 Spis mindre sukker... 3 Medbestemmelse... 4 Egne lejligheder... 4 Fokus på den enkelte... 5 Ikke alle dage er ens... 5 Sociale aktiviteter... 5 Fokus på madspil...

Læs mere

Markedsanalyse. 8 ud af 10 danskere: Positiv overfor et statsligt dyrevelfærdsmærke. 17. maj 2017

Markedsanalyse. 8 ud af 10 danskere: Positiv overfor et statsligt dyrevelfærdsmærke. 17. maj 2017 Markedsanalyse 17. maj 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk 8 ud af 10 danskere: Positiv overfor et statsligt dyrevelfærdsmærke Det statslige

Læs mere

Trends i afsætningen. Et kig i krystalkuglen for 2017 og frem: Hvad venter om hjørnet for fødevareproducenter og detailhandel?

Trends i afsætningen. Et kig i krystalkuglen for 2017 og frem: Hvad venter om hjørnet for fødevareproducenter og detailhandel? t kig i krystalkuglen for 2017 og frem: Hvad venter om hjørnet for fødevareproducenter og detailhandel? /Christie Nielsen, chni@lf.dk Trends i afsætningen Et kig i krystalkuglen for 2017 og frem: Hvad

Læs mere

Spørgsmål til barnet/den unge

Spørgsmål til barnet/den unge Spørgsmål til barnet/den unge Afsnit 1 1. Jeg vil gerne lære at spise sundt 2. Jeg vil gerne lære måder at få motion på 3. Jeg vil gerne tabe mig 4. Min familie vil gerne have, at jeg taber mig Afsnit

Læs mere

Overordnet mad- og måltidspolitik. Fælles om de nærende og nærværende måltider Oktober 2018

Overordnet mad- og måltidspolitik. Fælles om de nærende og nærværende måltider Oktober 2018 Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider Oktober 2018 Fælles om de nærende og nærværende måltider I Syddjurs Kommune ønsker vi med denne overordnede mad- og måltidspolitik

Læs mere

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED? NAVN KLASSE LÆRINGSMÅL: Du kan forklare om de ting, der spiller en rolle i forhold til sundhed. Du kan give eksempler på, hvad man undgår, når man spiser økologisk mad. ØKOLOGI OG SUNDHED HVAD ER SUNDHED?

Læs mere

Kostpolitik i Valhalla.

Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitik i Valhalla. Kostpolitikken er udarbejdet i tæt samarbejde mellem personale og forældreråd. Kostpolitikken skal sikre os opmærksomhed på madkultur, for de forskellige aldersgrupper, og til de

Læs mere

Markedssituationen for okse- og kalvekød. nationalt og globalt. Louise Juul Toft Markedsanalyse, forbrugerøkonomi og statistik

Markedssituationen for okse- og kalvekød. nationalt og globalt. Louise Juul Toft Markedsanalyse, forbrugerøkonomi og statistik Markedssituationen for okse- og kalvekød nationalt og globalt Louise Juul Toft Markedsanalyse, forbrugerøkonomi og statistik Markedsanalyse og forbrugerindsigter i Landbrug & Fødevarer Forbrugerøkonomi,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE KOSTPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE KOSTPOLITIK ALLERØD KOMMUNE KOSTPOLITIK OVERORDNET KOSTPOLITIK FOR ALLERØD KOMMUNE 2016-2019 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Baggrund... 4 kens formål... 5 kens målsætninger... 6 De officielle kostråd... 7 2 Forord

Læs mere

Foodservice er fremtidens fødevaremarked

Foodservice er fremtidens fødevaremarked Foodservice er fremtidens fødevaremarked August 2018 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 22. august 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E

Læs mere

Markedsanalyse. Danskhed bliver vigtigere for fødevarer

Markedsanalyse. Danskhed bliver vigtigere for fødevarer Markedsanalyse 14. januar 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskhed bliver vigtigere for fødevarer Dansk forbindes med bedre kontrol,

Læs mere

Børnefamilier: Svært at undgå madspild

Børnefamilier: Svært at undgå madspild Børnefamilier: Svært at undgå madspild Juni 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 25. juni 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk

Læs mere

Børns madpakker: Forældre savner inspiration. September 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik

Børns madpakker: Forældre savner inspiration. September 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Børns madpakker: Forældre savner inspiration September 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 6. september 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339

Læs mere

Markedsanalyse. Flere danskere kender og køber Fairtrade. 30. juni 2016

Markedsanalyse. Flere danskere kender og køber Fairtrade. 30. juni 2016 Markedsanalyse 30. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Flere danskere kender og køber Fairtrade Highlights: Fairtrade-mærket har en

Læs mere

Mad og sundhed. Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til sundhed

Mad og sundhed. Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til sundhed Årsplan 4. 6. klasse madkundskab Skoleåret 2019-2020 Lærer: Anni Andersen Følgende årsplan er udarbejdet og planlagt med udgangspunkt i Fælles Mål for faget madkundskab. Forløbet leder mod følgende overordnede

Læs mere

Dyrevelfærd fylder i forbrugernes bevidsthed, men få har en reel betalingsvilje. Februar 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik

Dyrevelfærd fylder i forbrugernes bevidsthed, men få har en reel betalingsvilje. Februar 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Dyrevelfærd fylder i forbrugernes bevidsthed, men få har en reel betalingsvilje Februar 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 7. februar 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København

Læs mere

1) Hvorfor kost politik: At sætte ramme for en god kostforplejning.

1) Hvorfor kost politik: At sætte ramme for en god kostforplejning. INDHOLD: 1) Hvorfor have en kostpolitik 2) De 10 kostråd 3) Måltids sammensætning 4) Råvarer 5) Indkøb 6) Spisemiljø 7) Køkkenets åbningstider 8) Køkkenets service 9) Elever med i køkkenet 10) Regler for

Læs mere

Markedsanalyse. Forbrugerne vælger dansk når de ønsker god dyrevelfærd

Markedsanalyse. Forbrugerne vælger dansk når de ønsker god dyrevelfærd Markedsanalyse 24. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Forbrugerne vælger dansk når de ønsker god dyrevelfærd Dyrevelfærd er blevet

Læs mere

Sociale forskelle i danskernes kostvaner og fysiske aktivitet

Sociale forskelle i danskernes kostvaner og fysiske aktivitet Nye kostråd social lighed i sundhed? Sociale forskelle i danskernes kostvaner og fysiske aktivitet Landbrug & Fødevarer, 25. oktober 2013 Margit Velsing Groth, Seniorforsker, Mag.scient.soc Afd. for Ernæring,

Læs mere

Markedsanalyse. Færre madpakker - men fortsat populært. 2. august 2017

Markedsanalyse. Færre madpakker - men fortsat populært. 2. august 2017 Markedsanalyse 2. august 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Færre madpakker - men fortsat populært Madpakker har i mange år været det, som

Læs mere

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE?

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE? Indeholder de nyopgravede gulerødder flere vitaminer end dem, du graver frem i frysedisken? Er almindeligt sukker mindre usundt end kunstige sødestof- fer? Bør man undlade at drikke mælk, når man er ude

Læs mere

Idealisterne er en attraktiv målgruppe

Idealisterne er en attraktiv målgruppe Idealisterne er en attraktiv målgruppe Oktober 2018 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 5. oktober 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk

Læs mere

Markedsanalyse. Hver fjerde tænker over bæredygtighed ved valg af fødevarer. 5. december 2016

Markedsanalyse. Hver fjerde tænker over bæredygtighed ved valg af fødevarer. 5. december 2016 Markedsanalyse 5. december 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Hver fjerde tænker over bæredygtighed ved valg af fødevarer Bæredygtighed

Læs mere

Forbrugerne fokuserer på smagen, når de handler dagligvarer. Oktober 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik

Forbrugerne fokuserer på smagen, når de handler dagligvarer. Oktober 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Forbrugerne fokuserer på smagen, når de handler dagligvarer Oktober 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 15. oktober 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000

Læs mere

Inspiration til fagligt indhold

Inspiration til fagligt indhold Inspiration til fagligt indhold På dette ark finder du inspiration til det faglige indhold til aktiviteten Energikilden. Du finder opgaveark med tilhørende svar om hhv. fysisk aktivitet og kostområdet

Læs mere

Mængdeandel 25% 20% 15% 10% Figur 1: Mængdeandelen (%) af økologisk frugt og grønt for forskellige segmenter

Mængdeandel 25% 20% 15% 10% Figur 1: Mængdeandelen (%) af økologisk frugt og grønt for forskellige segmenter ICROFS nyt 1/2009 Medierne rolle i det øgede forbrug af økologi Mediernes øgede fokusering på at økologi er sundt samt omtale af fund af pesticider i frugt og grønt kan måske være en del af forklaring

Læs mere

Kostpolitik. Se fødevarestyrelsens anbefalinger på:

Kostpolitik. Se fødevarestyrelsens anbefalinger på: Kostpolitik Målet med denne politik er: - At understøtte gode kostvaner i samarbejde med forældrene. - At tage medansvar, når vi serverer noget i børnehaven, for at børnene får så gode kostvaner som muligt

Læs mere

De lokale fremtidsudsigter i en global verden

De lokale fremtidsudsigter i en global verden De lokale fremtidsudsigter i en global verden Et kig i krystalkuglen. Hvad venter om hjørnet for fødevareproducenter? Hvilke muligheder giver fremtidens tendenser? v/klaus Jørgensen, Områdechef 8 vigtige

Læs mere

syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider

syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider November 2018 Forord - Mad- og måltidspolitikken I Syddjurs Kommune ønsker vi med denne overordnede mad- og måltidspolitik

Læs mere

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER NATIONALPARK VADEHAVET LOKALOMRÅDET SEPTEMBER 2017 FORMÅL OG METODE Formål Danmarks Nationalparker overvejer at udvikle lokale nationalparkfødevarer

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt

Økonomisk analyse. Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt Økonomisk analyse 21. april 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt Danmark og danskerne går op i

Læs mere

Kost- og ernæringspolitik for. Vedtaget af forældrebestyrelsen juni 2016.

Kost- og ernæringspolitik for. Vedtaget af forældrebestyrelsen juni 2016. Kost- og ernæringspolitik for Vedtaget af forældrebestyrelsen juni 2016. Kostpolitik for Trækronerne. Mad er vigtigt som brændstof, nydelse og som samlende element i hverdagen. Både derhjemme, i institutionen

Læs mere

Mattip i samarbejde med MADmovers bedre spisepauser og gode måltidsvaner. FORSTÅ din skolemad med. MATmovers. Stjerneløb til årgang med fokus på

Mattip i samarbejde med MADmovers bedre spisepauser og gode måltidsvaner. FORSTÅ din skolemad med. MATmovers. Stjerneløb til årgang med fokus på Mattip i samarbejde med MADmovers bedre spisepauser og gode måltidsvaner FORSTÅ din skolemad med MATmovers Stjerneløb til 4.-6. årgang med fokus på sunde og spændende madpakker Lærerark 1 Lærervejledning

Læs mere

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse:

KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN. Indholdsfortegnelse: KOSTPOLITIK FOR MADEN DER SERVERES PÅ BØDKERGÅRDEN Indholdsfortegnelse: 1. Formålet med en kostpolitik på Bødkergården 2. Fødevarestyrelsens anbefalinger for kost til børn. 3. Børnenes energi- og væskebehov

Læs mere

Potentiale for nye smagsoplevelser

Potentiale for nye smagsoplevelser Potentiale for nye smagsoplevelser Oktober 2018 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 30. oktober 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk

Læs mere

Markedsanalyse. 8 forbruger- og fødevaretrends for december 2016

Markedsanalyse. 8 forbruger- og fødevaretrends for december 2016 Markedsanalyse 22. december 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk 8 forbruger- og fødevaretrends for 2017 Ønsket om fuld gennemsigtighed og

Læs mere

Mad- og måltidspolitik. -ernæring og kultur, som fremmer trivsel og læring

Mad- og måltidspolitik. -ernæring og kultur, som fremmer trivsel og læring Mad- og måltidspolitik -ernæring og kultur, som fremmer trivsel og læring . Uden mad og drikke trives børnene ikke Uden mad og drikke.. Kost og trivsel hænger unægtelig sammen trivsel og læring ligeså.

Læs mere

Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt igennem julen? Randers Kommune

Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt igennem julen? Randers Kommune Hvordan kommer jeg i gang med et varigt vægttab og godt Randers Kommune Del 1 Ernæringsteori Vægttab, måltider og mæthed Hjælp til sundere indkøb Hvordan kommer jeg så i gang? Pause 2 Ernæringsteori Almindelig

Læs mere

De økologiske arketyper

De økologiske arketyper De økologiske arketyper 207 Denne analyse er lavet af GfK ConsumerScan i samarbejde med Økologisk Landsforening. Analysen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt GfKs ConsumerScans husstandspanel

Læs mere

Appetitvækkeren mad- og måltidspolitik 2015-2017. Sund mad til børn på Bornholm

Appetitvækkeren mad- og måltidspolitik 2015-2017. Sund mad til børn på Bornholm Appetitvækkeren mad- og måltidspolitik 2015-2017 Sund mad til børn på Bornholm Godkendt af Børne- og Skoleudvalget 29. april 2014 Fokus på mad og måltider i Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune

Læs mere

Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt

Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt Danskerne vil gerne leve mere klimavenligt April 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 25. april 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E

Læs mere

SUNDE VANER - GLADE BØRN

SUNDE VANER - GLADE BØRN Sundhedsplejen sætter spor Hjørring Sundhedscenter SUNDE VANER - GLADE BØRN Anbefalinger til børn over 3 år MÅLTIDER Det er de færreste børn der spiser helt optimalt hvad end der er tale om antal måltider

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider

syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider syddjurs.dk Overordnet mad- og måltidspolitik Fælles om de nærende og nærværende måltider December 2018 Forord Vision I Syddjurs Kommune ønsker vi med denne overordnede mad- og måltidspolitik at skabe

Læs mere

Mejeri & sundhed. Winnie Pauli Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer

Mejeri & sundhed. Winnie Pauli Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer Mejeri & sundhed Winnie Pauli Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer Danskernes holdning til mælk Spørgsmål Hvordan opfattes mælk? Hvordan påvirker medieomtale og anbefalinger? Undersøgelsen Kilde: Danskernes

Læs mere

Kost og sundhedspolitik

Kost og sundhedspolitik Kost og sundhedspolitik Ud fra Slagelse kommunes vejledning har Børnehuset ved Noret, i samarbejde med forældrebestyrelsen sammensat følgende principper for kost og sundhedspolitik. Formål Formålet med

Læs mere

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER NATIONALPARK MOLS BJERGE LOKALOMRÅDET SEPTEMBER 2017 FORMÅL OG METODE Formål Danmarks Nationalparker overvejer at udvikle lokale nationalparkfødevarer

Læs mere

Hvorfor er det vigtigt?

Hvorfor er det vigtigt? Struktur på sundheden Workshop 10 Lucette Meillier Seniorforsker, cand.comm., ph.d. CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland Socialpsykiatrien Sundhed i balance Hvorfor er det vigtigt?

Læs mere

Børnelægeklinikken v/elise Snitker Jensen. Boulevarden Aalborg Tlf Retningslinier til forældre vedrørende vægtregulering

Børnelægeklinikken v/elise Snitker Jensen. Boulevarden Aalborg Tlf Retningslinier til forældre vedrørende vægtregulering Retningslinier til forældre vedrørende vægtregulering Retningslinier til forældre vedrørende vægtregulering: Ændringerne i barnets hverdag fungerer bedst på længere sigt, når det gøres til et familieprojekt,

Læs mere

Appetitvækkeren mad- og måltidspolitik Sund mad til børn på Bornholm

Appetitvækkeren mad- og måltidspolitik Sund mad til børn på Bornholm Appetitvækkeren mad- og måltidspolitik 2017-2018 Sund mad til børn på Bornholm Godkendt af Børne- og Skoleudvalget 29. april 2014 Revideret april 2016 Fokus på mad og måltider i Bornholms Regionskommune

Læs mere

Lektion 6 Opsummering af Måltider

Lektion 6 Opsummering af Måltider Lektion 6 Opsummering af Måltider I denne uge opsummerer vi på Måltider Uge 1 Måltidsmønster Uge 3 Frokost & aftensmad Uge 5 Væske Uge 7 Energi (kcal/kj) Uge 9 Energiindtag: Kulhydrater Uge 11 Opsummering:

Læs mere

Den udfordrende skolemad

Den udfordrende skolemad Den udfordrende skolemad OPUS Skolemadsprojekt Optimal trivsel, Udvikling og Sundhed for danske børn gennem sund Ny Nordisk Hverdagsmad Kim Fleischer Michaelsen, Inst. For Idræt og Ernæring, KU november

Læs mere

Prader-Willi Syndrom og kost. Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring

Prader-Willi Syndrom og kost. Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring Prader-Willi Syndrom og kost Jannie Susanne Stryhn Klinisk diætist Cand. scient. i klinisk ernæring 1 INDIVIDUALISERET DIÆT!!! 2 De officielle kostråd 1. Spis varieret, ikke for meget, og vær fysisk aktiv

Læs mere

Menuplanerne er tilgængelige på Forældre-Intra samt ved opslag i institutionen.

Menuplanerne er tilgængelige på Forældre-Intra samt ved opslag i institutionen. Kostpolitik I Dr. Alexandrines børnehave vægter vi kosten højt, hvorfor vi har ansat en økonoma, der med sin faglige baggrund har en dybere indsigt i produktionen af mad. Vi har fuldkostordning, hvilket

Læs mere

Økonomisk analyse. Pris betyder mindre for danskernes fødevarevalg. 2. februar 2016

Økonomisk analyse. Pris betyder mindre for danskernes fødevarevalg. 2. februar 2016 Økonomisk analyse 2. februar 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Pris betyder mindre for danskernes fødevarevalg Landbrug & Fødevarer har

Læs mere

Future food. www.fremtidsforskeren.dk. - Ingredienser. V. Sociolog og Fremtidsforsker

Future food. www.fremtidsforskeren.dk. - Ingredienser. V. Sociolog og Fremtidsforsker Future food - Ingredienser V. Sociolog og Fremtidsforsker V. Sociolog og Birthe fremtidsforsker Linddal Jeppesen Birthe Linddal www.fremtidsforskeren.dk Agenda - Fremtid - Fødevarer, forandring og fremtid

Læs mere

CASE 2: Lauras brunch

CASE 2: Lauras brunch CASE 2: Lauras brunch Laura har inviteret tre veninder hjem til sund og lækker brunch. Først skal hun i supermarkedet og købe ind til sin brunch og I skal hjælpe hende. Nedenfor er der 7 stop i supermarkedet

Læs mere

Markedsanalyse. 19. juni 2017

Markedsanalyse. 19. juni 2017 Markedsanalyse 19. juni 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Kræsne børn? Forældre og børn er uenige Uden mad og drikke, dur helten ikke det

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet Kampagnemåling på Det Økologiske Spisemærke September 2017

Miljø- og Fødevareministeriet Kampagnemåling på Det Økologiske Spisemærke September 2017 Miljø- og Fødevareministeriet Kampagnemåling på Det Økologiske Spisemærke September Kampagnemåling på Det Økologiske Spisemærke Målgruppe Mænd og kvinder 18+ Indsamlingsmetode Online interviews Antal interviews

Læs mere

Kostpolitik ved egenproduktion

Kostpolitik ved egenproduktion Dagtilbud Ø-gadernes Kostpolitik ved egenproduktion Foreløbigt gældende for Vuggestuen Smaaland, D.I.I. Villekulla, Vuggestuen Vimmerby Kostpolitik ved egenproduktion for Dagtilbud Ø-gaderne: Vuggestuen

Læs mere

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016

Markedsanalyse. Danskerne er stadig storforbrugere af naturen. 15. juni 2016 Markedsanalyse 15. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne er stadig storforbrugere af naturen Hvad er danskernes holdning til

Læs mere

Overordnet kost- og Måltidspolitik. - For alle områder i Lemvig kommune

Overordnet kost- og Måltidspolitik. - For alle områder i Lemvig kommune Overordnet kost- og Måltidspolitik - For alle områder i Lemvig kommune Forord Lemvig Kommune sætter fokus på sund levevis ved at medvirke til at skabe rammer for gode og sunde kostvaner hos borgerne. Det

Læs mere

Det handler om din sundhed

Det handler om din sundhed Til patienter og pårørende Det handler om din sundhed Vælg farve Vælg billede Endokrinologisk Afdeling M Det handler om din sundhed Der er en række sygdomme, som for eksempel diabetes og hjertekarsygdomme,

Læs mere

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost

Kick i madkassen. -Gode råd om dit barns kost Kick i madkassen -Gode råd om dit barns kost Indholdsfortegnelse: Gode råd om kost og madlavning s. 2 Madpakkehånden Madlavning Kogning Få dit barn med! De 10 vigtigste ingredienser til en sund kost s.

Læs mere

Forbrugertrends. Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte

Forbrugertrends. Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte Forbrugertrends Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte Trends? en måde at skabe overblik Kilde: http://pejgruppen.com/hvad-er-trend/ Trends påvirker de værdier, der præger menneskets

Læs mere

Hvad har størst betydning for dit valg, når du køber fødevarer?

Hvad har størst betydning for dit valg, når du køber fødevarer? Økonomisk analyse 18. december 213 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk en betyder mindre, når danskerne vælger fødevarer en er stadig den vigtigste

Læs mere

Markedsanalyse. 5. december 2017

Markedsanalyse. 5. december 2017 Markedsanalyse 5. december 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Julemiddagen 2017 Julen står for døren og derfor har Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Markedsanalyse. Forbrugernes adfærd og holdning til udvalgte sæsonfødevarer. Highlights

Markedsanalyse. Forbrugernes adfærd og holdning til udvalgte sæsonfødevarer. Highlights Markedsanalyse 27. juni 2013 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Forbrugernes adfærd og holdning til udvalgte sæsonfødevarer Highlights De fleste

Læs mere

Markedsanalyse. Flere og flere danskere synes, at æg er sunde. 16. januar 2017

Markedsanalyse. Flere og flere danskere synes, at æg er sunde. 16. januar 2017 Markedsanalyse 16. januar 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Flere og flere danskere synes, at æg er sunde Landbrug & Fødevarer har siden

Læs mere

Professionstopmøde 2014

Professionstopmøde 2014 Professionstopmøde 2014 Comwell Hotel Vestre Kirkevej 12 4000 Roskilde Når danskerne ikke følger kostrådene er det (måske) fordi Joan Preisler Coop Analyse Driver blandt andet Mad-O-meter I denne undersøgelse

Læs mere

Indskolingen. God efterårsferie!

Indskolingen. God efterårsferie! ULIGEUGEBREV 41 Kære Forældre. Det har været en forrygende emneuge, vi har haft omkring kost og motion, hvilket også kan ses i de forskellige indslag her i brevet. I dag fredag var hele Oddense Børneunivers

Læs mere

Markedsanalyse. 25. maj 2018

Markedsanalyse. 25. maj 2018 Markedsanalyse 25. maj 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne vil gerne på gårdbesøg Muligheden for at besøge et landbrug imødekommer

Læs mere

Kostpolitik - En sund start på livet

Kostpolitik - En sund start på livet Kostpolitik - En sund start på livet Udarbejdet af forældrerepræsentanter og pædagoger i Børnehuset Himmelblå 2016 Hvorfor en kostpolitik Børnene opholder sig mange af deres vågne timer i institutionen

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

MINDRE PLADS - MERE MAD

MINDRE PLADS - MERE MAD LEKTION 5B MINDRE PLADS - MERE MAD DET SKAL I BRUGE Adgang til internettet Teksten: Det e ektive landbrug Tegneredskaber Papir LÆRINGSMÅL 1. I kan beskrive jeres eget liv og jeres mad i forhold til børn

Læs mere

Flere og flere forbrugere køber færdigretter

Flere og flere forbrugere køber færdigretter Flere og flere forbrugere køber færdigretter December 2018 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 17. december 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339

Læs mere

Spis frugt og grønt. hver dag og til alle måltider. Tips. Lav aftaler med dit barn

Spis frugt og grønt. hver dag og til alle måltider. Tips. Lav aftaler med dit barn Lav aftaler med dit barn Spis frugt og grønt Børn mellem 3-6 år skal spise 2 stykker frugt og 200 g grønsager om dagen hver dag og til alle måltider Børn mellem 1-3 år skal have frugt og grønt til alle

Læs mere

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen

Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Mad, krop og sundhed Opgaver til Spisebogen Forfatter Tina Krogh Materialet er støttet af Ministeriet for Børn og Undervisnings Tips- og Lottopulje 2010. Materialet inkl. billeder kan frit anvendes i undervisningssammenhænge

Læs mere

Mad- og måltidspolitik

Mad- og måltidspolitik Mad- og måltidspolitik Overordnede retningslinier for Mad- og måltidspolitik i Viborg Kommunes dagtilbud Dagtilbudsafdelingen Forord Det er Byrådets mål, at det, børn tilbydes i Viborg Kommunes dagtilbud,

Læs mere

Kost- og sukkerpolitik 2017

Kost- og sukkerpolitik 2017 HORSENS KOMMUNE Kost- og sukkerpolitik 2017 Daginstitution Midtby Forældrebestyrelsen Kost- og sukkerpolitikken er udarbejdet af forældrebestyrelsen. Politikken gælder for alle vuggestueog børnehavebørn

Læs mere