Bilag 9 - Ny model for budgettering af flygtningeudgifter. Baggrund

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 9 - Ny model for budgettering af flygtningeudgifter. Baggrund"

Transkript

1 Bilag 9 - Ny model for budgettering af flygtningeudgifter Baggrund Med budget 2018 blev der indskrevet følgende hensigtserklæring: Parterne er endvidere enige om, at finansieringen af flygtningeområdet skal indgå i budgetlægningen for 2019 og overslagsårene Økonomiforvaltningen udarbejder med inddragelse af de relevante forvaltninger en model herfor, som forelægges Økonomiudvalget frem mod budget Løsning Økonomiforvaltningen har i samarbejde med de berørte forvaltninger udarbejdet en budgetteringsmodel for flygtninge og familiesammenførte i årene efter ankomst til kommunen. For hver person er der opgjort række en enhedsomkostninger og faste omkostninger pr. forvaltning, der er fordelt på årene efter ankomst. De beregnede enhedspriser tager udgangspunkt i de regnskabsførte udgifter til flygtninge og familiesammenførte. Der tages udgangspunkt i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens prognose indtil det faktiske antal flygtninge ankommet til kommunen er kendt. Hvis det faktiske antal afviger fra prognosen, vil der være modpost på kassen med de gældende enhedsomkostninger. Efter integrationsprogrammet dvs. maksimalt efter fem år udgår flygtningene og de familiesammenførte af flygtningebudgettet og udgifterne finansieres inden for forvaltningernes rammer på samme vis som andre borgere i Københavns Kommune. Der foretages et serviceeftersyn af modellen i 2020 forud for budget 2021, når regnskabet for 2019 foreligger. I serviceeftersynet skal budgetteringsmodellen vurderes ift., om der er opnået større sikkerhed i prognoserne af antallet af flygtninge og familiesammenførte, så der ville være en mindre risiko ved at overgå til en fast indbudgettering. Hertil revurderes de fastlagte enhedsomkostninger samt faste og semifaste omkostninger, og det afdækkes, hvordan flygtninge og familiesammenførte indgår i demografimodellen og forvaltningernes budgetter, når de udgår af budgettet for flygtninge og familiesammenførte. Københavns Kommune har løbende haft fokus på at sikre, at de ankomne flygtninge og familiesammenførte skal have de bedste forudsætninger for at blive integreret. Foruden den lovpligtige indsats over for flygtninge, har Borgerrepræsentationen med Overførselssagen vedtaget en Københavnermodel for flygtninge, som indebærer et indsatsniveau, der ligger udover den lovpligtige indsats. Med budgetteringsmodellen fastholdes det eksisterende indsatsniveau overfor flygtninge i perioden for integrationsprogrammet (op til 5 år), men budgetlægningen vil ske flerårigt efter faste enhedsomkostninger pr. ankommet flygtning opgjort af fagforvaltningerne. Antallet af flygtninge og familiesammenførte for de enkelte år og de afledte udgifter sfa. den nye budgetteringsmodel i hhv. budget- og overslagsårene fremgår af nedenstående tabel 1 og 2.

2 Tabel 1 Samlede økonomiske konsekvenser for budget 2019 Samlet (2019-PL), t.kr. Antal Ankomne Ankomne Ankomne 2018* Ankomne 2019* Faste udgifter Udgifter i alt Heraf service Heraf overførsler * Antallet for 2018 og 2019 er foreløbigt og der tilpasses med fastlagte enhedsomkostninger, når det endelige antal foreligger. Tabel 2. Antal ankomne flygtninge og familiesammenførte Samlet (2019-PL), t.kr * 2019* I alt Antal ankomne i alt Flygtninge Familiesammenførte Voksne Børn * Antallet for 2018 og 2019 er foreløbigt Kilde: BIF s flygtningeopgørelser og -prognoser

3 Modellens hensigt er at bevare det aktivitetsniveau pr. flygtning, der er i dag, men give forvaltningerne budgetansvaret og en tilskyndelse til at anvende midlerne med så stor effekt som muligt, da der ikke længere vil være modpost på kassen for de faktiske udgifter. Derimod vil der fortsat blive modregnet, med de gældende enhedspriser, for de flygtninge og familiesammenførte, hvor det endelige antal endnu ikke er kendt. Ved budgetteringstidspunktet, vil dette gælde for det indeværende og kommende år. Der lægges op til, at flygtninge der indgår i flygtningebudgettet holdes ude af befolkningsprognosen og dermed også demografireguleringen. Derudover lægges der op til, at hver forvaltning tildeles et årligt beløb i op til fem år pr. ankommet flygtning og familiesammenført visiteret til kommunen. Det årlige beløb afspejler evt. varierende enhedsomkostninger for service i perioden efter ankomst. Hertil kommer faste udgifter, der er forbundet med modtagelsen af flygtninge og familiesammenførte. Efter maksimalt 5 år vil den enkelte flygtning og familiesammenførte indgå i budgetteringen på lige fod med andre borgere i Københavns Kommune. For så vidt angår de variable udgifter budgetteres der for ankomståret og år 1 efter ankomståret efter Københavns Kommunes gældende flygtningeprognose og med de enhedsomkostninger for nytilkomne flygtninge og familiesammenførte, der er beregnet af hver forvaltning. Prognosen har historisk overvurderet antallet af flygtninge og familiesammenførte. I ankomståret og år 1 efter ankomståret, vil der derfor blive lavet efterreguleringer på baggrund af revidering af kvoten samt opgørelsen af det endelige antal flygtninge og familiesammenførte. Evt. mindre- eller merforbrug på de variable udgifter sfa. færre eller flere flygtninge og familiesammenførte end budgetteret modregnes med kassen, med de fastlagte enhedsomkostninger. Når det faktiske antal ankomne flygtninge og familiesammenførte i ankomståret er kendt, vil udgifterne for eksisterende flygtninge og familiesammenførte i disse grupper for de efterfølgende op til 4 år som udgangspunkt ikke blive efterreguleret. I hvert af årene modtager den enkelte forvaltning et beløb, der er beregnet ud fra det ankomne antal flygtninge og familiesammenførte og de gældende enhedsomkostninger. Et evt. mer- eller mindreforbrug vil tilfalde den enkelte forvaltnings ramme. Evt. mindreudgifter på de faste omkostninger som følge af omlægning af indsatsen eller aktiviteten, fx ved frasalg af bygninger, tilfalder kassen.

4 Konsekvenser for hver forvaltning BIF BIF har udgifter til hhv. service og efterspørgselsstyret indsat. Indsatsområdet for BIF indgår ikke i modellen, men i stedet bliver selvfinansieret af de integrationstilskud, som BIF modtager for de relevante borgere. Det forventes, at integrationstilskuddet vil svare til de udgifter, som BIF har på indsatsområdet. BIF har opdelt det forventede regnskab for 2018 på hhv. faste og variable serviceudgifter. De faste serviceudgifter beløber sig til t. kr. og dækker bl.a. husleje og personale mv. De variable udgifter beløber sig til t.kr. i 2019 og dækker primært jobcenterdrift. BIF har beregnet enhedsomkostninger for de variable serviceudgifter, der er fordelt på 8 forskellige kategorier. Enhedspriserne er aftagende over tid, da der regnes med en løbende afgang fra integrationsprogrammet. Antallet af flygtninge og familiesammenførte, der er relevant for BIF er antallet af voksne fordelt på hvert ankomstår. Der tages derfor fx udgangspunkt i det samlede antal voksne flygtninge og familiesammenførte i december 2018, herfra fratrækkes det samlede antal voksne flygtninge og familiesammenførte i december 2017, for at få det samlede antal nytilkomne voksne flygtninge og familiesammenførte i Budgettet for flygtninge og familiesammenførte for BIF i 2019 fremgår i nedenstående tabel. Tabel B1. Budget for flygtninge og familiesammenførte 2019, BIF BIF (2019-PL) Antal Ankomne Ankomne Ankomne 2018* Ankomne 2019* Faste udgifter Udgifter i alt Kilde: Egne beregninger, BIF og ØKF * Antallet for 2018 og 2019 er foreløbigt og der modregnes med gældende enhedsomkostninger, når det endelig antal foreligger.

5 BUF BUF har udgifter til service for flygtninge og familiesammenførte. BUF har opdelt deres forventede regnskab for 2019 på hhv. variable og semifaste omkostninger. De semifaste omkostninger er afhængige af antallet af flygtninge og familiesammenførte i fastlæggelse af budgettet, men kan ikke korrigeres, når det endelige regnskab foreligger. Dette dækker bl.a. udgifter til modtageklasser. De semifaste serviceudgifter beløber sig til t.kr. i BUF har beregnet enhedsomkostninger for de variable serviceudgifter for børn i hhv. skoletilbud og dagtilbud. Enhedspriserne er aftagende over tid, da der regnes med en løbende integrering i almenskolen fremfor modtageklasser og støtte til direkte integration samt færre udgifter pr. barn, desto længere tid, de har været i kommunen, bl.a. fordi børnene bliver ældre og dermed går ud af vuggestue som er et relativt dyrt tilbud. De variable serviceudgifter beløber sig til ca t.kr. i Antallet af flygtninge og familiesammenførte, der er relevant for BUF er antal helårsbørn fordelt på ankomstår. For budgetåret betyder det, at der regnes med antallet af helårsbørn i budgetåret, hvorfra der fratrækkes antallet af børn i december året før. For de foregående år, tages der udgangspunkt i antallet af helårsbørn for det relevante år fratrukket antallet af helårsbørn fra det foregående år. Budgettet for flygtninge og familiesammenførte for BUF i 2019 fremgår i nedenstående tabel. Tabel B2. Budget for flygtninge og familiesammenførte 2019, BUF BUF (2019-PL) Antal Ankomne Ankomne Ankomne 2018* Ankomne 2019* Semifaste udgifter Udgifter i alt Kilde: Egne beregninger, BUF og ØKF * Antallet for 2018 og 2019 er foreløbigt og der modregnes med gældende enhedsomkostninger, når det endelig antal foreligger. Anm.: Antallet for 2019 vil ændre sig i budget 2020, da tallet dækker helårsbørn og der derfor korrigeres for, at flygtninge og familiesammenførte ankommer i løbet af budgetåret.

6 TMF TMF har udgifter til service til 1 årsværk. Derudover har TMF udgifter til kompenserende boligbyggeri, der konteres som finansposter. TMF skal bygge 25 kvm. nyt alment boligbyggeri for hver flygtning eller familiesammenført, der skal bo i alment boligbyggeri. TMF får ikke afsat midler i budget 2019, da det afventes om kompensation ift. boliger til nye flygtninge bliver videreført i de kommende år. Den nuværende aftale udløber med udgangen af Der bevilges midler til kompenserende boligbyggeri, når regnskabet er opgjort. Dvs. at såfremt at TMF skal bygge kompenserende boligbyggeri i 2019, vil midlerne til dette blive tildelt ifm. overførselssagen 2019/2020 ud fra gældende enhedsomkostning pr. flygtning. Enhedsomkostningen opgøres, når det er afgjort om ordningen med kompenserende boligbyggeri videreføres i 2019 Udgifterne vil kun være relevant for nyankomne flygtninge.

7 SOF SOF har udgifter til overførsler og service for flygtninge og familiesammenførte. SOF har opdelt udgifterne i hhv. faste og variable udgifter. De variable udgifter er fordelt på en række udgiftskategorier, hvor der er beregnet enhedspriser med udgangspunkt i de budgetterede udgifter til hvert område. De faste omkostninger beløber sig til t.kr. pr. år. De variable udgifter er beregnet ud fra enhedsomkostninger på hver af udgiftskategorierne. Enhedsomkostningerne er forudsat konstante over tid, da den antages at berørte personer som udgangspunkt vil fortsætte i tilbuddet i alle 5 år af flygtningeprogrammet. De variable udgifter beløber sig til ca t.kr. i Antallet af flygtninge og familiesammenførte, der er relevant for SOF er antal helårsflygtninge i Københavns Kommune fordelt på ankomstår. Herefter ganges der med en ratio, der angiver, hvor stor en del af helårsvoksne og helårsbørn, der er relevant for SOF og for hver udgiftskategori. For budgetåret betyder det, at der regnes med antallet af helårsvoksne og -børn i budgetåret, hvorfra der fratrækkes antallet af voksne og børn i december året før. For de foregående år, tages der udgangspunkt i antallet af helårsvoksne og - børn for det relevante år fratrukket antallet af helårsbørn fra det foregående år. Fsva. børn i døgnophold uden refusion opgøres hvert år det faktiske samlede antal børn omfattet af budgetmodellen og de variable enhedsomkostninger tilpasses med den fastsatte enhedspris. Tabel B3. Budget for flygtninge og familiesammenførte 2019, SOF SOF (2019-PL) Antal Ankomne Ankomne Ankomne 2018* Ankomne 2019* Faste udgifter Udgifter i alt Kilde: Egne beregninger, SOF og ØKF * Antallet for 2018 og 2019 er foreløbigt og der modregnes med gældende enhedsomkostninger, når det endelig antal foreligger. Anm.: Antallet for 2019 vil ændre sig i budget 2020, da tallet dækker helårsbørn og der derfor korrigeres for, at flygtninge og familiesammenførte ankommer i løbet af året.

8 KEID KEID har primært udgifter administration. Derudover har de en række indtægter sfa. udlejning af bygninger til BIF. KEID har et samlet budget til flygtninge og familiesammenførte på t.kr., som alle er faste udgifter. Dette dækker over ca. 400 t.kr. til administrative omkostninger og en indtægtsbevilling på ca t.kr., som dækker over huslejeindtægter fra BIF. Tabel B4. Budget for flygtninge og familiesammenførte 2019, KEID KEID (2019-PL) Adm. Omkostninger Basisleje midlertidige boliger Basisleje velkomstcenter Faste udgifter i alt Kilde: Egne beregninger, KEID og CFØ

9 Budgettering af indsatsområdet i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indsatsområdet i BIF indgår ikke i den samlede model, men bliver selvfinansieret. Neden for redegøres for mulige statslige integrationstilskud og refusion, samt Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens forventning til finansiering af indsatsområdet i Statslige integrationstilskud og refusion Københavns Kommune har efter integrationslovens 45, stk. 3 og 8 mulighed for at få grundtilskud og hjemtage resultattilskud for udlændinge omfattet af integrationsprogrammet (flygtninge og familiesammenførte). Tabel 1 viser en oversigt over mulige integrationstilskud og refusion. Der kan hjemtages resultattilskud for både beskæftigelse, uddannelse og danskprøve, hvis vedkommende opfylder de nærmere betingelser for de enkelte tilskud. Hvert tilskud kan kun hjemtages én gang pr. borger, men hvis kriterierne er opfyldt, kan alle tre typer resultattilskud hjemtages for den samme borger. Kommunen kan derudover inden for et rådighedsbeløb (driftsloft) hjemtage 50 pct. statsrefusion til udgifter, der er direkte relateret til integrationsprogrammet, herunder danskuddannelse og aktivering samt mentorstøtte, jf. integrationslovens 45, stk. 4. Driftsloftet beregnes ud fra antallet af udlændinge i kommunen opgjort som helårspersoner. Tabel 1. Oversigt over integrationstilskud og refusion, pr. person (2018-PL) Grundtilskud (årligt) de første tre år kr. Resultattilskud for ordinær beskæftigelse og kr. uddannelse i de første tre år* Resultattilskud for ordinær beskæftigelse og kr. uddannelse efter 4-5 år* Resultattilskud for bestået danskprøve kr. Rådighedsbeløb til integrationsprogram og kr. danskuddannelse * Gives ved uafbrudt beskæftigelse eller uddannelse i 6 måneder Forventning til finansiering af indsatsområdet i 2019 På baggrund af ovenstående forventes det, at indtægter fra integrationstilskud og refusion kan dække udgifterne til indsatsområdet for målgruppen i 2019, jf. tabel 2. Da satserne for integrationstilskuddene i 2019 ikke er opgjort endnu, angives 2018 priser.

10 Tabel 2. Forventet indsatsbudget på flygtningeområdet i 2019 (mio. kr. i 2018-PL) Udgifter til indsats Dansk/aktivering/tolk 21,0 Mentorindsats 5,3 Indtægter fra integrationstilskud og refusion Direkte refusion -5,7 Indirekte refusion pga. af uudnyttet driftsloft -4,1 Grundtilskud -10,2 Resultattilskud -6,3 I alt 0,0 Den indirekte refusion skyldes, at der er et uudnyttet driftsloft ift. indvandrere i introduktionsforløb. Driftsloftet beregnes på baggrund af alle udlændinge omfattet af integrationsloven i kommunen, dvs. også indvandrere i introduktionsforløb, men Københavns Kommune har ikke refusionsbare udgifter svarende til driftsloftet for indvandrere i introduktionsforløb.

BI2 Opfølgning på udgifter til modtagelse af flygtninge 2017 og 2018

BI2 Opfølgning på udgifter til modtagelse af flygtninge 2017 og 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI2 Opfølgning på udgifter til modtagelse af flygtninge 2017 og 2018 Baggrund I budgetaftalen for 2018 fremgik hensigtserklæring

Læs mere

F1 Cover: Modtagelse af flygtninge 2018 (pakke)

F1 Cover: Modtagelse af flygtninge 2018 (pakke) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT F1 Cover: Modtagelse af flygtninge 2018 (pakke) Baggrund Der er

Læs mere

Analyse af udgifter til flygtninge i 2015 og 2016

Analyse af udgifter til flygtninge i 2015 og 2016 Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 3. februar 2016 Analyse af udgifter til flygtninge i 2015 og 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Opsummering... 1 Forudsætninger i analysen... 2 Flygtningeudgifter

Læs mere

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration

BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BI_3b2: F1a - Flygtninge 2018: Job, uddannelse og integration i samfundet BUDGETNOTAT Baggrund Med refusionsreformen

Læs mere

Allerød Kommune NOTAT. Allerød Kommune udgifter vedr. flygtninge:

Allerød Kommune NOTAT. Allerød Kommune udgifter vedr. flygtninge: NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 11. august 2016 Sagsnr. 16/1541 Allerød Kommune udgifter vedr. flygtninge:

Læs mere

Bilag: Prognose over merudgifter til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. BORGMESTERENS AFDELING Budget og Planlægning Aarhus Kommune

Bilag: Prognose over merudgifter til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. BORGMESTERENS AFDELING Budget og Planlægning Aarhus Kommune Bilag: Prognose over merudgifter til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge Der er i forbindelse med prognosen for antal flygtninge og familiesammenførte i Aarhus Kommune i et tværmagistratligt

Læs mere

Opfølgning på udgifter til modtagelse af flygtninge i 2016

Opfølgning på udgifter til modtagelse af flygtninge i 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi 08-08-2016 Opfølgning på udgifter til modtagelse af flygtninge i 2016 Baggrund I Overførselssagen 2015-16 (OFS) blev der afsat 34,9 mio. kr. i

Læs mere

Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge

Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge Til: Økonomiudvalget Fra: Center for Økonomi- og Administration Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge Baggrund De internationale konflikter betyder, at

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 4. maj 2017 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-8-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal løbende følge op på økonomien og kvartalvist indberette et forventet regnskab til Økonomiudvalget.

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal løbende følge op på økonomien og kvartalvist indberette et forventet regnskab til Økonomiudvalget. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal løbende følge op på økonomien og kvartalvist indberette et forventet regnskab til Økonomiudvalget. INDSTILLING OG BESLUTNING Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge.

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Bilag 8 NOTAT Flygtninge Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Skemaet nedenfor angiver flygtningekvoterne i 2015 og 2016 i forhold til det

Læs mere

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge Erhverv og Udvikling Dato: 4. august 2016 Sagsbehandler: jote/bjha Notat Dato: 4. august 2016 Kopi til: Emne: Budgetudfordringer budget 2017-2020: Merudgifter til flygtninge Merudgifter på flygtningeområdet

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 15. maj 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer:

Når fakta omkring antal og økonomi på integrationsområdet fremstilles, kan der være flere udfordringer: JOB- OG SOCIAL- CENTERET Emne Staus vedrøredne Integration i Solrød Til Dato 29. april 2019 Udarbejdet af Dines Ehrhorn Poulsen NOTAT Status vedrørende integrationsindsatsen i Solrød Ifølge integrationsstrategiens

Læs mere

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET

ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET ØKONOMI PÅ BESKÆFTIGELSESOMRÅDET Opslagsværk til beskæftigelsesudvalget Styregruppen for Jobforum Indholdsfortegnelse Autoriserede kontoplan...2 Beskæftigelsestilskud...2 Budgetgaranti...2 Driftslofter

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-8-17 Dato: 02.08. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. juli Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2018 Sagsbeh.: thol Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet på disse områder

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-3-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Beløb i hele kr. + = udgifter/merudgift - = indtægter/mindreudgift Budget. Forventet

NOTAT. Allerød Kommune. Beløb i hele kr. + = udgifter/merudgift - = indtægter/mindreudgift Budget. Forventet NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Merudgifter flygtningeområdet På flygtningekvoten for 2014 modtog Allerød

Læs mere

Bilag1: Forklaringer til det forventede regnskab

Bilag1: Forklaringer til det forventede regnskab Bilag1: Forklaringer til det forventede regnskab Redegørelse for afvigelser på bevillinger og delområder Forventet regnskab pr. august 2019 Kolonnerne i tabellen indeholder følgende oplysninger: Vedtaget

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Bilag1: Forklaringer til det forventede regnskab

Bilag1: Forklaringer til det forventede regnskab Bilag1: Forklaringer til det forventede regnskab Redegørelse for afvigelser på bevillinger og delområder Forventet regnskab pr. april 2019 Bevilling Område Vedtaget budget 2019 Korrigeret budget (godkendt)

Læs mere

16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet

16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet 16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet 16.1 - Bilag: Økonomiske konsekvenser ved øget flygtningekvote DokumentID: 4078135 18. februar 2015 Økonomiske konsekvenser ved øget flygtningekvote Opsummering

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

Generelt omkring finansieringen af integrationsområdet.

Generelt omkring finansieringen af integrationsområdet. Generelt omkring finansieringen af integrationsområdet. Finansiering efter integrationsloven: Finansieringen af kommunens integrationsindsats består af: - Grund- og resultattilskud - Refusionsordninger

Læs mere

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: Jobrotationsprojekt 71 Fælles udgifter/indtægter i

Læs mere

Foreløbigt regnskab 2016

Foreløbigt regnskab 2016 Foreløbigt regnskab 2016 Hermed fremsendes bemærkninger til det foreløbige regnskab 2016 for Aalborg Kommune under følgende overskrifter: 1. Foreløbig resultatopgørelse pr. 7. marts 2017 2. Forventet overførsel

Læs mere

Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger

Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger Til: Økonomiudvalget Fra: Forvaltningen Status på flygtningeområdet merudgifter til boligplacering m.v. og fremtidige handlinger 13. november 2014 Furesø Kommune modtager 31 flygtninge i 2014. Oprindelig

Læs mere

Svar på Enhedslistens protokolbemærkning til måltal for de særlige jobordninger i KK som arbejdsplads for 2019 på ØU møde d. 19.

Svar på Enhedslistens protokolbemærkning til måltal for de særlige jobordninger i KK som arbejdsplads for 2019 på ØU møde d. 19. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen NOTAT 21. februar 2019 Svar på Enhedslistens protokolbemærkning til måltal for de særlige jobordninger i KK som arbejdsplads

Læs mere

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud,

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud, Økonomi- og indkøb Marts 2013 Statens finansiering af udgifter på arbejdsmarkedsområdet Den aktive beskæftigelsesindsats finansieres delvist af staten og delvist af kommunerne. Statens finansiering sker

Læs mere

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt 8.696

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt 8.696 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 alt 0 0 Overførsler: Introduktionsprogram mv.

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

Indhold: 1. Indledning

Indhold: 1. Indledning Vedrørende: Konsekvenser af det større antal flygtninge i Randers Kommune Sagsnavn: Udfordringer på integrationsområdet 20142015 Sagsnummer: 15.00.00G0113114 Skrevet af: Troels Rasmussen Email: troels.rasmussen@randers.dk

Læs mere

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 Overførsler: Kontanthjælp til udlændinge omfattet

Læs mere

Notat om økonomien vedrørende flygtninge

Notat om økonomien vedrørende flygtninge NOTAT Center for Økonomi og Styring Notat om økonomien vedrørende flygtninge Flygtningedebatten fylder meget i medierne i øjeblikket. Med denne debat følger også spørgsmålet om, hvad det kommer til at

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. okt Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. okt Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-9-17 Dato: 04.10. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. okt. Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

N OTAT. Vejledning om finansiering på integration s- området. Overblik over hovedelementer i integrationslovens finansieringsregler.

N OTAT. Vejledning om finansiering på integration s- området. Overblik over hovedelementer i integrationslovens finansieringsregler. N OTAT Vejledning om finansiering på integration s- området Notatet omhandler finansieringsordninger for 1) flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, indvandrere og danskere, der er omfattet af

Læs mere

APPENDIX - Baggrund og input til prognose for merudgifter

APPENDIX - Baggrund og input til prognose for merudgifter APPENDIX - Baggrund og input til prognose for merudgifter Enhedsudgifterne til den samlede merudgiftsprognose består af data på en lang række områder, og baggrundsdata er opgjort på aldersgrupper og afdelinger.

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2017 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-3-17 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter BF 2016 BF 2017 BF 2018 2015 Beskæftigelsesindsats 320.517.064 320.316.480

Læs mere

Sag 12-5236. Dok.nr. 142923-14 Udviklingskonsulent for Integration og Sundhed Pia Maria Kirkgaard Nielsen 30-10-2014

Sag 12-5236. Dok.nr. 142923-14 Udviklingskonsulent for Integration og Sundhed Pia Maria Kirkgaard Nielsen 30-10-2014 Notat vedr. kommunekvoter for flygtninge Baggrund Udlændingestyrelsen udmelder hvert år landstal for flygtninge. Landstallene er et skøn over det antal flygtninge, som vil få opholdstilladelse i Danmark

Læs mere

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter 1 Status på udvikling i forsørgelsesudgifter Senest opgjort 4. april 217 Læsevejledning: Tabel for antal helårspersoner: De blå søjler viser, hvor mange helårspersoner, der er forudsat for måneden, hvis

Læs mere

Udvalg for beskæftigelse og erhverv

Udvalg for beskæftigelse og erhverv Udvalg for beskæftigelse og erhverv BILAG 3f - UBE 1.000 kr./-pl, netto Lovbundne 5.425 6.157 6.657 6.959 1 Tilbagetrækningsreform 900 900 900 0 2a Førtidspension (ny og gammel) 5.436 6.168 6.668 7.870

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

TILBUD TIL UDLÆNDINGE M.FL. (46)

TILBUD TIL UDLÆNDINGE M.FL. (46) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.5 - side 1 Dato: April 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL UDLÆNDINGE M.FL. (46) 5.46.60 Integrationsprogram og introduktionsforløb m.v. På denne

Læs mere

Afrapportering på integrationsområdet

Afrapportering på integrationsområdet Afrapportering på integrationsområdet November 2017 Indhold 1. Baggrund og opsamling...1 2. Udvikling i antal flygtninge og familiesammenførte...2 3. Samlet økonomi vedr. flygtninge og familiesammenførte...4

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for servicerammen i 2017.

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for servicerammen i 2017. Bilag 2 til 3. budgetopfølgning for budget 2017 Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for servicerammen i 2017. Resumé 3. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 3. kontor - Integration og Vækst NOTAT Til Økonomiudvalget og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Kvartalsvis status på antallet og

Læs mere

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse 26. juni -026793-8 3. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

N OTAT. Vejledning om finansiering på integration s- området. Overblik over hovedelementer i integrationslovens finansieringsregler.

N OTAT. Vejledning om finansiering på integration s- området. Overblik over hovedelementer i integrationslovens finansieringsregler. N OTAT Vejledning om finansiering på integration s- området Notatet omhandler finansieringsordninger for 1) flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, indvandrere og danskere, der er omfattet af

Læs mere

Afrapportering på integrationsområ det

Afrapportering på integrationsområ det Afrapportering på integrationsområ det Pr. 31. maj 2018 Indhold 1. Baggrund og opsamling... 2. Udvikling i antal flygtninge og familiesammenførte til flygtninge... 3. Samlet økonomi vedr. flygtninge og

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere

Vejledning om finansiering på integrationsområdet 2016

Vejledning om finansiering på integrationsområdet 2016 Vejledning om finansiering på integrationsområdet 2016 Notatet omhandler finansieringsordninger for 1) flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, indvandrere og danskere, der er omfattet af integrationsloven

Læs mere

Bilag 7. Opgørelse af budgetgaranti 2012, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder.

Bilag 7. Opgørelse af budgetgaranti 2012, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. Bilag 7 Opgørelse af budgetgaranti 2012, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. 26. april 2011 Sagsbeh: thol Økonomiafdelingen Sag: 2011-5130 Dokument:

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 1. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Afrapportering på integrationsområdet

Afrapportering på integrationsområdet Afrapportering på integrationsområdet Pr. 31. august 2018 Indhold 1. Baggrund og opsamling...1 2. Udvikling i antal flygtninge og familiesammenførte til flygtninge...2 3. Samlet økonomi vedr. flygtninge

Læs mere

TILBUD TIL UDLÆNDINGE M. FL. (46)

TILBUD TIL UDLÆNDINGE M. FL. (46) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.5 - side 1 TILBUD TIL UDLÆNDINGE M. FL. (46) 5.46.60 Integrationsprogram og introduktionsforløb m.v. På denne funktion registreres udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Indtægtsprognose

Indtægtsprognose Indtægtsprognose 2014 1. Prognose for indtægter 2014 Økonomistaben har foretaget en beregning af indtægterne fra skatter og generelle tilskud for 2014 på baggrund af Indenrigs- og Sundhedsministeriets

Læs mere

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter 1 Status på udvikling i forsørgelsesudgifter Senest opgjort 4. maj 217 Læsevejledning: Tabel for antal helårspersoner: De blå søjler viser, hvor mange helårspersoner, der er forudsat for måneden, hvis

Læs mere

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET 2. kvartal 18 Kvartalsrapport på flygtningeområdet 2. kvartal 18 Det er aftalt, at Byrådet hvert kvartal præsenteres for en status på flygtningeområdet i Odense Kommune. I kvartalsrapporten

Læs mere

BILAG 1. Valg mellem statsgaranteret udskrivningsgrundlag kontra selvbudgettering

BILAG 1. Valg mellem statsgaranteret udskrivningsgrundlag kontra selvbudgettering Staben Dato: 21.09.2016 Sagsbehandler: Kim Frandsen Direkte tlf.: 73767643 E-mail: kkf@aabenraa.dk Acadre: 16/7018 BILAG 1 Valg af statsgaranti eller selvbudgettering Overordnet konklusion Under hensyntagen

Læs mere

Svar på spørgsmål om forvaltningernes effektiviseringsbidrag samt resultat ved budgetaftaler de seneste fem år

Svar på spørgsmål om forvaltningernes effektiviseringsbidrag samt resultat ved budgetaftaler de seneste fem år KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Til Neil Bloem Svar på spørgsmål om forvaltningernes effektiviseringsbidrag samt resultat ved budgetaftaler de seneste fem år Økonomiforvaltningen

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 523,3 496,8-26,5 Overførte

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter skema 2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser ramme- Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats DRIFTSBEVILLING Beskæftigelsesudvalget er tildelt en række nettorammer på funktion 3. niveau. Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter

Læs mere

UDVALG FOR BESKÆFTIGELSE OG ERHVERV

UDVALG FOR BESKÆFTIGELSE OG ERHVERV BEU - Sygedagpenge N 1.505 - - 1.467 05.57.71 I maj havde Furesø den 10. laveste andel af sygedagpengemodtagere i landet (jobindsats.dk). Niveauet er derfor, som i 2017 lavt i forhold til resten af landet.

Læs mere

Vedtaget budget 2018 er det budget for 2018, som blev vedtaget af Borgerrepræsentation i oktober 2017.

Vedtaget budget 2018 er det budget for 2018, som blev vedtaget af Borgerrepræsentation i oktober 2017. Bilag 1: Forklaringer til det forventede regnskab Redegørelse for afvigelser på bevillinger og delområder Forventet regnskab pr. august 2018 Kolonnerne i tabellen indeholder følgende oplysninger: Vedtaget

Læs mere

Afrapportering på integrationsområ det

Afrapportering på integrationsområ det Afrapportering på integrationsområ det Pr. 30. april 2018 Indhold 1. Baggrund og opsamling...1 2. Udvikling i antal flygtninge og familiesammenførte...2 3. Samlet økonomi vedr. flygtninge og familiesammenførte...5

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET

STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET STATUS PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET 2. kvartal 217 Kvartalsrapport på flygtningeområdet 2. kvartal 217 Det er aftalt, at Byrådet hvert kvartal præsenteres for en status på flygtningeområdet i Odense Kommune. I

Læs mere

Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017

Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017 Bilag 2 Effektiviseringsstrategi 2017 Borgerrepræsentationen besluttede med budget 2016 at videreføre den flerårige effektiviseringsstrategi. I forbindelse med Økonomiudvalgets behandling af Indkaldelsescirkulæret

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Finansiering af udgifter til flygtninge, indvandrere mv. Finansieringen

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune

Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2015/0004938 Dato: 30. oktober 2015 Titel: Kapacitetsvurdering på integrationsområdet i Halsnæs Kommune Sagsbehandler: Annie Lucca Løkke Vestergaard Udviklingskonsulent Når strategi for

Læs mere

Løbende status på flygtningeområdet. Indledning

Løbende status på flygtningeområdet. Indledning Løbende status på flygtningeområdet Indledning Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget har på udvalgsmødet d. 07.02.2018 tilkendegivet ønsket om en løbende halvårlig orientering på flygtningeområdet

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Modtagelse og integration af flygtninge beskrivelse af opgaver og økonomiske udfordringer 2015. Dato: Opgaven vedrørende modtagelse og integration af flygtninge er forankret

Læs mere

Bilag 5: Beregning af medlemsforslag om at Københavns Kommune skal modtage flygtninge i 2015

Bilag 5: Beregning af medlemsforslag om at Københavns Kommune skal modtage flygtninge i 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Socialforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen og Børne- og Ungdomsforvaltningen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter. Indhold. Læsevejledning:

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter. Indhold. Læsevejledning: 1 Status på udvikling i forsørgelsesudgifter Senest opgjort 7. marts 217 Læsevejledning: Tabel for antal helårspersoner: De blå søjler viser, hvor mange helårspersoner, der er forudsat for måneden, hvis

Læs mere

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-5-17 Dato: 19.04. Sagsbehandler: Stig Møller (CAM) og Carina Andersen (COA) Budgetkontrol pr. 1. april Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens samlede resultat Resultatet

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering

NOTAT: Konjunkturvurdering Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 233717 Brevid. 1717829 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2014-2017 20. august 2013 I budgettet for rammen indkomstoverførsler

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

F1a - Flygtninge 2017: Job, uddannelse og integration i samfundet (BIF)

F1a - Flygtninge 2017: Job, uddannelse og integration i samfundet (BIF) Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT F1a - Flygtninge 2017: Job, uddannelse og integration i samfundet (BIF) Baggrund Københavns Kommunes modtagelse af flygtninge har stort fokus på,

Læs mere

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007 1. De vigtigste tendenser Regnskabsprognosen efter 1. kvartal 27 peger på et merforbrug på 4,5 mill. kr. på driften. Det skal ses i sammenhæng med det overførte merforbrug fra regnskab 26. Forvaltningen

Læs mere

Økonomiske perspektiver ved investering i integrationsomra det

Økonomiske perspektiver ved investering i integrationsomra det Maj 2017 Økonomiske perspektiver ved investering i integrationsomra det Beregningseksempler for Bornholm Kommune 0 Business cases vedr. investering i integrationsindsatsen Styrelsen for International Rekruttering

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August 2015

Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August 2015 Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August Holbæk Kommune Det forventede resultat Pr. august forventer vi at kassetrækket bliver på 199,3 mio. kr. i år. Det er 124,7 mio.kr. mere

Læs mere

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen N O T A T Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen 1. december 2010 J.nr. 2010-0015025 HMA/CSO/PKA Beregningen af de byrdefordelingsmæssige konsekvenser består dels af beregninger

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode.

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode. Økonomi- og lønafdelingen Notat af 3. august 2011 Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet i 2011 I forbindelse med den samlede aftale om finansloven 2011 blev der i november 2010 indgået en række aftaler

Læs mere

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

Såfremt Helsingør Kommune har udgifter som gennemsnitskommunen i 2016, bliver udgifterne på det budgetgaranterede område dækket fuldt ud.

Såfremt Helsingør Kommune har udgifter som gennemsnitskommunen i 2016, bliver udgifterne på det budgetgaranterede område dækket fuldt ud. Notat Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. 49282302 Mob. 25312302 jkn11@helsingor.dk Dato 09.11.2015 Sagsbeh. Jakob Kirkegaard Nielsen Indledning I dette notat

Læs mere