Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration"

Transkript

1

2 Dokumentnummer Sagsnummer Dato: 19/ Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Direktionen i Varde Kommune har i efteråret 2015 gennemført en vurdering af kommunens administrative organisation. Direktionen har i sin gennemgang af organisationen haft særlig fokus på: Om vi løser de rigtige opgaver og med den rigtige organisering? Om vi har det rigtige antal afdelinger og om de organisatorisk er placeret de rigtige steder? Om vi har tværgående funktioner, som hensigtsmæssigt kan samles? Målet med arbejdet har været at sikre en administration, der fremstår trimmet, og som på den ene side leverer effektiv betjening af borgerne og en effektiv understøttelse af organisationen og på den anden side kan gøre det inden for et ressourceforbrug, der er lavere end i dag. De forslag, som fremsættes i nedenstående, foreslås fordi Direktionen er af den opfattelse, at ændringerne vil medføre en bedre opgaveløsning med fokus på borgeren og vores kerneopgave. Det forventede rationale som følge af organisationsændringer forventes gennemført udover de allerede iværksatte besparelser på administrationen. Om dette notat Direktionen opstiller i dette notat et forslag til en ny organisering af de administrative funktioner. Såfremt notatet bliver politisk godkendt, vil Direktionen hurtigt derefter sikre en konkret realisering af de organisatoriske tiltag, herunder en angivelse af hvilke medarbejdere, der skal flytte afdeling, fremtidig fysisk placering mv. Direktionen vil endvidere igangsætte en proces, hvor der skabes grundlag for at der kan arbejdes med de kulturelle tilpasninger, ligesom der skal skabes sammenhæng mellem disse og kommunens værdier og ledelsesgrundlag. Såfremt de foreslåede ændringer realiseres, er det Direktionens vurdering, at organisationen er bedre rustet til at levere den service, som der forventes, ligesom der vil kunne opnås effektiviseringer på 0,5 mio. kr. i 2016, 1,7 mio. kr. i 2017 og 2,3 mio. kr. fra Disse beløb vil gå til finansiering af det yderligere effektiviseringskrav på 1,0 mio. kr., som Byrådet traf beslutning om med vedtagelsen af budget 2016, hvorimod der ikke er taget stilling til, hvordan det resterende provenu skal anvendes.

3 Formelt vil organisationsændringen i henhold til tidsplanen træde i kraft den 1. januar 2016, den fysiske flytning vil ikke ske allerede fra denne dato. Mål med organisationsændringen Direktionen vil sætte yderligere fokus på det tværgående arbejde og de gode løsninger for borgerne. Direktionen ønsker at fastholde den overordnede organisering i direktørområder med en faglig specialisering. Men netop derfor ønsker Direktionen, at vi i endnu højere grad, end det er tilfældet i dag, får prioriteret det tværfaglige samarbejde og ser heri også mulighederne for at skabe en bedre og mere effektiv organisation med fokus på de gode koordinerede løsninger for borgerne. Vi skal i endnu højere grad bruge organisationens kompetencer på tværs internt i organisationen og eksternt sammen med borgerne borgere, foreninger og virksomheder. De skal mærke, at vi gør os umage med at sætte os ind i deres behov, og at vi ikke opfatter os som en myndighed, der bare skal sige ja eller nej til ønsker fra borgeren. I stedet skal vi opsøge dialogen og samtalen med borgeren for at finde vejene til den gode løsning på en given sag. Varde kommune er en værdibaseret organisation. Vi driver vores kommune med afsæt i vores kerneværdier som bl.a. tillid og ordentlighed. Det skal vi blive ved med. Direktionen vurderer, at der er brug for, at hele organisationen bliver en del af en involverende proces, hvor vi arbejder med værdigrundlag, ledelsesgrundlag og øvrige overordnede personalepolitiske materialer. Herved skal sikres, at værdi- og ledelsesgrundlag understøtter retningen: Via øget tværfagligt samarbejde vil vi lave endnu bedre løsninger sammen med borgerne. En af vores værdier er evnen til at udfordre. Direktionen finder, at der er blevet endnu mere behov for at stille skarp på herpå i fremtiden. Vi har som organisation et ansvar for at understøtte hinanden, ligesom det er afgørende, at der sker en fortsat udvikling af både opgaver og arbejdspladsen så vi kan tilpasse os og imødekomme behov og forventninger fra borgere og andre samarbejdspartnere. I forbindelse med løsningen af både strategiske og driftsmæssige opgaver har organisationen og i særdeleshed stabene en pligt til at udfordre og motivere alle dele af organisationen. Direktionen ønsker, at alle i endnu højere grad tager ansvar for hele organisationen. Direktionen vil gerne fremelske en kultur, hvor det er legalt at undre sig, legalt at spørge ind til, legalt at udfordre hinanden, også selvom man gør det på tværs af organisatoriske rammer. I virkeligheden er det bare et udtryk for, at man skal interessere sig for hinanden og tage ansvar for hinanden det giver bedre løsninger. En sådan udfordrende kultur eller tag ansvarkultur stiller krav til både afsender og modtager. Man skal være villig til både at komme med de gode råd og til at tage imod de gode råd, dette fordrer en tillid til hinanden og til at vi sammen arbejder for den optimale opgaveløsning.

4 Direktionen vil i foråret 2016 lave en proces- og tidsplan for arbejdet med værdi- og ledelsesgrundlag. Den overordnede ledelse Direktionen Direktionen i Varde Kommune har med kommunaldirektøren for bordenden det overordnede ansvar for, at organisationen Varde Kommune drives effektivt og serviceminded i overensstemmelse med byrådets beslutninger, strategier og visioner. Direktionen skal ligeledes sikre en god betjening af hele det politiske system. Direktionen har en særlig pligt til at tænke helhed ikke blot i Varde Kommune, men i hele den offentlige sektor. Ligeledes skal direktionen sikre at det nødvendige samarbejde på tværs i organisationen foregår gnidningsfrit og uden hindringer. Direktionen har til opgave at sikre, at alle medarbejdere, institutioner og afdelinger har borgeren i centrum herunder også virksomheder, foreninger m.v. Direktionen skal være 100 % loyal over for det politiske system, men har samtidig til opgave at udfordre det gennem nye initiativer og ideer. Den enkelte direktør har et dobbelt ansvar dels som leder af sit direktørområde dels som repræsentant for den øverste tværgående ledelse i Varde Kommune. Stabene skal bistå direktionen i løsningen af denne opgave. Direktionen vurderer, at der med det nuværende antal direktører er en god balance mellem behovet for på den ene side at sikre, at der udøves ledelse af organisationen og at der er et effektivt samspil med politikerne, og på den anden side sikre, at chefniveauet i rimelig grad også kan bringes i spil i forhold til disse opgaver. Forslag til organisatoriske ændringer A) Ændret organisatorisk placering af Borgerservice og GIS, så de organiseres sammen med Økonomi og Digitalisering Borgerservice flyttes organisatorisk fra Borger og Arbejdsmarked til Økonomi og Digitalisering. Borgerservice leverer en væsentlig indsats i forhold til den daglige kontakt til kommunens borgere og har samtidig en væsentlig rolle i arbejdet med indførelse af digitaliserings- og selvbetjeningsløsninger. Direktionen vurderer, at det er naturligt, at disse løsninger sker i en tættere sammenhæng med Økonomi og Digitalisering. Herved kan Borgerservice lettere komme i spil i en strategisk sammenhæng, hvor flere opgaver skal håndteres digitalt. Den ændrede

5 organisering vil formentlig have mindre betydning for den enkelte medarbejders daglige opgaveløsning. Direktionen ønsker at opnå et rationale på 0,5 mio. kr. fra 2017 i forbindelse med flytningen af Borgerservice. Rationalet skal opnås ved at flytte opgaver til Borgerservice fra fagstabene samt en højere grad af synergi mellem IT og udvikling af de digitale løsninger. Direktionen vil involvere Den administrative Chefgruppe i arbejdet med at flytte opgaver til Borgerservice. Som følge af disse initiativer forventes det, at der kan opnås en bedre og mere effektiv betjening af kommunens borgere. Direktionen vurderer, at der herudover er kvalitetsmæssige synergier forbundet med flytningen. GIS funktionen overflyttes også til Økonomi og digitalisering, da GIS-funktionen også har betydelige sammenhænge med digitalisering, og Direktionen gerne vil have GIS anvendt mere på tværs i organisationen. Ud over disse organisatoriske ændringer er det Direktionens ønske, at det nye stabsområde på økonomiområdet får et endnu tydeligere fokus på proaktiv økonomistyring, sammenhænge mellem budget og effekt, økonomianalyser, controlling mv. Direktionen vil derfor anmode stabsområdet om at intensivere indsatsen for at skabe en enhed, der på tværs i organisationen kan udføre disse opgaver. Direktionen vurderer at der på sigt vil kunne hentes effektiviseringer på området. B) Samling af sekretariaterne i Politik og Analyse Der etableres én samlet sekretariatsfunktion placeret i Politik og Analyse, som skal løse opgaver for hele organisationen. Et nyt, fælles sekretariat skal sikre en øget koordinering, specialisering og effektivisering i forhold til betjening af Byråd, Udvalg, Borgmester, Direktionen og den øvrige organisation. For at sikre sammenhæng til de opgaver, der løses i de forskellige direktørområder, skal der i Politik og Analyse være en opbygning, der sikrer, at medarbejderne har den nødvendige viden, der retter sig mod de forskellige direktørområders behov, ligesom der til hver direktør vil være tilknyttet en sekretær og en AC er. Opgaverne vil være projektorienterede opgaver, ad hoc opgaver samt enkelte driftsopgaver. Sekretariatet er en serviceenhed, der løbende skal tilpasse sig organisationens behov. Politik og Analyse skal varetage følgende opgaver: Betjening af Byråd, udvalg og borgmesteren. Betjening af Direktionen og organisation Juridisk funktion. Kommunikation og grafisk arbejde.

6 Data, analyse og projekter. I Politik og Analyse oprettes et Visionssekretariat, der blandt andet vil have til opgave at skabe overblik og koordinere de mange tiltag, der sker i visionsarbejdet både i forhold til medarbejderne, politikerne og borgerne i kommunen. Som udgangspunkt vil det være medarbejdere fra de 4 sekretariater, der indgår i Politik og Analyse. Indplaceringen vil ske på baggrund af en konkret vurdering. Direktionen vil hurtigst efter en beslutning om en ændret organisation tage stilling til, hvilke medarbejdere, der skal indgå i Politik og Analyse. Ved at samle funktionerne er det muligt at skabe et rationale på 1,5 mio. kr., der indfases med 0,5 mio. kr. i 2016, 1,2 mio. kr. i 2017 og det fulde beløb fra Herudover vil der være kvalitetsmæssige gevinster forbundet med samlingen. C) Styrkelse af vækstindsatsen Der skal skabes en mere markant udviklings- og vækstkraft i den kommunale organisation, hvorfor den kommunale erhvervs- og turismefunktion samt bosætning flyttes til Plan, Kultur og Teknik, og lægges sammen med Kultur og Fritid i en fælles afdeling. Herved er det muligt at prioritere og sikre den tættere sammenhæng mellem de udviklingsprægede funktioner som fx planområdet, kulturog fritidsområdet, erhvervsområdet samt til de sagsbehandlende funktioner, som også alle har stor betydning for kommunens vækstklima. I forbindelse med organisationsændringen vil der ske en nærmere drøftelse af opgavernes placering. For Varde Kommune er det afgørende, at der er optimale muligheder for det private erhvervsliv i forhold til at etablere sig og drive virksomhed under de bedst mulige betingelser. Ved at samle den strategiske og den sagsbehandlende indsats tror Direktionen, at der sker en samlet styrkelse af hele det vækststrategiske arbejde. Det er væsentligt for Direktionen at understrege, at der ikke hermed lægges op til en flytning af de politiske ansvarsområder, tværtimod anbefaler Direktionen, at det politiske ansvar for erhvervsog turismeindsatsen fastholdes i Økonomi- og Erhvervsudvalget. Direktionen vurderer, at der er kvalitetsmæssige forbedringer forbundet med flytningen. D) Kantinerne Kantinerne på Rådhuset og på BCV flyttes fra Politik og Analyse til Center for Anlæg og Ejendomme i Plan, Kultur og Teknik. Derved placeres funktionen i samme enhed som de andre

7 bygningsservicefunktioner. E) Beredskabet Den overordnede beredskabsopgave løses fra 1/ i samarbejde med Esbjerg og Fanø kommuner. De tre kommuner har et samlet beredskab. Varde Kommunes opgaver er i den forbindelse hovedsagelig stabsrelaterede, på den baggrund flyttes opgaverne vedrørende Beredskabet fra Plan, Kultur og Teknik til Politik og Analyse. F) Organisering af Social og Sundhedsområdet I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2016 er der bestilt en række forskellige analyser af ældreområdet. Når disse analyser foreligger, vil der ske en vurdering af den samlede organisation på Social- og Sundhedsområdet. Det må påregnes, at denne vurdering også vil have indflydelse på den administrative organisering af området. Der forventes en besparelse på 0,3 mio. kr. på den administrative betjening af området, og den vil kunne indfases i G) Arbejdsmarkedsområdet Direktionen har noteret sig, at der i efteråret 2015 allerede er igangsat en organisationstilpasning på Jobcenter Varde med det formål at sikre fokus på varighed af ydelsen, som er blevet endnu vigtigere på baggrund af de senere års reformer på området. Direktionen imødeser, at disse tilpasninger realiseres. I sammenhæng med disse tilpasninger er det Direktionens mål, at der generelt opnås en forstærket indsats i forhold til det tværgående samarbejde, da alle afdelinger i Varde Kommune har et ansvar for at sikre en vellykket arbejdsmarkedsindsats det vil stille krav både til Jobcentret og til resten af organisationen. Generelt Der udarbejdes tids- og handleplaner for de konkrete organisatoriske overførsler i et samarbejde mellem de berørte ledere og medarbejdere med henblik på at sikre en fortsat hensigtsmæssig opgavevaretagelse. Ultimo november vil der ske en udmelding til medarbejdere, der skal overflyttes.

Nyvurdering af administrativ organisation

Nyvurdering af administrativ organisation Nyvurdering af administrativ organisation Fra kommissoriet Målet har været at sikre en administration, der fremstår maksimalt trimmet, og som på den ene side kan levere effektiv betjening af borgerne

Læs mere

Direktionens besvarelse af høringssvar

Direktionens besvarelse af høringssvar Dato 15-11-2015 Dok.nr. 158086/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Direktionens besvarelse af høringssvar Forslag Afdelinger Høringssvaret Direktionens overvejelser/svar Ad A) Borgerservic e og GIS Fælles MED

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Stillings- og personprofil Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Maj 2017 Opdragsgiver Haderslev Kommune Adresse Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev 74 34 34

Læs mere

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv (CPK) har en bred faglig profil, Vi samarbejder med erhvervslivet, borgerne og diverse organisationer

Læs mere

Forslag til ny organisering af stabene

Forslag til ny organisering af stabene Forslag til ny organisering af stabene 1 Indledning I forbindelse med en reduktion af antallet af direktører fra 7 til 6 skal der træffes beslutning om, hvordan opgavefordeling og ledelsesstrukturen i

Læs mere

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget Sagsnr.: 2011/08610 Dato: 11-08-2011 Sag: Sagsbehandler: Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Signe Friis Direktionskonsulent

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen Punkt 18. Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen 2015-015928 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender den foreslåede organisering, og bemyndiger Rådmand

Læs mere

Administrativ ledelse og organisation - tilpasning

Administrativ ledelse og organisation - tilpasning Notat Administrativ ledelse og organisation - tilpasning 1. januar 2010 Direktionen Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: Ref.: Niels

Læs mere

GOD LEDELSE. TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer

GOD LEDELSE. TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer GOD LEDELSE LEADERSHIP PIPELINE I SUNDHEDS-, ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN SAMT BORGERSERVICE TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer for samarbejdet i Hjørring Kommune Dette er

Læs mere

Høringssvar Sekretariatet Plan, Kultur og Teknik Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration

Høringssvar Sekretariatet Plan, Kultur og Teknik Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Dato 11-11-2015 Dok.nr. 156209/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Samlet dokument alle høringssvar Høringssvar Sekretariatet Plan, Kultur og Teknik Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Udarbejdet

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2016-2018 Godkendt af Byrådet den 27. januar 2016 Direktionens strategiplan 2016-2018 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategien,

Læs mere

Stillings- og personprofil. Specialist til støttet byggeri Haderslev Kommune

Stillings- og personprofil. Specialist til støttet byggeri Haderslev Kommune Stillings- og personprofil Specialist til støttet byggeri Haderslev Kommune September 2017 Opdragsgiver Haderslev Kommune Adresse Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev 74 34 34 34 www.haderslev.dk

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Skanderborg Kommune. Ledelsesevaluering Direktionsrapport

Skanderborg Kommune. Ledelsesevaluering Direktionsrapport Skanderborg Kommune Ledelsesevaluering 2018 Direktionsrapport OVERBLIK - Total Jeg er en god leder 4 3 5 2 6 1 Meget uenig 7 Meget enig () () () () Niveauet er ikke tilfredsstillende. Der bør ske forbedringer.

Læs mere

Haderslev Kommunes administrative organisation overordnet beskrivelse

Haderslev Kommunes administrative organisation overordnet beskrivelse Haderslev Kommunes administrative organisation overordnet beskrivelse Byrådet godkendte i februar 2014 en ny administrativ organisation for Haderslev Kommune. Godkendelsen skete på baggrund af en grundig

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016 1 FORORD Guldborgsund Kommunes ledelsesgrundlag lægger sig tæt op ad vores kerneopgave og er båret af den præcise retning og de værdier, der lægges til grund for kerneopgaven.

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune

Ledelsesgrundlag. Baggrund. Allerød Kommune Ledelsesgrundlag Allerød Kommune Forvaltningen Byrådssekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Baggrund Allerød Kommune gennemførte 1. januar 2011 en

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale

Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale BALLERUP KOMMUNE Dato: 8. september 2015 Tlf. dir.: 4175 0010 E-mail: lbg@balk.dk Kontakt: Lene Bækgaard Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale Kommunaldirektør

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2013-2015 Godkendt af Byrådet den 20. marts 2013 Direktionens strategiplan 2013-2015 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategi

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Den centrale stab organisering, indsatser og proces

Den centrale stab organisering, indsatser og proces 06-05-2015 Arne Kristensen Direkte: 7257 7008 Mail: akr@jammerbugt.dk Den centrale stab organisering, indsatser og proces Baggrund Direktionen har med Økonomiudvalgets godkendelse besluttet at ændre den

Læs mere

Udviklingsaftale indgået mellem Direktionen og Økonomiudvalget 2016

Udviklingsaftale indgået mellem Direktionen og Økonomiudvalget 2016 Udviklingsaftalens afgrænsning Udviklingsaftalen indgås for 2016. Udviklingsaftalen omfatter den samlede administrative opgaveportefølje samt koncernens organisation. Ved indgåelse af udviklingsaftalen

Læs mere

Stillings- og personprofil. Centerchef til Borger- og Arbejdsmarkedscenter

Stillings- og personprofil. Centerchef til Borger- og Arbejdsmarkedscenter Stillings- og personprofil Centerchef til Borger- og Arbejdsmarkedscenter Høje-Taastrup Kommune Oktober 2015 Opdragsgiver Høje-Taastrup Kommune Adresse Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup 43

Læs mere

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Baggrund for forslag til organisationsændring I august 2015 blev organisationen ændret i Børn og Unge og inddelt i

Læs mere

Koncernledelsen, bestående af direktionen, afdelings- og stabschefer, medvirker til at skabe tværgående sammenhæng i organisationen.

Koncernledelsen, bestående af direktionen, afdelings- og stabschefer, medvirker til at skabe tværgående sammenhæng i organisationen. Notat vedr. administrativ hovedstruktur i Silkeborg Kommune Indhold Den administrative hovedstruktur 1. Direktionen 2. Koncernledelsen 3. Direktører 4. Afdelings- / stabschefer Den administrative hovedstruktur

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Den samarbejdende organisation - Strategi for ledere og medarbejdere i Haderslev Kommune

Den samarbejdende organisation - Strategi for ledere og medarbejdere i Haderslev Kommune Den samarbejdende organisation - Strategi for ledere og medarbejdere i Haderslev Kommune Den samarbejdende organisation Strategi for ledere og medarbejdere i Haderslev Kommune I Haderslev Kommune tror

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation Notat Oplæg til ny administrativ organisation Fredericia Kommune December 2018 Indhold Baggrund... 2 Målsætninger og principper for ny organisering... 4 Borger- og interessentperspektivet:... 4 Forvaltningsperspektivet...

Læs mere

Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne

Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne Job- og personprofil Organisationen Skanderborg Kommune I Skanderborg Kommune tror vi på, at tillid betaler sig. Denne og andre stærke værdier er styrende

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Allerød Kommunes organisationsstruktur Som opfølgning på Økonomiudvalgets møde den 19.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået:

1. Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat af de seneste møde: Opmærksomheden rettes mod fejl under punkt 2. Der skulle have stået: Dagsorden / referat - møde i Fælles MED Administration den 19. januar 2017 kl. 13.00 i mødelokale 3, Varde Rådhus, Bytoften 2 Deltagere: Mogens Pedersen, Anne-Mette Rørvang, Erik Schultz, Helle Marquertsen,

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL

GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL Indledning Guldborgsund Kommune har besluttet at udvide direktionen. I den forbindelse er vores centerchef for Teknik og Miljø blevet

Læs mere

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016

Borgerdialog og MED-møde. Budgetproces 2016 Borgerdialog og MED-møde Budgetproces 2016 Frederikssund Kommune Budget 2016 Frederikssund Kommune skal til enhver tid drives så effektivt som muligt til glæde for alle borgere og virksomheder. Den aktuelle

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1 LEDELSESGRUNDLAG JUNI 2016-1. UDKAST - DEL 1 1 VÆRDIERNE Guldborgsund Kommunes kerneopgave fremgår af planstrategien og udvalgsstrategierne: Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse,

Læs mere

DIREKTØR FOR TEKNIK & MILJØ

DIREKTØR FOR TEKNIK & MILJØ GULDBORGSUND KOMMUNE DIREKTØR FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL Indledning Guldborgsund Kommune har besluttet at udvide direktionen. I den forbindelse er den hidtidige direktør for referenceområdet

Læs mere

Notat. Vurdering af udmøntningsprojekt for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice. Til: Magistraten. Den 7. oktober 2005.

Notat. Vurdering af udmøntningsprojekt for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice. Til: Magistraten. Den 7. oktober 2005. Notat Til: Magistraten Den 7. oktober 2005 Vurdering af udmøntningsprojekt for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Århus Kommune IT- og Organisationsafdelinge Borgmesterens Afdeling Resume

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Forslag til organisationsændring i høring

Forslag til organisationsændring i høring Forslag til organisationsændring i høring Byrådet besluttede i sit møde d. 15. juni d.å. at forvaltningen skulle arbejde videre med forslag til ændring af den administrative organisering. I forlængelse

Læs mere

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2014

Aftalestyring. Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2014 Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Social og Handicap 2014 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et hav af muligheder, og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Job- og kompetenceprofil

Job- og kompetenceprofil Job- og kompetenceprofil Stabs til Staben for Herning Kommune søger en stabs til Staben for pr. 1. august 2019. Herning Kommune Herning Kommune er med et indbyggertal på 89.000 og et areal på 1.323 km²

Læs mere

Job- og kompetenceprofil for. Chefstilling i Direktionens Stab. Marts 2019

Job- og kompetenceprofil for. Chefstilling i Direktionens Stab. Marts 2019 Job- og kompetenceprofil for Chefstilling i Direktionens Stab Marts 2019 1 Herning Kommune søger snarest og senest pr. 1. juni 2019 en ny Chef i Direktionens Stab. Indledning Herning Kommune er med et

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Stillings- og personprofil. Overtandlæge. Frederikssund Kommune August 2017

Stillings- og personprofil. Overtandlæge. Frederikssund Kommune August 2017 Stillings- og personprofil Overtandlæge Frederikssund Kommune August 2017 Opdragsgiver Frederikssund Kommune Adresse Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Telefon: 47 35 10 00 www.frederikssund.dk

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse. Leder af staben for Ældre og Social Service

Stillings- og funktionsbeskrivelse. Leder af staben for Ældre og Social Service Stillings- og funktionsbeskrivelse Leder af staben for Ældre og Social Service Indledning Frederikssund Kommune søger en dygtig leder til staben for Ældre og Social Service. Hvis du, efter at have læst

Læs mere

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI SKANDERBORG KOMMUNE 2017-2020 Strategiens formål og baggrund Med Digitaliserings- og IT-strategien skal borgere, virksomheder og medarbejdere i Skanderborg Kommune opleve

Læs mere

Projekt Ny organisationsstruktur

Projekt Ny organisationsstruktur 1. Vision Kommuneqarfik Sermersooq er en kommune i fremdrift, der prioriterer udvikling, vækst og nytænkning. Med borgeren i centrum skal kommune til stadighed udvikles, således at borgerne opnår den bedst

Læs mere

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget Økonomiudvalget Med et budget på 468,5 mio. kr. udgør Økonomiudvalgets område 12 % af Hjørring Kommunes samlede driftsbudget. Udvalget skal sikre, at den administrative driftsvirksomhed er i overensstemmelse

Læs mere

BYRÅDS- OG DIREKTIONSSEKRETARIATET ADELGADE 44 8660 SKANDERBORG WWW.SKANDERBORG.DK MED HJERTET I LEDELSE! KODEKS FOR GOD LEDELSE

BYRÅDS- OG DIREKTIONSSEKRETARIATET ADELGADE 44 8660 SKANDERBORG WWW.SKANDERBORG.DK MED HJERTET I LEDELSE! KODEKS FOR GOD LEDELSE BYRÅDS- OG DIREKTIONSSEKRETARIATET ADELGADE 44 8660 SKANDERBORG WWW.SKANDERBORG.DK SKANDERBORG KOMMUNE MED HJERTET I LEDELSE! KODEKS FOR GOD LEDELSE OKTOBER 2007 Indholdsfortegnelse 1. PROCESSEN... 3 2.

Læs mere

Aftalestyring. Januar 2017

Aftalestyring. Januar 2017 Aftalestyring Aftale mellem Direktionen og Politik og Analyse Januar 2017 Varde Kommunes overordnede vision Vi i naturen er Varde Kommunes fælles vision. Den indrammer fortællingen om det gode liv i vores

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Ledelsesregulativ for Region Hovedstaden

Ledelsesregulativ for Region Hovedstaden Ledelsesregulativ for Region Hovedstaden 20. marts 2015 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET ADMINISTRATIV ORGANISERING... 4 2.1 Koncerndirektion... 4 2.2 Koncerncentre... 5 2.3 Hospitaler... 6 2.3.1 Hospitalsdirektioner...

Læs mere

Notat til dagsordenpunkt

Notat til dagsordenpunkt Notat til dagsordenpunkt Udvalgsbehandling Økonomi- og Planudvalget den 16. november 2011 Emne Organisationstilpasning edoc sagsnummer 1253-68538 edoc dokumentnummer 2011-49956 Dato 11-11-2011 Administrativ

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Odder Kommune

Digitaliseringsstrategi Odder Kommune Digitaliseringsstrategi Odder Kommune Dokumentnr.: 727-2016-159853 side 1 Opbygning af digitaliseringsstrategien: Digitaliseringsstrategien for Odder Kommune tager udgangspunkt i både Odder Kommunes generelle

Læs mere

Børneunderudvalg 14. juni 2006, Kl Møde nr. 7 Mødelokale 2, Værløse Rådhus

Børneunderudvalg 14. juni 2006, Kl Møde nr. 7 Mødelokale 2, Værløse Rådhus VÆRLØSE KOMMUNE Børneunderudvalg 14. juni 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 Mødelokale 2, Værløse Rådhus Medlemmerne mødte. Berit Torm (V) formand Ulla Rasmussen (V) Steen Horstmann (C) Lisbeth Lykke Harsvik

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Du vil få et udfordrende job og vil blandt andet kunne se frem til følgende ansvarsområder

Du vil få et udfordrende job og vil blandt andet kunne se frem til følgende ansvarsområder Visionær HR-chef Ønsker du et lederjob, hvor du har indflydelse på at skabe innovative, effektive og attraktive arbejdspladser? Så er stillingen som HR-chef i Greve Kommune noget for dig! Du skal være

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2017:

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion Ansvarligt udvalg Økonomiudvalget Sammendrag Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Notat. Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative område. Indledning

Notat. Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative område. Indledning DIREKTIONEN Ullasvej 23 DK-3700 Rønne www.brk.dk Notat Modtagere: Økonomi og Erhvervsudvalget Udarbejdet af. Projektkoordinatoren Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

JOBPROFIL. Ældre- og Sundhedschef Hillerød Kommune

JOBPROFIL. Ældre- og Sundhedschef Hillerød Kommune JOBPROFIL Ældre- og Sundhedschef Hillerød Kommune 1. Indledning Hillerød Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny Ældre- og Sundhedschef. Jobprofilen er udarbejdet

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

Ledelse sådan! helhedsorienterede blik på, hvad der er bedst for borgeren, barnet eller den opgave, der står i centrum.

Ledelse sådan! helhedsorienterede blik på, hvad der er bedst for borgeren, barnet eller den opgave, der står i centrum. Ledelse - sådan! Ledelse sådan! Ledelsesgrundlaget i Rebild Kommune skal være med til at sikre, at vi har den rigtige ledelse til den bedst mulige løsning af kerneopgaven og den rigtige ledelse i forhold

Læs mere

Indstilling. Ad hoc-udvalgets betænkning vedr. principper for organisering og styring af magistratsafdelingerne. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Ad hoc-udvalgets betænkning vedr. principper for organisering og styring af magistratsafdelingerne. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 18. august 2005 Ad hoc-udvalgets betænkning vedr. principper for organisering og styring af magistratsafdelingerne Århus Kommune IT-

Læs mere

Vær fornyende. Ta ledelse. Kerneopgaven. Skab følgeskab. Ledelse - sådan! Ha styr på driften

Vær fornyende. Ta ledelse. Kerneopgaven. Skab følgeskab. Ledelse - sådan! Ha styr på driften Vær fornyende Ta ledelse Kerneopgaven Skab følgeskab Ha styr på driften Ledelse - sådan! Vær fornyende Ledelse sådan! Ta ledelse Kerneopgaven Ha styr på driften Skab følgeskab Ledelsesgrundlaget i Rebild

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

Rekruttering af Afdelingsleder til Administration og Udvikling i Center for Ejendomme, Veje og Administration. Teknik og Miljø, Herning Kommune

Rekruttering af Afdelingsleder til Administration og Udvikling i Center for Ejendomme, Veje og Administration. Teknik og Miljø, Herning Kommune Rekruttering af Afdelingsleder til Administration og Udvikling i Center for Ejendomme, Veje og Administration Teknik og Miljø, Herning Kommune Job- og kompetenceprofil Indhold: 1. Baggrund 2. Organisation,

Læs mere

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget Økonomiudvalget Med et budget på 470 mio. kr. udgør Økonomiudvalgets område 12 % af Hjørring Kommunes samlede driftsbudget. Udvalget skal sikre, at den administrative driftsvirksomhed er i overensstemmelse

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen

GOD LEDELSE. i Børne- og Ungdomsforvaltningen GOD LEDELSE i Børne- og Ungdomsforvaltningen Forord Offentlig ledelse er på alles læber i disse år. På debatsiderne i enhver avis, på snart sagt alle konferencer om den offentlige sektor og sågar som et

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

Frederikssund Kommune ønsker at besætte stillingen som centerchef for Job og Borgercenter pr. 1. maj 2019.

Frederikssund Kommune ønsker at besætte stillingen som centerchef for Job og Borgercenter pr. 1. maj 2019. Job og kravprofil Centerchef til Job og Borgercenter Frederikssund Kommune Frederikssund Kommune ønsker at besætte stillingen som centerchef for Job og Borgercenter pr. 1. maj 2019. Job og Borgercenter

Læs mere

Ledelsesgrundlag FOKUS

Ledelsesgrundlag FOKUS sgrundlag FOKUS udøves i relationer I Gladsaxe Kommune har vi høje ambitioner Borgere og virksomheder skal opleve mødet med os som top professionelt. De skal opleve, at vores indsats er båret af energi

Læs mere

1. Resume Teknik og Miljø fremlægger et forslag til organisatoriske ændringer, der skal sikre et styrket Teknik og Miljø.

1. Resume Teknik og Miljø fremlægger et forslag til organisatoriske ændringer, der skal sikre et styrket Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og miljø Dato 6. marts 2018 Organisationsudvikling for Styrket Teknik og Miljø Organisatoriske ændringer i Teknik og Miljø med henblik på at styrke

Læs mere

Struer Kommune Udvikling af organisationen

Struer Kommune Udvikling af organisationen Projektbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 2. Formål med opgaven... 2 3. Indhold af projektet... 2 4. Organisering af opgaven... 3 5. Resultat af projektet... 4 6. Tidsplan... 4 BILAG 1...

Læs mere

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Dette notat beskriver direktionens forslag til Økonomiudvalget om, at Beskæftigelse og skal organiseres i en ny struktur i kommunen med virkning fra

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2019-20 Gældende pr. 1.1. 2019 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 8. december 2015 Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 1. Baggrund for analysen I Ældre og Sundhed har opgaverne udviklet sig meget over de senere år. Ældrebefolkningen

Læs mere

13. Direktion og sekretariater

13. Direktion og sekretariater 2015-18 13. 2015-18 2015-18 Præsentation har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere hensigtsmæssigt, ved at politikkerne får et tilstrækkeligt grundlag

Læs mere

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer.

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer. Organisationsplan 1 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for Region Sjællands virke... 3 1.1 Regionens hovedopgaver... 3 1.2 Vi er til for dig... 3 1.3 Grundlæggende organisatoriske principper... 4 2. Region

Læs mere

Sundhedschef. Frederikssund Kommune

Sundhedschef. Frederikssund Kommune Sundhedschef Frederikssund Kommune 1. Indledning Frederikssund Kommune ønsker at ansætte en sundhedschef. Stillingen, der er nyoprettet i forbindelse med en organisationsændring, er vakant og ønskes besat

Læs mere

Rekruttering af afdelingsleder for Administration og Udvikling, Center for Ejendomme, Veje og Administration. Teknik og Miljø, Herning Kommune

Rekruttering af afdelingsleder for Administration og Udvikling, Center for Ejendomme, Veje og Administration. Teknik og Miljø, Herning Kommune Rekruttering af afdelingsleder for Administration og Udvikling, Center for Ejendomme, Veje og Administration Teknik og Miljø, Herning Kommune Job- og kompetenceprofil Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...

Læs mere

Har du styr på den kommunale økonomi, er du ansvars- og kvalitetsbevidst, og respekterer du faglighed?

Har du styr på den kommunale økonomi, er du ansvars- og kvalitetsbevidst, og respekterer du faglighed? Ambitiøs økonomichef til Greve Kommune Har du styr på den kommunale økonomi, er du ansvars- og kvalitetsbevidst, og respekterer du faglighed? Kan du svare ja hertil, og kan du også omsætte disse centrale

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2018 Gældende pr. 1.1. 2018 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN DIREKTIONENS STRATEGIPLAN INDLEDNING Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2015 og 2016. Direktionen har arbejdet med emnet hen over efteråret for at afklare

Læs mere

Forslag til tilpasning af den administrative organisering med virkning fra 1/

Forslag til tilpasning af den administrative organisering med virkning fra 1/ NOTAT til tilpasning af den administrative organisering med virkning fra 1/10 2018 31. maj 2018 Journal nr. 1. Baggrund Byrådet har i forbindelse med vedtagelse af budget 2018-2021 besluttet, at der skal

Læs mere

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne:

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne: Beslutningen Budget 2013 indeholder en beslutning om, at: Administrationsbygningerne i Aakirkeby, på Østre Ringvej i Rønne, og i Nyker udfases som kommunale arbejdspladser. Nexø Rådhus fastholdes som administrationsbygning

Læs mere

Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service

Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service Jobprofil for Centerchef til Center for Ejendomme og Intern Service Centrets overordnede faglige områder, funktioner og formål er: Centrets faglige områder og funktioner er organiseret i forhold til Facility

Læs mere