I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet"

Transkript

1 18. årgang, august_september 2017, nr. 4 I dette nummer: Formanden har ordet Ytringsfrihed eller ej! Mange tiltag i afdelingen, herunder ændrede arbejdsgange Velkommen i FOA Sydsjælland mød Pia Heidi Nielsen Medlemsmøde; Indsamling af både generelle og specifikke krav til OK18 Skjulte optagelser på jobbet Vi har brug for dit samtykke læs mere her Bliv medlem og få en gave skaf et medlem og få en gave Gode medlemstilbud til dig: - Halloween og Allerhelgen tur til Kolobrzeg Tilmeldingsfrist forlænget - Kom til årsmøde i de 3 sektorer - Juletur til Malmø - BonBon-land rabatbilletter Referater fra bestyrelsesmøder i Nødtelefoner i afdelingen - Mangler vi din ? - InFOAktuelt i 2017

2 FOA Sydsjælland Formanden har ordet v/afdelingsformand Lissi Lund Ytringsfrihed eller ej! Må man, eller kan man som offentligt ansat ytre sig i offentligheden, hvis man oplever ting på ens arbejdsplads, som ikke er i orden? Ja selvfølgelig skal man det, vil de fleste mene, men desværre viser det sig at offentligt ansatte er bange for følgerne, hvis de ytrer sig offentlig om forholdene på deres arbejdsplads. Vi får ofte henvendelser fra medlemmer som fortæller, at hverdagen er forfærdelig, der mangler tid til børnene, til borgerne, til lidt kollega snak, til dygtiggørelse, til fordybelse og i det hele taget tid til at gøre arbejdet ordentligt, uden at være bange for, at begå fejl eller glemme noget, der kan komme til at gå ud over dem, de har med at gøre. Når vi så spørger; Om de har sagt det højt? Og om de har talt med ledelsen om det de oplever? Så er svaret ofte, nej det tør vi ikke - eller også er svaret, ja det har vi gjort, men det hjælper ikke noget. Og I (her FOA Sydsjælland) skal der heller ikke sige noget, for så går det bare ud over mig/os, næste gang der sker besparelser Dog er det ikke hver gang vi kan sige ja til sidde disse oplysninger overhørig, som da et medlem fortalte at de på en weekendvagt havde haft 12 utilsigtede hændelser, grundet arbejdspres og mangel på nok kolleger. Det kan simpelthen ikke være rigtigt at offentlige ansatte ikke tør ytre sig offentligt, uden at være bange for repressalier. Uden ytring og det at turde sige tingene højt i det offentlige rum, er vi stærkt på vej til at udvikle en, ja lad os kalde det en syg kultur, hvor kritik bliver tiet ihjel istedet for at komme frem. Dermed sker der aldrig en løsning af situationen. Hermed siger jeg ikke, at alt som det første skal i pressen. Nej som offentlig ansat, og som ansat i det hele taget, skal man bruge de systemer der er, som at medinddrage tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentant, ledelsen og MED-systemet og politikerne der, hvor man er ansat. Virker det ikke, ja så er det vigtigt at ytre sig offentligt. Derfor en stor opfordring til alle, både tillidsvalgte og øvrige medarbejdere om vigtigheden af, at de ytrer sig både på arbejdspladsen men også i offentligheden; for uden det, vil vi få et samfund med afvikling istedet for et samfund i udvikling.

3 Mange tiltag i afdelingen, herunder ændrede arbejdsgange: Har du talt med dine tillidsrepræsentant i dag? Kære FOA faglige medlem En tillidsrepræsentant er bindeled og talerør på din arbejdsplads for dig og dine FOA faglige kolleger. Siden årets start, har vi i FOA Sydsjællands faglig afdeling arbejdet med implementering af ændrede arbejdsgange i faglig afdeling omkring emnet: Fra sagsbehandler til konsulent. Det betyder blandt andet, at når et medlem ringer ind i faglig afdeling; o Så vil vi spørge ind til, om den enkelte har vendt spørgsmålet med sin tillidsrepræsentant? o Vil vi afdække, hvilke kompetencer medlemmets tillidsrepræsentant har fået uddelegeret, og hvordan det videre forløb vil være i forhold til den konkrete henvendelse Det er vigtigt for os at sige, at INGEN bliver overladt til sig selv. Vi vil være med på sidelinjen som sparringspartner, vidensbank og back- up for vores tillidsvalgte indenfor de kompetenceområder som de har fået uddelegeret af afdelingens sektorformænd. Har du spørgsmål til denne information så er du også meget velkommen til at kontakte os. Med venlig hilsen Venlig hilsen Lissi Lund/ Pia Danielsson / Pia Heidi Nielsen / Ulla Mikkelsen og Pia Paaske Politisk ledelse i FOA Sydsjælland Velkommen i FOA Sydsjælland mød Pia Heidi Nielsen Jeg hedder Pia Heidi Nielsen. Jeg kommer fra en stilling som husassistent i et kommunalt centralkøkken. Jeg blev valgt som sektorformand i Kost og Service i november Er der ikke nogen Tillidsrepræsentant på din arbejdsplads? Eller står du i en akut situation Så kan du altid ringe ind til os på tlf Er det uden for vores ordinære åbningstid så kan du benytte vores nødtelefoner, - som du finder på vores hjemmeside. I 2010 blev de 2 sektorer; Teknik og Service samt Kost og Service lagt sammen. Jeg blev valgt som formand for Teknik, Kost og service sektoren.

4 Velkommen i FOA Sydsjælland mød Pia Heidi Nielsen - fortsat fra forrige side Mine hoved ansvarsområder er: Sektorens fagpolitiske forhold, derudover er arbejdsopgaverne mange og alsidige. I Teknik, Kost og Service sektoren er der mange faggrupper; husassistenter, køkkenmedhjælpere, erhvervsuddannede serviceassistenter med hhv. speciale i hospital eller virksomhed, rengøringsledere, kantineledere, ikke faglærte rengøringsassistenter, Au Pair, vejformænd, teknisk service ledere og medarbejdere, vagtcentralassistenter, beredskabsmester, beredskabsassistenter, faglært bropersonale, brofogeder, styrmænd, rådhusbetjente, biblioteksbetjente, svømmebadsassistenter. Jeg er meget ude af huset, hvor jeg deltager i møder med kommunerne, TR, medlemmerne og andre samarbejdspartnere. Hvis det kan lade sig gøre, er jeg også ude på Arbejdspladsbesøg. Disse besøg sker i samarbejde med Tillidsrepræsentanterne Jeg lægger stor vægt på, at komme ud på arbejdspladserne for at holde mig ajour med, hvordan medlemmerne har det. Jeg forsøger så vidt det er muligt, at lægge så mange arbejdspladsbesøg ind i kalenderen som muligt. Jeg er ansvarlig for forhandlinger af indgåelse af private overenskomster, lokalaftaler, forhåndsaftaler med arbejdsgiverne på både det private område samt på det kommunale, regionale og statslige område, hvor sektorens medlemmer er ansat. Herudover svarer jeg på spørgsmål vedrørende overenskomster, arbejdstidsaftaler og arbejdsmiljø samt rådgiver og vejleder sektorens medlemmer, der står i en situation, hvor de har brug for hjælp. Teknik, Kost og Service sektors bestyrelse er bredt sammensat af valgte medlemmer fra sektorens faggrupper. I bestyrelsen drøfter vi vores fag samt fagets udvikling, både hvad der sker lokalt og fra central side. Jeg er valgt til bestyrelsesmedlem i den central Kost og Service sektorbestyrelse, udpeget her til det centrale forhandlingsudvalg, der forhandler Kost og Service overenskomster med de offentlige arbejdsgivere. Jeg er valgt til formand for PenSam forbrugergruppeledelse i Kost og Service. Velkommen i FOA Sydsjælland Medlemsmøde: Indsamling af både generelle og specifikke krav til OK18 Onsdag d. 20. september var der ca. 50 til 60 engagerede medlemmer der var mødt op for at drøfte generelle og specifikke krav til overenskomstforhandlingerne på det kommunale og regionale områder. OK18 står for døren og derfor er det vigtigt vi får drøftet krav til OK18. Vi startede med at synge 2 FOA sange, som FTR Jørgen Houmøller fra Social og Sundhedssektoren havde skrevet både tekst og musik til. Vi startede med fælles oplæg og gik efterfølgende ud i sektorerne. Der var en god debat. Der var bl.a. spørgsmål til resultaterne fra det private område, som vi var inde omkring. Er der noget her vi kan bruge på det kommunale og regionale område.

5 Medlemsmøde: Indsamling af både generelle og specifikke krav til OK18 - fortsat fra forrige side Her er lidt billeder fra aftenen. Kravene skal være tastet senest d. 30. september fra afdelingen til forbundet. FOAs hovedbestyrelse og sektorernes faglige udvalg udtager de generelle krav og FOAs fælles krav d. 12. oktober. De specifikke krav dem der hører hjemme i vores overenskomster bliver udtaget senest d. 21. november af de centrale sektorbestyrelser og deres faglige udvalg. Forhandlingsfælleskabet udtager de generelle krav d. 6. december og selve forhandlingerne af de generelle krav går i gang d. 12. december. Selve organisationsforhandlingerne går i gang d. 15. december og det forventes afsluttet d. 28. februar Så kommer urafstemningen hos medlemmerne. D. 1. april 2018 træder de nye resultater i overenskomsterne i kraft såfremt, der er flertal for resultatet. Tak for en god aften med god debat både i fælles og i sektorerne. De 3 sektorformænd Pia Paaske, Ulla Mikkelsen og Pia Heidi Nielsen.

6 Skjulte optagelser på jobbet Vi har i pressen kunne læse og høre om et plejehjem, hvor personalet var blevet optaget i det skjulte. Derfor er det vigtigt at du handler korrekt, hvis du skulle komme ud for lignende tilfælde eller hvis du har kendskab til tilfælde om skjult optagelser på arbejdet. Se hvilke regner der gælder, hvos du som ansat bliver optaget i det skjulte 1) Må en borger optage en samtale uden at fortælle om det? Skjulte optagelser, som kan identificere ansatte, hvad end det er stemme, billeder eller video, er som udgangspunkt ikke lovligt, fordi det strider med persondataloven om indsamling af personoplysninger. Alligevel er der nogle undtagelser at være opmærksom på som ansat. 2) Hvornår er skjulte lydoptagelser lovlige? Skjulte lydoptagelser er lovlige, så længe den, som optager, selv deltager i samtalen. Man må altså gerne som borger lave skjulte lydoptagelser af sin læge eller sin sosu-assistent uden at give dem besked. Det er derimod ulovligt, når det er en tredjeperson for eksempel en pårørende, som laver de skjulte lydoptagelser. 3) Skjulte videooptagelser Hospitaler, institutioner og private boliger, hvor ansatte har deres arbejdsgang betegnes som ikke frit tilgængelige områder. Efter straffeloven er det forbudt at filme og overvåge på ikke frit tilgængelige områder. Det er altså ulovligt at lave skjulte videooptagelser af ansatte på arbejdspladsen, også i borgerens eget hjem, medmindre at det er blevet oplyst og godkendt af de ansatte på forhånd. 4) Offentliggørelse af skjulte optagelser Som udgangspunkt er det strafbart at offentliggøre skjulte optagelser, hvis indholdet er krænkende og afslører fortrolige oplysninger om den anden person. Men der er et stort men, for hvis de skjulte optagelser afslører materiale, som er i offentlighedens interesse, kan hensynet til at få afdækket sagen være større end hensynet til privatlivets fred. Det vil altid være en konkret vurdering af den enkelte sag. 5) Må min arbejdsgiver lave skjulte optagelser af mig? Arbejdsgiver må gerne lave forskellige kontroller på arbejdspladsen, hvilket også kan være TVovervågning. Samtidig er arbejdsgiver forpligtet til at oplyse de ansatte om kontrollerne, de skal altså være blevet gjort opmærksom på overvågningen. Mange institutioner har for eksempel synligt videoovervågning, men det er af hensyn til personalets sikkerhed, og der skal være skiltning om overvågningen. 6) Hvad kan du gøre, hvis der er lavet en skjult optagelse med dig? Hvis du bliver opmærksom på, at en borger laver skjulte optagelser af dig, skal du sige fra og underrette ledelsen, som har ansvaret for dit arbejdsmiljø. Kilde: Peter Blume, professor i arbejdsret ved Københavns Universitet, og Datatilsynet.

7 Vi har brug for dit samtykke... læs mere her Gå ikke glip af gode medlemstilbud fra FOA Sydsjælland For at vi kan give dig mulighed for at spare op til flere tusinde kroner om året, har vi brug for din accept til, at vi må sende dig information om FOAs medlemstilbud og rabatter f.eks. via og/eller sms. Det kan godt betale sig at kigge på de fordele, vi kan tilbyde. Læs fx om Lean som sparede over kr. ved at tage imod et af FOAs medlemstilbud: Hvis du gerne vil modtage information om vores medlemstilbud og -rabatter, skal du rette dine oplysninger på Mit FOA (du kan til enhver tid melde det fra igen) Ret dine oplysninger: Du kan finde denne boks på forsiden af FOA Sydsjællands hjemmeside, hvor du afgive din samtykke erklæring. Bliv medlem og få en gave Skaf et medlem og få en gave Vi har fra afdelingens side stort fokus på, at alle ansatte på FOA s overenskomster, herunder også ekstraordinært ansatte, får tilbud om medlemskab af FOA s faglige afdeling. På vores hjemmeside kan du finde en boks hvor du kan læse meget mere om vores kampagne. Og på hjemmesiden kan du også finde indmeldelsesblanketten som både du og det nye medlem så skal udfylde for at få gaven* *Mere info om gaverne samt kriterier kan ses på vores hjemmeside; Velkommen i FOA Sydsjælland

8 Medlemstilbud til faglige medlemmer: Arrangementer i FOA Sydsjælland Husk at kikke forbi på vores hjemmeside og tjek op de spændende medlemstilbud der er til dig som medlem i FOA Sydsjælland. I skrivende stund har vi følgende tilbud, som du kan læse meget mere om på vores hjemmeside: Halloween og allerhelgen i Kolobrzeg Tilmeldingsfristen er forlænget Tid: til (mere info om turen og pris klik på hjemmesiden) Indbydelse til Årsmøde i de 3 sektorer, 13. november 2017 Tid: :00 til :00:00 Sted: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 1 dags julehygge-tur til Malmø i Sverige Tid: :00 til 18:00 (billetter til kr. 100 sælges efter først til mølle) Du kan fortsat også købe billetter med rabat til BonBon-land Mere info finder du på forsiden af FOA Sydsjællands hjemmeside;

9 Referater fra FOA Sydsjællands bestyrelsesmøder i 2017 Bestyrelsesmøder januar 2017, kl marts 2017, kl marts 2017, kl maj 2017, kl september 2017 kl november 2017 kl Referater fra bestyrelsesmøder, lægges på Tillidszonen for tillidsvalgte. Er du medlem af faglig afdeling i FOA Sydsjælland, har du mulighed for at få referatet, ved at kontakte din tillidsrepræsentant. Ved du ikke hvem din Tillidsrepræsentant er? Og/eller har du ikke nogen tillidsrepræsentant, så beder vi dig om at kontakte afdelingen på tlf Nødtelefoner i afdelingen: Hvis du har et akut problem uden for afdelingens normale åbningstid, har du som faglig medlem af FOA Sydsjælland mulighed for at kontakte os på et af disse mobilnumre: Afdelingsformand, Lissi Lund, tlf Afdelingsnæstformand, Pia Danielsson, tlf Sektorformand, Pædagogisk sektor, Ulla Mikkelsen, tlf Sektorformand, Teknik, Kost og Service, Pia Heidi Nielsen, tlf Sektorformand, Social- og Sundhedssektor, Pia Paaske, tlf

10 InFOAktuelt i 2017 I 2017 forventer vi at udsende InFOAktuelt 6 gange. Har du input/forslag til artikler så er du meget velkommen til at kontakte afdelingsformand Lissi Lund. Blad nr. ca. tidspunkt for udsendelse InFOAktuelt nr. 1: ultimo februar 2017 InFOAktuelt nr. 2: ultimo april 2017 InFOAktuelt nr. 3 ultimo juni 2017 infoaktuelt nr. 4 ultimo september 2017 (dette blad) InFOAktuelt nr. 5 primo november 2017 InFOAktuelt nr. 6 medio december 2017 Mangler vi din ? Kære medlem Vi udsender løbende vores elektroniske afdelingsblad infoaktuelt, samt info om gode tilbud og medlemsrabatter. Vil du også modtage disse informationer fra os? Så send en til sydsj@foa.dk Husk at skrive dit navn og fødselsdato Vi glæder os til at høre fra dig Venlig hilsen Lissi Lund Afdelingsformand InFOAktuelt Udgives af: FOA Sydsjælland. Ansvarshavende redaktør; afdelingsformand Lissi Lund Postadresse: FOA Sydsjælland Bataljonsvej 3, 4700 Næstved, tlf sydsj@foa.dk Hjemmeside: Åbningstider Næstved: Mandag og Tirsdag 10-16, onsdag 10-15, torsdag 10-17, fredag Der kan aftales tid udenfor åbningstiden. Områdekontorer: Vordingborg, Faxe og Stege. Åbningstider og adresser på områdekontorerne, kan ses på afdelingens hjemmeside. Al post til FOA Sydsjælland, sendes til kontoret i Næstved

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud til dig:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud til dig: 18. årgang, oktober_november 2017, nr. 5 I dette nummer: Formanden har ordet Valg 21. november 2017 Valgmøde i Vordingborg Mange tiltag i afdelingen, herunder ændrede arbejdsgange Vi har brug for dit samtykke

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar Afdelingsformand Lissi Lund er kommet i julestemning, og her fotograferet med den flotte juledekoration, der er i receptionen i afdelingshuset på Bataljonsvej i Næstved 19. årgang, december 2018, nr. 6

Læs mere

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019 Afdelingsformand Lissi Lund viser her, at FOA og herunder også FOA Sydsjælland nu overgår til digital post. 20. årgang, januar-februar 2019, nr. 1 I dette nummer: Formanden har ordet; - 2019 har fokus

Læs mere

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. For elever og unge medlemmer af FOA under 31 år

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. For elever og unge medlemmer af FOA under 31 år Afdelingsformand Lissi Lund står her i afdelingens mødelokale med navnet; Overenskomst. Æbletræet på væggen, er med til at symbolisere FOAs arbejde med overenskomstforhandling 20. årgang, marts-april 2019,

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet 18. årgang, maj_juni 2017, nr. 3 I dette nummer: Formanden har ordet Rigtig god sommer Mange tiltag i afdelingen, herunder fokus på arbejdsmiljø Sommerferielukning på områdekontorer Velkommen i FOA Sydsjælland

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig:

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: 18. årgang, Januar_februar 2017, nr. 1 I dette nummer: Formanden har ordet Lidt om februar Planlægning af årets aktiviteter Nødtelefoner i afdelingen Lukkedage i faglige sekretariat Referater fra bestyrelsesmøder

Læs mere

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. Nyt fra A-kassen; Info om valgmøde til. Nyt fra sektorerne

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. Nyt fra A-kassen; Info om valgmøde til. Nyt fra sektorerne For at vi sammen kan gøre en forskel, er det vigtigt, at vi alle tager del i debatten: Medlemmer, tillidsvalgte, delegerede til kongressen og lokale- og centrale politikere siger afdelingsformand i FOA

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud: Afdelingsformand Lissi Lund fotograferet i afdelingens mødelokale med navnet; ferie i afdelingshuset på Bataljonsvej 19. årgang, august_september 2018, nr. 4 I dette nummer: Formanden har ordet; - Sommeren

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: 18. årgang, December 2017, nr. 6 I dette nummer: Formanden har ordet Lysene tændes Lukkedage mellem jul og nytår og i januar Deltidsansatte har ret til ansættelse i flere timer, hvis de regelmæssigt arbejder

Læs mere

Det nye år Nyt år, en frisk start for nogen. Mulighed for forandring; nyt liv.

Det nye år Nyt år, en frisk start for nogen. Mulighed for forandring; nyt liv. 16. årgang januar 2015 nr. 1 I dette nummer: Det nye år 2015 Udbud og udlicitering Lidt i forhold til overenskomstforhandlingerne DM i SOSU i Bella-centeret Arrangementer Program for Senior klub SYD 2015

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud: Forårsmåneden marts har indtil nu desværre budt på en del sne og kulde. Vi håber snart på lysere tider 19. årgang, marts_april 2018, nr. 2 I dette nummer: Formanden har ordet; - Vintermorgensolens stråler

Læs mere

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. Nyt fra A-kassen; Info om valgmøde til. Nyt fra sektorerne

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. Nyt fra A-kassen; Info om valgmøde til. Nyt fra sektorerne Så blev der udskrevet folketingsvalg. Og mon ikke også, at debatten på vælgermøderne - op til valget vil omhandle debat om, at ulighed koster? På foto ses afdelingsformand i FOA Sydsjælland Lissi Lund.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: - Foredrag med Anders Lund Madsen 26. april BonBon-land billetter Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: - Foredrag med Anders Lund Madsen 26. april BonBon-land billetter Formanden har ordet 18. årgang, marts_april 2017, nr. 2 I dette nummer: Formanden har ordet Stort Ja fra FOA til nye overenskomster Fokus på lavtløn og ligeløn Ansættelse sygedagpenge raskmelding Lukkedage i afdelingen Velkommen

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Formanden har ordet 7. årgang, - oktober 2016 nr. 9 I dette nummer: Formanden har ordet Generalforsamling den 30.11.2016 Tillykke til CURAE Privathjemmepleje Opfordring til efterlønner og pensionister Vindere i Konkurrencen

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra de 3 sektorer - Lønstigninger for ansatte i kommuner og region. Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra de 3 sektorer - Lønstigninger for ansatte i kommuner og region. Formanden har ordet 7. årgang, - november 2016 nr. 10 I dette nummer: Formanden har ordet Generalforsamling den 30. november 2016 Hvorfor spørger vi om dit Cpr-nr.? Velkommen i FOA Sydsjælland mød Birthe Nielsen Medlemstilbud

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig. 31/1 og tag 4 med

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig. 31/1 og tag 4 med 7. årgang, - januar 2016 nr. 1 I dette nummer: Formanden har ordet Januar Vindere i foto-konkurrence Medlemsundersøgelse Velfærdslederens nye rolle Arbejdspladsbesøg Gode medlemstilbud til dig o Kom til

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: o Show, underholdning og Topbasket 21/3. BonBon-land

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: o Show, underholdning og Topbasket 21/3. BonBon-land 7. årgang, - februar 2016 nr. 3 I dette nummer: Formanden har ordet Lidt om marts EKKOFONDEN Omprioriteringsbidraget Det faglige sekretariat holder lukket 27/4 #Fuldtid burde være en ret! Gode medlemstilbud

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Godt nytår til jer alle og må 2018 byde på mindre regn. Den 11. januar 2018, hvor billedet blev taget, var det dog ikke tilfældet :-) 19. årgang, januar_februar 2018, nr. 1 I dette nummer: Formanden har

Læs mere

FOA Sydsjælland ønsker alle medlemmer og deres familier en dejlig sommer og god ferie

FOA Sydsjælland ønsker alle medlemmer og deres familier en dejlig sommer og god ferie 16. årgang juni 2015 nr. 6 I dette nummer: Formanden har ordet Sommerferie lukning på områdekontorerne Lokalkontorerne i Faxe og Stege skifter adresse Nyt fra Pædagogisk sektor FOA Ungdom fejrede 100 året

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud: Afdelingsformand Lissi Lund fotograferet i afdelingens mødelokale med navnet; Barsel i afdelingshuset på Bataljonsvej Nyt fra sektorerne: 19. årgang, oktober_november 2018, nr. 5 I dette nummer: Formanden

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Den 10. marts 2015 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 1. Tilføjelser til dagsorden Intet 2. Valg af referent Annette Bendix Sørensen 3. Overenskomst

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som medlem af Teknik- og Servicesektoren Derfor skal du være med i fællesskabet I FOAs Teknik- og Servicesektor samler vi en lang række faggrupper, som

Læs mere

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Notat 6. august 2018, opdateret 1. november 2018 MEB+JT+NP Side 1 af 18 Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Dansk Socialrådgiverforening (DS) gennemførte i 2017 en undersøgelse blandt vore medlemmer

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig 7. årgang, - februar 2016 nr. 2 I dette nummer: Formanden har ordet Februar Flot fremmøde til Nok er Nok debatmøde Mød os på Vordingborg Messen Arbejdspladsbesøg Gode medlemstilbud til dig o BonBon-land

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Velkommen til FOA 1 Indholdsfortegnelse Side 1.. Velkomst fra formanden Side 2.. Brug de tillidsvalgte Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Side 4.. Valgte og ansatte i FOA 1 Side 5.. Valgte og ansatte

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud: Afdelingsformand Lissi Lund fotograferet på trappen i afdelingshuset på Bataljonsvej 19. årgang, maj_juni 2018, nr. 3 I dette nummer: Formanden har ordet; - #EnLøsningForAlle - Mona Striib ny formand for

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017.

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. BESTYRELSENS BERETNING 2016: Ja, så er der gået et år igen, det er ikke helt til at forstå, at det er et år siden, men tiden løber hurtigt. Det er

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra Pædagogisk sektor - Sprogklog med ble på. Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra Pædagogisk sektor - Sprogklog med ble på. Formanden har ordet 7. årgang, - december 2016 nr. 11 I dette nummer: Formanden har ordet Glædelig jul og godt nytår Lukkedage mellem jul og nytår Generalforsamlingen den 30. november 2016 Pressemeddelelse: FOA og LederForum

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 9-11-2016. Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde 2016. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne

Læs mere

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel F O A f a g o g a r b e j d e Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel 1 Udtal dig trygt Med denne pjece ønsker FOA at støtte dig som medlem i at bruge din ytringsfrihed og sige

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand TEKNIK-SERVICE Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Citat Reiner Burgwald Formand, Teknik- og Servicesektoren En rimelig løn, et job med fornuftigt indhold, selvstændighed i jobbet og

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Jeg synes... Vejledning Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Forord Hovedsamarbejdsudvalget (HMU) har med bidrag fra medarbejderne i Aabenraa Kommune udarbejdet denne vejledning. HMU

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

Hvordan arbejder de faglige udvalg? Køkken- og Rengøringssektoren

Hvordan arbejder de faglige udvalg? Køkken- og Rengøringssektoren Hvordan arbejder de faglige udvalg? Køkken- og Rengøringssektoren 1 Indholdsfortegnelse Forord...3 Køkken- og Rengøringssektoren...4 Faggruppelandsmøde...5 Faglige udvalg...6 Overenskomstforhandlinger...7

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Nyt fra Pædagogisk sektor: - Indgået dimensioneringsaftale for er bekymrende - Årsmøde 9/11

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Nyt fra Pædagogisk sektor: - Indgået dimensioneringsaftale for er bekymrende - Årsmøde 9/11 7. årgang, - september 2016 nr. 8 I dette nummer: Formanden har ordet Lidt om september Lytte-møde Vordingborg Velkommen i FOA Sydsjælland mød June Bahr Andersen Generalforsamling 30. november 2016 - Sæt

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E KANTINELEDER i Kost- og Servicesektoren Vil du have indflydelse på din overenskomst? Vil du være med til at udvikle dit fag? Føler du dig alene? Har du ordentlige fysiske

Læs mere

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00

Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Referat af Sektorbestyrelsesmøde Onsdag den 2. Marts 2011 Kl. 12:30 til 16:00 Udsendt til: Tilstede: Afbud: Birgitte Brixner, Sanne Johansen, Conny Gad Ordstyrer: Referent: Irene Buus Foreløbig dagsorden:

Læs mere

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021

FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen /2021 REFERAT FOA Nordsjælland - Afdelingsbestyrelsen - Dato: 26.05.2019 kl. 9:00 Sted: Hotel Jörgen Kock, Malmø Arkivsag: 17/133445 Tilstede: Lene Lindberg, Anita H. Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen, Ingrid L.T.

Læs mere

Formanden har ordet. Formanden har ordet. November. v/afdelingsformand Lissi Lund. Efterårsting. Efteråret sig nærmer.

Formanden har ordet. Formanden har ordet. November. v/afdelingsformand Lissi Lund. Efterårsting. Efteråret sig nærmer. Formanden har ordet v/afdelingsformand Lissi Lund Efterårsting 6. årgang, - november 2015 nr. 10 I dette nummer: Formanden har ordet LO Danmark Ulighedsdag den 11. december 2015 FOA s Nye brand Nyt slogan

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... FOA er med sine 200.000 medlemmer i den offentlige sektor langt den største fagforening for tekniske servicemedarbejdere

Læs mere

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013.

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013. FOA Kampagne og Analyse 16. august 2013 Det siger FOAs medlemmer om konflikter på arbejdspladsen FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

I dette nummer: BonBon-land. Gode medlemstilbud til dig: o Hjælp - jeg flytter hjemmefra. o Køb rabatbilletter til

I dette nummer: BonBon-land. Gode medlemstilbud til dig: o Hjælp - jeg flytter hjemmefra. o Køb rabatbilletter til 7. årgang, - APRIL 2016 nr. 4 I dette nummer: Formanden har ordet Jeg vælger mig april Velfærdsalliancen.dk Der vil være demonstration i Næstved Det faglige sekretariat holder lukket 27/4 Velkommen i FOA

Læs mere

Klublove for TSM - Teknik og skole

Klublove for TSM - Teknik og skole Klublove for TSM - Teknik og skole 1 Klubbens navn Klubbens navn er TSM Teknik og skole under FOA Århus afdeling Klubben skal til enhver tid overholde afdelingens og forbundets love og bestemmelser. Foretager

Læs mere

RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent?

RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent? RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Fag og Arbejde Randers Østergade 12, 8900 Randers C Tlf. 4697 1900 l Email randers@foa.dk www.foa.dk/randers Hvad er mine fordele? FOA tilbyder: Sikring og

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 8/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl. 08.30 i lokale 206, Østerport

Læs mere

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling 6. oktober 2016 Lokalløn 7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOA-afdeling til at aftale løn ved deres nuværende ansættelse, og 36 procent af medlemmerne

Læs mere

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste hus- og serviceassistenter i den offentlige sektor er medlem af FOA. Mange lignende grupper vælger det samme.

Læs mere

Pædagogisk Sektors årsmøde Onsdag den 9. november 2016 kl FOA Sydsjælland Bataljonsvej 3 Næstved

Pædagogisk Sektors årsmøde Onsdag den 9. november 2016 kl FOA Sydsjælland Bataljonsvej 3 Næstved Pædagogisk Sektors årsmøde Onsdag den 9. november 2016 kl. 19.00 Bataljonsvej 3 Næstved 1. Velkomst Ved Ulla Mikkelsen 2. Valg af dirigent bestyrelsen indstiller Benny Kaad Benny Kaad blev valgt 3. Godkendelse

Læs mere

15. årgang - Februar nr. 1. Udgiver og postadresse: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

15. årgang - Februar nr. 1. Udgiver og postadresse: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 15. årgang - Februar 2014 - nr. 1 Udgiver og postadresse: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Områdekontorer: Vordingborg: Valdemarsgade 39,1. 4760 Vordingborg Fakse: Torvegade 6, 1. 4640 Fakse

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen

FOA din partner på arbejdspladsen F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2007 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 205.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig:

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: 7. årgang, - August 2016 nr. 7 I dette nummer: Formanden har ordet Stormøde Nok er nok Indspark til FOAs nye målprogram Samarbejde mellem de faglige organisationer i LO Næstved Velkommen i FOA Sydsjælland

Læs mere

Ordinær Generalforsamling den 26. november 2014, kl i FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved

Ordinær Generalforsamling den 26. november 2014, kl i FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved REFERAT Ordinær Generalforsamling den 26. november 2014, kl. 19.00 i FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved 1. Velkomst v/formanden Bent Hvolgaard åbnede generalforsamlingen, og bød velkommen. 2. Godkendelse

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Lolland afdeling. Medlemsbladet nr

FOA Fag og Arbejde Lolland afdeling. Medlemsbladet nr FOA Fag og Arbejde Lolland afdeling Medlemsbladet nr. 3. 2010 FOA Lolland Hovedtelefonnummer: 4697 3000 E-mail Faglig: lolland@foa.dk E-mail A-kassen: akasse-lolland@foa.dk FAX Nakskov: 4697 3009 FAX Maribo:

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner NYHEDSBREV NR. 4 af 3F-medlemmer i regioner læs i dette nummer OK11 Er der ekstraordinært ansatte på DIN arbejdsplads? Sne Sne Aktuelle kurser og temadage i foråret 2011 OK 11 - Udtagelse af tværgående

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Kære modtagere af vores nyhedsbrev

Kære modtagere af vores nyhedsbrev Nyhedsbrev Pædagogisk Sektor Nr. 3 december 2015 Kære modtagere af vores nyhedsbrev I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår. 2015 har været et år med store forandringer og mange spændende udfordringer.

Læs mere

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud

Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA Kampagne og Analyse 14. juni 2012 Det siger FOAs tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter om ansatte i løntilskud FOA har i perioden 15.-29. marts 2012 gennemført en elektronisk spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Guide til tillidsrepræsentanten pa en konfliktramt arbejdsplads

Guide til tillidsrepræsentanten pa en konfliktramt arbejdsplads Guide til tillidsrepræsentanten pa en konfliktramt arbejdsplads De akademiske organisationer har i fællesskab udarbejdet denne guide, og du kan som BF-tillidsrepræsentant tage det du kan bruge af vejledningen.

Læs mere

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl. 19.00 Sted: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved FOA Sydsjælland Ordinære Generalforsamling Den 28. november 2018 kl. 19.00 i FOA Sydsjælland,

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig F O A F A G O G A R B E J D E Stå stærkt som TR 5 TR-løfter, der løfter dig De 5 TR-løfter Løfte 1 En aftale om dine TR-opgaver. Du og din afdeling indgår en klar aftale om, hvilke opgaver du løser nu,

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 23-11-2015. Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde 2015. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA Kampagne og Analyse 12. juni 2013 Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA har i perioden 26. april-6. maj 2013 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt.

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 12-11-2012. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne sige stor tak til sektorbestyrelsen, til afdelingsbestyrelsen,

Læs mere

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus 1 Klubbens navn Klublove Social- og Sundhedsassistentklubben Århus Klubbens navn er Social og sundhedsassistentklubben i Århus 2 Formål At medvirke til at løse opgaver i forhold til medlemmerne efter regler,

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer

FOA Fag og Arbejde. Svendborg afdeling. Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde Svendborg afdeling Love for afdeling og sektorer FOA Fag og Arbejde, Svendborg afdeling Møllergade 56 5700 Svendborg Tlf. 4697 2727 Fax. 4697 2718 Faglig afdeling Fax. 4697 2719 A-kassen

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014 SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014 FOA AALBORG PO/pn FiU-nr. 9501-14-24-01 Referat fra sektorbestyrelseskonference 16. og 17. september 2014, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev.

Læs mere

dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden

dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden Velkommen til nye Ansatte og studerende Adresse og træffetider til dbio-hovedstaden Danske Bioanalytikere Hovedstaden, Østbanegade 15 kld. Th. 2100 København Ø Mandag

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Side 1 Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Afholdt onsdag den 15. marts 2017 kl. 17.00 21.00 i FOAs lokaler, Stenhusvej 35, 4300 Holbæk. Generalforsamlingen startede

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som ansat i Social- og Sundhedssektoren 2 Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er noget særligt. Du er

Læs mere

Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen. Hvad bliver du syg af?

Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen. Hvad bliver du syg af? Lang tids sygdom? Det sker kun for naboen Syg i længere tid? Det sker ikke for mig. Ofte syg i kortere perioder? Nej, heller ikke. Det sker for naboen, måske, men ikke mig. Sådan tænker de fleste af os,

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om gode ideer på arbejdspladsen de vil meget gerne deltage i at udvikle nye ting og arbejdsgange

Det siger FOAs medlemmer om gode ideer på arbejdspladsen de vil meget gerne deltage i at udvikle nye ting og arbejdsgange FOA Kampagne og Analyse 3. maj 2012 Det siger FOAs medlemmer om gode ideer på arbejdspladsen de vil meget gerne deltage i at udvikle nye ting og arbejdsgange FOA har i perioden 28. november 2011 til 5.

Læs mere