Samfundsansvar Corporate Social Responsibility

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samfundsansvar Corporate Social Responsibility"

Transkript

1 Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Andersen & Martini A/S har principper, politikker og målsætninger inden for uddannelse, mangfoldighed, anciennitet, fravær samt miljø og har i 2013 opnået følgende resultater i forhold til de følgende mål. Uddannelse Andersen & Martini A/S søger at sikre udvikling af alle medarbejderes kompetencer. Andersen & Martini A/S har således egen uddannelsesfunktion for medarbejderne og benytter bilfabrikkernes uddannelser for fagspecifikt personale. Andersen & Martini A/S har den politik, at kravene fra importørerne til teknisk uddannelse skal prioriteres, og alt relevant personale skal deltage i denne undervisning. Dette gælder også personale, der ikke direkte er omfattet af importørernes krav til uddannelse. For 2013 levede Andersen & Martini op til denne politik, og målet for 2014 er uændret 100% deltagelse i tekniske kurser i henhold til importørernes standarder. Målet har for 2013 været, at hver medarbejder i gennemsnit ikke skal have under 5 kursusdage årligt.. Dette mål blev opnået i 2013, med uddannelsesdage fordelt på et gennemsnitligt antal medarbejdere på 243 eller et gennemsnit på 7,2 dage pr. medarbejder. Målet er uændret 5 kursusdage pr. medarbejder for Det underrepræsenterede køn Andersen & Marti A/S ønsker at sikre en ligelig kønsfordeling i det øverste ledelsesorgan (Bestyrelsen). Dette skal ske via implementering af denne politik, som fokuserer på rekruttering af kvindelige repræsentant(er). I forbindelse med udvælgelse af kandidater til Bestyrelsen skal der ske en aktiv afsøgning af markedet med henblik på at finde egnede kvindelige kandidater. Blandt de potentielle kandidater til Bestyrelsen (short list) bør det tilstræbes, at der som minimum er 1 kvindelig repræsentant, hvis faglige kvalifikationer og kompetencer alene kvalificerer hende til at sidde i Bestyrelsen. I tilfælde af at dette ikke har været muligt, redegøres for i Bestyrelsen hvilke kvindelige kandidater, der har været overvejet, og på hvilke kriterier de er fravalgt i forhold til short listen. Der er opstilles følgende mål og tidsplan for opfyldelse af målet: Mål: Andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i Andersen & Martini A/S skal forøges fra 0% i 2013 til 25% i 2015 Udgangspunktet er taget i den Bestyrelse, der blev valgt på den ordinære Generalforsamlingen i 2013, og målet skal være opfyldt senest efter valg til Bestyrelsen på den ordinære Generalforsamling i 2015 Andersen & Martini A/S ønsker endvidere at sikre en ligelig kønsfordeling i det ledelsesniveau, der har direkte reference til Direktionen, herefter kaldet Chefgruppen. Dette skal ske via implementering af denne politik, som fokusere på rekruttering af en kvindelige repræsentant(er). I forbindelse med udvælgelse af kandidater til Chefgruppen skal der ske en aktiv afsøgning af markedet med henblik på at finde egnede kvindelige kandidater.

2 Blandt de potentielle kandidater til eventuelle ledige funktioner i Chefgruppen (short list) bør det tilstræbes, at der som minimum er 1 kvindelig repræsentant, hvis faglige kvalifikationer og kompetencer alene kvalificerer hende til at sidde i Chefgruppen. I tilfælde af at dette ikke har været muligt redegøres af Direktionen overfor Bestyrelsen, hvilke kvindelige kandidater, der har været overvejet og på hvilke kriterier de er fravalgt i forhold til short listen. Politikken er endnu så ny, at det ikke har været muligt at lave en opfølgning på denne. Mangfoldighed, anciennitet og fravær Bilbranchen er traditionelt en branche for mænd. Ultimo 2013 er ca. 10% af de ansatte, kvinder, hvilket er et fald i forhold til De kvindelige medarbejdere bestrider for det meste administrative stillinger. Ikke desto mindre har Andersen & Martini A/S et antal kvinder ansat som henholdsvis mekanikere, klargøringsfolk og kundemodtagere, og selskabet så gerne dette tal forøget baseret på særdeles gode erfaringer med kvindelige medarbejdere på disse poster. Det er desværre et fåtal af kvinder, der søger disse poster. Til gengæld er det lykkedes Andersen & Martini A/S at ansætte to kvindelige sælgere, og resultatet heraf er så positivt, at selskabet vil søge at øge antallet af kvindelige sælgere. Andersen & Martini A/S søger ikke specifikt i sine stillingsopslag efter medarbejdere af bestemt køn, race, religion eller politisk opfattelse. Det er Andersen & Martinis princip, at det alene er medarbejderens integritet, flair for kundeservice, uddannelse, erfaring og kompetencer, der er udslagsgivende for en eventuel ansættelse. Andersen & Martini A/S har derfor heller ikke specifikke mål for eksempelvis antallet af kvinder, der er ansat i virksomheden, når bortses fra bestyrelsen, som nævnt ovenfor. Antal medarbejdere Ultimo 2013 Ultimo 2012 Kvinder Mænd I alt Kvinder Mænd I alt Klargøring & arb. mænd Sælgere Indskrivning Kundecenter Lærlinge og elever Ledelse og adm Reservedele Teknikere I alt Af figuren nedenfor fremgår fordelingen af medarbejdere på overordnede jobkategorier

3 Teknikere 33 Reservedele 12 Ledelse og adm. 10 Lærlinge og elever 7 Kundecenter 2 Indskrivning 15 Sælgere 12 Klargøring & arb. mænd Andersen & Martini A/S tilstræber at fastholde sine medarbejdere i virksomheden med henblik på at sikre kontinuerlig opbygning og fastholdelse af viden. Andersen & Martini A/S har valgt at kommunikere til alle medarbejdere, at virksomheden altid er villig til at indgå i en drøftelse omkring ændring af arbejdsvilkår (nedsat tid, overflytning til anden måske mindre belastende arbejdsfunktion og lign.), hvis medarbejderen med et sådant initiativ kan fastholdes i virksomheden som en kompetent medarbejder. I 2013 har Andersen & Martini A/S således både blandt det administrative område og blandt det tekniske personale medarbejdere på nedsat tid. Ordninger som er aftalt mellem virksomhed og medarbejdere til begge parters tilfredshed. Det er Andersen & Martinis holdning at videreføre dette princip til gavn for såvel medarbejder, samfund som virksomheden. Af nedenstående figur fremgår anciennitetsfordelingen. Det fremgår, at knap 40% af medarbejderne har været ansat i mere end 10 år. I den sammenhæng henledes opmærksomheden på, at ca. 10% af selskabets medarbejdere er lærlinge (uændret andel fra 2011), som gennemgår et uddannelsesforløb af ca. 4 års varighed hos Andersen & Martini A/S. Baggrunden for, at selskabet uddanner så forholdsvis mange lærlinge, ligger dels i, at det er vigtigt for selskabet og branchen til stadighed at sikre nye kompetencer til afløsning af dem, der går på pension eller til andre brancher, dels at dette ses som en samfundspligt. I 2014 havde Andersen & Martinis ca. 1 lærling for hver 4 teknikere, hvilket var i overensstemmelse med målet. Målet for 2014 er at fastholde denne ratio.

4 Over 25 år 19,8% Mellem 20 og 25 år Mellem 15 og 20 år 4,5% 4,9% Mellem 10 og 15 år 9,5% Mellem 5 og 10 år 17,3% Mellem 1 og 5 år 30,5% Under 1 år 13,6% 0,0% 5,0% 10,0% 15,0% 20,0% 25,0% 30,0% 35,0% Selskabet måler løbende sygefraværet i virksomheden ikke blot på afdelingsniveau, men tillige på individuelt niveau. Er der medarbejdere, der har et unormalt fraværsbillede, indledes samtaler for at afsøge, om virksomheden kan hjælpe den pågældende medarbejder til en øget sundhed. Som det fremgår af figuren nedenfor, er sygefraværet faldet fra 5,3% i 2011 til 4,8% i Ligeledes er sygefraværet faldet fra 2012 til 2013 og har nu nået 3,5%. Målet for 2013 var et sygefravær på under 4%, hvorfor 3,5% er tilfredsstillende. Der vil fortsat blive arbejdet på at sænke sygefraværet for virksomheden. For 2014 er målet at sænke sygefraværet til under 3,5%. 6,00% 5,50% 5,00% 4,50% 4,00% 5,30% 4,80% 3,50% 3,00% 3,50% Rygestop og andre afvænningskurser og forløb tilbydes medarbejdere. Alle medarbejdere er omfattet af en virksomhedsbetalt sundhedssikring. I januar 2011 har selskabet indført rygeforbud uden for de officielle pauser, og i den anledning blev der igen afholdt rygestopkurser. Et egentligt totalt rygeforbud i arbejdstiden er under overvejelse, men selskabet arbejder på at komme rygningen til livs ad frivillighedens vej.

5 Menneskerettigheder Det er Andersen & Martinis holdning, at enhver form for menneskerettigheder skal opfyldes og, at såfremt det kommer til selskabets kendskab, at samarbejdspartnere ikke overholder menneskerettigheder, vil selskabet afdække forholdet og om nødvendigt afbryde det pågældende samarbejde. Inden for selskabets egne rammer er enhver krænkelse af menneskerettigheder bandlyst og afskedigelsesgrund, og eksempelvis mobning tolerere under ingen omstændigheder. Miljøforhold og klimamæssige påvirkninger I 2009 fik alle afdelinger tildelt Arbejdstilsynets Grønne Smiley og Autobranchens miljøcertificering Grøn Auto, og der følges løbende op på at gældende retningslinjer overholdes, således, at fornyet besøg fra Arbejdstilsynet ikke giver anledning til fjernelse af disse smileyer. Arbejdspladsvurderinger gennemføres med passende intervaller (2-3 år). I 2012 er der givet 1 grøn og 1 gul Smiley (forholdet er efterfølgende afklaret) til de 2 afdelinger, der har haft besøg af Arbejdstilsynet. Målet for 2014 er uændret, at der skal opnås grønne Smiley i alle afdelinger, der udtages til kontrol af Arbejdstilsynet. Andersen & Martini A/S er miljøbevidst og har siden 2011 arbejdet på at reducere miljøpåvirkningerne fra virksomhedens drift. Det sker ved løbende konkrete miljøgennemgang af de pågældende afdelinger, hvor ældre energiforbrugende udstyr og belysning løbende udskiftes med moderne, mindre forbrugende udstyr, ligesom der løbende monteres tidsure på kompressorer, udsugning m.v. Endvidere udskiftes løbende ældre lyskontakter med moderne rumfølere, så unødig belysning af tomme lokaler undgås. Andersen & Martini A/S opbevarer, håndterer og bortskaffer alle kemikalier efter miljømæssige forskrifter. Der foretages energigennemgange, og der er udpeget en miljøledelse. Således gennemgås de respektive afdelinger for uhensigtsmæssigt energiforbrug og unødvendigt energitunge processer eller udstyr udskiftes løbende med mindre energikrævende udstyr. Andersen & Martini A/S ønsker igennem virksomhedens aktive miljø- og sikkerhedspolitik at øge medarbejdernes miljøbevidsthed. Der stilles krav til vore leverandører, og der fokuseres på virksomhedens ressourceforbrug. Der er udarbejdet en arbejdsmiljøhandlingsplan, og virksomhedens arbejdsmiljøforhold er kortlagt. Uanset Andersen & Martini A/S er en virksomhed, der handler med biler, og et passende antal demonstrations- og udlejningsbiler af varieret type er nødvendig for virksomhedens drift, er det virksomhedens erklærede mål, at de fleste medarbejdere med respekt for den nødvendige alsidighed i bilflåden kører i de mest økonomiske biler. På samme måde består virksomhedens udlejningsflåde hovedsageligt af biler af den mest brændstoføkonomiske type. På miljøområdet er der ikke opstillet mål. Der sker dog løbende opfølgning på poster så som el og varmeforbrug, samt indkøb og anvendelse af kemikalier i virksomheden.

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Andersen & Martini A/S har principper, politikker og målsætninger inden for uddannelse, mangfoldighed, anciennitet, fravær samt miljø og har i 2014 opnået

Læs mere

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Andersen & Martini A/S har principper, politikker og målsætninger inden for uddannelse, mangfoldighed, anciennitet og fravær samt miljø og har i 2011 opnået

Læs mere

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Andersen & Martini A/S har principper, politikker og målsætninger inden for uddannelse, mangfoldighed, anciennitet, fravær samt miljø og har i 2017 opnået

Læs mere

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility

Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Samfundsansvar Corporate Social Responsibility Andersen & Martini A/S har principper, politikker og målsætninger inden for uddannelse, mangfoldighed, anciennitet, fravær samt miljø og har i 2015 opnået

Læs mere

Redegørelse for samfundsansvar Corporate Social Responsibility jf. Årsregnskabsloven 99a

Redegørelse for samfundsansvar Corporate Social Responsibility jf. Årsregnskabsloven 99a Redegørelse for samfundsansvar Corporate Social Responsibility jf. Årsregnskabsloven 99a Andersen & Martini A/S er det overordnede moderselskab for i alt 2 datterselskaber pr. 31. december 2018. Forretningsmodel.

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. ÅRL 99b Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politikken Det er Vestjysk Banks politik, at vi konstant stræber mod et højt kompetenceniveau hos både ledelse og medarbejdere.

Læs mere

Politik for samfundsansvar

Politik for samfundsansvar Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere... 4 4.3 Korruption og usædvanlige

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. ÅRL 99b Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige sammensætning

Læs mere

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politikken Det er Vestjysk Banks politik, at vi konstant stræber mod et højt kompetenceniveau hos både ledelse og medarbejdere.

Læs mere

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b

Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning. jf. årsregnskabslovens 99b Redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99b Forklaringsnoter 1. SEL 139a Virksomheder i regnskabsklasse C (stor) og D skal opstille måltal for den kønsmæssige

Læs mere

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar DS/16/157 Den 23. november 2016 Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere...

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar samt måltal for det underrepræsenterede køn. Jf. årsregnskabslovens 99a og 99b for samfundsansvar.

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar samt måltal for det underrepræsenterede køn. Jf. årsregnskabslovens 99a og 99b for samfundsansvar. Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar samt måltal for det underrepræsenterede køn. Jf. årsregnskabslovens 99a og 99b for samfundsansvar. Nærværende redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i

Læs mere

Diversitets- og inklusionspolitik

Diversitets- og inklusionspolitik Diversitets- og inklusionspolitik OCTOBER 2016 1. Formål Formålet med denne politik er at beskrive indholdet af Danske Bank-koncernens politik for diversitet og inklusion samt de overordnede målsætninger

Læs mere

DS/17/129 Den 13. december Politik for samfundsansvar

DS/17/129 Den 13. december Politik for samfundsansvar DS/17/129 Den 13. december 2017 Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Ansvar for CSR... 4 4 Målsætning... 4 5 Fokusområder... 5 5.1 Miljø- og klimahensyn...

Læs mere

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision.

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision. Sparekassen skal i forbindelse med indkaldelsen til repræsentantskabet forholde sig til Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision, der knytter sig til dele af Corporate Governance

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR ÅRL 99A

REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR ÅRL 99A REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR ÅRL 99A 2015 2 Corporate Social Responsibility (CSR) er den internationale betegnelse for virksomhedernes sociale ansvar. Vi har

Læs mere

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen

Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politik for mangfoldighed, måltal og det underrepræsenterede køn i ledelsen Politikken Det er Vestjysk Banks politik, at vi konstant stræber mod et højt kompetenceniveau hos både ledelse og medarbejdere.

Læs mere

Ligestillingspolitik

Ligestillingspolitik Ligestillingspolitik Indledning Ligestillingspolitikken indgår som et led i Silkeborg Kommunes overordnede personalepolitik og beskriver nogle grundlæggende holdninger til ligestilling og rummelighed vedrørende

Læs mere

POLITIK FOR FREMME AF DET UNDERREPRÆSENTEREDE KØN I LEDELSEN

POLITIK FOR FREMME AF DET UNDERREPRÆSENTEREDE KØN I LEDELSEN STRANDVEJEN 104A DK-2900 TLF. +45 35 29 86 00 VF.DK TELEFON 22913038 POLITIK FOR FREMME AF DET UNDERREPRÆSENTEREDE KØN I LEDELSEN 1. POLITIKKENS FORMÅL OG BAGGRUND Det følger af selskabslovens 139a, at

Læs mere

Formanden indledte med at byde Mike Ameko Lippert velkommen i bestyrelsen. Mike er valgt blandt forældre til eleverne på N. Zahles Seminarieskole.

Formanden indledte med at byde Mike Ameko Lippert velkommen i bestyrelsen. Mike er valgt blandt forældre til eleverne på N. Zahles Seminarieskole. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag, den 3. juni 2014. Fraværende: Claus Andersen, Mette Morsing og Helle Dyrby Høy Formanden indledte med at byde Mike Ameko Lippert velkommen i bestyrelsen. Mike er valgt

Læs mere

Politik for Det underrepræsenterede køn i koncernen Coop Danmark A/S

Politik for Det underrepræsenterede køn i koncernen Coop Danmark A/S Politik for Det underrepræsenterede køn i koncernen Coop Danmark A/S Dokumentkontrol Godkendt dato: 21.10.2015 Godkendt af: Bestyrelsen i Coop Danmark A/S Dokument ejer: Thomas Hermann, Filnavn: Politik

Læs mere

Charter for flere kvinder i ledelse BASELINERAPPORT

Charter for flere kvinder i ledelse BASELINERAPPORT Charter for flere kvinder i ledelse BASELINERAPPORT Derfor har DJØF tilmeldt sig Charter for flere kvinder i ledelse DJØF har som organisation løbende engageret sig i spørgsmål om ligestilling mellem mænd

Læs mere

Fog om mangfoldighed 2013. April 2013

Fog om mangfoldighed 2013. April 2013 Fog om mangfoldighed 2013 April 2013 Forord Johannes Fog A/S blev grundlagt i 1920. I 1970 blev virksomheden omdannet fra en personlig ejet virksomhed til et aktieselskab, og i 1973 blev aktierne overdraget

Læs mere

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect 2018 Code of Conduct for GlobalConnects leverandører GlobalConnect er en virksomhed, som kontinuerligt bestræber sig på at opretholde høje etiske standarder

Læs mere

Ligestillingsrapport 2013 fra. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Ligestillingsrapport 2013 fra. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Ligestillingsrapport 2013 fra Ifølge ligestillingslovens 5, stk. 1 skal ministerier, statslige institutioner og statslige virksomheder med mere end 50 ansatte hvert andet år inden den 1. september udarbejde

Læs mere

Domstolsstyrelsen HR-centret Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1 3 1264 København K. Danmarks Domstoles LIGESTILLINGSRAPPORT 2007

Domstolsstyrelsen HR-centret Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1 3 1264 København K. Danmarks Domstoles LIGESTILLINGSRAPPORT 2007 Domstolsstyrelsen HR-centret Uddannelses- og udviklingssektionen St. Kongensgade 1 3 1264 København K Danmarks Domstoles LIGESTILLINGSRAPPORT 2007 Kapitel 1: Indledning 1.1. Baggrund for udarbejdelse af

Læs mere

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Fælleskassens afrapportering af Finansrådets ledelseskodeks sker gennem anvendelse af Skemarapportering, udviklet af Lokale

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag, den 3. juni Fraværende: Claus Andersen, Mette Morsing og Helle Dyrby Høy

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag, den 3. juni Fraværende: Claus Andersen, Mette Morsing og Helle Dyrby Høy Referat af bestyrelsesmøde tirsdag, den 3. juni 2014. Fraværende: Claus Andersen, Mette Morsing og Helle Dyrby Høy Formanden indledte med at byde Mike Ameko Lippert velkommen i bestyrelsen. Mike er valgt

Læs mere

Fog om samfundsansvar og mangfoldighed (lovpligtig redegørelse for samfundsansvar efter årsregnskabslovens 99 a og b) December 2013

Fog om samfundsansvar og mangfoldighed (lovpligtig redegørelse for samfundsansvar efter årsregnskabslovens 99 a og b) December 2013 Fog om samfundsansvar og mangfoldighed (lovpligtig redegørelse for samfundsansvar efter årsregnskabslovens 99 a og b) December 2013 Forord Johannes Fog A/S blev grundlagt i 1920. I 1970 blev virksomheden

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Denne lovpligtige redegørelse for virksomhedens samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a, er en del af ledelsesberetningen i årsregnskabet for

Læs mere

CR information fra Fibertex Personal Care

CR information fra Fibertex Personal Care CR information fra Fibertex Personal Care MENNESKERETTIGHEDER Rekruttering I 2016 har Fibertex Personal Care-gruppen haft fokus på at sikre effektive rekrutteringer af høj kvalitet, samtidig med at alle

Læs mere

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet... Intego CSR Intego CSR Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...7 Hos Intego overholder vi til enhver tid

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a (CSR- rapport)

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a (CSR- rapport) Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a (CSR- rapport) Nærværende redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapport 2014 for Dansk Avis Omdeling A/S, som dækker

Læs mere

Fog om samfundsansvar og mangfoldighed (lovpligtig redegørelse for samfundsansvar efter årsregnskabslovens 99 a og b) December 2014

Fog om samfundsansvar og mangfoldighed (lovpligtig redegørelse for samfundsansvar efter årsregnskabslovens 99 a og b) December 2014 Fog om samfundsansvar og mangfoldighed (lovpligtig redegørelse for samfundsansvar efter årsregnskabslovens 99 a og b) December 2014 Forord Johannes Fog A/S blev grundlagt i 1920. I 1970 blev virksomheden

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar samt redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99a og 99b.

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar samt redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99a og 99b. Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar samt redegørelse for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen, jf. årsregnskabslovens 99a og 99b. Nærværende redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

Indberetningsskema i relation til Charter for flere kvinder i ledelse

Indberetningsskema i relation til Charter for flere kvinder i ledelse Indberetningsskema i relation til Charter for flere kvinder i ledelse Indledning Ved tilslutning til Charter for flere kvinder i ledelse forpligter organisationer sig til at arbejde på syv områder: 1.

Læs mere

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S

Retningslinjer. for. Danske Spil A/S 20. maj 2015 Side: 1 af 5 PSO/lijo Retningslinjer for Danske Spil A/S I medfør af selskabslovens (SEL) 357 skal bestyrelsen i et statsligt aktieselskab sørge for, at der fastsættes retningslinjer, som

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning.

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning. Forklaring på / anbefalingen: 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse og offentliggør redegørelsen,

Læs mere

Benchmark for de statslige forvaltningsorganer

Benchmark for de statslige forvaltningsorganer Februar 2004 Opdateret februar 2006 Ligestillingidanmark.dk Beskrivelse benchmark indikatorer Benchmark for de statslige forvaltningsorganer I dette dokument gennemgås de benchmarks, der anvendes på hjemmesiden

Læs mere

Procedure for ansættelse af kommunaldirektør, direktører, chefer og bestemte decentrale ledere

Procedure for ansættelse af kommunaldirektør, direktører, chefer og bestemte decentrale ledere Til: Økonomiudvalget Direktionen HR OG ORGANISATIONSUDVIKLING Dato: 31. marts 2017 Tlf. dir.: 4477 2412 E-mail: bgro@balk.dk Kontakt: Birgitte Groth 81-03.00-A21-1-15 Procedure for ansættelse af kommunaldirektør,

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted Koncept for PARTNERSKABSAFTALE Mellem en virksomhed og Jobcenter Ringsted Udarbejdet i juni 2007 1 Redskaber der kan indgå i samarbejdet I herværende aftale om socialt partnerskab mellem x virksomhed og

Læs mere

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR HARTMANNS SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse Kommunerapport April 2010 Netop at tage fat i trivselsarbejdet er et kodeord. For hvis undersøgelsen står alene og ikke bliver fulgt op på, er den stort set værdiløs. Derfor er der

Læs mere

Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav.

Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav. Offentliggørelse af oplysninger vedrørende overholdelse af ledelseskrav. Med baggrund i 80 c i Lov om Finansiel Virksomhed skal pengeinstitutter på hjemmesiden redegøre for efterlevelse af en række centrale

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks

Code of Conduct / Adfærdskodeks Code of Conduct / Adfærdskodeks DK For HCS A/S er det vigtigt at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder for alle medarbejdere hos HCS, og dækker arbejdstagernes rettigheder,

Læs mere

POLYPRINT CSR-politik

POLYPRINT CSR-politik POLYPRINT CSR-politik Generelt: Corporate Social Responsibility (CSR) kan bedst oversættes til dansk som: Virksomheders samfundsmæssige engagement. CSR-begrebet bruges om virksomheders frivillige arbejde

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden Arsenalet.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden Arsenalet. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden Arsenalet. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet er tænkt som et hjælperedskab for de erhvervsdrivende fonde, som

Læs mere

Politik for ansvarlige investeringer

Politik for ansvarlige investeringer Politik for ansvarlige investeringer Industriens Pensions målsætning er at sikre det størst mulige langsigtede reale afkast efter omkostninger under hensyntagen til investeringsrisikoen. Ved at investere

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Følg eller forklar Anbefalingerne følger princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet

Læs mere

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PwC s forretning er betinget af vores evne til at tiltrække, udvikle og fastholde de dygtigste i branchen. 2 PwC

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Følg eller forklar erne princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet med god selskabsledelse

Læs mere

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Forretningsetik... 2 3.

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Opfølgning på reglerne om måltal og politikker

Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen. Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker December 2015 Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning og konklusion... 2 2. Metode og baggrund... 4 2.1 Datagrundlag...

Læs mere

1.000 kr p/l Styringsområde Efterspørgselsstyrede overførsler Efterspørgselsstyrede overførsler

1.000 kr p/l Styringsområde Efterspørgselsstyrede overførsler Efterspørgselsstyrede overførsler BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Fastholdelse af sygemeldte på deres hidtidige arbejdsplads ved overgangen

Læs mere

Årlig rapport til FN s Global Compact 2012 ARDEJDSTAGERRETTIGHEDER MENNESKERETTIGHEDER ANTI-KORRUPTION MILJØ

Årlig rapport til FN s Global Compact 2012 ARDEJDSTAGERRETTIGHEDER MENNESKERETTIGHEDER ANTI-KORRUPTION MILJØ MENNESKERETTIGHEDER ARDEJDSTAGERRETTIGHEDER MILJØ ANTI-KORRUPTION INDHOLD Forside side 1 Indholdsfortegnelse side 2 Brev fra Adm. Direktør, Vikargruppen side 3 Menneskerettigheder side 4 Arbejdstagerrettigheder

Læs mere

Erhvervs- og Vækstministeriets departement

Erhvervs- og Vækstministeriets departement Erhvervs- og Vækstministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør DK Da HCS A/S er involveret med forskellige leverandører, er det vigtigt for os at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder

Læs mere

Spørgsmålene herunder vises kun for at du kan læse spørgsmålene inden de er aktive i spørgeskemaet via SafetyNet det web-baserede APV-system.

Spørgsmålene herunder vises kun for at du kan læse spørgsmålene inden de er aktive i spørgeskemaet via SafetyNet det web-baserede APV-system. Psykisk arbejdsmiljø og Trivsel: Dette Dokument viser udelukkende spørgsmål til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø og trivsel samt de generelle spørgsmål om sygefravær og udviklingssamtaler. (Ikke

Læs mere

Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ARBEJDSDOKUMENT. Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling

Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling ARBEJDSDOKUMENT. Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Retsudvalget Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling 3.6.2013 ARBEJDSDOKUMENT om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om en mere ligelig kønsfordeling

Læs mere

EKSEMPEL PÅ UDFYLDT HANDLEPLAN FOR LIGESTILLING OG DIVERSITET

EKSEMPEL PÅ UDFYLDT HANDLEPLAN FOR LIGESTILLING OG DIVERSITET EKSEMPEL PÅ UDFYLDT HANDLEPLAN FOR LIGESTILLING OG DIVERSITET 1.1 Navn på fakultet: Det Samfundsvidenskabelige Fakultet 1.2 Navn på institut: Institut for Ligestilling og Diversitet (tænkt eksempel) 1

Læs mere

CSR-POLITIK. Domino Systems A/S, 2017/18

CSR-POLITIK. Domino Systems A/S, 2017/18 CSR-POLITIK Domino Systems A/S, 2017/18 Forord Domino Systems A/S ønsker at være den førende spiller på markedet for kodning og mærkning forstået således at: Vi er den mest pålidelige og troværdige samarbejdspartner.

Læs mere

PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG.

PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG. PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG. Ansættelse Ved ansættelsen modtager den nyansatte et ansættelsesbrev indeholdende lokalaftale og et bilag med en fortegnelse over arbejdsopgaver, der

Læs mere

Vedtægter for Skt. Klemens Private Børnehave.

Vedtægter for Skt. Klemens Private Børnehave. Vedtægter for Skt. Klemens Private Børnehave. 1 Navn. Institutionens navn er Skt. Klemens Private Børnehave. Institutionen har til huse i egen ejendom, Skt. Klemens vej 99, 5260 Odense S. 2 Institutionen

Læs mere

CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE BASELINERAPPORT

CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE BASELINERAPPORT CHARTER FOR FLERE KVINDER I LEDELSE BASELINERAPPORT Indledning Udenrigsministeriet har tiltrådt charteret, fordi mangfoldighed er et vigtigt strategisk indsatsområde for ministeriet. Det er ministeriets

Læs mere

Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen

Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen i Aarhus Kommune Side 1 af 5 Aarhus Kommune vil være en mangfoldig arbejdsplads, der så vidt muligt afspejler befolkningssammensætningen

Læs mere

Figur 1: Miljøledelsescirklen

Figur 1: Miljøledelsescirklen Overordnede linier i miljøhåndbogen Københavns Kommune har en vision om at være en grøn kommune, der arbejder for at være et attraktivt sted at bo og arbejde nu og i fremtiden. Borgerrepræsentationen har

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning

Den kønsmæssige sammensætning Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Regnskabsåret 2017 December 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Metode 3 3. Efterlevelse af lovkravet 4

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 3. kvartal 2017

Arbejdsmiljøredegørelse 3. kvartal 2017 Arbejdsmiljøredegørelse 3. kvartal 2017 1. Samarbejde med arbejdstilsynet 2. Arbejdsulykker 3. Aktuelle sygefravær Ad 1. Samarbejde med arbejdstilsynet Pr. august 2017 er der gennemført tilsyn med 218

Læs mere

Fonden følger anbefalingen. Bestyrelsen har vedtaget en åbenhedspolitik,

Fonden følger anbefalingen. Bestyrelsen har vedtaget en åbenhedspolitik, NOTAT s besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 1 Indhold Status om ligestilling fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 3 Ligestillingsindekset

Læs mere

REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar efter ÅRL 99a

REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar efter ÅRL 99a REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar efter ÅRL 99a 2014 2 Corporate Social Responsibility (CSR) er den internationale betegnelse for virksomhedernes sociale ansvar.

Læs mere

Fonden følger anbefalingen.

Fonden følger anbefalingen. Bilag 3.2 NOTAT s stillingtagen til Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a (Del af ledelsesberetningen i Barfoed Group P/S årsrapport for 2017) Barfoed Group P/S er bevidst om sit ansvar over for selskabets

Læs mere

Strategiplan 2010 2013

Strategiplan 2010 2013 Strategiplan 2010 1. Kunden i centrum Fredensborg Forsyning A/S har som primær opgave at forsyne kunderne inden for vores tre områder: Vandforsyning Spildevand Affald Det gør vi gennem en teknisk kvalificeret

Læs mere

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change Corporate Social Responsibility Taking responsibility is the first step towards a positive change Energy Cool, 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Virksomhedens ledelse...3 Forhold til samarbejdspartnere...

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar 2014, jf. 135 i Bekendtgørelsen om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl.

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar 2014, jf. 135 i Bekendtgørelsen om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar 2014, jf. 135 i Bekendtgørelsen om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Denne lovpligtige redegørelse for Frøs Herreds Sparekasses

Læs mere

Evaluering af. Indførelsen af røgfri arbejdstid

Evaluering af. Indførelsen af røgfri arbejdstid Evaluering af Indførelsen af røgfri arbejdstid Indholdsfortegnelse 1. Resume... 3 1.1 Baggrund og tidligere erfaringer... 3 1.2 Formål... 3 1.3 Den bærende ide... 3 1.4 Målgruppe... 3 1.5 Tids- og handlingsplan

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast)

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast) Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt

Læs mere

Tilbud på indsamling og behandling af tøj

Tilbud på indsamling og behandling af tøj I/S Amager Ressourcecenter Tilbud på indsamling og behandling af tøj Bilag 3: ARCs CSR og selvevalueringsskema Juni 2018 Sagsnr. 14/190 Dok.nr. 2453/18 Side 2 af 6 ARCs CSR Leverandør til ARC ARC definerer

Læs mere

Fonden følger anbefalingen.

Fonden følger anbefalingen. NOTAT s stillingtagen til Komitéen for god Fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses

Læs mere

Benchmark for amter og kommuner

Benchmark for amter og kommuner 28. november 2003 Opdateret maj 2004 Ligestillingidanmark.dk Beskrivelse benchmark indikatorer Benchmark for amter og kommuner I dette dokument gennemgås de benchmarks, der anvendes på hjemmesiden www.ligestillingidanmark.dk.

Læs mere

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2016

Kommissorium for Nomineringsudvalget. August 2016 Kommissorium for Nomineringsudvalget August 2016 Indhold 1. KONSTITUERING, FORMÅL... 3 2. MEDLEMMER... 3 3. MØDER... 3 4. NOMINERINGSUDVALGETS OPGAVER... 4 5. RESSOURCER... 5 6. RAPPORTERING... 5 7. OFFENTLIGGØRELSE...

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd 1 NAVN OG FORMÅL 1. Foreningens navn er Ringkøbing Fjord Erhvervsråd med hjemsted i Ringkøbing Skjern kommune. 2. Formålet med Ringkøbing Fjord Erhvervsråds arbejde

Læs mere

Arbejdspladsvurdering

Arbejdspladsvurdering Arbejdspladsvurdering Alle virksomheder skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering. En såkaldt APV. Det fremgår af arbejdsmiljøloven. Den skriftlige APV skal revideres senest hvert 3. år. APV skal

Læs mere

TEMP-TEAM A/S har som virksomhed tilsluttet sig de Forenede Nationers principper vedr. Global Compact.

TEMP-TEAM A/S har som virksomhed tilsluttet sig de Forenede Nationers principper vedr. Global Compact. TEMP-TEAM A/S har som virksomhed tilsluttet sig de Forenede Nationers principper vedr. Global Compact. TEMP-TEAM A/S Danmark, forpligter sig til Global Compact principper, fordi vi ønsker at påminde os

Læs mere

Dansk Kyst- og Naturturismes besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse

Dansk Kyst- og Naturturismes besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Dansk Kyst- og Naturturismes besvarelse af Komitéen for god fondsledelses 16 anbefalinger til god fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen

Læs mere

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter delvist ikke Forklaring på delvist/ ikke 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer og øvrige interessenter 1.1.1. Det anbefales,

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Aabenraa Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Assens Kommunes ligestillingsredegørelse for 2017 skal beskrive perioden den 1. november 2015 til den 31. oktober 2017.

Assens Kommunes ligestillingsredegørelse for 2017 skal beskrive perioden den 1. november 2015 til den 31. oktober 2017. Indledning I henhold til ligestillingslovens 5 skal alle kommuner udarbejde en ligestillingsredegørelse hvert andet år, som skal indberettes til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr. 01.04.2019 Redegørelsen forholder sig til anbefalingerne i Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber og angiver, hvorvidt

Læs mere

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej Nærværende lovpligtige redegørelse for virksomhedsledelse er en del af Jyske Banks årsrapport 2013. Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen af årsrapporten. Finansrådets anbefalinger om god

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Assens Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Integration i Gladsaxe Kommune

Integration i Gladsaxe Kommune Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt liv til glæde for den enkelte og til

Læs mere

Køn Helsingør Kommune stræber efter at skabe en afbalanceret kønsfordeling blandt de ansatte i afdelinger og på de forskellige ledelsesniveauer.

Køn Helsingør Kommune stræber efter at skabe en afbalanceret kønsfordeling blandt de ansatte i afdelinger og på de forskellige ledelsesniveauer. Helsingør Kommunes Ligestillingspolitik Indledning Helsingør Kommune arbejder målrettet for ligestilling og betragter alle medarbejdere som ligestillede uanset køn, alder, handicap, seksuel orientering,

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Nomineringsudvalget. Kommissorium for Nomineringsudvalget

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Nomineringsudvalget. Kommissorium for Nomineringsudvalget 1 1. Anvendelsesområde og formål 1.1 I henhold til Lov om Finansiel Virksomhed 80a samt bestyrelsens forretningsorden punkt 1.6 er der nedsat et Nomineringsudvalg (i det følgende benævnt Udvalget) under

Læs mere

Sydbanks redegørelse om samfundsansvar for 2014

Sydbanks redegørelse om samfundsansvar for 2014 Sydbanks redegørelse om 1 Forord Ansvarlighed i dagligdagen og solid forretningsdrift går hånd i hånd. Sydbank forholder sig således til de internationale retningslinjer, der gælder for samfundsansvar,

Læs mere

CODE OF CONDUCT

CODE OF CONDUCT CODE OF CONDUCT Indledning Draware A/S code of conduct angiver de grundlæggende principper for Draware A/S professionelle, sociale og etiske ansvar, og er dermed en rettesnor for vores daglige arbejde

Læs mere