De afledte ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner er vist i bilag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De afledte ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner er vist i bilag."

Transkript

1 Samtlige kommuner og amtskommuner mv. Dato: 8. november 2006 Kontor: Kommunaladm. kt. J.nr.: Sagsbeh.: hen Fil-navn: orienteringsskr. nedlukning (39. omgang) Orientering om regnskabsmæssig nedlukning af amtskommunerne og de kommuner, der sammenlægges eller deles pr. 1. januar 2007, og de afledte ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner samt 39. omgang rettelsessider Hermed orienteres om den regnskabsmæssige nedlukning af amtskommunerne og de kommuner, der sammenlægges eller deles pr. 1. januar I nedenstående pkt. 1 er de generelle regler for aflæggelse af regnskab 2006 anført, mens der i punkt 2-6 er redegjort for, hvordan der skal forholdes i en række konkrete problemstillinger i forbindelse med afslutningen af regnskab 2006 for amtskommunerne og de kommuner, der sammenlægges eller deles pr. 1. januar Punkt 2-6 er således ikke relevant for kommuner, der videreføres uændret pr. 1. januar De afledte ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner er vist i bilag. 1. Generelle regler om aflæggelsen af regnskab 2006 Regler om regnskabsaflæggelsen for 2006 er fastsat i forskellige bekendtgørelser: For kommuner, der videreføres efter 1. januar 2007, er reglerne fastsat i 3-9 i Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse nr af 12. december 2003 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. For kommuner, der sammenlægges eller deles pr. 1. januar 2007, er reglerne fastsat i 7 i Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse nr. 391 af 2. maj 2006 om budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. i forbindelse med kommunesammenlægninger For amtskommuner, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab, der nedlægges pr. 1. januar 2007, er reglerne fastsat i 7 i Indenrigs- og Sundhedsministeriets bekendtgørelse nr. 389 af 2. maj 2006 om budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. i forbindelse med oprettelse af regioner. Det fremgår bl.a. af bekendtgørelserne, at regnskabet for 2006 for en kommune, der indgår i en sammenlægning, aflægges af økonomiudvalget i den nye kommune til kommunalbestyrelsen i den nye kommune, jf. 43, stk. 1, i lov om revision af den kommu-

2 2 nale inddeling. Regnskabet for 2006 for en kommune, der med virkning fra den 1. januar 2007 deles som led i gennemførelsen af en revision af den kommunale inddeling, aflægges af økonomiudvalget i den sammenlagte kommune, der modtager flest indbyggere (opgjort pr. 1. januar 2005) fra den delte kommune, til kommunalbestyrelsen i den nye kommune, jf. 21, stk. 1, i bekendtgørelse nr. 868 af 16. september 2005 om deling af kommuner. Årsregnskabet for 2006 for amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab aflægges af forretningsudvalget for vedkommende region til regionsrådet i overensstemmelse med bestemmelserne herom i 71 i lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab Endvidere fremgår det af bekendtgørelserne, at supplementsperioden for kommunerne maksimalt kan løbe til udgangen af februar 2007, mens den for amtskommunerne m.v. maksimalt kan løbe til udgangen af marts Supplementsperioden må ikke udløbe før den 15. januar Endelig er der for alle myndigheder fastsat uddybende regler om bogføring, regnskab og revision for regnskabsåret 2006 i kapitel 7 i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner. 2. Mellemregninger med foregående og følgende regnskabsår I henhold til de eksisterende regler i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner anvendes funktion 8.60, Mellemregninger med foregående og følgende regnskabsår, ved årsskiftet som periodeafgrænsningskonto for udgifter, som udbetales i nyt regnskabsår, men vedrører gammelt regnskabsår. Registrering af debetbevægelser sker i nyt regnskabsår ved udbetalingen. Registrering af kreditbevægelser sker i gammelt regnskabsår som modpost til driftskonto mv. samtidig med, at udbetalingen finder sted i nyt regnskabsår. Ved den såkaldte bruttoløsning anvendes funktion 8.17 som periodeafgrænsningskonto for indtægterne, mens funktion 8.60 ved en nettoløsning anvendes såvel for indtægter som udgifter. Formålet med funktionerne 8.17 og 8.60 er at sikre, at ud- og indbetalinger i supplementsperioden vedrørende gammelt regnskabsår ikke påvirker den opgjorte kassebeholdning ultimo året, der opgøres pr. 31. december. De eksisterende regler er anskueliggjort i nedenstående eksempel, hvor de posteringsmæssige konsekvenser af, at en regning vedrørende en folkeskole, og som vedrører gammelt regnskabsår, falder til betaling i supplementsperioden for regnskab 2006:

3 Folkeskoler 8.60 Mellemregninger (R 2006) (R 2006) 1) 100 1) Mellemregninger (R 2007) stet gæld (R 2007) geinst. mv. (R 2007) 8.56 Anden kortfri Indskud i pen- 2) 100 3) 100 2) 100 3) 100 Noter: 1) Driftsmæssige postering i gammelt regnskabsår (2006) 2) Overførsel af mellemregninger med følgende regnskabsår (2007) til nyt regnskab 3) Betaling af regning i nyt regnskabsår Det fremgår, at regninger, der først modtages af kommunen efter regnskabsårets afslutning i en normal regnskabssituation bogføres som forpligtelser på funktion Ultimo kassebeholdningen opgøres pr. 31. december, hvorefter det ikke er muligt at ændre i værdien af denne. Ændringer belaster i stedet kommunens kassebeholdning året efter. Ved overgangen mellem 2006 og 2007 kan denne mulighed synes vanskelig, idet myndigheden der har afholdt udgifterne/indtægterne, ophører med at eksistere. Når regnskabet for den gamle kommune skal afsluttes, vil det ikke være muligt at lade de gamle kommuners regnskaber blive påvirket af de udgifter/indtægter, der måtte være opstået i supplementsperioden og som har posteringsmæssige konsekvenser i forhold til funktion Det skyldes, at 8.60 i de fleste økonomisystemer er en summeret post, og det vil derfor ikke kunne ses, hvilken kommune den enkelte post vedrører. Leverandørbetalinger og indbetalinger på tilgodehavender kan derfor i forbindelse med afslutningen af regnskab 2006 som et alternativ til eksisterende praksis - håndteres således: I forhold til registrering af indkomne regninger i supplementsperioden for regnskab 2006, kan i stedet for funktion 8.60 anvendes funktion 8.56, Anden kortfristet gæld med indenlandsk betalingsmodtager (typisk leverandørgæld). Ved at anvende denne funktion er det muligt i alle kommunale økonomisystemer at identificere de enkelte udgiftsposter og dermed også fordele udgifterne ud på leverandør og kommune. Tilsvarende kan der for indtægter, som vedrører regnskab 2006 og som indbetales i supplementsperioden anvendes funktion 8.14, Tilgodehavender i betalingskontrol, i stedet for funktion 8.17 eller Konteringseksemplet ovenfor ændres derfor til følgende:

4 Folkeskoler 8.56 Anden kortfristet (R 2006) gæld (R 2006) 1) 100 1) Anden kortfristet 8.05 Indskud i pen- gæld (R geinst. mv. (R 2007) 2007) 2) 100 2) 100 Noter: 1) Driftsmæssige postering i gammelt regnskabsår (2006) 2) Betaling af regning i nyt regnskabsår (2007) Det fremgår af eksemplet, at regnskab 2006 ændres således, at kreditbevægelserne på funktion 8.56 øges (og dermed også passiverne på funktion 9.56), og at kreditbevægelserne på funktion 8.60 (og dermed også passiverne på funktion 9.60) nedsættes tilsvarende. Kassebeholdningen er uændret og opgøres pr. 31. december Det bør i øvrigt i åbningsbalancen for de nye kommuner og regioner sikres, at aktiverne på funktion 9.14 og passiverne på funktion 9.56 kan opdeles på de myndigheder, som aktiverne og passiverne er overtaget fra. Det bemærkes, at det kun er i forbindelse med afslutningen af regnskab 2006 for amtskommuner og kommuner, der sammenlægges eller deles 1. januar 2007, at funktionerne 9.14 og 9.56 kan anvendes som beskrevet ovenfor. Fra regnskab 2007 bortfalder denne mulighed. 3. Likvidationsregnskab Kommuner og amtskommuner, der nedlægges, skal i deres økonomisystem oprette et nyt regnskab 2007, hvor kasseindbetalinger og -udbetalinger i supplementsperioden vedrørende regnskab 2006 registreres. Regnskab 2007 afsluttes ved udgangen af supplementsperioden og udgør likvidationsregnskabet, som danner grundlag for fordelingen af de nedlagte myndigheders nettoformue, jf. bekendtgørelse nr. 868 af 16. september 2005 om deling af kommuner og bekendtgørelse nr. 877 af 16. september 2005 om fordeling af aktiver og passiver, rettigheder og pligter og ansatte som følge af opgaveflytninger den 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen (procedurebekendtgørelsen). 4. Behandling af fakturaer i og efter udløbet af supplementsperioden for regnskab 2006 I forbindelse med nedlukningen af amtskommunerne og visse kommuner som juridiske enheder pr. 31. december 2006 skal det sikres, at leverandørfakturaer registreres og henføres korrekt til henholdsvis opgave-afgivende og opgave-modtagende myndigheder. Nedenstående tabel viser procedurer for behandlingen af fakturaerne før og efter udløbet af supplementsperioden henholdsvis modtaget hos den afgivende myndighed og den modtagende myndighed:

5 5 Fakturaer tilsendt afgivende myndighed Faktura tilsendt den modtagende myndighed Dato for modtagelse af faktura Før udløb af supplementsperioden Efter udløb af supplementsperioden Før udløb af supplementsperioden Efter udløb af supplementsperioden Faktura vedr. den afgivende myndigheds regnskab 2006 Sædvanlig betalingsprocedure Meddelelse sendes tilbage til leverandør om fejlagtigt EAN-nummer Meddelelse sendes tilbage til leverandør om fejlagtigt EAN-nummer Den modtagende myndighed er forpligtiget til at betale fakturaen. Faktura vedr. modtagende myndigheds regnskab 2007 Meddelelse sendes tilbage til leverandør om fejlagtigt EAN-nummer 1 Meddelelse sendes tilbage til leverandør om fejlagtigt EAN-nummer Sædvanlig betalingsprocedure Sædvanlig betalingsprocedure Som det fremgår af oversigten, skal den afgivende myndighed ikke betale fakturaer vedrørende den afgivende myndigheds regnskab for 2006, der modtages efter udløbet af supplementsperioden. Forpligtelsen påhviler i stedet for den modtagende myndighed. Ikke-opgavehenførbare fakturaer, der modtages efter udløbet af supplementsperioden, skal sendes til den myndighed, der overtager den største andel af den afgivende myndigheds nettoformue, jf. 13, stk. 1, i bekendtgørelse om deling af kommuner og 20, stk. 4, i procedurebekendtgørelsen. I de tilfælde, hvor leverandør har anvendt et fejlagtigt EAN-nummer, bør leverandør oplyses om, hvad denne skal gøre. 5. Forskudsrefusion På funktion 8.51, Forudbetalt refusion, registreres de i december måned modtagne statslige forskudsrefusioner for januar måned. Socialministeriet har oplyst, at forskudsrefusionen for januar 2007 udbetales uændret på den næstsidste bankdag i december Forskudsrefusionen betales for kommuner, der sammenlægges eller deles i forbindelse med kommunalreformen, til sammenlægningsudvalget for de nye kommuner. Det er ved ændring af bekendtgørelse nr. 390 og 392 af 2. maj 2006 om henholdsvis regionernes og kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. præciseret, at kommuner og regioner har en regnskabsmæssig forsupplementsperiode, der omfat- 1 Elektronisk adresse

6 6 ter december måned i året før regnskabsåret. Kommunalbestyrelsen og regionsrådet kan i kasse- og regnskabsregulativet fastsætte en kortere forsupplementsperiode. Ændringsbekendtgørelserne, der træder i kraft 15. november 2006, forventes snarest at blive offentliggjort i Lovtidende. Ændringsbekendtgørelserne vedlægges til orientering. Ændringen af bekendtgørelserne indebærer, at der i december 2006 generelt kan modtages forudbetalte indtægter og foretages forudbetalinger vedrørende regnskabåret Forsupplementsperioden indebærer, at de nye regioner og kommuner i deres økonomisystem skal oprette et regnskab 2006, hvor ind- og udbetalinger i forsupplementsperioden vedrørende regnskab 2007 registreres. Regnskab 2006 afsluttes ved udgangen af forsupplementsperioden pr. 31. december Forudbetalt løn Det er Indenrigs- og Sundhedsministeriet opfattelse, at det er de opgavemodtagende myndigheder, der skal sikre lønudbetalingen for forudlønnede medarbejdere, der overtages pr. 1. januar 2007, da den udbetalte løn i december 2006 vedrører januar 2007, hvor de forudbetalte medarbejdere er ansat hos de opgavemodtagende myndigheder. Dette vil endvidere sikre, at de opgaveafgivende myndigheder i regnskab 2006 får registreret 12 måneders løn for alle forudlønnede. Forskudsbetalingen er mulig for de opgavemodtagende myndigheder, da der eksisterer en forsupplementsperiode for de nye myndigheder, jf. pkt. 5 ovenfor. Følgende sider ændres i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner: Afsnit 4.8 Side 15 Ad pkt. 2 Afsnit 4.9 Side 8 Ad pkt. 2 De anførte ændringer træder i kraft med virkning fra regnskab Med venlig hilsen Henning Elkjær Nielsen

7 Budget- og regnskabssystem side 15 Dato: 8. november 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2006 Der er på funktionen under dranst 5 Finansforskydninger autoriseret en gruppering til over-/underdækning vedrørende elforsyning Mellemregninger med foregående og følgende regnskabsår På denne funktion registreres forskydninger vedrørende forudbetalte indtægter, som indgår i gammelt regnskabsår, men vedrører nyt regnskabsår. Dette gælder dog ikke for statsrefusioner, jf. konteringsreglerne for funktion Det er frivilligt for amtskommuner og kommuner, der sammenlægges eller deles pr. 1. januar 2007, at anvende funktionen. I stedet for kan anvendes funktionerne og 8.56 og For kommuner, der ikke nedlægges, er det obligatorisk at anvende funktionen. Kontoen anvendes på én af følgende måder Bruttoløsning: Funktionen anvendes ved årsskiftet som periodeafgrænsningskonto for udgifter, som udbetales i nyt regnskabsår, men vedrører gammelt år. Registrering af debetbevægelser sker i nyt regnskabsår ved udbetalingen. Registrering af kreditbevægelser sker i gammelt regnskabsår som modpost til driftskonto mv. samtidig med, at udbetalingen finder sted i nyt regnskabsår. Ved bruttoløsningen anvendes funktion 8.17 som periodeafgrænsningskonto for indtægterne. Nettoløsning: Funktionen anvendes for såvel indtægter som udgifter. I dette tilfælde anvendes funktion 8.17 ikke Selvejende institutioner med overenskomst På denne funktion registreres forskydninger i kortfristet gæld og forudbetalte beløb samt kapital, som den selvejende institution har selvstændig dispositionsret over (gaver til særlige formål, deponerede beløb fra beboere m.fl., kassekreditter og byggelån). Herudover registreres på funktionen de mellemregninger, den selvejende institution har i forhold til overenskomstkommunen, hvad enten disse er af aktiv eller passiv karakter. Registrering af den selvejende institutions finansforskydninger sker i samme takt, som den selvejende institutions øvrige udgifter og indtægter registreres i kommunens regnskab, dog mindst én gang om året. Registrering af ændring i kommunens mellemregning med institutionen sker senest i forbindelse med årsafslutningen Afstemnings- og kontrolkonto Denne funktion anvendes til afstemnings- og kontrolkonti, som det efter den enkelte kommunes vurdering anses for hensigtsmæssigt at udskille fra andre funktioner for at sikre sig bedre overblik over området. De omhandlede konti skal balancere, dvs. at summen af debetbevægelser skal svare til summen af kreditbevægelser.

8 Budget- og regnskabssystem side 8 Dato: 8. november 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2006 Med henblik på mulighederne for kontrol af overholdelse af kassekreditreglen, jf. Indenrigsministeriets bekendtgørelse om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier mv., skal opgørelsen af kassekreditter og byggelån tilrettelægges således, at der kan ske en rekonstruktion af funktionens daglige saldi (eksklusive byggelån, der senere konverteres til langfristede lån) i den forløbne 12 måneders periode. KORTFRISTET GÆLD TIL STATEN 9.51 Forudbetalt refusion Saldoen ved årets slutning skal svare til de i december måned modtagne forskudsrefusioner vedrørende den følgende januar måned. Saldoen i årets løb vil være afhængig af den enkelte kommunes praksis Anden gæld Saldoen svarer til summen af statens andel af beboerindskudslån og henstandsbeløb vedrørende frigørelsesafgift samt forskellen mellem udbetalte og refunderede sociale pensioner. Saldoen korrigeres i forbindelse med afslutningen af årsregnskabet for hensættelser til tab på tilgodehavender, jf. funktion 9.22, 9.23 og I bemærkningerne til regnskabet redegøres for den nominelle gæld. KORTFRISTET GÆLD I ØVRIGT 9.53 Kirkelige skatter og afgifter Saldoen skal ved regnskabsafslutningen svare til kommunens nettogæld (eventuelt tilgodehavende) over for kirkemyndighederne Andre kommuner og amtskommuner Saldoen skal svare til det skyldige beløb, der skal kunne specificeres på enkeltposter Anden kortfristet gæld med indenlandsk betalingsmodtager 9.57 Anden kortfristet gæld med udenlandsk betalingsmodtager 9.59 Mellemregningskonto Saldoen skal svare til det skyldige beløb, der skal kunne specificeres på enkeltposter. Kursregulering af eventuel gæld i udenlandsk valuta sker ved regnskabsafslutningen med modpost på balancekonto Der er på funktion 9.59 under dranst 9 passiver autoriseret en gruppering til registrering af over-/underdækning vedrørende elforsyning Mellemregninger med foregående og følgende regnskabsår Ved regnskabsafslutningen skal saldoen på funktion 9.60 i gammelt regnskabsår svare til summen af posteringer på funktion 8.60 i nyt regnskabsår med modsat fortegn. Det er frivilligt for amtskommuner og kommuner, der sammenlægges eller deles pr. 1. januar 2007, at anvende funktionen. I stedet for kan anvendes funktionerne og 9.56 og For kommuner, der ikke nedlægges er det obligatorisk at anvende funktionen.

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

Orientering om 21. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner (halvårsregnskab m.m.)

Orientering om 21. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner (halvårsregnskab m.m.) Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.sum.dk Samtlige kommunalbestyrelser Dato: 31. marts 2011 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: depswle Sags nr.: 1100953

Læs mere

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Budget- og regnskabssystem for kommuner 7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Indhold Side 7.0 Bogføring 7.0-1 7.1 Procedurekrav i forbindelse med regnskabsaflæggelsen 7.1-1 7.1.1 Indledning 7.1-1 7.1.2 Proceduren

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem 10.1 - side 1 10.1 Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. (Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 1095 af 12. december 2003) Bekendtgørelse

Læs mere

De finansielle konti: Hovedkonto 5 og 6

De finansielle konti: Hovedkonto 5 og 6 Budget- og regnskabssystem for regioner 4.5 side 1 Dato: 14. marts 2008 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007 De finansielle konti: Hovedkonto 5 og 6 Kontoplanens hovedkonto 1-4 omfatter regionens egentlige

Læs mere

Orienteringsskrivelse om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner

Orienteringsskrivelse om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner Samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 19. december 2003 Kontor: 1.ø.kt. J.nr.: 2002-2544-25 Sagsbeh.: jsn Fil-navn: Orienteringsskrivelse om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner

Læs mere

Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk

Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Høringsliste Advokatrådet Akademikernes Centralorganisation Amtsrådsforeningen Centralorganisationernes FællesUdvalg Dansk Arbejdsgiverforening Dansk Byggeri Dansk ErhvervsFremme Dansk Handel og Service

Læs mere

Balancekonklusionsnotat

Balancekonklusionsnotat KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Regnskab og Kontrakt NOTAT Balancekonklusionsnotat Balancekonklusionsnotatet giver den endelige status på, om Socialforvaltningens regnskab er rigtigt, og at der

Læs mere

Orientering om kontobro samt ændringer m.v. af Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner samt 38. omgang rettelsessider

Orientering om kontobro samt ændringer m.v. af Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner samt 38. omgang rettelsessider Samtlige kommuner og amtskommuner Dato: 6. oktober 2006 Kontor: Kommunaladm. J.nr.: Sagsbeh.: Fil-navn: SNW 38. omgang Orientering om kontobro samt ændringer m.v. af Budget- og regnskabssystem for kommuner

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse

Udvalg Økonomiudvalget. Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Budget Tillægsbevilling Regnskab Afvigelse REGNSKAB 2008 Bevillingsområde 80.84. Afdrag på lån Udvalg Økonomiudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter afdrag på kommunens langfristede gæld. Resultater Årets samlede resultat

Læs mere

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Ledelsen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at der er foretaget en vurdering af balancekontiene

Læs mere

Glostrup Kommunes Regnskab 2017

Glostrup Kommunes Regnskab 2017 Rettelsessider til Glostrup Kommunes 2017 BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab har foretaget en analyse af mellemregning mellem årene for flere kommuner. I den forbindelse er de nået frem til, at

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. I medfør af 37, stk. 2, 38, stk. 2, 40, stk. 4, 45, stk. 1, 45 a, stk. 1, 46 og 57, stk. 1

Læs mere

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning 2014 for Norddjurs Kommune ALLE BRUGERE KAN BOGFØRE I GAMMELT REGNSKABSÅR (2014) TIL OG MED DEN 15. JANUAR 2015. EFTER DENNE DATO ER DER LUKKET FOR BOGFØRING I

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015

Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.9 - side 1 Dato: Januar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015 9 Balance LIKVIDE AKTIVER (22) 9.22.01 Kontante beholdninger 9.22.05 Indskud i pengeinstitutter m.v.

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.8 - side 1 Dato: Juli 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER (22) 8.22.01 Kontante beholdninger 8.22.05 Indskud

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem 3.8 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER 8.01 Kontante beholdninger 8.05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Dato: 19. december 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007

Dato: 19. december 2006 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2007 Budget- og regnskabssystem for regioner 7.0 - side 1 7.0 Bogføring Indledning Ifølge regionslovens 29, jf. den kommunale styrelseslovs 43, skal bogføringen give en oversigt over, hvorledes regionens midler

Læs mere

Budget- og regnskabssystem 7.0 - side 1. Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004

Budget- og regnskabssystem 7.0 - side 1. Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 Budget- og regnskabssystem 7.0 - side 1 7.0 Bogføring Ifølge den kommunale styrelseslovs 43 skal bogføringen give en oversigt over, hvorledes kommunens midler er forvaltet, og om forvaltningen er i overensstemmelse

Læs mere

Afstemningsarbejdet har i løbet af året været omfattet af ledelsesmæssig opfølgning således:

Afstemningsarbejdet har i løbet af året været omfattet af ledelsesmæssig opfølgning således: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningens balancekonti i overensstemmelse med

Læs mere

Orientering om 30. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orientering om 30. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Samtlige kommunalbestyrelser Orientering om 30. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Sagsnr. 2013-11322 Doknr. 180108 Dato 12-12-2013 Hermed orienteres om ændringer af Budget-

Læs mere

Konklusionsnotat: Socialudvalget

Konklusionsnotat: Socialudvalget Konklusionsnotat: Socialudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Socialforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Økonomi og Personale arbejder frem mod en løbende rapportering, der understøtter kommunens samlede styringsbehov. Disse opfølgninger vil indeholde viden

Læs mere

Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget

Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget Konklusionsnotat: Kultur- og Fritidsudvalget Konklusion KS og KFF tilkendegiver hermed, at afstemningen af forvaltningens balancekonti er udført i overensstemmelse med gældende regelsæt og har været omfattet

Læs mere

Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007

Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007 Efterreguleringsoversigt for Sønderjyllands Amt 18. maj 2007 Efterregulering af aftale om fordelingen af Sønderjyllands Amts aktiver og passiver, rettigheder og pligter som følge af opgaveflytninger 1.

Læs mere

8 Balanceforskydninger

8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.8 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 8 Balanceforskydninger FORSKYDNINGER I LIKVIDE AKTIVER (22) 8.22.01 Kontante beholdninger 8.22.05 Indskud

Læs mere

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 24. januar 2003 Kontor: 1. økonomisk kontor J. nr.: 2003-2542-1 Sagsbeh.: HEN Fil-navn: orientering/januar2003 ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM

Læs mere

Orientering om ændring af Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner samt 34. omgang rettelsessider

Orientering om ændring af Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner samt 34. omgang rettelsessider Samtlige kommuner og amtskommuner Dato: 10. marts 2006 Kontor: Kommunaladm. J.nr.: Sagsbeh.: Fil-navn: SNW 34. omgang Orientering om ændring af Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner samt

Læs mere

POLITISK ØKONOMISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK ØKONOMISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK ØKONOMISK TIDSPLAN i 2014 Politisk tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side 1. Tidsplan i 2014 for regnskabsaflæggelse

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226. Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080. Realkreditobligationer 34.635.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226. Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080. Realkreditobligationer 34.635. REGNSKAB 2004 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.619.226 Indskud i pengeinstitutter mv. -8.886.080 Realkreditobligationer 34.635.294 Statsobligationer

Læs mere

10.3 Kommunernes mellemværender med de kommunale forsyningsvirksomheder

10.3 Kommunernes mellemværender med de kommunale forsyningsvirksomheder Budget- og regnskabssystem 10.3 - side 1 10.3 Kommunernes mellemværender med de kommunale forsyningsvirksomheder 10.3.1 Bekendtgørelse om kommunernes mellemværender med de kommunale forsyningsvirksomheder

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241. Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051. Realkreditobligationer 10.576.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241. Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051. Realkreditobligationer 10.576. REGNSKAB 2006 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 438.241 Indskud i pengeinstitutter mv. 114.233.051 Realkreditobligationer 10.576.642 Kommunekreditobligationer

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718. Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183. Realkreditobligationer 10.705.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718. Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183. Realkreditobligationer 10.705. REGNSKAB 2005 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 1.171.718 Indskud i pengeinstitutter mv. -19.252.183 Realkreditobligationer 10.705.139 Kommunekreditobligationer

Læs mere

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune Bilag Den 26. november 2007 Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling I forbindelse med aflæggelsen af åbningsbalancen

Læs mere

Bilag 1 til bekendtgørelse om momsrefusionsordning for kommuner og regioner positivlisten er dog fortsat optrykt i afsnit 2.6 Moms.

Bilag 1 til bekendtgørelse om momsrefusionsordning for kommuner og regioner positivlisten er dog fortsat optrykt i afsnit 2.6 Moms. Til alle regionsråd Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail ism@ism.dk www.ism.dk Orientering om 12. omgang rettelsessider vedr. "Budget- og regnskabssystem

Læs mere

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v.

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v. side 1 Regnskab i årets løb Slettet: Rammebilag - I henhold til Kasse- og regnskabsregulativets punkt 2.7 fastlægger Økonomiforvaltningen i et rammebilag de generelle principper for regnskab i årets løb.

Læs mere

Orientering om 49. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orientering om 49. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Til alle kommuner Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 72 28 24 00 sim@sim.dk Sagsnr. 2019-3629 Doknr. 118501 Dato 09-08-2019 Orientering om 49. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt

Bilag. Region Midtjylland. Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt Region Midtjylland Tillæg til efterreguleringsoversigten i forbindelse med delingsaftalen for Ringkjøbing Amt Bilag til Regionsrådets møde den 14. november 2007 Punkt nr. 10 Kommunernes

Læs mere

Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen Modtagere på høringslisten Dato: 5. juli 2005 Kontor: 4.ø.kt. J.nr.: Sagsbeh.: KRH Fil-navn: Dokument 2 Høring over bekendtgørelse vedrørende udmøntning af lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse

Læs mere

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger Hovedkonto 8. Balanceforskydninger - 306-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele

Læs mere

TIDSPLAN RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET FOR ÅRET. Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup

TIDSPLAN RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET FOR ÅRET. Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 Fax. 8664 6399 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk TIDSPLAN OG RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET 09-09-2014 Sagsnr. 710-2014-34548 Cpr.-/CVR-nr.

Læs mere

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti

Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti Bilag 9: Konklusionsnotat vedrørende afstemning af balancekonti 1. Status på afstemninger Konklusion Koncernservice har afstemt forvaltningens balancekonti i overensstemmelse med gældende regelsæt. Koncernservice

Læs mere

7.7 Bilag til kapitel 7

7.7 Bilag til kapitel 7 Budget- og regnskabssystem for regioner 7.7 - side 1 Dato: Februar 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2014 7.7 Bilag til kapitel 7 7.7.1 Bilag 1 Resultatopgørelse Budget- og regnskabssystem for regioner

Læs mere

Hovedkonto 1 Forsyningsvirksomheder m.v.

Hovedkonto 1 Forsyningsvirksomheder m.v. Budget- og regnskabssystem 4.1 - side 1 Dato: 1. april 2001 Ikrafttrædelsesår: Budget 2001 Hovedkonto 1 Forsyningsvirksomheder m.v. Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende forsyningsvirksomheder,

Læs mere

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler marts 2015 Dok.nr. 32473/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Orientering om ændring af Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr af 16. december 1999 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Orientering om ændring af Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr af 16. december 1999 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 18. december 2003 Kontor: 1.ø.kt. J.nr.: 2003-2544-24 Sagsbeh.: Fil-navn: hen orienteringsskrivelse Orientering om ændring af Indenrigsministeriets bekendtgørelse

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR).

Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 11-02-2015 Sundheds- og Omsorgsudvalget balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab 2014 (OBR). Sagsnr. 2014-0256279

Læs mere

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1)

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1) Konklusionsnotat: Økonomiudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Økonomiforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Bilag 9.9: Retningslinjer for afstemning af statuskonti

Bilag 9.9: Retningslinjer for afstemning af statuskonti Bilag 9.9: Retningslinjer for afstemning af statuskonti 1. Generelt Statuskonti skal som minimum afstemmes i henhold til oversigt over afstemningsterminer. (se oversigt på side 3-4) Afstemningerne opbevares

Læs mere

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I "BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER"

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 2. februar 2000 Kontor: 1. økonomiske kontor J. nr.: 2000/1561-8 Sagsbeh.: kst Fil-navn: I:kst\orientering\ febraur.2000.(18) ORIENTERING OM ÆNDRINGER

Læs mere

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler September 2013 47639-13 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der

Læs mere

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013

Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab (OBR) 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 06-02-2014 Sagsnr. 2013-0264522 Bilag 2 - Sundheds- og Omsorgsudvalgets balance. Bemærkninger til det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 31716/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER

ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM FOR KOMMUNER OG AMTSKOMMUNER Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. 1997 kontor I:\orienteringsbrev Dato: 16. December Kontor: 1. økonomiske J. nr.: 1997/1561-3 Sagsbeh.: mje Fil-navn: ORIENTERING OM ÆNDRINGER I BUDGET- OG REGNSKABSSYSTEM

Læs mere

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 32805/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK OG ADMINISTATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 Politisk- og administrativ tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. x/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2016 dok. nr. 25134/16 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 31.252. Indskud i pengeinstitutter mv. -15.469.390. Realkreditobligationer 193.058.

Udvalg Økonomiudvalget. Likvide aktiver Kontante beholdninger 31.252. Indskud i pengeinstitutter mv. -15.469.390. Realkreditobligationer 193.058. REGNSKAB 2008 Bevillingsområde Udvalg Økonomiudvalget 22 Likvide aktiver Likvide aktiver Kontante beholdninger 31.252 Indskud i pengeinstitutter mv. -15.469.390 Realkreditobligationer 193.058.397 Kommunekreditobligationer

Læs mere

Resultatopgørelse Budget Augustkonferencen 2018

Resultatopgørelse Budget Augustkonferencen 2018 Resultatopgørelse Budget 1- Augustkonferencen 1 1. kr., (- for iægter) 1*) 1**) 1 1 Resultat af det skattefinansierede område..1 -...1. Skat -1..1 -.. -.. -.1. -.1.1 -.. Tilskud og udligning 1.. 1....

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2017 Dok. nr. 31826/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Regnskab i årets løb Regnskabsinstruks for måneds-, halvårs- og årsafslutning.

Regnskab i årets løb Regnskabsinstruks for måneds-, halvårs- og årsafslutning. Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Regnskab i årets løb Regnskabsinstruks for måneds-, halvårs- og årsafslutning. Indholdsfortegnelse 1 Indledning og formål... 3 2 Periodisering... 3 3 Handlinger

Læs mere

Orienteringsskrivelse om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orienteringsskrivelse om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner Til samtlige kommuner og amtskommuner m.fl. Dato: 23. juli.2003 Kontor: 1.ø.kt. J.nr.: 2003-2544-5 Sagsbeh.: JSN Fil-navn: Orientering.juli Orienteringsskrivelse om ændringer i Budget- og regnskabssystem

Læs mere

Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010

Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.9 - side 1 Dato: Juli 2010 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2010 Hovedkonto 9 Balance Hovedkonto 9 udgør kommunens samlede balance. Overordnet består balancen af materielle,

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE

DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE Beretning nr. 32 Revision af regnskabet for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 474.001 Side 1 Til bestyrelsen for Stentevang Børnehave

Læs mere

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2016 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en

Læs mere

Hovedkonto 8 Balanceforskydninger

Hovedkonto 8 Balanceforskydninger Budget- og regnskabssystem 4.8 - side 1 Dato: 1. oktober 2001 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2001 Hovedkonto 8 Balanceforskydninger Hovedkonto 8 omfatter: Finansforskydning (funktionerne 8.01-8.62) Afdrag

Læs mere

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser Regnskabsinstruks for provstiudvalgskasser 1 2 1. Indledning Regnskabsinstruksen er baseret på det regel- og vejledningsgrundlag for de lokale kirkelige kasser, der findes på Folkekirkens Digitale Arbejdsplads

Læs mere

Orientering Overenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Dansk Funktionærforbund Urmagernes og Optikernes Landssammenslutning

Orientering Overenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Dansk Funktionærforbund Urmagernes og Optikernes Landssammenslutning Arbejdsgiver Orientering Overenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Dansk Funktionærforbund Urmagernes og Optikernes Landssammenslutning Dansk Erhverv Børsen 1217 København K Telefon +45 3374

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 31863/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Budget- og regnskabssystem side 1

Budget- og regnskabssystem side 1 Budget- og regnskabssystem 4.9 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 Hovedkonto 9 Balance Hovedkonto 9 udgør kommunens eller amtskommunens samlede balance. Overordnet består balancen

Læs mere

Balanceforskydninger

Balanceforskydninger Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 MÅL OG RAMMEBESKRIVELSER Bevillingsområde 80.84 Afdrag

Læs mere

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Budget- og regnskabssystem for kommuner Dato: Oktober 2013 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2013 7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Indhold Side 7.0 Bogføring 7.0-1 7.1 Procedurekrav i forbindelse med regnskabsaflæggelsen

Læs mere

5 Sociale opgaver og beskæftigelse

5 Sociale opgaver og beskæftigelse Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.5.5 - side 1 Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 5 Sociale opgaver og beskæftigelse TILBUD TIL UDLÆNDINGE M.FL. (46) 5.46.60 Integrationsprogram

Læs mere

Til samtlige centre / afdelinger REGNSKABSPROCEDURER OMKRING MÅNEDSSKIFTET JUNI / JULI 2015

Til samtlige centre / afdelinger REGNSKABSPROCEDURER OMKRING MÅNEDSSKIFTET JUNI / JULI 2015 Til samtlige centre / afdelinger REGNSKABSPROCEDURER OMKRING MÅNEDSSKIFTET JUNI / JULI 2015 15-06-2015 I henhold til bestemmelserne i den kommunale styrelseslov samt bekendtgørelse om kommunernes budget-

Læs mere

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007. Bilag. til Regionsrådets møde den 24. september 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Revisionsberetning vedrørende årsregnskab 2007 Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 4 Notat om supplerende oplysninger

Læs mere

Selskabsgørelse af kommunale fjernvarmeafdelinger Artikel til Fjernvarmen 2012

Selskabsgørelse af kommunale fjernvarmeafdelinger Artikel til Fjernvarmen 2012 Kommunal omdannelse af fjernvarme-afdelinger til selvstændige selskaber Jess Møller Carlsen, Sekretariatet for Energitilsynet Indledning (beskrivelse af problemstillingen) Kommunale fjernvarmeforsyninger

Læs mere

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Budget- og regnskabssystem 4.5.4 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004/Budget 2005 BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Udgifter og indtægter vedrørende personlig

Læs mere

Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2018 dok. nr. 27474/18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Heraf afstemt uden bemærkninger (Kategori 1) saldo i regnskabet

Heraf afstemt uden bemærkninger (Kategori 1) saldo i regnskabet Konklusionsnotat: Kultur- sudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Kultur- sforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion

Læs mere

Årsrapport 2017 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2017 for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2018 dok. nr. 28214/18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

i regnskabet

i regnskabet KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 18-02-2016 Sagsnr. 2015-0280012 Sundheds- og Omsorgsudvalget - Konklusionsnotat 2015 Ved tilrettelæggelsen og gennemførelsen af

Læs mere

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH

Note 3. Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget. Regnskab OK PH Note 1 Indtægter (mio. kr.) Budget Korrigeret budget Regnskab Kommunal indkomstskat -3.299,6-3.299,3-3.299,2 Selskabsskat -36,0-36,0-36,0 Anden skat pålignet visse indkomster -2,6-2,6-2,6 Grundskyld -237,4-237,4-233,6

Læs mere

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Revisionsregulativ Godkendt den Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Den sagkyndige revision... 2 Revisionens virksomhed... 2 Revisionens formål... 2 Revisionens område...

Læs mere

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006 Tommerup Kommune Årsregnskab for Indholdsfortegnelse Indledning...3 Årets resultat og den økonomiske status...4 Udgiftsbaseret regnskab...5 Omkostningsbaseret regnskab...7 Anvendt regnskabspraksis...10

Læs mere

Regnskabsafslutning for finansår 2008

Regnskabsafslutning for finansår 2008 Til brugere af Navision Stat Regnskabsafslutning for finansår 2008 18. november 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Årsafslutning, tidsterminer og administrative... 3 2.1. Periode 12... 3 2.2.

Læs mere

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 26. november 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling vedrørende Århus Kommunes åbningsbalance for

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

Overordnede økonomistyringsprincipper for Silkeborg Kommune

Overordnede økonomistyringsprincipper for Silkeborg Kommune Overordnede økonomistyringsprincipper for Silkeborg Kommune Økonomistaben August 2006 Revideret november 2009 Revideret november 2010 De overordnede økonomistyringsprincipper er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Marts 2019 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for

Læs mere

Hermed orienteres kommuner og amtskommuner om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner som følge af:

Hermed orienteres kommuner og amtskommuner om ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner som følge af: Samtlige kommuner og amtskommuner Dato: 24. februar 2006 Kontor: Kommunaladm. J.nr.: Sagsbeh.: Fil-navn: hen 33. omgang Orientering om ændring af Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner

Læs mere

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab

9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Budget- og regnskabssystem for kommuner 9.4 - side 1 Dato: April 2013 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2013 9.4. Vejledning om formkrav i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab Indledning Af kapitel 7.2

Læs mere

6.15.13 Tilgodehavender hos staten 8 Aktiver 001 Kontant tilgodehavende hos staten som følge af delingsaftalen

6.15.13 Tilgodehavender hos staten 8 Aktiver 001 Kontant tilgodehavende hos staten som følge af delingsaftalen 3.6 side 1 Dato: Oktober 2011 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2011 6 Balance LIKVIDE AKTIVER 6.10.01 Kontante beholdninger 6.10.05 Indskud i pengeinstitutter m.v. 6.10.07 Investerings- og placeringsforeninger

Læs mere

Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2017 dok. nr. 30667/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse

Balanceforskydninger. 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse Balanceforskydninger 80.84 Afdrag på lån 80.85 Optagelse af lån 80.86 Øvrige balanceforskydninger 80.88 Beholdningsbevægelse BEVILLINGSOMRÅDE 80.84 MÅL OG RAMMEBESKRIVELSER Bevillingsområde 80.84 Afdrag

Læs mere