Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser."

Transkript

1 Evaluering af bibliotekspakken Din virtuelle weekendtaske en del af DDB projektet Bedre formidling af digitale tekstlicenser. Baggrund Herning Bibliotekerne udviklede i foråret 2016 et konceptet for biblioteksabonnementer som en del af bibliotekets arbejde med at skabe et nyt relevant og attraktivt virtuelt bibliotek/kompleks, hvor kuraterede nyhedsbreve var ét af flere nye formidlingstilbud. I projektudviklingen rekvirerede biblioteket uddannelse af bibliotekets medarbejdere fra firmaet Subscribe i hvordan man laver nyhedsbreve og abonnementsløsninger. Der blev der arbejdet med mailchimp, og ikke mindst med indholdet i de kommende løsninger. I efteråret fik Herning Bibliotekerne mulighed for at få midler til en del af projektet, idet man i projekt Bedre formidling af digitale tekstlicenser fik bevilliget kr. til en grafisk identitet til abonnementet samt en række reklamefilm. Formålet med projektbevillingen og samarbejdet mellem Herning DDB var at teste en abonnementsløsning med kurateret indhold til kvinder i den modne alder. Der skulle fokuseres særligt på de nationale licenser: Zinio, PressReader, ereolen Global, men øvrige digitale tilbud kunne og ville også indgå. Der skulle måles på, om markedsføringen af licenser i en abonnementsløsning fungerede og førte til højere brug af tjenesterne. Konkret var målet en stigning i anvendelse af de udvalgte ressourcer; der skulle kunne ses en stigning i brugen af dem efter hver udsending af kassen, der var proportional med antallet af abonnenter (Herning havde dog et forbehold, at testperioden ville blive meget kort både i forhold til at få abonnenter og i forhold til at kunne se tydelige udslag i statistikken. Formålet var desuden også at udvikle særlige markedsføringsmaterialer og en grafisk identitet, der efterfølgende kunne anvendes af andre biblioteker. Konkret skulle der udvikles: - Overordnet grafisk identitet for selve abonnementet herunder for de enkelte materialetyper f.eks. magasiner, ebøger, film, tegneserier osv., sådan abonnenten nemt kan se om der formidles en bog, en artikel eller andet. Altså laves der én grafisk identitet, som er dét billede der møder abonnenten når de får en mail, som det er i dette tilfælde. Skabelonen udarbejdes sådan at den kan bruges af andre biblioteker, at den kan tilpasses andre bibliotekers farver og logo, og sådan at der f.eks. vil være mulighed for at tilføje lokale arrangementer, der kan passe til målgruppen for den pågældende kasse. - 6 film der kan vises på biblioteket eller sendes i lokale medier og på web en for selve abonnementsløsning

2 - fem for vide mere om en licens. Film produceres af og med en ekstern partner og alle filmene vil kunne bruges af alle biblioteker efterfølgende Husmoderkassen skulle henvende sig til kvinder i den modne alder, med ingen eller kort uddannelse, som læser skønlitteratur og som interesserer sig for mad, bolig, håndarbejde og have. Herning Bibliotekerne skulle markedsføre abonnementsløsningen bredt som en del af bibliotekets digitale satsning. Tidsplanen lød: Jan-feb: Skabelon udarbejdes, film produceres og indhold udvælges til første kasse. Februar-august: PR-kampagne og kasser sendes ud. Der sendes en ny kasse ud hver/hver anden uge. Juni og juli: Opsamling og endelig afrapportering til DDB Evaluering Kan biblioteket skabe formidling af digitale tilbud, der er målrettet den enkelte bruger, og alligevel når ud til mange på en gang? Ja! Herning bibliotekerne har testet en abonnementsløsning på digitale tilbud til den modne kvinde, der interesserer sig for skønlitteratur, hus, håndarbejde og have. Opgaven har været at levere kurateret indhold, der kan interessere målgruppen og dermed få øget kendskabet til og brugen af licenserne. Produkter: Der er udviklet 6 videoer til abonnementsløsningen. En video præsenterer abonnementet, en video præsenterer licenserne samlet, mens de øvrige videoer præsentere en af licenserne PressReader, Zinio, ereolen og Comics Plus. Videoerne er lavet, så alle biblioteker kan bruge dem til formidling af licenserne. Videoerne kan ses på: eqknl1istea2ci9tp7zqhpaazkx Derudover er der udviklet en grafisk skabelon til udsendelse af abonnementspakken på mail, samt til en landingpage på Se det på: Hér kan man også se en oversigt over de abonnementspakker Herning Bibliotekerne udbyder d.d. Endelig har Herning bibliotekerne selv udarbejdet en fælles folder for alle abonnementerne samt en flyer på Din virtuelle weekendtaske. Flyer er vedlagt. Forløbet har været:

3 I januar-marts er der produceret videoer ved Merrild Foto. Wonwon har udviklet grafisk skabelon til mailudsendelse. I marts er der kørt PR-kampagne med videofilm i biblioteksrummet, via hjemmeside og sociale medier for abonnementstjenesterne. Videofilm er integreret i 9 hjemmesider på tværs af landet det betyder i praksis, at otte biblioteket, udover Herning Bibliotekerne, har valgt at benytte videoerne i markedsføring af de tilbud, filmene beskriver, på deres hjemmeside. Derudover har andre biblioteker fået videoer tilsendt til lokal brug. Primo april er første abonnementsmail i Din virtuelle weekendtaske sendt ud til ca. 40 modtagere. Derefter er der sendt mail ud fredag hver anden uge med anbefalinger fra 3-4 digitale tilbud. Der anbefales på titel, magasin og artikelniveau. Fra marts og frem har der kørt PR-video i udlånet for abonnement og for de enkelte digitale tilbud. Der er ligeledes trykt en folder, der udleveres af personalet ved brugerbetjeninger. Uanset disse tiltag udestår der fortsat en mere målrettet markedsføring af de enkelte abonnementspakker direkte på den relevante målgruppe og via kanaler de er befinder sig på, i efteråret 2017, hvor forventningen er at mange flere tilmelder sig. Alle borgere der p.t. har tilmeldt sig har fået en e-bogsgave indkøbt af Herning Bibliotekerne. Primo juni er der 98 modtagere på Din virtuelle weekendkasse. Arbejdsgang pr. udsending: Der findes indhold fra de digitale tilbud, der er relevant på det pågældende tidspunkt. Herefter leveres tekst, billeder og links til redaktion. Indhold lægges i skabelonen og sendes ud til tilmeldte abonnenter. Nye abonnenter tilføjes løbende, når de melder sig til via hjemmesiden. Produktion af mail og udsending tager ca. 3,5 timer pr. gang, sendt 6 gange. Se eksempler på udsendelser fra biblioteksabonnementet bilag nr. 1. Brugernes modtagelse: Vi kan se, at over 70% af modtagerne åbner mailen hver gang. Heraf klikker en del videre til de anbefalede artikler og bøger. Ud fra tilbagemeldinger fra systemet, kan vi ses nøjagtigt, hvad der fanger modtagernes interesse, så de klikker videre på det, samt på hvilke tidspunkter de bruger det. Jo flere udsendelser vi får lavet, jo bedre kan vi tilpasse indholdet til noget, som brugerne rent faktisk gerne vil have eller bliver nysgerrige overfor og samtidig præsentere dem for noget nyt og spændende, nøjagtig som vi gør i den fysiske formidling på biblioteket. Se bilag 2: Eksempel på usage-rapport. Udfordringer: Vi har haft 3 måneder til at sende abonnementet ud i, til en begrænset gruppe brugere, og der er sendt ud 6 gange, hvilket ikke giver så meget at måle på. Det er meget forskelligt fra gang til gang, hvad brugerne har reageret på, men på nuværende tidspunkt begynder vi at have et billede af, hvad vi skal fokusere på ift indhold, men vi kan ikke se en stor stigning i brugen af de omtalte tjenester ud fra vores udsendelser det er simpelthen en for lille gruppe til at give en synligt udslag.

4 En af de ting, der forhindrer vores brugere i at få det fulde udbytte, er loginprocedurerne på de digitale tjenester. Til Zinio skal brugeren oprette en konto via hjemmeside osv for at komme på, man skal logge på ereolen mv., og det tror vi kan afholde nogen fra at gå videre med brugen af tjenesten. Et ønske er derfor f.eks. i forhold til ereolen, at blive test på udviklingsprojektet der netop går på at udvikle en løsning hvor brugerne ikke skal logge på hver gang de skal låne en e- bog, men er kendt af systemet. Ift valg af indhold fra ereolen er det f.eks. heller ikke hensigtsmæssigt at henvise til titler med betaling pr. klik hvis man har et loft for udlån, og det afgrænser udvalget til abonnementstitlerne de blå titler. Vi har flere brugere fra andre kommuner, og de kan ikke bruge de links til PressReader og Zinio, vi sender ud, da det er bundet op på kommunegrænser de skal selv finde materialet ud fra beskrivelsen i mailen. Hvis abonnementet skal laves nationalt, bør der arbejdes på en løsning på dette, hvilket må være muligt på de nationale licenser, som alle biblioteker har. Konklusion: Biblioteksabonnementet er en oplagt og spændende måde at arbejde med kurateret formidling af bibliotekerne digitale tilbud! Som det blev nævnt på DDB strategidagen, er vurderingen blandt eksperter at kuratering er vejen frem i det store informations overflow, og det er vi enige i! Og på trods af begrænset og generel markedsføring, har mere end 500 borgere i Herning på 3 måneder tilmeldt sig abonnementspakkerne til sammenligning er der pt. omkring 4200 registrerede brugere af ereolen i Herning og det på trods af, at ereolen lokalt er en meget markedsført og formidlet del af bibliotekets tilbud i en del år efterhånden. Så der er en stor interesse blandt borgerne for at abonnere på biblioteket. Og vi forventer, når vi går i gang med målrettet markedsføring overfor de mange forskellige målgrupper i efteråret 2017, at mange flere vil tegne abonnement. Men som sagt er der i løbet af en kort periode, kommet ca. 100 abonnementer på denne pakke, og det er kun ganske få, der melder sig ud igen. Langt de fleste bliver, og hovedparten af modtagerne åbner mailen. Brugerne vil gerne have inspiration til litteratur og relevante artikler fra biblioteket, når de har tid med biblioteksabonnementet bestemmer de selv, hvornår de vil læse og inspireres, for det digitale bibliotek er åbent Brugerne vælger selv hvilket abonnement, der passer bedst til dem. Vi kan udvælge indholdet ud, fra hvad brugerne reagerer på, hvad der er oppe i tiden lige nu, men også med mulighed for at give dem noget, de ikke vidste, de havde brug for, men som kan skabe merværdi for dem. Og for bibliotekarerne er dette en formidling der er lige ind i kernekompetencen det handler om at have et stort materialekendskab og så få materialerne sammensat og formidlet på en spændende måde. Herning bibliotekerne vil nu arbejde videre med udviklingen af pakkerne: Der udvikles nye pakker til nye målgrupper, som f.eks.:

5 - Nye voksenmålgrupper ud fra målgruppeanalyser og data om kommunens borgere. - Skoleelever. Biblioteket leverer fritidslæsning og læringsforløb mv. til eleverne på de enkelte klassetrin (en del af en byggeriproces i Herning hvor folkebibliotek og PLC smelter sammen til et Børnenes bibliotek. - Til tweens/fritidslæserne, som gerne skal kunne tilgås via unilogin. - Voksen professionelle lærere og pædagoger i Herning der modtager forslag til læsning, nye apps til småbørn, tips om arrangementer f.eks. vedr. børn og læsning på biblioteket En national løsning? Vi mener det er oplagt at iværksætte et projekt der leverer en national løsning, således at alle danskere kan tilbydes at abonnere på biblioteket. Biblioteksabonnementet har et kæmpe potentiale, og det vil kunne skaleres op og rulles ud nationalt, så alle biblioteker kan få øget kendskab og flere brugere til deres digitale tilbud via denne metode. Der kunne udvikles en række standard abonnementer udviklet ud fra analyse om brugergrupper, som alle biblioteker i landet kan tilbyde deres borgere. Herning Bibliotekerne udvikler gerne et forslag til et set up, hvor mindre biblioteker kan læne sig op af en centraliseret kuratering, og hvor de større biblioteker med flere ressourcer og kræfter, kan få en skabelon de også selv kan putte indhold i. Et set up som er oplagt at invitere f.eks. ereolen og Filmstriben med til at udtænke og levere til. Hvis tilmed loginprocedurerne og adgange til de digitale tjenester forenkles, vil abonnementspakkerne være et perfekt tilbud til danskerne og et centralt redskab for bibliotekerne til at få de digitale materialer formidlet på den bedste måde. Herning den 30. juni 2017/ projektleder Lone Juul Pedersen

6 Bilag nr. 1/ de seks abonnementsudsendelser indtil videre

7

8

9

10

11

12 Bilag nr. 2/ Eksempel på usage-rapport

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING NATIO N AL EFFEK TMÅLIN GSRAPPO RT NATIONAL KAMPAGNE FOR RB DIGITAL Erfaringer fra tidligere projekter viser, at kendskab til de digitale licenser øger brugen, og derfor har der i DDB været fokus på at

Læs mere

Tårnby kommunebiblioteker: Brug af biblioteksproduceret indhold (BPI)

Tårnby kommunebiblioteker: Brug af biblioteksproduceret indhold (BPI) Case 1 Tårnby kommunebiblioteker: Brug af biblioteksproduceret indhold (BPI) Gør det lettere at dele redaktionelt indhold med andre folkebiblioteker gennem BPI i DDB CMS. BPI giver os adgang til artikler

Læs mere

Pilotprojekt i DDB projekt Bedre formidling af digitale tekstlicenser

Pilotprojekt i DDB projekt Bedre formidling af digitale tekstlicenser Pilotprojekt i DDB projekt Bedre formidling af digitale tekstlicenser Aarhus Kommunes Biblioteker Udstillinger og formidling af Zinio, PressReader og Comics Plus på Aarhus Kommunes Biblioteker som en del

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

FAVRSKOV BIBLIOTEKERNE SÅDAN GØR VI

FAVRSKOV BIBLIOTEKERNE SÅDAN GØR VI FAVRSKOV BIBLIOTEKERNE SÅDAN GØR VI TAL OG TILGANG Fakta: Ca. 47.000 indbyggere Ingen hovedby, 3 lige store byer, alle med kulturhuse. Et mindre bibliotek. Ca. 21 årsværk biblioteker, ca. 2 kulturhuse

Læs mere

DDB s mission og vision

DDB s mission og vision STATUS MARTS 2015 DDB s mission og vision Vi styrker, effektiviserer og synliggør det samlede offentlige bibliotekstilbud og sikrer alle borgerenem adgang til udvalgt, kvalitativt, aktuelt og alsidigt

Læs mere

NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE. 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup

NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE. 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup NETVÆRK FOR LÅNESAMARBEJDE 19. november 2018, KB/Aarhus 21. november 2018, DBC/Ballerup Status fra DDB Preben Aagaard Nielsen Projektleder/specialkonsulent Netværk for lånesamarbejde november 2018 Indhold

Læs mere

Få 30 % mere styr på det på kun 45 minutter!

Få 30 % mere styr på det på kun 45 minutter! Få 30 % mere styr på det på kun 45 minutter! 1 Dogmeregler for mit oplæg: Maks. 22 slides. Ikke nævne DDB. Kortene på bordet. Mere refleksion end konklusion. 2 Min faglige DNA: Uddannet bibliotekar. Kommunikationschef

Læs mere

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 Formål med dagen Have den direkte dialog med jer Give større indsigt i hvad der foregår i DDB Få jer inddraget i arbejdet med at sætte retning

Læs mere

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula.

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula. Projektbeskrivelse for Aula ny kanal for læseinspiration Beskrivelsen må samlet fylde højst 4 sider. Beskrivelsen skal vedhæftes den digitale ansøgningsblanket. Ansøger: Herning Bibliotekerne Projektets

Læs mere

Oplæg i Gentofte mandag den 1. oktober v. Rikke Østergaard Hansen

Oplæg i Gentofte mandag den 1. oktober v. Rikke Østergaard Hansen Oplæg i Gentofte mandag den 1. oktober 2018 v. Rikke Østergaard Hansen Dagens oplæg 1. Den styrkede læreplan Kommunikation og Sprog 2. Bibliotekernes Sprogspor 3. Herning Bibliotekernes lokale samarbejde

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE

SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE SKABELON: AFSLUTNINGSRAPPORT FOR PROJEKTER, DER HAR MODTAGET MIDLER FRA DDB S PROJEKTPULJE v.26.02.18 1: Stamdata 1.1: Projekttitel Frilæsning med ereolen Go en styrkelse af samarbejde mellem skole og

Læs mere

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod

Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Forankring af hjemmesiden Sommerbogen.dk i Palles Gavebod Afsluttende rapport, januar 2012 Af projektleder Anne Hvilsted Andersen, Greve Bibliotek Indholdsfortegnelse Baggrund for projektet og projektets

Læs mere

Koncept 1, Brugermatch.

Koncept 1, Brugermatch. Koncept 1, Brugermatch. Beskrivelse af idé: En mobilapp som hjælper bibliotekets brugere med at finde ligesindede. Grundidéen er at når en bruger har app en installeret og aktiv så vil brugeren udsende

Læs mere

Zinio. Hvordan virker den?

Zinio. Hvordan virker den? Zinio Hvordan virker den? Fakta Adgang til 190 magasiner i bibliotekspakken Kun engelsksprogede magasiner Udkommer samtidig med trykt version Intet loft på antal lån Lån ophører ikke, men skal dog slettes

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport Gentofte Centralbibliotek Resultatrapport 2014 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne omfatter

Læs mere

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Mål og fokusområder 2015 Aalborg Bibliotekerne har fokus på, at udvikle bibliotekstilbuddet i takt med aktuelle tendenser i samfundet og medieudviklingen.

Læs mere

MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER

MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER MANUAL TIL MARKEDSFØRING AF LICENSER 01-06- 2011 Beskrivelse af markedsføringsmodel for licenser Her beskrives den markedsføringsmodel for licenser, der er testet i projektet Licenser til masserne. Projektet

Læs mere

Digitale medier på Aalborg Bibliotekerne.

Digitale medier på Aalborg Bibliotekerne. Punkt 9. Digitale medier på Aalborg Bibliotekerne. 2012-23502. Skole- og Kulturforvaltningen fremsender til Skole- og Kulturudvalgets drøftelse sagsfremstilling vedr. digitale medier på Aalborg Bibliotekerne.

Læs mere

Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet. Projektrapport

Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet. Projektrapport Målrettet indholdsformidling i søgeresultatet Projektrapport Projektets formål. Brugernes hovedformål med at besøge bibliotekernes hjemmesider er at søge efter materialer eller administrere de materialer

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

Ny undersøgelse: Det digitale bibliotek er blevet en del af danskernes hverdag

Ny undersøgelse: Det digitale bibliotek er blevet en del af danskernes hverdag Pressemeddelelse, 23. april 2017 Ny undersøgelse: Det digitale bibliotek er blevet en del af danskernes hverdag offentliggør i morgen en ny undersøgelse af danskernes digitale biblioteksbrug. Den viser,

Læs mere

Strategiske trædesten: På vej mod en national læsestrategi for børn og unge

Strategiske trædesten: På vej mod en national læsestrategi for børn og unge Strategiske trædesten: På vej mod en national læsestrategi for børn og unge Møde i Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg, 26. november 2018 Vartov, København Dagsorden Fem pointer

Læs mere

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019

STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 Børns læsning Levende lokalområder Digital dannelse og digital formidling Bibliotekernes fysiske rum 1 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2018/2019 FIRE STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER

Læs mere

VISIONSOPLÆG FOR DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK

VISIONSOPLÆG FOR DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK VISIONSOPLÆG FOR DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK HVORFOR? HVORFOR? http://www.fremtidensbiblioteker.dk/uploads/website/pdf-filer11/rappportsamlefinal1.pdf HVAD KAN DDB GØRE? Skabe en vision som.. bygger videre

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2018

Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 2018 Kvartalsrapport for bibliotek.dk 1. kvartal 218 Udvikling i 218-Q1 i henhold til Udviklingsplan 218 (U18) Udviklingsplan 218 indeholder de udviklingsopgaver for Danbib, bibliotek.dk og den fælles nationale

Læs mere

Lær at bruge portalen med små opgaver

Lær at bruge portalen med små opgaver Aktiviteter Under menupunktet Aktiviteter findes s aktivitetsforløb. De færdige aktivitetsforløb er nemme at gå til. Hvert aktivitetsforløb beskrives kort og klart, så man hurtigt kan orientere sig i aktivitetens

Læs mere

DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK WORKSHOP OG OPSAMLING

DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK WORKSHOP OG OPSAMLING DET SAMMENHÆNGENDE BIBLIOTEK WORKSHOP OG OPSAMLING FORMÅLET MED I DAG Hvad er der mest brug for, at DDB arbejder videre med? Dialog om strategiske valg og prioritering BCF Dialogmøder Strategidag Vision

Læs mere

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4. november 2014 Jakob Heide Petersen // Københavns Biblioteker Indhold Indledning bibliotekets opgave og fokus Biblioteksstrategi i København

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Aalborg Bibliotekerne - status på digitale medier.

Aalborg Bibliotekerne - status på digitale medier. Punkt 14. Aalborg Bibliotekerne - status på digitale medier. 2013-48503. Skole- og Kulturforvaltningen fremsender til Skole- og Kulturudvalgets orientering, status på Aalborg Bibliotekernes digitale medier.

Læs mere

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 <

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 < STRATEGI > for Vejle Bibliotekerne 2011 2014< VISIONEN for Vejle Bibliotekerne DIGITALT OMRÅDE OPLEVELSER, INSPIRATION OG LÆRING VISION PROFESSIONEL UDVIKLING Visionen angiver retningen, vi skal gå, i

Læs mere

Læsekompasset. Kick off 3. maj 2017

Læsekompasset. Kick off 3. maj 2017 Læsekompasset Kick off 3. maj 2017 Dagsorden 10.30-12.15: Introduktion til Læsekompasset Check-in Velkomst v/thomas Angermann (CB Gentofte & styregruppens formand) Rammesætning af dagen v/sarah E. Hvidberg

Læs mere

Allerød biblioteker. Handlingsplaner 2012-2013. Endelig udgave 01/02/2012 1

Allerød biblioteker. Handlingsplaner 2012-2013. Endelig udgave 01/02/2012 1 Allerød biblioteker Handlingsplaner 2012-2013 Endelig udgave 01/02/2012 1 Allerød Biblioteker Handlingsplaner 2012 Tema: Åbne biblioteker s. 3 Handlingsplan for tema: Åbne biblioteker s. 4-7 Tema: Inspiration

Læs mere

Servicekoncept for Tekstlicenser

Servicekoncept for Tekstlicenser Servicekoncept for Tekstlicenser 1. Introduktion DDB forhandler og administrerer licensaftaler på vegne af de danske folkebiblioteker med henblik på at give adgang for institutionerne til mest mulig relevant

Læs mere

SEPTEMBER Hvordan går det med MinUddannelse på din skole?

SEPTEMBER Hvordan går det med MinUddannelse på din skole? SEPTEMBER 2017 Hvordan går det med MinUddannelse på din skole? Side 2 1. Indledning Denne vejledning skal, sammen med den overordnede implementeringsplan, understøtte skoleledelserne i at følge med i ibrugtagning

Læs mere

Engelsk for alle Projektansøgning 2005

Engelsk for alle Projektansøgning 2005 Engelsk for alle Projektansøgning 2005 Resumé Alle danskere har brug for et vist kendskab til engelsk, da engelsk som globaliseringens, Internettets og medieverdenens sprog, er Danmarks vigtigste fremmedsprog.

Læs mere

Kursus i Infomedia. Udarbejdet af Annette Öhrström, Silkeborg bibliotek, september 2016

Kursus i Infomedia. Udarbejdet af Annette Öhrström, Silkeborg bibliotek, september 2016 Kursus i Infomedia Udarbejdet af Annette Öhrström, Silkeborg bibliotek, september 2016 Formål: Deltagerne kan vejlede lånere i de grundlæggende funktioner i Infomedia Indhold: Kende indholdet i Infomedia

Læs mere

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler Markedsføringskanaler Der findes et hav af markedsføringskanaler, som du kan bruge til at promovere og køre din forretning igennem, men vi har her udvalgt 3 digitale kanaler, som er stærke og effektive

Læs mere

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme

Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme Hvordan udnyttes de digitale bibliotekstjenester på Aalborg Bibliotekerne og hvordan formidles indholdet over for brugerne via de digitale platforme i dag? Start med at tage en kopi! 1995 Alle folkebiblioteker

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Bibliotekspolitik. for Nyborg Kommune

Bibliotekspolitik. for Nyborg Kommune Bibliotekspolitik for Nyborg Kommune Bibliotekets mission Nyborg Bibliotek er en dynamisk og sprudlende kulturinstitution, der spiller en afgørende rolle i forhold til at gøre kommunen mentalt, kulturelt

Læs mere

program * opsamling * skype foredrag * online markedsføring

program * opsamling * skype foredrag * online markedsføring dagens program * opsamling * skype foredrag * online markedsføring opsamling visuel identitet * hvad synes I? * pitch * s/h + negativ * farver Logo Logo Logo Web Tryk #0000ff Pantone Blue 072c C 100 M

Læs mere

KONCEPTBESKRIVELSE KarriereIndex - PBA E-konceptudvikler - UCN - Gruppe: Heidi, Janus, Ulrik, Eyla. Konceptbeskrivelse til

KONCEPTBESKRIVELSE KarriereIndex - PBA E-konceptudvikler - UCN - Gruppe: Heidi, Janus, Ulrik, Eyla. Konceptbeskrivelse til Konceptbeskrivelse til 1 Indledning Konceptet omhandler en personlig webportal, som skal kunne hjælpe dens brugere med at finde viden og inspiration til at udvikle deres karriere. Altså er det et webkoncept,

Læs mere

Danskernes Digitale indhold

Danskernes Digitale indhold Danskernes Digitale indhold Vi står på verdenshistoriens højeste bjerg af information Lea Korsgaard Chefredaktør, Zetland Bibliotekernes rolle er at udvælge og præsentere brugerne for relevant information,

Læs mere

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang.

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang. Kære lærer! Med Medielogin får du og dine elever adgang til Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten på alle platforme. Dermed kan du også logge ind på din telefon eller tablet. Men først skal du aktivere

Læs mere

Zinio. Hvordan virker den?

Zinio. Hvordan virker den? Zinio Hvordan virker den? Fakta Adgang til 190 magasiner i bibliotekspakken Kun engelsksprogede magasiner Udkommer samtidig med trykt version Intet loft på antal lån Lån ophører ikke, men skal dog slettes

Læs mere

Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge på en given anmeldelse og få den vist i søgeresultatet

Søgning vælg ja hvis brugeren skal kunne søge på en given anmeldelse og få den vist i søgeresultatet Kilder i VIP Zinio (150059-magasin) Søgning vælg ja når metadata skal kunne søges og vises i jeres grænseflade vælg link til onlineadgang for at brugerne kan få adgang til ressourcen hos leverandøren Beskrivelse

Læs mere

Fælles Fremtid Ringsted Bibliotek og Borgerservice

Fælles Fremtid Ringsted Bibliotek og Borgerservice Fælles Fremtid 2016 Ringsted Bibliotek og Borgerservice Vision: Bibliotek og borgerservice huset for alle. Vi lytter, inspirerer, understøtter og samskaber i og udenfor huset 3 Fyrtårne - vi vil... Kommunikation

Læs mere

ANSØGNING OM GODKENDELSE AF UDVIKLINGSARBEJDE

ANSØGNING OM GODKENDELSE AF UDVIKLINGSARBEJDE ANSØGNING OM GODKENDELSE AF UDVIKLINGSARBEJDE Skole: Filstedvejens Skole, Nøvling Skole Udviklingsarbejdets titel: Google Apps i undervisningen Nr.: Tidsramme: I hvilken periode skal udviklingsarbejdet

Læs mere

ereolen: Nye toner Gentofte 6. september 2019

ereolen: Nye toner Gentofte 6. september 2019 ereolen: Nye toner Gentofte 6. september 2019 v./ Mikkel Christoffersen, ereolen & Københavns Biblioteker Mikkel er: Chefkonsulent hos Københavns Biblioteker Digital strategi og kompetenceudvikling I projektledelsen

Læs mere

Brugerundervisning "Lær mere om it"

Brugerundervisning Lær mere om it Brugerundervisning "Lær mere om it" Fremme af borgernes fri og lige adgang til it og digital selvbetjening, herunder Borger.dk. Landsdækkende indsats gennem "Lær mere om it", som de kommunale biblioteker

Læs mere

Beskrivelse af projektet Den digitale oplevelse i formidlingen

Beskrivelse af projektet Den digitale oplevelse i formidlingen Beskrivelse af projektet Den digitale oplevelse i formidlingen Projektets mål Projektet tager afsæt i afprøvning af et nyt medie som en anderledes formidlingsform: et digitalt magasin der indeholder video,

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform

Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform Qr-koder som evalueringsform eller produktionsform RAMMESÆTNING QR (Quick Response) koderne bliver også omtalt som 2D stregkoder og er kort fortalt en lille stregkode, som ved hjælp af en læser i din mobiltelefon,

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

Hvad er Læsekompasset?

Hvad er Læsekompasset? LÆSEKOMPASSET Hvad er Læsekompasset? Læsekompasset er et digitalt værktøj, der kan anvendes af brugere og professionelle til at hente inspiration til gode læseoplevelser. Den første prototype (april 2018)

Læs mere

to go Miniguide og huskeseddel til dit biblioteks markedsføring af BibZoom.dk BibZoom.dk

to go Miniguide og huskeseddel til dit biblioteks markedsføring af BibZoom.dk BibZoom.dk PR to go Miniguide og huskeseddel til dit biblioteks markedsføring af BibZoom.dk BibZoom.dk Din markedsføring! Dit bibliotek har investeret i BibZoom.dk som digital service til bibliotekets brugere. Nu

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden.

Teksten henvender sig til dem, der ikke tidligere har lånt en e-bog til brug på en PC og derfor skal starte helt fra bunden. Lån e-bøger på biblioteket til læsning på en PC E-bøger læses bedst på en egentlig e-bogslæser, der er et stykke isenkram, som overvejende tjener dette ene formål, men de kan desværre ikke bruges til læsning

Læs mere

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere.

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Biblioteksudvikling og Hovedbiblioteket NOTAT 16. januar 2019 Kerneopgave, mål, fokusområder, indsatser og greb i en ny biblioteksplan Københavns Bibliotekers

Læs mere

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Ansøgning om netværksdeltagelse i 2011 & tilmelding til HELE dagen Som et led i kompetenceudviklingsindsatsen udbyder Herning Bibliotekerne endnu engang en række netværk.

Læs mere

Åbent Dagtilbud. Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene

Åbent Dagtilbud. Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Åbent Dagtilbud Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til dagtilbuddene Biblioteket understøtter det lille barns læselyst og læring i såvel familie

Læs mere

MIT MI BA T B RNS LÆR LÆRING

MIT MI BA T B RNS LÆR LÆRING MIT BARNS LÆRING hvordan kan jeg via skolebestyrelsen sikre god læring?? og Svar Kommunernes Skolebiblioteksforening 2005 Velkommen i skolebestyrelsen Skolebestyrelsesmedlemmerne har et stort og vigtigt

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket

En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket 1 En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. For at kunne benytte tjenesten skal dit

Læs mere

En samlet blog til pædagogisk læringscenter på skolen PLC sharing fra skoleblogs.

En samlet blog til pædagogisk læringscenter på skolen PLC sharing fra skoleblogs. En samlet blog til pædagogisk læringscenter på skolen PLC sharing fra skoleblogs. http://specialcentertapsskole.skoleblogs.dk/ RAMMESÆTNING Der er mange opgaver under PLC. På vores skole drejer det sig

Læs mere

Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt

Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt Høring om bogmarkedets situation Folketingets Kulturudvalg afholder onsdag d. 7. november 2012 kl. 9-12 en åben høring om bog markedets situation

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

WANEK & MYRNER. Kommunikation der styrker beskæftigelsesindsatsen

WANEK & MYRNER. Kommunikation der styrker beskæftigelsesindsatsen EasyMail Kommunikation der styrker beskæftigelsen Nem og kommu effektiv ni med alle kation virksom jeres he kontakt dser tørredak ent: em abonn lave Lad os det indhol (side 3) t Integrere n ktio CR M-fun

Læs mere

ereolen 2015: Nye modeller & konsekvenser

ereolen 2015: Nye modeller & konsekvenser ereolen 2015: Nye modeller & konsekvenser CB-tour, ultimo 2014 Mikkel Christoffersen, København & Foreningen ereolen Jeppe Mossin, DDB Program 2012-problemet på ereolen Klik og licenser Forhandlinger med

Læs mere

Borgernes kendskab og brug - Baseret på analyse for Tænketanken Fremtidens Biblioteker og tilskud fra udviklingspulje

Borgernes kendskab og brug - Baseret på analyse for Tænketanken Fremtidens Biblioteker og tilskud fra udviklingspulje Borgernes kendskab og brug - Baseret på analyse for Tænketanken Fremtidens Biblioteker og tilskud fra udviklingspulje Danskernes Digitale Bibliotek den 2. december 2013 i Nyborg 1 Disposition 1. Undersøgelsen

Læs mere

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller Styrk borgerne Den 17. april 2015 Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet // Randi Lehmann Møller Hvad vil vi fortælle om Kort opsummering af Styrk Borgerne Præsentation af de tiltag vi især gerne

Læs mere

Markedsføringskampagnen så går det løs igen! Tredje fase af markedsføringskampagnen efterår 2012

Markedsføringskampagnen så går det løs igen! Tredje fase af markedsføringskampagnen efterår 2012 Markedsføringskampagnen så går det løs igen! Tredje fase af markedsføringskampagnen efterår 2012 1 Om branchekampagnen Kampagnen sætter fokus på Brug advokat tidligere i forløbet (investeringen og forsikringen

Læs mere

Netværksmøde for biblioteker og sprogskoler. Onsdag den 9. april 2014 Sundby Bibliotek, Kvarterhuset

Netværksmøde for biblioteker og sprogskoler. Onsdag den 9. april 2014 Sundby Bibliotek, Kvarterhuset Netværksmøde for biblioteker og sprogskoler Onsdag den 9. april 2014 Sundby Bibliotek, Kvarterhuset Dagens program Kl. 10.30 10.45 Kl. 10.45 11.15 Kl. 11.15 12.00 Kl. 12.00 12.20 Kl. 12.20 13.00 Kl. 13.00

Læs mere

Udviklingstendenser for det fysiske og digital bibliotek

Udviklingstendenser for det fysiske og digital bibliotek Udviklingstendenser for det fysiske og digital bibliotek 13. januar 2017, Vejle & 16. januar, Roskilde Lotte Hviid Dhyrbye, Tænketanken Fremtidens Biblioteker 45 min o Hvem bruger det fysiske og digitale

Læs mere

Se små to minutters video om redigering af Flipboard magasiner på https://youtu.be/knlltjilgvs

Se små to minutters video om redigering af Flipboard magasiner på https://youtu.be/knlltjilgvs Notat SEGES P/S Koncern Digital Udnyttelse af nye publiceringsformer og samskabelse Ansvarlig JPH Projekt: 7464, Digitale relationer og datadreven informationsformidling Oprettet 01-2016 Side 1 af 14 Udnyttelse

Læs mere

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang.

Allerede ved modtagelse af mailen med aktiveringslinket, har du adgang. Kære lærer! Med Medielogin får du og dine elever adgang til Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten på alle platforme. Dermed kan du også logge ind på din telefon eller tablet. Men først skal du aktivere

Læs mere

Administration for bibliotekerne På et selvstændigt adminsite kan bibliotekerne løbende logge ind og hente statistik over forbrug.

Administration for bibliotekerne På et selvstændigt adminsite kan bibliotekerne løbende logge ind og hente statistik over forbrug. Licens til SMSpress 1. jan - 31. dec 2018 og julekalender 2017 Indhold På SMSpress udgives der SMS-noveller og litteratur til mobilen i Danmark, Norge og Sverige. Vi har mange spændende udgivelser fra

Læs mere

Projektplan den interne del

Projektplan den interne del HERNING BIBLIOTEKERNE Brændgårdvej 2 7400 Herning Tlf. 96 28 88 00 Fax. 96 28 88 01 www.herningbib.dk CVR 29 18 99 19 EAN nr. 5798005500049 Dato: 22. juni 2012 Sagsbehandler: Saj Sagsnr.: [Sagsnummer]

Læs mere

Slutrapport for projekt ereolen For børn. Formål. Samarbejdspartnere og organisering. Januar 2017

Slutrapport for projekt ereolen For børn. Formål. Samarbejdspartnere og organisering. Januar 2017 Slutrapport for projekt ereolen For børn Januar 2017 Formål Projektets formål var at styrke børns læselyst via specifik formidling til børn og unge, at synliggøre og øge anvendelsen af børnematerialer

Læs mere

Nedenstående vejledning er baseret på personlige erfaringer og er derfor ikke en fyldestgørende afdækning af markedet.

Nedenstående vejledning er baseret på personlige erfaringer og er derfor ikke en fyldestgørende afdækning af markedet. Læseproblemer Nedenstående vejledning er baseret på personlige erfaringer og er derfor ikke en fyldestgørende afdækning af markedet. Der må også tages forbehold for, at der findes mange forskellige produkter

Læs mere

Drejebog for læsekompetence-projektet

Drejebog for læsekompetence-projektet Bibliotek: Albertslund Bibliotek Drejebog for læsekompetence-projektet Hold: AVU på VUC (svarende til 10 klasse) Modul Indhold på modulet Værktøjer Varighed i alt 1 (på uddannelsesinstitutionen) Program:

Læs mere

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker.

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 22-06-2016 Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker. Spørgsmål Sagsnr. 2016-0257555

Læs mere

DDB projekt Formidling af digitale licenser

DDB projekt Formidling af digitale licenser DDB projekt Formidling af digitale licenser Formidling af Zinio-magasiner i bibliotekets digitale nyhedsbreve Randers Bibliotek 2016/2017 Indhold Introduktion... 4 Målgruppe... 5 Idé og udførelse... 6

Læs mere

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer,

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer, Drejebog til ordstyreren Kære ordstyrer, Tak fordi du vil være med til at støtte op om DR Romanprisen med en romanlæsekreds på biblioteket. Uden læsere ville der nemlig ikke være nogen pris. Måske er det

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne: Lokale virksomheder eller mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring

Læs mere

Ny lærer i Va i V l ensbæk allensbæk

Ny lærer i Va i V l ensbæk allensbæk Ny i lærer Vallensbæk Hvem er vi Læring og pædagogik i børnehøjde Pædagogisk Center i Vallensbæk byder dig velkommen som lærer i kommunen. Pædagogisk Center arbejder for at skabe de bedste rammer for din

Læs mere

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS rediaa s 2 BIBLIOTEKS APPS - PRODUKTKATALOG Introduktion Biblioteket og Bibliotekaren DET MOBILE BIBLIOTEK Én indgang til biblioteket på tværs af kommuner. Uanset

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK. for Jammerbugt Kommune

KOMMUNIKATIONSPOLITIK. for Jammerbugt Kommune KOMMUNIKATIONSPOLITIK for Jammerbugt Kommune KOMMUNIKATIONSPOLITIK for Jammerbugt Kommune Vi kommunikerer hele tiden med kolleger, borgere, virksomheder, samarbejdspartnere og mange andre. Det sker via

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Lokale arbejdsmiljøkampagner med fælles værktøjer. BAR Transport & engros. 27. oktober :45-13:30

Lokale arbejdsmiljøkampagner med fælles værktøjer. BAR Transport & engros. 27. oktober :45-13:30 Lokale arbejdsmiljøkampagner med fælles værktøjer BAR Transport & engros 27. oktober 2016 12:45-13:30 45 minutter Prioriteret sådan her: Kort introduktion - 5 min. Baggrund og udgangspunkt 10 min. Løsning

Læs mere

Rigere uden røg - kampagnekommuner

Rigere uden røg - kampagnekommuner Rigere uden røg - kampagnekommuner Processen frem mod kampagnen og resultater Opdelt i 3 faser: 1) Udvælgelse af reklamebureau 2) Udarbejdelse af materialer 3) Kampagneperiode, herunder aktivitet, rækkevidde

Læs mere