NYHEDSBREV OM LEDELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til flere end Kære læser! Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan få noget hjælp ved at arbejde med megatrends. Læs artiklen som du kan bruge som inspiration til dit strategiarbejde. Der sker mange ting i verden og i Danmark i denne tid. Vi har undersøgt i hvor høj grad, vi mener den aktuelle situation påvirker vores arbejdspladser. Se resultatet af undersøgelsen. Og så skal du tænke dig om, når du giver afslag til en ansøger. Gør det ordentligt ellers risikerer du at få en badwill ambassadør. Vibeke Skytte, afdelingschef hos Lederne har overtaget stafetten og svarer på 5 skarpe spørgsmål til en leder. God læselyst Susanne Teglkamp Direktør og redaktør Indhold i dette nummer: 1. Megatrends et avanceret i kig i krystalkuglen 2. Hvordan får man succes med fusioner og store organisationsændringer - Invitation til åbent inspirationsmøde den 31. maj. 3. Finanskrisen spøger stadig 4. Udvikling af ledermøderne - ½ dags seminar for ledergruppen 5. Kære chef glem at jeg sendte en ansøgning! 6. Gør den svære samtale lettere - ½-dags kursus 7. 5 skarpe til en leder 8. De 5 mest læste artikler i april måned 9. Vi arbejder kun 2 timer om dagen en udvalgt artikel fra Business.dk 10. Køb en god bog 11. Lederstillinger Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. Megatrends et avanceret kig i krystalkuglen Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og arbejder ud fra en praktisk tilgang til udfordringerne. Se mere på Når vi arbejder med visioner og strategier er vi også nødt til at prøver at se og forstå, hvad det er for en fremtid, vi bevæger os ind. Når vi skal vælge en retning at drive virksomheden i, så kan det let være lidt som at vælge i blinde. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der kunne spå om fremtiden. Nogle bruger mavefornemmelser og andre fremskriver virksomhedens historiske udvikling. Vi har jo af gode grunde ikke data for den fremtidige udvikling, vi kan læne os op ad. Men fremtidsforskere kan alligevel hjælpe os om ikke med data om fremtiden så alligevel et kvalificeret bud på en mulig fremtidig udvikling. De anvender megatrends til at beskrive en mulig fremtid.. 15 bud på megatrends Der er forskellige metoder til at arbejde med fremtiden. En af metoderne er at inddrage megatrends. Megatrends er store, globale bevægelser, man med stor sikkerhed kan konstatere og forudse. Johan Peter Paludan fra Institut for fremtidsforskning fremhæver disse 15 megatrends: 1. Viden viden og adgang til viden vokser 2. Ny teknologi mindre hurtigere og billigere. Nye måder at bruge teknologi på 3. Acceleration tidshorisonten bliver kortere 4. Hyperkompleksitet - Mere komplekse strukturer, flere valgmuligheder, flere påvirkninger, flere subkulturer, differentiering og specialisering. 5. Globalisering øget integration mellem lande, byer og virksomheder i verden. 6. Kommercialisering - Markedet overtager stadigt flere af de områder, som tidligere blev varetaget i familien, civilsamfundet eller af staten. Privatisering 7. Velstand velstanden øges verden over - I- og U-lande vil opleve stigende vækst i den personlige indkomst.

3 8. Demokratisering demokratisering af kommunikationen, mere medbestemmelse, mindre autoritetstro, fra hierarki til netværk 9. Polarisering - Samfundsudviklingen kendetegnes ved stigende indkomstforskelle og øget ulighed i sundhed. 10. Immaterialisering - Blandt andet som følge af velstandsstigningen kommer der i fremtiden øget vægt på de immaterielle værdier, herunder livsstilsforbrug og etiske værdier 11. Individualisering Frit valg på alle hylder, personlige individualiserede løsninger Man ønsker valgfrihed, skræddersyede løsninger og muligheder for at realisere sig selv som unikke individer, der gør en forskel 12. Netværk - Både digitale og analoge netværk vil i fremtiden ses anvendt i nye effektive former, som øger den teknologiske, samfundsmæssige og økonomiske udvikling. 13. Sundhed - Sundhed handler ikke kun om behandling men også om at forebygge overvægt og stresssygdomme m.v. og forbedre sundheden gennem et bedre miljø og en sundere livsstil. Sundhed drejer sig ikke kun om fravær af sygdom, men er i stigende grad blevet et positivt begreb, som omfatter vitalitet, energi, udstråling, balance og magt over livet. 14. Miljø klimaændringer større fokus på menneskeskabte miljøændringer, mere regulering 15. Aldring en global udfordring, mennesker lever længere, befolkningstilvæksten stagnerer, der bliver færre i den arbejdsdygtige alder Hvordan bruger man megatrends? Det vil formentlig ikke være alle 15 megatrends, som har direkte betydning for Jeres virksomhed. Derfor kan I starte med at spørge jer selv om, hvilken af de 15 megatrends, der er relvante for Jer at arbejde med. Spørg dernæst Jer selv, hvordan disse megatrends vil påvirke jeres virksomhed. Hvis de valgte megatrends har konsekvenser for jeres forretning, bør I tænke dem med ind, når I arbejder med strategien. Det kan være at megatrends giver nogle nye forretningsmuligheder, når man tænker dem med ind og det kan også give nogle udfordringer, som man skal tage højde for i den fremtidige udvikling af virksomheden. Held og lykke med fremtiden! 2. Hvordan får man succes med fusioner og store organisationsændringer? Åbent inspirationsmøde den 31. maj Fusioner og store organisationsændringer præger dagsordenen i denne tid. Med baggrund i vores undersøgelse og i praktiske erfaringer med fusioner og store organisationsændringer har vi tilrettelagt et inspirationsmøde. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere.

4 3. Finanskrisen spøger stadig Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og arbejder ud fra en praktisk tilgang til udfordringerne. Se mere på Selvom vi dagligt fodres med billeder og reportager fra krige og katastrofer ude i lande og selvom vi rent faktisk deltager i en krig i Libyen, så forekommer det alligevel meget langt væk i forhold til vores egen dagligdag. Jeg har netop gennemført en undersøgelse af, hvorvidt vi mener, at de aktuelle begivenheder påvirker vores arbejdspladser. Således mener 8 ud af 10 at disse begivenheder slet ikke eller kun i lidt vil påvirke deres arbejdsplads. Derimod er der ikke meget tvivl om, at finanskrisen stadig fylder i virksomhederne. Således mener hver 8 ud af 10 at virksomheden vil blive påvirket af finanskrisen i meget høj grad eller nogen grad. Af øvrige resultater fra undersøgelsen kan nævnes: Mindre indtjening og afskedigelser som følge af finanskrisen Deltagerne i undersøgelsen tror ikke på at konsekvenserne af finanskrisen er slut endnu. Halvdelen tror at finanskrisen fortsat vil påvirke indtjeningen i negativ retning og hver 3. regner med at der vil komme flere afskedigelser på arbejdspladsen. Ligesom aktivitetsniveauet vil være mindre, investeringer udskydes og projekter stilles i bero. Hver 4. regner med at få mere at lave og mindre lønstigning Hver 4. af deltagerne i undersøgelsen regner med at få mere at lave som konsekvens af finanskrisen og de stigende oliepriser. Tilsvarende forudser hver 4. også at lønstigningen bliver mindre end regnet med eller håbet på som følge af de aktuelle begivenheder, som påvirker virksomheden. Kun hver 5. ledelse har informeret om begivenhederne Der bliver i høj grad talt om den aktuelle situation på arbejdspladsen og primært på det uformelle plan. Således oplyser 2 ud af 3. at man drøfter situationen kollegaerne imellem. Til gengæld er ledelsen ikke meget på banen. Selvom disse temaer fylder i medarbejdernes bevidsthed er det kun hver 5. ledelse, der har informeret om begivenhedernes betydning for arbejdspladsen.

5 Mændene ser generelt lysere på fremtiden end kvinderne Alle deltagerne i undersøgelsen er enige om, at det er finanskrisen, der stadig kommer til at have den største indflydelse på arbejdspladsen. Men der er kønsmæssig forskel på, hvor optimistisk eller sort deltagerne ser på fremtiden. På det personlige plan er kvinderne også mere pessimistiske end mændene. Således regner 40% af kvinderne med, at deres lønstigning bliver mindre mod kun 15% af mændene. Personlige kommentarer Undersøgelsen viser, at det nok er nemmere at forholde sig til de nære ting end de store begivenheder ude i verden. Bevidstheden om finanskrisen fylder stadig meget og mange frygter tilsyneladende, at konsekvenserne af den ikke er overstået endnu. Det ser ud som om, at ledelsen godt kunne kommunikere mere omkring konsekvenserne af de aktuelle begivenheder også hvis budskabet er, at man vurderer, at der ikke vil være nogen konsekvenser. Det vil kunne mane unødig frygt til jorden. Herudover synes jeg også, at det er interessant at noterer sig den kønsmæssige forskel i synet på fremtiden. Kvinderne ser mere sort på fremtiden og har også mere negative forventninger til lønforhandlingerne. Lur mig, om ikke både mændene og kvinderne får deres forventninger opfyldt. Kvinderne får mindre lønstigninger, fordi de forventer det og mændene får højere lønstigninger, fordi de også forventer det og ser lysere på fremtiden. Det kan jo mane til eftertanke. Du kan hente hele undersøgelsen på vores hjemmeside 4. Udvikling af ledermøderne ½-dags seminar for ledergruppen Ledergruppen er basen for vores virke. Det er her vi skaber fælles fodslag om mål og strategier. Det er her, vi drøfter konkrete problemstillinger og udfordringer. Den tid vi bruger i ledergruppen og ikke mindst, hvordan vi bruger den, har stor betydning for virksomhedens udvikling og resultater. Teglkamp & Co har udviklet et lederseminar, som sætter fokus på ledermøderne, på at gøre dem bedre, mere relevante og interessante at deltage i. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere.

6 5. Kære chef - glem at jeg sendte en ansøgning! Anne Tang Thomsen er konsulent i Teglkamp & Co. Hun er uddannet Cand. Mag og har suppleret med forskellige former for uddannelser herunder en HA-enkeltfag i HRmanagement og i Forandringsledelse. Anne Tang Thomsen har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Anne Tang Thomsen har virket som bl.a. projektleder indenfor it-branchen og kursus-branchen, og har i mange år arbejdet som HR- og managementkonsulent Anne arbejder bl.a. med kompetenceudvikling, karriererådgivning, coaching, udvikling af organisation, ledere og medarbejdere. Se mere om Teglkamp & Co på Det sker, at vi i vores arbejde støder på en chef, hvis handlemåde giver stof til lidt eftertanke. I dette tilfælde handler det om en yderst succesrig chef, lad os kalde ham Frederik, i en stor dansk virksomhed, som modtog en intern ansøgning fra en medarbejder i en anden afdeling. Historien handler om ansøgningsprocessen, og vi fortæller den, fordi det er vigtigt at huske på, at selv efter en periode præget af fyringsrunder er og vil der være mangel på kvalificeret arbejdskraft også fremover. Det er derfor vigtigt at sikre sig at mulige kandidater rent faktisk har lyst til at søge stillingerne. Ligeledes er det vigtigt at huske, at de fleste job, som besættes, har haft flere kandidater, der ikke fik jobbet. Det er klart i virksomhedernes og den enkelte leders interesse, at disse kandidater har haft en positiv oplevelse. Kandidater, som har fået en ordentlig ansøgningsproces også selvom det ender med et afslag, kan blive gode ambassadører for virksomheden. Måske de ender med at søge igen selv - eller kender andre egnede kandidater? Måske de bliver kunder? Måske.. Jeg kender og refererer historien fra medarbejderens vinkel. Den er anonymiseret. Processen starter: En medarbejder søger nye udfordringer Medarbejderen, lad os kalde ham Niels, havde i et stykke tid overvejet at søge nyt arbejde. Hans eget job bød ikke længere på tilstrækkeligt med udfordringer, men han ville gerne blive i virksomheden og begyndte derfor at kigge sig om efter afdelinger, hvor han kunne tilbyde sine kompetencer. Han vidste, at Frederik havde et par stillinger ledig, en som konsulent og en som projektleder, der lå indenfor hans felt. Samtidig så han gode muligheder i Frederiks afdeling og besluttede sig for at søge her. Han satte sig ned og skrev en omhyggelig og god ansøgning, med eksempler på hvad han kunne tilbyde mv. og sendte herefter ansøgningen og ventede spændt! Der gik en rum tid uden, at han hørte noget, så han sendte en høflig forespørgsel: Kære Frederik Jeg sendte for et par uger siden en ansøgning til dig, og jeg vil nu gerne høre, om du kunne være interesseret i en samtale med mig. Mvh Niels

7 Denne gang fik han et svar, og det var positivt. Frederik ville gerne have en samtale og tidspunktet blev aftalt. Samtalen gik ifølge Niels godt. Han havde på fornemmelsen, at han ikke passede helt til konsulentrollen, men i forhold til projektlederjobbet mente han, at han sad lige i øjet. Han ventede spændt! - men atter engang gik der en rum tid uden, at han hørte noget, så han sendte en høflig forespørgsel: Kære Frederik Jeg var for et par uger siden til en samtale hos dig. Jeg vil gerne takke for en god og spændende snak. Herudover vil jeg gerne høre, om du ser nogen muligheder for mig i din afdeling. Mvh Niels Nu kom der et svar og lidt efterfølgende korrespondance, som jeg gengiver her: Hej Niels Jeg mener ikke, at der er det rigtige match mellem dig og den ledige stilling. Tak for din interesse/frederik Hej Frederik, Når du siger "ikke det rigtige match", vil du så ikke sige lidt om hvorfor?, og hvilken af stillingerne du referer til? Mvh Niels Hej Det er dig jeg refererer til, og det er min opfattelse, at du primært går efter projektlederrollen, og den skal ikke besættes først. Vi ønsker en, der har fokus på konsulentrollen. Frederik Niels ville jo gerne have hørt lidt om, hvilke kompetencer han manglede, og om der evt. var noget, han kunne gøre for fortsat at være i spil i forhold til projektlederfunktionen. Ligeledes ville han gerne forsøge at 'vende nederlag til sejr', som han udtrykte det, i håb om senere at komme i betragtning til projektlederjobbet eller andet. Så han satte sig ned og forfattede et svar: Kære Frederik Tak for svaret. Efter at have snakket med dig må jeg sige, at det er rigtigt, at jeg primært går efter projektlederrollen. Jeg går efter at spille en central rolle et sted, hvor der er udvikling, og hvor der sker noget indenfor mit felt, og ud fra det du forklarede, lød projektlederrollen, som det rigtige for mig. Du er ikke klar til at ansætte en projektleder endnu. Det er selvfølgelig din beslutning, og jeg ved, at den er gennemtænkt. Jeg ville gerne have været med i det, der sker hos jer nu, og hvis dine konsulenter har brug for sparring på mine ekspertisefelter, er de velkomne til at henvende sig. Ligeledes må du gerne tænke på mig, når du vil ansætte en projektleder. Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke fremover og siger tak for denne gang Niels Niels sendte sin kommentar og ventede i et stykke tid på at få et svar. Det kom ikke og han valgte ikke at gøre yderligere, mest af alt fordi han ikke længere havde lyst til at arbejde for Frederik. Processen stopper: en chef har mistet en ambassadør

8 Man kan sige, at Frederik nu fik fred for Niels, men Niels er rent faktisk meget dygtig indenfor sit felt, og han kunne måske være brugt om ikke nu så i en anden anledning. Samtidig mistede Frederik en ambassadør for sig selv og for sin afdeling. Niels har et bredt netværk både internt i virksomheden og eksternt på et arbejdsområde, hvor der er mangel på arbejdskraft - og her får Frederik ikke en anbefaling som chef. Moralen er selvfølgelig ikke, at Frederik skulle have ansat Niels, hvis ikke han passede i stillingerne eller i afdelingen, men ved at have sikret Niels en god proces, kunne han have sikret sig en fortaler - selv efter et afslag. Niels har for resten fået nyt job som projektleder i en anden stor virksomhed. 6. Gør den svære samtale lettere ½-dags kursus for ledere Der er nogle samtaler, som er sværere at tage end andre. Det kan eksempelvis være samtalen med den meget vanskelige medarbejder, samtalen med den meget sårbare medarbejder, samtalen med en medarbejder ved mistanke om misbrugsproblem. Teglkamp & Co. tilbyder ½- dags kursus, hvor du både får teori og praktisk træning i at gennemføre den svære samtale. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere skarpe til en leder Vibeke Skytte er afdelingschef hos Lederne, hvor hun er ansvarlig for områderne Ledelse, Job og Karriere, Arbejdsmiljø og MedlemsSupport. Hun har arbejdet med ledere og ledelse gennem en årrække og har stor erfaring i sparring og rådgivning til ledere i de mange udfordringer, de dagligt konfronteres med. Har bl.a. været med til at opbygge og videreudvikle Ledernes afdeling, som giver LederSparring og KarriereSparring til organisationens mere end medlemmer. Læs mere på ere.htm 1) Hvorfor blev du leder? Jeg er én af de mange kvindelige ledere, som ikke selv har fået ideen om at blive leder jeg blev opfordret. Jeg har været leder i 16 år, og i dag kan jeg ikke forestille mig ikke at skulle være leder. Ledelse er et fantastisk fag rollen som leder giver en masse spændende udfordringer, som man næsten kun kan blive afhængig af. Lederrollen har udviklet sig igennem årene, og medarbejderne stiller andre krav end tidligere, men det gør blot udfordringerne mere spændende.

9 2) Hvilke er dine vigtigste ledelsesmæssige udfordringer lige nu? Den vigtigst ledelsesmæssige udfordring for mig vil altid være, at kunne motivere, udvikle og fastholde de gode ledere og medarbejdere, som jeg har i de forskellige områder og så er der jo altid udfordringen at skulle vægte balancen mellem udvikling og drift. Udvikling er altid spændende, men den daglige drift kræver også et konstant fokus. Hvis jeg skal fokusere på ledelsesmæssige udfordringer bredt, som fylder meget her og nu, så handler det om at være med til at sætte ledelse på dagsordenen. Ledelse er et fag, og god ledelse har en stor samfundsmæssig værdi, og denne værdi skal synliggøres, mere end vi gør i dag. En anden udfordring er at være med til at sætte fokus på at få flere kvinder på ledelsesposter. 25 pct. af Ledernes medlemmer er kvinder, så vi er på vej til at sikre et godt rekrutteringsgrundlag til topposterne i dansk erhvervsliv, men der er stadig lang vej, og det vil tage mange år endnu, før vi kan nærme os ligestilling. 3) Hvilke karakteregenskaber lægger du vægt på hos en leder? Egenskaber som engagement, handlekraft og veludviklede sociale kompetencer vægter jeg meget højt. Hvis man skal skabe værdi, er der nødsaget til at være en høj grad af engagement, og uden handlekraft vil det være umuligt at skabe resultater. De sociale kompetencer er en nødvendighed for at kunne udøve god ledelse og skabe gode relationer til alle man samarbejder med. Og der er der lige evnen til at kunne modtage og give feedback. 4) Hvordan håndterer du stress? Heldigvis har jeg aldrig mærket stress på egen krop. Jeg mener selv, at det skyldes, at jeg er god til at have mange bolde i luften. Derudover er jeg rimelig struktureret, hvilket gør, at jeg næsten altid har et godt overblik over opgaven eller situationen. Mange har den opfattelse, at det ikke at have styr på tingene kan give anledning til stress, men det omvendte kan faktisk også være tilfældet, så derfor er jeg meget opmærksom på, at jeg ikke bliver for detaljeorienteret, og ikke altid skal fokusere på det perfekte 80/20 er faktisk i orden på mange områder. Derudover er jeg begyndt at have dage, som er helt mødefri, hvilket giver tid til fordybelse og lidt ro i en ellers travl hverdag. 5) Hvilke råd vil du give til nyudnævnte ledere, der gerne vil godt på vej? Tænk på ledelse som et fag og en karrierevej, og spring ud i det. Det er selvfølgelig ikke altid nok at have ambitionerne. At være leder kræver også, at man har de faglige og personlige kompetencer til at få foran og påtage sig et ansvar, ligesom man også skal kunne motivere andre mennesker til at gå i samme retning og skabe en forretningsmæssig merværdi, så som ny leder er det væsentligt, at man hele tiden uddanner og udvikler sig.

10 En måde at udvikle sig på er f.eks. ved at have en mentor eller sparringspartner, som man kan drøfte sine ledelsesudfordringer med. Deltag også gerne i netværk, hvor det er muligt at drøfte ledelsesopgaven med andre. Find en god rollemodel i virksomheden, og læg mærke til, hvordan hun udøver ledelse, og spørg gerne om gode råd. Som ny leder vil man opleve at skulle gøre mange ting for første gang, og derfor vil man også begå fejl. Som ny leder vægter en fejl ikke så meget hos medarbejderne, hvis man blot husker at lære af fejlen. Men gør man ikke det, så koster det. Og så til sidst bliv ikke bonkammerat med dine medarbejdere, men forhold dig professionelt, så undgår du unødvendige konflikter. 8. De 5 meste læste artikler i april måned Vi har samlet de 5 mest downloadede artikler og undersøgelser fra vores hjemmeside i april måned: Drop MUS og indfør samtalen! HR er en managementdisciplin Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvordan afskedigelser håndteres og opleves Undersøgelse af fusioner og store organisationsændringer Du kan læse dem på 9. Vi arbejder kun 2 timer om dagen Bragt i Business.dk fredag den 6. maj 2011 Af Nikolai Steensgaard Mødebordet er en af de helt store tidsrøvere, når det gælder kontoransatte. Svensk undersøgelse bekræfter chefernes skræk. Ud af en hel arbejdsdag arbejder kontoransatte kun på det, de er ansat til, 25 procent af tiden. Der er meget spildtid i kontorarbejde faktisk 75 procent. Det er konklusionen på en undersøgelse som det svenske konsulentfirma Ming Company har foretaget, skriver chef.dk. Undersøgelsen bygger på tidsstudier over et halvt år på syv virksomheder i både den private og offentlige sektor. Ming Company har kategoriseret medarbejdernes handlinger, og

11 skærer man ind til benet er det kun 25 procent af en arbejdsdag, der går på at udføre de kerneopgaver, medarbejderne er ansat til. Resten af tiden går alle mulige andre ting nogle mere faglige end andre. Halvdelen af arbejdsdagen går på mødeaktivitet, læse , tale i telefon og på spontane samtaler. Derudover ryger der halvanden time på at planlægge ens arbejde samt at sammenholde data. Endelig bruger de svenske kontoransatte tre kvarter af deres tid på gerninger, der falder ind under kategorien bevægelse. Tilbage er der altså kun knap to timer til kerneopgaverne. Undersøgelsen viser også, at chefer har en anden adfærd end deres ansatte. Jo højere man er i hierarkiet, desto mere tid bruger man på kommunikation, procedurer og bevægelser. Konsulentfirmaet bag undersøgelsen mener, at undersøgelsen viser, at der faktisk er masser af plads til effektiviseringer i virksomheder som dem, der er i undersøgelsen. Det peger på, at det kan være værd at stoppe op af og til og tænke over, hvad ens kerneopgaver er, og om man ikke skal prioritere dem frem for de øvrige ting, der ikke nødvendigvis er lige så vigtige. Artiklen er bragt med tilladelse fra Business.dk. Du kan læse flere artikler på eller på Køb en god bog! Nu har du mulighed for at købe bogen Ledelse i øjenhøjde til inspiration og refleksion. Bogen indeholder 16 af Susanne Teglkamps tidligere udsendte artikler, som er blevet redigeret og flot illustreret. Bogen er udgivet i et samarbejde med Sjællandske Medier. Bogen indeholder bl.a. følgende artikler: Er din tid en mangelvare? Management og leadership Hvordan bliver du nedlagt af en headhunter? Få mere effektive møder! Bogen koster 120 kr. plus moms og forsendelse. Du kan bestille bogen via vores hjemmeside eller du kan gå direkte ind via dette link: Opslåede lederstillinger Vil du have et overblik over ledige lederstillinger? Så gå ind på vores site Vi har lavet en aftale med både Jobindex og StepStone. Det betyder, at vi på vores site har samlet de ledige lederstillinger, der er slået op på henholdsvis Jobindex og StepStone. Held og lykke med jobjagten!

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.550 Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Store organisationsændringer betyder ofte også skift på lederpladserne. Det er vigtigt hurtigt og professionelt at få udpeget

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juli 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Sommerferien står for døren, vi har travlt og skal lige nå de sidste ting. Måske får du læst nyhedsbrevet, inden du går på

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007 Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 27 Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts og april måned 27 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2004

NYHEDSBREV MARTS 2004 NYHEDSBREV MARTS 2004 Kære læser! Foråret ligger lige om hjørnet og det gør forhåbentligt også det meget omtalte opsving. At vi stadig ikke rigtigt kan mærke opsvinget vidner både fortsatte nedskæringer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Velkommen hjem fra sommerferien. Jeg håber, den har været god. Jeg håber også, at du ser frem til hverdagen igen inklusiv

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af ledergruppernes arbejde. I alt 267 ledere

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg kan lige så godt sige det lige ud, jeg går ind for møder med en dedikeret mødeleder. Læs hvorfor i dette nummer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Networking er mange ting og ikke altid så nemt. Særligt det at være opsøgende har vi danskere lidt svært ved. Derfor har

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 Kære læser! Sommeren er ved at være over os. Og uanset vejret skal de fleste af os nok holde nogle ugers fri, hvor vi kan slappe af og lade op til udfordringerne til efteråret.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Der er mange spekulationer og gæt, men ingen ved præcis, hvornår krisen er slut. Spørgsmålet er, om I står klar i startboksen,

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af håndtering og erfaringer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er ferien slut for de flestes vedkommende og vi er forhåbentlig friske og klar til at tage fat på udfordringerne

Læs mere

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Krise og arbejdsmiljø Ledernes syn på finanskrisen og dens for det psykiske arbejdsmiljø Ledernes Hovedorganisation juli 2009 1 Indledning Den nuværende finanskrise har på kort tid og med stort kraft ramt

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2007 4. årgang Kære læser! Ledelse er ikke bare ledelse. At lave skiftet fra at have direkte ledelse af medarbejdere til at lede gennem ledere er faktisk en stor udfordring,

Læs mere

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS?

DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? DIGITAL KÆRLIGHED ELLER MASKINITIS? EN UNDERSØGELSE AF HVORDAN VI OPLEVER DIGITALISERING PÅ VORES ARBEJDSPLADSER 1 Det kan du blive klogere på: DIG OG DIGITALISERING Fortid, fremtidsønske eller skrækscenarie?

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Undersøgelse om møder og deres effektivitet

Undersøgelse om møder og deres effektivitet Undersøgelse om møder og deres effektivitet Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. gennemførte i 2008 undersøgelse om ledermøder. Nu har vi lavet en opfølgende undersøgelse, hvor

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til flere end 4.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE September årgang Udsendes til flere end 4.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.900 Kære læser! Har I aflagt musketer eden i din ledergruppe? Hvis ikke, så var det måske på tide. Ledergrupper med et fælles højere

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Nogle gange er dårlige eksempler på ledelse rigtig gode at blive klog af. I dette nummer kan du bl.a. læse, hvordan

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til knapt 6.000 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2018 15. årgang Udsendes til knapt 6.000 INDHOLD 1. Hjælp, jeg vil have et nyt job Nu! 2. Bliv bedre ledere! 3. Giv plads til faglighed i forandringsprocesser 4. Skal du rykke

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! I dette nummer har vi 2 forskellige indslag omkring pauser på arbejdet. Det ene er en artikel inspireret af den debat

Læs mere

Er du klar til samtalerne?

Er du klar til samtalerne? Er du klar til samtalerne? Inspiration til mérværdi i rekrutteringer 100 Konkrete spørgsmål til din næste samtale Virksomhed Talent Vækst Inden samtalen... Vær forberedt og beslutsom! Inden du går i gang

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600 Kære læser! Mange af læserne har deltaget i vores undersøgelse om mål og feedback. Vi bringer resultaterne af undersøgelsen i dette

Læs mere

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef!

Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Trivsel fremmes af indflydelse og gode opgaver mistrivsel af en dårlig chef! Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Går du glad på arbejdet de fleste dage, så har du formentlig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 INDHOLD 1. Når man laver en fejlansættelse 2. 15 års jubilæum 3. Kører din karriere på skinner? 4. Om at stå på sin ret og blive kørt

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 Kære læser! Der er stor forskel på at være mellemleder med direkte ledelse af medarbejdere og rykke et niveau op og blive ledere

Læs mere

Den kollegiale omsorgssamtale

Den kollegiale omsorgssamtale Af Birgitte Wärn Den kollegiale omsorgssamtale - hvordan tager man en samtale med en stressramt kollega? Jeg vidste jo egentlig godt, at han havde det skidt jeg vidste bare ikke, hvad jeg skulle gøre eller

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! I sidste nyhedsbrev havde vi afsked som tema. Denne måneds nyhedsbrev har sat ansættelser på som tema. Teglkamp & Co.

Læs mere

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009

Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune. 4. udkast, 25. marts 2009 Ledelsesgrundlag Ringsted Kommune 4. udkast, 25. marts 2009 Dato Kære leder Hvad skal jeg med et ledelsesgrundlag? vil du måske tænke. I dette ledelsesgrundlag beskriver vi hvad vi i Ringsted Kommune vil

Læs mere

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen?

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen? Krise er en voldsom hændelse, der ændrer den berørtes opfattelse af sin omverden. Det være sig sorg, følelsen af tab ved f.eks. skilsmisse, sygdom eller en trafikulykke. Hvad er stress? Er lidt stress

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 Kære læser! Mange får sig lidt af en overraskelse, når de får deres første lederjob. Det var ikke det, de forestillede sig. Lederjobbet

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

Personalepolitik. December 2018

Personalepolitik. December 2018 Personalepolitik December 2018 2 Indholdsfortegnelse Formålet med en personalepolitik 3 Ledelse og samarbejde 4 Ansættelse 5 Kompetenceudvikling 8 Løn 10 Familie- og seniorliv 12 Sundhed og arbejdsmiljø

Læs mere

NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE

NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE NEWPLACEMENT VI HJÆLPER DINE MEDARBEJDERE VIDERE HARTMANNS NEWPLACEMENT FRA OUTPLACEMENT TIL NEWPLACEMENT Organisatoriske nedskæringer, omstrukturering og tilpasning betyder ofte, at en større gruppe medarbejdere

Læs mere

Teknologisk Institut. Personalepolitik

Teknologisk Institut. Personalepolitik Teknologisk Institut Personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning 3 Værdisæt det vi er 4 Brand Promise det vi lover vores kunder 5 Viden- og relationsopbygning 6 Læring og samarbejde 7 Rekruttering

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! I dette nyhedsbrev kommer vi vidt omkring. Vi starter med en artikel som trækker nogle af de årsager frem til at der stadig

Læs mere

Kommentarer til spørgeskemaundersøgelse blandt jobudbydergruppen vedr. Jobnetværk for nydanskere

Kommentarer til spørgeskemaundersøgelse blandt jobudbydergruppen vedr. Jobnetværk for nydanskere Kommentarer til spørgeskemaundersøgelse blandt jobudbydergruppen vedr. Jobnetværk for nydanskere Der er 31 respondenter, der har bidraget til spørgeskemaundersøgelsen. Dette svarer til, at lidt under halvdelen

Læs mere

KVINDELIGE LEDE BARSEL KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED DFORDRINGER BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDER SKAL MOTIVERE. De største udfordringer

KVINDELIGE LEDE BARSEL KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED DFORDRINGER BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDER SKAL MOTIVERE. De største udfordringer 2010 KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDELIGE LEDE DFORDRINGER KVINDER SKAL MOTIVERE BARSEL SIDE 6 Lederprofilen SIDE 11 Kvinder fravælger lederstillinger til fordel for

Læs mere

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Business Danmark - april 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE HOVEDKONKLUSIONER...

Læs mere

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a CSR-rapport 2014/15 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PwC s forretning er betinget af vores evne til at tiltrække, udvikle og fastholde de dygtigste i branchen. 2 PwC

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Ingen tvivl i mit sind, vi kan blive bedre ledere, hvis vi tør lade os udfordre. Læs artiklen og lad mig udfordre

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

Topchefens vigtigste lederroller og motivation af medarbejdere

Topchefens vigtigste lederroller og motivation af medarbejdere Topchefens vigtigste lederroller og motivation af medarbejdere Lederne December 2013 Indledning Undersøgelsen belyser, hvilke lederroller der er de vigtigste for en topchef, hvad der er forudsætningerne

Læs mere

6 Tips til, hvordan mindre organisationer kan skabe en sund kultur på en billig måde

6 Tips til, hvordan mindre organisationer kan skabe en sund kultur på en billig måde 6 Tips til, hvordan mindre organisationer kan skabe en sund kultur på en billig måde Af Thobias Laustsen Det er almindeligt kendt, at mindre organisationer ikke altid har de samme økonomiske muligheder

Læs mere

dig selv og dine klassekammerater

dig selv og dine klassekammerater Tro på dig selv og dine klassekammerater Øvelser til 4. 6. klasse 6 1 Hvad vil det sige at tro på sig selv? Særlig tre temaer i klassefællesskabet er interessante, når vi skal beskæftige os med elevernes

Læs mere

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvad det er der betyder noget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år og er parat til at tage fat på alle de spændende udfordringer, der garanteret

Læs mere

Beretning 2014 Lederne Himmerland

Beretning 2014 Lederne Himmerland Beretning 2014 Lederne Himmerland 2014 har været et rigtigt godt år for Lederne faktisk har der været tale om en række af gode år: Vi har fortsat medlemsvækst Fortsat høj medlemstilfredshed Megen presseomtale

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç Du er i centrum Competenze Care tager altid udgangspunkt i dig og din virksomheds særlige behov og kultur. Vi hjælper dig som leder, dine medarbejdere og hele virksomheden til at yde optimalt både med

Læs mere