FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere."

Transkript

1 FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Der skal i en FSC-certificeret skov udvises omfattende hensyn til dyre og planteliv. Samtidig fredes en del af skoven fuldstændig. FSC stiller en række sociale krav, der gør, at lokalområdet får glæde af indtægterne fra skoven, og at arbejderne i skoven bliver uddannet og bruger sikkerhedsudstyr. Oprindelige folkeslag og lokale sikres retten til at bruge skoven, som de altid har gjort det og det gælder alle fra samerne i Nordsverige til indianere i Amazonas. FSC-mærket er løsningen, der giver forbrugere og virksomheder mulighed for at vælge træ fra skovområder, hvor man passer på skoven, dyrene og menneskene, som lever og arbejder i den. FSC er mærket, der gør en forskel for skoven og dens beboere.

2 FSC Sikkerhed fra skov til forbruger Bag FSC-mærket ligger et strengt internationalt kontrolsystem. Træet skal kunne spores helt tilbage til den skov, det stammer fra - uanset hvor mange led der er imellem skoven og butikken, det bliver solgt i. Alle FSC-certificeringer foretages af uvildige certificeringsfirmaer. For at videresælge eller producere et FSC-certificeret produkt skal virksomheden have et coc-sporbarhedscertifikat*, der viser, at de kan spore træet, fra de køber det, til de sælger det igen. Alle med en certificering kontrolleres minimum en gang årligt ved et kontrolbesøg. Der foretages også uanmeldte kontrolbesøg efter behov. Certificerede virksomheder skal til alle tider kunne bevise, at de holder FSC-træ og træ fra kontrollerede kilder adskilt fra andet træ i produktionen og på lageret. Brugen af FSCs logo kontrolleres hele tiden. Hvert firma har sin egen logokode, og du kan til hver en tid slå oprindelsen af netop dit produkt op. På kan du se, hvordan du kontrollerer dit produkt eller forhandler. Derfor kan du være sikker på, at træ med FSCs logo er helt igennem ansvarligt. * Chain-of-Custody-certificeringen (CoC) er et system, der gør det muligt at følge produktet gennem hele produktionskæden, lige fra træet fældes, til det endelig produkt er færdigt.

3 5 GODE RÅD OM INDKØB AF TRÆ Vi giver dig her 5 gode råd til indkøb af FSC-certificeret træ. Følger du disse råd, undgår du unødvendigt besvær, og øger sandsynligheden for at få FSC-certificeret træ til den rigtige pris. FIND DIN LEVERANDØR På finder du en oversigt over FSC Danmarks medlemmer, andre leverandører samt en database, hvor du kan søge efter leverandører på verdensplan. PLANLÆG I GOD TID Det kan tage lidt længere tid at skaffe FSC-certificeret træ, men det kan næsten altid lade sig gøre, hvis det bestilles i god tid. VALG AF TRÆSORT - De fleste kendte træsorter kan leveres med et FSC-certifikat, men ofte kan det være en billigere og hurtigere løsning at vælge en alternativ træsort. Dokumentationsfasen kræver, at bygherren i god tid indleder dialogen med sin træleverandør. KRAV OM FSC-CERTIFIKAT - Stil altid krav om et FSC-certifikat eller tilsvarende i dit udbudsmateriale.* KRAV OM DOKUMENTATION Det er afgørende, at leverandøren kan dokumentere skovens certificering i form af FSC FM-certifikat. Du skal også kræve, at sporbarheden dokumenteres i form af FSC CoC-certifikat, hvilket eliminerer risikoen for falsk dokumentation. Husk at alle led frem til detail-salg skal være CoC-certificeret med eget CoC-nummer og certifikat. Danske importører og grossister skal altså kunne vise eget certifikat, for at dokumentationen er fuldstændig. ER DU I TVIVL? Læs mere på eller kontakt FSC Danmark, så hjælper vi dig. Se også vores FAQ, hvor du bl.a. finder svar på, hvordan dit FSC-indkøb gøres så billigt som muligt. * se også faktaarket "Gode råd til udbudsmateriale"

4 5 GODE GRUNDE TIL AT GÅ EFTER FSC-MÆRKET Ansvar - I påtager Jer et konkret ansvar for, at både natur, dyr og mennesker i verdens skove får et bedre liv. I sender et klart signal om, at I løfter jeres sociale og miljømæssige ansvar. Æstetik og etik - I åbner nye muligheder. FSC-mærket sidder nemlig på en række hidtil ukendte, flotte træsorter, der åbner nye æstetiske muligheder for design i træ. Billig - Det kan ofte lade sig gøre at finde alternative tropiske træsorter, der er billigere end de sorter, der normalt arbejdes i. Hvis I arbejder i europæiske træsorter, er der normalt ingen eller meget lav prisforskel. Garanti - I er på den sikre side med FSC-mærket. FSC er den nemmeste garanti for, at det træ og papir, I køber, ikke stammer fra ulovlig tømmerhugst. Den nemmeste vej - FSC er den nemmeste vej til at imødekomme de nuværende og fremtidige krav om bæredygtighed fra det offentlige. I Miljøministeriets vejledning fra 2002 om køb af tropisk træ fremhæves FSC-mærket som garanti for "lovlighed og bæredygtighed". FSC ET GARANTIMÆRKE FSC er en uafhængig international mærkningsordning med et strengt kontrolsystem for både producenter og importører.

5 GODE RÅD TIL UDBUDSMATERIALE Skab sikkerhed for, at dit udbudsmateriale tager højde for bæredygtighed og lovlighed ved indkøb af træ ved at følge denne simple vejledning: Forslag til formulering i udbudsmateriale Alt træ, der benyttes til entreprisen, skal opfylde følgende krav til certificering for bæredygtighed. Alt træ skal leveres fra en leverandør, der kan dokumentere nedenstående krav om lovlighed og bæredygtighed. Dokumentation for følgende skal foreligge: Rettigheder og tilladelser til den aktuelle hugst haves. Dokumentation i form af koncessionsaftaler med lokale myndigheder. Relevant national lovgivning og gældende praksis for skovdrift i det pågældende land overholdes. Det skal oplyses, hvilke standarder der følges, og hvem der kontrollerer, at dette sker. At der forefindes en skovforvaltningsplan (forest management plan), og at denne følges. At skovforvaltningsplanen sikrer bæredygtig skovdrift samt redegør for, at der tages hensyn til det omgivende samfund, arbejdernes forhold og den generelle miljøpåvirkning. At gyldige eksport- og importtilladelser haves. At træleverancerne kan følges fra oprindelse til bestemmelsesstedet i form af sporbarhedscertificering (CoC Chain of Custody). At punkt 1-6 alle er verificeret af en anerkendt 3. part. Alle ovenstående krav til dokumentation anses for værende opfyldt, såfremt træet leveres med gyldigt FSC FM- og FSC CoC-certifikat. Bemærk, at der i et EU-udbud skal gives mulighed for, at tilbudsgiver kan dokumentere ovenstående krav i form af anden alternativ dokumentation, som må vurderes fra sag til sag. Ansvarsfraskrivelse: FSC Danmark påtager sig ikke ansvar i forhold til gældende regler om udbudsmateriale.

6 KRAVENE BAG FSC FSC-mærket er din garanti for ansvarlig skovhugst samt forbedrede levevilkår for lokalbefolkningen i nogle af verdens fattigste lande. FSC-mærket kan sidde på træ fra hele verden lige fra de tropiske regnskove til de sibiriske nåleskove. Fælles for alle skovene er: SKOVENS MILJØ Der fældes ikke mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Truede arter og udsatte områder beskyttes mod fældning. Der fastsættes et antal træer per hektar, der aldrig må fældes heller ikke når de er døde. Dette skaber bedre vilkår for dyre- og planteliv. Planter og dyreliv får bedre levevilkår, fordi skovdriften bliver spredt over større områder. ARBEJDERNE OG LOKALSAMFUNDET Arbejderne uddannes til deres job og får sikkerhedsudstyr til arbejdet. Arbejderne er sikret en ordentlig løn og ordentlige arbejdsforhold. Arbejderne har ret til at organisere sig i fagforeninger m.m. Lokalsamfundet er sikret en vis procentdel af overskuddet fra salget til opbygning af skoler, klinikker og lignende. INDFØDTE FOLK Indfødte folkeslag sikres deres traditionelle ret til adgang og brug af skoven. Områder af kulturel, religiøs eller anden betydning kortlægges og beskyttes. Oprindelige folkeslag skal inddrages i skovforvaltningen og modtage økonomisk kompensation, hvis deres viden og ressourcer bruges. Kravene bag FSC er med andre ord din garanti for, at der tages hensyn til alle aspekter i livet i og omkring skoven, når dine varer produceres.

7 FSC en verden af papir Hver eneste dag bruger du papir. Fælles for næsten alt papiret er, at det også findes i en FSC-certificeret udgave. Statistikken taler sit eget klare sprog. Verdens forbrug af papir er steget 2000% gennem det 20. Århundrede. Vores papirforbrug forventes at stige med yderligere 50% inden år % af verdens papir er lavet af træer fra verdens mest værdifulde skove, og 30 40% af alle verdens kommercielle skove bruges udelukkende til papir. Ved at vælge FSC-certificeret papir sikrer du, at dit papir ikke stammer fra ulovlig hugst af verdens skove. Med FSC-papir er du sikker på, at der er taget hensyn til både mennesker og dyre- og planteliv i skovene. Det er enkelt at skifte langt det meste af den massive brug af ikke-certificeret papir ud med FSC-certificeret papir. Alle papirtyper, farver og tykkelser findes nemlig også i en certificeret udgave. I mange europæiske lande er man allerede langt med at anvende FSC-certificeret papir. Eksempelvis trykker Deutsche Bahn hvert år alle deres 32 millioner billetter på FSCpapir. Hollandske RaboBank trykker hvert år bankudskrifter til 9 millioner kunder på FSC-papir og sender dem i FSC-certificerede kuverter. Harry Potters mor, J.R. Rowlings, har besluttet, at alle Harry Potter-bøger fremover kun trykkes på FSC-papir. Alene i Tyskland drejer det sig om mere end 15 millioner bøger. I Schweiz pakkes der hvert år mere end 2 millioner poser sukker og mel i FSCcertificeret emballage, og millioner af papirposer og køkkenruller skifter hænder i supermarkederne. Svenske SCA sælger hvert år tons magasiner trykt på FSC-papir. Også i Danmark kan vi hurtigt komme langt med at skifte til FSC-certificeret papir. Flere danske trykkerier tilbyder at trykke dine tryksager på FSC-certificeret papir. Samtidig er der flere danske grossister, der kan hjælpe dig med at få fat i en FSC-certificeret udgave af alle papirvarer i kontoret. Kontakt FSC Danmark for at få råd om, hvor du kan finde det papir, du skal bruge.

8 Fordele ved FSC-certificering af din skov FSC-certificering af din skov giver mange fordele på markedet. Nogle af dem er: Adgang til et voksende marked Mulighed for at efterkomme den stigende efterspørgsel hos offentlige og private virksomheder Dokumentation for kvaliteten i skovdrift En FSC-certificering lader Jer være på forkant med fremtidens krav. Samtidig gør en gruppecertificering det let og billigt at blive certificeret. FSC Guide gør det nemt at blive certificeret FSC Danmark tilbyder gratis en grundig guide til certificeringen. Guiden findes på under menupunktet for skovejere. Guiden gør det nemt for selv små skovbrug at blive certificeret. Den er bygget op, så man trin for trin bliver ledt igennem de relevante trin. Den indeholder alt, du skal bruge og udfylde for at være godt på vej mod bæredygtighed. Den indeholder også en skabelon, som gør det nemt at få en driftsplan, der lever op til FSC s regler. Gå sammen og gør certificeringen langt billigere Gruppecertificering giver store besparelser på certificeringen. Du kan i guiden se, hvordan du sammen med andre skovejere selv kan oprette en gruppe, så jeres omkostninger til eksterne konsulenter bliver mindre.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder Inger Kærgaard FSC -mærkede udgivelser - papir fra ansvarlige kilder Hvorfor vælge FSC-mærket papir? FSC-mærket er verdens hurtigst voksende mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. Ved at købe og

Læs mere

Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav

Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav Dagens program 13.00-13.15: Kaffe og registrering 13.15-13.25: Velkomst ved 13.25-13.45: Introduktion til og FSC-ordningen 13.45-14:05:

Læs mere

BÆREDYGTIG EMBALLAGE

BÆREDYGTIG EMBALLAGE BÆREDYGTIG EMBALLAGE BÆREDYGTIGE LØSNINGER MED SCANLUX PACKAGING FOR BÅDE DIG OG MILJØET Vi har taget en beslutning om at sætte miljøet i fokus. Som kunde hos os har du derfor altid mulighed for at vælge

Læs mere

FSC-certificering af skove i Danmark. Indhold

FSC-certificering af skove i Danmark. Indhold FSC-certificering af skove i Danmark Indhold Certificering af skove... 1 Hvad er fordelene ved certificering?... 2 FSC's principper og kriterier for ansvarlige skovforvaltning... 3 FSC's 10 grundprincipper...

Læs mere

OMTANKE FOR MILJØET. med døre fra JELD-WEN

OMTANKE FOR MILJØET. med døre fra JELD-WEN OMTANKE FOR MILJØET med døre fra JELD-WEN Menneske & natur "I dag er vi ansvarlige for i morgen" Jens Bach Mortensen, CEO JELD-WEN Europe Omhu for det vigtigste Vores liv: Vores nærmeste, vores hjem og

Læs mere

Vejledning A: Gruppeledere

Vejledning A: Gruppeledere Vejledning A: Gruppeledere I Introduktion II Opstart af en gruppeordning III Optagelse af nye medlemmer IV Gruppeledelse I Introduktion Denne vejledning støtter kommende gruppeledere i at etablere og lede

Læs mere

BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN

BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN En introduktion til FSC-certificeret træ HVORFOR FSC? FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation October 9, 2008 1 WWF VURDERER: 50% af alt træ fra congo

Læs mere

Bæredygtigt træ i den. danske byggebranche. og offentlige indkøb. Bæredygtigt træ i offentlige indkøb. og byggeri

Bæredygtigt træ i den. danske byggebranche. og offentlige indkøb. Bæredygtigt træ i offentlige indkøb. og byggeri Bæredygtigt træ i den Bæredygtigt træ i offentlige indkøb danske byggebranche og byggeri og offentlige indkøb Non-profit-organisation, der styrker FSC s brand og position Arbejder direkte med virksomheder,

Læs mere

Guide til brug af FSC s logo og labels

Guide til brug af FSC s logo og labels Guide til brug af FSC s logo og labels GUIDE TIL BRUG AF FSC S LOGO OG LABELS...1 FSC-LOGOET...2 BESKYTTEDE VAREMÆRKER...2 HUSK ALTID LICENSKODEN!...4 NYE REGLER FRA JANUAR 2010...4 FSC-MÆRKNING PÅ TO

Læs mere

Damgaard-Jensen A/S tænker på miljøet. Adresser

Damgaard-Jensen A/S tænker på miljøet. Adresser Damgaard-Jensen A/S tænker på miljøet Adresser Damgaard-Jensen A/S tænker på miljøet Som en større produktionsvirksomhed, er det vores pligt og ansvar at forholde os til miljøet. Vi arbejder derfor i Damgaard-Jensen

Læs mere

Markedet for FSC-certificerede byggematerialer og værdien.

Markedet for FSC-certificerede byggematerialer og værdien. FSC F000100 FSC FSC F000208 A.C. All rights - FSC reserved Danmark - All rights reserved Markedet for FSC-certificerede byggematerialer og værdien. FSC Danmark 14/09/2016 FSC F000208 Hvad er FSC og hvad

Læs mere

FSC-certificerede produkter fra SCA

FSC-certificerede produkter fra SCA FSC-certificerede produkter fra SCA Hvad er FSC? FSC (Forest Stewardship Council) er en uafhængig, international organisation, som støtter udvikling af miljømæssigt bæredygtige, socialt fordelagtige og

Læs mere

Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark

Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark Tendenser og fakta På den positive side Markedet for FSC og grønne produkter er i fremgang i Danmark. FSC Danmark i fremgang - vi bliver stærkere og større

Læs mere

FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR

FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR FSC-certificering som redskab til at opfylde EU-tømmerforordningens Due Diligence -krav Morten Husted Brodde, Rådgivning og kommunikation Non-profit-organisation,

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion August 2012 NEPCon 29 juli 2012 1. Introduktion Outsourcing af produktionsprocesser er i fremvækst som følge af

Læs mere

Off-product mærkning for certificerede virksomheder

Off-product mærkning for certificerede virksomheder Off-product mærkning for certificerede virksomheder Hvad er off-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning for CoC-certificerede virksomheder. Off-product mærker

Læs mere

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 NEPCon guide Oktober 2014 Om denne guide Denne vejledning er til dig, der skal

Læs mere

Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler

Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler Ting, der holder længe, giver langt mindre miljøbelastning end ting, der kræver løbende udskiftning. Og de giver som regel større brugsglæde og mere

Læs mere

OBAMBUS. Vores formål med produktet er at skabe budskabet om at bambus bare er bedre økonomisk, miljømæsigt og æstetisk.

OBAMBUS. Vores formål med produktet er at skabe budskabet om at bambus bare er bedre økonomisk, miljømæsigt og æstetisk. OBAMBUS Vi er vilde med bambus af ganske simple årsager: Det er den hurtigst voksende plante i verden og dermed en fantastisk kilde til bæredygtig produktion. Samtidig er bambus et af de hårdeste materialer,

Læs mere

Vejledning B: Gruppemedlemmer

Vejledning B: Gruppemedlemmer Vejledning B: Gruppemedlemmer I Introduktion II Forberedelse til certificering III Den daglige drift IV Støttedokumenter I. Introduktion Denne guide er en hjælp til skovejere og driftsledere, der ønsker

Læs mere

FSC Danmark. Danskerne og miljømærkningsordninger

FSC Danmark. Danskerne og miljømærkningsordninger FSC Danmark Danskerne og miljømærkningsordninger Kommenteret rapport Dalgaard Consult og Epinion A/S 18. august 2005 1 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund...3 1.1 Indledning...3 2 Danskernes og miljøet...4

Læs mere

FSC Toolkit. Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion

FSC Toolkit. Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion FSC Toolkit Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion Photo: Martin Schwenninger Introduktion Guide til FSC Gruppecertificering Denne guide er en hjælp til ejere og driftsledere

Læs mere

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Må vi bruge FSC s navn og logo? FSC-logoet, initialerne FSC og navnet Forest Stewardship Council er registrerede varemærker, hvorfor I ikke må anvende dem uden

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion Januar 2017 NEPCon Client Guide 20. januar 2017 1. Introduktion til denne guide VIGTIGT Denne guide er udviklet

Læs mere

Munio Jewelry designer, udvikler og producerer smykker af høj

Munio Jewelry designer, udvikler og producerer smykker af høj J E W E L R Y E f t e r å r / V i n t e r 2 011 1 2 munio jeg forsvarer Munio Jewelry designer, udvikler og producerer smykker af høj kvalitet med det formål at medvirke til at bevare klodens fældningstruede

Læs mere

Leverandørinformation: Aarhus Kommune vil sikre brugen af bæredygtigt træ og papir

Leverandørinformation: Aarhus Kommune vil sikre brugen af bæredygtigt træ og papir Leverandørinformation: Aarhus Kommune vil sikre brugen af bæredygtigt træ og papir Aarhus Kommune stiller krav om, at alle træbaserede produkter skal have en lovlig og bæredygtig oprindelse. Denne brochure

Læs mere

www.tropetrae.dk butiksundersøgelse - holder de hvad de lover?

www.tropetrae.dk butiksundersøgelse - holder de hvad de lover? www.tropetrae.dk butiksundersøgelse - holder de hvad de lover? Undersøgelse af udbuddet af FSC-certificerede tropiske havemøbler på det danske marked forår og sommer 2002 NEPENTHES Indholdsfortegnelse

Læs mere

for skov og mennesker FSC design award 2007 Designkonkurrence for danske designstuderende

for skov og mennesker FSC design award 2007 Designkonkurrence for danske designstuderende for skov og mennesker FSC design award 2007 Designkonkurrence for danske designstuderende konkurrenceoplæg FSC Design Award 2007 Skaber dine designs andet end glæde f.eks. øgede klimaproblemer og fattigdom?

Læs mere

Evaluering af vejledning om offentligt indkøb af tropisk træ

Evaluering af vejledning om offentligt indkøb af tropisk træ Evaluering af vejledning om offentligt indkøb af tropisk træ Miljøtemadag Danske Havne 11. Januar 2006 Christian Lundmark Jensen Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Baggrund 50 grønne indkøbsvejledninger

Læs mere

ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER

ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER Hvad er on-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning. On-product mærker er logoer, der sidder på et FSC-certificeret

Læs mere

Agenda Center Albertslund

Agenda Center Albertslund Er dit træ certificeret, miljømærket eller bare fyldt med kobber? -En guide til indkøb og brug af træ, trævarer og papir Agenda Center Albertslund For et bæredygtigt Albertslund! Indledning 3 Bæredygtigt

Læs mere

resultatgivende trygsager online og offline

resultatgivende trygsager online og offline resultatgivende trygsager online og offline GRAFISK FORUM har mange års erfaring og medarbejdere, der sætter en ære i at rådgive om grafiske totalløsninger, så du får den rigtige kvalitet til den rigtige

Læs mere

FSC og PEFC Certificerede produkter

FSC og PEFC Certificerede produkter FSC og PEFC Certificerede produkter Fra skov til slutbruger NEPCon - fokus på bæredygtig skovdrift 15 års erfaring med skov- og sporbarhedscertificering FSC og PEFC serviceudbyder i Skandinavien, Østeuropa

Læs mere

Nepenthes forslag til DHL om brug af bæredygtigt tømmer ved deres generalforsamling

Nepenthes forslag til DHL om brug af bæredygtigt tømmer ved deres generalforsamling Nepenthes forslag til DHL om brug af bæredygtigt tømmer ved deres generalforsamling Indhold: Brev forud for generalforsamlingen...2 Baggrundsdokument til de på dagsordenen følgende punkter:...3 Tale fra

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK 1 KONCEPTET FSC DESIGN AWARD 2012 FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK 1 KONCEPTET FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion November 2017 NEPCon Client Guide Maj 2018 Introduktion til denne guide VIGTIGT Denne guide er udviklet af NEPCon

Læs mere

Nyt cirkulære og ny vejledning

Nyt cirkulære og ny vejledning Nyt cirkulære og ny vejledning - om sikring af bæredygtigt træ i det offentliges aftaler INFO- og ERFA-møde om EUTR og off. indkøb af træ Århus, den 2. december 2014 Christian Lundmark Jensen Sikring af

Læs mere

GUIDE TIL FSC S LEVERANDØRDATABASE

GUIDE TIL FSC S LEVERANDØRDATABASE GUIDE TIL FSC S LEVERANDØRDATABASE Del 1 - Verificering af leverandører og indkøbs- og leveringsdokumenter s. 1-6 Del 2 - Søgning efter FSC-certificerede leverandører s. 7-8 Del 1 - Verificering af leverandører

Læs mere

Oplæg fra PEFC Danmark på orienteringsmødet om EU s tømmerforordninger

Oplæg fra PEFC Danmark på orienteringsmødet om EU s tømmerforordninger PEFC en god investering Oplæg fra PEFC Danmark på orienteringsmødet om EU s tømmerforordninger Mandag d. 22. april 2013 Tirsdag d. 23. april 2013 Torsdag d. 25. april 2013 Tanja Blindbæk Olsen 1 Oplæg

Læs mere

CPET s erfaringer med vejledning i offentligt indkøb af lovligt og bæredygtigt træ i UK

CPET s erfaringer med vejledning i offentligt indkøb af lovligt og bæredygtigt træ i UK CPET s erfaringer med vejledning i offentligt indkøb af lovligt og bæredygtigt træ i UK Seminar om certificeret træ -skærpede anbefalinger for offentligt indkøb af træ Dansk Design Center, 8 oktober 2008

Læs mere

FSC Danmark generalforsamling 2015

FSC Danmark generalforsamling 2015 Forest Stewardship Council generalforsamling 2015 FSC, A.C. All rights reserved FSC F000208 Presentation June 22, 2015 1 FSC, A.C. All rights reserved FSC F000208 Forest Stewardship Council Generalforsamling

Læs mere

Nyt cirkulære og ny vejledning

Nyt cirkulære og ny vejledning Nyt cirkulære og ny vejledning - om sikring af bæredygtigt træ i det offentliges aftaler INFO- og ERFA-møde om EUTR og off. indkøb af træ København den 4. december 2014 Mads Brinck Lillelund Sikring af

Læs mere

Invitation til temadag d. 14. maj 2014, Godsbanen, 8000 Århus C

Invitation til temadag d. 14. maj 2014, Godsbanen, 8000 Århus C Kom til årets temadag om FSC med fokus på de grønne forbrugere. Gider de FSC i de store indkøb - eksempelvis i et husbyggeri? Hvad er grænsen? Og hvordan sælges FSC til dem? Hør resultaterne af den globale

Læs mere

Bæredygtighedskriterer for træ erfaringer at bygge videre på?

Bæredygtighedskriterer for træ erfaringer at bygge videre på? Bæredygtighedskriterer for træ erfaringer at bygge videre på? Oplæg på konference om Bæredygtig Biomasseproduktion Radisson Blu Odense 13. september 2011 Af Christian Lundmark Jensen Regeringens Bæredygtighedsstrategi

Læs mere

Tree Hugger? FSC design award 2009

Tree Hugger? FSC design award 2009 Tree Hugger? FSC design award 2009 Vinder af FSC Design Award 2008 Jonas Pedersen arbejder på sin protype på værkstedet i Nicaragua konkurrenceoplæg FSC design award 2009 Har du tænkt over, at dine designs

Læs mere

Lidl Danmarks manifest for mere bæredygtigt indkøb af te

Lidl Danmarks manifest for mere bæredygtigt indkøb af te Lidl Danmarks manifest for mere bæredygtigt indkøb af te På vej mod i morgen 1 Indhold 1. Vores forretningsprincipper 3 Ressource-, klima-, miljøbeskyttelse og biodiversitet 3 Fødevare- og ernæringssikkerhed

Læs mere

Varefakta-mærke Nøglehullet Fuldkornslogo

Varefakta-mærke Nøglehullet Fuldkornslogo Bag om mærkerne Dyrevelfærdsmærket, Rainforest Alliance-logoet, Nøglehullet og Svanemærket Der kommer flere og flere mærker på varerne i supermarkedet. Logoer og symboler sættes på produkter for hurtigt

Læs mere

Vi sætter pris på brugte møbler!

Vi sætter pris på brugte møbler! Vi sætter pris på brugte møbler! Nemt, hurtigt og miljøvenligt Skal I af med de brugte kontormøbler? 3R Kontor køber og henter alt det, I ikke længere skal bruge Få penge for jeres brugte kontormøbler!

Læs mere

Vi sætter pris på brugte møbler!

Vi sætter pris på brugte møbler! Vi sætter pris på brugte møbler! Skal I af med de brugte kontormøbler? 3R Kontor køber og henter alt det, I ikke længere skal bruge Nemt, hurtigt og miljøvenligt Få penge for jeres brugte kontormøbler!

Læs mere

19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward INDHOLDSFORTEGNELSE Konceptet 5 Konkurrenceoplæg 7 Hovedpræmien 9 Sidste års vindere 11 Hvad er FSC? 13 Jonas Pedersen vandt FSC Design Award

Læs mere

Certificering af Aalborg Kommunes skove.

Certificering af Aalborg Kommunes skove. Punkt 12. Certificering af Aalborg Kommunes skove. 2012-1258. Teknik- og Miljøforvaltningen fremsender til Teknik- og Miljøudvalgets orientering sag om certificering af de kommunalt ejede skove i Aalborg

Læs mere

PEFC seminar. viste vejen frem. Formålet med seminaret var at fortælle den danske træbranche

PEFC seminar. viste vejen frem. Formålet med seminaret var at fortælle den danske træbranche PEFC seminar viste vejen frem Af Tanja Olsen, PEFC Danmark og Jakob Rygg Klaumann, Dansk Træforening Formålet med seminaret var at fortælle den danske træbranche om produktion og handel med træprodukter

Læs mere

FSC, byggeri og bæredygtighed

FSC, byggeri og bæredygtighed FSC, byggeri og bæredygtighed Gå hjem møde hos Innobyg om FSC og bæredygtigt træ i byggeri. Oplægget falder i tre dele: Hvorfor bruge bæredygtigt træ? (Introduktion til FSC facts og myter) FSC og social

Læs mere

om fsc ugen & materialeoversigt

om fsc ugen & materialeoversigt F000208 om fsc ugen & materialeoversigt 2014 Koncept skal vise den danske forbruger, hvad er, og synliggøre hvor mange certificerede produkter, der allerede findes i de danske virksomheder og butikker.

Læs mere

Lærervejledning. Tropisk træ i din hverdag. bæredygtig handel

Lærervejledning. Tropisk træ i din hverdag. bæredygtig handel Lærervejledning Tropisk træ i din hverdag bæredygtig handel SKOLEKONTAKTEN Udgivet af FDB Skolekontakten 2011, 2. oplag. www.skolekontakten.dk skolekontakten@fdb.dk Forfattere og redaktionsgruppe: Bente

Læs mere

Værd at vide om FSC chain of custody certificering

Værd at vide om FSC chain of custody certificering Værd at vide om FSC chain of custody certificering NEPCon Info Guide Marts 2014 Indhold Indhold... 2 Introduktion til denne guide... 3 1: Hvad er FSC sporbarhedscertificering?... 4 2: Hvem gør hvad i FSC-systemet...

Læs mere

Grønne indkøb i det offentlige og private Danmark

Grønne indkøb i det offentlige og private Danmark Grønne indkøb i det offentlige og private Danmark April 2013 En undersøgelse foretaget blandt forhandlere og producenter af FSC- og/eller PEFC-certificerede produkter i Danmark. Tal fra denne rapport må

Læs mere

Om Circular Computing

Om Circular Computing Om Circular Computing Vores mission er at ændre verdens syn på køb af IT. Bæredygtighed er altafgørende men må ikke gå på kompromis med ydeevne og kvalitet. På den måde kan alle leve i en bedre verden

Læs mere

Forest Stewardship Council. Strategi FSC Danmark

Forest Stewardship Council. Strategi FSC Danmark Forest Stewardship Council Strategi FSC Danmark Strategi for FSC Danmarks arbejde 2011-2015 1 Forest Stewardship Council 2 Introduktion til FSC Danmarks strategi FSC Danmarks Vision FSC Danmarks vision

Læs mere

Den nemme vej til den rigtige løsning

Den nemme vej til den rigtige løsning Den nemme vej til den rigtige løsning Vi er aldrig længere væk end den nærmeste telefon Du kan altid ringe og spørge til produkterne eller få klar besked om forventet levering af bestilte varer. Det er

Læs mere

Anbefalinger 1 til due diligence ordning for skovejere

Anbefalinger 1 til due diligence ordning for skovejere Anbefalinger 1 til due diligence ordning for skovejere 12. september 2016 KAH/TO EU s Tømmerforordning (EUTR) kræver, at ejer vurderer risikoen for, at træ, der fældes på ejendommen, er ulovligt fældet.

Læs mere

Beton Bænke BETON BÆNKE. Beton har i mange år været anvendt til uderumsinventar ofte med træprofiler på

Beton Bænke BETON BÆNKE. Beton har i mange år været anvendt til uderumsinventar ofte med træprofiler på Beton Bænke FOR ET SPÆNDENDE OG KREATIVT BYRUM BETON BÆNKE Beton har i mange år været anvendt til uderumsinventar ofte med træprofiler på siddeflader og som ryglæn. Ligeså de klassiske og tidløse betonbænke

Læs mere

MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser

MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser Der findes mange problemer i verden, men også enkle løsninger. På nogle af dem. På kontoret er det vigtigt, at arbejdsdagen kører så glat som muligt, og

Læs mere

Energiledelse hos Formula A/S. www.formula.dk

Energiledelse hos Formula A/S. www.formula.dk Energiledelse hos Formula A/S Beregningsmetodefor CO 2 udslip www.formula.dk Energi og Miljøledelse forankret i EMAS Certficering Licens til Svanemærkning af tryksager Licens til FSC mærkede tryksager

Læs mere

Træ er et naturprodukt, men hvornår er det bæredygtigt? Biolog Karina Kitnæs Certificeringsleder

Træ er et naturprodukt, men hvornår er det bæredygtigt? Biolog Karina Kitnæs Certificeringsleder Træ er et naturprodukt, men hvornår er det bæredygtigt? Biolog Karina Kitnæs Certificeringsleder Lidt historie.. 1980 er Øget bekymring om rydning af regnskov (demonstrationer, miljøorganisationer) 1992

Læs mere

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion Version 1 / 30. september 2014 Indhold Hvorfor typegodkendelse? Hvem berører det? CoC og CoP De tre alternativer Forpligtelser og ansvar VBG GROUP SALES

Læs mere

GNG s CSR-politik. God social praksis

GNG s CSR-politik. God social praksis GNG s CSR-politik God social praksis GASA NORD GRØNT s CSR-politik er baseret på de 3 P er: PEOPLE PLANET PRODUCT Vi forsikrer, at GNG og de producenter, som leverer til GNG, der er omfattet af GLOBAL

Læs mere

Danske kommuners anvendelse af tropisk træ i forbindelse med havnebyggerier

Danske kommuners anvendelse af tropisk træ i forbindelse med havnebyggerier Danske kommuners anvendelse af tropisk træ i forbindelse med havnebyggerier NEPENTHES Karoline Nolsø Aaen Jakob Futtrup Steffen Thomsen Danske kommuners anvendelse af tropisk træ i forbindelse med havnebyggerier

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

Sammenfatning af FSC-markedsundersøgelse 2015

Sammenfatning af FSC-markedsundersøgelse 2015 Sammenfatning af FSC-markedsundersøgelse 2015 I undersøgelsen deltog 134 danske FSC-certificerede virksomheder, godkendte varemærkelicenshavere, brancheforeninger, NGO er og certificeringsfirmaer fra januar

Læs mere

Hvordan kontrolleres bæredygtighed?

Hvordan kontrolleres bæredygtighed? Hvordan kontrolleres bæredygtighed? Brancheaftalen Kriterier for bæredygtig biomasse 1. Lovligt fældet og handlet 2. Beskyttelse af skovenes økosystemer 3. Skovenes produktivitet og evne til at bidrage

Læs mere

TA K T I L N AT U R E N

TA K T I L N AT U R E N TAK TIL NATUREN ANSVAR FOR MILJØET OG FOKUS PÅ KOMMENDE GENERATIONER Kvänum har hjemsted i et område af samme navn et lille hyggeligt samfund i det vestlige Sverige, hvor marker og skove har kendetegnet

Læs mere

Guide til jeres brug af FSC -varemærker

Guide til jeres brug af FSC -varemærker Guide til jeres brug af FSC -varemærker Om denne guide Formålet med denne guide er at give hurtig hjælp og vejledning til de mest almindelige anvendelser af FSC s varemærker. Guiden dækker derfor ikke

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Juni 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Miljø- og Fødevareministeriets

Læs mere

Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø. Att: Christian Lundmark Jensen. Sendt pr. mail til nst@nst.dk og clj@nst.dk. 6.

Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø. Att: Christian Lundmark Jensen. Sendt pr. mail til nst@nst.dk og clj@nst.dk. 6. Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Att: Christian Lundmark Jensen Sendt pr. mail til nst@nst.dk og clj@nst.dk Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Danmark Telefon 3324 4266 info@skovforeningen.dk

Læs mere

FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse

FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse 1. Hvilken af følgende beskrivelser passer bedst på din funktion i virksomheden? Direktør 30,2% 29 Miljømedarbejder 10,4% 10 Marketing- og/eller kommunikationsmedarbejder

Læs mere

Illegal skovhugst og FSC-certificering

Illegal skovhugst og FSC-certificering NEPENTHES Undervisningsmateriale; Geografi i gymnasium og HF Illegal skovhugst og FSC-certificering På verdensplan forsvinder der flere og flere skove, fordi arealerne ikke udnyttes bæredygtigt. Et af

Læs mere

Tryk på Strandbygaard

Tryk på Strandbygaard Tryk på Strandbygaard Strandbygaard Grafisk Indhold Historie... 4 Ledelse... 5 Prepress... 6 Bogbinderi... 7 Trykkeri... 8 Papir & Kvalitet... 10 Tryk med omtanke... 11 Historie Strandbygaard Grafisk A/S

Læs mere

FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse

FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse 1. Hvilken af følgende beskrivelser passer bedst på din virksomheds aktiviteter? NGO 1,8% 2 Trykkeri 12,6% 14 Producent 34,2% 38 Grossist/agent 27,0% 30 Detailhandel

Læs mere

Bæredygtig Biomasse Dokumentation & Rapportering

Bæredygtig Biomasse Dokumentation & Rapportering Bæredygtig Biomasse Dokumentation & Rapportering Indfasning af dokumentationskrav Omfattede værker: indfyret effekt på mere end 20 MW (Geografisk spredte produktionsenheder der har fælles selskabstilhørsforhold

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER 2017

AKTIVITETSKALENDER 2017 AKTIVITETSKALENDER 2017 FSC Danmark Ferdinand Sallings Stræde 13,3 8000 Aarhus C Tlf. 8870 9518 info@fsc.dk Hjemmeside: www.fsc.dk Facebook: www.facebook.com/fscdanmark Twitter: @FSCDanmark Instagram:

Læs mere

Danske kommuners brug af miljøvejledningen for indkøb af tropisk træ

Danske kommuners brug af miljøvejledningen for indkøb af tropisk træ Danske kommuners brug af miljøvejledningen for indkøb af tropisk træ Undersøgelsen er foretaget i foråret 2005 Rapportens undersøgelser er foretaget af: Søren Brøndum, Rebecca Bolt Ettlinger og Steffen

Læs mere

Om FSC -varemærker og denne guide

Om FSC -varemærker og denne guide Varemærkeguide til certificerede virksomheder April 2018 1 2 Om FSC -varemærker og denne guide At mærke produkter, markedsføre dem og promovere ens virksomhed med FSC s varemærker fremhæver den indsats

Læs mere

WASA ET GODT VALG FOR PLANETEN

WASA ET GODT VALG FOR PLANETEN WASA ET GODT VALG FOR PLANETEN WASAS LØFTE VORES BRAND ER 100% CO2 -KOMPENSERET 1 Vi tror på, at det er vigtigt at gøre en indsats for vores planet ved at reducere vores CO2 udslip og CO2-kompensere. Dette

Læs mere

Mærker Max Havelaar/ Fair trade

Mærker Max Havelaar/ Fair trade Sagsnr. 40.08-02-1198 Ref. LES/jca Den 17. februar 2003 PnOJUXSSH0DWULF6&5 2YHUVLJWRYHUVWDQGDUGHUPnOJUXSSHDNWXHOOHGHOWDJHUHVWDNHKROGHU 0nOJUXSSH 'HOWDJHUH 6WDNHKROGHU Mærker Max Havelaar/ Fair trade FSC

Læs mere

FSC skovcertificering

FSC skovcertificering FSC skovcertificering Offentligt resume af årlig overvågning Fredericia Kommune 1. OVERVÅGNING OG EVALUERING Som et led i FSC-certificeringen af Fredericia Kommune har PEFC/FSC ansvarlig i kommunen Carsten

Læs mere

PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes Overblik over PEFC ressourcebasen Af Tanja Blindbæk Olsen, PEFC Danmark

PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes Overblik over PEFC ressourcebasen Af Tanja Blindbæk Olsen, PEFC Danmark PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes Overblik over PEFC ressourcebasen Af Tanja Blindbæk Olsen, PEFC Danmark Støtter bæredygtig forvaltning af skove for mere information:

Læs mere

konkurrenceoplæg / hvad er fsc? / praktisk info

konkurrenceoplæg / hvad er fsc? / praktisk info Vinderproduktet fra FSC Design Award 2007 - bænken DIAMond - designet under kategorien møbler til udendørs brug. konkurrenceoplæg wood is good - umt og fsc design award 2008 Skaber dine designs andet end

Læs mere

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence

ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence ISO 9001:2015 OG ISO 14001:2015 NYE VERSIONER AF STANDARDERNE ER PÅ VEJ ER DU KLAR? Move Forward with Confidence HVORFOR 2015 REVISIONEN? I en verden hvor de økonomiske, teknologiske og miljømæssige udfordringer

Læs mere

Generalforsamling 2016

Generalforsamling 2016 FSC Danmark Generalforsamling 2016 Dagsorden for s generalforsamling den 10. maj 2016 Dagsorden jf. vedtægter 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Godkendelse af indkaldelse til generalforsamling 3. Valg

Læs mere

18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward Jonas Pedersen vandt FSC Design Award 2008. Præmien var en rejse til Nicaragua, hvor han fik lavet en version af sit design Extrude.»At vinde

Læs mere

FSC Danmark i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter

FSC Danmark i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter Forest Stewardship Council i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation August 8, 2012 1 FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation

Læs mere

Dokumentation af bæredygtighed

Dokumentation af bæredygtighed Dokumentation af bæredygtighed -Krav til miljødokumentation for byggematerialer Netværksmøde Dome of Visions i Århus d. 6. december 2016 Anja S. Brogaard, Dancert Lead Auditor og faglig leder ved Center

Læs mere

Bæredygtigt byggeri vinder frem både i Danmark og Europa. Nu kan du som leverandør være på forkant

Bæredygtigt byggeri vinder frem både i Danmark og Europa. Nu kan du som leverandør være på forkant Bæredygtigt byggeri vinder frem både i Danmark og Europa Nu kan du som leverandør være på forkant ByggeBasen har åbnet mulighed for, at du som leverandør har mulighed for at samle dokumentationen for dine

Læs mere

Inventar Produktblad for miljørigtige offentlige indkøb (GPP)

Inventar Produktblad for miljørigtige offentlige indkøb (GPP) Inventar Produktblad for miljørigtige offentlige indkøb (GPP) 1 Anvendelsesområde Inventar er en bred produktgruppe, som omfatter meget forskellig former for inventar (stole, borde, garderobeskabe, hylder,

Læs mere

FSC F AKTIVITETSKALENDER 2019

FSC F AKTIVITETSKALENDER 2019 FSC F000208 AKTIVITETSKALENDER 2019 FSC Danmark arbejder aktivt på at udbrede kendskabet til FSC -mærket og styrke samarbejdet med virksomheder og organisationer, som arbejder med FSC. Her kan du få et

Læs mere

Sustainable Biomass Partnership (SBP) Stiftet i Dong Energy, Drax, E.ON, SDF Suez, RWE og Vattenfall.

Sustainable Biomass Partnership (SBP) Stiftet i Dong Energy, Drax, E.ON, SDF Suez, RWE og Vattenfall. SBP Certificering Sustainable Biomass Partnership (SBP) Stiftet i 2013 Dong Energy, Drax, E.ON, SDF Suez, RWE og Vattenfall. Sikkerhed for, at træbiomasse kommer fra lovlige og bæredygtige kilder Der er

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere