Designmanual Katalog. Del 2 BYMIDTEN BYENS GULV BYENS INVENTAR BYENS LYS BYENS BEPLANTNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Designmanual Katalog. Del 2 BYMIDTEN BYENS GULV BYENS INVENTAR BYENS LYS BYENS BEPLANTNING"

Transkript

1 Designmanual Katalog BYMIDTEN BYENS GULV BYENS INVENTAR BYENS LYS BYENS BEPLANTNING Del 2 O F F E N T L I G T D E S I G N I O D E N S E

2 Indhold BYENS GULV Generelle betragninger Checkliste Produktliste Katalogblade BYENS INVENTAR Generelle betragtninger Checkliste Produktliste Katalogblade BYENS LYS Generelle betragtninger Checkliste Produktliste Katalogblade BYENS BEPLANTNING Generelle betragninger Checkliste Produktliste Katalogblade

3 Byens belysning Byens beplantning Byens inventar Byens gulv Introduktion til Designmanualen Katalog Designmanualen består af to dele - DEL 1 og DEL 2. DEL 1 belyser forholdet mellem designpolitik og byens identitet. DEL 2 er Designmanualens katalogdel. Kataloget opdeler byudstyret i fire hovedkategorier, der hver omfatter: Generel information, der indeholder en række overordnede designmæssige og funktionelle betragtninger En checkliste til praktisk anvendelse. Checklisterne kan med fordel anvendes som huskeliste ved nye (anlægs) projekter samt ved vurdering af byens eksisterende byinventar Produktliste samt katalogblade, der omfatter samtlige produkter, der aktuelt anvendes i byens gader og på byens pladser Katalogets hovedkategorier markeres med en grundfarve. Desuden er det enkelte produkts anvendelighed markeret med en signalfarve: Grøn, produktet er generelt anvendeligt Rød, produktet er under udfasning Blå, produktet er stedsspecifikt og anvendes kun i et enkelt område Bagest i DEL 2 findes et indeks over produkter og producenter.

4

5 Byens Gulv

6 Byens Gulv Generelle betragtninger Belægningen er byens gulv - det element, der binder byen sammen og anvendes til kørende og gående færdsel samt ophold. Gulvet tager desuden imod hovedparten af byens udstyr. Belægningen har en fortællende funktion og danner på samme tid det arkitektoniske grundlag for den meget forskellige bygningsmasse, der udgør byens vægge. Forskellige belægninger signalerer forskelle i anvendelse og er dermed medvirkende til at styre de enkelte trafikanter rundt i det trafikale hierarki. Belægningen er således også medvirkende til at regulere trafikhastigheden. Foruden de åbenlyse funktionelle kvaliteter, spiller belægningerne også en meget vigtig rolle i det overordnede helhedsindtryk af byen. Ved bylivsundersøgelser har det vist sig, at belægningen er noget af det første besøgende hæfter sig ved, som en pejling af byen. Belægningen kan med andre ord medvirke til at beskrive byens identitet, historie og fysiske sammenhænge.

7 Granitbelægning i en af byens gamle gader Særlig klinkebelægning Checkliste Understøtter belægningen byens trafikale hierarki? Understøtter belægningen byens overordnede belægningsstrategi? Markerer belægningen tilstedeværelsen af træer og byens inventar? Er der sammenhæng imellem belægningen og de omkringliggende bygninger? Understøtter belægningen byens/ bydelens (historiske) identitet? Er belægningen handicap-venlig? Lever belægningen op til vedtagne kvalitetskrav?

8

9 Byens Inventar

10 Byens Inventar Eks. på byens inventar Generelle betragtninger Byens inventar, også kaldet byudstyr, er en samlet betegnelse for byens møbler. I modsætning til tidligere tider, er byens rum i dag præget af mange forskellige typer af byudstyr bænke, affaldskurve, plantestativer, cykelstativer og meget andet. Ofte er mængden af byudstyr så omfattende at byrummene fremstår overmøblerede. Ud fra ønsket om kvalitet frem for kvantitet, er der de seneste år foretaget en oprydning i byens inventar. Foruden det offentligt opsatte byudstyr, ses også privat opstillet inventar i form af udendørs caféer med borde, stole, parasoller og fadølsanlæg. Hertil kommer forretningernes udstillingsstativer, pølsevogne mm. Ydermere er møblering af byens rum ikke alene et spørgsmål om kvalitet i valget af det enkelte produkt, men i høj grad også om kvalificerede valg, der betragter byudstyret i en indbyrdes og byarkitektonisk sammenhæng. Udbuddet af byudstyr er således omfattende. Tidligere tiders begrænsede materielvalg er nu afløst af en stadig udvikling indenfor produktionsteknik og materialer. De mange muligheder har øget behovet for en politik på området, hvor design, materialevalg og -farve, placering i byrummet, vedligehold etc. indgår i en samlet betragtning. Med tiden vil kvalificerede og konsekvente valg af produkter, materialer og farver synligt bidrage til byens overordnede identitet.

11 Eks. på byens inventar Eks. på byens inventar Checkliste Er byudstyret fremstillet af solide og bæredygtige materialer Er der en fælles linie i valg af materiale og/eller farve på inventaret? Er gadeinventaret med til at synliggøre den lokale identitet? Er byudstyret placeret hensigtsmæssigt? Også mht. vind og sol/skygge? Er inventaret ejet eller lejet/reklamefinansieret? Kan installationer og anlæg integreres, så de tekniske funktioner samles? Er der et rengørings - og vedligeholdelseskoncept for byudstyret?

12

13 Byens Lys

14 Byens Lys Festligt flot belyst rum Generelle betragtninger Byens lys tjener tre formål: Det fungerer som orienterings- og arbejdslys, foruden at det skaber stemning. Orienteringslys er den belysning, der om natten gør os i stand til at opfatte rum og sammenhængende forløb. Det være sig en plads i byen, der defineres ved belysning af belægninger og facader. Eller kæden af vejbelysning, der tegner gadens forløb. Arbejdslys er den belysning, som gør det muligt at aflæse og betjene elementer under ugunstige forhold - eks. i tåge og mørke. Stemningsbelysning, også kaldet effektbelysning, bidrager til at iscenesætte byen eller en særlig begivenhed. En god belysning er væsentlig for at kunne orientere sig og aflæse byen om aftenen. Belyst korrekt, fremstår byens topografi, sammenhænge og landmarks som pejlemærker, der gør nattens by genkendelig og orienteringen lettere. Byens særlige og historiske bygninger, byens kunst, beplantning og vand alt sammen en del af byensidentitet vil ved korrekt belysning også kunne aflæses om aftenen. Kontrasten mellem lys og skygge er et væsentligt og sanseligt parameter i oplevelsen af natbyens rum. Facaders fremspring, tegnet i skygger på belyste facader, fortæller om husenes arkitektur en iscenesættelse af byen efter mørkets frembrud. Facadernes og belægningernes stoflighed træder frem. Belysningen påvirker også oplevelsen af tryghed i byen. En korrekt belysning, uden overdreven kontrast mellem lys og skygge medvirker til at skabe tryghed. Kvaliteten af lysets farvegengivelse bidrager også til at skabe trygge byrum. Stedvist udgør blænding et problem, der navnlig kræver særlig opmærksomhed i forhold til byens trafik. Blandt husenes facader, i byen rum, leves byens liv. Særlige begivenheder i byen fordrer stedvist en særlig belysning. Byen og events iscenesættes med ulige former for effektbelysning. I lysets fortryllelse og iscenesættelse genoplever vi byen på ny.

15 Eks. på byens lys Eks. på byens lys Checkliste Er betydningsfulde pejlemærker og kunstværker belyst? Belyser lyskilderne de flader, der danner/omkranser byrummet? Bidrager belysning til at byrummet opleves som trygt? Tilfører belysningen andre kvaliteter til byrummet foruden de funktionelle? Er byrummet renset for irrelevant belysning? Er der arbejdslys til stede, hvor der er behov for det - og kun der? Er der en god balance mellem lys og mørke? Er armaturerne synlige i dagslys? Bidrager armaturerne til byrummets arkitektur i dagslys? Er armaturet blændfrit? Er lysfarverne afstemt og er der en god farvegengivelse?

16

17 Byens Beplantning

18 Byens Beplantning Eks. på byens beplantningr Generelle betragtninger Odense har en lang tradition for at bevare, udvikle og etablere beplantning i byen. Der er derfor mange træer i Odenses parker, langs gader og veje og på gågader og pladser. I bymidten anvendes desuden bl.a. blomsterkummer og slyngplanter. Beplantningen er et stort potentiale og aktiv for byen, og er med til at skabe byens profil og image som grøn storby. Den medvirker samtidig til at forbedre klima og luftkvalitet, og bidrager derved til en sund og bæredygtig by. Beplantningens funktion, størrelse, form og farve er blot nogle af de parametre der skal overvejes, når en eksisterende beplantning skal udvikles eller når der skal etableres en ny. Den kan fremhæve byens struktur og arkitektur, eller dæmpe visuelle konflikter i byen. Beplantningens skala og indhold bør tilpasses stedet, og man bør sikre sig, at væsentlige bygninger, kendetegn og elementer i byen ikke sløres af beplantning. Beplantning bruges meget forskelligt alt efter om det f.eks.er på middelalderbyens gader og pladser eller er langs store trafikveje. I middelalderbyen hvor pladsen er begrænset, er der tradition for at plante solitære træer og opstille mindre elementer som blomsterkummer og slyngplantestativer, mens der på trafikvejene ofte plantes store trærækker, lunde eller randplantninger, der passer til vejanlæggenes store skala. Træer kræver gode vækstvilkår for at de skal vokse sig store, sunde og gamle. Hvor der plantes træer skal der derfor være god plads til deres rødder og træernes kroner Beplantning kan strukturer, rer r, fremhæve, dæmpe, adskille,, skygge og oe og give læ. læ. Den kan give årstidsvariation, farver, naturoplevelser. Give skønhed, sanseoplevelser og ro.

19 43227 OKO Design Del_02 22/05/08 13:06 Side 19 Eks. på byens beplantning Eks. på byens beplantning Checkliste Er byens grønne elementer placeret med omtanke? Er der plads nok? Hvad med sol/skygge? Oversigtsforhold? Er byudstyret til støtte for / beskyttelse af byens beplantning fremstillet af solide og bæredygtige materialer? Er byen stedvist FOR grøn? Er valget af træer og planter hensigtsmæssigt i relation til de urbane omgivelser? Overvej tolerance for forurening, plantehulsafgrænsning, vandingsbehov og træernes størrelse også i fremtiden. Beskæring (kugleform, stammehæk etc.) Træernes placering i relation til overordnede planteprincipper (på pladser og gader i bymidten, langs indfalds- og boligveje etc.)

20

Eksempel på projekt for gade / plads i en by, Odense, I Danmark

Eksempel på projekt for gade / plads i en by, Odense, I Danmark Eksempel på projekt for gade / plads i en by, Odense, I Danmark Planlægningsmæssige forudsætninger Kvarterplan Trafikplan Belysningsplan Casestudies 2 ODENSE H.C. Andersen s by der er så dejligt på landet

Læs mere

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Hørsholm Gågade Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Indledning Med udgangspunkt i belysningsforslaget for gågadeområdet i Hørsholm Bymidte udarbejdet af COWI A/S, beskrives i det følgende

Læs mere

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB Vor Frue Kirkeplads 28. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 FOTOS AF EKSISTERENDE FORHOLD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 2 4. 9. EKSISTERENDE FORHOLD 1:200 11. Vor Frue Stræde 3. 8.

Læs mere

NATTEN I BYENS LYS ForSLAg TIL EN BELYSNINgSSTrATEgI For KøBENhAvN

NATTEN I BYENS LYS ForSLAg TIL EN BELYSNINgSSTrATEgI For KøBENhAvN NATTEN I BYENS LYS Forslag til en belysningsstrategi for København INDHOLD FORORD 5 VISION 6 BYLIV 10 IDENTITET 14 IDE OG ÆSTETIK 18 FUNKTION 22 TEKNIK 25 LÆS MERE 26 NATTEN I BYENS LYS Forslag til en

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Rødovre Kommune. Belysningsforslag til Vandtårnet

Rødovre Kommune. Belysningsforslag til Vandtårnet Rødovre Kommune til Vandtårnet Udarbejdet af ÅF Lighting 02/01-2017 Indledning er beliggende i krydset mellem Rødovre Centrum og Tårnvej. Bygningen, som stod færdigopført i 1927, har med sit distinkte

Læs mere

SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi

SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi INDLEDNING 3 En bund af krokus ANKOMSTEN 5 INDFALDSVEJE 6 VIRKEMIDLER 7 Beplantning Bebyggelse og arkitektur Skiltning Kunst og udsmykning Belysning Forside - H. P. Hansens

Læs mere

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG

SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG SØKVARTERET INSPIRATIONSKATALOG Søkvarteret Forord Inspirationskataloget har til formål at vise en pallet af de elementer, der skal indtænkes i den kommende planlægning for Søkvarteret i Vinge. Søkvarteret

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Byrumsinventar, udstyr og øvrige anlæg i Nordfyns Kommune Del 1

Kvalitets- og Designmanual. Byrumsinventar, udstyr og øvrige anlæg i Nordfyns Kommune Del 1 Kvalitets- og Designmanual Byrumsinventar, udstyr og øvrige anlæg i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 2 1. Byrumsinventar... 4 2. Belysning... 5 3. Skilte... 6 4. Kunst... 7 5. Belægning... 8 6. Trafiksiksikkerhedsmæssige

Læs mere

Click here and insert picture (20*22cm) Designkatalog Herlev Kommune. Maj 2016 Rev rap001-Rev3-Designkatalog-HerlevKommunePage 0 (14)

Click here and insert picture (20*22cm) Designkatalog Herlev Kommune. Maj 2016 Rev rap001-Rev3-Designkatalog-HerlevKommunePage 0 (14) Click here and insert picture (20*22cm) Designkatalog Herlev Kommune Maj 2016 Rev 3 5304rap001-Rev3-Designkatalog-HerlevKommunePage 0 (14) Recipient Herlev Kommune Center for Trafik og Miljø Herlev Bygade

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 11 Godkendelse af dagsorden 3 12 Opsamling på tema om byens rolle - nu og frem

Læs mere

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting Belysning af parkeringsplads ved Multiarena ÅF Lighting 05-04-2016 Introduktion De eksisterende idrætshaller ved Næstved Stadion blev i 2015 udvidet med den nyopførte Arena Næstved, som er Sydsjællands

Læs mere

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri. Skilteteknik - Lys, skiltning og brug af LED

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri. Skilteteknik - Lys, skiltning og brug af LED Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Skilteteknik - Lys, skiltning og brug af LED Indholdsfortegnelse 2 Forord 3 Målformulering 4 Indhold i undervisningen Grundviden Grundviden om lys og

Læs mere

IDÉGRUNDLAG fra strategi til handling Fra strategi til handling

IDÉGRUNDLAG fra strategi til handling Fra strategi til handling IDÉGRUNDLAG Anvendelse Anvendelse af af belysningsplan belysningsplan fra strategi til handling Fra strategi til handling Niels Knudsen Niels Knudsen Belysningsingeniør Frederiksberg Kommune Belysningsingeniør

Læs mere

Kvalitetsguideline for Grundejerforeningen Amager Strand Bilag 2

Kvalitetsguideline for Grundejerforeningen Amager Strand Bilag 2 Kvalitetsguideline for Grundejerforeningen Amager Strand Bilag 2 Overordnet disponering af området: Området deles i seks kvarterer af øst-vestgående veje/stier. Hver af de seks kvarterer indeholder modsætningspar

Læs mere

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE Center for Bydesign Arkitektur og Byrum marts 2009 gadehjørner fortov busgade Nørrebrogade projektets fase 1 lagde sit

Læs mere

Planlægning af den offentlige belysning

Planlægning af den offentlige belysning Planlægning af den offentlige belysning Belysningsplan for Frederiksberg Kommune. Af Allan Ruberg alr@hansen-henneberg.dk Offentlig udendørs belysning etableres og drives, som navnet antyder, til gavn

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

Grøn strategi i Næstved Kommune

Grøn strategi i Næstved Kommune Grøn strategi i Næstved Kommune 1 Indhold 1. Formål:... 3 2. Vision:... 4 2.1. Bevarelse:... 4 2.2. Strategisk planlægning.... 5 2.3. Variation, oplevelser og sundhed:... 5 2.4. Samarbejde og information...

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

68 Ny Amagerbrogade Helhedsplan

68 Ny Amagerbrogade Helhedsplan 68 Ny magerbrogade elhedsplan Visualisering Dobbeltporten Ny magerbrogade elhedsplan 69 KOINGEN EE GERROGDE OG GER CENTRET vor magerbrogade møder mager Centret dannes en samlende plads. En rolig og overskuelig

Læs mere

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter Byskolen i Faaborg 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter BYSKOLEN i FAABORG Byskolen Byskolen er i dag en kulturinstitution, der huser en række skoler og foreninger. De fysiske rammer fremstår som nedslidte

Læs mere

FORSLAG Klosterbyen - Byrum og trafik

FORSLAG Klosterbyen - Byrum og trafik FORSLAG - 18.06.2018 Klosterbyen - Byrum og trafik 1 Proces Klosterbyen - Byrum - byrum og og trafik trafik 1 Helhedsplan for en landskabelig sammenhæng mellem ådal og bymidte, klosterområde og handelsby

Læs mere

INTRODUKTION. Søren Møller. Rådmand

INTRODUKTION. Søren Møller. Rådmand INTRODUKTION Belysningen i Odense bymidte er overvejende fra en tid, hvor bilerne dominerede gadebilledet. I dag er det især fodgængere og cyklister, der færdes i den centrale bymidte. Byens gader og pladser

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Belysning - Masterplan Lokaludvalg workshop 9 j an jan 2014

Belysning - Masterplan Lokaludvalg workshop 9 j an jan 2014 Belysning - Masterplan Lokaludvalg workshop 9 jan. 2014 Agenda 1. Velkomst og workshoppens formål 2. Oplæg om belysning af gader og veje 3. Præsentation af Masterplanens hovedgreb 4. Fremtidigt samarbejde

Læs mere

Toftegårds Plads en ny vision

Toftegårds Plads en ny vision Louise Vogel Kielgast 19-01-2017 1 Toftegårds Plads en ny vision Opsamling fra konference Making Cities for People Indledning Dette notat er en opsamling på konferencen En ny vision for Toftegårds Plads

Læs mere

STANDARD FOR UDESERVERING

STANDARD FOR UDESERVERING STANDARD FOR UDESERVERING Udkast Kære restauratør Skanderborg Kommune bifalder udeservering som bidrager til et levende bymiljø og spreder god stemning i midtbyerne. Der er dog påkrævet, at man overholder

Læs mere

Grønne Cykelruter Belysningsforslag for Amagerbanen

Grønne Cykelruter Belysningsforslag for Amagerbanen Grønne Cykelruter Belysningsforslag for Amagerbanen Indledning Cykelruten Amagerbanen Med udgangspunkt i notatet fra Københavns Kommune og designoplægget fra Schønnherr vedrørende Amagerbanen beskrives

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Torve- og pladser Mål Silkeborg Kommune vil: Udforme bymidtens torve og pladser, så de enkelte byrums særpræg og aktiviteter udvikles

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR VALG AF BELYSNINGSANLÆG

RETNINGSLINIER FOR VALG AF BELYSNINGSANLÆG RETNINGSLINIER FOR VALG AF BELYSNINGSANLÆG Et belysningsanlæg skal vælges ud fra såvel funktionelle som æstetiske hensyn, og det skal være afpasset til den belysningsopgave, som skal løses. Belysningsanlægget

Læs mere

Natur kan lindre stress, smerter og depression

Natur kan lindre stress, smerter og depression NATUR kan lindre stress, smerter og depression fremhæves i en række undersøgelser som afgørende for lindring af stress, smerter og depression*. er et vigtigt element for patienter, pårørende og personale.

Læs mere

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 Indledning I 2003 blev første etape af omlægningen af Varde Torv udført. Projektet er tegnet af kommunens landskabsarkitekt Charlotte Horn. GHB Landskabsarkitekter

Læs mere

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS Forretning Udeserveringsareal (brostensbelagt) langs facade Min. 1.30m gangzone eller 2.80m kørezone Forretning Min. 1.30m gangzone eller

Læs mere

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København

LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT. - strategi for et grønnere København LOMMEPARKER, TRÆER OG ANDET GRØNT - strategi for et grønnere København Mål og visioner for et grønnere København I visionen for København som Miljømetropol har vi under overskriften En grøn og blå hovedstad

Læs mere

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade Tillæg nr. 1 til Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 1. udgave Sivegadestrækningen fra Torvet til Polititorvet samt den sydlige del af Aabygade gågade sivegade Polititorvet Odder Kommune 2006 Teknisk

Læs mere

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Odder Kommune 2004 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80667 Dette regulativ omhandler i første

Læs mere

FOR INDRETNING AF BYENS RUM

FOR INDRETNING AF BYENS RUM RETNINGSLINJER FOR INDRETNING AF BYENS RUM Frederiksholms Kanal er udarbejdet af serviceområderne i Teknik- og Miljøforvaltningen, der udgøres af Byens Drift, Byens Anvendelse, Byens Udvikling og Byens

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Indhold. Forord. Introduktion til Designmanualen. Designpolitik for Langeland Kommune. Katalog. Byens Gulv. Byens Inventar.

Indhold. Forord. Introduktion til Designmanualen. Designpolitik for Langeland Kommune. Katalog. Byens Gulv. Byens Inventar. Designmanual Indhold Forord 3 Introduktion til Designmanualen 4 Designpolitik for Langeland Kommune 5 Katalog 7 Byens Gulv Byens Inventar Byens Lys 2 D E S I G N M A N U A L F O R L A N G E L A N D K O

Læs mere

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning

HERNING+ Sygehusgrunden i Herning HERNING+ Sygehusgrunden i Herning NYE MULIGHEDER MIDT I HERNING 55 1 ET PLUS I BYEN 2 nye gadeforløb føres gennem området og danner et stort plus. Der hvor hvor forbindelsesveje krydser, opstår det nye

Læs mere

IKONISKE TRÆER TRÆER. materiale til LOKALUDVALG 2016

IKONISKE TRÆER TRÆER. materiale til LOKALUDVALG 2016 IKONISKE TRÆER 100.000 TRÆER materiale til LOKALUDVALG 2016 IKONISKE TRÆER 100.000 TRÆER materiale til LOKALUDVALG 2016 INDHOLD Kort præsentation af strategi for bynatur Præsentation af hvad er ikoniske

Læs mere

Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune

Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune Udarbejdet: KMU KS: ASE Udarbejdet af ÅF Lighting 2017 5589not001-Rev2-Principper for belysning og armaturvalg.docx Indhold 1 Overordnede

Læs mere

Bilag 4. Af Jesper KongshAug

Bilag 4. Af Jesper KongshAug Bilag 4 Kalvebod Brygge udvides i 2013 til et moderne byrum, der etablerer en havnepromenade mellem Langebro og Bryghusbroen. Derfor etablerer Københavns Kommune nu et byrum under broen, der skal skabe

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

BILAG 8. Banegårdspladsen

BILAG 8. Banegårdspladsen BILAG 8 Banegårdspladsen idéskitse, Januar 2004 S TA D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K TA F D. M A G I S T R AT E N S 2. A F D Banegårdens hovedindgang - eksisterende cykelparkering Banegårdspladsen

Læs mere

Rambøll Lys. Iben Winther Orton fra Rambøll Lys Aalborg 2009-05-11

Rambøll Lys. Iben Winther Orton fra Rambøll Lys Aalborg 2009-05-11 Rambøll Lys Iben Winther Orton fra Rambøll Lys Aalborg 2009-05-11 Rambøll Organisation Global virksomhed Byggeri og Design Industri og olie/gas Miljø og Natur Energi og klima Infrastruktur og transport

Læs mere

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør Furesø fra 1850 til 2018 1850 2018 Område 1950 1960 1970 1980 1990 2000 2010 2018 Værløse 2.546 5.072 9.936 16.339 16.835 18.664 19.163 20.041 Farum 4.074 8.072 15.611

Læs mere

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Odder Kommune August 2005 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80873 Dette regulativ omhandler i første udgave centrum

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Ingredienser Hvad skal der at nå målet?

Ingredienser Hvad skal der at nå målet? Den Grønne sti kan: Stisammenhæng, god skiltning tilgængelighed: Cykler, barnevogne, gående, kørestole God vilje kan Vilje og økonomi Bløde trafikanter beboere turister Den Grønne sti kan: Gode naturoplevelser

Læs mere

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Facader acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Gladsaxe Kommune ønsker at gøre Gladsaxe til en smuk, oplevelsesrig og bæredygtig by for alle. Derfor sætter Gladsaxe Kommune fokus på, hvordan vi kan

Læs mere

Byens Lys Loftshængte armaturer

Byens Lys Loftshængte armaturer 43229 OKO Produktlister 27/05/08 9:27 Side 91 Byens Lys Loftshængte armaturer ALBERTSLUND Jens Møller-Jensen. Louis Poulsen. Enkelt, klassisk armatur, som passer fint ind i både nyere og ældre arkitektur.

Læs mere

D I S P O S I T I O N S F O R S L A G T I L L O M M E P A R K P Å O D I N S G A D E U

D I S P O S I T I O N S F O R S L A G T I L L O M M E P A R K P Å O D I N S G A D E U D I S P O S I T I O N S F O R S L A G T I L L O M M E P A R K P Å O D I N S G A D E U d a r b e j d e t f o r K ø b e n h a v n s K o m m u n e 1 2. m a j 2 0 0 0 9 2: Visualisering, sommer 3: Rammefortælling

Læs mere

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse Visuel komfort sætter mennesket i centrum Alle udendørs miljøer bør planlægges med mennesket i fokus og med hensyn til, hvordan mennesker reagerer og fungerer.

Læs mere

Frederiksberg baner vejen for fremtidens belysning

Frederiksberg baner vejen for fremtidens belysning Frederiksberg baner vejen for fremtidens belysning Morten Skibstrup Nikolajsen, belysningsingeniør, Frederiksberg Kommune, moni06@frederiksberg.dk Hvorfor skal man anvende LED til belysning? Er kvaliteten

Læs mere

FORNYELSE OG FORSKØNNELSE I CHARLOTTENLUND BYDELSCENTER

FORNYELSE OG FORSKØNNELSE I CHARLOTTENLUND BYDELSCENTER FORNYELSE OG FORSKØNNELSE I CHARLOTTENLUND BYDELSCENTER Præsentation af dispositionsforslag 26. marts 2014 GENTOFTE KOMMUNE Park og Vej I N D L E DNING OM BY D E LS FOR N Y E LS E R FO R MÅL FO R LØ B

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG Lommepark ved Solbjergvej

DISPOSITIONSFORSLAG Lommepark ved Solbjergvej DISPOSITIONSFORSLAG Lommepark ved Solbjergvej 7. maj 2019 side 1 HOLGER TORNØES PASSAGE 6 SOLBJERGVEJ 3 Bænk Græsser og stauder Græsser og stauder Bænk Bænk Græsser og stauder Græsser og stauder Bænk Bænk

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

21-05-2014 14/20650. Indbydelse til dialogmøde om projekter ved Havbogade

21-05-2014 14/20650. Indbydelse til dialogmøde om projekter ved Havbogade 21-05-2014 14/20650 Indbydelse til dialogmøde om projekter ved Havbogade Tid: tirsdag den 3. juni 2014 kl. 19:30 21:00 Sted: Biblioteket, Kongevej 19 udstillingssalen ud mod Ahlmannsvej. Denne indbydelse

Læs mere

VISUALISERING H O U H A V N TILBUD. gpp Arkitekter 12. september 2016 HOU HAVN

VISUALISERING H O U H A V N TILBUD. gpp Arkitekter 12. september 2016 HOU HAVN gpp Arkitekter 12. TILBUD H O U H A V N VISUALISERING Strandvillaerne OVERSIGTSKORT HVOR ER VI? LUFT FOTO MED GRUNDENE Havneområdet 2 3 1 INTENTIONSBESKRIVELSE DET SAMLEDE FORSLAG Hou i fremtiden Hou er

Læs mere

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv LIV PÅ AXELTORV Disposition 03.06.2019 dominique + serena a r c h i t ecture studio dominique + serena ApS frederiksborgvej 64 2400 copenhagen nv www.studiods.dk info@studiods.dk tlf. 20979923 Liv på Axeltorv

Læs mere

HØJE TAASTRUP C. VISION

HØJE TAASTRUP C. VISION HØJE TAAASTRUP C 1 HØJE TAASTRUP C. VISION EN SAMMENHÆNGENDE, MANGFOLDIG OG AKTIV OG TRYG BY Høje Taastrup ændrer sig, vokser, forfalder, blomstrer op på ny, omfortolkes og udvikler sig. Det tager helhedsplanen

Læs mere

Oversigt over LED-armaturer til anvendelse i Næstved Kommune inkl. vurderinger af energieffektivitet, kvalitet og pris

Oversigt over LED-armaturer til anvendelse i Næstved Kommune inkl. vurderinger af energieffektivitet, kvalitet og pris Oversigt over LED-armaturer til anvendelse i Næstved Kommune inkl. vurderinger af energieffektivitet, kvalitet og pris Belysningsarmaturer til veje og stier udvalgt blandt de bedste og mest anvendte typer

Læs mere

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning Gader & Pladser Til glæde for alle Vejledning Spilleregler 3 Gadeindretning og trafik 5 Udstilling 6 Fortovsrestaurenter 8 Facadeudstyr 9 Arrangementer 10 Rene gader og pladser 12 Der skal altid søges

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

schønherr / stedet kommer først

schønherr / stedet kommer først schønherr / stedet kommer først program merværdi klimatilpasningsstempel? alle steder er forskellige alle steder har deres eget helt særlige karakteristika, nogen steder emmer af historie, stemning og

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN GÅGADE REGULATIV Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

SÆRLIGE VEJRUM Rundkørsler - byporte - underføringer??? Principper for udformning og udsmykning

SÆRLIGE VEJRUM Rundkørsler - byporte - underføringer??? Principper for udformning og udsmykning SÆRLIGE VEJRUM Rundkørsler - byporte - underføringer??? Principper for udformning og udsmykning Baggrund Kommuneplanen 2013-2025 beskriver, hvordan Vejen Kommune ønsker at arbejde med identitet. Dette

Læs mere

Green outdoor. Giv din lygtepæl fornyet liv

Green outdoor. Giv din lygtepæl fornyet liv Green outdoor Giv din lygtepæl fornyet liv Giv din lygtepæl fornyet liv Omkring to tredjedele af belysningen installeret rundt om i verden er baseret på gamle og ineffektive teknologier. Med tanke på klimaforandringerne

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE Tema: Danmarks grønneste storby Samlede resultater 2. kvartal, maj 2017 KORT OM UNDERSØGELSEN Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel. Nærværende

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg Bilag nr. 3 Teknisk Udvalg 25.august 2010 Notat Viborg Kommune Viborg Midtby HOVEDPUNKTER I VURDERING AF BESØGTE BYMIDTER NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732

Læs mere

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår.

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. Punkt 9. Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. 2014-21716. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender nedenstående udkast til regler

Læs mere

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Vedtagelse og ikrafttræden 3 3. Revision af regulativ 3 4. Områdebegrænsning 3 5. Administration

Læs mere

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r Torvet i varde TORV, MØDESTED, BOD OG INFORMATIONER Skitseforslag 31. Januar 2017 IDÈEN Skitseforslaget beskriver muligheden for at etablere en et nyt sted på torvet i Varde. Projektet tager sit udgangspunkt

Læs mere

arkitekturpolitik for Ballerup Kommune

arkitekturpolitik for Ballerup Kommune arkitekturpolitik for Ballerup Kommune indhold 3 5 6 12 13 14 15 16 17 18 vision og idégrundlag arkitektoniske indsatsområder byens rum boligområder erhvervsområder landskaber og grønne områder bevaringsværdier

Læs mere

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan

Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde. Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Miljøvurdering/ Målstyring i Roskilde Miljøvurderingsdagen 31. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Det vil jeg fortælle.. Byudviklingsstrategi i Roskilde Proces Værktøj Roskilde har en klar vision! Roskilde

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 107

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 107 VELKOMMEN Dagsorden 1. Introduktion til hvad det vil sige at arbejde med fremtidssikring. 2. Gruppearbejde med fremtidsværkstedet. 3. Præsentation af området med fokus på muligheder i udearealer og fællesarealer.

Læs mere

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS 30. april 2013 kl. 19-21 Tåsinge Plads i dag. Referat Borgermøde 30. april 2013 om Tåsinge Plads Introduktion Mads Uldall, projektchef for Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter,

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Resultater af spørgeskemaundersøgelse om bydelsplanlægning Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet i forbindelse med 6 kaffemøder forskellige steder i bydelen (Skt. Jakobs Plads, Svanemøllen st., Ryesgade/Østerbrogade,

Læs mere

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS 14.06.2019 INDHOLD BAGGRUND 3 NYINDRETNING AF DANTES PLADS 4 2 BAGGRUND Dantes Plads set mod øst, med det aktuelle område indtegnet med hvid linje. Luftfoto:

Læs mere

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018

RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018 Vesterbækvej 31, Sig 6800 Varde RENOVERING AF GÅGADERNE I VARDE MIDTBY 2018 OPSAMLING PÅ MØDET I VARDE BIO TIRSDAG DEN 04. SEPTEMBER 2018 Kære alle, der deltog i mødet i Varde Bio den 04. september. Marlene

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Nørregade kulturstrøg

Nørregade kulturstrøg Ideoplæg til fornyelse af Nørregade i Ringsted. Udviklet af tegnestuen MAPT, 2007. Nørregade kulturstrøg Problemformulering Ved analyse af Nørregade, Sct. Bendts torv samt Nørretorv. Kulturelt Der mangler

Læs mere

KVALITET I BYRUMMET, referat fra workshop I -13. september Målsætning for indsatsområdet: at få skabt et identitetsskabende grønt rum.

KVALITET I BYRUMMET, referat fra workshop I -13. september Målsætning for indsatsområdet: at få skabt et identitetsskabende grønt rum. KVALITET I BYRUMMET, referat fra workshop I -13. september 2011 By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C Målsætning for indsatsområdet: at få

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999.

Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999. Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999. Politisk ansvarlig: Rådmand Søren Møller, Miljø- og Teknikforvaltningen. Styregruppe: Byplan- og Miljøchef Jørgen Boe,

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14 U D V I K L I N G S F OR S L A G F OR JON S T R U P C E N T R U M S. 3 15 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion 5 Aktiviteter 6 Jonstrup i dag 8 Fremtidens Jonstrup 10 Skitse 12 Visualisering 14 Dato : 22.02.2017

Læs mere

Tilgang og principper for Grøn Strategi. Oplæg i Bæredygtighedsrådet, maj 2017

Tilgang og principper for Grøn Strategi. Oplæg i Bæredygtighedsrådet, maj 2017 Tilgang og principper for Grøn Strategi Oplæg i Bæredygtighedsrådet, maj 2017 Byudvikling Pres på arealer/fortætning / stigende grundpriser Udviklingsbehov Klimatilpasning Udviklingsbehov Sundhed fysisk

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 106

HELHEDSPLAN VELKOMMEN FÆLLESBO, HERNING AFD. 106 HELHEDSPLAN VELKOMMEN HELHEDSPLAN Dagsorden 1. Introduktion til hvad det vil sige at arbejde med fremtidssikring. 2. Gruppearbejde med fremtidsværkstedet. 3. Præsentation af området med fokus på muligheder

Læs mere

UDDRAG AF KOMMUNEPLAN Bilag 2

UDDRAG AF KOMMUNEPLAN Bilag 2 Bilag 2 1 2 3 4 5 6 UDDRAG AF ARKITEKTURBY KØBENHAVN 18 01 EGENART / FOKUSOMRÅDER Byens kulturarv København bærer som hovedstad et nationalt ansvar for at bevare sin kulturarv. En stor del af Danmarks

Læs mere

KUNST SOM DYNAMO I BYRUMSUDVIKLING

KUNST SOM DYNAMO I BYRUMSUDVIKLING KUNST SOM DYNAMO I BYRUMSUDVIKLING Morten Stræde KUNST SOM DYNAMO I BYRUMSUDVIKLING Byrummets udvikling Eksempel: Akupunkturbyen Det lange sigt Hvorfor kunst i offentlige rum? Punkt, linie, flade Eksempler

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere