Antal to-voksen-timer efter omlægningen: Alt andet lige øges antallet af to-voksen-timer med, hvad der svarer til nedsættelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Antal to-voksen-timer efter omlægningen: Alt andet lige øges antallet af to-voksen-timer med, hvad der svarer til nedsættelsen"

Transkript

1 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 3a Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: en time Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Der er en stor faglig spredning i klassen som forudsætter en høj grad af differentiering. Der er børn med store faglige udfordringer af både faglige karakter og specifikke vanskeligheder. Årgangen er udfordret af meget få piger og dermed øget behov for samarbejde på årgangen. Det kommende år er det første på mellemtrinnet og klassen får derfor nye lærere. Bedre muligheder for holddannelse(bl.a. dreng/pige) og mere individuel faglig støtte, afvikling af elevsamtaler vedr. læringsmål og feedback og feed forward om samme højere grad af undervisningsdifferentiering og et omfattende relationsarbejde.

2 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 3b Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: en time Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Der er en stor faglig spredning i klassen som forudsætter en høj grad af differentiering. Der er børn med store faglige udfordringer af faglige karakter. Årgangen er udfordret af meget få piger og dermed øget behov for samarbejde på årgangen. Det kommende år er det første på mellemtrinnet og klassen får derfor nye lærere. Bedre muligheder for holddannelse(bl.a. dreng/pige) og mere individuel faglig støtte, afvikling af elevsamtaler vedr. læringsmål og feedback og feed forward om samme højere grad af undervisningsdifferentiering og et omfattende relationsarbejde.

3 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 5a Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: en time Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Der er en stor faglig spredning i klassen som forudsætter en høj grad af differentiering. Derudover er der flere elever med deciderede inklusionsbehov. Bedre muligheder for holddannelse og mere individuel faglig støtte, afvikling af elevsamtaler vedr. læringsmål og feedback og feed forward om samme højere grad af undervisningsdifferentiering.

4 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 5b Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: en time Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Der er en stor faglig spredning i klassen som forudsætter en høj grad af differentiering. Derudover er der flere elever med deciderede inklusionsbehov. Bedre muligheder for holddannelse og mere individuel faglig støtte, afvikling af elevsamtaler vedr. læringsmål og feedback og feed forward om samme højere grad af undervisningsdifferentiering.

5 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 6a Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: to timer Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Klassen består af 25 elever. Der er en stor faglig spredning i klassen som forudsætter en høj grad af differentiering. Derudover er der en dreng med diagnosen ADHD med deciderede inklusionsbehov. Bedre muligheder for holddannelse, afvikling af elevsamtaler vedr. læringsmål og feedback og feed forward om samme højere grad af undervisningsdifferentiering.

6 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 6b Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: to timer Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Klassen består af 25 elever. Der er en stor faglig spredning i klassen som forudsætter en høj grad af differentiering. Derudover er der en pige med diagnosen ADHD med deciderede inklusionsbehov. Bedre muligheder for holddannelse, afvikling af elevsamtaler vedr. læringsmål og feedback og feed forward om samme højere grad af undervisningsdifferentiering. Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17

7 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 6/8d Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 3 timer Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: 6-8E er en specialklasse med 15 elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Dvs. at klassens elever har vanskeligt ved at modtage, forstå og fastholde faglige kundskaber og færdigheder. Kognitivt befinder eleverne sig på klasses niveau både fagligt, socialt og følelsesmæssigt. 6-8E er en klasse, som er blevet sammenlagt efter nytår. Den består af elever mellem 12 og 15 år med meget forskellige behov og udviklingstrin. Flere af eleverne har særlige sociale og faglige hensyn at varetage, hvilket ofte kræver om vis omstillingsparathed fra lektion til lektion og dag til dag. Den forholdsvis store klasse bruger ofte 3-4 forskellige lokaler/områder i samme lektion. Det vil derfor være en god ide, at der var flere personalemæssige ressourcer til stede i de enkelte lektioner. Folkeskolereformens krav om 35 timers ugentlig tilstedeværelse på skolen for udskolings-elever har i de seneste to skoleår vist sig at være en større og større udfordring for klassens elever. Eleverne giver udtryk for stor træthed og manglende koncentration. Personalet oplever, at eleverne har svært ved at modtage faglig undervisning sidst på dagen og i slutningen af ugen, og at antallet af konflikter stiger betydeligt. Forældrene har givet udtryk for, at deres hjemmeliv/fritidsliv også bærer præg af stor træthed, øgede konflikter og børn, der er triste.

8 Vi ønsker at øge det professionelle læringsfællesskab, øge muligheden for differentiering og dermed øge den enkelte elevs mulighed for læring og trivsel, ved at omlægge den understøttende undervisning, så der kan være flere personaler i klassen i de lektioner, der dermed vil blive frigjort. Det ugentlige timetal vil som konsekvens blive reduceret med fire gange 45 minutter pr. elev, hvis ansøgningen accepteres. Vi håber, at reduceringen vil give eleverne større overskud til at modtage den faglige undervisningen og mindske konflikter opstået som følge af manglende overskud og træthed. Desuden vil muligheden for flere lektioner med flere personaler i undervisningen bidrage til et tættere undervisningsfællesskab, hvor det i højere grad bliver muligt at have et fælles fokus på den enkelte elevs faglige og sociale udvikling.

9 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 7/8d Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 3 timer Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: 7/8D er en specialklasse for elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Elevernes vanskeligheder består i, at de har svært ved at modtage, fastholde og forstå de faglige kundskaber og færdigheder, der forsøges indlært i en undervisningssituation. Eleverne befinder sig kognitivt ikke på alderssvarende niveau hverken fagligt, socialt eller følelsesmæssigt. Deres niveauer spænder fra omkring klasse. De 35 timers ugentlig tilstedeværelse på skolen, som folkeskolereformen kræver for eleverne i udskolingen, har været en meget stor udfordring for eleverne i klassen. Klassens elever ytrer, at de er trætte og har mere end svært ved at fastholde koncentrationen. Noget, som i forvejen, er en stor udfordring for netop denne gruppe elever. Lærere og pædagoger omkring klassen kan kun medgive, at der er store udfordringer forbundet med at modtage undervisning, for ikke at tale om at være deltagende i undervisningen, når vi rammer dagens sidste lektioner og ugens sidste dage. Dertil kommer at konfliktniveauet i klassen stiger betydeligt, når elevernes ressourcer er opbrugte. Både elever og forældre har desuden udtrykt bekymring over, at elevernes øvrige liv, her tænkes på fritidsaktiviteter og fritidsjobs, også rammes af de mange timer på skolen. Nogle elever har endda måttet vælge sport i fritiden fra, hvilket vi som lærere og pædagoger finder meget bekymrende med tanke på elevernes alsidige og personlige udvikling.

10 Med en nedsættelse af det ugentlige timetal håber vi at kunne motivere eleverne til at deltage hensigtsmæssigt i den lektionsopdelte undervisning, der har krævet meget af vores elever og har sendt dem på overarbejde fagligt som socialt. Formålet med denne ansøgning er at give eleverne en bedre chance for at opnå et reelt udbytte af undervisningen. Dette uden unødige konflikter på baggrund af træthed, irritation og anspændthed grundet en lang skoledag. Vi ønsker tillige at bruge muligheden for flere lektioner med to personaler i klassen, som vil bidrage til at skabe et undervisningsfællesskab, hvor der i endnu højere grad vil være fokus på den enkelte elevs faglige udvikling og trivsel undervisningsdifferentiering.

11 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 8a Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: en time Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Der er en stor faglig spredning i klassen som forudsætter en høj grad af differentiering. Derudover er der flere elever med deciderede inklusionsbehov. Bedre muligheder for holddannelse og mere individuel faglig støtte, afvikling af elevsamtaler vedr. læringsmål og feedback og feed forward om samme højere grad af undervisningsdifferentiering og fokus på elevernes personlige og sociale trivsel.

12 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 8b Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: en time Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Der er en stor faglig spredning i klassen som forudsætter en høj grad af differentiering. Derudover er der flere elever med deciderede inklusionsbehov. Bedre muligheder for holddannelse og mere individuel faglig støtte, afvikling af elevsamtaler vedr. læringsmål og feedback og feed forward om samme højere grad af undervisningsdifferentiering og fokus på elevernes personlige og sociale trivsel.

13 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 7c Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: en time Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Der er en stor faglig spredning i klassen som forudsætter en høj grad af differentiering. I indeværende år har klassen været udfordret af den lange skoledag med mange konflikter sidst på skoledagen til følge. Bedre muligheder for holddannelse og mere individuel faglig støtte, afvikling af elevsamtaler vedr. læringsmål og feedback og feed forward om samme højere grad af undervisningsdifferentiering.

14 Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 9/108d Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 3 timer Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Hermed fremsendes ansøgning om anvendelse af folkeskolereformens 16B på vegne af 9/10D på Korshøjskolen, Harridslev. 9/10D er en specialklasse for elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Dvs. at klassens elever har vanskeligt ved at modtage, forstå og fastholde faglige kundskaber og færdigheder. Kognitivt befinder eleverne sig på klasses niveau både fagligt, socialt og følelsesmæssigt. Folkeskolereformens krav om 35 timers ugentlig tilstedeværelse på skolen for udskolings-elever har i de seneste to skoleår vist sig at være en stor udfordring for klassens elever. Eleverne giver udtryk for stor træthed og manglende koncentration. Personalet oplever, at eleverne har svært ved at modtage faglig undervisning sidst på dagen og i slutningen af ugen, og at antallet af konflikter stiger betydeligt. Forældrene har givet udtryk for, at deres hjemmeliv/fritidsliv også bærer præg af stor træthed, øgede konflikter og børn, der er triste. Vi ønsker at øge det professionelle læringsfællesskab, øge muligheden for differentiering og dermed øge den enkelte elevs mulighed for læring og trivsel, ved at omlægge den understøttende undervisning, så der kan være flere personaler i klassen i de lektioner, der dermed vil blive frigjort. Vi håber, at reduceringen vil give eleverne større overskud til at modtage den faglige undervisningen og mindske konflikter opstået som følge af manglende overskud og træthed. Desuden vil muligheden for flere

15 lektioner med flere personaler i undervisningen bidrage til et tættere undervisningsfællesskab, hvor det i højere grad bliver muligt at have et fælles fokus på den enkelte elevs faglige og sociale udvikling undervisningsdifferentiering.

16 SKOLEBESTYRELSEN VED KORSHØJSKOLEN Skolebestyrelsesmedlemmerne, medarbejderog elevrepræsentanterne samt skoleledelsen indkaldelse til ordinært bestyrelsesmøde Torsdag den 31. marts 2016 Kl Godkendelse af referat 676. Orientering vedr. skoleårets planlægning bilag vedlagt 677. Anvendelse af særlig inklusionspulje bilag vedlagt 678. Økonomirapport 1. kvartal 2016 bilag vedlagt 679. Godkendelse af forslag til budget 2016 bilag vedlagt 680. Vedr. afkortning af skoledagens længde herunder intern papirgang bilag vedlagt 681. Linjefag i det kommende skoleår ansøgningsskabelon til godkendelse af valgfag, som ikke fremgår af FS-lovens valgfagsrække vedlægges Drøftelse af Dygtige sammen herunder høringssvar eftersendes når det er udarbejdet Bordet rundt 684. Punkter til kommende møder Eventuelt. Lukket møde Nr /3, 28/4, 30/5, 14/6 Til stede: Betina Marie Andersen, Karin Vestergaard, HBA, KP, JK, AS, SW Ad 675: Godkendt Ad 676: Vi har i denne uge fået ressourcetildelingen. KP orienterede om processen, herunder om færre specialklasser og reducerede inklusionsmidler, da vi visiterer flere af vores egne elever til vidtgående specialundervisning. Ad 677: Orientering ved KP. Provenuet fra skolestrukturforandringen udmøntes til bl.a. inklusion. Korshøjskolen får kr til næste skoleår. Det svarer til under en ¼ lærerstilling, dvs. under 6 lektioner, sammenlignet med de 100 lektioner, vi i forvejen bruger på inklusion. B&Uudvalget ønsker en redegørelse for midlerne. I ledelsen er vi frustreret over detailstyringen og dokumentationskravene fra det politiske niveau, da det tager meget tid i ledelsen. Skolens MED-udvalg har peget på muligheden for at bruge midlerne til kompetenceudvikling. Skolebestyrelsen bakker op om dette. Ad 678: Gennemgang ved KP. Ad 679: Vi ønsker at fokusere på tildelingen til lejrskoler som tema. JK fremsender udregning for nærværende forslag til lejrskoletildeling. Skolebestyrelsen godkender budgettet. Vi undersøger udgifterne til translokation og sætter det på budgettet næste år. Ad 680: Baggrund ved KP. Gennemgang af notat til medarbejdere. Skolebestyrelsen har stor tillid til personalets og ledelsens vurderinger af de enkelte klasser og tilslutter sig notatet. Ad 681: Orientering om linjefagsuddannelse af medarbejdere. Orientering om fremtidig praksis mht. valgfag. Ad 682: Gennemgang af høringssvar og baggrund for Dygtige sammen. Skolebestyrelsen tilslutter sig høringssvaret.

17 Ad 683: HBA orienterede om etablering af nye legepladser. Karin: Deltog i møde om Educa. Spændende. Problem, at vi ikke har suppleanter til skolebestyrelsen. Ad 684: 1) Tildeling til lejrskoler 2) Behov for suppleanter Ad 685: Der bliver to 0. klasser næste år.

18 Notat om ansøgning om forkortelse af skoledagens længde Randers Kommunes skoleforvaltning har mindet os om, at folkeskolelovens 16b kan benyttes til at forkorte skoledagen. Der knytter sig imidlertid en række præmisser til en eventuel forkortelse: Det er den understøttende undervisning, der kan reduceres timemæssigt. Der skal dog fortsat være mindst én lektion understøttende undervisning om ugen. Antallet af timer med flere voksne til stede i fagene skal øges tilsvarende. Det må m.a.o. ikke være en ressourcemæssig sparreøvelse. De tillagte to-voksen timer skal bruges til større undervisningsdifferentiering og faglig støtte. Man kan ikke beslutte en generel reduktion af skoledagens længde for en årgang, afdeling eller skole. Der skal ansøges for den enkelte klasse med en pædagogisk begrundelse i særlige forhold i klassen, f.eks. særlige trivselsproblemer, mobning, at klassen er sammenbragt eller uro på baggrund af sociale og emotionelle problemer blandt enkelte elever. Man ansøger kun for kommende skoleår, og der skal foretages en ny vurdering hvert år. Folkeskolelovens krav om undervisning i tværgående emner (timeløse fag), 45 minutters bevægelse om dagen, faglig fordybelse m.m. består uantastet. På Korshøjskolen vil vi ikke reducere skoledagens længde for A-skolen, da det ville betyde en betydelig belastning af skolens økonomi, fordi vi ville være forpligtet til at udvide SFO ens åbningstid tilsvarende. Vi åbner til gengæld for, at der kan ansøges derom for klasserne i B- og C-skolen, dog højst to lektioner om ugen. Specialklasserne kan ansøge om op til fire lektioners reduktion. Da det ikke må medføre ekstra udgifter til skolebuskørsel, må alle klasser tidligst få fri kl. 14:00. Vi opfordrer til, at det drøftes i årgangsteamene, men understreger, at der skal ansøges for hver enkelt klasse. I sidste ende er det skoleledelsen, der beslutter og indsender, hvad der ansøges om for den enkelte klasse. Forslag derom samt den pædagogiske begrundelse udformes dog af klassens nuværende team. I ledelsen tager vi naturligvis udgangspunkt i den enkelte klasses behov, men vi ønsker fortsat, at der overordnet set sker en forøgelse af timetallet fra de yngste til de ældste årgange. Klassens team bedes udforme en skrivelse med 1)hvor mange timer om ugen den understøttende undervisning ønskes nedsat, 2) en beskrivelse af klassen, herunder en pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen, og 3) hvilke forandringer klassen forventes at opnå ved at omlægge den understøttende undervisning til to-voksen timer. Skrivelsen bedes indleveret i elektronisk form til KP senest den 8. april kl. 12:00. Vi er klar over, at det er en meget kort tidsfrist, men vi skal nå at gennemgå dem alle og drøfte eventuelle ændringer med et eller flere klasseteams, inden vi skal indsende det til forvaltningen senest Med venlig hilsen Ledelsen

Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen:

Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens

Læs mere

Synoptisk oversigt over MBUL's vejledning om FS-lovens 16 b

Synoptisk oversigt over MBUL's vejledning om FS-lovens 16 b Synoptisk oversigt over MBUL's vejledning om FS-lovens 16 b Nærværende notat har til hensigt at skabe overblik over ministeriets vejledning om anvendelsen af folkeskolelovens 16 b om konvertering af undervisning

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskolelovens 16 b, hvorefter kommunalbestyrelsen, for så vidt angår den understøttende

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Brug af 16b på Kildedamsskolen

Brug af 16b på Kildedamsskolen Brug af 16b på Kildedamsskolen De følgende sider sendes som svar på spørgsmål 1 og 2 I forhold til at svare på spørgsmål 3: - 16b timerne behandles ligesom alle andre timer. - 16b timerne opgøres ikke

Læs mere

Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag?

Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? AnsØgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen Ønsker afkortning af Klasse: 4A Var den understøttende

Læs mere

Fraværende: Lone Hansen, Heidi Nelleman

Fraværende: Lone Hansen, Heidi Nelleman SKOLEBESTYRELSESMØDE, GRØNHØJSKOLEN Onsdag d. 13. april 2016, kl. 18.00-20.30 Fraværende: Lone Hansen, Heidi Nelleman DAGSORDEN: 1. Meddelelser Trafik og kampagne, brev til ejendomsservice, pavillon i

Læs mere

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer.

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer. Notat Vedrørende: Afkortning af skoledagenes længde Sagsnavn: Skoledagens længde. Mulighed for kortere skoledage Sagsnummer: 17.00.00-G01-20-16 Skrevet af: Erik Kragelund Larsen/Jørn Sørensen/Torben Bugge

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Understøttende undervisning

Understøttende undervisning Understøttende undervisning - Mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Skoleudvalget, 17. november 2015 Lovgivning 16b

Læs mere

Informationsaften om folkeskolereform og bestyrelsesvalg

Informationsaften om folkeskolereform og bestyrelsesvalg Informationsaften om folkeskolereform og bestyrelsesvalg www.skole-foraeldre.dk ( 33 26 17 21 Programpunkter! Folkeskolereformens mål og betydning for dit barns undervisning! Spørgsmål og dialog! Fælles

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Havndal skole Tirsdag den kl Referat

Skolebestyrelsesmøde Havndal skole Tirsdag den kl Referat Skolebestyrelsesmøde Havndal skole Tirsdag den 29.03.2016 kl. 17.00-20.15 Referat 1. Referat fra sidst Intet at bemærke 2. Nuværende dagsorden Intet at bemærke 3. Formandens beretning 4. Nyt fra Skoleledelsen

Læs mere

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 22. oktober 2014 Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Børn og Unge fremsender hermed Børn og Unge-byrådets

Læs mere

* alle timer beregnes i klokketimer. (1 lektion il 45 min. = 0,75 time)

* alle timer beregnes i klokketimer. (1 lektion il 45 min. = 0,75 time) Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens

Læs mere

Referent: Gitte Rask Cannon Afbud: Emne (og ansvarlig) Hvad skal vi udrette? Proces Tid Beslutning og hvem gør hvad?

Referent: Gitte Rask Cannon Afbud: Emne (og ansvarlig) Hvad skal vi udrette? Proces Tid Beslutning og hvem gør hvad? Mødetype: SKB Deltagere: Forældrevalgte Elevrepræsentanter Medarbejdere Skolens ledelse Dato og sted: 11/4 2016 19-21 Facilitator: Ivan Bährentz Referent: Gitte Rask Cannon Afbud: Emne (og ansvarlig) Hvad

Læs mere

_ Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer?:

_ Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer?: Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Bilag 2 Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Horsens Kommune 2. Folkeskole omfattet

Læs mere

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Velkommen tilbage efter sommerferien Efter en fantastisk sommer med masser af sol og varme, så kneb det lidt med solstrålerne, da vi mandag kl. 9.00 bød alle elever

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Folkeskolereform På vej mod en ny og bedre skoledag. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen

Folkeskolereform På vej mod en ny og bedre skoledag. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Folkeskolereform På vej mod en ny og bedre skoledag Børne- og Ungdomsforvaltningen Lidt om BUF Den største af de 7 forvaltninger i København Ca. 17.000 ansatte Ca. 500 niveau 4 ledere fx pædagogiske ledere

Læs mere

Ansøgning om afkortning af undervisningstiden

Ansøgning om afkortning af undervisningstiden Ansøgning om afkortning af undervisningstiden I skoleåret 2016/17 arbejder Distriktsskole Smørum med at afkorte undervisningstiden ved at konvertere den understøttende undervisning til to-voksenundervisning

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Program: Velkomst. Skolereformen generelt. FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre. Principper for skole-hjem samarbejdet.

Program: Velkomst. Skolereformen generelt. FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre. Principper for skole-hjem samarbejdet. Program: Velkomst Skolereformen generelt FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre Principper for skole-hjem samarbejdet Spørgsmål Overblik over fagfordelingen FællesSkolen (SKOLEREFORM) for nutidens

Læs mere

Velkommen til valgmøde

Velkommen til valgmøde Velkommen til valgmøde Gladsaxe Kommune Vadgård Skole 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen på Ebeltoft Skole angående muligheden for at afkorte skoledagenes længde.

Høringssvar fra skolebestyrelsen på Ebeltoft Skole angående muligheden for at afkorte skoledagenes længde. Høringssvar fra skolebestyrelsen på Ebeltoft Skole angående muligheden for at afkorte skoledagenes længde. På Ebeltoft Skole går vi klart ind for at få muligheden for at afkorte skoledagene. Ønsker til

Læs mere

Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende

Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende undervisning mv. Generelle bemærkninger KL takker for muligheden for at komme med høringssvar. KL finder det positivt, at der nu

Læs mere

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen Gør en god skole bedre - Et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor et fagligt løft af folkeskolen Alle børn skal blive dygtigere Dagens folkeskole skal gøre vores børn og unge parate til morgendagens samfund

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen

FOLKESKOLEREFORMEN. Stensagerskolen FOLKESKOLEREFORMEN Stensagerskolen Tre overordnede mål for folkeskolen 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Notat vedrørende konkrete ansøgninger om reduktion af skoledagens længde i medfør af folkeskolelovens 16b

Notat vedrørende konkrete ansøgninger om reduktion af skoledagens længde i medfør af folkeskolelovens 16b Notat vedrørende konkrete ansøgninger om reduktion af skoledagens længde i medfør af folkeskolelovens 16b Børne- og ungdomsudvalget udsatte på sit møde den 27. april 2016 behandlingen af en række ansøgninger

Læs mere

Folkeskolereformen 2013

Folkeskolereformen 2013 Program Oplæg om: - Folkeskolereformen - Hvad gør vi på Kragelundskolen? - SFO Skolebestyrelsen - valg Spørgsmål og debat - Valg til skolebestyrelsen - Kragelundskolen næste skoleår Folkeskolereformen

Læs mere

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på har læring i sigte. Vi er optagede af skabe det bedst mulige læringsmiljø, hvor eleverne lærer så meget de kan, og hvor den enkelte

Læs mere

Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg. Frederiksberg Skolen på la Cours Vej

Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg. Frederiksberg Skolen på la Cours Vej Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Frederiksberg Skolen på la Cours Vej www.skole-foraeldre.dk 33 26 17 21 Hvem er jeg? Henrik Hjorth Hansen Privat: Cecilie 16 år, Christoffer

Læs mere

Udmelding af rammeforsøg om mere fleksible muligheder for tilrettelæggelse af skoledagen med fravigelse af folkeskolelovens 14b og 16a

Udmelding af rammeforsøg om mere fleksible muligheder for tilrettelæggelse af skoledagen med fravigelse af folkeskolelovens 14b og 16a 1 - Udmeldebrev.pdf Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-5-17 Udskrevet den 06-04-017 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Udmelding af rammeforsøg om mere

Læs mere

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Sind har det som faldskærme de virker kun, når de er åbne Skolereform læringsreform

Læs mere

Princip for undervisningens organisering

Princip for undervisningens organisering Princip for undervisningens organisering Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der sikrer hver enkel elev bedst mulig læring, dannelse og trivsel. Indhold Elevernes undervisningstimetal

Læs mere

SKOLEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE (udkast)

SKOLEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE (udkast) SKOLEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE (udkast) Udkast 2016 Indhold National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik...2 Vision...3 Mål for Dragør skolevæsen...4 Prioriteter for skolevæsenet...5 Trivsel...5 Faglige

Læs mere

Fusions- og udviklingsforløb

Fusions- og udviklingsforløb Fusions- og udviklingsforløb 4 skoler, 110 lærere og 1060 elever Fusion er en proces, hvor mellemtiden er central Retning Hverdag Træthed Chock Mellemtid Afprøvning Afsked Usikkerhed Relationelt perspektiv

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM 2014

FOLKESKOLEREFORM 2014 INFORMATIONSMØDE 2 FOR FORÆDLRENE DEN 10. JUNI 2014 SAMSØGADES SKOLE Tjek ind Velkomst v. Martin Præsentation af mødets program Mål for mødet PROGRAM 16.00 Tjek ind 16.10 Samsøgades Skole - version 2.0

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune 1. Konklusion Byrådet behandlede den 18. november 2015

Læs mere

Lundtofte Skole. Info om skolereformen det store skriv. Maj 2014

Lundtofte Skole. Info om skolereformen det store skriv. Maj 2014 Lundtofte Skole Info om skolereformen det store skriv Maj 2014 Kære forældre og elever på Lundtofte Skole, Folkeskolereformen træder i kraft den 1. august 2014. Folkeskolens styrker og faglighed skal fastholdes

Læs mere

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Punkt 13. Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning 2015-058779 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

HØRINGSVERSION. Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15

HØRINGSVERSION. Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15 HØRINGSVERSION Center for Skoletilbud D 4646 4860 E cs@lejre.dk Dato: 5. februar 2014 J.nr.: 13/13658 Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15 I de

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014 Folkeskolereformen på Højboskolen Tirsdag den 6. maj 2014 Første spadestik Højboskolen -version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal løftes med

Læs mere

Indeværende notat er et bud på, hvordan en første udfoldelse af dette samarbejde og partnerskab kan se ud - set i lyset af folkeskolereformen.

Indeværende notat er et bud på, hvordan en første udfoldelse af dette samarbejde og partnerskab kan se ud - set i lyset af folkeskolereformen. Emne: Partnerskab og samarbejde ml. folkeskole og ungdomsskole i Vejle Kommune. Dato 03-03-2014 Sagsbehandler Erik Grønfeldt Direkte telefonnr. 76815068 Journalnr. 17.00.00-A00-1-13 1.0 Indledning Med

Læs mere

Velkommen til Skolebestyrelseskursus D. 26. AUGUST 2015 TINGSTEDET, SØNDERSØ RÅDHUS.

Velkommen til Skolebestyrelseskursus D. 26. AUGUST 2015 TINGSTEDET, SØNDERSØ RÅDHUS. Velkommen til Skolebestyrelseskursus D. 26. AUGUST 2015 TINGSTEDET, SØNDERSØ RÅDHUS. Livstræet Der er så meget, der kan trykke gøre dagen trist og grå Se de folk der uden lykke bare går og går i stå Lad

Læs mere

Højmarkskolen. Lene Korsgaard Skoleleder Tlf:

Højmarkskolen. Lene Korsgaard Skoleleder Tlf: Ansøgningsskema 1. Rammeforsøg med forkortet skoledag og tolærerordning 2. Kommunens navn Vejen Kommune 3. Skole omfattet af ansøgningen Højmarkskolen 4. Underskrift 5. Kontaktperson Kontaktperson og dennes

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl i Frokoststuen

Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl i Frokoststuen Referat af skolebestyrelsesmøde torsdag d. 2. maj 2013 Kl. 19-21.30 i Frokoststuen Mølleskolen tlf. 87-943100 www.moelleskolen-ry.dk Formand: Lone Dalsgaard André Fraværende: 51-2012/13: 5 min. Godkendelse

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

BALLESKOLENs informationsmøde

BALLESKOLENs informationsmøde BALLESKOLENs informationsmøde OM FORSLAGET TIL NY SKOLESTRUKTUR Vejen frem mod Skolestrategi 2021 Torsdag den 22. oktober kl. 19-21 Program Kl. 19-19:10 Skolebestyrelsen på Balleskolen byder velkommen

Læs mere

Skolereform i forældreperspektiv

Skolereform i forældreperspektiv Skolereform i forældreperspektiv Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Hvide Sande skole www.skole-foraeldre.dk 33 26 17 21 Præsentation Lars Bøttern Bor i Vestjylland, Tarm Uddannelse:

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

Hyldgård 17-03-2014. Ny folkeskolereform

Hyldgård 17-03-2014. Ny folkeskolereform Hyldgård 17-03-2014 Ny folkeskolereform Oplæg 23-05-2013 Skolerne er i fuld gang med at lave en masterplan for et nyt læringshus Undervisning i skole og leg i SFO Læring i undervisning og fritid Ny folkeskolereform

Læs mere

MØLLESKOLEN August 2014

MØLLESKOLEN August 2014 MØLLESKOLEN August 2014 Hvad ved vi nu? Hvad er opgaven? Fokus på læring Skoledagens opbygning Klasser Forventninger Lektiecafé og hjemmearbejde Næste skridt Spørgsmål Reformens mål Folkeskolen skal udfordre

Læs mere

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål

Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Foto: Thomas Mikkel Jensen Skolerne i Ishøj Kommune Vores skoler vores mål Information om målene for folkeskolerne i Ishøj Kommune Ishøj Kommune Folkeskolereformen betyder, at dit barns skoledag vil blive

Læs mere

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015 BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I LEMVIG KOMMUNE - juni 2015 Indhold Indledning... 2 Teamstrukturen... 2 Den samskabende skole... 3 Vejledende timefordeling... 3 Tysk fra

Læs mere

Et fagligt løft af folkeskolen

Et fagligt løft af folkeskolen Et fagligt løft af folkeskolen 1 Hvorfor er der behov for en reform af folkeskolen? Folkeskolen står over for en række udfordringer: Formår ikke at bryde den negative sociale arv For mange forlader skolen

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i Folkeskolereformen af 13. juni 2013. For at understøtte planlægningen

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning Punkt 4. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Specialundervisning 2018-019018 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra

Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra Referat fra møde i GJUK s bestyrelse torsdag den 29. august 2013 kl. 19,00 Afbud: Dennis Larsen og Sonny Behrendt 1.Godkendelse af referatet fra Referatet godkendt uden bemærkninger. mødet den 30.5.2013

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

DEN NYE FOLKESKOLEREFORM. Hvad er det for en størrelse?

DEN NYE FOLKESKOLEREFORM. Hvad er det for en størrelse? DEN NYE FOLKESKOLEREFORM Hvad er det for en størrelse? FOLKESKOLEREFORMEN REFORMEN TRÆDER I KRAFT I AUGUST 2014, IDET TID TIL FAGLIG FORDYBELSE OG LEKTIEHJÆLP FREM TIL NÆSTE FOLKETINGSVALG BLIVER OBLIGATORISK

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om

Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om Information til forældre på Englystskolen om reformens indhold og konsekvenser Skole-/hjemsamarbejde i en fremtidig kontekst Information om forestående skolebestyrelsesvalg Folkeskolereformen Mål og Indhold

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Folkeskolereformen - fokus på faglighed

Folkeskolereformen - fokus på faglighed Folkeskolereformen - fokus på faglighed Hvorfor en folkeskolereform Folkeskolen anno 2013.intellektuel og uddannelsesmæssig armod, Politikken Fokus på bedre uddannelse og bedre udnyttelse af skattekronerne,

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik Vision Mål for Dragør skolevæsen Prioriteter for skolevæsenet Lokal sammenhængskraft

Læs mere

Skovvejens Skole. Før Dagsorden

Skovvejens Skole. Før Dagsorden Skovvejens Skole Skolebestyrelse Møde nr. 3 Torsdag d. 3. november 2016 Kl. 18.00 18.30 Økonomi KL. 18.30 21.00 Ordinært møde Møder: Tirsdag d. 13/12 (Kildebjerg) tirsdag d. 31/1 (Jyderup) Onsdag d. 1/3

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Forvaltningen sender ministeriets brev til kommunens skoler sammen med vedlagte følgebrev.

Forvaltningen sender ministeriets brev til kommunens skoler sammen med vedlagte følgebrev. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til aflæggerbordet ved BUU-møde den 23. september 2015 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har den 26. august 2015 fremsendt brev

Læs mere

Dialogaften d. 13.juni.2018 oktober Program

Dialogaften d. 13.juni.2018 oktober Program Dialogaften d. 13.juni.2018 oktober 2017 Program Introduktion - Kim Funk Johannessen Ny Struktur - Anders Thingholm USU - Britta Degnbol Co-teaching - Allan Buchholt Høj Klub og SFO - Anette Lægaard Sørensen

Læs mere

23. februar 2014 Gruppeordningen på Søborg Skole: Gruppeordningen på Søborg Skole er organiseret som beskrevet i Gladsaxe Kommunes tilbudsvifte

23. februar 2014 Gruppeordningen på Søborg Skole: Gruppeordningen på Søborg Skole er organiseret som beskrevet i Gladsaxe Kommunes tilbudsvifte Supplerende beskrivelse og status vedr. gruppeordningen på 23. februar 2014 Gruppeordningen på : Gruppeordningen på er organiseret som beskrevet i Gladsaxe Kommunes tilbudsvifte 1. Tilbudsviften beskriver

Læs mere

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Horsens Kommune 2. Folkeskole omfattet af

Læs mere

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020 Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning Att: Ann Tina Langgaard Blåvandshuk Skole Skolevænget 12 6840 Oksbøl Tlf. 79 94 73 99 www.blaahuk.dk 20. april 2009 cokr Direkte tlf Mobil mail: cokr@varde.dk

Læs mere

Strukturen kan illustreres således: 29. Juni 2014

Strukturen kan illustreres således: 29. Juni 2014 Skolereformen På Firehøjeskolen er vi nu ved at lægge sidste hånd på vores udgave af skolereformen, der kommer til at gælde her på skolen efter sommerferien - fra august 2014. Reformens mål er bedre læring

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM 2014

FOLKESKOLEREFORM 2014 NY hverdag NYE rum NY adresse NYELANDVEJ - en skole i forandring De tre mål: Alle elever skal udfordres, så de bliver så dygtige, de kan Det betyder at: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til

Læs mere

Skolereform. Bolderslev Skole

Skolereform. Bolderslev Skole Skolereform Bolderslev Skole Folkets skole anno 2014 Der blæser nye vinde over den danske folkeskole. I december 2013 vedtog Folketinget en ny skolereform, som på alle måder er og bliver mulighedernes

Læs mere

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 20-11-2013 Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum Folkeskolereformen er en læringsreform. Den har fokus

Læs mere

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014

Folkeskolereform på Vestre Skole 2014 Mål: Alle børn skal lære så meget de kan Betydningen af negativ social arv skal mindskes Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal stige Midler: En længere og mere varieret skoledag Praksisnær og anvendelsesorienteret

Læs mere

Oplæg for deltagere på messen.

Oplæg for deltagere på messen. 1 Oplæg for deltagere på messen. Side 1 2 Baggrunden for skolereformen Den danske folkeskole står over for store udfordringer Det faglige niveau særligt i læsning og matematik er ikke tilstrækkeligt højt

Læs mere

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Til alle kommunalbestyrelser Undervisningsministeriet Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Folkeskolereformen

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

Alle børn skal lære mere

Alle børn skal lære mere Skolereformen Kontaktforældremøde 5. maj 2014 Alle børn skal lære mere Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Program 19.00 Velkomst v/ skolebestyrelsens formand Birgit Bach-Valeur 19.05 Valg til skolebestyrelsen

Læs mere

Årsmøde 2013/14. Lynghøjskolen 10. juni 2014 i lokale 81/82

Årsmøde 2013/14. Lynghøjskolen 10. juni 2014 i lokale 81/82 Årsmøde 2013/14 Lynghøjskolen 10. juni 2014 i lokale 81/82 Dagsorden for årsmødet (18:00 20:30) Intro og velkomst (5 minutter) Årsberetning ved formand (10 minutter) Ny folkeskolereform hvordan bliver

Læs mere