Til Aftalepartierne bag medieaftalen for september 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Aftalepartierne bag medieaftalen for september 2010"

Transkript

1 NOTAT Til Aftalepartierne bag medieaftalen for september 2010 Forslag fra det hurtigt arbejdende udvalg vedrørende nærmere fastlæggelse af programprofilen for den fjerde landsdækkende FM-radio-kanal Udvalgets forslag er disponeret således: 1. Udvalgets kommissorium 2. Udvalgets opgave 3. Det danske radiomarked 4. Inspiration fra andre lande 5. Radiofaglige præmisser for udvalgets arbejde 6. Mulige scenarier Bilag: 1. Karakteristika for det danske radiomarked 2. Programkategorier 3. Oversigt over fælles anbefalinger og de tre scenarier 4. Scenarie a: Kulturradioen 5. Scenarie b: NewsTalk-radioen 6. Scenarie c: Den folkelige radio 1. Udvalgets kommissorium Af udvalgets kommissorium fremgår bl.a. følgende: Det fremgår af medieaftalen for , at Det er hensigten at udbyde den fjerde landsdækkende FM-radio-kanal, som p.t. benyttes af DR, på følgende vilkår: Der stilles krav om nyheds-, aktualitets-, kultur- og debatprogrammer. Programprofilen skal herudover være en bred musikprofil. Der stilles DAB-kapacitet til rådighed med henblik på digital paralleludsendelse af kanalen. Der afsættes op til 100 mio. kr. årligt af licensmidlerne til driften af kanalen. Der er ikke adgang til at sende reklamer på kanalen. Udbudsformen er skønhedskonkurrence (men med et priselement af hensyn til statsstøttereglerne). Der er ikke adgang for DR til at byde, da målet er reel konkurrence på public service-indhold på radioområdet. J. Nr.

2 Side 2 Det fremgår desuden af aftalen, at: Der nedsættes et hurtigt arbejdende udvalg med eksterne deltagere til i august måned at komme med forslag til en mere præcis og sammenhængende programprofil for den fjerde FM-kanal indenfor ovenstående skitserede public service-rammer. Udvalget skal komme med et oplæg til drøftelse blandt aftalepartierne, før de nærmere udbudsvilkår fastsættes af aftalepartierne. Udvalget vil bestå af 3-5 medlemmer, der udpeges af ministeren efter drøftelse med aftalepartierne. Udvalget bedes på ovenstående baggrund fremkomme med forslag til overordnet, sammenhængende programprofil for den fjerde FM-kanal, der kan danne grundlag for en politisk beslutning om fastsættelse af de nærmere konkrete programkrav ved udbud af kanalen. Kommissoriet indeholder følgende formuleringer vedrørende programprofilen: Det er udgangspunktet, at der ikke bliver tale om en kanal, hvis sendeflade er domineret af popmusik. Høje lyttertal er således ikke det vigtigste succeskriterium. Den foreslåede programprofil/programkrav bør indeholde konkrete forslag til: 1. Den overordnede fordeling mellem taleprogrammer og musik. 2. Det tidsmæssige omfang af henholdsvis nyheds- aktualitets-, kultur- og debatprogrammer 3. Overordnede forslag til indholds- og kvalitetsmæssige krav, der bør stilles til henholdsvis nyheds- aktualitets-, kultur- og debatprogrammer 4. Forslag til eventuelle nærmere krav til kanalens musikindhold, herunder i hvilket omfang der bør stilles specifikke musikalske genrekrav (klassisk, jazz, rock pop osv.) og i bekræftende fald hvilke genrer og hvilken tidsmæssige fordeling der bør være imellem dem. 5. Forslag til, hvordan de samlede forslag til krav til kanalen kan udmøntes til en tidssvarende sammenhængende og velfungerende programflade. Udvalget kan fremkomme med flere forskellige forslag samt angive i hvilket omfang dele af de forskellige forslag vil kunne skiftes ud uden negativt at påvirke kravet om en sammenhængende, velfungerende programflade. Udvalget bør redegøre for, hvilke lyttermålgrupper, udvalgets forslag retter sig imod, og hvilke forventninger udvalget har til lyttertal for udvalgets foreslåede programprofil/programprofiler. Udvalgets forslag skal forholde sig til det samlede danske radiobillede. Udvalget behøver ikke at fremkomme med detaljerede økonomiske konsekvensberegninger af udvalgets forslag, men udvalget bør have blik for, at udvalgets samlede forslag, herunder til krav til indhold og kvalitet af de enkelte programtyper, kan forventes at kunne gennemføres indenfor en ramme på op til 100 mio.kr årligt.

3 Side 3 2. Udvalgets opgave Udvalget har sat sig for at beskrive forskellige kanalformater, der kan leve op til de målsætninger, der er fastlagt i kommissoriet vel vidende, at der efterfølgende skal arbejdes med at omforme og supplere dette til præcise krav og vurderingskriterier, der kan danne grundlag for udbuddet af tilladelsen. Udvalget har herudover set det som sin opgave at komme med idéer, som kan inspirere potentielle ansøgere til kanalen. Udvalget har taget udgangspunkt i, at kanalen efter kommissoriet skal være en public service-kanal med en sammenhængende programprofil. Efter udvalgets opfattelse bør kanalen sætte sine redaktionelle målsætninger ud fra en positivt defineret og hidtil uhørt høj - ambition om at levere journalistisk og formidlingsmæssigt drevet kvalitetsradio til danskerne og ikke af, hvordan den adskiller sig fra de eksisterende danske kanaler. Efter udvalgets opfattelse skal denne radiokanal således ikke udfylde det hul der evt. måtte efterlades ved sammenlægningen af DRs P1 og P2. Den nye radiokanal skal benytte en unik mulighed for - med god finansiering - at genopdage radiomediets muligheder og vise nye, overraskende veje. Efter udvalgets opfattelse kan som succeskriterier for kanalen i ikke-prioriteret rækkefølge - opstilles: Public service-værdi (sociale, kulturelle, demokratiske behov) Journalistisk og formidlingsmæssig kvalitet Nyskabelser med hensyn til fortælleformer og radiogenrer Nyskabelser med hensyn til distribution og integration af nye medier Nyskabelser med hensyn til produktionssamarbejder etc. Lyttertilfredshed Lyttertal opgjort som dækning (hvor stor en del af danskerne lytter til kanalen) Lyttertal opgjort som share (hvor meget lytter danskerne til kanalen) 1 I udvalgets drøftelser har tegnet sig tre forskellige visioner for kanalen, og udvalget har derfor opstillet tre forskellige scenarier for en sammenhængende kanalprofil. 3. Det danske radiomarked 3.1. Karakteristika ved det danske radiomarked Det danske radiomarked kan beskrives ud fra det nuværende udbud og efterspørgsel. 2 Danskerne (12+ år) hører radio 14½ time om ugen, og 94,4 pct. hører radio i en gennemsnitlig uge. Radiolytning er udbredt i hele befolkningen; over 92 pct. i alle grupper efter alder og uddannelse er ugentlige radiolyttere. Men der er forskel på, hvor lang tid, man lytter radio. De årige lytter 1 Dækning defineres som kanalens ugentlig dækning, dvs. hvor stor en del af danskerne (over 12 år), der lytter mindst 5 sammenhængende minutter til kanalen inden for en uge, jf. bilag 1. Share defineres som kanalens andel af danskernes (over 12 år) samlede lyttetid til radio. 2 En nærmere beskrivelse findes i bilag 1.

4 Side 4 kun ca. 9 timer om ugen, de årige lytter ca. 13 timer, de årige næsten det samme, 14 timer, mens de ældre på 55+ år lytter mest, ca. 19 timer. Lytternes interesser påvirker deres valg af radiokanal. Det er særligt tydeligt for DR P1 og P2, som bl.a. tiltrækker lyttere med interesse for landsnyheder, udenrigsnyheder og EU, for baggrund og debat, for kulturprogrammer, for klassisk musik og jazz. P2s lyttere har desuden særlig interesse for information om musikken i radio og for det åndelige/religiøse. P3-lytterne markerer sig især med en stærk interesse for sport i radioen, og P4-lytterne for spørgeprogrammer om f.eks. have eller sundhed, men også for lokale nyheder og serviceoplysninger. Udvalget har fået undersøgt, hvilke udsendelser på P1, der tiltrækker inkarnerede lyttere til P3. Det er ikke de traditionelle magasinprogrammer som Apropos, Orientering, P 1 debat eller lign. Derimod finder P3-lytterne frem til satiren (Rytteriet, Selvsving), en del oplevelsesradio 3, stærke værtsprofiler og i nogen grad til morgenfladen på P1. 4. Inspiration fra andre lande Formatradio Radiokanaler defineres generelt ved deres format eller musikprofil. Kendte formater er CHR (Contemporary eller Current Hit Radio, der spiller hits fra det seneste år) eller det bredere AC (Adult Contemporary, som henter musikken fra de seneste år). Derudover findes mange andre musikbestemte formater, men de er mindre relevante for det nye FM 4, fordi musikprofilen ikke er det definerende for kanalen. Talk radio Et format som talk radio defineres således (i New Yorks radioguide): A format or program which features one or more hosts discussing current events and other topics, often in the context of a particular political ideology. Talk programs frequently feature in-studio guests and calls from members of the public, representing varying degrees of expertise. Health, medical, and financial topics are especially popular. Radioformatet talk radio findes i flere lande og har givet inspiration. Udvalget har haft besøg af den amerikanske radioekspert Ken Benson ( P1research 4 ), der ud fra kommissoriet og en belysning af det danske radiomarked, pegede på, at der bør være realistiske muligheder for en kanal med News and Talk-indhold. Engagement og public service Efter radio- og fjernsynslovens 10 er det bl.a. et krav til public service-virksomhed, at der ved informationsformidlingen skal lægges vægt på saglighed og upartiskhed. I sammenhæng med en dansk radio, der pålægges generelle public service-forpligtelser, er the context of a particular political ideology i definitionen af talk radio en udfordring. Der er næppe tvivl om, at den engagerede pro- 3 Oplevelsesradio er et radiofagligt udtryk for radio, der formidler kulturprodukter, der giver lytterne oplevelser af fx musik, litteratur eller dramatik 4 Der er ingen forbindelse til DRs P1.

5 Side 5 gramvært har sat sit præg på amerikansk talk radio, og hvis man ønsker inspiration fra denne type radio, må udformningen særligt af kravet om upartiskhed overvejes nøje, for så vidt det retter sig mod det enkelte program. For programfladen som helhed bør der dog stilles krav om afspejling af samfundets politiske og kulturelle mangfoldighed. Udvalgets medlemmer anbefaler desuden, at der eventuelt hentes inspiration i følgende kanaler: NPR stationerne i USA: (Fx KCRW Santa Monica FM Johannesburg Radio Kultur Berlin This American life RTÉ (Irsk public service-station) 5. Radiofaglige præmisser for udvalgets arbejde Hvilke lyttergrupper vil være tiltrukket af de forskellige programtyper? De tale-programkategorier, der er oplistet i udvalgets kommissorium, vil formentlig særligt tiltrække de danskere, der i øjeblikket lytter til DRs P1 og P2. Det er blandt disse lyttere, der er særlig stor interesse for både nationale og internationale nyheder, EU-forhold, baggrundsstof, debat om aktuelle emner, erhverv og finansstof, kulturprogrammer og magasinprogrammer. Der er også grund til at tro, at de danskere, der i øjeblikket lytter til P3 og en gang imellem til P1 vil kunne tiltrækkes af satire, oplevelsesradio og måske en stærk værts-morgenflade. En nutidig, fagligt kvalificeret og uhøjtidelig formidling vil muligvis tiltrække et publikum, der føler sig for unge til P4 men ikke føler sig gamle nok til P1. Udvalget er enige om, at kanalen skal have ambitioner om at vise lytterne nye indgange til de smallere kulturelle genrer. 5.2 Udfordringen mellem en sammenhængende kanalprofil med en bred musikprofil Det fremgår af medieaftalen, at kanalen skal have en bred musikprofil. Udvalget har drøftet, hvorvidt bred skal forstås som bredt appellerende (til store lyttergrupper) eller som bredt spændende (over mange musikstilarter). Ministeren har under et samråd med Folketingets Kulturudvalg den 9. juni 2010 pointeret, at der vil være tale om en bred musikprofil i betydningen et varieret musikudbud, og at han har forventning om, at der vil skulle spilles både jazz og klassisk musik på kanalen, idet kanalen ikke skal gå de kommercielle radioer i bedene. Som det fremgår af udvalgets kommissorium, er høje lyttertal ikke det vigtigste succeskriterium, og kanalen skal ikke være domineret af popmusik. Musikpræferencer er meget individuelle, og en radiokanals musikvalg vil altid dele lytterne. Derfor er kanalens musikprofil en væsentlig og kritisk faktor for kanalens lyttermæssige succes uanset om den opgøres som oplevet nytteværdi, dækning, share eller efter andre succeskriterier.

6 Side 6 Nogle musikgenrer især popmusik appellere til store grupper af lyttere, men er blot uinteressante for andre. Hvis man spiller jazzmusik vil al statistik påvise en meget lille, men til gengæld loyal lytterskare. Hvis man spiller klassisk musik, vil man appellere til en ældre lytterskare men kan ikke automatisk forvente, at nye lyttere springer på klassisk musik. Snarere tager man sin musiksmag med sig, når man bliver ældre. Hvis man spiller genrer som dansk-top eller heavy-rock, vil man ligeledes appellere til relativt små, men meget dedikerede grupper. De nuværende P1- og P2-lyttere retter sig mod klassisk musik og jazz, mens det er formentligt vigtigt for opnåelsen af en høj dækning for kanalen, at disse og andre mindre poppede musikgenrer placeres med omhu, så potentielle lyttere til kanalens taleprogammer ikke skræmmes væk af uvant musik. Hvorvidt man kan tiltrække yngre lyttere afhænger af formidlingsform, mængden af musik og musikgenrer. En kanal med meget varieret valg af musikgenrer indebærer således en stor risiko for, at lytterne kun vil følge kanalen i kortere tidsrum, idet musik, der ikke falder i lytterens smag, vil få lytteren til at skifte kanal eller slukke for radioapparatet. Et program uden musik har ikke dette problem. De tre nedenfor opstillede scenarier anviser mulige metoder til at håndtere den udfordring med hensyn til musikvalg, som grundlaget for kanalen udgør. 6. Mulige scenarier Udvalget har drøftet forskellige prioriteringer af de ovenfor opstillede succeskriterier og er enige om at prioritere de første seks kriterier højt, dvs: Public service-værdi (sociale, kulturelle, demokratiske behov) Journalistisk og formidlingsmæssig kvalitet Nyskabelser med hensyn til fortælleformer og radiogenrer Nyskabelser med hensyn til distribution og integration af nye medier Nyskabelser med hensyn til produktionssamarbejder etc. Lyttertilfredshed På baggrund af disse overordnede kriterier har et samlet udvalg formuleret nedenstånde fælles anbefalinger. I udvalgets drøftelser har i øvrigt tegnet sig forskellige opfattelser af yderligere succeskriterier og mål for kanalen. På den baggrund har udvalgets medlemmer opstillet tre forskellige scenarier, som bl.a. adskiller sig med hensyn til succeskriterier vedrørende lyttertal - både som ugentlig dækning og som share. I pkt gives en kort beskrivelse af de enkelte scenarier. Efter en gennemgang af udvalgets fælles anbefalinger i pkt beskrives de enkelte scenariers karakteristika i pkt De fælles anbefalinger og forskellene på scenarierne er vist i oversigtsform i bilag Tre scenarier Udvalget har valgt at opstille tre scenarier for mulige kanal-/programprofiler for FM4, for distinktionens skyld kaldet Kulturradioen, News (and) Talk-radioen og Den folkelige radio:

7 Side 7 a. Kulturradioen Kulturradioen er en indholdsformateret blokradio for skiftende målgrupper. Den er den oplysende kulturformidler og kulturfornyer for de videbegærlige, engagerede, men ikke nødvendigvis højtuddannede lyttere, der i et individualiseret samfund også har interesse for fællesskabet. Kulturradioen karakteriseres ved massiv anvendelse af ressourcer til research, programforberedelse og formidling, med respekt for samfundets alsidighed og mangfoldighed. Der skelnes tydeligt mellem værtsrollerne i de enkelte programmer. Kanalens programflade skal afspejle og udfordre lytterne og perspektivere Danmark samt dansk tradition og kultur i en globaliseret verden. Der findes ikke en lignende kanal i det danske radiomarked i dag. b. NewsTalk-radioen Denne radio er den moderne talkradio efter amerikansk forbillede. Det er dynamisk live-radio, der er aktivt udfordrende, nysgerrig/vidende/åben imod omverden, engageret og engagerende, overraskende og gerne underholdende. Der skelnes meget tydeligt mellem værtsrollerne i de enkelte programmer. Lytterne har stor indflydelse på indholdet i kanalen. Denne kanal holder sig ikke tilbage for at provokere, og den enkelte vært må gerne have en holdning til tingene. Sammen med satire/humor er det med til at brande denne radio. I august 2010 ville kanalen fx som perspektivering og provokation have diskussionen om "Er det et stort problem at vi i weekenden fik vand i kælderen, når 20 millioner mennesker er ofre for oversvømmelser i Pakistan?" Kanalen vil blive opfattet som en åben og dynamisk platform for dansk kvalitetsradio i en nutidig kontekst. c. Den folkelige radio Ideen med denne model er at være bredt favnende og appellerende - eller populær om man vil - i tidsrummet på hverdage og dermed sikre, at monopolbruddet på radionyhedsformidlingen bliver reelt og ikke blot formelt. I de øvrige tidsrum skal kanalen være meget målrettet og fokuseret og har til opgave at servicere klart definerede segmenter og tilgodese mere snævre lytterinteresser. Dette betyder, at man ikke til enhver tid skal forsøge at favne alle, men at man skal tilstræbe, at man på et givent tidspunkt i løbet af én måneds udsendelser, har et programudbud, som potentielt vil kunne appellere til alle målgrupper. Kanalen skal pålægges en særlig forpligtelse til at prioritere dansk kultur, det danske sprog, den danske musik både den brede og den smalle samt emner, nyheder, debatter og indhold i øvrigt, som optager den danske befolkning. FM4 skal være en kanal for alle danskere. Nøgleord er mangfoldighed, relevans, nærvær, i øjenhøjde, professionel journalistik, uddannelse og oplysning Fælles anbefalinger Ud fra de ovennævnte succeskriterier, som udvalget er enige om at prioritere højt, stiller udvalget følgende forslag til udformningen af den kommende FM4: a. Målgruppe Udvalget forventer, at kanalen vil have aldersgruppen over 35 år som primær målgruppe. b. Selvstændig, stærk nyheds- og aktualitetsredaktion Udvalget mener, det skal kræves, at FM4 har en selvstændig, stærk nyheds- og aktualitetsredaktion, der skal have kapacitet til at producere originale nyheder og aktualitetsprogrammer. Redaktionelt skal hele Danmark og udlandet dækkes. Saglighed, upartiskhed og alsidighed skal være bærende princip-

8 Side 8 per for det redaktionelle arbejde. I den forbindelse skal nævnes, at udvalget har drøftet det forhold, at FM4 muligvis vil blive placeret i et større mediehus. Det vil give store muligheder for contentshare og gensidige fordele idet det naturligvis må forudsættes, at der er den fornødne selvstændighed og regnskabsmæssige adskillelse mellem FM4 og mediehuset. Det vil omvendt stride imod al nutidig medieproduktion og -organisation, hvis ikke denne potentielle fordel må udnyttes. Udbuddet bør dog ikke udelukke små organisationer fra at byde, selv om en meget lille organisation som udgangspunkt vil have større udgifter eksempelvis til etablering, programproduktion, rejser, administration og markedsføring. c. Nyskabende radio Udvalget lægger stor vægt på, at det så vidt muligt sikres, at FM4 bliver journalistisk, formidlingsmæssig, teknologisk og programmæssigt ambitiøs. FM4 skal være nyskabende med hensyn til indholdsmæssige fortælleformer, journalistik og programformater samt med hensyn til lytterinddragelse. FM4 bør i sin formidling være nyskabende og konstant søge nye veje, således at der på sigt tiltrækkes et bredt publikum. Med den økonomi, der er lagt op til, bør det være muligt at stille krav om, at FM4 i løbet af sine første (to) år etableres som såvel teknologisk som programmæssigt førende i forhold til ambitions- og innovationsniveau. Denne radio skal med andre ord bidrage til at fremtidssikre radiomediet forstået som dansksproget indholdsradio. Det kan overvejes, om det skal indgå som skønhedskriterie, at en vis procentdel af de tildelte licensmidler afsættes til programudvikling. I forlængelse af kravet om nyskabende radio foreslår udvalget, at der som skønhedskriterier peges på forskellige måder til sikring af, at FM4 forpligtes til at udvikle nyskabende radio. Det kunne være ved at etablere et "Radioakademi", forstået som rugekasse/væksthus på post-graduate-niveau for radiotalenter, der hjælpes til at udforske radiomediet med henblik på at udvikle nye formidlingsformer og producere udsendelser i nye formater og genrer. Målet er at skabe rammer for tilegnelse af radiokompetencer udenfor DR. Den konkrete udformning af radioakademiet bør være overladt til FM4 selv. Tanken er ikke at etablere en uddannelsesinstitution men en enkel model, med fx systematisk sidemandsoplæring, indsamling af viden og erfaringer fra resten af verden samt etablering af f.eks. talentværksteder - altid med det mål, at der produceres radio, der enten er formidlings-/programmæssigt nyskabende eller lykkes med formidling af særlig viden på baggrund af et akademisk speciale, praksiserfaring eller lignende. En anden form kunne være at lade et hold fra fx CBS udvikle et erhvervsmagasin og sidenhen evt. producere dele af programmet. FM4 bør ikke kun være nyskabende på indholdssiden men også gå nye veje og være nyskabende med hensyn til produktionssamarbejder. Udvalget anbefaler, at der (på samme måde som for TV2 Danmark) fastlægges en ramme på en vis procentdel (fx 5 pct.) af programbudgettet til indkøb af radioudsendelser fra uafhængige producenter dog ikke nyhedsprogrammer. Dette vil give fleksibilitet i programprofilen samt opmuntre til opdyrkelse af et (lille) eksternt produktionsmiljø. d. Kulturnyheder Udvalget lægger vægt på, at kulturområdet indgår som et prioriteret område inden for nyhedsdækningen. e. Dansk-procent af musikken Udvalget anbefaler, at der kræves en dansk-procent af musikken på mindst 30.

9 Side 9 f. Få genudsendelser Udvalget lægger vægt på, at FM4 kun kommer til at rumme få genudsendelser, og bemærker, at redigerede sammendrag af tidligere sendte programmer ikke bør anses som genudsendelser. g. Tilgængelighed på andre platforme end FM Det fremgår af medieaftalen, at der skal ske digital paralleludsendelse af kanalen på DAB. Udvalget anbefaler desuden, at alle udsendelser umiddelbart efter premiere stilles til rådighed på alle relevante platforme, herunder internettet, hvor der bør stilles krav om udvikling af et brugervenligt og dynamisk site. Udvalget er opmærksom på de ophavsretlige forhold, der er knyttet hertil, og peger derfor på, at der bør indrømmes en frist for opfyldelse og/eller mulighed for, at særligt, rettighedsbelagt stof redigeres ud i forbindelse med den efterfølgende tilrådighedsstillelse. h. Plads til værdier, til kompetence, til dybde I forlængelse af det høje ambitions- og innovationsniveau, som udvalget ønsker for FM4, anbefaler udvalget, at kanalen giver plads til værdibårne radioværtskaber, som det f.eks. kendes fra talk radio i bl.a. USA, forudsat det tydeligt deklareres for lytteren, at værten kan forventes at komme med værdiladede kommentarer, jf. pkt. 5 ovenfor. Udvalget lægger endvidere vægt på, at det så vidt muligt sikres, at FM4 bliver præget af stor formidlingsmæssig kompetence kombineret med dyb faglig indsigt i de behandlede stofområder. i. Særlige krav til FM4s public service-regnskab vedr. public service-værdi for danskerne mv. Public service-rapporten bør indeholde en (repræsentativ) tilfredshedsmåling i hele befolkningen ikke blot blandt de faste lyttere til kanalen. Udvalget anbefaler desuden, at det præciseres i udbudsmaterialet, at der i forbindelse med public service-regnskabet for FM4 udelukkende lægges vægt på programindholdet sendt på FM, således at eventuelle øvrige tilbud på fx DAB eller internet ikke medregnes. Det skyldes, at lytningen på disse platforme fortsat er så lille, at det udgør en ubetydelig del af den samlede sendeflade og derfor heller ikke bør tillægges vægt i public service-regnskabet. j. Øvrige forhold Udvalget vil endelig pege på, at DR ikke må være indholdsleverandør til FM4, og at det bør overvejes at give kanalen beredskabsforpligtelse, jf. reglerne herom De enkelte scenariers karakteristika a. Kulturradioen Dette scenarie er karakteriseret ved at lægge op til en kulturformidlende blokradio. Det skønnede potentielle lyttertal er 0,9 mio. lyttere i ugentlig dækning og 3-5 pct. share. Kanalens placering i radiobilledet kan karakteriseres som en kanal, der vil tiltrække de lyttere, der i dag lytter til DRs P1 og P2 samt udenlandske kulturkanaler. Kanalen lægger særlig vægt på journalistisk dybde og formidlingsmæssig kompetence og er åben for holdningsprægede værter i udvalgte og veldeklarerede programmer. Scenariets forslag til sammenhængende programflade indebærer følgende fordeling mellem de programkategorier, der er nævnt i kommissoriet:

10 Side 10 Kulturkanalen Nyheder Aktualitet Debat 5 Kultur Musik Andet Total 7% 21% 1% 33% 33% 4% 100% Kanalen vil have en musikprocent på højst 54 pct 6. Mindst 30 pct. af musikken skal være dansk. Musikprocenten skal variere over døgnet, således at der spilles mindst musik om dagen og mest om natten. Musik må kun sendes integreret i journalistisk bearbejdet sammenhæng eller som koncerttransmissioner. b. NewsTalk-radioen Dette scenarie er karakteriseret ved at lægge op til en ungdommelig live-radio, domineret af tale. Det skønnede potentielle lyttertal er 1,2 mio. lyttere i ugentlig dækning og 6-8 pct. share. Kanalens placering i radiobilledet kan karakteriseres som en kanal, der vil tiltrække de lyttere, der i dag lytter til DRs P1 og P3. Kanalen stiller særligt krav om radio-reportager, -montager og satire, og kanalen er åben for holdningsprægede værter i udvalgte og veldeklarerede programmer. Scenariets forslag til sammenhængende programflade indebærer følgende fordeling mellem de programkategorier, der er nævnt i kommissoriet: NewsTalk Nyheder Aktualitet Debat 7 Kultur Musik Andet Total 12% 24% 10% 14% 29% 12% 100% Kanalen vil have en musikprocent på højst 43 pct 8. Mindst 30 pct. af musikken skal være dansk, og den danske musik skal være fordelt jævnt over døgnet. Musikprocenten skal variere over døgnet, således at der spilles mindst musik om dagen og natten og mest om aftenen. Der skal stilles krav om bred repræsentation af musikgenrer, men ikke kvantitative krav for enkelte genrer. Den folkelige radio: Dette scenarie er karakteriseret ved at lægge op til en nyheds- og aktualitetsradio båret af bredt appellerende musik. Det skønnede potentielle lyttertal er 2 mio. lyttere i ugentlig dækning og pct. share. Kanalens placering i radiobilledet kan karakteriseres som en kanal, der i dagtimerne vil tiltrække de lyttere, der i dag lytter til DRs P3 og P4 samt de kommercielle. I aftentimerne og i weekenden vil kanalen tiltrække de lyttere, der i dag lytter til DRs P1 og P2. Scenariets forslag til sammenhængende programflade indebærer følgende fordeling mellem de programkategorier, der er nævnt i kommissoriet: Den Folkelige Nyheder Aktualitet Debat 9 Kultur Musik Andet Total Radio 3% 17% 4% 10% 52% 14% 100% 5 Det bemærkes, at der med debat som programtype alene menes indholdsmæssigt samfundsmæssig information. Kulturprogrammer og andre programmer i debatform er derfor ikke regnet med under programtypen debat. 6 Scenarierne stiller krav om maksimale musik-procenter for kanalens samlede udbud. I beregningerne over scenariernes forslag til programplan er kun regnet med den musikandel, der enten er planlagt som musikprogrammer, eller hvor det er forudsat, at sendefladen skal indeholde en bestemt musikandel. 7 Jf. note 5. 8 Jf. note 6. 9 Jf. note 5.

11 Side 11 Kanalen vil have en musikprocent på højst 60 pct 10. Mindst 35 pct. af musikken skal være dansk,.og den danske musik skal være fordelt jævnt over døgnet. Der skal stilles krav om en bred repræsentation af musikgenrer, men ikke kvantitative krav for enkelte genrer Nærmere beskrivelse af scenarierne. I bilagene 4-6 findes en samlet, nærmere beskrivelse af scenarierne. For hvert scenarie findes: En nærmere beskrivelse af scenariet samt forslag til nærmere krav og skønhedskriterier Forslag til en moderne, sammenhængende og velfungerende programflade/ sendeplan 11 Fordeling mellem programtyper og -formater Udvalget indstiller ikke nogen af scenarierne frem for andre, men det bemærkes, at vælges det at kombinere elementer fra de forskellige scenarier, kan det påvirke den skrøbelige balance og sammenhæng, som de opstillede programflader er udtryk for, og det kan betyde, at virkningerne bliver markant anderledes, end skønnet af udvalget. København, den 3. september 2010 Mette Bock Rolf Bagger Jesper Sehested Lund Ole Søndergaard Suzanne Moll (formand) 10 Jf. note Udvalget skal understrege, at der udelukkende er tale om eksempler på, hvordan det enkelte scenarie vil kunne udmønte sig i en konkret programplan.

Scenarie b: NewsTalk-radioen

Scenarie b: NewsTalk-radioen BILAG 5 Scenarie b: NewsTalk-radioen A) Faktiske oplysninger: Beskrivelse Lyttermålgruppe(-r) Forventninger til lyttertal Kanalens placering i det samlede danske radiobillede Forventes modellen at kunne

Læs mere

A) Faktiske oplysninger

A) Faktiske oplysninger BILAG 6 Scenarie c: Den folkelige radio A) Faktiske oplysninger Beskrivelse Lyttermålgruppe(-r) Forventninger til lyttertal Kanalens placering i det samlede danske radiobillede Forventes modellen at kunne

Læs mere

Bilag 1.5: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier)

Bilag 1.5: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Bilag 1.5: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Ansøger kan opnå point for tilsagn i forhold til de skønhedskriterier, der er angivet i bekendtgørelsens 9. 10 uddyber og præciserer de nærmere

Læs mere

Bilag 1.4: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier)

Bilag 1.4: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Bilag 1.4: Tilsagn om programmer m.v. (skønhedskriterier) Ansøger kan opnå point for tilsagn i forhold til de skønhedskriterier, der er angivet i bekendtgørelsens 23. Der henvises til de nærmere angivelser

Læs mere

Scenarie a: Kulturradioen

Scenarie a: Kulturradioen BILAG 4 Scenarie a: Kulturradioen A) Faktiske oplysninger: Beskrivelse Indholdsformateret blokradio for skiftende målgrupper Faste blokke, samme programflade alle ugens syv dage Kanalens formål: Kulturradioen

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse Radio- og tv-nævnet 27. oktober 2015 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. Dir.tlf. 33 73 33 35 lvl@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs

Læs mere

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4 BILAG 1. Karakteristika for det danske radiomarked Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Danskernes radiolytning Tabel

Læs mere

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal

Ansøgning om ændringer i tilladelsen til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FM-radiokanal Den 1. november 2017 Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: chefredaktør Jørgen Ramskov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Søren F. Jensen Specialkonsulent,

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse 26. oktober 2016 Radio- og tv-nævnet Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse for 2015 Morten Stephensen mos@slks.dk +45 33 74 52 32 Jour. nr. 16/03083 Radio- og tv-nævnet

Læs mere

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Som en del af den plan for driften, som ansøger skal udarbejde, skal der udfærdiges et budget med tilhørende redegørelse, som underbygger/dokumenterer

Læs mere

Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Ansøgning fra Radio24syv om ændringer

Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V. Ansøgning fra Radio24syv om ændringer Radio24syv Att.: Jørgen Ramskov Vester Farimagsgade 41 1606 København V Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. jfi@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3333 Ansøgning

Læs mere

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2.

Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde. Leonard Rossiter. Mikael Højris: Den Nye Musikbranche 2. Fjernsyn: en avanceret teknologi skabt til at forhindre folk i at underholde sig selv. Leonard Rossiter 184 185 Medierne Ordet medie stammer fra det latinske medium, der har betydningen at stå midt imellem

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal

Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal Radio- og tv-nævnets udbud af den fjerde jordbaserede FM-kanal Kulturministeren har udstedt bekendtgørelse nr. 5 af 5. januar 2011 om udbud af den fjerde FM-kanal (bekendtgørelsen). I henhold til 1 i bekendtgørelsen

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse for 2017

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse for 2017 Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse for 2017 Bilag 1) Kravsspecifikation for Radio24syvs programtilladelse: 1. Nyheder Tilladelsens pkt. 11, stk. 1: 2 timers nyhedsudsendelser

Læs mere

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal. Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal Bilag 4: Udkast til programtilladelse til den femte radiokanal Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed [tilladelseshaveren] tilladelse

Læs mere

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse

Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Bilag 1.1: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Som en del af den plan for driften, som ansøger skal udarbejde, skal der udfærdiges et budget med tilhørende redegørelse, som underbygger/dokumenterer

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public serviceredegørelse for 2016 Bilag 1) Kravsspecifikation for Radio24syvs programtilladelse: 1. Nyheder Tilladelsens pkt. 11, stk. 1: Programvirksomheden

Læs mere

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2003 Indledning Sky Radio A/S erhvervede ved radioauktionen den 18. juni 2003 retten til at udøve

Læs mere

Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 38 Offentligt

Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 38 Offentligt Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 38 Offentligt Bekendtgørelse om udbud af den fjerde FM-kanal I medfør af 11, stk. 9, og 45, stk. 5, i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal

Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal Notat Kommenteret høringsnotat om bekendtgørelse om den sjette jordbaserede FM-radiokanal 18. maj 2017 Den gældende programtilladelse til at anvende den sjette jordbaserede FMradiokanal (FM6) udløber den

Læs mere

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2004

Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2004 Sky Radios redegørelse for opfyldelsen af tilladelsesvilkårene for den femte jordbaserede FM-radiokanal, i 2004 Indledning Sky Radio A/S erhvervede ved radioauktionen den 18. juni 2003 retten til at udøve

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om DR s nye public service-kontrakt integration og den kristne kulturarv

Samråd i Folketingets Kulturudvalg om DR s nye public service-kontrakt integration og den kristne kulturarv Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 114 Offentligt TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Dato og klokkeslæt: Sted: Taletid: Forv. antal deltagere: Evt. andre forhold ministeren bør være opmærksom

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 017-20 VÆRD AT DELE. STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL. MISSION DRs mission er, at DR samler, udfordrer og oplyser Danmark. VISION Det er DRs vision at tilbyde indhold, der er værd at dele originalt kvalitetsindhold

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt.

Svar: Tak for invitationen til at svare på spørgsmålet om slutteksten i rulleteksterne på Cirkelinefilmen Cirkeline og verdens mindste superhelt. Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 63 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd i Folketingets Kulturudvalg den 1. december 2016 om den afsluttende sætning i rulleteksterne til

Læs mere

Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Kære Christian Scherfig

Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Kære Christian Scherfig Formand Christian Scherfig Radio- og tv-nævnet Styrelsen for Bibliotek og Medier H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V BESTYRELSEN DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C T +45 3520 3040

Læs mere

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE

RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE RATIONALET FOR PUBLIC SERVICE I DET 21. ÅRHUNDREDE Debatoplæg til Public service-udvalgets temamøde den 10. september 2015 S I D E 2 AF 6 R A T I O N A L E T F O R P U B L I C S E R V I C E I D E T 2 1.

Læs mere

Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv.

Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv. NOTAT 9. juni 2009 Tillægsaftale til medieaftalen for 2007-2010 om udvikling af radiomarkedet mv. Indledning Det fremgår af tillægsaftalen af 9. januar 2009 om omstruktureringsplan for TV 2/DANMARK og

Læs mere

Bilag 1.2: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse

Bilag 1.2: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Bilag 1.2: Plan for driften a) Budget med tilhørende redegørelse Som en del af den plan for driften, ansøger skal udarbejde, skal der udfærdiges et budget med tilhørende redegørelse, som underbygger/dokumenterer

Læs mere

Regeringens Medieaftaleoplæg for

Regeringens Medieaftaleoplæg for Regeringens Medieaftaleoplæg for 2007-2010 Temaer Udbygning af digitalt tv Udbygning af digital radio Etablering af en Public Service Fond Privatisering af TV 2 DR Medielicens KODA/Gramex Digitalt tv er

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 2015 2018 VÆRD AT DELE STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL DR er sat i verden for at skabe og formidle kultur og journalistik til hele befolkningen. Public service-opgaven har været den samme siden DRs første udsendelser

Læs mere

Det ikkekommercielle lokalradioudbud ved Slots- og Kulturstyrelsen

Det ikkekommercielle lokalradioudbud ved Slots- og Kulturstyrelsen Det ikkekommercielle lokalradioudbud ved Slots- og Kulturstyrelsen Hvad vil vi fortælle jer om i dag? Tidsplan for udbud af ikkekommercielle lokalradiotilladelser Hvem kan søge? Lokalt indhold Hvad kan

Læs mere

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier.

9. september 2014. Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K. Att.: Administrerende direktør Ebbe Dal ed@danskemedier. 9. september 2014 Danske Medier Pressens Hus Skindergade 7 1159 København K Radio- og tv-nævnet Jette Fievé chefkonsulent, cand.jur. xjfi@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Att.: Administrerende

Læs mere

Tænk-selv -øvelser i elektroniske medier.

Tænk-selv -øvelser i elektroniske medier. Tænk-selv -øvelser i elektroniske medier. Øvelse A) Robinson-ekspeditionen på TV. Bemærk: I denne øvelse er vi kun interesserede førstegangsudsendelser. Ofte, når man kaster sig over et program, man gerne

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet. København den 1. november 2005

Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet. København den 1. november 2005 RADIO- OG TV-NÆVNET Til institutter og forskningsmiljøer på medieområdet København den 1. november 2005 Opslag om 50 % finansiering af to phd.-stipendier af forskningspuljen om public service-medier Regeringen

Læs mere

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk Folkekirken.dk Koncept for folkekirken.dk Udkast 27.08.0916.06.09 Koncept for folkekirken.dk 27.08.09 Folkekirken.dk er Den Danske Folkekirkes hjemmeside. For driften af folkekirken.dk gælder følgende:

Læs mere

FDAvisen Forenede Danske Antenneanlæg

FDAvisen Forenede Danske Antenneanlæg FDAvisen Forenede Danske Antenneanlæg Se artiklen nedenfor FDAvisen er en service fra FDA med nyttige informationer til antenneforeningernes medlemmer. Denne artikel må citeres med angivelse af DR som

Læs mere

Hvorfor digital radio?

Hvorfor digital radio? Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del Bilag 4 Offentligt Hvorfor digital radio? Foretræde for Kulturudvalget den 7. oktober 2015 v/ Laila Kelp Rasmussen BFE er brancheorganisation for leverandører af forbrugerelektronik

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af den femte jordbaserede FM-radiokanal Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2013-019487 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. rpl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Fakta om P1 2013. Kontaktpersoner:

Fakta om P1 2013. Kontaktpersoner: P1 generelt P1 er DRs indholdsformaterede talekanal for videbegærlige og samfundsinteresserede borgere. Kanalen indeholder nyheder, debat, samfunds-, kultur- og videnskabsstof og opgaven er at behandle

Læs mere

Bilag 1 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme på offentlige områder

Bilag 1 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum. Skærme på offentlige områder Bilag 1 Værditest af DR på skærme i det offentlige rum Skærme på offentlige områder I det følgende værditestes tjenesten Skærme på offentlige områder. I Indledningen gøres der kort rede for den testede

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 03-06-2019 14:13:27 Indsendt af: Referencenummer: 1182448 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Antal (brugbare) radiomodtagere i de danske husstande - fordeling af husstandene i %

Antal (brugbare) radiomodtagere i de danske husstande - fordeling af husstandene i % MEDIERNES UDVIKLING 20 I DANMARK 014 RADIO BILAG: GRAF FER OG TABELLER H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk 40 38 Antal

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv.

Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv. 11 juni 2007 Beslutningspapir tiltrådt af partierne bag medieaftale 2007-2010 d. 11. juni 2007 - Retningslinier for udbud af digitalt tv mv. A: Overordnet fordeling af digitale tv-sendemuligheder Der er

Læs mere

Berlingske People A/S Pilestræde 34 1147 København K. Att.: Lisbeth Knudsen. Tilladelse til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FMradiokanal

Berlingske People A/S Pilestræde 34 1147 København K. Att.: Lisbeth Knudsen. Tilladelse til programvirksomhed på den fjerde jordbaserede FMradiokanal Berlingske People A/S Pilestræde 34 1147 København K Att.: Lisbeth Knudsen Radio- og tv-nævnet 10. maj 2011 Sagsnr.; 2011-007959 Jette Fievé chefkonsulent jfi@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 3333

Læs mere

Hvad er DAB? Flere kanaler - døgnet rundt. Nem betjening. Slut med FM knas

Hvad er DAB? Flere kanaler - døgnet rundt. Nem betjening. Slut med FM knas Hvad er DAB? Danmark har fået en ny type radio - den hedder DAB. I modsætning til FM sender DAB digitalt, så for at kunne lytte med skal du anskaffe dig en DABradio. De fås mange steder i Danmark. Se hvor

Læs mere

Samarbejdsforum for danske Lytter- og Seerorganisationer og Det Ny Public Service Råd

Samarbejdsforum for danske Lytter- og Seerorganisationer og Det Ny Public Service Råd Samarbejdsforum for danske Lytter- og Seerorganisationer og Det Ny Public Service Råd 9. september 2011 v/ Maria Rørbye Rønn Generaldirektør Agenda DR og mediemarkedet anno 2011 Tre tendenser Status DR

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 22. november 2013 Sagsnr: 2013-010561 Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig, cand.jur. gns@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14

BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14 BILAG 1: Nærmere beskrivelse af scenarierne, jf. afsnit 14 Udvalget har bedt Rambøll regne på de forretningsmæssige muligheder for en DTTgatekeeper ved varierende antal MUX til rådighed. Som nævnt vil

Læs mere

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR

FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR FORENINGEN FOR ENTERTAINMENT- & MEDIERET MARIA RØRBYE RØNN, GENERALDIREKTØR I DR 1 TYDELIG OG DIGITAL 2 TYDELIGERE PUBLIC SERVICE- PROFIL Styrkede positioner i forhold til børn og unge, kultur samt nyheder

Læs mere

strategiske mål

strategiske mål strategiske mål 2007-2010 INDLEDNING 1925 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Vi befinder os i en tid, hvor udviklingen går stærkt, og konkurrencen om danskernes medie- og kultur-forbrug bliver

Læs mere

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 227 Offentligt

Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 227 Offentligt Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 227 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 14-5-219 11:26:43 Indsendt af: Referencenummer: 1175971 NemID Serienummer: 56D8A2B Udsteder: CN=TRUST248 OCES Primary CA, O=TRUST248, C=DK Emne: CN=TRUST248

Læs mere

MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR

MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 171 Offentligt MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR ØGET DEBAT OM DR OG PUBLIC SERVICE FØRST

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 13-06-2019 16:27:10 Indsendt af: Referencenummer: 1186535 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Felter markeret med * skal udfyldes. Vedhæftede bilag må højst fylde 15 MB i alt. CVR-nummer Link til CVR Produktionsnummer Foreningens navn Kontaktperson, fornavn

Læs mere

Radio24syv Vester Farimagsgade København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør. over omfanget af genudsendelser på Radio24syv.

Radio24syv Vester Farimagsgade København V. Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør. over omfanget af genudsendelser på Radio24syv. Radio24syv Vester Farimagsgade 41 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO og chefredaktør Radio- og tv-nævnet 25. marts 2014 Sagsnr. 2014-001425 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen

Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen 21. juni 2019 Danske Mediers anbefalinger til en revision af Medieaftalen Danske Medier bifalder mange af initiativerne i Medieaftalen for 2019-23, som blev indgået 29. juni 2018. Det gælder især aftalen

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor regeringen ønsker at privatisere TV 2, om TV 2 ved et salg fortsat skal have public serviceforpligtelser,

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor regeringen ønsker at privatisere TV 2, om TV 2 ved et salg fortsat skal have public serviceforpligtelser, Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 88 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd vedr. privatisering af TV 2 (Samrådsspørgsmål J) Åbent eller lukket: Åbent 11. januar 2017 Dato

Læs mere

Public service i en national demokratisk offentlighed: Tre bud

Public service i en national demokratisk offentlighed: Tre bud Public service i en national demokratisk offentlighed: Tre bud Per Mouritsen Professor i politisk teori og medborgerskabsstudier Institut for Statskundskab, AU Udgangspunktet DR og (måske) TV2 er sidste

Læs mere

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C

Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttolister med forslag fra rundbordssamtalerne Bilag C Bruttoliste over stikord fra drøftelse af distribution af ikkekommerciel lokalradio og -tv via internettet den 29. januar 2014 1a) Hvilke muligheder

Læs mere

Filmaftale 2011-2014

Filmaftale 2011-2014 Filmaftale 2011-2014 Oktober 2010 Hovedoverskrifterne i regeringens udspil til filmaftalen er: 1. Et sundt og bæredygtigt filmproduktionsmiljø 2. Et fleksibelt og tilpasningsdygtigt støttesystem, der fremmer

Læs mere

RADIO 2015 BILAG: GRAFER OG TABELLER

RADIO 2015 BILAG: GRAFER OG TABELLER RADIO 2015 BILAG: GRAFER OG TABELLER Radiolytningen i Danmark er præget af en vis stabilitet. Radiolytningen udviser fortsat den vigende tendens, som kan spores tilbage til 2008, hvor danskernes radiolytning

Læs mere

Bemærkninger til Analyse vedr. DRs økonomi af KPMG og Struensee & Co.

Bemærkninger til Analyse vedr. DRs økonomi af KPMG og Struensee & Co. DR 5. januar 2018 Bemærkninger til Analyse vedr. DRs økonomi af KPMG og Struensee & Co. Indledning Konsulentvirksomhederne KPMG og Struensee & Co. har udarbejdet Analyse vedr. DRs økonomi på opdrag af

Læs mere

Kanal DUK - Beskrivelse

Kanal DUK - Beskrivelse Kanal DUK - Beskrivelse Lokal tv for de ukendte i hele Region Hovedstaden med fokus på Storkøbenhavn område. Kanal DUK vil lave lokal tv, som kaster lys over almindelige mennesker i lokale områder indenfor

Læs mere

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk/medieudviklingen

Læs mere

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet

Bilag 2. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet Bilag 2 Radio- og tv-nævnet 8. juni 2012 Rasmus Pleidrup Fuldmægtig, cand.jur. Vejledning til udbud af ledig sendetid på lokalradioområdet 2012 rpl@kulturstyrelsen.dk Direkte tlf.: 3373 3369 Radio- og

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 11-06-2019 23:56:37 Indsendt af: Referencenummer: 1185699 NemID Serienummer: 4B8ED218 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 06-06-2019 21:48:48 Indsendt af: Referencenummer: 1184347 NemID Serienummer: 4B8ED218 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 13-06-2019 20:22:01 Indsendt af: Referencenummer: 1186601 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Kapitel 1. Udbuddets genstand

Kapitel 1. Udbuddets genstand Udkast til bekendtgørelse om udbud af public service-radiokanal med tilhørende sendemuligheder (den fjerde FM-kanal og DAB) I medfør af 45, stk. 5 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 10-06-2019 12:52:24 Indsendt af: Referencenummer: 1185177 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal

Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal RADIO- OG TV-NÆVNET Tilladelse til programvirksomhed på den femte jordbaserede FMradiokanal (Landskanalen) 1. Radio- og tv-nævnet giver hermed TV 2 Radio A/S tilladelse til at udøve programvirksomhed på

Læs mere

En introduktion til DRs Dialogfora

En introduktion til DRs Dialogfora En introduktion til DRs Dialogfora 02 Indhold 03 Velkommen til DRs Dialogfora, 05 Hvad er et dialogforum? 06 Dialog er vigtig for DR 07 Den gode dialog og et par tommelfingerregler 08 Retningslinjer for

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 27-5-219 23:23: Indsendt af: Referencenummer: 11815 NemID Serienummer: 4B8ED218 Udsteder: CN=TRUST248 OCES Primary CA, O=TRUST248, C=DK Emne: CN=TRUST248

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4

DR DR Byen Emil Holms Kanal Købehavn C. Att.: Peter Skov. 27. juni Klage over skjult reklame i radioprogrammet Café Hack sendt på DR P4 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 Købehavn C Att.: Peter Skov Radio- og tv-nævnet H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. 27. juni 2017 mic@slks.dk

Læs mere

København den 16. juni 2004

København den 16. juni 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET København den 16. juni 2004 Radio- og tv-nævnets udtalelse om DR s public service redegørelse for 2003 DR har pr. 1. maj 2004 indsendt sin redegørelse for opfyldelse af public servicetilladelse

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

Fakta om P1 2012. Kontaktpersoner:

Fakta om P1 2012. Kontaktpersoner: P1 generelt P1 er DRs indholdsformaterede talekanal for videbegærlige og samfundsinteresserede borgere. Kanalen indeholder nyheder, debat, samfunds-, kultur- og videnskabsstof og opgaven er at behandle

Læs mere

Mini- opgave: Public service

Mini- opgave: Public service Mini- opgave: Public service Begrebet public service bruges inden for mediebranchen, når man taler om virksomheder. Public service - virksomheden, er en virksomhed der gennem offentlig finansiering, er

Læs mere

Lokal radio og Tv. Overordnede Ideer til nutid og fremtid. Bilag 10

Lokal radio og Tv. Overordnede Ideer til nutid og fremtid. Bilag 10 Lokal radio og Tv Overordnede Ideer til nutid og fremtid Kommissorium Overordnet anbefaling af hvorledes lokalradio og Tv s vilkår kan forbedres? Skal nævnsstrukturen ændres? Skal sende nettet re-planlægges?

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til DAB-blok 1

Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til DAB-blok 1 Radio- og tv-nævnet 1. juli 2016 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. Telefon 33 73 33 35 lvl@slks.dk www.slks.dk Resumé af Radio- og tv-nævnets udbud af tilladelse til DAB-blok 1 Sendemulighederne

Læs mere

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 17. marts 2006 FM 2006/21 Bemærkninger til forordningsforslaget 1. Baggrunden for forordningsforslaget Almindelige bemærkninger Landstingsforordning nr. 6 af 14. november 2004, der trådte i kraft den 1.

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 13-06-2019 14:55:31 Indsendt af: Referencenummer: 1186412 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Ansøgning fra Radio24syv om dispensation

Ansøgning fra Radio24syv om dispensation 22. december 2014 Berlingske People A/S Radio24syv Vester Farimagsgade 41, 2., 1606 København V Att.: Jørgen Ramskov, CEO & Chefredaktør Radio- og tv-nævnet Christian Edelvold Berg Specialkonsulent, Ph.d.

Læs mere

RadioRadio, Aarhus 26/4 2014

RadioRadio, Aarhus 26/4 2014 RadioRadio, Aarhus 26/4 2014 Undskyld. Men: Axel F med Harold Faltenmeyer var den Classic lytterne i Skandinavien reagerede mest positivt på i 2013. Det skal ikke ses om en opfordring til at playliste

Læs mere

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg.

Tilladelsesnummer Radio Vest's venner Holmegade Ulfborg. Tilladelsesnummer 1055-001 30. juni 2017 Radio Vest's venner Holmegade 19 6990 Ulfborg Radio- og TV-nævnet rvkontor@mail.dk Programtilladelse til udøvelse af ikkekommerciel lokalradiovirksomhed ved hjælp

Læs mere

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1

Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Tilladelse til ikkekommercielt tv i MUX 1 Indsendt: 12-06-2019 05:48:42 Indsendt af: Referencenummer: 1185738 NemID Serienummer: 56D8A2B0 Udsteder: CN=TRUST2408 OCES Primary CA, O=TRUST2408, C=DK Emne:

Læs mere

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S

Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S M I N I S T E R I E T BILAG 5 Aftale mellem Kulturministeriet og TV 2/DANMARK A/S Bodssystem for tilsidesættelse af visse vilkår for tilladelse til at udøve public service-programvirksomhed I 38 a, stk.

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S anmodning om ibrugtagning af MUX 6

Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K. Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen. Boxer TV A/S anmodning om ibrugtagning af MUX 6 Boxer TV A/S Langebrogade 6 E Postbox 118 1004 København K 27. august 2013 Søren F. Jensen Juridisk konsulent sfj@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 33 73 33 27 Att.: adm. direktør Steen Ulf Jensen Boxer

Læs mere

Forslag. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed

Forslag. lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed 2008/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 16. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturministeriet, j.nr. 2004-22153-37 Fremsat den 19. november 2008 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskemaet skal være modtaget i Styrelsen for Bibliotek og Medier, Mediesekretariatet, H.C. Andersens Boulevard 2, DK-1553 København V, senest

Læs mere

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed

Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskema til landsdækkende programvirksomhed Ansøgningsskemaet skal være modtaget i Styrelsen for Bibliotek og Medier, Mediesekretariatet, H.C. Andersens Boulevard 2, DK-1553 København V, senest

Læs mere

EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG

EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN SOCIALDEMOKRATIETS PRIORITETER FOR DET KOMMENDE MEDIEFORLIG 1 EN STÆRK DANSK STEMME I EN GLOBAL MEDIEVERDEN Medierne spiller en afgørende rolle for vores fællesskab

Læs mere

Journalistiske kvaliteter

Journalistiske kvaliteter Korallen i RUC s segl Journalistiske kvaliteter Rapport udarbejdet af Ida Willig, Mark Blach-Ørsten, Jannie Møller-Hartley og Sofie Flensburg Ida Willig, professor mso Center for Nyhedsforskning CBIT,

Læs mere