Undervisningsmateriale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undervisningsmateriale"

Transkript

1 Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/ /09/2018

2 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain in me. Udstillingen vises på Kunsten i perioden fra den 9. maj 2018 til den 16. september Undervisningsmaterialet kan bruges før, under og efter et besøg i udstillingen, og indeholder: Introduktion til underviseren o Om Kaarina Kaiikonen o Om udstillingen You remain in me Tekster til eleverne o Om Kaarina Kaiikonen o Om udstillingen You remain in me Ideer til opgaver til eleverne før, under og efter besøget Undervisningsmaterialet er lavet af Kunstens formidlingsafdeling. God fornøjelse! Vi anbefaler altid, at du og dine elever forbereder jer på udstillingen inden besøget. Har du spørgsmål til materialet eller brug for inspiration til arbejdet med Kaarina Kaikkonen You remain in me, kan du kontakte Peter Juul, pjj@kunsten.dk Book en omvisning, et dialogbaseret forløb eller et værkstedsbesøg til din klasse på

3 Introduktion til underviseren Den finske kunstner Kaarina Kaikkonen skaber, med den personlige historie som udgangspunkt, store, sanselige og spektakulære værker, der behandler universelle temaer som minder, menneskets eksistens, kærlighed, liv og død. Kaikkonen er særligt kendt for sine skulpturer og installationer lavet af skjorter materialer, og har udstillet på gallerier, museer, samt deltaget på biennaler verden over. Mange af disse værker kan opleves på Kunstens udstilling Kaarina Kaikkonen - You Remain In Me, der er den største soloudstilling med den finske kunstner på et dansk kunstmuseum. Som beskuer bliver man let opslugt af Kaikkonens univers. Med poesi, humor og genkendelige symboler, reflekterer hun over menneskelivet og hverdagen. Derved skaber hun rum for refleksion og samtale om både små og store emner også nogle af dem, der ellers kan være lidt svære at bearbejde, såsom sorg og tab. Du og din klasse kan besøge Kunsten på egen hånd med dette materiale i hånden, men du kan også booke et dialogbaseret forløb, hvor eleverne vil blive introduceret til udstillingen af en kunstformidler og arbejde med små praktisk-kreative opgaver i udstillingen.

4 Til underviseren: Om Kaarina Kaikkonen Kaarina Kaikkonen (f. 1952) er født i byen Idensalmi i Finland, men bor og arbejder i dag i Helsinki. Hun er uddannet fra Helsinki Academy of Fine Arts ( ), hvor hun studerede maleri. Kaikkonen har siden slået sit navn fast som en af de førende kunstnere i Finland, på grund af sit arbejde med skulpturer og installationer. Kaarina Kaikkonen har udstillet på store museer i Norden, Tyskland, flere steder i Europa som MAXXI i Rom, Kiasma i Helsinki, samt i USA. Hendes værker er desuden at finde i flere samlinger rundt omkring i verden blandt andet også i Kunstens samling. Mennesker har altid været en del af Kaarina Kaikkonens kunstværker, og særligt hendes egen familie spiller en central rolle. I en alder af kun 10 år mister Kaikkonen sin far, og hun begynder herefter at gå med hans gamle skjorter for at mindes ham og føle hans nærvær. Farens død bliver en form for psykologisk udgangspunkt for Kaarina Kaikkonen, og senere begynder hun at også at anvende morens tøj og accessories i sine kunstværker. Hvor skjorten bliver et symbol på faren, bliver stilletten et symbol på moren, og Kaikkonen mindes derfor sine forældre gennem deres efterladte tøj. Den røde tråd gennem Kaarina Kaikkonens kunst er netop brugen af tekstil særligt skjorter og jakker. Generelt foretrækker hun at anvende materialer og genstande, som vi kender fra og bruger i vores hverdag fx t-shirts, sko eller toiletpapir. Det er derfor tydeligt at se en inspiration fra den italienske kunstretning: Arte povera, der er en radikal kunstretning fra slutningen af 1960erne, hvor kunstnerne udforsker og afprøver brugen af ikke-konventionelle processer og materialer i/til deres kunstværker.

5 Til underviseren: Om udstillingen You remain in me Udstillingen You Remain In Me består af et udvalg af allerede eksisterende værker, samt to helt nye værker skræddersyet til Kunsten: et udendørs og et indendørs. I skulpturparken vises et værk, der går i dialog med den omgivende natur og de arkitektoniske rammer både museets og byens, hvorimod der i Kunstens Store Sal vises et værk, der arbejder med rummet som lysets katedral. For at kunne realisere det store udendørs skræddersyede værk, har der forud for udstillingen været igangsat et større indsamlingsarbejde. Kaarina Kaikkonen har bedt alle, der havde lyst, om at donere farverige T-shirts eller skjorter, der efterfølgende er blevet omdannet til kunstværkeret Bird on a wire, der er formet som en stor fjer. I alle værkerne i udstillingen kommer hver enkel T-shirt eller skjorte til at fremstå som en repræsentation af den person, der har ejet og båret tøjet. Tøjets funktion bliver derfor ændret fra praktisk beklædningsgenstand til tegn og symboler på levet liv. Det, at Kaikkonen inviterer folk til at bidrage og blive den del af værkerne og udstillingen gør, at det bliver et socialt og publikumsfavnende projekt. Deltagelse er generelt et vigtigt element for Kaikkonen i hendes kunstneriske virke, idet hun ønsker at ramme publikums egen erfaringshorisont og deres personlige historier. Når Kaikkonen inviterer folk til at donere T-shirts og skjorter, kan hun ikke på forhånd vide, hvad der bliver doneret, og må arbejde og udføre værket/værkerne ud fra det.

6 Til eleven: Om Kaarina Kaikkonen Kaarina Kaikkonen er født i 1952 i byen Idensalmi i Finland, men bor og arbejder i dag i Helsinki. Hun er uddannet fra Helsinki Academy of Fine Arts ( ), hvor hun studerede maleri. Siden har hun arbejdet med skulpturer og installationer, og er blevet en af de mest kendte kunstnere i Finland. Kaarina Kaikkonen har udstillet på gallerier, museer og flere biennaler - en form for festival med kunst - rundt om i hele verden. Man kan derudover finde hendes værker i flere samlinger rundt omkring i verden blandt andet også i Kunstens samling. Mennesker, og særligt hendes egen familie, har altid fyldt meget i Kaarina Kaikkonens kunst. Da Kaikkonen var 10 år gammel, mistede hun sin far. Hun savnede ham frygteligt og besluttede sig derfor for at sy nogle af hans skjorter om, så hun kunne passe dem og gå med dem i skole. På den måde følte hun, at han var tæt på hende, selvom han var død. Da Kaikkonen begyndte at lave kunst, valgte hun at bruge nogle af farens skjorter i sine kunstværker, og senere da hendes mor døde, begyndte hun at bruges hendes sko, tasker og smykker i sin kunst. Tøj eller stof er en form for rød tråd i Kaarina Kaikkonens kunstværker, og hun kan bedst lide at bruge materialer eller genstande, som vi bruger i vores hverdag f.eks. t-shirts, sko eller toiletpapir. Dette er kendt fra kunsthistorien, hvor der i slutningen af 1960erne opstod en retning i Italien, som man kaldte for Arte povera. Direkte oversat betyder det fattig kunst, og man kaldte den det, fordi kunstnere brugte materialer, som man ikke normalt forbinder med kunsten fx stof, poser eller gammelt træ.

7 Til eleven: Om udstillingen You remain in me Udstillingen har fået titlen You Remain In Me, der betyder Jeg bærer dig i mig. På udstillingen kan du opleve flere forskellige værker, og blandt andet to helt nye værker, som Kaikkonen har lavet særligt til Kunsten et udenfor i parken og et indenfor. I månederne inden udstillingen har Kaarina Kaikkonen bedt folk om at donere gamle T-shirts og skjorter, som så er blevet lavet om til kunstværker. I de forskellige kunstværker, kan man derfor se hver enkel T-shirt eller skjorte som et symbol på den person, der har ejet og gået med tøjet. Tøjet går derfor fra at være noget praktisk, som man tager på sin krop, til i kunstværket at blive til tegn og symboler på mennesker og liv. Kaarina Kaikkonen har inviteret folk til at donere tøj, fordi hun godt kan lide, når andre deltager i hendes kunstværker. Hun synes det er spændende at forholde sig til andre folks genstande og historier.

8 Ideer til opgaver inden besøget på Kunsten A) Lav et stamtræ over din familie, og snak om hvad familie betyder. B) Se billeder af forskellige kunstværker. Hvad er de lavet af? Hvad betyder de? Læs også titlerne og snak om betydningen. C) Læs teksterne om Kaarina Kaikkonen og om udstillingen på Kunsten. D) Snak om hvordan man opfører sig på museet.

9 Ideer til opgaver på Kunsten Se udstillingen, og tal om følgende: Fokuser på, hvad de forskellige værker er lavet af. Hvorfor bruger Kaarina Kaikkonen mon lige præcis de materialer? Hvad betyder det? Hvad gør det for jeres opfattelse af værkerne? Find værket You Remain In Me og brug et par minutter på at se det. Snak derefter i grupper af 3-4 personer om, hvilke ting (ikke i udstillingen), der kan få jer til at tænke på jeres far. Find værket Queen of the Night og brug et par minutter på at se det. Argumenter: Er det et godt kunstværk? Er det et dårligt kunstværk? Hvad handler det om? Hvordan spiller det sammen med sine omgivelser? Snak om udstillingen: Var den som I forventede? Eller var der noget, der var anderledes?

10 Ideer til opgaver efter besøget på Kunsten A) Lav et oplæg (max 5 minutter): Du medbringer en ting, der minder dig om din far eller mor, og fortæller om din far eller mor ud fra den. B) Lav et kunstværk med alternative materialer og objekter fra hverdagen, der minder dig om noget fx din familie, en god ferie, eller noget helt tredje. Præsenter og fortæl om jeres værker på klassen.

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk Øjnene der ser Dette undervisningsmateriale er udviklet af Louisiana Børnehus til projektet Afrika for børn. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.dk Skulpturer set med forskellige

Læs mere

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015 En lærerguide Susan Hiller 14. november 2014-1. marts 2015 Susan Hiller, Channels (2013). Installation at Matt s Gallery, London. Photograph by Peter White courtesy the artist, Matt s Gallery and Timothy

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE BANG - Thomas Bang i Esbjerg Kunstmuseums samling INSPIRATION TIL UNDERVISERE I FOLKESKOLEN - Hans værker er overvældende og svære at finde mening i, men et eller andet inviterer

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse 10 måder at knække kunsten på 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen 4.-10.klasse Indledning 10 måder at knække kunsten på præsenterer 10 forskellige metoder til at arbejde med

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen Transit EN LÆRERGUIDE TIL EN UDSTILLING om Menneskets forhold til naturen INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 19. februar til 17. marts kan du og din klasse opleve udstillingen TRANSIT. Med denne lærerguide

Læs mere

Undervisningsmateriale The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog

Undervisningsmateriale The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog Undervisningsmateriale The Log Lady - Ulla Jokisalo & Hilla Kurki i dialog 08.06.18 12.09.18. Intro til læreren Om undervisningsmaterialet Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

BUSAKTIVITETER efterår 2015

BUSAKTIVITETER efterår 2015 BUSAKTIVITETER efterår 2015 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2018 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

KULTURBUS tilbud. Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen.

KULTURBUS tilbud. Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. KULTURBUS tilbud Carl-Henning og Else Alfelt Museum & HEART tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART (2 aktiviteter) Fællesaktiviteter

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Undervisnings- materiale

Undervisnings- materiale Undervisnings- materiale Mellemtrin og udskoling Arkitektur og design på Kunsten Foto af Niels Fabæk Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om arkitektur og design på Kunsten.

Læs mere

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D I forbindelse med besøgene på Esbjerg Kunstmuseum under projekt SMART SKOLESTART 3.0 Mangfoldighed som grundtema: Gennem hele forløbet både i børnehaven, førskolen

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014 En lærerguide Beyond Reach 1. marts til 13. april 2014 Introduktion Kære underviser Fra 1. marts til 13. april 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en ny udstilling med værker specielt skabt til

Læs mere

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART

GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART GENNEM KUNSTEN DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART PROCESORIENTEREDE FORMIDLINGSEKSPERIMENTERR Gennem Kunsten er en række formidlingseksperimenter, som afprøver rammerne for,

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 28.8 1.9.2017 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Louisiana Lejrskole er Tid til

Læs mere

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt

overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt overlap En læreguide om en udstilling i et krydsfelt INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 9. april til 15. maj kan du og din klasse opleve udstillingen Overlap. Med denne lærerguide i hånden håber vi,

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Forløb: At sanse naturen langsomt Målgruppe: Indskoling Fag: Dansk, billedkunst Christen Dalsgaard: Solplettet bøgestamme, 1852 Indledning: I materialet her kan

Læs mere

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE En lærerguide 0. - 10. klasse INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 21. maj til 27. juni kan du og din klasse opleve udstillingen

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Vandværker Del. Vandværker. Randers Kunstmuseum 21. august - 24. oktober 2010. Undervisningsmateriale til 4. - 6. klasse

Vandværker Del. Vandværker. Randers Kunstmuseum 21. august - 24. oktober 2010. Undervisningsmateriale til 4. - 6. klasse Del Vandværker Randers Kunstmuseum 21. august - 24. oktober 2010 Undervisningsmateriale til 4. - 6. klasse Del 1 Indhold Indhold: 1 Før besøget på museet Lær og læs om vand, om koncept-kunst, samtids-kunst

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til udskolingen Arkitektur er bygninger. Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde i. Arkitektur

Læs mere

NORDIC CULTURE CAMP 2018!

NORDIC CULTURE CAMP 2018! 19.-26. august Nykøbing Mors NORDIC CULTURE CAMP 2018 www.rn.dk/nordicculturecamp VÆR MED PÅ NORDIC CULTURE CAMP 2018! Er du ung kunstner? Og kunne du tænke dig at opleve Kulturmødet Mors og deltage i

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Lærervejledning: Krop, identitet og iscenesættelse

Lærervejledning: Krop, identitet og iscenesættelse Lærervejledning: Krop, identitet og iscenesættelse Forløb: Krop, identitet og iscenesættelse Målgruppe: 1.-6. Klasse Fag: Dansk, billedkunst Indledning I materialet her kan du hente inspiration til arbejdet

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Mellemtrin Vilhelm Lundstrøm og den gode smag 15/9 2017-25/2 2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Vilhelm Lundstrøm og den gode

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Vilhelm Lundstrøm og den gode smag 15/9 2017-25/2 2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Vilhelm Lundstrøm og

Læs mere

Øjne der ser - Byg din skraldeskulptur

Øjne der ser - Byg din skraldeskulptur Øjne der ser - Byg din skraldeskulptur Indhold i forløbet - arbejdsopgaver Byg din skulptur ud fra det skrald klassen har indsamlet over længere tid. Mal din skulptur. Giv din skulptur et navn. Lave en

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014 En lærerguide KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling 4. oktober - 9. november 2014 Manuel Canu: From Wall to Floor, 2013 Introduktion Kære underviser I perioden 4. oktober til 9. november kan du og din

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00. Onsdag:

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Forløb om land art: 3BK (B-niveau) - 5 moduler om land art i forbindelse med et længere forløb om landskabsmaleri

Forløb om land art: 3BK (B-niveau) - 5 moduler om land art i forbindelse med et længere forløb om landskabsmaleri Forløb om land art: 3BK (B-niveau) - 5 moduler om land art i forbindelse med et længere forløb om landskabsmaleri Modul 1 Introduktion til land art-kunstnere + Christo - praktisk øvelse Lektie til modulet

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2016

KulTUR for alle efterår 2016 KulTUR for alle efterår 2016 Undervisningstilbud ifm. KulTUR for alle, efteråret 2016 Bussen kører tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 45-48. HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum tilbyder

Læs mere

TILBUD PÅ HEART. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov.

TILBUD PÅ HEART. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov. Datoer: Formiddag kl. 9.00-13.00: 19. sep. 21. sep. 26. sep. 28. sep. 3. okt. Eftermiddage kl. 12.00-15.00: 26. okt. 31. okt. 5. okt. 10. okt. 12. okt. 24. okt. 26. okt. 2. nov. 7. nov. 31. okt. 2. nov.

Læs mere

Samlerens fortælling The Brask Collection meets Willumsen. Undervisnings- og inspirationsmateriale klasse og ungdomsuddannelser

Samlerens fortælling The Brask Collection meets Willumsen. Undervisnings- og inspirationsmateriale klasse og ungdomsuddannelser Samlerens fortælling The Brask Collection meets Willumsen Undervisnings- og inspirationsmateriale 7.-10. klasse og ungdomsuddannelser Samlerens fortælling - betydninger på tværs En samling: at bringe enkeltheder

Læs mere

Mus eum. spas. Lærervejledning

Mus eum. spas. Lærervejledning Mus eum spas Lærervejledning Før Kære lærer Dette museumspas danner rammen om jeres besøg på et af de lokale museer i Varde Kommune. Gennem arbejdet med pas og besøg får eleverne et nyt kendskab til et

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser Maria Lassnig At male med kroppen 18/11 2016 26/2 2017 Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om særudstillingen

Læs mere

Lærervejledning til tema om ensomhed

Lærervejledning til tema om ensomhed Lærervejledning til tema om ensomhed 1 ensomhed Lærervejledning til tema om ensomhed DR Skoles undervisningsmateriale om ensomhed er målrettet undervisningen i fagene dansk og klassens tid, 6.-9. klasse.

Læs mere

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg Lev med kunst - og i al evighed. 16 Skulpturer af Anders Nyborg Livsglæde Stil, individualitet og karakter kommer for Hvorfor ikke give dine bedste venner en mange mennesker til udtryk gennem den skulptur

Læs mere

Foto: Museum Vestsjælland

Foto: Museum Vestsjælland Målgruppe: Modtagelsesklasser (mellemtrinnet) Din historie - min historie - vores historie Fagområder: Dansk som andet sprog, historie Kort beskrivelse: Din historie - min historie - vores historie er

Læs mere

HORSENS KUNSTMUSEUM 1

HORSENS KUNSTMUSEUM 1 1HORSENS KUNSTMUSEUM Internationale kunstnere Siden 1984 har Horsens Kunstmuseum koncentreret sig om indsamling af dansk samtidskunst, men ud fra et ønske om at perspektivere den danske kunstscene, er

Læs mere

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Sort mælk Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Museumsformidling og kunst Holocaust som erindringsbilleder i museumsformidlingen Med dette forløb tages der fat

Læs mere

EN LÆRERGUIDE Den Frie Udstilling

EN LÆRERGUIDE Den Frie Udstilling EN LÆRERGUIDE Den Frie Udstilling 30. november 2013-5. januar 2014 Introduktion Kære underviser Dette undervisningsmateriale er specifikt udviklet til at aktivere elevernes kritiske sans og sanseapparat

Læs mere

KULTURBUS tilbud forår 2016

KULTURBUS tilbud forår 2016 KULTURBUS tilbud forår 2016 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Fællesaktiviteter på

Læs mere

Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere

Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere Hendrik Krock: Pan og Syrinx. 1722. Indledning I materialet her kan du hente inspiration til hvordan, du kan forberede jeres besøg på Sorø Kunstmuseum

Læs mere

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 3 Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Forårsudstillingen lørdag den 6. april fra

Læs mere

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen ÅRBOG 2018 2018 var et år med fokus på Kunstbygningens nye internationale relationer. I foråret kom den internationale biennale for europæisk samtidskunst JCE Biennalen

Læs mere

OPLEV KUNSTEN. Sæt sanserne i spil DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART

OPLEV KUNSTEN. Sæt sanserne i spil DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART OPLEV KUNSTEN Sæt sanserne i spil DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART Oplev Kunsten sætter sanserne i spil, ansporer det personlige engagement og åbner en mangfoldighed af tilgange

Læs mere

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018 Til Københavns Kommunes Billedkunstudvalg Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden 9.-25. februar 2018 Jeg arbejder med grafik, skulptur og fundne objekter. I mine linoleumssnit

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2017

KulTUR for alle efterår 2017 KulTUR for alle efterår 2017 UNDERVISNINGSTILBUD PÅ HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART OG CARL-HENNING PEDERSEN & ELSE ALFELTS MUSEUM Bussen kører på følgende tirsdage og torsdage Formiddag kl. 9.00-13.00:

Læs mere

Fra smerte til minde. Fra mig til dig. om mig og os

Fra smerte til minde. Fra mig til dig. om mig og os Fra smerte til minde Fra mig til dig om mig og os U - virkeligt Jeg kan ikke be gribe det Jeg kan ikke fatte det Jeg kan ikke hånd-tere det Jeg er ude af mig selv Du prøver at begribe det u-begribelige

Læs mere

Carl Det gode liv. Lærervejledning. Forløb: Carl Larsson. Det gode liv Målgruppe: Indskoling og mellemtrin Fag: Dansk, billedkunst, historie

Carl Det gode liv. Lærervejledning. Forløb: Carl Larsson. Det gode liv Målgruppe: Indskoling og mellemtrin Fag: Dansk, billedkunst, historie Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

KUNST NU! FORÅRET 2012

KUNST NU! FORÅRET 2012 KUNST NU! FORÅRET 2012 Foto: Anders Sune Berg KUNST NU! FORÅRET 2012 Copenhagen Art Festival er din, Københavns og regionens festival for samtidskunst og vil indeholde kunst- og formidlingsprojekter i

Læs mere

MOON SKIN LUCID WALK

MOON SKIN LUCID WALK EN LÆRERGUIDE MOON SKIN LUCID WALK 10. januar 2015-1. marts 2015 Evren Tekinoktay: Neon Relieffer - Egg, Bunny, Harlowe, Elektra, Crystal & Bambi, 2014. Introduktion Kære underviser I perioden 10. januar

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 5/201 4 Jens Galschiøt 28. juni - 31. august 201 4 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Jens Galschiøt lørdag den 28.juni

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017/18 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

Materiale til brug før og efter jeres besøg på Musikmuseet. Har du hørt min lyd? (Dagtilbud)

Materiale til brug før og efter jeres besøg på Musikmuseet. Har du hørt min lyd? (Dagtilbud) Materiale til brug før og efter jeres besøg på Musikmuseet Har du hørt min lyd? (Dagtilbud) Introduktion (til pædagogen) Inden I besøger Musikmuseet for at opleve forløbet Har du hørt min lyd? giver dette

Læs mere

PICASSO KERAMIK. Kontakt. Undervisningsmaterialet består af:

PICASSO KERAMIK. Kontakt. Undervisningsmaterialet består af: PICASSO KERAMIK Pablo Picasso: Tête de chèvre. 1956. Private Collection Succession Picasso/ VISDA 2018. Photo: Maurice Aeschimann Kontakt Kontakt Louisianas booking for at bestille 1 eller 2-timers forløb

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

Indretning med kunst på arbejdspladsen

Indretning med kunst på arbejdspladsen Artist Rikke Darling Indretning med kunst på arbejdspladsen Studio Rikke Darling Strandboulevarden 67 2100 København Ø T: 28911998 M: post@rikkedarling.dk W: www.rikkedarling.dk SMÅ & STORE LØSNINGER KUNST

Læs mere

GallerI Secher Scott Præsenterer. picture wallah

GallerI Secher Scott Præsenterer. picture wallah GallerI Secher Scott Præsenterer picture wallah 13. august - 18. september 2010 om kunstnerne picture wallah 2010 blev året hvor den indiske samtidskunst for alvor kom til Danmark. Med udstillingen Indian

Læs mere

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Lærervejledning til undervisningsforløbet Kend dit lokale museum. Mus eum spas

Lærervejledning til undervisningsforløbet Kend dit lokale museum. Mus eum spas Lærervejledning til undervisningsforløbet Kend dit lokale museum Mus eum spas Før Kære lærer Dette museumspas danner rammen om jeres besøg på et af de lokale museer i Varde Kommune. Gennem arbejdet med

Læs mere

Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Omvisning på museet.

Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab. Omvisning på museet. 1 Vejledning til undervisningsapp en mitlandskab Vejledningen giver mulighed for, at læreren/underviseren sammen med klassen kan få en introduktion til de trin og de elementer, som det praktiske forløb

Læs mere

Eksempler på spørgsmål C + B niveau

Eksempler på spørgsmål C + B niveau Eksempler på spørgsmål C + B niveau Forbehold: 1. Det siger sig selv at spørgsmålenes udformning skal være i overensstemmelse med undervisningspraksis, som kan ses i undervisningsbeskrivelsen. 2. Eksaminanderne

Læs mere

AAGAARD ANDERSEN I BRUG VÆRKER FRA 1950'ERNE OG FREM - KURATERET AF VIBEKE PETERSEN OG JØRGEN MICHEALSEN

AAGAARD ANDERSEN I BRUG VÆRKER FRA 1950'ERNE OG FREM - KURATERET AF VIBEKE PETERSEN OG JØRGEN MICHEALSEN En lærerguide AAGAARD ANDERSEN I BRUG VÆRKER FRA 1950'ERNE OG FREM - KURATERET AF VIBEKE PETERSEN OG JØRGEN MICHEALSEN 17. august 6. oktober 2013 Introduktion I perioden 17. august til 6. oktober 2013

Læs mere

Udstillingsprogram 2017/2018

Udstillingsprogram 2017/2018 KVADRAT16 ønsker at udstille etablerede kunstnere - men vil også have fokus på det marginale, og ikke kun det eksponerede. Målet med udstillingsprogrammerne for 2017 og 2018 er at byde på bredde og variation

Læs mere

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Farver i en grå tid En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Vi kender ikke fremtiden, og derfor må vi lære vores børn at kæmpe med det ukendte og at klare sig i hvilket som helst miljø i hele spektret

Læs mere

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3.

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3. Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

ROd alarm / R D O MK A E T I

ROd alarm / R D O MK A E T I ROd / alarm T D A O M K E R I Indhold Bevægelsesøvelse. Rammefortællingen er, at elevernes rettigheder er blevet stjålet og skilt ad, derfor skal de løbe rundt til forskellige poster og finde dem igen,

Læs mere

Arrild Privatskole. Ses vi til arbejdsdag i eftermiddag mellem 14 og 20?

Arrild Privatskole. Ses vi til arbejdsdag i eftermiddag mellem 14 og 20? -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 40/2018 Ses vi til

Læs mere

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i Fotografisk Centers aktuelle udstilling Jette Bang i dialog. Der er en beskrivelse alle de deltagende fotografer,

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

Højt til loftet hos Vignir

Højt til loftet hos Vignir Højt til loftet hos Vignir Islandske Vignir Jóhannsson bor i Hou, og han er internationalt anerkendt kunstner med højt til loftet på alle måder. Hans kunst er rummelig og generøs som han selv, og nu har

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Ønsker I at opdage og udforske rejseskildringer i kunsten gennem tiden, kan I tage på opdagelse i Randers Kunstmuseums samling og se og lære om de rejsende

Læs mere

Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011:

Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011: Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2 5750 Ringe Att. Peter Stenstrup Holm Faaborg d. 15. august 2011 Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011: KUNSTBILLEDBOG

Læs mere