Fakta om Letbanen. 10-dages forespørgsel fra Venstre.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fakta om Letbanen. 10-dages forespørgsel fra Venstre."

Transkript

1 Teknik og Miljø Rådhuset, Rådhuspladsen 8100 Aarhus C Til byrådsgruppen for Venstre Side 1 af 9 Fakta om Letbanen. 10-dages forespørgsel fra Venstre. Fra Venstre er fremsendt en 10-dages forespørgsel med spørgsmål til letbanens etape 1. TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune Spørgsmålene er søgt besvaret i det følgende: Spørgsmål 1 Hvad var det oprindelige anlægsbudget? Anlægsbudgettet for etape 1, som det fremgår af Lov om Aarhus letbane var 1,178 mia. kr. (2009 priser). Det anslåede samlede budget inkl. driftsrelaterede investeringer i anlæg og anskaffelser - for etape 1 var oprindeligt ca. 2,5 mia. kr. (2014 priser). Rådhuset, Rådhuspladsen Aarhus C Telefon: Direkte post@mtm.aarhus.dk Sag: Sagsbehandler: Spørgsmål 2 Hvad bliver de reelle anlægsomkostninger. Anslået værdi er ok? I forbindelse med at der blev konstateret en markant fordyrelse i 2014 blev anlægsbudgettet ændret til ca. 1,9 mia. kr. Driftsrelaterede investeringer i særligt tog, elektrificering af Odderbanen og Grenåbanen samt i depot og værksted mv. kommer her ud over. Den samlede investering blev i 2014 vurderet at udgøre 3,7 mia. kr. Der forventes ikke overskridelser af budgettet, men der er fortsat usikkerheder. Uanset Aarhus Letbanes etape 1 blev dyrere end først forudsat, er udgifterne lavere, end hvad der budgetteres med for letbaneprojektet i Odense, og på niveau med letbanen langs ring 3 i Hovedstaden.

2 Spørgsmål 3 Hvor meget mere skal Aarhus Kommune betale for anlæggelsen af letbanen i forhold til det oprindelige budget? Side 2 af 9 Forøgelsen af anlægsbudgettet (fra 2009 til 2014) indebærer en merudgift for Aarhus Kommune på ca. 330 mio. kr. Merudgiften blev finansieret ved en aftale i juni 2014 mellem parterne om aftrapning af dækningsafgiften i Aarhus Kommune, idet der bl.a. var enighed om at fremrykke midler fra dækningsafgiften, der indtil da ikke var disponeret til konkrete projekter. Spørgsmål 4 Hvad er det oprindelige driftsbudget? I forbindelse med indgåelse af interessentskabskontrakten og principperne for etablering af Drifts- og Infrastrukturselskabet samt idriftsættelse af letbanen var forudsætningen en driftsomkostning på ca. 210 mio. kr. i 2014 prisniveau. Omregnet til 2018 niveau svarer det til 223 mio. kr. i årlige driftsomkostninger. Spørgsmål 5 Hvad er det seneste estimat på driftsomkostninger? Aarhus Letbane har i det seneste estimat for årlige driftsomkostninger indmeldt et budget på 238 mio. kr. for et helt år til Midttrafik. Spørgsmål 6 Hvad var der oprindeligt planlagt af besparelser på den offentlige bustrafik i forbindelse med at letbanen erstatter bestemte busruter? Det var en del af beslutningsgrundlaget for etablering af letbanen, at den samlede kollektive trafikdrift tilnærmelsesvis skulle være økonomisk neutral i forhold til alternativet, som ville være fortsat betjening alene med bustrafik (gule bybusser og blå regionale busser) samt drift på Odderbanen og Grenaabanen. Det var derfor en forudsætning, at besparelser ved reduktioner i bustrafikken skulle bidrage til driften af letbanen.

3 Et konsulentfirma beregnede oprindeligt på et meget overordnet plan den samlede driftsøkonomi for letbanen. Det indgik i disse teoretiske beregninger, at der skulle kunne gennemføres reduktioner af bustrafik på i alt bustimer (gul og blå). I denne mængde timer var forudsat, at byudviklingen i Lisbjerg og Nye ville have udløst en udvidelse af bybussernes driftsomfang på timer om året, som kunne fjernes, når letbanen blev sat i drift. Side 3 af 9 Da byudviklingen ikke gik så hurtigt, og der aldrig blev etableret ny buskørsel til Lisbjerg og Nye, kunne de forudsatte timer her ikke fjernes. Derfor blev de oprindeligt forudsatte timers reduktioner i buskørslen nedsat til cirka timer. Den forudsatte besparelse blev endvidere udfordret af, at hver sparet bybustime giver et lavere provenu end forudsat i de oprindelige beregninger som en konsekvens af effektiviseringer i Busselskabet Aarhus Sporveje. Spørgsmål 7 Var der oprindeligt kun tale om besparelser i forhold til at letbanen erstatter bestemte busruter? Eller ville andre områder i kommunen også blive berørt? Busreduktionerne var i den oprindelige beregning forudsat alene at skulle findes i den busdrift, der betjener destinationer på letbanen eller kører parallelt med letbanens forløb. Forudsætningen for det teoretiske regnestykke var, at alle buslinjer uden undtagelse langs eller i nærheden af letbanetraceet skulle afkortes, så buspassagererne tænktes at skulle stige om til letbanen på det parallelle forløb. Denne teoretiske forudsætning viste sig i det efterfølgende trafikplanarbejde ikke at være realistisk. Det var ikke hverken muligt eller hensigtsmæssigt at nedlægge buskørsel ved afkortninger af buslinjer i det forudsatte omfang alene langs/nær letbanen. Denne problemstilling blev der redegjort for i indstilling til Byrådet om forslag til Kollektiv Trafikplan For fortsat at opnå en besparelse på cirka køreplantimer i den hidtidige bustrafik, var det nødvendigt at gennemgå bustrafikken i hele kommunen, for at finde de mest relevante steder

4 at foretage busreduktioner. I trafikplanforslaget indgik efter denne gennemgang forslag til reduktioner på buskørsel i hele kommunen, dog med en overvægt at reduktioner i områder nær letbanen. Side 4 af 9 Spørgsmål 8 Hvad er det seneste estimat for, hvad der skal spares på den offentlige bustrafik for at dække driftsomkostningerne ift. letbanen? I det fremlagte forslag til Kollektiv Trafikplan 2017 indgik samlede reduktioner af bustrafik på i alt køreplantimer, heraf timer i bybuskørslen og timer i den regionale bustrafik. I forbindelse med Byrådets behandling af trafikplanforslaget blev det i forhold til det fremlagte trafikplanforslag besluttet at øge bybussernes kørselsomfang på nogle konkrete buslinjer. Byrådet vedtog herefter i august måned 2016 den kollektive trafikplan. I forhold til bybustrafikken blev der i 2016 kørt cirka køreplantimer. Med de vedtagne omlægninger vil der fremover blive kørt cirka køreplantimer årligt. Dvs. en reduktion på cirka køreplantimer i bybustrafikken. Den regionale bustrafik er som følge af den vedtagne kollektive trafikplan og med henblik på finansiering af letbanedriften reduceret med cirka køreplantimer i Aarhus-området. Samlet set bliver den hidtidige bustrafik således reduceret med i alt køreplantimer årligt, hvor besparelserne ved reduktionerne i stedet anvendes til finansiering af letbanedrift. Reduktionerne i bustrafik skal ses i sammenhæng med, at letbanedriften vil medføre et betydeligt løft i serviceniveauet for de områder som letbanen betjener. Som eksempel er der i myldretiden planlagt følgende kørsel: 8 afgange i timen mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital 4 afgange i timen mellem Aarhus H og Lisbjerg (heraf 2 til Lisbjergskolen) 5 afgange i timen mellem Aarhus H og Lystrup (2 via Skejby og 3 via Risskov)

5 Halvtimesdrift mellem Grenaa og Mårslet via Risskov 4 afgange i timen mellem Mårslet og Lystrup (2 via Skejby og 2 via Risskov) 3 afgange i timen mellem Odder og Lystrup (2 via Skejby og 1 via Risskov). Side 5 af 9 Det bemærkes, at Region Midtjylland af andre økonomiske årsager end finansiering af letbanedrift har planer om at reducere yderligere i den regionale bustrafik i hele regionen også i Aarhus-området. Regionsrådet har for nylig udsat disse planer, så disse først forventes iværksat i Spørgsmål 9 Er det rigtigt, at der pga. driftsomkostningerne til letbanen, vil blive eller allerede bliver skåret yderligere ned på ruter, afgange, antal stop, stoppesteder eller andet i andre områder af kommunen end det letbanen dækker? Som nævnt blev der i forbindelse med Byrådets behandling og vedtagelse af kollektiv trafikplan 2017 gennemgået og vedtaget en række reduktioner af bustrafik også i andre områder af Aarhus Kommune end parallelt med letbanen. Disse reduktioner handler primært om at nedsætte den nuværende kørselshyppighed på strækninger, hvor det kan konstateres, at der er overskydende passagerkapacitet. Enkelte steder fjernes eksisterende busbetjening helt, hvilket giver øget gangafstand til nærmeste busstoppested. Endvidere henvises i nogle små landsbysamfund de få rejsende til at anvende flextur i stedet for bus. Spørgsmål 10 Evt. en opgørelse over hvor der spares yderligere. Der henvises til den opgørelse, der blev udarbejdet til Byrådet i forbindelse med behandlingen af Kollektiv Trafikplan 2017:

6 Spørgsmål 11 Hvordan har kommunens udgifter til driften af samlede offentlige transport udviklet sig de seneste 5 år? Side 6 af 9 Jf. Midttrafiks regnskaber, har de afregnede nettoudgifter til Midttrafik for driften af bybusserne i Aarhus (dvs. bruttoudgifter/kontraktudgifter til Busselskabet excl. indtægterne i bybusdriften) været følgende over de seneste år: 2016: kr. 2015: kr. 2014: kr. 2013: kr. 2012: kr. Det bemærkes, at der i ovennævnte ikke indgår afregning af fællesudgifter til trafikselskabet, flextur, rejsekortet og andre ikke direkte ruteafhængige udgifter. Det bemærkes endvidere, at der i de nævnte nettoudgifter indgår en række betydelige tilbageførsler af opnåede overskud i Busselskabet Aarhus Sporveje, hvorfor de årlige nettobeløb ikke er direkte sammenlignelige. Spørgsmål 12 Der er tidligere meldt ud, at der ikke kan medtages cykler i myldretiden. Er der løsninger, som af økonomiske eller andre årsager er valgt fra, der kunne have gjort at flere kunne have sin cykel med? Som udgangspunkt er det muligt at tage cykler med i letbanetogene. For at sikre plads til alle dem der benytter letbanen i myldretiden, bliver det dog ikke muligt at tage cyklen med på strækningen Skolebakken Universitetshospitalet på hverdage i tidsrummet 7-9 og Dermed er letbanens regler på linje med de regler, der gælder metroen i København. For at imødekomme ønsket om at kunne medbringe cyklen er det tilladt at medbringe en foldecykel gratis.

7 Umiddelbart er det vanskeligt at pege på løsninger, der umiddelbart kunne fjerne restriktionerne helt bortset fra, hvis det viser sig at antallet af passagerer er begrænset, og der dermed ikke er behov for dette hensyn til passagererne i myldretiden. Side 7 af 9 Spørgsmål 13 Hvad er status på placering og anlæggelse af parker og rejs-anlæg? Byrådet vedtog 9. november 2016 indstillingen Anlæg til kombinationsrejser Strategi og indsats. Hermed blev afsat godt 40 mio. kr. til at forbedre forholdene ved letbanens stationer, og i den sammenhæng etablere større anlæg for parker- og rejs i Lisbjerg, Lystrup og Tranbjerg. Der anlægges i øjeblikket cykelparkering ved stationerne på den del af letbanen der indvies d. 23/9, således at disse er klar til de første ture. Arbejdet med et parker og rejs-anlæg i Lisbjerg byudviklingsområde ved Klokhøjen er påbegyndt. Anlægget etableres med ca. 100 p-pladser for biler, overdækket cykelparkering, aflåselig cykelparkering og toilet. Arbejdet forventes af være færdigt inden årsskiftet. Åbningen af anlægget forventes fulgt af kommunikation for at få flest muligt til at parkere bilen, og tage Letbane eller cykel. De øvrige stationer i Lisbjerg og Nye etableres i løbet af efteråret, hvoraf enkelte etableres i minimumsudgave indtil kundegrundlaget er større. Stationerne på Grenåbanen afventer en endelig afklaring med Bane Danmark / DSB, og påbegyndes således først, når denne aftale er indgået omkring ejerskabet af arealerne. De større stationer på Odderbanen påbegyndes i løbet af efteråret, og anlægsarbejderne koordineres løbende med Letbanen. De mindre standsningssteder forventes at være klargjorte til åbningen af strækningen. Spørgsmål 14 Hvad var den oprindelige, og hvad er den nuværende forventning til antal passagerer hhv. år 1, 2 og 3?

8 Cowi gennemførte i 2010 trafikmodelberegninger som byggede på den nye trafikplan for Aarhus, som blev gennemført i Cowi estimerede på daværende tidspunkt et samlet passagertal for letbanen på ca passagerer på hverdage svarende til et årligt passagertal på ca. 11,7 mio. Side 8 af 9 Passagertallet byggede på en betydelig forventet byudvikling i Lisbjerg og Nye, som endnu ikke er opnået. Midttrafik har på den baggrund nedjusteret forventningen til passagertallet til 9 mio. på årsbasis, når letbanen er i stabil drift. Passagertallet forventes at vokse med ca. 1,3 mio. på årsbasis over 3-4 år. Det skal i øvrigt bemærkes, at et standsningssted for letbanen erfaringsmæssigt betjener et større opland end et busstoppested, idet folk er villige til at bevæge sig længere for at benytte et højklasset kollektivt trafiktilbud. Spørgsmål 15 Er der rapporter, eksperter eller andet, der har set på grundlaget for passagerer, og i så fald, hvad er deres konklusion. Der er ikke gennemført andre trafikmodelberegninger ud over dem, Cowi gennemførte. Midttrafik har fastsat indtægtsbudgettet for letbanen konservativt, idet forudsætningen er, at de samlede indtægter i kollektiv trafik i Aarhus-området indledningsvist fastholdes og derefter stiger med indtægterne fra 1,3 mio. passagerer over 3-4 år. Wilke har for Jyllands-Posten gennemført en måling af den forventede brug af letbanen med nedenstående resultat:

9 Side 9 af 9 Målingen er baseret på i alt interview med et repræsentativt udsnit af befolkningen i perioden 28/11-5/ Kilde: Wilke for Jyllands-Posten. Det er vanskeligt at sammenligne Wilke målingen direkte med de oprindelige trafikmodelberegninger. Det skyldes bl.a., at trafikmodelberegningerne er baseret på antal påstigere, mens målingen fokuserer på andel personer, der vil benytte letbanen. Men samlet set indikerer målingen, at brugen af letbanen nok vil ligge noget over det niveau, der blev forudsat i Kristian Würtz Rådmand / Luise Pape Rydahl Chef for Byudvikling og Mobilitet

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18.

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. august 2016 Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse Efter gennemført offentlig høring tidligere på året er der udarbejdet

Læs mere

Indstilling. Forslag til kollektiv trafikplan 2017 i offentlig høring

Indstilling. Forslag til kollektiv trafikplan 2017 i offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø Dato 11. november 2015 Midttrafik har udarbejdet et forslag til samlet kollektiv trafikplan for busser og letbane

Læs mere

Letbane og bustilpasninger

Letbane og bustilpasninger Letbane og bustilpasninger Ny kollektiv trafikplan for Aarhus 2017 Rigmor Korsgaard, Letbanen kommer! Letbanen består af Odderbanen og Grenåbanen. Der bygges 12 km ny banestrækning mellem Aarhus H og Lystrup.

Læs mere

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED 17. marts 2015 SAMSPIL MELLEM MIDTTRAFIK, AARHUS KOMMUNE OG REGION MIDTJYLLAND Aarhus kommune bestemmer serviceniveau og finansierer bybuskørsel og har indtil

Læs mere

Udtalelse. Udtalelse vedr. SF s forslag om forsøg med billige busbilletter. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 19. december 2014.

Udtalelse. Udtalelse vedr. SF s forslag om forsøg med billige busbilletter. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 19. december 2014. Udtalelse Til: Aarhus Byråd via Magistraten Den 19. december 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Udtalelse vedr. SF s forslag om forsøg med billige busbilletter. 1. Konklusion Teknik og Miljø deler ambitionen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape. Midttrafik. Teknisk notat. 1 Indledning

Indholdsfortegnelse. Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape. Midttrafik. Teknisk notat. 1 Indledning Midttrafik Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

FAQ Køreplanskift for bybusserne i Aarhus 17. december 2017

FAQ Køreplanskift for bybusserne i Aarhus 17. december 2017 FAQ Køreplanskift for bybusserne i Aarhus 17. december 2017 GENEREL INFO: Hvorfor skifter bybusserne køreplaner? Midttrafik har i samarbejde med Aarhus Kommune besluttet, at Aarhus bybusser skifter køreplaner

Læs mere

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station.

Konsekvensen forventes at blive, at linjen i stedet får endestation på Brøndbyøster Station. Notat Til: Glostrup Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 8. marts 2018 Rute 9A, mulige besparelser Indledning

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab.

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 12. marts 2015 anlægs- og driftsselskab. 1. Resume I forlængelse af statens supplerende bevilling til Aarhus

Læs mere

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1.

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1. Letbaner i Århus Afdelingsleder Rigmor Korsgaard; Århus Kommune Projektleder Niels Melchior Jensen, COWI A/S Hvad er en letbane? Begrebet letbane dækker over et bredt spekter fra de traditionelle sporvogne

Læs mere

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 På Teknisk Udvalgs møde den 12. september var der foretræder fra Beder- Malling, Hasle og Gellerup

Læs mere

Højklasset kollektiv bytrafik i form af letbaner og busser i eget tracé skal styrke den kollektive trafik i de største danske byer.

Højklasset kollektiv bytrafik i form af letbaner og busser i eget tracé skal styrke den kollektive trafik i de største danske byer. TØF 12.-13. oktober 2010 Letbaner og BRT. Højklasset kollektiv bytrafik i form af letbaner og busser i eget tracé skal styrke den kollektive trafik i de største danske byer. Letbanen i Århus Skitseprojekteringen

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

ØKonoMi. Århus Amt www.aaa.dk Tlf. 8944 6914. Århus Kommune www.aarhuskommune.dk/letbaner Tlf. 8940 1040

ØKonoMi. Århus Amt www.aaa.dk Tlf. 8944 6914. Århus Kommune www.aarhuskommune.dk/letbaner Tlf. 8940 1040 ØKonoMi anlægsøkonomi: Der er udarbejdet et skøn over anlægsøkonomien for letbanen. Overslaget omfatter etablering af det nye letbanenet inkl. elektrificering i byområderne, ændring af vejarealer mm. Etablering

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Dragør

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Herlev

Læs mere

Bilag 3: Letbanen i Østjylland

Bilag 3: Letbanen i Østjylland Bilag 3: Letbanen i Østjylland Letbane i Århusområdet Der pendles mere og længere end nogensinde før, og udviklingen ser ud til at fortsætte. I dag er store dele af vejsystemet i Østjylland overbelastet

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Hvidovre

Læs mere

1 Baggrund. 2 Forudsætninger

1 Baggrund. 2 Forudsætninger LETBANESEKRETARIATET TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Forudsætninger 2 3 Driftsudgifter for etape 1 som

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Brøndby

Læs mere

AARHUS LETBANE. NVF-udvalg 19. juni 2014

AARHUS LETBANE. NVF-udvalg 19. juni 2014 AARHUS LETBANE NVF-udvalg 19. juni 2014 Indhold: Hvad er en letbane? Hvorfor skal Østjylland have en letbane? Hvordan integreres letbanen i by og land? Hvornår udrulles letbanen? Hvem står bag arbejdet

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABET FOR MIDTTRAFIK 2. NOVEMBER 2012

REPRÆSENTANTSKABET FOR MIDTTRAFIK 2. NOVEMBER 2012 02-11-2012 REPRÆSENTANTSKABET FOR MIDTTRAFIK 2. NOVEMBER 2012 02-11-2012 Repræsentantskabet for Midttrafik 2 PUNKT 2 - ORIENTERING OM BUDGETTER 2013 02-11-2012 Repræsentantskabet for Midttrafik - punkt

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Ballerup

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Glostrup

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gladsaxe

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

Flere tilfredse og loyale kunder

Flere tilfredse og loyale kunder Flere tilfredse og loyale kunder Stabil drift 99,9 % af turene. Kundetilfredsheden er ikke målt generelt i 2010, men det tyder på, at den fortsat er høj: 74 mio. rejsende i bustrafikken gav 2.874 kundehenvendelser

Læs mere

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1 Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 4. november 2011 kl. 11.00 Ferskvandscenteret, Vejlsøhus, lokale 1.09, Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg

Læs mere

ENTREPRENØR- UDVALGSMØDE

ENTREPRENØR- UDVALGSMØDE 11-06-2015 ENTREPRENØR- UDVALGSMØDE 9. Juni 2015 11-06-2015 Entreprenørudvalgsmøde 2 SIDEN SIDST - BESTYRELSEN Forsøg med mobilbetaling i bybusserne i Horsens Midttrafik påtager sig ansvar for erstatningskørsel

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år

Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Charlotte Lund (Ø) 13. april 2018 Konsekvenser ved at udskyde tilpasningen af busdriften med 1 år På Økonomiudvalgets møde den 10.

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner

Trafikbestilling arbejdsprogram for Region Hovedstaden og Kommuner Notat Til: Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli

Læs mere

OPGRADERING AF LETBANENS STANDSNINGSSTEDER

OPGRADERING AF LETBANENS STANDSNINGSSTEDER BILAG 2 OPGRADERING AF LETBANENS STANDSNINGSSTEDER Mulig opgradering Lystrup Mulig opgradering Tranbjerg Bilaget rummer en oversigt over de i indstillingen foreslåede indsatser på en række af standsningsstederne

Læs mere

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter Bestyrelsesmøde, den 28. januar 2011 Dagsordenspunkt nr.: 02/11, bilag nr. 10 J. nr.: 70-19-01-10 H. C. Bonde Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 af finansieringsmuligheder r af berørte

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Rødovre

Læs mere

Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune. Indhold. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling... 2

Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune. Indhold. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling... 2 Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: TOR, JHI Sagsnummer Sagsbehandler TTH Direkte 36 13 16 67 Fax - TTH@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. juli 2012 Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune

Læs mere

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE -09-06 CHAUFFØR- UDVALGSMØDE 5. september 06 -09-06 Chaufførudvalgsmøde TAKST VEST Imødekommer statsrevisorernes kritik af et uforståeligt takstsystem: Et fælles zonesystem. Hvert trafikselskab udgør et

Læs mere

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst.

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. oktober 2016 Cykelparkering ved cykelrute og Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti

Læs mere

Indspil til kollektiv trafikplan for det østjyske bybånd

Indspil til kollektiv trafikplan for det østjyske bybånd Indspil til kollektiv trafikplan for det østjyske bybånd Trafikkonference 08, Kollektiv Trafik Forum Ole Sørensen, projektleder, Letbanesekretariatet i Midttrafik Det østjyske bybånd To sammenhængende

Læs mere

Indhold Resumé Trafikale analyser Busdrift af direkte berørte linjer Linje 141 og Linje Linje Linje

Indhold Resumé Trafikale analyser Busdrift af direkte berørte linjer Linje 141 og Linje Linje Linje Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 28. april 2017. Busdrift i Ring 3 under anlæg af letbanen -

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Trafik og Veje Dato: 11 08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: vphls Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 11. august 2017 Kopi til: Emne: Rutetilpasninger på den regionale kollektive trafik

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gentofte

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14. december 2009 1-21-1-09 Niels Henrik Næsselund nhn@midttrafik.dk 8740 8239 Budget 2010 I april 2009 behandlede bestyrelsen et teknisk budgetoplæg for 2010.

Læs mere

Indeværende notat er et kort overblik over de væsentligste konsekvenser på baggrund af udkast til Trafikplan Djursland af 1. juli 2017.

Indeværende notat er et kort overblik over de væsentligste konsekvenser på baggrund af udkast til Trafikplan Djursland af 1. juli 2017. Trafikplan Djursland Udkast til Trafikplan Djursland af 1. juli 2017 Konsekvenser og overblik Indeværende notat er et kort overblik over de væsentligste konsekvenser på baggrund af udkast til Trafikplan

Læs mere

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Trafikplan for den kollektive bustrafik i Horsens kommune Forkortet udgave.

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Trafikplan for den kollektive bustrafik i Horsens kommune Forkortet udgave. Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Trafikplan for den kollektive bustrafik i Horsens kommune Forkortet udgave. Horsens Kommune har i samarbejde med Midttrafik udarbejdet en Trafikplan for den kollektive

Læs mere

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag,

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag, 105. Bestilling til Movia af det resterende busnet til åbningen af Cityringen Åbent - 13.05.16-G01-3-17 Resumé Den 12. marts 2018 blev By- og Miljøudvalget forelagt resultaterne af høringen af det nye

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Region

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 FynBus Repræsentantskab Referat Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 Deltagere:, bestyrelsesformand Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense Fraværende Niels Bebe,

Læs mere

Letbane i Århus. Jernbanen på vej mod 2020 Projektleder Ole Sørensen, Midttrafik Letbanesekretariatet www.letbanerimidttrafik.dk. letbanesekretariatet

Letbane i Århus. Jernbanen på vej mod 2020 Projektleder Ole Sørensen, Midttrafik Letbanesekretariatet www.letbanerimidttrafik.dk. letbanesekretariatet Letbane i Århus Jernbanen på vej mod 2020 Projektleder Ole Sørensen, Midttrafik Letbanesekretariatet www.letbanerimidttrafik.dk Letbanesamarbejdet Region Midtjylland Århus Kommune Odder Kommune Transport-

Læs mere

2 Tilgang til opdatering af driftsøkonomi 1. 2 Tilgang til opdatering af driftsøkonomi

2 Tilgang til opdatering af driftsøkonomi 1. 2 Tilgang til opdatering af driftsøkonomi LETBANESEKRETARIATET AALBORG LETBANE/BRT FASE 2 - UDVIKLING I DRIFTSØKONOMI FOR ETAPE 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ARBEJDSNOTAT INDHOLD

Læs mere

Rødovre Kommune Opdatering af trafikmodelberegninger for ny metrolinje

Rødovre Kommune Opdatering af trafikmodelberegninger for ny metrolinje Rødovre Kommune Opdatering af trafikmodelberegninger for ny metrolinje til Rødovre... 1 Indledning Rødovre Kommune har ønsket en opdatering af de trafikale og økonomiske konsekvensberegninger, der i 2013

Læs mere

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Høring om statens trafikplan for jernbanen, Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juli 2008 Århus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Trafikstyrelsen har sendt Trafikplan for jernbanen 2008-2018 til høring

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på

Læs mere

Information til chauffører og salgssteder

Information til chauffører og salgssteder I dette nummer: For chauffører i ØST Beklagelse vedr. billetautomater i Århus side 1 Passagertælling i bybusserne i Århus side 2 For alle chauffører Læs Midttrafiks nyhedsbreve side 1 Kvittering og farve

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme 2. Resumé

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel om tjenestemænd ved Aarhus Sporveje

Svar på 10-dages forespørgsel om tjenestemænd ved Aarhus Sporveje Svar på 10-dages forespørgsel om tjenestemænd ved Aarhus Sporveje Rådmand Jette Skive, Dansk Folkeparti, har 2. marts fremsendt en række spørgsmål om Aarhus Kommunes forpligtelser vedr. tjenestemænd i

Læs mere

Indstilling. Prioritering af letbanens efterfølgende etaper. Aarhus Kommunes bemærkninger til høringsnotat fra Letbanesamarbejdet. 1.

Indstilling. Prioritering af letbanens efterfølgende etaper. Aarhus Kommunes bemærkninger til høringsnotat fra Letbanesamarbejdet. 1. Indstilling Til Byrådet via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. april 2011 Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Prioritering af letbanens efterfølgende etaper. Aarhus Kommunes bemærkninger

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Indstilling. Finansiering af høje dieselpriser for den kollektive trafik. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø

Indstilling. Finansiering af høje dieselpriser for den kollektive trafik. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 19. april 2006 Århus Kommune Århus Sporveje Teknik og Miljø Finansiering af høje dieselpriser for den kollektive trafik 1. Resume Over en

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 23. marts 2018 Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet Økonomiforvaltningen har, på

Læs mere

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE

CHAUFFØR- UDVALGSMØDE 26-04-2017 CHAUFFØR- UDVALGSMØDE 24. April 2017 26-04-2017 BESTYRELSEN Bestyrelsen Er begejstret for vores APP Periodekort på App Vil have en engelsk version Al billet- og kvalitetskontrol i Midttrafik

Læs mere

Analyse af den kollektive trafik

Analyse af den kollektive trafik Analyse af den kollektive trafik 1. Formål 2. Resumé af analysens hovedkonklusioner... 2 3. Organisering af kollektiv trafik... 4 3.1. Bestillere... 4 3.2. Planlægger og udbyder... 5 3.3. Operatører...

Læs mere

At budgetforslaget oversendes til andenbehandling den 13. september 2012, og

At budgetforslaget oversendes til andenbehandling den 13. september 2012, og Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 21. juni 2012 Grith Skaaning Storgaard 05 Budget 2013 1. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, at At budgetforslaget oversendes til andenbehandling

Læs mere

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019 Notat Til: Rødovre Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. februar 2018 Rødovre Kommune, Bynet 2019

Læs mere

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Fase 1-undersøgelse for udvalgte udbygningsetaper i Aarhusområdet

Fase 1-undersøgelse for udvalgte udbygningsetaper i Aarhusområdet Letbanesekretariatet 1 Letbaneprojektet i Aarhus Status for realisering af etape 1 Intro til projektet Lov om Aarhus letbane og aftale mellem Staten, Aarhus Kommune og Region Midtjylland Udbud af letbanen

Læs mere

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018 Notat Til: Albertslund Kommune Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Notat. Til: Albertslund Kommune. 22. februar Busdrift i Ring 3 under anlæg af letbanen - Albertslund Kommune. Resumé

Notat. Til: Albertslund Kommune. 22. februar Busdrift i Ring 3 under anlæg af letbanen - Albertslund Kommune. Resumé Notat Til: Albertslund Kommune Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2018 Busdrift i Ring 3 under anlæg af letbanen -

Læs mere

5 Driftsudgifter for etape 1 som BRT 8. 7 Sparede udgifter til øvrig busdrift 10. 8 Øgede passagerindtægter 10. 10 Følsomhedsberegning for letbane 11

5 Driftsudgifter for etape 1 som BRT 8. 7 Sparede udgifter til øvrig busdrift 10. 8 Øgede passagerindtægter 10. 10 Følsomhedsberegning for letbane 11 LETBANESEKRETARIATET OPDATERING AF DRIFTSØKONOMI FOR ETAPE 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Ændringer

Læs mere

Indstilling. Budgetanalyse vedr. kollektiv bustrafik i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Budgetanalyse vedr. kollektiv bustrafik i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. juni 2009 Økonomiområdet Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume I budgetforliget vedr. 2009 indgik, at der skulle udarbejdes en analyse

Læs mere

Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center Solrød. Att: Helga Henriksen. 10. marts 2010

Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center Solrød. Att: Helga Henriksen. 10. marts 2010 Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center 1 2680 Solrød Att: Helga Henriksen Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte 36 13 16 62 Fax SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 10. marts 2010 Endeligt

Læs mere

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 20. januar 2011 1-21-3-09 Tine Jørgensen tij@midttrafik.dk 8740 8205 Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Bestyrelsen for

Læs mere

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland AARHUS LETBANE Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland Region Midtjylland, Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg og Odder Kommuner samt Midttrafik Plan for en sammenhængende

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Letbanesamarbejdet i Østjylland

Letbanesamarbejdet i Østjylland Letbanesamarbejdet i Østjylland Til Region Midtjylland Aarhus Kommune Favrskov Kommune Norddjurs Kommune Odder Kommune Randers Kommune Silkeborg Kommune Skanderborg Kommune Syddjurs Kommune Midttrafik

Læs mere

Økonomirapport 2009.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til resultatet for 2009

Økonomirapport 2009.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til resultatet for 2009 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. marts 2010 JWI 06 Økonomirapport.5 Indstilling: Direktionen indstiller, at Økonomirapport.5 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger

Læs mere

Aftale om Letbanesamarbejdet i Østjylland gældende fra d. 1. marts 2014

Aftale om Letbanesamarbejdet i Østjylland gældende fra d. 1. marts 2014 Aftale om Letbanesamarbejdet i Østjylland gældende fra d. 1. marts 2014 Letbanesamarbejdet i Østjylland er et samarbejde mellem Region Midtjylland, Midttrafik og 8 østjyske kommuner, Norddjurs, Syddjurs,

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Forslag til Budget 2011 til politisk høring

Forslag til Budget 2011 til politisk høring Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 11. juni 2010 1-21-3-09 Niels H. Næsselund nsn@midttrafik.dk 87408239 Forslag til Budget 2011 til politisk høring Budgetprocessen for Budget 2011 I henhold til

Læs mere

Hensigten med årets tredje økonomirapport er at angive i hvilken retning årsresultatet for 2007 peger.

Hensigten med årets tredje økonomirapport er at angive i hvilken retning årsresultatet for 2007 peger. Notat Til Bestyrelsen Kopi til 24. januar 2008 1/17 Sagsnummer 107178-236356 THECA Sagsbehandler JWI Direkte 36 13 15 60 Fax 36 13 18 96 JWI@movia.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Økonomirapport

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Garanti for lån til driftsrelaterede anlæg ved letbanen

Garanti for lån til driftsrelaterede anlæg ved letbanen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling Dato 1. september 2016 anlæg ved letbanen Bemyndigelse til forøget garantistillelse ved låntagning i forbindelse

Læs mere

Køreplantimer og passagerantal. Tabel 1 viser den kollektive bustrafik i køreplantimer og passagerantal.

Køreplantimer og passagerantal. Tabel 1 viser den kollektive bustrafik i køreplantimer og passagerantal. Notat: Region Syddanmark FynBus - perioden 2007 til 2015 - udvikling i køreplantimer, passagerantal og økonomi - regionens ramme og konsekvens for fremtiden herunder likviditet Efter Regionens første 2

Læs mere

Anne Mette Villadsen Det Konservative Folkeparti amv@byr.aarhus.dk. Aarhus Kommune. Den 12. april 2013

Anne Mette Villadsen Det Konservative Folkeparti amv@byr.aarhus.dk. Aarhus Kommune. Den 12. april 2013 Anne Mette Villadsen Det Konservative Folkeparti amv@byr.aarhus.dk Den 12. april 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Børn og Unge Svar på 10-dages forespørgsel fra Anne Mette Villadsen, Det Konservative

Læs mere