Ringkøbing-Skjern Kommune. Dato Dec UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ringkøbing-Skjern Kommune. Dato Dec UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN"

Transkript

1 Ringkøbing-Skjern Kommune Dato Dec UDKAST RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN

2 RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE VEJPLAN Revision 02 Dato

3 Vejplan INDHOLD 1. Indledning 1 2. Trafikken i Ringkøbing-Skjern Kommune 2 3. Principper for vejklassificering Vejklassificering 3 4. Vejklassificering for veje i landzone Opsamling krav til vejklassificering i landzone Vejklassificering for veje i byzone Illustration af vejklassificering 17

4 Vejplan 1 1. INDLEDNING Kommunevejnettet i Ringkøbing-Skjern Kommune består af i alt ca km veje af meget forskellig standard og funktion. De største og mest trafikerede kommuneveje er typisk de landeveje, som er overtaget fra Ringkøbing Amt i forbindelse med kommunalreformen. Vejnettet udgør alt fra større landeveje til små grusveje. Udover kommunens veje er der ca. 146 km statsveje i kommunen, som alle kan betegnes som større trafikveje/forbindelsesveje. Kommunens borgere og virksomheder forventer en god service på vejene. For at sikre dette, og at kommunen er et attraktivt sted at bo og flytte til for borgere og virksomheder, er det vigtigt at være på forkant med udviklingen. Formålet med vejplanen er at sikre, at kommunens vejnet har en fornuftig indretning i forhold til afvikling af både den interne og eksterne trafik, som skal til for at få kommunen til at fungere. Infrastrukturen skal derudover understøtte fremtidige by- og erhvervsudviklingsprojekter. Det er målet, at infrastrukturen imødekommer udviklingen, således at det høje serviceniveau altid bibeholdes, og de trafikale gener minimeres. Vejplanen er desuden et let tilgængeligt opslag, som indeholder de krav, som stilles til kommunes veje, alt efter hvilken klasse vejen har. Det er med vejplanen muligt at skabe en større gennemsigtighed ved fremtidig strategisk planlægning og budgetplanlægning. Vejplanen indeholder en klassificering, som deler kommunevejene op i 4 klasser, hvilket skal danne grundlag for udarbejdelse af en fremtidig strategi for drift og vedligehold af vejene. Klassifikationen danner samtidig grundlag for fastlæggelsen af hvilket serviceniveau der tilbydes på de enkelte veje. Statsvejene i kommunen er alle fastlagt som den højeste klasse grundet de regionale forbindelser. Vejplanen indeholder ligeledes en vejledning omkring klassificeringen af kommunes veje. Planen tager udgangspunkt i basistværprofiler, som er fastlagt ud fra afvejninger i forhold til trafiksikkerhed, fremkommelighed og anlægsøkonomi på baggrund af vejens konkrete vejklasse. Planen indeholder dermed anbefalinger til tværprofilet i forhold til de aktuelle forhold. For hver vejklasse er der udarbejdet retningslinjer, som vil være udgangspunktet for eventuelle ændringer af vejnettet.

5 Vejplan 2 2. TRAFIKKEN I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Vejnettet i kommunen består af kommuneveje og statsveje. Hertil kommer private fællesveje, som primært anvendes af de ejendomme, der har adgang til dem. Kommunen er vejmyndighed for kommuneveje og private fællesveje. Staten (Vejdirektoratet) er vejmyndighed for statsvejene. Vejplanen tager udgangspunkt i kommunevejene, men statsveje indgår også, da de udgør nogle af de vigtigste trafikale knudepunkter i kommunen. Ringkøbing-Skjern Kommune gennemskæres af tre store statsveje: Rute 28 fra Ringkøbing mod Grindsted, Rute 15 fra Ringkøbing mod Herning samt Rute 11, Holstebro-Skjern-Tarm og videre mod syd, hvilket er illustreret på figur 1. De største trafikstrømme i kommunen findes ligeledes på disse veje samt på forbindelsen mellem Ringkøbing og Skjern. Disse ruter benyttes dagligt af flere tusinde køretøjer, og mellem Skjern og Tarm kører der dagligt mere end Udover de tre gennemgående statsveje er der ligeledes statsvejen Rute 16, som er en forbindelse mellem Ringkøbing og Holstebro. På kommunevejene findes de største trafikstrømme omkring de overordnede byer Ringkøbing, Videbæk, Skjern og Tarm, hvilket er vist på figur 1. I sommerperioden er der især stor belastning på ruten mellem Søndervig og Ringkøbing. På figur 1 er der ligeledes markeret placeringen af de lokaliteter, hvor der bliver genereret meget tung trafik. Den tunge trafik er kørsel med lastbil genereret af erhverv. I alt er der i Ringkøbing-Skjern Kommune 146 km. statsveje og km. kommuneveje. Figur 1. Markering af årsdøgnstrafik (ÅDT) på vejklasse 1 og statsvejene markeret samt rutenumre og lokaliteter med generering af meget tung trafik.

6 Vejplan 3 3. PRINCIPPER FOR VEJKLASSIFICERING I forbindelse med udarbejdelse af en fremtidig strategi for drift og vedligehold af vejene kan der i enkelte tilfælde være helt andre parametre, som får indflydelse på den enkelte vejs målsætning. Som et eksempel herpå kan nævnes skolebuskørsel, som kan kræve mere snerydning, end vejens klasse normalt ville være tillagt. Kommunevejene er klassificeret efter et overordnet ønske om en strategisk planlægning af hvor trafikken ønskes, men samtidig med en accept af hvilke veje, som benyttes i dag. Vejnettet er opdelt i 4 vejklasser med forskellige funktioner og krav til udformning. Opdelingen af vejnettet i vejklasser er foretaget ud fra en analyse af vejenes funktion, og ønske til fremtidig brug. 3.1 Vejklassificering Hver vejklasse er beskrevet på baggrund af ønsker for vejens fremtidige funktion. Tværprofilsbredderne skal ses som en vejledning, da lokale faktorer kan have indflydelse på f.eks. vejbredden. Det anbefales, at der som udgangspunkt anvendes en køresporsbredde på 3,5 m, hvis der kører lastbiltrafik med 50 km/t eller derover. På gennemfartsveje med en planlægningshastighed på 90 km/t eller stærkt trafikerede veje bør det overvejes, om køresporsbredden skal være 3,75 m. Den vejledende sammenhæng mellem planlægningshastighed, køresporsbredde og vejklasse er vist i tabel 1. Tabel 1. Vejledende sammenhæng mellem planlægningshastighed, køresporsbredde og vejklasse. *3,25 m bør kun anvendes ved spor der alene betjener personbiltrafik, mens 3,5 m anvendes ved spor der skal betjene lastbiltrafik V p [km/t] Køresporsbredde [m] ,25*-3, ,25*-3, ,25-3, ,00-3, ,75-3,00 Som udgangspunkt bør vejklasse 1 overholde de vejledende køresporsbredder, mens det ikke stilles som krav ved de resterende vejklasser. Dette er grundet i, at kørselsmønsteret på mindre veje og lokale forhold gør, at trafikken afvikles uden problemer bl.a. grundet lave trafikmængder. Vejkategoriseringen for by- og landzone er som udgangspunkt kategoriseret på baggrund af den samme kategoribeskrivelse selvom tværsnitsudformningen for by- og landzone er forskellig. Dette skyldes ikke kun forskellen i hastighedsniveaet, men også det faktum, at der i byzone findes flere forskellige trafikanttyper. Det er essentielt, at der er sammenhæng mellem vejenes funktion. Vejene bliver hermed "selvforklarende" for trafikanterne, og usikkerhedsmomenter ved kørsel på vejene mindskes, og dermed sikres et vejnet med god fremkommelighed og høj trafiksikkerhed. For at opnå dette, er der opsat en række krav til udformningen af kommunens veje.

7 Vejplan 4 Vejklassificeringen i Ringkøbing-Skjern Kommune er bygget op omkring følgende 4 vejklasser: Klasse 1 primære trafikveje Åbent land Trafikvej, gennemfart er veje, der sikrer forbindelse rundt i hele kommunen. Størstedelen af disse veje er bygget til meget trafik, og for at sikre de bløde trafikanter kan der desuden være selvstændige stier. Typisk er vejene enten de nuværende statsveje, gamle amtsveje eller andre veje, som er vigtige for forbindelsen rundt i kommunen. Trafikveje indrettes med optimale forhold for trafikkens fremkommelighed, da de skal afvikle den gennemkørende trafik. Det er på de primære trafikveje, at de største trafikmængder og højeste hastighedsniveau findes. Det ideelle ville være at indrette parallelle vejsystemer for landbrugs- og andre langsomme køretøjer. En del af baggrunden for dette er - ud over fremkommeligheden - et ønske om at undgå den type uheld, der fremkaldes af langsomme køretøjer. Langsomme køretøjer kan give anledning til hasarderede overhalinger, der kan medføre sammenstød med modkørende eller andre ulykker. Da der på vejklasse 1 er fokus på god fremkommelighed, vil antallet af overkørsler være begrænset og eksisterende overkørsler skal som udgangspunkt forsøgt placeret på lavere rangerende veje. Der vil på vejklasse 1 ikke etableres nye vejadgange. På vejklasse 1 forefindes der vigepladser. Der vil på vejklasse 1 være fokus på trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger, hvilket vil være i form af f.eks. profileret kantlinje, rumleriller ved midterlinjen og kantpæle. Der vil ligeledes være fokus på en differentiering af trafikkantgrupperne for at højne trafiksikkerheden for de lette trafikanter. Byzone Det er i byzone væsentligt af sikre de lette trafikanters krydsning af vejklasse 1. I Vejklasse 1 gælder der typisk km/t i byzone. Der anvendes som udgangspunkt ikke hastighedsdæmpende foranstaltninger på de primære trafikveje, men i kryds med mange lette trafikanter kan der laves undtagelser. Klasse 2 sekundære trafikveje Åbent Land Trafikvej, fordelingsvej er de veje, der forbinder byer indbyrdes eller som er forbindelsesvej mellem større veje, samt veje med nogen trafik i byer. Vejene indrettes så de udgør bindeled mellem de primære trafikveje og lokalveje. Da trafikmængden og hastigheden generelt er lavere på de disse klasse 2 trafikveje end de primære trafikveje, kan der findes cyklister på kørebanen. Vejklasse 2 har normalt en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i landzone, men lavere hastighed kan også forekomme afhængig af vejens fysiske udformning. Da der på vejklasse 2 ligeledes er fokus på fremkommelighed, vil antallet af overkørsler være begrænset. Eksisterende trafikfarlige overkørsler ombygges og der vil være fokus på korrekt placering i forhold til etablering af nye overkørsler. På vejklasse 2 forefindes der vigepladser. Der vil på vejklasse 2 også være fokus på trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i form af en differentiering af trafikkantgrupperne for at højne trafiksikkerheden for de lette trafikanter. Dog vil der være lette trafikanter på vejbanen ved lave trafikmængder / lavt hastighedsniveau. Der vil være midterlinje på samtlige klasse 2 veje og kurveforløb markeres med kantpæle i både inder- og yderside. Byzone Veje i Vejklasse 2 indrettes i byzone så de udgør bindeled mellem de primære trafikveje og lokalvejene. Disse veje afvikler trafikken fra bygrænsen/boligområder og ind til bycentre, jernbane- og busstationer og skoler o.l. eller imellem disse områder. Disse veje indrettes typisk med cykelstier, eller der findes et selvstændigt stisystem, som de bløde trafikanter kan bruge i stedet for trafikvejene. Vejklasse 2 er typisk km/t i byzone, eller lavere hastighed afhængig af vejens fysiske udformning.

8 Vejplan 5 Klasse 3 primære lokalveje stamveje i byer Åbent land Lokalvej, stamvej er de veje, der fordeler trafikken fra de større veje og ud til den enkelte vej med boliger. I det åbne land forbinder de primære lokalveje de større veje med et mindre afgrænset område. Vejene vil typisk have flere tilslutninger til en større vej. Her er både direkte adgange og forgreninger til mindre veje. Hvor trafikvejenes primære funktion er fremkommelighed, er der på de primære lokalveje mere fokus på tilgængelighed og tryghed. Vejene er derfor tilpasset den lokale trafik. Der vil på vejklasse 3 være differentiering af trafikkantgrupperne på skoleveje for at højne trafiksikkerheden for de lette trafikanter. Dog vil der være lette trafikanter på vejbanen ved lave trafikmængder / lavt hastighedsniveau, men der bør overvejes en alternativ udformning i form at 2 minus 1 vej. For bilister vil usædvanlige kurveforløb være markeret med midterlinje og kantpæle i ydersiden af kurven. Byzone I byzone forbinder disse veje typisk de større veje med de enkelte boligveje. Denne vejklasse er ofte forekommende i nyere boligkvarterer og er ofte uden direkte adgang fra boliger. De fleste veje i byernes centre indgår ligeledes i denne vejklasse. Hastigheden i byzone er typisk km/t. Klasse 4 sekundære lokalveje boligveje i byer Åbent Land Lokalvej, boligveje er sidste led i vejnettet. Det er herfra, de enkelte boliger har deres indkørsel. Her kommer man kun, hvis man har et ærinde til en bolig. Vejklasse 4 er den vejklasse, som har den største diversitet af veje, da denne vejklasse kan indeholde alt fra almindelige asfaltveje mellem små bysamfund til små grusveje ind til enkelte matrikler. Vejklasse 4 veje muliggør de nødvendige manøvrer for at komme til og fra ejendommene, for at personer kan stige af og på, samt for at læsse eller aflæsse gods. De sekundære lokalveje indrettes så alle trafikantgrupper kan færdes på samme areal: Fodgængere, motorkøretøjer, cykler, knallerter med mere. Dette indebærer lokale hastighedsbegrænsninger afhængig af lokale forhold. I både by- og landzone kan der på vejklasse 4 kan overvejes en alternativ udformning i form at 2 minus 1 vej. Byzone I byzone er det fra de sekundære lokalveje de enkelte boliger har deres indkørsel. Her kommer man kun, hvis man har et ærinde til en bolig. Hastigheden er af hensyn til sikkerheden for de lette trafikanter typisk km/t i byzone. Figur 2. Grafisk illustration af opbygningen af vejklasser.

9 Vejplan 6 4. VEJKLASSIFICERING FOR VEJE I LANDZONE En opsamling af kravene til vejklasserne findes i kapitel 4.1. Forbedring af de trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger på det eksisterende vejnet sker ved en prioritering på baggrund af trafikmængden på strækningen og lokale udformningsforhold. Landzone Vejklasse 1: Primære trafikveje Krav til vejklasse 1: Vejklasse 1 Hastighedsgrænse 80 km/t Dimensionerende køretøj Modulvogntog i krydsforbindelser med vejklasse 1 og 2 Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger Afmærkning Kurveafmærkning Profileret kantlinje Midterlinje 10 cm affræsning ved midterlinje (smalle rumleriller) Baggrundafmærkning hvor kurveradius <500 meter Kantpæle i både inder- og yderside af kurve Lette trafikanters krydsning Niveaufri krydsning eller som minimum krydsningspunkt Vigepladser Stiforløb/forbindelser Sidevej og overkørsler til ejendomme / markoverkørsler Belagt areal Afvanding Efter nærmere vurdering Separat stisystem Dobbeltrettet sti langs vej Minimum skillerabat 1,5 meter, ellers fysisk adskillelse Minimumsafstand mellem kryds: 1 km Nye vejtilslutninger som kanalisering eller rundkørsel Reducering / flytning af eksisterende tilslutninger Ombygge trafikfarlige overkørsler 7-8 meter Grøfter eller trug På figur 3 og figur 4 er der illustreret eksempler på, hvordan en klasse 1, 80 km/t vej kan se ud, henholdsvis med og uden cykelsti langs vejen. Som udgangspunkt er det ikke hensigten at der kører cyklister på kørebanen ved vejklasse 1. Der er dog ikke opstillet specifikke krav for, hvornår en vejklasse 1 skal have cykelsti, da dette vurderes individuelt i forhold til mængden af cyklister og alternative cykelruter samt sammenhæng med kommunens stiplan.

10 Vejplan meter Figur 3. Vejklasse 1 med 80 km/t planlægningshastighed uden cykelsti. 7-8 meter Figur 4. Vejklasse 1 med 80 km/t planlægningshastighed med dobbeltrettet cykelsti. Ved lavere planlægningshastigheder og lavere vejklasser kan kørebanebredden reduceres i forhold til tabel 1. Etableres en dobbeltrettet sti skal skillerabatten være på mindst 1,5 m. Hvis skillerabatten langs en dobbeltrettet sti etableres med en bredde under 1,5 m skal der etableres en visuel fysisk adskillelse mellem kørebane og sti, som f.eks. fodhegn eller kantpæle. Skillerabatten bør etableres, så den kan rumme færdselstavler med en diameter eller bredde på 0,7 m. På eksisterende vejklasse 1 findes der overkørsler til ejendomme og markoverkørsler. Disse overkørsler udgør en sikkerhedsmæssig risiko. Overkørsler på vejklasse 1 bør med udgangspunkt i ovenstående undgås. Dette kan f.eks. ske ved anlæg af parallelle lokalveje, hvor overkørslerne tilsluttes i stedet for til gennemfarts-/fordelingsvejen. Markoverkørslerne og overkørsler til ejendomme påvirker trafiksikkerheden for alle trafikantgrupper. Antallet af uheld i forbindelse med overkørsler er betragteligt, og omfatter navnlig bagendekollisioner, frasvingningsuheld og vigepligtsuheld.

11 Vejplan 8 En dansk analyse af 2-sporede veje i åbent land viste, at 13 % af de registrerede uheld på de analyserede strækninger var sket i forbindelse med adgange til private ejendomme. En halvering af antallet af adgange til en vej forventes at have en sikkerhedsmæssig effekt på 25 % på de uheld og personskader, der sker i forbindelse med overkørsler. [Værø, H. (1999): Vejtværsnit og uheldsrisiko vurdering af uheldskonsekvenser af udvalgte tværsnitsændringer. Vejdirektoratet.] Hvor der på eksisterende veje er overkørsler til ejendomme på begge sider af vejen, er der flere mulige løsninger: En parallel lokalvej i hver side En gennemgående parallel lokalvej i én side og en dobbeltrettet cykelsti i den modsatte side. Herved imødekommes delvis ønsket om tryghed for cyklisterne, og cykelstien kan på korte delstrækninger bruges af trafik til enkelte ejendomme En parallel lokalvej i den ene side, mens trafikken til og fra (få) ejendomme på den anden side får lov til at krydse over vejen, men ikke til at svinge til og fra den overordnede vej. Visse eksisterende vejklasse 1 veje ønskes forbedret med sideudvidelser, udretning og evt. anlæggelse af stier for at øge trygheden for de bløde trafikanter. Formålet med disse tiltag er desuden at flytte trafikken hertil fra andre mindre veje. Der findes ca. 146 km kommuneveje, som er vejklasse 1. Eksempel på en vejklasse 1 strækning i Ringkøbing-Skjern Kommune er vist på figur 5. Figur 5. Eksempel på klasse 1 vej.

12 Vejplan 9 Landzone Vejklasse 2: Trafikvej, fordeling Krav til vejklasse 2: Hastighedsgrænse km/t Vejklasse 2 Dimensionerende køretøj Modulvogntog i krydsforbindelser med vejklasse 1 og 2 Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger Afmærkning Kurveafmærkning Midterlinje Lette trafikanters krydsning Krydsningspunkt Vigepladser Stiforløb/forbindelser Sidevej og overkørsler til ejendomme / markoverkørsler Belagt areal Afvanding Kantpæle i både inder- og yderside af kurve Efter nærmere vurdering Separat stisystem Dobbeltrettet sti langs vej Minimum skillerabat 1,5 meter, ellers fysisk adskillelse Lette trafikanter på vejbanen ved lave trafikmængder / lavt hastighedsniveau Ombygge trafikfarlige sideveje/overkørsler Nye vejtilslutninger som kanalisering eller rundkørsel 6-7 meter Grøfter eller trug Sammenlignet med vejklasse 1 er antallet af kryds og sideveje højere, og kravene til udformningen mindre, hvilket skyldes den lavere trafikmængde og hastighed. Et eksempel på udformning af en vejklasse 2 kan ses på figur meter Figur 6. Vejklasse 2 med 80 km/t planlægningshastighed uden cykelsti. I det åbne land kan vejklasse 2 f.eks. være veje, hvor trafikken søger hen, fordi det er den korteste vej, eller fordi man derved undgår et dagligt trafikproblem på en større vej, uanset at vejen ikke er specielt egnet til trafikmængden pga. dens opbygning eller udformning.

13 Vejplan 10 Der kan være ønsker om sideudvidelse på enkelte af disse veje grundet lokale forhold, f.eks. for enkelte vejstrækninger som bærer store trafikmænger. Der findes ca. 126 km kommuneveje, som er vejklasse 2. Eksempel på en vejklasse 2 strækning i Ringkøbing-Skjern Kommune er vist på 7. Figur 7. Eksempel på klasse 2 vej

14 Vejplan 11 Landzone Vejklasse 3: Lokalvej, stamvej Krav til vejklasse 3: Hastighedsgrænse km/t Vejklasse 3 Dimensionerende køretøj Vurderes individuelt Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger Afmærkning Kurveafmærkning Midterlinje i kurver Kantpæle i yderside af kurve Lette trafikanters krydsning Krydsningspunkt på skoleveje Vigepladser Stiforløb/forbindelser Sidevej og overkørsler til ejendomme / markoverkørsler Belagt areal Afvanding Ingen krav Dobbeltrettet sti langs vej på skoleveje Minimum skillerabat 1,5 meter, ellers fysisk adskillelse Lette trafikanter på vejbanen ved lave trafikmængder / lavt hastighedsniveau (overveje alternativ udformning) Ombygge uheldsbelastede sideveje/overkørsler 5-7 meter Grøfter eller trug Alternativ udformning 2 minus 1 vej (figur ) Antallet af kryds og sideveje er højt, da det er vigtigt med en god adgang til vejen. Et eksempel på et tværsnit for en vejklasse 3 vej er vist på figur meter Figur 8. Vejklasse 3. Der kan være ønsker om sideudvidelse på enkelte af disse veje grundet lokale forhold, f.eks. for enkelte vejstrækninger som bærer store trafikmænger. Et eksempel på en 2 minus 1 vej, hvilket kan tænkes ind som en alternativ udformning af en vejstrækning, er vist på figur 9. Formålet med 2 minus 1 veje er at skabe tryggere rammer for lette

15 Vejplan 12 trafikanter, på strækninger hvor etablering af cykelstier ikke er realistisk. En 2 minus 1 vej signalerer mere plads til de lette trafikanter og som oftest sænkes hastigheden samtidigt med etableringen. Figur 9. Eksempel på udformningen af en 2 minus 1 vej. Der findes ca. 194 km kommuneveje, som er vejklasse 3. Eksempel på en vejklasse 3 strækning i Ringkøbing-Skjern Kommune er vist på 10. Figur 10. Eksempel på klasse 3 vej

16 Vejplan 13 Landzone Vejklasse 4: Lokalvej, boligveje Der er i kravene til klasse 4 ikke taget hensyn til, at denne klasse også indeholder grusveje. Der er ikke stillet krav til udformningen af grusveje. Kravene er primært henvendt til de asfalterede veje. Krav til vejklasse 4: UDKAST Hastighedsgrænse km/t Vejklasse 4 Dimensionerende køretøj Vurderes individuelt Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger Afmærkning Kurveafmærkning Vigepladser Stiforløb/forbindelser Sidevej og overkørsler til ejendomme / markoverkørsler Belagt areal Afvanding Midterlinje i kurver ved usædvanlige forhold Ingen krav Ingen krav Lette trafikanter på vejbanen (overvej alternativ udformning) udkast 5-6 meter Grøfter eller trug Alternativ udformning 2 minus 1 vej (figur ) Private fællesveje hører til i denne kategori. Antallet af kryds og tilslutninger er højt, da det er vejklasse 4, der giver adgang til private ejendomme. Et eksempel på et tværsnit for en vejklasse 4 vej er vist på figur meter Figur 11. Vejklasse 4. Der ønskes som udgangspunkt ikke sideudvidelser på klasse 4 veje. Der kan være ønsker om sideudvidelse på enkelte af disse veje grundet lokale forhold, f.eks. for enkelte vejstrækninger som bærer store trafikmænger.

17 Vejplan 14 Der findes ca km kommuneveje, som er vejklasse 4. Eksempel på en vejklasse 4 strækning i Ringkøbing-Skjern Kommune er vist på figur 12. Figur 22. Eksempel på klasse 4 vej.

18 Vejplan Opsamling krav til vejklassificering i landzone Vejklasse 1 Vejklasse 2 Hastighedsgrænse 80 km/t km/t Dimensionerende køretøj Modulvogntog i krydsforbindelser med vejklasse 1 og 2 Modulvogntog i krydsforbindelser med vejklasse 1 og 2 Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger Afmærkning Kurveafmærkning Lette trafikanters krydsning Profileret kantlinje og midterlinje Midterlinje 10 cm affræsning ved midterlinje (smalle rumleriller) Baggrundafmærkning hvor kurveradius <500 meter Kantpæle i både inder- og yderside af kurve Niveaufri krydsning eller som minimum krydsningspunkt Kantpæle i både inder- og yderside af kurve Krydsningspunkt Vigepladser Efter nærmere vurdering Efter nærmere vurdering Stiforløb/forbindelser Sidevej og overkørsler til ejendomme / markoverkørsler Separat stisystem Dobbeltrettet sti langs vej Minimum skillerabat 1,5 meter, ellers fysisk adskillelse Minimumsafstand mellem kryds: 1 km Ingen nye/udvidelse af eksisterende overkørsler og vejtilslutninger Reducering / flytning af eksisterende tilslutninger Ombygge trafikfarlige overkørsler Separat stisystem Dobbeltrettet sti langs vej Minimum skillerabat 1,5 meter, ellers fysisk adskillelse Lette trafikanter på vejbanen ved lave trafikmængder / lavt hastighedsniveau Ombygge trafikfarlige sideveje/overkørsler Belagt areal 7-8 meter 6-7 meter Afvanding Grøfter eller trug Grøfter eller trug Vejklasse 3 Vejklasse 4 Hastighedsgrænse km/t km/t Dimensionerende køretøj Vurderes individuelt Vurderes individuelt Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger Afmærkning Kurveafmærkning Lette trafikanters krydsning Stiforløb/forbindelser Midterlinje i kurver Kantpæle i yderside af kurve Krydsningspunkt på skoleveje Dobbeltrettet sti langs vej på skoleveje Minimum skillerabat 1,5 meter, ellers fysisk adskillelse Lette trafikanter på vejbanen ved lave trafikmængder / lavt hastighedsniveau (overveje alternativ udformning) Belagt areal 5-7 meter 5-6 meter Midterlinje i kurver ved usædvanlige forhold Kantpæle i yderside af kurve ved usædvanlige forhold Lette trafikanter på vejbanen (overvej alternativ udformning) Afvanding Grøfter eller trug Grøfter eller trug Alternativ udformning 2 minus 1 vej (figur ) 2 minus 1 vej (figur )

19 Vejplan VEJKLASSIFICERING FOR VEJE I BYZONE Som udgangspunkt er definitionen af vejklasserne i byzone baseret på samme typebeskrivelse som i landzone. Der bliver i byzone ikke taget udgangspunkt i specifikke vejtekniske foranstaltninger, da mange lokale forhold/problemstillinger spiller ind på vejkonstruktionen. Som udgangspunkt skal der være fortov ved vejklasserne 1-3 i byzone. Krav til vejklasse 1-3: Vejklasse 1 Vejklasse 2 Vejklasse 3 Hastighedsgrænse km/t km/t km/t Dimensionerende køretøj Modulvogntog i krydsforbindelser med vejklasse 1 og 2 Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger Hastighedsdæmpende foranstaltninger Lette trafikanters krydsning Stiforløb/forbindelser Vurderes individuelt Vurderes individuelt Byporte Byporte Byporte Forsætninger Forsætninger Forsætninger Indsnævringer Indsnævringer Indsnævringer Rundkørsler Rundkørsler Rundkørsler Signalanlæg Krydsningspunkt Niveaufri krydsning Separat stisystem Sti langs vej med kantstensafgrænsning Hævede flader Krydsningspunkt Sti langs vej med kantstensafgrænsning Cykelbane ved lave trafikmængder / lavt hastighedsniveau (overvej alternativ udformning) Alternativ udformning 2 minus 1 vej (figur ) Hævede flader Bump Krydsningspunkt på skoleveje Lette trafikanter på vejbanen (overvej alternativ udformning) 2 minus 1 vej (figur ) Der findes der ingen specifikke krav til trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger for vejklasse 4 medmindre specifikke lokaliteter bliver udpeget som uheldsbelastet. Forbedring af de trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger på det eksisterende vejnet sker ved en prioritering på baggrund af trafikmængden på strækningen og lokale udformningsforhold.

20 Vejplan ILLUSTRATION AF VEJKLASSIFICERING UDKAST Inddelingen af vejklasserne i Ringkøbing-Skjern Kommune er vist på figur 33 med zoom på byerne Ringkøbing (figur 4), Videbæk (figur 55), Skjern (16), Tarm (figur 617) og Hvide Sande (Figur 718). Figur 33. Vejklassificering i Ringkøbing-Skjern Kommune. EVT- firkant om de området vi zoomer ind på.

21 Vejplan 18 Ringkøbing Figur 44. Vejklassificering i Ringkøbing

22 Vejplan 19 Videbæk Figur 55. Vejklassificering i Videbæk

23 Vejplan 20 Skjern Figur 16. Vejklassificering i Skjern

24 Vejplan 21 Tarm Figur 67. Vejklassificering i Tarm

25 Vejplan 22 Tarm Figur 78. Vejklassificering i Hvide Sande

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Vejenes betydning for bilisternes valg af hastighed. Workshop Trafikdage 2012 Aalborg Oplæg ved souschef Erik Birk Madsen, Vejdirektoratet

Vejenes betydning for bilisternes valg af hastighed. Workshop Trafikdage 2012 Aalborg Oplæg ved souschef Erik Birk Madsen, Vejdirektoratet Vejenes betydning for bilisternes valg af hastighed Workshop Trafikdage 2012 Aalborg Oplæg ved souschef Erik Birk Madsen, Vejdirektoratet Vejregel for udformning af veje og stier i åbent land Grundlag

Læs mere

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1.

Viborg Ingeniørerne. 1 Indledning. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1. Indhold. 1. Dobbeltrettet cykelsti mellem Rødding og Vammen Trafiksikkerhedsrevision trin 1 9. juli 2010 TVO/sb Indhold 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 1.2 Revisionsprocessen... 2 1.3 Revisionsgrundlaget... 2

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Til Aabenraa Kommune Dokumenttype Hastighedsplan Dato Februar 2015 AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Revision 02 Dato 2015-02-25 Udarbejdet af

Læs mere

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Holstebro Kommune Hastighedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro Kommune

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro Hastighedsplan Sønderborg Kommune Hastighedsplan Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro 2 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1.1 Hvad er en hastighedsplan? 1.2 Målsætning 5 6 7

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 4 Forslag til målsætninger 5 Eksisterende vejnet og trafik 6 Forslag til hastighedsgrænser 7 Skoleveje

Læs mere

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej [Modtager firma] cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej CYKELFORBINDELSE SIMMERBØLLE VIA MØLLEMOSEVEJ TIL SPODSBJERGVEJ BILAG 1-5 Rekvirent Langeland Kommune Rådgiver Orbicon A/S Rolundvej 23 5260

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Retningslinjer for hastighedsdæmpning i Allerød Kommune

Retningslinjer for hastighedsdæmpning i Allerød Kommune Retningslinjer for hastighedsdæmpning i Allerød Kommune Kommunen modtager mange henvendelser om hastighed på både offentlige veje og private fællesveje. Som udgangspunkt er hastighedsoverskridelser en

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn

Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn Indledning I forbindelse med kommunalreformen vil de nye storkommuner have et behov for at udarbejde en klassificering af deres vejnet

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

Ny klassificering af vejnettet - faser og trin i processen

Ny klassificering af vejnettet - faser og trin i processen Ny klassificering af vejnettet - faser og trin i processen 7. oktober 2007 / Anette Jensen, SAMKOM sekretariatet Introduktion...2 Baggrund...3 Fase 1. Udpegning af trafikvejnet uden for de større byer...4

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By.

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By. Svendborg Kommune Hastighedsplan for Svendborg Kommune Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog Trafikplan for Rønne 2011-2021 Bilag B: Virkemiddelkatalog 01 FORORD Denne vejledning indeholder det virkemiddelkatalog, som Bornholms Regionskommune har besluttet at udarbejde i tillæg til Trafikplan

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE TEKNISK NOTAT BASERET PÅ TRAFIKMÅLINGER I 2014, 2016 OG 2018 17. AUGUST 2018 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Fleksibel tilgang til tværprofiler i åbent land

Fleksibel tilgang til tværprofiler i åbent land Fleksibel tilgang til tværprofiler i åbent land En ny håndbog for tværprofiler i åbent land er under udarbejdelse, og den forventes endeligt godkendt i foråret 2013. Håndbogen er baseret på en mere fleksibel

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSIND SATSER 2014

TRAFIKSIKKERHEDSIND SATSER 2014 SIDE 1 TRAFIKSIKKERHEDSINSPEKTION 11 LOKALITETER I VEJEN KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSIND SATSER 2014 GENNEMGANG AF UDVALGTE STRÆKNINGER STRÆKNINGSUHELD I ÅBENT LAND TRAFIKSIKKERHEDSINSPEKTION 11 LOKALITETER

Læs mere

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Indledning I foråret 2008 igangsatte Ikast-Brande Kommune udarbejdelsen af en samlet trafikplan indeholdende delplaner for trafiksikkerhed,

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade TILLÆG TIL Hastighedsplan 2006-2012 Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade Tillæg til Hastighedsplan 2006-2012 for Klausdalsbrovej, Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade er udarbejdet i 2007-08

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført.

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført. Faxe Kommune Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Prioritering af cykelstiprojekter Prioriteringsmodel Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato 11. januar 2016

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan Trafiksikkerhedsplan 2013-2020 Dagsorden 2 10:00-10:45 1: Velkomst 2: Præsentation af mødeplan 3: Præsentation af tidsplan 4: Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan 2013-2020 5: Gennemgang

Læs mere

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund.

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund. Paper til Vejforum 2010 Stiplan for åbent land, Mariagerfjord Kommune Stiplanlægning i åbent land hvordan får man mest for pengene? Forfattere: Aleks Danmark, Mariagerfjord Kommune, aldan@mariagerfjord.dk

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSFOR BEDRINGER PÅ. Hvidovre Kommune. Beskrivelse af skitseprojekt. Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ

TRAFIKSIKKERHEDSFOR BEDRINGER PÅ. Hvidovre Kommune. Beskrivelse af skitseprojekt. Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ Til Hvidovre Kommune Dokumenttype TRAFIKSIKKERHEDSFOR Beskrivelse af skitseprojekt Dato BEDRINGER PÅ Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ Forbedring af cykelforhold på Avedøre Tværvej Revision A Dato 2014-10-01

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 2: CYKELSTI LANGS NORDRUPVEJ

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 2: CYKELSTI LANGS NORDRUPVEJ TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 2: CYKELSTI LANGS NORDRUPVEJ Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik ApS Side 1 af 18 Parkalle 25, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje

Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje Trafiksanering på beboerinitiativ - Fartdæmpning af lokalveje Indholdsfortegnelse: Indledning Om proceduren ved fartdæmpning på beboerinitiativ Om placering og udformning af fartdæmpere Ønsket hastighed

Læs mere

Vurdering af særlig trafikfarlige skoleveje i Silkeborg Kommune

Vurdering af særlig trafikfarlige skoleveje i Silkeborg Kommune Vurdering af særlig trafikfarlige skoleveje i Silkeborg Kommune af Ingeniør Lene Hoffmann Silkeborg Kommune lh@silkeborg.dk Efter strukturreformen, hvor 6 vejmyndigheder blev fusioneret i Silkeborg Kommune,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning 2 1.1 Hastighed og ulykkesrisiko 3 1.2 Hastighed og støj 7. 2 Formål 8

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning 2 1.1 Hastighed og ulykkesrisiko 3 1.2 Hastighed og støj 7. 2 Formål 8 Hastighedsplan Hastighedsplan 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 2 1.1 Hastighed og ulykkesrisiko 3 1.2 Hastighed og støj 7 2 Formål 8 3 Målsætning 9 3.1 Hastigheden skal svare til hastighedsgrænsen 10

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd.

Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd. Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd. Dette notat indeholder et billede af alle indleverede kommentarer. I de tilfælde, hvor der tilføres nyt

Læs mere

Procedure for behandling af Farlig skolevej

Procedure for behandling af Farlig skolevej 2. UDKAST Procedure for behandling af Farlig skolevej Vejcenter Syddanmark UUUUUUUuu Marts 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Formål... 4 3. Lov- og regelgrundlag... 5 4. Procedure for behandling

Læs mere

Trafikplan - Bredebro

Trafikplan - Bredebro Trafikplan - Bredebro April 2013 TRAFIKPLAN FOR BREDEBRO 2014-2018 PROJEKT Projekt nr. 1100009782 Version 2 Udarbejdet af JKD Kontrolleret af MNSS Godkendt af JKD Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

SE TRAFIK NOTAT NØRBYVEJ 2-1 VEJ I ÅBENT LAND. ETABLERING AF 2-1 VEJ.

SE TRAFIK NOTAT NØRBYVEJ 2-1 VEJ I ÅBENT LAND. ETABLERING AF 2-1 VEJ. SE TRAFIK NOTAT NØRBYVEJ 2-1 VEJ I ÅBENT LAND. ETABLERING AF 2-1 VEJ. SE Trafik 28. september 2015 Vangelystvej 10, 5250 Odense SV Tlf. 6160 7260 Mail: steen@setrafik.dk CVR-nr. 3492 6093 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk. Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune

Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk. Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune Vedligeholdelsesniveuaer i vejman.dk Årsmøde vejman.dk 10. oktober 2019 Lise Gansted-Mortensen, Aalborg Kommune Serviceklasser / serviceniveau Serviceklasse: Serviceklasserne skal afspejle det serviceniveau,

Læs mere

2 MINUS 1-VEJ PÅ STRANDVEJEN

2 MINUS 1-VEJ PÅ STRANDVEJEN 2 MINUS 1-VEJ PÅ STRANDVEJEN FORUNDERSØGELSE OG SKITSEFORSLAG 14. JUNI 2019 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk www.hougaardtrafik.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Indhold Side 1 Indledning 3

Indhold Side 1 Indledning 3 Indhold Side 1 Indledning 3 2 Vejstruktur 4 2.1 Overordnet trafikvej 5 2.2 Trafikvej 5 2.3 Overordnet lokalvej 5 2.4 Lokalvej 6 3 Målsætninger 7 3.1 Trafiksikkerhed 7 3.2 Uheldsudvikling 7 3.3 Tryghed

Læs mere

Effekter af Miljøprioriterede Gennemfarter

Effekter af Miljøprioriterede Gennemfarter Effekter af Miljøprioriterede Gennemfarter v. Ole Rosbach, Vejdirektoratet og Jesper Mertner, COWI 1 Indledning Vejdirektoratet ønsker at opsamle erfaringer med trafiksaneringer af hovedlandeveje gennem

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 FAXE KOMMUNE STATUS FOR TRAFIKULYKKER 2010-2014 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Antal personskade-

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Lette trafikanters krydsning af Birkerød Kongevej Trafiksikkerhedsinspektion NOTAT 5. maj. 2015 ph/jvl 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 2.1 Trafiktælling... 3 3 Trafikulykker...

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Maj 2012 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Maj 2012 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Nuværende forhold

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

Notat. Projekt: Trafikanalyse af Hyllegården. Emne: Placering af adgangsveje. Notat nr.: 1. Rev.: 4. Fordeling: Mette Straarup Lejre Kommune

Notat. Projekt: Trafikanalyse af Hyllegården. Emne: Placering af adgangsveje. Notat nr.: 1. Rev.: 4. Fordeling: Mette Straarup Lejre Kommune Notat Dato: 26.06.2014 Projekt nr.: 5170-006 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Trafikanalyse af Hyllegården Emne: Placering af adgangsveje Notat nr.: 1 Rev.: 4 Fordeling: Mette Straarup Lejre Kommune

Læs mere

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens.

Du klager endvidere på vegne af P, der ejer matr. nr. 2ag, 5be og 5ch Kinderup, Horsens. Dato 23. juni 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/04087-36 Side 1/6 Ekspropriation til anlæg af cykelsti, Vodskovvej Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Rebild Kommune Trafikplan Vej- og hastighedsklassificering. Temaplan til Rebild Kommunes Trafikhandlingsplan

Rebild Kommune Trafikplan Vej- og hastighedsklassificering. Temaplan til Rebild Kommunes Trafikhandlingsplan TRAFIKPLAN Rebild Kommune Trafikplan Vej- og hastighedsklassificering Temaplan til Rebild Kommunes Trafikhandlingsplan Udarbejdet af Rebild Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro as Kontaktoplysninger:

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

2 MINUS 1-VEJ PÅ HÅRLEVVEJEN FORUNDERSØGELSE OG SKITSEFORSLAG

2 MINUS 1-VEJ PÅ HÅRLEVVEJEN FORUNDERSØGELSE OG SKITSEFORSLAG 2 MINUS 1-VEJ PÅ HÅRLEVVEJEN FORUNDERSØGELSE OG SKITSEFORSLAG 14. juni 2019 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk www.hougaardtrafik.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

2-1 vej langs Præstø Fjord

2-1 vej langs Præstø Fjord 2-1 vej langs Præstø Fjord Muligheder og konsekvenser af ny vejudformning Teknisk notat Udarbejdet af: Rikke Hougaard Sørensen Kontrolleret af: Karsten Melson Godkendt af: Karsten Melson Dato: 8.8.2014

Læs mere

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01 Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Notat Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009

Læs mere

Undersøgelse af behovet for etablering af venstresvingskanaliseringer på større veje i Fredensborg Kommune

Undersøgelse af behovet for etablering af venstresvingskanaliseringer på større veje i Fredensborg Kommune Undersøgelse af behovet for etablering af venstresvingskanaliseringer på større veje i Fredensborg Kommune Indledning Både i by- og i landområde reducerer anlæg af venstresvingskanalisering især antallet

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE Sammenfatning 0 1 Trafiksikkerhedsplan Indledning Hver ulykke er en for meget og Lejre Kommune vil med denne trafiksikkerhedsplan afstikke de kommende års kurs

Læs mere

Basistværprofil for 6-sporet motorvej, 130km/h

Basistværprofil for 6-sporet motorvej, 130km/h Kk/november 2011 Basistværprofil for 6-sporet motorvej, 130km/h Forslag til basistværprofil for 6-sporet motorvej Mindste tværprofilelementer: Kørespor: I forhold til 4 sporet motorvej er grundlaget for

Læs mere

HÅNDBOG Planlægning af veje og stier i åbent land ANLÆG OG PLANLÆGNING JANUAR 2012 HØRINGSUDGAVE

HÅNDBOG Planlægning af veje og stier i åbent land ANLÆG OG PLANLÆGNING JANUAR 2012 HØRINGSUDGAVE HÅNDBOG Planlægning af veje og stier i åbent land ANLÆG OG PLANLÆGNING JANUAR 2012 HØRINGSUDGAVE FORORD Denne håndbog omhandler planlægning af veje og stier i åbent land. Håndbogen er en del af vejreglen

Læs mere

Vandledningsstien CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER. Nuværende forhold

Vandledningsstien CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER. Nuværende forhold CYKELSUPERSTIER I HOVEDSTADSOMRÅDET - RUTEBESKRIVELSER Vandledningsstien Nuværende forhold Vandledningsstien forbinder Gladsaxe og Københavns kommuner, se figur 1 Strækningen er en nordlig forlængelse

Læs mere

Eksempelsamling Planlægning af veje og stier i åbent land ANLÆG OG PLANLÆGNING JANUAR 2012 HØRINGSUDGAVE

Eksempelsamling Planlægning af veje og stier i åbent land ANLÆG OG PLANLÆGNING JANUAR 2012 HØRINGSUDGAVE Eksempelsamling Planlægning af veje og stier i åbent land ANLÆG OG PLANLÆGNING JANUAR 2012 HØRINGSUDGAVE FORORD Denne eksempelsamling hører til håndbogen "Planlægning af veje og stier i åbent land". Håndbogen

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Indledning Supercykelstierne er et højklasset netværk af cykelruter, der især er målrettet pendlercyklister.

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

2-1 vej fra Skibinge til Mern. Muligheder og konsekvenser af ny vejudformning

2-1 vej fra Skibinge til Mern. Muligheder og konsekvenser af ny vejudformning 2-1 vej fra Skibinge til Mern Muligheder og konsekvenser af ny vejudformning 2015 Udarbejdet af: Iben Vinsteen/Stefan Larsen Kontrolleret af: Lene Hansen Godkendt af: Bjarke Rasmussen Dato: 09.03.2015

Læs mere

I brev af 28. august 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 8. august 2012 om ekspropriation til etablering af en cykelsti.

I brev af 28. august 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 8. august 2012 om ekspropriation til etablering af en cykelsti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 22. marts 2013 12/09288 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF CYKELSTI I brev af 28. august 2012 har I klaget over Kommunens beslutning af 8. august 2012 om ekspropriation

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008.

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008. Notat NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Ishøj Kommune MODULVOGNTOG Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Trafiksikkerhedsrevision 29. maj 2009 1.

Læs mere

AP-PARAMETRE TIL UHELDSMODELLER

AP-PARAMETRE TIL UHELDSMODELLER Dato 25. juni 2018 Sagsbehandler Ida Hvid Mail idh@vd.dk Telefon 72443012 Dokument Click here to enter text. Side 1/9 AP-PARAMETRE TIL UHELDSMODELLER BASERET PÅ DATA FOR 2012 2016 UDEN FIGURER Vejdirektoratet

Læs mere

Virkemiddelkatalog 2014-2020

Virkemiddelkatalog 2014-2020 2014-2020 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 5 1.1 sprincipper 5 1.2 Generelle anbefalede mål for vejelementer 7 1.3 Skala til bestemmelse af vurderet trafiksikkerhed mv 10 2 VIRKEMIDLER I BYZONE 12

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2016 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-04-25 Til Fra Peter Sandell Anders Kusk og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af uheldsanalyse

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Udarbejdet i samarbejde med INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 PROBLEM- OG INDSATSOMRÅDER 4 2.1 Problemområder

Læs mere

Vejene. nemt og sikkert Vores mission er, at det skal være nemt og sikkert for trafikanter og gods at komme frem.

Vejene. nemt og sikkert Vores mission er, at det skal være nemt og sikkert for trafikanter og gods at komme frem. Vejene Trafiksikkerhed nemt og sikkert Vores mission er, at det skal være nemt og sikkert for trafikanter og gods at komme frem. sikkerhed Vejdirektoratet arbejder målrettet med at øge trafiksikkerheden

Læs mere

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2015 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2015-04-23 Til Fra Peter Sandell Brian Jeppesen og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af

Læs mere

Statusrapport. - cykelruteplan

Statusrapport. - cykelruteplan - cykelruteplan JANUAR 2011 2 Tønder Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 4 2 STANDARDER FOR CYKELRUTENETTET 5 2.1 Kvalitetskrav for stinettets udformning og sammenhæng 5 2.2 Fysiske krav til

Læs mere