Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge"

Transkript

1 Ledelsesinformation. 3. kvartal 217 Politikere & Udvalg Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Velfærdsforvaltningen, september 217.

2 Indhold Baggrund og læsevejledning... 2 Baseline Nettodriftsudgifter, området for udsatte børn og unge... 3 Baseline Social og Myndighed... 7 Forebyggende foranstaltninger... 9 Den elektroniske stafetlog... 1 Bilag

3 Baggrund og læsevejledning Ledelsesinformation. 3. kvartal 217 Velfærdsforvaltningen har implementeret en ny struktur for arbejdet med udsatte børn og unge i Fanø Kommune. Resultatet er Udviklingsplan for kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge. Materialet er forvaltningens bud på hvordan vi kan sikre kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge herunder at: alle børn og unge får den fornødne støtte og hjælp tidlig opsporing og forebyggelse lovmedholdelig sagsbehandling 2 Som led i implementeringen af den nye struktur, prioriterer forvaltningen arbejdet med levering af fyldestgørende ledelsesinformation. Materialet kvalificerer styringen af området med behovsbestemt viden, og udgør grundlaget for dialog på tværs af forvaltningens parter. Behovet for ledelsesinformation varierer afhængig af målgruppe. Indholdet i dette materiale afspejler primært politikernes, udvalgenes og fagchefens (velfærdschefens) behov for information. Dog kan materialet ligeledes anvendes som styringsredskab for ledere på forvaltningens områder. Materialet kan anvendes i den løbende opfølgning og kontrol af kvaliteten på området. Tilsvarende medvirker materialet til at styrke aktualitet, bredde og dybde i analyser og rapporter til politikere og udvalg. Materialet anvendes til, at sikre de rette rammer, organisere og tilrettelægge arbejdet samt justere serviceniveauer og indsatser. I ønsket om at udarbejde fyldestgørende ledelsesinformation er der opstillet en række effektmål med tilhørende indikatorer/proxymål. Målene suppleres med en række deskriptive mål. Derudover er der indarbejdet en række procesmål, der benyttes som indikatorer i forhold til selve implementeringen af planen. Oversigten over effektmål ligger som eksternt bilag til dette materiale, og vil løbende blive ajourført. For yderligere information om den nye struktur herunder redskabet Elektronisk stafetlog (KMD) henvises til de publicerede materialer, der er målrettet fagpersonale i Velfærdsforvaltningen. Ledelsesinformationsmaterialet bliver ajourført halvårligt kvartalsvis, dvs. næste gang marts 217.

4 Baseline Nettodriftsudgifter, udsatte børn og unge Baggrund Nedenstående afsnit indeholder baselinedata over forbruget (nettodriftsudgifterne) på området for udsatte børn og unge. Området dækker over funktionsområderne KTO (Plejefamilier og opholdssteder), KTO (Forbyggende foranstaltninger), KTO (Plejefamilier og opholdssteder), KTO (Døgninstitutioner) og (Sikrede døgninstitutioner). Jf. konteringsvejledningen er funktionen KTO pr ændret til KTO Hvis de to funktioner kombineres, fremgår det af den givne analyse. Funktionsområdet KTO (Sikrede døgninstitutioner) medtages ikke i samtlige analyser, da området udgør en procentvis lille andel af det samlede udgiftsniveau. Data for indeværende år 217 afspejler budgettal (korrigeret budget), mens data fra foregående år dækker regnskabstal (forbrug, nettodriftsudgifter). Data omtales dels som procentpoint (absolutte stigning), dels som procent (relative stigning). 3 Nettodriftsudgifter, området for udsatte børn og unge Nettodriftsudgifterne for perioden er illustreret i nedenstående figur 1. I 216 udgjorde det samlede forbrug kr., mens området pr. primo september 217 udgjorde kr. (korrigeret budget). Figur 1. Nettodriftsudgifter, KTO , (forbrug), 217 (korr. budget) (kr.) R R R R B Kilde: Rollebaseret (KMD), september Funktionerne KTO : Plejefamilier og opholdssteder. KTO : Forebyggende foranstaltninger. KTO : Plejefamilier og opholdssteder (pr ). KTO : Døgninstitutioner. KTO : Sikrede døgninstitutioner.

5 Det fremgår af figur 2 og 3, at hovedparten af det samlede forbrug i 217 er placeret på KTO (red. forebyggende foranstaltninger) (64 %). Figur 2. Andel af de samlede nettodriftsudgifter fordelt på KTO (i pct.), % 11% 13% 11% 4 64% Plejefamilier og opholdssteder Forebyggende foranstaltninger Plejefamilier og opholdssteder Døgninstitutioner Sikrede døgninstitutioner Kilde: Rollebaseret (KMD), september 217 Nedenstående figur 3 illustrerer, at forbruget for hver af de fem funktionsområder fordeler sig varierende fra år til år. Forbruget på KTO og (red. plejefamilier, opholdssteder og døgninstitutioner) udgjorde størstedelen af nettodriftsudgifterne i 216, mens KTO (red. forebyggende foranstaltninger) udgør den største andel af de samlede nettodriftsudgifter på området i 217. Figur 3. Andel af de samlede nettodriftsudgifter fordelt på KTO (i pct.), Plejefamilier og opholdssteder Forebyggende foranstaltninger Plejefamilier og opholdssteder Døgninstitutioner Sikrede døgninstitutioner Kilde: Rollebaseret (KMD), september 217

6 Det fremgår af figur 4, at andelen af forbruget på området for forebyggende foranstaltninger (KTO ) er steget med 44 procentpoint af det samlede forbrug i perioden (213: 2 %, 217: 64 %). Endvidere ses et fald på området for plejefamilier (KTO og ) på 26 procentpoint af det samlede forbrug i perioden (216: 5 %, 217: 24 %). Området for døgninstitutioner (KTO ) er faldet med 4.3 procentpoint af det samlede forbrug i perioden Figur 4. Andel af de samlede nettodriftsudgifter fordelt på KTO (pct.), R R R R B Plejefamilier og opholdssteder Forebyggende foranstaltninger Døgninstitutioner Kilde: Rollebaseret (KMD), september 217 Antallet af indsatser (i pct.) fordelt på KTO , og i perioden er illustreret i nedenstående figurer 5-6. Det fremgår at antallet af indsatser på KTO og i 217 hovedsageligt fordeler sig på vederlag til plejefamilier ( 66 stk. 1. nr. 1) (36 %), og i 216 på kost og efterskoler ( 66, stk. 1, nr. 5) (37.5 %). Dette afspejles ligeledes i nettodriftsudgifterne på området (se bilag 1). Tilsvarende fremgår det af figur 6, at den største andel af indsatser i 216 og 217 på KTO dækker tilknytning af en fast kontaktperson (hhv. 28 % og 43 %). Dog fremgår det af bilag 1, at dette ikke afspejles i nettodriftsudgifterne, idet Døgnbehandling for forældremyndighedsindehaver eller anden tegner sig for den største udgiftspost i årene (216: 676. kr. 217: kr.) 3 (bilag 1). 2 Funktionsområdet KTO (sikrede døgninstitutioner) er udeladt af analysen, da området udgør en relativt lille andel af det samlede forbrug. 3 Til sammenligning tegner Tilknytning af fast kontaktperson sig for hhv kr. i 216 og kr. i 217.

7 Figur 5. Antal indsatser fordelt på området KTO og KTO (Plejefamilier og opholdssteder), (pct.). 4,% 35,% 3,% 25,% 2,% 15,% 1,% 5,% 6,% Plejefamilier 66 stk. 1. nr. 1 Vederlag plejefamilier Kommunal plejefam. 66, stk. 1 nr. 2 Opholdssteder 66, stk. 1. nr. 5 Kost og efterskoler, 66, stk. 1. nr. 5 Skibsprojekter 66, stk. 1. nr. 5, Kilde: Rollebaseret (KMD), september 217 Figur 6. Antal indsatser fordelt på området KTO (Forebyggende foranstaltninger), ,% 45,% 4,% 35,% 3,% 25,% 2,% 15,% 1,% 5,%,% Kilde: Rollebaseret (KMD), september 217

8 Baseline Social og myndighed, udsatte børn og unge På nuværende tidspunkt varetager 2 socialrådgivere børne- og ungeområdet i Fanø Kommune. Derudover er der tilknyttet en familievejleder og en sundhedsplejerske. Af nedenstående afsnit fremgår udviklingen på en række udvalgte parametre inden for special- og normalområdet. Sags stamme antal sager Antallet af sager er illustreret i nedenstående figur 7. Det fremgår af grafen, at antallet af sager i perioden 4. kvartal 216 til 3. kvartal 217 er steget med 47 %. I perioden 2. kvartal til 3. kvartal 217 ses et fald i sagerne på 1 % (2. kvartal 217: 8 sager, 3. kvartal 217: 72 sager). I gennemsnit varetager hver socialrådgiver således 36 børne- unge sager. 7 Figur 7. Antal sager i social og myndighed, 4. kvartal 216 til 3. kvartal kvartal kvartal kvartal kvartal 217 Kilde: Fanø Kommune, Social og Myndighed. DUBU. Underretninger karakteristik Antallet af underretninger 4 i Social og myndighed er faldet med 28 % i perioden (212: 29, 3. kvartal 217: 21). Social og myndighed har pr. primo september 217 modtaget 21 underretninger, mens de i 216 modtog 25 underretninger. Figur 8. Antal underretninger modtaget i Social og myndighed, (3. kvartal). 4 Pr. 217 erstatter Danmarks Statistik Ankestyrelsens Underretningsstatistik.

9 , kvartal 8 Kilde: Fanø Kommune, Ankestyrelsen Underretningsstatistik. Fokusområde: Familieorienteret Alkoholbehandling Fanø Kommunes fokusområde Familieorienteret Alkoholbehandling udgør et vigtigt omdrejningspunkt i arbejdet med udsatte børn og unge i familier på Fanø. I Fanø Kommune er andelen af borgere der har et problematisk alkoholforbrug (CAGE-c test), den højeste på landsplan (24 %) (SST, 213). Tilsvarende er andelen af borgere der overskrider højrisikogrænsen den højeste på landsplan (14.3 %) (SST, 213). En gennemgang af sagerne i Social og Myndighed i sommeren 217, estimerer at 25 % af sags stammen i Social og Myndighed udgør sager omkring alkoholproblematikker i familier (KLK, analysefirma. August 217). Nedenstående figur 9 og tabel 1 illustrerer udviklingen i antallet af borgere der er indskrevet i Alkoholbehandlingen i Esbjerg pr. måned fordelt på perioden (august). Det fremgår af figuren, at der pr. august 217 var 5 borgere indskrevet i Alkoholbehandlingen, mens der i samme måned i 216 var 1 indskrevet borger. Figur 9. Aktuel tilgang (udvikling) antal indskrevne Fanø-borgere i Alkoholbehandlingen i Esbjerg ( ) Kilde: Alkoholambulatoriet, Esbjerg.

10 Tabel 1. Aktuel tilgang (udvikling) antal indskrevne Fanø-borgere i Alkoholbehandlingen i Esbjerg ( ) Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December 2 6 Kilde: Alkoholambulatoriet, Esbjerg. 9 Forebyggende foranstaltninger I Fanø Kommune prioriteres tidlig opsporing og forebyggelse. Fanø Kommune tilbyder differentierede løsninger, som afspejler barnets- og familiens behov. Nedenstående afsnit illustrerer udviklingen i anvendelsen af en række af de forebyggende indsatser, som Social og Myndighed i Fanø Kommune tilbyder. Åben Anonym Rådgivning Pr. Oktober 216 igangsatte Velfærdsforvaltningen en strategi for udbredelse af tilbuddet Åben Anonym Rådgivning jf. SVL Tilbuddet omfatter forældre til børn og unge under 18 år. Henvendelsen kan ske ved forudgående telefonisk kontakt, med efterfølgende evt. fremmøde. Det er muligt at være anonym ved henvendelsen. Andelen af borgere der har benyttet sig af tilbuddet er steget i perioden februar til august 217. Dette fremgår af nedenstående figur 1. Figur 1. Antal besøg og telefonisk kontakt i Åben Anonym Rådgivning (oktober 16-juni 17) Kilde: Fanø Kommune.

11 Den elektroniske stafetlog Som led i Velfærdsforvaltningens nye struktur for arbejdet med udsatte børn og unge, er der sideløbende implementeret en række understøttende redskaber. Særligt den elektroniske stafetlog udgør et centralt omdrejningspunkt. Stafetloggen understøtter arbejdet med at sikre et tværfagligt samarbejde på tværs af forvaltningens områder. Med stafetloggen er det muligt, at tilkoble relevante aktører omkring det enkelte barn således, at vigtig viden overleveres og deles. Siden 28 har Fanø Kommune arbejdet med redskabet i en papirform 5. Der er således oprettet enkelte stafetlogs (papir) forud for dette projekt. Nedenstående data udgør et udpluk af et større datamateriale, som er målrettet ledere og fagpersoner på området. Materialet kan rekvireres ved velfærdskonsulenten. 1 Antal, karakteristik Antallet af stafetlogs udgør pr. primo september stafetter. Antallet er i perioden oktober 216 til september 217 steget med 64 % (oktober: 64, august: 13). Figur 11. Udvikling i antal oprettede stafetlogs i perioden oktober - juni 217 (n = 13) okt-16 nov-16 dec-16 jan-17 feb-17 mar-17 apr-17 maj-17 jun-17 jul-17 aug-17 Den gennemsnitlige alder v. oprettet stafetlog er pr. september år [;18], hvilket udgør en stigning på 12 % sammenlignet med 1. og 2. kvartal 217 (8.5 år). Drenge udgør 64 % af stafetterne, mens pigerne udgør 39 %. Hvilken type stafetter har vi på Fanø? I Fanø Kommune oprettes en stafetlog ved vedvarende opmærksomhed på et barns udvikling eller trivsel. Af udviklingsplanen 6 fremgår det at de oprettede stafetlogs placeres på et af følgende fire niveauer (, 1, 2 eller 3). Der skelnes mellem passive og aktive stafetter. Der oprettes som udgangspunkt passive stafetter på alle børn der indgår i en eller flere af følgende grupper: adopterede, flygtninge, præmature og plejebørn. Disse stafetter bibeholdes på niveau (i en hvilende 5 BTI modellen (Bedre Tværfaglig Indsats) i Velfærdsforvaltningen har som led i arbejdet med Fokusområdet Udsatte børn og unge, udarbejdet materialet Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge. Materialet kan rekv. ved velfærdskonsulenten.

12 position) 7 med mindre der opstår anledning til, at aktivere stafetten ved vedvarende opmærksomhed på barnet. Niveau 1 stafetterne omfatter stafetter, hvor der arbejdes internt med stafetten i eget regi (red. skole eller daginstitution). Niveau 2 stafetterne drøftes i et tværfagligt forum, hvis det ikke lykkes at nå i mål med handleplaner i eget regi. På niveau 3 inddrages forvaltningen, og der iværksættes en indsats efter Serviceloven. Det fremgår af nedenstående figur 12, at stafetterne varierer i placering på de fire niveauer. Pr. primo september 217 er hovedparten (45 %) af det totale antal stafetter (n = 13) placeret på niveau (47 stafetter), 25 stafetter på niveau 1, 2 stafetter på niveau 2 samt 11 stafetter placeret på niveau 3. Figur 12. Antal stafetlogs (aktive og passive) placeret på niveau, 1, 2 eller 3 fordelt på kvartal 217 (n = 13). 11 7,% 6,% 5,% 4,% 3,% 2,% 1,%,% Niveau Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 1. kvartal kvartal kvartal 217 Stafetterne følger ikke nødvendigvis stafetloggens fire niveauer kontinuerligt. Derfor vil nogle stafetter blive placeret direkte på niveau 2 eller 3. Tilsvarende vil stafetter ændre placering således, at de starter på niveau men skifter til niveau 2 eller omvendt fra niveau 2 til 1. Pr. primo september 217 er 7 stafetter f.eks. roteret fra niveau 3 til et lavere niveau. I Fanø Kommune er det som udgangspunkt barnets primære kontaktperson, der er stafetholder på den oprettede stafetlog. Endvidere prioriteres det, at der oprettes stafetlogs i alle regi af forvaltningen således, at børn og unge i alle aldersgrupper får den fornødne hjælp og støtte. Pr. primo september 217 udgør klasselæreren den største andel (38 %) af fagpersoner, der har oprettet en stafetlog, mens lederen på Fanø Skole ligeledes er stafetholder på en stor andel stafetlogs (25%). De resterende stafetlogs fordeler sig på pædagoger, støttepædagoger, rådgivere, sundhedsplejerske og en mindre andel (8 %) på lederen af dagtilbud. 7 Der indhentes samtykke på de passive data, jf. behov for at opbevare data på niveau > 3 dage (Dataloven).

13 Figur 13. Stafetlogs fordelt på regi i 3. kvartal 217 (n = 13). 4% 6% 2% 1,67% 5% 1% 63% 12 Fanø skole Odden Børnehave Odden vuggestue DP Fanø Børnehave Integration Sundhedsplejersken Familievejlederen Rådgiver forvaltningen Årsagen til oprettelse af stafetterne er illustreret i nedenstående figur 14. Det fremgår her at adfærd og trivsel udgør den største andel (59 %) af de oprettede stafetlogs. Figur 14. Oprettede stafetlogs fordelt på årsager (aktive) (n = 64). 3. kvartal % 3% 6% 23% 6% 59% Familieudfordringer minus misbrug Adfærd, trivsel Sprog Familieudfordringer med misbrug Forsømmelse af skole Andet, enkeltstående

14 Bilag 1. Funktionsområde Antal indsatser 216 Nettodriftsudgift 216 Antal indsatser 217 Nettodriftsudgift Opholdssteder for børn og unge, 66, stk. 1. nr. 5 Kost og efterskoler, 66, stk nr. 5 Skibsprojekter 66, stk. 1. nr. 5 og Familiebehandling af barnet eller familien Døgnophold for forældremyndig. eller Aflastningsordninger 53, stk. 3 nr. 5 Fast kontaktperson for barn , stk. 3 Formidling af praktikophold Anden hjælp, yde rådgivning Rådgivning og afledte ydelser Div Plejefamilier ex. vederlag stk. 1. nr. 1 Vederlag til plejefamilier stk. 1. nr. 1 Kommunal plejefam. ex Vederlag 66, stk. 1 nr. 2 Div Døgninstitutioner

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Ledelsesinformation. 2. kvartal 217 Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Velfærdsforvaltningen, juni 217. Indhold Baggrund og læsevejledning... 2 Baseline... 3 Bruttodriftsudgifter...

Læs mere

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Ledelsesinformation. 1. kvartal 218 Politikere & Udvalg Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Velfærdsforvaltningen, marts 218. Indhold Læsevejledning... 3 Baseline Nettodriftsudgifter...

Læs mere

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Ledelsesinformation. 1. kvartal 217 Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Velfærdsforvaltningen, marts 217. Indhold Baggrund og læsevejledning... 2 Baseline... 3 Nettodriftsudgifter...

Læs mere

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Ledelsesinformation. 1. halvår 218 Politikere & Udvalg Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Velfærdsforvaltningen, september 218. Indhold Læsevejledning... 3 Baseline... 4 Nettodriftsudgifter,

Læs mere

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge

Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Ledelsesinformation. 2. halvår 2018 Politikere & Udvalg Udviklingsplan: Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge Velfærdsforvaltningen, marts 2019. Indhold Indledning... 3 Baseline... 4 Baggrund...

Læs mere

Forvaltningens strategi (Udviklingsplan for Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge) er centreret omkring tre overordnede målsætninger:

Forvaltningens strategi (Udviklingsplan for Kvalitet i arbejdet med udsatte børn og unge) er centreret omkring tre overordnede målsætninger: Notat - Social & Myndighed Velfærdsforvaltningen fremsender status på det specialiserede børne- ungeområde i Social & Myndighed. For yderligere informationer se ledelsesinformationsmaterialet, som er offentliggjort

Læs mere

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge i Fanø Kommune

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge i Fanø Kommune Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge i Fanø Kommune Indledning Fanø Kommunes Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge, tager afsæt i analyser

Læs mere

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder Familieafsnittet økonomiske indsatsområder 2018-2019 Baggrund I økonomiopfølgningen til BSU/ØU i marts 2018 viser det forventede regnskab for Familieafsnittet et merforbrug på kr. 10.1 mio. kr.. Familieafsnittet

Læs mere

ØKONOMISK ANALYSE AF BØRNEOMRÅDET FOREBYGGENDE FORANSTALTNINGER DRAGØR KOMMUNE APRIL 2018

ØKONOMISK ANALYSE AF BØRNEOMRÅDET FOREBYGGENDE FORANSTALTNINGER DRAGØR KOMMUNE APRIL 2018 ØKONOMISK ANALYSE AF BØRNEOMRÅDET FOREBYGGENDE FORANSTALTNINGER DRAGØR KOMMUNE APRIL 2018 Indhold Baggrund...3 Formål...4 Budget og forbrug på Børneområdet 2013 til 2018...5 Benchmarking...6 Sagsgennemgang...9

Læs mere

1. Kvartalsorientering i forbindelse med kvartalsopfølgning Børne- og Familierådgivningen

1. Kvartalsorientering i forbindelse med kvartalsopfølgning Børne- og Familierådgivningen Ringsted Kommune. Kvartalsorientering i forbindelse med kvartalsopfølgning Børne- og Familierådgivningen April 0 Indhold. Indledning.... Sagstal og sagsfordeling.... Underretningsstatistik.... Underretninger

Læs mere

4. Kvartalsorientering Børne- og Familierådgivningen

4. Kvartalsorientering Børne- og Familierådgivningen Ringsted Kommune. Kvartalsorientering Børne- og Familierådgivningen Januar 7 Indhold. Indledning.... Sagstal og sagsfordeling.... Underretningsstatistik... Underretninger fordelt pr. måned... Underretninger

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 2. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Nøgletal. Efterspørgslen på data vedrører følgende tabeller: Del 1: Overordnede data vedr. økonomi Tabel 1: Budget og regnskab 2008-2012

Nøgletal. Efterspørgslen på data vedrører følgende tabeller: Del 1: Overordnede data vedr. økonomi Tabel 1: Budget og regnskab 2008-2012 Nøgletal Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og den centrale Task Force, vil vi bede om opgørelse af centrale nøgletal på børne- og ungeområdet. For at skabe det mest retvisende billede af jeres

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2018 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2018 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Sagstal mv. i 2017 Børne- og Familierådgivningen

Sagstal mv. i 2017 Børne- og Familierådgivningen Ringsted Kommune Sagstal mv. i 201 Børne- og Familierådgivningen Februar 201 Indhold 1. Indledning...2 2. Sagstal og sagsfordeling...3 3. Underretningsstatistik... 3.1 Underretninger fordelt pr. måned...

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 3. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 2017 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet fungerer som løbende opfølgning på lovmedholdelighed, faglig kvalitet og god dokumentation og

Læs mere

3.kvartalsorientering i forbindelse med budgetopfølgning Børne- og Familierådgivning

3.kvartalsorientering i forbindelse med budgetopfølgning Børne- og Familierådgivning 3.kvartalsorientering i forbindelse med budgetopfølgning 2018 Børne- og Familierådgivning Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Børne- og Familierådgivningen a. Organisering i Børne- og Familierådgivningen

Læs mere

Introduktion. Konklusion & diskussion

Introduktion. Konklusion & diskussion Indhold Introduktion... 3 Konklusion & diskussion... 3 Antal og type underretninger... 4 Hvem underretter?... 6 Årsag til underretning... 8 Respons... 9 Responstid... 1 2 Introduktion Hvis en borger eller

Læs mere

Nøgletalsrapport. April 2014

Nøgletalsrapport. April 2014 Nøgletalsrapport April 2014 Området Dagpasning Nøgletal på Integrerede institutioner (vuggestue og børnehave) og dagpleje Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Integrerede institutioner: Normeret

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Juni 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation BØRNE- OG SKOLEUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 12/03/14 Generelt Økonomisk forbrugsstatus på Børne- og Skoleudvalgets politikområder 2014, for måneder til og med

Læs mere

Aktivitetstal og foreløbige økonomital for det specialiserede børne- og ungeområde. Januar februar 2019

Aktivitetstal og foreløbige økonomital for det specialiserede børne- og ungeområde. Januar februar 2019 Aktivitetstal og foreløbige økonomital for det specialiserede børne- og ungeområde Januar februar 2019 1 Antal personer Aktivitetstal børneområdet 2019 I nedenstående graf ses de aktive foranstaltninger,

Læs mere

2.kvartalsorientering i forbindelse med halvårsregnskab Børne- og Familierådgivning

2.kvartalsorientering i forbindelse med halvårsregnskab Børne- og Familierådgivning .kvartalsorientering i forbindelse med halvårsregnskab Børne- og Familierådgivning Indholdsfortegnelse. Indledning.... Sagstal og sagsfordeling... 3 3. Underretningsstatistik.... Børnefaglige undersøgelser....

Læs mere

Politisk ledelsesinformation om udsatte børn og unge

Politisk ledelsesinformation om udsatte børn og unge Politisk ledelsesinformation 2. kvartal 9 Politisk ledelsesinformation om udsatte børn og unge Formål Den politiske ledelsesinformation har til hensigt at give børneudvalget et indblik i status og udvikling

Læs mere

Børne- og Familierådgivning. 2. kvartalsorientering 2019 fra Børne- og Familierådgivning

Børne- og Familierådgivning. 2. kvartalsorientering 2019 fra Børne- og Familierådgivning Børne- og Familierådgivning 2. kvartalsorientering 2019 fra Børne- og Familierådgivning 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Sagstal og sagsfordeling a. Sagsudviklingen i Børne- og Familierådgivningen

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Kvartalsorientering 1. kvartal 2018 Sagstal og andre nøgletal i Børne- og Familierådgivningen

Kvartalsorientering 1. kvartal 2018 Sagstal og andre nøgletal i Børne- og Familierådgivningen Ringsted Kommune Kvartalsorientering. kvartal 208 Sagstal og andre nøgletal i Børne- og Familierådgivningen April 208 Indhold. Indledning...2 2. Sagstal og sagsfordeling.... Underretningsstatistik...6.

Læs mere

Socialafdelingen Familiegrupperne

Socialafdelingen Familiegrupperne Socialafdelingen Familiegrupperne Socialchef 521 årsværk 13 Sekretariat Den Centrale Visitation og Familieplejen 23 Familiegruppe Øst Familiegruppe Nord Familiegruppe Centrum Familiegruppe Sydvest Specialgruppen

Læs mere

Underretninger om børn og unge Antal og udvikling

Underretninger om børn og unge Antal og udvikling Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 150 Offentligt Sagsnr. 2018-453 Doknr. 540018 Dato 31-01-2018 Underretninger om børn og unge Antal og udvikling Dette notat viser centrale

Læs mere

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet e besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet Center for Økonomi og Personale, april 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Besparelsespotentialer... 4 3. Samlet oversigt over teknisk besparelsespotentiale

Læs mere

Fælles Indsats status november 2018

Fælles Indsats status november 2018 Fælles Indsats status november 2018 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Projektets målgruppe...3 Fælles Indsats

Læs mere

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016 Ledelsesinformation, socialområdet - august 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016 Ledelsesinformation på scialområdet december 216 Ledelsesinformation, Social Service - december 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest

Læs mere

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017 Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - September 2018

Ledelsesinformation, Social Service - September 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - September 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Til medarbejdere i behandlingstilbud for stof- og alkoholmisbrugere

Til medarbejdere i behandlingstilbud for stof- og alkoholmisbrugere Til medarbejdere i behandlingstilbud for stof- og alkoholmisbrugere Bedre tværfaglig indsats for børn og unge i familier med misbrug eller sindslidelse Samarbejdsmodel Handlevejledninger Redskaber www.tvaerfaglig-indsats.dk

Læs mere

Socialudvalget tog d. 31. august 2016 Socialforvaltningens handleplan for styrket myndighedsindsats i sociale børnesager i København til efterretning.

Socialudvalget tog d. 31. august 2016 Socialforvaltningens handleplan for styrket myndighedsindsats i sociale børnesager i København til efterretning. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Til Socialudvalget Anbringelsessager i København Socialudvalget tog d. 31. august 2016 Socialforvaltningens handleplan for styrket myndighedsindsats i sociale

Læs mere

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation

Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation Eksempel på overblik over modtagere af ledelsesinformation God ledelsesinformation skal sikre en bedre styring og udvikling af området, og det er derfor nødvendigt indledningsvist at overveje, hvilken

Læs mere

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark NOTAT Titel Fra: Til: Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen, Danmark Valuta för pengarna? Kvalitetssäkring och uppföljning av barns uppväxtvillkor i nordiska

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 1508 Detaljeret budgetopfølgning pr. 3107 for det specialiserede børneområde. Budgetopfølgning pr. 31/07/ Forbrug i Perioden Procent Forventet forbrug i hele Korr. Budget Forv. Mer() eller

Læs mere

Børne- og Unge Rådgivning

Børne- og Unge Rådgivning Børne- og Unge Rådgivning Området Børne- og Unge Rådgivning udgør 5,6 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og kan opdeles på følgende områder: (netto) Budget 2009 Andel i pct. Pædagogisk psykologisk

Læs mere

Nøgletal. Udsatte børn og unge

Nøgletal. Udsatte børn og unge Nøgletal Udsatte børn og unge Målsætninger UDSATTE BØRN OG UNGE 2020Mål 2011 (baseline) 2012 2013 1. Flere udsatte børn og unge skal gennemføre en uddannelse 2020mål: Mindst 50 procent af udsatte børn

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Marts 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

Nøgletal for Familieafdelingen

Nøgletal for Familieafdelingen Nøgletal for Familieafdelingen 2. kvartal 2018 (Pr. 31.07.2018) Børn & Unge Familieafdelingen Centrumpladsen 7, 2. sal 5700 Svendborg www.svendborg.dk Indhold Introduktion...3 Forbehold for datavaliditet...3

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - december 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - september 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. juli 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. juli Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 30. juni til Byrådet lb. 111607 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305

Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Haderslev Kommune 26. januar 2011 Det specialiserede sociale område 09/31305 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. december 2011 til Byrådet lb.nr. 215120 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation

Læs mere

Notat. Underretninger i perioden 1. januar 2013 31. december 2013

Notat. Underretninger i perioden 1. januar 2013 31. december 2013 Notat Dato Skrevet af Journal nr. 3. januar 214 Kåre Strøm 11/1472 Underretninger i perioden 1. januar 213 31. december 213 Børneudvalget (BU) besluttede på sit møde den 27. februar 213 sag nr. 544, at

Læs mere

1. Indledning. De kommunale tilbud og ydelser omfatter:

1. Indledning. De kommunale tilbud og ydelser omfatter: områ debeskrivelse, områ de 517 Udsåtte Børn 1. Indledning. område 517 Udsatte børn omfatter hjælp og støtte til socialt truede eller handicappede børn og unge og deres familier. Området omfatter både

Læs mere

Politisk Ledelsesinformation

Politisk Ledelsesinformation Politisk Ledelsesinformation BØRNE- OG SKOLEUDVALGET ANALYSE & PROJEKTER Sidst opdateret 14/05/14 Sidst opdateret 14/05/14 med data til og med april Generelt Økonomisk forbrugsstatus på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Oktober 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne

Læs mere

Pjece til medarbejdere i daginstitutioner og dagpleje

Pjece til medarbejdere i daginstitutioner og dagpleje Pjece til medarbejdere i daginstitutioner og dagpleje ] Bedre tværfaglig indsats for børn og unge i familier med misbrug eller sindslidelse Samarbejdsmodel Handlevejledninger Redskaber www.tvaerfaglig-indsats.dk

Læs mere

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295

Haderslev Kommune 25. april 2012 Det specialiserede sociale område 11/38295 Haderslev Kommune 25. april Det specialiserede sociale område 11/38295 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 31. marts til Byrådet lb. 9187 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation til Byrådet

Læs mere

Bilag 1b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status marts 2019

Bilag 1b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status marts 2019 Bilag 1b Arbejdsmarkedsfastholdelse Sociale ydelser Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status marts 19 Mål Kontanthjælpsreformen bygger på følgende centrale intentioner: Færre personer på kontanthjælp

Læs mere

Indsatsen på børne- og ungeområdet - Sverige-modellen i Fanø Kommune

Indsatsen på børne- og ungeområdet - Sverige-modellen i Fanø Kommune Indsatsen på børne- og ungeområdet - Sverige-modellen i Fanø Kommune Ledelsesresumé En tidlig forebyggende indsats, er ikke kun en økonomisk investering, men også en investering i mennesker (Skandia, 2015).

Læs mere

Fælles Indsats status maj 2019

Fælles Indsats status maj 2019 Fælles Indsats status maj 2019 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Fælles indsats indgår i kontraktmål for

Læs mere

Nøgletal for Familieafdelingen

Nøgletal for Familieafdelingen Nøgletal for Familieafdelingen (Pr. 30.06.2019) 2.Kvartal 2019 Børn & Unge Familieafdelingen Centrumpladsen 7, 2. sal 5700 Svendborg www.svendborg.dk Indhold Introduktion...3 1. Økonomiske nøgletal...4

Læs mere

Notat. Notatets hovedkonklusioner Ballerup Kommune har en større andel borgere på sygedagpenge eller i jobafklaringsforløb

Notat. Notatets hovedkonklusioner Ballerup Kommune har en større andel borgere på sygedagpenge eller i jobafklaringsforløb ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dato: 7. november 2017 Tlf. dir.: 2024 0827 E-mail: casp@balk.dk Kontakt: Casper Brun Pedersen Sagsid: 15.20.00-Ø00-1-17 Notat Status og udvikling på sygedagpengeområdet

Læs mere

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik Statistik Denne statistik viser hovedtal fra den grønlandske varmestue Naapiffik Statistikken er udarbejdet ud fra anonyme besøgslister, der føres hver dag af de medarbejdere der er på arbejde Statistikken

Læs mere

Børn og unge med særlige behov -med fokus på anbringelsesområdet. Børne- og Familiecentret, 2014

Børn og unge med særlige behov -med fokus på anbringelsesområdet. Børne- og Familiecentret, 2014 Børn og unge med særlige behov -med fokus på anbringelsesområdet Børne- og Familiecentret, 201 Typer af foranstaltninger Rådgivning & vejledning Konsulentbistand f.eks. Småbørnskonsulent Kontaktpersonsordning

Læs mere

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation

NOTAT. Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation NOTAT Status 1. marts 2018 Familieafdelingen Politisk ledelsesinformation Status for Familieafdelingen Dette udkast til politisk ledelsesinformation er et oplæg til udvalgets drøftelse af ønskerne til

Læs mere

Temamøde i BU 11. februar 2014

Temamøde i BU 11. februar 2014 Temamøde i BU 11. 1 stevns kommune 50-undersøgelse Almen indsat i normalsystemet F.eks. Daginstitutioner Skoler SFO Klubber Almen forebyggende indsat F.eks. Sundhedspleje Praktiserende læger Screeninger

Læs mere

IT og Data Data og Ledelsesinformation

IT og Data Data og Ledelsesinformation Opfølgning på samtaler og indsatser på beskæftigelsesområdet I følgende notat præsenteres de væsentligste pointer fra Beskæftigelsesministeriets opfølgninger på samtaler og indsatser på beskæftigelsesområdet.

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

NOTAT SKREVET AF KÅRE STRØM 19. FEBRUAR 2015 JOURNALNUMMER 11/1472 BØRN & LÆRING RÅDHUSPLADSEN 4 4660 STORE HEDDINGE SKOLE.INST@STEVNS.DK STEVNS.

NOTAT SKREVET AF KÅRE STRØM 19. FEBRUAR 2015 JOURNALNUMMER 11/1472 BØRN & LÆRING RÅDHUSPLADSEN 4 4660 STORE HEDDINGE SKOLE.INST@STEVNS.DK STEVNS. NOTAT 19. FEBRUAR 215 JOURNALNUMMER 11/72 SKREVET AF KÅRE STRØM UNDERRETNINGER I PERIODEN 1. JANUAR 2-31. DECEMBER 2 Forvaltningen har siden år 212 udarbejdet analyser/stikprøver af modtagne underretninger

Læs mere

Glostrup, den 17. marts Ledighedsudviklingen i Glostrup december 2013 december 2015

Glostrup, den 17. marts Ledighedsudviklingen i Glostrup december 2013 december 2015 Glostrup, den 17. marts 215 Ledighedsudviklingen i Glostrup december 213 december 215 Indeværende notat opstiller ledighedsudviklingen i fire grafer. De fire grafer baserer sig på de senest tilgængelige

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning på det specialiserede børneområde. Pr. 31. september Forbrug juni 16. Forbrug maj 16.

Månedlig budgetopfølgning på det specialiserede børneområde. Pr. 31. september Forbrug juni 16. Forbrug maj 16. Månedlig budgetopfølgning på det specialiserede børneområde Pr. 31. september 2016 Hovedtal: Funktioner Korrigeret budget 16 jan. 16 febr. 16 mar. 16 april 16 maj 16 juni 16 juli 2016 august 2016 september

Læs mere

Nøgletal for Familieafdelingen

Nøgletal for Familieafdelingen Nøgletal for Familieafdelingen (Pr. 31.03.2019) 1. Kvartal 2019 Børn & Unge Familieafdelingen Centrumpladsen 7, 2. sal 5700 Svendborg www.svendborg.dk Indhold Introduktion...3 1. Økonomiske nøgletal...4

Læs mere

Nøgletal for kerneområdet Læring og Trivsel

Nøgletal for kerneområdet Læring og Trivsel FAGCENTER FOR LÆRING & TRIVSEL Dato: 23. november Nøgletal for kerneområdet Læring og Trivsel Faglige resultater i Folkeskolen skoleåret -17 Karaktergennemsnit i bundne prøvefag, 9. klasse folkeskoler

Læs mere

Årsrapport for Familieafdelingen Allerød Kommune Januar 2018

Årsrapport for Familieafdelingen Allerød Kommune Januar 2018 Årsrapport for Familieafdelingen Allerød Kommune 2018. Januar 2018 1 Indledning Ledelsestilsynet, som udarbejdes i Familieafdelingen i Allerød kommune, forlægges for Børne- og skoleudvalget ½ årligt. Det

Læs mere

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 10,1 mio. kr. på familieområdet. Det forventede merforbrug er 0,7 mio. kr. højere end det forventede merforbrug ved den seneste opfølgning

Læs mere

BØRNE- og SKOLEUDVALGET

BØRNE- og SKOLEUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31.3. Furesagnr. 190--6498 Budgetopfølgning I pr.: 31. marts Bilag 2 Dato: 27. april s pr. 31.3. Børn og unge med særlige behov Familierådgivningen - opgørelsen vedfører kun den

Læs mere

Rapport august Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR

Rapport august Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR Politisk ledelsesinformation Rapport august 2018 Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR Familieafdelingen 1 Antal underretninger Antal underretninger 140 120 100 Antal 80 60 40 20 0 Januar Februar

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 30-05- Detaljeret budgetopfølgning pr. 31-05- for det specialiserede børneområde. Korr. Budget Forbrug i perioden Procent Forv. forbrug i hele Forv. Mer(-) eller mindreforbrug Samlet resultat

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid

Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid SocialAnalyse Nr. 2 03.2017 Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid Fra 2010 til 2015 er der sket et fald i både antallet af anbragte børn og unge og i andelen af anbragte ud af alle

Læs mere

Haderslev Kommune 19. oktober 2011 Det specialiserede sociale område 11/7732

Haderslev Kommune 19. oktober 2011 Det specialiserede sociale område 11/7732 Haderslev Kommune 19. oktober 211 Det specialiserede sociale område 11/7732 Økonomisk Ledelsesinformation pr. 3. september 211 til Byrådet lb.nr. 147595 Denne ledelsesinformation indeholder en præsentation

Læs mere

Delpolitik for børn og unge med særlige behov. Nuværende og forslag til fremtidige foranstaltninger Ultimo 2007

Delpolitik for børn og unge med særlige behov. Nuværende og forslag til fremtidige foranstaltninger Ultimo 2007 Delpolitik for børn og unge med særlige behov Nuværende og forslag til fremtidige foranstaltninger Ultimo 2007 Lov om social service 52 Foranstaltningerne 52 stk. 3 nr. 1-10 1) Konsulentbistand med hensyn

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

NOTAT. Dato: 19. december Kontaktoplysninger. Børnecentret. Hækkerupsvej Ringsted. Side 1 af 5

NOTAT. Dato: 19. december Kontaktoplysninger. Børnecentret. Hækkerupsvej Ringsted. Side 1 af 5 NOTAT Dato: 19. december 2018 Oversigt over ændringer fra de gældende serviceniveausbeskrivelser til de kvalitetsstandarder på området for udsatte børn og unge, samt børn og unge med funktionsnedsættelser

Læs mere

SMÅBØRNSALLIANCEN. Nedenfor opsummerer vi de fire delkonklusioner i overbliksnotatet.

SMÅBØRNSALLIANCEN. Nedenfor opsummerer vi de fire delkonklusioner i overbliksnotatet. SMÅBØRNSALLIANCEN De små børns læring og livsduelighed i Danmark Formålet med dette overbliksnotat er at sikre et fælles vidensgrundlag for drøftelserne i Småbørnsalliancen. Notatet giver således en introduktion

Læs mere

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.3 - side 1 DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE 5.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge På denne funktion

Læs mere

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast)

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) Revideret 2016 Indhold Indledning...2 Målgruppe...2 Indsatser på dagtilbudsområdet...3

Læs mere

Indsatstrappen i Københavns Kommune

Indsatstrappen i Københavns Kommune Notat Indsatstrappen i Københavns Kommune Udvikling i projektperioden for Tæt på Familien Hans Skov Kloppenborg og Rasmus Højbjerg Jacobsen Indsatstrappen i Københavns Kommune Udvikling i projektperioden

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Rapport marts Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR

Rapport marts Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR Politisk ledelsesinformation Rapport marts 2018 Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR Indhold Familieafdelingen...3 Sundhedstjenesten...5 PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning...6 2 Familieafdelingen

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

B i l a g 1 b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status september 2017

B i l a g 1 b. Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status september 2017 B i l a g 1 b Kontanthjælpsreformen og Jobreform fase 1 Status september 2017 25. oktober 2017 J.nr. Arbejdsmarkedsfastholdelse Sociale Ydelser Mål Kontanthjælpsreformen bygger på følgende centrale intentioner:

Læs mere

Randers Kommune. Bilag 1 Benchmarking-analyse af udgiftsniveauet på børn og ungeområdet

Randers Kommune. Bilag 1 Benchmarking-analyse af udgiftsniveauet på børn og ungeområdet Randers Kommune Bilag 1 Benchmarking-analyse af udgiftsniveauet på børn og ungeområdet Juli 2009 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 SAMMENFATNING... 4 3 DATAGRUNDLAG OG DATAKVALITET... 6 3.1 Økonomidata...

Læs mere

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse Udvikling på sygedagpengeområdet Rådhus Torvet 1 4600 Udvikling i antal sygedagpengemodtagere Sygedagpengeområdet er ikke

Læs mere

Mål 3: Flere klar til job

Mål 3: Flere klar til job Udvalgsmål 208-2 Dette notat giver et kort overblik over forslag til effektmål, indikatorer og ambitionsniveauer for Beskæftigelses- og Socialudvalget i perioden 208-2. Det skal bemærkes, at indikatorer

Læs mere

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Rebild Kommune Opsamling Deloitte Consulting 4. november 2013 Indhold 1. Grundlag 2. Konklusioner 3. Anbefalinger 4. Øvrige perspektiver - 2 - 1. Grundlaget Ledelsestilsyn

Læs mere

Anbringelsesstatistik

Anbringelsesstatistik 1 Ankestyrelsens statistikker Anbringelsesstatistik Årsstatistik 2012 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Forord 3 1 Hovedresultater 4 2 Afgørelser om anbringelse i 2012 8 2.1 Afgørelser og samtykke

Læs mere

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken 2016-2020 Indhold Indledning... 2 Målgruppe... 2 Indsatser i daginstitutionerne

Læs mere

PAARISA s årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen 2007

PAARISA s årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen 2007 PAARISA s årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen 2007 I 2007 blev der foretaget 1234 opkald til Børne-Ungetelefonen. Heraf var 340 (27,6 %) rådgivningssamtaler 1, 45 (3,6 %) informationsopkald 2 og 849 (68,8

Læs mere

Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune

Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune Indhold Baggrund... 2 Indledning... 2 Mål og aktiviteter, implementering af beredskabsplanen.... 4 Mål 1. Beredskabsplanen skal

Læs mere