3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. Yes - jeg har lavet en fejl 1. Rejs jer.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. 3D Case. Yes - jeg har lavet en fejl 1. Rejs jer."

Transkript

1 Yes - jeg har lavet en fejl 2. Find sammen to og to med en, der har samme hårfarve som dig selv. 3. Stræk armene over hovedet og sig Jeg har lavet en fejl (demonstrer først selv). 4. Fortsæt og få dem til at hæve lydniveauet, indtil de råber. 5. Lav nu saks, sten, papir sammen - når I ikke har det samme, råber I sammen jaaa, vi har lavet en fejl. KLAP Find sammen to og to med en, der har samme håndtemperatur som dig selv. 3. Løft højre hånd foran hinanden - når jeg siger ET, klapper I (sig ET 3-4 gange). 4. Det samme med venstre hånd på TO. 5. Nu med begge hænder på TRE. 6. Nu tæller jeg osv. (Evt. med lukkede øjne - tæl langsomt i starten). Figur 2. Find sammen to og to med en, der har samme øjenfarve som dig selv. 3. Luk øjenene. 4. Tænk på en figur fra en tegneserie eller tegnefilm, du beundrer. 5. Åbn øjnene. 6. Fortæl hinanden på skift om, hvorfor man kan beundre netop jeres figurer. 7. Den, der vinder i saks, sten, papir, starter. Dagen i dag 2. Find sammen to og to med en, der har samme farve trøje som dig selv. 3. Fortæl din makker, hvad der er sket i dag, fra du slog øjnene op og til nu. (Det kan evt. gøres baglæns). 4. Den med mørkeste bukser starter.

2 Billy Billy Bob Alle elever stiller sig i en rundkreds. Læreren står i midten og peger på en tilfældig og siger så: Billy Billy Bob. Den, der peges på, skal nå at sige Bob, inden læreren har afsluttet sit Billy Billy Bob. Når eleven det ikke, er det nu denne elev, der skal stå i midten. Personen i midten kan også sige Bob til den, der peges på, men til dette skal der ikke svares. Sker det alligevel, skal den, der peges på, ind i midten. BLINK Eleverne stiller sig i en cirkel. Eleverne skal nu få øjenkontakt og blinke til hinanden. Når to får øjenkontakt og blinker til hinanden, bytter de plads. En elev stiller sig i midten af cirklen og får til opgave at fange de andre, når de krydser cirklen. Når eleven i midten fanger én af dem, der krydser, bytter de plads, så den, der blev fanget, overtager pladsen i midten. Blomsterhånd Alle lukker øjnene, knytter hænderne og lægger dem på knæene foran sig. Når læreren siger nu, skal eleverne langsomt folde hænderne ud som en blomst, der springer ud, på præcis et minut. Når der er gået et minut, fortæller læreren, at tiden er gået. De færreste vil ramme nøjagtigt. Nogle vil have foldet hænderne alt for hurtigt ud, mens andre slet ikke er færdige. Prøv evt. igen senere. Det er en ged Eleverne stiller sig i en rundkreds. Læreren rækker en rekvisit, fx en blyant, til eleven og siger: Det er en ged. Eleven tager rekvisitten og siger: Det er hvad? og rækker den tilbage til læreren. Læreren tager den og gentager: Det er en ged og rækker den tilbage til eleven. Eleven vender sig mod den næste elev i rundkredsen, rækker rekvisitten frem og siger: Det er en ged. Her fra gentager replikskiftet sig fra før. Mens Geden er på vej rundt, tager læreren en ny rekvisit, sender den rundt og siger fx: Det er en ko, hvorefter det samme replikskifte fra før gentages. Sæt tempoet op og send fra begge retninger, indtil ingen kan overskue det mere. Det vigtige er, at der er masser af aktivitet, så ingen får mulighed for at stå stille mere end få sekunder.

3 KLAP Med fod Find sammen to og to med en, der har samme lillefingerlængde som dig selv. 3. Stil jer overfor hinanden. Når jeg siger ET, rammer I forsigtigt højre fod mod hinanden (sig ET 3-4 gange). 4. Det samme med venstre fod på TO. 5. Nu med begge fødder på TRE. 6. Nu tæller jeg osv. LIVretter 2. Find sammen to og to med en, der har navlen i samme højde som dig selv. 3. Luk øjnene og tænk på en af dine livretter. 4. Åbn øjnene. 5. Fortæl hinanden om jeres livretter. Hvilke farver? Hvilke dufte? Hvilken smag? 6. Den med de lyseste øjne starter. YES - jeg har lavet en fejl (med kategori) 2. Find sammen to og to med en, der har samme farve strømper som dig selv. 3. Stræk armene over hovedet og sig JEG HAR LAVET EN FEJL (demonstrer først selv). 4. Fortsæt og få dem til at hæve lydniveauet. 5. Vælg nu en kategori (f.eks. noget der kan drikkes). På skift udfylder I kategorien, indtil der sker en fejl. Så råber I sammen jaaa, vi har lavet en fejl. 6. Den med det længste fornavn starter. yes - jeg har lavet en fejl (med klap) 2. Find sammen to og to med en, der har samme farve sko som dig selv. 3. Stræk armene over hovedet og sig JEG HAR LAVET EN FEJL (demonstrer først selv). 4. Stå overfor hinanden og klap i en fortsat rytme på lår, i egne hænder og mod makkerens hænder. 5. Vælg nu en kategori (fx noget man kan kigge igennem) - på skift udfylder I kategorien, mens I klapper ved at sige JEG (klap på lår) SIGER (på klap i egne hænder) ORDET (på klap i makkerens hænder). Når der sker en fejl, så råber I sammen Jaaa, vi har lavet en fejl.

4 Evolution Det gælder om at bevæge sig gennem følgende af evolutionens faser: æg - urfugl - dinosaur - superhelt. Først går alle elever rundt som æg. Ægget vises ved, at man går med hænderne foldet over hovedet, krummet sammen, mens man siger: æg-æg-æg-æg. Når et æg møder et andet æg, stopper de op og laver sten-saks-papir. Vinderen udvikler sig til næste evolutionsstadie, som er urfuglen. Taberen forbliver æg, men kan fortsætte med at opsøge andre æg. Urfuglen vises ved at baske med armene, mens den siger: Urfugl-Urfugl. Når en urfugl møder en anden urfugl, laver de sten-saks-papir igen. Vinderen udvikler sig til dinosaur, mens taberen forbliver urfugl. Dinosauren vises ved, at den ene arm er bøjet bagud og ned som en hale, mens den anden er bøjet foran og op som hals og hoved, mens den siger: Dinosaur-dinosaur. Når en dinosaur møder en anden dinosaur, laver de sten-saks-papir. Vinderen når evolutionens højeste stadie, som er superhelten, mens taberen forbliver dinosaur. Når man bliver superhelt, stiller man sig som sin yndlings superhelt i en rundkreds omkring de øvrige, mens man nynner et superheltetema. Slut når der ikke kan blive flere superhelte. Fælleshop Alle står helt tæt sammen i en rundkreds skulder mod skulder. Alle lukker øjnene og forsøger uden kommunikation at skabe et fælleshop. Lav øvelsen et par gange. Ved 4-5 hop opdager deltagerne, at det kan betale sig at gå langsomt ned i knæ inden hoppet. Får og ulv Eleverne fordeler sig rundt i lokalet. Opgaven lyder nu på, at hver elev udser sig en af de andre i lokalet som et får. De skal tænke på vedkommende uden selv at vise det eller sige det til nogen. Derefter udser hver elev sig en ulv blandt de andre, også uden at vise det eller sige det til nogen. På nu skal eleverne beskytte deres får mod deres ulv ved at stille sig lige præcis imellem det får og den ulv, de har udset sig. Hossa Eleverne står i vrimmel på gulvet med letbøjede knæ. Alle stiller sig som sumobrydere armene er bøjet ind foran brystet. Læreren hopper fremad, mens han/hun siger: Hossa meget kort og energisk. Eleverne siger hossa og hopper præcis som læreren. Begynd efter et bestemt mønster, derefter laves finter. Når elverne er kommet for langt frem i rummet, beder man dem gå tilbage. Start forfra. Kan også laves i en cirkel.

5 forme materialer 2. Find sammen to og to med en, der er født på samme årstid som dig selv. 3. Den ene mimer at forme et usynligt materiale med hænderne, - når han/hun kan SE, hvad det er, gives det til den anden. 4. Den anden giver det tilbage på samme måde. 5. Den med mørkeste strømper starter. Udvikl en bus 2. Find sammen to og to med en, der har samme længde hår som dig selv. 3. Uddel stimulikort (flere ord eller flere billeder til hver). 4. Hvis nogen er kommet til at kigge på kortet, bytter de med en andens kort. 5. Udvikl en bus sammen ved på skift at blive inspireret af ét stimuli ad gangen. 6. Sig JA OG... til alle makkerens ideer om bussen. 7. Den, der hopper højest med samlede ben, starter. planlæg ferie 2. Find sammen to og to med en, der har samme fodstørrelse som dig selv. 3. Uddel stimulikort (flere ord eller flere billeder til hver). 4. Hvis nogen er kommet til at kigge på kortet, bytter de med en andens kort. 5. Planlæg en ferie sammen ved på skift at blive inspireret af ét stimuli ad gangen. 6. Sig JA OG... til alle makkerens ideer om ferien. 7. Den med de længste ben starter. Give gaver 2. Find sammen to og to med en, der har samme farve cykel som dig selv. 3. Den ene mimer, at han/hun giver den anden en gave (uden at sige, hvad det er). 4. Den, der modtager gaven, siger, hvad det er, han/hun har fået i gave. 5. Det er vigtigt, at det er det første man tænker på. 6. Hvis man ikke ønsker at sige, hvad gaven er, siger man bare TAK. 7. Den, der har længst hjem, starter.

6 HUP Øvelse Reagér på forskellige signaler så hurtigt som muligt. Signaler: GO = Gå fremad i rummet HU = Skift retning HO = Stå stille HINK = Stå på et ben og balancer SAP = Hop baglæns så højt som muligt HOSSA = Agér som en sumobryder og sig hossa Klap i gulv Eleverne stiller sig i en rundkreds. Eleverne skal nu ned at sidde på knæ med begge hænder i gulvet ind mod midten. Nu gælder det om at sende et klap rundt. Ved et klap sendes den videre i samme retning. Ved to hurtige klap med samme hånd skifter retningen. Find selv på andre signaler. Legofigur I dette eksempel er der fire hold, men der kan være lige fra ét til mange hold. Inden holdene ankommer, laves fem ens bunker med legoklodser. De fire bunker puttes i hver sin pose, imens den femte bunke bruges til at bygge en figur. Figuren behøver ikke at ligne noget bestemt. Hvis der indgår klodser, der ikke kan ses for andre klodser, et det sværere for holdene. Figuren skjules under en kasse eller lignende. Når deltagerne ankommer, inddeles de i fire hold. Holdene får forklaret reglerne, hvorefter de får udleveret deres pose med klodser og går ud i hvert deres lokale. Det er vigtigt, at de ikke kan se den byggede figur fra deres lokale. Nu afdækkes figuren, og holdene må komme ind og se den men kun én fra hvert hold ad gangen, og de må ikke røre figuren, ligesom de ikke må tale med resten af holdet. Det gælder nu om at bygge en tro kopi af den færdigbyggede figur på tid. Til sidst vurderes figurerne. Morder spil Eleverne stiller sig med lukkede øjne i en tæt rundkreds. Læreren prikker den, der skal være morder. Når læreren udbryder: Morderen er løs, skal alle åbne øjnene og gå rundt imellem hinanden uden at tale sammen. Morderen skal nu dræbe ved at få øjenkontakt og blinke til sit offer. Den dræbte venter et par sekunder og dør så under dramatiske omstændigheder. Når man har mistanke om, hvem der er morder, råber vedkommende: Jeg anklager. Morderen kan dræbe videre, indtil en anden råber: Jeg støtter. Så stopper spillet, og på lærerens kommando: 1, 2, 3 peger de to anklagere på morderen samtidig uden at have talt sammen. Peger de på samme person, og det er morderen, dør denne, og spillet er slut. Peger de på sammen person, og det ikke er morderen, dør begge anklagere. Peger de på forskellige, dør de begge, også selv om en af de udpegede var morder.

7 mystisk skov 2. Find sammen to og to med en, der har samme hudfarvenuance som dig selv. 3. I er faret vild i en stor mystisk skov, hvor ALT kan ske. 4. Den ene starter med at sige: Se der er en sti, lad os følge den, og spørger så makkeren: Hvad sker der så? 5. På skift fortæller I, hvad der sker og slutter med at spørge den anden: Hvad sker der så? 6. Den med mest sort tøj på starter. nyt bud (mystisk skov) 2. Find sammen to og to med en, der har samme yndlingsfarve som dig selv. 3. I er faret vild i en stor mystisk skov, hvor ALT kan ske. 4. Den ene starter med at sige: Se der er en sti, lad os følge den, og spørger så makkeren: Hvad sker der så?. I bygger videre på hinandens sætninger. 5. På hvilket som helst tidspunkt kan den, der lytter, sige: NYT BUD. Den anden skal så give et nyt bud/forslag i stedet for det, han/hun lige har sagt. 6. Den med flest stykker tøj på starter. forfra (mystisk skov) 2. Find sammen to og to med en, der spiller samme computerspil som dig selv. 3. I er faret vild i en stor mystisk skov, hvor ALT kan ske. 4. Den ene starter med at sige: Se der er en sti, lad os følge den, og spørger så makkeren: Hvad sker der så?. I bygger videre på hinandens sætninger. 5. På hvilket som helst tidspunkt kan en af jer sige: FORFRA. Den anden starter så historien forfra ved at sige: Se der er en sti, lad os følge den - Hvad sker der så? 6. Den med den koldeste hånd starter. journalist 2. Find sammen to og to med en, der har samme næseform som dig selv. 3. Uddel stimulikort (flere ord eller flere billeder til hver). 4. Hvis nogen er kommet til at kigge på kortet, bytter de med en andens kort. 5. Den ene er journalist og laver et interview med den anden. Kig på stimulikortet for inspiration og spørg fx: Hvorfor har du malet Rundetårn lyserødt? - I får et minut hver til at være journalist. 6. Den anden giver en logisk forklaring på spørgsmålet. 7. Den med det mørkeste hår starter med at være journalist.

8 Nyt navn Eleverne stiller sig på gulvet. Alle skal nu gå hen og give hånd til en anden og sige sit navn. Når man har trykket hænder, overtager man den andens navn. Så hvis man har givet hånd til Emilie, hedder man Emilie, når man giver hånd til den næste elev osv. NÅ BUSSEN Alle elever stiller sig i en rundkreds. De skal nå deres bus, som er direkte på den anden side af kredsen. For at komme over til bussen skal alle gennem det samme punkt i midten af kredsen. Læreren viser punktet, og på nu gælder det for alle om at nå deres bus. PAPIRFLY I grupper skal eleverne fremstille to papirfly, som skal deltage i to forskellige konkurrencer: Det papirfly, der kan flyve længst, og det papirfly, der kan holde sig i luften i længst tid. SORTERING AF KORTSPIL Kortene blandes, og hver deltager får et kort. Det gælder om hurtigst muligt at sidde på en række i rigtig rækkefølge uden brug af nogen form for lyd. Den kulør, der først sidder på række i den rigtige rækkefølge, har vundet. Derudover kan det være et krav at lave et logo og et slogan til sit luftfartselskab og dekorere flyene.

9 Navneord mødes 2. Find sammen to og to med en, der har samme farve bukser som dig selv. 3. Udlever et stykke papir eller fem gule sedler til hver + pen. Skriv hver fem substantiver (navneord). 4. Tag hver et navneord fra stakken - hold dem sammen og forklar hinanden, hvad fx en Stol- Kat er? 5. Når I er færdige, finder I en ny makker, som er ledig (ved at række en arm i vejret) og tager det næste ord i stakken. opfindelse (med navneord) 2. Find sammen to og to med en, der har en anden hårlængde end dig selv. 3. Udlever et stykke papir eller fem gule sedler til hver + pen. Skriv hver fem substantiver (navneord). 4. Nu mødes de to ting, hvert par har skrevet først, og sammen skal I få en idé til en ny opfindelse ud fra jeres to ting. 5. Når I er færdige, finder I en ny makker, der er ledig (ved at række en arm i vejret) og tager jeres næste ord. ting mødes 2. Tag hver en ting i TINGKASSEN (du anbringer en kasse med mange ting på gulvet). 3. Find sammen to og to med en, hvis stemme lyder lidt som din egen. 4. Nu mødes de to ting, hvert par har, og på skift skal I få en idé til, hvordan man kan forbedre sin egen ting med inspiration fra den andens ting. I må gerne hjælpe hinanden. 5. Den med de længste strømper starter. Opfindelse 2. Tag hver en ting i TINGKASSEN (du anbringer en kasse med mange ting på gulvet). 3. Find sammen to og to med en, der har en håndtemperatur, der er forskellig fra din. 3. Uddel stimulikort (flere ord eller flere billeder til hver). 4. Nu mødes de to ting, hvert par har, og sammen skal I få en idé til en ny opfindelse ud fra jeres to ting.

10 SYNKRON-SAMTALE Eleverne stiller sig i to grupper i hver sin ende af lokalet. Nu gælder det om at føre en samtale med en mund. Det vil sige, at den ene gruppe synkront siger en sætning til den anden gruppe, der svarer, osv. I denne fokusøvelse er det vigtigt, det er på akkurat samme tid, der tales. Man skal derfor være meget opmærksom på hinanden. SYNKRONT KLAP Eleverne står i vrimmel på gulvet med letbøjede knæ. Lederen står, så hele gruppen kan se ham/hende. Lederen klapper en to tre eller fire gange. Eleverne skal prøve at lave bevægelsen og klappe samtidig med lederen. Et tip til eleverne: Følg en af ledernes hænder. TEKSTFOKUS I dette eksempel er der fire hold, men der kan være lige fra ét til mange hold. Inden holdene ankommer, inddeles de i hold. Holdene får forklaret reglerne, hvorefter de går ud i hvert deres lokale med papir og blyant. Nu gælder det så om, at holdene må komme ind og læse teksten men kun én fra hvert hold ad gangen. Når de kommer tilbage til eget lokale, refereres det læste til en skriver, som skriver teksten ned. De skiftes til at være referent og skriver, men ikke begge roller på samme tid. Hvem kommer tættest på den originale tekst? TÆL NED FRA 21 Alle stiller sig tæt sammen i en rundkreds. Der lægges en lille ting i midten af rundkredsen, som alle skal kigge på. Nu skal der tælles ned fra 21 (eller tæl til 10 i indskolingen). Men kun én ad gangen må sige et tal. Når to eller flere siger et tal på samme tid, startets forfra.

11 Det modsatte 2. Find sammen to og to med en, der har samme benklæder på som dig selv. 3. Den ene anvender den første ting, han/hun får øje på (fx et bord) og spørger den anden: Hvad er det modsatte af et bord? 4. Den anden svarer: Det modsatte af et bord er...fordi Rollerne byttes. 6. Den, der har flest fregner, starter. Den kan bruges til 2. Find sammen to og to med en, der har lige så store sko som dig selv. 3. Gå rundt, hvor I er og peg skiftevis på en ting og sig: SE DER ER EN...DEN KAN BRUGES TIL.... Den anden fortsætter: OG DEN KAN BRUGES TIL.... I fortsætter med at tømme den enkelte ting for, hvad den kan bruges til. Derefter peges på en ny ting osv. 4. Den med flest hår på armene starter. Sammenligninger 2. Find sammen to og to med en, der griner på samme måde som dig selv. 3. Den ene anvender den første ting, han/hun får øje på (fx et vindue) og spørger den anden: HVAD MINDER ET VINDUE OM? 4. Den anden svarer: ET VINDUE MINDER OM Rollerne byttes. 6. Den, der sidst har drukket vand, starter. tillægsord møder navneord 2. Find sammen to og to med en, der har en anden øjenfarve end dig selv. 3. Udlever et stykke papir eller fem gule sedler til hver + pen. Skriv hver fem adjektiver (tillægsord). 4. Tag på skift et ord (fx stædig) og peg på en ting omkring jer (fx en kop). Spørg den anden, hvad en stædig kop er? 5. Den med den varmeste langefinger starter.

12 TÅRN Deltagerne skal være i grupper af 3-6 personer. Hver gruppe skal bygge et tårn af spaghetti og skumfiduser. Det gælder om at bygge det højeste tårn, uden at det går i stykker. Der bygges i 10 minutter. ZAP I GRUPPER Eleverne står i tre grupper. Alle står klar med let bøjede knæ. Læreren sender et zap af sted til en af de tre grupper ved at klappe i hænderne og ved at sige zap samtidig med, at han/hun peger i retning af den gruppe, der sendes til. Alle i gruppen forsøger at sige zap præcis sammen med læreren. Læreren sender eventuelt flere zap til samme gruppe, inden der sendes et zap til en af de andre grupper. ZAP I RUNDKREDS Eleverne står i rundkredse med maks. 10 i hver. Alle står klar med letbøjede knæ. Send et zap signal af sted til en af de andre i rundkredsen ved at klappe i hænderne samtidig med, at du peger i retning af modtageren og siger zap. Modtageren sender straks et zap videre til en anden i cirklen. Få tempoet op, imens I zap er rundt i rundkredsen. ÆGGET Alle grupper får udleveret en saks, nogle piberensere, 10 tændstikker, en avisside, tape, snor, et stykke karton eller andet materiale, man lige har ved hånden. Hver gruppe får nu 10 minutter til at lave en konstruktion, som får ægget til at lande sikkert og uskadt på gulvet, når læreren holder ægget ud i strakt arm og slipper det.

Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på. Den Kreative Platform

Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på. Den Kreative Platform Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på Den Kreative Platform Her finder du instruktionerne til de standard 3D cases der anvendes i enhver proces på Den Kreative Platform. De har samme

Læs mere

Find sammen to & to med en der har samme farve trøje som dig selv

Find sammen to & to med en der har samme farve trøje som dig selv Dagen baglæns samme farve trøje som dig selv Fortæl din makker hvad der er sket i dag fra du gik ind i dette lokale og baglæns indtil du åbnede dine øjne i morges I får ét minut hver og læreren sætter

Læs mere

kreativ produktudvikling 3D leg Partnerskab for Vækst Fyn

kreativ produktudvikling 3D leg Partnerskab for Vækst Fyn Partnerskab for Vækst Fyn kreativ produktudvikling give gaver der har samme sko som dig selv. 3. den med længst hår 4. giv hinanden gaver ved at mime. Vis gaven med dit kropssprog uden at sige, hvad det

Læs mere

KREATIV PRODUKTUDVIKLING 3D LEG

KREATIV PRODUKTUDVIKLING 3D LEG KREATIV PRODUKTUDVIKLING Partnerskab for Vækst Fyn GIVE GAVER DER HAR SAMME SKO SOM DIG SELV. 3. DEN MED LÆNGST HÅR 4. GIV HINANDEN GAVER VED AT MIME. VIS GAVEN MED DIT KROPSSPROG UDEN AT SIGE, HVAD DET

Læs mere

KREATIV KREATIV KREATIV KREATIV PRODUKTUDVIKLING PRODUKTUDVIKLING PRODUKTUDVIKLING PRODUKTUDVIKLING 3D LEG 3D LEG 3D LEG 3D LEG

KREATIV KREATIV KREATIV KREATIV PRODUKTUDVIKLING PRODUKTUDVIKLING PRODUKTUDVIKLING PRODUKTUDVIKLING 3D LEG 3D LEG 3D LEG 3D LEG GIVE GAVER GIVE GAVER DER HAR SAMME SKO SOM DIG SELV. DER HAR SAMME SKO SOM DIG SELV. 3. DEN MED LÆNGST HÅR 4. GIV HINANDEN GAVER VED AT MIME. VIS GAVEN MED DIT KROPSSPROG UDEN AT SIGE, HVAD DET ER. MAKKEREN

Læs mere

Diverse lege. Indholdsfortegnelse

Diverse lege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Bjerget brænder... 2 Den landflygtige konge... 2 Sparke til dåse... 2 Kongens kæmper... 3 Jeg melder krig... 3 Rød, gul, grøn - stop!... 4 Morderleg... 4 Den blinde mand... 4 Bankebøf...

Læs mere

Evolutionslegen. Urfuglen er kendetegnet ved at baske med armene, mens den med en skinger stemme siger Uuurfugl-uuurfugl.

Evolutionslegen. Urfuglen er kendetegnet ved at baske med armene, mens den med en skinger stemme siger Uuurfugl-uuurfugl. Evolutionslegen At grine og at bevæge sig Tid: ca. 7-10 minutter Krav: Rigeligt med gulvplads. Alle skal bevæge sig rundt. Egner sig bedst til gruppestørrelse: 6-1000 Målet for deltagerne er at bevæge

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

INSPIRATION TIL AKTIVITETER. Slaraffenland. Københavnerkirken 2017

INSPIRATION TIL AKTIVITETER. Slaraffenland. Københavnerkirken 2017 Dette skal være til inspiration for alle ledere i Slaraffenland, så man bl.a. kan få styrket fællesskabet i de forskellige Slaraffenlandsgrupper gennem leg og aktiviteter. Man kan tage aktiviteterne, som

Læs mere

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

FÆLLES KLASSEAKTIVITET GRUPPEAKTIVITET

FÆLLES KLASSEAKTIVITET GRUPPEAKTIVITET FÆLLES KLASSEAKTIVITET Dialogkortene kan bruges som en fælles klasseaktivitet fx i de sidste 10 minutter af en lektion eller evt. i den understøttende undervisning. Det kan forløbe på den måde, at tre-fem

Læs mere

natur / teknik sjove forsøg med kroppen

natur / teknik sjove forsøg med kroppen Folde hånd og fod Papir, blyant og saks Prøv at folde hånd og fod Tag sko og strømper af Hold om fodsålen (undersiden af foden) og stik forsigtigt fingerspidserne ind mellem tæerne Prøv at slappe af i

Læs mere

MODULKORT Kreativitetslaboratoriet

MODULKORT Kreativitetslaboratoriet MODULKORT Modul 1A Rød løber Tid: 30 minutter MODULKORT Arbejdsmetode MODULKORT ingen Pauser Du er velkommen til at melde dig ud kortvarigt - Men kom tilbage hurtigst muligt MODULKORT Forlad lokalet alene

Læs mere

Guns and Roses Brain Break

Guns and Roses Brain Break FANGET!! Formål: At prøve at fange en anden persons finger på den ene side, imens man på samme tid forsøger at undgår at ens finger bliver fanget af personen på den anden side. 1. Stå i rundkreds i mindre

Læs mere

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence Kast med begge hænder Balance Stå på ét ben. Placer modsatte fod på indersiden af knæet. Se, hvem der kan stå i længst tid. Lav en bedst af tre. Stå med parallelle fødder. Kast en bold op ad en mur skiftevis

Læs mere

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK Fang fluen Eleverne skal ryste hhv. højre arm, venstre arm, højre ben og venstre ben på tælling. Der tælles i 1. runde til otte, 2. runde til 4, 3. runde til 2 og 4.

Læs mere

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma

Rygfitness med Ergo Multistol. ergoforma. ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol ergoforma ergoforma Rygfitness med Ergo Multistol RYGPROBLEMER ER EN DEL AF HVERDAGEN FOR MANGE Årsagen kan være dårlige arbejdsstillinger, forkert arbejdsstol, manglende

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk

Øvelser med elastik. www.fysiovel.dk Øvelser med elastik Lig på ryggen med bøjede knæ, hoftebredde afstand mellem fødderne og elastikken over lysken. Tag fat om elastikken i hver side ud for hofterne, løft overkroppen og stræk begge arme

Læs mere

Sådan laver du rygøvelser

Sådan laver du rygøvelser Lav de øvelser, som terapeuten har markeret, og lav det antal gentagelser, der står ved hver enkelt øvelse. KONTAKT OG MERE VIDEN Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Kontakt Fysio- og

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling vol. 2. Brain breaks

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling vol. 2. Brain breaks Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling vol. 2 Brain breaks Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 2 SOCIALE BODY TWIST... 3 GRUPPE-JONGELERING... 5 SEND DEN RUNDT... 6 KOORDINATION TÆL TIL ABC...

Læs mere

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem.

ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 1.3 1.4. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. ØVELSER MED ELASTIK 1.1 1.2 Elastik føres under stolesædet. Bøj og stræk albuerne skiftevis med hver arm. Elastik føres bag ryglænet. Boks armene skiftevis frem. 1.3 1.4 Elastik føres under stolesædet.

Læs mere

Mindfulness og Empati Kropsøvelser

Mindfulness og Empati Kropsøvelser Mindfulness og Empati Kropsøvelser Generelt Stå med en hoftebredde mellem fødderne. Fordel vægten mellem hæl, punktet under lilletåen og punktet under storetåen. Mærk forbindelsen mellem fod og gulv. Husk

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Citation for published version (APA): Byrge, C., & Hansen, S. (2009). Den Kreative Platform Spillet [2D/3D (Fysisk produkt)].

Citation for published version (APA): Byrge, C., & Hansen, S. (2009). Den Kreative Platform Spillet [2D/3D (Fysisk produkt)]. Aalborg Universitet Den Kreative Platform Spillet Sørensen, Christian Malmkjær Byrge; Hansen, Søren Publication date: 2009 Document Version Tidlig version også kaldet pre-print Link to publication from

Læs mere

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+

STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ STYRKE- TRÆNINGS- ØVELSER TIL 60+ SENIORØVELSER 60+ LET - LÅRØVELSE Sæt dig så langsomt ned på en stol som muligt uden at falde det sidste stykke Rejs dig op igen på letteste måde SENIORØVELSER 60+ LET

Læs mere

DGI på Den Kreative Platform

DGI på Den Kreative Platform DGI på Den Kreative Platform Underviserdag den 5. marts 2010 Lokalitet: DGI huset i Vejle Tidsrum: 09.30-17.00 Procesleder: Plan: Procesform: Ønske: Tyge Mortensen, www.kreativproces.dk 1. Formiddag med

Læs mere

Nederste del af ryggen Stræk

Nederste del af ryggen Stræk Stretching fitnessfaq.info Nederste del af ryggen Stræk Denne øvelse er designet til at forbedre fleksibilitet og fremme afslapning. Lig på ryggen med benene udvidet og dine arme på dine sider. Træk vejret

Læs mere

Opvarmningsprogram. Billede af øvelse. Antal gentagelser/ varighed. Øvelse. Variant. 8 gentagelser til hver side Sidde / stå

Opvarmningsprogram. Billede af øvelse. Antal gentagelser/ varighed. Øvelse. Variant. 8 gentagelser til hver side Sidde / stå Træningsprogram 0 Opvarmningsprogram Øvelse Stræk dig skiftevis søger op mod loftet 8 gentagelser til hver side Sidde / stå Svaje ned strit med numsen og runde op kig ind på maven Kør skuldrene rundt -

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Husk alle bevægelserne

Husk alle bevægelserne Husk alle bevægelserne Dette er en huskeleg, hvor hver elev introducerer en bevægelse. Eleverne skal stå i en cirkel, så alle kan se hinanden. Den voksne markerer cirklens start- og slutpunkt. Klassetrin:

Læs mere

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING

TRILLIUMS CIRKELTRÆNING TRILLIUMS CIRKELTRÆNING Med Cirkeltræning kan du inden for en begrænset tid opnå effekt på både styrke, kondition og sundhed. Her får du alle redskaber, der skal til for at dit første cirkelprogram kan

Læs mere

Åndedrætsøvelse 7. Venepumpeøvelse for bækken 1

Åndedrætsøvelse 7. Venepumpeøvelse for bækken 1 Åndedrætsøvelse 7 Rygliggende med bøjede ben. Placér hænderne på maven. Mærk efter hvor bevægelsen sker under vejrtrækningen. Koncentrér om at trække vejret ned i maven, brystkassen skal helst ikke bevæge

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

Motionsplan: Uge 1-6

Motionsplan: Uge 1-6 Motionsplan: Uge 1-6 Her er en god workout, der passer til begyndere. Kan fuldstændigt tilpasses din livstil. Hvis du følger dette program, kan du gøre workout, når det passer dig bedst og uden et kostbart

Læs mere

AFSPÆNDINGSØVELSER FOR PILOTER

AFSPÆNDINGSØVELSER FOR PILOTER AFSPÆNDINGSØVELSER FOR PILOTER Som pilot sidder du meget ned i løbet af en arbejdsdag. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at styrke og bevæge din krop, når det er muligt. Her er nogle gode øvelser,

Læs mere

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud.

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud. Kom-i-gang-lege Frugtsalat 5-10 minutter stole Alle elever står på en stol i en rundkreds. Der er en stol mindre end antallet af elever, den sidste elev står derfor i midten. Alle får nu tildelt navnet

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling. Brain breaks

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling. Brain breaks Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Brain breaks Indholdsfortegnelse INTRODUKTION)...)2! SOCIALE)...)3! TÆL TIL 10)...)3! HVEM ER HVEM HAR SCHYYY )...)3! SVUISJ SPOING BANG)...)4! KOORDINATION)...)5!

Læs mere

Program for styrketræning

Program for styrketræning Program for styrketræning Her er dit personlige styrketræningsprogram til Go Gentofte Kort fortalt skal du styrketræne ca. 2 gange om ugen de første 6 uger og 2½ gang pr. uge de næste 8 uger. Hver træning

Læs mere

teknikker til at bryde isen, skabe energi & fremme dialogen

teknikker til at bryde isen, skabe energi & fremme dialogen teknikker til at bryde isen, skabe energi & fremme dialogen [navnelegen] Introduktion af deltagerne 3 minutter At skabe tryghed i gruppen inden start Bruges som en hurtig og kort præsentation af navne

Læs mere

Træningsprogram. Rygklinikken PROMETHEUS h

Træningsprogram. Rygklinikken PROMETHEUS h Træningsprogram Rygklinikken PROMETHEUS h Begynd forsigtigt. Du må ikke få smerter, når du træner. Du må gerne føle at musklerne strækkes, og blive lidt muskeløm af de første træningsomgange. Lav udspændingsprogrammet

Læs mere

STYRKEØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

STYRKEØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS STYRKEØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD FLEKSIBEL MOTIONSFODBOLD SUNDT, SJOVT OG SOCIALT FORORD TIL STYRKEØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER

Læs mere

Træn kroppen. Gode øvelser til dig, der arbejder i tog

Træn kroppen. Gode øvelser til dig, der arbejder i tog Gode øvelser til dig, der arbejder i tog - det virker! Bevægelse er meget vigtig for at undgå ømhed i muskler og led. Derfor har vi samlet en række gode øvelser, som du kan foretage i løbet af din arbejdsdag

Læs mere

Brain-breaks påkøbenhavns åbne Gymnasium (KG)

Brain-breaks påkøbenhavns åbne Gymnasium (KG) Brain-breaks påkøbenhavns åbne Gymnasium (KG) Birthes: Historie årstalsstafet:del klassen i grupper af 5-6 personer. Uddel en række årstal, adskilt fra de begivenheder, de kobles med. Opgaven er at eleverne

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Øvelser for gravide. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide Patientinformation www.koldingsygehus.dk Bevægeøvelser for ryg og lænd Mange kvinder får problemer med lænde- og bækkensmerter i graviditeten. Det

Læs mere

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke

Hillerød Kommunes. nye. idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke Hillerød Kommunes nye idrætsmærke På de følgende sider kan du læse lidt om det nye idrætsmærke, som idrætskoordinatorerne i samarbejde med Hillerød Kommune og Mats Mejdevi

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Fysio- og Ergoterapi

Fysio- og Ergoterapi ØVELSE 1 Stå med afstand mellem benene. Før vægten fra side til side. Bøj let i det ben, du lægger vægten på. ØVELSE 2 Stå med det ene ben foran det andet. Før skiftevis vægten fra det forreste til det

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

Håndteringsøvelse (se hvalpetræning del 1)

Håndteringsøvelse (se hvalpetræning del 1) Hvalpetræning del 1 Samling i rundkreds om træningsleder på eget medbragt tæppe. Tæppet er et sted hvor hunden, skal forholde sig i ro, og være glad for at være. Starter med at hvalpen skal sidde stille

Læs mere

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset?

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset? SUSET Når det drejer sig om højder, har vi tit grænser, der skal overvindes. Overvinder vi disse grænser, kan vi få et sug i maven, fordi vi gør noget, som vi ikke troede, vi turde. Også selv om det ikke

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse DRILLE MED NAVNE Målgruppe Nye elevhold, hvor eleverne ikke kender hinandens navne endnu. Ikke alt for store grupper. Mål - At lære hinanden at kende - At opnå en høj grad af koncentration Varighed Varigheden

Læs mere

Sæt dig på kanten af stolen (helst uden armlæn) og sørg for, at benene er placeret i ret vinkel.

Sæt dig på kanten af stolen (helst uden armlæn) og sørg for, at benene er placeret i ret vinkel. At sidde på stolen Sæt dig på kanten af stolen (helst uden armlæn) og sørg for, at benene er placeret i ret vinkel. Tempo Udfør øvelserne i det tempo du føler, er behageligt. Variere gerne tempoet. I balanceøvelser

Læs mere

1. Stræk op og sving forover

1. Stræk op og sving forover Trænings program Din indstilling til dette program, er hvad du får ud af det. Se muligheder fra gang til gang og læg mærke til de øvelser, der gik flydende og nemt. Hvilke er svære og hvordan kan du forbedre

Læs mere

Education purposes only Thomas van Elst

Education purposes only Thomas van Elst 1 - Firefodsstående skuldpres Brostående med strakte arme og ben. Sænk overkroppen til hovedet er i kontakt med underlaget og pres op igen. 2 - Spider push-ups Stå på tæer og strakte arme med skulderbreddes

Læs mere

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt).

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt). Lektion 5: Om Koncentration 10 min Tanker om tanker, ro og koncentration Eleverne deles i 3 grupper, hvor der sidder en Skulk/lærer med i hver gruppe. Læreren har evalueringsspørgsmål og skal få bragt

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

1. Kolbøtte, forlæns. 2. Kolbøtte, baglæns. 3. Rullefald. 4. Tigerspring

1. Kolbøtte, forlæns. 2. Kolbøtte, baglæns. 3. Rullefald. 4. Tigerspring Teknikmærke 1. Kolbøtte, forlæns Beskrivelse: Træk hagen ned til brystet og kig på navlen! Sæt af med samlede ben og lav en kolbøtte! Rul, så du lander på fødderne og er klar til den næste kolbøtte! 2.

Læs mere

Få øjenkontakt og tæl

Få øjenkontakt og tæl Få øjenkontakt og tæl I denne øvelse skal eleverne opfatte og anvende et nonverbalt turtagningsprincip. Klassetrin: 0. Tidsforbrug: 5-10 minutter Materialer: Ingen Sid i en rundkreds med eleverne. Fortæl

Læs mere

Powerpauser GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV

Powerpauser GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV Powerpauser GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV Powerpauser er ideer til den gode, lille pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen.

Læs mere

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin

Der er uendeligt mange øvelsesmuligheder, hvor nogle er beskrevet nedenstående. Ellers slip din fantasi løs og opfind dine egne trin Step Stepbænken er et ideelt træningsredskab, som du kan have derhjemme, hvor kondition, styrke, koordination og balance trænes og udfordres. Du træner primært dine muskler i ben og balder. Effekten fra

Læs mere

Teambuilding øvelse 1 en ryste sammen aktivitet

Teambuilding øvelse 1 en ryste sammen aktivitet Teambuilding øvelse 1 en ryste sammen aktivitet At lære mere om hinanden og få deltagerne til at snakke sammen. 6 eller flere Papir Blyant eller kuglepen Før aktiviteten skal du vælge 3 personer og bede

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Opvarmningsleg - Ståtrold. Opvarmningsleg - Ram minuttet OPVARMNING OPVARMNING Nr.999 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Nr.9991 Alder: 9-99 år - Tid: 10 min. Opvarmningsleg - Ram minuttet 3-99 Deltagerne løber af sted uden ur. Opgaven er at komme tilbage fra en lunte/løbetur i området

Læs mere

Træningsprogram til stolemotion

Træningsprogram til stolemotion Træningsprogram til stolemotion At sidde på stolen: Sæt dig ude på kanten af stolen (helst uden armlæn) og sørg for at benene er placeret i ret vinkel. Tempo: Udfør øvelserne i det tempo du føler, er behageligt.

Læs mere

Sådan træner du foden

Sådan træner du foden Du kan med fordel træne foden dagligt, medmindre vi har lavet anden aftale. KONTAKT OG MERE VIDEN Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Kontakt Fysio- og Ergoterapi Hjørring Tlf. 97 64

Læs mere

AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15

AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15 AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15 Vi nåede ikke alle lege, men her har I det samlede program. Kan ske at noget af det vi ikke nåede kommer på næste gang Tak i øvrigt for godt engagement og humør Kan du

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Bobler med ballade. Puste-leg VEJRTRÆKNING VEJRTRÆKNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Bobler med ballade. Puste-leg VEJRTRÆKNING VEJRTRÆKNING Nr.3418 Alder: 7-10 år - Tid: 5 min. Nr.2888 Alder: 5-6 år - Tid: 5 min. Bobler med ballade Enkeltvis Deltagern dykker ned på bunden og laver følgende: vanddybder alt efter deltagernes niveau. vejrtrækning,

Læs mere

Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe

Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe Grovmotoriske udvikling - - sådan kan I hjælpe Nogle gange går den grovmotoriske udvikling ikke helt som ventet. Børn udvikler sig forskelligt og nogle børn har brug for, at man stimulerer dem ekstra meget

Læs mere

D e 5 T i b e t a n e r e w w w. b a l a n c e n. n e t rite 1

D e 5 T i b e t a n e r e w w w. b a l a n c e n. n e t rite 1 rite 1 Stå som billedet viser med armene strakt ud væk fra kroppen, horisontalt mod gulvet. Drej rundt med uret og hold dig mental koncentreret, så du tæller hver gang du når en omgang. Kan du, så fortsæt

Læs mere

!////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

!//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HIK U1 Pige Sommerprogram //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Minimum træninger om ugen Ugentligt: 1 x løb (eller anden

Læs mere

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i

Læs mere

ØVELSER TIL ØVELSER TIL STEP/TRAPPETRIN // 1

ØVELSER TIL ØVELSER TIL STEP/TRAPPETRIN // 1 ØVELSER TIL STEP/TRAPPETRIN ØVELSER TIL STEP/TRAPPETRIN // 1 VELKOMMEN... INDHOLD Kære læser Denne folder introducerer dig til stepøvelser, hvor du bruger en stepbænk eller et trappetrin. Folderen er udarbejdet

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Øvelser for gravide i vand

Øvelser for gravide i vand Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Øvelser for gravide i vand Patientinformation www.koldingsygehus.dk I løbet af graviditeten er det vigtigt, at du holder dig i god form. Det er en god idé at træne 1

Læs mere

Træn maven flad med måtten som redskab

Træn maven flad med måtten som redskab Træn maven flad med måtten som redskab Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Double leg extension Det giver øvelsen: Styrker og former balder, baglår og rygmuskler, træner stabiliteten omkring skulderpartiet

Læs mere

Sådan træner du, når du er opereret i knæet

Sådan træner du, når du er opereret i knæet Sådan træner du, når du er opereret i knæet Du skal træne efter din knæoperation for at styrke musklerne omkring knæet. Det er nødvendigt for at du kan opnå normal bevægelighed i knæleddet, og for at du

Læs mere

Bevægelse og motion - inspirationsøvelser til kredsløb

Bevægelse og motion - inspirationsøvelser til kredsløb Bevægelse og motion - inspirationsøvelser til kredsløb Tidsgruppe 0 10 minutter: Hofteløft En god øvelse der træner både baglår, baller og det nederste af ryggen. Øvelsen bruges til at træne forskellige

Læs mere

PUF LYX. 25-28. april 2013. Legekassen

PUF LYX. 25-28. april 2013. Legekassen PUF LYX 25-28. april 2013 Legekassen Indhold 3 Finsk rundbold 3 Klemmeleg 3 Nepalbold 4 Pløk 4 Kærestepar 4 Tyren i det røde hav 5 Enlig mor i Høje Taastrup 6 Kend din patrulje 6 Krammeleg 6 Pind 7 Belgisk

Læs mere

OFF SEASON Styrketræning med fokus på kropstamme. Programmet skal gennemføres mindst 3 4 gange om ugen.

OFF SEASON Styrketræning med fokus på kropstamme. Programmet skal gennemføres mindst 3 4 gange om ugen. OFF SEASON 2012 På de følgende sider følger de træningsprogrammer, som alle spillere skal arbejde med i løbet af sommerperioden (fra start juni til slut august). Styrketræning med fokus på kropstamme Programmet

Læs mere

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital

Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Træning i vand for gravide - Øvelser fra Hvidovre Hospital Næsten alle gravide bør motionere lige så meget som resten af den voksne befolkning. Det vil sige at man som gravid skal holde sig i god form

Læs mere

Øvelser til dig med morbus Bechterew

Øvelser til dig med morbus Bechterew Øvelser til dig med morbus Bechterew Vi har udarbejdet et grundlæggende program, som indeholder de øvelser, der er nødvendige, for at du kan bevare bevægeligheden og forebygge, at ryggen bliver krum. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Teambuildings øvelser

Teambuildings øvelser Teambuildings øvelser Indisk Madrasvending Man skal være nok deltagere til at kunne lave hold af 4-6 personer. Teambuildingøvelse, hvor du skal bruge: en madras eller liggeunderlag pr. hold. Hele holdet

Læs mere

Introduktion til Den Kreative Platform

Introduktion til Den Kreative Platform Introduktion til Den Kreative Platform Jonna Langeland Christensen jonnalc@socsci.aau.dk Forskningsgruppen for Uhæmmet Vidensanvendelse Aalborg Universitet Den Kreative Platform Kreativitet = Uhæmmet anvendelse

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

POWERPAUSER GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV

POWERPAUSER GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV POWERPAUSER GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV POWERPAUSER Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi Powerpauser er ideer til den gode, lille pause. Den gode pause hjælper med at genoprette

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning Øvelseskort med 12 ugers fitnesstræning ØVELSESKORT MED FITNESSTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fitnessdelen af vores 12 ugers koncept: Fodbold Fitness. 12 kort ét til hver uge der indeholder

Læs mere

Øvelserne er gode som forebyggelse af rygproblemer samt vedligeholde af den sunde ryg. Husk at opsøge din behandler, hvis du har smerter i ryggen.

Øvelserne er gode som forebyggelse af rygproblemer samt vedligeholde af den sunde ryg. Husk at opsøge din behandler, hvis du har smerter i ryggen. Øvelser 5 effektive øvelser for mave og ryg - helt uden redskaber 18-07-2007 kl. 23:12 af Lotte Paarup Herunder har vi samlet 5 effektive øvelser, som styrker og stabiliserer rygsøjlen. Øvelserne kræver

Læs mere

Sådan træner du, når du har fået lavet en rekonstruktion

Sådan træner du, når du har fået lavet en rekonstruktion Sådan træner du, når du har fået lavet en rekonstruktion af brystet med protese Du har fået lavet en rekonstruktion af dit bryst med en protese. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til,

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Benøvelse med. Armstrækning viskestykke FITNESS BASKET FITNESS BASKET.

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Benøvelse med. Armstrækning viskestykke FITNESS BASKET FITNESS BASKET. Nr.8846 Nr.8840 Benøvelse med Armstrækning viskestykke Fokus: Styrke, arme og core. Fokus: udholdenhed. Viskestykke eller lignende som let kan glide over trægulv. Start i armstræk position og sænk dig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

I NTRO VI ER GLADE FOR AT KUNNE PRÆSENTERE D EN K REATIV E P LATFORM T OOLBOKS SOM ET V Æ R K T Ø J T I L A T A R B E J D E KREATIV T OG INNOV ATIV T.

I NTRO VI ER GLADE FOR AT KUNNE PRÆSENTERE D EN K REATIV E P LATFORM T OOLBOKS SOM ET V Æ R K T Ø J T I L A T A R B E J D E KREATIV T OG INNOV ATIV T. I NTRO VI ER GLADE FOR AT KUNNE PRÆSENTERE D EN K REATIV E P LATFORM T OOLBOKS SOM ET V Æ R K T Ø J T I L A T A R B E J D E KREATIV T OG INNOV ATIV T. D ENNE UDGAV E ER EN BETA V E R S I O N A F T O O

Læs mere

Teknisk progression Kuglestød

Teknisk progression Kuglestød Teknisk progression Kuglestød Kuglestød kræver først og fremmest en god fornemmelse for at holde korrekt på kuglen og lave et korrekt udstød. Herefter skal man lære at finde den fornemmelse efter at have

Læs mere

Træningsprogram. Programtitel: 22-10-2010

Træningsprogram. Programtitel: 22-10-2010 Træningsprogram Programtitel: 22-10-2010 Behandler: Anja Stampe Bemærkninger: Styrkeøvelser for aldersgruppen er 15 gentagelser. Det skal altid være sådan, at det er 15 gentagelser udført med korrekt teknik,

Læs mere

Omvendt dråbe. Hvad er det? I hoftebøjet stilling at ramme vandet med arme og ben samtidig

Omvendt dråbe. Hvad er det? I hoftebøjet stilling at ramme vandet med arme og ben samtidig Omvendt dråbe I hoftebøjet stilling at ramme vandet med arme og ben samtidig Forlæns udspring og under springet lukke sammen til hoftebøjet stilling ved at gribe om underbenene og derved danne en omvendt

Læs mere

3 seje programmer til fitnesscentret: I topform med 3 X FITNESS OM UGEN MINUTTER

3 seje programmer til fitnesscentret: I topform med 3 X FITNESS OM UGEN MINUTTER Husk hviledage! Alle tre træningsprogrammer udfordrer din styrke og kondition. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at holde en hviledag efter hvert træningspas. 28 I FORM 4/2016 3 seje programmer til

Læs mere

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Teknikmærke 1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Beskrivelse: Lav en almindelig forlæns kolbøtte! I det du lander laver du et hop, hvor du roterer en hel omgang rundt om dig selv. (360 grader.) Land i balance

Læs mere