TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune"

Transkript

1 Vand og Natur Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Vand A/S Gunnar Clausens Vej Viby J. Cvr.nr Elstedvej, matr.nr. 6kh, Elsted By, Elsted. Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand fra 4 vandværksboringer til Ellebæk. Der meddeles i medfør af miljøbeskyttelsesloven 1 28 og spildevandsbekendtgørelsen 2 samt bekendtgørelse om krav til udledning af visse forurenende stoffer til vandløb, søer, overgangsvande, kystvande eller havområder 3 tilladelse til: udledning af grundvand fra 4 boringer (DGU nr ; ; og ) til Ellebæk (matr.nr. 6kh, Elsted By, Elsted) som angivet i følgende afsnit. Side 1 af 7 TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Vand og Natur Grøndalsvej 1C, Postboks Viby J Telefon: Direkte telefon: Med venlig hilsen miljoeogenergi@aarhus.dk Direkte amso@aarhus.dk Annemette Sørensen Biolog Kit Dyhr Laursen Biolog Sag: 18/ Sagsbehandler: Annemette Sørensen Annonceret den Klagefristen udløber den 27. december Søgsmålsfristen udløber den 29. maj LBK nr af 03/09/ Bek. nr af 12/12/ Bek. Nr af 21/11/2017

2 1 Ansøgning Orbicon har på vegne af Aarhus Vand A/S den 15. oktober 2018 ansøgt om midlertidig tilladelse til at udlede grundvand fra 4 vandforsyningsboringer i forbindelse med forbedring af ydelsen af boringerne (boringsoparbejdning). Det oppumpede vand ønskes udledt i Ellebæk. Side 2 af 7 2 Udledningstilladelse Der meddeles hermed tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Ellebæk som ansøgt på de i afsnit 2.1 angivne vilkår. 2.1 Vilkår Der må som ansøgt maksimalt udledes m 3 grundvand i perioden ultimo november 2018 til medio februar 2019 og der må højst udledes 11 l/s til Ellebæk i området som vist på figur 1. Dog må der kortvarigt (op til 10 minutter ad gangen) udledes med et maksimalt flow på 22 l/s Det skal sikres, at udledningen ikke forårsager erosion i vandløbsbunden eller i brinken Forinden udledning til Ellebæk skal det oppumpede vand som ansøgt ledes gennem sandfilter og beluftes til sikring af iltindhold og fældning/fjernelse af opløst jern, mangan, arsen og barium Udledningen af grundvand må ikke give anledning til væsentlige forekomster af udfældet okker i Ellebæk.

3 Side 3 af 7 Figur 1. Oversigtskort over de 4 boringer og udledningspunkt 3 Projektoplysninger 3.1 Baggrund Boringerne, DGU nr ; ; og er beliggende nær Ellebæk nord for Elstedvej på matr.nr. 6kh, Elsted By, Elsted (ses af figur 1). I råvandet findes et forhøjet indhold af opløst jern, mangan, arsen og barium i forhold til miljøkvalitetskravene jf. bekendtgørelse om krav til udledning af visse forurenende stoffer til vandløb mv Ansøgt projekt: I forbindelse med boringsoparbejdning ønskes tilladelse til midlertidig udledning af grundvand fra de 4 boringer. Der anvendes ikke kemi/midler som kan belaste udledningen/vandløbet. Arbejdet foregår på skift mellem boringerne og forventes at foregå 2-4 dage ad gangen over 4 perioder, i alt 8-16 pumpedage. Der forventes et udledningsflow op til 11 l/s dog med mulighed for kortvarig øget udledning (max 10 minutter ad gangen) op til 22 l/s. Der forventes en samlet udledning fra de 4 boringer på m3. Første periode

4 forventes at være ultimo november og projektet forventes afsluttet primo februar Side 4 af 7 Iltning og primært fjernelse af opløst jern, arsen og barium forventes udført vha. sandfilter og beluftning. Da der ikke findes analyser for opløst jern, vil der blive udtaget en vandprøve til analyse herfor ved projektopstart. Det forventes, at filteranlægget kan fjerne 75-85% af opløst jern fra råvandet Indhold af mangan forventes reduceret gennem sandfilteret. For at sikre vandløbet mod erosion fordeles udledningen så vandet risler ned i bækken, eksempel vist i figur 2. Figur 2: Eksempel på fordelt udledning, hvor vandet risler ned i bækken gennem flere punkter på ledningen. 4 Aarhus Kommune, Teknik og Miljøs bemærkninger 4.1 Recipienten Recipienten er Ellebæk ved Elstedvej, jf. figur 1. Ellebæk med et krav til forureningsgrad på faunaklasse 5. I Ellebæk er der senest foretaget en vandløbsundersøgelse i 2012, hvor resultatet var meget god biologisk vandløbskvalitet (målt som feltbedømmelse ved vl. Station ) og målsætningen var således opfyldt. 4.2 Målsætningsopfyldelse i Ellebæk Den ansøgte udledning forventes ikke at have negativ påvirkning af målsætningen i Ellebæk.

5 Vandet filtreres og beluftes inden udledning til Ellebæk og indholdet af mangan, arsen og barium forventes overholdt ved udledningspunktet eller få meter efter udledningspunktet. Ud fra råvandsanalyserne af total jern vurderes indholdet af opløst jern at være en faktor 5-9 gange over udlederkravet 4 på 0,2 mg/l. Med en anslået fældningsandel på 75-85% vil der i udledningspunktet kun være indhold af opløst jern ml. 0,2 0,4 mg/l. Side 5 af 7 Det er tale om en mindre midlertidig samlet udledning på m 3 fordelt på 4 udledningsperioder. Ved udledningspunktet vil det udledte vand være fortyndet ca. en faktor Bedst tilgængelige renseteknik Udledning af forurenende stoffer skal begrænses ved hjælp af bedste tilgængelige teknik, jf. 5 i bekendtgørelse nr om miljøkvalitetskrav. Og ifølge Miljøstyrelsens retningslinier skal vand renses efter BAT før man kan indregne fortynding og blandingszoner. Indholdet af arsen, mangan, jern og barium skal nedbringes så det overholder kvalitetskravene og Vandområdeplanen (jf. støtteparametre Vandplan ), inden vandet udledes til Ellebæk. Ansøger har redegjort for hvilken renseteknik der ønskes anvendt til at fjerne stofferne. 5 Forhold til anden lovgivning Denne tilladelse omfatter alene tilladelse efter miljøbeskyttelsesloven. Det er ansøgers eget ansvar at indhente tilladelser/godkendelser efter anden lovgivning. 5.1 Vandforsyningsloven Aarhus Kommune vurderer, at projektet ikke kræver tilladelse efter vandforsyningsloven, idet den ønskede indvinding fra boringerne kan indeholdes i den gældende indvindingstilladelse 5.2 Konsekvensvurdering af projektets påvirkning af Natura 2000-områder og Internationalt beskyttede arter efter habitatdirektivets bilag IV Udledningspunktet ligger ca. 7 km nord for habitatområde 233, Brabrand Sø med omgivelser. 4 Teknisk baggrundsnotat til Vandplan Kemiske og fysisk-kemiske kvalitetselementer. Disse er ikke videreført i Vandområdeplanerne, men kommunerne må benytte disse værdier hvis det vurderes at være relevant for det pågældende vandområde.

6 Udledning af grundvand til Ellebæk vurderes ikke at få væsentlig indflydelse på Natura 2000-områderne eller yngle- eller rastesteder for bilag IV-arter (Odder i Egå). Side 6 af 7 6 Klagevejledning Denne afgørelse kan i henhold til miljøbeskyttelseslovens 91 påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af: Ansøger, Sundhedsstyrelsen samt enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, jf. miljøbeskyttelseslovens 98. Afgørelsen kan endvidere påklages af landsdækkende foreninger og organisationer, jf. miljøbeskyttelseslovens 99 og 100, samt lokale foreninger og organisationer, der har beskyttelse af natur og miljø eller rekreative interesser som formål, og som har meddelt, at de ønsker underretning om afgørelsen, jf. lovens 100. En eventuel klage skal sendes elektronisk til Center for Miljø og Energi, Grøndalsvej 1, 8260 Viby J, via Klageportalen på eller senest den (se forsiden), jf. miljøbeskyttelseslovens 93. Ved indgivelse af klagen skal der indbetales et gebyr på hhv. kr. 900 (privatpersoner) eller kr (virksomheder og organisationer) til Miljø- og Fødevareklagenævnet (prisniveau for 2017). Oplysning om Klageportalen kan findes på Miljø- og Fødevareklagenævnets hjemmeside ( herunder undtagelsesreglerne for ikke at benytte Klageportalen. Såfremt der modtages klager inden for klagefristen, får ansøger straks besked, hvorefter Center for Miljø og Energi vurderer, om afgørelsen skal fastholdes, eller om sagen skal genoptages. Såfremt sagen genoptages informeres sagens parter herom. Hvis afgørelsen fastholdes, fremsender Center for Miljø og Energi klagen til Miljø- og Fødevareklagenævnet senest 3 uger efter klagefristens udløb, sammen med en udtalelse til sagen og de anførte klagepunkter. Udtalelsen sendes samtidig i kopi til de involverede parter, der har mulighed for at afgive yderligere bemærkninger til Miljø- og Fødevareklagenævnet senest 3 uger efter at de har modtaget udtalelsen fra myndigheden, jf. miljøbeskyttelseslovens 94. En klage over tilladelsen har ikke opsættende virkning på retten til at udnytte tilladelsen, medmindre Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemmer andet, jf. miljøbeskyttelseslovens 96. Dette giver dog ingen begrænsninger i Miljøog Fødevareklagenævnets adgang til at ændre eller ophæve den påklagede tilladelse.

7 Et eventuelt søgsmål i forhold til tilladelsen skal anlægges ved domstolene senest den (se forsiden), jf. miljøbeskyttelseslovens 101. Side 7 af 7 Underretning om afgørelsen Følgende er underrettet om afgørelsen: Aarhus Vand A/S, v/bo Vægter, (bva@aarhusvand.dk) Orbicon, v/henrik Andersen (hand@orbicon.dk) Miljøstyrelsen (mst@mst.dk) Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Midtjylland (senord@sst.dk) Danmarks Fiskeriforening (mail@dkfisk.dk) Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark (nb@ferskvandsfiskeriforeningen.dk) Danmarks Sportsfiskerforbund (post@sportsfiskerforbundet.dk) Danmarks Naturfredningsforening (dn@dn.dk) Friluftsrådet (fr@friluftsraadet.dk)

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha.

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Ole Mouritsen Kirkebakken 72 8330 Beder Side 1 af 5 Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72,

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Center for Byens Anvendelse Att.: Jens Ole Madsen, jeom@aarhus.dk Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Cvr.nr. 55133018 Side 1 af

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Vand og Natur Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Boligforeningen Ringgården Dybedalen 1A 8210 Aarhus V Cvr.nr. 41905018 Side 1 af 5 Midlertidig tilslutning af vand fra køkkenkværnsforsøg til Aarhus

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning og nedsivning af overfladevand fra 2 søer ved Stadion og 2 søer i Dyrehaven, oprensning vha.

Midlertidig tilladelse til udledning og nedsivning af overfladevand fra 2 søer ved Stadion og 2 søer i Dyrehaven, oprensning vha. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 820 Viby J Aarhus Kommune Center for Byens Anvendelse Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Att: Andy Tomes Cvrnr. 551018 Side 1 af 8 Midlertidig tilladelse

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune v/jorder og Landbrugsarealer Grøndalsvej 2 8260 Viby J. Cvrnr. 55133018 Side 1 af 7 Midlertidig tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grundvand ved Strandbovej, Norsminde i forbindelse med udskiftning af pumpestation

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grundvand ved Strandbovej, Norsminde i forbindelse med udskiftning af pumpestation Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Vand A/S Bautavej 1 8210 Aarhus V. CVRnr. 32562361 Kopi til orientering Side 1 af 5 Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet

Læs mere

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler.

#split# 5. Bundfældningstanken skal tømmes for slam efter behov. Slammet skal bortskaffes efter gældende regler. #split# MANNA VANDVÆRK Kilden 7 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 29-03-2017 Sags. nr.: 06.11.01-P19-1-17 Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: +4599455519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Att.: Camilla L. H. Jørgensen, clhj@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å Varde Kommune

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

Anpartsselskabet Kilden & Mortensen. Aarhus Kommune, Adm. af Ejendomme, Jorde og Landbrugsarealer

Anpartsselskabet Kilden & Mortensen. Aarhus Kommune, Adm. af Ejendomme, Jorde og Landbrugsarealer Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Anpartsselskabet Kilden & Mortensen Aarhus Kommune, Adm. af Ejendomme, Jorde og Landbrugsarealer Side 1 af 6 Tilladelse til udledning af

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Elstedværket Ellebrinken 143 8520 Lystrup Att.: Rasmus Bærentzen E-mail: RAB@aarhusvand.dk Side 1 af 9 Tilladelse til udledning af filterskyllevand

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Torstein Fjordbak Vestbanegade 5 9800 Hjørring Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: tf@bundgaard-ark.dk

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Tilløb til

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Den nye bane Kbh-Ringsted, BANEDANMARK Relevante underentreprenører Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Bederværket Skoleparken 3 8330 Beder Att.: Rasmus Bærentzen E-mail: RAB@aarhusvand.dk Side 1 af 9 Tilladelse til udledning af filterskyllevand

Læs mere

Tillæg til midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Lerbæk og Grindsted Å

Tillæg til midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Lerbæk og Grindsted Å VARDE KLOAK OG SPILDEVAND A/S Gl Kærvej 15 6800 Varde Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk og Claus A. Nielsen, clan@dinforsyning.dk. Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Tillæg til

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Nr. Herlev-Freerslev Vandværk til Havelse Å Sagsnr.: 219-2013-42519 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning

Læs mere

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l Hillerød Vand A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Att.: René Bruus Thomsen Tilladelse til udledning af oppumpet grundvand fra Freerslev kildeplads til Havelse Å. Hillerød Kommune har den af 8. december 2017 modtaget

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s).

3. Der må maksimalt afledes 750 m 3 til Moserenden med et maksimalt flow på 10 m 3 /time (svarende til ca. 2,78 l/s). ORBICON A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Att: Sandra Roost 26. NOVEMBER 2018 JOURNALNUMMER 06.11.01-P19-1-18 KS SIAGUDMU MIDLTERTIDIG UDLEDNINGSTILLADELSE AF GRUNDVAND FRA PRØVE- PUMPNING PÅ TROMMESLAGERVEJ

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra Regionalvandværket Lem

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra Regionalvandværket Lem Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra Regionalvandværket Lem Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Afløbet fra Vejby Skive

Læs mere

Tilladelse til 2 midlertidig udledning af op til 3000 m 3 grundvand til grøftesystem med udledning til Lindenborg Å i forbindelse med udskiftning

Tilladelse til 2 midlertidig udledning af op til 3000 m 3 grundvand til grøftesystem med udledning til Lindenborg Å i forbindelse med udskiftning Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.11.01-P19-7-18 Ref.: Rune

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune v/jorder og Landbrugsarealer Grøndalsvej 2 8260 Viby j. Cvr.nr. 55133018 Side 1 af 8 Midlertidig tilladelse til lænsning

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Store Lyngby Vandværk til vandløb sydøst for vandværk Sagsnr.: 219-2013-33737 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til

Læs mere

HOFOR A/S Att: Inger Mølgaard Andersen Afgørelse - Tilladelse til udledning Den

HOFOR A/S Att: Inger Mølgaard Andersen Afgørelse - Tilladelse til udledning Den HOFOR A/S Att: Inger Mølgaard Andersen inma@hofor.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning Den 02-06-2014 Egedal Kommune har nu behandlet jeres ansøgning om midlertidig udledning af grundvand til Gåsebækrenden,

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Varde Kommune har den 30. maj 2017 modtaget en ansøgning fra COWI A/S, på vegne af Varde Kloak og Spildevand A/S.

Varde Kommune har den 30. maj 2017 modtaget en ansøgning fra COWI A/S, på vegne af Varde Kloak og Spildevand A/S. Varde Kloak og Spildevand A/S Gl. Kærvej 15 6800 Varde Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Midlertidig

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Aarhus Vand A/S Bautavej 1 8210 Aarhus V (aarhusvand@aarhusvand.dk) att: Bo Vægter (bva@aarhusvand.dk) Side 1 af 19 Udledningstilladelse for udledning af grundvand til Brydebæk fra afværgeoppumpning ved

Læs mere

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å Rådhusparken 2 2600 Glostrup HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Jens Rasmussen www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Sendt til jera@hofor.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen.

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-7-19 Ref.: Rune

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand Thomas Kirk Albert Ved Næsseskoven 12 2840 Holte Teknik og Miljø Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte 14. september 2018 Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand Rudersdal Kommune

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1121 af 3. september 2018) samt Kapitel 9

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Jacob Bjerre Balling Glyngørevej 36 Trustrup 7800 Skive

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra eksisterende og tilbygning af Støvring Svømmehal til Mastrup Bæk via nærliggende sø

Tilladelse til udledning af tagvand fra eksisterende og tilbygning af Støvring Svømmehal til Mastrup Bæk via nærliggende sø Center Natur og Miljø Støvring Svømmehal af 2006 Kr. Østergårdsvej 4 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-85-18 Ref.: Rune

Læs mere

Udledningstilladelse. Indledning

Udledningstilladelse. Indledning Egedal Forsyning A/S Krogholmvej 71 3650 Ølstykke Udledningstilladelse Den 07-06-2012 Indledning Jf. miljøbeskyttelseslovens 28 meddeler Egedal Kommune hermed Egedal Forsyning A/S tilladelse til midlertidig

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg I) til Mejerigrøften Sagsnr.: 219-2013-36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

Ikano Bolig A/S Stationsparken 24, Glostrup. Sendt digitalt til CVR

Ikano Bolig A/S Stationsparken 24, Glostrup. Sendt digitalt til CVR Ikano Bolig A/S Stationsparken 24,2 2600 Glostrup Sendt digitalt til CVR 39184745 Tilladelse til midlertidig udledning og nedsivning af oppumpet grundvand Hillerød Kommune har i maj 2019 modtaget de sidste

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1D, Postboks 4049, 8260 Viby J Sydsamsø Vandværk Att: Driftleder Per Simonsen Museumsvej 2 8305 Samsø Side 1 af 5 Tilladelse til renovering af boring, DGU nr. 109.244,

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE . SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE I/S REFA - GEDSER LANDEVEJ 22T, 4800 NYKØBING F GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ 31-03-2017 SAG NR. 17/10384 Udledningstilladelse meddelt i henhold til kapitel 4 i

Læs mere

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen,

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, H Furesø Egedal Forsyning Bogøgårdsvej Knud Bro Allé 18 3660 Stenløse Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, sop@kruger.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning af regnvand fra bassin efter Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår:

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår: DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Ålunde-Agerbæk- Debel Bæk via rørlagt regnvandsbassin

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand til Aarhus Bugten via udløb LU24a. TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune

Tilladelse til udledning af overfladevand til Aarhus Bugten via udløb LU24a. TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Grundvand og Spildevand Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand Side 1 af 7 Tilladelse til udledning af overfladevand til Aarhus Bugten via udløb LU24a Der meddeles jf. miljøbeskyttelsesloven 1 28 stk.

Læs mere

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse KEID Ejendomsservice 17. juni 2019 Sagsnr. 2019-0142218 Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på

Læs mere

Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken Viborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken Viborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken 52 8800 Viborg Side 1 af 5 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra ejendommen Nordre Strandvej

Læs mere

Aarhus Kommune Teknik og Miljø Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej Viby J Att: Gitte Kjærsgaard Sørensen

Aarhus Kommune Teknik og Miljø Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej Viby J Att: Gitte Kjærsgaard Sørensen Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Teknik og Miljø Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1 8260 Viby J Att: Gitte Kjærsgaard Sørensen Side 1 af 6 Godkendelse efter

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra Selde Vandværk

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra Selde Vandværk Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra Selde Vandværk Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Møjbæk Skive Kommune Teknisk

Læs mere

Søndre Skole Tinghusgade Grindsted. Att.: Serviceleder Henrik Dam.

Søndre Skole Tinghusgade Grindsted. Att.: Serviceleder Henrik Dam. Søndre Skole Tinghusgade 3 7200 Grindsted Att.: Serviceleder Henrik Dam e-mail: hda@billund.dk 31. oktober 2017 Tilslutnings- og udledningstilladelse - afledning af drænvand til Engsøkanalen Billund Vand

Læs mere

Tillæg til midlertidig udledningstilladelse af oppumpet grundvand til Bolkjær Bæk

Tillæg til midlertidig udledningstilladelse af oppumpet grundvand til Bolkjær Bæk DIN Forsyning A/S Ulvsundvej 1 6715 Esbjerg N Att.: Mette Skov Hansen, mesk@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Tillæg til midlertidig udledningstilladelse af oppumpet grundvand

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping CVR nummer:

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping CVR nummer: Center Natur og Miljø Rebild Kommune Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk

Læs mere

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand Rønde Fjernvarme a.m.b.a. 28-03-2017 Skrejrupvej 9c Sagsnr.: 17/10426 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse,

Læs mere

Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår

Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår Envidan Att. Johan Pedersen J F Kennedys Plads 1 K, 2.sal 9000 Aalborg email: jpe@envidan.dk Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk

Læs mere

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler:

Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: HOFOR A/S Att. Asger Jørgensen asjo@hofor.dk Afgørelse Den 05-02-2015 Sagsnr.: 15/2208 Dok.nr.: 11 Sagsbehandler: Egedal Kommune har nu behandlet jeres ansøgning om midlertidig udledning af renset grundvand

Læs mere

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag.

Udledningen til spildevandsforsyningsselskabets regnvandsledning skal ske som angivet på kortbilag. Koncern Miljø Region hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Att.: Aruwa Bendsen Sagsnr.: 08010414 Den 19-03-2012 1. Udledningstilladelse Region Hovedstaden har med brev af 5. maj 2011 ansøgt om fornyet

Læs mere

TILLADELSE TIL OPPUMPNING AF OVERFLADEVAND

TILLADELSE TIL OPPUMPNING AF OVERFLADEVAND Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej, 8260 Viby J Jens Erik Lihom Stadionvej 24 8305 Samsø Side 1 af 7 MARKVANDING Tilladelse til oppumpning af overfladevand fra nyt reservoir TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Natur og Miljø Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Natur og Miljø Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Vand A/S Bautavej 1 8210 Aarhus V Cvr.nr. 38139037 Side 1 af 5 Udledningstilladelse for Viby Renseanlæg. Midlertidig ændring af kontrolkrav

Læs mere

Screeningsafgørelse ikke VVM-pligt Grindsted Renseanlæg Billund Vand A/S

Screeningsafgørelse ikke VVM-pligt Grindsted Renseanlæg Billund Vand A/S Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Screeningsafgørelse ikke VVM-pligt Grindsted Renseanlæg Billund Vand A/S 1.0 Introduktion Billund Vand A/S har med brev af den 27.3. 2017 fremsendt

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Tidsbegrænset tilladelse til udledning af mekanisk renset spildevand fra Strandvænget Pumpestation til Øresund.

Tidsbegrænset tilladelse til udledning af mekanisk renset spildevand fra Strandvænget Pumpestation til Øresund. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR A/S Att.: Jeanet Stagsted Sendes kun pr. e-mail: jsni@hofor.dk Tidsbegrænset tilladelse til udledning af mekanisk renset spildevand

Læs mere

Hobro Varmeværk A.M.B.A Lupinvej Hobro. Sendt pr. Natur og Miljø

Hobro Varmeværk A.M.B.A Lupinvej Hobro. Sendt pr.   Natur og Miljø Hobro Varmeværk A.M.B.A Lupinvej 21 9500 Hobro Sendt pr. E-mail: info@hobrovarme.dk Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af skyllevand til Lille Vejleå i forbindelse med renovering af Thorsbro Kildeplads i Ishøj Kommune

Tilladelse til midlertidig udledning af skyllevand til Lille Vejleå i forbindelse med renovering af Thorsbro Kildeplads i Ishøj Kommune Park-, Vej- og Miljøcenter HOFOR Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Inger Mølgaard Andersen Mail: inma@hofor.dk Sagsbehandler: Nicolai Christensen Telefon: 43 57 77 55 Email: nrc@ishoj.dk Journal

Læs mere

Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th Sønderborg.

Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th Sønderborg. Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: 76292507 SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th. 6400 Sønderborg www.horsens.dk Sagsnr. 09.08.26-G00-2-17

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Det er undersøgt, om Aarhus Vand kan regnvandskloakere matriklen via en regnvandsledning, der ligger tæt på institutionen. Det er vurderet, at en til- vil give nogen miljømæssig gevinst, idet slutning

Læs mere

2. Udledningen skal ske i henhold til det ansøgte og på baggrund af forudsætningerne i nedenstående skema: Skibsted-Lyngby Å 2 uger 10.

2. Udledningen skal ske i henhold til det ansøgte og på baggrund af forudsætningerne i nedenstående skema: Skibsted-Lyngby Å 2 uger 10. Center Natur og Miljø Rebild Vand og Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Sendt via mail til jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l

6,5 (min) 8,5 (maks) Minimum 60 % eller Minimum 8 mg/l Hillerød kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Afgørelse sendt til Casper Juul: casper@cc-contractor.dk Midlertidig tilslutningstilladelse til offentlig kloak for fra Milnersvej 39 A Hillerød Kommune

Læs mere

/ P

/ P Vandmiljø Randers A/S (mail@vmr.dk) Udvikling, Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 08-10-2018 / 06.01.15-P19-10-18

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grund- og overfladevand til Isefjorden i forbindelse med kloakeringsprojekt

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grund- og overfladevand til Isefjorden i forbindelse med kloakeringsprojekt COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Att. Jesper Lind HOLBÆK KOMMUNE Dato: 26-05-2016 Sagsb.: Anne Sofie Olsen Sagsnr.: 16/18984 Dir.tlf.: 72368059 E-mail: ASO@holb.dk Tilladelse til midlertidig

Læs mere

Det oppumpede grundvand vil blive udledt til en grøft/privat vandløb ved rensningsanlægget som har udledning til Sønder Vejrup Bæk.

Det oppumpede grundvand vil blive udledt til en grøft/privat vandløb ved rensningsanlægget som har udledning til Sønder Vejrup Bæk. ESBJERG SPILDEVAND A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 6. december 2016 Sagsbehandler Birte Høeg Telefon direkte 76 16 51 38 Sagsid 16/24648 Midlertidig tilladelse til afledning

Læs mere

Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen

Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen Gadevang Vandværk Gadeledsvej 36 Gadevang 3400 Hillerød Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen mkndsimonsen@hotmail.com Tilladelse til midlertidig UV-behandling af drikkevand Danwatec har, på vegne

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Øresund fra anlægsarbejde på Strandvejen 194 C, 2920 Charlottenlund, matr. nr.

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Øresund fra anlægsarbejde på Strandvejen 194 C, 2920 Charlottenlund, matr. nr. Simon Ladefoged Strandvejen 194 C 2920 Charlottenlund 2. marts 2017 Sagsnr. GEO-2017-00166 Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Øresund fra anlægsarbejde på Strandvejen 194 C, 2920 Charlottenlund,

Læs mere

Ansøgning Tilladelsen er udarbejdet på baggrund af ansøgningsmateriale dateret den 10. december 2012, version 1 (bilag 1).

Ansøgning Tilladelsen er udarbejdet på baggrund af ansøgningsmateriale dateret den 10. december 2012, version 1 (bilag 1). Odder Vandværk Skovdalsvej 8 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt til info@odderforsyningsselskab.dk Udlednings- og tilslutningstilladelse Odder Kommune Miljø har den 19. februar 2013 modtaget

Læs mere

Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding

Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Dato: 6. april 2017 Billund Kommune har den 16. januar 2017 modtaget din ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R. Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via bassin til Ølsted

Læs mere

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S Att.: Steen Holm Jørgensen 10-02-2017 TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S har den 6. februar 2017 søgt om tilladelse

Læs mere

Tilladelse til udledning af processpildevand i forbindelse med udsyring af boring , tilhørende Lolland Forsyning

Tilladelse til udledning af processpildevand i forbindelse med udsyring af boring , tilhørende Lolland Forsyning Brøndboringsfirmaet Brøker A/S Spånnebæk 7 4300 Holbæk 20. december 2016 Brevid: 3890181 Sagsnr.: 347049 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Postadresse Jernbanegade 7 4930 Maribo Tlf.: 54 67 67

Læs mere

Jammerbugt Kommune vurderer, at grundvandssænkningen ikke vil påvirke vandforsyningsboringer

Jammerbugt Kommune vurderer, at grundvandssænkningen ikke vil påvirke vandforsyningsboringer JAMMERBUGT FORSYNING A/S Lundbakvej 5 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte

Læs mere

Tilladelsen gælder for midlertidig udledning af ca. 560 m3 neutraliseret bassinvand fra Skærbæk Svømmehal, Storegade 46, Skærbæk.

Tilladelsen gælder for midlertidig udledning af ca. 560 m3 neutraliseret bassinvand fra Skærbæk Svømmehal, Storegade 46, Skærbæk. Miljø og Natur Tønder Kommune Team Ejendomme Wegners Plads 2 6270 Tønder Direkte tlf.: +4574929242 Mail: lbs@toender.dk Sags id.: 06.11.01-P19-2-17 Ks:ljø 6. marts 2017 Tilladelse til udledning Tilladelsen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelsen for A.A. Service & Transport A/S.

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelsen for A.A. Service & Transport A/S. Virksomheder og Jord Grøndalsvej 1 C, Postboks 4049, 8260 Viby J A.A. Service & Transport A/S Grenåvej 631 B 8541 Skødstrup Side 1 af 5 Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelsen for A.A. Service &

Læs mere

Midlertidig tilslutningstilladelse til tilslutning af oppumpet olieforurenet grundvand fra matr. nr. 595a Skjern Bygrunde, Bækkevangen, 6900 Skjern

Midlertidig tilslutningstilladelse til tilslutning af oppumpet olieforurenet grundvand fra matr. nr. 595a Skjern Bygrunde, Bækkevangen, 6900 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Byg og Miljø Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing TH. LYNGE PETERSEN A/S Engtoften 18 6900 Skjern Sagsbehandler Yvonne Grandahl Direkte telefon 99741513 E-post yvonne.grandahl@rksk.dk

Læs mere

Udledningstilladelse til renset spildevand fra hævet nedsivningsanlæg på ejendommen. Kløv Kær 6, 7700 Thisted

Udledningstilladelse til renset spildevand fra hævet nedsivningsanlæg på ejendommen. Kløv Kær 6, 7700 Thisted Henrik Højbak Kløv Kær 6 7700 Thisted Plan- og Miljøafdelingen 28. juni 2016 BrevID.: 2309983 Medarbejder: kkn Udledningstilladelse til renset spildevand fra hævet nedsivningsanlæg på ejendommen Kløv Kær

Læs mere

Bemærk, at dispensationen bortfalder såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Bemærk, at dispensationen bortfalder såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Dispensation fra skovbyggelinje til lagerhal Dato: 20-11-2018 Konsulent har på vegne af ejer søgt om byggetilladelse til tilbygning af lagerhal på Industrivangen 1, 7200 Grindsted, matr. nr. 2 BB, FILSKOV

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: 11-07-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af carport og garage på 92 m 2 på Skovbrynet 5, 7260 Sønder

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. NNIRAS A/S, Åboulevarden Aarhus C Rikke Krogshave Laursen.

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. NNIRAS A/S, Åboulevarden Aarhus C Rikke Krogshave Laursen. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J NNIRAS A/S, Åboulevarden 80 8000 Aarhus C Rikke Krogshave Laursen E-mail: rkl@niras.dk Side 1 af 11 Midlertidig tilladelse til tilslutning

Læs mere

Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus Bautavej Aarhus V CVR-nr: TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus Bautavej Aarhus V CVR-nr: TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus Bautavej 1 8210 Aarhus V CVR-nr: 55133018 Kopi til orientering Midlertidig tilladelse til udledning af

Læs mere

Aarhus Kommune Socialforvaltningen Værkmestergade Aarhus C. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Aarhus Kommune Socialforvaltningen Værkmestergade Aarhus C. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Socialforvaltningen Værkmestergade 15 8100 Aarhus C Side 1 af 9 Tilladelse udledning af overfladevand til Ballebæk fra udløb

Læs mere

Tilladelse til udledning af afkølet havvand fra varmepumpe på Middelgrundsfortet til Øresund

Tilladelse til udledning af afkølet havvand fra varmepumpe på Middelgrundsfortet til Øresund KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Middelgrundsfonden c/o Det Danske Spejderkorps Arsenalvej 10 1436 København K Att. Jesper Nybo Andersen, nybo@orbicon.dk Tilladelse til

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Vand A/S Gunnar Clausens Vej Cvr.nr. 32562361 Side 1 af 6 Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand i forbindelse

Læs mere

Vilkårsændringer til gældende miljøgodkendelse (revurdering) af 12. april 2016

Vilkårsændringer til gældende miljøgodkendelse (revurdering) af 12. april 2016 Teknik og Miljø Rakkeby Dambrug v. Aquapri A/S Durupvej 44, Glyngøre 7870 Roslev Dato: 08-06-2017 Sagsnr.: 773-2015-30322 Navn: Jette Vester Direkte tlf.nr.: 99707072 E-mail jette.vester@morsoe.dk Vilkårsændringer

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: 10-07-2017 Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til etablering af enfamiliehus på Lærke Alle 3, 7260 Sønder

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Side 1 af 5 Afgørelse om ikke godkendelsespligtig ændring på ejendommen Hjalmarsgaard 4, 8305 Samsø Brattingsborg Gods har d. 2. august

Læs mere

2. Boringerne må etableres mellem 3,5 7,5 m. u. t. og med filterinterval mellem 3,5-7,5 m. u. t. som angivet i ansøgningen.

2. Boringerne må etableres mellem 3,5 7,5 m. u. t. og med filterinterval mellem 3,5-7,5 m. u. t. som angivet i ansøgningen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Tilladelse til ændring af 5 B-boringer til A-boringer på Sundkrogsgade 9-21, Nordhavn,

Læs mere