Referat fra møde mandag den 5. oktober 2015 i arbejdsgruppen vedr. Bosætning, Erhverv og Turisme. Sagsnr. 15/11791

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde mandag den 5. oktober 2015 i arbejdsgruppen vedr. Bosætning, Erhverv og Turisme. Sagsnr. 15/11791"

Transkript

1 Referat fra møde mandag den 5. oktober 2015 i arbejdsgruppen vedr. Bosætning, Erhverv og Turisme. Sagsnr. 15/11791 Sted: Fremtidsfabrikken, Svendborg Havn. Mødelokale Fremsynet. Mødetidspunkt kl Deltagere i arbejdsgruppen: Steven J. Legêne, Hanns Haenel, Mimi Jespersen, Anne-Birgitte Christensen, Beth Blay, Hanne Ørum Sørensen, Martin Jørgensen, Susanne Gustenhoff, Henning D. Stærmose, Arne Ebsen, Mogens Chriel, Poul Andersen, Tamira Jørgensen, Arne Lund, Jørgen og Sussi Bindner, Kim Christoffersen og Sonja Berndt Madsen Afbud: Anne-Birgitte Christensen, Mogens Chriel, Poul Andersen, Jørgen og Sussi Bindner Referat: Susanne fra Fremtidsfabrikken gav en kort orientering om iværksætterhuset. 1. Opfølgning på referat fra sidste møde Faktuelle regler i forhold til lokalplaner v/sonja Berndt Madsen Sonja orienterede om, at hun har talt med Planteamet. Faktuelt kan det fortælles, at der er to lokalplaner for Drejø (som udsendes sammen med referatet). Der ud over kan det fortælles, at hvis man har nogle idéer så skrive dem ned og få en snak med planteamet. Ligeledes skal I være opmærksom på, at kommunen skal i gang med en kommuneplanrevision i det nye år, hvor der vil være mulighed for at komme med input til indholdet. Det kan f.eks. være ændring af overordnede rammer i forhold til af arealer, infrastruktur, erhverv m.v. Der laves en ny kommuneplan i hver byrådsperiode. Sonja sender et link til kommuneplanen med referatet ud. Hvis der f.eks. er idéer til bebyggelse på brovejen på Drejø, så vil det være en god idé, at beboerne sætter sig sammen. Mulighed for at søge puljer til øerne v/susanne Gustenhoff Susanne gennemgik kort puljemuligheder Der er en pulje fra Finansministeriet, som retter sig mod fremme af forbrugerejede købmandsbutikker. Der er etableret et rådgivningshold og man kan få hjælp til ansøgningsskrivning. Der ud over er der LAG småøer, hvor der også er mulighed for at få hjælp til ansøgningsskrivning. Det er vigtigt, at projektet har en lokalforankring og at det er noget som skaber arbejdspladser. Man har ret til sekretariatetshjælp. Den fås hos Morten Priesholm, projektkoordinator tlf , eller mail mp@lag_smaaoerne.dk. Deltagerne på mødet oplyste at der historisk har været udfordringer i forhold til at søge midler hos LAG. Der er ønske om en Udviklingsbank til øerne.

2 Fyns projekt og evt. initiativer i forhold til internet og telefoni v/kim Christoffersen Kim har talt med kommunens it-chef. Kommunen må passivt hjælpe. F.eks. lave erhvervsfremme, hvis der er overskudskapacitet, så må man gerne udleje. Et andet eksempel er at hvis kommunen har master må de gerne stilles til rådighed for private udbydere, så kunne have interesse i at investere. Ingen af øerne har fiber Drejø ser ud til at have den bedst internetforbindelse når der er tale om fastnet, Skarø er her større problemer. På Drejø fortæller Beth at de har sat en selvstændig, trådløs router op. Det har bevirket, at signalerne er blevet langt bedre end de har været før, og de har en ok. trådløs forbindelse. På Skarø fortælles der er der er store problemer med mobildækningen og at man skal udenfor for at snakke i tlf. Der er ingen selskaber, som dækker hele øen. Internettet er acceptabel. Der udvikles hele tiden nye løsninger som man skal være opmærksom på. Der vil næppe være et teleselskab som vil sætte en mast op på øerne, bl.a. fordi det kræver kabling fra fastlandet. 2. Drøftelse af programmet - er der tilføjelser/ændringer? Godkendt 3. Møde i styregruppen den 14. september Der var møde i styregruppen for visions- og handlingsplanen den 14. september. Der vil på mødet være en orientering om resultatet af dette møde. Sonja gav en kort orientering fra mødet i styregruppen. På mødet i styregruppen gav Susanne G. og Sonja en status på denne arbejdsgruppens arbejde. Hans Søby gav en status i forhold til arbejdsgruppen vedr. transport og besejling. På mødet blev styregruppen præsenteret for forslag til visions- og handlingsplan og den blev godkendt. Samtidig blev det besluttet, at udkast til visions- og handlingsplan forelægges styregruppen på deres næste møde. Herefter skal udkastet drøftes på et fællesmøde for alle øerne - det bliver den 16. januar Opstart af visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø I vedlagte bilag er der forslag til visions- og handlingsplan for øerne påbegyndt. Det foreslås, at bilaget gennemgås og drøftes i arbejdsgruppen. a) Indledning b) Erhverv c) Turisme d) Bosætning Se bemærkninger i nedenstående tabel. 5. Oversigt over aktiviteter på øerne? Hvad sker der i dag? I forbindelse med at der udarbejdes en visions- og handlingsplan, kunne det være en god idé, at lave en oversigt over, hvad der er af aktiviteter på øerne.

3 Beth har udarbejdet en oversigt over aktiviteter på Drejø. Den blev suppleret med Drejø Posten. Beth sender den elektronisk til Sonja. 6. Evt. Spørgsmål Da havnen blev bygget, blev der lavet en dæmning, som samler en masse tang der lugter. Hvis man kan lave en gennemstrømning på tværs vil det hjælpe. Der er et tykt lag af tang og der er ønske om, at det bliver fjernet 1 gang om året. Strandrensning kunne kombineres med fjernelse af tang. Kim C. tager spørgsmålet med tilbage i baglandet. Input skrives sammen med input fra arbejdsgruppen vedr. transport og besejling. Udkast til visions- og handlingsplan kommer ud til kommentering.

4 Bilag: Opstart af visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø OBS I NEDENSTÅENDE ER INPUT FRA ARBEJDSGRUPPEN VEDR. TRANSPORT OG BESEJLNING IKKE INDARBEJDET. 1. Indledning - stikord Involvering og samarbejde Behandl øerne ens, men med respekt for særkende på øerne. Vigtigt at prioritere, så der kommer resultater ud af det. Langsigtede målsætninger. Vigtigt at øerne hver især ved hvad de vil evt. med en definition af hvilke målgrupper, der skal fokuseres på. Forslag om at hver ø selv beskriver hvem er vi og hvad vil vi. 2. Erhverv a) Kort om nuværende erhvervsmæssige fakta. F.eks. hvilke erhverv, hvor mange m.v. - Sonja er i gang med at finde fakta. b) Hvad ønsker øerne at arbejde hen imod samt forslag til handling - stikord til tekst fremgår af nedenstående tabel: Øerne ønsker at arbejde hen imod Forslag til handling Øerne har mange kystnære For at få mere slagkraft i forhold til landspolitikerne vil øerne områder. For at der er plads til nye arbejde for ændring af reglerne for de kystnære områder i tiltag som understøtter rammerne for samarbejde med Sammenslutningen af danske småøer erhverv på øerne er det vigtigt, at lovgivningen for øerne ikke er for snævr. Øerne vil gerne benytte de eksisterende bygninger på øerne til erhvervsmæssige formål. For at bedrive erhverv og dermed skabe flere arbejdspladser på øerne er det vigtigt med internet og mobildækning. Øerne ønsker at satse på lokal fødevareproduktion. Således at der ikke udelukkende satses på turisme. Øerne beskriver de gode idéer og tager initiativ til dialog med Planafdelingen i Svendborg Kommune om projektet med henblik på vurdering af projektet ift lokalplaner m.v. Det kan godt være en del af en kommuneplan, at bygninger bliver bevaret. Ønsket om at bygninger bruges til andet formål hvor får man lov til dette? Giver planloven lov til at bruge bygninger til andet formål? Der er ændringer på vej i forhold til planloven med henblik på skabelse af arbejdspladser/vækst. Direktionssekr. undersøger dette nærmere. Optimalt internet og mobildækning har 1. prioritet hos øerne. Fakta om internet og mobildækning? Kim C kommer med input? Øerne laver en beskrivelse af udfordringerne og ønskerne med henblik på at lave et pilotprojekt, der skal finde løsninger, som også vil kunne gavne andre lokalsamfund/øer. Skarø har et større problem end Drejø men det er vigtigt at internet og mobildækning fungerer. Øerne tager kontakt til Fremtidsfabrikken for at drøfte udviklingsmulighederne og evt. samarbejde omkring udvikling af lokalt erhverv på øerne. Der skal tages udgangspunkt i de potentialer der er for hver af øerne.

5 Nye erhverv kan blandt andet opstå ved at være kreativ og nytænkende. For at være innovativ er det en forudsætning, at der er plads og det er der i naturen og roen er der. Vigtigt med helårserhverv. Derfor skal der skabes rammer så erhvervene kan fungere. Etablering af en social institution. Dette vil give nye tilflyttere. Der er gode muligheder for at kunne være på Fremtidsfabrikken et par dage om ugen. Det er et stort potentiale at lave lokal fødevareproduktion på øerne og det vil kunne understøtte mange ting. Men det beror på individuelle initiativer. Messestande: Der er potentiale for at sælge øerne på diverse messer. Øboerne skal ud og finde folk. Forslag om at kommunen kunne betale udstilling af øerne. Forslag om udarbejdelse af markedsføringsmateriale, man kan eksempelvis skrive til PR-puljen/udvalget. Øerne arbejder hen imod synliggørelse af mulighederne for innovation. Dette kan evt. kobles med kontakten til Fremtidsfabrikken. Dette kan også være en del af markedsføringsmaterialet. Alle vil have dem hvordan kan VI få dem? Sommerhusejere ønsker de, at der kommer flere? Der var forslag om at lave et kulturcentrum, men det er svært at finansiere. Der skal gøres mere reklame i udlandet. Det er der allerede nogen som gør. Turistbureauet kan de hjælpe? Der er lige blevet inviteret til at Branding og kommunikationsmøde Svendborg løfter Svendborg. Beth deltager. Kan måske være en overskrift til de andre ting. Flyttes om under potentialer. 4. Turisme a) Kort om nuværende turistmæssige fakta. F.eks. hvilke tilbud er der lige nu for turister m.v. Sonja er i gang med at finde fakta. Turisme: Mange aktiviteter i Kirkens regi skal være med i en handlingsplan - Tamira sender liste med aktiviteter til Sonja. Gl. Elmegård skal også nævnes der er åbent i 6 uger om sommeren, hvor der ikke tages grupper ind ligeledes er der åbent i andre perioder. Der ud over er der åbent for grupper. b) Hvad ønsker øerne at arbejde hen imod samt forslag til handling - stikord til tekst fremgår af nedenstående tabel: Øerne ønsker at arbejde hen imod Forslag til handling De skabes små erhverv ved salg til Øerne igangsætter. turisterne Det er mere en overskrift til noget af det andet. Det som skal vokse som knopskydning fra noget andet. Færgerne til øerne er tilgængelige således at det er let for turisterne at Forslag til handling kobles med input fra arbejdsgruppen vedr.

6 komme til og fra øerne. transport og besejling. Arbejdsgruppen har besluttet, at det skal afprøves en ø-hop tur til næste sommer. Hvis det bliver markedsført rigtig godt, så vil det give noget. Vigtigt med markedsføring. Markedsføring kan også ske med turistkontoret. Der arbejdes med app og QR koder. Hvilke turister kommer? Forslag om at lave nogle videoer og oploade. Facebook er rigtig godt. Der er en Drejø facebook side. Der sker rigtig mange ting på øerne. Aktiviteterne struktureres og synliggøres, således at turisterne let kan se hvilke aktiviteter der er. Øerne ønsker overnatningsmuligheder som også tilgodeser de turister, som gerne vil forkæle sig selv. Måske skal der være en anden overskrift eller over i den anden arbejdsgruppe: Koordinering/dialog/samarbejde/involvering mellem øerne og kommunen. Forslag om at færgen sendes på værft i første uge af maj (så er det uden for sæson). I den uge kan der ikke tages turister ind. Kan det ikke flyttes 14 dage? Det er kun én gang. Et andet tilfælde er kloak spuling og hegnklipning som fint kunne gøres uden for turist sæsonen og færge belastningsperioden. Der blev talt om et servicetjek for at få tingene til at køre mere optimalt. Således at færgen bliver udnyttet mere optimalt. Øerne vil arbejde for styrkelse af øernes image. Dette betyder også en synliggørelse af øernes aktiviteter. Der er også potentiale for udvikling af flere aktiviteter. Det kan f.eks. være: ture rundt på øerne, der er mange unikke steder. fokus på de turister, som nyder stilhed, ro og naturen kajakferier fiskeferier yogakurser, meditation eller andet malere/kunstner social institution kirkens aktiviteter Der kommer kajak folk i dag tag billeder af det og læg det ud på FB. Forslag om at alle øerne sender beskrivelse af aktiviteter til Sonja Øerne ønsker en udviklingspulje, som kan hjælpe med lån til øerne. Øerne vil bruge Sammenslutningen af danske småøer, således at der kan skabes et større pres centralt. 1,5 mio. kr. er afsat til bl.a nedsættelse af færgetakster og andre tiltag udenfor byerne. Skab pres gennem Sammenslutningen af danske småøer. I Odense ligger JBK bank, som gerne vil låne penge ud til aktiviteter, der normalt ikke lånes penge til. Der er dog nogen som har oplevet at det ikke er muligt.

7 På Drejø ligger der en lejrskole med plads til 43 personer. Kolonien ejes af Gladsaxe Lærerforening. Øerne ønsker at turister, Svendborg Kommunes skoler m.v. benytter lejrskolen i et større omfang. Øerne vil tage kontakt til Gladsaxe Lærerforening for at om de vil sælge. Der vil blive arbejdet for at Svendborg Kommunes skoler og evt. medarbejdere benytter lejrskolen i et større omfang. På nuværende tidspunkt er der en stor indtjening fra kolonien og den største del går til øen. Beth fortæller, at der er en stor indtjening fra kolonien. Der er måneder, hvor den ikke kan varmes op, men her er der heller ikke efterspørgsel. Der er lige sendt 2000 breve ud til skolerne. Der er allerede foretaget reservationer af kolonien i foråret Kolonien er ikke til salg og det vurderes ikke at der skal arbejdes videre med tanken om at købe kolonien. Renovering af Kolonien er kommet på Gladsaxe Lærerforenings budget, det undersøges, hvilket år det er. Den er ikke til salg. Det er den bedste koloni, som lærerforeningen har, siger mange af dem som kommer. Det er vigtigt, at øboerne fortsat understøtter koloniens aktiviteter. Bosætning Kort afsnit om nuværende a) Kort om nuværende bosætningsmæssige fakta. F.eks. antal hus, antal borgere, huse til salg m.v. Sonja er i gang med at finde fakta. b) Hvad ønsker øerne at arbejde hen imod samt forslag til handling - stikord til tekst fremgår af nedenstående tabel: Øerne ønsker at arbejde hen imod Forslag til handling Bosætning på øerne understøttes af Optimalt internet og mobildækning har 1. prioritet hos øerne. muligheden for at arbejde Se endvidere under Erhverv. hjemmefra. Dette kan blandt andet ske via en hjemmearbejdsplads og derfor er det vigtigt at der er optimalt internet og telefoniforbindelse. Tryghed for de ældre beboere på øerne kan understøttes af skabelse af en plejestilling på øerne. For at nye beboere på øerne har mulighed for at bosætte sig på øerne er der behov for ledige boliger. Ligeledes er der behov for at evt. nye beboer får mulighed for at opleve de kvaliteter der er på øerne. Øerne vil tage initiativ til en dialog med Svendborg Kommune om evt. etablering af en plejestilling på øerne. Kunne også tages med i Ø-udvalget. Mere service for mindre penge og sygeplejsken kunne f.eks. bo på øerne. Prøv at afdække behovet og se på hvilke muligheder der er. Kunne være en prøvehandling. Øerne vil arbejde hen imod at ledige sommerhuse bliver lejet ud. Således at evt. nye beboere får mulighed for at opleve øerne. Øerne undersøger mulighederne og interessen for at bygge nye boliger. Der er to byggegrunde i byen på Drejø. Der er 6-7 ejendomme som forfalder. Det rigtige er ikke til salg til dem som vil købe.

8 Der satses på tiltrækning af langtidspendlere, som ønsker at komme tilbage til roen på øerne. Det er ikke realistisk at tro på nybyggerier på øerne. Man kan ikke gøre noget ved om folks egne private sommerhuse lejes ud. Undersøgelser viser, at bosætning beror på relationer. Derfor vil øboerne tage fat i langtidspendlere i deres netværk og fortælle om øernes kvaliteter. Der er flere af tingene, som der kan gøres noget konkret ved.

Visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø

Visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø Visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Vision...4 Målsætninger...5 Livet på øerne i dag...6 Transport og besejling...7 Erhverv...10 Turisme... 13 Bosætning...16

Læs mere

Udfordrings- og handlingsskema

Udfordrings- og handlingsskema Udfordrings- og handlingsskema Udfordrings- og handlingsskema Marts 2016 Skema: Øernes udfordringer kort sigt Transport og sejlads: For lang transporttid og ufleksible afgange med færgen Fleksibel sejlads

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 11-09-2017 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 13-03-2017 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Ved punkt nr. 8 deltager:

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 20-06-2011 Kl. 12:45 Drejø Deltagere: Arne Ebsen, Mette Kristensen, Lars Milling, Preben Sørensen Afbud: Birgitte Svendsen Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1.

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 14:45 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 14:45 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 30-11-2015 Kl. 14:45 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 10-02-2014 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Bjarne Madsen, Arne Ebsen, Preben Sørensen Afbud: Birgitte

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 14-09-2015 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 14-09-2015 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 14-09-2015 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 13:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 13:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 04-12-2017 Kl. 13:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Bemærkninger: Søren Bach

Læs mere

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 10-03-2011 Kl. 15:00 Proces Support A/S Deltagere: Henrik Nielsen, Bjarne Hansen, Christian Kaastrup, Grete Schødts Afbud: Morten Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 3. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager - April...2 3. ET - Temadrøftelse

Læs mere

Handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø. Transport og Besejling

Handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø. Transport og Besejling Handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø Transport og Besejling Program Arbejdsgruppe - Transport og Besejling 1. Godkendelse af referat fra møde 22. i arbejdsgruppen Transport og Besejling den 22. juni

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne

Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne DDER OMMUNE -det er da ret OK Formidlingsstrategi for kulturmiljøerne 1 Udarbejdet af Teknik & Miljø, Team Plan Juli 2016 - revideret april 2017 2 Formidlingsstrategi

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4923 Fax +45 8888 5501 Dato: 30. marts 2011 Sagsnr.: 201003505-4 Anni.Berndsen@middelfart.dk

Læs mere

Turistpolitik for Haderslev Kommune

Turistpolitik for Haderslev Kommune Turistpolitik for Haderslev Kommune K O M M U N E Januar 2004 - B Y G G E R B R O M E L L E M F O R T I D O G F R E M T I D... 1 Udvikling & Kultur: Claus Dall, organisationskonsulent Henrik Ørnstrup,

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

LANDDISTRIKTS POLITIK

LANDDISTRIKTS POLITIK LANDDISTRIKTS POLITIK 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige identitet, sine

Læs mere

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle

Danskerne og yderområderne. Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Danskerne og yderområderne Thomas Martinsen 9. november 2011, Inspirationsmøde, Vejle Om undersøgelsen Repræsentativ undersøgelse blandt danskere i den erhvervsaktive alder 18-65 år (3,5 mio. ud af 5,6

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 17. DECEMBER 2014

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 17. DECEMBER 2014 Tilstede: Poul Ankersen Michael Korsholm Ole Østergaard Lone Terkildsen Tonny Mikkelsen Troels Munthe Kim S. Jensen Peter Andersen Niels Skov Nielsen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Strategi for Viborg Midtby

Strategi for Viborg Midtby Strategi for Viborg Midtby Erhvervs- og Udviklingsudvalget havde følgende sag til behandling på mødet den 15. november 2006: Økonomiudvalget i har d. 27/9 2006 sendt nedenstående sag vedr. strategi for

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

Produktionslokaler til fødevarevirksomheder. (Arbejdstitel: Fødevarefabrikken)

Produktionslokaler til fødevarevirksomheder. (Arbejdstitel: Fødevarefabrikken) Produktionslokaler til fødevarevirksomheder. (Arbejdstitel: Fødevarefabrikken) Baggrund Der mangler fødevareproduktionslokaler i Vejen Kommune. Der har været mindst 4 konkrete henvendelse inden for de

Læs mere

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan for SØDRING UDBYHØJ Randers Kommune Udarbejdet foråret 2013 Indhold Introduktion til arbejdet med landsbyplanen... 3 Planer og bindinger... 9 Indledning... 5 Værdier...

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT 2015 F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 30-04-2015 15:30 Sted: Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

Mandø er i dag meget afhængige af turismen i sommermånederne. Turismen er tilsvarende afhængig af, at der er en fast bosætning på øen året rundt.

Mandø er i dag meget afhængige af turismen i sommermånederne. Turismen er tilsvarende afhængig af, at der er en fast bosætning på øen året rundt. Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 21. januar 2015 Journal nr. Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 1324 E-mail pne@esbjergkommune.dk Oplæg, Smart Island

Læs mere

kl. 12.30 13.00 (efterfølgende let frokost) Forskerparken Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn Dansk Skovforening

kl. 12.30 13.00 (efterfølgende let frokost) Forskerparken Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn Dansk Skovforening Referat Bestyrelsesmøde nr. 8 i Naturturisme I/S Dato: Onsdag den 10. december 2008 Tidspunkt: Sted: kl. 12.30 13.00 (efterfølgende let frokost) Forskerparken Bestyrelsesmedlemmer: Jørgen Otto Jørgensen

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 18. februar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

Ø-hop i Det Sydfynske Øhav

Ø-hop i Det Sydfynske Øhav Ø-hop i Det Sydfynske Øhav PROJEKTETS NAVN Ø-hop i Det Sydfynske Øhav OM PROJEKTET Øhop i det Sydfynske Øhav som drivkraft for vækst og udvikling i den Sydfynske turisme med fokus på at forbedre adgangen

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi.

Bestyrelsen har tidligere udskudt godkendelse af budgettet for 2019, på grund af den forestående udskilning af Ungdomsøens økonomi. Spejdernes bestyrelse 6. december 2018 kl. 20.30-22 Skype for business REFERAT Deltagere: Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak, Lisbeth Trinskjær,

Læs mere

3. Fordeling af tovholderopgaver: Musik-cafe Torben samler op og giver videre til

3. Fordeling af tovholderopgaver: Musik-cafe Torben samler op og giver videre til Referat fra møde i: Lokalrådet Hatten Dato: 9.4.2014 Deltagere på mødet: Torben, Else Marie, Jørgen, Hanne, Marianne (suppleant) Fraværende: Niels, Conni, Mette (suppleant) Udarbejdet af: Erna Storgaard

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium Landsbyudvalget Udkast til kommissorium 1. Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad hoc udvalg Landsbyudvalget.

Læs mere

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek Referat Demokrati og Politisk Udvikling Mødedato 9. november 2009 kl. 17.00 Mødelokale Skælskør Bibliotek Fraværende Flemming Erichsen. Ole Quist deltog ikke i behandlingen af punkt 1 og 2. Henrik Brodersen

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Innovation- og Medborgerskabsudvalget. Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1

Innovation- og Medborgerskabsudvalget. Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 Referat Innovation- og Medborgerskabsudvalget Tid Mandag den 6. januar 2014 kl. 15:30 Sted Mødelokale 4 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30889 Perspektiver i

Læs mere

Bosætning - Handleplan

Bosætning - Handleplan Bosætning - Handleplan Arbejdsopgaverne er opdelt i flg. grupper: Økonomi er opdelt i flg.: Status er opdelt i flg.: 0. arbejdsopgaver på bosætningsområdet 1. Indsatsområder på tværs af målgrupperne 2.

Læs mere

VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø

VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø Torsdag den 29. september Sune Abelgren Nielsen og Britta Leth Hvordan kommer man i gang? Hvad virker? Samarbejde er afgørende? Hvordan tiltrækkes turister

Læs mere

Husbestyrelsen. Mødedato: 8. december 2009. Mødetidspunkt: 10.00-12.00. Medborgerhuset Korskær

Husbestyrelsen. Mødedato: 8. december 2009. Mødetidspunkt: 10.00-12.00. Medborgerhuset Korskær Tilstede: Beboerrepræsentanter: Anne-Dorthe Tuemose (næstformand) Inga Pedersen Kajus Nielsen Brugerrådsrepræsentant: Lillian Hansen Personalerepræsentanter: Grethe Hansen Udpeget af styregruppen: Else

Læs mere

Besøgsrapport 2010. Indhold

Besøgsrapport 2010. Indhold Besøgsrapport 2010 Indhold 1. Indledning. 2. Hvem besøger Fur & hvorfor? 3. Fakta om Ja-gruppen 4. Fakta om Nej-gruppen 5. Hvorfor vælges Fur fra el. til? 6. Status & afrunding. 1. Indledning Projektgruppen

Læs mere

Helhedsplan for Ærøskøbing by. Vores Ærøskøbing. - Inspirationskatalog. Vores. Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst

Helhedsplan for Ærøskøbing by. Vores Ærøskøbing. - Inspirationskatalog. Vores. Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst Helhedsplan for Ærøskøbing by Vores Ærøskøbing - Inspirationskatalog 2017 Vores Ærøskøbing Værdier Velfærd Vækst 1 Forord I forbindelse med Budgettet for 2017 besluttede Kommunalbestyrelsen at få udarbejdet

Læs mere

Nextstop small islands. Stockholm den 12. marts, 2015

Nextstop small islands. Stockholm den 12. marts, 2015 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 (Omtryk - 14-04-2015 - Præsentationer fra konferencen vedlagt) ULØ Alm.del Bilag 76 Offentligt Nextstop small islands Stockholm den 12. marts, 2015 Projektets

Læs mere

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for:

Vi vil markedsføre kommunen som et område med muligheder for: Et godt sted at leve I den nye politik er visionen for profilering og bosætning: Vi vil i samarbejde med borgere og virksomheder gøre Ringkøbing-Skjern Kommune, Naturens Rige, kendt som et godt sted at

Læs mere

Fælles MED Administration Dok.nr /18

Fælles MED Administration Dok.nr /18 Fælles MED Administration Dok.nr. 198613/18 Deltagere: Claus Fjeldgaard, Rikke Rødekilde, Helle Marguertsen, Anette Brodde, Ulla Rosendahl, Jørn Gasbjerg, Sonja T. Nielsen, Jeanett Dam. Afbud fra: Brian

Læs mere

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 UDKAST 21. marts 2012 1 1. Introduktion til Kataloget Visions- og idékataloget

Læs mere

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen Forslag til Baggrund I det nordvestlige hjørne af Viborg Kommune ligger landsbyerne Ulbjerg, Skringstrup, Sundstrup, Nr. Rind, Låstrup og Skals. Disse seks landsbyer, som igennem nedenstående forløb, er

Læs mere

samt med støtte fra Færgesekretariatet, samt koordinering til visionsgruppen for Transport og Besejling Hjortø, Skarø og Drejø.

samt med støtte fra Færgesekretariatet, samt koordinering til visionsgruppen for Transport og Besejling Hjortø, Skarø og Drejø. 1. Projekttitel Udvikling af Øhop i det Sydfyn Øhav 2. Oplysninger om ansøger Ansøger er, Svendborg Havn, Færge og Sundfart, en institution i Svendborg Kommune, ved Havnemester Hans Søby i samarbejde med

Læs mere

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk

Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Visioner for Ny by ved St. Rørbæk Regionplanen I den første regionplan for fra 1973, blev området ved Store Rørbæk udpeget som byvækstområde første gang. Regionplan 2005 Den nye by er nu udpeget som et

Læs mere

Mødenotat fra dialogmøde i Jungshoved Den 08.11.2007

Mødenotat fra dialogmøde i Jungshoved Den 08.11.2007 Dorit Mahler Jensen 09-11-2007 2007-28562. Inden mødet invitation og annoncering i lokalaviser Deltagere 40 engagerede borgere deltog i mødet med dialogudvalget: Bent Maigaard Mette Høgh Christiansen Birthe

Læs mere

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 27. august 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. Afbud Fraværende

Læs mere

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 16. juni 2010 Grønne/rekreative områder i byen Tre pilotprojekter for perioden 2011-2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune 1.

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 29. august 2018 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

Folketingets Økontaktudvalg 2008-09 ØKU alm. del Bilag 20 Offentligt

Folketingets Økontaktudvalg 2008-09 ØKU alm. del Bilag 20 Offentligt Folketingets Økontaktudvalg 2008-09 ØKU alm. del Bilag 20 Offentligt MANDØ s FREMTID Turisme og Erhverv. 6. april 2009 Borgmester Johnny Søttrup Rådhuset Torvegade 74 6700 Esbjerg. Ang. Mandø s Fremtid

Læs mere

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN Dato: Ref.: DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN 27.02. 2015 Dato: 27.02.2015 Tid: 9.00 10.00 Kaffe fra kl. 8.30 Sted: Birk Centerpark 4, Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 14:00 Skarø

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 14:00 Skarø Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 21-06-2010 Kl. 14:00 Skarø Deltagere: Arne Ebsen, Mette Kristensen, Lars Milling, Preben Sørensen Afbud: Birgitte Svendsen Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1.

Læs mere

Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L

Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L Hvem er vi Turist- og Erhvervsforeningen Langeland herefter kaldet TEL er en dynamisk og velfungerende organisation under daglig ledelse af direktør

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter.

Resultatkontrakt. Vedrørende. Netværk Limfjorden på vej mod 2010. Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1-15-0-76-12-07. Kontraktens parter. Resultatkontrakt Vedrørende Netværk Limfjorden på vej mod 2010 Januar 2009 december 2012 Journalnummer: 1150761207 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 Eannr:

Læs mere

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense

Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat til bestyrelsesmøde fredag d. 25.maj 2018 Afholdt Buchwaldsgade 48 i Odense Dagsorden 1. Tjek ind (Bordet rundt) / 50 min 2. Valg af ordstyrer (Ea) / 5

Læs mere

Afgørelse: I henhold til Planlovens 35, stk. 1 meddeles hermed landzonetilladelse til det ansøgte.

Afgørelse: I henhold til Planlovens 35, stk. 1 meddeles hermed landzonetilladelse til det ansøgte. Jonas Cornelius Jespersen Drejø Brovej 1 5700 Svendborg Miljø, Erhverv og Teknik Byg og BBR Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg Tlf. 62 23 33 33 byg@svendborg.dk www.svendborg.dk/byggeri LANDZONETILLADELSE

Læs mere

Afdeling 42 referat fra afdelingsbestyrelsesmødet d. 13. april 2011 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Parterren, Løget

Afdeling 42 referat fra afdelingsbestyrelsesmødet d. 13. april 2011 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Parterren, Løget Afdeling 42 referat fra afdelingsbestyrelsesmødet d. 13. april 2011 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Parterren, Løget Center 75 A. Deltagere: Afbud: Fraværende: Knud Erik, Ole, John, Max, Kim, Dorthe, Anita,

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol

Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol Økonomi- og Erhvervsudvalget Beslutningsprotokol 01-06-2015 08:30 D116 Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse

Læs mere

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening).

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening). LANDSBYEN DE 7 SOGNE Kære styregruppe Referat af møde i Styregruppen Onsdag d. 20. maj 2015 kl. 17 på Mødestedet. Til stede var: Nina Andersen, Ernst Overgaard, Benjamin Jensen, Poul Pedersen, Ole Rasmussen,

Læs mere

FÅBORG MIDTFYN KONKURRENTANALYSE 19.01.2009 LANGELAND: "Vores Ø" SVENDBORG: "Cittaslow mere mellem øerne" ODENSE: "At lege er at leve" (bruges perifært) ASSENS: "Mulighedernes land" Nyborg: "De bedste

Læs mere

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4798 Fax +45 8888 5501 Dato: 24. maj 2011 Sagsnr.: 201103042-12

Læs mere

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa Tid: Torsdag den 30. September 2010, kl. 16.30-19.00 Sted: Mødelokalet 2. Sal i Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Dagsorden: 1. Orientering ved formand/koordinator

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Fishing Zealand. Møde i Faxe Kommunes Naturråd. d. 22. april 2014

Fishing Zealand. Møde i Faxe Kommunes Naturråd. d. 22. april 2014 Fishing Zealand Møde i Faxe Kommunes Naturråd d. 22. april 2014 Paul Debois Chefkonsulent, Vordingborg Kommune ( tovholder ) Sekretær for Fishing Zealand Formål Den bærende ide for Fishing Zealand projektet

Læs mere

Notat. Naturskolen på Bågø. Forslag 1: Nyt naturcenter som barmarksprojekt. Til: KFU. Fra: Karen Mann

Notat. Naturskolen på Bågø. Forslag 1: Nyt naturcenter som barmarksprojekt. Til: KFU. Fra: Karen Mann Notat Til: KFU Fra: Karen Mann Naturskolen på Bågø På KFU mødet d. 8. august blev der præsenteret fire modeller for den fremtidige naturskole på Bågø. I dette notat redegøres kort for to af modellerne

Læs mere

Naturkvalitetsudvalget

Naturkvalitetsudvalget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 13-12-2018-13-12-2018 13.12.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Hella Hardø Tiedemann (A) - Deltog Stine Rahbek Pedersen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 15. december 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Anette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark

Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Infrastruktur Business Region North Denmark 25. august 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Morten Lemvigh Region Nordjylland Per Toppenberg Region Nordjylland Jørgen Basballe

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den 28-08-2014 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen

Referat Haludvalget's møde Torsdag den 28-08-2014 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Referat Haludvalget's møde Torsdag den 28-08-2014 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Ejner Larsen, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær, Carsten Kallesøe,

Læs mere

Referat Økonomiudvalget 2014-17. Indkaldelse. Mødedato: 11. november 2014. Tidspunkt: 16:40. Mødenr.: Mødelokale 10, Ringe.

Referat Økonomiudvalget 2014-17. Indkaldelse. Mødedato: 11. november 2014. Tidspunkt: 16:40. Mødenr.: Mødelokale 10, Ringe. 2014-17 Referat Økonomiudvalget Mødedato: 11. november 2014 Tidspunkt: 16:40 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 10, Ringe Indkaldelse Christian Thygesen Hans Jørgensen Kristian Nielsen Jens Elmgreen

Læs mere

KULTURREGION STORSTRØM

KULTURREGION STORSTRØM Dagsorden- møde i Den Politiske Styregruppe 16. januar 2013 kl. 16.00-18.00 Faxe Kommune, mødelokale 2, Frederiksgade 9, 4690 Haslev Deltagere: Den Politiske Styregruppe Birthe Helth, Anne Grethe Kamilles,

Læs mere

Hvem er vi Hvad er foreningens formål Hvordan finansieres Turist- og Erhvervsforeningen

Hvem er vi Hvad er foreningens formål Hvordan finansieres Turist- og Erhvervsforeningen Medlemsfordele Hvem er vi Turist- og Erhvervsforeningen Langeland herefter kaldet TEL er en dynamisk og velfungerende organisation under daglig ledelse af direktør Anne Mette Wandsøe, der sammen med 2-3

Læs mere

DIGITAL INFRASTRUKTUR. Mobil- og bredbåndsdækningen på Fyn. -- // Digital Infrastruktur // -- FSDI. Fynsk Samarbejdsforum for Digital Infrastruktur

DIGITAL INFRASTRUKTUR. Mobil- og bredbåndsdækningen på Fyn. -- // Digital Infrastruktur // -- FSDI. Fynsk Samarbejdsforum for Digital Infrastruktur DIGITAL INFRASTRUKTUR Mobil- og bredbåndsdækningen på Fyn -- // Digital Infrastruktur // -- FSDI Fynsk Samarbejdsforum for Digital Infrastruktur INTRO FYN DIGITAL INFRASTRUKTUR: Mobil- og bredbåndsdækningen

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 12-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 12-12-2018 17:00 1 (Åben) Udviklingspuljen

Læs mere

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan Erhvervsudvikling på Samsø Handlingsplan 2007-2008 1. Indledning Erhvervsudviklingsstrategien for Samsø 2007-2013 er godkendt af Samsø Kommunalbestyrelse den 23. januar 2007 og af Samsø Vækstudvalg den

Læs mere

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd Landsbypolitik 2019-2022 år senest 1/6) Lokalplaner De nuværende lokalplaner og ikke up-to-date og ikke flexible nok. Landbypolitik 2019-2022, Endeligt forslag, version 1 Status Bosætning handler om livskvalitet

Læs mere

KULTURREGION STORSTRØM

KULTURREGION STORSTRØM Referat- møde i Den Politiske Styregruppe 16. januar 2013 kl. 16.00-18.00 Faxe Kommune, mødelokale 2, Frederiksgade 9, 4690 Haslev Deltagere: Den Politiske Styregruppe Birthe Helth, Anne Grethe Kamilles,

Læs mere

Lokaldrevet udvikling - partnerskab. Borgere Foreninger Erhverv Kommuner Region

Lokaldrevet udvikling - partnerskab. Borgere Foreninger Erhverv Kommuner Region LAG Odder-Hedensted Lokaldrevet udvikling - partnerskab Borgere Foreninger Erhverv Kommuner Region Vision Lokalområderne bliver steder, hvor man ønsker at bo, arbejde og leve livet, gerne i selvbærende

Læs mere

STAND 1. Foto: Mads Claus Rasmussen

STAND 1. Foto: Mads Claus Rasmussen STAND 1 Hvordan samskabes der med borgerne? Der kunne oprettes en idebank hvor borger kan komme med seriøse ideer. Åbne borgerrettede møder om pågældende temaer Ideer/projekter præsenteres på kommunens

Læs mere

Idræt i forandring faciliteter for fremtiden

Idræt i forandring faciliteter for fremtiden Idræt i forandring faciliteter for fremtiden Forandringsproces i Vejen Kommune Indhold 1. Baggrund 2. Krav om forandringer 3. Tilrettelæggelse af en involverende proces 4. Potentialer og idekataloger 5.

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere