Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt"

Transkript

1 Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent: Gertrud Tefre Afbud: Dagsorden: Gertrud Tefre 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering fra formand og næstformand 3. AU HR s økonomi 4. Justering af antal suppleanter, opfølgning på møde 26/6 5. Drøftelse og beslutning af årshjul og mødedatoer Drøftelse og forventningsafstemning af kommende lønforhandlingsproces 7. Kort opfølgning på AU HR seminar om mål og opgaver (Knudhule) 8. Eventuelt Dato: 18. december 2017 Ref: GT Side 1/6 Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt 2. Orientering fra formand og næstformand Anne orienterede fra ASU-mødet, hvor særligt økonomien blev drøftet. Økonomien i enhedsadministrationen ser fornuftig ud, om end der stadig gælder årlige besparelser. Dette til trods for en bedre økonomi på AU som helhed. Fokus på AU er nemlig fortsat at få flere midler til kerneopgaverne forskning og uddannelse. Derudover drøftede ASU det seneste års besparelses-/afskedigelsesprocesser i forhold til at få evalueret processen og drøfte muligheder for at blive bedre til langsigtet personaleplanlægning. Evalueringen viste bl.a., at det ikke er muligt at lave én model for afskedigelsespro- AU HR Aarhus Universitet Jens Baggesens Vej Aarhus N Tlf.: hr@au.dk Web:

2 cesser, da der er lokale forskelle og ønsker. Der var derudover tilfredshed med, at det i 2017 er lykkedes med at nedbringe antallet af opsagte via omplacering og frivillige fratrædelser. Side 2/6 Arnold har bl.a. på strategiseminaret i Knudhule orienteret om Campus 2.0. Campus 2.0 vil betyde, at vi forventeligt vil skulle flytte lokaler. Det vil dog tidligst ske i 2020, hvorfor vi fortsætter med planer om at ombygge lokalerne hos LØN for at sænke støjgener. Første kvartal 2018 byder på to rekrutteringer i AU HR: HR IT funktionschef-stillingen skal slås op (Carsten Bæhrenz er pt konstitueret), ligesom der er en ledig stilling som udviklingskonsulent, efter at Mads Krarup har sagt sin stilling op i efteråret. Astrid rejste et spørgsmål fra medarbejdere i AU HR i forhold til, om situationen med konkurrenceudsættelse af myndighedsbetjening får betydning for AU HR s budget fremadrettet? Anne svarede hertil, at det kan få betydning for AU s økonomi på lige fod med fremdriftsbøder, dimensioneringer, m.m. Der er dog ikke umiddelbart sammenhæng mellem nedgang i bevillinger og AU HR s budget. Anne opfordrede derfor LSU til at medvirke til at nedbringe eventuel utryghed i AU HR og fremhæve de langsigtede og gennemsigtbare budgetter for vores aktiviteter og bidrag på AU. 3. AU HR s økonomi Økonomioversigten for 2017: Anne orienterede om, at lønomkostningerne følger det budgetlagte. Der mangler afregning af visse licenser, betaling for sikkerhedsrådgiver, afregning for julefrokost etc. Ligeledes er der endnu ikke endeligt afregnet for aktiviteter under den indtægtsdækkede del af AU HR (ledelsesudvikling). Når der sker endelig afregning af ovenstående, forventes det, at vi kommer i mål med budgettet for Budget 2018: Anne uddelte oversigten over Budget , som også har været gennemgået på et fællesmøde i september I forhold til Budget 2017 er der i Budget 2018 afsat løn til procesoptimering, workzone og ledelsesudvikling. Og samtidig er der fortsat en 2 % besparelse. Sparekravet på 2 % er for 2018 og 2019 håndteret via besparelsesprocessen i foråret Der er en særlig udfordring i 2018 i forhold til budgettet for IT-systemer. Her kan AU HR ikke holde sig inden for de afsatte midler, hvilket er meldt videre til direktøren. Nyt i 2018 er, at ledelsesudvikling

3 ikke længere er indtægtsdækket. Budget på kr. til procesoptimering dækker udgifter til materialer, kursusforplejning etc. Side 3/6 Astrid spurgte ind til, hvordan vi forventer at håndtere sparekrav i Anne svarede, at vi forhåbentligt kan klare sparekravet med naturlig afgang etc., men at det er for tidligt at sige noget præcist om. 4. Justering af antal suppleanter, opfølgning på møde 26/6 Vi har tidligere i 2017 evalueret LSU s arbejde i AU HR. Dog udestår spørgsmålet om at justere antallet af suppleanter. Anne gentog ledelsens forslag om justering af antal suppleanter i LSU, så udvalget er selv-supplerende, forstået sådan, at vi flytter mødet, såfremt der er afbud fra mere end ét medlem. Astrid gav på vegne af medarbejderne udtryk for, at der har været tilfredshed med antallet af medlemmer og suppleanter hidtil, men foreslår, at det i stedet bliver 5 medarbejderrepræsentanter og ingen suppleanter. Der fulgte herefter en drøftelse af, hvorvidt det er tilpas eller for meget med 5 medarbejderrepræsentanter set i forhold til antallet af medarbejdere i AU HR. Ligeledes opfordrede Anne til, at det nye LSU skal finde et passende leje for, hvor meget og hvor lidt der skal ske forberedelse og inddragelse af kolleger i LSU s arbejde. Hanne supplerede, at det også vil være vigtigt, at vi finder et godt niveau for, hvad vi bruger tiden i LSU på. Hvilke orienteringer bør i stedet ske på afdelingsmøderne? Hvordan kan LSU i højere grad blive et arbejdende udvalg frem for et forum for orienteringer? Anne foreslog, at udvalget på det næste LSU-møde drøfter konkrete temaer til årsplanen og de kommende møder for at sikre substans og fremdrift i LSU s arbejde. Konklusionen på antallet af medlemmer og suppleanter blev, at ledergruppen drøfter medarbejdernes forslag om 5 repræsentanter og ingen suppleanter. Såfremt der er behov for yderligere drøftelser, vil det ske mellem ledelsen og de to tillidsrepræsentanter, Lene og Astrid. 5. Drøftelse og beslutning af årshjul og mødedatoer 2018

4 Bilag 4 er et bud på indhold på LSU-møderne opdelt på kvartaler. Side 4/6 Lizzi: Arbejdsmiljøstatistikkerne er ikke klar til at blive præsenteret på februar-mødet. Lizzi opfordrerede til, at statistikerne rundsendes til udvalget, når de er klar. Astrid spurgte ind til, om det er nødvendigt med godkendelse af dagsorden, når den er aftalt mellem formand og næstformand. Udvalget blev herefter enig om, at punktet fastholdes. Hanne foreslog et bordet rundt på møderne, med hensyn til hvad der rører sig i de enkelte afdelinger i forhold til trivsel og arbejdsmiljø generelt. Anne supplerede, at trivsel går hånd i hånd med arbejdsopgaver, som med fordel også kan indgå i en kort status. Ulempen ved bordet rundt er, at man som repræsentant i LSU let kommer til at havne som afdelingsrepræsentant i stedet for medarbejderrepræsentant. Aftalen blev, at vi tager det på dagsorden som et forsøg og skal være opmærksom på, at punktet ikke kommer til at fylde for meget som et orienteringspunkt. Lizzi foreslog, at der i slutningen af 2018 kommer et punkt om APV. Hanne supplerede, at APV bør være et tema hvert år. Enten som opfølgning og status på handleplaner eller som optakt til en kommende APV-måling. Anne foreslog, at vi slår arbejdsmiljøstatistikker og en drøftelse af arbejdsmiljøet sammen og kalder det Arbejdsmiljø på udvalgets møde i 1. kvartal. Som bilagsmateriale kan også indgå materiale fra den årlige arbejdsmiljødrøftelse (fra LAMU), ligesom arbejdsmiljørepræsentanten bør inviteres med. Astrid spurgte ind til, om det er en plan at sammenlægge samarbejdsog arbejdsmiljøudvalgene i AU HR. Anne svarede, at det bestemt er et ønske fremadrettet og vil kunne løfte både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i AU HR og skabe mere synergi og bredde i udvalgenes drøftelser og indsatser. Astrid efterspurgte information om, hvad det vil betyde for LSU, hvis vi sammenlægger de to funktioner. Herunder få præsenteret de mulige scenarier (fællesmøder, sammenlagte udvalg, invitation af arbejdsmiljørepræsentanten på udvalgte møder).

5 Det blev aftalt, at udvalget på det næste møde vil drøfte muligheden for sammenlægning af LSU og LAMU. Forud for drøftelserne udsendes materiale om sammenlægning af udvalg. Side 5/6 Mødedatoer: Astrid foreslog, at samtlige møder i udkastet til årshjul skubbes en måned. Forslaget blev tiltrådt af resten af udvalget. Udspil til nye datoer sendes ud hurtigst muligt. 6. Drøftelse og forventningsafstemning af kommende lønforhandlingsproces Anne: Lønforhandlingsbudgettet har været drøftet i universitetsledelsen og i HSU, og der vil komme en officiel udmelding fra UL i forhold til den økonomiske ramme for lønforhandling I den tidligere gennemførte evaluering af lønforhandling 2017 i AU HR var der enighed om, at der var mulighed for forbedring af processen visse steder. Særligt i forhold til mere tydelighed om, 1. de samlede lønstigninger (overenskomst + lokal) 2. hvad der foregår i ledergruppen forud for lønforhandlingen 3. mere tydelighed om processen for selvforhandlere På baggrund heraf vil der blive inviteret til fællesmøde i AU HR i slutningen af februar, hvor ovenstående vil blive gennemgået. Astrid nævnte, at der er stor opbakning til mere transparens i processen. Lene supplerede, at det er vigtigt med ordvalget. Ordet Ansøgning kan skabe falske forhåbninger. Astrid rejste problematikken omkring motivationsfald, når man får afslag på sin ansøgning om lønforbedring. Lene supplerede, at det er vigtigt, at Anne berører dette emne på fællesmødet i februar. Astrid opfordrede ledelsen til at være åben om, hvilke hensyn, der afgør, om en medarbejder bliver tildelt et tillæg. Anne tilkendegav enighed med ovenstående og supplerede med, at der også sker en lønregulering via overenskomsterne. I 2017 er der sket en regulering på omkring 3 % som statslig ansat. Hanne opfordrede til, at denne pointe også gentages på fællesmødet i februar. Lizzi bidrog med pointen om, at man ikke nødvendigvis skal søge anerkendelse via lønforhandlingen. Anerkendelse kan også ske via tildeling af nye opgaver, kompetenceudvikling etc. Anne tilsluttede sig denne pointe og vil medtage pointen i fællesmødet i februar.

6 7. Kort opfølgning på AU HR seminar i Knudhule Lene: Der var stor ros fra LØN til formiddagens program. Det gav god mening og retning. Eftermiddagen var lidt hård og lang at komme igennem. Lizzi: Stor ros til dagen, både formiddagen og eftermiddagen. Dog var postkort-øvelsen lidt lang. Dejligt, at vi sad blandet ved bordene om formiddagen. Astrid: Også god energi ved O-løbet. Hanne: Ros til formiddagens program. Det var vedkommende. Godt at være samlet. En skam, at vi ikke nåede øvelsen goddag, hvad laver du? (Anne supplerede, at det vil blive en del af nytårskuren, som finder sted i januar). Hanne syntes, at det var svært om eftermiddagen og efterspurgte lidt mere tydelighed om rammer og form. Lizzi: Dejligt, at der var afsat tid til opsamling i plenum, så vi fik et godt billede af, hvad hver enhed har fokus på i Side 6/6 Anne: Ledergruppen har også evalueret dagen. Det var vigtigt og værdifuldt, at vi kom ud af huset og fik taget os tid til at være sammen og få et fælles billede af rammer og retning. Det vil vi overveje at gentage i Eventuelt Ingen bemærkninger Anne sluttede mødet (som var det sidste for det nuværende LSU) af med at takke LSU-medlemmerne for åretssamarbejde og ser frem til et godt samarbejde i 2018.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Møde den: 23. marts 2017 kl LSU AU HR

Møde den: 23. marts 2017 kl LSU AU HR Møde den: 23. marts 2017 kl. 09.30 11.30 REFERAT LSU AU HR Til stede: Lederrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Dorotea Smesnjak (suppleant),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Ekstraordinært møde den 19. april LSU i AU HR

Referat AARHUS UNIVERSITET. Ekstraordinært møde den 19. april LSU i AU HR Ekstraordinært møde den 19. april 2017 Referat LSU i AU HR Til stede: Lederrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Lindberg Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Lene Fransen, Lizzi

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den 1. juni 2017 Referat Deltagere: Arnold Boon, Ole Jensen, Søren Michael Nicholson, Susanna Holm Nielsen, Birthe Hestbæk og Lizzi Edlich (referent) Afbud:

Læs mere

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år.

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år. Møde den: 8. maj 2015 kl. 10.30-12.30 Mødelokale 1431-021/023 (videolink 1431021) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anders Nyegaard

Læs mere

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent)

Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna Holm Nielsen; Søren Michael Nicholson; Lizzi Edlich (referent) Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 13. juni 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen; Susanna

Læs mere

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen

Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen, Jette Riis, Signe Schou og Birgit Svenningsen LSU møde: Dato: Torsdag den 30. marts 2017 Tidspunkt: Kl. 13.30-15 Sted: Rektoratets mødelokale Referat Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Kirsten Jensen, Svend Aage Mogensen, Mads Niemann-Christensen,

Læs mere

Afbud: Niels Damgaard Hansen, Knud Holt Nielsen, Søren Dam og Marie Louise Bro Pold

Afbud: Niels Damgaard Hansen, Knud Holt Nielsen, Søren Dam og Marie Louise Bro Pold Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 22. juni 2017 Referat Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Kristian Thorn, Nikolaj Harbjerg, Helle Colding Seiersen, Claus Palle, Uffe Engberg,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dato: 10. december 2015

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Dato: 10. december 2015 Møde: Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Referat Dato: 10. december 2015 Til stede: Brian Bech Nielsen, Anne Lindholm Behnk, Niels Damgaard Hansen, Kristian Thorn, Nikolaj Harbjerg, Helle Colding

Læs mere

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger:

2. Økonomi status R17 og B18 (KJ) KJ omdelte oversigt over budgettet for 2017 og havde følgende bemærkninger: Referat Dato: 3. oktober 2017 Side 1/5 LSU-møde Mandag den 25. september 2017 kl. 11-12.30 i Rektoratets mødelokale Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen, Jette

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 7. marts 2017 kl. 10.00-12.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Referat Deltagere: Steen H. Jakobsen, Jesper Kittelmann (suppleant

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/JO Dato: 6. oktober 2017 Side 1/3 Mødedato: 20. september 2017 kl. 10-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A019 Mødeemne: LSU møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. To punkter ønskes taget op under evt.: Status HR løn Personaleomsætning på AU HR, HE

Dagsorden: Referat: 1. To punkter ønskes taget op under evt.: Status HR løn Personaleomsætning på AU HR, HE Møde den: 22. august 2013 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: A-siden: Louise Gade (LG), Birgit Roesen (BIR), Birgitte Langsted (BL) B-siden: Anders Kragh Moestrup (AKM), Alev Gencay (AGA), Jane

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl Møde den: 18. januar 2017, kl. 09:30 11:00 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 5. oktober 2017

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 5. oktober 2017 Administrationens samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 5. oktober 2017 Referat Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Kristian Thorn, Nikolaj Harbjerg, Niels Damgaard Hansen, Søren Harbo Jensen, Claus

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger.

2. Evaluering af lønforhandlingerne Kristian indledte med at fortælle, at han overordnet set er tilfreds med forløbet af de årlige lønforhandlinger. Møde den: 18. august 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Thomas R. Vestergaard,

Læs mere

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 28. august 2014 kl. 11.30 13.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Birgitte Langsted, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Anette Christiansen,

Læs mere

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling Retningslinjer for afvikling af lønforhandling I henhold til personalepolitikken er det Aarhus Universitets mål, at de ansattes løn afspejler deres funktion, ansvar, indsats og relevante kompetencer. Dette

Læs mere

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november

Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Pædagogisk sektor, bestyrelsesmøde Tirsdag den 18. november Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia a. Velkomst og præsentation af den nye bestyrelse. b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen.

Afbud: Dorthe M. Andersen, Bjørn Vinding Gulbech, Helle Karvonen, Kim Kusk Mortensen, Anne Olsen, Camilla Mikkelsen. Møde den: 16. maj 2016 kl. 10-12 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Christina Troelsen, Erling Kjeldsen

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S.

Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen, Conor Leerhøy, Inger R. Jeppesen, Michael Andersen, Simon Bygdin, Lene S. HEALTH Møde den: 10. november 2016 kl. 9.00-11.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen H. Jakobsen, Birgitte R. Eriksen,

Læs mere

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise Møde den: 13. januar 2015 HR LSU Referat Til stede: Louise, Lene, Alev, Sarah og Lizzi Fraværende: Gertrud og Ina Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise meddelte, at hun og Lone havde haft den årlige

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 De primære psykiske APV-handleplaner i Enhedsadministrationen ligger på administrationscenter- og vicedirektørniveau samt underliggende enheder.

Læs mere

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere:

Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116. Deltagere: Fælles LSU/LAMU-møde den 12. september 2016 kl. 11.30 12.30 Mødelokale: Bygning 1442, lokale 116 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter LSU/LAMU: Nikolaj Harbjerg, Eigil Jensen LSU: Aase Bak, Anni Bækgaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde. 1. Godkendelse af dagsorden Møde den: 8. april 2014 Institut for Odontologi LSU-møde REFERAT Ellen Frandsen, Mariann Andersen, Trine Agerbæk, Helle Tolboe (fra ca. 14.00), Dirk Leonhard, Mariann Bøje, Javier Garcia, Jens Heidmann,

Læs mere

LSU-LAU i F&U - Referat

LSU-LAU i F&U - Referat LSU-LAU i F&U - Referat Mødedato 9 juni 2015 Starttidspunkt 9:30 Sluttidspunkt 11:30 Afdeling/enhed Forskning og Udvikling Dokumentnavn Dokumentnummer Arbejdsområde Referent Kharunnya Rajkumar 1. Godkendelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. august 2012 LSU Forskning og Talent

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. august 2012 LSU Forskning og Talent Møde den: 28. august 2012 LSU Forskning og Talent REFERAT Til stede: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Sanne Vejlin Nielsen, Anna Louise Dolan Plaskett. Ida Marie Gerdes, Grethe Baasch Thomsen, Lone

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. maj 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst,

Læs mere

2. Det blev besluttet, at punktet udgår, da referatet er godkend på forhånd via mailkorrespondance.

2. Det blev besluttet, at punktet udgår, da referatet er godkend på forhånd via mailkorrespondance. Møde den: 22. oktober 2013 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: A-siden: Louise Gade (LG), Birgit Roesen (BIR) B-siden: Anders Kragh Moestrup (AKM), Alev Gencay (AGA), Kirsten Neuhauge (KN), Lene

Læs mere

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse.

Udkast til den årlige arbejdsmiljødrøftelse, som var udsendt sammen med dagsordenen, dannede grundlag for AAMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse. Administrationens arbejdsmiljøudvalg (AAMU) Møde den: 8. februar 2016, kl. 10.00-11.30 Sted: AU HR, Jens Baggesens Vej 51, Bygning 5221, lokale 012 Referat Deltagere: Arnold Boon; Ole Rahn; Ole Jensen;

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO.

Der er generel tilfredshed med, at BTECH er en del af det tværgående programpanel for HA, cand. Mer, cand. Merc. Aud og ITKO. Møde d. 12. juni 2015 kl. 14-30-16 BTECH/Jacobs kontor LSU-møde Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg(PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Christina Uldum, Mikkel Nørgaard

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 1 vedlagt og findes på hjemmesiden) Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Møde den: 1. juni 2015, kl. 12-13.30 Mødelokale: Bygning 1328/lokale 120 (dekanens mødelokale) Aarhus BSS administrations center LSU-møde Deltagere Ledelsessiden: Nikolaj Harbjerg (NIH), Anni Bækgaard

Læs mere

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk.

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk. Side 1/5 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 11.15-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. august 2015 kl. 13.00-15.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Møde i arbejdsmiljøudvalget, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Møde den: 26. august 2014 Videolink AU Flakkebjerg-Pv22 Foulum AGRO LAMU-møde Referat Til stede: Afbud: Steen Lykke Nielsen, David Croft, Jytte Christensen, Jørgen Eriksen, Kirsten Heinrichson, Lizzie

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Personale a) Rekruttering b) Lønforhandling 2017; status og evaluering

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Personale a) Rekruttering b) Lønforhandling 2017; status og evaluering INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2017 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Møde den: 11. juni 2015 kl. 12.00-14.00 Mødelokale 1431-013/015 (videolink 1431015) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Anna Mette Morthorst, Anne Vedsted Hansen, Bjarke Parner,

Læs mere

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat

APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat APV-møde: LSU og LAMU 29. juni 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 29. juni 2016 Varighed: 09.00-11.00 (11.00-12.00 kun for LSU) Tilstedeværende: Anja Elley Anne-Mette B.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 22. juni 2016

Referat AARHUS UNIVERSITET. Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Møde den: 22. juni 2016 AARHUS Administrationens Samarbejdsudvalg (ASU) Referat Møde den: 22. juni 2016 Til stede: Arnold Boon, Anne Lindholm Behnk, Niels Damgaard Hansen, Nikolaj Harbjerg, Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 11. december 2012 Katrinebjergvej 107 LSU møde 4 REFERAT Deltager: A siden: Flemming Bøge (FB), Steen Dan Christiansen (SDC), Søren Christensen (SC), Kristine S. Thomsen (KST), Susan Askøe Lössl

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.) Dagsorden Side 1/1 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov,

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 4. december 2017 kl. 10-12 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Referat Deltagere: Steen H. Jakobsen, Mads Rasmussen, Antonio Sylvester

Læs mere

Medarbejderrepræsentanterne foreslog, at referater af nærværende og kommende møder udarbejdes som beslutningsreferat. LSU tilsluttede sig forslaget.

Medarbejderrepræsentanterne foreslog, at referater af nærværende og kommende møder udarbejdes som beslutningsreferat. LSU tilsluttede sig forslaget. LSU-møde Administrationscenter Aarhus BSS Den 31. januar 2017, kl. 12.30-15.00 Lokale: 1328-120 Referat Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Aase Bak, Eigil Jensen, Susanne Dalsgaard Krag

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

Hovedudvalg. Dagsorden. Den 25. februar Tidspunkt: 08:00-12:00. Sted: Rådhuset, mødelokale 2

Hovedudvalg. Dagsorden. Den 25. februar Tidspunkt: 08:00-12:00. Sted: Rådhuset, mødelokale 2 Hovedudvalg Den 25. februar 2019 Tidspunkt: 08:00-12:00 Sted: Rådhuset, mødelokale 2 Deltagere: Henning Haahr, Jette Lorenzen, Karsten Poulsen, Morten Møller, Anne Stenbæk, Ole Stounbjerg, Lone Bay, Torben

Læs mere

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl Side 1/5 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther

Læs mere

Ad 2)Godkendelse af referat af ex.ord. LSU møde (bilag) Godkendt.

Ad 2)Godkendelse af referat af ex.ord. LSU møde (bilag) Godkendt. Møde den: 25. februar 2013 kl. 11.00 13.00 UDKAST Mødelokale: 1540-229 (der er mulighed for videotilkobling) Referat Ordinært LSU-møde AU Kommunikation (2013-2) Deltagere: Jesper Bo Jensen, Knud Holt Nielsen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

2. Meddelelser a) LSU s sammensætning for perioden til (bilag) b) Institutionsakkreditering

2. Meddelelser a) LSU s sammensætning for perioden til (bilag) b) Institutionsakkreditering INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 5. april 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør).

Afbud: Katrine Breum Rosenbeck, Anna Mette Morthorst (observatør), Susanne Dalsgaard Krag (observatør). OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL AARHUS UNIVERSITET LSU-møde Administrationscenter Aarhus BSS Den 8. september 2017, kl. 9.00-11.00 Lokale: 1442-116 Referat Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard

Læs mere

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Modtager(e): AU IT, LSU Notat Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Baggrund Universitetsledelsen har d. 27. maj 2015 godkendt en rapport fra et projekt om TAPkarriereveje. Projektet konkluderer, at

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 14. september 2015 kl. 13.00-14.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 10. oktober 2017 kl. 13.00-14.00 Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C., bygning 1611-121B. Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

REFERAT. Møde den 26. juni 2015 kl Aarhus , Emdrup A112. LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer

REFERAT. Møde den 26. juni 2015 kl Aarhus , Emdrup A112. LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer Møde den 26. juni 2015 kl. 10.30-11.30 Aarhus 5361-212, Emdrup A112 REFERAT LAMU-møde nr. 1 i AU Forskning og Eksterne Relationer Til stede: John Westensee (fmd.), Jeppe Dørup Olesen, Anders Frølund, Anne-Marie

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

Lokal APV-proces i UCL 2014

Lokal APV-proces i UCL 2014 VEJLEDNING TIL APV-GRUPPEN Lokal APV-proces i UCL 2014 Udarbejdet af HR og Kommunikation Indledning Arbejdsmiljøloven kræver, at der gennemføres en arbejdspladsvurdering (APV) af det fysiske og psykiske

Læs mere

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 21. august 2015, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 21. august 2015, kl. 11.00-13.00 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Søren K Kjærgaard Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Bo Martin Bibby

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl

Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 8. MARTS 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: Tirsdag den 2. marts 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent: Mødesal

Læs mere

Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter.

Det er forventningen, at AUHE kommer i nul i 2016, idet AUHE begynder at kunne levere på samme betingelser som de andre BSS institutter. Møde den: 5. december 2014, kl. 9-11 AU Herning/Jacobs kontor LSU-møde Referat Deltagere: Jacob Kjær Eskildsen (JKE), Jan Laursen (JL), Poul Erik Borg (PEB), Klaus Kolle (KK), Mariann Hansen, Inger Kristensen,

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Dagsorden. Til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd. Mandag den 17. juni 2013 kl

Dagsorden. Til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd. Mandag den 17. juni 2013 kl Dagsorden Til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd Mandag den 17. juni 2013 kl. 15.00 Mødet afholdes på Social- og Sundhedsskolen Syd, mødelokalet ved Joan Jessens kontor Medlemmer: Formand

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Dagsorden LSU-LAU (de centrale stabe)

Dagsorden LSU-LAU (de centrale stabe) Dagsorden LSU-LAU (de centrale stabe) Mødedato Torsdag 22. juni 2017 Starttidspunkt 09:30 Sluttidspunkt 11:30 Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet Dokumentnavn Dagsorden Dokumentnummer 1216890 Arbejdsområde

Læs mere

Kristine Kirk Mørk (KKM) 13. juni 2018

Kristine Kirk Mørk (KKM) 13. juni 2018 LAMU-møde i ACA den 1. juni 2018 Kl. 09.00-10.00 Referat Aarhus: Bygning 1443, lok. 440 Emdrup: A011 Mødedeltagere: Medarbejdere Lars Friis (LF) Brit Knudsen (BK) Berit Granum (BG) Kristine Kirk Mørk (KKM)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 13. oktober 2016 kl. 10.00-12.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik

Læs mere

Tirsdag den 14. november 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 4

Tirsdag den 14. november 2017 kl Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale 4 AAU Innovation og Forskningsstøtte Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Samarbejdsudvalg (SU) AAU Innovation Tirsdag den 14. november 2017 kl. 10.00-12.00 Niels Jernes Vej 10, NOVI mødelokale

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE).

Der ønskes ikke en geografisk opdeling fremover i arbejdsmiljøgruppen som i dag for medarbejderrepræsentanterne (Frederikshus og øvrige AU FE). Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/HZB Dato: 17. november 2017 Side 1/2 Mødedato: 10. november 2017 kl. 11-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A112 Mødeemne: LAMU-møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Ekstraordinært møde den 28. november 2013 Administrationens samarbejdsudvalg HR-huset, Jens Baggesensvej, Aarhus Videolink til Emdrup REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen, Søren Trangbæk, Louise Gade, Maria

Læs mere

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl Lokale Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Fællesmøde LSU/LAMU den 18. september 2018 kl. 9.45-11.15. Lokale 1525-626 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen,

Læs mere

Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15.

Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15. Referat - konstituerende LSU møde Bioanalytiker-, Ergoterapeut-, Fysioterapeutog Radiografuddannelserne Mandag den 31. januar 2011 kl.12.30-15.30 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ballum Til stede: Ulla

Læs mere