Center for Plan, Kultur og Erhverv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Center for Plan, Kultur og Erhverv"

Transkript

1 1. Centrets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål o Konkretisering af de overordnede strategier for kommunens udvikling og udarbejdelse af de nødvendige planer for at skabe de fysiske rammer for en bæredygtig udvikling af kommunen o Varetagelse af myndighedsbehandling på en hurtig og smidig måde i respektfuld dialog med borgere og erhvervsliv o Servicering af kultur-og idrætsbrugerne m. fl. bedst muligt under hensyntagen til den økonomiske ramme. o Drive og udvikle idræts-, kultur- og museumsfaciliteterne på en effektiv måde, der kan tilgodese den stigende og ændrede efterspørgsel. Primære opgaver o Fysisk planlægning, som omfatter udarbejdelse af Plan- og Agenda21-strategier, lokalplaner og kommuneplan for Egedal Kommune. o Myndighedsopgaver i henhold til forskellige love, hvor byggelovgivningen er den mest ressourcekrævende. o Delvist lovbestemte opgaver, som er ydelsesstøtte til ældreboliger, driftssikring af boligbyggeri samt tinglysning af lån til betaling af ejendomsskatter. o Drift og udvikling af GIS, som er et geografisk informationssystem, til understøttelse af kommunes opgaver i hele organisationen. o Erhvervsservice i samarbejde med Væksthus Hovedstadsregionen, som varetager opgaven med vejledning til iværksættere, vækstiværksættere og vækstvirksomheder. o Drift og udvikling af musikskole, idrætsfaciliteter, kulturhuse og museer. Politisk udvalg: Planudvalget og Kultur-og Erhvervsudvalget 2. Strategi og resultatmål o I forlængelse af kommunens Planstrategi for 2015 revideres kommuneplanen. De prioriterede lokalplaner for perioden udarbejdes og vedtages, herunder planerne for byudviklingsområderne. Planlægningen skal ske i dialog med borgerne, grundejerforeningerne, landsbylaug og erhvervslivet så tidligt som muligt i processen. o Centerets ISO9001 certificering af sagsbehandlingen i alle afdelingerne skal opretholdes og medvirke til fortsat effektivisering af administrationen. o CPK arbejder på en udbygning af idrætsfaciliteterne Finansielle mål: Ikke-finansielle mål: 3. Driftsbudget 3.1 Driftsbudget Tabel 1 viser Center for Plan, Kultur of Erhvervs ramme fordelt på løn, øvrige udgifter og indtægter.

2 Tabel 1 Driftsbudget for (CPK) fordelt på løn, øvrige udgifter og indtægter Beløb i kr 1) 1. Center for CPK budget ) Budgetfoslag Løn: Øvrige udgifter Udgifter totalt Indtægter totalt: Centrets nettobevilling i alt Budgetterne for og overslagsårene er uændrede, da der ikke foreligger aktuelle planer om aktivitetsændringer med økonomiske konsekvenser. Tabel 2 Driftsbudget for (CPK) på udvalg Beløb i kr 1) 1. Center for CPK Økonomiudvalget budget ) Planudvalget - PU Kultur- og Erhvervsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Børne- og Skoleudvalget Miljøudvalget Centrets nettobevilling i alt Tabel 3 Driftsbudget for (CPK) fordelt på rammer Beløb i kr 1) 1. Center for CPK budget ) CPK - Sekretariat og ledere Planlægning, Byggeri og Erhverv Kultur og fritid Idrætsanlæg Musikskolen Erhverv Centrets nettobevilling i alt Som det fremgår af tabel 3 er budgettet for CPK uændret fra og i overslagsårene. Det forudsættes derfor, at ændring af aktivitetsniveauet på et område kan ske ved tilsvarende at ændre på andre områder. Altså ved at foretage prioriteringer indenfor centerets samlede bevilling. Centeret er i betydeligt omfang involveret i gennemførelsen af kommunens strategiske mål, herunder i særlig grad promovering af Egedal Bydel. Det kan betyde, at andre af centerets aktiviteter må nedprioriteres i perioder. En af centerets nye aktiviteter er drift af Stenløse Kulturhus, som må forventes at trække på de samlede ressourcer, uden at det endnu er helt klart, hvor stort behovet vil være.

3 I skal der derfor være særlig opmærksomhed på eventuel opgaveglidning på grund af nødvendige, interne økonomiske prioriteringer. 3.2 Primære udgiftsdrivere og deres forudsætninger Primære drivere 1. Antal byggesager og deres omfang og kompleksitet 2. Antal lokalplaner og andet overordnet planarbejde 3. Antal besøgende på idrætsområdet 4. Antal børn og unge, der modtager aktivitetstilskud i Antal voksne i foreningslivet Forudsætninger Antallet af byggesager varierer over årene fra 936 sager i 2012 til 571 sager i Det skønnes, at et gennemsnit vil ligge på ca. 650 om året. Der er planlagt 5 8 lokalplaner og revision af Kommuneplanen. Idrætsanlæggene i Egedal Kommune bliver besøgt af ca brugere/borgere hver uge Folkeoplysningsloven er en rammelov, hvor Byrådet skal afsættes beløb til aktivitetstilskud til børn og unge under 25 år. I 2015 har spejderne modtaget tilskud til 666 børn og unge, Idrætsforeningerne har modtaget tilskud til børn og unge, og andre foreninger (kulturelle, børnefilmklub m.fl.) har modetaget tilskud til 662 børn og unge. Det samlede antal er aktive børn og unge Voksne over 25 år modtaget i princippet ikke tilskud. Her er der især tale om voksne kulturelle forening samt instruktører, trænere i vores idrætsliv som ledere på spejderområdet. I 2015 tæller de voksne i foreningslivet i alt Periodiseret budget Figur 1 Forventet udgiftsniveau for løn og øvrige udgifter Løn Lønbudgettet er periodiseret ud fra forbruget i 2014, da det vurderes, at forbrugsmønsteret i i store træk vil svare til dette. Øvrige udgifter Budgettet for øvrig drift er periodiseret ud fra forbrugsmønsteret i 2014, da det skønnes, at dette er kendetegnende for området. I maj og juli er udgifterne markant højere end resten af året, hvilket skyldes, at der i disse måneder betales for ydelser, som Materielgården leverer på idrætsområdet samt at der i denne periode også gennemføres større renoverings- og vedligeholdelsesopgaver på indvendige idrætsanlæg. Med henblik på en yderligere kvalificering af periodiseringsforudsætningerne vil der i 2015 og skulle arbejdes med at indsamle historik i forhold til relationen mellem aktiviteter og forbrug, såleses at budgettet for i større omfang kan periodiseres ud fra planlagte aktiviteter.

4 Figur 2 Forventet indtægtsniveau for Indtægter Periodisering af indtægtsbudgettet bygger på mønsteret for 2014, som vurderes at være repræsentativt for Centeret. Det fremgår, at indtægterne er jævnt fordelt over året, bortset fra månederne marts og oktober. I disse måneder er de store indtægtskilder dels elevers egenbetaling for at deltage i Musikskolen, dels indtægter fra Statens Musikråd, som jf. Lovgivningen på området yder et tilskud pr elev til drift af Musikskolen.

5 3.4Risici Område Beskrivelse Beløb Forebyggelse Ansvarlig Da der er tale om en ny aktivitet kan der være en vis usikkerhed om, hvordan aktivitetsniveauet bliver, og hvilke ressourcer i form af servicering og materialer, der bliver behov for 5 Musikskolen I forbindelse med den fulde implementering af folkeskolereformen, hvor lektiecafe bliver obligatorisk, kan det medføre et faldende elevtal i Musikskolen, da børnenes skoledag bliver længere, og det derfor kan blive vanskeligere, at få tid til fritidsaktiviteter. Folkeskolereformen tilsiger dog, at den kommunale musikskole skal bidrage til at realisere intentionerne i skolereformen ved at indgå i folkeskolen i et vist omfang. Det kan betyde, at der vil være uændrede udgifter til lærerlønninger men færre indtægter fra egenbetaling og tilskud fra Statens Musikråd. 6 Antal byggesager og deres kompleksitet Antallet af byggesager varierer år for år, og er dermed en faktor, som kan påvirke ressourcetrækket i afdelingen. Samtidig kan sagernes omfang og kompleksitet variere en del, hvilket kan påvirke såvel ressourceanvendelsen som indtægterne fra gebyrer. 4 Stenløse Kulturhus Et skøn på 1 mio. kr. om året fordelt med ca. 0,5 mio. kr. til aktiviteter og 0,5 mio. kr. til personale til styring og servicering af huset, forekommer realistisk. Vurdere, om der er andre aktivitetsområder, som falder og dermed kan medfinansiere den specifikke aktivitetsudvidelse. Indgå drøftelser med skoleområdet om medfinansiering af den del af Musikskolens indsats, der ligger i folkeskolen. Opfølgning i forbindelse med de kvartalsvise budgetopfølgninger Kultur og fritid Musikskolen Byg- og planafdelingen.

6 4. Anlægsbudget 4.1 Anlægsbudget Tabel 4 angiver de planlagte anlægsinvesteringer for. Tabel 4 Anlægsbudget for Beløb i 1000 kr. 1) Budget 2) Egedal Bydelscenter Kunstpulje Renovering og modernisering af Ølstykke Svømmehal Stenløse Friluftbad oprydning Fagcentrets anlægsbudget i alt Tabel 5 Anlægsbudget for Center for Plan, kultur og Erhverv fordelt på udvalg Beløb i 1000 kr. 1) Budget 2) Økonomiudvalget Kultur- og Erhvervsudvalget Centrets nettobevilling i alt Primære anlægsinvesteringer og deres forudsætninger De primære anlægsinvesteringer Investering Beskrivelse 1. Egedal Bydelscenter Projektet er planlagt til at skulle afsluttes i, da der er tale om en projektansættelse. 2. Renovering og modernisering af Øl- Renoveringen forventes gennemført i stykke Svømmehal 3. Stenløse Friluftbad Afmontering og oprydning forventes afsluttet i

7 4.3 Periodiseret anlægsbudget Figur 3 Periodiseret anlægsbudget for Periodiseret anlægsbudget Her forklares udsving på figur 3. Kort forklaring af store udsving og redegørelse af særlige forhold for de anlægsinvesteringer, som er væsentlige. Herudover anføres periodiseringsprincip. 1. Egedal Bydel Den langt overvejende del af udgifterne til Egedal Bydel er løn, som afholdes månedsvis. 2. Kunstpulje Det forventes, at kunstpuljens indkøb samles et par gange i løbet af året i forbindelse med at der tages samlet stilling til årets kunstindkøb.

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv 2015-18 Præsentation Centerets opgaver spænder fra kontakt til erhvervslivet og kultur- og fritidsinstitutionerne til udarbejdelse af overordnede strategier og myndighedsbehandling. I centeret fastlægges

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv 2015-18 Præsentation Centerets opgaver spænder fra kontakt til erhvervslivet og kultur- og fritidsinstitutionerne til udarbejdelse af overordnede strategier og myndighedsbehandling. I centeret fastlægges

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv Præsentation Centerets opgaver spænder fra kontakt til erhvervslivet og kultur- og fritidsinstitutionerne til udarbejdelse af overordnede strategier og myndighedsbehandling. I centeret fastlægges den overordnede

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv -21 Center for Plan, Kultur og Erhverv 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: - Konkretisering af de overordnede visioner og strategier for kommunens udvikling og udarbejdelse

Læs mere

Center for Skole og dagtilbud

Center for Skole og dagtilbud Budgetnotat -19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og unge fra børnehaveklasse

Læs mere

Direktion og Sekretariater

Direktion og Sekretariater 1. Formål Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under. Bevillingen hører under Økonomiudvalget. har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Centrets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål o Konkretisering af de overordnede strategier for kommunens udvikling og udarbejdelse

Læs mere

9. Center for Plan, Kultur og Erhverv

9. Center for Plan, Kultur og Erhverv 9. 9. Præsentation af centeret Centerets opgaver spænder fra kontakt til erhvervslivet og kultur- og fritidsinstitutionerne til udarbejdelse af overordnede strategier og myndighedsbehandling. Her fastlægges

Læs mere

Konto 8 Balanceforskydninger

Konto 8 Balanceforskydninger Budgetnotat 2016-19 Konto 8 Konto 8 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 08. Kontiene omfatter bl.a. lån og balanceforskydninger.

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 1 Centerets formål Formål: Formålet med centeret er, at optimere anvendelsen af kommunens bygninger, anlæg og arealer samt skabe en samlet professionel driftsorganisation omkring rengøring, sikkerhed,

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1 Centerets formål Formål og primære opgaver Centerets formål er at udføre myndighedsbehandling, planlægning og vedligeholdelse på teknik- og miljøområdet. Centeret varetager en alsidig vifte af opgaver

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Konkretisering af de overordnede visioner og strategier for kommunens udvikling og udarbejdelse af de

Læs mere

Center for Direktion og Sekretariater

Center for Direktion og Sekretariater Center for Direktion og Sekretariater Direktion og Sekretariater 1. Formål, primære opgaver og politiske udvalg Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under Direktion og Sekretariater.

Læs mere

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet Center for Borgerservice og Borgertorvet 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Har ansvar for drift og udvikling af kommunens biblioteker i Ølstykke og Smørum, Biblioteket i Stenløse Kulturhus samt

Læs mere

Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat

Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat 1. Ledelse og Sekretariats opgaver Primære aktiviteter Ledelse af CBS, samt administrative og strategiske opgaver, opkrævning og økonomi. Centerchef samt

Læs mere

Direktion og Sekretariater

Direktion og Sekretariater Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Formål Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under. Bevillingen hører under Økonomiudvalget. har som overordnet formål at

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 1. s primære opgaver De primære aktiviteter er arbejdet med at holde kommunens bygninger og ejendomme i en god funktionel stand, sikre at lovkrav om bygningsdrift overholdes, styre det daglige energiforbrug

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. Centerets formål Formål er etableret med det formål at skabe sammenhængende administrative serviceydelser for kommunens øvrige centre; herunder for ledelse, direktion og det politiske niveau. Primære

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 1. s primære aktiviteter Fagområdets primære aktiviteter: Drift af centralkøkken på Damgårdsparken, kost til plejecentre, madservice til hjemmeboende, kantine i Aktivitetscenter Damgårdsparken - mødeservering

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. ens primære aktiviteter Afdelingen varetager pædagogisk udvikling og drift af Daginstitutionsområdet, Dagplejen, klubområdet og Støttepædagogområdet samt pædagogisk tilsyn i dagtilbud, klubber og private

Læs mere

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv (CPK) har en bred faglig profil, Vi samarbejder med erhvervslivet, borgerne og diverse organisationer

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. Centerets formål Formål Centerets formål er at sikre børn, unge og voksnes særlige behov for støtte bedst muligt, under hensyntagen til den økonomiske ramme. Den lovmæssige ramme for centerets indsats

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1 Centerets formål Formål: Formålet med centeret er, at optimere anvendelsen af kommunens bygninger, anlæg og arealer samt skabe en samlet professionel

Læs mere

Sygedagpenge og Fleksjobteam

Sygedagpenge og Fleksjobteam Jobcenteret Sygedagpenge og Fleksjobteam 1. Sygedagpenge og fleksjobteams primære aktiviteter Sygedagpenge, fastholdelse og tidlig indsats for tilbagevenden til arbejdsmarkedet Fleksjob og fleksløntilskud,

Læs mere

Januar - Februar Marts - December 2017 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget. Se bemærkningerne under den bagudrettede afvigelse.

Januar - Februar Marts - December 2017 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget. Se bemærkningerne under den bagudrettede afvigelse. Bilag 4. Center for Plan, Kultur og Erhverv Februar Planudvalget Afvigelser Hele kroner Bagudrettet afvigelser Fremadrettet afvigelser Samlet afvigelse Korrigeret Realiseret Januar - Februar Marts - December

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud Center for Skole og Dagtilbud Center for Skole og dagtilbud 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Centeret står for drift af 0 6 års dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet,

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Konkretisering af de overordnede visioner og strategier for kommunens

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter: ledelse: Ledelse i myndighedsafdelingen er ansvarlig for at sikre den daglige faglige og økonomiske drift og udvikling af både den tidlige forebyggende indsats

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. primære aktiviteter Primære aktiviteter Der er tale om løn, drifts- og udviklingsbudgettet på følgende områder: (generelt) HR & Kommunikation Sekretariat Digitalisering & Effektivisering Økonomi 2.

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Bilag til budgetnotat 216-19 1. s primære aktiviteter Fagområdets primære aktiviteter: Ledelse og stab (niveau 3 ledere, IT og uddannelses koordinatorer og udviklingskonsulenter) til køb og salg af pladser

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice notat 2016-19 1. Centerets formål Formål Borgerservice er borgerens indgang til Egedal kommune, via borgetorvet på Egedal rådhus, Bibliotekerne, og Den Tværfaglige Myndighed. Primære opgaver varetager:

Læs mere

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget Juni Bilag 9.2 Planudvalget Realiseret forbrug realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 216 i alt Prognosepræcision (Realiseret

Læs mere

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde.

Læs mere

Direktion og Udviklingssekretariat

Direktion og Udviklingssekretariat -21 Direktion og Udviklingssekretariat 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under Direktion og Udviklingssekretariat. Direktion

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Skov og vandløb: Vedligeholdelse af vandløb, klimatilpasning og vedligehold ved Buresø : Forurening af jord og grundvand, miljøportal, kvalitetssikringssystem og

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur- og Erhvervsudvalget Korrigeret Realiseret forbrug Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Februar - December 216 i alt ) Korrigeret Korrigeret Kultur og Fritid 3.18.24 2.391.913-716.291-23%

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Drift og vedligeholdelse af: Veje og stier Renovering af fortove Parker og grønne områder Idrætsanlæg Legepladser Udearealer på skoler og institutioner Gade- og

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1 Centerets formål Formål Varetage behovene for kommunens borgere på Sundheds- og Omsorgsområdet bedst muligt under hensyntagen til den økonomiske

Læs mere

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget 2020 Generelle bemærkninger til Budget 2020 1. Generelt Ifølge Social- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Bilag. PU Planudvalget Realiseret Januar - November - December 27 i alt og (Realiseret ifht. ) forventning og Redningsberedskab - -,% Intern service 45.64.69 35.882.38-9.759.552-2,38% 4.377.73 7.77.73

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter: - Personlig Pleje, Praktisk hjælp (fritvalgsområdet er fra 216 placeret under Den Tværfaglige Myndighed). Hjemmesygepleje og videredelegeret sygepleje (hvor

Læs mere

Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen

Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen Jobcenteret Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen 1. Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsens primære aktiviteter Forsikrede ledige og midlertidig arbejdsmarkedsydelse: Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen varetager

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse

Læs mere

Investeringsoversigt

Investeringsoversigt Investeringsoversigt Investeringsoversigt 1. Alle udvalg Tabel 1 Sammendrag af investeringsoversigt - Økonomiudvalget U 393.681 29.698 6.606 1.205 121 0 I -299.945-64.110 0 0 0 0 Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter indenfor tilbyder besøg til gravide og småbørnsfamilier, åbent hus arrangementer for nybagte forældre, individuelle samtaler til skoleelever og pædagogisk undervisning

Læs mere

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne.

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne. 1. Generelt Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for det kommende år og tre overslagsår. Budgettet skal behandles to gange i byrådet med

Læs mere

Jobcenteret - Aktivteam

Jobcenteret - Aktivteam Jobcenteret 1. s primære aktiviteter Ansvarlig for den beskæftigelsesrettede indsats efter Integrationsloven og Lov om en aktiv beskæftigelsesindsatsen. Primære opgaver Udarbejdelse af integrationskontrakter/jobplaner/uddannelsesplaner,

Læs mere

Investeringsoversigt. Investeringsoversigt for alle udvalg. Tabel 1 Sammendrag af investeringsoversigt

Investeringsoversigt. Investeringsoversigt for alle udvalg. Tabel 1 Sammendrag af investeringsoversigt Investeringsoversigt Investeringsoversigt for alle udvalg Tabel 1 Sammendrag af investeringsoversigt 2014-2018 Beløb i 1.000 kr. 1) Før Korrigeret Budget Budget Budget Budgetforbrug Økonomiudvalget 234.772

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018

REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag til budget 2015-2018 ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 24. september 2014 Økonomibilag nr. 8 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Sagsid: 00.30.10-P19-2-14 REVIDERET - Afsluttende tilretning af forslag

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1.

Tabel med forslag til budget 2019 og budgetoverslagsår fordelt på fagområder fremgår af bilag 1. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 302991 Brevid. 2814517 Budgetnotat for Kultur- og Idrætsudvalget budget 2019 (junimødet) Dato 29. maj 2018 I dette notat er først en kort beskrivelse af forslag

Læs mere

Jobcenteret Tværgående områder

Jobcenteret Tværgående områder Jobcenteret Tværgående områder 1.Tværgående områders primære aktiviteter Det tværgående område dækker blandt andet over følgende områder: Mentorordningen har til formål at fastholde borgere i et arbejde

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv

Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv September Planudvalget realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - September Oktober - December 216 i alt Prognosepræcision

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1 Centerets formål Formål og primære opgaver Centerets formål er at udføre myndighedsbehandling, planlægning og vedligeholdelse på teknik- og

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget 2019

Fritids- og Kulturudvalget 2019 Fritids- og Kulturudvalget 2019 Opgaver Udvalget varetager opgaver inden for følgende fem områder: Idræts- og fritidsfaciliteter Folkebiblioteker Kulturel virksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes. Samlet politisk budgetopfølgning Overskrift Første politiske budgetopfølgning - beslutning Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 40.35 Bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.35 Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. er der i budget

Læs mere

Direktion og Udviklingssekretariat

Direktion og Udviklingssekretariat Direktion og Udviklingssekretariat 1. Formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under Direktion og Udviklingssekretariat. Direktion og Udviklingssekretariat

Læs mere

Konto 7 Finansindtægter og udgifter

Konto 7 Finansindtægter og udgifter Budgetnotat 2016-19 Konto 7 Konto 7 og udgifter 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 07. Kontiene omfatter renter, tilskud, udligning

Læs mere

Erhvervs- og landdistriktsudvalget

Erhvervs- og landdistriktsudvalget 161 Erhvervs- og landdistriktsudvalget Bevillingsområde: Erhvervsservice og iværksætteri 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden

Læs mere

13. Direktion og sekretariater

13. Direktion og sekretariater 2015-18 13. 2015-18 2015-18 Præsentation har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere hensigtsmæssigt, ved at politikkerne får et tilstrækkeligt grundlag

Læs mere

Egedal Kommune Center for Administrativ Service

Egedal Kommune Center for Administrativ Service Bilag 2 Notat om budgetopfølgning Driftsbevillinger under centre Figur 1 Afløbsprofil 2016 udgifter Grafen ovenfor viser det aggregerede periodiserede drifts-udgiftsbudget for kommunen, sammenholdt med

Læs mere

Business Case for overvejelser om et nyt svømme-/bade-/ vandkulturanlæg

Business Case for overvejelser om et nyt svømme-/bade-/ vandkulturanlæg Business Case for overvejelser om et nyt svømme-/bade-/ vandkulturanlæg 1. Formål og baggrund. Idrætsforeningerne i Egedal Kommune har udarbejdet visionsplaner for de enkelte idrætsanlæg. I Kommuneplanen

Læs mere

Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed

Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed 1. Den Tværfaglige Myndigheds primære opgaver Primære aktiviteter: Personlig pleje Praktisk hjælp Døgnaflastning Plejeboliger Ældre- og Handicapvenlige

Læs mere

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden Notat Vedrørende: Salgsindtægter, baseline Indledning I forbindelse med aftale om budget 2019-2022 blev Investeringsplan2028 også vedtaget. Med Investeringsplan2028 afsættes samlet 1.160 mio. kr. over

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

Bevilling under Planudvalget U 1,6 Bevilling under Planudvalget

Bevilling under Planudvalget U 1,6 Bevilling under Planudvalget Center/institution: ALLE - ANLÆG Baseret på forbrug til og med måned: Juni 2014 Tabel 1 viser årets oprindelige budget for 2014 opdelt på udvalg. Tabel 1 Oprindeligt årsbudget Opr. årsbudget (1.000 kr.)

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Udkast. Byrådets Økonomiske politik. April 2017

Udkast. Byrådets Økonomiske politik. April 2017 Udkast Byrådets Økonomiske politik April 2017 2 Formål Byrådets økonomiske politik sætter mål for budgetlægning og en økonomisk styring, der sikrer, at kommunens økonomi er i balance og robust, således

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud Center for Skole og Dagtilbud 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Centeret driver og udvikler 0-6 års dagtilbud, klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber

Læs mere

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget Juni Bilag 1 Teknik- og Miljøudvalget Korrigeret Realiseret forbrug realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 216 i alt Prognosepræcision

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Korrigeret budget Budget 2019

Korrigeret budget Budget 2019 Investeringsoversigt 1. Alle udvalg Tabel 1 Sammendrag af investeringsoversigt - Økonomiudvalget U 16.366 11.297 11.490 3.000 0 0 I -18.457-101.946-14.020 0 0 0 Teknik- og Miljøudvalget U 44.204 65.038

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Økonomiske konsekvenser i Budget 2017 og overslagsårene Budgetoverslag Budgetoverslag 2020 Udgifter

Økonomiske konsekvenser i Budget 2017 og overslagsårene Budgetoverslag Budgetoverslag 2020 Udgifter KFIU 3 Aftale med FOU: Øget fokus på aktiviteter for børn, unge og socialt udsatte samt effektivisering af facilitetsudnyttelsen og kommunalt støttede aktiviteter inden for kultur og fritidsområdet. Effektivisering

Læs mere

Bevilling 55 Ejendomme og service

Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling 55 Ejendomme og service Bevilling Ejendomme og service hører under Teknik- og Miljøudvalget. Bevillingen, der administreres af Center for Ejendomme og Drift omfatter: Bygnings- og boliggruppen,

Læs mere